Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 2/ Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 2/2012 12.9.2012 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille"

Transkriptio

1 Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 2/ Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille KOKOUKSET 1. Pohjois-Karjalan Martat ry:n syyskokous Ehdokkaiden ennakkoasettelu piirin hallituksen jäsenten vaaliin JÄRJESTÖTOIMINTA 3. Marttailua on liikkeellä 4. Järjestökoulutus 9.10., Marttakeskus, Joensuu 5. Taitoavainsuorittajille tiedoksi JUHLAT/TAPAHTUMAT/RETKET 6. Energiasäästöviikon tapahtuma 8.10., Pääkirjasto, Joensuu 7. Piirin syysjuhla , Carelia-sali, Joensuu 8. Ikäihmisten terveyspäivä , Areena, Joensuu 9. Marttakammari PUUTARHANEUVONTA 10. Kukkolan syksy 11. Luonnonmateriaali-kurssit ja 27.9., Marttakeskus, Joensuu 12. Ruusut ja köynnökset -kurssi , Marttakeskus, Joensuu 13. Jouluinen askartelu/sidonta-kurssi , Marttakeskus, Joensuu RAVITSEMUSNEUVONTA 14. Marttailumaanantai 24.9., Marttakeskus, Joensuu 15. Kauha ja kukkaro -neuvonta 8.10 ja , Marttakeskus, Joensuu 16. Painonhallintakurssi alkaen Marttakeskus, Joensuu 17. Pikkukokki-ohjaajakoulutus Marttakeskus Joensuu 18. Kokataan yhdessä -kurssisarja 6.11,15.11 ja Marttakeskus, Joensuu ILMOITUSASIAT 19. Pohjois-Karjalan Marttapalvelut Oy tiedottaa 20. Maahanmuuttajan mahdollisuudet -tapahtuma, Urheilutalo, Joensuu LIITTEET: Kirje marttayhdistyksen hallitukselle Ehdokkaiden ennakkoasettelu piirin hallituksen jäsenten vaaliin Hinnasto: vuokrattavat astiat ja tilat Taitobussi tiedottaa

2 2 KOKOUKSET 1. POHJOIS-KARJALAN MARTAT RY:N SYYSKOKOUS Aika la Paikka Itä-Suomen yliopiston Carelia-sali, Yliopistonkatu 4, Joensuu klo klo klo klo Ilmoittautuminen (kaikki osallistujat)ja kahvi Syyskokous, jossa käsitellään sääntömääräiset sekä hallituksen esittämät asiat Ruokailu (hinta 10, talkoolaisille maksuton) Mahdollisuus tehdä ostoksia piirin puodista Syysjuhla (hinta 10, talkoolaisille maksuton) Marttalaulu Tervehdyssanat piirin hallituksen jäsen Juhlapuhe Lea Sairanen, Marttaliitto, Marttakahvion kiitokset Jaana Korhonen Taitoavaimien jakaminen Tiina Anola-Pukkila Lauluset -kuoron konsertti johtajana Tiina Könttä Kokoukseen osallistuvat marttayhdistyksien valitsemat vuoden 2012 viralliset edustajat tai heidän varaedustajansa. Läsnäolo-oikeus ilman ääni- ja puheoikeutta on piirin hallituksen jäsenillä, kunniajäsenillä, toimihenkilöillä, kotiaputyöntekijöillä ja kaikilla asiasta kiinnostuneilla marttajäsenillä. Mikäli varsinainen jäsen ei voi osallistua kokoukseen, pyydämme toimittamaan kokouspaperit varaedustajalle. Ruokailua varten sitovat ilmoittautumiset mennessä joko s-posti: pohjois-karjala(at)martat.fi tai p Mikäli ilmoittaudut s-postin kautta, niin muistathan laittaa seuraavat tiedot: -osallistujan nimi -marttayhdistyksen nimi -talkoolainen/ ei-talkoolainen osallistuminen: -aamukahvi -kokous -lounas (muista mainita erityisruokavaliot) -juhla Liput tulee noutaa (myös talkoolaiset) mennessä tai sopimuksen mukaan. TERVETULOA!

3 3 2. EHDOKKAIDEN ENNAKKOASETTELU Pohjois-Karjalan Martat ry:n syyskokouksessa valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja ja kahdeksan muuta jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Hallituksen jäsenten ja varajäsenen vaalissa ovat erovuorossa Ikonen Maija, Joensuu Kontturi Liisa, Ilomantsi Kärkkäinen Merja, Juuka Puhakka-Tarvainen Helena, Joensuu Varajäsen Pasanen Maija, Joensuu Edelleen hallitukseen kuuluvat Kotilainen Lea, Valtimo Leinonen Päivi, Kesälahti Salmela Jenny, Ilomantsi, Vaittinen Merja, Kitee Varajäsen Hakulinen Eija, Kitee Esitykset: Pyydämme toimittamaan liitteellä olevalla lomakkeella esitykset ennakkoasetteluksi Pohjois-Karjalan Martat ry:n hallituksen jäsenten vaaliin mennessä. JÄRJESTÖTOIMINTA 3. MARTTAILUA ON LIIKKEELLÄ Marttailua on liikkeellä -tapahtumien aikataulu klo Valtimo Op:n kokoustilat 4.10 klo Kiihtelysvaara Seurojentalo, Heinävaara klo Nurmes Leipä ja leivos-kahvila klo Tohmajärvi Op:n kokoustilat 6.11 klo Outokumpu Srk-talo Tapahtumien tavoitteena on yhdistyksien ja piirin yhteistyön tiivistäminen, piirin ja liiton tarjoamiin tukitoimiin ja materiaaleihin tutustuminen sekä yhteistyön lisääminen yhdistyksien välillä. Illan aikana perehdytään erilaisiin toimintamahdollisuuksiin, joilla voi elävöittää yhdistystoimintaa ja saada siitä entistä monipuolisempaa. Tervetuloa yhteiseen tapaamiseen!

4 4 4. JÄRJESTÖKOULUTUS klo Marttakeskus, Koskikatu 5-7 Kohderyhmänä ovat nykyiset tai tulevat rahastonhoitajat, taitoavainten suorittamista suunnittelevat, yhdistyksen tiedotusvastaavat, PR-martat tai muuten tiedotuksesta kiinnostuneet. Monipuolinen koulutus järjestetään työpajoissa, jotka ovat kätevästi samaan aikaan ja samassa paikassa. Rahastonhoitajien työpajassa tutustaan marttayhdistyksen käyttöön soveltuvaan sähköisen kirjanpito-ohjelmaan Tilitin. Mikäli sinulla on kannettava tietokone, otathan sen mukaasi. Toivottavaa myös on, että lataisit valmiiksi koneellesi kirjanpito-ohjelman osoitteesta Toki voit tulla koulutukseen ilman tietokonetta tutustumaan ohjelmaan. Kouluttajana toimi vertaisrahastonhoitaja Merja Kärkkäinen. Taitoavainpajassa tulevat tutuiksi kaikkien kolmen taitoavaimen vaatimukset oheismateriaaleineen sekä HOPS:n tekeminen, lisäksi tututustaan taitoavaimien opiskeluun sähköisellä Moodle-alustalla. Kouluttajana Tiina Anola-Pukkila. Tiedotus ja PR-työpajassa paneudutaan yhtenäisen ilmeen merkitykseen viestinnässä sekä ulkoisen ja sisäisen viestinnän perusteisiin. Tavoitteena on rakentaa yhdistyksen toimintaa houkuttelevaksi myös viestinnän keinoin. Kouluttajana toimii Marttaliiton viestintä- ja markkinointipäällikkö Outi Pekkala. Ilmoittautumiset viimeistään pohjois-karjala(at)martat.fi p Muista mainita ilmoittautumisen yhteydessä mihin työpajaan osallistut. Koulutus järjestetään yhteistyössä Ok-opintokeskuksen kanssa ja on osallistujille maksuton. 5. TAITOAVAINSUORITTAJILLE TIEDOKSI Taitoavainsuorituksia tarkastetaan tänä syksynä ja Toimitattehan vastaukset mielellään koko ryhmän osalta viimeistään tarkastusta edeltävänä päivänä, kiitos. Suoritukset tarkastetaan kahden viikon kuluessa em. päivistä. Syysjuhlassa mahdollisesti jaettavaksi tulevilla avainsuorituksilla alkaa siis olla kiire. Lisätietoja taitoavaimista Tiina Anola-Pukkila p tai tiina.anola-pukkila(at)martat.fi.

5 5 JUHLAT/TAPAHTUMAT/RETKET 6. ENERGIASÄÄTÖVIIKON TAPAHTUMA Joensuun seutukirjasto, pääkirjasto, Koskikatu klo neuvontaa aulassa kl luennot Muikku-salissa Käytä energiaasi järkevästi tapahtuma on osa valtakunnallista energiasäästöviikkoa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Joensuun seutukirjaston, Pohjois-Karjalan Sähkön ja Pohjois-Karjalan Marttojen kanssa. Aulan neuvonta-aiheet: - Vinkkejä energiansäästämiseen - Vähänkö hyvää puutarhassa ja - Vanhojen kirjojen uusi elämä -työpaja. Tapahtuma jatkuu luennoilla Muikkusalissa, jossa yhtenä aiheena on Vähänkö hyvää kotona, Helena Puhakka-Tarvainen. Tapahtuma ja luennot ovat kaikille avoimia. 7. PIIRIN PERINTEINEN SYYSJUHLA la klo Carelia-salilla Joensuussa. Syysjuhlassa on vieraanamme ja juhlapuhujana Marttaliiton uusi puheenjohtaja Lea Sairanen. Muusta ohjelmasta vastaa maineikas valtimolainen Lauluset kuoro, johtajanaan Tiina Könttä. Juhlaan sisältyvät myös perinteiset piirakkapajan kiitokset ja taitoavaimien jakaminen. Ennen juhlaa on syyskokous, joka alkaa ilmoittautumisella klo Juhlaan ja kokoukseen osallistujilla on klo mahdollisuus ruokailuun, ostoksiin piirin puodista ja seurusteluun Carelia-salin aulatiloissa. Juhlan hinta on 20 ruokailulla ja 10 ilman ruokailua. Piirin talkoolaisille ohjelma ruokailuineen on maksuton. Sitovat ruokailu- ja juhlalippuvaraukset mennessä s-posti: pohjois-karjala(at)martat.fi tai p TERVETULOA! 8. IKÄIHMISTEN TERVEYSPÄIVÄ klo Areena, Joensuu Terveyspäivän ohjelmassa on mm. ohjattua voimistelua, senioritanssia, mittauksia, testejä, tietoiskuja, terveysluentoja, haitarimusiikkia (Sami Hopponen) ja valtioneuvos Riitta Uosukaisen puheenvuoro. Mukana on eri järjestöjä ja yhdistyksiä, jotka esittelevät ikäihmisten arkeen, jaksamiseen sekä hyvinvointiin liittyviä toimintoja ja palveluja. Martat ovat mukana tapahtumassa esittelemässä Ikäihmisten Oiva-hanketta, marttajärjestöä ja sen tarjoamia harrastusmahdollisuuksia sekä Marttojen kotiapupalvelua. Päivän järjestävät Pohjois-Karjalan Liikunta ry ja Suomen Seniorikodit.

6 6 9. MARTTAKAMMARI Toimiston ja neuvonnan siirryttyä Koskikadulle jäi Marttojen Kauppakadun kiinteistöön vuokrattavaksi keittiö- ja kokoustilat ja uutena marttakammari. Tilat ovat marttojen ja ei-jäsenten vuokrattavissa. Keittiö- ja kokoustiloihin mahtuu noin 20 ja Marttakammariin noin 10 henkilöä. Hinnat 2012: Marttakammari: 10 /ilta, martat 20 /ilta, ei jäsenet Keittiö ja kokoustilat: 20 /ilta, martat 40 /ilta, ei jäsenet Keittiön käyttö liiketoimintaan: 30 /ilta, martat 60 /ilta, ei jäsenet Tiesittehän myös, että piiristä voi vuokrata astioita. Luettelo astioista hintatietotoineen on tämän tiedotteen liitteenä. Tila- ja astiavaraukset sekä ohjeistus marttatoimistolta p PUUTARHANEUVONTA 10. KUKKOLAN SYKSY klo Kukkolan Vanha valtatie 70, Joensuu Puutarhan syystalkoot ja puutarhan kunnostus talveksi Kukkolan neuvontatilaisuudet järjestetään yhteistyössä Pohjois-Karjalan maataloussäätiön kanssa. Illat ja tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. 11. LUONNONMATERIAALI-KURSSIT klo Marttakeskus, Koskikatu klo Luonnosta koristeita -sidontakursseilla tehdään ovi- ja pöytäkoristeita luonnonmateriaaleista, mm. käpykranssi joko liimaten tai sitoen, siro sammaltähti riippumaan tai ruukkuun ja risusydän. Kurssilaisten tulee kerätä luonnonmateriaalit itse, keräysohjeet saa toimistolta. Rautalankoja, rusettinauhoja ym. on ostettavissa kurssipaikalta. Osallistumismaksu on 8 /martoille ja 10 /ei jäsenille (sisältää ohjauksen ja kahvitarjoilun). Kurssit järjestetään yhteistyössä Ok-opintokeskuksen kanssa. Ilmoittautuminen viimeistään p tai pohjoiskarjala(at)martat.fi

7 7 12. RUUSUT JA KÖYNNÖKSET-KURSSI klo Marttakeskus, Koskikatu 5-7 Kurssilla tutustumme pensasruusuihin ja kestäviin köynnöksiin Osallistumismaksu on 8 /martoille ja 12 / ei jäsenille. Hinta sisältää opetuksen, kahvin ja ruusuoppaan. Kurssi järjestetään yhteistyössä Ok-Opintokeskuksen kanssa. Ilmoittautuminen viimeistään p tai pohjoiskarjala(at)martat.fi. 13. JOULUINEN ASKARTELU/SIDONTA-KURSSI klo Marttakeskus, Koskikatu 5-7 Illan aikana sidotaan meriheinästä ovikoriste kranssin tai sydämen muotoon, ja valmistetaan siihen jouluiset koristeet. Tarvikkeet kurssille on varattu valmiiksi paikan päälle. Kurssin hinta on 8 /martta ja 10 /ei jäsen (sisältää kahvitarjoilun ja ohjauksen). Lisäksi on tarvikemaksu /kranssi (tarvikkeiden hinta tarkentuu myöhemmin). Kurssi järjestetään yhteistyössä Ok-Opintokeskuksen kanssa. Ilmoittautuminen viimeistään p tai pohjoiskarjala(at)martat.fi. RAVITSEMUSNEUVONTA 14. MARTTAILUMAANANTAI klo Marttakeskus, Koskikatu 5-7 Kotoista kasvisruokaa ruuanvalmistuskurssi Marttailumaanantaisin järjestetään tuttuja, kaikille avoimia kursseja. Kurssin hinta on 15 /martoille ja 18 /ei jäsenille. Ilmoittautuminen viikkoa ennen: p tai pohjois-karjala(at)martat.fi 15. KAUHA JA KUKKARO -NEUVONTA Aikaa nauttia - kiireetön ruokailu Marttakeskus, Koskikatu Muista muistia - muisti Toiminta painottuu Martat -lehden hyvinvointiliitteen ilmestymisen aikoihin. Neuvontatilaisuudet kestävät noin tunnin ja aihe toistuu klo 14 ja 17. Mukaan voi tulla myös marttayhdistyksenä ilmoittautukaa piiriin etukäteen. Huomioittehan, että jokaiseen tietoiskukertaan mahtuu yksi ennalta ilmoittautunut yhdistys. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ilmoittautumiset p tai pohjois-karjala(at)martat.fi.

8 8 16. PAINONHALLINTAKURSSI alkaen klo Marttakeskus, Koskikatu 5-7 Kurssi (10 kokoontumiskertaa) sisältää luentoja, keskusteluja ja kotitehtäviä mm. tasapainoisesta ravitsemuksesta, syömisen hallinnasta ja liikunnasta. Kurssiin sisältyy yksi ruoanvalmistuskerta, ohjattu liikuntatunti ja kehonkoostumusmittaus. Asiantuntevalla opastuksella ja ryhmän tuella sinulla on mahdollisuus pitkäaikaisiin elintapamuutoksiin. Hinta 170. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautumiset viimeistään 11.9.: kirsi.rissanen(at)martat.fi tai PIKKUKOKKIOJHAAJA-KOULUTUS klo Marttakeskus, Koskikatu 5-7 Koulutus on tarkoitettu pikkukokki kerho-ohjaajakoulutukseen osallistuneille ja uusille innokkaille kerho-ohjaajille. Kurssi on maksuton. Ohjelma: Kuulumisia kerhoista ja superruokaa syksyn sadosta, Jaana Korhonen, erikoisneuvoja, Martat Piipahdus naapurissa, tutustuminen Joen Lankaan, käsityöideoita pikkukokkikerroille, Elvi Pitkänen, yrittäjä Solmuilua ja tupsuja, ohjaajana Paula Koistinen/ Arja Purmonen Eväitä lasten ja nuorten kerhonohjaamiseen Lapset ja Liikunta, Pasi Majoinen, Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, Pohjois-Karjalan Liikunta ry Koulutus loppuu Ilmoittautuminen mennessä s-posti: pohjois-karjala(at)martat.fi tai p KOKATAAN YHDESSÄ -KURSSISARJA klo Vauhtia välipalasta Marttakeskus, Koskikatu klo Helppoa arkiruokaa klo Leivotaan, leivotaan Kokataan yhdessä kurssilla lapset pääsevät harjoittelemaan ruuanlaittoa yhdessä aikuisen kanssa. Kurssille ovat tervetulleita noin 5-12 vuotiaat lapset aikuisen seurassa. Tervetuloa erityisesti isät - myös äidit, isovanhemmat, kummit ja muut lähiaikuiset ovat tervetulleita, mikäli tilaa riittää. Järjestäjinä ovat Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliitto ja martat. Kurssin hinta on 10 /kerta (sis. aikuisen ja lapsen osallistumisen, ohjauksen ja ruokaaineet), Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton jäsenille vapaa pääsy. Ilmoittautumiset: tiina.anola-pukkila(at)martat.fi tai , viikkoa ennen kurssipäivää.

9 9 ILMOITUSASIAT 19. POHJOIS-KARJALAN MARTTAPALVELUT OY TIEDOTTAA Kotiapupalvelun toiminta on jatkunut edellisten vuosien tapaan. Pääasiallinen toiminta-alue on Joensuun kantakaupungin alueella. Kotiaputoiminnan tavoitteena on aina ollut toimia kannattavasti ja tehdä positiivinen tulos. Siinä on onnistuttukin, kotiavun tuomalla tuloksella piirin ympärivuotinen kassavaranto on parantunut ja marttatoiminta on saanut uusia jäseniä ja näkyvyyttä. Palveluesimiehenä on aloittanut restonomi (AMK) Saija Väisänen Enosta. Tulevaisuuden tavoitteena on kotiapupalvelujen asiakasmäärään lisääminen. Marttoja pyydetään jakamaan Saijan yhteystietoja mahdollisesti kotiapua tarvitseville asiakkaille. Saijan tavoittaa (arkisin klo 8-16) numerosta tai 20. MAAHANMUUTTAJAN MAHDOLLISUUDET -TAPAHTUMA klo Urheilutalo, Joensuu Martat ovat mukana tapahtumassa esittelemässä järjestöä ja sen tarjoamia harrastusmahdollisuuksia. Tiesithän että, tämä tiedote löytyy myös osoitteesta Sivuilla on paljon muutakin ajankohtaista tietoa toiminnasta. Käy kurkkaamassa. Toivomme, että tämän tiedote käsitellään yhdistyksenne hallituksen kokouksessa. Toivomme myös, että tiedotatte piirin kursseista ja tapahtumista sekä muusta toiminnastamme omille jäsenillenne. Kiitos. Tapaamisiin. Hyvää syksyä! Hallitus ja toimihenkilöt

Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 3/2013 18.9.2013 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille

Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 3/2013 18.9.2013 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 3/2013 18.9.2013 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Sisällys KOKOUKSET... 3 1. POHJOIS-KARJALAN MARTAT RY:N SYYSKOKOUS... 3 2. EHDOKKAIDEN ENNAKKOASETTELU...

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 1/2012 3.3.2012

Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 1/2012 3.3.2012 Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 1/2012 3.3.2012 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille KOKOUKSET 1. Pohjois-Karjalan Martat ry:n kevätkokous 26.4. JÄRJESTÖTOIMINTA 2. Marttailua

Lisätiedot

Toimintateema v : Martoissa on arjen mahdollisuus. Elämä on parasta itse tehtynä TIEDOTE 1/2016. Martoille

Toimintateema v : Martoissa on arjen mahdollisuus. Elämä on parasta itse tehtynä TIEDOTE 1/2016. Martoille Etelä-Savon Martat ry Hallituskatu 7 A, 3. krs 50100 Mikkeli p. 0440 228 910 www.martat.fi/etela-savo www.facebook.com/etelasavonmartatvinkkaa 27.1.2016 Toimintateema v. 2014-2016: Martoissa on arjen mahdollisuus

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 3/2014 18.9.2014 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille

Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 3/2014 18.9.2014 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 3/2014 18.9.2014 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Sisällys KOKOUKSET... 3 1. KUTSU POHJOIS-KARJALAN MARTAT RY:N SYYSKOKOUKSEEN... 3 2. EHDOKKAIDEN

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT

MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT 1 MARTAT ry:n MALLISÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Martat ry, josta käytetään näissä säännöissä nimitystä piiri. Piirin kotipaikka on Joensuu, ja se kuuluu

Lisätiedot

TIEDOTE 3 / 2013. Etelä-Karjalan Martat ry 4.9.2013 1(6)

TIEDOTE 3 / 2013. Etelä-Karjalan Martat ry 4.9.2013 1(6) 1(6) Etelä-Karjalan Martat ry 4.9.2013 TIEDOTE 3 / 2013 1. Puheenjohtajan tervehdys 2. Syyskokous 2.1. Syyskokouskutsu 2.2. Ehdokkaiden ennakkoasettelu piirin hallituksen jäsenten vaalissa 3. Kurssit ja

Lisätiedot

MARTTA- TOIMINTA. Kotitalousneuvonta Ruoka ja ravitsemus Kodin talous ja kuluttaja-asiat Kodinhoito Kotipuutarha ja ympäristö

MARTTA- TOIMINTA. Kotitalousneuvonta Ruoka ja ravitsemus Kodin talous ja kuluttaja-asiat Kodinhoito Kotipuutarha ja ympäristö SINUSTAKO MARTTA HISTORIA Marttajärjestö syntyi vuonna 1899. Suomessa elettiin tuolloin kansallisen heräämisen, naisasialiikkeen ja kansanvalistustyön aikaa. Lucina Hagmanin aloitteesta perustettu naisyhdistys

Lisätiedot

Lapin Martat ry:n tiedote 7/2012 10.12.2012

Lapin Martat ry:n tiedote 7/2012 10.12.2012 Lapin Martat ry:n tiedote 7/2012 10.12.2012 1. Kohti joulua 2. Lapin Martat ry:n hallitus 2013 3. Vuoden marttayhdistys 4. Taitoavainkoulutukset 5. Vuoden 2013 teemavuoden sisältö 6. Joululahjavinkkejä

Lisätiedot

Lapin Martat ry:n tiedote 6/2012 5.10.2012

Lapin Martat ry:n tiedote 6/2012 5.10.2012 Lapin Martat ry:n tiedote 6/2012 5.10.2012 1. Kohti talvea 2. Kokouskutsu: Lapin Martat ry:n syyskokous 10.11. 3. Ehdokkaiden ennakkoasettelu Lapin Martat ry:n hallituksen jäsenten ja varajäsenen vaaliin

Lisätiedot

DYSLEKSIAVIIKKO

DYSLEKSIAVIIKKO DYSLEKSIAVIIKKO 2.-6.10.2017 Dysleksiaviikko välittää tietoa oppimisvaikeuksista, apukeinoista ja ennen kaikkea juhlistaa monenlaista oppijuutta Luvassa luentoja, kirjallisuusnäyttelyitä kaupungin ja korkeakoulujen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 Valtakatu LAPPEENRANTA ESITYSLISTA 2/ Hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Pekkanen.

Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 Valtakatu LAPPEENRANTA ESITYSLISTA 2/ Hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Pekkanen. Etelä-Karjalan Martat ry 1/5 ETELÄ-KARJALAN MARTAT RY:N SYYSKOKOUS Aika Torstai 1. marraskuuta 2018 klo 18.00 Paikka Olavinkulma (Imatran seurakunnan tilat) Olavinkatu 13, 55100 IMATRA Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille

Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Tiedote 1/2014 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Sisällysluettelo 1. Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys 2. Järjestötoiminta Yhdistyksen vuosikokous Luottamushenkilöluettelo

Lisätiedot

Yhistykset yhessä. JärjestöRalli 2016 Yhteenvetoa

Yhistykset yhessä. JärjestöRalli 2016 Yhteenvetoa Yhistykset yhessä JärjestöRalli 2016 Yhteenvetoa Yhistykset yhessä - JärjestöRalli2016 Kaikki tilaisuudet klo 17-19 6.10 Rääkkylä 8.11 Juuka 10.10 Kesälahti 9.11 Kontiolahti 12.10 Pyhäselkä 9.11 Eno 25.10

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016. Toimintasuunnitelman tarkennus 2014 Pohjois-Karjalan Martat ry:n syyskokous 16.11.2013

Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016. Toimintasuunnitelman tarkennus 2014 Pohjois-Karjalan Martat ry:n syyskokous 16.11.2013 Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016 Toimintasuunnitelman tarkennus 2014 Pohjois-Karjalan Martat ry:n syyskokous 16.11.2013 Neuvonnan keskeisimmät sisällöt 2014 Ruokamenoissakin voi säästää Hyötyviljely

Lisätiedot

Toimintakalenteri 2016 Toivakan kk Martat ry Marttojen teema 2016 Martoissa arjen mahdollisuus

Toimintakalenteri 2016 Toivakan kk Martat ry Marttojen teema 2016 Martoissa arjen mahdollisuus Toimintakalenteri 2016 Toivakan kk Martat ry Marttojen teema 2016 Martoissa arjen mahdollisuus Tammikuu Toivakan kirkonkylän Marttojen 90v. Juhlavuosi. Ma 11.1 klo 16.30 hallituksen kokous Kotisillan kerhohuone

Lisätiedot

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus LÄNNEN ALUEVERKOSTO 13.8.2019, Lielahtikeskus facebook lannenalueverkosto Illan ohjelma klo 16.30 klo 17.00 Kahvit ja tervetuloa Kesän kuulumiset ja lyhyt esittäytymiskierros mitä odotan syksyltä? Alueverkoston

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Lapin Martat ry. 1. Uusi toiminnanjohtaja

Lapin Martat ry. 1. Uusi toiminnanjohtaja Lapin Martat ry Tiedote 4/2018 1. Uusi toiminnanjohtaja 2. Patalapputempaus 3. Kahvitilaisuus 4. Eeva-Maijan puhelin ja sähköposti 5. Marttailuviikko 6. Tarttoon joulutorimatka 6.12.- 10.12.2018 7. Lapin

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 1/2013 2.1.2013 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille

Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 1/2013 2.1.2013 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Pohjois-Karjalan Martat ry Tiedote 1/2013 2.1.2013 Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille PUHEENJOHJOHTAJAN UUDEN VUODEN TERVEHDYS KOKOUKSET 1. Syyskokousterveiset 2. Marttayhdistyksien

Lisätiedot

HINNASTO 2015. Etelä-Karjalan Martat ry Y-tunnus 0215705-2. Toimituskulut lisätään lähetettäviin tilauksiin. Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin.

HINNASTO 2015. Etelä-Karjalan Martat ry Y-tunnus 0215705-2. Toimituskulut lisätään lähetettäviin tilauksiin. Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin. 31.12.2014 HINNASTO 2015 Toimituskulut lisätään lähetettäviin tilauksiin. Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin. YHDISTYSTARVIKKEET alv euroa sisältää ALV % Myyntihinta Kunniakirja 0 Veroton myynti AVL 4

Lisätiedot

10:00-11:30 Luento 1 Marcia Plevin: The transformative container in the varied settings we work in esityskielenä englanti

10:00-11:30 Luento 1 Marcia Plevin: The transformative container in the varied settings we work in esityskielenä englanti SUOMEN TANSSITERAPIAYHDISTYS RY:N 10-VUOTISJUHLASEMINAARI Kehollisuus, suhteessa olo ja muutos 28.-29.8.2010 Lahden Kansanopistossa Harjukatu 46, Lahti * tanssi-liiketerapian (TLT) erityisanti * hyvinvoinnin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 EKL:n Pohjois-Karjalan piiri ry 2 YLEISTÄ: Piirin 46. toimintavuotena keskitymme jäsenyhdistysten toimintamahdollisuuksiin. Piirin tarkoituksena on tukea ja ohjata liiton hallituksen

Lisätiedot

Kutsu Etelä-Karjalan Martat ry:n Syyskokoukseen

Kutsu Etelä-Karjalan Martat ry:n Syyskokoukseen Syksyn jäsentiedote 26.9.2017 View this email in your browser Kutsu Etelä-Karjalan Martat ry:n Syyskokoukseen 11.11.2017 Etelä-Karjalan Martat ry:n syyskokous pidetään lauantaina 11. marraskuuta 2017 klo

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI 2015. Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI 2015. Jyväskylän KaupunkiMartat ry Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI 2015 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä ja eri

Lisätiedot

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia.

JÄSENKIRJE. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen. Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Meijerialan Ammattilaiset MVL Häme ry:n jäsen Vuosi 2018 on alkanut rapsakan talvisena ja meidän onkin aika vilkaista vuoden tapahtumia. Johtokunta kokoontuu säännöllisesti puheenjohtaja Teemu Tuomisen

Lisätiedot

LOKAKUU Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia. Lounais-Suomen Diabetes ry. Päivityspäivä ja pienoismessut

LOKAKUU Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia. Lounais-Suomen Diabetes ry. Päivityspäivä ja pienoismessut Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n jäsenyhdistysten tapahtumia LOKAKUU 2017 Lounais-Suomen Diabetes ry Päivityspäivä ja pienoismessut Järjestäjä: Lounais-Suomen Diabetesyhdistys ry Aika: lauantai 11.11.2017

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Uusi Marttala, Kuopion opetuskeittiö/ kurssit ja luennot Haapaniemenkatu 23, Kuopio/ B-ovi

Uusi Marttala, Kuopion opetuskeittiö/ kurssit ja luennot Haapaniemenkatu 23, Kuopio/ B-ovi Savon Martat ry Kirje 4/2017 Ajurinkatu 43 70110 Kuopio 1.9.2017 TOIMISTOT: Marttala/ Piirin toimisto Ajurinkatu 43, 70110 Kuopio puh. 050 339 4260 savon@martat.fi Koulutustilat: Uusi Marttala, Kuopion

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2016 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA

Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Uudenmaan Martat ry SYYSKOKOUS ESITYSLISTA Aika: lauantai 21.11.2015 Paikka: Satakuntatalon Kiltasali, Lapinrinne 1, Helsinki klo 9.30 klo10.45 klo 12.00 klo 13.00 Ilmoittautuminen ja kokousedustajien

Lisätiedot

SYKSYN 2017 KOULUTUKSET

SYKSYN 2017 KOULUTUKSET 1 SYKSYN 2017 KOULUTUKSET Mielenterveys elämäntaitona -koulutus Mtea1 (14 ot) Yrittäjien Hyvinvointikoulutus, MTEA1 Lähes kaikki syksyn koulutukset ovat hanke-koulutuksia ja maksuttomia osallistujille!

Lisätiedot

Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille

Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Marttayhdistyksille, toimintaryhmille ja luottamusmartoille Tiedote 1/2016 Liitteet liite 1: Hallituksen puheenjohtajan ehdokasasettelu -lomake liite 2: Hallituksen jäsenten ehdokasasettelu -lomake 1.

Lisätiedot

V-S Jyty ry TIEDOTTAA

V-S Jyty ry TIEDOTTAA V-S Jyty ry TIEDOTTAA 24.10.2014 V-S Jyty ry:n tiedote 2/2014 K O K O U S K U T S U V-S Jyty ry:n syyskokous pidetään tiistaina 2.12.2014 klo 17.00 alkaen Linnateatterissa, 4. kerroksen teatterisali, Linnankatu

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Toimintateemana: Hidastamalla hyvinvointiin TIEDOTE 3/2012. Martoille

Toimintateemana: Hidastamalla hyvinvointiin TIEDOTE 3/2012. Martoille Etelä-Savon Martat ry, Hallituskatu 7 A 1, 3. krs 50100 MIKKELI puh. 0440 228 910, www.martat.fi/etela-savo 12.6.2012 Toimintateemana: Hidastamalla hyvinvointiin TIEDOTE 3/2012 Martoille TÄMÄ TIEDOTE ON

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 23.9.2016 Ehdottakaa Vuoden lappilainen opettaja 2016 -diplomin saajaa 30.9. mennessä Lapin aluehallintovirasto ja OAJ:n Lapin alueyhdistys valitsevat jälleen

Lisätiedot

OPINTOTOIMINTA 2017 TA I TO AVA I M E T, H A R R A S T U S M E R K I T J A O S A A J A PA S S I T

OPINTOTOIMINTA 2017 TA I TO AVA I M E T, H A R R A S T U S M E R K I T J A O S A A J A PA S S I T OPINTOTOIMINTA 2017 TA I TO AVA I M E T, H A R R A S T U S M E R K I T J A O S A A J A PA S S I T MARTTAOPINNOILLA Uusia tietoja ja taitoja Sisältöä yhdistystoimintaan Rohkeutta toimimaan yhdistyksessä

Lisätiedot

/2018 JÄSENTIEDOTE MARTOILLE JA MARTTAYHDISTYKSILLE. 1. Puheenjohtajan tervehdys 2. Ajankohtaista 3. Toimintakalenteri

/2018 JÄSENTIEDOTE MARTOILLE JA MARTTAYHDISTYKSILLE. 1. Puheenjohtajan tervehdys 2. Ajankohtaista 3. Toimintakalenteri 9/2018 JÄSENTIEDOTE MARTOILLE JA MARTTAYHDISTYKSILLE 17.12.2018 1. Puheenjohtajan tervehdys 2. Ajankohtaista 3. Toimintakalenteri 1. Toiminnanjohtajan tervehdys Joulu on jo pian käsillä ja piirissäkin

Lisätiedot

AVAINVIESTIT. Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen

AVAINVIESTIT. Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen POP UP -MARTTATAPAHTUMAT AVAINVIESTIT Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen PUHEEN TYYLI Iloinen Konstailematon Ystävällinen JA SÄVY I N H I M I L L I N E N, I H

Lisätiedot

Uudenmaan Martat Syyskokous

Uudenmaan Martat Syyskokous Uudenmaan Martat Syyskokous 24.11.2012 Marttajärjestön kolmivuotinen teema 2011 2013 on Hidastamalla hyvinvointiin. Teeman sisältönä on vuonna 2013 Hyvinvointia luonnosta ja ympäristöstä. Kotitalousneuvonnan

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala

Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala VAPAAEHTOISTOIMINTAAN UUSIA MAHDOLLISUUKSIA Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala 1.10.2016 Vapaaehtoistoiminnan toimintamalli Uudenmaan Martoissa Piiri Kouluttaa vapaaehtoisia Tukee, kannustaa ja ohjaa

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW Suomen Kylätoiminta ry, Maaseutuverkostoyksikkö ja Maaseudun Sivistysliitto järjestävät syksyn 2008 aikana Vastuuta ottavan paikallisyhteisö

Lisätiedot

Itä-Suomen alueverkosto , Savonlinna

Itä-Suomen alueverkosto , Savonlinna Itä-Suomen alueverkosto 9.5.2017, Savonlinna Alueverkostot Osa toimii useamman maakunnan alueella. Yhteystietolistalla 750 henkilöä. Osallistujat sote-alan järjestöammattilaisia (ammattilaisuus ei kuitenkaan

Lisätiedot

Tehdään yhdessä! Tukea nopeasti, monitoimijaisuutta tarpeen mukaan

Tehdään yhdessä! Tukea nopeasti, monitoimijaisuutta tarpeen mukaan Tehdään yhdessä! Tukea nopeasti, monitoimijaisuutta tarpeen mukaan Etelä-Pohjanmaan LAPE-seminaari lasten ja perheiden parissa toimiville tahoille (viranhaltijat, luottamushenkilöt, kunnat, seurakunnat,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html

Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 6.11.2015 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html sunnuntai 8.11. ISÄNPÄIVÄLOUNAS KLUBILLA ISILLE, PERHEILLE, SUVULLE Koko perheen ja ystävien tilaisuus.

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere 50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere Ohjelmaryhmien vetäjät tutustumassa esiintymisareenaan! Tapahtumatiedote 2/2012 20.3.2012 Sisältö: 1. Tapahtumarannekkeiden ja ruokailujen tilaamisella

Lisätiedot

Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014

Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014 Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014 Jäsentiedote 1 Hallituksen kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Jyty Varkaus ry:n jäsenkampanja 4 Itä-Suomen alueen Työhyvinvointi-seminaari 22. - 23.11.2014 Vuorelan

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Viestiupseeriyhdistys ry.

Viestiupseeriyhdistys ry. Viestiupseeriyhdistys ry Toiminnan tarkoitus Viestiupseeriyhdistys on viesti- ja johtamisjärjestelmäalalla sekä sähköisen viestialan tehtävissä toimivien ja toimineiden yhteinen maanpuolustusjärjestö.

Lisätiedot

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen.

Tiedotteen lopussa on jäsenmaksupankkisiirtolomake. ATENEUM KUTSUU Suomen taiteen tarina-näyttelyyn La klo 13-14, kahvitus tämän jälkeen. JÄSENKIRJE 1/2018 Muista jäsenmaksu Hyvä Me haapavetiset ry:n jäsen Alkanut vuosi 2018 on yhdistyksen 38. toimintavuosi. Vuosikokous pidettiin 13.3.2018 Sirkka ja Seppo Larun kotona Espoon Vallikalliossa.

Lisätiedot

Martat Lapsiperheiden tukena Kirsi Rissanen ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry

Martat Lapsiperheiden tukena Kirsi Rissanen ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry Kotirumba rullaamaan Martat Lapsiperheiden tukena Kirsi Rissanen ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry Marttaliitto on perustettu v. 1899 Kansalaisjärjestönä Martat edistää kotien ja perheiden

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä.

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä JÄSENTIEDOTE 1/2019 19.2.2019 ylojarven@yrittajat.fi www.yrittajat.fi/ylojarvi www.facebook.com/yrittajat Puheenjohtajalta AURINKOON, AURINKOON! Nyt

Lisätiedot

Olet tervetullut osallistumaan Meton ja Metsänhoitajaliiton järjestämään Itä-Suomen metsäpäivään

Olet tervetullut osallistumaan Meton ja Metsänhoitajaliiton järjestämään Itä-Suomen metsäpäivään Olet tervetullut osallistumaan Meton ja Metsänhoitajaliiton järjestämään Itä-Suomen metsäpäivään Aika Keskiviikkona 26.9.2012 klo 14.00 20.00 Paikka Aihe Itä-Suomen yliopiston Carelia sali, Yliopistonkatu

Lisätiedot

Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry

Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry Yhdessä oleminen ja kohtaaminen turvallisuutta luovana tekijänä Yhdessä oleminen Pirkko Elomaa-Vahteristo ja kohtaaminen 21.10.2010 turvallisuutta luovana Marttaliitto tekijänä ry Pirkko Elomaa-Vahteristo

Lisätiedot

Asiakas- ja asukasnäkökulma sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia.

Asiakas- ja asukasnäkökulma sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Asiakas- ja asukasnäkökulma sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Siun soten järjestämisvastuulle vuoden 2017 alussa. Tällä kyselyllä haetaan vastauksia siihen,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET MARTTATOIMINTA 2020 TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET TEEMME ARJEN TEKOJA HUOMISTA VARTEN Huominen arki rakentuu tämän päivän teoista. Tiedostamme maapallon rajat ja kohtuullisen kulutuksen välttämättömyyden.

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013

JÄSENTIEDOTE 2 / 2013 7.11.2013 Tule mukaan hallitukseen Haavin hallituksessa toimii iloinen ja aktiivinen joukko ympäristökasvattajia. Haluaisitko sinä tulla mukaan? Hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Lisätiedot

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Vertaistuutoritapaaminen Kouvolassa 24.-25.4.2004 Vetoapua ja verkottumista VETURI I on Oped-Exo -hankkeen

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa.

Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. 2 (7) Yleistä Vuosi oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Hallituksen tavoitteena oli tehostaa edunvalvontaa ja seurantaa eri virastoissa. Lisäksi hallituksen tavoitteena oli kehittää yhdistystoimintaa

Lisätiedot

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU:

TOIMISTO: HALLITUS: JÄSENMAKSU: JÄSENKIRJE 2/2010 Pohjois-Pohjanmaan epilepsiayhdistys ry Isokatu 47, 90100 Oulu, 4 krs. Puh. 044 287 1136 pp.epilepsia@luukku.com http://epilepsia.fi/pohjois_pohjanmaa TOIMISTO: Yhdistyksen toimisto sijaitsee

Lisätiedot

Tapahtumaraportti. Piiri: KESKI-SUOMEN MARTAT RY, Yhdistys: SAARIJÄRVEN MARTAT RY. Puheenjohtajaparlamentti Keski-Suomen Martat J:lä

Tapahtumaraportti. Piiri: KESKI-SUOMEN MARTAT RY, Yhdistys: SAARIJÄRVEN MARTAT RY. Puheenjohtajaparlamentti Keski-Suomen Martat J:lä : KESKI-SUOMEN MARTAT RY, : SAARIJÄRVEN MARTAT RY KESKI-SUOMEN MARTAT RY SAARIJÄRVEN MARTAT RY JÄRJESTÖTOIMINTA Puheenjohtajaparlamentti Keski-Suomen Martat J:lä Toiminnan ideointi-ilta Keski-Suomen Marttojen

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

1. Yleistä ohjeistusta

1. Yleistä ohjeistusta Suomen Lions-liitto Kokoukseen ilmoittautuminen OHJE Sisällysluettelo 1. Yleistä ohjeistusta...1 2. Kirjautuminen...2 3. Osallistujatyypin valinta...3 4. Osallistujan tiedot...4 5. Ilmoittautumisen vahvistaminen/peruminen...5

Lisätiedot

OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus

OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus KUTSU 8.4.2009 OHJAUKSELLA OSUVUUTTA AIKUISOPISKELUUN OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan TE-keskuksen toteuttaman OSUMA Ohjauksella osuvuutta aikuisopiskeluun

Lisätiedot

Hyvää alkanutta vuotta kuoroystävät! Uusi vuosi ja kuorotoiminta ovat käynnistymässä hyvää vauhtia.

Hyvää alkanutta vuotta kuoroystävät! Uusi vuosi ja kuorotoiminta ovat käynnistymässä hyvää vauhtia. 1 Etelä-Pohjanmaan kirkkomusiikkipiiri Sihteeri Paula Kari Torpparinkatu 8, 60320 Seinäjoki puh: 040-7601772 1/18 sähköposti: epkmp@netikka.fi 26.1.2018 Hyvää alkanutta vuotta kuoroystävät! Uusi vuosi

Lisätiedot

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013 ALUEELLINEN KOULUTUSKALENTERI (tilanne 24.6.2010) Teemapäivät on suunnattu toimiville hevosyrityksille; ravi-, ratsastus-, kasvatus-, siittola-, ym. yrittäjille. Aiheet soveltuvat hyvin myös toimintaa

Lisätiedot

Ikäihmisten parempi osallisuus, toiminnallisuus ja kotona selviytyminen. Birgitta Bakker

Ikäihmisten parempi osallisuus, toiminnallisuus ja kotona selviytyminen. Birgitta Bakker Ikäihmisten parempi osallisuus, toiminnallisuus ja kotona selviytyminen Birgitta Bakker 31.1.2019 Kanto-hankkeen tavoitteet Luodaan alueellinen malli ikäihmisten kotona asumisen tukemiseksi Kehitetään

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Martoissa on arjen mahdollisuus Vuosikokous 26.4.2014 Tavoitteet 2015 Toiminnan tunnettuuden parantaminen sisältölähtöisesti Kestävän kehityksen edistäminen kotitalousneuvonnan

Lisätiedot

8:30 10:00 Moottoritekniikan uusin kehitys ja keinot päästöjen hillitsemiseksi, tekniikan tohtori Juhani Laurikko

8:30 10:00 Moottoritekniikan uusin kehitys ja keinot päästöjen hillitsemiseksi, tekniikan tohtori Juhani Laurikko Perjantai 13.03.2009 Ympäristöystävällinen autotekniikka koulutuspäivä: Koulutuskeskus Salpaus Auditorio, Vipusenkatu 5 A, 15230 Lahti Kurssin hinta SATL:n jäsenille 150 euroa ja muille 180 euroa (alv

Lisätiedot

OHJAUKSELLA OSUVUUTTA AIKUISOPISKELUUN OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus

OHJAUKSELLA OSUVUUTTA AIKUISOPISKELUUN OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus KUTSU 8.4.2009 OHJAUKSELLA OSUVUUTTA AIKUISOPISKELUUN OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan TE-keskuksen toteuttaman OSUMA Ohjauksella osuvuutta aikuisopiskeluun

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja -kokous 28. 29.10.2017 Puhjonrannan kurssikeskus, Puhjonrannantie 80, Valkeala A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 28. 29.10.2017 ja niiden yhteydessä A-Kiltojen

Lisätiedot

MARTTAJÄRJESTÖ Yhdistykset ja Toimintaryhmät Marttapiirit 15. Valtakunnallinen

MARTTAJÄRJESTÖ Yhdistykset ja Toimintaryhmät Marttapiirit 15. Valtakunnallinen PUHEENJOHTAJIEN JA VARAPUHEENJOHTA JIEN KOULUTUS MARTTAJÄRJESTÖ 2016 Jäsenet 46 600 Yhdistykset ja Toimintaryhmät 1200 Marttapiirit 15 Marttaliitto Paikallinen Alueellinen Valtakunnallinen ARVOT Avoin.

Lisätiedot

Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta Marttaliitto ry/asta Kuosmanen

Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta Marttaliitto ry/asta Kuosmanen Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta 15.3.2018 Marttaliitto ry/asta Kuosmanen Kohtuullisuus ja kestävät valinnat Järjestö on perustettu v. 1899 Jäseniä 45 000 Yhdistyksiä ja toimintaryhmiä

Lisätiedot

Tule tutustumaan AMK opintoihin! AMK tutuksi opintojakso (2op) ma 9.- pe Metropolia Ammattikorkeakoulussa

Tule tutustumaan AMK opintoihin! AMK tutuksi opintojakso (2op) ma 9.- pe Metropolia Ammattikorkeakoulussa Tule tutustumaan AMK opintoihin! AMK tutuksi opintojakso (2op) ma 9.- pe 13.4.2018 Metropolia Ammattikorkeakoulussa Aika Paikka: Metropolian toimipiste Sisältö (HUOM! Pienet muutokset mahdollisia) Ma 9.4.

Lisätiedot

Huom! Muistattehan tehdä nimenkirjoittajien muutosilmoituksen yhdistysrekisteriin, jos yhdistyksen nimenkirjoittajat muuttuvat. (www.prh.fi).

Huom! Muistattehan tehdä nimenkirjoittajien muutosilmoituksen yhdistysrekisteriin, jos yhdistyksen nimenkirjoittajat muuttuvat. (www.prh.fi). Etelä-Hämeen Martat 24.11.2014 Rauhankatu 5 13100 Hämeenlinna Hyvät Jäsenet! Järjestön uusi teema (2015 2016) Vesi jättää jäljen liittyy kestävään kehityksen edistämiseen. Tavoitteena on veden kulutuksen

Lisätiedot

Yhistykset yhessä. JärjestöRalli 2017

Yhistykset yhessä. JärjestöRalli 2017 Yhistykset yhessä JärjestöRalli 2017 Yhistykset yhessä JärjestöRalli 2016 Eno 9.11 Uusi keskustelu 20.2.2017 Uimaharjussa Kontiolahti 9.11 Uusi keskustelu 2017 alkuvuodesta Tuupovaara 7.11 Mahdollisesti

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset)

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) SÄÄNNÖT Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) 1 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Lahden Seudun Insinöörit ry. Yhdistys on Insinööriliitto IL ry:n

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla.

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Pellon ikäihmisten palvelut Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Kansalaisopisto: Eri kursseja mm. Joogan senioriryhmä vanhalla koululla, sekä musiikillinen viriketoiminta

Lisätiedot

Esityslista. Asiakirja 5

Esityslista. Asiakirja 5 Esityslista kirja 5 ESITYSLISTA AIKA 17.-18.11.2012, kokous alkaa lauantaina 17.11. klo 11.30 PAIKKA Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10 45100 Kouvola LÄSNÄ Valtuutetut kokousedustajat, yhdistyksen puheenjohtajat

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Sydämellisesti tervetuloa! SUOMEN KYLÄTOIMINTA RY. Merk. Riitta Bagge,

Sydämellisesti tervetuloa! SUOMEN KYLÄTOIMINTA RY. Merk. Riitta Bagge, 27.10.2008 Suomen Kylätoiminta ry Kylätoiminnan ja Leaderryhmien eduntekijä LEADER-PARLAMENTTI 26.-27.11.2008 Suomen Kylätoiminta ry (SYTY) ja sen Leader-jaosto järjestävät Leader-parlamentin ja neuvottelupäivät

Lisätiedot