OHJE Tämä ohje tulee voimaan Sitä sovelletaan tai sen jälkeen alkavaan koulutukseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OHJE 10.6.2004. Tämä ohje tulee voimaan 10.6.2004. Sitä sovelletaan 1.1.2005 tai sen jälkeen alkavaan koulutukseen."

Transkriptio

1 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN DNO 2 / 012 / 2004 OHJE Voimassaoloaika: alkaen toistaiseksi Säädökset, joihin ohje perustuu: Laki Opetushallituksesta 182/1991, 7 Asetus ammattikorkeakoulujen yhteishakujärjestelmästä 353/2003, 6 Kumoaa ohjeen 3/012/2003 / Ammattikorkeakoulut AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSTARJONTA VUONNA 2005 Tämä ohje tulee voimaan Sitä sovelletaan tai sen jälkeen alkavaan koulutukseen. Ammattikorkeakoulun tulee toimittaa Opetushallitukselle vuonna 2005 alkavan tutkintoon johtavan koulutuksen (myös mahdollinen jatkotutkintoon johtava koulutus) ja ammatillisten erikoistumisopintojen (vähintään 20 ov) tiedot ammattikorkeakoulun opetuspisteittäin. Tiedot ilmoitetaan sekä nuorille että aikuisille tarkoitetusta koulutuksesta. Ammattikorkeakoulut tallentavat tiedot koulutustarjonnastaan OPTIin (Opetushallituksen valtakunnallinen koulutuksen tietojärjestelmä) AMKOPAS-järjestelmää käyttäen. Ammattikorkeakoulun tulee myös päivittää tiedot järjestämästään ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmistavasta koulutuksesta, tutkintotilaisuuksista ja tutkintojen järjestämissopimuksista. Tietoja ei kuitenkaan päivitetä AMKOPAS-järjestelmän kautta, vaan suoraan OPTIin. OPTIn tietoja käytetään mm. koulutustiedotuksessa sekä koulutuksen seurannassa ja arvioinnissa. Myös ammattikorkeakoulujen yhteishakujärjestelmä (AMKYH) hyödyntää OPTIn tietoja. Tietoja käytetään myös seurattaessa yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan säännöksen toteutumista ammattikorkeakoulujen hakija- ja opiskelupaikkarekisterin (AMKOREK) avulla. Tiedot alkavasta koulutuksesta tulostetaan OPTIsta Opetushallituksen julkaisemia valtakunnallisia koulutusoppaita varten. Lisäksi koulutustarjontatiedot siirretään OPTIsta kerran vuorokaudessa Opetushallituksen avoimeen Internet-palveluun, Koulutusnettiin Hakaniemenkatu 2 Hagnäsgatan 2 PL 380 PB HELSINKI HELSINGFORS Puhelin (09) Telefon (09)

2 2 ( eri ohjaustahojen ja koulutukseen hakeutuvien käyttöön. Opetusministeriö, Opetushallitus, lääninhallitukset, Tilastokeskus ja työhallinto käyttävät toiminnassaan näitä tietoja. Työvoimatoimistot käyttävät tietoja asiakkaidensa neuvontaan ja ohjaukseen. Myös Kansaneläkelaitos siirtää OPTIn tietoja omaan tietojärjestelmäänsä ja hyödyntää niitä opintotuen ja kuntoutuksen asiakaspalvelussa ja ratkaisuissa. AMMATTIKORKEAKOULUJEN TOIMILUVAT JA KOULUTUSOHJELMAPÄÄTÖKSET Tutkintoon johtavassa koulutuksessa ammattikorkeakoulun tulee noudattaa toimiluvassa määrättyä koulutustehtävää ja opetusministeriön koulutusohjelmapäätöksiä. Ammatillisissa erikoistumisopinnoissa ammattikorkeakoulun tulee noudattaa koulutustehtävää. Opetusministeriö on sopinut vuoden 2005 koulutusohjelmapäätösten sisällöstä kevään aikana ammattikorkeakoulujen kanssa käymissään tulos- ja tavoiteneuvotteluissa. Opetusministeriö antaa vuotta 2005 koskevat uudet koulutusohjelmapäätökset ammattikorkeakouluille kesäkuussa. Kun opetusministeriö on tehnyt koulutusohjelmapäätökset, ammattikorkeakoulujen tulee tallentaa AMKOTA-järjestelmään päätösten mukaiset aloituspaikat. Opetushallitus lisää mahdolliset uudet koulutusohjelmat OPTIin ja ilmoittaa ammattikorkeakouluille, kun tämä on tehty ja koulutustarjontatietojen päivitys OPTIin voi alkaa. Aloituspaikat siirtyvät AMKOTAsta AMKOPAS-järjestelmään, joten ammattikorkeakoulujen ei tarvitse päivittää niitä uudelleen. Jos ammattikorkeakoulu tarvitsee opetusministeriön päättämille uusille koulutusohjelmille tai suuntautumisvaihtoehdoille yhteishakukoodeja, pyydämme ottamaan yhteyttä Markku Hartoseen (puh. (09) , sähköposti TIETOJEN PÄIVITYS Ammattikorkeakoulun nimeämät henkilöt päivittävät ammattikorkeakoulun koulutustarjonnan, valintaperusteet, valinnassa käytettävät aloituspaikat, yhteystiedot ja opetuspisteiden perustamis- ja lakkautustiedot Opetushallituksen ohjeiden mukaisesti. Opetushallitus päivittää ylläpitäjätiedot, ammattikorkeakoulujen perustamis- ja lakkautustiedot sekä nimenmuutokset. Jos näissä tiedoissa tapahtuu muutoksia, pyydämme ottamaan yhteyttä Opetushallitukseen Heidi Bergströmiin (puh. (09) , sähköposti Ammatti- ja erikoisammattitutkintojen ja järjestämissopimusten päivittämistä varten ammattikorkeakoulun tulee ilmoittaa kirjallisesti päivittäjän nimi Opetushallituksen Perustietopalvelut-yksikköön (osoite Opetushallitus, Perustietopalvelut, Hakaniemenkatu 2, Helsinki). Ilmoituksesta tulee käydä ilmi päivittäjän etu- ja sukunimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja osoite sekä ammattikorkeakoulun nimi. Ilmoituksen allekirjoittaa ammattikorkeakoulun AMKOTA-käyttäjähallinnoinnista vastaava henkilö. Opetushallitus lähettää ammattikorkeakoulun nimeämälle päivittäjälle käyttäjätunnuksen ja OPTIn osoitteen. Käyttäjän opas löytyy OPTIsta.

3 3 VALINTAPERUSTEET Tammikuussa 2005 alkavassa koulutuksessa ammattikorkeakoulut noudattavat vuodelle 2004 vahvistamiaan valintaperusteita. Opetushallitus on toimittanut ammattikorkeakouluille valintaperusteiden tallennusohjeet, jotka koskevat tammikuussa 2005 alkavaa koulutusta. Tallennusohjeet perustuvat ammattikorkeakoulujen tekemiin valintaperustepäätöksiin. Kaikkien ammattikorkeakoulujen tulee syyskuun 2004 loppuun mennessä päättää ja ilmoittaa Opetushallitukselle vuonna 2005 käytettävät valintaperusteet, jotka koskevat syksyllä 2005 ja keväällä 2006 alkavaa koulutusta. Saatuaan kaikkien ammattikorkeakoulujen valintaperustepäätökset Opetushallitus toimittaa ammattikorkeakouluille syksyllä 2005 ja keväällä 2006 alkavan koulutuksen valintaperusteiden kirjainkoodien tallennusohjeet tammikuussa AIKATAULUT Ammattikorkeakoulujen tulee päivittää vuoden 2005 koulutustarjontaa koskevat tiedot OPTIin seuraavan aikataulun mukaisesti: Nuorten tutkintoon johtava koulutus Viimeistään : - Tammikuussa 2005 alkavan nuorten koulutuksen koulutustarjonta (koulutusohjelmat/suuntautumisvaihtoehdot ja niiden valinnan aloituspaikat) koulutusohjelmien/suuntautumisvaihtoehtojen kuvaukset (koulutusohjelman kuvaus, valintaperusteet ja valintaa koskevat lisätiedot) koulutusohjelmien/suuntautumisvaihtoehtojen valintaperusteiden kirjainkoodit - Syksyllä 2005 alkavan nuorten koulutuksen koulutustarjonta (koulutusohjelmat/suuntautumisvaihtoehdot ja niiden ja valinnan aloituspaikat) viimeistään : - Syksyllä 2005 alkavan nuorten koulutuksen koulutusohjelmien/suuntautumisvaihtoehtojen kuvaukset (koulutusohjelman kuvaus, valintaperusteet ja valintaa koskevat lisätiedot. Nämä tiedot tulostetaan Ammattikorkeakoulujen valintaopas -Yrkeshögskolornas Urval 2005 julkaisua varten) Ammattikorkeakoulut voivat tarvittaessa muuttaa päivittämiään valinnan aloituspaikkoja vielä myöhemmin. Syksyllä 2005 alkavan nuorten koulutuksen valintaperusteiden kirjainkoodien päivitysaikataulun Opetushallitus ilmoittaa myöhemmin. Valintaperusteiden kirjainkoodeja käytetään yhteishaun atk-ajoissa.

4 4 Tutkintoon johtava aikuiskoulutus (myös mahdollisesti alkava jatkotutkintoon johtava koulutus) Tutkintoon johtavan aikuiskoulutuksen tietojen päivitys on jatkuvaa. Ammattikorkeakoulun tulee päivittää tiedot alkavista aikuiskoulutusryhmistä heti, kun se on tehnyt päätöksen koulutuksen aloittamisesta. Tutkintoon johtavasta aikuiskoulutuksesta tiedotetaan Opetushallituksen tammikuussa ilmestyvässä Ammattikorkeakoulujen valintaopas - Yrkeshögskolornas Urval 2005 julkaisussa. Tähän julkaisuun tulevat tiedot on päivitettävä OPTIin viimeistään Ammatilliset erikoistumisopinnot Ammatillisten erikoistumisopintojen tietojen päivitys on jatkuvaa. Ammattikorkeakoulun tulee päivittää tiedot alkavista erikoistumisopinnoista heti, kun se on tehnyt päätöksen koulutuksen aloittamisesta. Erikoistumisopinnoista tiedotetaan Opetushallituksen syksyllä julkaistavassa Aikuiskoulutuslinjat Linjer för vuxna oppaassa. Tähän julkaisuun tulevat tiedot on päivitettävä OPTIin viimeistään Keväällä ilmestyvään Aikuiskoulutusoppaaseen tulevat tiedot on päivitettävä viimeistään Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot Ammatti- ja erikoisammattitutkintoon valmistavan koulutuksen sekä kaikille avoimien tutkintotilaisuuksien päivitys on jatkuvaa. Ammattikorkeakoulun tulee päivittää tiedot alkavista koulutuksista ja tutkintotilaisuuksista heti, kun se on tehnyt päätöksen niiden järjestämisestä. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista tiedotetaan Opetushallituksen syksyllä julkaistavassa Aikuiskoulutuslinjat Linjer för vuxna -oppaassa ja keväisin ilmestyvässä Aikuiskoulutusoppaassa. Keväällä alkava koulutus ja tutkintotilaisuudet on päivitettävä viimeistään ja syksyllä alkava koulutus ja tutkintotilaisuudet viimeistään TIETOJEN KORJAAMINEN JA POISTAMINEN Ammattikorkeakoulu vastaa OPTIssa olevien tietojensa ajantasaisuudesta ja oikeellisuudesta. Opetushallitus neuvoo ja ohjaa tarvittaessa ammattikorkeakouluja tietojen tallentamisessa. Opetushallitus pyytää, että ammattikorkeakoulut ylläpitävät myös keskeiset yhteystietonsa (osoitetiedot, puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet, www-osoite ja rehtorin nimi) OPTIssa. Ajantasaiset yhteystiedot takaavat sujuvan yhteydenpidon ja toisaalta edesauttavat ammattikorkeakoulun omien tietojen välitystä. OPTIiin tallennettujen tietojen poistamisessa ammattikorkeakoulujen on oltava erityisen varovaisia ja muistettava koulutustarjontatietojen moninainen käyttö. Erityisesti tutkintoon johtavan ammattikorkeakoulukoulutuksen poistamista harkittaessa on muistettava vaikutukset yhteishakuun ja hakijoiden oikeusturvaan yhteishaun ja yhden paikan säännöksen toteutuksessa.

5 5 Alkavaksi ilmoitetun tutkintoon johtavan koulutuksen peruuntuessa ammattikorkeakoulun on otettava aina ennen tietojen poistamista yhteys Opetushallituksen opiskelijavalintapalvelut-yksikköön. Ammattikorkeakoulujen tulee lisäksi ottaa huomioon, että samassa opetuspisteessä voi olla myös muuta kuin tässä kirjeessä tarkoitettua koulutusta, esimerkiksi koulutusta, johon lääninhallitus on myöntänyt valtionavustusta. TIEDUSTELUT JA LISÄTIEDOT Lisätietoja antavat Opetushallituksessa: AMKOPAS-järjestelmän päivitys: Outi Kivipelto (09) Yhteishaku: Markku Hartonen (09) Ammattikorkeakoulujen valintaopas Yrkeshögskolornas Urval, Ammattikorkeakouluopinnot Yrkeshögskolestudier ja yhteishaun hakuohjeet: Kaija Pirinen (09) Aikuiskoulutusopas: Sampo Utriainen (09) Aikuiskoulutuslinjat Linjer för vuxna: Sampo Utriainen / Christian Seger (09) Utbildning för vuxna: Regina Westermarck (09) Sähköposti: etunimi.sukunimi@oph.fi Ammatti- ja erikoisammattitutkintojen ja järjestämissopimusten päivitys: OPTIn palvelunumero (09) tai ryhmäsähköposti opti@oph.fi Pääjohtaja Kirsi Lindroos Suunnittelujohtaja Petri Pohjonen Tiedoksi: Opetusministeriö / Ammattikorkeakouluyksikkö Opetushallituksen linjat Työministeriö / Työvoiman kehittäminen ja ohjaus -tiimi Kansaneläkelaitoksen opintotukikeskus Tilastokeskus Ålands landsskapsstyrelse TietoEnator Oyj / Public & Healthcare Ammattikorkeakoulujen rehtorit, AMKOREK-vastuukäyttäjät, AMKOPAS-päivittäjät ja hakutoimistojen yhteyshenkilöt Ammattikorkeakoulujen ylläpitäjät

OHJE 13.6.2006. Tämä ohje tulee voimaan 13.6.2006. Sitä sovelletaan 1.1.2007 tai sen jälkeen alkavaan koulutukseen.

OHJE 13.6.2006. Tämä ohje tulee voimaan 13.6.2006. Sitä sovelletaan 1.1.2007 tai sen jälkeen alkavaan koulutukseen. OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN DNO 2/012/2006 OHJE 13.6.2006 Voimassaoloaika: 13.6.2006 alkaen toistaiseksi Säädökset, joihin ohje perustuu: Laki Opetushallituksesta 182/1991, 7 Asetus ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

OHJE VUODEN 2009 KOULUTUSTARJONNAN PÄIVITYS OPETUSHALLITUKSEN KOULUTUSTIETOJÄRJESTELMÄÄN KOULUTA

OHJE VUODEN 2009 KOULUTUSTARJONNAN PÄIVITYS OPETUSHALLITUKSEN KOULUTUSTIETOJÄRJESTELMÄÄN KOULUTA OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN OHJE 27.5.2008 3/012/2008 Voimassaoloaika: 27.5.2008 alkaen toistaiseksi Säädökset, joihin ohje perustuu: Laki Opetushallituksesta 182/1991, 7 Lukiolaki 629/1998, 33

Lisätiedot

27.5.2009 VUODEN 2010 KOULUTUSTARJONNAN PÄIVITYS OPETUSHALLITUKSEN KOULUTUSTIETOJÄRJESTELMÄÄN KOULUTA

27.5.2009 VUODEN 2010 KOULUTUSTARJONNAN PÄIVITYS OPETUSHALLITUKSEN KOULUTUSTIETOJÄRJESTELMÄÄN KOULUTA OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN OHJE 1/012/2009 27.5.2009 Voimassaoloaika: 27.5.2009 alkaen toistaiseksi Säädökset, joihin ohje perustuu: Laki Opetushallituksesta 182/1991, 7 Lukiolaki 629/1998, 33

Lisätiedot

7.4.2006 1/012/2006 VUODEN 2007 KOULUTUSTARJONNAN PÄIVITYS OPETUSHALLITUKSEN OPPILAITOSTIETOJÄRJESTELMÄÄN (OPTI)

7.4.2006 1/012/2006 VUODEN 2007 KOULUTUSTARJONNAN PÄIVITYS OPETUSHALLITUKSEN OPPILAITOSTIETOJÄRJESTELMÄÄN (OPTI) OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN OHJE 7.4.2006 1/012/2006 Voimassaoloaika: 7.4.2006 alkaen toistaiseksi Säädökset, joihin ohje perustuu: Laki Opetushallituksesta 182/1991, 7 Lukiolaki 629/1998, 33 Laki

Lisätiedot

OHJE LUKIOKOULUTUKSEN, AMMATILLISEN PERUS- JA LISÄKOULUTUKSEN JA VAPAAN SIVISTYSTYÖN KOULUTUSTARJONTA VUONNA 2004

OHJE LUKIOKOULUTUKSEN, AMMATILLISEN PERUS- JA LISÄKOULUTUKSEN JA VAPAAN SIVISTYSTYÖN KOULUTUSTARJONTA VUONNA 2004 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN OHJE 7.4.2003 2 /012/2003 Voimassaoloaika: 7.4.2003 alkaen toistaiseksi Säädökset, joihin ohje perustuu: Laki Opetushallituksesta 182/1991, 7 Lukiolaki 629/1998, 33

Lisätiedot

DNO 4/012/2002 OHJE PÄIVÄMÄÄRÄ

DNO 4/012/2002 OHJE PÄIVÄMÄÄRÄ OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN DNO 4/012/2002 OHJE PÄIVÄMÄÄRÄ 30.9.2002 SÄÄNNÖKSET, JOIHIN TOIMIVALTA OHJEEN ANTAMISEEN PERUSTUU Laki opiskelijavalintarekisteristä ja ylioppilastutkintorekisteristä

Lisätiedot

1. OPPILAITOSTIETOJEN TARKISTAMINEN (PERUSKOULUREKISTERI)

1. OPPILAITOSTIETOJEN TARKISTAMINEN (PERUSKOULUREKISTERI) OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN DNO 3/012/2004 MÄÄRÄYS - OHJE X PÄIVÄMÄÄRÄ 12.10.2004 SÄÄNNÖKSET, JOIHIN TOIMIVALTA OHJEEN ANTAMISEEN PERUSTUU Laki opiskelijavalintarekisteristä ja ylioppilastutkintorekisteristä

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISTAMIS- MÄÄRÄYS 43/011/2006

HENKILÖKOHTAISTAMIS- MÄÄRÄYS 43/011/2006 HENKILÖKOHTAISTAMIS- MÄÄRÄYS 2006 MÄÄRÄYS 43/011/2006 ISBN 13: 978 952 13 3094 0 (nid.) ISBN 10: 958 13 3094 5 (nid.) ISBN 13: 978 952 13 3095 7 (pdf) ISBN 10: 952 13 3095 3 (pdf) OPETUSHALLITUS 1 Dno

Lisätiedot

16.4.2007 1/012/2007

16.4.2007 1/012/2007 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN OHJE 16.4.2007 1/012/2007 Voimassaoloaika: 16.4.2007 alkaen toistaiseksi Säädökset, joihin ohje perustuu: Laki Opetushallituksesta 182/1991, 7 Lukiolaki 629/1998, 33

Lisätiedot

24.7.2006 2/440/2006. Näyttötutkintojen järjestäjät Tutkintotoimikunnat NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET

24.7.2006 2/440/2006. Näyttötutkintojen järjestäjät Tutkintotoimikunnat NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET 24.7.2006 2/440/2006 Näyttötutkintojen järjestäjät Tutkintotoimikunnat NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET Asetuksessa ammatillisesta aikuiskoulutuksesta (812/1998, 5 ) säädetään niistä asioista, joista

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2008 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2008 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Tiedotusvälineille 5.8. 2008 Aineistoa vapaasti käytettäväksi OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2008 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Ohessa on tietoja

Lisätiedot

Koulutustarjonta- ja organisaatiotiedot

Koulutustarjonta- ja organisaatiotiedot Koulutustarjonta- ja organisaatiotiedot Outi Kivipelto 7.5.2013 Organisaatiotiedot Mikä muuttuu? Korkeakoulu päättää, kuinka monta organisaation tasoa se päivittää Yhteystietojen lisäksi päivitetään organisaation

Lisätiedot

MAARAYS X. Opetushallituksen pddtcis opiskelijavalintarekisterin pitoon liittyviistd tarkemmasta aikataulusta vuonna 2015

MAARAYS X. Opetushallituksen pddtcis opiskelijavalintarekisterin pitoon liittyviistd tarkemmasta aikataulusta vuonna 2015 OPETUSHAtLIlUS UTBILDNINGSSTYRELSSN DNO MAARAYS X OHJE PAIVAMAARA 103/011t2014 Velvoittavana noudatettava Eivelvoittava 19.11.2014 SAAN NOKSET, JOI HI N TOIMIVALTA MAARAYKSEN ANTAM ISEEN PERUSTUU Valtioneuvoston

Lisätiedot

Muutettuja määräyksiä on noudatettava lukien.

Muutettuja määräyksiä on noudatettava lukien. OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN Dnro 28/011/2004 MÄÄRÄYS Velvoittavana noudatettava Päivämäärä 27.8.2004 Ammatillisen koulutuksen järjestäjät Tutkintotoimikunnat AMMATILLISEN PERUSKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN

Lisätiedot

Opiskelijavalintapalvelut 1.11.2007. 1.1. Syksyllä 2008 alkavan yhteishakuun kuuluvan koulutuksen koulutustarjontatietojen päivittäminen

Opiskelijavalintapalvelut 1.11.2007. 1.1. Syksyllä 2008 alkavan yhteishakuun kuuluvan koulutuksen koulutustarjontatietojen päivittäminen Opiskelijavalintapalvelut 1.11.2007 KOULUTA-JÄRJESTELMÄ AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JA LUKIOKOULUTUKSEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄN AIKATAULUT VUONNA 2008 1. KEVÄÄN 2008 YHTEISHAKU: 1.1. Syksyllä 2008 alkavan

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2009 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2009 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Tiedotusvälineille 6.8.2009 Aineistoa vapaasti käytettäväksi OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2009 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Ohessa on tietoja

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 35/2002 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi opiskelijavalintarekisteristä ja ylioppilastutkintorekisteristä annetun lain 1 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku - uudistukset lainsäädännön näkökulmasta Kohti perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakua 29.10.2013, Helsinki Congress Paasitorni Hallitusneuvos

Lisätiedot

NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET JA -SOPIMUSTEN TEKEMINEN

NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET JA -SOPIMUSTEN TEKEMINEN NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET JA -SOPIMUSTEN TEKEMINEN Opetushallitus 2001 ISBN 952 13 1064 2 1 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN DNO 70/011/2000 MÄÄRÄYS Velvoittavana noudatettava PÄIVÄMÄÄRÄ

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2011 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ

OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2011 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Tiedotusvälineille 3.8.2011 Aineistoa vapaasti käytettäväksi OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2011 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Ohessa on tietoja

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS WERA web-raportointipalvelu. WERAn TILASTOJEN VALMISTUMISAJAT VUONNA 2010 JA VUO- DEN 2011 ALUSSA (tammi- ja helmikuu)

OPETUSHALLITUS WERA web-raportointipalvelu. WERAn TILASTOJEN VALMISTUMISAJAT VUONNA 2010 JA VUO- DEN 2011 ALUSSA (tammi- ja helmikuu) OPETUSHALLITUS 8.3.2010 WERA web-raportointipalvelu WERAn TILASTOJEN VALMISTUMISAJAT VUONNA 2010 JA VUO- DEN 2011 ALUSSA (tammi- ja helmikuu) 1. ALOITUSPAIKAT, ammatillinen koulutus ja ammattikorkeakoulutus

Lisätiedot

OPETUSHALLITUS WERA web-raportointipalvelu. WERAn TILASTOJEN VALMISTUMISAJAT VUONNA 2011

OPETUSHALLITUS WERA web-raportointipalvelu. WERAn TILASTOJEN VALMISTUMISAJAT VUONNA 2011 OPETUSHALLITUS 1.3.2011 WERA web-raportointipalvelu WERAn TILASTOJEN VALMISTUMISAJAT VUONNA 2011 1. ALOITUSPAIKAT, ammatillinen koulutus ja ammattikorkeakoulutus Yliopistokoulutus 2. YHTEISHAKU Aloituspaikat

Lisätiedot

Muilta osin ammattikorkeakoulujen ylioppilastutkintorekisteristä annettua lakia. nykymuotoisena.

Muilta osin ammattikorkeakoulujen ylioppilastutkintorekisteristä annettua lakia. nykymuotoisena. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi opiskelijavalintarekisteristä ja ylioppilastutkintorekisteristä annetun lain 1 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan opiskelijavalintarekisteristä

Lisätiedot

ALOITUSPAIKAT. Tilastoissa on. Tutkintoon johtava ja valmistava koulutus

ALOITUSPAIKAT. Tilastoissa on. Tutkintoon johtava ja valmistava koulutus ALOITUSPAIKAT Aloituspaikkatilastot sisältävät tiedot vuosittaisesta koulutustarjonnasta. Koulutuksen järjestäjät, oppilaitosten ylläpitäjät, ammattikorkeakoulut, yliopistot ja lääninhallitukset vastaavat

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakupalvelujen keskeiset uudistukset 29.10.2013 Katariina Männikkö Esityksen sisältö Oppijan palvelut ja uusi perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen

Lisätiedot

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely

Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely Perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen hakumenettely 25.11.2013 Katariina Männikkö Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen Haku

Lisätiedot

1. OPPILAITOSTIETOJEN TARKISTAMINEN (PERUSKOULUREKISTERI)

1. OPPILAITOSTIETOJEN TARKISTAMINEN (PERUSKOULUREKISTERI) DNO 3/012/2006 MÄÄRÄYS - OHJE X PÄIVÄMÄÄRÄ 17.10.2006 SÄÄNNÖKSET, JOIHIN TOIMIVALTA OHJEEN ANTAMISEEN PERUSTUU Laki opiskelijavalintarekisteristä ja ylioppilastutkintorekisteristä (1058/1998 1 ja 4 ) Asetus

Lisätiedot

Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta

Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta Ajankohtaista aikuiskoulutuksesta 9.12.2013 OPPIJAN VERKKOPALVELUT SEMINAARI Sari Ellonen Palvelulupaus Oppijan palvelukokonaisuudessa rakennetaan Koulutuksen sähköistä sivistyskeskusta (), josta löytyvät

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sähköinen hakujärjestelmä

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sähköinen hakujärjestelmä Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sähköinen hakujärjestelmä Yhteishaku siirtyi nettiin miten 2.vaiheeseen? www.koulutusnetti.fi www.haenyt.fi www.kouluta.fi Ritva Sammalkivi Kansanopisto ja

Lisätiedot

Lainsäädännön muutosten vaikutukset näyttötutkintojen järjestämiseen

Lainsäädännön muutosten vaikutukset näyttötutkintojen järjestämiseen Lainsäädännön muutosten vaikutukset näyttötutkintojen järjestämiseen Media-alan koulutuksen kehittämispäivä 22.11.2016 Markku Kokkonen Ammatillinen perus- ja aikuiskoulutus Sisältö Yleiset periaatteet

Lisätiedot

Metropolian opo-info 2.11.2012. Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2013

Metropolian opo-info 2.11.2012. Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2013 Metropolian opo-info Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2013 Metropolian VKYH koulutustarjonta 2013 Vieraskielisessä yhteishaussa (VKYH) on tarjolla yhteensä 10 koulutusohjelmaa: Tutkinto Koulutusohjelma Aloituspaikat

Lisätiedot

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013

Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 Hakujärjestelmät - opiskelijavalinta 2014 ja valmistautuminen vuoteen 2015 15.11.2013 SARI PULKKINEN LÄHDE: OPH/PENKARI Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi-

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS Oppivelvollisille tarkoitetun perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2004

PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS Oppivelvollisille tarkoitetun perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2004 DNO 4/011/2009 MÄÄRÄYS Velvoittavana noudatettava Perusopetuksen järjestäjille PÄIVÄMÄÄRÄ 16.3.2009 Voimassaoloaika 16.3.2009 alkaen toistaiseksi Säännökset joihin toimivalta määräyksen Perusopetuslaki

Lisätiedot

Tiedotusvälineille Aineistoa vapaasti käytettäväksi

Tiedotusvälineille Aineistoa vapaasti käytettäväksi Tiedotusvälineille 9.8.2010 Aineistoa vapaasti käytettäväksi OPETUSHALLITUKSEN ARVIOITA SYKSYN 2010 KOULUTUKSEN ALOITTAVIEN JA OPISKELIJOIDEN MÄÄRISTÄ SEKÄ OPPILAITOSTEN LUKUMÄÄRISTÄ Ohessa on tietoja

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa

Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa Soila Nordström Opetusneuvos / Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Ammatillinen aikuiskoulutus yksikkö 16.4.2015 Näyttötutkintojärjestelmä 20 vuotta Historia

Lisätiedot

Todistuksiin ja niiden liitteisiin merkittävät tiedot ammatillisessa koulutuksessa

Todistuksiin ja niiden liitteisiin merkittävät tiedot ammatillisessa koulutuksessa MÄÄRÄYS 1 (1) 11.01.2018 OPH-54-2018 Ammatillisen koulutuksen järjestäjät Voimassaoloaika: 15.1.2018 alkaen toistaiseksi Säännökset, joihin toimivalta määräyksen antamiseen perustuu: L 531/2017, 60 Kumoaa

Lisätiedot

Ajankohtaista tutkintotoimikunta-asiaa ja näyttötutkintojen järjestämissopimusten uusiminen

Ajankohtaista tutkintotoimikunta-asiaa ja näyttötutkintojen järjestämissopimusten uusiminen Ajankohtaista tutkintotoimikunta-asiaa ja näyttötutkintojen järjestämissopimusten uusiminen Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus Näyttötutkintojen järjestämissopimukset (1) Näyttötutkinto-opas

Lisätiedot

Henkilökohtaistamista koskevan asetuksen soveltaminen

Henkilökohtaistamista koskevan asetuksen soveltaminen Henkilökohtaistamista koskevan asetuksen soveltaminen Ammatillisen aikuiskoulutuksen ja näyttötutkintotoiminnan kehittämisseminaari Maaliskuu 2016 Markku Kokkonen Ammatillinen perus- ja aikuiskoulutus

Lisätiedot

Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018

Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018 Hakutoimiston palvelut ja erilaiset hakuväylät v. 2018 Ajankohtaista Amiksesta 2017 Laura Linnavuori 13.10.2017 Salpauksen hakutoimisto Hakutoimisto tarjoaa tietoa Koulutuskeskus Salpauksen monipuolisesta

Lisätiedot

Työpajan agenda. Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

Työpajan agenda. Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ALPE -työpaja Haku erityisoppilaitoksiin, vammaisten valmentavaan ja kuntouttavaan opetukseen ja ohjaukseen sekä erityisen koulutustehtävän omaavien ammatillisten oppilaitosten ammatillisiin perustutkintoihin

Lisätiedot

AmKesu-aluetilaisuus Helsinki. Minna Bálint Ammatillinen aikuiskoulutus opetusneuvos

AmKesu-aluetilaisuus Helsinki. Minna Bálint Ammatillinen aikuiskoulutus opetusneuvos AmKesu-aluetilaisuus 26.11.2014 Helsinki Minna Bálint Ammatillinen aikuiskoulutus opetusneuvos Näyttötutkinnon suorittaneet 1995-2013 Ammatillinen perustutkinto Ammattitutkinto Erikoisammattitutkinto Kaikki

Lisätiedot

Ajankohtaista näyttötutkinnoista Kehitysvamma-alan tutkintotoimikunnan ja tutkinnon järjestäjien kehittämispäivä

Ajankohtaista näyttötutkinnoista Kehitysvamma-alan tutkintotoimikunnan ja tutkinnon järjestäjien kehittämispäivä Ajankohtaista näyttötutkinnoista Kehitysvamma-alan tutkintotoimikunnan ja tutkinnon järjestäjien kehittämispäivä 9.11.2012 Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus Teemat Näyttötutkintojen

Lisätiedot

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja palvelun käyttö ja kehittäminen Seminaari 26.10.2015 Merja Väistö Erityisasiantuntija Sisältö Katsaus taaksepäin: vuoden 2015 yhteishaut Uutena opintopolkuun

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 196/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Osaamisperustaisuus todeksi ammatilliset tutkinnot, perusteet, määräykset ja ohjeet uudistuvat

Osaamisperustaisuus todeksi ammatilliset tutkinnot, perusteet, määräykset ja ohjeet uudistuvat Osaamisperustaisuus todeksi ammatilliset tutkinnot, perusteet, määräykset ja ohjeet uudistuvat Seppo Hyppönen Ammatillinen aikuiskoulutus yksikön päällikkö, opetusneuvos Näyttötutkinnot: tilastotietoja

Lisätiedot

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Korkeakoulujen yhteishakua koskeva uudistus 2014 Yhteishaku ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin saman hakulomakkeen kautta Yhteinen hakuaika 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen, hakijalle tarjotaan

Lisätiedot

Kaupan lähiesimieskoulutus

Kaupan lähiesimieskoulutus Kaupan lähiesimieskoulutus -uutta osaamista kaupan kentälle -Tiiminvetäjä -Tuoteryhmävastaava -Lähiesimies Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Koulutus pähkinänkuoressa Perustana opetusministeriön työnjohtokoulutuskokeilu

Lisätiedot

KSHJ asiakaspalvelu syksyllä 2014 - Opetushallituksen rooli

KSHJ asiakaspalvelu syksyllä 2014 - Opetushallituksen rooli KSHJ asiakaspalvelu syksyllä 2014 - Opetushallituksen rooli Annika Grönholm, 21.5.2013 Hakijaneuvonta, AMK nykytilanne OPH ei tällä hetkellä anna mitään neuvontaa amk-hakijalle, vaan hakija on aina yhteydessä

Lisätiedot

Saamelaisalueen koulutuskeskus Sámi oahpahusguovddáš YLEISTÄ

Saamelaisalueen koulutuskeskus Sámi oahpahusguovddáš YLEISTÄ YLEISTÄ SOGSAKK perustettu säätämällä laki L545/93 ja asetus A649/93 valtion oppilaitos kotipaikka Inarin kunta opetuskielet suomi ja saame, myös muut kielet mahdollisia YLEISTÄ Saamelaisalueen koulutuskeskus

Lisätiedot

Lausuntopyyntö

Lausuntopyyntö Lausuntopyyntö OKM/65/010/2014 25.11.2014 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM112:00/2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntö ehdotuksesta valtioneuvoston asetukseksi ammatillisen koulutuksen,

Lisätiedot

Kysely Yhteystiedot Kansanopisto Kansanopiston numero Yhteyshenkilön nimi. Arvio Toteutuma 2008

Kysely Yhteystiedot Kansanopisto Kansanopiston numero Yhteyshenkilön nimi. Arvio Toteutuma 2008 OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Kansanopisto Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Kysely 2009 1. Yhteystiedot Kansanopisto Kansanopiston numero Yhteyshenkilön nimi Puhelinnumero

Lisätiedot

PUHE- JA NÄKÖVAMMAISPALVELUJEN TUTKINTOTOIMIKUNNAN JA TUTKINNON JÄRJESTÄJIEN YHTEISTYÖPÄIVÄ

PUHE- JA NÄKÖVAMMAISPALVELUJEN TUTKINTOTOIMIKUNNAN JA TUTKINNON JÄRJESTÄJIEN YHTEISTYÖPÄIVÄ PUHE- JA NÄKÖVAMMAISPALVELUJEN TUTKINTOTOIMIKUNNAN JA TUTKINNON JÄRJESTÄJIEN YHTEISTYÖPÄIVÄ 10.4.2013 Kuopio Anne Mårtensson Opetushallitus Tutkintojärjestelmän kehittäminen (TUTKE2) Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

AMKOTA tiedonkeruu ja siirtotiedostojen lataussovellus KOTA-AMKOTA seminaari Helsinki 6. 7.11.2007

AMKOTA tiedonkeruu ja siirtotiedostojen lataussovellus KOTA-AMKOTA seminaari Helsinki 6. 7.11.2007 AMKOTA tiedonkeruu ja siirtotiedostojen lataussovellus KOTA-AMKOTA seminaari Helsinki 6. 7.11.2007 Kari Korhonen Opetusministeriö OPETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ammattikorkeakouluyksikkö/tarmo

Lisätiedot

Opoinfo 1.11.2013. Sirkku Mäntyniemi

Opoinfo 1.11.2013. Sirkku Mäntyniemi Opoinfo 1.11.2013 Sirkku Mäntyniemi Valintaperusteet Valintaperusteet kevään 2014 yhteishakuun, ei muutoksia vuoden 2013 valintaperusteisiin Syksyn 2014 hakuun uudet valintaperusteet Kuka voi hakea yleinen

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN SUOMENKIELINEN AIKUISKOULUTUS amk-tutkinnot ja yamk-tutkinnot KEVÄÄN JA SYKSYN 2012 YHTEISHAKU

AMMATTIKORKEAKOULUJEN SUOMENKIELINEN AIKUISKOULUTUS amk-tutkinnot ja yamk-tutkinnot KEVÄÄN JA SYKSYN 2012 YHTEISHAKU AMMATTIKORKEAKOULUJEN SUOMENKIELINEN AIKUISKOULUTUS amk-tutkinnot ja yamk-tutkinnot KEVÄÄN JA SYKSYN 2012 YHTEISHAKU Eija Taipalus, opiskelijavalintakoordinaattori Tutustu ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaan

Lisätiedot

Opintopolku.fi palvelun järjestelmäkoulutus

Opintopolku.fi palvelun järjestelmäkoulutus palvelun järjestelmäkoulutus Syyskuu 2013 Päivän ohjelma Valintaperusteet :n palvelut Vastuukäyttäjien tehtävät Käyttäjähallinta (esittely + demo) Lounas Organisaatiotiedot (esittely + demo) Koulutustarjonta

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa

Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa Soila Nordström Opetusneuvos / Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Ammatillinen aikuiskoulutus yksikkö 11.2.2015 Näyttötutkinnot: tilastotietoja Vuosina

Lisätiedot

Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari KSHJ prosessi. Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö

Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari KSHJ prosessi. Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö Korkeakoulujen haku- ja valinta-asioiden seminaari 13.-14.12.2012 KSHJ prosessi Anita Johansson KSHJ projektipäällikkö MITÄ TIETOJA PALVELUUN JA MILLOIN MITÄ TIETOJA KORKEAKOULUT VIEVÄT PALVELUUN JA MILLOIN

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisesta aikuiskoulutuksesta. Näyttötutkinnon suorittajan arviointi Markku Kokkonen Opetushallitus

Ajankohtaista ammatillisesta aikuiskoulutuksesta. Näyttötutkinnon suorittajan arviointi Markku Kokkonen Opetushallitus Ajankohtaista ammatillisesta aikuiskoulutuksesta Näyttötutkinnon suorittajan arviointi Markku Kokkonen Opetushallitus Näyttötutkinnot: tilastotietoja Vuosina 1995 2013 suoritettu yhteensä 153 486 ammatillista

Lisätiedot

Haku aikuiskoulutukseen

Haku aikuiskoulutukseen Haku aikuiskoulutukseen Opetushallitus 22.8.2014 Tiedosta ohjaajana, että Linkkilista aikuiskoulutuksen järjestäjien www-sivuille avattiin tammikuussa -14. Linkkilista poistetaan, kun tarjonta löytyy palvelusta.

Lisätiedot

Ajankohtaista näyttötutkinnoista. Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus

Ajankohtaista näyttötutkinnoista. Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus Ajankohtaista näyttötutkinnoista Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus Lainsäädäntö ja tutkinnon perusteet Asetus ammatillisesta aikuiskoulutuksesta (812/1998, 5) Opetushallituksen

Lisätiedot

Aikuiskoulutuksen hakupalvelu

Aikuiskoulutuksen hakupalvelu Aikuiskoulutuksen hakupalvelu SADe-hankkeen tilannekatsaus Opintopolun vastuukäyttäjille 5.6.2014 erityisasiantuntija Sari Ellonen, Opetushallitus Vastuukäyttäjien nimeämistilanne Koulutuksen järjestäjiä

Lisätiedot

Katariina Männikkö. Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät

Katariina Männikkö. Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät Katariina Männikkö Ammattistartit sähköiseen hakuun 28.11.2012 Ammattistarttipäivät Oppijan palvelut Oppijan verkkopalvelun esittelyvideo http://www.youtube.com/watch?v=yjfkp9xl8cq Nykytila Tavoitetila

Lisätiedot

Näyttötutkintojen järjestäminen ja tutkintotoimikuntien tehtävät

Näyttötutkintojen järjestäminen ja tutkintotoimikuntien tehtävät Näyttötutkintojen järjestäminen ja tutkintotoimikuntien tehtävät Markku Kokkonen, Opetushallitus Luonnonvara- ja ympäristöalan kehittämispäivät 13-14.11.2012 Näyttötutkintojen järjestämissopimus (1) Näyttötutkintoina

Lisätiedot

Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014

Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014 Opiskelijavalinnan vuosikello 2013-2014 Aika Opintohallinto Viestintä / markkinointi Vastuu Tammikuu 2013 Yleiset valintaperusteet vuodelle 2014 Opintopalvelujohtaja, koulutusneuvosto Maaliskuu 2013 Kevään

Lisätiedot

Antti Ylä-Jarkko. Oppijan palvelut

Antti Ylä-Jarkko. Oppijan palvelut 7.9.2012 Antti Ylä-Jarkko Oppijan palvelut Omat palvelunäkymät hakijoille ja virkailijoille Virkailijan käyttöliittymä (näkymä) Virkailija voi hoitaa kaikki hakuihin, valintoihin ja tiedotukseen liittyvät

Lisätiedot

MUISTIO X LENTOKONEASENNUKSEN PERUSTUTKINNON PERUSTEET

MUISTIO X LENTOKONEASENNUKSEN PERUSTUTKINNON PERUSTEET MUISTIO X.4.2014 LENTOKONEASENNUKSEN PERUSTUTKINNON Voimassa olevat lentokoneasennuksen perustutkinnon perusteet ovat tulleet voimaan 1.8.2010. Perusteiden luku kolme on muokattu Euroopan lentoturvallisuusviraston

Lisätiedot

Opintopolku.fi. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus Opintopolku.

Opintopolku.fi. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus Opintopolku. Mikä on uusi Opintopolku ja miten korkeakouluun hakeutuminen uudistuu? Joni Penkari, Opetushallitus 8.10.2013 Oppijan verkkopalvelut Todennetun osaamisen rekisteri Ilmoittautuminen ja haku esi- ja perusopetukseen

Lisätiedot

Haku aikuiskoulutukseen

Haku aikuiskoulutukseen Haku aikuiskoulutukseen Opetushallitus 17.10.2014 Tiedosta ohjaajana, että Linkkilista aikuiskoulutuksen järjestäjien www-sivuille avattiin tammikuussa -14. Linkkilista poistetaan joulukuussa -14. Aikuiskoulutuksen

Lisätiedot

Näkökulmia henkilökohtaistamiseen onnistumisen edellytyksiä ja hyviä käytäntöjä. Markku Kokkonen Ammatillinen aikuiskoulutus Syksy 2014

Näkökulmia henkilökohtaistamiseen onnistumisen edellytyksiä ja hyviä käytäntöjä. Markku Kokkonen Ammatillinen aikuiskoulutus Syksy 2014 Näkökulmia henkilökohtaistamiseen onnistumisen edellytyksiä ja hyviä käytäntöjä Markku Kokkonen Ammatillinen aikuiskoulutus Syksy 2014 Oppaan lähtökohdat (1) Mitä henkilökohtaistamismääräyksen jälkeen?

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OPISKELIJAHALLINNON KOULUTUSPÄIVÄT Ammatillinen lisäkoulutus 3.9.2013 Kuopio 5.9.2013 Tampere 10.9.2013 Helsinki 12.9.2013 Oulu Antti Markkanen Laki ammatillisesta aikuiskoulutuksesta

Lisätiedot

Laki. ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain muuttamisesta

Laki. ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 160/2005 vp Hallituksen esitys laeiksi ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut

Lisätiedot

Ajankohtaista näyttötutkinnoista Tammikuu 2012. Markku Kokkonen Opetushallitus

Ajankohtaista näyttötutkinnoista Tammikuu 2012. Markku Kokkonen Opetushallitus Ajankohtaista näyttötutkinnoista Tammikuu 2012 Markku Kokkonen Opetushallitus Näyttötutkintojen järjestämissopimukset (1) Näyttötutkinto-opas on ilmestynyt ruotsinkielisenä joulukuussa 2012 Näyttötutkintojen

Lisätiedot

AIKUISTEN AMK-TUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINNAN YLEISPERIAATTEET 2013

AIKUISTEN AMK-TUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINNAN YLEISPERIAATTEET 2013 AIKUISTEN AMK-TUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSEN VALINNAN YLEISPERIAATTEET 2013 Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksena järjestettävään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Lisätiedot

Opintopolku.fi. Ajankohtaista ohjauksen näkökulmasta. Elinikäinen ohjaus Suomessa 2013 -seminaari 7.10.2013 Ritva Sammalkivi. Opintopolku.

Opintopolku.fi. Ajankohtaista ohjauksen näkökulmasta. Elinikäinen ohjaus Suomessa 2013 -seminaari 7.10.2013 Ritva Sammalkivi. Opintopolku. Ajankohtaista ohjauksen näkökulmasta Elinikäinen ohjaus Suomessa 2013 -seminaari 7.10.2013 Ritva Sammalkivi Oppija ja elinikäinen oppiminen Hakeutujan palvelut Opintojen aikaiset palvelut Siirtymävaiheen

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla?

Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla? Korkeakoulujen yhteishaku 2014 Mikä muuttuu ja millä aikataululla? 7.5.2013 infotilaisuus Erityisasiantuntija Joni Penkari, Opetushallitus Nykytila: Ammattikorkeakoulut Yhteishaun haut (yhden korkeakoulupaikan

Lisätiedot

UUDISTETUT TUTKINNON JA OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEET

UUDISTETUT TUTKINNON JA OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEET UUDISTETUT TUTKINNON JA OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEET 17.3.2008 Opetusneuvos Seppo Hyppönen Aikuiskoulutuksen kehittäminen Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammatillisten perustutkintojen kehittämisen Näyttötutkintona

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa

Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa Soila Nordström Opetusneuvos / Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Ammatillinen aikuiskoulutus yksikkö 19.3.2015 Näyttötutkinnot: tilastotietoja Vuosina

Lisätiedot

Opiskelijamäärätiedot 20.9.2005

Opiskelijamäärätiedot 20.9.2005 OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut PERUSTIEDOT/Ammattikorkeakoulu Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärätiedot 20.9.2005 1.Yhteystiedot Ammattikorkeakoulu Ammattikorkeakoulun numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Axxell Utbildning Ab. Opiskelu aikuisena

Axxell Utbildning Ab. Opiskelu aikuisena Axxell Utbildning Ab Opiskelu aikuisena 1. YLEISTÄ VALMISTAVASTA KOULUTUKSESTA JA NÄYTTÖTUTKINNOISTA Näyttötutkintojärjestelmä perustuu läheiseen yhteistyöhön työelämän kanssa ja tarjoaa etenkin aikuisille

Lisätiedot

Järjestämisedellytysten arviointi, uusi järjestämissopimusohje ja uudet lomakkeet. Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus

Järjestämisedellytysten arviointi, uusi järjestämissopimusohje ja uudet lomakkeet. Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus Järjestämisedellytysten arviointi, uusi järjestämissopimusohje ja uudet lomakkeet Markku Kokkonen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Opetushallitus Näyttötutkintojen järjestämissopimukset (1) Näyttötutkinto-opas

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu. Henkilötietolain (523 /99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

JOENSUUN KAUPUNKI Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu. Henkilötietolain (523 /99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu JOENSUUN KAUPUNKI Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Henkilötietolain (523 /99) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE 1. Rekisterin nimi Opiskelijahallintojärjestelmä WinhaPro 2. Rekisterin pitäjä Nimi Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon perusteet

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon perusteet MÄÄRÄYS 1 (5) Ammatillisen koulutuksen järjestäjät Voimassaoloaika: 1.8.2019 alkaen toistaiseksi Säännökset, joihin toimivalta määräyksen antamiseen perustuu: L 531/2017, 15 Kumoaa Opetushallituksen määräyksen

Lisätiedot

Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus

Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus Yleistä ajankohtaista ja oppisopimuskoulutus Vankilaopetuspäivät 7.-8.10.2015 Tampere Riikka Vacker opetusneuvos Ammatillisen perus- ja aikuiskoulutus yksikkö 1.8.2015 alkaen, työn alla juuri nyt näyttötutkintoihin

Lisätiedot

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana

Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana 1/3 09/ 2013 Opiskelijavalinnoissa uudistuksia 2013 2014 aikana Opiskelijavalinnat uudistuvat vaiheittain kaikilla koulutusasteilla alkaen syksystä 2013. Yhdistävänä asiana uudistuksessa on uuden Opintopolku.fi

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Lausuntoversio

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Lausuntoversio OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 1 10.7.2017 Lausuntoversio EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN, LUKIOKOULUTUKSEN JA PERUSOPETUKSEN JÄLKEISEN VALMISTAVAN KOU- LUTUKSEN

Lisätiedot

UUDISTETUT AMMATILLISTEN

UUDISTETUT AMMATILLISTEN UUDISTETUT AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN PERUSTEET PAASITORNI 19.11.2008 Opetusneuvos Seppo Hyppönen Aikuiskoulutuksen kehittäminen Osaamisen ja sivistyksen asialla LAKI AMMATILLISESTA AIKUISKOULUTUKSESTA

Lisätiedot

AIKUISTEN AMK-TUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSET VALINNAN YLEISPERIAATTEET

AIKUISTEN AMK-TUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSET VALINNAN YLEISPERIAATTEET AIKUISTEN AMK-TUTKINTOON JOHTAVAN KOULUTUKSET VALINNAN YLEISPERIAATTEET Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksena järjestettävään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Lisätiedot

Korkeakouluhaun muutokset 2014

Korkeakouluhaun muutokset 2014 Korkeakouluhaun muutokset 2014 16.9.2013 Joni Penkari, Opetushallitus Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaut nykytilassa Hakeutujan palvelut Yliopistojen erillishaut AMK:t Ylempi AMK YLIOPISTOT

Lisätiedot

Ajankohtaista Seppo Hyppönen Ammatillinen aikuiskoulutus -yksikön päällikkö

Ajankohtaista Seppo Hyppönen Ammatillinen aikuiskoulutus -yksikön päällikkö Ajankohtaista 10.3.2015 Seppo Hyppönen Ammatillinen aikuiskoulutus -yksikön päällikkö Näyttötutkinnot: tilastotietoja Vuosina 1995 2013 suoritettu yhteensä 153 486 ammatillista perustutkintoa 204 341 ammattitutkintoa

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS

AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN NUORTEN SUOMENKIELINEN KOULUTUS KEVÄÄN JA SYKSYN 2012 YHTEISHAKU Eija Taipalus, opiskelijavalintakoordinaattori Tutustu ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaan ja koulutusalojen

Lisätiedot

Metropolian opo-info 1.11.2013. Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2014

Metropolian opo-info 1.11.2013. Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2014 Metropolian opo-info 1.11.2013 Vieraskielinen yhteishaku VKYH 2014 Metropolian VKYH koulutustarjonta 2014 Vieraskielisessä yhteishaussa (VKYH) on tarjolla yhteensä 9 koulutusta: Tutkinto Koulutus Aloituspaikat

Lisätiedot

Lainsäädännön muutokset ja vaikutukset näyttötutkintojen järjestämiseen 2016

Lainsäädännön muutokset ja vaikutukset näyttötutkintojen järjestämiseen 2016 Lainsäädännön muutokset ja vaikutukset näyttötutkintojen järjestämiseen 2016 15.3.2016 Helsinki 16.3.2016 Tampere 21.3.2016 Oulu Anne Liimatainen Ammatillinen perus- ja aikuiskoulutus Näyttötutkintojärjestelmästä

Lisätiedot

Tutkinnon suorittajan osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

Tutkinnon suorittajan osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Tutkinnon suorittajan osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Arviointiriihi AEL 25.3.2014 Markku Kokkonen Opetushallitus 1 Osaamisen ja sivistyksen asialla Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Säädökset

Lisätiedot

Näyttötutkinnot. Osoita osaamisesi joustavasti ja yksilöllisesti näyttötutkinnossa

Näyttötutkinnot. Osoita osaamisesi joustavasti ja yksilöllisesti näyttötutkinnossa Näyttötutkinnot Osoita osaamisesi joustavasti ja yksilöllisesti näyttötutkinnossa Tietoa näyttötutkinnoista tutkintoja järjestävistä oppilaitoksista työvoimatoimistoista oppisopimustoimistoista kirjastoista

Lisätiedot

Haku korkeakouluihin 2014. Opintopolku.fi

Haku korkeakouluihin 2014. Opintopolku.fi Haku korkeakouluihin 2014 Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaut, kevät 2014 2 Kevään 2014 yhteishaut korkeakouluihin Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä yhteishauissa ammattikorkeakouluihin

Lisätiedot

Ammatillisen aikuiskoulutuksen lainsäädännön uudistusnäkymät. Markku Kokkonen Johtamisen erikoisammattitutkinnon kehittämispäivä 13.4.

Ammatillisen aikuiskoulutuksen lainsäädännön uudistusnäkymät. Markku Kokkonen Johtamisen erikoisammattitutkinnon kehittämispäivä 13.4. Ammatillisen aikuiskoulutuksen lainsäädännön uudistusnäkymät Markku Kokkonen Johtamisen erikoisammattitutkinnon kehittämispäivä 13.4.2010 Rahoitus Laki opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta (1705/2009)

Lisätiedot

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 27.8.2014 päivitetty Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyötavoitteet lukioiden ja peruskoulujen kanssa Jokaisen peruskoulunsa päättävän nuoren tulisi löytää

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen yhteishaut ja yliopistohaku 2013

Ammattikorkeakoulujen yhteishaut ja yliopistohaku 2013 Ammattikorkeakoulujen yhteishaut ja yliopistohaku 2013 Yleistä yhteishauissa hakemisesta Vuonna 2013 edelleen omat erilliset haut ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin Amk-hauissa voi hakea 1-4 hakutoiveeseen/haku

Lisätiedot

Yliopistojen yhteishaku 2011

Yliopistojen yhteishaku 2011 Yliopistojen yhteishaku 2011 Hakijamäärä 2010, 66 300 (2009, 63 900) Hakijat koulutusaloittain I koulutusala 2010 2009 muutos Eläinlääketieteellinen 708 Farmasia 1526 Hammaslääketieteellinen 948 Humanistinen

Lisätiedot