Pohjoismainen kohderyhmätyökalu NORDIC BUSINESS KEY KÄYTTÖOPAS. Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, HELSINKI Puh

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjoismainen kohderyhmätyökalu NORDIC BUSINESS KEY KÄYTTÖOPAS. Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode."

Transkriptio

1 Pohjoismainen kohderyhmätyökalu NORDIC BUSINESS KEY KÄYTTÖOPAS Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, HELSINKI Puh

2 1 Sisällysluettelo Esittely... 2 Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia... 3 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 4 Uloskirjautuminen... 6 Asetukset... 7 Kielivalinnat... 7 Miten ponnahdusikkunat avautuvat... 8 Salasana... 9 Salasana unohtunut... 9 Nordic Business Key, tervetuloa palveluun!... 5 Pikahaku Pikahaku etusivulla Pikahaku alalehdellä Tarkennettu haku Aputoiminto Poistotoiminto Tarkennetun haun käyttö Esimerkki Osumalista Lajittelu Siirrä sarake Karttatoiminto Esimerkki Tallenna hakuehdot Raportti Tulosteet Osumalista Telemarkkinointikortti Asiakaskortti Tarrat Luo tiedosto Omat kohderyhmät Omat asetukset Yleistä Tietosisältö (luo uusi sisältö) Tallennetut hakusi Oma haku Hakutekniikka... 28

3 2 Esittely Nordic Business Key auttaa löytämään uusia asiakkaita ja prospekteja. Nordic Business Key on ainutlaatuinen kohderyhmätyökalu, joka antaa käyttöösi kattavat yritystiedot kaikkialta Pohjoismaista. Se on käyttäjäystävällinen ja tarjoaa sinulle lukuisia rajausmahdollisuuksia, joilla voit muokata kohderyhmää haluamallasi tavalla. Hakuehtoja on useita kymmeniä. Yritystiedot ovat päivittäin ajan tasalla, ainoastaan Rating ja Maksutapatiedot (Paydex) päivitetään neljä kertaa vuodessa. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa, sähköposti

4 3 Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia Sivuilta löydät kaiken tarpeellisen liiketoimintaprosesseihin: Luottotietoraportit Decision Support Business Monitor Nordic Business Key Hae ajantasaista tietoa pohjoismaisista yrityksistä ja yksityishenkilöistä. Katso erillistä käyttöopasta Luottotiedot. Tee johdonmukaisia pohjoismaisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä koskevia luottopäätöksiä. Katso erillistä käyttöopasta Decision Support Luottopäätöspalvelu. Valvo omia yritysasiakkaitasi jatkuvasti. Katso erillistä käyttöopasta Business Monitor-valvontapalvelu. Löydä uusia asiakkaita ja kohderyhmiä pohjoismaista. Katso erillistä käyttöopasta Nordic Business Key. Tuki Mikäli sinulla on kysymyksiä palveluihimme liittyen, ota yhteyttä asiakaspalveluun puh Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen:

5 4 Kirjautuminen Soliditet-palveluun Palveluun kirjaudutaan kotisivujemme kautta. Valitse sivun oikeasta ylälaidasta Kirjaudu palveluihin. Valitse Yritys- ja henkilöluottotiedot, Soliditet-palvelu.

6 5 Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja paina Kirjaudu sisään -painiketta Nordic Business Key, tervetuloa palveluun! Klikkaa Nordic Business Key -laatikkoa

7 6 Olet nyt kirjautuneena palveluun. Uloskirjautuminen Paina Kirjaudu ulos. Sen voi tehdä järjestelmän mistä kohdasta tahansa

8 7 Asetukset Aloita palvelun käyttäminen tekemällä henkilökohtaiset asetukset. Pääset tekemään haluamasi asetukset painamalla linkkiä Asetukset aloitussivun yläosasta. Voit valita haluatko aina kirjautumisen yhteydessä siirtyä suoraan suosikkipalveluusi. Paina esimerkiksi painiketta Nordic Business Key, jos pääasiallisesti hyödynnät kohderyhmäpalveluamme. Tämä tarkoittaa sitä, että hyppäät aloitussivun ja tilausvalikon ohi kun kirjaudut sisään. Pääset kuitenkin aina helposti aloitussivulle painamalla linkkiä Aloitussivu ikkunan oikeasta yläkulmasta. Kielivalinnat Voit valita haluatko käyttökieleksi suomen, ruotsin, norjan, tanskan tai englannin. Muista tallentaa omat asetuksesi! Palaa aloitussivulle painamalla linkkiä Aloitussivu.

9 8 Miten ponnahdusikkunat avautuvat Avautuuko portaaliin mielestäsi liian monta ikkunaa? Kyse voi olla Internet-selaimesi asetuksista. Mikäli käytät Explorer 7:ää, voit valita miten monta ponnahdusikkunaa avautuu joko uusina ikkunoina tai välilehtinä. Paina painiketta: Työkalut (Tools) Internet-vaihtoehdot (Internet Options) Yleistä (General) Muuta web-sivujen välilehtinäkyvyyttä Asetukset (Change how webpages are displayed in tabs) Valitse Avaa ponnahdusikkuna aina uudelle välilehdelle (Always open pop-ups in a new tab) Poistu valitsemalla OK (OK) Jatkossa avautuu uusi välilehti uuden ikkunan asemesta.

10 9 Salasana Kun kirjaudut palveluumme ensimmäistä kertaa, sinun tulee käyttää sähköpostitse saamaasi salasanaa. Ohjaudut sivulle, missä sinua pyydetään vaihtamaan itse valitsemaasi salasanaan. Salasanan tulee täyttää seuraavat ehdot: pituuden tulee olla 6-20 merkkiä käytössä kirjaimet a-z, A-Z sekä numerot 0-9 vähintään neljän merkin tulee olla kirjaimia vähintään kahden merkin tulee olla numeroita suurten ja pienten kirjainten tulee olla eri merkkejä ei voi olla sama kuin käyttäjätunnus ei voi olla sama kuin käyttäjän etunimi Voit vaihtaa salasanaa painamalla painiketta Vaihda salasana. Salasana unohtunut Jos olet unohtanut salasanasi, voit sisäänkirjautuessasi tilata uuden väliaikaisen salasanan. Anna se salasana, jota mielestäsi viimeksi käytit. Jos se on virheellinen, saat esiin linkin, jota painamalla saat uuden salasanan. Tämä edellyttää, että sähköpostiosoitteesi on Soliditetin tiedossa. Väliaikainen uusi salasanasi lähetetään tuohon osoitteeseen. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, saat apua Soliditetin Asiakaspalvelusta.

11 10 Pikahaku Pikahaku etusivulla Etusivulla on perustietoa palvelusta; mikä versio on käytössäsi ja mistä maista voit tehdä hakuja sekä ajankohtaisia uutisiamme. Etusivulla voit tehdä helposti ja nopeasti yrityshakuja. Hakuehtoina ovat yrityksen nimi, D&B D-U-N-S Numero, Y-tunnus, osoite, kaupunki/kunta tai puhelinnumero. Pikahaku alalehdellä Käytä tätä hakua kun haluat löytää yritystietoa nopeasti. Hakuehtoina ovat yrityksen nimi, D&B D-U-N-S Numero, Y-tunnus tai muu paikallinen yritystunniste, osoite, kaupunki / kunta tai puhelinnumero. Painamalla Apua painiketta sivun oikeassa ylälaidassa saat ohjeita ja vinkkejä. Toiminto avaa ohjeet juuri siihen osioon jossa työskentelet. Sovelluksen ylälaidassa on myös Usein kysyttyä osio.

12 11 Tarkennettu haku Voit hakea yrityksiä ja päättäjiä useilla eri hakuehdoilla. Käyttämästäsi versiosta riippuen hakuehtoja on useita kymmeniä. Hakuehdot on jaettu yhdeksään luokkaan, joilla kaikilla on oma alalehti helpottamaan työskentelyä. Alla luokat ja esimerkkejä hakuehdoista. Huomaa, että hakuehdot vaihtelevat hieman maittain. Mikäli teet hakuja eri maista samanaikaisesti, saat hakuehdot, jotka ovat yhteneväiset valituissa maissa. Perustiedot: yhtiömuoto, osoite, markkinointiesto, toimipaikkatyyppi jne. Luokittelutiedot: rekisteröinti pvm., toimiala (NACE, SIC) jne. Konserni: Ei käytettävissä Suomen osalta. Kiinteistö: Käytettävissä ainoastaan Ruotsin osalta. Kiinteistöverotietoja, kiinteistöjen lkm, jne. Päättäjät: nimihaku, vastuualue jne. Tilinpäätös: tilikausi, liikevaihto, tulos jne. Tunnusluvut: omavaraisuusaste, sipo, quick ratio jne. Kasvu: liikevaihdon muutos, henkilöstön muutos jne. Luottokelpoisuus: Rating, konkurssi jne. Useissa kentissä on sininen huutomerkki, jota painamalla saat lisätietoa. Aputoiminto Kentät, joissa on oranssi teksti sisältävät aputoiminnon. Painamalla esim. Yhtiömuoto, avautuvat käyttävissä olevat yhtiömuodot oikealle valittaviksi mukaan hakuun, mikäli haluat. Merkitse haluamasi yhtiömuodot ja paina Lisää hakuun. Voit myös tarkastella vain valittuja kriteereitä merkitsemällä Näytä valikko. Poistotoiminto Y-tunnuksella ja D&B D-U-N-S Numerolla voit halutessasi poistaa kohteita poiminnastasi tai päivittää niitä. Voit esimerkiksi poistaa olemassa olevat asiakkaasi joko kirjoittamalla tai kopioimalla ja liittämällä Excel- tai teksti tiedostosta kohteen yritystunniste oikealle avautuvaan näkymään hakiessasi prospekteja. Kentät saat näkyviin klikkaamalla joko D&B D-U-N-S Numeroa tai Y- tunnusta (vasemmalla)

13 12

14 13 Kopioi yritystunniste ja liitä se oikealla olevaan valkoiseen laatikkoon ja paina Siirrä hakuun. Syötä tai kopioi ja liitä DUNSnumerot tai Y-tunnus tähän kenttään Kohteet on nyt lisätty hakuun. Poista ne valitsemalla ei. Merkitse siis valinta ei, jolloin edellä liitetyt Y-tunnukset poistuivat kohderyhmästä. Jos haluat lisätä yrityksiä, valitse ja.

15 14 Tarkennetun haun käyttö Lisätäksesi hakuehdon paina Lisää omaan hakuun painiketta tai Enter. Oikealla Oma Haku laatikossa näet hakutuloksen. Näet osumien kappalemäärän / hakuehto ja lopullisen osumien määrän alhaalla oikealla kohdassa Hakutulos. Paina Näytä osumalista ja yritykset listataan näytölle. Voit helposti lajitella sarakkeiden tietoja painamalla otsikkoa. Sarakkeita voi myös siirtää näytöllä painamalla otsikkoa ja siirtämällä sarake haluttuun paikkaan. Osumalistalla sivutoimipaikat siten, että Yhtiömuoto sarake on tyhjä. Hakua voidaan päivittää aina haluttaessa lisäämällä hakuehtoja ja painamalla Lisää omaan hakuun. Hakuehdon poisto tapahtuu painamalla roskalaatikkoa ja painamalla Päivitä. Halutessasi valitse hakuehtojen kesken ja, tai. ei (poista). Esimerkki 1 Haetaan yrityksiä, joiden yhtiömuoto on osakeyhtiö, kotipaikka Helsinki ja henkilöstömäärä yli 5 tt. Hakutulos on esitetty eri hakuehtojen mukaisesti, lopullinen hakutulos näkyy sivun oikeassa alalaidassa kohdassa Hakutulos Hakutulos

16 15 Osumalista Tekemäsi haun osumalistan yritykset saat näyttöösi painamalla Osumalista painiketta. Perustiedot näytetään aina ellei muuta ole määritelty ja se sisältää D&B D-U-N-S Numeron, paikallisen yritystunnisteen, yrityksen nimen, käyntiosoitteen, kunnan, puhelinnumeron, maan ja yhtiömuodon. Osumalistalla on myös mahdollinen markkinointikieltokuvake. Tanskan lainsäädännön mukaan max. 20 yritystä voidaan näyttää osumalistalla. Lajittelu Voit helposti lajitelle sarakkeiden tietoja käyttämällä otsikon nuolia. Sivulla näytetään max. 500 yritystä.

17 16 Siirrä sarake Osumalistalla on mahdollista siirtää sarake haluttuun paikkaan. Paina sarakkeen otsikkoa ja siirrä haluttuun paikkaan. Kun haluat lisää tietoelementtejä voit luoda uuden tietosisällön osumalistaan (Sama sisältö voidaan myös siirtää tiedostoon). Lue lisää osasta Omat asetukset Tietosisältö (luo uusi tietosisältö). Karttatoiminto Painamalla karttakuvaketta näet yrityksen sijainnin kartalla ja halutessasi myös reittihaun.

18 17 Esimerkki 2 Haetaan ravintoloita Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta, joiden Rating on AAA, AA tai A ja jotka on rekisteröity Perustiedot alalehdeltä lisätään hakuun Postitoimipaikat Helsinki+Espoo+Vantaa tai paina otsikko Postitoimipaikka ja valitse vastaavat kaupungit ja paina Lisää hakuun. Luokittelutiedot alalehdellä lisätään hakuun Päätoimialaselite + koodi painamalla hakuehdon otsikkoa ja merkitsemällä 561 Ravintolat ja muu vastaava ravitsemistoiminta ja painamalla Lisää hakuun. Luokittelutiedot alalehdellä täytä kenttään Rek.päivä tai vuosi Rekisteröintipäivä väliltä merkitään (kaksi pistettä). Luottokelpoisuus alalehdellä paina otsikkoa Rating ja merkitse AAA, AA, ja A ja paina Lisää hakuun.

19 18 Alhaalla oikealla näet hakutuloksen 505 yritystä, jotka sopivat hakuehtoihin.. Tallenna hakuehdot Tallentamalla hakuehtosi voit hyödyntää samaa hakua myöhemmin. Tallenna Oma haku näytöllä nimeämällä hakusi valkoiseen ruutuun keskellä ylhäällä ja paina Tallenna.

20 19 Tallennetut haut näkyvät alasvetovalikossa näytön oikeassa yläkulmassa. Hakuja voi tallentaa max. 20 kpl. Raportti Nordic Business Key palvelussa on mahdollista tarkastella yhtiön tietoja raportilla. Hae yritystä, josta olet kiinnostunut tai vaihtoehtoisesti paina yritystä osumalistalla, jolloin raportti näkyy näytössä. Raportti on jaettu tiedot sisältäviin alalehtiin. Versiossa Large on seuraavat alalehdet: Perustiedot, Vastuuhenkilöt, Tilinpäätös, Tunnusluvut, Konserni ja Kiinteistö. Raportin voi tulostaa ja tallentaa PDF muodossa. Saadaksesi ajantasaisen Rating-raportin voit tilata sen Tilaa päivitetty Rating raportti kohdasta tai Tilaa luottotiedot kohdasta sivun oikeassa ylälaidassa. Raportit veloitetaan erikseen. Palvelussa on mahdollista myös tilata tilinpäätös pdf-muodossa (skannattu tilinpäätös) ja lisätä yrityksiä valvontaan mikäli sinulla on oikeudet Business Monitor palveluumme. Huomaa, että raporttien sisältö vaihtelee maittain. Perustiedot sisältää mm. osoitetiedot, Ratingin, henkilöstömäärän, toimialan jne. Vastuuhenkilöt sisältää mm. päättäjän nimen ja vastuualueen sekä hallituksen kokoonpanon. Tilinpäätös sisältää tuloslaskelma- ja tasetietoja kolmelta vuodelta jos käytettävissä. Tunnusluvut sisältää tilinpäätöstunnuslukuja kolmelta vuodelta jos käytettävissä sekä mahdollisesti toimialan vertailutietoja. Konserni sisältää konsernirakenteen. Kerrostalo kuvake kuvaa emoyhtiötä ja pieni punainen talo tytäryhtiötä. Saat käsityksen yrityskokonaisuudesta mahdollistaa lisämyynnin. Kiinteistö sisältää tiedot kiinteistöomaisuudesta (5 suurinta kiinteistöä näytetään). Tiedot mm. sijainnista, kiinteistön tyypistä ja verotusarvosta. Käytettävissä ainoastaan ruotsalaisista yrityksistä.

21 20 Tulosteet Nordic Business Key palvelussa on useita tulostusmahdollisuuksia. Osumaluettelon lisäksi voit tulostaa asiakaskortteja, telemarkkinointikortteja ja tarroja. Paina Tulosta painiketta ja valitse haluamasi tulostus. Tanskan lainsäädännön mukaan suoramarkkinointikiellon omaavia yrityksiä ei voida tulostaa.

22 21 Osumalista Tulostus sisältää kentät, jotka ovat tulostettavissa normaalikokoiselle paperille. Hakuehtosi tulostuvat myös kun valitset Ota mukaan hakuehdot. Telemarkkinointikortti Sisältää seuraavat tiedot: yrityksen kotimaa, puhelinnumero, D&B D-U-N-S Numero, yrityksen nimi, postiosoite, päätoimialan, toimitusjohtajan nimi, henkilöstömäärä. Lisäksi tilaa omille muistiinpanoillesi. Asiakaskortti Sisältää perustiedot kuten yrityksen nimi, osoite, paikallinen yritystunniste, D&B D-U-N-S Numero, yhtiömuoto, toimialakoodi, Rating, henkilöstömäärä, vastuuhenkilöt jne. Lisäksi tilaa omille muistiinpanoillesi. Tarrat Sisältävät seuraavat tiedot: yrityksen nimi, osoite, valinnaisesti päättäjän nimen tai vastaanottajan. Halutessasi voit myös valita mukaan yrityksen kotimaan valitsemalla Ota mukaan maatieto. Maan nimi tulostuu osoitteen alapuolelle. Tarrat tulostetaan muodossa 70x36 mm. Jokainen sivu sisältää 3x8, yhteensä 24 tarraa. Valitsemalla "Ota mukaan päättäjä" voit priorisoida henkilöitä. Tarkoituksena on saada vastaanottajan nimi tarraan. Esimerkiksi vastuualueen Myynti päättäjä on ensisijainen valinta. Mikäli henkilön nimeä ei käytettävissä voit valita toissijaiseksi vastuualueen Markkinointi päättäjän jne. CEO / ylin johto vastuualueen päättäjä löytyy kaikista yrityksistä. Voit myös nimetä vastaanottajan, tyyliin Ostoista vastaava kenttään "Vastaanottaja".

23 22 Mahdollista sisällyttää päättäjätieto. Huomaa! Yrityksille, joilla on markkinointiesto ei saa lähettää materiaalia. Tieto markkinointiestosta sisältyy aina yrityksen tietoihin. Esimerkki tarrasta: Tämä on esimerkkitarra, tarran koko on 70x36 mm ja jokaisella arkilla on 3x8 tarraa. Olet valinnut 5 tarraa tulostukseen. Jos valitset tulosta, sinua veloitetaan niistä.

24 23 Luo tiedosto Tehtyäsi haun voit luoda tiedoston osumalistan yrityksistä. Käytettävät tallennusmuodot ovat; Excel, pilkuilla eroteltu tai XML. Tiedoston tietosisällön voi muokata riippuen tarvittavista tiedoista. Voit valita exportoitko osumalistan kaikki yritykset, ainoastaan merkitsemäsi kohteet tai tietyn määrän osumalistan yrityksistä. Tanskan lainsäädännön mukaan yrityksiä, joilla on markkinointiesto ei voida siirtää tiedostoon. Perustietosisältö on oletuksena ellet ole luonut omaa tietosisältöä. Osumalistan tietosisältö on oletuksena mutta voit valita haluamasi alasvetovalikosta. Ennen tiedoston luontia sinun on hyväksyttävä tiedon siirto ja paina sitten Tee tiedonsiirto painiketta. Halutessasi tehdä uuden tietosisällön tiedostoon, paina linkkiä Uusi ja pääset Omat asetukset näkymään muokkaamaan tietosisältöä. Lue lisää kohdasta Omat asetukset Tietosisältö (luo uusi sisältö). Jos päätät luoda pilkuilla erotellun tiedoston ja avaat sen Excelissä, valitse 65001:Unicode (UTF- 8) saadaksesi merkit oikein.

25 24 Omat kohderyhmät Voit yhdistellä useita hakuja ja saada niistä yhden osumalistan. Merkkaa haluamasi yrityksen ja paina Siirrä omiin kohderyhmiin. Jatka samoin seuraavien poimintojen osalta. Alalehdellä Omat kohderyhmät voit tarkastella osumalistaa. Osumalistan voi tulostaa tai luoda tiedoston. Max yritystä voidaan siirtää omiin kohderyhmiin. Painamalla Tyhjennä omat kohderyhmät kaikki yritykset poistetaan, Voit myös poistaa yksittäisen yrityksen painamalla roskalaatikko -kuvaketta. Omat asetukset Tee henkilökohtaiset asetuksesi tässä. Neljällä eri välilehdellä voit valita haluamasi vaihtoehdot: Yleistä Valitse sovellukseen haluamasi kieli. Esivalittu maa kohdassa näet mistä maista voit tehdä hakuja. Voit valita sen maan, josta pääasiassa teet hakuja. Voit myös valita useamman maan tai kaikki. Voit myös valita alalehden, joka toimii aloitussivunasi. Kun avaat sovelluksen tämä alalehti avautuu. Etusivu on oletuksena. Alimpana voit valita, kuinka monta yritystä sivua kohden näytetään osumalistalla. Tietosisältö (luo uusi sisältö) Voit valita, mitkä tiedot haluat mukaan osumalistaan ja tiedostoihin. Omat asetukset alalehdellä kohdassa Tietosisällöt voit luoda oman sisällön ja nähdä aiemmat tallennetut sisällöt. Max. 20 sisältöä mahdollista luoda. Voit valita mikä sisällöistä on oletuksena.

26 25 Tehdäksesi uuden sisällön, paina Luo painiketta. Anna sisällölle aluksi nimi. Sen jälkeen valitse vasemmalla olevista tietopaketeista tietoelementit, jotka haluat tietosisältöön. Painamalla esim. Perustiedot tietopakettia, näet sivun keskellä siihen sisältyvät tietoelementit. Valitse haluamasi painamalla kahdesti ja kyseinen tietoelementti siirtyy oikeanpuoleiseen Valitut kentät laatikkoon. Mikäli haluat sisällyttää kaikki tietopaketin elementit, paina Ota kaikki. Osumalistalta voi myös suoraan luoda uuden tietosisällön painamalla Uusi linkkiä. Pääset Muokkaa tietosisältöä näkymään. Uusi sisältö näkyy alasvetovalikossa Valitse tietosisältö. Vaihtaaksesi tietosisältöä ruudulla, paina luomaasi sisältöä ja osumalista sisältää uudet valitsemasi tietoelementit.

27 26 Tallennetut hakusi Näet tallentamasi haut tässä, max. 20 kpl. Vanhan haun voi poistaa milloin tahansa. Vastaavat haut löytyvät myös tarkennettu haku alalehdellä Oma haku osiossa olevassa alasvetovalikossa oikealla ylhäällä. Oma haku Voit luoda omat hakuehtosi, joita useimmin käytät. Näin sinun ei tarvitse selata kaikkia tietopaketteja vaan ne on koottu yhdelle sivulle.

28 27 Toimi seuraavasti: Siirry Omat asetukset näyttöön ja sieltä Oma haku alalehdelle. Valitse maa/maat, joista teet hakuja. Valitse tietopaketeista haluamasi tietoelementit painamalla kahdesti kyseistä kenttää. Valitut tietoelementit näkyvät oikealla Valitut kentät laatikossa. Paina Tallenna painiketta. Valitut hakuehdot näkyvät Oma haku alalehdellä. Hakuehtoja voi lisätä ja poistaa painamalla Omien hakuehtojen asettaminen.

29 28 Hakutekniikka Järjestelmä hakee kohteita sanojen alun mukaisesti. Tarkoittaa sitä, että haku perustuu hakuruutuun kirjoitettuihin sanoihin. Esimerkki: Kirjoita AAA niin Nordic Business Key löytää kohteita, joiden nimi alkaa siten, esim. AAA Soliditet Ab. Välilyönti on JA. Esim. Dun Bradstreet löytää Dun and Bradstreet Tarkka haku Kirjoita sanan jälkeen piste (.) saadaksesi tarkemman osuman. Esim. Motorola. + on TAI Esimerkki: Stockholm + Gothenburg löytää kohteita Tukholmasta tai Göteborgista. Jokerimerkki? tai * voidaan käyttää korvausmerkkeinä haussa..? käytetään korvaamaan yksi merkki * käytetään korvaamaan usea merkki Esimerkki: löytääksesi Soliditet kirjoita Solid*t, Sol*tet Jos haluat saada osumia yhtiöistä, joilla on puhelinnumero, kirjoita * puhelinnumerohakuun. Haku kaikilla sanoilla Hakeaksesi kaikilla hakusanoilla, käytä lainausmerkkejä, esim. "AAA Soliditet AB". Lisää tarvittaessa * sanan loppuun tarvittaessa. Seuraavia painikkeita voidaan käyttäjähauissa: <=, <, >, => Suurempi/pienempi kuin eli liikevaihto suurempi kuin 10 milj. > (kaksi pistettä) väli eli työntekijöitä yrityksessä väliltä hakusana Hae kaikilla hakusanoilla Välilyönti [space] JA* + TAI* * mikä tahansa merkki*? kirjain tai numero*! kirjain* # numero*

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ

Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ HELMIKUU 2015 Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje YLEISIÄ ASIOITA PALVELUN KÄYTÖSTÄ Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode.fi Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään

Lisätiedot

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia!... 2 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 3 Uloskirjautuminen... 3 Asetukset...

Lisätiedot

HEINÄKUU 2012 Decision Support. Käyttöohje

HEINÄKUU 2012 Decision Support. Käyttöohje HEINÄKUU 2012 Decision Support Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Johdanto... 2 Oikeudet... 2 Tervetuloa käyttämään Soliditet asiakasportaalia!... 3 Kirjautuminen... 4 Uloskirjautuminen... 5 Yleisasetukset...

Lisätiedot

MAALISKUU 2015. Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje DECISION SUPPORT LUOTTOPÄÄTÖSPALVELU

MAALISKUU 2015. Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje DECISION SUPPORT LUOTTOPÄÄTÖSPALVELU MAALISKUU 2015 Bisnode-luottotietopalvelu, käyttöohje DECISION SUPPORT LUOTTOPÄÄTÖSPALVELU Sisällysluettelo Johdanto... 2 Oikeudet... 2 Kirjautuminen Bisnode-luottotietopalveluun... 3 Asetukset... 6 Vaihda

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kohdistamiskone B2B - Palvelun ohje

Kohdistamiskone B2B - Palvelun ohje - Palvelun ohje SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun tietosisältö... 3 2 Rekisteriseloste... 3 3 Kohderyhmä, palvelun tärkein käsite... 4 3.1 Uuden avoimen kohderyhmän luonti... 5 3.1.1 Hakukriteerit... 7 3.2 Kohderyhmän

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Eurocard e-view Käyttöopas. Versio 1.2, 2014

Eurocard e-view Käyttöopas. Versio 1.2, 2014 Eurocard e-view Käyttöopas Versio., 04 Sisällysluettelo Palveluun kirjautuminen.... Selainvaatimukset.... Kirjautuminen tekstiviestillä (kertakäyttöinen salasana)..... Käytön aloittaminen..... Kirjaudu

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali Sivu 1 / 23 Laskun lähettäjän opas Laskuportaali Sisällysluettelo Sivu 2 / 23 1 Portaaliin rekisteröityminen... 3 2 Portaaliin kirjautuminen... 4 3 Etusivu... 5 4 Omien perustietojen muokkaus... 5 5 Hallitse

Lisätiedot

Tutustu myös Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton ASML:n kokoamaan Hyvät tavat ja pelisäännöt B2B-sähköpostimarkkinoinnissa -ohjeistukseen.

Tutustu myös Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton ASML:n kokoamaan Hyvät tavat ja pelisäännöt B2B-sähköpostimarkkinoinnissa -ohjeistukseen. 1 2 Rekisteriseloste Fonecta noudattaa tietojen myynnissä Tietosuojavaltuutetun ohjeita ja tietosuojalainsäädäntöä ja edellyttää, että Fonectan asiakkaat noudattavat samoja sääntöjä erityisesti henkilömarkkinoinnissa.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

Tervetuloa PlanNet-palveluun!

Tervetuloa PlanNet-palveluun! Tervetuloa PlanNet-palveluun! Verkkokaupan käyttöohje Sisältö Tuetut verkkoselaimet 2 Sisäänkirjautuminen 2 Aloitussivu 2 Tuotteiden hakeminen 3 Tilaaminen 4 Pikatilaus 4 Ostoskori 4 Laskutus ja toimitus

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

KauppakamariVerkon käyttöohjeet

KauppakamariVerkon käyttöohjeet KauppakamariVerkon käyttöohjeet KauppakamariVerkon käyttäjälle... 3 Mikä on KauppakamariVerkko?... 3 Mihin KauppakamariVerkkoa käytetään?... 3 Kenelle KauppakamariVerkko on tarkoitettu?... 3 Sivuston sisältö...

Lisätiedot

Käyttöohje CSI LakiMies. Versio 2.7 Joulukuu 2012

Käyttöohje CSI LakiMies. Versio 2.7 Joulukuu 2012 Käyttöohje CSI LakiMies Versio 2.7 Joulukuu 2012 (1/118) Sisällysluettelo 1 Ohjelmiston yleiset toiminnot... 4 1.1 Ohjelmiston rakenne... 4 1.2 Perustoiminnot... 6 1.2.1 Listatoiminnot... 6 1.2.2 Ikkunatoiminnot...

Lisätiedot

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007

Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille. Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Käyttöohjeet yhdistyskäyttäjille Munuais- ja maksaliitto ry:n Sebacon jäsenhallinta- ja viestintäohjelmisto 2007 Sisällys 1. Sebacon 1.9... 2 2. Help desk... 3 3. Kirjautuminen... 4 4. Yleisesittely...

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

Asetusten ohje CSI Lawyer. Versio 2.0 Joulukuu 2010

Asetusten ohje CSI Lawyer. Versio 2.0 Joulukuu 2010 Asetusten ohje CSI Lawyer Versio 2.0 Joulukuu 2010 2 (/ 92) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä asetuksista... 3 1.1 Yleisimmät toiminnallisuudet... 3 1.2 Navigointi asetuksissa... 4 1.3 Kuvakkeet asetuksissa...

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

Julkaisujärjestelmän käyttöohje

Julkaisujärjestelmän käyttöohje Julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty 21.10.2010 Sisältö 1. Yleistä... 2 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset... 2 1.3. Unohtuneen salasanan palautus... 2 1.4. Kirjautuminen ulos

Lisätiedot

Käyttäjän ohjeet. Uutta. Voitto+ CD ROM. Tutustu Voittoon Ota Voitto käyttöön Tilaa Voitto. Pikaohjeet Uutta. hakutekijät

Käyttäjän ohjeet. Uutta. Voitto+ CD ROM. Tutustu Voittoon Ota Voitto käyttöön Tilaa Voitto. Pikaohjeet Uutta. hakutekijät Voitto+ CD ROM Käyttäjän ohjeet Tutustu Voittoon Ota Voitto käyttöön Tilaa Voitto Pikaohjeet Uutta Hakutekijät Yrityslista Tilinpäätöstiedot Tunnusluvut Graafinen vertailu Tilintarkastustiedot Muut nimet

Lisätiedot

Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1

Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1 Webforum Project Käyttö- ja Hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-04-05 Sisällysluettelo Webforum Alusta - Johdanto... 5 Johdanto... 5 Sisään kirjautuminen... 5 Monikielinen alusta... 6

Lisätiedot