Pohjoismainen kohderyhmätyökalu NORDIC BUSINESS KEY KÄYTTÖOPAS. Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, HELSINKI Puh

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjoismainen kohderyhmätyökalu NORDIC BUSINESS KEY KÄYTTÖOPAS. Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode."

Transkriptio

1 Pohjoismainen kohderyhmätyökalu NORDIC BUSINESS KEY KÄYTTÖOPAS Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, HELSINKI Puh

2 1 Sisällysluettelo Esittely... 2 Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia... 3 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 4 Uloskirjautuminen... 6 Asetukset... 7 Kielivalinnat... 7 Miten ponnahdusikkunat avautuvat... 8 Salasana... 9 Salasana unohtunut... 9 Nordic Business Key, tervetuloa palveluun!... 5 Pikahaku Pikahaku etusivulla Pikahaku alalehdellä Tarkennettu haku Aputoiminto Poistotoiminto Tarkennetun haun käyttö Esimerkki Osumalista Lajittelu Siirrä sarake Karttatoiminto Esimerkki Tallenna hakuehdot Raportti Tulosteet Osumalista Telemarkkinointikortti Asiakaskortti Tarrat Luo tiedosto Omat kohderyhmät Omat asetukset Yleistä Tietosisältö (luo uusi sisältö) Tallennetut hakusi Oma haku Hakutekniikka... 28

3 2 Esittely Nordic Business Key auttaa löytämään uusia asiakkaita ja prospekteja. Nordic Business Key on ainutlaatuinen kohderyhmätyökalu, joka antaa käyttöösi kattavat yritystiedot kaikkialta Pohjoismaista. Se on käyttäjäystävällinen ja tarjoaa sinulle lukuisia rajausmahdollisuuksia, joilla voit muokata kohderyhmää haluamallasi tavalla. Hakuehtoja on useita kymmeniä. Yritystiedot ovat päivittäin ajan tasalla, ainoastaan Rating ja Maksutapatiedot (Paydex) päivitetään neljä kertaa vuodessa. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa, sähköposti

4 3 Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia Sivuilta löydät kaiken tarpeellisen liiketoimintaprosesseihin: Luottotietoraportit Decision Support Business Monitor Nordic Business Key Hae ajantasaista tietoa pohjoismaisista yrityksistä ja yksityishenkilöistä. Katso erillistä käyttöopasta Luottotiedot. Tee johdonmukaisia pohjoismaisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä koskevia luottopäätöksiä. Katso erillistä käyttöopasta Decision Support Luottopäätöspalvelu. Valvo omia yritysasiakkaitasi jatkuvasti. Katso erillistä käyttöopasta Business Monitor-valvontapalvelu. Löydä uusia asiakkaita ja kohderyhmiä pohjoismaista. Katso erillistä käyttöopasta Nordic Business Key. Tuki Mikäli sinulla on kysymyksiä palveluihimme liittyen, ota yhteyttä asiakaspalveluun puh Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen:

5 4 Kirjautuminen Soliditet-palveluun Palveluun kirjaudutaan kotisivujemme kautta. Valitse sivun oikeasta ylälaidasta Kirjaudu palveluihin. Valitse Yritys- ja henkilöluottotiedot, Soliditet-palvelu.

6 5 Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja paina Kirjaudu sisään -painiketta Nordic Business Key, tervetuloa palveluun! Klikkaa Nordic Business Key -laatikkoa

7 6 Olet nyt kirjautuneena palveluun. Uloskirjautuminen Paina Kirjaudu ulos. Sen voi tehdä järjestelmän mistä kohdasta tahansa

8 7 Asetukset Aloita palvelun käyttäminen tekemällä henkilökohtaiset asetukset. Pääset tekemään haluamasi asetukset painamalla linkkiä Asetukset aloitussivun yläosasta. Voit valita haluatko aina kirjautumisen yhteydessä siirtyä suoraan suosikkipalveluusi. Paina esimerkiksi painiketta Nordic Business Key, jos pääasiallisesti hyödynnät kohderyhmäpalveluamme. Tämä tarkoittaa sitä, että hyppäät aloitussivun ja tilausvalikon ohi kun kirjaudut sisään. Pääset kuitenkin aina helposti aloitussivulle painamalla linkkiä Aloitussivu ikkunan oikeasta yläkulmasta. Kielivalinnat Voit valita haluatko käyttökieleksi suomen, ruotsin, norjan, tanskan tai englannin. Muista tallentaa omat asetuksesi! Palaa aloitussivulle painamalla linkkiä Aloitussivu.

9 8 Miten ponnahdusikkunat avautuvat Avautuuko portaaliin mielestäsi liian monta ikkunaa? Kyse voi olla Internet-selaimesi asetuksista. Mikäli käytät Explorer 7:ää, voit valita miten monta ponnahdusikkunaa avautuu joko uusina ikkunoina tai välilehtinä. Paina painiketta: Työkalut (Tools) Internet-vaihtoehdot (Internet Options) Yleistä (General) Muuta web-sivujen välilehtinäkyvyyttä Asetukset (Change how webpages are displayed in tabs) Valitse Avaa ponnahdusikkuna aina uudelle välilehdelle (Always open pop-ups in a new tab) Poistu valitsemalla OK (OK) Jatkossa avautuu uusi välilehti uuden ikkunan asemesta.

10 9 Salasana Kun kirjaudut palveluumme ensimmäistä kertaa, sinun tulee käyttää sähköpostitse saamaasi salasanaa. Ohjaudut sivulle, missä sinua pyydetään vaihtamaan itse valitsemaasi salasanaan. Salasanan tulee täyttää seuraavat ehdot: pituuden tulee olla 6-20 merkkiä käytössä kirjaimet a-z, A-Z sekä numerot 0-9 vähintään neljän merkin tulee olla kirjaimia vähintään kahden merkin tulee olla numeroita suurten ja pienten kirjainten tulee olla eri merkkejä ei voi olla sama kuin käyttäjätunnus ei voi olla sama kuin käyttäjän etunimi Voit vaihtaa salasanaa painamalla painiketta Vaihda salasana. Salasana unohtunut Jos olet unohtanut salasanasi, voit sisäänkirjautuessasi tilata uuden väliaikaisen salasanan. Anna se salasana, jota mielestäsi viimeksi käytit. Jos se on virheellinen, saat esiin linkin, jota painamalla saat uuden salasanan. Tämä edellyttää, että sähköpostiosoitteesi on Soliditetin tiedossa. Väliaikainen uusi salasanasi lähetetään tuohon osoitteeseen. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, saat apua Soliditetin Asiakaspalvelusta.

11 10 Pikahaku Pikahaku etusivulla Etusivulla on perustietoa palvelusta; mikä versio on käytössäsi ja mistä maista voit tehdä hakuja sekä ajankohtaisia uutisiamme. Etusivulla voit tehdä helposti ja nopeasti yrityshakuja. Hakuehtoina ovat yrityksen nimi, D&B D-U-N-S Numero, Y-tunnus, osoite, kaupunki/kunta tai puhelinnumero. Pikahaku alalehdellä Käytä tätä hakua kun haluat löytää yritystietoa nopeasti. Hakuehtoina ovat yrityksen nimi, D&B D-U-N-S Numero, Y-tunnus tai muu paikallinen yritystunniste, osoite, kaupunki / kunta tai puhelinnumero. Painamalla Apua painiketta sivun oikeassa ylälaidassa saat ohjeita ja vinkkejä. Toiminto avaa ohjeet juuri siihen osioon jossa työskentelet. Sovelluksen ylälaidassa on myös Usein kysyttyä osio.

12 11 Tarkennettu haku Voit hakea yrityksiä ja päättäjiä useilla eri hakuehdoilla. Käyttämästäsi versiosta riippuen hakuehtoja on useita kymmeniä. Hakuehdot on jaettu yhdeksään luokkaan, joilla kaikilla on oma alalehti helpottamaan työskentelyä. Alla luokat ja esimerkkejä hakuehdoista. Huomaa, että hakuehdot vaihtelevat hieman maittain. Mikäli teet hakuja eri maista samanaikaisesti, saat hakuehdot, jotka ovat yhteneväiset valituissa maissa. Perustiedot: yhtiömuoto, osoite, markkinointiesto, toimipaikkatyyppi jne. Luokittelutiedot: rekisteröinti pvm., toimiala (NACE, SIC) jne. Konserni: Ei käytettävissä Suomen osalta. Kiinteistö: Käytettävissä ainoastaan Ruotsin osalta. Kiinteistöverotietoja, kiinteistöjen lkm, jne. Päättäjät: nimihaku, vastuualue jne. Tilinpäätös: tilikausi, liikevaihto, tulos jne. Tunnusluvut: omavaraisuusaste, sipo, quick ratio jne. Kasvu: liikevaihdon muutos, henkilöstön muutos jne. Luottokelpoisuus: Rating, konkurssi jne. Useissa kentissä on sininen huutomerkki, jota painamalla saat lisätietoa. Aputoiminto Kentät, joissa on oranssi teksti sisältävät aputoiminnon. Painamalla esim. Yhtiömuoto, avautuvat käyttävissä olevat yhtiömuodot oikealle valittaviksi mukaan hakuun, mikäli haluat. Merkitse haluamasi yhtiömuodot ja paina Lisää hakuun. Voit myös tarkastella vain valittuja kriteereitä merkitsemällä Näytä valikko. Poistotoiminto Y-tunnuksella ja D&B D-U-N-S Numerolla voit halutessasi poistaa kohteita poiminnastasi tai päivittää niitä. Voit esimerkiksi poistaa olemassa olevat asiakkaasi joko kirjoittamalla tai kopioimalla ja liittämällä Excel- tai teksti tiedostosta kohteen yritystunniste oikealle avautuvaan näkymään hakiessasi prospekteja. Kentät saat näkyviin klikkaamalla joko D&B D-U-N-S Numeroa tai Y- tunnusta (vasemmalla)

13 12

14 13 Kopioi yritystunniste ja liitä se oikealla olevaan valkoiseen laatikkoon ja paina Siirrä hakuun. Syötä tai kopioi ja liitä DUNSnumerot tai Y-tunnus tähän kenttään Kohteet on nyt lisätty hakuun. Poista ne valitsemalla ei. Merkitse siis valinta ei, jolloin edellä liitetyt Y-tunnukset poistuivat kohderyhmästä. Jos haluat lisätä yrityksiä, valitse ja.

15 14 Tarkennetun haun käyttö Lisätäksesi hakuehdon paina Lisää omaan hakuun painiketta tai Enter. Oikealla Oma Haku laatikossa näet hakutuloksen. Näet osumien kappalemäärän / hakuehto ja lopullisen osumien määrän alhaalla oikealla kohdassa Hakutulos. Paina Näytä osumalista ja yritykset listataan näytölle. Voit helposti lajitella sarakkeiden tietoja painamalla otsikkoa. Sarakkeita voi myös siirtää näytöllä painamalla otsikkoa ja siirtämällä sarake haluttuun paikkaan. Osumalistalla sivutoimipaikat siten, että Yhtiömuoto sarake on tyhjä. Hakua voidaan päivittää aina haluttaessa lisäämällä hakuehtoja ja painamalla Lisää omaan hakuun. Hakuehdon poisto tapahtuu painamalla roskalaatikkoa ja painamalla Päivitä. Halutessasi valitse hakuehtojen kesken ja, tai. ei (poista). Esimerkki 1 Haetaan yrityksiä, joiden yhtiömuoto on osakeyhtiö, kotipaikka Helsinki ja henkilöstömäärä yli 5 tt. Hakutulos on esitetty eri hakuehtojen mukaisesti, lopullinen hakutulos näkyy sivun oikeassa alalaidassa kohdassa Hakutulos Hakutulos

16 15 Osumalista Tekemäsi haun osumalistan yritykset saat näyttöösi painamalla Osumalista painiketta. Perustiedot näytetään aina ellei muuta ole määritelty ja se sisältää D&B D-U-N-S Numeron, paikallisen yritystunnisteen, yrityksen nimen, käyntiosoitteen, kunnan, puhelinnumeron, maan ja yhtiömuodon. Osumalistalla on myös mahdollinen markkinointikieltokuvake. Tanskan lainsäädännön mukaan max. 20 yritystä voidaan näyttää osumalistalla. Lajittelu Voit helposti lajitelle sarakkeiden tietoja käyttämällä otsikon nuolia. Sivulla näytetään max. 500 yritystä.

17 16 Siirrä sarake Osumalistalla on mahdollista siirtää sarake haluttuun paikkaan. Paina sarakkeen otsikkoa ja siirrä haluttuun paikkaan. Kun haluat lisää tietoelementtejä voit luoda uuden tietosisällön osumalistaan (Sama sisältö voidaan myös siirtää tiedostoon). Lue lisää osasta Omat asetukset Tietosisältö (luo uusi tietosisältö). Karttatoiminto Painamalla karttakuvaketta näet yrityksen sijainnin kartalla ja halutessasi myös reittihaun.

18 17 Esimerkki 2 Haetaan ravintoloita Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta, joiden Rating on AAA, AA tai A ja jotka on rekisteröity Perustiedot alalehdeltä lisätään hakuun Postitoimipaikat Helsinki+Espoo+Vantaa tai paina otsikko Postitoimipaikka ja valitse vastaavat kaupungit ja paina Lisää hakuun. Luokittelutiedot alalehdellä lisätään hakuun Päätoimialaselite + koodi painamalla hakuehdon otsikkoa ja merkitsemällä 561 Ravintolat ja muu vastaava ravitsemistoiminta ja painamalla Lisää hakuun. Luokittelutiedot alalehdellä täytä kenttään Rek.päivä tai vuosi Rekisteröintipäivä väliltä merkitään (kaksi pistettä). Luottokelpoisuus alalehdellä paina otsikkoa Rating ja merkitse AAA, AA, ja A ja paina Lisää hakuun.

19 18 Alhaalla oikealla näet hakutuloksen 505 yritystä, jotka sopivat hakuehtoihin.. Tallenna hakuehdot Tallentamalla hakuehtosi voit hyödyntää samaa hakua myöhemmin. Tallenna Oma haku näytöllä nimeämällä hakusi valkoiseen ruutuun keskellä ylhäällä ja paina Tallenna.

20 19 Tallennetut haut näkyvät alasvetovalikossa näytön oikeassa yläkulmassa. Hakuja voi tallentaa max. 20 kpl. Raportti Nordic Business Key palvelussa on mahdollista tarkastella yhtiön tietoja raportilla. Hae yritystä, josta olet kiinnostunut tai vaihtoehtoisesti paina yritystä osumalistalla, jolloin raportti näkyy näytössä. Raportti on jaettu tiedot sisältäviin alalehtiin. Versiossa Large on seuraavat alalehdet: Perustiedot, Vastuuhenkilöt, Tilinpäätös, Tunnusluvut, Konserni ja Kiinteistö. Raportin voi tulostaa ja tallentaa PDF muodossa. Saadaksesi ajantasaisen Rating-raportin voit tilata sen Tilaa päivitetty Rating raportti kohdasta tai Tilaa luottotiedot kohdasta sivun oikeassa ylälaidassa. Raportit veloitetaan erikseen. Palvelussa on mahdollista myös tilata tilinpäätös pdf-muodossa (skannattu tilinpäätös) ja lisätä yrityksiä valvontaan mikäli sinulla on oikeudet Business Monitor palveluumme. Huomaa, että raporttien sisältö vaihtelee maittain. Perustiedot sisältää mm. osoitetiedot, Ratingin, henkilöstömäärän, toimialan jne. Vastuuhenkilöt sisältää mm. päättäjän nimen ja vastuualueen sekä hallituksen kokoonpanon. Tilinpäätös sisältää tuloslaskelma- ja tasetietoja kolmelta vuodelta jos käytettävissä. Tunnusluvut sisältää tilinpäätöstunnuslukuja kolmelta vuodelta jos käytettävissä sekä mahdollisesti toimialan vertailutietoja. Konserni sisältää konsernirakenteen. Kerrostalo kuvake kuvaa emoyhtiötä ja pieni punainen talo tytäryhtiötä. Saat käsityksen yrityskokonaisuudesta mahdollistaa lisämyynnin. Kiinteistö sisältää tiedot kiinteistöomaisuudesta (5 suurinta kiinteistöä näytetään). Tiedot mm. sijainnista, kiinteistön tyypistä ja verotusarvosta. Käytettävissä ainoastaan ruotsalaisista yrityksistä.

21 20 Tulosteet Nordic Business Key palvelussa on useita tulostusmahdollisuuksia. Osumaluettelon lisäksi voit tulostaa asiakaskortteja, telemarkkinointikortteja ja tarroja. Paina Tulosta painiketta ja valitse haluamasi tulostus. Tanskan lainsäädännön mukaan suoramarkkinointikiellon omaavia yrityksiä ei voida tulostaa.

22 21 Osumalista Tulostus sisältää kentät, jotka ovat tulostettavissa normaalikokoiselle paperille. Hakuehtosi tulostuvat myös kun valitset Ota mukaan hakuehdot. Telemarkkinointikortti Sisältää seuraavat tiedot: yrityksen kotimaa, puhelinnumero, D&B D-U-N-S Numero, yrityksen nimi, postiosoite, päätoimialan, toimitusjohtajan nimi, henkilöstömäärä. Lisäksi tilaa omille muistiinpanoillesi. Asiakaskortti Sisältää perustiedot kuten yrityksen nimi, osoite, paikallinen yritystunniste, D&B D-U-N-S Numero, yhtiömuoto, toimialakoodi, Rating, henkilöstömäärä, vastuuhenkilöt jne. Lisäksi tilaa omille muistiinpanoillesi. Tarrat Sisältävät seuraavat tiedot: yrityksen nimi, osoite, valinnaisesti päättäjän nimen tai vastaanottajan. Halutessasi voit myös valita mukaan yrityksen kotimaan valitsemalla Ota mukaan maatieto. Maan nimi tulostuu osoitteen alapuolelle. Tarrat tulostetaan muodossa 70x36 mm. Jokainen sivu sisältää 3x8, yhteensä 24 tarraa. Valitsemalla "Ota mukaan päättäjä" voit priorisoida henkilöitä. Tarkoituksena on saada vastaanottajan nimi tarraan. Esimerkiksi vastuualueen Myynti päättäjä on ensisijainen valinta. Mikäli henkilön nimeä ei käytettävissä voit valita toissijaiseksi vastuualueen Markkinointi päättäjän jne. CEO / ylin johto vastuualueen päättäjä löytyy kaikista yrityksistä. Voit myös nimetä vastaanottajan, tyyliin Ostoista vastaava kenttään "Vastaanottaja".

23 22 Mahdollista sisällyttää päättäjätieto. Huomaa! Yrityksille, joilla on markkinointiesto ei saa lähettää materiaalia. Tieto markkinointiestosta sisältyy aina yrityksen tietoihin. Esimerkki tarrasta: Tämä on esimerkkitarra, tarran koko on 70x36 mm ja jokaisella arkilla on 3x8 tarraa. Olet valinnut 5 tarraa tulostukseen. Jos valitset tulosta, sinua veloitetaan niistä.

24 23 Luo tiedosto Tehtyäsi haun voit luoda tiedoston osumalistan yrityksistä. Käytettävät tallennusmuodot ovat; Excel, pilkuilla eroteltu tai XML. Tiedoston tietosisällön voi muokata riippuen tarvittavista tiedoista. Voit valita exportoitko osumalistan kaikki yritykset, ainoastaan merkitsemäsi kohteet tai tietyn määrän osumalistan yrityksistä. Tanskan lainsäädännön mukaan yrityksiä, joilla on markkinointiesto ei voida siirtää tiedostoon. Perustietosisältö on oletuksena ellet ole luonut omaa tietosisältöä. Osumalistan tietosisältö on oletuksena mutta voit valita haluamasi alasvetovalikosta. Ennen tiedoston luontia sinun on hyväksyttävä tiedon siirto ja paina sitten Tee tiedonsiirto painiketta. Halutessasi tehdä uuden tietosisällön tiedostoon, paina linkkiä Uusi ja pääset Omat asetukset näkymään muokkaamaan tietosisältöä. Lue lisää kohdasta Omat asetukset Tietosisältö (luo uusi sisältö). Jos päätät luoda pilkuilla erotellun tiedoston ja avaat sen Excelissä, valitse 65001:Unicode (UTF- 8) saadaksesi merkit oikein.

25 24 Omat kohderyhmät Voit yhdistellä useita hakuja ja saada niistä yhden osumalistan. Merkkaa haluamasi yrityksen ja paina Siirrä omiin kohderyhmiin. Jatka samoin seuraavien poimintojen osalta. Alalehdellä Omat kohderyhmät voit tarkastella osumalistaa. Osumalistan voi tulostaa tai luoda tiedoston. Max yritystä voidaan siirtää omiin kohderyhmiin. Painamalla Tyhjennä omat kohderyhmät kaikki yritykset poistetaan, Voit myös poistaa yksittäisen yrityksen painamalla roskalaatikko -kuvaketta. Omat asetukset Tee henkilökohtaiset asetuksesi tässä. Neljällä eri välilehdellä voit valita haluamasi vaihtoehdot: Yleistä Valitse sovellukseen haluamasi kieli. Esivalittu maa kohdassa näet mistä maista voit tehdä hakuja. Voit valita sen maan, josta pääasiassa teet hakuja. Voit myös valita useamman maan tai kaikki. Voit myös valita alalehden, joka toimii aloitussivunasi. Kun avaat sovelluksen tämä alalehti avautuu. Etusivu on oletuksena. Alimpana voit valita, kuinka monta yritystä sivua kohden näytetään osumalistalla. Tietosisältö (luo uusi sisältö) Voit valita, mitkä tiedot haluat mukaan osumalistaan ja tiedostoihin. Omat asetukset alalehdellä kohdassa Tietosisällöt voit luoda oman sisällön ja nähdä aiemmat tallennetut sisällöt. Max. 20 sisältöä mahdollista luoda. Voit valita mikä sisällöistä on oletuksena.

26 25 Tehdäksesi uuden sisällön, paina Luo painiketta. Anna sisällölle aluksi nimi. Sen jälkeen valitse vasemmalla olevista tietopaketeista tietoelementit, jotka haluat tietosisältöön. Painamalla esim. Perustiedot tietopakettia, näet sivun keskellä siihen sisältyvät tietoelementit. Valitse haluamasi painamalla kahdesti ja kyseinen tietoelementti siirtyy oikeanpuoleiseen Valitut kentät laatikkoon. Mikäli haluat sisällyttää kaikki tietopaketin elementit, paina Ota kaikki. Osumalistalta voi myös suoraan luoda uuden tietosisällön painamalla Uusi linkkiä. Pääset Muokkaa tietosisältöä näkymään. Uusi sisältö näkyy alasvetovalikossa Valitse tietosisältö. Vaihtaaksesi tietosisältöä ruudulla, paina luomaasi sisältöä ja osumalista sisältää uudet valitsemasi tietoelementit.

27 26 Tallennetut hakusi Näet tallentamasi haut tässä, max. 20 kpl. Vanhan haun voi poistaa milloin tahansa. Vastaavat haut löytyvät myös tarkennettu haku alalehdellä Oma haku osiossa olevassa alasvetovalikossa oikealla ylhäällä. Oma haku Voit luoda omat hakuehtosi, joita useimmin käytät. Näin sinun ei tarvitse selata kaikkia tietopaketteja vaan ne on koottu yhdelle sivulle.

28 27 Toimi seuraavasti: Siirry Omat asetukset näyttöön ja sieltä Oma haku alalehdelle. Valitse maa/maat, joista teet hakuja. Valitse tietopaketeista haluamasi tietoelementit painamalla kahdesti kyseistä kenttää. Valitut tietoelementit näkyvät oikealla Valitut kentät laatikossa. Paina Tallenna painiketta. Valitut hakuehdot näkyvät Oma haku alalehdellä. Hakuehtoja voi lisätä ja poistaa painamalla Omien hakuehtojen asettaminen.

29 28 Hakutekniikka Järjestelmä hakee kohteita sanojen alun mukaisesti. Tarkoittaa sitä, että haku perustuu hakuruutuun kirjoitettuihin sanoihin. Esimerkki: Kirjoita AAA niin Nordic Business Key löytää kohteita, joiden nimi alkaa siten, esim. AAA Soliditet Ab. Välilyönti on JA. Esim. Dun Bradstreet löytää Dun and Bradstreet Tarkka haku Kirjoita sanan jälkeen piste (.) saadaksesi tarkemman osuman. Esim. Motorola. + on TAI Esimerkki: Stockholm + Gothenburg löytää kohteita Tukholmasta tai Göteborgista. Jokerimerkki? tai * voidaan käyttää korvausmerkkeinä haussa..? käytetään korvaamaan yksi merkki * käytetään korvaamaan usea merkki Esimerkki: löytääksesi Soliditet kirjoita Solid*t, Sol*tet Jos haluat saada osumia yhtiöistä, joilla on puhelinnumero, kirjoita * puhelinnumerohakuun. Haku kaikilla sanoilla Hakeaksesi kaikilla hakusanoilla, käytä lainausmerkkejä, esim. "AAA Soliditet AB". Lisää tarvittaessa * sanan loppuun tarvittaessa. Seuraavia painikkeita voidaan käyttäjähauissa: <=, <, >, => Suurempi/pienempi kuin eli liikevaihto suurempi kuin 10 milj. > (kaksi pistettä) väli eli työntekijöitä yrityksessä väliltä hakusana Hae kaikilla hakusanoilla Välilyönti [space] JA* + TAI* * mikä tahansa merkki*? kirjain tai numero*! kirjain* # numero*

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Keskuskauppakamari e-vientiasiakirjat. Copyright OY SAMLINK AB

KÄYTTÖOHJE. Keskuskauppakamari e-vientiasiakirjat. Copyright OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE Keskuskauppakamari e-vientiasiakirjat OY SAMLINK AB KÄYTTÖOHJE 2 (35) Sisällysluettelo Sisällysluettelo YLEISET KÄYTTÖTAPAUKSET... 3 1 Kirjaudu järjestelmään... 3 2 Kirjaudu ulos järjestelmästä...

Lisätiedot

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten.

2. Liikennöitsijä saa omaan sähköpostiinsa käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun kirjautumista varten. LabkoNet 20.08.2013 LabkoNet järjestelmä Käyttöön tuleva järjestelmä pohjautuu vuodesta 2003 käytössä olleeseen LabkoNet palveluun Nykyistä LabkoNet sivustoa laajennetaan liikennöitsijöiden omalla sivustolla

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 6. HEINÄKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Lähettäjä... 3 1.1 Uusi Lähettäjä (ja vastaanottaja)... 3 1.2 Etsi tallennettuja lähettäjiä... 4 1.3 Näytä ja kopioi

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

WebOodissa (KV koordinaattorit)

WebOodissa (KV koordinaattorit) Ohje Courses in English for Exchange Students oppaan laatimiseen WebOodissa (KV koordinaattorit) WebOodissa on kahdenlaisia käyttöoikeuksia OpasOodiin. Ne KV koordinaattorit, joilla ennestään on OpasVastuuhenkilö

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin!

Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin! Tervetuloa Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen Yritys-Suomi pilotointiin! Olemme pilottikohteena koekäyttämässä Suomeen rakennettavaa Oma YritysSuomi.fi palvelua. YritysSuomi.fi- portaalia rakennetaan niin,

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014

PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN. Päivitetty 10/2014 PIKAOPAS INTRUM WEBIN PERINNÄN TOIMINTOIHIN Päivitetty 10/2014 Tervetuloa Intrum Webin Perinnän verkkopalvelun käyttäjäksi! Tämä pikaopas johdattaa Intrum Webin perustoimintoihin. Tarkempaa tietoa toiminnoista

Lisätiedot

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu 1/6 Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu Järjestelmään kirjautuminen Kulttuuriympäristön tietojärjestelmä löytyy internetistä osoitteesta https://www.museoverkko.fi. Sivut

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Lipas- järjestelmän tallennusohjeet, käyttöohjeet-kansio. Lipas- järjestelmä löytyy myös osoitteesta

Lipas- järjestelmän tallennusohjeet,  käyttöohjeet-kansio. Lipas- järjestelmä löytyy myös osoitteesta Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus Pistemäiset liikuntapaikat Sisältö: 1. Kirjautuminen Lipakseen 2. Liikuntapaikan sijainnin tallennus 3. Piste menikin väärään

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje

Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje Psoriasisliitto Nettijäsenrekisterin Koulutustilaisuus 11.2.-12.2. Nettijäsenrekisterin ohje Kirjautumissivu löytyy osoitteesta https://njr.yap.fi/cgi-bin/rpj2v3/dispat.exe. Anna käyttäjätunnus ja salasana.

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista

Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Ruotsalaisten henkilöluottotietojen tarkistaminen edellyttää vahvaa tunnistamista Luottotietokyselyissä, jotka kohdistuvat ruotsalaisiin kuluttajiin tai henkilöyhtiöihin tarvitaan tietojen loppukäyttäjän

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. - Lopputulos Käyttäjä voi valita kirjoittajan jutut tai kirjoittajan jutun 1

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi.

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. Näin saat ohjelman käyttöösi 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi 2. Klikkaa vasemman reunan valikossa mytnt-lähetä

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1. Järjestelmään

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 3.3.2017 Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 1 Aiheet 1. Yleistä 2. Avaa sivu ja kirjaudu sisään 3. Luo itsellesi omat tunnukset 4. Kirjaudu omilla tunnuksillasi 5. Rekisteröi uusi asiakas 6. Katso

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

Lindab eshop käyttöohjeet

Lindab eshop käyttöohjeet Lindab eshop käyttöohjeet A good thinking company Sisältö lindab we simplify construction Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan

Lisätiedot

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus?

Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? Miten tarkistan onko yrityksen kanssa tehty puitesopimus? 1. Kirjaudu normaaleilla tunnuksillasi Wilmaan (https://wilma.sedu.fi linkki löytyy myös intrasta) 2. Avaa Yritykset välilehti 3. Voit etsiä yritystä

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi Mari Riihiaho 5.3.2012 Kirjautuminen ja käyttöoikeudet Järjestelmään kirjaudutaan Aalto tunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana)

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet eshop Käyttöohjeet www.lindab.fi/eshop Sisältö Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan tietoihin liittyvät toiminnot 2 Kirjautuminen

Lisätiedot

KURSSIHALLINTA. TaikaKoulutus -käyttöohje

KURSSIHALLINTA. TaikaKoulutus -käyttöohje KURSSIHALLINTA TaikaKoulutus -käyttöohje Yleistä ohjelmasta WWW- selaimella käytettävä ohjelma koulutustenhallintaan ja asiakashallintaan ja viestintään Käytettävät kokonaisuudet Koulutushallinta Koko

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

HTML muotojen lisäksi.

HTML muotojen lisäksi. Sivu 1(5) ProCountor-version 5.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä ProCountorin käyttöliittymää on edelleen parannettu. Näkymien toimintoja on pyritty yhtenäistämään ja painikkeita on ryhmitelty paremmin

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

Käyttöopas ABAX RFID READER. The difference is ABAX

Käyttöopas ABAX RFID READER.  The difference is ABAX www.abax.fi Käyttöopas ABAX RFID READER The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX RFiD-LUKIJA ABAX RFiD-lukijan avulla työntekijä voi kirjautua auton kuljettajaksi oman RFiD-kortin tai -tunnisteen

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

Joukkuesivujen päivittäminen

Joukkuesivujen päivittäminen Joukkuesivujen päivittäminen Joukkuueen kotisivupäivittäjä päivittää itsenäisesti oman joukkueen joukkuesivut : Sivuilla tulee olla löytyä seuraavat tiedot: -Pelaajatiedot ajantasalla. -Päivittää otsikon,

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

OHJEITA RAPORTOINTIIN 6. Tulostavoiteasiakirjan laatiminen tulostietojärjestelmän avulla

OHJEITA RAPORTOINTIIN 6. Tulostavoiteasiakirjan laatiminen tulostietojärjestelmän avulla OHJEITA RAPORTOINTIIN 6 Tulostavoiteasiakirjan laatiminen tulostietojärjestelmän avulla Versio 1.0.2/17.6.2013 Valtiokonttori Ohje 2 (9) Sisällysluettelo 1 Tulossopimuksen laadintapohja... 3 2 Tulostavoiteasiakirjan

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot