216. Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...256

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "216. Kunnanvaltuuston päätösten 15.11.2010 täytäntöönpano...256"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Käsiteltävät asiat 216. Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano Asuntotontin kauppakirja kunta/ Janne Luukas ja Satu Ukkola Kuukanniemen Riihipellon asemakaava-alue Asuntotontin kauppakirja kunta/ Kari ja Heli Kylliäinen Kuukanniemen asemakaava-alue Asuntotontin kauppakirja kunta/ Anne Olkkonen, Pertti ja Marjatta Olkkonen Kuukanniemen asemakaava-alue Teollisuusalueen asemakaavan muutos Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma Lemin kunnan strategia Yhteisöavustukset Kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajien vaali vuodeksi Valtuuston kokoukset Kunnanhallituksen vaali vuosiksi Maaseutulautakunnan vaali vuosiksi Teknisen lautakunnan vaali vuosiksi Sivistyslautakunnan vaali vuosiksi Kunnan ilmoitusten julkaiseminen Koy Lemin teollisuushallin vuokrasopimuksen jatkaminen Johtamisen ja asioiden valmistelun kehittäminen Epäluottamusaloite Joukkoliikenteen valtionavustuspäätös/seutulippu Lemin kunta, päivähoitoon kohdistuvia haasteita Teknisen lehtorin viran täyttäminen Aluehallintoviraston avustuksen myöntäminen Osaava-ohjelman mukaiseen kehittämistyöhön Saapuneet kirjeet Asuntotontin kauppakirja kunta/ Olli-Jussi Rissanen ja Riikka Rissanen Tuomelankankaan asemakaava-alue Asuntotontin kauppakirja kunta/jani Kiuru Kuukanniemen Riihipellon asemakaava-alue...287

2 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 15/2010 LEMIN KUNTA 255 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija puheenjohtaja Rummukainen Kari varapuheenjohtaja Koivisto Juha jäsen Laitinen Sonja jäsen Rings Mervi jäsen poistui klo Tölski Jarmo jäsen Väisänen Kyösti jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Okko Antti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Huuhilo Marjo " I varapuheenjohtaja Pietiläinen Risto " II varapuheenjohtaja Luukkanen Simo esittelijä, kunnanjohtaja Peutere Markku pöytäkirjanpitäjä Pitkänen Pentti kunnankamreeri LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS Todettiin. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKATUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien valinta taikka merkintä edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastamisesta) Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jarmo Tölski ja Kari Rummukainen. PÖYTÄKIRJAN ALLE- KIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme Eija Sinkko Tarkastusaika Lemillä Allekirjoitukset Jarmo Tölski Markku Peutere Kari Rummukainen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Lemillä Virka-asema Hallintojohtaja

3

4 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano Kunnanhallitus 216 Kuntalain 23 :n perusteella kunnanhallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta. Täytäntöönpanoon kuuluu olennaisena osana päätösten laillisuuden valvonta (KuntaL 56 ). Hallituksen tehtävänä on myös arvioida, mitkä päätökset ovat kuntalain 98 :n mukaan täytäntöönpanokelpoisia ennen kuin ne ovat lainvoimaisia. Kunnanhallitus katsoo, että valtuuston tekemät päätökset eivät ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä, eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä muutenkaan ole lainvastaisia ja päättää panna kyseiset päätökset täytäntöön.

5 Kunnanhallitus Asuntotontin kauppakirja kunta/ Janne Luukas ja Satu Ukkola Kuukanniemen Riihipellon asemakaava-alue Kunnanhallitus 217 Kunnan ja Janne Luukkaan sekä Satu Ukkolan kesken on allekirjoitettu asuntotontin kauppakirja, jolla kunta myy Luukkalle ja Ukkolalle Kuukanniemen Riihipellon asemakaavaalueella osoitteessa Lepikonkuja 4 sijaitsevan omakotitalon rakennuspaikan. Kyseessä on Merenlahden kylän tila K66-T2 RN:o 3:100. Kiinteistötunnus Pinta-ala 0,1470 ha. Kauppahinta on 7.250,00 euroa, minkä lisäksi kaupan yhteydessä ostaja maksaa vesi- ja viemärilaitoksen liittymämaksut yht ,86 euroa (sis alv 23%) (valm MP). Kunnanhallitus hyväksyy kauppakirjan valtuuston antaman valtuutuksen nojalla. Merkittiin, että Kari Rummukainen ilmoitti esteellisyydestään sukulaissuhteen perusteella. Toiseksi pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Kyösti Väisänen.

6 Kunnanhallitus Asuntotontin kauppakirja kunta/ Kari ja Heli Kylliäinen Kuukanniemen asemakaava-alue Kunnanhallitus 218 Kunnan Kari ja Heli Kylliäisen kesken on allekirjoitettu asuntotontin kauppakirja, jolla kunta myy Kylliäisille Kuukanniemen asemakaava-alueella osoitteessa Kuukanranta 1 sijaitsevan omakotitalon rakennuspaikan. Kyseessä on Kuukanniemen kylän tila K25-T2 RN:o 3:100. Kiinteistötunnus Pinta-ala 0,1465 ha. Kauppahinta on ,00 euroa, minkä lisäksi kaupan yhteydessä ostaja maksaa vesi- ja viemärilaitoksen liittymämaksut yht ,86 euroa (sis alv 23%) (valm MP). Kunnanhallitus hyväksyy kauppakirjan valtuuston antaman valtuutuksen nojalla.

7 Kunnanhallitus Asuntotontin kauppakirja kunta/ Anne Olkkonen, Pertti ja Marjatta Olkkonen Kuukanniemen asemakaava-alue Kunnanhallitus 219 Kunnan ja Anne Olkkosen (omistusosuus 1/2 ) sekä Pertti ja Marjatta Olkkosen (yht. omistusosuus 1/2) kesken on allekirjoitettu asuntotontin kauppakirja, jolla kunta myy Olkkosille Kuukanniemen asemakaava-alueella osoitteessa Kuukanranta 3 sijaitsevan omakotitalon rakennuspaikan. Kyseessä on Kuukanniemen kylän tila K25-T1 RN:o 3:99. Kiinteistötunnus Pinta-ala 0,1670 ha. Kauppahinta on ,00 euroa, minkä lisäksi kaupan yhteydessä ostaja maksaa vesi- ja viemärilaitoksen liittymämaksut yht ,86 euroa (sis alv 23%) (valm MP). Kunnanhallitus hyväksyy kauppakirjan valtuuston antaman valtuutuksen nojalla.

8 Kunnanhallitus Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kunnanhallitus 220 (kj) Kunnanhallitus päättää Teollisuusalueen asemakaavan muutos oli MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä Kuulemisaikana pyydettiin viranomaislausunnot ja osallisten huomautukset. Kaavoittaja on laatinut vastineet lausuntoihin ja huomautuksiin. Kunnanhallitus keskusteli osallisten jättämien huomautusten huomioimisesta kaavaehdotuksessa kokouksessaan Huomautusten pääpaino oli Teollisuustien yhteyden säilyttämisessä Punaportinkadulle. (valm. AH) 1. Hyväksyä kaavoittajan vastineet ja päivätyt kaavaehdotusasiakirjat. 2. Laittaa kaavaehdotuksen MRA 27 :n mukaisesti virallisesti nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyytää viranomaislausunnot. 3. Kuulla osallisia MRA 27 :n edellyttämällä tavalla.

9 Kunnanhallitus Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma Kunnanhallitus 221 Kuntalain 65 :n mukaan valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Sen hyäväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi. Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Kunnan talousarviosta muutenkin on säädetty Kuntalain 65 :ssä. Toimielimiltä on pyydetty ehdotukset talousarvioon ja taloussuunnitelmaan otettavista tuloarvioista ja määrärahoista sekä talousarvion ja -suunnitelman yhteydessä hyväksyttävistä tavoitteista. ten pohjalta on valmisteltu alustava tasapainotusehdotus, jonka kunnanhallitus on käsitellyt. Toimielinten yksityiskohtaiset ehdotukset ovat nähtävänä kokouksessa. Tasapainotusehdotuksesta on pyydetty lautakuntien ja yhteistyötoimikunnan kannanotot. Yhteistyötoimikunnan sekä teknisen lautakunnan, sivistyslautakunnan kannanotot ovat liitteenä. Kannanottoihin sisältävät muutokset toiminnallisiin ja taloudellisiin tavoitteisiin on tehty myös talousarvioehdotukseen. Talousarvioehdotus on jaettu kunnanhallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajistolle kokouksessa Ehdotukseen sen jälkeen tulleet muutokset selostetaan kokouksessa ja korjattu ehdotus liitetään pöytäkirjaan. Talousarvion johdannossa esitetään kunnan visio ja kriittiset menestystekijät uuden strategialuonnoksen mukaisina. Talousarvioon kuuluvat lisäksi mm. yleisperustelut, käyttötalousosa tulosalueittain, tuloslaskelmaosa, investointiosa ja rahoitusosa. Talousarvion liitteinä ovat mm. tasearvio, laskelmat verotulojen ja valtionosuuksien perusteista, konsernirakenteen kuvaus sekä luettelo vakinaisesta henkilöstöstä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että liitteenä oleva talousarvio vuodeksi 2011 ja taloussuunnitelma vuosiksi hyväksytään. Merkittiin, että asian käsittelyssä Juha Koivisto esitti, että luottamushenkilöpalkkioita ei koroteta. Esitystä ei kannatettu. Mervi Rings esitti Kari Rummukaisen kannattaessa, että puheenjohtajien vuosipalkkioita muutetaan työmäärän perusteella niin, että tarkastuslautakunnan puheenjohtaja saa esitettyä korkeamman palkkion mm siksi, että tarkastuslautakunnalla ei ole vakituista sihteeriä. Asiasta käydyn keskustelun perusteella kunnanhallitus päätyi esittelijän muutetusta ehdotuksesta yksimielisesti esittämään korotusta kunnanhallituksen puheenjohtajan vuosipalkkioon 300 euroa (yht ) ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajan palkkioon 200 euroa (yht ).

10 Kunnanhallitus Korotukset katetaan pienentämällä valtuuston ja hallituksen varapuheenjohtajien vuosipalkkiot samansuuruisiksi eli 435 euroon. Kustannusvaikutus säilyy muutosten jälkeen siten alkuperäisen ehdotuksen mukaisena. Lisäksi tehtiin joitakin tekstikorjauksia sekä muutoksia ja tarkennuksia lautakuntien tavoitteisiin (maaseutulautakunta ja tekninen lautakunta). Merkittiin, että asiaa oli valmisteltu myös hallituksen iltakoulussa, joka pidettiin ennen kokousta.

11 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Lemin kunnan strategia Kunnanhallitus 196 Kunnanvaltuusto päätti vuoden 2010 talousarvion yleisperusteluissa, että kunnan visio ja päästrategia päivitetään vuoden 2010 aikana. Päivitystyö on nyt edennyt strategiaehdotuksen tasolle. Kunnanvaltuustolle, kunnanhallitukselle ja lautakuntien puheenjohtajille lähetettiin ennakkotehtävä. Tehtävässä pyydettiin esityksiä kunnan visioon, toiminta-ajatukseen ja arvoihin sisältyvistä asioista. Lisäksi tehtävässä pyydettiin luettelemaan kunnan ja sen toiminnan vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia. Strategiaseminaari käsitteli vision, toiminta-ajatuksen ja arvot. Samalla seminaari määritteli vision kohdevuodeksi Seuraava seminaari pidettiin Siinä määriteltiin kriittiset menestystekijät vision toteutumiselle menestystekijöiden toteutumista tukevat tavoitteet. Myös tavoitteiden toteutumisen arviointitapaa, tavoitetasoa ja toteutuksen vastuutahoa hahmoteltiin. Viimeisessä seminaarissa viimeisteltiin strategialuonnoksen sisältöä. Sen puhtaaksi kirjoittaminen jäi virkamiestyönä tehtäväksi. Puhtaaksi kirjoitettu luonnos lähetettiin kommentoitavaksi viimeiseen seminaariin osallistuneille. Saatujen kommenttien pohjalta johtoryhmä on tehnyt alustavan strategiaehdotuksen. saatetaan vielä kunnanhallituksen käsittelyyn, koska siihen on tehty joitakin muutoksia seminaarin jälkeiseen versioon verrattuna. Alustava strategiaehdotus on kunnanhallituksen ekstranetissä. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus tekee tarpeellisiksi katsomansa tarkistuksen alustavaan strategiaehdotukseen ja asettaa sen sitten julkisesti nähtäville kuntalaisten antamaa palautetta varten ja pyytää ehdotuksesta yhteistyötoimikunnan lausunnon. Asiasta keskusteltaessa Mervi Rings esitti, että valtuusto ottaisi seuraavassa kokouksessaan kantaa työryhmissä ja seminaareissa valmisteltuun strategiaehdotukseen, jonka jälkeen käsittelyä jatketaan ehdotuksen mukaisesti. Tämä hyväksyttiin yksimielisesti. Liite. Kunnanvaltuusto 34 Kunnanvaltuusto keskusteli strategialuonnoksesta. Keskustelussa valtuutetut esittivät näkemyksiään ja täydennyksiä eri tavoitteiden arviointi tapoihin, tavoitetasoihin ja vastuutahoihin. Nämä merkittiin liitteeseen jatkovalmistelussa huomioon otettavaksi.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 222 Strategiaehdotus on ollut julkisesti nähtävillä alkaen ja se on käsitelty samana päivänä yhteistyötoimikunnassa. Kuntalaisillassa ehdotusta ei ehditty käsitellä. Valtuustossa tarkistettu ehdotus ja yhdistelmä saadusta palautteesta on liitteenä. Palautetta otetaan vastaan kunnanhallituksen kokouspäivään saakka. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus päättää saatu palaute huomioon ottaen kunnanvaltuustolle esitettävän strategiaehdotuksen sisällöstä ja ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy Lemin kunnan strategian kunnanhallituksen esittämässä muodossa. Merkittiin tiedoksi tähän mennessä saatu liitteenä oleva palaute lisättynä listan lähettämisen jälkeen saapuneella Kai Hakalan palautteella. Todettiin, että strategiaa ei ehditty viime kuntalaisillassa käsitellä ja että asiaa olisi vielä tarpeen valmistella esimerkiksi hallituksen iltakoulussa. Esittelijän ehdotuksesta asia päätettiin palauttaa jatkovalmisteluun.

13 Kunnanhallitus Yhteisöavustukset 2010 Kunnanhallitus 223 Kunnanhallituksen käyttösuunnitelmaan sisältyy euron määräraha yhteisöavustuksiin. Käyttösuunnitelman perusteluissa avustuksista on mainittu seuraavaa: "Lisäksi kunnanhallituksen päättämät yhteisöavustukset kuuluvat tälle kustannuspaikalle. Yhteisöavustusten myöntämispäätökset perustuvat myöntäjän arvioon yhteisön toiminnan vaikutuksista. Koska kyseessä on yleisavustus, ei sen käytöstä vaadita selvitystä eikä avustettavan yhteisön tarvitse toimittaa kuntaan tietoja omasta taloudestaan, ellei avustuspäätöksessä sitä erikseen vaadita." Vuoden 2010 määrärahasta ei vielä ole myönnetty avustuksia. Avustusta ovat pyytäneet seuraavat: Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri, lastenhoitotoimintaan Lemillä vuonna 2011, hakemus osoitettu perusturvalautakunnalle. Wiipurilainen Osakunta, avoin hakemus osakunnan toiminnan tukemiseen. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lemin osasto sai vuoden 2009 määrärahasta 600 euroa hoitajakoulutukseen. Perusturvalautakunta esitti vuonna 2009, että kunnanhallitus harkitsee avustuksen myöntämistä, jotta lasten tilapäinen hoitotoiminta voisi jatkua Lemillä. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus myöntää 1000 euron avustuksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lemin osastolle lastenhoitotoimintaan.

14 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajien vaali vuodeksi 2011 Kunnanhallitus 224 Kuntalain 12 :n mukaan kunnanvaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Lemin valtuuston työjärjestyksen mukaan valtuustossa on puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. (valm. mp). Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto valitsee puheenjohtajan sekä I ja II varapuheenjohtajan vuodeksi 2011.

15 Kunnanhallitus Valtuuston kokoukset Kunnanhallitus 225 Kuntalain 54 :n mukaan valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi. Valtuusto on kutsuttava koolle myös kunnanhallituksen tai vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytäessä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti. Valtuuston kutsuu koolle puheenjohtaja. Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa kokouksesta on annettava yleisesti tieto siten kuin kuntalain 64 :ssä säädetään. Valtuuston työjärjestyksen mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään neljä päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksistä, on lähetettävä kokouskutsun yhteydessä, jolleivat erityiset syyt ole esteenä. Valtuusto voi päättää, kuinka monelle varavaltuutetulle esityslista toimitetaan. (Valm. mp). Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuuston kokouskutsu aiempien vuosien tapaan lähetetään valtuutetuille, kunnanhallituksen jäsenille sekä kunnanjohtajalle ja kiinnitetään kunnan ilmoitustauluun ja että kokouksesta ilmoitetaan sanomalehti Etelä-Saimaassa ja paikallislehti Länsi-Saimaan Sanomissa. Lisäksi esityslista lähetetään Suomen Keskustan, Kokoomuksen ja vaaliliiton kahdelle ensimmäiselle varavaltuutetulle. Todetaan, että valtuuston kokoukset on viime vuodet pidetty pääsääntöisesti maanantaisin klo alkaen.

16 Kunnanhallitus Kunnanhallituksen vaali vuosiksi Kunnanhallitus 226 Toimielinten vaalista yleensä Kunnanhallituksesta Kuntalain 13 ja 19 :ien nojalla valtuusto valitsee jäsenet kunnan toimielimeen valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jäljempänä kuntalaissa toisin säädetä. Toimielinten jäsenille valitaan henkilökohtaiset varajäsenet, joista on soveltuvin osin voimassa, mitä varsinaisista jäsenistä säädetään. Varajäsenet valitaan samassa vaalissa kuin varsinaiset jäsenet. Kunnallisissa toimielimissä, valtuustoa lukuunottamatta, tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisestä syystä muuta johdu. Valtuusto valitsee jäseniksi valituista puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Heidät valitaan samassa vaalitoimituksessa. Kuntalain 23 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kunnanhallitus valvoo kunnan etua ja, jollei johtosäännössä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa. Kunnanhallitus tai johtosäännössä määrätty muu viranomainen antaa tarvittaessa ohjeita kuntaa eri yhteisöjen, laitosten ja säätiöiden hallintoelimissä edustaville henkilöille kunnan kannan ottamisesta käsiteltäviin asioihin. Kunnanhallituksen tehtävistä ja ratkaisuvallasta on määrätty lisäksi kunnan hallintosäännössä. Hallintosäännön mukaan kunnanhallituksessa on seitsemän jäsentä. Vaalikelpoisuudesta kunnanhallitukseen säädetään kuntalain 35 :ssä: Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

17 Kunnanhallitus kunnan keskushallinnossa kunnanhallituksen alaisena toimiva kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2. kunnan palveluksessa oleva henkilö, joka lautakunnan esittelijänä tai muuten vastaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelusta; eikä 3. henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Henkilöstön edunvalvonnasta asianomaisessa kunnassa huolehtivan yhteisön hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen puheenjohtaja ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Vaalikelpoinen ei myöskään ole henkilö, joka yhteisön neuvottelijana tai muussa vastaavassa ominaisuudessa vastaa edunvalvonnasta. Enemmistön kunnanhallituksen jäsenistä on oltava muita kuin kunnan tai kunnan määräämisvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa olevia henkilöitä. (valm. mp). Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että 1. kunnanvaltuusto päättää, että kunnanhallituksen toimikausi on kaksi vuotta ( ). 2. kunnanvaltuusto valitsee kunnanhallitukseen 7 jäsentä ja heille kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. 3. kunnanvaltuusto valitsee jäseniksi valituista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

18 Kunnanhallitus Maaseutulautakunnan vaali vuosiksi Kunnanhallitus 227 Hallintosäännön mukaan kunnassa on maaseutulautakunta. Sen toimintaajatuksena on huolehtia maaseudun elinolosuhteiden ja palvelusuhteiden säilyttämisestä ja kehittymisestä sekä maaseutuelinkeinoja koskevien hallintotehtävien toteuttamisesta kunnassa. Maaseutulautakunnan vastuualueen tehtäviin kuuluu vastata maaseututoimesta. Lautakunta toimii Maaseutuelinkeinojen hallinnosta kunnissa annetun lain 3 :n tarkoittamana monijäsenisenä toimielimenä (maaseutuelinkeinoviranomaisena) ja Yksityistielain 6a :n tarkoittamana monijäsenisenä toimielimenä ja huolehtii Yleisistä teistä annetussa laissa ja Yksityisistä teistä annetussa laissa tielautakunnalle säädetyistä tehtävistä. (valm. mp). Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto 1. valitsee vuoden 2012 lopussa päättyväksi toimikaudeksi maaseutulautakuntaan seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. 2. valitsee jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

19 Kunnanhallitus Teknisen lautakunnan vaali vuosiksi Kunnanhallitus 228 Hallintosäännön mukaan kunnassa on tekninen lautakunta, joka toiminta-ajatuksensa mukaan huolehtii kunnan toimesta tapahtuvasta rakentamisesta, kunnossapito- ja käyttötehtävistä sekä toimii lupaviranomaisena palo ja rakennustoimen asioissa. Lautakunnan tehtävänä on muun muassa: - avustaa kunnanhallitusta maankäytön suunnitteluun liittyvissä tehtävissä sekä huolehtia maankäytön suunnitelmiin ja kuntasuunnitelmaan liittyvistä liikenne- ja yhdyskuntateknisestä suunnittelusta sekä maaperä-, ympäristö- ym. teknisten selvitysten teosta - huolehtia kunnan toimesta rakennettavien luonnos-, pää- ja työpiirustusten, rakennustapa- ja työselitysten, kustannusarvioiden sekä muiden rakennussuunnitelmien laadinnasta - huolehtia liikenneväylien, katujen, teiden, siltojen sekä muiden yleisten alueiden yleissuunnitelmien, tie- ja katupiirustusten sekä liikennemerkki- ja rakennussuunnitelmien laadinnasta - avustaa toimialallaan muita toimielimiä niiden suunnittelutehtävissä ja kuulla suunnittelun yhteydessä niitä toimielinten edustajia, jotka ovat asianomaisen rakennuskohteen käyttäjiä - valmistella suunnittelijoiden ja urakoitsijan valintaa ja urakkasopimusten tekemistä koskevat asiat - valvoa, että rakennustyössä tarvittavien alueiden haltuunotto on suoritettu ja muutoinkin tarvittavat käyttöluvat ja -oikeudet on hankittu sekä valmistella haltuunottosopimukset - huolehtia toimialallaan kunnalle kuuluvien maksujen ja taksojen sekä vuokraus- ja korvausperusteiden valmistelusta ja perinnästä - huolehtia ajoneuvojen siirtämisestä ja romuajoneuvojen hävittämisestä annetun lain mukaisista kunnalle kuuluvista tehtävistä - valmistella jätehuollon järjestämistä, kaatopaikkojen perustamista ja jätteiden hyötykäytön suunnittelua koskevat ehdotukset - edistää hyvää rakennustapaa ja valvoo rakennustoimintaa kunnassa sekä huolehtii palo- ja pelastustoimen, väestönsuojelun ja öljyvahinkojen torjunnan tehtävistä ja toimii pelastustoimilain tarkoittamana kunnan pelastusviranomaisena

20 Kunnanhallitus suorittaa toimialaansa kuuluvat muutkin kunnanhallituksen määräämät tehtävät Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto 1. valitsee tekniseen lautakuntaan seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. 2. valitsee jäseniksi valituista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

21 Kunnanhallitus Sivistyslautakunnan vaali vuosiksi Kunnanhallitus 229 Hallintosäännön mukaan kunnassa on sivistyslautakunta. Toimintaajatuksen mukaan sivistyspalveluilla edistetään lemiläisten elämänlaatua sekä psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia. Sivistyslautakunnan tehtävänä on huolehtia perusopetuksen, vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen, kirjastopalveluiden, kulttuuripalveluiden, liikuntapalveluiden ja nuorisopalveluiden sekä alkaen myös esiopetuksen ja lasten päivähoidon järjestämisestä Lemin kunnan sivistyspalvelut muodostuvat sivistyspalveluiden hallinnosta, opetuspalveluista, kirjasto- ja kulttuuripalveluista, vapaaaikapalveluista sekä alkaen varhaiskasvatuspalveluista. Lemin kunnan perusopetuksen oppilaitoksia ovat - Lemin koulukeskus, vuosiluokat 1-9 ja - Kuukanniemen koulu, vuosiluokat 1-6. Lemin kunnan varhaiskasvatuksen toimipisteet ovat - Kirkonkylän päiväkoti (Pikku-Palola) - Kirkonkylän esiopetus (Koulukeskus) - Kuukanniemen päiväkoti (Oravanpesä) - Kuukanniemen esiopetus (Oravanpesä) - perhepäivähoito (valm mp) Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto 1. valitsee sivistyslautakuntaan seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. 2. valitsee jäseniksi valituista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

22 Kunnanhallitus Kunnan ilmoitusten julkaiseminen Kunnanhallitus 230 Kuntalain 64 :n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. (Valm. mp). Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että kuntalain 64 :ssä tarkoitetut kunnan ilmoitukset julkaistaan kunnan ilmoitustaululla. Ilmoittava viranomainen voi lisäksi päättää, että jokin tai jotkut ilmoitukset julkaistaan joko sellaisenaan tai lyhennettynä paikkakunnalla ilmestyvissä Etelä-Saimaa ja Länsi-Saimaan Sanomat -nimisissä lehdissä tahi jommassa kummassa niistä. Erityisestä syystä kunnan viranomainen voi päättää ilmoittaa muussakin lehdessä tai käyttää jotakin muuta ilmoitustapaa (esimerkiksi viranhaun yhteydessä).

23 Kunnanhallitus Koy Lemin teollisuushallin vuokrasopimuksen jatkaminen Kunnanhallitus 231 Lemin kunta on ollut yllä mainittujen teollisuustilojen välivuokranantajana. Tilojen edelleen vuokraamiseksi Agromaster Oy:lle on neuvoteltu Neuvottelussa sovittiin vuokra-ajan jatkumisesta alkaen toistaiseksi. Molemminpuolinen irtisanomisaika on 6 kk. Muut vuokraehdot ovat alkuperäisen sopimuksen ja siihen myöhemmin tehtyjen muutosten mukaisesti. Päättyvä Koy Lemin teollisuushallin vuokrasopimus liitteenä. (valm. sl) Kunnanhallitus hyväksyy vuokrasopimuksen jatkamisen edellä esitettyjen periaatteiden mukaisesti.

24 Kunnanhallitus Johtamisen ja asioiden valmistelun kehittäminen Kunnanhallitus 232 Arviointikertomuksen 2009 käsittelystä kirjattiin valtuuston pöytäkirjaan päätös: Valtuusto merkitsi vuoden 2009 arviointikertomuksen tiedoksi kehottaen samalla kunnanhallitusta käsittelemään havaitut epäkohdat erityisesti johtamisen ja asioiden valmistelun osalta. Edellä olevan perusteella kunnanhallitus on tilannut aiheeseen liittyvän koulutuksen. Siihen osallistuivat kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtajat ja johtoryhmän viranhaltijat. Koulutustilaisuus pidettiin Se perustui konsultin etukäteen pitämiin osallistujien yksilöhaastatteluihin. Haastattelujen ja koulutustilaisuuden tavoitteena oli tehdä näkyväksi sitä mitä kunnan johtoryhmä, kunnanhallituksen varsinaiset jäsenet ja valtuuston puheenjohtajisto ajattelevat omasta kunnastaan, siitä miten sitä heidän mielestään pitäisi kehittää ja mikä saattaa estää tätä kehitystä. Tässä tutkimuksessa haettiin yhteistä ymmärrystä, siitä miten päättäjät ajattelevat ja kokevat ja tämän pohjalta kehittää entisestään yhteistä keskustelukulttuuria, selkeyttää asioita ja näin lisätä hallinnan tunnetta ja keskinäistä luottamusta. Koulutuksen lopussa sovittiin yhteisesti, että lisätään yhteisistä asioista keskustelua ja muutetaan keskustelukulttuuria ottamalla uutuutena käyttöön muun muassa kunnanhallituksen iltakoulut sekä jatkamalla edelleen valtuustoseminaareja. Näin kehitämme yhteistyötä ja johtamista, jonka onnistumista arvioidaan puolivuosittain. Seuraavasta loppukevennyksestä oltiin yhtä mieltä: "vanhat koirat eivät opi muita kuin uusia temppuja". (valm mp) Kunnanhallitus saattaa edellä selostetun kunnanvaltuustolle tiedoksi.

25 Kunnanhallitus Epäluottamusaloite Todetaan, että kunnanvaltuustolle jätettiin mm seuraava valtuustoaloite: Juha Junnosen esittämä ja hänen lisäkseen Hannu Vesalan, Auli Kangasmäen, Juha Koiviston ja Matti Lehtosen allekirjoittama aloite epäluottamuslauseesta kunnanjohtaja Simo Luukkaselle (hj) Merkitään tiedoksi ja todetaan, että aloite ei anna aihetta jatkotoimiin KuntaL25 2 mom mukaisten käsittelyedellytysten puuttuessa. Sitä ei ole myöskään enää tarpeen saattaa valtuustolle tiedoksi koska se jo luovutettiin siinä valtuuston kokouksessa, jossa vastaavanlainen aloite oli juuri käsitelty. Kunnanhallitus päätti, että vaikka aloite ei tässä vaiheessa aiheuta jatkotoimenpiteitä, kunnanhallitus päättää jatkaa ko. epäluottamusaloitteen käsittelyä osallistuvaan tutkimusmenetelmään perustuvan koulutuksen jälkeen marraskuussa. Kunnanhallitus 233 Marraskuun pidettiin koulutustilaisuus, jota on tarkemmin selostettu edellisessä pykälässä Johtamisen ja asioiden valmistelun kehittäminen. Koulutuksen lopussa sovittiin yhteisestä julkilausumasta, jonka mukaan lisätään yhteisistä asioista keskustelua ja muutetaan keskustelukulttuuria ottamalla uutuutena käyttöön muun muassa kunnanhallituksen iltakoulut sekä jatkamalla edelleen valtuustoseminaareja. Näin kehitämme yhteistyötä ja johtamista, jonka onnistumista arvioidaan puolivuosittain. (hj)kunnanhallitus jatkaa asian käsittelyä edellä olevan päätösehdotuksen pohjalta. Lisäksi hyväksytään julkilausumassa ilmenevät toimenpiteet. hyväksyttiin yksimielisesti Mervi Ringsin esityksestä toimenpiteiden osalta näin tarkentaen:

26 Kunnanhallitus Lisäksi hyväksytään julkilausumassa ilmenevät toimenpiteet, joiden pohjalta tammikuussa kokoontuva hallitus tekee Lemin johtamisen kehittämisen toimenpidesuunnitelman Suunnitelmassa esitetään johtamisen kehittämiseksi konkreettiset toimet ja tavoitteet, joita puolivuosittain arvioidaan. Merkittiin, että kunnanjohtaja ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Merkittiin, että Mervi Rings poistui kokouksesta päätöksenteon jälkeen klo

27 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Joukkoliikenteen valtionavustuspäätös/seutulippu 2009 Kunnanhallitus 138 Etelä-Suomen lääninhallitus on myöntänyt Lemin kunnalle euroa seutulipun hinnanalennukseen tarkoitettua valtionavustusta. Kunta haki euroa kustannuksiin asetuksen mukaista 48 %:n valtionavustusta, joka on euroa. Lääninhallitus myönsi 44 % vuoden 2008 toteutuneista kustannuksista (6.471 euroa). Lääninhallitus perustelee avustuksen leikkausta määrärahojen riittämättömyydellä. Kuluvan vuoden viiden ensimmäisen kuukauden käytön perusteella seutulippukustannukset saattavat nousta vielä valtionavustushakemuksessakin arvioitua suuremmiksi. Tällöin valtionavustusprosentti jää vielä 44 %:a alhaisemmaksi, koska päätöksen mukainen euromäärä on sitova. on saapunut kuntaan Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kirjallisesti Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valituskirjelmä on toimitettava hallinto-oikeudelle viimeistään 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saannista, käytännössä viimeistään (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus päättää hakea muutosta lääninhallituksen päätökseen hallinto-oikeudelta seuraavasti: Myönnettävän valtionavustuksen tulee olla vähintään euroa ja enintään 48 % seutulipun hinnanalennuksista aiheutuvista arvonlisäverollisista kokonaiskustannuksista. Valitusta perustellaan sillä, että myönnettävä valtionavustus ei pelkästään määrärahan riittämättömyyden vuoksi saa olla asetuksessa määriteltyä valtionavustusprosenttia alhaisempi eikä valtionosuuden määrä saa perustua aikaisemman vuoden kustannuksiin, vaan valtionavustusvuoden kustannuksiin. Määrärahaa leikkaamalla ei valtion viranomainen saa pienentää omaa osuuttaan kuntien ja valtion yhdessä rahoittamista palveluista. _ Kunnanhallitus 163 Etelä-Suomen lääninhallitus on antanut Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle lausunnon, josta jäljennös on liitteenä. Hämeenlinnan hallinto-oikeus varaa Lemin kunnanhallitukselle tilaisuuden selityksen antamiseen lausunnon johdosta mennessä. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus antaa lääninhallituksen lausunnon johdosta seuraavan selityksen:

28 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtioneuvoston asetuksessa joukkoliikenteen valtionavustuksista (1153/2008) määrätään, että seutulipun hinnanalennukseen voidaan myöntää valtionavustusta enintään 48 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Vaikka avustus on muodollisesti harkinnanvarainen, on seutulippujärjestelmän luominen kuitenkin perustunut sille ajatukselle, että valtio ja kunnat yhdessä tukevat lipun käyttöä ja siten edistävät joukkoliikenteen käyttöä. Valtion avustuksen pienentäminen siirtää kustannuksia kunnille. Alunperin seutulipun valtionavustuksen määrä oli enintään 50 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista, mutta asetuksen muutoksella se on alennettu 48 prosenttiin. Nyt sovellettu 44 prosenttia on voimassa olevan asetuksen vastainen. Lemin kunnan kustannukset seutulipuista ovat kuluvan vuoden alkupuoliskolla olleet 4.205,75 euroa, kun ne vuonna 2008 vastaavana aikana olivat 2.688,62 euroa. Tämän perusteella koko vuoden kustannukset tulevat mahdollisesti kasvamaan jopa yli euron. Aiemmin valtionavustuspäätöksen perusteena olevat kustannukset ovat arvioitu kuntien esittämien kustannusarvioiden pohjalta, mikä olisi tänäkin vuonna ollut mahdollista ja olisi ainakin Lemin kunnan osalta johtanut oikeudenmukaisempaan tulokseen. Edellä olevan perusteella Lemin kunnanhallitus esittää edelleen, että Etelä- Suomen lääninhallituksen päätös kumottaisiin. Valtionavustuksen tulee olla vähintään euroa ja enintään 48 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. _ Kunnanhallitus 234 Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt kunnan valituksen. Hallinto-oikeuden päätöksen perustelujen mukaan Etelä-Suomen lääninhallituksen päätös ei ole lainvastainen sillä perusteella, että avustusta on myönnetty asetuksessa säädettyä enimmäisprosenttiosuutta pienempi prosenttiosuus eikä sillä perusteella, että Lemin kunnan osalta toteutuvat vuoden 2009 kustannukset ovat mahdollisesti suuremmat kuin vuoden 2008 kustannukset. Hallinto-oikeuden päätös on saapunut kuntaan Hallintooikeuden päätöksestä saa hakea muutosta valittamalla kirjallisesti korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Intressin vähäisyyden vuoksi jatkovalituksen tekeminen ei ole tarkoituksenmukaista. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee hallinto-oikeudenpäätöksen tiedoksi ja päättää, että valitusta korkeimmalle hallinto-oikeudelle ei tehdä.

29 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Lemin kunta, päivähoitoon kohdistuvia haasteita Sivistyslautakunta 71 Uudet asuinalueet ja tontit Lemillä on kahden taajaman: kirkonkylän ja Kuukanniemen lisäksi Tuomelanpellon alue, johon on viime vuosina syntynyt usean pienemmän asuinalueen muodostama suurempi rypäs. Vuoden 2010 lopulla on Tuomelanpellon alueelle valmistunut 20 uutta tonttia, Kuukanniemeen 7 ja kirkolle 4. Oletettavaa on, että kaikille tonteille rakennetaan 4 5 vuoden aikana. Omakotitalon rakentaa useimmiten lapsiperhe, josta 1 2 lasta tarvitsee lähivuosina päivähoito- ja koulupaikan. Tuomelanpellon ja muiden Iitiän alueen asukkaille palvelut on tarjottu Kuukanniemestä. Kuukanniemen vanhat omakotitalot ovat menneet hyvin kaupaksi mm. alemman hintatason ja hyvien ympäristöolosuhteiden vuoksi. Alue soveltuu lapsiperheiden tarpeisiin erinomaisesti. Omakotitalon ostaa useimmiten lapsiperhe, joten olemassa olevat hoitopaikat täyttynevät kuukanniemeläisten lapsista eikä päiväkoti täten pysty vastaamaan lisääntyvään kysyntään. Kirkonkylän alueella päivähoitopaikkojen kysyntä on ollut tasaista mm. vuokra-asuntojen ja vähäisemmän rakentamisen vuoksi. Taajaman päivähoitopaikkojen määrä on vastannut tarvetta. Päivähoito on määritelty lähipalveluksi, joka tulisi sijaita lähellä asuinaluetta. Perheet ja syntyneet lapset Tyypillinen lemiläinen lapsiperhe asuu omakotitalossa ja molemmat vanhemmat käyvät työssä. Perhe tarvitsee päivähoitopalveluita, ensisijaisesti kokopäivä- mutta lisääntyvässä määrin myös osapäivähoitoa. Lemillä on % 1 6 -vuotiaista lapsista päivähoidossa. Prosentti on suurempi kuin esim. Lappeenrannassa. Marraskuussa 2010 päivähoidossa oli 120 lasta. Ilta-, viikonloppu- ja vuorohoidon kysyntä on ollut vähäisempää kuin mm. naapurikunnissa. Työelämän muutokset tullenevat lisäämään myös meillä vuorohoidon tarvetta. Lemin kunta, päivähoitoon kohdistuvia haasteita

30 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Sivistyslautakunta 71 Lemillä on vuosina syntyneitä lapsia seuraavasti: lasta (nykyiset esioppilaat) lasta lasta lasta lasta lasta lasta Perhepäivähoidon haasteet Omassa kodissaan työskenteleviä perhepäivähoitajia on kymmenen (10) ja heillä on yhteensä 40 hoitopaikkaa. Lisäksi neljä (4) perhepäivähoitajaa on eri syistä poissa, joko sijoitettuna päiväkotiin tai perhe- tai muiden vapaiden vuoksi poissa työelämästä. Perhepäivähoitajista kaksi (2) on jäänyt vuonna 2010 eläkkeelle ja vuoteen 2014 mennessä jää vielä neljä (4). Hoitopaikkoja vähenee tämän myötä 16. Viime vuosina avoinna olleisiin perhepäivähoitajan toimiin ei ole ollut hakijoita. Perhepäivähoitajien työhön sovelletaan KVTES:n liitettä 12. Perhepäivähoitajat eivät ole olleet työaikalain alaisia työn luonteesta johtuen. Perhepäivähoitajan työaika muodostuu hoidossa olevien lasten hoitoaikojen perusteella ja ylityökynnys on / 2 viikkoa (työaikajakso). Vuoden 2010 aikana on sopimukseen tullut sopimusmuutos, jonka mukaan hoitajan työaika on 40 h/vko. Muutos tulee ottaa käyttöön vuoden 2011 aikana, viimeistään Tämä tulee lisäämään perhepäivähoidossa olevien lasten varahoidon tarvetta. Varahoito on järjestetty päiväkodista ns. varapaikalta. Toisesta perhepäivähoitokodista varahoitoa ei voida järjestää, koska perhepäivähoitajalla voi samanaikaisesti olla ainoastaan neljä lasta hoidossa. Päiväkotiin voidaan sijoittaa yhtä hoito- ja kasvatusvastuussa olevaa hoitajaa kohti seitsemän lasta. Ryhmäkoot: Perhepäivähoitaja / perhepäiväkoti: 4 lasta Ryhmi, kaksi perhepäivähoitajaa: 8 lasta (vaatii käytännössä kuitenkin kolme hoitajaa) Alle 3 v. lasten päiväkotiryhmä: 13 lasta Yli 3. lasten päiväkotiryhmä: 20 lasta Esiopetusryhmä: esioppilasta

31 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Esittelijän ehdotus Hoidossa olevien lasten määrä joko kasvaa tai ainakin pysyy ennallaan eikä päivähoidon kysyntä vähene lähivuosina. Poistuvien hoitopaikkojen korvaaminen ja päivähoidon monimuotoisuuteen vastaaminen ovat lähivuosien haasteita. Iitiän alueen päiväkoti, sen suunnittelu ja rakentaminen tulisi ajoittaa vuosille Tavoitteena olisi, että päiväkoti on käytössä viimeistään vuoden 2013 alusta. (valm. TS) Talousarvioluonnoksessa Iitiän alueen päiväkodin suunnitteluun on varattu euroa vuodelle Nyt päiväkodin rakentaminen on kirjattu suunnitelmaan vuodelle Hankkeen lopullinen ajankohta tulisi ratkaista kuitenkin vuoden 2012 talousarviossa, jotta päivähoitopaikkojen määrä saadaan turvattua. (valm. PV) Sivistyslautakunta päättää antaa kunnanhallitukselle 1. tiedoksi päivähoitopaikkoihin liittyvät määrät henkilöstötietoineen 2. varautumaan, että päivähoidossa nykyiset hoitopaikat henkilöstömuutoksineen eivät tule riittämään talousarvioluonnoksessa esitetyllä tavalla. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Kunnanhallitus 235 Merkitään tiedoksi ja otetaan huomioon vuoden 2011 talousarvion valmistelun yhteydessä.

32

33 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Teknisen käsityön lehtorin viran täyttäminen Sivistyslautakunta 76 Esittelijän ehdotus Lehtori Aki Pöntinen ilmoittaa saapuneella sähköpostiviestillä eroavansa Lemin kunnan teknisen käsityön lehtorin virasta alkaen. Hallintosäännön 53 :n mukaan sivistysosaston osastopäällikkö on myöntänyt hänelle eron alkaen. Teknisen käsityön lehtorin virka (nro 0110) on täytetty asti. Syyslukukauden 2011 alusta tarvitaan teknisen työn lehtori Lemin koulukeskukseen. Koulukeskuksessa on tarvetta myös tietotekniikkaa opettavasta opettajasta. Teknisen työn lehtorin tehtävään tulee liittää mahdollisesti myös tietotekniikan opetus, koska teknisen työn tunneilla opettajan opetusvelvollisuus ei täyty. (valm. PV). Sivistyslautakunta pyytää kunnanhallitukselta lupaa teknisen käsityön lehtorin viran (nro 0110) täyttämiseen vakinaisesti alkaen. Esittelijän muutettu ehdotus Sivistyslautakunta päättää 1. pyytää kunnanhallitukselta luvan teknisen käsityön lehtorin viran (nro 0110) täyttämiseen vakinaisesti alkaen 2. julistaa viran heti avoimeksi samoin menettelyin kuin luokanopettajien virat pykälässä 75, mikäli kunnanhallitus antaa teknisen käsityön lehtorin viralle täyttöluvan. Lautakunta hyväksyi muutetun esityksen. Kunnanhallitus 236 Kunnanhallitus antaa sivistyslautakunnalle luvan viran vakinaiseksi täyttämiseksi.

34 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Aluehallintoviraston avustuksen myöntäminen Osaava -ohjelman mukaiseen kehittämistyöhön, määrärahan myöntäminen Sivistyslautakunta 79 Esittelijän ehdotus Lemin kunnan sivistystoimi on hakenut yhteistyössä Savitaipaleen kunnan sivistystoimen kanssa valtionavustusta Osaava -ohjelman mukaiseen kehittämistyöhön euroa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt (ESAVI / SVU140A/2010) hakemuksen perusteella Savitaipaleen kunnalle valtionavustusta euroa käytettäväksi hankkeen kustannuksiin. Määräraha on arvonlisäveroton. Lemin ja Savitaipaleen kuntien sivistystoimet ovat sopineet rahan jakamisesta oppilasluvun mukaan. Lemin osuudeksi tuli euroa, jonka Savitaipaleen kunta on siirtänyt marraskuussa Lemin kunnalle. Hankkeelle on Lemin kunnassa avattu oma erillinen laskentatunniste raportoinnin helpottamiseksi. Avustuksen kohteena oleva toiminta on käynnistetty elokuussa 2010 ja avustus on käytettävä vuoden 2011 loppuun mennessä hakemuksessa esitettyyn kehittämistoimintaan. Avustuksella rahoitetaan opetustoimen henkilöstön täydennyskoulutusta. Mikäli avustusta käytetään muuhun tarkoitukseen, voidaan avustus tai sen osa määrätä maksettavaksi takaisin. (valm. PV) 1. Lautakunta merkitsee Osaava -hankkeen euron osuuden tiedoksi. 2. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se pyytää määrärahojen ylitysoikeutta kunnanvaltuustolta menoihin, jotka katetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä avustuksella. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Kunnanhallitus 237 Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle euron määrärahan myöntämistä Osaava-hankkeen kustannuksiin.

35 Kunnanhallitus Saapuneet kirjeet Kunnanhallitus 238 Merkitään tiedoksi liitteessä 1 mainitut saapuneet kirjeet (valm. ph).

36 Kunnanhallitus Asuntotontin kauppakirja kunta/ Olli-Jussi Rissanen ja Riikka Rissanen Tuomelankankaan asemakaava-alue Kunnanhallitus 239 Kunnan ja Olli-Jussi Rissasen ja Riikka-Sisko Maria Rissasen kesken on allekirjoitettu asuntotontin kauppakirja, jolla kunta myy Rissasille Tuomelankankaan asemakaava-alueella osoitteessa Tyypäskankaantie 16 sijaitsevan omakotitalon rakennuspaikan. Kyseessä on Iitiän kylän tila AO 14 T1 RN:o 2:62. Kiinteistötunnus Pinta-ala 0,2749 ha. Kauppahinta on 5.498,00 euroa, minkä lisäksi kaupan yhteydessä ostaja maksaa vesi- ja viemärilaitoksen liittymämaksut yht ,86 euroa (sis alv 23%) (valm MP). Kunnanhallitus hyväksyy kauppakirjan valtuuston antaman valtuutuksen nojalla.

37 Kunnanhallitus Asuntotontin kauppakirja kunta/jani Kiuru Kuukanniemen Riihipellon asemakaava-alue Kunnanhallitus 240 Kunnan ja Jani Kiurun kesken on allekirjoitettu asuntotontin kauppakirja, jolla kunta myy Kiurulle Kuukanniemen Riihipellon asemakaava-alueella osoitteessa Lepikonkuja 3 sijaitsevan omakotitalon rakennuspaikan. Kyseessä on Merenlahden kylän tila K66-T3 RN:o 3:101. Kiinteistötunnus Pinta-ala 0,1950 ha. Kauppahinta on 9.700,00 euroa, minkä lisäksi kaupan yhteydessä ostaja maksaa vesi- ja viemärilaitoksen liittymämaksut yht ,86 euroa (sis alv 23%) (valm MP). Kunnanhallitus hyväksyy kauppakirjan valtuuston antaman valtuutuksen nojalla.

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014 Asialista 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 77. Lomautusten täytäntöönpano...82 78. Sivistysjohtaja Pirjo Piiroisen irtisanoutuminen...82

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kunnanvaltuusto. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kunnanvaltuusto. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kunnanvaltuusto Kokousaika Ma 3.2.2014 klo 18.00 - Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. liite 8. liite 9. 10. 11. liite 12. 13. 14.

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 91 PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 KOKOUSAIKA 28.10.2013 klo 19.30 21.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto, valtuustosali Seppo Haapasuo, pj Niina Alatalo Juha Alkio,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284 Kunnanhallitus 15.06.2015 AIKA 15.6.2015 klo 18:30 19.08 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223. 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227

169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223. 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227 ESITYSLISTA Kunnanhallitus 26.9.2011 Käsiteltävät asiat 169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227 171. Määräalan kauppakirja kunta/kiinteistö Oy Lemin Teollisuushalli,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

1. 1 KUNNAN ILMOITUSTEN SAATTAMINEN KUNTALAISTEN TIETOON VUONNA 2008

1. 1 KUNNAN ILMOITUSTEN SAATTAMINEN KUNTALAISTEN TIETOON VUONNA 2008 ASIALISTA 1/2008 Kunnanvaltuusto 21.01.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 21.01.2008 klo 18.00 Kokouspaikka Johtokeskus Käsiteltävät

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kunnanvaltuusto. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kunnanvaltuusto. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kunnanvaltuusto Kokousaika Ma 19.1.2015 klo 18.00-18.12 Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Kokouksen avaus Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 PÖYTÄKIRJA 7/2013 Sivistyslautakunta 10.9.2013 Käsiteltävät asiat 64. Saapuneet kirjeet...113 65. Sivistystoimen taloudellinen osavuosikatsaus...114 66. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 4/2010. Kunnanhallitus 52. To 4.3.2010 klo 17.30-20.02. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 4/2010. Kunnanhallitus 52. To 4.3.2010 klo 17.30-20.02. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 4/2010 Kunnanhallitus 52 To 4.3.2010 klo 17.30-20.02 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.1.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kunnanhallitus 63 22.3.2010 klo 17.30-18.25 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Tuomi

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 1/2019 1

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 1/2019 1 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 1/2019 1 KOKOUSAIKA Maanantaina 18.2.2019 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Nilakan yhtenäiskoulu, Suvanto, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30 Valtuusto 28.4.2015 30 1. MÄÄRÄALAN MYYMINEN RISTO MOISIOLLE Kh. 20.4.2015 35 Esityslistan liite 1 Risto Moisio haluaisi ostaa kunnalta määräalan Konneveden kunnan Siikakosken kylässä sijaitsevasta Simola-nimisestä

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/19.4.2011 Kokousaika 19.4.2011 klo 19.00 20.18 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

2 (5) Tarkastussääntö Hyväksytty: yhtymäkokous xx.xx.xxxx xx 17.9.2014. 2.2 Tilintarkastajan tehtävät

2 (5) Tarkastussääntö Hyväksytty: yhtymäkokous xx.xx.xxxx xx 17.9.2014. 2.2 Tilintarkastajan tehtävät 2 (5) 2.2 Tilintarkastajan tehtävät 2.3 Tilintarkastuskertomus Kuntalain 73 75 säädetään tilintarkastajan tehtävistä. Tilintarkastajan on tarkastettava hyvän tilintarkastustavan mukaisesti kunkin tilikauden

Lisätiedot

Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu

Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu LIITE 151a Kunnanhallitus 18/28.10.2008 457 Liikelaitoskuntayhtymä Meri-Lapin kuntapalvelut yhtymäkokouksen kokouskutsu AIKA 2.12.2008 klo 10.00- PAIKKA Länsi-Pohjan keskussairaala, Selkäsaarikabinetti

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.9.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.9.2014 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017 Kaupunginhallitus 269 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 10 05.06.2017 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/00.00.01.00/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 269 Valmistelija: kansliapäällikkö Irma Nieminen,

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS TAIVASSALON KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle kunnanhallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Mauri Jokinen Aarre Lehtimäki Tiina Tuomisto Sirkku Hohenthal Matti Leino Niina Mikkola Tapani

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 KOKOUSAIKA Torstai 27.10.2011 klo 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 EVIJÄRVEN KUNTA Aika 19.6.2017 ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 KOKOUSAIKA 19.6.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Jari Anttikoski Rita Haapasaari

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 24.11.2015 klo 18.00 19.30 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 27 28 29 30 Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen

Lisätiedot

1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Kunnanvaltuuston kokouskutsu, esityslista ja kokouksesta tiedottaminen

1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3 Kunnanvaltuuston kokouskutsu, esityslista ja kokouksesta tiedottaminen KOKOUSAIKA Ma 30.1.2012 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kuntala KÄSITELTÄVÄT ASIAT asia nro liite nro Asia 1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 3 Kunnanvaltuuston kokouskutsu,

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN JA VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ

Lisätiedot

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin

Keskiviikko klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 11/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 26.10.2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/ 2010 322 Kokousaika 27.9.2010 klo 17.00-18.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

Valtuuston toiminnan sisäistä järjestelyä koskevien asioiden valmistelua johtaa valtuuston puheenjohtaja, jollei valtuusto toisin päätä.

Valtuuston toiminnan sisäistä järjestelyä koskevien asioiden valmistelua johtaa valtuuston puheenjohtaja, jollei valtuusto toisin päätä. KANGASALAN KUNTA KANGASALAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET Kangasalan kunnanvaltuusto hyväksynyt 19.6.1995 42. Voimaantulo 1.7.1995. Valtuusto muuttanut 20.1.1997 6 ja 9.9.2002 48.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235

Viranomainen Päivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA 7.12.2015 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 235 Kunnanhallitus 235 Aika 7.12.2015 klo 16.00-16.17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 159 Työjärjestyksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 98 46 123 Opetussuunnitelman muutos / Käyttäytymisen arviointi

122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 98 46 123 Opetussuunnitelman muutos / Käyttäytymisen arviointi PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 7 / 2009 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA Torstai 26.11.2009 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 33 24.10.2013 496. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 33 24.10.2013 496. Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 33 24.10.2013 496 Kokousaika 24.10.2013 klo 19.00 20.48 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2015 Ympäristölautakunta Sivut 73-76 KOKOUSAIKA Torstai 25.6.2015 klo.16.00 16.40. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 26/31.10.2011 446 Kokousaika 31.10.2011 klo 17:00 18:17 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Kunnanvaltuusto 2/2014. KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT YPÄJÄN KUNTA Kunnanvaltuusto ASIALUETTELO 2/2014 KOKOUSAIKA 12.6.2014 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Nro Liite 7 6 Toimintavuoden 2013 tilinpäätös 8 8 Vuoden 2013

Lisätiedot

Puheenjohtaja. varajäsen. Kraapo Juha esittelijä/sihteeri

Puheenjohtaja. varajäsen. Kraapo Juha esittelijä/sihteeri Viranomainen No 3/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 32 KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.6.2015 17.30 18.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

klo ja Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2017 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) 10.4.2017 klo 9.00

Lisätiedot

-3, KH 14.9.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 14.9.2015

-3, KH 14.9.2015 15:00. Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus 14.9.2015 -3, KH 14.9.2015 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 14.9.2015 Esityslista 18/2015 -2, KH 14.9.2015 15:00 Kokousaika Maanantai 14.9.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN

Lisätiedot

Tarkastustarkastuslautakunta

Tarkastustarkastuslautakunta Kinnulan kunnan Tarkastustarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Kokousaika: to 3.9.2009 klo 13.00-15.55. Kokouspaikka: Kinnulan kunnanvirasto jäsen varajäsen Läsnä: Rauno

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 1 Valtuusto LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 2017-2020 Valtuuston on valittava henkilöt kunnallisiin ja eräisiin valtiollisiin luottamustoimiin. HALLITUS Valtuusto valitsee hallitukseen yhdeksän jäsentä

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot