Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2012"

Transkriptio

1 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 22 Yhteystiedot: Ritva Tikkanen Liikenne ja matkailu 22 Tilastokeskus Puhelin (9) Faksi (9) KAAVIOT TAULUKOT. Vesiliikenneonnettomuudet. Vesiliikenneonnettomuudet 2. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain 2. Vesiliikenteessä kuolleet vesialueittain 3. Vesiliikenneonnettomuudet vesialueittain 3. Vesiliikenneonnettomuudet vesialueittain 4. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet ikäryhmittäin 4. Vesiliikenteessä kuolleet merenkulun mukaan. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet miehet ja naiset ikäryhmittäin. Vesiliikenneonnettomuudet merenkulun mukaan. Kuolemaan johtaneissa vesiliikenneonnettomuuksissa osalliset alukset. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet ikäryhmittäin 7. Vesiliikenneonnettomuuksissa osalliset alukset 7. Vesiliikenteessä kuolleet ikäryhmittäin sukupuolen mukaan 8. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet kuukausittain 8. Kuolemaan johtaneissa vesiliikenneonnettomuuksissa osalliset alukset 9. Vesiliikenneonnettomuudet kuukausittain 9. Vesiliikenneonnettomuuksissa osalliset alukset. Kauppamerenkulkuonnettomuudet kuukausittain. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet ja vesiliikenneonnettomuudet kuukausittain. Huviveneonnettomuudet kuukausittain. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet ja vesiliikenneonnettomuudet viikonpäivittäin 2. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet viikonpäivittäin 2. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vuorokauden ajan mukaan 3. Vesiliikenneonnettomuudet viikonpäivittäin 3. Vesiliikenneonnettomuudet vuorokauden ajan mukaan 4. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vuorokauden ajan mukaan 4. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet onnettomuustyypin mukaan. Vesiliikenneonnettomuudet vuorokauden ajan mukaan. Vesiliikenneonnettomuudet onnettomuustyypin mukaan. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet onnettomuustyypin mukaan. Kuolemaan johtaneiden vesiliikenneonnettomuuksien syyt 7. Vesiliikenneonnettomuudet onnettomuustyypin mukaan 7. Vesiliikenneonnettomuuksien syyt 8. Vesiliikenneonnettomuudet alustyypin ja onnettomuustyypin mukaan Onnettomuustyypin osuus alustyypille sattuneista vesiliikenneonnettomuuksista Vesiliikenneonnettomuudet inhimillinen tekijä -syyn ja alustyypin mukaan 22 Aineistotoimittajat: 2. Inhimillinen tekijä -syiden osuus alustyypeille sattuneista vesiliikenneonnettomuuksista Vesiliikenneonnettomuudet ympäristötekijäsyiden ja alustyypin mukaan Ympäristötekijäsyiden osuus alustyypeille sattuneista vesiliikenneonnettomuuksista Vesiliikenneonnettomuudet tekninen vika -syiden ja alustyypin mukaan Tekninen vika -syiden osuus alustyypeille sattuneista vesiliikenneonnettomuuksista Vesiliikenneonnettomuudet onnettomuustyypin ja syiden mukaan Vesiliikenneonnettomuuksien syiden osuus onnettomuustyypeistä 22

2 Tuoteseloste - Vesiliikenneonnettomuustilasto Käyttötarkoitus Vesiliikenneonnettomuustilasto palvelee merenkulun turvallisuuden parantamiseksi tehtävää työtä kansallisesti ja kansainvälisesti. Tilaston tietoja käytetään kauppamerenkulun ja huviveneilyn turvallisuuden parantamiseen mm. lainsäädännön ja valistustyön keinoin. Tiedon pääkäyttäjä on Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi, joka käyttää tilastoa merenkulun turvallisuustyön lisäksi myös oman toimintansa strategisena tulosmittarina. Tietoa hyödyntävät myös muut osaltaan merenkulun turvallisuudesta vastaavat kansalliset tahot, kuten Rajavartiolaitos, Poliisi, Pelastustoimi ja Onnettomuustutkintakeskus. Tilaston kansainvälinen hyödyntäminen liittyy Euroopan Unionin (EU) meriliikennealan onnettomuuksien tutkinnan perusperiaatteiden ja direktiivien (999/3/EY ja 22/9/EY) muutokseen, joka edellyttää vuoden 29 alusta jäsenmaita ilmoittamaan Euroopan meriturvallisuusviraston tietojärjestelmään (EMCIP) tiedot kaikista vesiliikenneonnettomuuksista, joissa on osallisena kauppa-alus. Lisäksi tilasto antaa valmiudet vastata EU:n huvivenedirektiivin (23/44/EY) koskevaan ehdotukseen, jossa mahdollisesti esitetään vaatimuksia veneilyonnettomuuksien seurannasta ja tilastoinnista. Tietolähteet Vesiliikenneonnettomuuksien tietolähteenä ovat viranomais- sekä vapaaehtoisjärjestöjen aineistot. Viranomaisaineistoista mukana ovat Poliisin, Rajavartiolaitoksen (RVL) ja TraFin aineistot. Vapaaehtoisjärjestöjä ovat Meri- ja Järvipelastusyhdistykset, kattojärjestö on Suomen Meripelastusseura (SMPS). Poliisin aineisto kattaa Poliisiasiain tietojärjestelmässä (PATJA) olevat vesiliikenneonnettomuudet. Rajavartiolaitoksen aineisto tarkoittaa Meripelastuskeskusten tehtävistä tuotettua Meripelastusrekisteriä (MEPE). TraFin aineisto sisältää kauppamerenkulun onnettomuuksia, jotka vuosien osalta on poimittu Merenkulkulaitoksen DAMA-aineistosta ja vuodesta 29 alkaen yhteiseurooppalaisesta EMCIP-järjestelmästä. Suomen Meripelastusseuran aineisto (MESSI) kattaa paikallisten yhdistysten suorittamat tehtävät. Kuolemaan johtaneiden vesiliikenneonnettomuuksien osalta Tilastokeskus tarkistaa ja täydentää onnettomuusaineistoa kuolemansyytilaston tiedoilla vesiliikenteessä menehtyneistä. Onnettomuuksien vesialuepaikannuksessa on käytetty Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) toimittamia paikkatietoaineistoja meri- ja valuma-alueista. Onnettomuuden koordinaatti- tai kuntatieto on yhdistetty SYKE:n paikkatietoaineistoon tapahtumapaikan vesialueen selvittämiseksi.

3 Vertailtavuus Tilastossa käytetyt onnettomuuksien tyyppi- ja syyluokitukset sekä alustyyppien luokitukset ovat Euroopan meriturvallisuusviraston EMCIP-järjestelmän mukaisia. EMCIP-järjestelmä puolestaan pohjautuu kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n (International Maritime Organization) suosituksiin. Kansainvälisen vertailtavuuden mahdollistamiseksi kansallisten viranomaisten käyttämät luokitukset on yhteen sovitettu näihin kansainvälisiin suosituksiin. Peittävyys Tilasto kattaa tietolähteinä olevien tahojen tietoon tulleet Suomen aluevesillä sekä niiden läheisyydessä olevalla kansainvälisellä vesialueella tapahtuneet kauppamerenkulku- ja huviveneilyonnettomuudet. Tilastossa on lisäksi mukana TraFin tietoon tulleet suomalaisille aluksille ulkomailla sattuneet onnettomuudet. Tilaston peittävyys kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien osalta on sataprosenttinen, johtuen viranomais- ja kuolemansyyaineistojen yhdistämisestä. Muiden kuin kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien osalta tilasto kattaa kaikkien alan toimijoiden tietoon tulleet vesiliikenneonnettomuudet lukuun ottamatta Pelastustoimen itsenäisesti suorittamia tapauksia. Jos Pelastustoimen alaiset hätäkeskukset ovat hälyttäneet tapahtumaan jonkin tietolähteinä toimivista tahoista, silloin kyseinen tapaus on tilastossa mukana. Tällaisia tapauksia on runsaasti Suomen Meripelastusseuran ja Poliisin aineistoissa. Alla oleva kaavio kuvaa tietolähteiden toimittamien aineistojen jakautumista kauppamerenkulkuun ja huviveneilyyn sekä sisävesiin ja merialueisiin. Kuvioiden koko ilmaisee tapausten määrää ja kuvioiden leikkaukset ilmaisevat aineistojen päällekkäisyyttä, eli tapauksia, jotka löytyvät useamman kuin yhden tietolähteen aineistoista. Nämä päällekkäisyydet on poistettu aineistosta niin, että kyseinen tapaus on mukana tilastossa vain kertaalleen.

4 Sisävedet Merialueet Kauppamerenkulku Huviveneily Trafi Poliisi SMPS RVL Poliisi SMPS RVL TraFi SMPS SMPS Poliisi Muita tilastoja vesiliikenneonnettomuuksista Vesiliikenteen turvallisuuden alalla työskentelevät tahot tuottavat omasta toiminnastaan tilastoja, jotka osin sivuavat myös vesiliikenneonnettomuuksia. Tällaisia tilastoja tuottavat esimerkiksi Rajavartiolaitos omista meripelastussuoritteistaan sekä Suomen Meripelastusseura paikallisten yhdistystensä suorittamista tehtävistä sekä Pelastustoimi osana omaa tehtävätilastointiaan. Lisäksi Suomen uima- ja hengenpelastusliitto julkaisee lehdistöseurannan perusteella laadittua tilastoa hukkuneista, jossa yhtenä luokittelukriteerinä on vesiliikenteessä hukkuneet. Puhtaasti vesiliikenteeseen keskittyvää ja merkittävimpien toimijoiden aineistot yhteen kokoavaa tilastoa ei aiemmin ole ollut saatavilla. Määritelmät Vesiliikenneonnettomuus Vesialueella sattunut, vesikulkuneuvon varustuksesta, käytöstä tai toiminnasta johtuva tapahtuma, joka johtaa henkilö-, omaisuus- tai ympäristövahinkoon tai pelastustoimiin.

5 Vesiliikenneonnettomuudessa kuollut Henkilö, joka on kuollut vesiliikenneonnettomuuden seurauksena saamiensa vammojen johdosta joko välittömästi tai myöhemmin. Sisältää myös kadonneet henkilöt, jotka voidaan perustellusti olettaa kuolleen. Kauppamerenkulkuonnettomuus Vesiliikenneonnettomuus, jossa osallisena on vähintään yksi ammattimaisessa liikenteessä oleva alus tai yli 24 metriä pitkä alus. Huviveneonnettomuus Vesiliikenneonnettomuus, jossa on osallisena ainoastaan huvi- ja virkistyskäytössä olevia aluksia, joiden pituus on alle 24 metriä. Tapahtuma-aika Vesiliikenneonnettomuuden tarkka tapahtuma-aika silloin kun se on tiedossa. Muussa tapauksessa varhaisin saatavilla oleva aika, kuten avunpyynnön vastaanottamisaika. Onnettomuuden tyyppiluokittelu Onnettomuuden tyyppien luokitteluissa aineistoissa olevat tyyppiluokat on yhteen sovitettu EMCIP-järjestelmän mukaiseen luokitteluun. Puuttuvat tyyppiluokitukset on lisätty käsittelyvaiheessa onnettomuudesta saatavilla olevien muiden tietojen perusteella. Onnettomuuden syiden luokittelu Onnettomuuden syiden luokittelussa on käytetty ensisijaisesti aineistoissa jo olemassa olevia tietoja onnettomuuden syistä, sovittaen ne yhteen tilastossa käytetyn EMCIP-järjestelmän mukaiseen syyluokitteluun. Puuttuvia syytietoja on lisätty tapauksiin aineiston käsittelyvaiheessa onnettomuudesta saatavilla olevien muiden tietojen perusteella. Alkoholi onnettomuuden syynä Onnettomuus, jossa huviveneen kuljettajan on todettu tai vahvoin perustein epäillään tapahtumahetkellä olleen vähintään ruorijuopumuksen rajana olevan yhden promillen humalatilassa. Myös alle yhden promillen humalatila voidaan kirjata onnettomuuden syyksi, jos alkoholin katsotaan myötävaikuttaneen onnettomuuden tapahtumiseen. Ammattimaisessa vesiliikenteessä ruorijuopumuksen promilleraja laski yhdestä promillesta, promilleen. Kuolemantapauksissa lopullinen tieto alkoholin myötävaikutuksesta saadaan kuolemansyyaineistosta. Suomen Meripelastusseuralla ei ole viranomaisvaltuuksia alkoholin vaikutuksen selvittämiseen, joten alkoholi syytietona puuttuu SMPS:n aineistosta. Taulukoissa käytetyt symbolit Ei yhtään. Ennakkotieto *

6 Vesiliikenneonnettomuudet 2-22 Kaikki yhteensä Kuolemaan johtaneet Suomen merialue Suomen sisävesialue Ulkomainen vesialue Kauppamerenkulku Huviveneily

7 Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain 2-22 Pohjanlahti 2 Saaristomeri Suomenlahti 4 4 Kokemäenjoen vesistö 2 7 Kymijoen vesistö Oulujoen vesistö 3 7 Vuoksen vesistö Muu sisävesialue - etelä-kaakko 4 9 Muu sisävesialue - länsi Muu sisävesialue - pohjoinen 2 4 Ulkomainen vesialue

8 Vesiliikenneonnettomuudet vesialueittain 2-22 Pohjanlahti 2 Saaristomeri Suomenlahti Kokemäenjoen vesistö Kymijoen vesistö 8 8 Oulujoen vesistö Vuoksen vesistö Muu sisävesialue - etelä-kaakko Muu sisävesialue - länsi Muu sisävesialue - pohjoinen Ulkomainen vesialue

9 Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet ikäryhmittäin Ei tietoa

10 Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet miehet ikäryhmittäin Ei tietoa Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet naiset ikäryhmittäin Ei tietoa

11 Kuolemaan johtaneissa vesiliikenneonnettomuuksissa osalliset alukset 2-22 Rahtialus Kalastusalus Matkustaja-alus Muu kauppa-alus Moottorivene Purjevene Soutuvene / -jolla Kanootti / kajakki 2 4 Kumivene / RIB Purjejolla Purjelauta Vesiskootteri 2 Muu huvivene

12 Vesiliikenneonnettomuuksissa osalliset alukset 2-22 Rahtialus Kalastusalus Matkustaja-alus Muu kauppa-alus Moottorivene Purjevene Soutuvene / -jolla Kanootti / kajakki Kumivene / RIB Purjejolla Purjelauta Vesiskootteri Muu huvivene

13 Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet kuukausittain 2-22 Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu 2 3 Toukokuu 2 7 Kesäkuu 7 4 Heinäkuu Elokuu 8 9 Syyskuu 7 9 Lokakuu 3 7 Marraskuu 2 4 Joulukuu

14 Vesiliikenneonnettomuudet kuukausittain 2-22 Tammikuu Helmikuu Maaliskuu 7 8 Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu 4 22 Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

15 Kauppamerenkulkuonnettomuudet kuukausittain 2-22 Tammikuu Helmikuu Maaliskuu 8 Huhtikuu Toukokuu 4 8 Kesäkuu Heinäkuu Elokuu 3 Syyskuu 9 Lokakuu 8 Marraskuu 4 Joulukuu

16 Huviveneonnettomuudet kuukausittain 2-22 Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu 8 4 Marraskuu Joulukuu

17 Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet viikonpäivittäin 2-22 Maanantai Tiistai Keskiviikko 3 Torstai 8 4 Perjantai 7 Lauantai 7 Sunnuntai

18 Vesiliikenneonnettomuudet viikonpäivittäin 2-22 Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai

19 Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vuorokauden ajan mukaan 2-22 : - 2: : - :9 2 : - 8:9 8 9: - : : - 4:9 2 : - 7:9 9 8: - 2: : - 23:

20 Vesiliikenneonnettomuudet vuorokauden ajan mukaan 2-22 : - 2: : - : : - 8: : - : : - 4: : - 7: : - 2: : - 23:

21 Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet onnettomuustyypin mukaan 2-22 Kaatuminen / kallistuma Aluksien yhteentörmäys 22 3 Törmäys 4 Vaurio alukselle tai välineille 2 2 Karilleajo / rantaan ajautuminen 2 Tulipalo / räjähdys 7 Pohjakosketus / vuoto 8 Runkovaurio 9 Ohjauskyvyn menetys 2 Kateissa Henkilövahinko 2 2 Muu tapahtuma

22 Vesiliikenneonnettomuudet onnettomuustyypin mukaan 2-22 Kaatuminen / kallistuma 2 Aluksien yhteentörmäys 3 Törmäys 4 Vaurio alukselle tai välineille Karilleajo / rantaan ajautuminen Tulipalo / räjähdys 7 Pohjakosketus / vuoto 8 Runkovaurio 9 Ohjauskyvyn menetys Kateissa Henkilövahinko 2 Muu tapahtuma

23 . Vesiliikenneonnettomuudet Vuosi Kaikki yhteensä Kuolemaan johtaneet Suomen merialue Suomen sisävesialue Ulkomainen vesialue Kauppamerenkulku Huviveneily

24 2. Vesiliikenteessä kuolleet vesialueittain Vesialue Vuosi Suomen merialue 3 4 Pohjanlahti 2 Saaristomeri Suomenlahti 4 Suomen sisävesialue Kokemäenjoen vesistö Kymijoen vesistö Oulujoen vesistö Vuoksen vesistö Muu sisävesialue - etelä-kaakko Muu sisävesialue - länsi... 2 Muu sisävesialue - pohjoinen Ulkomainen vesialue.... Yhteensä Vesiliikenneonnettomuudet vesialueittain Vesialue Vuosi Suomen merialue Pohjanlahti Saaristomeri Suomenlahti 472 Suomen sisävesialue Kokemäenjoen vesistö Kymijoen vesistö Oulujoen vesistö Vuoksen vesistö Muu sisävesialue - etelä-kaakko Muu sisävesialue - länsi 2. 3 Muu sisävesialue - pohjoinen Ulkomainen vesialue 9 3 Yhteensä

25 4. Vesiliikenteessä kuolleet merenkulun mukaan Vesiliikenneonnettomuudet merenkulun mukaan Kuolleet Onnettomuudet Vuosi Yhteensä Kauppameren- Huviveneily Vuosi Yhteensä Kauppameren- Huviveneily kulku kulku

26 . Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet ikäryhmittäin Vuosi Ei tietoa Yhteensä

27 7. Vesiliikenteessä kuolleet ikäryhmittäin sukupuolen mukaan Vuosi Ei tietoa Yhteensä Miehet Naiset

28 8. Kuolemaan johtaneissa vesiliikenneonnettomuuksissa osalliset alukset Alustyyppi Vuosi Kauppa-alus Rahtialus.... Kalastusalus... Matkustaja-alus.... Muu kauppa-alus.. Huvivene Moottorivene Purjevene. 3 Soutuvene / -jolla Kanootti / kajakki Kumivene / RIB... Purjejolla... Purjelauta.... Vesiskootteri Muu huvivene.. Yhteensä Vesiliikenneonnettomuuksissa osalliset alukset Alustyyppi Vuosi Kauppa-alus Rahtialus Kalastusalus Matkustaja-alus Muu kauppa-alus Huvivene Moottorivene Purjevene Soutuvene / -jolla Kanootti / kajakki Kumivene / RIB Purjejolla 9 Purjelauta. 2 3 Vesiskootteri Muu huvivene Yhteensä

29 . Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet ja vesiliikenneonnettomuudet kuukausittain Yhteensä Kauppamerenkulku Vuosi Vuosi Huviveneily Vuosi Kuolleet Kuolleet Kuolleet Tammikuu.... Tammikuu.... Tammikuu.... Helmikuu.... Helmikuu.... Helmikuu.... Maaliskuu.... Maaliskuu.... Maaliskuu.... Huhtikuu Huhtikuu.... Huhtikuu Toukokuu Toukokuu... Toukokuu Kesäkuu Kesäkuu.... Kesäkuu Heinäkuu Heinäkuu.... Heinäkuu Elokuu 9 8 Elokuu.... Elokuu 9 8 Syyskuu Syyskuu... Syyskuu Lokakuu Lokakuu.... Lokakuu Marraskuu 2 4. Marraskuu... Marraskuu 2 4. Joulukuu.. Joulukuu.... Joulukuu.. Yhteensä 42 4 Yhteensä Yhteensä Onnettomuudet Onnettomuudet Onnettomuudet Tammikuu 4 2 Tammikuu Tammikuu 2 4 Helmikuu 3 Helmikuu 3 3 Helmikuu.. 3 Maaliskuu Maaliskuu 8 Maaliskuu. Huhtikuu Huhtikuu Huhtikuu Toukokuu Toukokuu Toukokuu Kesäkuu Kesäkuu Kesäkuu Heinäkuu Heinäkuu Heinäkuu Elokuu Elokuu 3 2 Elokuu Syyskuu Syyskuu 9 7 Syyskuu Lokakuu Lokakuu 8 Lokakuu Marraskuu Marraskuu Marraskuu Joulukuu Joulukuu Joulukuu 8 3 Yhteensä Yhteensä Yhteensä

30 . Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet ja vesiliikenneonnettomuudet viikonpäivittäin Viikonpäivä Vuosi Kuolleet Maanantai Tiistai Keskiviikko 3 7 Torstai 8 4 Perjantai 7 Lauantai 7 Sunnuntai Yhteensä 42 4 Onnettomuudet Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai Yhteensä

31 2. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vuorokauden ajan mukaan Kellonaika Vuosi : - 2: : - :9. : - 8:9 8 9: - : : - 4:9 2 7 : - 7: : - 2: : - 23:9 4 Yhteensä Vesiliikenneonnettomuudet vuorokauden ajan mukaan Kellonaika Vuosi : - 2: : - : : - 8: : - : : - 4: : - 7: : - 2: : - 23: Yhteensä

32 4. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet onnettomuustyypin mukaan Onnettomuustyyppi Vuosi Kaatuminen / kallistuma Aluksien yhteentörmäys... 3 Törmäys.. 4 Vaurio alukselle tai välineille... Karilleajo / rantaan ajautuminen. 2 4 Tulipalo / räjähdys... 7 Pohjakosketus / vuoto... 8 Runkovaurio Ohjauskyvyn menetys.. 2. Kateissa.... Henkilövahinko Muu tapahtuma.. 3. Yhteensä Vesiliikenneonnettomuudet onnettomuustyypin mukaan Onnettomuustyyppi Vuosi Kaatuminen / kallistuma Aluksien yhteentörmäys Törmäys Vaurio alukselle tai välineille Karilleajo / rantaan ajautuminen Tulipalo / räjähdys Pohjakosketus / vuoto Runkovaurio Ohjauskyvyn menetys Kateissa Henkilövahinko Muu tapahtuma Yhteensä

33 . Kuolemaan johtaneiden vesiliikenneonnettomuuksien syyt Onnettomuuden syyt Vuosi Inhimillinen tekijä Ei tunnettuja inhimillisiä tekijöitä.. 4 Toimintavirhe Huollon laiminlyönti tai polttoaineen loppuminen... Sairaus.... Alkoholi Ilkivalta.... Yhteensä Ympäristötekijä Ei tunnettuja ympäristötekijöitä Sääolosuhteet Jääolosuhteet 3 Yhteensä Tekninen vika Ei tunnettuja teknisiä vikoja Aluksen rakenteiden pettäminen.. 2 Tekninen vika ohjauslaitteissa tai kuljetuskoneistossa.. 2. Yhteensä Vesiliikenneonnettomuuksien syyt Onnettomuuden syyt Vuosi Inhimillinen tekijä Ei tunnettuja inhimillisiä tekijöitä Toimintavirhe Huollon laiminlyönti tai polttoaineen loppuminen 94 8 Sairaus... Alkoholi Ilkivalta 2 Yhteensä Ympäristötekijä Ei tunnettuja ympäristötekijöitä Sääolosuhteet Jääolosuhteet Yhteensä Tekninen vika Ei tunnettuja teknisiä vikoja Aluksen rakenteiden pettäminen Tekninen vika ohjauslaitteissa tai kuljetuskoneistossa Yhteensä

34 8. Vesiliikenneonnettomuudet alustyypin ja onnettomuustyypin mukaan 22 Alustyyppi Vaurio alukselle tai välineille Karilleajo / rantaan ajautuminen Aluksien yhteentörmäys Kaatuminen / kallistuma Törmäys Tulipalo / räjähdys Pohjakosketus / vuoto Runkovaurio Ohjauskyvyn menetys Kateissa Henkilövahinko Muu Yhteensä Kauppa-alus Rahtialus Kalastusalus Matkustaja-alus Muu kauppa-alus Huvivene Moottorivene Purjevene Soutuvene / -jolla Kanootti / kajakki Kumivene / RIB Purjejolla Purjelauta Vesiskootteri Muu huvivene Yhteensä Onnettomuustyypin osuus alustyypille sattuneista vesiliikenneonnettomuuksista 22 Alustyyppi Vaurio alukselle tai välineille Karilleajo / rantaan ajautuminen Onnettomuuden tyyppi Onnettomuuden tyyppi Aluksien yhteentörmäys Kaatuminen / kallistuma Törmäys Tulipalo / räjähdys Pohjakosketus / vuoto Runkovaurio Ohjauskyvyn menetys Kateissa Henkilövahinko Muu Kauppa-alus % 9 % % 34 % 4 % 4 % 4 % % 7 % % % % % Rahtialus. 3 % 7 % 9 % 7 % 7 % 2 %. 2 %. % % % Kalastusalus. %. 3 % 2 %. 2 %. %. % % % Matkustaja-alus.. 8 % 4 % 3 %. 4 %. 3 % 4 % 4 %. % Muu kauppa-alus. 3 %. 23 % 8 % 8 %.. %. 8 % 8 % % Huvivene 4 % % 3 % 48 % 8 % 2 % 3 % % 8 % 4 % % % % Moottorivene 3 % % 3 % 3 % 3 % 2 % 3 %. % 3 % % 9 % % Purjevene %. % 4 % 44 % %.. 3 % % % 8 % % Soutuvene / -jolla 29 %.. % 2 %. 7 %.. %. 42 % % Kanootti / kajakki %. 29 % % Kumivene / RIB. % 2 % 48 % 8 % 2 % %. % 9 %. % % Purjejolla... 2 %.. 2 %. 2 % 4 %.. % Purjelauta Vesiskootteri. 29 %. 7 % %. % Muu huvivene. %. 47 % 2 % %.. % %. 8 % % Yhteensä 3 % 2 % 3 % 47 % 7 % 2 % 3 % % 8 % 4 % % % %

35 2. Vesiliikenneonnettomuudet inhimillinen tekijä -syyn ja alustyypin mukaan 22 Onnettomuuden syy: inhimillinen tekijä Huollon Alustyyppi laiminlyönti tai Ei tunnettuja inhimillisiä tekijöitä Toimintavirhe polttoaineen loppuminen Sairaus Alkoholi Ilkivalta Yhteensä Kauppa-alus Rahtialus Kalastusalus Matkustaja-alus Muu kauppa-alus Huvivene Moottorivene Purjevene Soutuvene / -jolla Kanootti / kajakki Kumivene / RIB Purjejolla..... Purjelauta Vesiskootteri Muu huvivene Yhteensä Inhimillinen tekijä -syiden osuus alustyypeille sattuneista vesiliikenneonnettomuuksista 22 Onnettomuuden syy: inhimillinen tekijä Huollon Alustyyppi laiminlyönti tai Ei tunnettuja inhimillisiä tekijöitä Toimintavirhe polttoaineen loppuminen Sairaus Alkoholi Ilkivalta Kauppa-alus % 39 % 4 % % % % % Rahtialus 48 % % 2 %... % Kalastusalus 3 % 3 % %. %. % Matkustaja-alus 7 % 2 % 8 %... % Muu kauppa-alus 2 % 38 %.... % Huvivene 7 % 27 % 2 % % 4 % % % Moottorivene 2 % 2 % 4 %. 4 %. % Purjevene 44 % 48 % %. 2 %. % Soutuvene / -jolla 49 % 37 %.. % 3 % % Kanootti / kajakki 7 % 29 %.... % Kumivene / RIB 49 % 32 % %. %. % Purjejolla %..... % Purjelauta Vesiskootteri 43 % 7 %.... % Muu huvivene 9 % 29 % 2 %... % Yhteensä 7 % 27 % 2 % % 4 % % %

36 22. Vesiliikenneonnettomuudet ympäristötekijäsyiden ja alustyypin mukaan 22 Onnettomuuden syy: ympäristötekijät Alustyyppi Ei tunnettuja ympäristötekijöitä Sääolosuhteet Jääolosuhteet Yhteensä Kauppa-alus Rahtialus Kalastusalus. 7 Matkustaja-alus Muu kauppa-alus 2 3 Huvivene Moottorivene Purjevene Soutuvene / -jolla 3. 9 Kanootti / kajakki Kumivene / RIB 7 Purjejolla 2 3. Purjelauta... Vesiskootteri Muu huvivene. 7 Yhteensä Ympäristötekijäsyiden osuus alustyypeille sattuneista vesiliikenneonnettomuuksista 22 Onnettomuuden syy: ympäristötekijät Alustyyppi Ei tunnettuja ympäristötekijöitä Sääolosuhteet Jääolosuhteet Yhteensä Kauppa-alus 88 % 7 % % % Rahtialus 83 % % 7 % % Kalastusalus 94 %. % % Matkustaja-alus 9 % 4 %. % Muu kauppa-alus 77 % % 8 % % Huvivene 97 % 3 % % % Moottorivene 98 % 2 % % % Purjevene 9 % %. % Soutuvene / -jolla 9 % %. % Kanootti / kajakki %.. % Kumivene / RIB 94 % % % % Purjejolla 4 % %. % Purjelauta.... Vesiskootteri %.. % Muu huvivene 94 %. % % Yhteensä 9 % 3 % % %

37 24. Vesiliikenneonnettomuudet tekninen vika -syiden ja alustyypin mukaan 22 Alustyyppi Onnettomuuden syy: tekninen vika Aluksen rakenteiden pettäminen Tekninen vika ohjauslaitteissa tai kuljetuskoneistossa Ei tunnettuja teknisiä vikoja Yhteensä Kauppa-alus Rahtialus Kalastusalus. 7 Matkustaja-alus 7 24 Muu kauppa-alus 2 3 Huvivene Moottorivene Purjevene Soutuvene / -jolla. 3 9 Kanootti / kajakki Kumivene / RIB. 7 Purjejolla 4. Purjelauta... Vesiskootteri Muu huvivene. 7 7 Yhteensä Tekninen vika -syiden osuus alustyypeille sattuneista vesiliikenneonnettomuuksista 22 Alustyyppi Onnettomuuden syy: tekninen vika Aluksen rakenteiden pettäminen Tekninen vika ohjauslaitteissa tai kuljetuskoneistossa Ei tunnettuja teknisiä vikoja Yhteensä Kauppa-alus 7 % 2 % 4 % % Rahtialus 79 %. 2 % % Kalastusalus 3 %. % % Matkustaja-alus 2 % 4 % 7 % % Muu kauppa-alus 77 % 8 % % % Huvivene 4 % 2 % 3 % % Moottorivene 37 % 3 % % % Purjevene % 2 % 42 % % Soutuvene / -jolla 9 %. % % Kanootti / kajakki %.. % Kumivene / RIB 2 %. 48 % % Purjejolla 8 %. 2 % % Purjelauta.... Vesiskootteri 7 %. 43 % % Muu huvivene 9 %. 4 % % Yhteensä 4 % 2 % 2 % %

38 2. Vesiliikenneonnettomuudet onnettomuustyypin ja syiden mukaan 22 Onnettomuuden syyt Kaatuminen / kallistuma Vaurio alukselle tai välineille Karilleajo / rantaan ajautuminen Törmäys Kateissa Muu Yhteensä Onnettomuuden syyt: inhimillinen tekijä Ei tunnettuja inhimillisiä tekijöitä Toimintavirhe Huollon laiminlyönti tai polttoaineen loppuminen Sairaus Alkoholi Ilkivalta Yhteensä Onnettomuuden syyt: ympäristötekijät Ei tunnettuja ympäristötekijöitä Sääolosuhteet Jääolosuhteet Yhteensä Onnettomuuden syyt: tekninen vika Ei tunnettuja teknisiä vikoja Aluksen rakenteiden pettäminen Tekninen vika ohjauslaitteissa tai kuljetuskoneistossa Yhteensä Vesiliikenneonnettomuuksien syiden osuus onnettomuustyypeistä 22 Onnettomuuden syyt Kaatuminen / kallistuma Vaurio alukselle tai välineille Karilleajo / rantaan ajautuminen Onnettomuuden tyyppi Tulipalo / räjähdys Tulipalo / räjähdys Aluksien yhteentörmäys Pohjakosketus / vuoto Onnettomuuden tyyppi Törmäys Kateissa Muu Yhteensä Onnettomuuden syyt: inhimillinen tekijä Ei tunnettuja inhimillisiä tekijöitä 2 % 7 % % 79 % 8 % 8 % 78 % % 8 % % 3 % 82 % 8 % Toimintavirhe 3 % 93 % 4 % 9 % 74 % 2 % 23 % % 3 % 39 % 88 % 4 % 27 % Huollon laiminlyönti tai polttoaineen loppuminen % % % 2 % % 8 % % % 77 % 2 % % % 2 % Sairaus % % % % % % % % % % % % % Alkoholi 4 % % % % 7 % % % % 2 % 3 % % % 4 % Ilkivalta % % % % % % % % % % % % % Yhteensä % % % % % % % % % % % % % Onnettomuuden syyt: ympäristötekijät Ei tunnettuja ympäristötekijöitä 83 % 93 % 9 % 99 % 9 % % 9 % % 97 % 92 % 88 % 93 % 9 % Sääolosuhteet 7 % % 3 % % % % % % 3 % 8 % % 7 % 3 % Jääolosuhteet % 7 % 8 % % % % % % % % 3 % % % Yhteensä % % % % % % % % % % % % % Onnettomuuden syyt: tekninen vika Ei tunnettuja teknisiä vikoja % % 8 % % 98 % 72 % 3 % % 4 % 98 % % 84 % 4 % Aluksen rakenteiden pettäminen % % % % % 8 % 33 % % % 2 % % 7 % 2 % Tekninen vika ohjauslaitteissa tai kuljetuskoneistossa % % % 99 % % 2 % % % % % % 9 % 3 % Yhteensä % % % % % % % % % % % % % Aluksien yhteentörmäys Pohjakosketus / vuoto Runkovaurio Ohjauskyvyn menetys Runkovaurio Ohjauskyvyn menetys Henkilövahinko Henkilövahinko

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2017

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2017 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 017 Yhteystiedot: Jukka Tuominen Innovaatiot, liikenne ja matkailu 000 Tilastokeskus Puhelin 09 1 1 jukka.tuominen@tilastokeskus.fi KAAVIOT TAULUKOT 1. Vesiliikenneonnettomuudet

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2016

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2016 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto Yhteystiedot: Ritva Tikkanen Innovaatiot, liikenne ja matkailu Tilastokeskus Puhelin 9 33 ritva.tikkanen@tilastokeskus.fi KAAVIOT TAULUKOT. Vesiliikenneonnettomuudet.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2015

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2015 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2 Yhteystiedot: Ritva Tikkanen Innovaatiot, liikenne ja matkailu 22 Tilastokeskus Puhelin 29 33 Faksi 29 276 ritva.tikkanen@tilastokeskus.fi KAAVIOT TAULUKOT. Vesiliikenneonnettomuudet.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2012

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2012 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 22 Yhteystiedot: Ritva Tikkanen Liikenne ja matkailu 22 Tilastokeskus Puhelin (9) 734 33 Faksi (9) 734 278 ritva.tikkanen@tilastokeskus.fi KAAVIOT TAULUKOT. Vesiliikenneonnettomuudet.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2014

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2014 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2 Yhteystiedot: Ritva Tikkanen Innovaatiot, liikenne ja matkailu 22 Tilastokeskus Puhelin 295 5 33 Faksi 295 5 278 ritva.tikkanen@tilastokeskus.fi KAAVIOT TAULUKOT.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2013

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2013 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 23 Yhteystiedot: Ritva Tikkanen Innovaatiot, liikenne ja matkailu 22 Tilastokeskus Puhelin 9 73 33, 9..2 alk. 29 33 Faksi 9 73 278, 9..2 alk. 29 278 ritva.tikkanen@tilastokeskus.fi

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2018

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2018 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 08 Yhteystiedot: Jukka Tuominen Innovaatiot, liikenne ja matkailu 000 Tilastokeskus Puhelin 09 jukka.tuominen@tilastokeskus.fi KAAVIOT TAULUKOT. Vesiliikenneonnettomuudet.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2010

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2010 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2 Yhteystiedot: Ossi Nurmi Liikenne ja matkailu 22 Tilastokeskus Puhelin (9) 74 294 Faksi (9) 74 27 ossi.nurmi@tilastokeskus.fi KAAVIOT TAULUKOT. Vesiliikenneonnettomuudet.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2011

Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2011 Vesiliikenneonnettomuuksien vuositilasto 2 Yhteystiedot: Ritva Tikkanen Liikenne ja matkailu 22 Tilastokeskus Puhelin (9) 7 Faksi (9) 7 278 ritva.tikkanen@tilastokeskus.fi KAAVIOT TAULUKOT. Vesiliikenneonnettomuudet.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU 2016

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU 2016 Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU 1 TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio 1. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2014

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2014 Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2 TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio 2. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio 3.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2012

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2012 Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 22 TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio 2. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio 3.

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2015

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2015 Vesiliikenneonnettomuustilasto TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio 3. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU 2011

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU 2011 Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-HUHTIKUU 2015

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-HUHTIKUU 2015 Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-HUHTIKUU 5 TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio 3. Vesiliikenneonnettomuuksissa

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2018

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2018 Vesiliikenneonnettomuustilasto TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio 3. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU 2017

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU 2017 Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-ELOKUU 7 TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio 3. Vesiliikenneonnettomuuksissa

Lisätiedot

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2016

Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 2016 Vesiliikenneonnettomuustilasto ENNAKKOTIETO TAMMI-JOULUKUU 1 TUOTESELOSTE KAAVIOT Kaavio 1. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet Kaavio. Vesiliikenneonnettomuuksissa kuolleet vesialueittain Kaavio 3.

Lisätiedot

Veneilyn määrä sekä sen taloudelliset ja ympäristövaikutukset

Veneilyn määrä sekä sen taloudelliset ja ympäristövaikutukset Veneilyn määrä sekä sen taloudelliset ja ympäristövaikutukset Suomessa Kimmo Patrakka Erityisasiantuntija Merenkulun tutkimusseminaari 2.4.207 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Tutkimuksen rakennustapa

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2008-2012 tapahtui 815 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 163 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 21 tapahtui 12 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 29 luku oli 16). Onnettomuuksista johti kuolemaan ja 2 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2014 tapahtui 483 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2013 luku oli 560). Onnettomuuksista 3 johti kuolemaan ja 102 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 494 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 99 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015 Tieliikenneonnettomuudet v. - : KUNTA TAIPALSAARI 3.9.5 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina - tapahtui 59 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2013 tapahtui 184 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2012 luku oli 205). Onnettomuuksista 0 johti kuolemaan ja 33 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2009-2013 tapahtui 8489 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 1698 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 66 (13 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet Julkaistu helmikuussa 2017 Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2005-2016...

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014

Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014 Kaupunkirakennepalvelut Liikenne ja viheralueet 23.2.2015 Sisällys Yhteenveto... 2 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA NAANTALI 13.4.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA NAANTALI 13.4.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2014 tapahtui 102 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2013 luku oli 77). Onnettomuuksista 1 johti kuolemaan ja 11 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA SAVONLINNA 15.5.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA SAVONLINNA 15.5.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2010-2014 tapahtui 1020 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 204 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 6 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Havaintoja kotimaanliikenteen matkustaja-alusten turvallisuudesta. Esa Pasanen Erityisasiantuntija Merikapteeni

Havaintoja kotimaanliikenteen matkustaja-alusten turvallisuudesta. Esa Pasanen Erityisasiantuntija Merikapteeni Havaintoja kotimaanliikenteen matkustaja-alusten turvallisuudesta Esa Pasanen Erityisasiantuntija Merikapteeni Kotimaan vesiliikenteen matkustajamäärä alueittain 2017, rannikko Suomenlahti 2 959 672 josta

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2010 tapahtui 1215 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2009 luku oli 1191). Onnettomuuksista 3 johti kuolemaan ja 220 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet Julkaistu helmikuussa 2017 Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2005-2017...

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011: Lapinlahti

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011: Lapinlahti 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2011 tapahtui 69 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2010 luku oli 64). Onnettomuuksista 1 johti kuolemaan ja 23 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Merenkulun turvallisuusindikaattorit

Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Merenkulun turvallisuusindikaattorit Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Merenkulun turvallisuusindikaattorit Merenkulun 1-tason turvallisuusindikaattorit 5 4 3 2 1 212 Vakavuus/seuraus (1.taso) Ihmishengen menetys Vakava loukkaantuminen

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Kontiolahti

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Kontiolahti 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2010 tapahtui 44 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2009 luku oli 71). Onnettomuuksista 0 johti kuolemaan ja 10 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti

Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti Julkaistu maaliskuussa 2019 Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti 2018 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2016: KUNTA PIETARSAARI

Tieliikenneonnettomuudet v. 2016: KUNTA PIETARSAARI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2016 tapahtui 120 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2015 luku oli 115). Onnettomuuksista 0 johti kuolemaan ja 15 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA HÄMEENLINNA 25.6.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA HÄMEENLINNA 25.6.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2010-2014 tapahtui 1534 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 307 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 9 (2 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2017: SEUTUKUNTA Pietarsaaren seutukunta

Tieliikenneonnettomuudet v. 2017: SEUTUKUNTA Pietarsaaren seutukunta 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2017 tapahtui 290 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2016 luku oli 314). Onnettomuuksista 2 johti kuolemaan ja 44 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA MIKKELI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA MIKKELI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1452 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 290 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 14 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Ajankohtaista sääntelystä - Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien

Ajankohtaista sääntelystä - Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien Ajankohtaista sääntelystä - Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien turvallisuuspäivä Johtava asiantuntija Aleksi Uttula Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Käsiteltävät asiat HE 99/2014 Hallituksen

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VESANTO

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VESANTO 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 38 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 8 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 1 (0 /v) johti kuolemaan ja 1

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto 2012

Tieliikenneonnettomuustilasto 2012 Liikenne ja matkailu 2013 Tieliikenneonnettomuustilasto 2012 Tieliikenteessä menehtyi 255 ihmistä vuonna 2012 Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2012 tapahtui 5 725 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta.

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA FORSSA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA FORSSA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 409 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 82 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 1 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1450 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 290 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 13 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RIIHIMÄKI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RIIHIMÄKI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 729 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 146 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 6 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LIMINKA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LIMINKA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 286 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 57 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 2 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2010-2014 tapahtui 1436 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 287 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 12 (2 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LOPPI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LOPPI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 438 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 88 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SULKAVA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SULKAVA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 50 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 10 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista (0 /v) johti kuolemaan ja 10 ( /v)

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA REISJÄRVI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA REISJÄRVI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 59 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 1 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 0 (0 /v) johti kuolemaan ja 10 (

Lisätiedot

Perustilasto / Tapaturmavakuutuslaitosten liitto 13.06.2011 Vahinkotilasto

Perustilasto / Tapaturmavakuutuslaitosten liitto 13.06.2011 Vahinkotilasto Perustilasto / Tapaturmavakuutuslaitosten liitto 13.06.2011 Vahinkotilasto Tehdyt rajaukset: AMMATTILUOKKA (3): SIIVOOJAT (942) VAHINKOLUOKKA: TYÖMATKA Huom. vuoden 2009 lukumäärät tulevat nousemaan vielä

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HATTULA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HATTULA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 194 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 39 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 2 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014 LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014 Yhteenveto tieliikenneonnettomuuksista iliitu - Destian liikenneturvallisuuspalvelu YHTEENVETO TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISTA VUONNA 2014 Tarkastelualue kunta: KOKKOLA Vuonna 2014

Lisätiedot

M 5/2014 vp Kansalaisaloite: Rattijuoppouden rangaistuksia on tiukennettava (KAA 3/2014 vp) Rattijuopumus tieliikenteen turvattomuustekijänä

M 5/2014 vp Kansalaisaloite: Rattijuoppouden rangaistuksia on tiukennettava (KAA 3/2014 vp) Rattijuopumus tieliikenteen turvattomuustekijänä Eduskunnan lakivaliokunnalle Julkinen kuuleminen 16.10.2014 M 5/2014 vp Kansalaisaloite: Rattijuoppouden rangaistuksia on tiukennettava (KAA 3/2014 vp) Rattijuopumus tieliikenteen turvattomuustekijänä

Lisätiedot

Järvenpään onnettomuuskatsaus

Järvenpään onnettomuuskatsaus Järvenpään onnettomuuskatsaus 211 19.4.212 Onnettomuuskehitys Järvenpäässä 22-211 25 Tieliikenneonnettomuudet (kpl/vuosi) 2 15 1 5 85 76 83 94 36 41 45 38 146 133 145 55 57 59 14 44 174 133 34 51 Omaisuusvah.joht.

Lisätiedot

Turun seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Onnettomuusanalyysi Muistio 12.8.2011

Turun seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Onnettomuusanalyysi Muistio 12.8.2011 Turun seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Onnettomuusanalyysi Muistio 12.8.2011 Sisällys 1.... Taustaa... 3 2.... Tilastokeskuksen onnettomuusaineisto vuosilta 2001-2010... 4 2.1. Kuntien tilastot 4

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto

Tieliikenneonnettomuustilasto Liikenne ja matkailu Tieliikenneonnettomuustilasto Tieliikenteessä kuoli ihmistä kesäkuussa Tieliikenteessä sattui kesäkuussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta.

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA KOTKA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA KOTKA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1386 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 277 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LUUMÄKI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LUUMÄKI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 155 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 31 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 8 (2 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1248 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 250 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 13 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IITTI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IITTI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 21-214 tapahtui 28 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 56 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja 57 (11

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 0-05 tapahtui 53 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista (0 /v) johti kuolemaan ja ( /v) loukkaantumiseen.

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RUOKOLAHTI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RUOKOLAHTI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 116 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 23 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 1062 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 212 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 18 (4 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IMATRA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IMATRA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 354 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 71 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA MIEHIKKÄLÄ

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA MIEHIKKÄLÄ Tieliikenneonnettomuudet v. 0-06: KUNTA MIEHIKKÄLÄ 8.8.07 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 0-06 tapahtui 0 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 8 onnettomuutta vuodessa).

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VIROLAHTI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VIROLAHTI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 225 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 45 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 2 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RAUTJÄRVI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RAUTJÄRVI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 50 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 10 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 0 (0 /v) johti kuolemaan ja 18 (

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SAVITAIPALE

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SAVITAIPALE 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 80 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 16 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja 29

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA PARIKKALA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA PARIKKALA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 139 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 28 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 1 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1450 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 290 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 13 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI Tieliikenneonnettomuudet v. 01-016: KUNTA TAIPALSAARI 8.8.017 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 53 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 11 onnettomuutta

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA HÄMEENLINNA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 1374 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 275 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 16 (3 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014

LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014 LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014 ESIPUHE Liikenneonnettomuudet Vantaalla 2014 -selvityksen tieliikenneonnettomuuksien tiedot perustuvat iliitu-ohjelmistoon sekä Tilastokeskuksen tilastoihin ja onnettomuusselostuksiin.

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto

Tieliikenneonnettomuustilasto Liikenne ja matkailu Tieliikenneonnettomuustilasto, tammikuu Tieliikenteessä kuoli ihmistä tammikuussa Tieliikenteessä sattui tammikuussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan henkilövahinkoon johtanutta

Lisätiedot

Matkustaja-alusinfopäivä Juuso Halin

Matkustaja-alusinfopäivä Juuso Halin Matkustaja-alusinfopäivä 18.1.2019 Juuso Halin Alusturvallisuuslain muutos, taustaa Muutokset alusturvallisuuslakiin ja lakiin matkustaja-aluksen henkilöluetteloista Löytyvät HE:stä 198/2018 Hallituksen

Lisätiedot

2004 TOUKOKUU. Oulu/ Tila 1 Oulu/ Tila 2 Oulu/ Tila 3 Rovaniemi

2004 TOUKOKUU. Oulu/ Tila 1 Oulu/ Tila 2 Oulu/ Tila 3 Rovaniemi 2004 TOUKOKUU Oulu/ Tila 1 Oulu/ Tila 2 Oulu/ Tila 3 Rovaniemi 15 lauantai 16 sunnuntai 21 17 maanantai 18 tiistai 19 keskiviikko 20 torstai 21 perjantai 22 lauantai 23 sunnuntai 22 24 maanantai 25 tiistai

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto 2014

Tieliikenneonnettomuustilasto 2014 Liikenne ja matkailu 2015 Tieliikenneonnettomuustilasto 2014 Tieliikenteessä menehtyi 224 ihmistä vuonna 2014 Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuonna 2014 tapahtui 5 294 henkilövahinkoon johtanutta

Lisätiedot

Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Rautatieliikenteen turvallisuusindikaattorit

Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Rautatieliikenteen turvallisuusindikaattorit Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Rautatieliikenteen turvallisuusindikaattorit Rautatieliikenteen 1-tason turvallisuusindikaattorit 3 2 2 1 1 21 Merkittävien onnettomuuksien määrä 27-211 27 26 Merk.

Lisätiedot

Pelastusviranomaisten ajankohtaispäivä pelastustoimen laitteista ERHE-hanke Jussi Rahikainen

Pelastusviranomaisten ajankohtaispäivä pelastustoimen laitteista ERHE-hanke Jussi Rahikainen Pelastusviranomaisten ajankohtaispäivä pelastustoimen laitteista 2.9.2009 ERHE-hanke Paloilmoitinhälytykset 2003-08 Pitkän aikavälin tavoite: puolittaa vuoden 2003 lukumäärä 22000 21000 20000 Paloilmoitinhälytysten

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto 2010

Tieliikenneonnettomuustilasto 2010 Liikenne ja matkailu 2011 Tieliikenneonnettomuustilasto 2010 Tieliikenteessä menehtyi 272 ihmistä vuonna 2010 Vuonna 2010 tapahtui 6 072 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Niissä menehtyi

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto

Tieliikenneonnettomuustilasto Liikenne ja matkailu Tieliikenneonnettomuustilasto, tammikuu Tieliikenteessä kuoli 6 ihmistä tammikuussa Tieliikenteessä sattui tammikuussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan henkilövahinkoon johtanutta

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto

Tieliikenneonnettomuustilasto Liikenne ja matkailu Tieliikenneonnettomuustilasto, elokuu Tieliikenteessä kuoli ihmistä elokuussa Tieliikenteessä sattui elokuussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta.

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto

Tieliikenneonnettomuustilasto Liikenne ja matkailu Tieliikenneonnettomuustilasto, elokuu Tieliikenteessä kuoli ihmistä elokuussa Tieliikenteessä sattui elokuussa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta.

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 Lapin liitto 27.1.2015 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 4 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2013

Lisätiedot

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014

Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 Lapin liitto 25.6..2014 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2014 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 4 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2013

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto 2015

Tieliikenneonnettomuustilasto 2015 Liikenne ja matkailu 2016 Tieliikenneonnettomuustilasto 2015 Tieliikenteessä menehtyi 266 ihmistä vuonna 2015 Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuonna 2015 tapahtui 5 164 henkilövahinkoon johtanutta

Lisätiedot

MERIPELASTUS - MUUTTUVASSA TOIMINTAYMPÄRISTÖSSÄ - Rajavartiolaitoksen esikunta Sisäministeriö

MERIPELASTUS - MUUTTUVASSA TOIMINTAYMPÄRISTÖSSÄ - Rajavartiolaitoksen esikunta Sisäministeriö MERIPELASTUS - MUUTTUVASSA TOIMINTAYMPÄRISTÖSSÄ - Rajavartiolaitoksen esikunta Sisäministeriö Visio Visio (ote): Suomessa on Euroopan turvallisimmat merialueet Rajavartiolaitos on yhteistyökykyinen, kansainvälisesti

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuustilasto

Tieliikenneonnettomuustilasto Liikenne ja matkailu Tieliikenneonnettomuustilasto, Tieliikenteessä kuoli ihmistä ssa Tieliikenteessä sattui ssa Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä

Lisätiedot

V u o s i k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t

V u o s i k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Lapin liitto 26.1.2012 Ennakkoväkiluku Lapin kunnissa ja seutukunnissa kuukausittain vuonna 2011 LÄHDE: Tilastokeskus V u o s i 2 0 1 1 k u u k a u s i t t a i s e t e n n a k k o t i e d o t Muutos 2010-2011

Lisätiedot

Väkilukuindeksin kehitys Lapin seutukunnissa (e)

Väkilukuindeksin kehitys Lapin seutukunnissa (e) indeksin kehitys Lapin seutukunnissa 1994-30.6.2014(e) 110,0 105,0 indeksi v. 1994 = 100 indeksi 30.6.2014 Rovaniemen seutu; 104,6 100,0 95,0 90,0 85,0 Tunturi-Lappi; 90,6 Kemi-Tornio; 90,3 LAPPI; 89,8

Lisätiedot