Huom! Muistattehan tehdä nimenkirjoittajien muutosilmoituksen yhdistysrekisteriin, jos yhdistyksen nimenkirjoittajat muuttuvat. (www.prh.fi).

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Huom! Muistattehan tehdä nimenkirjoittajien muutosilmoituksen yhdistysrekisteriin, jos yhdistyksen nimenkirjoittajat muuttuvat. (www.prh.fi)."

Transkriptio

1 Etelä-Hämeen Martat Rauhankatu Hämeenlinna Hyvät Jäsenet! Järjestön uusi teema ( ) Vesi jättää jäljen liittyy kestävään kehityksen edistämiseen. Tavoitteena on veden kulutuksen hillitseminen, omien kulutustottumusten pohtiminen, ekologisen elämäntavan edistäminen ja veden terveysvaikutusten ymmärtäminen. YK:n arvion mukaan 2025 maailmassa asuu 2/3 vedenpuutteesta kärsivillä alueilla. Suomessa helposti ajatellaan, että tuhansien järvien maassa asia ei ole tärkeä. Suomalaiset kuitenkin käyttävät paljon ns. piilovettä/välillistä vettä. Maaseudulla voi olla myös vesipulaa, kaivot kuivuvat. Vedenpuhtaus on välillä ongelma Suomessakin. Yhdistysten vuosikokoukset, tilastot ja suunnitelmat Yhdistysten tulee täyttää sähköinen toimintatilasto (vuodelta 2014) tammikuun 2015 loppuun mennessä. Mikäli yhdistyksenne ei pysty täyttämään tilastoa sähköisesti, niin ottakaa yhteyttä piiriin mennessä. Vuoden 2015 luottamushenkilöt (pj., siht., ym.) ilmoitetaan jäsenrekisteriin Marttaliitosta myöhemmin tulevien ohjeiden mukaan. Yhdistysten vuosikokoukset (yhden kokouksen mallissa) ja kevätkokous (kahden kokouksen mallissa) tulee pitää helmikuun loppuun mennessä. Toimintasuunnitelma, talousarvio ja tilinpäätös tulee palauttaa piiriin mennessä. Huom! Muistattehan tehdä nimenkirjoittajien muutosilmoituksen yhdistysrekisteriin, jos yhdistyksen nimenkirjoittajat muuttuvat. (www.prh.fi). Piirin tapahtumat, koulutukset ym yhdistysten toiminnansuunnittelun pohjaksi: Ilmoittautumiset tai p Osallistumismaksut: FI , käytä maksaessasi tapahtumakohtaista viitenumeroa. Tammikuu Kässäviikonloppu, Marttakeskus Hämeenlinna Kässämarttojen tapahtuma kokoaa yhteen kaikki käsityöstä kiinnostuneet. Jokainen hankkii itse tarvittavat materiaalit ja välineet ja voi vaihtaa itselle tarpeettomia käsityötarvikkeita toisten kanssa. Vaihdamme myös hyviä marttailtojen käsityöideoita.

2 Viikonlopun aikana saadaan ja jaetaan ideoita sekä opitaan tekemään neulakinnas, erilaisia kantapäitä, kahden sauman mekko, virkattu matto, naruamppeli, nipsuvirkkaustyö ja vetoketjukukka sekä pannaan itselle tarpeettomat käsityötarvikkeet vaihtoon. Ohjelma klo , kahvi(+ omat eväät), ideoita marttailtojen käsitöiksi ja kässäkahvilatapahtumiin ja Gerderobiaineistoon tutustuminen , kahvi(+omat eväät) työpajat ja tarvikkeiden vaihtoa keittolounas ja kahvi työpajat ja palaute Ilmoittautumiset ja kurssimaksu 25, viite 70001, mennessä. Tiedot mukaan otettavista tarvikkeista ja materiaaleista saa ilmoittautumisen yhteydessä. Helmikuu 5.2. Facebook koulutus martoille, Kiipulan sähkökoulu, Turenki Facebook-koulutus sopii kaikille jotka eivät vielä käytä facebookia. Päivän aikana avataan oma facebooksivu ja opitaan käyttämän facebookin perustoimintija. Kurssille mahtuu 10 henkilöä. Ohjelma: klo 8.30 Kahvi 9-11 Facebookin esittely, oman sivun luominen Ruokatunti (oppilaitoksessa lounasmahdollisuus 8,50 /henkilö) Facebookin käytön harjoittelua Yhteenveto ja palaute Ilmoittautumiset ja kurssimaksu 40 viite 70014, mennessä Facebook koulutus martoille, Kiipulan sähkökoulu, Turenki Saman sisältöinen koulutus kuin 3.2. Ilmoittautumiset ja kurssimaksu 40 viite 70027, mennessä. Koulutukset toteutetaan yhdessä Ok-opintokeskuksen kanssa. Kiipulan kartta löytyy alla olevan linkin kautta, sähkökoulu on numero 10. la_2014_a3_web.pdf klo , Garderobi ketjukoulutus martoille Marttaliitto on koonnut yhdistysten käyttöön Garderobi aineiston ja näyttelyn. Tavoitteena on vähentää tekstiilijätteen syntyä, herättää ihmisiä tarkastamaan asenteitaan ja tekemään harkittuja vaatehankintoja. Toivomme yhdistysten lähettävän koulutukseen 1-2 osallistujaa jotka koulutuksen jälkeen järjestävät avoimia Garderobitapahtumia ja marttailtoja. Garderobi sopii hyvin esim. messu- ja muiden yleisötapahtumien ohjelmaksi. Koulutus toteutetaan yhdessä Ok-opintokeskuksen kanssa. Ilmoittautumiset 5.2. mennessä. Tilaisuus on maksuton

3 Piiri lainaa yhdistysten järjestämiin tapahtumiin Garderobiaineiston: mm. roll-upteline, muotoon leikatut henkarit (pahviset vaatteet joissa vinkkejä vaatehankintoihin) infokyltit, korjausohjeita ja testaa tietosi lomake) Hyödyntäkää hieno Garderobi aineisto ja järjestäkää tapahtumia: Yhdistysten marttaillat: vaatteiden vaihto-, korjaus tai tuunausilta, Garderobiluento piiristä (90 ) Avoimet tapahtumat: vk 17 vaatevallankumouspäivät, lue lisää: https://fi-fi.facebook.com/vaatevallankumous Vaatevallankumoustapahtumat mm.: Tammela, kunnantalon valtuustosali Hämeenlinna, tori Vaatteiden vaihtopäivä: Kaapissa lojuva vaate /asuste saattaa olla aarre toiselle. Tapahtumassa voi esim. vaihtaa vaatteita ja asusteita, jakaa korjaus- ja tuunausideoita tai opastaa vaatteiden huollossa ja herättää ajattelemaan miten vältämme turhaa vaatteiden ostamisesta. Ideoikaa ja järjestäkää tapahtuma yhteistyössä alueenne muiden marttayhdistysten kanssa. Messut/toritapahtumat: vaatteiden korjaus / teepaidan tuunaus Lisää ideoita ja ohjeita Martat-lehdessä 1/ klo Jäsenrekisterin uudistus, webinaarikoulutus Jäsenrekisteri uudistuu v alusta ja yhdistykset pääsevät itse katsomaan ja päivittämään jäsentensä yhteystietoja. Yhdistysten tulisi valita 2 henkilöä hoitamaan jäsenrekisteriä. piiri järjestää jäsenrekisterin hoitajille yhteisen koulutuksen (Marttaliiton webinaariluento) Hämeenlinnassa. Tilaisuus on maksuton. Lisää tietoa, webinaariluentojen aikataulut ja ohjeet löytyvät Martat lehdestä 8/2014 ja 1/2015. Ilmoittautumiset piirin webinaariluennolle mennessä. Maaliskuu 7.3. klo Yhdistysten ideapäivä, Linkkikeskus (Liikekatu 2, Hämeenlinna) Kohderyhmä: Marttayhdistysten puheenjohtajat, sihteerit, tiedottajat, pr-martat, hallituksen jäsenet jne. Tavoite: Suunnitella konkreettista yhteistyötä alueen marttayhdistysten kesken, ideoida miten jäsenet saadaan osallistumaan ja ajankohtaiset asiat. Ohjelma klo 10 Kahvi, esittelykierros ja koulutuksen tavoitteet Yhdistysten yhteistyö ja jäsenten osallistaminen Lounas ja kahvi Aihe jatkuu Ajankohtaiset asiat ja palautteet Ilmoittautumiset ja kurssimaksut mennessä, yhdistyksen 1. osallistuja 25, seuraavat 2-3 osallistujaa 10 /henkilö, viite: (max. 4 henkilöä /yhdistys). Koulutus toteutetaan yhdessä Ok-opintokeskuksen kanssa.

4 10.3. klo Suomineidon voileipäpöytä-ketjukoulutus martoille Suomineidon voileipäpöytä kurssin tavoitteena on oppia tekemään leivästä koko ateria. Kurssilla valmistetaan moderneja voileipiä ja pikkusuolaisia ja saadaan tietoa viljasta ja sen merkityksestä ravitsemuksessamme, sekä ohjeet kurssin pitämiseksi omassa yhdistyksessä. Kurssi sopii hyvin sopii hyvin marttaillan aiheeksi ja toivomme yhdistyksen lähettävän 1-2 ruokamarttaa piirin koulutukseen, jotka voivat sitten pitää kurssin oman yhdistyksensä jäsenille. Kurssiin liittyvät aineistot ja reseptivihkoset ruokamartat saavat piiristä. Ilmoittautumiset ja kurssimaksu 3.3. mennessä, 20 viite klo puutarhapäivä, Lepaan puutarhaoppilaitos, Lepaantie 129, Lepaa Puutarhakoulutuksessa opitaan leikkaamaan omenapuut niin, että ne pysyvät alusta saakka pieninä ja hyvää laadukasta satoa tuottavina (opettajana hortonomi Leena Huhtama Lepaalta) sekä kasvattamaan vihanneksia ruukussa ja laatikossa (opettajana Arja Pehkonen). Koulutukseen ovat tervetulleista kaikki puutarhanhoidosta kiinnostuneet martat ja yhdistysten puutarhamartat. Huom! Pukeudu lämpimästi, koska osa kurssista toteutetaan Lepaan omenatarhassa. Ilmoittautumiset ja kurssimaksu mennessä, 50 viite Kurssimaksu sisältää opetuksen ja aamukahvin. Oppilaitoksen ruokalassa on lounasruokailumahdollisuus. Pop up tapahtumat kevät vk13,( ) ja syksy vk.46 ( ) Tapahtumien tavoitteena on esitellä marttatoimintaa ja hankkia uusia jäseniä. Yhdistykset voivat järjestää tapahtumia joko yksin tai yhdessä lähiyhdistysten kanssa. Hyviä paikkoja ovat mm. kirjastot, kaupat tms., missä tavoittaa helposti marttailusta kiinnostuneita ihmisiä. Marttaliitto tuottaa tapahtumiin valmiit materiaalit ja ohjeistaa yhdistyskirjeessä 1/2015 mistä ne löytyvät. Pop up tapahtuma-aiheen voi valita seuraavista: Kässäily: patalappu (kevät), Harkitse, korjaa ja kierrätä (syksy) Puutarha: laatikko- ja ruukkuviljely (kevät), leikkokukat (syksy) Kansainvälinen toiminta: kattilamatka Kameruniin (kevät), syksyn aihe ei tiedossa Ruoka: suomineidon voileipäpöytä, syksy: vuoden nimikkokasvit Ilmoittakaa tapahtumistanne piiriin, niin tiedotamme niistä nettisivulla ja facebookissa ja jos lähetätte tapahtumista valokuvia, niin pistäisimme niitäkin mielellämme nettiin näkyviin.

5 Huhtikuu klo Veroilmoitus verkossa koulutus, Marttakeskus, Hämeenlinna Veroilmoitus verkossa on palvelu, jonka kautta suomalaiset voivat korjata ja täydentää sähköisesti esitäytetyn veroilmoituksen tietoja. Palvelu aukeaa vuosittain huhtikuun alkupuolella ja sulkeutuu henkilökohtaisen palautuspäivän mukaan toukokuussa. Martat ja Verohallinto järjestävät Veroilmoitus verkossa koulutuksia senioriryhmille ympäri Suomea keväällä Tavoitteena on oppia täydentämään veroilmoitus verkossa ja opastaa lähipiiriä asiassa. Kyse on teknisestä opastamisesta eikä veroneuvonnasta ja veroilmoitusten täyttämisestä. Piirin kouluttamat martat voivat järjestävät jatkossa paikallisia koulutuksia esimerkiksi omille seniori-ikäisille jäsenilleen ja heidän puolisoilleen ja mahdollisesti muillekin senioriryhmille. Ilmoittautumiset 7.4. Koulutus on maksuton klo Etelä-Hämeen Martat ry:n kevätkokous Etelä-Hämeen Martat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään klo alkaen Eräsavun maja, Nyynäistentie 836, Launonen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Ohjelma ja aikataulu: Ilmoittautuminen ja kahvi Mahdollinen ohjelma Kokous Ilmoittautumiset ja kahvimaksu 12 viite 70166, mennessä. Tervetuloa! Etelä-Hämeen Martat ry:n hallitus Touko-elokuu Ravintolapäivät ja Yhdistykset voivat osallistua valtakunnalliseen ravintolapäivään yksin tai yhteistyössä lähiyhdistysten kanssa. Marttaliitto tuottaa tapahtumiin ohjeet, ideoita toteutukseen ja jaettavia ruokaohjeita sekä markkinointimateriaalia. Kevään teemana ovat villiyrtit ja syksyllä tarjoillaan Suomineidon voileipäpöydän antimia. Lisätietoja saadaan Marttaliitosta v alussa Martanpäivän tapahtumat Jos suunnittelette Martan päivän, niin yhdistyskirjeessä 1/2015 tulee Marttaliitosta ohjeistus tapahtuman järjestämisestä. Yhteisenä aiheenamme on Perinne ja sen siirtäminen. Hyödynnä myös: Kässäkahvila Kässäkahvilan järjestäminen on yksi tapa kertoa yhdistyksen toiminnasta ja hankkia uusia jäseniä.

6 Marttaliitto on toimittanut piiriin kässäkahvilapaketin, jota yhdistykset voivat lainata. Paketissa on pöytäliina (2,5m), virkattuja koreja villalankoja varten, esittelytaulu ja kässäkahvila purkkeja. Kässäkahvilassa esitellään marttojen toimintaa yhdessä tekemisen lomassa. Kahvilassa voidaan opettaa mm. villasukan kantapään tekemistä, isoäidin neliön virkaamista jne. Huom! Varmista piiristä, että kässäkahvila paketti on lainattavissa, ennen kuin sovit aikaa ja paikkaa. Maksuttomat kauha & kukkaro luennot Marttakeskuksessa: klo Garderobi klo Vesi puutarhassa 2.9. klo Kotivara, Kauha ja kukkaro-luento klo Teekulttuuri Uutiskirjeet Marttaliitto tuottaa v sähköisiä uutiskirjeitä, joissa jaetaan ajankohtaista tietoa vapaaehtoistoimijoille. Ohjeet uutiskirjeen tilaamisesta tulevat Marttaliitosta v alussa. Uutiskirjeet ilmestyvät: Kässä: vk. 4, 17, 35 ja 48 Puutarha: vk. 7 ja 35 Kansainvälinen toiminta: vk. 4 ja 35 Ruoka: vk. 16 ja 43 Pikkukokki: vk. 37 Vertaismartta: vk. 11 ja 49 Sieni: vk 26 Reiluttaja: vk. 4 Piirin hallitus ja toimihenkilöt

MARTTAJÄRJESTÖ 2015. Yhdistykset 1 151 Toimintaryhmät 68. Marttapiirit 16. Valtakunnallinen

MARTTAJÄRJESTÖ 2015. Yhdistykset 1 151 Toimintaryhmät 68. Marttapiirit 16. Valtakunnallinen UUDEN MARTTAYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN MARTTAJÄRJESTÖ 2015 Jäsenet 48 000 Yhdistykset 1 151 Toimintaryhmät 68 Marttapiirit 16 Marttaliitto Paikallinen Alueellinen Valtakunnallinen MARTTOJEN KOHDERYHMÄT NUORET

Lisätiedot

Ohjeita yhdistyksen toimintatilaston tekijälle

Ohjeita yhdistyksen toimintatilaston tekijälle Ohjeita yhdistyksen toimintatilaston tekijälle Sisältö Kirjautuminen tilastosovellukseen... 3 Tapahtumat ja raportit... 4 Muistilistaa tapahtumien kirjaamiseksi... 5 Esimerkkejä... 9 Uudenmaan Martat ry

Lisätiedot

Järjestökansio. Järjestökansion käyttäjälle

Järjestökansio. Järjestökansion käyttäjälle Järjestökansio Järjestökansion käyttäjälle Kansio on tarkoitettu arjen apuvälineeksi yhdistystoimintaan. Kansioon on koottu eri osioihin toiminta yhden kokouksen säännöillä sekä oma osio kahden kokouksen

Lisätiedot

UUDENMAAN MARTAT RY YHTEENVETO TULOKSISTA 1(18) Palautekysely, syyskuu 2008 Marttayhdistyksille syyskokouksessa 22.11.2008

UUDENMAAN MARTAT RY YHTEENVETO TULOKSISTA 1(18) Palautekysely, syyskuu 2008 Marttayhdistyksille syyskokouksessa 22.11.2008 UUDENMAAN MARTAT RY YHTEENVETO TULOKSISTA 1(18) Kysely lähetettiin kaikille uusimaalaisten marttayhdistysten hallituksille, joita on yhteensä 148 (sisältää 15 marttakerhoa/toimintaryhmää). Vastauksia saatiin

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 19.2.2015 1 / 12 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Aurinko on tullut jälleen vuoden pimeimmän vaiheen jälkeen esiin. Auringon ja valon voima on ihmeellinen:

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011 2013 Hidastamalla hyvinvointiin

Toimintasuunnitelma 2011 2013 Hidastamalla hyvinvointiin Toimintasuunnitelma 2011 2013 Hidastamalla hyvinvointiin Sisällysluettelo Hidastamalla hyvinvointiin -teemakausi 2011 2013 1. Toimintaympäristö 2 Järjestötoiminnan haasteet Kestävä kehitys, eettinen kuluttaminen,

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Jäsenkirje 1/2011 Tampereella maaliskuussa 2011 Koonnut tiedottaja Jaana Teräväinen jaana.teravainen@kvtl.fi Lämmin juhlavuoden tervehdys Tampereelta! Hyvä jäsenyhdistys, talvi alkaa olla voiton puolella

Lisätiedot

Jäsentiedote 2014. Sisällys

Jäsentiedote 2014. Sisällys JÄSENTIEDOTE 2014 1 Jäsentiedote 2014 Sisällys TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET... 3 SUOMEN CP-LIITON JÄRJESTÖTERVEISET... 4 KEVÄTNEUVOTTELUPÄIVÄT LAHDESSA 29.-30.3.2014... 5 ILMOITTAUTUMISLOMAKE... 6 LOMITTAJATOIMINTA...

Lisätiedot

Hidastamalla hyvinvointiin

Hidastamalla hyvinvointiin Hidastamalla hyvinvointiin Hidastamalla hyvinvointiin on marttojen teemakausi vuosina 2011-2013. Hidastaminen tarjoaa mahdollisuuden ottaa aikaa olennaiseen ja nauttia itselle tärkeistä asioista. Se on

Lisätiedot

ny oma YritYsYrittäjän opas

ny oma YritYsYrittäjän opas A M O Y N S Y Y RIT Yrittäjän opas NY Yrittäjyyskasvatuksen polku Kustantaja: Nuori Yrittäjyys ry, Helsinki 2011 Toimitus: Turo Numminen ja Virpi Utriainen Ulkoasu ja taitto: Anne Jokisaari Oikoluku: Tom

Lisätiedot

ny oma YritYsYrittäjän opas

ny oma YritYsYrittäjän opas A M O Y N S Y Y RIT Yrittäjän opas NY Yrittäjyyskasvatuksen polku Kustantaja: Nuori Yrittäjyys ry, Helsinki 2012 Toimitus: Turo Numminen ja Virpi Utriainen Ulkoasu ja taitto: Anne Jokisaari Oikoluku: Tom

Lisätiedot

Adventtikalenterikampanjan. asiamiesohje. 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen

Adventtikalenterikampanjan. asiamiesohje. 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen Adventtikalenterikampanjan asiamiesohje 2012 Kalenterin kuvittaja: Lasse Katainen Sisällysluettelo Hyvä kalenteriasiamies 3 Kalenteriasiamiehen tehtävät 5 Missä ja miten käy parhaiten kauppa? 8 Turvallisuus

Lisätiedot

Yhdistysposti 1/2013. JAKELU: Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit Liittohallituksen ja liittovaltuuston jäsenet

Yhdistysposti 1/2013. JAKELU: Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit Liittohallituksen ja liittovaltuuston jäsenet 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Liittovaltuusto kokoontuu 3 Puheenjohtajapäivät 3 Liittohallitus 2014 2015 3 Yhteystietolomakkeet 4 Kansainvälinen AVH-päivä 10. toukokuuta 5 Liiku terveemmäksi -päivä 5

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu

Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu Opas tehty syyskuussa 2013 Sisällysluettelo Osastojen ja piirien toimintakalenteri. 3 Osaston tapahtumatoiminta..

Lisätiedot

Laivalla varattu myös inva-hyttejä, muista mainita varauksen yhteydessä.

Laivalla varattu myös inva-hyttejä, muista mainita varauksen yhteydessä. 4.6.2015 Parkinson-liiton jäsenristeily 7. 8.10.2015 Turku-Tukholma- Turku Baltic Princesillä Lähde virkistäytymään Parkinson-liiton jäsenristeilylle Turusta Tukholmaan. Alustava ohjelma Keskiviikko 7.10.

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN Tähän oppaaseen on koottu Iholiiton jäsenyhdistysten toiminnan kannalta keskeisiä tietoja. Aluksi on lyhyt kuvaus Iholiiton toiminnasta ja organisaatiosta. Luvussa

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Hämeen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009

Yhdistysposti 2/2012. TEKIJÄT: Järjestösuunnittelija Veijo Kivistö veijo.kivisto@aivoliitto.fi, p. 040 5430 009 2 Toiminnanjohtajan terveiset 3 Ajankohtaista toimenpiteitä varten 3 Yhdistysväen tapaamiset 4 Tukea yhdistysten vertaistukitoimintaan 5 Suvipäivä Suvituulessa 5 Yhdistysten internet-sivut 6 Tue Aivoliittoa

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Varsinais-Suomen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. TÄSSÄ JA

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014

VANVARYn kehittämissuunnitelma 2014 Sisältö TAUSTAA... 2 YHDISTYKSEN PITKÄN TÄHTÄIMEN SUUNNITELMAT... 2 YHTEISTYÖ VANTAAN KAUPUNGIN KANSSA... 2 SWOT-ANALYYSI... 2 VANVARYN KEHITTÄMISSUUNNITELMA... 4 SUUNNITELMAN PAINOPISTEALUEET... 4 SUUNNITELMAN

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

1/2015. KOONTI: Järjestöpäällikkö Tom Anthoni tom.anthoni@aivoliitto.fi p. 050 568 9145

1/2015. KOONTI: Järjestöpäällikkö Tom Anthoni tom.anthoni@aivoliitto.fi p. 050 568 9145 Yhdistysposti 2) Pääkirjoitus: Vaikuttamista puhevammaisten asioissa 3) Ajankohtaista järjestötoimintaa 3) Liittokokous 2015 3) Vuoden 2015 toimintatonnit 3) Vuoden 2014 toimintatonnit ja niiden tilitys

Lisätiedot

Me Itse ry. Meikäläiset. Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014. Liike itsenäisen elämän puolesta

Me Itse ry. Meikäläiset. Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014. Liike itsenäisen elämän puolesta Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014 Kuva Laura Kotila Yhdistyksen puheenjohtaja Olavi Hietaharju vuosikokouksessa 2014. Vierellä avustava puhetulkki. Me Itse ry Liike itsenäisen elämän puolesta

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009. Luottamustoimia haettavana!

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009. Luottamustoimia haettavana! Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009 Luottamustoimia haettavana! Pirkanmaan Ekonomit ry Puheenjohtajan puheenvuoro Puheenjohtaja omaa rahaa iskemässä Hyvä Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsen! Toivottavasti

Lisätiedot

OPISKELIJA TUUTORIN OPAS

OPISKELIJA TUUTORIN OPAS OPISKELIJA TUUTORIN OPAS Inka Hiltunen (toim.), Maria Sipilä & Päivi Saari Opiskelijatuutorin opas Sisällys TERVETULOA OPISKELIJATUUTORIKSI 7 ROTKON TUUTORI 8 OPISKELIJATUUTOROINNIN TARKOITUS 9 OPINTOJAKSON

Lisätiedot

Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje

Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje Hämeen Partiopiiri ry Maaliskuu 2013 Kysymykset & kommentit: loistolippukunta@hp.partio.fi Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä Loisto-laatutyökalu lippukunnalle

Lisätiedot