JÄMIJÄRVEN KIRKON HISTORIIKKI LYHYESTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄMIJÄRVEN KIRKON HISTORIIKKI LYHYESTI"

Transkriptio

1 JÄMIJÄRVEN KIRKON HISTORIIKKI LYHYESTI Aili Leppihalme

2 2 SISÄLLYS 1.JOHDANTO.4 2. JÄMIJÄRVI HÄMEENKYRÖN JA IKAALISTEN SIVUKYLÄNÄ Jämijärven asuttaminen Kyrönkankaantietä Hämeenkyrön kirkkoon Ikaalinen itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi.5 3. KOHTI ITSENÄISTÄ SEURAKUNTAA Kappeliseurakunta Itsenäinen kirkkoherrakunta-hyväksymispäätös v SEURAKUNNAN RAKENNUSTOIMINTA Kirkon ja pappilan tonttialueet lahjoituksena Rakennuskomitea.7 5. KIRKON RAKENTAMINEN Kirkon rakentaja Siikaisista Torpparit mukaan rakentamaan Naiset tuovat rakennukselle sammalia Kirkon sisustus- ja viimeistelytöihin puuseppiä Kirkko valmistuu Pappilan ja kirkon vuoraus- ja maalaustyöt 9 6. KIRKON KORJAUKSET JA MYÖHÄISEMPI VARUSTELU Kirkko kuntoon olympialaisiin Sähkölämmitys kirkkoon Perusteellinen kirkonkorjaus ynnä muita töitä KIRKON KORJAUKSIA 2000 LUVULLA 12

3 3 8. KIRKON URUT Urkurahaston perustaminen LAHJOITUKSET KIRKKOON LOPUKSI

4 4 1. JOHDANTO Arvoisat Juhlavieraat. Esitän Jämijärven seurakunnan perustamisesta ja kirkon rakentamisen erivaiheet lyhennettynä. Lähteenä olen käyttänyt Olavi Heikkilän kirjaa Jämijärven seurakunnan historia sekä Jämijärven seurakunnan pöytäkirjoja vuosilta Lyhennelmässä on käytetty joitain vanhoja sanoja joita ei enää ole käytössä. 2. JÄMIJÄRVI HÄMEENKYRÖN JA IKAALISTEN SIVUKYLÄNÄ 2.1 Jämijärven asuttaminen Vuonna 1855 tuli ensimmäinen pitäjänapulainen Jämijärvelle asumaan ja tällöin alettiin kirjoittaa omia kirkonkirjoja, joten tätä voidaan pitää seurakunnan perustamisen alkuna. Samoin kunnallisen hallinnon itsenäisyys ja toiminta lähtee käytännössä samasta ajankohdasta, vaikka kunnallisen hallinnon eriytyminen tapahtuikin vasta vähän myöhemmin. Pysyvän asutuksen siirtyminen Jämijärvelle on tutkijoiden mukaan tämänhetkisen arvelun mukaan tapahtunut 1300-luvulla. 2.2 Kyrönkankaantietä Hämeenkyrön kirkkoon Jämijärvelle asutuksen alkuaikoina kirkkomatkat suunnattiin Hämeenkyrön kirkkoon josta haettiin seurakunnalliset palvelut ja jonne myös velvoitteet maksettiin, milloin kaloina, milloin turkiksina, voina tai viljoina luvun alkupuolella, jolloin Ikaalisista tuli kappeliseurakunta jonne myös rakennettiin kirkko, lyheni Jämijärveläistenkin kirkkomatkat. Jämijärveläistenkin emäkirkko oli kuitenkin Hämeenkyrössä, kun kuuluttiin edelleen siihen kirkkoherrakuntaan ja sieltä oli vahva toivomus että suurimpina juhlapyhinä jouluna ja pääsiäisenä käytäisiin siellä kirkossa. Oli myös tapana viedä pääsiäisenä kirkkoherralle tuliaisia, jotka yleensä olivat karjan tuotteita.

5 5 2.3 Ikaalinen itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi Ikaalinen tuli erilliseksi pitäjäksi johon Jämijärvikin kuului. Abraham Jaakonpojasta tuli Ikaalisten kirkkoherra. Tällöin Ikaalisista tuli itsenäinen seurakunta. Seurakunnassa oli edelleen kokoa, siihen kuuluivat Jämijärvi, Kankaanpää, Hongonjoki, Karvia, Parkano ja Kihniö. Laitakulmilta matkaa kirkkoon oli 6-7 peninkulmaa. (vainajien kuljetukset ja varsinaiset kirkossa käynnit tuottivat varsin suuria vaikeuksia.) 3. KOHTI ITSENÄISTÄ SEURAKUNTAA 1800-luvun puolivälissä, jolloin Jämijärven asukasluku oli n.1600, rohkaistuivat pitäjän päättäjät lähettämään anomuksen senaattiin saarnashuoneen ja hautausmaan perustamisesta ja pitäjänapulaisen tänne siirtymisestä. Senaatti myöntyi anomukseen Tämä oli askel oman seurakunnan perustamiseen. Kirkon, pappilan ja hautausmaan rakentaminen oli kuitenkin pienelle seurakunnalle suuri ponnistus joten sitä ei voitu toteuttaa heti. Laitettiin uusi hakemus senaattiin papin saamiseksi, jossa luvattiin ylimääräinen vapaaehtoinen palkanlisä papille ja laittaa hänelle väliaikainen asunto ja samoin valmistaa väliaikainen kirkko Ala-Peijarin suureen tupaan Keisarillinen majesteetti vastasi myöntävästi oman papin hankintaan. Jämijärven ensimmäisenä pappina aloitti pitäjänapulainen Adolf Cedberg, joka vappuna 1855 muutti Jämijärvelle asumaan. Tämän jälkeen alkoivat säännölliset jumalanpalvelukset sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Väliaikaisena kirkkona toimi Ala- Peijarin tupa-kirkko. Tästä syystä Jämijärveläisiä alettiin kutsua pirttikirkkolaisiksi. 3.1 Kappeliseurakunta Jämijärvi sai kappeli oikeuden ja sai vapaasti valita kappalaisensa. Ensimmäiseksi kappalaiseksi valittiin Pirkkalan apulaispastori Wilh Carlsson.

6 6 3.2 Itsenäinen kirkkoherrakunta-hyväksymispäätös v Vaikka Jämijärvellä olikin jo oma pappi ja oma seurakuntaelämä kuuluttiin edelleen Ikaalisten kirkkoherrakuntaan. Jämijärveläiset joutuivat edelleen osallistumaan Ikaalisten kirkkoherran palkkaukseen ja samoin Ikaalisten seurakunnan rakennusten ylläpitoon. Keväällä 1897 viimein useampien seurakuntalaisten pyynnöstä kysytään olisiko nyt jo aika ruveta puuhaamaan seurakuntaa omaksi kirkkoherrakunnaksi. Valittiin toimikunta selvittämään kuinka suuria lisämaksuja siitä tulisi seurakuntalaisille. Jämijärvi sai 1899 kirkkoherrakunnan oikeudet Tämä päätös astui voimaan vasta 1908 ja ensimmäinen kirkkoherra Juho Vihtori Leppänen tuli virkaansa kirkkoherrakunnan toteutumisen siirtyminen johtui siitä että oli juuri valittu kappalaiseksi Viktor Järvinen, jota seurakuntalaiset eivät halunneet kirkkoherrakseen. Vasta Järvisen haettua muualle valittiin kirkkoherraksi Juho Leppänen. 4. SEURAKUNNAN RAKENNUSTOIMINTA 4.1 Kirkon ja pappilan tonttialueet lahjoituksena Perimätieto kertoo, että kun kirkon ja pappilan paikkaa suunniteltiin Jämijärvelle, lupasi seurakunnan luottamustehtävissä vahvasti mukana oleva Josef Vanhatalo lahjoittaa tarvittavan maa-alueen kirkon tontiksi Tykkööjärven rannalta. Pöytäkirjamerkintöjä ei asiasta ole, mutta lieneekö tästä kilpailuttamisesta ollut lähtöisin se, että Johansson Ala-Peijari ja Elias Ylipeijari lahjoittivat seurakunnalle Lahdenmäestä ja Kaskisaaresta tarvittavat maa-alueet kirkon tontiksi sekä pappilan ja hautausmaan tarpeisiin Kirkkomaaksi 1.65 ha viljeltyä maata ha metsämaata ja 1.18 ha joutomaata eli yhteensä 4.53 ha. Vaikka seurakunta saikin kyseiset alueet lahjoituksina, niin Keisarillisen Majesteetin määräyksen mukaan seurakunta velvoitettiin raivaamaan viljelyskuntoon vastaava määrä peltoalaa jossain muualta tilojen alueella sen peltoalan korvaamiseksi, joka jää kirkolle luovutetun alueen sisään. Varsinaiset maanmittaustoimet ja lohkominen suoritettiin ja saivat lainvoiman keväällä 1855.

7 7 4.2 Rakennuskomitea Heinäkuussa 1856 valittiin pappilan ja kirkon rakentamista varten rakennuskomitea. Joittenka velvollisuus olis ei ainoastaan että tapahtuneen esityksen ja kuulutuksen jälkeen tulla kokoon näistä rakennustöistä keskustelemaan, vaan myös valvoa sen yli, että työt toimella tulevat tehtyä ynnä asiain haarain mukaan paremman tarkkuuden suhteen myös itse ottaa osaa rakennustoimissa sitä vastaan, että itse kukin jäsen palkaksensa saapi jokaiselta työpäivältä vapun päivästä alkain elokuun loppuun asti 30 kopeekkaa hopiassa ja muulla ajalla vuodesta 25 kopeekkaa jo mainittua rahaa omin ruokinsa. Paitsi tätä, tulee näiden ynnä alakirjoittaneen pitäjän apulaisen kansa esitellä ja päättää kaikissa rakennus toimiin kuuluvissa asioissa, joista yhden eli toisen poisoleminen ei taida olla esteenä asiain päätökseen saattamisessa, jos ynnä muita seurakunnan jäseniä saatavilla on. Jäsenet olivat Kirkkoväärti Elias Ylipeijari, taloin isännät Johan Pitkäkoski, Josef Wanhatalo, Johan Rasi, Efraim Sipilä ja Tobias Jussila. Lokakuun lopussa kirkonkokous pääsi tutustumaan myös väliaikaiseen kellotapuliin, jonka olivat rakentaneet Jooseppi Vanhatalo ja nikkari Matti Alhsten. Helsingin kaupungista C. A Osberg ilta ostettu kirkonkello, joka painoi 30,5 leiviskää sijoitettiin tapuliin ja sen soitosta päätettiin antaa ohjeet, joihin kuului mm. varoitus, että joka tahallaan tai huolimattomuudesta soittaa kellon ympäri, sakotetaan 50 kopeekalla kirkon omituiseksi hyväksi. 5. KIRKON RAKENTAMINEN Kirkon rakentamista oli suunniteltu jo muiden rakennustöiden ohella ja piirustukset oli tilattu läänin piirustusten tekijältä arkkitehti G.Th Chievitziltä. Tyylillisesti se on lähinnä uusrenessanssia. Kirkko on puukirkko, tornillinen, tasavartinen ristikirkko, jonka sakarat ovat hyvin lyhyet. Tällä hetkellä istumapaikkoja kirkossa on noin 400. Kirkon pinta-ala on 360 m². Päätettiin tarjota kirkkoa urakalla rakennettavaksi halukkaille teettäjille ja ilmoittaa siitä sanomalehdissä. Kirkkoväärti Elias Ylipeijari valittiin pitämään kirjanpitoa kirkon rakennuksen päivätöistä ja tuoduista rakennusaineista.

8 8 Kirkon rakentamisessa tarvittavan pajan rakentamisen sopivalle paikalle Lahdenmäkeen, annettiin Elias Ylipeijarin huoleksi. Kellotapulin rakennuksen parrun toimituksen otti tehtäväkseen Josef Vanhatalo. 5.1 Kirkon rakentaja Siikaisista Kirkon Rakentamiseen valittiin erityisellä tiedustelemisella talon isäntä Matss Österlund eli Lettolammi Petkeleen kylästä Siikaisista. Kirkko on rakennettu vuosina Torpparit mukaan rakentamaan Myös torpparit ottivat osaa kirkon rakennuskustannuksiin kukin torpanluokkansa mukaan sekä työskentelemällä rakennustyömaalla. Talolliset toimittivat rakennustyössä harjaantuneita työmiehiään rakennukselle. Myös muut erityiset perhekunnat, ittelliset, ammattimoonamiehet, trengit ja piiat seurakunta velvoitti heitä tekemään ruoka- tahi perhekunnittain yhdenpäivän viikossa rakennusaikana kuluvana vuonna. 5.3 Naiset tuovat rakennukselle sammalia Rakennusaikaiseksi sepäksi valittiin pitäjänseppä David Stenfors Kilvakkalan kylästä. Seurakunnassa oli useita perheitä ja ruokakuntia joissa oli ainoastaan naisia ja näin rakennustyöhön kykenemättömiä, joten kokous päätti että, nämä perhekunnat jokaiselta rakennuspäivältänsä toisivat kirkonmäelle kaksi tavallista rouhekopallista sammalia. 5.4 Kirkon sisustus- ja viimeistelytöihin puuseppiä Kun kirkon viimeistelytyöt olivat vuorossa, päätettiin siihen palkata kolme puuseppää: Matti Asell, Matti Ahlsten ja Kristian Redcin. Rakennus myös vakuutettiin.

9 9 5.5 Kirkko valmistuu Kaksi pitkää suviaikaa seurakuntalaiset ahersivat yhteistuumin oman kirkkonsa hyväksi. Viimein voitiin pitää rakennussyyni, jossa olivat mukana rakennuskomitean jäsenten lisäksi seurakuntalaisia ja kirkonteettäjän emäseurakunnan (Siikaisten) puolesta Juho Stenman. Osoittautui, että Jämijärveläiset olivat antaneet kirkkonsa teettämisen luotettaviin käsiin. 5.6 Pappilan ja kirkon vuoraus- ja maalaustyöt Keväällä vuonna 1863 annettiin kirkon ja pappilan vuoraustyöt Joosef Vanhatalon tehtäväksi. Seurakunnan talolliset ja torpparit antoivat tarvittavan työvoiman. Saman vuoden kesällä päätettiin tehdä myös rakennusten maalaustyöt. Kirkon seinien väri määrättiin keltaiseksi ja nurkat tummemmiksi. Ennenkin maalatut ulkoovet sekä lasit päätettiin maalata uudestaan sekä kaikki kruuslistat katon ja lasien alapuolella valkoisiksi, mutta vesipenkit mustaksi. Huutokaupassa maalaustyöt huusivat tehdäkseen maalarimestarit Karl Frang ja Roselund. 6. KIRKON KORJAUKSET JA MYÖHÄISEMPI VARUSTELU Vuonna 1864 päätettiin hankkia uusi messukasukka jo seuraavaksi jouluksi. Messukasukan hankkii seurakunnan pappi Turun kaupungista. Vuonna 1870 päätettiin ostaa uusi kirkon kalkki ja pateeni viinikassan säästöillä. Päätettiin myös ruveta kokoamaan toista kirkonkelloa varten vapaaehtoisia lahjoja. Vuonna 1870 istutettiin kirkonmäelle kuusia kirkonvartijoiksi, ne ovat Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Pari vuotta myöhemmin suunniteltiin kirkko maalattavaksi sisäpuolelta seinät vesimaalilla, pilarit valkoisiksi, penkit tammenvärisiksi. Saarnatuoli ja alttari maalattiin valkoisiksi pronssinvärisillä reunustuksilla ja ovet sisältä kellertäviksi. Maalarin työ annettiin Karl Frangille Ikaalisista.

10 päätettiin, että uusi toinen kello toimitetaan kirkkoomme ja kirjeellä kysytään sen hinta herra Osbergilta Helsingistä. Helmikuussa 1890 keskusteltiin kirkon katon uusimisesta, koska vanha katto oli jo korjauskelvoton. Kun peltiset vaihtoehdot olivat liian kalliita, päätettiin kirkko kattaa edelleen päreillä. Pari vuotta myöhemmin esitettiin kirkonkokoukselle Turun Arkkihiippakunnan Tuomiokapitulin kiertokirjeen johdosta lämmityslaitteiden varustamisesta kirkkoon. Ne myönnettiin tarpeellisiksi, mutta varoja ei tähän voitu vielä alkaa keräämään. Kesällä 1900 päätettiin kirkon tornin huippu sekä ylin katos päällystää kalvaniseeratulla pellillä Puheenjohtaja esitti lämmityslaitosten hankkimista kirkkoon tarpeelliseksi ja ajan vaatimaksi sekä kehoitti seurakuntalaisia ryhtymään ainakin alustaviin toimenpiteisiin tätä varten, edes vapaaehtoisten lahjain taikka kolehtien keräämiseen, mutta ei yksikään seurakunnan jäsenistä asiata kannattanut, joten asia raukesi tällä kertaa sikseen. Vuonna 1910 päätettiin kellotapulin katto kattaa ensi tilassa kalvaniseeratulla pellillä ja kymmenen vuotta myöhemmin päätettiin kirkko kattaa päreillä palattiin taas Kirkon lämmitys kysymykseen, mutta kysymys päätettiin jälleen jättää pois maaliskuun lopussa kirkkovaltuusto päätti viimein hankkia kirkkoon kaksi isokokoista kaminaa ja sakaristoon yksi pieni kamina. Kirkon välikatto päätettiin myös tehdä lämpimänpitäväksi täytteen avulla. Kirkon lämmittäjäksi kirkkoneuvosto valitsi Antti Lammisen. Jouluaattona v vedettiin myös kirkkoon sähkövalot, joten jouluaamun jumalanpalveluksessa kirkko oli ensi kerran valaistu sähköllä. Heinäkuulla vuonna 1935 annettiin kirkon maalausurakka Eino Haapasalolle ja kirkon kattaminen sementtikattotiileillä Vammalan sementtivalimo Kulmala & kumpp:lle.

11 Kirkko kuntoon olympialaisiin Keväällä vuonna 1939 päätti kirkkoneuvosto, että kirkonkorjaus tehdään arkkitehti Kauno S. Kallion piirustusten mukaan, kuitenkin seuraavin muutoksin: Kirkon ulkomaalaus tehdään vain uusituilla seinäosilla, koska kirkko on kolme vuotta sitten maalattu ulkopuolelta. Kallioisen maaperän takia sähköjohto on tuotava ilmajohtona. Kirkonkorjaus on suoritettava 1940 täällä pidettävien purjelentäjien olympialaiskilpailujen takia kesällä Hyväksyttiin liikemies Kosti Holmenin urakkatarjous kirkonkorjauksesta. Kirkonkorjauksen aikataulu ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa. Talvisota tuli väliin ja sodan tähden peruuntuivat myös suunnitellut olympialaiset. Marraskuussa vuonna 1940 voitiin kuitenkin kirkko vastaanottaa korjattuna ja hyväksyä tehty urakkatyö pienten lisäkorjausten jälkeen. Korjaustöiden aikana pidettiin jumalanpalvelukset kirkonkylän kansakoululla. 6.2 Sähkölämmitys kirkkoon Toukokuussa 1951 päätti kirkkovaltuusto pitkien ja perusteellisten valmistelujen jälkeen, että kirkkoon laitetaan sähkölämmitys. Hyväksyttiin insinööri Toivo J. Kortesojan laatima suunnitelma ja urakkatarjous. Vuonna 1957 suoritettiin kirkon ulkomaalaus ja 1970 kirkkoa maalattiin sekä sisältä ja ulkoa. 6.3 Perusteellinen kirkonkorjaus ynnä muita töitä Huhtikuussa vuonna 1984 päätti kirkkovaltuusto, kirkkoneuvoston ehdotuksen mukaisesti peruskorjata kirkon. Rakennustoimikunnan puheenjohtajana toimi rakennusmestari Juhani Viilo ja toimikunnan muina jäseninä Iikka Silvola, Unto Taitto, Veikko Jokela, Toivo Kujansuu ja Mauno Ojakoski sekä sihteereinä toimivat Hilkka Tommila ja Margit Mylly. Kirkon korjauspiirustukset teki Arkkitehtitoimisto Lehtonen-Luoto-Rihlama Oy. Kirkonremontin yhteydessä suoritettiin myös paikoitusalueen päällystäminen asfalttibetonilla sekä tehtiin huomattava hautausmaan laajennus. Samoihin aikoihin

12 12 toteutettiin myös kirkon ulkovalaistus sekä parkkialueen valaistus. Kirkon peruskorjaus oli mittava, tällöin kirkko maalattiin sisältä ja ulkoa. Sisäväriksi tuli sininen. Sinisen maalin päälle on virvottu koivuvispilällä valkoista, vaaleanpunaista ja punaista maalia. Sisällä ristikeskuksen laakeassa kupolikatossa on Urho Lehtisen maalaamia kuvia Raamatun tapahtumista. Myös saarnastuolissa ja urkuparven kaiteessa oli aiemmin saman taiteilijan töitä. Ulkokatto tehtiin myös uudelleen kuparipaanuista. Kirkonremontin yhteydessä esiin tulleet lahovauriot nostivat kustannuksia. Pääurakka annettiin työnjohtourakkana Erkki Huhdanpää Ky:lle. Maalaustyöt ja vesikatetyöt kuparipaanuista urakoi Kattomestarit Oy. Sähkötyöt teki Sähköhakala ja LVI-työt Antilan Vesi ja Lämpö. Töiden valmistuttua pidettiin kirkkomme 125-vuotis juhla, jonka yhteydessä hautausmaan laajennusosa vihittiin käyttöön. 7. KIRKON KORJAUKSIA 2000 LUVULLA Vuonna 2000 tammikuun päivinä pidetyssä piispantarkastuksessa piispa Juha Pihkala mainitsi, että urut täytyy kunnostaa Suoritettiin kirkon ulkomaalaus tehtiin urkujen peruskorjaus sekä urkuparven lattiamateriaalin vaihto Uudet äänentoistolaitteet asennettiin kirkkoon 2008 Tehtiin kirkon ulkomaalauksen korjausmaalaus.

13 13 8. KIRKON URUT 8.1 Urkurahaston perustaminen Urkumusiikki on kuulunut evankelisluterilaisissa kirkoissa jumalanpalvelukseen oleellisena osana pitkään perustettiin urkurahasto. Vuoden 1894 pöytäkirjassa on kuitenkin maininta: Kysymys urkurahojen hankkimisesta seurakuntaan raukesi sikseen, koska arveltiin siitä tulevan liiallisia rasituksia seurakuntalaisille. Vierähti 30 vuotta ilman virallista urkukeskustelua. Elokuun lopussa 1928 urkukomitea esitti kokoukselle insinööri A. Tulenheimon laatiman ehdotelman 12- äänikertaisista uruista Jämijärven kirkkoa varten, sekä ehdotuksen urkulehterin korjauksista ynnä tutkimuksen tämän uudistustyön rahoittamisesta. Urut päätettiin ostaa v Kangasalan urkutehtaalta (Thule). Urut ovat romanttistyyliset. Niissä on 12 itsenäistä äänikertaa ja muutama siirtoäänikerta. Sormioita on kaksi. Soittokoneisto ja hallinta ovat pneumaattiset. Viimein voitiin pitää kirkossa uusien urkujen vihkiäiset. Kyseiseltä päivältä on Toivo Peijarin kalenterissa merkintä: Urkujen vihkiäiset-kirkko täpösen täynnä kansaa-kuuma päivä. 9. LAHJOITUKSET KIRKKOON Alttaritaulun on maalannut Felix Frang, taulu on lahjoitettu vuonna Taulussa on kuvattuna Kristus kirkastusvuorella. Alttarin kirjaliina on saatu lahjoituksena vuonna Tämä kirjaliina on mustaa samettia. Siinä on teksti Pyhitä heidät totuudessa. Hopeinen kyyhky on sulatettu kolehtihaaviin pudotetuista hopearuplista. Saarnastuolin kirjaliina luvun lopulla antependium valkoisine pitseineen vihkiryijy Rakkaus, sen malli saatiin Kansallismuseosta, aihe on peräisin Pohjois-Satakunnasta ja kuvana siinä on sydämiä pareittain.

14 14 Silkkisamettinen katafalki peitteineen jonka reunassa on pitsi, tämä otettiin käyttöön Kuultokudos Sinapinsiemen sekä raanu. Nämä kaksi viimeksi mainittua ovat nykyään seurakuntakodin seinällä. Useita kristallikruunuja on myös lahjoitettu. Ehtoollispikarit hankittiin myös keräyksen varoin Jämijärven kirkkoneuvosto keskusteli kokouksessaan ehtoollisvälineitten hankkimisesta ja kunnostamisesta ja päätti seuraavaa. (Nykyiseen maljaan teetetään kaatonokka. vanha malja ja pateeni kunnostetaan. Pikari tarve on 100 kpl. Pikarien hankkimiseksi järjestettiin listakeräys) lahjoitettiin kastemalja ja kasteliina 1986 lahjoitettiin Jämijärven kirkkoon hiekkalaatikko ja hiekkalapio käytettäväksi siunaustilaisuuksissa lahjoitettiin 1930-luvulta peräisin oleva takorautainen seitsemänhaarainen kynttilänjalka Rukouskynttelikkö / lähetyskynttelikkö on lahjoitettu seurakuntakotiin, josta se on myöhemmin siirretty kirkkoon Paljastettiin lahjoitusrahoilla hankittu Krusifiksi Lahjoituksena saatiin ehtoollismalja ja leipälautanen Saatiin lahjoitus virsikirjojen hankintaan. 10. LOPUKSI Jämijärven kirkko on seisonut 150 vuotta kauniin Lahdenmäen korkeimmalla kalliolla. Lienevätkö silloiset kirkon suunnittelijat ja rakentajat sekä paikan lahjoittajat ajatelleet Raamatun vertausta kalliolle rakentamisesta. Perinteet eivät pelasta, mutta ne auttavat ja rohkaisevat meitä tämänkin päivän ihmisiä turvaamaan samaan Jumalaan, jonka kunniaksi esi-isämme ovat kauniin

15 temppelimme rakentaneet ja johon saamme kokoontua luonteemme ja kulloisenkin tilanteemme mukaisesti Häntä kiittämään ja ylistämään. 15

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877.

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. LAPINLAHDEN KIRKKO Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1877-1880. Kirkon rakennusmestarina toimi Johannes Store

Lisätiedot

Kuolemajärven kirkko. Koonnut Pentti Loukonen 10.9.2015. Kuolemajärven kirkko 1931

Kuolemajärven kirkko. Koonnut Pentti Loukonen 10.9.2015. Kuolemajärven kirkko 1931 Kuolemajärven kirkko Koonnut Pentti Loukonen 10.9.2015 Kuolemajärven kirkko 1931 2 Kuolemajärven kirkot Varhaisimpina aikoina Äyräpään kihlakunta muodostui Heinjoen, Kanneljärven, Kivennavan, Kuolemajärven

Lisätiedot

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko Valmistunut 1921 Vihitty käyttöön 3.7.1921 Arkkitehti Ilmari Launis Urut Kirkon kellot Kangasalan Urkutehdas 16-äänikertaiset (1972) Bachumin

Lisätiedot

Kuvia Kurkijoen luterilaisesta kirkosta

Kuvia Kurkijoen luterilaisesta kirkosta Kuvia Kurkijoen luterilaisesta kirkosta Kurkijoen luterilainen kirkko rakennettiin vuosina 1878-1880 arkkitehti F. Sjöströmin piirustusten mukaan. Kirkko sijaitsi kalliolla kolmen tien risteyksessä ja

Lisätiedot

KOSKELAN KIRKKO JA KOSKELAN SAIRAALAN KAPPELI (12.6.2007) Päivitetty 23.2.2015

KOSKELAN KIRKKO JA KOSKELAN SAIRAALAN KAPPELI (12.6.2007) Päivitetty 23.2.2015 KOSKELAN KIRKKO JA KOSKELAN SAIRAALAN KAPPELI (12.6.2007) Päivitetty 23.2.2015 Helsingin kaupungin Koskelan sairaala-aluetta alettiin rakentaa vuosina 1912 1914. Opastaulusta näkyy, että siellä on monenlaisia

Lisätiedot

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko Valmistunut 1921 Vihitty käyttöön 3.7.1921 Arkkitehti Ilmari Launis Urut Kirkon kellot Alttaritaulu Uuno Alanko 1937 Koristemaalaukset Kangasalan

Lisätiedot

KIIKALAN KIRKON 150-VUOTISJUHLA 1.11.2009 Matti Sirén

KIIKALAN KIRKON 150-VUOTISJUHLA 1.11.2009 Matti Sirén KIIKALAN KIRKON 150-VUOTISJUHLA 1.11.2009 Matti Sirén Seurakuntaelämään liittyy aina juhlahetkiä. Nykyisen kirkkomme rakentaminen ja valmistuminen 150 vuotta sitten on tämänpäiväisen juhlamme aihe. Kirkon

Lisätiedot

29. Kokouksen avaus Alkuvirren jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen klo

29. Kokouksen avaus Alkuvirren jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen klo - 1 - Aika Perjantai 16.9.2016 klo 17.00 Paikka Vampulan seurakuntatalo Läsnä Anne Palonen puheenjohtaja Aarne Heinonen jäsen Liisa Hosike jäsen Heikki Koivula jäsen Anni Rantala jäsen Jarmo Tuominen jäsen

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.30 20.35 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Karvonen Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (-) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa 13.9.2006/36 Vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 15.11.2006 1 LUKU Kokoonpano 1 Yhteiseen

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkoneuvosto 33-47 26.05.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkoneuvosto 33-47 26.05.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 33-47 26.05.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 26.05.2015 kello 19.00 20.40 Paikka: Rusk seurakuntakeskus, kokoustila (Vanhatie 7 21290 Rusko) Kirkkeuvost jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra,

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Kokousaika 26.10.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 104 Kokouksen avaus 105 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 106 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 02/2017 Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 kappelineuvosto

SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 02/2017 Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 kappelineuvosto Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 Kokousaika Maanantai 27.03.2017 kello 17.00 19.20 Kokouspaikka Rantasalmen seurakuntatalo Kirkkorinne Läsnä Eronen Juha Härmälä Irja Julkunen Pia Hynninen

Lisätiedot

Ikaalinen Vanha kauppala kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009

Ikaalinen Vanha kauppala kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Ikaalinen Vanha kauppala kaavamuutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: AIRIX Ympäristö 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Maastokartta ja ilmakuva... 4 Kartta 1788...

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA Keskiviikko 17.10.2018 klo 19.00 21.00 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja ( x ) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

Saarnatuolin on rakentanut puuseppä ja kuvanveistäjä Mikael Sigfridsson Balt 1600- luvun loppupuolella.

Saarnatuolin on rakentanut puuseppä ja kuvanveistäjä Mikael Sigfridsson Balt 1600- luvun loppupuolella. Muhoksen luterilainen puukirkko Kirkkotie 3, 91500 Muhos Puh.(08) 533 1174 tai 533 1284 Seurakunnan vuonna 1634 vihitty kirkko on Suomen vanhin ympärivuotisessa käytössä oleva puukirkko ja järjestyksessään

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. Kososten Sukuseura ry:n SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on: 1) ylläpitää yhteyttä Kososten suvun jäsenten

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 Kokousaika: Keskiviikko 15.4.2015 klo 16.30 18.50 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Lamberg Jani, puheenjohtaja Hannonen Tapani, vara puh.joht.

Lisätiedot

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Tarvasjoen kappeliseurakunta Kappelineuvosto

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Tarvasjoen kappeliseurakunta Kappelineuvosto LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Paikka Tarvasjoen seurakuntatalo Kokousaika 18.2.2016 klo 18.40-20.50 Pykälät 1-14 Osanottajat kutsuttu/läsnä Kappelineuvoston jäsenet: vs. kappalainen Outi Tukia-Takala

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto 74-87 13.10.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto 74-87 13.10.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 13.10.2015 kello 18.00 19.33 Paikka: Ruskon seurakuntakeskus, kokoustila (Vanhatie 7 21290 Rusko) Kirkkoneuvoston jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 40 Kirkkoneuvosto 4/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 40 Kirkkoneuvosto 4/ 40 33 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 13.9.2017 33 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 1/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO

TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 1/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 1/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika: 13.2.2012 kello 19.00-21.15 Paikka: Seurakuntakoti, Runeberginkatu 39 Läsnä: Naukkarinen Auvo, puheenjohtaja Ahokas Lari Eerola Liisa Kainulainen

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS RUSK SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKEUVOST KOKOUS Aika: Torstai 19.01.2017 kello 18.00 19.37 Paikka: Ruskon seurakuntakeskus ( Vanhatie 7 Rusko) Kirkkoneuvoston jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 25

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 25 kappelineuvosto 9.10.2018 Sivu 25 Kokousaika: Tiistai 9.10.2018 klo 16.30-19.15 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Muut saapuvilla olleet: Poissa: Loikkanen Toivo, puheenjohtaja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 SIVU 01/2015 AIKA Maanantaina 31. elokuuta 2015 klo 15 17.25 PAIKKA Längelmäen seurakuntatalo LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha KOPPANEN Elina

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) KOKOUSTIEDOT Aika 10.5.2011 klo 17-17.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Kappelineuvosto 18.5.2011

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Kappelineuvosto 18.5.2011 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA keskiviikko 18.5.2011 klo 19.00 21.05 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja ( x ) Joenpolvi, Tuula kappelineuvoston

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016 AIKA Tiistaina 9. elokuuta 2016 klo 18 19.45 PAIKKA Oriveden leiripirtti, os. Satamaranta 150 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj KOPPANEN Elina

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 10/2016 Aika Tiistai 11.10.2016 klo 17.30 18.25 Paikka Mäntyharjun kirkon seurakuntasalissa Läsnä Poissa Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen

Lisätiedot

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarvasjoen kappeliseurakunta Kappelineuvosto

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarvasjoen kappeliseurakunta Kappelineuvosto LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Paikka Tarvasjoen seurakuntatalo Kokousaika 11.8.2016 klo 18.30-20.15 Pykälät 28-39 Osanottajat kutsuttu/läsnä Kappelineuvoston jäsenet: vs. kappalainen Outi Tukia-Takala

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET 2013 LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN HALLINTOMALLI PÄÄTÖKSENTEON VUODENKIERTO Kokousaika Keskiviikko 24.4. klo 17 Kokouspaikka Lempoisten srk-talo, pieni sali 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 KOKOUKSEN AVAUS VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA LEMPÄÄLÄN SEURAKUNNAN ARVOT JA PAINOPISTEET

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA maanantai 30.1.2017 klo 18.30 20.30 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja (x) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

Ihmeellinen kalansaalis. Saaren kivikirkko

Ihmeellinen kalansaalis. Saaren kivikirkko Kaks- kerran kirkko Pari miljardia vuotta sitten täällä rytisi. Mannerlaatat törmäsivät, tuliset massat ryöppysivät, vuoret syntyivät. Vuosimiljoonat ovat hioneet huiput mataliksi. Mutta yhä ruhjevyöhykkeet

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkoneuvosto 14.02.2011 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 23.02.2011

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkoneuvosto 14.02.2011 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 23.02.2011 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ke klo 18.30 20.35 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Rakennusavustukset 2017

Rakennusavustukset 2017 Rakennusavustukset 2017 TURUN ARKKIHIIPPAKUNTA Marttilan srk Marttilan kirkon ulkomaalaus 37 400 Säkylä-Köyliön srk Köyliön kirkonkellojen automatiikka 1 150 Mynämäen srk Mynämäen kirkon paanukaton uusimishanke,

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA keskiviikko 20.9.2017 klo 19.00 20.20 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja ( x ) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) KOKOUSTIEDOT Aika 28.5.2012 klo 17 19.10 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen Jukka

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 18.9. 2013 Kirkkovaltuusto 4/2013 47-58/2013

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 18.9. 2013 Kirkkovaltuusto 4/2013 47-58/2013 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 18.9.2013 klo 18.05-19.05 Paikka Seurakuntakeskus Leipomo (Vanhatie 7, 21290 RUSKO) Kirkkovaltuusto 2011-2014: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Tuominen Mauri varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 sivut 1 8 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) klo 19.00 20.00 Raahen seurakuntakoti, Kirkkokatu 10, 92100 RAAHE puheenjohtaja Mattila

Lisätiedot

28. Kokouksen avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen alkuhartauden jälkeen klo

28. Kokouksen avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen alkuhartauden jälkeen klo 1 1 Aika Perjantai 22.9.2017 klo 18.00 Paikka Vampulan seurakuntatalo Läsnä Anne Palonen puheenjohtaja Aarne Heinonen jäsen Anne Ojaniittu Liisa Hosikkeen varajäsen Heikki Koivula jäsen Anni Rantala jäsen

Lisätiedot

TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 2/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO

TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 2/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 2/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika: 9.2.2011 kello 18.15-22.00 Paikka: Läsnä. Seurakuntakoti, Runeberginkatu 39 A Naukkarinen Auvo, puheenjohtaja Ahokas Lari Akaan-Penttilä Aulikki

Lisätiedot

Tuusulan rovastikunnan ja Nurmijärven rovastikunnan yhteinen matka Viron Viljandin rovastikuntaan 3-4.10.2015

Tuusulan rovastikunnan ja Nurmijärven rovastikunnan yhteinen matka Viron Viljandin rovastikuntaan 3-4.10.2015 Tuusulan rovastikunnan ja Nurmijärven rovastikunnan yhteinen matka Viron Viljandin rovastikuntaan 3-4.10.2015 Matkalla mukana: Ilkka Järvinen, Hyvinkään seurakunta, lääninrovasti Ulla Rosenqvist, Tuusulan

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kirkkoneuvosto 60-73 03.09.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kirkkoneuvosto 60-73 03.09.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 60-73 03.09.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstai 03.09.2015 kello 18.00 20.00 Paikka: Rusk seurakuntakeskus, kokoustila (Vanhatie 7 21290 Rusko) Kirkkeuvost jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra,

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 9/2017 Aika Tiistai 20.9.2017 klo 17.30 18.55 Paikka Lankaniemessä Läsnä Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 11.6.2014 kello 18.00 19.35 Paikka: Rusk seurakuntakeskuksen (Vanhatie 7, 21290 Rusko) Leipomo-kokoustilassa Kirkkeuvost jäsenet Pasi

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2008 Aika: keskiviikkona 30.1.2008 klo 18.00 20.00 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen ,Aika 15.4.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

59 Vironkielisen seurakuntatyön papinviran perustaminen päättyvän diakonian viran tilalle

59 Vironkielisen seurakuntatyön papinviran perustaminen päättyvän diakonian viran tilalle Yhteinen kirkkoneuvosto 318 24.10.2013 414/2013 59 Vironkielisen seurakuntatyön papinviran perustaminen päättyvän diakonian viran tilalle Päätösehdotus Yhteinen kirkkovaltuusto päättää perustaa 1.7.2014

Lisätiedot

HATANPÄÄN KARTANO TARJOUSPYYNTÖASIAKIRJAT

HATANPÄÄN KARTANO TARJOUSPYYNTÖASIAKIRJAT HATANPÄÄN KARTANO TARJOUSPYYNTÖASIAKIRJAT Tampereen kaupunki Tampereen Tilakeskus Liikelaitos 15.10.2015 Hatanpään kartano Hatanpään kartanoajan katsotaan alkaneen 1689. Hans Henrik Boijen aikana 1700-luvun

Lisätiedot

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Aika: 28.1.2016 klo 18.15 20.00 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Maria-Anne Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri

Viranomainen NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kähkönen Timo, kirkkoherra Heikkilä Eija, talouspäällikkö, sihteeri NOUSIAISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kirkkovaltuusto 2/2011 9. Kokousaika 21.6.2011 kello 18.00 19.25 Kokouspaikka VANHA PAPPILA Läsnä Aavikko Juha Airikki Antti Almio Marketta Heikkilä Aleksi Heikkilä

Lisätiedot

Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa

Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa 1 Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 8/2014 Aika ja paikka Maanantai 22.9.2014 klo 18.00 Teljän kirkolla Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa Harju, Aulikki poissa Honkasalo, Timo Korkeaoja, Aila

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kappelineuvosto 22.9.2014

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kappelineuvosto 22.9.2014 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA maanantai 22.9.2014 klo 19.00 20.30 PAIKKA Lähivakuutuksen kokoustila, Kiputie 2, 2. krs., Virojoki läsnä/poissa OSALLISTUJAT Silander, Outi varapuheenjohtaja, kirkkoneuvoston

Lisätiedot

ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkotie Artjärvi. Allekirjoitus

ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkotie Artjärvi. Allekirjoitus 1 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 27.10.2016 klo 18.00 Paikka Varsinaiset jäsenet Artjärven seurakuntakoti Anttila Ari, estynyt Jarmo Koskinen, poissa Mauri Kyöstilä Koskelainen Arja Metso

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1 EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015 Kirkkovaltuusto 27.5.2015 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 27.5.2015 klo 18.30 19.35 PAIKKA Mannilan kesäkoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Paavilainen

Lisätiedot

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 3/2013 PÖYTÄKIRJA

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 3/2013 PÖYTÄKIRJA 1 KOKOUSAIKA 13.11.2013 kello 18.00 Kahvitarjoilu kello 17.30-18.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntasali, Sontulantie 1, Akaa OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahlfors Sirpa Aronen Hannele Haavisto Tuija Holkeri-Rokkanen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista 13-2015. Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista 13-2015. Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015 AIKA Torstaina 4. kesäkuuta 2015 klo 10-11 PAIKKA Eräjärven seurakuntatalo, Eräjärventie 1553 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KOPPANEN Elina

Lisätiedot

Pakilan seurakuntaneuvosto

Pakilan seurakuntaneuvosto Palosuontie 1 00660 Helsinki (09) 2340 5500 pakila.srk@evl.fi www.helsinginseurakunnat.fi/pakila Pakilan seurakuntaneuvosto kokous 7/2014 aika tiistaina klo 18.30 paikka Hyvän Paimenen kirkko, Paimensali,

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.00 19.10 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Koivunen Anne kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87.

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87. 107 Aika: 15.10.2015 klo 18.15-19.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

",_, "'' t NY BllÅDfOIJRIH. h11!5tell AIIDl!INC. ltlh'tdlllnli OC.lf toflfl'!m URJALAN KIRKKO RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

,_, '' t NY BllÅDfOIJRIH. h11!5tell AIIDl!INC. ltlh'tdlllnli OC.lf toflfl'!m URJALAN KIRKKO RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS '.3 {c,.03 1 Z.oo.r L 'i'. 2.. r;,r URJALAN KIRKKO RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS r.a t NY BllÅDfOIJRIH. h11!5tell AIIDl!INC. ltlh'tdlllnli OC.lf toflfl'!m 11 1 B IA:.A.'OCKQ ~ G.

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI 1 NELJÄ KIRKKOA PALANUT

KITEEN KAUPUNKI 1 NELJÄ KIRKKOA PALANUT KITEEN KAUPUNKI 1 NELJÄ KIRKKOA PALANUT Suorlahden kirkko Kuten niin monissa muissakin pitäjissä ovat Kiteen kirkot vuosisatojen myötä saaneet kokea monenlaista tuhoa ja hävitystä. Kun kirkkoja paloi tuhkatiheään,

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2014. Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, Sonkajärvi

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2014. Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, Sonkajärvi Pöytäkirja 3/2014 Sonkajärven seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Torstaina 11.9.2014 klo 18.00-21.10 Paikka Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, 74300 Sonkajärvi Osallistujat:

Lisätiedot

sihteeri, ilmoitustaulunhoitaja

sihteeri, ilmoitustaulunhoitaja Aika: Keskiviikko 7.11.2018 klo 18. Paikka: Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja Lea Honkanen Anita Kamppi Tellervo Kuusiranta, varapuheenjohtaja Petri Reponen Anneli Ruisniemi

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kappelineuvosto/hautausmaakatselmus

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kappelineuvosto/hautausmaakatselmus 1 /hautausmaakatselmus KAPPELINEUVOSTON KOKOUS/HAUTAUSMAAKATSELMUS Aika tiistai klo 14.00 16.00 Paikka Virolahden hautausmaa ja Pitäjäntupa läsnä/poissa Osallistujat Karvonen Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

saaristolaistorppa. Mitä minun ajastani on tallella Pysyykö se, mitä rakennan? Antaako se yhä suojan kulkijoille? Saaristolaiskirkko

saaristolaistorppa. Mitä minun ajastani on tallella Pysyykö se, mitä rakennan? Antaako se yhä suojan kulkijoille? Saaristolaiskirkko Kuusiston kirkko Astun kirkon kynnyskivelle. Siihen on hakattu vuosiluku 1792. Kuusiston saarta ovat pyyhkineet sen jälkeen monet myrskyt ja sodat. Silti pieni puukirkko seisoo yhä rauhallisesti mäellään

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 1/2018. Keskiviikko klo

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 1/2018. Keskiviikko klo Kurun kappelineuvosto 11.4.2018-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 11.4.2018 klo 17.30 18.55 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 Kappelineuvosto/hautausmaakatselmus

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 Kappelineuvosto/hautausmaakatselmus 1 /hautausmaakatselmus KAPPELINEUVOSTON KOKOUS/HAUTAUSMAAKATSELMUS Aika maanantai klo 17.00 19:30 Paikka Virolahden hautausmaa ja Pitäjäntupa läsnä/poissa Osallistujat Koivunen Anne kappalainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1. Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone

SUOMUSSALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1. Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1 Aika tiistai 6.5.2014 klo 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone n:o sivu n:o 33 4 TILINPÄÄTÖS 2013 34 4 ÄMMÄNSAAREN SEURAKUNTAKESKUKSEN SISÄILMAONGLEMA

Lisätiedot

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5-2012 Kirkkoneuvosto Aika: TI 22.5.2012 klo 17.00 Paikka: Seurakuntakoti Jäsenet: Antola Tuomas puheenjohtaja Päivi

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 1

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto Sivu 1 kappelineuvosto 14.3.2016 Sivu 1 Kokousaika: Maanantai 14.3.2016 klo 16.30 19.00 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Muut saapuvilla olleet: Poissa: Lamberg Jani, puheenjohtaja

Lisätiedot

SK 1961 SK 14.3.1961 SK 19.4.1963

SK 1961 SK 14.3.1961 SK 19.4.1963 Kotiseutukokoelma Kansio: USKONTO Hyvin sekalaista aineistoa, kronologia ei 100 % Taulukko 1: sekalaista Asiakirja Toimijat Päiväys 1. Lehtileikkeitä kartongille AL 24.9.1933 liimattuna muovitaskussa:

Lisätiedot

Nyt esitellään vuoden 2014 ensimmäiset projektien raportit, joita ovat:

Nyt esitellään vuoden 2014 ensimmäiset projektien raportit, joita ovat: 235/2014 103 Projektien väliraportit 03/2014 Päätösehdotus Kiinteistöjohtaja Kai Heinonen Päätös Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi investointiprojektien kolmannesvuosiraportit esittelyosan ja

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 14/ KIRKKONEUVOSTO

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 14/ KIRKKONEUVOSTO YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 14/2016 69 Aika Maanantaina 12.12.2016 klo 16.30 Paikka Läsnä Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa tilalla varajäsen Antero Saulio Jukka Hautala

Lisätiedot

PUSULAN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Kokouspaikka ja aika Pusulan seurakuntatoimisto klo 17.30

PUSULAN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. Kokouspaikka ja aika Pusulan seurakuntatoimisto klo 17.30 PUSULAN ALUESEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Kokouspaikka ja aika Pusulan seurakuntatoimisto 8.5.2019 klo 17.30 Osallistujat Jorma Kaira Jaana Silander Jan-Erik Strömberg Maarit Lehtinen Ari Piippo Helinä Kerko

Lisätiedot

Kalannin kappelineuvosto /9

Kalannin kappelineuvosto /9 Kalannin kappelineuvosto 22.9.2016 1/9 KALANNIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika: Torstai 22.9.2016 klo 18 20.20 Paikka: Kalannin seurakuntakoti OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet pj Sampo Lipponen

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 30.10.2018 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 1.11.2018 kello 10.00 Vastaukset: perjantai 2.11.2018 kello

Lisätiedot

9. Lehti: Karhunkierros Satakuntalainen Osakunta 1970 N:o 5

9. Lehti: Karhunkierros Satakuntalainen Osakunta 1970 N:o 5 Kotiseutukokoelma Kansio: NAAPURIKUNNAT Sekalaista Pohjois-Satakuntaan ja Satakuntaan liittyvää sekalaista aineistoa Taulukko 1: Satakuntalainen osakunta, punaisessa pahvikansiossa 1. Lehti: Karhunkierros

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2018 Aika Keskiviikko 6.6.2018 klo 18.00 20.10 Paikka Pertunmaan kirkko Läsnä Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016 AIKA Torstai 19.5.2016 kello 9 11.50 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Juntumaa

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2014 8 Aika Keskiviikko 12.2.2014 klo 17-18.20 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola Marja Himanka Ismo Iso-Heiniemi Anita Kallio

Lisätiedot

PERTUNMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 Markunkuja 2 19430 Pertunmaa 22.1.2015

PERTUNMAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 Markunkuja 2 19430 Pertunmaa 22.1.2015 KIRKKONEUVOSTO Sivu 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 22.1.2015 klo 18.00 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Paikka Seurakuntakoti, Pertunmaa Hannu Niskanen Raili Toivonen

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA torstai 26.5.2016 klo 18.00 20.03 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja (x) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

1. Lehtonen Sisko 2. Sauren Marita 3. Lehtonen Olli 4. Tenhunen Pertti 5. Kulta Ensi 6. Järvinen Anna

1. Lehtonen Sisko 2. Sauren Marita 3. Lehtonen Olli 4. Tenhunen Pertti 5. Kulta Ensi 6. Järvinen Anna 1 Paikka Tarvasjoen seurakuntatalo Kokousaika 17.9.2018 klo 17.00 18.30 Pykälät 38-46 Osanottajat Kokoukseen kutsuttu/läsnä Kappelineuvoston jäsenet: 1. Mäkinen Minna, pj. x x 2. Frantti Sirkka-Liisa x

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto sivut 1 8

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto sivut 1 8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 sivut 1 8 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) poissaolijat: klo 19.00 20.00 Raahen seurakuntakoti, Kirkkokatu 10, RAAHE Utunen Lauri

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2016 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2016 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 11/2016 Aika Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.30 20.25 Paikka Pertunmaan seurakuntatoimisto, As Oy Lummeranta Läsnä Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 33 Aika: 2.3.2017 klo 19 20.40 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Da Conceicao Sari Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

16. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen alkuhartauden jälkeen klo

16. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen alkuhartauden jälkeen klo 1 Aika Perjantai 12.5.2017 klo 17.00 Paikka Vampulan seurakuntatalo Läsnä Anne Palonen puheenjohtaja Aarne Heinonen jäsen Liisa Hosike jäsen Heikki Koivula jäsen Helinä Ylikännö Anni Rantalan varajäsen

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2013-01

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2013-01 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 18.00 -- 20.00 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra, puheenjohtaja Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

Läsnä: Anna-Kaisa Hautala Puheenjohtaja, kirkkoherra

Läsnä: Anna-Kaisa Hautala Puheenjohtaja, kirkkoherra Aika: Lauantaina 12.3.2016 klo 14.00-14.55 Paikka: Seurakuntakodin kokoushuone Läsnä: Anna-Kaisa Hautala Puheenjohtaja, kirkkoherra Lea Honkanen Anita Kamppi Leena Koivula Tellervo Kuusiranta Anneli Ruisniemi

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 16.6.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 22.6.2016-23.7.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot