Soroppi ry. Toimintasuunnitelma ja strategia vuodelle Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Soroppi ry. Toimintasuunnitelma ja strategia vuodelle 2011. Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin"

Transkriptio

1 Soroppi ry. Toimintasuunnitelma ja strategia vuodelle 2011 Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin

2 Toiminta-ajatus Soroppi ry:n omilla toiminnoilla, ja myös yhteistyössä muiden kanssa, pyritään synnyttämään osallisuuden, välittämisen, kohtaamisen ja kunnostautumisen kulttuuria. Keskeisenä lähtökohtana on ihmisyys. Kaikilla toiminnoilla pyritään lisäämään ihmisten sosiaalista kanssakäymistä sekä arjen aktiviteettejä ja virkistysmahdollisuuksia, aktivoimaan vuoro- ja arvopuhelua eri ihmisten, ryhmien ja intressipiirien välillä huomioiden myös ne, joiden ääni ei välttämättä kuulu (maahanmuuttajat, päihde- ja mielenterveyskuntoutujat, romanit). Soroppi ry. tarjoaa puitteet järjestöjen ja ryhmien toiminnalle. Tarvittaessa ja niin haluttaessa se tukee ja opastaa näiden toimintaa. Toimintafilosofia Järjestö ja järjestön toimipaikat ovat kaikille avoimia. Kuka tahansa on tervetullut. Jokaisen ihmisarvo on tunnustettu ja hyväksytty. Toimintaetiikka ASIALLINEN ASIATON OLESKELU SALLITTU! Jokaisella on vastuu yhteisten eettisten periaatteiden noudattamisesta. Jokainen voi vapaasti osallistua haluamiinsa toimintoihin omien rajojensa mukaan. Jokainen ihminen on itsessään arvokas ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Toiminta on avointa ja kaikki ovat tervetulleita. Fyysinen ja psyykkinen väkivallattomuus. Kunnioitetaan toista ihmistä ja elämää. Toista ihmistä on kohdeltava niin kuin hän haluaa itseään kohdeltavan. Kaikilla on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Jokainen ihminen on oikeutettu moraalisesti arvokkaaseen kohteluun ja samanlaiseen palveluun. Ihminen on vastuussa käytöksestään, teoistaan ja valinnoistaan. Käyttäydytään ystävällisesti, asiallisesti ja rauhallisesti. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen. Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen sekä rauhanomaiseen kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen. Erilaisuus on rikkaus, annetaan kaikkien kukkien kukkia. Kanssaihmisiä kunnioitetaan ikään, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, sosiaaliseen asemaan tai kansallisuuteen katsomatta. Nämä periaatteet koskevat myös Kansalaistalon pihapiiriä. TALO ELÄÄ TAVALLAAN! Etiikka on syntynyt Kansalaistalon kävijöiden, toimijoiden ja opiskelijoiden yhteistyönä joulukuussa 2004.

3 Toiminnot vuonna Kansankahvila Soroppi: vapaaehtoismaksupohjalla toimiva kahvila-, kohtaamis- ja tapahtumapaikka 2. Kulman kundit ja Hyttitien hemmot toiminta: mielekästä tekemistä ja toimintaa päihdeongelmaisille eri yhteistyötahojen kanssa tavoitteena päihteettömämmän elämänkulttuurin syntyminen 3. Silta-projekti: valikoivan hyvinvoinnin ulkopuolelle jääneiden ihmisten tavoittaminen kaduilla, puistoissa, rannoilla, lähiöissä ja eri kohtaamispaikoissa (jalkautuva sosiaalityö), ryhmätyöskentelymenetelmät sekä jalkautuvat terveystietopalvelut eri kaupunginosiin (verenpaine-, verensokeri-, kolesterolimittaus, alkometri, terveystietoa sekä keskustelua terveyteen liittyvistä asioista) 4. Polkupyörien vuokraustoiminta: sosiaalisesti hinnoiteltuja vuokrapolkupyöriä Kansalaistalolta (mm. kansainväliset vaihtoopiskelijat, turistit) 5. Polkupyörien huoltotoiminta: pienimuotoinen, sosiaaliset lähtökohdat huomioiva polkupyörien huoltotoiminta 6. Järjestö- ja julkisyhteisöyhteistyön tekeminen (verkostoituminen + eril. tapahtumat mm. jouluruokailu, Asunnottomien yö, yhteinen päihdekoulutus, mielenterveystyö, kaupunginosatapahtumat) 7. Palkkatuki- ja työharjoittelupaikkojen tarjoaminen eri ikäisille henkilöille huomioiden heidän elämäntilanteensa kokonaisvaltaisesti (tieto, taito, psykososiaalinen tuki) 8. Rantakylän Soroppi: järjestöyhteistyön varaan rakentuva kohtaamispaikka Rantakylässä 9. Pika-avunvälitys: maksutonta avunvälityspalvelua Joensuussa po. vanhuksille ja vammaisille henkilöille (v yht. 397 pyyntöä, joista 390 suoritettua) 10. Yhtä matkaa hanke. Työ- ja opiskelupaikkojen haku sekä elämänhallintakeinojen lisääminen Soroppi ry:hyn palkkatuella palkatuille henkilöille tai työharjoittelussa, työkokeilussa tai työelämävalmennuksessa oleville (työvalmennus) 11. Romaniyhteistyö eri tahojen kanssa Kaikkiin toimintoihin sisältyy mahdollisuus vapaaehtoistoimintaan. Liittymisen kynnys pidetään matalana.

4 Vapaaehtoistoiminnasta sopusointuista kehitystä Vuosi 2011 on eurooppalainen vapaaehtoistoiminnan teemavuosi. Vapaaehtoistoiminnalla on monensuuntaisia merkityksiä. Vapaaehtoistoiminnalla voidaan vaikuttaa eri asioiden valmisteluprosesseihin ja toteuttamistapaan, edistää ja tuottaa sosiaalista, kulttuurista tai taloudellista mielihyvää. Parhaimmillaan vapaaehtoistoiminta edesauttaa yksilöiden, yhteisöjen tai yhteiskuntien sopusointuista kehittymistä. Toisaalta vapaaehtoistoimijat kehittyvät itsekin. Oma sosiaalinen pääoma, osaaminen, taidot ja kyvyt lisääntyvät. Vapaaehtoistoiminnan kautta voi löytyä mielekäs sosiaalinen rooli elämässä. Soroppi ry:n toimintoihin sekä Kansalaistalon ylläpitoon rakentuva yhteistyö, joensuulaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen tiivis kumppanuus, joka eri tapahtumien yhteydessä vielä laajenee muillekin sektoreille, heijastuu positiivisesti ihmisten arkeen. Tietoa, mahdollisuuksia, sosiaalista yhteistoimintaa, virikkeitä ja virkistystä on tarjolla. Toiminnot tarjoavat myös laajat mahdollisuudet vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoistoimintamahdollisuuksia on tarjolla mm. kahviotyöskentelyssä, leivonta- ja muissa keittiötöissä, polkupyörien huolto- ja korjaustehtävissä, avunvälityksessä (mm. asiointiapu, keskustelu, kuuntelu, muuttoapu), Kulman kundit ja Hyttitien hemmot toimintaryhmissä sekä erilaisten tapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa (jouluaaton Joulumaa-ruokailutapahtuma, Asunnottomien yö ym.). Myös Soroppi ry:n hallinnossa tarjoutuu mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan johtokuntatyöskentelyn kautta. Vapaaehtoistoimijoiden rekrytointiin satsataan vuoden 2011 aikana. Erityisesti tavoitellaan työelämän ulkopuolella olevia tai sieltä juuri eläkkeelle jääneitä henkilöitä sekä nuoria. Soroppi ry. pyrkii edistämään sosiaalista tasa-arvoa Joensuun alueella. Toimintojen kautta tarjotaan mahdollisuuksia arjen merkityskokemusten syntymiselle. Kansankahvila Soroppi on kaikille avoin toiminta-areena, jossa voi myös vain olla hiljaisesti läsnä, pysähtyä ja oleilla. Sekä omilla toiminnoillaan että yhteistyössä muiden kanssa Soroppi ry. pyrkii synnyttämään mahdollisuuksia osallisuuden, välittämisen, kohtaamisen ja kunnostautumisen kulttuurin syntymiseen eri yhteyksissä. Eri ikäisten ja eri elämäntilanteessa olevien ihmisten yhteistä vuoropuhelua tarvitaan, jotta jokaisen ääni tulisi kuulluksi. Myös mahdolliset ennakkoluulot yleensä hälvenevät, kun jokin asia tai ilmiö on saanut selkeät kasvot. Kohtaamispaikka, joka on avoin kaikille, tarjoaa siihen hyvät lähtökohdat. Toiminnoilla pyritään saamaan aikaiseksi kaikissa tilanteissa ihmisarvon huomioiva kokoontumis- ja toimintapaikka kaikkia ihmisiä varten.

5 Päämäärä: Tavoittaa toiminnoilla ensisijaisesti valikoivan hyvinvoinnin ja/tai palkkatyön ulkopuolelle jääneitä henkilöitä mahdollistaen ja kehittäen heidän arkipäiväistä osallisuutta ja omatoimisuutta. Toimia niin, että jokaisen ääni yhteiskunnassa tulisi kuulluksi. Tarvittaessa Soroppi ry. toimii em. ryhmien puolesta puhujana ja opastajana eri palvelujen pariin. Antaa tarvittaessa välittömän fyysisen tai psyykkisen ensiavun. Synnyttää osallisuuden, välittämisen, kohtaamisen ja kunnostautumisen kulttuuria. Tarjota puitteet järjestöjen, eri ryhmien ja vertaistukiryhmien kohtaamisille ja kokoontumisille. Olla tiedotuskanavana eri ihmisille tai järjestöille. Tavoitteet: * kaikissa tilanteissa ihmisarvon huomioiva kokoontumis-, kohtaamis- ja toimintapaikka kaikkia ihmisiä varten * sosiaalisen tasa-arvon, kanssakäymisen, suvaitsevaisuuden ja ymmärryksen lisääminen ihmisten kesken * hyvinvointipuutteiden kompensointi, ehkäisy ja korjaus sekä liittymis- ja toimintamahdollisuuksien tarjoaminen * monien toimijoiden yhteisen dialogin mahdollistaminen ja ylläpito sekä keskustelun herättely hyvinvoinnin vajeista ja ratkaisuista * päihdehaittojen ehkäisy sekä opastaminen palvelujen piiriin hakeutumisessa, erityisesti päihde- ja mielenterveysongelmaiset * monitoimisen ja -toimijaisen sosiaalialan osaamiskeskuksen kehittäminen yhteistyössä ja siitä tiedottaminen eri tavoilla Keinot: * Kansankahvilaan linkittyvän lähimmäispalvelukeskuksen sekä vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnan ja eri projektien, ryhmien, järjestöjen ja julkisyhteisöjen kanssa tehtävä yhteistyö * eri toiminnot, aktiviteetit, läsnäolo, aktiivinen kuuntelu sekä mahdollistamalla hiljentyminen ja pysähtyminen

6 Toimintojen keskeiset tavoitteet ja niiden arviointi: Toiminto: Keskeinen tavoite: Keinot: Kansankahvila Soroppi laatu, viihtyisyys, turvallisuus koulutus, valmennus, keskustelu - Kansalaistanssit elävä musiikki, mielekäs sosiaalinen liikuntatuokio, ajanviete monipuolinen tarjonta, viestintä - Kiikkutuolivierailut vuoropuhelun syntyminen, tiedonsiirto, kulttuurinen ajanviete ajanseuranta, monip.tarjonta - asiantuntijavierailut tiedonsiirto, sosiaaliset oikeudet/edut ja vastuut Ktalon verkoston hyödyntäminen - musiikkiesitykset paikallisen musiikkikulttuurin levittäminen, ajanviete, karaoke monipuolinen tarjonta - lehti- ja kirjanurkkaus tiedonsiirto, kulttuurinen ajanviete tilaukset, lahjoitukset, viestintä - tilojen vuokraus yhdistysten, ryhmien ja vertaistukiryhmien kokoont. mahd. tiedottaminen, kok.infran ylläpito - harjoitteluympäristö yksilöllisten tavoitteiden mukainen harjoittelu monipuolinen toimintaympäristö Hallinto ja talous riittävät toiminta- ja aikaresurssit työskentelyyn organisointi, avustavat henkilöt Maksuton avunvälitys nopean ja luotettavan avun antaminen po. vanhuksille vapaaehtoisrekrytointi, työnorganisointi, koulutus Silta-projekti yksilö- ja ryhmätyöskentely, terveystieto jalkautuminen kohtaamispaikk. Kundi- ja Hemmotoiminta päihteettömämmän elämänkulttuurin syntyminen ryhmätyöskentely, mielekäs tek. Yhtä matkaa jatkotyö- tai opiskelupaikkojen löytäminen henk.koht. valmennus/keskustelu Polkupyörien vuokraus ja huolto sosiaalisesti hinnoiteltujen pyörien vuokraaminen ja huolto toimintakyk. polkupyörien varanto Järjestö- ja julkisyhteisöyhteistyö Kansalaistalon ylläpito, tapahtumat, mt-, päihde- ja sos.työ sopimukset, järjestö- ym.verkosto Ryhmätoiminta sosiaalisen pääoman kehittäminen, virkistys, tieto kannustus ja tuki toimintaan Rantakylän Soroppi kohtaamis- ja kokoontumispaikka Rantakylässä yhteistyö, markkinointi Arviointi: Tavoitteiden toteutumista arvioidaan jatkuvasti käyttäjäpalautteen, itsereflektoinnin ja yhteistyötahojen kautta.

7 Toimijaresurssit: Ex tempore toimijat: - matala liittymisen kynnys - tässä ja nyt toiminta - suora vertaistuki - tilapäisapu: tavaroiden siirrot, tulkkaus, tapahtumat ym. Vapaaehtoiset: - tiedot, taidot, kyvyt - sosiaalinen pääoma käyttöön - tukikoulutus Toiminnanjohtaja: - toiminta ja talous yhdessä johtokunnan kanssa - yhdistyksen edustus Rahoitus: RAY Kävijä, ihminen Projektityöntekijät: - projektien käytännön sujuminen - ammattitaito muodostaa perustan - tulevaisuusorientaatio Rahoitus: RAY, Joensuun kaupunki, ELY-keskus Toimistosihteeri: - toimistotöiden jäntevöittäminen - hallinto- ja talousrutiinit - lomakkeisto Rahoitus: RAY Opiskelijat, harjoittelijat, yhdyskuntapalvelijat: - yksilöllisten tavoitteiden mahdollistuminen - kokeilumahdollisuudet - kokemusvaihdot: ideat, tavat yms. käyttöön - tukikoulutus Tukityöllistetty henkilöstö: - toimintojen ylläpito ja kehittäminen - elämäntilanteiden huomiointi - tukikoulutus

8 Tapahtumat: Tapahtuman nimi: Pvm: Vastuutaho: Vastuuhenkilöt: Penttilä-päivä helmikuu Penttilän alueen toimijat+soroppi Eri toimijoiden ed.+toiminnanjohtaja Noljakan laskiaisrieha 1.3. Ev.lut.srk ja Soroppi Silta-projekti, Kulman kundit Soropin 19-vuotisjuhla 4.3. Soroppi Soropin työntekijät+vapaaehtoiset Utran Pääsiäis- ja wapputapahtuma alueen toimijat Silta-projekti, Hyttitien hemmot Täsmäjalkautuva Kesäkansalaistalo kesä-elo P-K:n Sotu, Soroppi, STKL Silta-projekti+em. järj. työntekijät Soropin kesäretki 1 kesäkuu Soroppi toiminnanjohtaja+toimistosihteeri Soropin kesäretki 2 heinäkuu Soroppi toiminnanjohtaja+toimistosihteeri Rantakylän asukastapahtuma elokuu alueen toimijat toiminnanjoht., toimistosihteeri, Silta-projekti Soropin metsäretki 1 elokuu Soroppi toiminnanjohtaja+toimistosihteeri Elon valoa Utrassa alueen toimijat Silta-projekti, Hyttitien hemmot Soropin metsäretki 2 syyskuu Soroppi toiminnanjohtaja+toimistosihteeri Asunnottomien yö sosiaalialan toimijat toiminnanjohtaja, projektitt, opisk. Kansalaistalon 14-vuotisjuhla P-K:n Sotu, Soroppi, STKL em. järj. työntekijät Rantakylän Soropin pikkujoulu Rkylän Soropin työntekijät+vap.eht. toiminnanjohtaja Joulun valoa Utrassa alueen toimijat Silta-projekti, Hyttitien hemmot Joulumaa-ruokailutapahtuma Joulumaa-työryhmä vapaaehtoistoimijat Lisäksi Kansalaistalon kansalaistanssit elävällä musiikilla joka toinen keskiviikko ja sekä kiikkutuolivierailuja tai asiantuntijavierailuja tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Soropin puuroaamuja järjestetään mahdollisuuksien, kiinnostuksen ja tarpeen mukaan. Puuro on tarjolla vapaaehtoismaksua vastaan. Puuroaamuihin pyritään saamaan vierailijoita. Kansalaistalon tilat ovat vuokrattavissa muuhun käyttöön yhdistyksille, ryhmille tai yksittäisille henkilöille päihteettömien tilaisuuksien järjestämistä varten. Tilojen varaamista koordinoi Soroppi ry. Terveysteematapahtumiin osallistutaan yhtenä yhteistyötahona eri toimijoiden kanssa. Mahdollisuuksien ja harkinnan mukaan osallistutaan myös muihin tapahtumiin tai järjestetään niitä itse.

9 Rahoitus: Raha-automaattiyhdistys: kohdennettu A-avustus (vapaaehtois- ja lähimmäispalvelukeskuksen toimintaan) C-projektirahoitus (Silta-projekti) Joensuun kaupunki yleisavustus (Rantakylän Soropin sekä osa Kansalaistalon vuokrakuluista) järjestöavustus (Kulman kundit ja Hyttitien hemmot toimintaryhmä) Pohjois-Karjalan ELY-keskus Yhtä matkaa hanke Oman toiminnan tuotot: kahvion vapaaehtoismaksut käyttökorvaukset (tilavuokrat, kopiokone, puhelin, fax) polkupyörien vuokraus- ja huoltotoiminta jäsenmaksut, lahjoitukset ja harjoittelukorvaukset Soroppi ry:n tämän suunnitelman mukainen toiminta on riippuvainen ulkopuolisesta rahoituksesta. Näistä keskeisimmät ovat Rahaautomaattiyhdistyksen (RAY) kohdennettu A-avustus sekä C-projektiavustus. Joensuun kaupungilta (kaupunki) saatavaa yleisavustusta käytetään Rantakylän Soropin tilojen vuokrakuluihin kokonaisuudessaan sekä osaan Kansalaistalon vuokrakuluja. Kaupungin järjestöavustusta käytetään Kulman kundit ja Hyttitien hemmot toimintaryhmien kuluihin. RAY:n kohdennettua A-avustusta käytetään luomaan henkilöresurssit toimintojen päivittäiseen hoitoon ja hallintoon, toimintojen ylläpitokuluihin, välttämättömiin tarvikehankintoihin sekä vapaaehtoistoimijoiden koulutus- ja virkistystoimintaan. Kokonaisuutena avustuksella on keskeisin merkitys Soroppi ry:n toiminnalle. Avustus mahdollistaa osaltaan usean eri järjestön yhteistyöhön pohjautuvan Joensuun Kansalaistalon olemassa olon. RAY:n C-projektirahoituksella katetaan Silta-projektin kaikki kulut. Em. rahoituksissa rahoituksen myöntäjä harkitsee tapauskohtaisesti, myöntääkö se avustuksen. Soroppi ry:n toiminta toteutetaan/sopeutetaan rahoituspäätöksien mukaisesti. Oman toiminnan tuottojen määrä on varsin vähäinen nykyisenkaltaisen toiminnan kuluihiin nähden. Oman toiminnan tuottomahdollisuuksia kehitetään ja lisätään, erityisesti lahjoitusten osuutta pyritään kasvattamaan.

Soroppi ry. Toimintasuunnitelma ja strategia vuodelle 2014. Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin

Soroppi ry. Toimintasuunnitelma ja strategia vuodelle 2014. Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin Soroppi ry. Toimintasuunnitelma ja strategia vuodelle 2014 Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin Toiminta-ajatus Soroppi ry:n toiminnoilla synnytetään osallisuuden, välittämisen, kohtaamisen ja kunnostautumisen

Lisätiedot

Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin

Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin Vuosikertomus 2008 Soroppi ry. SOROPPI RY:N VUOSIKERTOMUS TOIMINTAVUODELTA 2008 1. YLEISKATSAUS TOIMINTAAN Soroppi ry:n päätoimipaikka on Joensuun Kansalaistalo. Soroppi

Lisätiedot

Mukana ihmisten arjessa

Mukana ihmisten arjessa Mukana ihmisten arjessa LÄHIÖKESKUS HÄMEENLINNA Lähiökeskusten toiminnan mahdollistaa Kotilähiö ry:n, jonka jäsenet muodostavat alueella toimivien virkamiesten, yhdistysten ja asukkaiden edustajien yhteistyöverkoston.

Lisätiedot

Avustustoiminta. Vapaaehtoistoiminnan. tarkentavia ohjeita hakijoille

Avustustoiminta. Vapaaehtoistoiminnan. tarkentavia ohjeita hakijoille Avustustoiminta Vapaaehtoistoiminnan avustamisen periaatteet tarkentavia ohjeita hakijoille sisällysluettelo Taustaa...3 Vapaaehtoistoiminnan avustamisesta...3 Esimerkkejä linjausten mukaisista vapaaehtoistoiminnan

Lisätiedot

Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin

Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin Kahvia kuppiin, huoltoa nuppiin Vuosikertomus 2013 Soroppi ry. 1. YLEISKATSAUS TOIMINTAAN Herkullinen pullantuoksu ilmassa, monen eri kielialueen sävyttämä puheen porina Kansankahvilan pöydissä, vuokrapolkupyörän

Lisätiedot

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 SYRJÄYTYMISEN EHKÄISY JA YHTEISÖLLISYYS kotona asumisen tukeminen kansalaisaktiivisuuden edistäminen toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukeminen työllistäminen

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Yhdistysten yhteistyö ja verkostoituminen Järjestöjen muutosvalmiuksien tukeminen maakunta- ja sote-uudistuksessa Järjestöjen toimintaedellytysten

Lisätiedot

2016 TOIMINTASUUNNITELMA

2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 1 1. Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry:n toiminnan tarkoitus ja visio vuodelle 2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry, ESTERY, on

Lisätiedot

PALOMA- projekti 2013-2015

PALOMA- projekti 2013-2015 Toimintamalli ikääntyvien maahanmuuttajien hyvinvoinnin lisäämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi Jyvässeudulla asuinalueittain PALOMA- projekti 2013-2015 PÄÄTAVOITE Pysyvän asuinalueittaisen toimintamallin

Lisätiedot

JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S. Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä

JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S. Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä ROVANIEMEN SEUDUN MIELENTERVEYSSEURA RY JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä HANKETREFFIT 27.5.2014 KULTTUURI

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Jokaisessa maakunnassa Järjestö 2.0 hanke Yhteistyön kehittäminen ja yhteistyömallien rakentaminen järjestöjen kesken sekä järjestöjen ja maakunnan

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan rahoitus. Järjestötoiminnan perusteet - koulutus 25.11.2015 Liisanpuiston auditorio, Pori

Yhdistystoiminnan rahoitus. Järjestötoiminnan perusteet - koulutus 25.11.2015 Liisanpuiston auditorio, Pori Yhdistystoiminnan rahoitus Järjestötoiminnan perusteet - koulutus 25.11.2015 Liisanpuiston auditorio, Pori Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry - toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen

Lisätiedot

Työ- ja toimintakyvyn arviointimallin kehittäminen

Työ- ja toimintakyvyn arviointimallin kehittäminen Party-hankkeen väliseminaari Salo Työ- ja toimintakyvyn arviointimallin kehittäminen Fasilitoinnin menetelmin 2015-2017 PARTY Rauma Työkykykoordinaattori Mitä fasilitointi on? - Ryhmäprosessiohjausta ->

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena. Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena. Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke Tavoite: Hanke tukee maakunnan

Lisätiedot

RAY:n avustusstrategia ja rahoitusmahdollisuudet

RAY:n avustusstrategia ja rahoitusmahdollisuudet RAY:n avustusstrategia ja rahoitusmahdollisuudet Museoista hyvinvointia ja terveyttä -ajankohtaisseminaari 28.3.2011 Sari Miettunen, tiimivastaava, RAY Lainsäädäntö Avustusten myöntämisestä on säädetty

Lisätiedot

Mukana ihmisten arjessa

Mukana ihmisten arjessa Mukana ihmisten arjessa Meidät löytää myös netistä www.lahiokeskus.fi tai Facebookista: Lähiökeskukset Kumppanuustalo LÄHIÖKESKUS HÄMEENLINNA Vuodesta 2016 alkaen Lähiökeskusten toiminta on osa Hämeenlinnan

Lisätiedot

Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka

Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka on kuuden lapsi- ja perhejärjestön (Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto,

Lisätiedot

Turvallisempi huominen

Turvallisempi huominen lähiturvallisuus 3STO Pääsihteeri Kristiina Kumpula Suomen Punainen Risti 23.01.2013 Tulevaisuuden usko Minkälaisena näet tulevaisuuden? Uskotko, että saat tukea ja apua, jos sitä tarvitset? Sosiaalinen

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Järjestöedustamo ja Kumppanuus ohjelma

Järjestöedustamo ja Kumppanuus ohjelma Järjestöedustamo ja Kumppanuus 2020- ohjelma Tampereen kaupungin ja järjestöjen välisen yhteistyön kehittäminen Eläkeläisvaltuuston kokous 27.3.2018 1 Kumppanuus 2020-ohjelma Tampereen kaupungin ja Kumppanuustalo

Lisätiedot

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Tukiliiton toimintaan vaikuttavia muutoksia 1. Valtion ja kuntien talous kiristyy. Taloudellisuus

Lisätiedot

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö. Kumppanuutta ja verkostoitumista Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri/raittiustoimi 2011. Ehkäisevä päihdetyö

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö. Kumppanuutta ja verkostoitumista Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri/raittiustoimi 2011. Ehkäisevä päihdetyö Kuntien ja järjestöjen yhteistyö ehkäisevässä päihdetyössä Kumppanuutta ja verkostoitumista Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri/raittiustoimi 2011 Raittiustoimisto Lappeenranta Ehkäisevää päihdetyötä

Lisätiedot

Hallinnoija Pohjois-Karjalan Sydänpiiri Osatoteuttaja PKAMK/ muotoilun ja kansainvälisen kaupan yksikkö/ ISAK Rahoittaja ELY-keskus, P-K

Hallinnoija Pohjois-Karjalan Sydänpiiri Osatoteuttaja PKAMK/ muotoilun ja kansainvälisen kaupan yksikkö/ ISAK Rahoittaja ELY-keskus, P-K Yhteinen matka Hallinnoija Pohjois-Karjalan Sydänpiiri Osatoteuttaja PKAMK/ muotoilun ja kansainvälisen kaupan yksikkö/ ISAK Rahoittaja ELY-keskus, P-K maakuntaliitto Toimijaverkosto: Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

KOLMANNEN SEKTORIN TOIMINTAKENTÄT SOSIONOMIEN AMK AMMATILLISEN KASVUN OPPIMISYMPÄRISTÖINÄ

KOLMANNEN SEKTORIN TOIMINTAKENTÄT SOSIONOMIEN AMK AMMATILLISEN KASVUN OPPIMISYMPÄRISTÖINÄ KOLMANNEN SEKTORIN TOIMINTAKENTÄT SOSIONOMIEN AMK AMMATILLISEN KASVUN OPPIMISYMPÄRISTÖINÄ Sosiaalipedagoginen työote tarkastelussa 1 Johdanto 1.1 Tutkimuksen tarkoitus, kohteet ja tehtävät 1.2 Tutkimusongelmat

Lisätiedot

KP OTE. Osallisuutta tukeva toiminta

KP OTE. Osallisuutta tukeva toiminta KP OTE Osallisuutta tukeva toiminta Osallisuutta tukevan toimintamallin kuvaus LUONNOS KP OTE- hankkeen tavoitteet KP OTE- hankkeen päätavoite on sovittaa yhteen eri organisaatioiden toimintaa ja koordinoida

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta pioneerityötä tekemässä! Vapaaehtoistoiminnan seminaari kehittämispäällikkö Elina Pajula

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta pioneerityötä tekemässä! Vapaaehtoistoiminnan seminaari kehittämispäällikkö Elina Pajula Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta pioneerityötä tekemässä! Vapaaehtoistoiminnan seminaari 5.12.2008 -kehittämispäällikkö Elina Pajula Aktiivisesti Pohjois-Karjalassa toimii 375 sosiaali-

Lisätiedot

MIEPÄ -kuntoutusmalli. Paljon tukea tarvitsevien palveluprosessit ja rakenteet Pohjois-Suomessa seminaari Amira Bushnaief

MIEPÄ -kuntoutusmalli. Paljon tukea tarvitsevien palveluprosessit ja rakenteet Pohjois-Suomessa seminaari Amira Bushnaief MIEPÄ -kuntoutusmalli Paljon tukea tarvitsevien palveluprosessit ja rakenteet Pohjois-Suomessa seminaari 15.1.2014 Amira Bushnaief MIEPÄ RAY:n rahoittama kehityshanke vuosina 2003-2010 Oulun kaupungin

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry

Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry Tuusulan järjestöfoorumi 16.02.2011 Hanna Falck & Mika Väisänen Taustaa Perustettu 23.04.2007 Järvenpäässä Kolme järjestöä perustamassa Kotipaikka Järvenpää ja toimialue

Lisätiedot

Kolmas sektori mukana rakentamassa sosiaalisesti kestävää kaupunkia. Farid Ramadan

Kolmas sektori mukana rakentamassa sosiaalisesti kestävää kaupunkia. Farid Ramadan Kolmas sektori mukana rakentamassa sosiaalisesti kestävää kaupunkia Farid Ramadan 6.6.2019 Malminkartano Sijaitsee Länsi-Helsingissä, noin 8500 asukkaan kaupunginosa. Keskitulot noin 20% pienemmät kuin

Lisätiedot

AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI

AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI 1. LÄHTÖKOHDAT Sosiaalityöntekijät kokivat osan asiakastilanteista

Lisätiedot

Lähde mukaan! Työtä, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä Porin seudulle

Lähde mukaan! Työtä, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä Porin seudulle Lähde mukaan! Työtä, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä Porin seudulle Lähde mukaan! Työtä, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä Porin seudulle Tavoitteena parantaa työllisyyttä sekä lisätä osallisuutta ja yhteisöllisyyttä

Lisätiedot

Yhteistyöllä hyvinvointia ja terveyttä - yhteisöllisyydestä Voimaa

Yhteistyöllä hyvinvointia ja terveyttä - yhteisöllisyydestä Voimaa Yhteistyöllä hyvinvointia ja terveyttä - yhteisöllisyydestä Voimaa Terveydenhuoltoneuvos Annikki Lämsä Terveyspointin toiminnan perusta Oulunsalon kunnan hyvinvointi ja terveyden edistämisstrategiat Seurakunnan

Lisätiedot

Antaa eväitä hyvälle elämälle Susanna Holopainen Opinnäytetyö sosionomi (ylempi AMK)

Antaa eväitä hyvälle elämälle Susanna Holopainen Opinnäytetyö sosionomi (ylempi AMK) Sosiaalisen kuntoutuksen toimintamallin kehittäminen Antaa eväitä hyvälle elämälle Susanna Holopainen Opinnäytetyö sosionomi (ylempi AMK) Opinnäytetyö käsittelee sosiaalista kuntoutusta: sen taustoja,

Lisätiedot

(Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta

(Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta (Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta TERVEYS JA TURVALLISUUS 23.5.2013 SPR:n toimintamuodot (Asetus 3 ) Tarkoituksensa toteuttamiseksi järjestö: 1) ylläpitää auttamisvalmiutta

Lisätiedot

Perhekeskus kevätseminaari Marjatta Kekkonen. Erityisasiantuntija Lasten, nuorten ja perheiden palvelut yksikkö, THL

Perhekeskus kevätseminaari Marjatta Kekkonen. Erityisasiantuntija Lasten, nuorten ja perheiden palvelut yksikkö, THL Perhekeskus kevätseminaari 23.5.2018 Marjatta Kekkonen Erityisasiantuntija Lasten, nuorten ja perheiden palvelut yksikkö, THL Mitä perhekeskus tekee? Toimii yhteisöllisenä kohtaamispaikkana, mahdollistaa

Lisätiedot

Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä. ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava

Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä. ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava Sosiaaliset verkostot ja vertaistuki q Sosiaaliset verkostot tukevat pienlapsiperheen hyvinvointia q Vertaistuen

Lisätiedot

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä.

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä. Yhteiset Lapsemme ry 19.10.2017 Strategia 2017-2020 Strateginen tavoite Monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytykset toteutuvat Suomessa. Kansainvälisesti tuemme haavoittuvassa asemassa olevien lasten

Lisätiedot

Keliakialiiton strategia

Keliakialiiton strategia Keliakialiiton strategia 2016 2020 Keliakialiitto ry Kuvat ja taitto: Sonja Tuomi Painopaikka: Waasa Graphics Oy, 2015 Keliakialiiton strategia 2016 2020 Visio 2020... 4 Toiminta-ajatus... 6 Toimintaympäristön

Lisätiedot

Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa. STEAn strategia

Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa. STEAn strategia Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa STEAn strategia Uusi strategia ohjaa STEAn toimintaa Strategia antaa suuntaviivat STEAn toiminnalle ja sille, minkälaisten tavoitteiden tulisi ohjata STEAn avustustoimintaa

Lisätiedot

Optimimalli. Viitasaari 06.03.14

Optimimalli. Viitasaari 06.03.14 Optimimalli Viitasaari 06.03.14 TYÖRYHMÄ 1 PREVENTIO / X Seniorikeskus / pysäkki X Vertaisryhmät - päivärytmi TYÖIKÄISET SAIRASTUNEET: työn jatkajan harkinta, omat ryhmät / vertaistuki X Erityisesti yksin

Lisätiedot

EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012

EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012 EK-ARTU hanke ja yhteistyökumppanit: Kolmannen sektorin tapaaminen Kotkassa ma 3.12.2012 Ehdotuksia yhteistyöhön lisäämiseksi kolmannen sektorin ja kunnan välillä Esille nousseita turvallisuutta vähentäviä

Lisätiedot

Kolmas sektori hyvinvointiyhteiskunnassa. Sakari Möttönen kehitysjohtaja, dosentti

Kolmas sektori hyvinvointiyhteiskunnassa. Sakari Möttönen kehitysjohtaja, dosentti Kolmas sektori hyvinvointiyhteiskunnassa Sakari Möttönen kehitysjohtaja, dosentti Julkisen ja kolmannen sektorin kehitysvaiheet Hyvinvointivaltion rakentamisen aikaan korostettiin julkisen sektorin vastuuta

Lisätiedot

Kulttuuri- ja virkistystoiminnan ohjaajien työ ikääntyneiden parissa

Kulttuuri- ja virkistystoiminnan ohjaajien työ ikääntyneiden parissa Kulttuuri- ja virkistystoiminnan ohjaajien työ ikääntyneiden parissa Selvitys kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto Ailin tilauksesta Satu Niskanen, väitöskirjatutkija, TtM, tt

Lisätiedot

Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa. STEAn strategia

Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa. STEAn strategia Maailman parasta kansalaisjärjestötoimintaa STEAn strategia Uusi strategia ohjaa STEAn toimintaa Strategia antaa suuntaviivat STEAn toiminnalle ja sille, minkälaisten tavoitteiden tulisi ohjata STEAn avustustoimintaa

Lisätiedot

MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10

MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10 MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10 AVUSTUSOSASTO RAY 25.10.2016 2 LAKISÄÄTEINEN TEHTÄVÄ Laki raha-automaattiavustuksista 21. Rahaautomaattiyhdistyksen on sopivalla tavalla seurattava myönnettyjen

Lisätiedot

Mielenterveys- ja päihdeyhdistykset: kansalaistoiminnan vahvistajia, palveluiden tuottajia, edunvalvojia?

Mielenterveys- ja päihdeyhdistykset: kansalaistoiminnan vahvistajia, palveluiden tuottajia, edunvalvojia? Mielenterveys- ja päihdeyhdistykset: kansalaistoiminnan vahvistajia, palveluiden tuottajia, edunvalvojia? Mielenterveysmessut 20.11.2018 Sari Jurvansuu, MIPA-hanke/Sininauhaliitto Jurvansuu 2018 1 Mielenterveys-

Lisätiedot

Toimintakyky. Toimiva kotihoito Lappiin , Heikki Alatalo

Toimintakyky. Toimiva kotihoito Lappiin , Heikki Alatalo Toimintakyky Toimiva kotihoito Lappiin 10.4.2018, 19.4.2018 Mitä toimintakyky on? Mitä ajatuksia toimintakyky käsite herättää? Mitä toimintakyky on? Toimintakyky tarkoittaa ihmisen fyysisiä, psyykkisiä

Lisätiedot

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite 2. UKONHATTU ON YLEISHYÖDYLLINEN YHDISTYS jakautuu 3 osatavoitteeseen

Lisätiedot

Satakunnan yhteisökeskus

Satakunnan yhteisökeskus Satakunnan yhteisökeskus Satakunnan vanhusneuvoston kokous 7.6.2018 Pori Heli Väisänen hankekoordinaattori #yhteisökeskus #järjestöt #JYTRY Satakunnan yhteisökeskus Taustalla Satakunnan yhteisöt ry Perustettu

Lisätiedot

Kuinka syntyy hyvä strategia laatutähti nuoren järjestön työkaluna. XX Valtakunnalliset Päihde- ja mielenterveyspäivät

Kuinka syntyy hyvä strategia laatutähti nuoren järjestön työkaluna. XX Valtakunnalliset Päihde- ja mielenterveyspäivät Kuinka syntyy hyvä strategia laatutähti nuoren järjestön työkaluna XX Valtakunnalliset Päihde- ja mielenterveyspäivät 9.10.-10.10.2013 Helsinki Music Against Drugs ry Vuonna 2008 Music Against Drugs ry

Lisätiedot

Ihmisen ääni kuuluviin osallisuushanke Salli osallisuuden edistäjänä

Ihmisen ääni kuuluviin osallisuushanke Salli osallisuuden edistäjänä Ihmisen ääni kuuluviin osallisuushanke Salli osallisuuden edistäjänä Salli osallisuus! 24.11.2011 Anne Pyykkönen projektipäällikkö osallisuushanke Salli Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry - Hallinnointi

Lisätiedot

Monitoimijuutta ja kumppanuutta kuntoutusyhteistyön eri tasoilla?

Monitoimijuutta ja kumppanuutta kuntoutusyhteistyön eri tasoilla? Monitoimijuutta ja kumppanuutta kuntoutusyhteistyön eri tasoilla? Erikoistutkija, VTT, KM Minna Mattila-Aalto minna.mattila-aalto@kuntoutussaatio.fi Kuntoutusakatemia 12.12.2013 Messukeskus, Helsinki 13.12.2013

Lisätiedot

Lastensuojelutaustaisen nuoren sosiaalisen pääoman kasvattaminen Hanke Satu Oksman & Anna Lähteenmäki

Lastensuojelutaustaisen nuoren sosiaalisen pääoman kasvattaminen Hanke Satu Oksman & Anna Lähteenmäki Lastensuojelutaustaisen nuoren sosiaalisen pääoman kasvattaminen Hanke 2016-2018 Satu Oksman & Anna Lähteenmäki Kuopion seudun nuorisoasunnot ry:n (KSNA) ja Joensuun seudun nuorisoasuntoyhdistys ry:n (Josna)

Lisätiedot

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla.

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. VISIO Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. MISSIO (TOIMINTA-AJATUS) Nuorten Suomi on palvelujärjestö, joka edistää nuorten toimijuutta

Lisätiedot

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Haastattelukysely 12.9.2011 Lanun aukiolla SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS VERSO 11. marraskuuta 2011 Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta

Lisätiedot

Pirkanmaan LAPE. Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaalla

Pirkanmaan LAPE. Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaalla Pirkanmaan LAPE Kohtaamispaikkatoiminnan kehittäminen Pirkanmaalla 4.10.2018 Perhekeskusesite 2019 Valtakunnallinen tiedote perhekeskusesitteestä on julkaistu: https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/aitiyspakkauksen-perhekeskusmukana-perheesi-elamassa-esite

Lisätiedot

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Snellmaninkatu 3 B, Lappeenranta (ent. asemapäällikön talo) Toimisto avoinna klo 9.00-13.00 tai sopimuksesta Puh. 040 587 2451 Sähköposti:

Lisätiedot

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen

Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Jyväskylän seudun Perhe -hanke Perheen parhaaksi 6.11.2008 Projektipäällikkö KT, LTO Jaana Kemppainen Neuvolan perhetyön asiakkaan ääni: Positiivinen raskaustesti 2.10.2003 Miten tähän on tultu? Valtioneuvoston

Lisätiedot

PERHEKESKUKSEN KOHTAAMISPAIKAN KRITEERIT. Marjatta Kekkonen Ulla Lindqvist kohtaamispaikan työpajaverkosto Esityksen nimi / Tekijä

PERHEKESKUKSEN KOHTAAMISPAIKAN KRITEERIT. Marjatta Kekkonen Ulla Lindqvist kohtaamispaikan työpajaverkosto Esityksen nimi / Tekijä PERHEKESKUKSEN KOHTAAMISPAIKAN KRITEERIT Marjatta Kekkonen Ulla Lindqvist kohtaamispaikan työpajaverkosto 2.10.2018 Esityksen nimi / Tekijä 1 Kohtaamispaikka perhekeskuksen palveluverkostossa Kohtaamispaikka

Lisätiedot

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä. Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä. Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä Jäsenistön suurennuslasin alla Turun Seudun TST ry Harri Laaksonen Tietoja TST ry:stä: Yhdistyksen nimi on Turun Seudun TST ry. Kotipaikka on Turku sekä toiminta-alueena

Lisätiedot

RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO

RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO RUSKASEMINAARIN YHTEENVETO Mairit Toppi JÄKE -projekti, projektivastaava Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhdistysten toimintaympäristö muuttuu! Yhdistystoimijoiden

Lisätiedot

Ryhmä 2 Tulevaisuustyöskentelyn koonti ALU-koordinaattori Anna Holopainen, Hyria säätiö anna.holopainen(at)hyria.fi

Ryhmä 2 Tulevaisuustyöskentelyn koonti ALU-koordinaattori Anna Holopainen, Hyria säätiö anna.holopainen(at)hyria.fi 1 Järjestöt työllistymisen tukena myös tulevaisuudessa 7.11.2018 HKI Ryhmä 2 Tulevaisuustyöskentelyn koonti ALU-koordinaattori Anna Holopainen, Hyria säätiö anna.holopainen(at)hyria.fi Vinkkejä järjestöille

Lisätiedot

Kansalaistoiminta setlementtityössä - osallisuus, osallistuminen ja vaikuttaminen

Kansalaistoiminta setlementtityössä - osallisuus, osallistuminen ja vaikuttaminen Kansalaistoiminta setlementtityössä - osallisuus, osallistuminen ja vaikuttaminen Valtakunnallinen vertaistoiminnan koulutus 1 Mona Särkelä-Kukko 18.10.2013 1 Sisältö 1. Osallisuus, osallistuminen ja vaikuttaminen

Lisätiedot

Koulutuksella Palkkatyöhön-projekti

Koulutuksella Palkkatyöhön-projekti Koulutuksella Palkkatyöhön-projekti Ilmiöitä, merkityksiä, kokemuksia Työttömyys tänään-seminaari 22.10.10 Heidi Kaartinen Projektipäällikkö Asumispalvelusäätiö ASPA People are all different. When you

Lisätiedot

Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013. Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä

Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013. Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013 Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä Nuorten Kipinä -kehittämisryhmä Tausta Hankkeiden (Ester, Koppi, sähköinen asiointi) yhteiset tavoitteet

Lisätiedot

KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ

KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ KOHTI UUTTA KUMPPANUUTTA KIIHTELYSVAARAN PITÄJÄSSÄ PED-kumppanuusverkoston aloitusseminaari Kuntaliitto 10.3.2016 Projektisuunnittelija Marja Tiittanen Osuuskunta Viesimo Joensuun kaupungin kasvu kuntaliitosten

Lisätiedot

Tausta ja tarve: Tavoitteet:

Tausta ja tarve: Tavoitteet: 1 OlaCity yhteisö Toimintamallin tavoitteena on Orimattilan alueen nuorten yrittäjien (Start Up, opiskelijayritykset) sekä mikro/yksinyrittävien yritystoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden edistäminen, sekä

Lisätiedot

TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ

TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ Sosiaali- ja terveysalan yhdistykset uudessa tilanteessa sote-uudistuksen kaatumisen jälkeen mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Kulttuuri- ja taideyhdistyksille olennaista Pirkanmaan

Lisätiedot

ESR TL5 hankekentän tilanne Koko maa / Alueet

ESR TL5 hankekentän tilanne Koko maa / Alueet ESR TL hankekentän tilanne..06 Koko maa / Alueet..06 Hankkeiden lukumäärät..06 EURA-järjestelmässä on 06 TL:n hanketta Näistä 6 on rinnakkaishankkeita Rinnakkaishankkeet (työllisyyspoliittisten toimien

Lisätiedot

Kansalaisyhteiskunta järjestöt mukaan. Pääsihteeri Kristiina Kumpula Suomen Punainen Risti

Kansalaisyhteiskunta järjestöt mukaan. Pääsihteeri Kristiina Kumpula Suomen Punainen Risti Kansalaisyhteiskunta järjestöt mukaan Pääsihteeri Kristiina Kumpula Suomen Punainen Risti Sisäisen turvallisuuden kehittäminen 06.09.2013 Järjestöillä erilaisia rooleja Kansalaisyhteiskunta on laajempi

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 1. Johdanto Seuran ensimmäinen strategia on laadittu viisivuotiskaudelle 2013-2017. Sen laatimiseen ovat osallistuneet seuran hallitus sekä

Lisätiedot

Vapaaehtoisuus, vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus järjestöjen voimavara?

Vapaaehtoisuus, vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus järjestöjen voimavara? Vapaaehtoisuus, vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus järjestöjen voimavara? Järjestötyöpaja I, 18.8.2015 Jouni Puumalainen ja Päivi Rissanen, MTKL Puumalainen, Rissanen 2015 1 Osatutkimuksen tavoitteet

Lisätiedot

Ohjaamoja kehittämässä

Ohjaamoja kehittämässä Ohjaamoja kehittämässä Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Satakunnan verkostoitumisseminaari 15.4.2016 Helsinki Ohjaamo-toimintamallin taustaa ja suuntaviivoja Eurooppalainen yhteistyö 2007-2015 Suuntaviivoja

Lisätiedot

RAY kansalaisten ja yhteisöllisyyden vahvistajana

RAY kansalaisten ja yhteisöllisyyden vahvistajana RAY kansalaisten ja yhteisöllisyyden vahvistajana Yhteisöllisyys ja osallisuus voimavara ja tuki KAMPA III seminaari Kokkola 24.10.2011 Kehittämispäällikkö Elina Varjonen Raha-automaattiyhdistys 1 Kansalaistoiminnan

Lisätiedot

Järjestöjen rooli sote-uudistuksessa , Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus -seminaari Erityisasiantuntija Ulla Kiuru, SOSTE

Järjestöjen rooli sote-uudistuksessa , Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus -seminaari Erityisasiantuntija Ulla Kiuru, SOSTE Järjestöjen rooli sote-uudistuksessa 17.4.2018, Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus -seminaari Erityisasiantuntija Ulla Kiuru, SOSTE Esityksen rakenne Sote-järjestöjen toimintaympäristön muutos Järjestöjen

Lisätiedot

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä

Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä Hanke-esittely OK-opintokeskus 2015 #järjestöosaaja Tietoa hankkeesta Osaaminen ja työhyvinvointi järjestötyössä -hanke rahoitetaan Euroopan Sosiaalirahaston

Lisätiedot

KYSELYILLÄ KUMPPANUUTTA

KYSELYILLÄ KUMPPANUUTTA KYSELYILLÄ KUMPPANUUTTA Yhteispelillä kohti hyvinvointia Päijät-Hämeessä alueellista yhteistoimintaa ja hyvinvointia kehitettiin kyselyistä saatujen vastausten avulla. Saate Päijät-Hämeen Sosiaaliturvayhdistyksen

Lisätiedot

STEAn strategian uudistamistyöstä

STEAn strategian uudistamistyöstä STEAn strategian uudistamistyöstä 21.11.2018 STEAn uusi strategia STEA uudistaa strategiansa vuoden 2018 aikana Aikaisempi strategia tehty RAY:n aikana Erilaisia selvitystöitä taustalla: tulevaisuustutkijan

Lisätiedot

YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE

YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE OHJE 1 (7) YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE Yleistä... 1 1 Tiedot hakijasta ja haettavasta avustuksesta... 1 2 Haettava avustus... 2 3 Avustusstrategia... 2 4 Toiminnan tarkoitus,

Lisätiedot

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu

JOSE TOIMINTA 2013 1/7 Joensuun seudun erilaiset oppijat ry 1.10.2013 Puosuntie 1 80170 Joensuu JOSE TOIMINTA 2013 1/7 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Josen jäseninä on erilaisia oppijoita, heidän läheisiään ja työnsä vuoksi oppimisvaikeuksista kiinnostuneita. Josen tarkoituksena on koota edellä mainitut

Lisätiedot

Sosiaalinen kuntoutus, työkyvyn tukena

Sosiaalinen kuntoutus, työkyvyn tukena Sosiaalinen kuntoutus, työkyvyn tukena 7.6.2016 Sosiaalinen kuntoutus tarkoittaa - Tuetaan vaikeasti syrjäytyneiden henkilöiden paluuta yhteiskunnalliseen osallisuuteen vahvistamalla sosiaalista toimintakykyä

Lisätiedot

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä.

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä. Yhteiset Lapsemme ry 25.10.2016 Strategia 2017-2020 Strateginen tavoite Monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytykset toteutuvat Suomessa. Kansainvälisesti tuemme haavoittuvassa asemassa olevien lasten

Lisätiedot

LÄHIRÄHINÄ TOIMINTASUUNNITELMA 2017

LÄHIRÄHINÄ TOIMINTASUUNNITELMA 2017 LÄHIRÄHINÄ TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Koripallo lajikokeilu ONMKY:n ohjauksessa marraskuussa 2016 LÄHIRÄHINÄ Herculesin Lähirähinä -toiminta näkyy ja kuuluu lähiöissä. Jalkapalloseura Hercules käynnisti

Lisätiedot

Liikkuva Tuki. Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan?

Liikkuva Tuki. Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan? Liikkuva Tuki Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan? Matti Järvinen Porin perusturva Psykososiaalisten palvelujen

Lisätiedot

Projektiseloste (C) Haettaessa jatkoavustusta projektiin Päivämäärä 22.9.2011 F.1

Projektiseloste (C) Haettaessa jatkoavustusta projektiin Päivämäärä 22.9.2011 F.1 Päivämäärä 22.9.2011 F.1 1(5) 1. PROJEKTIN PERUSTIEDOT Järjestön nimi Järjestönumero Soroppi ry. 2528 Projektin nimi Kohdenumero Silta C Projektin toteuttamisesta vastaava yhteyshenkilö puhelinnumero sähköpostiosoite

Lisätiedot

Joensuun KAKE -hanke. Kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä Joensuun kantakaupungin aluella. Tampere Projektipäällikkö Mari Nupponen

Joensuun KAKE -hanke. Kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä Joensuun kantakaupungin aluella. Tampere Projektipäällikkö Mari Nupponen Joensuun KAKE -hanke Kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä Joensuun kantakaupungin aluella Tampere 9.9.2016 Projektipäällikkö Mari Nupponen Joensuun KAKE Kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä Joensuun

Lisätiedot

Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä

Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä Miten SOSTE palvelee liittoa ja yhdistyksiä Omaishoitajat ja läheiset liitto ry:n neuvottelupäivät Vantaa 29.8.2013 Janne Juvakka Janne Juvakka 1 SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Valtakunnallinen sosiaali-

Lisätiedot

Tutustumismatkalla Kansalaistoiminnankeskus Matarassa 4.2.2014

Tutustumismatkalla Kansalaistoiminnankeskus Matarassa 4.2.2014 Tutustumismatkalla Kansalaistoiminnankeskus Matarassa 4.2.2014 Matkaraportin kirjoitti Heini Maijanen MontEri-hanke järjesti tutustumismatkan Jyväskylän Kansalaistoiminnankeskus Mataraan tiistaina 4.2.2014.

Lisätiedot

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö ja kansalaisten osallisuus

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö ja kansalaisten osallisuus Kuntien ja järjestöjen yhteistyö ja kansalaisten osallisuus Terveempi Itä-Suomi (TERVIS)-hankkeen aloitusseminaari 17.5.2013 osallisuushanke Salli Esityksen sisältö Sosiaali- ja terveysalan järjestöt Järjestöbarometrin

Lisätiedot

JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN

JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN JULKISEN, YKSITYISEN JA KOLMANNEN SEKTORIN YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN ITÄ-SUOMESSA Maarita Mannelin maakuntasuunnittelija Pohjois-Karjalan jos ajaa maakuntaliitto a 6.2.2015 Maarita Mannelin Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Espoon Avoimen osallisuuden malli

Espoon Avoimen osallisuuden malli Espoon Avoimen osallisuuden malli Avoimen osallisuuden malli - mistä on kysymys? Kaupunkien kilpailukyky perustuu yhä tiiviimpään kumppanuuteen sekä alueen toimijoiden että muiden kaupunkien välillä.

Lisätiedot

Terveyskioski Terveydenhoitajan matalan kynnyksen vastaanotto ilman ajanvarausta myös virka-ajan ulkopuolella. Ylöjärven kaupunki

Terveyskioski Terveydenhoitajan matalan kynnyksen vastaanotto ilman ajanvarausta myös virka-ajan ulkopuolella. Ylöjärven kaupunki Terveyskioski Terveydenhoitajan matalan kynnyksen vastaanotto ilman ajanvarausta myös virka-ajan ulkopuolella vastaava terveydenhoitaja Laura Tyyskänen 24.2.2017 Terveyskioskin lähtökohtia SITRA:n kuntahanke

Lisätiedot

Kolmas sektori ja maaseutukunnat

Kolmas sektori ja maaseutukunnat Kolmas sektori ja maaseutukunnat Maaseudun PARAS-seminaari Kuntatalo 5.12.2008 Ritva Pihlaja Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti Kolmas sektori maaseutukunnissa tutkimus Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä,

Lisätiedot

Hyvinvointi ja liikkuminen

Hyvinvointi ja liikkuminen Hyvinvointi ja liikkuminen varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa Varhaiskasvatuslaissa määritellyt tavoitteet 1) edistää jokaisen lapsen iän ja kehityksen mukaista kokonaisvaltaista kasvua, terveyttä

Lisätiedot

VAHVUUDET, MAHDOLLISUUDET, HAASTEET JA ESTEET TULEVAISUUDEN KUMPPANUUTEEN. Ryhmäpohdinnan koonti

VAHVUUDET, MAHDOLLISUUDET, HAASTEET JA ESTEET TULEVAISUUDEN KUMPPANUUTEEN. Ryhmäpohdinnan koonti VAHVUUDET, MAHDOLLISUUDET, HAASTEET JA ESTEET TULEVAISUUDEN KUMPPANUUTEEN Ryhmäpohdinnan koonti ESTEET Maakuntapäätös ja suunnittelu lipuvat yhä kauemmaksi järjestöjen työstä Järjestö-maakunta, ei hyvä

Lisätiedot

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Strategia Liite 2 Kuntayhtymä Kaksineuvoinen Strategia 2010-2015 MISSIO / TOIMINTA-AJATUS Hyvinvoiva ja toimintakykyinen kuntalainen Missio = organisaation toiminta-ajatus, sen olemassaolon syy. Kuvaa sitä, mitä

Lisätiedot

SOSTE Suomen sosiaalija terveys ry

SOSTE Suomen sosiaalija terveys ry SOSTE Suomen sosiaalija terveys ry Vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus Kiril Häyrinen, 6.11.2015 @kirilhayrinen SOSTEn rooli vapaaehtoistoiminnassa SOSTE Suomen sosiaalija terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö,

Lisätiedot

Helsingin Tyttöjen Talo maahanmuuttajataustaiset ja monikulttuuriset tytöt ja seksuaaliväkivaltatyö 9.5.2016

Helsingin Tyttöjen Talo maahanmuuttajataustaiset ja monikulttuuriset tytöt ja seksuaaliväkivaltatyö 9.5.2016 Helsingin Tyttöjen Talo maahanmuuttajataustaiset ja monikulttuuriset tytöt ja seksuaaliväkivaltatyö 9.5.2016 Helsingin Tyttöjen Talo Arvot ja työn lähtökohta Tasa-arvo Moninaisuuden arvostaminen Ihmisen

Lisätiedot