Aineistokuvaus. *1. Jätetään osakkuusyritykset pois; data koe; set konsernit9512; if jasenlaji in (1,2,6); run;

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aineistokuvaus. *1. Jätetään osakkuusyritykset pois; data koe; set konsernit9512; if jasenlaji in (1,2,6); run;"

Transkriptio

1 Aineistokuvaus Konsernit Sisältökuvaus Konsernirekisterin tiedoista on muodostettu tutkimuskäyttöön yhtenäinen aikasarja vuosille 1995, Aineisto sisältää konsernitason tietoja konsernin rakenteesta (emo-, tytär-, yhteis- ja osakkuusyritykset), henkilöstön määrästä, liikevaihdosta ja monikansallisuudesta. Liikevaihdon osalta tietoja on karkeistettu. Konsernirekisteri kattaa suurimmat Suomessa toimivat konsernit. Vuodesta 2003 lähtien konsernirakenne sisältää myös alakonsernit, mutta alakonserneille ei ole liikevaihtoa tai muita tietoja. Konsernirekisterin kattavuus on vielä heikko rekisterin alkuvuosina 1997 (550 konsernia tutkimuspaneelissa) ja 1998 (727 konsernia). Vuonna 2002 mukana oli 2183 konsernia ja vuonna konsernia. Kattavuus paranee vähitellen mm. ulkomaalaisomistajuustietojen parantumisen ja pienien konsernien mukaan ottamisen myötä. Nykyisen sisällön mukainen järjestelmä on ollut käytössä vuodesta Vuodesta 2008 lähtien rekisterin laatu on aiempaa parempi ja parittomia yksiköitä on poistettu. Vuoden 2012 tiedoissa on mukana 6233 konsernia. Tiedot on päivitetty vuosille / Käyttäjiä pyydetään huomioimaan, että aineistossa on osin päällekkäisiä tai ristiriitaisia suhdetietoja johtuen aineiston päivitysprosessin luonteesta. Uudet tiedot päivittyvät vanhojen perään (vanhempien vuosien tiedot eivät korvaudu). Aineistoa pyritään korjaamaan seuraavan päivityksen yhteydessä. Jos halutaan aineistoon vain yksi rivi per yritys per vuosi, voidaan esimerkiksi ottaa mukaan vain vuoden viimeiset voimassa olleet suhteet emojen ja tyttärien välillä: *1. Jätetään osakkuusyritykset pois; data koe; set konsernit9512; if jasenlaji in (1,2,6); *2. Järjestetään aineisto konserni-yrityssuhteen alkupäivämäärien mukaan; proc sort data=koe out=koe2; by syrtun vuosi alkupvm; *2. Valitaan kunakin vuonna viimeinen voimassa ollut suhde; data koe3; set koe2; by syrtun vuosi; if last.vuosi; Jos yritys on kuulunut johonkin konserniin asti, ja yritys on myyty toiseen konserniin alkaen , tulee tällä tavalla mukaan ainoastaan tämä alkanut suhde. Lisätietoja tutkijapalveluista: tutkijapalvelut@tilastokeskus.fi. Kohdejoukko Konsernit ja niihin kuuluvat yritykset (emo, tytär, osakkuusyritys tai muu) Lähdeaineisto Konsernirekisteri, konsernitiedot saadaan Patentti- ja rekisterihallitukselle tai Suomen Asiakastieto Oy:lle toimitetuista konsernitilinpäätöksistä. Muuttujia 25 Muuttujaluettelo sknstun syrtun vuosi jasenlaji tyyppi maa maa_vuositieto tol95 tol2002 tol2008 knslaji Suojattu konsernitunnus Suojattu konserniyrityksen tunnus Yrityksen asema pääkonsernissa Konsernin tyyppi Konsernin kansallisuus Konsernin kansallisuus viitevuonna Konsernin laskennallinen päätoimiala TOL95 Konsernin laskennallinen päätoimiala TOL2002 Konsernin laskennallinen päätoimiala TOL2008 Eurostatin määrittelemä konsernilaji 1 (5)

2 henkilosto kotim_henkilosto liikevaihto_sl ulkom_henkilosto ulkom_liikevaihto_sl ulkom_liikevaihto_kasvu alo_muoto lop_muoto laji alkupvm loppupvm omistus aanivalta kontrolli Muuttujat Konsernihenkilöstön määrä Konsernin kotimainen henkilöstö Konsernin konsolidoitu liikevaihto suuruusluokittain Konsernin ulkomainen henkilöstö Konsernin ulkomainen liikevaihto suuruusluokittain Konsernin ulkomaisen liikevaihdon kasvuprosentti Konsernin aloitusmuoto Konsernin lopetusmuoto Kotimainen rekisteriyritys=1 Konserni-yrityssuhteen ominaisuuden alkupäivä Konserni-yrityssuhteen ominaisuuden loppupäivä Konsernin omistusosuus tytär-, osakkuus- ja muissa yrityksissä Konsernin äänivaltaosuus tytär-, osakkuus- ja muissa yrityksissä Emoyrityksen määräysvalta tytäryritykseen Suojattu konsernitunnus sknstun Suojattu konsernitunnus. Konsernitunnus voidaan antaa kaikille Suomessa rekisteröidyille pääkonserneille. Suojattu konserniyrityksen tunnus syrtun Suojattu konserniyrityksen tunnus. Emo-, tytär-, osakkuus- ja muiden yhtiöiden y-tunnus. vuosi Yrityksen asema pääkonsernissa jasenlaji Konserniyrityksen jäsenlaji, joka kertoo yrityksen aseman pääkonsernissa. Jäsenlajeja ovat: 1 Emoyritys; suomalainen viimekäden emo 2 Tytäryritys; viimekäden tytär 3 Yhteisyritys 4 Osakkuusyritys 5 Intressiyritys 6 Väliemo; tytäryritys, jolla on myös itsellään tyttäriä 7 Ulkomainen perimmäinen omistajataho (UCI) 8 Ulkomainen suora emo (first shot) Lähde: PRH:n konsernitilinpäätöstiedot, Suomen Asiakastieto Oy:n konserniaineisto Konsernin tyyppi tyyppi Konsernin tyyppi. Mukana vain yrityskonsernit. Mahdolliset arvot ovat: () 1 Yrityskonserni (2 Kuntakonserni) 3 Yksittäinen ulkomaalaisen konsernin kotimainen tytäryritys (nk. OTY5-konserni) OTY5-konsernien lisääminen konsernirekisteriin on osaltaan kasvattanut aineiston kattavuutta. Konsernin kansallisuus 2 (5)

3 maa Konsernin kansallisuus. Jos konsernilla ei ole voimassa olevaa suhdetta ulkomaiseen emoyritykseen, määräytyy kansallisuudeksi 'Suomi'. Konsernin kansallisuus viitevuonna maa_vuositieto Konsernin kansallisuus viitevuonna. Jos konsernilla ei ole voimassa olevaa suhdetta ulkomaiseen emoyritykseen, määräytyy kansallisuudeksi 'Suomi'. Konsernin laskennallinen päätoimiala TOL95 tol95 Konsernin laskennallinen päätoimiala (TOL95) tilastovuonna. Saatavilla 2002 asti. Konsernin laskennallinen päätoimiala TOL2002 tol2002 Konsernin laskennallinen päätoimiala (TOL2002) tilastovuonna. Saatavilla Konsernin laskennallinen päätoimiala TOL2008 tol2008 Konsernin laskennallinen päätoimiala (TOL2008) tilastovuonna. Saatavilla Eurostatin määrittelemä konsernilaji knslaji Eurostatin määrittelemä konsernilaji (EG TYPE) 1 Täysin kotimainen konserni (All resident group) 2 Kotimaisessa kontrollissa oleva monikansallinen konserni (Domestically controlled group) 3 Ulkomaalaisessa kontrollissa oleva monikansallinen konserni (Foreign controlled group) Konsernihenkilöstön määrä henkilosto Konsernihenkilöstö. Henkilöstön määrä tilastovuoden tilikautena keskimäärin. Konsernin kotimainen henkilöstö kotim_henkilosto Konsernin kotimainen henkilöstö. Henkilöstön määrä Suomessa tilastovuoden tilikautena keskimäärin. Konsernin konsolidoitu liikevaihto suuruusluokittain liikevaihto_sl Konsernin konsolidoitu liikevaihto tilastovuonna suuruusluokittain: 0 liikevaihto=0 1 1<=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< liikevaihto>= '' liikevaihto on tyhjä tai negatiivinen Konsernin ulkomainen henkilöstö 3 (5)

4 ulkom_henkilosto Konsernin ulkomainen henkilöstö. Henkilöstön määrä tilastovuoden tilikautena keskimäärin. Konsernin ulkomainen liikevaihto suuruusluokittain ulkom_liikevaihto_sl Konsernin ulkomainen liikevaihto tilastovuonna suuruusluokittain: 0 liikevaihto=0 1 1<=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< <=liikevaihto< liikevaihto>= '' liikevaihto on tyhjä tai negatiivinen Konsernin ulkomaisen liikevaihdon kasvuprosentti ulkom_liikevaihto_kasvu Konsernin ulkomaisen liikevaihdon kasvuprosentti verrattuna edelliseen tilastovuoteen. Konsernin aloitusmuoto alo_muoto Konsernin aloitusmuoto. Aloitusmuotoja ovat: 1 Yhtiöittäminen tai tytäryrityksen perustaminen 2 Konsernifuusio 3 Yritysosto 9 Muu Konsernin lopetusmuoto lop_muoto Konsernin lopetusmuoto. Lopetusmuotoja ovat: 0 Toiminnassa 1 Konsernin lakkaaminen 2 Konsernifuusio 3 Tytäryritysten myynti 4 Tytäryritysten lakkaaminen tai sulautuminen 5 Emoyrityksen osto 6 Siirtynyt pois kohdejoukosta 9 Muu Kotimainen rekisteriyritys=1 laji Aineistossa mukana vain kotimaiset rekisteriyritykset, saa arvon 1 aina. Konserni-yrityssuhteen ominaisuuden alkupäivä alkupvm Konserni-yrityssuhteen ominaisuuden (omistusosuus, äänivalta, jäsenlaji) alkupäivä. Jos suhteen alkupäivämäärää ei tiedetä, käytetään tilikauden ensimmäistä päivää tai tilikaudella perustetun yrityksen aloituspäivää. Konserni-yrityssuhteen ominaisuuden loppupäivä 4 (5)

5 loppupvm Konserni-yrityssuhteen ominaisuuden (omistusosuus, äänivalta, jäsenlaji) loppupäivä. Jos suhteen loppupäivämäärää ei tiedetä, käytetään tilikauden viimeistä päivää tai mahdollisesti tilikaudella lopettaneen yrityksen lopetuspäivää, joka saadaan yritysrekisteristä. Konsernin omistusosuus tytär-, osakkuus- ja muissa yrityksissä omistus Konsernin omistusosuus tytär-, osakkuus- ja muissa yrityksissä tai konsernin ulkomaisen emon (suora tai viimekäden emo, kns_yr_jasenlaji 7, 8) omistusosuus konsernin kotimaisesta emosta. Alkaen vuodesta Konsernin äänivaltaosuus tytär-, osakkuus- ja muissa yrityksissä aanivalta Konsernin äänivaltaosuus tytär-, osakkuus- ja muissa yrityksissä tai konsernin ulkomaisen emon (suora tai viimekäden emo, tässä taulukossa muuttuja jasenlaji = 7, 8) äänivaltaosuus konsernin kotimaisesta emosta. Äänivaltaosuus on useimmiten sama kuin osakkeiden ja osuuksien suora omistusosuus. Alkaen vuodesta Emoyrityksen määräysvalta tytäryritykseen kontrolli Emoyrityksen määräysvalta tytäryritykseen. Alkaen vuodesta Muuttuja kertoo onko emotun-tiedon määrittelemällä oikeudellisella yksiköllä määräysvalta yrtun-tiedon määrittelemään tytäryritykseen: 0 Ei 1 Kyllä 5 (5)

Ohje 11.5.2015. Soveltamisohje yrityksiä ja yhteisöjä koskevien tietojen julkisuudesta. 1) yritys- ja yhteisötunnus ja sen voimassaoloaika

Ohje 11.5.2015. Soveltamisohje yrityksiä ja yhteisöjä koskevien tietojen julkisuudesta. 1) yritys- ja yhteisötunnus ja sen voimassaoloaika ,1111Țilastokeskus 11i' Statistikcentralen Ohje TKOO- C Y? 'Yv 29 95 201E TIED. Soveltamisohje yrityksiä ja yhteisöjä koskevien tietojen julkisuudesta 1. Soveltamisala 2. Yritysrekisterin julkiset tiedot

Lisätiedot

Suorat sijoitukset Suomeen vuonna 2008

Suorat sijoitukset Suomeen vuonna 2008 Suorat sijoitukset Suomeen vuonna 2008 13.2.2009 Airi Heikkilä Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 1 Suorat sijoitukset Suomeen, nettopääomavirrat 2004-2008 2 Merkittävää vuoden 2008 suorissa sijoituksissa

Lisätiedot

Ulkomaiset yritykset Suomessa Invest in Finlandin, Suomen Pankin ja Tilastokeskuksen tilastoissa

Ulkomaiset yritykset Suomessa Invest in Finlandin, Suomen Pankin ja Tilastokeskuksen tilastoissa Ulkomaiset yritykset Suomessa Invest in Finlandin, Suomen Pankin ja Tilastokeskuksen tilastoissa Helmikuu 2008 Tilastokeskus Työpajankatu 13 00022 Tilastokeskus Puh. (09) 17 341 Invest in Finland Kaivokatu

Lisätiedot

Konsolidointiryhmään tai konserniin kuuluvien sekä muiden erikseen mainittujen yritystenilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen

Konsolidointiryhmään tai konserniin kuuluvien sekä muiden erikseen mainittujen yritystenilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen FINANSSIVALVONTA MÄÄRÄYS/LIITE 105.10 1(6) Konsolidointiryhmään tai konserniin kuuluvien sekä muiden erikseen mainittujen yritystenilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen ohjeet 1. Tietoväline,

Lisätiedot

Konsolidointiryhmään tai konserniin kuuluvien sekä muiden erikseen mainittujen yritysten ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen

Konsolidointiryhmään tai konserniin kuuluvien sekä muiden erikseen mainittujen yritysten ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen 1 (5) Konsolidointiryhmään tai konserniin kuuluvien sekä muiden erikseen mainittujen yritysten ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen ohjeet 1. Tietoväline, toimitettavat tiedostot ja

Lisätiedot

Yritysrekisteri tietolähteenä. Yritystieto taustat ja suhdannenäkymät Tilastokeskuksen ajankohtaisseminaari 18.2.2010 Suunnittelija Päivi Krzywacki

Yritysrekisteri tietolähteenä. Yritystieto taustat ja suhdannenäkymät Tilastokeskuksen ajankohtaisseminaari 18.2.2010 Suunnittelija Päivi Krzywacki Yritysrekisteri tietolähteenä Yritystieto taustat ja suhdannenäkymät Tilastokeskuksen ajankohtaisseminaari 18.2.2010 Suunnittelija Päivi Krzywacki Yritysrekisteri tietolähteenä 1. Yritysrekisteri 1.1 Tietojärjestelmä

Lisätiedot

SATAKUNTALAINEN TYTÄRYHTIÖTALOUS*

SATAKUNTALAINEN TYTÄRYHTIÖTALOUS* SATAKUNTALAINEN TYTÄRYHTIÖTALOUS* Osa. Aluetaloudellinen tarkastelu Ari Karppinen Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö Julkaisusarja A, Nro A3/009 *Tutkimus perustuu Menestyvä Satakunta kansainvälisessä

Lisätiedot

Yritysrekisterin vuositilasto 2012

Yritysrekisterin vuositilasto 2012 Yritykset Yritysrekisterin vuositilasto Yritysten henkilöstö väheni ja liikevaihto kasvoi vuonna Korjattu... Korjaukset on merkitty punaisella. Tilastokeskuksen yritysrekisterin mukaan Suomessa toimi 8

Lisätiedot

Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot

Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot Aineistokuvaus Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot Sisältökuvaus Työsuhdejaksot yhdistetyn työntekijä-työnantaja-aineiston (Finnish Longitudinal Employer-Employee Data

Lisätiedot

Suomen Pankki Vastausohje 1 (13) Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 12.3.2012

Suomen Pankki Vastausohje 1 (13) Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 12.3.2012 Suomen Pankki Vastausohje 1 (13) Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto TILINPÄÄTÖSPOHJAINEN KYSELY YRITYKSILLE, JOILLA ON ULKOMAINEN EMO VUODEN 2011 LOPUSSA (SSS Vuosikysely, Suora sijoitus Suomeen) Tiedot

Lisätiedot

Verotuksen maakohtainen raportointi. Ajankohtaiskatsaus

Verotuksen maakohtainen raportointi. Ajankohtaiskatsaus Verotuksen maakohtainen raportointi Ajankohtaiskatsaus 13.4.2018 Ajankohtaista Ensimmäinen maiden välinen tietojenvaihtokierros käynnistyy 30.6.2018 Ajankohtainen lista aktivoiduista maiden välisistä tietojenvaihtosuhteista

Lisätiedot

YLEISOHJE KONSOLIDOIDUSTA VALVONNASTA

YLEISOHJE KONSOLIDOIDUSTA VALVONNASTA lukien toistaiseksi 1 (9) Luottolaitoksille Omistusyhteisöille YLEISOHJE KONSOLIDOIDUSTA VALVONNASTA Rahoitustarkastus antaa rahoitustarkastuslain 4 :n 2 kohdan nojalla tämän luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten

Lisätiedot

Kuntayhtymän sekä kunnan ja kuntayhtymän omistaman osakeyhtiön kuuluminen

Kuntayhtymän sekä kunnan ja kuntayhtymän omistaman osakeyhtiön kuuluminen 1 (5) Kirjanpitolautakunnan kuntajaosto LAUSUNTO 102 29.11.2011 Kuntayhtymän sekä kunnan ja kuntayhtymän omistaman osakeyhtiön kuuluminen kuntakonserniin 1 Lausuntopyyntö 1.1 Varsinainen lausuntopyyntö

Lisätiedot

1 Soveltamisala ja sovellettavat säännökset

1 Soveltamisala ja sovellettavat säännökset /XRWWRODLWRNVLOOH 2PLVWXV\KWHLV LOOH 0bb5b

Lisätiedot

Yritysrekisterin tilastotiedostot: yritykset 2012

Yritysrekisterin tilastotiedostot: yritykset 2012 Aineistokuvaus Yritysrekisterin tilastotiedostot: yritykset 2012 Sisältökuvaus Yritysrekisterin yritystason aineisto kattaa liikeyritysten ja yksityisten voittoa tavoittelemattomien yhteisöjen vuosittaiset

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTO Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt Henkilötunnus Opiskelijanumero KTM, KHT Tapio Raappana Koulutusohjelma

OULUN YLIOPISTO Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt Henkilötunnus Opiskelijanumero KTM, KHT Tapio Raappana Koulutusohjelma OULUN YLIOPISTO Nimi Konsernilaskenta ja yritysjärjestelyt Henkilötunnus 30.1.2014 Opiskelijanumero KTM, KHT Tapio Raappana Koulutusohjelma 1 a) Konserniaktiivan käsittely suomalaisessa kirjanpitokäytännössä

Lisätiedot

MÄÄRÄYS SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN KONSERNITILINPÄÄTÖKSESTÄ

MÄÄRÄYS SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN KONSERNITILINPÄÄTÖKSESTÄ 1 (7 ) Sijoituspalveluyrityksille Omistusyhteisöille MÄÄRÄYS SIJOITUSPALVELUYRITYKSEN KONSERNITILINPÄÄTÖKSESTÄ Rahoitustarkastus antaa rahoitustarkastuslain 4 :n 2 kohdan ja sijoituspalveluyrityksistä

Lisätiedot

D044554/01 LIITE. Sijoitusyhteisöt: konsernitilinpäätökseen yhdistelemistä koskevan poikkeuksen soveltaminen

D044554/01 LIITE. Sijoitusyhteisöt: konsernitilinpäätökseen yhdistelemistä koskevan poikkeuksen soveltaminen FI D044554/01 LIITE Sijoitusyhteisöt: konsernitilinpäätökseen yhdistelemistä koskevan poikkeuksen soveltaminen (Muutokset IFRS 10:een, IFRS 12:een ja IAS 28:aan) Muutokset IFRS 10:een Konsernitilinpäätös

Lisätiedot

Miten tilitän Tekesille ostot konsernin sisältä ja intressiyhtiöltä?

Miten tilitän Tekesille ostot konsernin sisältä ja intressiyhtiöltä? Miten tilitän Tekesille ostot konsernin sisältä ja intressiyhtiöltä? Mikä on intressiyritys? Tekesin määritelmä intressiyrityksestä: Yritykset ovat toistensa intressiyrityksiä, jos toisen yrityksen koko

Lisätiedot

Suomen Pankki Vastausohje 1 (14) Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 12.3.2012

Suomen Pankki Vastausohje 1 (14) Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 12.3.2012 Suomen Pankki Vastausohje 1 (14) Rahoitusmarkkina- ja tilasto-osasto 12.3.2012 TILINPÄÄTÖSPOHJAINEN KYSELY SUOMALAISILLE YRITYKSILLE, JOILLA ON ULKOMAISIA TYTÄR- JA OSAKKUUSYRITYKSIÄ SEKÄ SIVULIIKKEITÄ

Lisätiedot

mahdollisuudet Ahti Leinonen 29.10.2009

mahdollisuudet Ahti Leinonen 29.10.2009 Yritysrekisterin monet mahdollisuudet 29.10.2009 Yritys- ja toimipaikkarekisteri! Konserneja noin 6 000! Yrityksiä ja yhteisöjä n. 288 800! Toimipaikkoja yli 326 000! Yritystoiminta: ammatinharjoittajista

Lisätiedot

Henkilövalmisaineistomoduulit: Työssäkäyntitiedot, kokonaisaineisto

Henkilövalmisaineistomoduulit: Työssäkäyntitiedot, kokonaisaineisto Aineistokuvaus Henkilövalmisaineistomoduulit: Työssäkäyntitiedot, kokonaisaineisto Sisältökuvaus Työssäkäyntitiedot-moduuli sisältää tietoja henkilön työssäkäynnistä. Aineisto voidaan linkata muihin valmisaineistoihin

Lisätiedot

Yritys/toimipaikkakohtaiset henkilöstöominaisuudet

Yritys/toimipaikkakohtaiset henkilöstöominaisuudet Aineistokuvaus Yritys/toimipaikkakohtaiset henkilöstöominaisuudet Sisältökuvaus FLEED (Finnish Longitudinal Employer - Employee Data) -aineistosta on tutkimuskäyttöön muodostettu yritys- ja toimipaikkapohjaiset

Lisätiedot

Suomalaiset tytäryhtiöt ulkomailla 2007

Suomalaiset tytäryhtiöt ulkomailla 2007 Yritykset 2009 Suomalaiset tytäryhtiöt ulkomailla 2007 Suomalaisyrityksillä henkilöstöä 589 000 ulkomailla vuonna 2007 Vuonna 2007 Suomessa sijaitsevilla konserniyhtiöillä oli lähes 5 000 tytäryhtiötä

Lisätiedot

Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 23.11.2017 Minna Rintala Tausta maakohtaiselle raportoinnille OECD:n Base Erosion and Profit

Lisätiedot

78-lomake Selvitys siirtohinnoittelusta. Verohallinnon asiakasinfo Juha Fagerstedt

78-lomake Selvitys siirtohinnoittelusta. Verohallinnon asiakasinfo Juha Fagerstedt 78-lomake Selvitys siirtohinnoittelusta Verohallinnon asiakasinfo 31.3.2016 Juha Fagerstedt Siirtohinnoitteludokumentointi Laki verotusmenettelystä 14 a : Verovelvollisen on laadittava kirjallinen selvitys

Lisätiedot

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa Visma Fivaldi 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 2 Esimerkkitapauksia 3 Esimerkki 1. Palkanmaksussa ei ollut virheitä 3 Esimerkki 2. Maksettu liikaa palkkaa,

Lisätiedot

Hyödykkeet: aineet ja tarvikkeet

Hyödykkeet: aineet ja tarvikkeet Aineistokuvaus Hyödykkeet: aineet ja tarvikkeet Sisältökuvaus Teollisuuden Aineet ja tarvikkeet -tilasto sisältää tavaranimikkeittäisiä eli hyödykkeittäisiä arvoja määrätietoja ostetuista aineista ja tarvikkeista

Lisätiedot

Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS. Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi.

Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS. Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Sitoudumme noudattamaan Teknologiateollisuuden sääntöjä

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rahoitus- ja vakuutusryhmittymän vakavaraisuuden laskemisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään rahoitus- ja vakuutusryhmittymien valvonnasta annetun lain (699/2004)

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Johdanto... 15

SISÄLLYSLUETTELO. Johdanto... 15 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 15 1 luku Yleiset säännökset... 19 1 Oikeushenkilön kirjanpitovelvollisuus... 20 1 a Luonnollisen henkilön kirjanpitovelvollisuus.... 23 2 Kahdenkertainen kirjanpito... 27

Lisätiedot

Tilastokeskuksen Yritysrekisteri - monet mahdollisuudet. Tietopalvelusihteeri Tarja Kiviniemi

Tilastokeskuksen Yritysrekisteri - monet mahdollisuudet. Tietopalvelusihteeri Tarja Kiviniemi Tilastokeskuksen Yritysrekisteri - monet mahdollisuudet Tietopalvelusihteeri Tarja Kiviniemi Yritysrekisteri, tietojärjestelmä -> vuositilastoja ja tuoreita yksikkötason tietoja SYÖTTEET Hallinnolliset

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö

PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Viranomaisen merkintöjä / Y1 PERUSTAMISILMOITUS Osakeyhtiö, osuuskunta, säästöpankki, säätiö, yhdistys ja muu yhteisö Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, säätiörekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi.

Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Sitoudumme noudattamaan Teknologiateollisuuden sääntöjä

Lisätiedot

Tilastokeskuksen Yritysrekisterin monet mahdollisuudet. Aluepäällikkö Pekka Kettunen

Tilastokeskuksen Yritysrekisterin monet mahdollisuudet. Aluepäällikkö Pekka Kettunen Tilastokeskuksen Yritysrekisterin monet mahdollisuudet Aluepäällikkö Pekka Kettunen SYÖTTEET Hallinnolliset aineistot n. 70 päivitysprosessia / v. - Verohallinto - Patentti- ja rekisterihallitus - Väestörekisterikeskus

Lisätiedot

Hallitus on vuoden 2000 valtiopäivillä antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi kirjanpitolain ja tilintarkastuslain muuttamisesta (HE 189/2000 vp).

Hallitus on vuoden 2000 valtiopäivillä antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi kirjanpitolain ja tilintarkastuslain muuttamisesta (HE 189/2000 vp). Hallitus on vuoden 2000 valtiopäivillä antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi kirjanpitolain ja tilintarkastuslain muuttamisesta (HE 189/2000 vp). Talousvaliokunta on antanut asiasta mietinnön (TaVM

Lisätiedot

Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot Sisältökuvaus

Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot Sisältökuvaus Aineistokuvaus Yhdistetty työntekijä-työnantaja-aineisto (FLEED), otos, työsuhdejaksot Sisältökuvaus Kohdejoukko Lähdeaineisto Tulostusaika Muuttujia Muuttujaluettelo vuosi aineisto rivinro alkupvm loppupvm

Lisätiedot

Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS. Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi.

Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS. Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Teknologiateollisuus ry:n hallitukselle JÄSENYYSHAKEMUS Pyydämme, että allekirjoittanut toiminimi otettaisiin Teknologiateollisuus ry:n jäseneksi. Sitoudumme noudattamaan Teknologiateollisuuden sääntöjä

Lisätiedot

Maakohtainen raportointi

Maakohtainen raportointi Maakohtainen raportointi Country by Country Reporting Verohallinnon ohjelmistotalopäivä 23.5.2017 Minna Rintala Tausta OECD:n Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) raportin suositukset ja EU-direktiivi

Lisätiedot

Kansainväliset tilinpäätösstandardit. konsernilaskenta, 6 op

Kansainväliset tilinpäätösstandardit. konsernilaskenta, 6 op Kansainväliset tilinpäätösstandardit ja konsernilaskenta, 6 op OSA 1, konsernilaskenta Timo Alho Kauppatieteellinen tiedekunta Syksy 2014 Luennot Konserni 1. periodi Maanantaisin 9-11 Sali 4301+4302 IFRS

Lisätiedot

Tausta vahva. hyvä. tyydyttävä välttävä heikko > ei luokittelua

Tausta vahva. hyvä. tyydyttävä välttävä heikko > ei luokittelua Suomen Asiakastieto Oy 13.03.2019 00.57 Rating Alfa MJV-Sähkö Oy Norokatu 2 15170 Lahti PL 188, 15101 Lahti Tiedot luovutettu 13.03.2019 Puhelin: +358 3 876760 Telefax: 03 8767611 Kaupparekisterinumero:

Lisätiedot

2.4. Jaksotus. Jaksotuksessa kohdistetaan menot ja tulot suoriteperusteisesti tilikausille.

2.4. Jaksotus. Jaksotuksessa kohdistetaan menot ja tulot suoriteperusteisesti tilikausille. 2.4. Jaksotus Jaksotuksessa kohdistetaan menot ja tulot suoriteperusteisesti tilikausille. Tulot tuotoiksi niille tilikausille, joilla tulo on ansaittu. Menot niille tilikausille kuluksi, joilla niitä

Lisätiedot

YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA PALKKAHALLINNON PALVELUJA.

YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA PALKKAHALLINNON PALVELUJA. POWEST OMISTAA SELLAISIA YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA POHJOLAN VOIMALLE TALOUS- JA PALKKAHALLINNON PALVELUJA.

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 23.9.2016 L 257/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) 2016/1703, annettu 22 päivänä syyskuuta 2016, tiettyjen kansainvälisten tilinpäätösstandardien

Lisätiedot

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut Kaupparekisteri Handelsregistret Verohallinnosta saapuneet tiedot Uppgifter inkomna från

Lisätiedot

Yritysrekisterin monet mahdollisuudet

Yritysrekisterin monet mahdollisuudet Yritysrekisterin monet mahdollisuudet 17.11.2010 Yritys- ja toimipaikkarekisteri Konserneja noin 6 000 Yrityksiä ja yhteisöjä n. 288 800 Toimipaikkoja yli 326 000 Yritystoiminta: ammatinharjoittajista

Lisätiedot

Netvisor: Konsernit ja Ketjut. Pakettihinnat Pekka Kotovaara

Netvisor: Konsernit ja Ketjut. Pakettihinnat Pekka Kotovaara Netvisor: Konsernit ja Ketjut Pakettihinnat 21.02.2019 Pekka Kotovaara Netvisorin pakettihinnat Netvisorin pakettihinnat rinn Aikataulu: at 1.3.2019 alkaen uudet asiakkaat voivat mennä Netvisorin uusiin

Lisätiedot

Yritysrekisterin vuositilasto 2010

Yritysrekisterin vuositilasto 2010 Yritykset 2011 Yritysrekisterin vuositilasto 2010 Yritysten määrä ja henkilöstö väheni, mutta liikevaihto kasvoi vuonna 2010 Suomessa toimi Tilastokeskuksen yritysrekisterin mukaan 318 951 yritystä vuonna

Lisätiedot

Havaintoja Kankaanpään kaupungin taloudesta

Havaintoja Kankaanpään kaupungin taloudesta Havaintoja Kankaanpään kaupungin taloudesta Pentti Meklin Emeritusprofessori Helsinki 4.10.2018 Kolme teemaa 1. Kuntakonserni - kunta 2. Kunnan ja kuntakonsernin talouden tasapaino kirjanpidollinen ja

Lisätiedot

Yritysrekisterin monet mahdollisuudet

Yritysrekisterin monet mahdollisuudet Yritysrekisterin monet mahdollisuudet 18.11.2009 Yritys- ja toimipaikkarekisteri Konserneja noin 6 000 Yrityksiä ja yhteisöjä n. 288 800 Toimipaikkoja yli 326 000 Yritystoiminta: ammatinharjoittajista

Lisätiedot

Yritysrekisterin vuositilasto 2011

Yritysrekisterin vuositilasto 2011 Yritykset Yritysrekisterin vuositilasto Yritysten liikevaihto kasvoi vuonna seitsemän prosenttia edellisvuodesta Suomessa toimi Tilastokeskuksen yritysrekisterin mukaan 3 3 yritystä vuonna. Henkilöstöä

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

LIITTEET. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

LIITTEET. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 6.3.2017 COM(2017) 114 final ANNEXES 1 to 4 LIITTEET Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS Euroopan yritystilastoista, asetuksen (EY) N:o 184/2005 muuttamisesta ja

Lisätiedot

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut.

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän yrityksen Y-tunnus (tai asiakasnumero). Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä antaa jokaiselle henkilölle ja

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Yritysrekisteri ajan saatossa. Kaija Hovi 27.11.2008

Yritysrekisteri ajan saatossa. Kaija Hovi 27.11.2008 Yritysrekisteri ajan saatossa 27.11.2008 Mistä kaikki alkoi...! Valter Lindbergin havainto 1940 -luvulla kansantulo laskelmia tarkastellessaan! Komitean asettaminen 1950! Ensimmäinen liikeyrityslaskenta

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N PUOLIVUOSIKATSAUKSEEN 2019

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N PUOLIVUOSIKATSAUKSEEN 2019 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N PUOLIVUOSIKATSAUKSEEN 2019 Konsernin keskeiset tunnusluvut* *Osakekohtaisissa tunnusluvuissa on huomioitu 4.7.2019 rekisteröidyt osakkeet, jotka ovat olleet maksettuna katsauskauden

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18

Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18 Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18 Yrityksen perustiedot Malliyritys Oy Yritystie 5 00100 Helsinki Y-tunnus 011111111 Kaupparekisterinumero Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin 01.01.2000

Lisätiedot

Tilastokeskuksen yritysrekisterin monet mahdollisuudet. Tietopalvelusihteeri Tarja Kiviniemi

Tilastokeskuksen yritysrekisterin monet mahdollisuudet. Tietopalvelusihteeri Tarja Kiviniemi Tilastokeskuksen yritysrekisterin monet mahdollisuudet Tietopalvelusihteeri Tarja Kiviniemi Yritysrekisteri, tietojärjestelmä -> vuositilastoja ja tuoreita yksikkötason tietoja SYÖTTEET Hallinnolliset

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Viranomaisen merkintöjä / Y3 PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Lomakkeella voit ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

Tuomas Honkamäki, Marko Reponen, Lotta Mäkelä, Sari Pohjonen KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAADINTA

Tuomas Honkamäki, Marko Reponen, Lotta Mäkelä, Sari Pohjonen KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAADINTA Tuomas Honkamäki, Marko Reponen, Lotta Mäkelä, Sari Pohjonen KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAADINTA Talentum Pro Helsinki 2016 4., uudistettu painos Copyright 2016 Talentum Media Oy ja tekijät Taitto: Sirpa Puntti

Lisätiedot

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut Kaupparekisteri Handelsregistret Verohallinnosta saapuneet tiedot Uppgifter inkomna från

Lisätiedot

T AMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU

T AMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU T AMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU L IIKETALOUS OPINNÄYTETYÖRAPORTTI KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISOHJE PIENILLE JA KESKISUURILLE YRITYKSILLE Liiketalouden koulutusohjelma Toukokuu 2008 Työn ohjaaja: Pirkko

Lisätiedot

Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2007

Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2007 Yritykset 2008 Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2007 Yritysten henkilöstöstä noin 14 prosenttia työskenteli ulkomaisissa tytäryhtiöissä vuonna 2007 Suomessa sijaitsevien ulkomaisten tytäryhtiöiden yhteenlaskettu

Lisätiedot

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut Kaupparekisteri Handelsregistret Verohallinnosta saapuneet tiedot Uppgifter inkomna från

Lisätiedot

YLEISOHJE KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISESTA

YLEISOHJE KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISESTA 2 KIRJANPITOLAUTAKUNNAN KUNTAJAOSTO Kauppa- ja teollisuusministeriö YLEISOHJE KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISESTA Helsinki 2000 KAUPPA- JA TEOLLISUUSMINISTERIÖ Kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

Henkilöstö vuonna 2016 oli 147 henkilöä. Yrityksen tutkittu toimiala perintä- ja luottotietopalvelut (82910)

Henkilöstö vuonna 2016 oli 147 henkilöä. Yrityksen tutkittu toimiala perintä- ja luottotietopalvelut (82910) Suomen Asiakastieto Oy 02.05.2017 16:23:59 Rating Alfa Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki PL 16, 00581 Helsinki Tiedot luovutettu 02.05.2017 Puhelin +358 10 2707000 Fax +358 0102707338

Lisätiedot

Tilastokeskuksen yritysrekisterin monet mahdollisuudet. Tietopalvelusihteeri Kaisu Hautala

Tilastokeskuksen yritysrekisterin monet mahdollisuudet. Tietopalvelusihteeri Kaisu Hautala Tilastokeskuksen yritysrekisterin monet mahdollisuudet Tietopalvelusihteeri Kaisu Hautala Yritysrekisteri, tietojärjestelmä -> vuositilastoja ja tuoreita yksikkötason tietoja SYÖTTEET Hallinnolliset aineistot

Lisätiedot

Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2010

Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2010 Yritykset 2011 Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2010 Ulkomaisten tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi vuonna 2010 Suomessa sijaitsevien ulkomaisten yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli 71 miljardia euroa

Lisätiedot

Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2011

Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2011 Yritykset 2012 Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2011 Ulkomaisten tytäryhtiöiden liikevaihdossa 7 prosentin kasvu vuonna 2011 Suomessa sijaitsevien ulkomaisten yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli 76

Lisätiedot

Hyödykkeet: tuotteet. Aineistokuvaus

Hyödykkeet: tuotteet. Aineistokuvaus Aineistokuvaus Hyödykkeet: tuotteet Sisältökuvaus Hyödyketilasto eli teollisuustuotantotilasto sisältää tavaranimikkeittäisiä eli hyödykkeittäisiä arvo- ja määrätietoja myydystä tuotannosta ja kokonaistuotannosta

Lisätiedot

Pori-konserni ja sen johtaminen. Esa Lunnevuori

Pori-konserni ja sen johtaminen. Esa Lunnevuori Pori-konserni ja sen johtaminen Esa Lunnevuori Kunnallisesta toiminnasta Viime vuosina on toteutettu merkittävä ja syvälle käynyt toiminnan muutos Emokunnan lähipiiriin on rakennettu mittava kuntakonserni

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Viranomaisen merkintöjä / PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin,

Lisätiedot

Tilastokeskuksen yritysrekisteri yritysmarkkinoinnin kohdentamiseen

Tilastokeskuksen yritysrekisteri yritysmarkkinoinnin kohdentamiseen Tilastokeskuksen yritysrekisteri yritysmarkkinoinnin kohdentamiseen Tilastotiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa - Tilastokeskuksen asiakasseminaari Turussa Suunnittelija Päivi Krzywacki, 13.3.2008 Tilastokeskuksen

Lisätiedot

Tausta vahva. hyvä. tyydyttävä välttävä heikko > ei luokittelua

Tausta vahva. hyvä. tyydyttävä välttävä heikko > ei luokittelua Suomen Asiakastieto Oy 06.02.2019 00.58 Rating Alfa Napapiirin Kuljetus Oy Marttiinintie 10 96300 Rovaniemi PL 8106, 96101 Rovaniemi Tiedot luovutettu 06.02.2019 Puhelin: +358 400 333110 Telefax: 016 347243

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja

PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Viranomaisen merkintöjä / PERUSTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja, maa- ja metsätalouden harjoittaja Lomakkeella voit ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten

Lisätiedot

KONSERNITILINPÄÄTÖS JA -TILINPÄÄTÖSANALYYSI TYY-/UNIVERSTAS- KONSERNISSA

KONSERNITILINPÄÄTÖS JA -TILINPÄÄTÖSANALYYSI TYY-/UNIVERSTAS- KONSERNISSA Opinnäytetyö (YAMK) Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusohjelma 2012 Tuulikki Grönholm KONSERNITILINPÄÄTÖS JA -TILINPÄÄTÖSANALYYSI TYY-/UNIVERSTAS- KONSERNISSA OPINNÄYTETYÖ (YAMK) TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

1 (45) KIRJANPITOLAUTAKUNTA Kauppa- ja teollisuusministeriö Helsinki YLEISOHJE KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISESTA SISÄLLYSLUETTELO

1 (45) KIRJANPITOLAUTAKUNTA Kauppa- ja teollisuusministeriö Helsinki YLEISOHJE KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISESTA SISÄLLYSLUETTELO 1 (45) KIRJANPITOLAUTAKUNTA Kauppa- ja teollisuusministeriö Helsinki 21.2.2000 YLEISOHJE KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISESTA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 4 1.1 Konsernin määritelmä 5 1.2 Konsernitilinpäätöksen

Lisätiedot

1 (24) Kululajikohtainen konsernituloslaskelma (KPA 1:1 ) (Tilikausi) (Edellinen tilikausi)

1 (24) Kululajikohtainen konsernituloslaskelma (KPA 1:1 ) (Tilikausi) (Edellinen tilikausi) 1 (24) LIITTEET Liite 1 1. Konsernituloslaskelman ja -taseen mallit Kululajikohtainen konsernituloslaskelma (KPA 1:1 ) (Tilikausi) (Edellinen tilikausi) LIIKEVAIHTO 0,00 0,00 Valmiiden ja keskeneräisten

Lisätiedot

MÄÄRÄYS OSUUSPANKKIEN YHTEENLIITTYMÄN YHDISTELLYSTÄ TILINPÄÄTÖKSESTÄ

MÄÄRÄYS OSUUSPANKKIEN YHTEENLIITTYMÄN YHDISTELLYSTÄ TILINPÄÄTÖKSESTÄ lukien toistaiseksi 1 (8) Osuuspankkilain mukaiselle keskusyhteisölle MÄÄRÄYS OSUUSPANKKIEN YHTEENLIITTYMÄN YHDISTELLYSTÄ TILINPÄÄTÖKSESTÄ Rahoitustarkastus antaa osuuspankkilain 7 m :n 2 momentin nojalla

Lisätiedot

YRITYSRAPORTTI YHTEENVETO. Vuosaaren Lattiatyö Oy. Y-tunnus 0946544-5. Voimassa alkaen 6.4.2011. Voimassa saakka 5.7.2011. Tunniste 20110406093922

YRITYSRAPORTTI YHTEENVETO. Vuosaaren Lattiatyö Oy. Y-tunnus 0946544-5. Voimassa alkaen 6.4.2011. Voimassa saakka 5.7.2011. Tunniste 20110406093922 YRITYSRAPORTTI Vuosaaren Lattiatyö Oy Y-tunnus 0946544-5 Voimassa alkaen 6.4.2011 Voimassa saakka 5.7.2011 Tunniste 20110406093922 Osoite Ulappasaarentie 3 D 52 00980 Helsinki Liiketoimintakiellot Ei liiketoimintakieltoja

Lisätiedot

Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2008

Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2008 Yritykset 2009 Ulkomaiset tytäryhtiöt Suomessa 2008 Yritysten henkilöstöstä noin 16 prosenttia työskenteli ulkomaisissa tytäryhtiöissä vuonna 2008 Suomessa sijaitsevien ulkomaisten tytäryhtiöiden yhteenlaskettu

Lisätiedot

Yritysraportti Large

Yritysraportti Large Yritysraportti Large 19.2.2018 Bisnode Finland Oy Y-tunnus 2014838-7 DUNS-numero 539506084 Puhelinnumero 09-75119100 Sähköposti Verkkosivut asiakaspalvelu@bisnode.com www.bisnode.fi Osoitteet (Bisnode)

Lisätiedot

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja

MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja Viranomaisen merkintöjä / MUUTOS- JA LOPETTAMISILMOITUS Yksityinen elinkeinonharjoittaja Y6 Lomakkeella voit ilmoittaa muutoksen tai lopettamisen kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin,

Lisätiedot

Heli Jääskeläinen 2010

Heli Jääskeläinen 2010 Heli Jääskeläinen 2010 Teoriassa yrityksen laillisuus ja toimivalta perustuu taloudelliseen vastuullisuuteen Jotta yrityksen laillisuus säilyy niin yrityksen johdon oltava tilivelvollinen itsenäiselle

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

Henkilöstöpalveluiden liikevaihto jatkoi kasvuaan vuonna 2016

Henkilöstöpalveluiden liikevaihto jatkoi kasvuaan vuonna 2016 Palvelut 2017 Yrityspalvelut 2016 Henkilöstöpalveluiden liikevaihto jatkoi kasvuaan vuonna 2016 Tilastokeskuksen Yrityspalvelut -tilaston mukaan henkilöstöpalveluiden liikevaihto kasvoi merkittävästi vuonna

Lisätiedot

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä

PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Viranomaisen merkintöjä / Y2 PERUSTAMISILMOITUS Avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja verotusyhtymä Lomakkeella voi ilmoittautua tai hakeutua kaupparekisteriin, arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin,

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Privanet Group -konserni 1-12/2016 1-12/2015 Muutos 7-12/2016 7-12/2015 Muutos 12kk 12kk 6 kk 6 kk Liikevaihto,

Lisätiedot

Liikkeenjohdon konsultointi selvässä kasvussa vuonna 2017

Liikkeenjohdon konsultointi selvässä kasvussa vuonna 2017 Palvelut 2018 Yrityspalvelut 2017 Liikkeenjohdon konsultointi selvässä kasvussa vuonna 2017 Tilastokeskuksen Yrityspalvelut -tilaston mukaan liikkeenjohdon konsultointi -toimialan liikevaihto kasvoi merkittävästi

Lisätiedot

TURVATIIMI Oyj YHTIÖKOKOUS 27.3.2009 Toimitusjohtajan katsaus Tj Eero Kukkola

TURVATIIMI Oyj YHTIÖKOKOUS 27.3.2009 Toimitusjohtajan katsaus Tj Eero Kukkola TURVATIIMI Oyj YHTIÖKOKOUS 27.3.2009 Toimitusjohtajan katsaus Tj Eero Kukkola Turvatiimi lyhyesti Liikevaihto 27,6 meuroa, henkilöstöä 750, toimintaa yli 20 paikkakunnalla Atine Group Oy:n tytäryhtiö (n

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus kirjanpitoasetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston asetus kirjanpitoasetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2004 Valtioneuvoston asetus kirjanpitoasetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty kauppa- ja teollisuusministeriön esittelystä,

Lisätiedot

ICT-paneeli. Aineistokuvaus

ICT-paneeli. Aineistokuvaus Aineistokuvaus ICT-paneeli Sisältökuvaus ICT-paneeli vuosilta 2001-2010 on tutkimuskäyttöön tarkoitettu aikasarja, johon on koottu Tietotekniikka ja sähköinen kauppa yrityksissä -kyselyiden tietoja EU-hankkeen

Lisätiedot

Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS

Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS tuhatta euroa 1.1.-31.12.2010 1.1.-31.12.2009 Liikevaihto 9 862 6 920 Liiketoiminnan muut tuotot 4 3 Aineiden ja tarvikkeiden käyttö ( ) -557-508 Työsuhde-etuuksista

Lisätiedot

KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAADINTAVAIHEET

KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAADINTAVAIHEET KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAADINTAVAIHEET Case Isku-Yhtymä Oy LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Liiketalouden koulutusohjelma Taloushallinnon suuntautumisvaihtoehto Opinnäytetyö Kevät 2008 Mari Hoffren Virve Inkinen

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 20.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 186/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 632/2010, annettu 19 päivänä heinäkuuta 2010 tiettyjen

Lisätiedot