Niittotarvekartoitus. Suurijärvi, Savonlinna Kerimäki. Iina Remonen 08/2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Niittotarvekartoitus. Suurijärvi, Savonlinna Kerimäki. Iina Remonen 08/2011"

Transkriptio

1 Niittotarvekartoitus Suurijärvi, Savonlinna Kerimäki Iina Remonen 08/2011

2 Yleiskuvaus: Suurijärven pohjoisosassa rannat ovat pääosin matalahkoja ja hiekkapohjaisia. Rannat kuitenkin syvenevät melko nopeasti ja selällä vedensyvyys on jopa 20 m. Järven eteläosassa rannat ovat karuja ja kallioisia. Kasvillisuus koostuu saroista, harvoista järvikorte ja järviruokovyöhykkeistä. Ruovikot keskittyvät järven pohjois- ja keskiosiin. Kelluslehtistä kasvillisuutta on järvessä vähän. Järven itäranta on hyvin kivikkoinen. Vedenkorkeus vaihtelee Suurijärvessä noin cm ja kartoitusta tehtäessä vesi oli matalalla. 1 Lukkarinvalkama - Päiväranta Lukkarinvalkamassa Kuttilonniemen tyvessä on omakotitaloalue. Talojen rannat on pääasiassa raivattu avoimiksi uimapaikoiksi, mutta hentoa järviruokokasvustoa esiintyy rantojen edustoilla. Tonttien rajoilla ruovikkoa on tiheämmin. Leveimmillään järviruokovyöhyke on noin metriä ja kasvustoa esiintyy lähes koko rannan pituudelta. Ei akuuttia niittotarvetta.

3 Kuva 1 Lukkarinvalkaman omakotitaloalueen rantaa Lukkarinvalkaman länsipuolella hiekkaranta on pystysuora ja murtunut. Järviruokoa esiintyy koko rannan pituudelta, mutta vyöhykkeessä on aukkoja ja osassa rantaa ruovikko alkaa vasta noin viiden metrin päässä vesirajasta. Lähestyttäessä Päivärantaa järviruokovyöhyke kasvaa noin metrin levyiseksi (kasvit ovat 1-1,5 m korkeita). Kasvusto ei ole kovinkaan tiheä, mutta paikoittain ruovikon seassa kasvaa saraa tiheinä laikkuina. Päivärannassa talojen eteen on raivattu aukkoja ruovikkoon, mutta pientä niitontarvetta, lähinnä kosmeettista siistimistä, voisi yhä tehdä. Kuva 2 Päivärannan talojen edustaa Päivärannan eteläpuolella rannassa kasvaa harvaa järvikortea ja tiheää saraa noin 5 m levyisenä vyöhykkeenä. Järvenpäätä lähestyttäessä kasvillisuus muuttuu noin metrin korkuiseksi tiheäksi ruovikoksi, jonka seassa kasvaa siellä täällä järvikortea.

4 2 Tallisaari - Järvenpää Tallisaaren itäpuolella kasvaa koko rannan pituudelta 3-5 m levyinen järviruokovyöhyke, joka on paikoitellen tiheä. Ruovikon seassa kasvaa saraa, jonka määrä lisääntyy saaren eteläkärkeä kohti kuljettaessa. Paikoitellen saraikko jopa korvaa ruovikon. Seassa on myös pieniä järvikortelämpäreitä. Tallisaaren eteläkärjessä on tiheä ruovikkoalue, joka on leveydeltään noin metriä. Harvoja ruokohapsuja tulee noin metrin etäisyydelle rannasta. Järviruokoyksilöiden korkeus on noin 1 m. Kuva 3 Tallisaaren itäranta järviruoko ja saraikko Järvenpään edustalla ja Tallisaaren länsirannalla kasvaa järviruokoa, jonka seassa, pääasiassa lähempänä rantaviivaa, kasvaa harvaa järvikortea, järvikaislaa ja saraa. Järviruokovyöhykekin on melko harva, mutta se yltää Järvenpään rannasta Tallisaaren rantaan asti. Ruovikon keskellä jää vain kapeahko väylä (leveys noin 10 m), josta pääsee veneellä kulkemaan. Selvitystä tehtäessä veden syvyys väylällä oli niin pieni, ettei venekuski halunnut ajaa veneellään saaren ja mantereen välistä kulkevaa väylää pitkin, vaan Järvenpään eteläpuolelle kuljettiin Tallisaaren itäpuolelta kiertäen. Paikallisen isännän mukaan vedensyvyys ruovikon keskellä on noin puoleen sääreen asti. Kiviä ruovikossa ei näy ja alueella olisi selkeästi niitontarvetta. Veden virtaus Suurijärven pohjukkaankin paranisi, jos ruovikkoa harvennettaisiin useammasta kohtaa.

5 Kuva 4 Järvenpään ruovikko pohjoisesta kuvattuna Kuva 5 Veneväylä ruovikon läpi pohjoisesta etelään

6 Kuva 6 Järvenpään saunamökin ranta Kuva 7 Näkymä Järvenpään saunamökin kohdalta etelään

7 Kuva 8 Tiheimmillään ruovikko on Aitosaaren kohdalla Järvenpään rannassa (näkymä ruovikon reunasta pohjoiseen) Järvenpään peltojen eteläpuolella järviruokovyöhyke on noin 10 m levyinen ja melko harva. Ruovikon seassa kasvaa järvikaislaa ja saraa. Monessa kohdassa ruovikko alkaa vasta muutaman metrin etäisyydeltä vesirajasta. Kasvillisuus on noin 1-1,5 m korkeaa. Siirryttäessä rantaa pitkin kohti Huutoniemeä järviruokovyöhyke kasvaa noin 50 metrin levyiseksi ja melko tiheäksi. Ruovikkoa on koko rannan mittaisesti (20-50 m) lukuun ottamatta muutamia leveämpiä aukkoja ja mökkirantaa. Huutoniemen pohjoispuolella olevassa poukamassa kasvaa tiivistä, noin 1,5 m korkeaa ruovikkoa, rannasta luotoon asti. 3 Hoikansaari-Palosaari Palosaari on kasvanut kiinni Hoikansaaren eteläkärkeen ruovikon kautta. Saarten väliin kasvanut ruovikko on kuitenkin melko harvaa, eikä sitä olisi niittokoneella vaikeaa puhkaista. Ruovikon seassa näkyy pari suurta kiveä.

8 Kuva 9 Palosaari vasemmalla Hoikansaari oikealla Hoikansaaren länsipuolella kasvaa noin 15 metrin levyinen järviruokovyöhyke lähes koko rannan pituudelta. Yhtenäistä vyöhykettä rikkoo vain muutama suurempi aukko ja pienet sara- ja järvikortelämpäreet. Ruovikkoa pystyy tarvittaessa niittämään, sillä ruovikon reunoissa ei kiviä näy. Kuva 10 Hoikansaaren länsirantaa

9 Hoikansaaren itäpuolella kasvaa tiheähkö, noin 15 metriä leveä, järviruokovyöhyke. Rannassa on muutamia kiviä, mutta pääosin se vaikuttaa kivettömältä. Rannassa ei ole akuuttia niiton tarvetta, mutta sitä pystyisi tarvittaessa niittämään. Ruovikossa havaittiin yksi harmaahaikaira. Lähetyttäessä saaren eteläkärkeä saraikko valtaa tilaa järviruo'olta ja paikoin korvaa koko ruokovyohykkeen. Leveimmillään sara-ruokovyohyke on noin 30 metrin levyinen. Kuva 11 Hoikansaaren itärantaa 4 Au-kylä-Lahjaranta Au-kylän edustalla kasvaa hentoa järviruokoa, mutta kaikkiin mökkirantoihin on raivattu väylät. Ruovikkovyöhykkeen leveys on suurimmillaan noin 15 metriä. Lahjarannassa ruovikkoa kasvaa koko rannan pituudelta. Järviruo'on lisäksi ilmaversoiskasvillisuus koostuu järvikaislasta. Kasvusto on tiheää, noin 1 metrin korkuista. Suurimmillaan vyöhykkeen leveys on noin 30 metriä. Lahjarannassa sijaitsevien mökkien rantaan on raivattu kapeat, noin 5 metriä leveät väylät, joiden väliin jää pitkä ja kapea ruovikkokaistale. Niittotarvetta.

10 Kuva 12 Lahjarannan pohjoisosa Kuva 13 Lahjarannan mökkien edustaa Lahjarannan eteläpuolella sijaitsevassa lahdukassa kasvaa harvahkoa järviruokoa muutaman metrin levyisenä vyöhykkeenä. Ruovikon seassa kasvaa järvikortea. Lahdukan eteläpuolella sijaitsevaa niemenkärkeä kohti kuljettaessa ruovikko muuttuu tiiviiksi kolmen metrin levyiseksi järvikaislavyöhykkeeksi, joka vaihtuu taas niemen kärjessä tiheäksi 20 metrin levyiseksi ruovikoksi.

11 5 Tikkalahti Tikkalanlahdessa kasvaa pääasiassa järviruokoa, kaikkein tiheimmin lahden pohjoisrannalla. Mökkirantojen reunoilla järviruokovyohyke on suurimmillaan noin 15 metrin levyinen, mutta itse saunarannat ovat avoimia. Tikkalanlahdessa ei ole akuuttia niitontarvetta. Kuljettaessa rantaa pitkin kohti Kontiovuorta ruovikko vaihtuu tiheäksi kapeaksi järvikaislavyöhykkeeksi, jonka päätyttyä kasvillisuus loppuu. 6 Kuttilonniemi Kuttilonniemen länsirannalla kasvaa lähes koko rannan pituudelta järviruokoa. Mökkirannat on kuitenkin niitetty avoimiksi ja siellä täällä järviruo'on sijasta kasvaa saraa tai harvaa järvikortea. Ruovikko on tuuheimmillaan niemen puolivälissä (leveys 5-10 m) ja harvimmillaan kärjessä. Hukkataipaleen tienoilla ruovikko on tiheää, mutta vyöhyke kapea, 2-5 metriä. Akuuttia niittotarvetta ei Kuttilonniemen länsipuolella ole. Kuttilonniemen itäpuolella ilmaversoiskasvillisuutta on koko rannan pituudelta. Niemen kärjessä kasvaa noin 1-1,5 metriä korkeaa järviruokoa. Itäpuolella ruokovyöhykkeen reuna yltää noin 20 metrin päähän rannasta. Ruovikossa on kiviä ja ruovikon takana rannassa kasvaa tiheä saravyöhyke. Kuttilonlahden pohjukkaa kohti kuljettaessa ruovikko päättyy ja saravyöhyke valtaa rannan noin 200 metrin pituudelta (rannan myötäisesti). Saravyöhyke on noin 5 metriä leveä. Ruovikon ja saraikon edessä on harva ja kapea ulpukkavyöhyke, myös siimapalpakkoa esiintyy. 7 Kuttilonlahti Soukanlahti Kuttilonlahden pohjukassa Mustajoen suuaukon länsipuolella kasvaa noin 10 metrin levyinen järviruokovyöhyke. Rannassa olevan mökin edusta on kuitenkin raivattu avoimeksi. Mustajoki on muodostanut suiston Kuttilonlahden pohjukkaan, suiston reunamilla kasvaa tiheästi saraa. Suiston itäpuolella on tiheää ruovikkoa noin metrin levyisenä vyöhykkeenä. Itäisessä pohjukassa sijaitseva veneranta on raivattu avoimeksi. Venerannan eteläpuolella kasvaa järven korkein ja ehkä tihein ruovikko (noin 2 metriä korkeudeltaan). Järviruokojen seassa kasvaa myös järvikaislaa. Ruovikkoa on koko rannan pituudelta (vyöhykkeen leveys metriä), mutta sitä rikkovat useat mökkirannat ja pienet saravyöhykkeet. Alueella on niittotarvetta.

12 Kuva 14 Mustajoen muodostama niemi Kuva 15 Kuttilonlahden itäinen pohjukka

13 Kuva 16 Kuttilonlahden itärantaa Soukanlahdessa länsiranta on kivinen ja järviruokovyöhykkeen leveys vaihtelee; joissain kohdissa ruovikkoa ei ole lainkaan, mutta etenkin kivikoissa melko tiheästikin. Ruovikon korkeus on noin 1-1,5 metriä ja vyöhykkeen leveys 10 m. Soukanlahden pohjukassa kasvaa runsaasti järviruokoa, etenkin itäpuolella, jossa tiheä, mutta pienikokoinen (korkeus 1 m), järviruokovyöhyke yltää noin 30 metrin päähän rantaviivasta. Länsipuolella ruovikko yltää rannasta suureen kiveen asti. Kuva 17 Suokanlahden pohjukka

14 8 Saunalahti Saunalahdessa järviruokoa kasvaa suhteellisen tiheästi. Järviruokovyöhykkeen leveys pohjoisrannalla on noin metriä, mutta pohjukassa sijaitsevan mökin eteläpuolella jopa metriä. Niittotarvetta on varsinkin pohjukassa. Rannoilla ei juurikaan näy kiviä. Kuva 18 Saunalahden pohjukka Jänissaaren ympärillä on kapea suurimmillaan 5 metriä leveä kivikkoinen järviruokovyöhyke, joka ei kaipaa niittämistä. Jänissaaren ja Soukanniemen väli on kuitenkin umpeenkasvamassa. Välikössä kasvaa matalaa noin metrinkorkuista järviruokoa, Soukanniemen puolella enemmän. Väli on matala ja melko kivikkoinen, mutta korkeammalla vedellä mahdollisesti niitettävissä. Kuva 19 Soukanniemi vasemmalla Jänissaari oikealla

15 9 Kivilahti Kivilahdessa länsirannalla kasvaa noin viiden metrin levyinen järviruokovyöhyke, mutta lahden pohjukassa ei juuri mitään. Kivilahden pohjoisrannassa mökkien välissä kasvaa tiheitä järviruokolämpäreitä (noin 10 m leveitä), joiden seassa on kiviä. Levein ruovikkoalueista (rannanmyötäisesti) on noin 50 metriä. 10 Kiviniemi-Ruuvikkolahti Kiviniemen kärjessä sijaitsevassa pienessä lahdukassa kasvaa pienikokoista ja hentoa järviruokoa, mutta tarkkaa kuvaa kasvillisuudesta ei saatu koska vesi oli kartoitusta tehtäessä liian matalalla, jotta lahdukkaan olisi päässyt veneellä. Lahdukan pohjukka vaikuttaa lähes umpeenkasvaneelle. Kuva 20 Lahdukka Kiviniemen kärjessä Kiviniemen länsipuolella sijaitsevassa lahdukassa (Saunasaarta vastapäätä) on tiivistä järviruokokasvustoa. Kasvusto olisi mahdollisesti niitettävissä, mutta ruovikon seassa on hieman kiviä. Järviruo'on korkeus on noin 1-1,5 m ja vyöhykkeen reuna yltää noin metrin päähän rantaviivasta.

16 Kuva 21 Kiviniemen länsipuolella sijaitsevan lahdukan pohjoisranta Reisvänninahon rannassa sijaitsevan lahdukan pohjoisrannalla kasvaa laaja ruovikko-saraikko. Ruovikon edessä ja sisällä on kuitenkin louhikko, joten niittokoneella siellä tuskin pystyisi toimimaan. Vyöhykkeen etäisyysrannasta on noin m. Kuva 22 Reisvänninahon rantaa Reisvänninahosta etelään rannat kasvavat järviruokoa metrin vyöhykkeenä. Niittotarvetta olisi varmasti ainakin niiden mökkiläisten mielestä, joiden mökkirantoja järviruokovyöhyke peittää. Ruovikoiden seassa on jonkin verran kiviä.

17 Kuva 23 Lahdukan rantaa Reisvänninahon eteläpuolella Ruuvikkolahti on lähes umpeenkasvanut. Järviruoko on tiheää ja 1,5 metriä korkeaa. Rannassa on muutamia kiviä, mutta ruovikossa niitä ei näy. Ruuvikkolahden pohjukassa on ojitettu suo, josta paikallisen kesäasukkaan mukaan valuu runsaasti vettä lahteen. Kuva 24 Ruuvikkolahden pohjukkaa

18 11 Kontiosaari Kontionsaaren länsipuolella ei ole niittotarvetta. Haukilahden läntisellä suuaukolla on ruovikkoa, mutta se on kivikon takana. Kontionsaaren itäpuolella on muutama suurempi järviruokovyöhyke, joiden leveys vaihtelee metrin välillä. Kasvusto on noin 1-1,5 metriä korkeaa ja tiheää, mutta tiheys vaihtelee. Kontiosaaren itäranta on tällä hetkellä hyvin matala ja rannassa on runsaasti kiviä. Kontiosaaren itärannan eteläosassa sijaitsee pieni saari, jonka länsipuolelta järviruokovyöhyke yltää Kontiosaaren rantaan asti. Ruovikon läpi pääsee kulkemaan veneellä sillä se on hyvin harvaa ja hentoa. Pohja voi kuitenkin olla kivikkoinen. Kuva 25 Kontionlahden itärantaa

19 12 Haukilahti Haukilahden pohjoista suuaukkoa peittää ruovikko. Järviruokokasvusto on laikuttaista ja hentoa, mutta se yltää kuitenkin koko salmen yli. Suuaukko on myös hyvin matala. Haukilahden puolella Kontiosaaren rannassa kasvaa saraa ja harvaa järviruokoa ja -kortea siellä täällä. Haukiniemen puolella lahden itärannalla kasvaa tiheä noin viiden metrin levyinen järviruokovyöhyke. Lahdessa ei kuitenkaan ole akuuttia niitontarvetta, ellei sitten harvoja järviruokotupsuja haluta niittää pois lahden pohjoiselta suuaukolta. Haukilahdessa havaittiin joutsen. Kuva 26 Näkymä Haukilahden suulta pohjoiseen 13 Lahnalahti Lahnalahden suulla Haukiniemen etelärannassa mökkien edustoilla kasvaa koko rannan pituudelta matalaa (n. 1 m korkeaa) järviruokoa ja järvikaislaa noin 20 metrin levyisenä vyöhykkeenä. Mökkirantoihin on raivattu vain kapeita käytäviä. Niitontarvetta. Lahnalahdessa Haukiniemen itärannalla rannat ovat hyvin kivikkoisia. Kasvillisuus Lahnalahden rannoilla on pääasiassa matalaa järviruokoa ja saraikkoja (kasvuston tiheys vaihtelee). Ilmaversoisten vyöhykkeet ovat leveimmillään noin 5 metrisiä, suojaisissa pohjukoissa 10 metriä leveitä, ja loppuvat kivirajaan. Ei niittotarvetta. Lahnalahden pohjukassa soilta virtaavien ojien suuaukot ovat puhtaita kasvillisuudesta. Pohjukassa ruovikkoa on tiheämmin ja hieman leveämmälti (15 m) kuin muualla lahden rannoilla. Pohjukassa havaittiin uiva eläin, mahdollisesti majava.

20 Kuva 27 Lahnalahden pohjukkaa Kuva 28 Lahnalahden pohjukkaa Halmesaari Lahnalahden etelärannalla on kasvanut kiinni mantereeseen ruovikon kautta. Kapeikossa on kuitenkin niin paljon kiviä, ettei sitä voi niittää.

21 14 Kivilahti Kivilahden eteläisen pohjukan rannoilla kasvaa noin 1-1,5 metriä korkeaa ruovikkoa, joka on noin metriä leveää muualla kuin niemien edustoilla, joissa ruovikkoa ei juuri kasva. Ruovikkoa kasvaa myös rannassa sijaitsevan mökin edustalla. Lahden pohjoisrannalla kasvaa myös järviruokoa, mutta vain muutaman metrin levyisenä vyöhykkeenä. Pieni saari pohjoisrannalla on kiinnittynyt Pääniemeen ruovikon kautta. Lahden rannat ovat hyvin kivikkoisia ja avoimella vesialueella on suuria lohkareita. Kivilahdessa ei ole akuuttia niitontarvetta. Kuva 29 Kivilahden eteläisen pohjukan eteläranta 15 Mykkiinlahti-Akkalahti Punkalammenniemen kärjessä kasvaa noin 5 metrin levyisenä vyöhykkeenä harvaa järvikaislaa ja saraa. Ei niitontarvetta. Mykkiinlahden pohjukassa kasvaa noin metrin korkuista järviruokoa melko tiheänä noin 20 metriä leveänä vyöhykkeenä. Rannassa on myös hieman saraa. Pohjukkaan kulkee pieni väylä ja rannoissa on jonkin verran kiviä. Mykkiinlahden pohjukassa ei ole mökkejä, joten akuuttia niitontarvetta ei ole.

22 Kuva 30Mykkiinlahden pohjukka Akkalahdessa rannat ovat karuja ja kallioisia. Rannoilla kasvaa vain pieniä metrin levyisiä sara- ja järvikortelämpäreitä, sekä vähän terttualpia, mutta niitäkin on harvassa. Myllyjokeen johtavan uoman rannoilla kasvaa järviruokoa ja järvikortea pieninä lämpäreinä. Väylä joelle ei ole kovin suuri ja se oli selvitystä tehtäessä niin matala, ettei veneellä kulkeminen sinne onnistunut. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että uomassa joki pääsee virtaamaan Ylä-Mutajärveen, mutta pienellä niittämisellä veden virtausta voisi parantaa. Niittokone voi olla tarpeettoman suuri väline niittämiseen (kasvusto pientä ja harvaa). Kuva 31 Myllyjoen suuaukko

23 16 Hiekkataipaleenlahti - Tanhuvaara Hiekkataipaleenlahdessa ei ole niittotarvetta. Länsirannalla kasvaa noin 1-2 metrin levyisenä vyöhykkeenä saraa ja harvaa järvikortea. Itäpuolella rannan peittää metrin levyinen harva järviruokovyöhyke. Mökkirannat ovat pääosin avoimia ja niissä joissa kasvillisuutta on, niitontarve on olematon. Kuva 32 Hiekkataipaleenlahden rantaa Tanhuvaaran edustalla on uimarannat on raivattu avoimiksi. Laitureiden alla kasvaa hieman järvikaislaa, mutta niitontarvetta ei satamassa ole. Saunasaaren eteläpuolella ja pohjoispuolella sijaitsevassa lahdukassa on ilmaversoiskasvillisuutta (luikka, sara, järviruoko), mutta vyöhykkeet ovat vain noin metrin levyisiä, hentoja ja matalia. Tanhuvaaran edustalla ei siis niitontarvetta ole. Kuva 33 Tanhuvaaran ranta

Alueella havaittiin runsaasti korentoja, sekä vaalea haikara (mahdollisesti harmaahaikara?) ja haukkoja.

Alueella havaittiin runsaasti korentoja, sekä vaalea haikara (mahdollisesti harmaahaikara?) ja haukkoja. Niittotarveselvitykset Pieksämäki Letvetlampi Letvetlampi on matala, lähes umpeenkasvanut lampi, jonka läpi laskee Törmäjoki Härkäjärvestä Siikalahteen. Vedenkorkeus oli selvitystä tehtäessä noin 20-30

Lisätiedot

Niittotarvekartoitus. Mikkelin alapuolinen Saimaa: Mikkeli - Juurisalmi. Iina Remonen 1.-15.8.2011

Niittotarvekartoitus. Mikkelin alapuolinen Saimaa: Mikkeli - Juurisalmi. Iina Remonen 1.-15.8.2011 Niittotarvekartoitus Mikkelin alapuolinen Saimaa: Mikkeli - Juurisalmi Iina Remonen 1.-15.8.2011 Sisällys 1 Savilahti... 4 2 Pappilanselkä... 8 3 Launialanselkä... 11 4 Visulahti... 14 5 Mustaselkä Mustalahti...

Lisätiedot

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset

Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Liite 2. Toimenpidealueiden kuvaukset Toimenpidealue 1 kuuluu salmi/kannas-tyyppisiin tutkimusalueisiin ja alueen vesipinta-ala on 13,0 ha. Alue on osa isompaa merenlahtea (kuva 1). Suolapitoisuus oli

Lisätiedot

TÄYDENNYSLIITE INARIJÄRVEN YLEISKAAVAN NATURA-ARVIOINTIIN. Aija Degerman, Sweco Ympäristö Oy, Oulussa

TÄYDENNYSLIITE INARIJÄRVEN YLEISKAAVAN NATURA-ARVIOINTIIN. Aija Degerman, Sweco Ympäristö Oy, Oulussa TÄYDENNYSLIITE INARIJÄRVEN YLEISKAAVAN NATURA-ARVIOINTIIN Aija Degerman, Sweco Ympäristö Oy, Oulussa 19.9.2014 Metsähallituksen uudet esitykset kalastustukikohdiksi Metsähallitus on esittänyt Inarin kunnan

Lisätiedot

SANIJÄRVEN, ENÄJÄRVEN JA PALONSELÄN NIITTOSUUNNITELMA

SANIJÄRVEN, ENÄJÄRVEN JA PALONSELÄN NIITTOSUUNNITELMA SANIJÄRVEN, ENÄJÄRVEN JA PALONSELÄN NIITTOSUUNNITELMA Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n tutkimusraportti no 291/2014 Laura Kokko YLEISTÄ 20.9.2014 Tämä työ on osa Kymijoen alueen järvikunnostushankkeessa

Lisätiedot

KANNUSJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA

KANNUSJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA KANNUSJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n tutkimusraportti no 286/2014 Laura Kokko YLEISTÄ 15.8.2014 Tämä työ on osa Kymijoen alueen järvikunnostushankkeessa laadittua Kannusjärven

Lisätiedot

Hernesaaren osayleiskaava-alueen aallokkotarkastelu TIIVISTELMÄLUONNOS 31.10.2011

Hernesaaren osayleiskaava-alueen aallokkotarkastelu TIIVISTELMÄLUONNOS 31.10.2011 1 Hernesaaren osayleiskaava-alueen aallokkotarkastelu TIIVISTELMÄLUONNOS 31.10.2011 Laskelmat aallonkorkeuksista alueella Hernesaaren alue on aallonkon laskennan kannalta hankala alue, koska sinne pääsee

Lisätiedot

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Kartat...

Lisätiedot

URAJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA

URAJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA URAJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n tutkimusraportti no 253/2014 Laura Kokko YLEISTÄ 26.8.2014 Tämä työ on osa Kymijoen alueen järvikunnostushankkeessa laadittua Urajärven kunnostussuunnitelmaa.

Lisätiedot

ARRAJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA

ARRAJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA ARRAJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n tutkimusraportti no 265/2014 Laura Kokko YLEISTÄ 19.9.2014 Tämä työ on osa Kymijoen alueen järvikunnostushankkeessa laadittua Arrajärven kunnostussuunnitelmaa.

Lisätiedot

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010

Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010 1 Siuntio Klobben -saaren muinaisjäännösinventointi 2010 Timo Jussila Kustantaja: Nokia Asset Management Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta... 5 Muinaisjäännös... 6

Lisätiedot

RANTARAKENTAMINEN, mitoituksen periaatteita

RANTARAKENTAMINEN, mitoituksen periaatteita KYMIJOEN POHJOISOSAN OSAYLEISKAAVA Y21 RANTARAKENTAMINEN, mitoituksen periaatteita Pöyry oy, 29.5.2007 1 NIEMET JA KANNAKSET Todellista rantaviivaa on suoristettu, jolloin siitä on poistunut alle 50m kapeat

Lisätiedot

MÄRKJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA

MÄRKJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA MÄRKJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n tutkimusraportti no 259/2014 Laura Kokko Kymijoen vesi jaympäristö ry YLEISTÄ 2.9.2014 Tämä työ on osa Kymijoen alueen järvikunnostushankkeessa

Lisätiedot

Kuva 1. Ylä-Lumijärven eteläpäädystä alkavan Lumijoen alkupäässä oleva ponttipadon alue on puhdas. (NP1).

Kuva 1. Ylä-Lumijärven eteläpäädystä alkavan Lumijoen alkupäässä oleva ponttipadon alue on puhdas. (NP1). LIITE 3 Liite 3. Valokuvat, Lumijoki Kuva 1. Ylä-Lumijärven eteläpäädystä alkavan Lumijoen alkupäässä oleva ponttipadon alue on puhdas. (NP1). Kuva 2. Lumijoen ensimmäiset kalkkihavainnot ovat näytepisteen

Lisätiedot

Rautavaara Lapinjärvi ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2013

Rautavaara Lapinjärvi ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2013 1 Rautavaara Lapinjärvi ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: UPM-Kymmene Oyj 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartta...

Lisätiedot

Kuhmon kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 1998

Kuhmon kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 1998 Kuhmon kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 1998 Vuonna 1998 Kuhmon kiinteiden muinaisjäännösten inventointi keskittyi Änättijärven rantoihin. Kyseessä oli jatko vuonna 1987 alkaneelle inventointityölle.

Lisätiedot

Vesikasvillisuuden niitto kunnostuskeinona ja Lopen Myllyjärven kunnostus

Vesikasvillisuuden niitto kunnostuskeinona ja Lopen Myllyjärven kunnostus Vesikasvillisuuden niitto kunnostuskeinona ja Lopen Myllyjärven kunnostus 2007 1 Yleistä Järven kasvillisuus on osa sen ekologista kokonaisuutta kun rantakunnostuksilla muutetaan yhtä osaa, se vaikuttaa

Lisätiedot

Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012

Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012 Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012 FT Samuel Vaneeckhout TAUSTA Muinaisjäännösselvityksen tavoitteena oli selvittää muinaisjäännösrekisteriin kuuluvia kohteita UPM:n

Lisätiedot

Valkeakosken Saarioisjärven sahalehtikasvustot sekä luontodirektiivin IV(a)-liitteen sudenkorennot 2016

Valkeakosken Saarioisjärven sahalehtikasvustot sekä luontodirektiivin IV(a)-liitteen sudenkorennot 2016 VANAJAVESIKESKUS Valkeakosken Saarioisjärven sahalehtikasvustot sekä luontodirektiivin IV(a)-liitteen sudenkorennot 2016 Reima Hyytiäinen 25/09/2016 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Menetelmät... 3 3 Tulokset...

Lisätiedot

KUOPIO Viitaniemen ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018

KUOPIO Viitaniemen ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018 1 KUOPIO Viitaniemen ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2018 Hannu Poutiainen Timo Sepänmaa Tilaaja: FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy 2 Sisältö Perustiedot... 2 Kartat... 3 Inventointi...

Lisätiedot

Kuortane Kaarankajärven rantaosayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010

Kuortane Kaarankajärven rantaosayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010 1 Kuortane Kaarankajärven rantaosayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Hannu Poutiainen Tapani Rostedt Kustantaja: Kuortaneen kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Yleiskartta...

Lisätiedot

Pälkäneen Laitikkalan kylän KATAJAN TILAN LUONTOSELVITYS (Kyllönsuu , Kataja ja Ainola )

Pälkäneen Laitikkalan kylän KATAJAN TILAN LUONTOSELVITYS (Kyllönsuu , Kataja ja Ainola ) Pälkäneen Laitikkalan kylän KATAJAN TILAN LUONTOSELVITYS (Kyllönsuu 635-417-3-28, Kataja 635-417-3-34 ja Ainola 935-417-3-26) Tmi Mira Ranta Rokantie 29 38140 SASTAMALA p. 050-5651584 mira.ranta@kopteri.net

Lisätiedot

NILSIÄ Petäjälammen alueen muinaisjäännösinventointi 2005

NILSIÄ Petäjälammen alueen muinaisjäännösinventointi 2005 1 NILSIÄ Petäjälammen alueen muinaisjäännösinventointi 2005 Timo Jussila Kustantaja: Nilsiän kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Maastokartta... 3 Tutkimusalueen rajaus... 4 Valokuvia...

Lisätiedot

ALAVUS Edesjärvien ja Patasalmen rantaosayleiskaava-alueiden

ALAVUS Edesjärvien ja Patasalmen rantaosayleiskaava-alueiden 1 ALAVUS Edesjärvien ja Patasalmen rantaosayleiskaava-alueiden uusien rakennuspaikkojen tarkastus 2005 Timo Jussila Kustantaja: Alavuden kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Muinaisjäännökset...

Lisätiedot

Evijärven kunnostushanke. Vesikasvillisuuden niitot Kaisa Kontas

Evijärven kunnostushanke. Vesikasvillisuuden niitot Kaisa Kontas Evijärven kunnostushanke Kaisa Kontas Vesikasvillisuuden niitot 2016 Niittettävät alueet suunniteltiin Evijärven viiden eri maa- ja vesiosakaskunnan puheenjohtajien/ edustajien kanssa keväällä 2016. Niittoalueita

Lisätiedot

Koskikaltiojoen suu (länsi) /1-;p 01 0311- 3844 03 SUOJANPERÄ x= 7691 52-3, y= 3543 641~ z= n. 120 Inari ) t_/ Suojanperä. 14 f' Of o.

Koskikaltiojoen suu (länsi) /1-;p 01 0311- 3844 03 SUOJANPERÄ x= 7691 52-3, y= 3543 641~ z= n. 120 Inari ) t_/ Suojanperä. 14 f' Of o. TARKASTUSRAPORTTI FM Tiina Äikäs tarkasti seuraavat kohteet Pohjois-, Itä- ja tunturi-lapin alueella 2.7.- 12.7.2007 osana väitöskirjaansa liittyviä kenttätöitä. Apuna kenttätöissä oli fil. yo Siiri Tolonen.

Lisätiedot

Imatra Ukonniemen alueen sekä sen pohjoispuolisen rantaalueen ja kylpylän ranta-alueen muinaisjäännösinventointi 2012

Imatra Ukonniemen alueen sekä sen pohjoispuolisen rantaalueen ja kylpylän ranta-alueen muinaisjäännösinventointi 2012 1 Imatra Ukonniemen alueen sekä sen pohjoispuolisen rantaalueen ja kylpylän ranta-alueen muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Kustantaja: Imatran kaupunki 2 Sisältö: Kansikuva Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Pyhäjärven rantaosayleiskaava

Pyhäjärven rantaosayleiskaava KITEEN KAUPUNKI Pyhäjärven rantaosayleiskaava Viitasammakkoselvitys FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 10.11.2014 P23479P003 Viitasammakkoselvitys I (I) Partanen Janne 10.11.2014 Sisällysluettelo 1 Johdanto...

Lisätiedot

Tampere Teisko Isosaari muinaisjäännösinventointi 2009

Tampere Teisko Isosaari muinaisjäännösinventointi 2009 1 Tampere Teisko Isosaari muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: Plus arkkitehdit 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Kuvia... 5 Kansikuva: rakennettavaa tonttialuetta,

Lisätiedot

Gaula Flyfishing Lodge - Alueet

Gaula Flyfishing Lodge - Alueet Gaula Flyfishing Lodge - Alueet Beat 1 Rostad, Sanden Rostad. Oikea ranta. Rostad on kalastusalueen ylin pooli ja on pituudeltaan noin 500 metriä. Se on luonteeltaan hitaasti virtaavaa syvää nivaa kosken

Lisätiedot

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA

DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA DIGITRAIL ESTEETTÖMYYSKARTOITUS TAMMELA TAMMELAN SININEN REITTI 4 KM Tammelan sininen reitti alkaa Hämeen luontokeskuksen pihalta. Polun alku on melko leveä, mutta sen alussa on heti jyrkkä ylämäki, jota

Lisätiedot

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa

Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi Timo Jussila Timo Sepänmaa 1 Lappeenranta Höytiönsaari Marjolan eteläpuolinen alue muinaisjäännösinventointi 2011. Timo Jussila Timo Sepänmaa Kustantaja: Lappeenrannan Yritystila Oy 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

Parkano Vatusen ja Pahkalan kaavamuutosalueiden muinaisjäännösinventointi 2012

Parkano Vatusen ja Pahkalan kaavamuutosalueiden muinaisjäännösinventointi 2012 1 Parkano Vatusen ja Pahkalan kaavamuutosalueiden muinaisjäännösinventointi 2012 Timo Jussila Kustantaja: Parkanon kaupunki 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Muinaisjäännös... 4 PARKANO

Lisätiedot

SOMPASEN NIITTOSUUNNITELMA

SOMPASEN NIITTOSUUNNITELMA SOMPASEN NIITTOSUUNNITELMA Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n tutkimusraportti no 270/2014 Laura Kokko YLEISTÄ 12.9.2014 Tämä työ on osa Kymijoen alueen järvikunnostushankkeessa laadittua Sompasen järven

Lisätiedot

Siikajoki-Liminka voimajohtolinjausten muinaisjäännösten täydennysinventointi Siikajoella ja Limingassa 2010.

Siikajoki-Liminka voimajohtolinjausten muinaisjäännösten täydennysinventointi Siikajoella ja Limingassa 2010. 1 Siikajoki-Liminka voimajohtolinjausten muinaisjäännösten täydennysinventointi Siikajoella ja Limingassa 2010. Hannu Poutiainen Tapani Rostedt Kustantaja: Fingrid Oyj 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi...

Lisätiedot

PISPALAN KEVÄTLÄHTEET

PISPALAN KEVÄTLÄHTEET FCG Finnish Consulting Group Oy Tampereen kaupunki 1 (1) PISPALAN KEVÄTLÄHTEET MAASTOTYÖ Kuva 1 Lähteiden sijainti kartalla Pispalan kevätlähteiden kartoitus suoritettiin 20.4.2011, 3.5.2011 ja 27.5.2011.

Lisätiedot

LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005

LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005 1 LAPPEENRANTA Ruohosaaren muinaisjäännösinventointi 2005 Timo Jussila Kustantaja: Lappeenrannan kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Maastokartta 1: 20 000... 5 Kansikuva: Ruohosaaren

Lisätiedot

Taipalsaari Sarviniemen ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009

Taipalsaari Sarviniemen ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Taipalsaari Sarviniemen ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: Saimaa Spirit Oy 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 4 Kuvat... 5 Kansikuva:

Lisätiedot

KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU

KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU KANGASALAN LAMMINRAHKAN LIITO-ORAVIEN KULKUYHTEYKSIEN PUUSTON TARKASTELU Lamminrahkan eteläosan asemakaavaehdotuksen, kaava nro 785 (11.12.2018) liito-oravan kulkuyhteyksien (1-6) nykytilanne tarkistettiin

Lisätiedot

Aliketolan tilan luontoarvoselvitys Kokemäki Luontopalvelu Kraakku Marika Vahekoski

Aliketolan tilan luontoarvoselvitys Kokemäki Luontopalvelu Kraakku Marika Vahekoski Aliketolan tilan luontoarvoselvitys Kokemäki 27.10.2015 Luontopalvelu Kraakku Marika Vahekoski 2 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Yleistä selvitysalueesta... 3 2.1 Ranta-alue... 3 2.2 Piha-alue... 4

Lisätiedot

Kortesjärvi Saarijärven ranta-asemakaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2007

Kortesjärvi Saarijärven ranta-asemakaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2007 1 Kortesjärvi Saarijärven ranta-asemakaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2007 Timo Jussila Kustantaja: Sigma Konsultit Oy 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Kartta 1:15 000... 6 Muinaisjäännös

Lisätiedot

Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä

Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä Norrkullalandet Västerskog Saarikohteen esittely ja pohdintaa Suojaisa ja monipuolinen saaripaikka n. 20nm etäisyydellä KoPusta Sipoon sisäisessä saaristossa. NORRKULLALANDETIN KOHTEEN ESITTELY JA SELVITYSRYHMÄN

Lisätiedot

Rantojen kasvillisuus

Rantojen kasvillisuus Rantojen kasvillisuus KALVOSARJA 3 Rantaniittyjen kasvillisuus Murtoveden alavat merenrantaniityt kuuluvat alkuperäisiin rannikon kasvillisuusmuotoihin. Merenrantaniittyjen muodostumiseen ja laajuuteen

Lisätiedot

Pirkkalan Kotolahden vesi- ja rantakasvillisuusselvitys 2016

Pirkkalan Kotolahden vesi- ja rantakasvillisuusselvitys 2016 Pirkkalan Kotolahden vesi- ja rantakasvillisuusselvitys 2016 Pirkkalan kunta Ympäristönsuojelu Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry./ Pekka Rintamäki 2016 1. Johdanto Pirkkalan Kotolahdelta ei ole

Lisätiedot

KUIVASJÄRVI, PARKANO VIITASAMMAKKO- KARTOITUS

KUIVASJÄRVI, PARKANO VIITASAMMAKKO- KARTOITUS Vastaanottaja Pirkanmaan ELY-keskus Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 13.6.2014 KUIVASJÄRVI, PARKANO VIITASAMMAKKO- KARTOITUS VIITASAMMAKKO-KARTOITUS Tarkastus 13.6.2014 Päivämäärä 13.6.14 Laatija Kaisa

Lisätiedot

JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS

JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS JUUANJOEN VIRTAVESIEN KALATALOUDELLINEN KARTOITUS Manu Vihtonen Pielisen Järvilohi ja Taimen 2008 2010 -hanke 2009 53 9 VEPSÄNJOEN KARTOITETUT KOSKET JA TOIMENPIDESUOSITUKSET 9.1 Ilvolankoski Vepsänjoen

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

LEMI KUHASENSAARI. Ranta-asemakaavan muutos LUONTOINVENTOINTI. Jouko Sipari

LEMI KUHASENSAARI. Ranta-asemakaavan muutos LUONTOINVENTOINTI. Jouko Sipari LEMI KUHASENSAARI Ranta-asemakaavan muutos LUONTOINVENTOINTI Jouko Sipari 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.. 3 MENETELMÄT 3 TULOKSET... 3 1. Paikallistien itäpuoli.. 4 2. Paikallistien länsipuoli.. 6 YHTEENVETO.

Lisätiedot

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti 5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti Korkeakoskenhaaran ja Koivukoskenhaaran haarautumiskohdassa on laaja kulttuurikeskittymä vanhoilla kylätonteilla sijaitsevine kylineen ja vanhoine peltoineen. Joen niemekkeet

Lisätiedot

Pyhäjoen kunta ja Raahen kaupunki Maanahkiaisen merituulivoimapuiston osayleiskaava

Pyhäjoen kunta ja Raahen kaupunki Maanahkiaisen merituulivoimapuiston osayleiskaava 82127096 Pyhäjoen kunta ja Raahen kaupunki Maanahkiaisen merituulivoimapuiston osayleiskaava Kaavaehdotus 20.11.2012 Tuulivoimalamuodostelmien esteettiset ominaisuudet Tuulivoimaloiden keskittäminen usean

Lisätiedot

VIITASAAREN INVENTOINTI touko-kesäkuussa Kenttätyöt tehtiin Tutkitut alueet karkeasti:

VIITASAAREN INVENTOINTI touko-kesäkuussa Kenttätyöt tehtiin Tutkitut alueet karkeasti: VIITASAAREN INVENTOINTI touko-kesäkuussa 1995 Kenttätyöt tehtiin 22.5. - 5.6. Tutkitut alueet karkeasti: Hyvin (perusinventoinnin näkökulmasta) tuli tutkittua Viitasaaren keskustan pohjoispuolinen alue:

Lisätiedot

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI

DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI DigiTrail esteettömyyskartoitus LOPPI Lopen sininen retkeilyreitti 3 km Lopen sininen reitti lähtee Tauluntien varressa olevalta pysäköintialueelta. Reitti kulkee aluksi kapeaa polkua pitkin mäntymetsikön

Lisätiedot

Hankasalmi Olkkolan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2006

Hankasalmi Olkkolan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2006 1 Hankasalmi Olkkolan asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2006 Timo Jussila 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Kaavakartta... 2 Maastokartta 1:10 000, muinaisjäännös ja tutkimusalue... 3 HANKASALMI 27

Lisätiedot

Ylöjärvi Kuru Poikelisjärvi, Heinuu, Pitkäjärvi, Ahvenlammi. Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2011

Ylöjärvi Kuru Poikelisjärvi, Heinuu, Pitkäjärvi, Ahvenlammi. Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ylöjärvi Kuru Poikelisjärvi, Heinuu, Pitkäjärvi, Ahvenlammi Ranta-asemakaava-alueiden muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Hannu Poutiainen Kustantaja: Metsähallitus / Laatumaa 2 Sisältö: Kansikuva:

Lisätiedot

Heinijärvien elinympäristöselvitys

Heinijärvien elinympäristöselvitys Heinijärvien elinympäristöselvitys Kuvioselosteet Kuvio 1. Lehto Kuviolla kahta on lehtotyyppiä. Ylempänä tuoretta runsasravinteista sinivuokko-käenkaalityyppiä (HeOT) ja alempana kosteaa keskiravinteista

Lisätiedot

Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006

Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006 1 Pihtipudas Niemenharju Kunnalliskoti kivik. asuinpaikan ympäristön kartoitus 2006 Timo Jussila Kustantaja: Pihtiputaan kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Maastokarttaote... 3 Kartoitus... 3 Maasto...

Lisätiedot

13.11.2014. Jokelanlahden ja Kuivaniemenlahden niittosuunnitelma Lestijärvi

13.11.2014. Jokelanlahden ja Kuivaniemenlahden niittosuunnitelma Lestijärvi 13.11.2014 Jokelanlahden ja Kuivaniemenlahden niittosuunnitelma Lestijärvi Sisältö LIITELUETTELO 1. Sijaintikartta 1:40 000 2. Suunnitelmakartta 1:5000 3. Kustannusarvio 1. Hankkeen tarkoitus ja taustatiedot

Lisätiedot

MUINAISJÄÄNNÖSSELVITYS

MUINAISJÄÄNNÖSSELVITYS MUINAISJÄÄNNÖSSELVITYS Niittysmäki-Konkanmäki tuulipuiston osayleiskaava FT Samuel Vaneeckhout 23.5.2012 Perustiedot Kunta: Leppävirran kunta Kylä: Sahkarlahti Tila: Sorsanpelto 13:2 Tiili 5:35 Lehtokallio

Lisätiedot

Suomen Luontotieto Oy. välille suunnitellun kiinteän yhteyden ja tuulipuiston rantojen ja. Suomen Luontotieto Oy 39/2009 Jyrki Oja, Satu Oja

Suomen Luontotieto Oy. välille suunnitellun kiinteän yhteyden ja tuulipuiston rantojen ja. Suomen Luontotieto Oy 39/2009 Jyrki Oja, Satu Oja Oulunsalon-Hailuodon välille suunnitellun kiinteän yhteyden ja tuulipuiston rantojen ja luotojen eroosioselvitys 2009 Uudenvuodenmyrskyn 2009 aiheuttamia jäävalleja Oulunselällä Suomen Luontotieto Oy 39/2009

Lisätiedot

TUUSJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA

TUUSJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA TUUSJÄRVEN NIITTOSUUNNITELMA Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n tutkimusraportti no 276/2014 Laura Kokko Kymijoen vesi jaympäristö ry YLEISTÄ 14.8.2014 Tämä työ on osa Kymijoen alueen järvikunnostushankkeessa

Lisätiedot

Beat 1 Rostad ja Sanden

Beat 1 Rostad ja Sanden Beat 1 Rostad ja Sanden Rostad. Oikea ranta. Rostad on kalastusalueen ylin pooli ja on pituudeltaan noin 500 metriä. Se on luonteeltaan hitaasti virtaavaa syvää nivaa kosken yläpuolella. Täällä ranta on

Lisätiedot

MARJANIEMEN MELOJAT RY MELAKOULU 4 Lähivesien melontareitit

MARJANIEMEN MELOJAT RY MELAKOULU 4 Lähivesien melontareitit LÄHIVESIEN MELONTAREITIT Tavoitteena on oppia tuntemaan lähivesien turvalliset ja vesiliikenteen kokonaisuuden kannalta parhaat melontareitit. Missä melotaan Jokaisella on oikeus, välttäen tarpeetonta

Lisätiedot

LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN

LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN LOHKOMUURIKIVI / KORKEUDEN VAIKUTUS PERUSTUKSEEN SEKÄ TUENNAN TARPEESEEN Yleistä Rakennettiinpa muurikivistä ladottavaa seinämää vain muutaman kymmenen senttimetrin korkuisena, tai pariin metriin nousevana

Lisätiedot

PUUMALA VÄÄRÄNIEMI, KYLKJÄRVI, MESSIJÄRVI, LAMMASSAARI, MUSTASAARI JA PITKÄPOHJANLAHTI

PUUMALA VÄÄRÄNIEMI, KYLKJÄRVI, MESSIJÄRVI, LAMMASSAARI, MUSTASAARI JA PITKÄPOHJANLAHTI PUUMALA VÄÄRÄNIEMI, KYLKJÄRVI, MESSIJÄRVI, LAMMASSAARI, MUSTASAARI JA PITKÄPOHJANLAHTI OSAYLEISKAAVAN TÄYDENTÄMINEN LUONTOINVENTOINTI Jouko Sipari 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 INVENTOIDUT ALUEET. 3 1.

Lisätiedot

Luontoreittien esteettömyyskartoitus

Luontoreittien esteettömyyskartoitus Luontoreittien esteettömyyskartoitus Evo, Hämeenlinna Evon alue on yksi Etelä-Suomen suurimmista metsäalueista. Evon retkeilyalueella kulkijan käytössä on yhteensä noin 8500 hehtaarin suuruinen alue, jossa

Lisätiedot

3.2.1. Ruunanpäänniemen pohjoisosa

3.2.1. Ruunanpäänniemen pohjoisosa 3.2.1. Ruunanpäänniemen pohjoisosa Osa-alue on kalliojyrkänteiden ja niiden välisten murroslaaksojen kirjomaa (Kuva 11.). Kallioalueiden päällä on vain ohut humuskerros, jossa kasvaa nuorta tai keski-ikäistä

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MALSKERI JA DEMASÖÖRI

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MALSKERI JA DEMASÖÖRI MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MALSKERI JA DEMASÖÖRI koskien tiloja Kivikari 484-414-2-122, Halkoplassi 484-414-2-199, Heikkilä 484-414-1-122, Suloranta 484-414-2-112 Valtterila

Lisätiedot

Raahe Pyhtilänkangas Muinaisjäännösselvitysinventointi. Toukokuu FT Samuel Vaneeckhout Osuuskunta Aura

Raahe Pyhtilänkangas Muinaisjäännösselvitysinventointi. Toukokuu FT Samuel Vaneeckhout Osuuskunta Aura Raahe Pyhtilänkangas Muinaisjäännösselvitysinventointi Toukokuu 0 FT Samuel Vaneecout Osuuskunta Aura Muinaisjäännösselvityksen suoritus Alue Raahen Pyhtilänkangas. Suunnittelualue sijaitsee Raahen kaupunginosien

Lisätiedot

HANNUKAISEN KAIVOSHANKE TAIMENEN POTENTIAALISTEN LISÄÄNTYMISALUEIDEN SEL- VITYS

HANNUKAISEN KAIVOSHANKE TAIMENEN POTENTIAALISTEN LISÄÄNTYMISALUEIDEN SEL- VITYS Vastaanottaja Hannukainen Mining Oy Asiakirjatyyppi Muistio Päivämäärä 30.9.2016 HANNUKAISEN KAIVOSHANKE TAIMENEN POTENTIAALISTEN LISÄÄNTYMISALUEIDEN SEL- VITYS Päivämäärä 30.9.2016 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Vesikasvillisuus ja sedimenttihyödyntämätön

Vesikasvillisuus ja sedimenttihyödyntämätön Vesikasvillisuus ja sedimenttihyödyntämätön luonnonvara Ympäristösihteeri Jukka Mustajärvi Biotalous tänään ja huomenna seminaari Saarijärvi 28.1.2016 Rehevöityvät umpeutuvat vesialueet Kasvibiomassaa

Lisätiedot

Kuhmon kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 1999

Kuhmon kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 1999 Kuhmon kiinteiden muinaisjäännösten inventointi 1999 Vuonna 1999 Kuhmon kiinteiden muinaisjäännösten inventointi keskittyi Iivantiira- ja Juttuajärven rantoihin. Kyseessä oli jatko vuonna 1987 alkaneelle

Lisätiedot

Tammela Pääjärvi Haukilammi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila

Tammela Pääjärvi Haukilammi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila 1 Tammela Pääjärvi Haukilammi Mäkilän ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Tilaaja: Ympäristösuunnittelu Oy / UPM-Kymmene Oyj 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3

Lisätiedot

Storörenin asemakaava 30.10.2008 1 STORÖRENIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LUONTO

Storörenin asemakaava 30.10.2008 1 STORÖRENIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LUONTO Storörenin asemakaava 30.10.2008 1 STORÖRENIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LUONTO Storörenin asemakaava-alueen luonto 30.10.2008 2 1. YLEISKUVAUS 3 2. TULOKSET 3 2.1 Kasvillisuus 3 2.2 Linnusto 6 2.3 Lepakot 7 2.4

Lisätiedot

Ilomantsi Ruhkarannan ranta-asemakaavan alueen muinaisjäännösinventointi 2010.

Ilomantsi Ruhkarannan ranta-asemakaavan alueen muinaisjäännösinventointi 2010. 1 Ilomantsi Ruhkarannan ranta-asemakaavan alueen muinaisjäännösinventointi 2010. Timo Jussila Kustantaja: Ilomantsin kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Yleiskartta... 4 Suojelukohteet...

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

9M VAPO OY Lampien viitasammakkoselvitys, Ilomantsi

9M VAPO OY Lampien viitasammakkoselvitys, Ilomantsi 10.5.2010 VAPO OY Lampien viitasammakkoselvitys, Ilomantsi 1 Vapo Oy: Lampien viitasammakkoselvitys 1 Sisältö 1 JOHDANTO 2 2 ALUEET JA MENETELMÄT 2 3 TULOKSET 3 3.1 Sammallampi 3 3.2 Ahvenlampi 4 3.3 Haukilampi

Lisätiedot

Rahjan saaristoluonto

Rahjan saaristoluonto Rahjan saaristoluonto KALVOSARJA 4 Ulkosaaristo Ulkosaaristossa maata ja vettä on jokseenkin yhtä paljon ja merenkäynti on täällä heikompaa kuin merivyöhykkeellä. Lohkare-, kivikko- ja kalliorannoilla

Lisätiedot

VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006

VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006 1 VARKAUS Konnasalon asemakaavoitettavan alueen muinaisjäännösinventointi 2006 Timo Jussila Kustantaja: Varkauden kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Mastokarttaote... 3 Konnansalon muinaisjäännökset...

Lisätiedot

JOUTJOEN KALATALOUDELLINEN KUNNOSTUSSUUNNITELMA

JOUTJOEN KALATALOUDELLINEN KUNNOSTUSSUUNNITELMA JOUTJOEN KALATALOUDELLINEN KUNNOSTUSSUUNNITELMA Anssi Toivonen Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö 30.11.2010 Sisällysluettelo Johdanto... 1 Joutjoen kokonaisuus... 2 Kartta A, joen laskukohta Kiviharjun alue...

Lisätiedot

KIRNULANOJA 1 - VESIENHOITOHANKE, PYHÄJOKI, POLUSPERÄ

KIRNULANOJA 1 - VESIENHOITOHANKE, PYHÄJOKI, POLUSPERÄ 1 (5) KIRNULANOJA 1 - VESIENHOITOHANKE, PYHÄJOKI, POLUSPERÄ Hankkeen tavoitteet Hanke on osa Liminkaojan valuma-alueen kunnostusta, jonka tavoitteena on vesiensuojelun parantaminen ja metsäojitustoiminnan

Lisätiedot

Määrlahden historiallinen käyttö

Määrlahden historiallinen käyttö Ulrika Rosendahl, Loviisan kaupungin museo 27.5.2019 Määrlahden historiallinen käyttö Loviisan Määrlahden kaupunginosa, eli Loviisan lahden itäpuoli, näyttäytyy historiallisessa kartta-aineistossa asumattomana

Lisätiedot

TIIROSTA TERVOON, VAIHE II

TIIROSTA TERVOON, VAIHE II TIIROSTA TERVOON, VAIHE II Pyhäjoen suiston tulvasuojelu ja virkistyskäytön rakenteet Tulvasuojelu Pyhäjoki 1.12.2011 Lähtökohdat Suunnitteluvaiheessa valittiin merkittävimmät ja vaikuttavimmat toimenpiteet

Lisätiedot

Pientareet Suojakaistat Suojavyöhykkeet

Pientareet Suojakaistat Suojavyöhykkeet Pientareet Suojakaistat Suojavyöhykkeet Tämä kuvasarja erilaisista pientareista, suojakaistoista ja -vyöhykkeistä on koottu viljelijöiden toivomuksesta. Peltolohkoilla tarvittavista maataloustukien vaatimusten

Lisätiedot

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO Kaavaselostuksen erillisliite OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO MITOITUSPERUSTEET Kirman seudun osayleiskaava-alueella on kaksi isoa järveä Nerkoonjärvi ja Kilpijärvi. Kirmanjärvi

Lisätiedot

Kaislaleikkurihankkeen vaiheita Sahajärvellä kesällä 2018 kirjannut Anna-Liisa Toivonen

Kaislaleikkurihankkeen vaiheita Sahajärvellä kesällä 2018 kirjannut Anna-Liisa Toivonen Kaislaleikkurihankkeen vaiheita Sahajärvellä kesällä 2018 kirjannut Anna-Liisa Toivonen Alussa oli uusi laituri venettä varten. Sitten tuli vene tiistaina 19.6. Myös kaislaleikkuri saapui paketissa, vietiin

Lisätiedot

Vesikasvillisuuden niitot 2017

Vesikasvillisuuden niitot 2017 Vesikasvillisuuden niitot 2017 Yleistä Evijärven niitetyt alueet perustuvat viime vuoden vesikasvillisuuden niittoihin (Kontas K. Vesikasvillisuuden niitot 2016) ja Evijärven viiden eri maa- ja vesiosakaskunnan

Lisätiedot

Riihimäki Herajoki 110 kv voimajohtoreitin välillä Karoliinan sähköasema - Herajoki muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa

Riihimäki Herajoki 110 kv voimajohtoreitin välillä Karoliinan sähköasema - Herajoki muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa 1 Riihimäki Herajoki 110 kv voimajohtoreitin välillä Karoliinan sähköasema - Herajoki muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Ramboll 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartta...

Lisätiedot

VIITASAMMAKKOSELVITYS 16UEC VAPO OY Leväsuon viitasammakkoselvitys, Pyhäjärvi

VIITASAMMAKKOSELVITYS 16UEC VAPO OY Leväsuon viitasammakkoselvitys, Pyhäjärvi VIITASAMMAKKOSELVITYS 1.10.2012 VAPO OY Leväsuon viitasammakkoselvitys, Pyhäjärvi 1 Sisältö 1 JOHDANTO 2 2 ALUEET JA MENETELMÄT 2 3 TULOKSET 4 4 JOHTOPÄÄTÖKSET 5 5 VIITTEET 5 Pöyry Finland Oy Mika Welling,

Lisätiedot

PIELAVESI Sulkavajärven rantayleiskaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2004

PIELAVESI Sulkavajärven rantayleiskaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2004 1 PIELAVESI Sulkavajärven rantayleiskaavaalueen muinaisjäännösinventointi 2004 Timo Jussila Kustantaja: Pielaveden kunta 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Täydennysinventointi lokakuussa 2004...

Lisätiedot

Klamilanlahden uposvesikasvi- ja pohjanlaatukartoitus

Klamilanlahden uposvesikasvi- ja pohjanlaatukartoitus Klamilanlahden uposvesikasvi- ja pohjanlaatukartoitus Kymijoen vesi ja ympäristö ry Janne Raunio SISÄLLYS 1 JOHDANTO 1 2 AINEISTO JA METELMÄT 1 3 TULOKSET JA TULOSTEN TARKASTELU 1 VIITTEET 5 LIITTEET Liite

Lisätiedot

Kouvola Repovesikylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014

Kouvola Repovesikylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 Kouvola Repovesikylän osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2014 Timo Jussila Tilaaja: UPM-Kymmene Oyj / Karttaako Oy Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 2 Yleiskartat... 6 Tutkimusalueen

Lisätiedot

Iisalmi Lampaanjärvi-Pörsänjärvi Osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013

Iisalmi Lampaanjärvi-Pörsänjärvi Osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 1 Iisalmi Lampaanjärvi-Pörsänjärvi Osayleiskaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2013 Timo Jussila Timo Sepänmaa Tilaaja: Iisalmen kaupunki 2 Sisältö Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi... 3

Lisätiedot

IL Dnro 46/400/2016 1(5) Majutveden aallokko- ja virtaustarkastelu Antti Kangas, Jan-Victor Björkqvist ja Pauli Jokinen

IL Dnro 46/400/2016 1(5) Majutveden aallokko- ja virtaustarkastelu Antti Kangas, Jan-Victor Björkqvist ja Pauli Jokinen IL Dnro 46/400/2016 1(5) Majutveden aallokko- ja virtaustarkastelu Antti Kangas, Jan-Victor Björkqvist ja Pauli Jokinen Ilmatieteen laitos 22.9.2016 IL Dnro 46/400/2016 2(5) Terminologiaa Keskituuli Tuulen

Lisätiedot

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus MRL 72 mukaan rannoille ei saa rakentaa ilman asemakaavaa tai rakentamisen ohjaamiseen tarkoitettua yleiskaavaa. Silloin kun kaavaa ei ole, rakentamiseen

Lisätiedot

Mynälahti Kosteikkotalouden pilotoinnin ydinalueeksi Anders Blom 12.1.2015 Turku

Mynälahti Kosteikkotalouden pilotoinnin ydinalueeksi Anders Blom 12.1.2015 Turku Mynälahti Kosteikkotalouden pilotoinnin ydinalueeksi Anders Blom 12.1.2015 Turku Mynälahti Pintavesien ekologinen tila 2014: välttävä Ruovikkoa: xx ha USGS/NASA Landsat Program Sensori: Landsat 8 OLI,

Lisätiedot

Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9.

Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9. Erilaisten rantarakenteiden vertailu, rakenne, käyttöominaisuudet, ulkonäkö ja kustannukset AK 498 Selvitys 9. Rannan stabilointi maksaa noin 10 metriä leveällä kaistaleella 6 500 /jm, kun savikerroksen

Lisätiedot

Luonto- ja linnustoselvitys 2016 Lieksan Pitkäjärven laajennusosat

Luonto- ja linnustoselvitys 2016 Lieksan Pitkäjärven laajennusosat Luonto- ja linnustoselvitys 2016 Lieksan Pitkäjärven laajennusosat Ari Parviainen Johdanto Tämän linnustoselvityksen kohteina oli kaksi pientä, erillistä aluetta Pitkäjärvellä, noin 20 km Lieksan kaupungista

Lisätiedot

KARVIANJOEN POHJOISOSAN TAIMENPUROJEN KUNNOSTUSTEN TOTEUTUSSUUNNITELMA 2016 FRESHABIT OSA 2/4/17

KARVIANJOEN POHJOISOSAN TAIMENPUROJEN KUNNOSTUSTEN TOTEUTUSSUUNNITELMA 2016 FRESHABIT OSA 2/4/17 1 KARVIANJOEN POHJOISOSAN TAIMENPUROJEN KUNNOSTUSTEN TOTEUTUSSUUNNITELMA 2016 FRESHABIT 2016-2021 Tmi Terrapolar Kauhajoki 2016 OSA 2/4/17 2 SISÄLLYS 1. TAUSTAA... 3 2. KUNNOSTUSTEN TOTEUTUSSUUNNITELMA...

Lisätiedot

KARVIANJOEN POHJOISOSAN TAIMENPUROJEN KUNNOSTUSTEN TOTEUTUSSUUNNITELMA 2017 FRESHABIT OSA 2/4/18

KARVIANJOEN POHJOISOSAN TAIMENPUROJEN KUNNOSTUSTEN TOTEUTUSSUUNNITELMA 2017 FRESHABIT OSA 2/4/18 1 KARVIANJOEN POHJOISOSAN TAIMENPUROJEN KUNNOSTUSTEN TOTEUTUSSUUNNITELMA 2017 FRESHABIT 2016-2021 Tmi Terrapolar Kauhajoki 2017 OSA 2/4/18 2 SISÄLLYS 1. TAUSTAA... 3 2. KUNNOSTUSTEN TOTEUTUSSUUNNITELMA...

Lisätiedot