YLEISKAAVAAN VAIKUTTAVIA LÄHTÖKOHTIA JA SUUNNITELMIA...

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLEISKAAVAAN VAIKUTTAVIA LÄHTÖKOHTIA JA SUUNNITELMIA..."

Transkriptio

1

2 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO YLEISTÄ KAAVA-ALUEEN SIJAINTI ALOITE VALMISTELUN ETENEMINEN YLEISKAAVAAN VAIKUTTAVIA LÄHTÖKOHTIA JA SUUNNITELMIA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAKI VALTAKUNNALLISET ALUEIDENKÄYTTÖTAVOITTEET MAAKUNTAKAAVOITUS YLEISKAAVOITUS ASEMAKAAVOITUS MUITA LÄHTÖKOHTIA ALUETTA KOSKEVAT SELVITYKSET MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUN SELVITYKSET MUUT SUUNNITELMAT JA SELVITYKSET SUUNNITTELUN STRATEGISET TAVOITTEET KAUPUNGIN ARVOT JA YLEISKAAVA KAUPUNGIN VISIO JA YLEISKAAVA MAANKÄYTÖN KEHITTÄMISEN PERIAATTEET JA YLEISKAAVA YLEISKAAVAN TAVOITTEET VAIKUTUSTEN ARVIOINTI OSALLISET ORGANISAATIO TYÖOHJELMA ALOITUSVAIHE LUONNOSVAIHE / VALMISTELUVAIHE EHDOTUSVAIHE Kannen kuva: Kehittämiskeskus Oy Hämeen kuvapankki..

3 3 1. JOHDANTO 2. YLEISTÄ Hämeenlinnan kantakaupungin yleiskaava 2035 TYÖOHJELMA Yhdyskuntalautakunta Diaarinumero: YHLA 4739/2014 Laatija: Hämeenlinnan kaupunki, Maankäyttö ja ympäristö Yhteyshenkilö: yleiskaava-arkkitehti Niklas Lähteenmäki Hauho, Hämeenlinna, Kalvola, Lammi, Renko ja Tuulos yhdistyivät Hämeenlinnan kaupungiksi. Suurimpien maankäytön muutospaineiden nähdään jatkossakin kohdistuvan Kanta-Hämeenlinnan alueelle. Hämeenlinna sijaitsee Suomen kasvukäytävällä, jolle sijoittuu kolmasosa koko maan väestöstä ja lähes 40 prosenttia työpaikoista sekä valtakunnan tuotannosta. Kasvukäytävillä nähdään olevan merkittävä potentiaali kehittämisvyöhykkeiden taloudelliselle kasvulle ja kestävän aluerakenteen edistämiselle. Kantakaupungin rakenne on tiivis. Kantakaupungin alueella asuu 74 % (50 500) Hämeenlinnan asukkaista ja hieman yli puolet koko seutukunnan asukkaista. Kaupunkimainen rakentaminen keskittyy pääasiassa seutukeskuksena toimivan keskustan alueelle. Hämeenlinnan asukasluku on kasvanut välisenä aikana keskimäärin 372 asukkaalla vuosittain. Väestöennusteen mukaan väkiluku tulee vuosina kasvamaan noin 420 hengellä vuosittain. Näistä suurin osa muuttaa kantakaupungin alueelle samalla, kun kaupungin sisäinen muutto suuntautuu kohti keskustaa. Hämeenlinnan yleiskaavatilanne on nykyisin hajanainen. Kaupunkirakenteen kehittämistä ja kaavoitusta on ohjattu maankäytön strategialla sekä muutosalueille tehdyillä erillisillä osayleiskaavoilla. Kantakaupungin yleiskaavassa määritetään alueen yhdyskuntarakenne ja maankäyttö periaatteellisella tasolla. Näihin kuuluu mm. palveluverkko, uudet rakentamisen alueet, muuttuvat alueet, liikenneverkko, viher- ja virkistysverkosto sekä energia-, vesi- ja jätehuolto. Viime vuosina Hämeenlinnassa on tullut esiin erityisesti liikenteen, palveluverkkorakenteen ja kaupan kysymykset, joihin tässä yleiskaavatyössä keskitytään erityisesti. Koko kantakaupungin yleiskaavassa yhdistetään vuosien saatossa tehdyt osayleiskaavat, jolloin niiden vaikutuksia voidaan selvittää aiempaa hallitummin. Tavoitteena on myös eri hankkeiden vaiheistuksen selvittäminen. Tärkeimmät tämän työn rinnalla etenevät osayleiskaavahankkeet ovat Engelinranta ja Sampo Alajärvi sekä Painokangas Karanoja, jonka osayleiskaava on jo osittain oikeusvaikutteinen. Näiden hankkeiden ratkaisut ovat linjassa tämän yleiskaavatyön suunnittelun ja tavoitteiden kanssa. Myös jatkossa on tarpeen jatkaa monien hankkeiden maankäytön suunnittelua tätä strategista yleiskaavaa tarkemmilla osayleiskaavoilla. 2.1 Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue käsittää Hämeenlinnan kantakaupungin alueen. Alue rajautuu Hattulan ja Janakkalan kuntiin sekä Rengon ja Hauhon kaupunginosiin.

4 4 2.2 Aloite Suunnittelualueen rajaus punaisella. Kaavan laatiminen on käynnistetty Hämeenlinnan kaupungin aloitteesta. 2.3 Valmistelun eteneminen Aloitusvaihe ja vireille tulo Kantakaupungin yleiskaava tuli vireille vuoden 2014 kaavoituskatsauksessa, joka kuulutettiin Vuoden 2014 aikana on laadittu erilaisia selvityksiä ja tutkimuksia. Kaupunginvaltuusto hyväksyi maankäytön linjaukset Maankäytön linjaukset muodostavat yleiskaavatyön lähtökohdat. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma esiteltiin yhdyskuntalautakunnalle , jolloin lautakunta päätti asettaa sen nähtäville. Kaavan tavoitteita sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa alkuvuodesta Luonnosvaihe (valmisteluvaihe) Yleiskaavaluonnosta varten pidetään kaksi avointa työpajaa keväällä 2015 sekä toteutetaan asukaskysely. Työpajojen, palautteen ja muun aineiston pohjalta valmistellaan yleiskaavaluonnos loppuvuodesta Yleiskaavaluonnos on nähtävillä (laatimisvaiheen kuuleminen) alkuvuodesta Viranomais- ja muu asiantuntijayhteistyö järjestetään erillisin neuvotteluin. Viranomaisilta, kaupungin hallintokunnilta ja verkostojen haltijoilta pyydetään lausunnot..

5 5 Ehdotusvaihe Luonnosvaiheessa saadun palautteen, tarkentuneiden tavoitteiden, selvitysten sekä reunaehtojen pohjalta laaditaan yleiskaavaehdotus. Tavoitteena on että yhdyskuntalautakunta käsittelee yleiskaavaehdotuksen joulukuussa Hyväksyminen Kaavaehdotus pyritään saamaan hyväksyntäkäsittelyyn vuoden 2017 alkupuolella. Kaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto. Yleiskaavan eteneminen ja valmisteluun osallistuminen. 3. YLEISKAAVAAN VAIKUTTAVIA LÄHTÖKOHTIA JA SUUNNITELMIA Yleiskaavan keskeisimpiä lähtökohtia ovat maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL), valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (VAT) sekä maakuntakaavojen ja -suunnitelman sisältö. Nämä ylemmän tason ohjeet muodostavat perustan yleiskaavan sisällölle. 3.1 Maankäyttö- ja rakennuslaki Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan yleiskaavan tarkoituksena on kunnan yhdyskuntarakenteen ja maankäytön yleispiirteinen ohjaaminen sekä toimintojen yhteen sovittaminen. Yleiskaavassa esitetään tavoitellun kehityksen periaatteet ja osoitetaan tarpeelliset alueet yksityiskohtaisen kaavoituksen ja muun suunnittelun sekä rakentamisen ja muun maankäytön perustaksi. Maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteena on hyvän elinympäristön luominen sekä ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävän kehityksen edistäminen. Maankäyttö- ja rakennuslain yleiskaavan sisältövaatimukset kestävän kehityksen näkökulmasta: Ekologisesti: - yhdyskuntarakenteen ekologinen kestävyys - olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö - mahdollisuudet liikenteen, energia-, vesi- ja jätehuollon järjestämiseen ympäristön ja - luonnonvarojen kannalta kestävällä tavalla - ympäristöhaittojen vähentäminen - luonnonarvojen vaaliminen Sosiaalisesti

6 6 - yhdyskuntarakenteen toimivuus - asumisen tarpeet - palvelujen saatavuus - mahdollisuudet turvalliseen, terveelliseen ja eri väestöryhmien kannalta tasapainoiseen - elinympäristöön - kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset - ympäristöhaittojen vähentäminen - riittävät virkistysalueet Taloudellisesti - yhdyskuntarakenteen taloudellisuus - olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö - mahdollisuudet liikenteen, energia-, vesi- ja jätehuollon järjestämiseen ympäristön ja luonnonvarojen - kannalta kestävällä tavalla - kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset Kulttuurisesti - mahdollisuudet turvalliseen, terveelliseen ja eri väestöryhmien kannalta tasapainoiseen - elinympäristöön - kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset - rakennetun ympäristön ja maiseman vaaliminen. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet (2009) Ohjaa maakuntakaavan, yleiskaavan ja asemakaavan laadintaa Kanta-Hämeen maakuntakaava (2006) ja vaihemaakuntakaavat Ohjaa yleiskaavan ja osayleiskaavan laadintaa Uusi kantakaupungin osayleiskaava Ohjaa tulevia asemakaavan muutoksia Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, Kanta-Hämeen maakuntakaava ja sen päivitykset ohjaavat kantakaupungin uuden yleiskaavan laadintaa. Uusi yleiskaava tulee ohjaamaan asemakaavoitusta saatuaan lainvoiman. 3.2 Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Vuonna 2009 voimaan tulleissa tarkistetuissa valtakunnallisissa alueidenkäyttötavoitteissa on painotettu erityisesti yhdyskuntarakenteen eheyttämistä, hyviä julkisia liikenneyhteyksiä, kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä, yhdyskuntien ja elinympäristöjen ekologista, taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä, energiakysymyksiä sekä ilmastonmuutokseen sopeutumista. Terveelliselle ja turvalliselle kaupunkiympäristölle tulee luoda edellytykset. Alueidenkäytön suunnittelulla on huolehdittava, että asuntoja työpaikkarakentamiseen on tarjolla riittävästi tonttimaata ja että huomattavia asuin-, työpaikka- tai palvelutoimintojen alueita ei sijoiteta irralleen olemassa olevasta rakenteesta. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet käsittelevät Hämeenlinnassa seuraavia kokonaisuuksia:.

7 7 - toimiva aluerakenne - eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu - kulttuuri- ja luonnonperintö, virkistyskäyttö ja luonnonvarat - toimivat yhteysverkostot ja energiahuolto - luonto- ja kulttuuriympäristöinä erityiset aluekokonaisuudet. 3.3 Maakuntakaavoitus Kanta-Hämeen maakuntakaava on vahvistettu valtioneuvostossa Kaava on saanut lainvoiman Korkeimman Hallinto-oikeuden päätöksellä Ympäristöministeriö on vahvistanut Kanta-Hämeen 1. vaihemaakuntakaavan, joka keskittyy alue- ja yhdyskuntarakenteen, asumisen ja elinkeinotoimintojen sekä liikennejärjestelmän ja teknisen huollon palvelujen kehittämiseen. Kaava täydentää vuonna 2006 vahvistettua kokonaismaakuntakaavaa. Vireillä olevassa 2. vaihemaakuntakaavassa keskitytään erityisesti liikenteen ja luonnonvarojen aihealueisiin. Kaava oli nähtävillä Maakuntakaava ja vaihemaakuntakaavat vahvistuttuaan toimivat ohjeena laadittaessa yleiskaavaa ja osaltaan myös niiden laatimisen aikana. Maakuntakaavojen yhdistelmä. Kanta-Hämeen maakuntakaava (vahvistettu valtioneuvostossa ), 1. vaihemaakuntakaava (vahvistettu ympäristöministeriössä ).

8 8 Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaava: Liikenne ja luonnonvarat. Luonnosvaihe, Maakuntahallitus Yleiskaavoitus Suunnittelualueella on voimassa eri-ikäisiä oikeusvaikutteisia ja oikeusvaikutuksettomia yleis- ja osayleiskaavoja. Edellisellä sivulla on kantakaupungin yleiskaavayhdistelmä vuodelta Kantakaupungin yleiskaavatilanne: Lainvoimaiset yleiskaavat, yleiskaavan muutokset ja osayleiskaavat, oikeusvaikutteiset merkitty erikseen: - Hämeenlinnan yleiskaava 1983 (kv ) - Harvialan ja Käikälän alueiden osayleiskaava (kv ) - Hattelmalan ja Miemalan alueiden osayleiskaava (YM ) - Keskustan osayleiskaava (LH ) - Painokankaan osayleiskaava (LH ) - Kirstulan, Viisarin ja Vuorentaan alueiden osayleiskaava (LH ) - Hattelmalan järven ja harjun osayleiskaava (YK ) - Katumajärven itäpuolen osayleiskaava (HO ), oikeusvaikutteinen - Katumajärven itäpuolen osayleiskaavan muutos (kv ), oikeusvaikutteinen Tekeillä olevat osayleiskaavat: - Sampo Alajärven osayleiskaava, oikeusvaikutteinen - Painokankaan Karanojan osayleiskaava, osittain lainvoimainen , oikeusvaikutteinen - Engelinrannan osayleiskaava, oikeusvaikutteinen.

9 9 Kantakaupungin yleiskaavayhdistelmä vuodelta Kaava koostuu mennessä hyväksytyistä ja vahvistetuista yleis- ja osayleiskaavoista. 3.5 Asemakaavoitus Suunnittelualueeseen kuuluva Hämeenlinnan keskustaajama on pääosin asemakaavoitettu. Asemakaavoitettu alue kasvaa reuna-alueiltaan kaupungin kasvun myötä. Tekeillä olevat merkittävät asemakaavahankkeet: - Asemanseudun asemakaava ja asemakaavan muutos - Suosaaren asemakaava ja asemakaavan muutos - Hätilän asemakaavan muutos / suojelukaava - HAMK Myllymäen asemakaavan muutos - Suomen kasarmien asemakaavan muutos - Siirin alueen asemakaavat 3.6 Muita lähtökohtia Yleiskaavatyön kannalta tärkeitä paikallisia strategisia lähtökohtia muodostavat Hämeenlinnan kaupunkistrategia , Maankäytön suunnittelun linjaukset 2014, Asunto-ohjelma 2014, Elinvoimaohjelma , Kestävä elämäntapa-ohjelma , Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan yhteinen rakennemalli, Hämeenlinnan seudullinen liikennejärjestelmäsuunnitelma, Keskustavisio, sekä muut valmiit ja tekeillä olevat politiikkaohjelmat. Kantakaupungin yleiskaava toteuttaa kaupungin strategiaa. 4. ALUETTA KOSKEVAT SELVITYKSET Suunnittelualueelle on tehty useita kaavan sisältöön vaikuttavia suunnitelmia ja selvityksiä. Tehdyt ja tekeillä olevat selvitykset ja suunnitelmat on lueteltu alla. Yleiskaavaprosessin aikana saattaa näiden lisäksi nousta esiin myös muita selvitystarpeita.

10 Maankäytön suunnittelun selvitykset Maankäytön suunnittelun tekemät tai teettämät selvitykset, punaisella on merkitty keskeneräiset tai valmistelun aikana tehtävät selvitykset Visiot ja linjaukset Maankäytön suunnittelun linjaukset Hämeenlinnan kaupunki, maankäytön suunnittelu (yhdyskuntalautakunta (yhla) , kaupunginvaltuusto (kv) ). Keskustavisio. Hämeenlinnan kaupunki, maankäytön suunnittelu (kv ). Pyöräilystrategia. Rakennemallit Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan yhteinen rakennemalli. Pöyry Oy Kaupunkirakenteen kehittämisen strategiset linjaukset (kehityskuva) Hämeenlinnan kaupunki Hämeenlinna Asumiskaupunki. Hämeenlinnan kaupunki Yhdyskuntakustannusten vertailuselvitys. Mitoitusselvitys. Arvio kaupunkiseudun yhdyskuntarakenteen tulevasta kehityksestä (Urban Zone III). Kaupalliset selvitykset Hämeenlinna Kaupallinen selvitys ja vähittäiskaupan rakenne. Santasalo Hämeenlinnan kantakaupungin kaupan selvityksen päivitys. Liikenneselvitykset Hämeenlinnan keskustan liikennesuunnitelma. Hämeenlinnan kaupunki (kv ). Hämeenlinnan liikenneverkkoselvitys. Sito Oy Hämeenlinnan seudullinen liikennejärjestelmäsuunnitelma. Ramboll Oy Hämeenlinnan liikenneverkkoselvityksen päivitys. Pyöräilyn runkoverkkoselvitys ja laatukäytävien toteutus. Pysäköintiselvitys. Melu- ja tärinäselvitykset, pilaantuneiden maiden selvitykset Kantakaupungin melu- ja tärinäselvitys. Pilaantuneiden maiden selvitysten kokoaminen. Maisemaselvitykset ja historialliset selvitykset Hämeenlinnan rakennushistoriallinen selvitys, Kaupunkisuunnittelu ja rakentaminen keskustassa ja Keinusaaressa Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy Kyliä ja kortteleita, Hämeenlinnan ja Hattulan rakennuskulttuuriselvitys. Hattulan kunta ja Hämeenlinnan kaupunki. Putkonen ja Ivars Täydennysrakentamisen selvitys. Luontoselvitykset Luontoselvitysten kokoaminen, merkittävät luontokohteet. 4.2 Muut suunnitelmat ja selvitykset Muut yleiskaavatyötä palvelevat suunnitelmat ja selvitykset: Strategiat ja ohjelmat Hämeenlinnan kaupunkistrategia (kv ).

11 11 Asunto-ohjelma (kv ). Kestävä elämäntapaohjelma (kv ) ohjelma.pdf Elinvoimaohjelma EVO (kv ). Maaseutuohjelma 2015.(kv ). Alueelliset väestöprojektiot Kaupunkitutkimus TA Oy Suomen kasvukäytävä. Palveluverkko Palvelu- ja hankintaohjelma PALHA (kv ). Eri toimialojen palveluverkkosuunnitelmat ja selvitykset: o Lasten ja nuorten palvelut. o Ikäihmisten palvelut. o Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen palvelut. o Elämänlaadun palvelut. Liikenne Kanta-Hämeen liikennejärjestelmäsuunnitelma. Hämeen liitto Valtatien 10 kehittäminen välillä Hattelmala (vt 3) Vel.si, Hämeenlinna, Aluevaraussuunnitelma. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Raportteja 28/ Älykäs arki älykkäässä kaupungissa esiselvitys. Linnan kehitys Oy Ympäröivän maankäytön kytkeminen moottoritien liikennekäytävään. Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä 27/ Rataverkon raakapuun terminaali- ja kuormauspaikkaverkon kehittäminen - Kaikki kuljetusmuodot kattava selvitys. Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä 31/2011. (Selvityksen päivitys kesken). Ekoliitu kestävän liikkumisen suunnitelma. Uudenmaan ELY-keskus / Strafica Oy / Linea Konsultit Oy tavan_ja_turvallisen_liikkumisen_suunnitelma_ekoliitu.pdf Hämeen seudun lisäraiteet tilantarvetarkastelu, esiselvitys. Pöyry _riihimaki_hameenlinna.pdf Maankäytön, asumisen ja liikenteen kehityskuva 2030, Hattula, Hämeenlinna ja Janakkala Joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelma. Yhdyskuntatekniikka Jutila, Heli: Hämeenlinnan hulevesitulvariskien alustava arviointi. Hämeenlinnan ympäristöjulkaisuja 18. Hämeenlinnan kaupunki (kv ). Jutila, Heli: Hämeenlinnan kaupungin hulevesistrategia. Hämeenlinnan ympäristöjulkaisuja 1. Hämeenlinnan kaupunki (kaupunginhallitus (kh) ). Hämeenlinnan seudun vesihuollon yleissuunnitelma Hämeen ympäristökeskus.

12 12 Ympäristöhäiriöt ja pilaantuneet maat Piilola, Heidi: Hämeenlinnan hiljaisten alueiden kartoitus. Ympäristöosaston julkaisuja 37/2005. Hämeenlinnan kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöosasto Lukkarinen, Hannu: Melutilanteen perusselvitys, Hämeenlinna. Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymä ympäristöosasto Puolustusvoimien harjoitusalueiden meluselvitys. Maaperän tilan tietojärjestelmä, MATTI. Kansallinen kaupunkipuisto Hämeenlinnan kansallinen kaupunkipuisto Hoito- ja käyttösuunnitelma. Hämeenlinna (Vahvistettu ympäristöministeriössä ). Luonto Jutila, Heli: Hämeenlinnan luonto-opas. Hämeenlinnan seudullisen ympäristötoimen julkaisuja 15/ Arkeologiset selvitykset Muinaisjäännösrekisteri, rekisteriportaali. Museovirasto. Rakennusperintörekisteri, rekisteriportaali. Museovirasto. Rakennetun kulttuuriympäristön inventoinnit, maisemaselvitykset Valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt, RKY. Museovirasto Rakennettu Häme, Maakunnallisesti arvokas rakennusperintö. Hämeen liitto Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet. Ympäristöministeriö, ympäristönsuojeluosasto, mietintö 66/ Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointi; Maaseudun kulttuurimaisemat ja maisemanähtävyydet, Ehdotus Kanta-Hämeen ja Päijät- Hämeen valtakunnallisesti arvokkaiksi maisema-alueiksi, Hämeen valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointi Katriina Koski SUUNNITTELUN STRATEGISET TAVOITTEET 5.1 Kaupungin arvot ja yleiskaava Kaupungin arvot ovat: Yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys, asukaslähtöisyys ja palveluhenkisyys, luovuus ja rohkeus sekä kestävä elämäntapa. Yhdenvertaisuus ja yhteisöllisyys: Hämeenlinnan kaupunki mahdollistaa hyvän arjen ja kehityksen kaikille tasapuolisesti. Asukkaita kannustetaan monipuoliseen yhteistoimintaan ja vastuuseen lähipiiristään. Asukaslähtöisyys ja palveluhenkisyys: Asukkaat osallistuvat kaupungin ja palvelujen kehittämiseen. Kaupunki palvelee ammattitaitoisesti ja ystävällisesti. Luovuus ja rohkeus: Kaupunki tukee kuntalaisten aloitteellisuutta ja kehittää toimintaansa rohkeasti. Kaupunki hakee ennakkoluulottomasti kekseliäitä ja raikkaita ratkaisuja..

13 13 Kestävä elämäntapa: Kaupunkia rakennetaan taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti vastuullisesti. Kaupunki huolehtii rakennetusta ympäristöstä ja säilyttää puhtaan luonnon myös tuleville sukupolville. 5.2 Kaupungin visio ja yleiskaava Visio määrää suunnan tavoitteille: Hämeenlinna on historiastaan elinvoimaa ammentava, kaunis ja kodikas kulttuurikaupunki Suomen sydämessä. Visiossa on useita maankäytön suunnitteluun liittyviä linjauksia. Maankäytön strategia perustuu näihin linjauksiin ja maankäyttö toteuttaa osaltaan koko kaupungin strategiaa. Alla on lueteltu vision tätä yleiskaavatyötä suoraan koskevat kohdat ja niihin kohdistuvat mittarit. Luova ja elinvoimainen elinkeinoympäristö - Kasvukäytävän (HHT-akseli) vahvistaminen ja hyödyntäminen - HHT:ta vahvistava yleiskaava laaditaan valtuustokauden aikana Kaupunkilaisten hyvää arkielämää tukevat, kumppanuuteen ja tarpeeseen perustuvat palvelut Hyvä ympäristö ja kestävä kaupunkisuunnittelu - Kokonaisvaltainen, ennakoiva ja kestävä maankäytön suunnittelu o Kantakaupungin ajantasainen yleiskaava valmis o Aluekehityshankkeet etenevät suunnitellusti o Kevyen liikenteen suunnitelma laadittu ja sen toteutusta seurataan - Hallittua kasvua tukeva tonttitarjonta, monipuoliset asumismahdollisuudet ja tarkoituksenmukaiset palveluverkot o Vapaiden tonttien määrä suhteessa kysyntään - Ympäristö- ja energiainnovaatioiden käyttöönotto ja uuden teknologian hyödyntäminen - Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen, terveellinen elinympäristö ja vesistöjen puhtaus Tasapainoinen talous ja tuloksellisuuden parantaminen - Tulo- ja rahoituspohjan vahvistaminen. o Asukasluku (kasvutavoite0,5 % vuodessa) o Tasapainoinen väestörakenne

14 14 Asuntotuotantoalueet ja vaiheistus o 5.3 Maankäytön kehittämisen periaatteet ja yleiskaava - Hämeenlinnan elinvoima nojautuu Suomen kasvukäytävään, jossa merkittävin kasvu ja maankäytön muutokset kohdistuvat kantakaupunkiin o keskusta, 3-tie, päärata ja muut pääväylät ja niiden liittymät luovat kaupungin kasvun ytimen o Harvialan aluetta kehitetään jatkossa laatimalla alueelle yhteistyössä Janakkalan kanssa yleiskaava ja alueen toteuttamissuunnitelma Hattulan suuntaa kehitetään Pälkäneentien ja rautatien/moottoritien välisellä alueella Kirstulassa, Katinalassa, Parolassa yhteistyössä Hattulan kanssa - Tonttitarjonta vastaa asumisen ja yritystoiminnan erityyppiseen kysyntään - Luodaan mahdollisuudet kaupungin kasvulle 500 as./v ja noin 400 as./v, josta kerrostaloihin 175 asuntoa ja pientaloihin 225 asuntoa. - Keskustaa kehitetään aktiivisesti yhdessä yksityisten toimijoiden kanssa. - Vahvistetaan keskustan vetovoimaisuutta koko seutukuntaa palvelevana kauppapaikkana ja vapaa-ajantoimintojen ja tapahtumien keskuksena. - Vahvistetaan keskustan ranta-alueita kaupunkilaisten oleskelutiloina ja kasvatetaan niiden matkailullista vetovoimaa. - Keskustassa ja keskustan tuntumassa asuntotuotanto on pääosin kerrostalorakentamista. - Kaupungin vetovoiman turvaamiseksi ja monipuolisen kaupunkirakenteen turvaamiseksi tiivistä pientaloasumista osoitetaan myös vetovoimaisille paikoille keskustan tuntumaan, lähinnä Vanaja Kantolaan ja Kaurialaan. - Keskustan tuntumassa omakotitontit ovat pieniä, selvästi alle 800 m², kantakaupungin laidoilla n. 800 m². - Pientaloasuminen painottuu kantakaupungin reunavyöhykkeelle ja kaupunginosakeskuksiin. Keskustan tuntumassa kannustetaan omakotialueiden täydennysrakentamiseen kaupunkikuvaa turmelematta. Kaupunkirakenteen tiivistyessä turvataan silti riittävän laajat ja laadukkaat viheralueet, jotka muodostavat yhtenäisen verkoston ja jotka voivat samalla toimia osana ekologista verkostoa..

15 15 - Tonttitarjonta edellyttää suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Laaditaan joustavat ja päivitettävät yleiskaavat maankäytön muutosalueille - Luodaan tonttitarjontaan puskuria: asemakaavoissa on jatkuvasti varantoa kahden vuoden tonttikysynnän verran - Kaupungin kasvu pyritään ohjaamaan olemassa olevan rakenteeseen niin paljon kuin mahdollista ja laajeneminen järjestetään hallitusti. Kasvu tukeutuu mahdollisimman paljon olemassa olevaan palveluverkkoon ja kunnallistekniseen verkostoon. - Parannetaan kaupungin vetovoimaa. Huolehditaan kaupungin imagosta, pidetään huolta kansallisen kaupunkipuistoympäristön laadusta ja laajennetaan kansallista kaupunkipuistoa asteittain etelään ja myöhemmin Ahvenistonharjulle. - Pyöräilyn runkoverkoston suunnittelu tehdään osana kantakaupungin yleiskaavan valmistelua. 5.4 Yleiskaavan tavoitteet Kantakaupungin yleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena ja sen Päätavoitteena on kantakaupungin ja sitä kautta koko Hämeenlinnan elinvoimaisuuden vahvistaminen. Kaavan tavoitteena on lisäksi: - kehittää alueen liikennejärjestelmää tukemaan kaupungin kasvua turvaamalla hyvät ajoneuvoliikenneyhteydet sekä parantamalla joukkoliikenteen, polkupyöräilyn ja jalankulun mahdollisuuksia - parantaa kantakaupungin palveluverkkoa - vahvistaa keskustan elinvoimaisuutta laajentamalla keskustaksi miellettävää aluetta sekä selkeyttää kaupan rakennetta keskustassa ja sen tuntumassa - olemassa olevan yhdyskuntarakenteen tiivistäminen sekä muuttuvien alueiden osoittaminen uuteen käyttöön - kaupunkirakenteen hallittu laajentaminen - tärkeimpien virkistysreittien osoittaminen ja niiden kytkeminen toisiinsa - eri hankkeiden tarkoituksenmukainen ajoittaminen. Yleiskaavassa keskitytään erityisesti liikenteeseen sekä kaupallisiin ja muihin palveluihin. Yleiskaava on tarkoitus toteuttaa jatkuvapäivitteisenä siten, että seuraava yleiskaavatyö aloitetaan välittömästi tämän yleiskaavan valmistuttua ja siinä keskitytään tarkemmin niihin aihealueisiin, jotka tuolloin katsotaan keskeisimmiksi. Yleiskaavassa on tavoitteena koota yhdeksi kokonaisuudeksi vuosien varrella erilaisilla strategioilla ja linjauksilla ohjatut kaupunkirakenteen muutokset sekä eri muutosalueille tehdyt osayleiskaavat. Tavoitteena on mahdollistaa maankäytön kokonaisuuden hallinta tulevan asemakaavoituksen pohjaksi. 6. VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Suunnittelun yhteydessä arvioidaan toteuttamisen merkittäviä välittömiä ja välillisiä vaikutuksia: - yhdyskuntarakenteeseen - liikenteeseen - palveluihin ja palveluverkkoon - elinkeinoelämän toimintaedellytyksiin - kulttuuriperintöön ja maisemaan - luontoon ja luonnonvaroihin - virkistykseen - ihmisten elinoloihin, terveyteen, turvallisuuteen ja sosiaalisiin oloihin - ilmastonmuutoksen hallintaan ja energiansäästöön - yhdyskuntatalouteen

16 16 7. OSALLISET Vaikutusten arvioinnit pohjautuvat olemassa oleviin ja sekä kaavaprosessin kuluessa laadittaviin selvityksiin. Arvioinnin tekee maankäytön suunnittelu tai maankäytön suunnittelun tilaama konsultti yhteistyössä eri asiantuntijoiden kanssa. Myös osallisilla ja muilla asiantuntijoilla on mahdollisuus arvioida kaavan vaikutuksia kaikissa kaavan vaiheissa. Arviointien vaikutusalue vaihtelee riippuen tarkasteltavista vaikutuksista. Osallisia ovat MRL 62 :n mukaan alueen maanomistajat sekä ne, joiden asumiseen työntekoon tai muihin oloihin yleiskaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat ne viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Kaavoitusmenettely tulee järjestää ja suunnittelun lähtökohdista, tavoitteista ja mahdollisista vaihtoehdoista kaavaa valmisteltaessa tiedottaa niin, että osallisilla on mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, arvioida kaavoituksen vaikutuksia ja lausua kirjallisesti tai suullisesti mielipiteensä asiasta. Alueen suunnittelussa osallisia ovat: - Suunnittelualueen ja lähialueen maanomistajat, asukasyhdistykset, asukkaat ja yritykset - Kaupungin viranomaistahot ja hallintokunnat o Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: joukkoliikennekoordinaattori yhdyskuntarakenteen palvelut o Viranomaispalvelut: ympäristöviranomainen rakennusvalvonta o Lapset, nuoret ja elämänlaatu tiimi o Terveyden ja toimintakyvyn edistäminen sekä ikäihmiset -tiimi o Palo- ja pelastustoimi sekä muut kaupungin asiantuntijatahot - Viranomaiset o Hämeen ELY-keskus o Uudenmaan ELY-keskus (liikenne) o Liikennevirasto o Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi o Museovirasto o Hämeen liitto o Puolustusvoimat - Naapurikunnat o o Hattulan ja Janakkalan kunta Akaan ja Valkeakosken kaupungit sekä Asikkalan, Hausjärven, Hämeenkosken, Lopen, Padasjoen, Pälkäneen, Tammelan ja Urjalan kunta - Kunnallisteknisten verkostojen haltijat o Elenia Lämpö Oy ja Elenia Verkko Oy o Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy o Sonera Oyj, Elisa Oyj, DNA Oy sekä muut teleoperaattorit o Gasum Oy - Muut asianosaiset.

17 17 8. ORGANISAATIO Projektia johtaa ja käytännön työn toteutuksesta vastaa yleiskaava-arkkitehti tilaajapäällikön ohjauksessa. Työn etenemistä ohjaa kaupungin johtajista, kaupunkisuunnittelutiimistä ja poliittisista päättäjistä koostuva ohjausryhmä, joka varmistaa myös kaupungin eri yksiköiden näkökulmien huomioimisen työssä. Työtä varten perustetaan lisäksi teemoittain valmisteluryhmiä, jotka koostuvat kaupungin asiantuntijoista sekä ulkopuolisista asiantuntijoista. Ryhmien rakenne voi vaihdella hankkeen kuluessa. Yleiskaavan valmisteluryhmät ovat: 1. asumisen ryhmä 2. liikenneryhmä 3. elinkeinoryhmä 4. palveluverkkoryhmä 5. luonto, virkistys ja ympäristöryhmä 6. teknisten verkostojen ryhmä Työ kokoaa yhteen paljon eri toimijoita. Kaupungin oman suunnitteluorganisaation (kaikki tilaajayksiköt) lisäksi tärkeitä osallistujia ovat poliittiset päättäjät, kaupungin johto, elinkeinoyhtiö, yrittäjien ja kiinteistönomistajien sekä asukkaiden edustajat. Kantakaupungin yleiskaavan laadinta toteutetaan kiinteässä yhteistyössä kaupungin eri yksiköiden kesken eri osapuolten sitouttamiseksi yhteisiin tavoitteisiin. Projektin organisaatio.

18 18 9. TYÖOHJELMA 9.1 Aloitusvaihe Kaavoitus jakautuu kolmeen vaiheeseen: 1. Aloitusvaihe 2. Luonnosvaihe / valmisteluvaihe 3. Ehdotusvaihe Kantakaupungin yleiskaava tuli vireille vuoden 2014 kaavoituskatsauksessa, joka kuulutettiin Vuoden 2014 aikana on laadittu erilaisia selvityksiä ja suunnitelmia, joista tärkeimmät ovat: - Keskustavisio - Maankäytön linjaukset, jotka muodostavat yleiskaavatyön lähtökohdat - Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan yhteinen rakennemalli - Hämeenlinnan seudullinen liikennejärjestelmäsuunnitelma - Hämeenlinnan rakennushistoriallinen selvitys - Alueelliset väestöprojektiot Asunto-ohjelma Elinvoimaohjelma EVO Jukolan kaavarunko - Kaurialan kaavarunko (laadittu vuonna 2013) Lisäksi on selvitetty palveluverkon rakennetta suhteessa mahdollisiin laajenemissuuntiin sekä keskustan pysäköintiä. Myös Sampo-Alajärven ja Engelinrannan osayleiskaavat ovat olleet osa koko kantakaupungin osayleiskaavaa. Selvityksien ja suunnitelmien laatiminen jatkuu koko yleiskaavaprosessin aikana. Aloitusvaiheen työohjelma 2015 Vuosi neljännes Työvaihe 2015 I Osallistumis- ja arviointisuunnitelma yhdyskuntalautakunnan käsiteltävänä. Suunnitelma asetetaan nähtäville ja järjestetään yleisötilaisuus. Maankäytön suunnittelun linjaukset (yleiskaavatyön lähtökohdat) kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston käsiteltävänä 1/2015 ja 2/2015. Yleiskaavasta järjestetään 1. viranomaisneuvottelu 2/2015..

19 Luonnosvaihe / valmisteluvaihe Tavoitteena on tuottaa yleiskaavaluonnos vuoden 2015 aikana. Aloitusvaiheessa syntyneitä lähtökohtia tarkennetaan yhdessä osallisten kanssa. Luonnosvaiheessa tehtävät selvitykset: - Pysäköintiselvitys - Hämeenlinnan kantakaupungin kaupan selvityksen päivitys - Täydennysrakentamisen selvitys. - Luontoselvitysten kokoaminen, merkittävät luontokohteet. Luonnos- / valmisteluvaiheen työohjelma Aikataulu Työvaihe 2015 I Kevään työpajojen pohjaksi tehdään alustavat teemakartat yhdessä valmisteluryhmien kanssa 4/2015. Teemakartat rakennetaan kunkin osa-alueen ympärille. Näitä ovat: - asuminen - liikenne - elinkeinot - palvelut - luonto, virkistys ja ympäristö - tekniset verkostot 2015 II Alustavat teemakartat esitellään ohjausryhmälle 5/2015. Järjestetään työpajat osallisille. Tilaisuuksia järjestetään kaksi 5-6/2015. Tilaisuuksien aiheet ovat: - asuminen, liikenne ja virkistys - palvelut ja elinkeinot Järjestetään asukaskysely koskien tiivistämistä ja laajenemissuuntia 6-8/ III Järjestetään asukaskysely koskien liikennettä 9-10/ IV Yleiskaavaluonnoksen ensimmäinen versio ja saatu palaute käydään läpi valmisteluryhmissä 10/2015. Yleiskaavaluonnoksen toinen versio esitellään ohjausryhmälle 11/2015.

20 20 Yleiskaavaluonnos yhdyskuntalautakunnan iltakoulussa 11/ I Yleiskaavaluonnos yhdyskuntalautakunnan käsiteltävänä 1/2016. Yleiskaavaluonnos nähtävänä 2 3/2016. Osayleiskaavaluonnoksesta järjestetään yleisötilaisuus. 9.3 Ehdotusvaihe Tavoitteena on tuottaa yleiskaavaehdotus vuoden 2016 aikana. Hyväksymiskäsittely on vuoden 2017 alkupuolella. Ehdotusvaiheessa tehtävät selvitykset: - Hämeenlinnan liikenneverkkoselvityksen päivitys. - Pyöräilyn runkoverkkoselvitys, laatukäytävien toteutus. - Mitoitusselvitys - Yhdyskuntakustannusten vertailuselvitys - Kantakaupungin meluselvitys. Ehdotusvaiheen työohjelma Aikataulu Työvaihe 2016 I Yleiskaavaluonnoksesta järjestetään kaksi työpajaa 3/ II Yleiskaavasta järjestetään 2. viranomaisneuvottelu 4/2016. Luonnosvaiheessa saatu palaute käydään läpi valmisteluryhmissä 4/2016. Saatu palaute ja sen vaikutus kaavaan esitellään ohjausryhmälle 5/ III Ehdotuksen ensimmäinen versio käydään läpi valmisteluryhmissä 8/2016. Ehdotuksen toinen versio esitellään ohjausryhmälle 9/ IV Ehdotuksen kolmas versio yhdyskuntalautakunnan iltakoulussa 10/2016..

21 21 Ehdotus yhdyskuntalautakunnan käsiteltävänä 11/2016. Ehdotus asetetaan nähtäville 12/ I Yleiskaavasta järjestetään 3. viranomaisneuvottelu 1/2017. Ehdotus yhdyskuntalautakunnan käsiteltävänä 3/ II Ehdotus kaupunginhallituksen käsiteltävänä 4/2017. Ehdotus valtuuston hyväksymiskäsittelyssä 5/2017.

HÄMEENLINNAN KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA 2035

HÄMEENLINNAN KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA 2035 3.3.2015 Maankäytön suunnittelu Dnro: 4739/2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa laatia kaavan tarkoitukseen ja merkitykseen nähden tarpeellinen

Lisätiedot

NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NUMMEN PALVELUKESKUS ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hämeenlinnan kaupunki 4.6.2015 1 Sisällysluettelo 1. TEHTÄVÄ... 2 2. SUUNNITTELUALUE... 2 3. ALOITE... 2 4. NYKYINEN SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

TIEDON SIIRTYMINEN YMPÄRISTÖPÄÄTÖKSENTEOSSA

TIEDON SIIRTYMINEN YMPÄRISTÖPÄÄTÖKSENTEOSSA TIEDON SIIRTYMINEN YMPÄRISTÖPÄÄTÖKSENTEOSSA ASIANTUNTIJATYÖPAJA ARKTINEN KESKUS 18.3.2011 Riitta Lönnström Suunnittelujohtaja Lapin liitto Maakuntakaavan tehtävät MRL 25 Maakuntakaavassa esitetään alueidenkäytön

Lisätiedot

Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 1454/2014 14:15 Y-TONTTI TOIVONTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 11.1.2015 päivitetty 9.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2.

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Kirkonkylän osayleiskaava

Kirkonkylän osayleiskaava Kirkonkylän osayleiskaava Yleiskaavapäällikkö Anita Pihala 8.6.2016 1 Osayleiskaavatyö alkaa... Miksi? Kirkonkylän kehittämistä varten laaditaan osayleiskaava, jossa ratkaistaan alueen maankäytölliset

Lisätiedot

KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA

KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA KEURUUN KAUPUNKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma koskee Keuruun keskustaajaman oikeusvaikutteisen osayleiskaavan laatimistyötä.

Lisätiedot

Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus

Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus Luhalahti, Iso-Röyhiö rantaosayleiskaava asukastilaisuus 17.5.2016 kaavajärjestelmä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Toimiva aluerakenne Eheytyvä yhdyskuntarakenne ja elinympäristön laatu Kulttuuri-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Asemanseudun osayleiskaava

Asemanseudun osayleiskaava INKOON KUNTA Asemanseudun osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 3.12.2014 P25714 Salomaa Kristina 3.12.2014 Sisällysluettelo 1 KAAVAPROSESSI JA KÄSITTELYVAIHEET... 1 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN

KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KYLPYLÄN KAUPUNGINOSA (10) KYLPYLÄKADUN RISTEYS ALUE, ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

Kaavajärjestelmä ja kaavojen sisältövaatimukset. Keski-Suomen ELY-keskus

Kaavajärjestelmä ja kaavojen sisältövaatimukset. Keski-Suomen ELY-keskus Kaavajärjestelmä ja kaavojen sisältövaatimukset Keski-Suomen ELY-keskus 19.04.2017 MRL:N YLEINEN TAVOITE (MRL 1 ) Järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että luodaan edellytykset hyvälle elinympäristölle

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos, Oitin korttelin 104 tontit 1 ja 2, Putkipelto

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos, Oitin korttelin 104 tontit 1 ja 2, Putkipelto Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos, Oitin korttelin 104 tontit 1 ja 2, Putkipelto 25.9.2017 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Kaavamuutoskohde

Lisätiedot

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23

kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 Rovaniemen kaupunki Yleiskaavan muutos kortteli 516, tontti 22 Yliopistonkatu 23 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.04.2013 ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ 2013 2 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Keskusta (kaupunginosa 3) kortteli 1: tontit 1, 1004, 2002 ja 2003 sekä erityis ja suojelualue Sibeliuskoti.

Keskusta (kaupunginosa 3) kortteli 1: tontit 1, 1004, 2002 ja 2003 sekä erityis ja suojelualue Sibeliuskoti. KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS HML/2321/10.02.03.01/2018DIAARI Kaavan nro: 2551 1(4) 2551 KORTTELI 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA 30.1.2019 Keskusta (kaupunginosa 3) kortteli

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki

Janakkalan kunta Turenki Janakkalan kunta Turenki 17.8.2015 1 Kauriinmaa etelä D:no 267/2015 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan pohjoispuolella,

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Hätilän koulukeskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Kaavanumero: Diaari-nro: HML/3844/ /2018 HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KAAVOITUS

Hätilän koulukeskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Kaavanumero: Diaari-nro: HML/3844/ /2018 HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KAAVOITUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hätilän koulukeskus Kaavanumero: 2543 Diaari-nro: HML/3844/10.02.03.01/2018 HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KAAVOITUS 27.8.2018 1 Kohde Hakija/aloite Päätökset Vireilletulo

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavatunnus 3-333 Asianro 951/10.02.03/2012 Asemakaavan muutos, Klaukkala, Klaukkalan ohikulkutie Kortteli 3184 sekä maatalous-, katu- ja liikennealue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.10.2012

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavatunnus 2-225 Asianro Nurmijärven kunta /Ympäristötoimialue/Asemakaavoitus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.06.2012 Asemakaavan muutos, Kirkonkylä, Alhonniitty, kortteli 2604, tontti 2 1. Suunnittelualueen

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS. HML/397/ /2019 DIAARI Kaavan nro: 2565

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS. HML/397/ /2019 DIAARI Kaavan nro: 2565 KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS HML/397/10.02.03.00/2019 DIAARI Kaavan nro: 2565 1(5) ASEMAKAAVA 2565, MARSSITIE 40 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.03.2019 Vuorentaka (kaupunginosa 28) osoitteessa

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty

Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.11.2008 päivitetty 10.12.2008, 20.02.2009 SIPOON KUNTA KEHITYS-

Lisätiedot

Sandsundin asemakaavan osan muutos, korttelit 28 ja 43. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Sandsundin asemakaavan osan muutos, korttelit 28 ja 43. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Sandsundin asemakaavan osan muutos, korttelit 28 ja 43 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599406201603 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

Janakkalan kunta Tervakoski

Janakkalan kunta Tervakoski Janakkalan kunta Tervakoski 25.4.2014 1 Lepola Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee noin 1,5 km etäisyydellä Tervakosken liikekeskustasta, Vanhan kylän

Lisätiedot

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SAVITAIPALEEN KUNTA Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2018 Savitaipaleen kunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Laadittu 1.11.2014 Tarkistettu 06.10.2015 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: 144/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.10.2014 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.2.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Edsevön asemakaavan muutos (Edsevön eritasoliittymä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599402201608 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaunispään asemakaavan muutos VT 4:n ympäristö OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.10.2009 Sisällysluettelo: 1. Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? 3 2. Suunnittelu- ja vaikutusalue 3 3.

Lisätiedot

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA

KIIHTELYSVAARAN RANTAOSAYLEISKAAVA Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, hyväksytty valtioneuvostossa 31.11.2008 ja tulleet voimaan 1.3.2009 Alueidenkäyttötavoitteiden tehtävä Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat osa maankäyttö-

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 42 / Ymp.ltk 27.8.2013 / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.8.2013 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2013 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

KLAUKKALA ALI-TILKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.11.2011 / 11.2.2013 / 4.3.2014

KLAUKKALA ALI-TILKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.11.2011 / 11.2.2013 / 4.3.2014 KLAUKKALA ALI-TILKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.11.2011 / 11.2.2013 / 4.3.2014 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Klaukkalassa Ropakkotien eteläpuolella, rajoittuen

Lisätiedot

Korttelin 4001 asemakaava

Korttelin 4001 asemakaava Korttelin 4001 asemakaava Kiteen kaupunki 25.10.2017 2 (6) 25.10.2017 Korttelin 4001 asemakaava SISÄLTÖ SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 3 SUUNNITTELUALUEEN KUVAUS JA RAJAUS... 3 SELVITYKSET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: 5. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 540 ASEMAKAAVAN MUUTOS (Pajamäenkatu) Asemakaavan muutos koskee osaa 5.

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A. A s e m a k a a v a n m u u t o s ( )

TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A. A s e m a k a a v a n m u u t o s ( ) 4.9.2017 TUUSULANTIE 68 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A A s e m a k a a v a n m u u t o s ( 2 3 3 9 ) Asemakaavan muutos koskee 2. Killan kaupunginosan korttelin 83

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SAVITAIPALEEN KUNTA SAIMAAN ALUEEN YLEISKAAVAMUUTOKSET 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.12.2017 Savitaipaleen kunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1

Lisätiedot

NUMMINEN-ONKIMAA OSAYLEISKAAVAN MUUTOS / ANDERSBERGIN KOULU OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

NUMMINEN-ONKIMAA OSAYLEISKAAVAN MUUTOS / ANDERSBERGIN KOULU OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NUMMINEN-ONKIMAA OSAYLEISKAAVAN MUUTOS / ANDERSBERGIN KOULU OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.3.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis-

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Jalkaranta, Tapanilankatu 6. Lahti.fi OAS A (7) D/1423/ /2017. Puh.

A Asemakaavan muutos. Jalkaranta, Tapanilankatu 6. Lahti.fi OAS A (7) D/1423/ /2017. Puh. OAS A-2761 1 (7) A-2761 Asemakaavan muutos 5.11.2018 Jalkaranta, Tapanilankatu 6 Lahti.fi OAS A-2761 2 (7) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Asemakaava

Lisätiedot

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 4 / Ymp.ltk / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 4 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 7 VANHA KAUPPALA, KORTTELI 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

KAAVOITUS. Kaavaprosessi kuvaa sekä yleiskaava- että asemakaavatasoisen kaavan laadinnan.

KAAVOITUS. Kaavaprosessi kuvaa sekä yleiskaava- että asemakaavatasoisen kaavan laadinnan. KAAVOITUS Kaavaprosessi kuvaa sekä yleiskaava- että asemakaavatasoisen kaavan laadinnan. Laajat kaupunkisuunnittelutehtävät ja yleiskaavoitus tapahtuvat kaupunginhallituksen alaisuudessa. Valmistelevana

Lisätiedot

Stormhälla Stora ja Lilla Tallholmen saarten ja ranta- alueen asemakaava ja asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Stormhälla Stora ja Lilla Tallholmen saarten ja ranta- alueen asemakaava ja asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma H A N G O N K A U P U N K I Stormhälla Stora ja Lilla Tallholmen saarten ja ranta- alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.1.2013 / 6.3.2013 / 27.3.2013/ 31.1.2014/

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 1. 1(8) Kurikan kaupunki Asemakaavamuutos koskien Nummi (3) korttelia 11 sekä virkistysaluetta. Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Kuva 1 Asemakaavan muutosalue Nummen kaupunginosassa Liite

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava.

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Ala-Ähtävän asemakaavan muutos, Langkulla (Malue muutetaan AO-alueeksi) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Ala-Ähtävän asemakaavan muutos, Langkulla (Malue muutetaan AO-alueeksi) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Ala-Ähtävän asemakaavan muutos, Langkulla (Malue muutetaan AO-alueeksi) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599414201601 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin yleiskaava. Yleiskaavan vaikutusten arviointi

Jyväskylän kaupungin yleiskaava. Yleiskaavan vaikutusten arviointi Jyväskylän kaupungin yleiskaava Yleiskaavan vaikutusten arviointi 24.4.2012 Maankäyttö- ja rakennuslain 39 :n mukaan yleiskaavaa laadittaessa on otettava huomioon: 1. yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN

OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN OSALLISTUMINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUUN KEURUU 18.4.2012 Ritva Schiestl Ympäristölakimies Ritva Schiestl 19.4.2012 Osallistuminen ja vaikuttaminen perustuslain mukaan Kansanvaltaisuus Kansanvaltaan sisältyy

Lisätiedot

SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012

SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 J O K I O I N E N SELKÄIMEN ALUEEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2016 päivitetty: 16.12.2016 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Metsä-Tietola, kaava nro 466 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi

Lisätiedot

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 2.12.2014 päivitetty: 4.5.2015 on lakisääteinen

Lisätiedot

Kolpin teollisuusalueen asemakaavan laajennus. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin teollisuusalueen asemakaavan laajennus. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin teollisuusalueen asemakaavan laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599599404201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Tekninen virasto Kaavoitus 19.05.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Kuva 1. Suunnittelualue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Uuden rakennus- ja maankäyttölain

Lisätiedot

OHKOLAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OHKOLAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OHKOLAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päivitetty 27.10.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012

PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 J O K I O I N E N PAUKKUMÄEN ASEMAKAAVA JA -MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016 16.11.2015, tark 25.1.2016 Kerhomajankadun kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A

O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A 23.10.2017 KÄENKATU 2, VÄINÄMÖISENTIE 16 JA TERHIKINTIE 3 O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A A s e m a k a a v a n m u u t o s ( 2 3 2 9 ) Asemakaavan muutos koskee 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9011, 9012, 9021, 9022, 9023, 9026 JA 9029 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MAANMITTAUS- JA SUUNNITTELUPALVEUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS. Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2. kuva Ida Fasching 2014 Lohjan kaupunki Ympäristötoimi Kaavoitus AO 18.11.2014, 24.2.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma L35 RAJAVARTIOSTONKATU, ASEMAKAAVAN MUUTOS YMPÄRISTÖTOIMEN KAAVOITUKSEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

FCG Planeko Oy OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 ( 7 ) Hangon kaupunki Kantakaupungin yleiskaava 104-C9376

FCG Planeko Oy OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 ( 7 ) Hangon kaupunki Kantakaupungin yleiskaava 104-C9376 FCG Planeko Oy OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 ( 7 ) HANGON KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63, 64 ) 1 PERUSTIEDOT KAAVAN NIMI: KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA KAAVA-ALUE: Kaava-alue

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot