Aika: keskiviikko , klo Paikka: Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 6 krs

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aika: keskiviikko , klo Paikka: Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 6 krs"

Transkriptio

1 Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio Aika: keskiviikko , klo Paikka: Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 6 krs Varsinaiset jäsenet Lapisto Ossi, puheenjohtaja Virtanen Sirkka-Liisa Haapsamo Sinikka Saari Seppo Haljoki Irja Huostila Anja Hämäläinen Juhani Röksä Jarmo Karisto Heikki Varajäsenet Pullola Ulla Valkjärvi-Nystedt Pirjo Hakamäki Riitta Kleemola Kaisa Keskitalo Anneli Granat-Tapaila Asta Kaistinen Markus Kalinainen Airi Anttonen Marja Muut läsnäolijat Kylliäinen Kylli, Sihyn edustaja Nyholm Pentti, Soten edustaja, poistui Nyholm Soila, Kauran edustaja Savijoki Kaija-Leena, SOTE-lautakunnan pj. Tuula Anttila, Ikäihmisten raadin edustaja, poistui Tuominen Riitta, sihteeri Sisällys 1. Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen Asialistan hyväksyminen ja käsittelyjärjestys Lautakuntien edustajien terveiset lautakuntien kokouksista Ikäihmisten raadin terveiset OmaHäme, teemaraportti vanhusneuvostoille 03-08/ Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi: Hämeenlinnassa lakisääteisten suunnitelmien tekeminen osana hyvinvointisuunnitelmaa Ikäihmisten palveluiden muutokset Vanhusneuvoston toimintasuunnitelma Tiedoksi Vanhusneuvoston kokoontumiset vuonna 2018 sekä alustavat teemat

2 1. Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen Ehdotus: Avataan kokous ja todetaan läsnäolijat. Päätös: Todettiin läsnäolijat. 2. Asialistan hyväksyminen ja käsittelyjärjestys Ehdotus: Hyväksytään asialista ja käsittelyjärjestys. Päätös: Hyväksyttiin asialista ja käsittelyjärjestys. 3. Lautakuntien edustajien terveiset lautakuntien kokouksista Kesälomakauden jälkeen lautakunnat ovat kokoontuneet kerran tai kaksi kertaa. Ehdotus: Kuullaan lautakuntien edustajien terveiset kokouksista Soten, Kauran ja Sihyn osalta. Päätös: Kaija-Leena Savijoki, Pentti Nyholm ja Kylli Kylliäinen kertoivat kuulumiset lautakunnistaan, vanhusneuvosto kävi samalla keskustelua teemoista ja aiheista. Kaija-Leena Savijoki aloitti katsauksen Sote-lautakunnan osalta: - Maakunta- ja sotemuutoksen keskeneräinen tilanne vaikuttaa suunnitteluun kaikkialla - Talousarvioprosessi on käynnissä, verotulojen kertymän muutokset vaikuttavat koko maassa ja myös Hämeenlinnassa ensi vuoden raameihin o Nyt talousarvio on menossa pitkäksi vuoden 2019 osalta usealla miljoonalla, työ jatkuu TA-suunnittelun osalta edelleen. - Soten osalta talousarvioon on tulossa 3,9 %:n tasokorotus, silti tämän hetkinen talousarvio ylittää raamin o Nyt talousarviossa mm. +15 vakanssia kotihoitoon o omaishoidon euromäärää korotetaan talousarvioon. Hämeenlinnassa on jo pitkään kaikki kriteerit täyttävät saaneet omaishoidontuen riippumatta talousarvioon laitetuista euromääristä. Tämä käytäntö jatkuu. - Vammaispalveluihin ja sosiaalipalveluihin esitetään eurokorotuksia - Henkilöstön palkat nousemassa kaikkiaan 1,9 % ensi vuodelle - Lammin hyvinvointikeskuksen suunnittelu jatkuu, Raitaharjun toiminta loppuu ja Renkoon avautuu Attendon uusi yksikkö - Soten asiakasmaksujen osalta päätettiin, että terveydenhuollon maksuja ei koroteta. Tällä vaikutusta talousarvioon n euroa, asiakasmaksutuloja jää saamatta. Keskustelu asiakasmaksujen osalta jatkuu edelleen. - Lastensuojelun ja vammaispalvelujen osalta hankinnoissa käytetään optioita. Sopimuksia näissä yhteensä 60 miljoonan euron verran. Jos sote-uudistus viivästyy vielä, nämä hankinnat täytyy käynnistää uudelleen. - Lyhytaikaishoivan paikkoja lähdetään keskittämään Voutilakeskukseen, kaikkiaan yhteensä 13 paikan verran.

3 Pentti Nyholm jatkoi sote-lautakunnan osalta: - Asiakasmaksujen osalta tullaan käymään vielä tiukkaa keskustelua, että maksuja ei korotettaisi, etsitään muita kohteita joista rahat otetaan - Lyhytaikasipaikkojen keskittäminen, Muistiyhdistyksen ammattitaito olisi hyvä ottaa käyttöön - Taksikuljetuksista muutosten jälkeen on tullut paljon palautetta. Vammaisneuvosto on pitämässä asian tiimoilta yleisötilaisuutta. Palaute on ollut hyvin negatiivista, järjestelmät eivät ole toimineet muutoksen jälkeen. o Nyholm ja Savijoki yhteisesti totesivat, että muutosten suunnittelu ja toteutus on suunniteltu maakunnassa, eikä alun toimimattomuuksista voi syytää yksittäisiä kuntia o Toimimattomuutta on ollut shl:n ja vpl:n kuljetuksissa, kelakyydeissä, Tampereen aluetaksin toiminnassa ja välityspalveluissa. Kylli Kylliäinen kertoi sihy-lautakunnan kuulumisia: - Myös sihyssä on menossa talousarvion valmistelu, joka on menossa pitkäksi raamiin suhteutettuna - Palveluverkkopäätöksen toteuttaminen liittyy olennaisesti ensi vuoden talousarvion valmisteluun o Rakennusten ja kiinteistöjen tulevaisuuden suunnittelu o Väistötilojen käyttö - Isoja asioita pääkirjaston remontti ja Nummikeskuksen ensimmäinen kokonainen vuosi - Muutamia uusia vakansseja on tulossa talousarvioon - Lastensuojelun tilanne; on osa laajempaa kansallista kokonaisuutta/ongelmaa. Taustalla usein lapsiperheiden vanhempien köyhyys, mielenterveys- ja päihdeongelmat - Ohjaamon toiminta on koettu positiiviseksi ja vaikuttavaksi, lasten ja nuorten palveluja kokoava yksikkö - Varhaiskasvatuslain muutokset vaikuttavat myös Hämeenlinnan osalta henkilöstörakenteeseen - Harkinnanvaraisten avustusten hakeminen on käynnissä - Terveyserojen kasvaminen puhututtaa myös Hämeenlinnassa Soila Nyholm oli estynyt saapumaan kokoukseen, joten Kauran osalta kuulumiset siirtyvät seuraavaan kokoukseen. 4. Ikäihmisten raadin terveiset Edellinen ikäraadin ensimmäinen kokous kesätauon jälkeen on ollut Hämeenlinnan pääkirjastolla. Seuraava ikäraadin kokous pidetään Kumppanuustalon auditoriossa Ehdotus: Kuullaan Ikäihmisten raadin terveiset.

4 Päätös: Tuula Anttila kertoi, että ensimmäisessä kesän jälkeisessä raadissa oli taas mukavasti raatilaisia paikalla. Seuraavassa kokouksessa paikalla on Hämeenlinnan kaupungin talousjohtaja Jussi Oksa. 5. OmaHäme, teemaraportti vanhusneuvostoille 03-08/2018 OmaHämeen muutosagentti Annukka Kuismin on koonnut uuden teemaraportin vanhusneuvostoille: Ikääntyneiden palveluiden valmistelu Kanta-Hämeen maakunnassa. Raportti liitteenä 1. Työjaoston nostot teemaraportista: - Taloudellisten etuuksien tiedottamista ja hakemista olisi hyvä tehostaa ja tiedottaa edelleen monia kanavia pitkin (esim. eläkkeensaajan hoitotuki) - Omannäköisen elämän ja yksilöllisyyden huomioiminen - Henkilökunnan mitoituksen tulee olla sidottuna hoidon tarpeeseen. Johtamisen ja toiminnanohjausjärjestelmien tulisi tukea toimintaa ja henkilökunnan tarpeen seurantaa. Mitoituksen toteutumisen seurannan valvonnan mekanismeja tulisi myös kehittää. - Muistisairauden alkuvaiheen asiakkaiden toimintakyvyn tukeminen ja ennaltaehkäisevä toiminta ennen kotihoidon palveluiden alkamista, jolloin pystyttäisiin ennaltaehkäisemään esim. alakuloisuuden tunteita ja alkavaa masentuneisuutta ja liikkumattomuutta - Psykogeriatristen asiakkaiden hoitopolkujen ja ammattitaidon kehittäminen on tärkeää edelleen - Motivoiva kuntoutus; kuntoutukseen tulisi liittää asiakkaan motivointi, jos asiakkaalla on esim. alakuloisuuden tunteita. Motivoiva kuntoutus ei toimi, jos asiakas on alakuloinen. Ehdotus: Keskustellaan teemaraportin kohdista ja kirjataan ylös esiin tulevat kommentit. Päätös: Keskustelun jälkeen työjaoston kommentit hyväksyttiin sellaisenaan. Samalla todettiin, että maakunnassa on asioita valmisteltu laajasti ja teemaraportin perusteella hyvin. 6. Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi: Hämeenlinnassa lakisääteisten suunnitelmien tekeminen osana hyvinvointisuunnitelmaa Hämeenlinnassa prosessi on lähtenyt käyntiin tämän vuoden alussa ja suunnitelma on muotoutunut liitteen 2 mukaiseksi. Kuntaliiton sivuilta löytyy tietoa ja kuvausta ikääntyneiden suunnitelmasta ja sen liittämistä osaksi hyvinvointisuunnittelua kunnissa.

5 Kunnan on vanhuspalvelulain (980/2012) 5 :n mukaan laadittava suunnitelma toimenpiteistään ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukemiseksi sekä iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen ja omaishoidon järjestämiseksi ja kehittämiseksi. Kunnan on otettava suunnitelma huomioon valmisteltaessa ikääntyneen väestön asemaan ja iäkkäiden henkilöiden tarvitsemiin palveluihin vaikuttavaa kunnan päätöksentekoa ja kuntalaissa tarkoitettua talousarviota ja -suunnitelmaa. Suunnittelussa on painotettava kotona asumista ja kuntoutumista edistäviä toimenpiteitä. Suunnitelman hyväksyy kunnanvaltuusto ja se on tarkistettava valtuustokausittain. Suunnitelma on osa kuntastrategiaa ja kunnan muuta strategista johtamista. Suunnitelma on otettava huomioon myös valmisteltaessa terveydenhuoltolain (1326/2010) 12 :ssä tarkoitettua hyvinvointikertomusta ja sen raportointia. Terveydenhuoltolain mukaan kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä toteutuneista toimenpiteistä kunnan on raportoitava valtuustolle vuosittain, minkä lisäksi valtuustolle on valmisteltava kerran vuodessa laajempi hyvinvointikertomus. Suunnitelman sisältö Vanhuspalvelulain mukaan suunnitelmassa 1. arvioidaan ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tila 2. määritellään tavoitteet ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tukemiseksi ja palvelujen kehittämiseksi 3. määritellään toimenpiteet, joilla kunta vastaa tavoitteiden toteutumisesta ja arvioidaan voimavarat, jotka tarvitaan tavoitteiden toteuttamiseksi 4. määritellään eri toimialojen vastuut toimenpiteiden toteuttamisessa ja 5. määritellään, miten kunta toteuttaa yhteistyötä kunnan eri toimialojen, julkisten tahojen, yritysten sekä järjestöjen ja muiden yleishyödyllisten yhteisöjen kanssa. 6. Useimpien kuntien/kuntayhtymien verkkosivuilla on ao. kunnan/kuntayhtymän suunnitelma ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tukemiseksi. Palvelujen riittävyyden ja laadun arviointi on perusteltua kytkeä osaksi hyvinvointikertomusta ja siihen liittyvää raportointia. Vanhusneuvosto on vanhuspalvelulain 11 :n mukaan otettava mukaan ikääntyneen väestön hyvinvointia koskevan suunnitelman valmisteluun sekä palvelujen riittävyyden ja laadun arviointiin. Työjaoston kommentteja: - Selvitetään voivatko neuvostot kommentoida hyvinvointisuunnitelmaa ennen lautakuntakäsittelyä marraskuussa (osallisuuden näkökulma)

6 - Liittäminen maakunnallisen suunnitelman kanssa on tärkeää. OmaHämeen Annukka Kuisminin valmistelussa oleva suunnitelma on hyvä liittää Hämeenlinnan kaupungin suunnitelman tekemiseen. Maakunnallisen suunnitelman luonnos on lähetetty vanhusneuvoston jäsenille. Ehdotus: Merkitään hyvinvointisuunnitelmaprosessi tiedoksi. Vuoden 2019 alusta aloitetaan ikääntyneiden suunnitelman tekeminen, vanhusneuvosto on mukana lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Päätös: Riitta Tuominen esitteli asian, jonka jälkeen vanhusneuvosto keskusteli asiasta. Todettiin, että tämä aihe on tärkeä ja se tulee olemaan vanhusneuvoston asialistalla säännöllisesti jatkossakin. Tuominen selvittää, voiko vanhusneuvosto kommentoida hyvinvointikertomuksen luonnosta välillä. Keskustelussa todettiin, että maakunnallinen valmistelu on syytä olla Hämeenlinnan oman suunnitelman rinnalla. Hyvinvointikertomukseen ja ikäihmisten suunnitelmaan tulee liittää riittävällä tavalla strategioiden ja muiden tavoitteiden seuranta ja raportointi. Mittaamisen ja tilastoimisen tulisi olla osa kokonaisprosessia, jotta muutoksen suunnat näkyvät; valittavat indikaattorit ja tilastot ovat tärkeä osa prosessia. Prosessin aikana tulisi pitää mielessä kautta linjan määriteltyjen tavoitteiden ja toimenpiteiden vaikutus kuntalaiselle. 7. Ikäihmisten palveluiden muutokset Lyhytaikaispaikkojen osittainen keskittäminen Voutilakeskukseen, jossa lyhytaikaispaikkojen määrää lisätään. Kohderyhmänä ovat muistisairaiden ja heidän kuntoutus. Sote-lautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan. - Rengon Raitaharjun lopettamisen suunnittelu täydessä käynnissä. Toiminta loppuu tammikuun loppuun 2019 mennessä Ehdotus: Keskustellaan kohdista merkitään asiat tiedoksi. Päätös: Ikäihmisten palveluiden muutoksista keskusteltiin jo osaltaan Sotelautakunnan kuulumisten kohdalla. Lyhytaikaispaikkojen riittävyys koko kaupungin nousi keskusteluun varsinkin omaishoitajien vapaapäivien pitämisen osalta. 8. Vanhusneuvoston toimintasuunnitelma Vanhusneuvoston toinen kausi on alkamassa, 6/2018 5/2019. Vanhusneuvoston kauden keskeinen asia varsinkin kevätkaudella on suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi: suunnitelman tekeminen osana uutta kaupungin kokonaisvaltaista hyvinvointisuunnitelmaa. Keskustellaan ja sovitaan kauden suunnitelmista.

7 Ehdotus: Vanhusneuvosto keskustelee asiasta ja päättää vanhusneuvoston kauden toimintasuunnitelman. Päätös: Vanhusneuvoston toimintasuunnitelma lähetettiin jäsenille tutustuttavaksi ennen kokousta. Ossi Lapisto esitteli työjaoston työstämän luonnoksen, jonka jälkeen asiasta käytiin keskustelua. Toimintasuunnitelma luonnos hyväksyttiin yksimielisesti. Samalla todettiin, että toimintasuunnitelman tulee pysyä muuttuvan toimintaympäristön mukana ja että suunnitelmaa päivitetään tarpeen mukaan toimintakauden aikana. 9. Tiedoksi Menneet tilaisuudet: - Maakunnallisen vanhusneuvoston toimintaohjeen esitys on valmistunut. Toimintaohjeen luonnos on lähetetty vanhusneuvoston jäsenille. - Kansallinen Esteettömyyspäivä pidettiin lauantaina klo Mahdollisuuksien torin yhteydessä. - OmaHäme: Hämeenlinnan seudun vanhusneuvostojen seminaari, klo , Raatihuone, juhlasali, OmaHäme, Annukka Kuismin. - Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakuntien vanhusneuvostojen seminaari järjestettiin Lahdessa Upseerikerholla Hennalassa. - Elinvoimaa Hämeeseen ASUMISEN FOORUMIT, järjestäjänä Hämeen liitto. o Arvokas vanhuus omassa kodissa yhteisön keskellä o Arjen kauneus paikallisen elinvoiman osatekijänä o Urbaanit asumisen ja elämisen unelmat - Kansalaisaloite vanhusasiavaltuutetusta, - Järjestöyhteistyö ja osallisuuden edistäminen. Kaupunginhallitus on käsitellyt asiaa kokouksessaan - Hämeen Sanomat haastattelivat ja tekivät jutun vanhusneuvostosta, juttu ilmestyi Tulevat tilaisuudet ja muuta tiedotettavaa: - Vanhusten viikon suunnittelu on valmiina. Vanhustenviikkoa vietetään vuonna teemalla Iloa toimeliaisuudesta - Aktivitet ger glädje. o Asta Granat-Tapaila on toiminut työryhmän sihteerinä ja hän esitteli vanhustenviikon ohjelmaa. - Varautuminen helteisiin, Ikäihmisten palveluiden osalta Riitta Tuominen valmistelee asiaa yhteistyössä eri tahojen varautumista seuraavien kesien helteisiin ja muihin poikkeusolosuhteisiin. Helteisiin valmistautuminen on osa koko kaupungin valmiussuunnittelua. - Selvitys Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toimeentulotukea koskevaan kannanottoon, asia käsitelty Sote-lautakunnassa o Kyseessä on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniatyön johtokunnan tekemä kirjelmä, jota on käsittely lautakunnan kokouksessa, jossa selvitys merkitty tiedoksi

8 - Löytävä vanhustyön hankkeen toiminta käynnistynyt (Hämeenlinna-Vanajan srk) o klo verkostotapaaminen Poltinahon seurakuntatalolla - Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiöllä on aloittanut työnsä yhteisöohjaaja. - Seudullinen vanhusneuvostojen tapaaminen, Hämeenlinnan seutu klo Raatihuoneella. Mukaan on kutsuttu kaikki vanhusneuvostojen jäsenet ja varajäsenet Hämeenlinnasta, Hattulasta ja Janakkalasta: Annukka Kuismin vetää tilaisuuden. Asioina mm. maakunnallinen vanhusneuvosto, maakunnallinen ikäihmisten suunnitelma ja maakunnallisen valmistelun tilanne. - Suuntana100 Aistit Tapahtuma Hämeenlinnassa kello ikäihmisten hyvinvoinnista kiinnostuneille - Saaristen koulu, Saaristenkatu 13, Hämeenlinna. Tapahtuman järjestävät vapaita vuosia viettävien hyvinvointiyhteisö Suuntana100 ja hyväntekeväisyystoimija Suuntana Elämä yhdessä Saaristen koulun, Aivovammaliiton ja hämeenlinnalaisten järjestöjen ja kumppaneiden kanssa. - Harkinnanvaraiset järjestöavustukset. Sihy on käsitellyt aihetta kokouksessaan Hakuaika päättyy , hakuun liittyy seikkaperäiset ohjeet sekä avustuksen myöntämisen ehdot - Robotiikka ja vanhukset, klo 17.00, Raatihuone, tilaisuuden järjestää Sisälähetys ry. - Tiedotustilaisuus kuntalaisille Lammin hyvinvointikeskuksesta, klo Turvantalolla. - Kutsu kuntien vanhusneuvostoille Vanhusneuvostopäivään. Aiheena vanhusneuvostopäivässä on maakunta- ja sote-uudistus ja sen vaikutuksen kuntien vanhusneuvostoihin sekä toisena aiheena vanhuuteen varautuminen. Tilaisuuteen on kutsuttu yksi edustaja kustakin vanhusneuvostosta. o Sirkka-Liisa Virtanen käyttää tilaisuudessa puheenvuoron. - Vireyttä arkeen ruokavalinnoilla, klo 17-19, Kumppanuustalon auditorio. Geryn Voimaa Ruuasta-hankkeesta Maija Soljanlahti. Järjestäjä vanhusneuvosto ja ikäihmisten palvelut. - Liikenneturvallisuusryhmä, Seuraavan kokouksen ajankohta on kello Wetterhoffinkadulla Hämeenlinnassa, koollekutsuja Destian suunnittelija Hanna Puolimatka o Sovitaan vanhusneuvoston edustaja kokoukseen, Anja Huostila on ollut edustajana edellisessä kokouksessa. Sovittiin, että Huostila jatkaa edelleen vanhusneuvoston edustajana ryhmässä. - neuvoston jäsenet voivat harkintansa mukaan osallistua tilaisuuksiin ja seminaareihin ja kertoa tilaisuudesta vanhusneuvostolle Ehdotus: Keskustellaan kohdista tarvittaessa ja merkitään asiat tiedoksi. Päätös: 10. Vanhusneuvoston kokoontumiset vuonna 2018 sekä alustavat teemat Vanhusneuvosto kokoontuu syyskaudella seuraavasti: klo 13.00, Kaupungintalo 6. kerros, kaupunginhallituksenhuone

9 o Hanni Joronen, projektipäällikkö, Palvelusetelikokeilu klo 13.00, paikka avoin o Markku Rimpelä, strategiajohtaja klo Raatihuoneen valtuustosali o Leena Harjula, Asiakasohjaus- ja ostopalvelujohtaja Ehdotus: Merkitään asiat tiedoksi. Päätös:

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 16.11.2017 Aika: 16.11.2017, klo 9.00 11.00 Paikka: Raatihuoneenkatu 9, Kaupungintalo, 6. kerros, Kaupunginhallituksen kokoushuone Varsinaiset jäsenet Lapisto Ossi Virtanen

Lisätiedot

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 18.4.2018 Aika: keskiviikko 18.4.2018, klo 13.00 15.20 Paikka: Lammin Kirjasto, monitoimitila, Linjatie 4, 16900 Lammi Varsinaiset jäsenet Lapisto Ossi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 16.5.2018 Aika: keskiviikko 16.5.2018, klo 13.00 15.25 Paikka: Raatihuone, valtuustosali Varsinaiset jäsenet Lapisto Ossi, puheenjohtaja Virtanen Sirkka-Liisa (poistui

Lisätiedot

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 7.9.2017 Aika: 7.9.2017, klo 9.00 10.25 Paikka: Raatihuoneenkatu 9, Kaupungintalo, 4. kerros, Vaahtera Varsinaiset jäsenet Lapisto Ossi Virtanen Sirkka-Liisa Haapsamo

Lisätiedot

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 14.12.2017 Aika: 14.12.2017, klo 9.00 11.05 Paikka: Raatihuoneenkatu 9, Kaupungintalo, 6. kerros, Kaupunginhallituksen kokoushuone Varsinaiset jäsenet Lapisto Ossi x

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi Puumala Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 21.09.2017, klo 15:58-17:11 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 14.2.2018 Aika: 14.2.2018, klo 9.00 11.00 Paikka: Ilveskoti, Veteraanipolku 3, 13600 Hämeenlinna Varsinaiset jäsenet Lapisto Ossi Virtanen Sirkka-Liisa, pj Haapsamo

Lisätiedot

Miten I&O muutosagentti mukana Keski-Suomen sotevalmistelussa

Miten I&O muutosagentti mukana Keski-Suomen sotevalmistelussa Miten I&O muutosagentti mukana Keski-Suomen sotevalmistelussa 1 20.03.2017 Iäkkäille ja omaisille yhdenvertaisemmat, paremmin koordinoidut ja kustannusten kasvua hillitsevät palvelut Lisäämme mahdollisimman

Lisätiedot

Maakunta olemme me OmaHäme. Valtakunnallinen vanhusneuvostopäivä Sirkka-Liisa Virtanen Hämeenlinnan vanhusneuvosto, varapuheenjohtaja

Maakunta olemme me OmaHäme. Valtakunnallinen vanhusneuvostopäivä Sirkka-Liisa Virtanen Hämeenlinnan vanhusneuvosto, varapuheenjohtaja Maakunta olemme me OmaHäme Valtakunnallinen vanhusneuvostopäivä 7.11.2018 Sirkka-Liisa Virtanen Hämeenlinnan vanhusneuvosto, varapuheenjohtaja Hämeenlinnan strategia Hml vanhusneuvosto 2018-21 Yhdeksän

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Koivupihan Palvelukeskus, Kirkkokatu 13, Joensuu (Ruokalan kabinetti) Sivu 1 Kokouksen avaus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Koivupihan Palvelukeskus, Kirkkokatu 13, Joensuu (Ruokalan kabinetti) Sivu 1 Kokouksen avaus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhusneuvosto Aika 16.01.2018 klo 10:00-12:13 Paikka Koivupihan Palvelukeskus, Kirkkokatu 13, 80100 Joensuu (Ruokalan kabinetti) Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 19.05.2016 Sivu 1 / 1 4726/2014 00.01.02 53 Suunnitelma Espoon ikääntyneen väestön hyvinvoinnin turvaamiseksi 2016-2021 Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh. 050 541 8655 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo MULTIAN KUNTA 3/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina 27.11.2017 klo 13.00 15.00 ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Työjärjestyksen

Lisätiedot

MUONION KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vanhusneuvosto

MUONION KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vanhusneuvosto MUONION KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MUONION VANHUSNEUVOSTON KOKOUS Aika KLO 14.00 16.30 Paikka Läsnä Sosiaalitoimiston kokoushuone Kutsutut/osallistujat Läsnä Yrjö Perkkiö veteraanijärjestöjen edustaja,

Lisätiedot

Vantaan vanhusneuvoston toimintasuunnitelma 2018

Vantaan vanhusneuvoston toimintasuunnitelma 2018 Vantaan vanhusneuvosto Hyväksytty 18.1.2018 Vantaan vanhusneuvoston toimintasuunnitelma 2018 Kuntalain 27 ja vanhuspalvelulaina 11 mukaan vanhusneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:40. Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:40. Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 22.02.2019 kello 10:15-11:40 PAIKKA Kaupungintalo H123 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaaminen 3 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 10:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 30.1.2018 klo 10:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Katriina Haapakangas. Kärkölän järjestöedustaja,

Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Katriina Haapakangas. Kärkölän järjestöedustaja, Hollolan kunta / Muistio 1/2013 1 (5) n kokous Aika Tiistai 5.3.2013 kello 18.00 Paikka Hollolan kunnantalo, Virastotie 3. Kokoushuone Toivola. Läsnä Armas Hacklin Eija Koivuniemi Tiina Aarto Marjatta

Lisätiedot

Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma

Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma 2018-2019 Suunnitelman lähtökohdat ja laadinta Laadinnan vastuuhenkilö Koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma lainsäädännössä

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhusneuvosto AIKA 16.02.2018 kello 10:00-12:15 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Kokouksen

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Sosiaalitoimi Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO 24.10.2013

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Sosiaalitoimi Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO 24.10.2013 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Puthaanrannantie 15 99300 MUONIO 24.10.2013 VANHUS- JA VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA Aika Torstai 24.10.2013 klo 14.00 15.30 Paikka Läsnä sto Osallistujat

Lisätiedot

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat:

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat: Kunnanhallitus 19 12.01.2015 Kunnanhallitus 62 16.02.2015 Vanhusneuvoston asettaminen vuosille 2015-2016 Khall 12.01.2015 19 Lain ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasianneuvottelukunnaksi Keväällä 2018 tehdään esitys Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön rakenteeksi Huhtikuussa kootaan pohjaesitykseen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 (7) Aika 20.03.2018, klo 17:30-19:47 Paikka JUST Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 7 Ilmoitusasiat 8 Ikääntyneiden

Lisätiedot

Hämeenlinnan vanhusneuvosto

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Hämeenlinnan vanhusneuvosto 1 n toiminta lakisääteistä Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaalija terveyspalveluista, 28.12.2012/980 http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120980

Lisätiedot

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen Viranomainen No 2/ 2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 17 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI VAMMAISNEUVOSTO

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI VAMMAISNEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2019 22.3.2019 KOKOUSAIKA 21.3.2019 klo 16.15 18.00 KOKOUSPAIKKA Virvelinranta OSALLISTUJAT Kaupungin nimeämät edustajat Sivistys- ja hyvinvointilautakunta Kylli Kylliäinen Kaupunkirakennelautakunta

Lisätiedot

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4. Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.2018 Satakunnan maakuntauudistuksen tarkennettu toimintasuunnitelma ajalle

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ (14 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ (14 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2018 1 (14 ) Vanhusneuvosto 30.11.2018 AIKA 30.11.2018 klo 10:00-11:45 PAIKKA Mainiokoti Vihtori, Rovankatu 1, 94600 KEMI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 58 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 18.05.2016 Sivu 1 / 1 4726/2014 00.01.02 41 Suunnitelma Espoon ikääntyvän väestön hyvinvoinnin turvaamiseksi 2016-2021 Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh. 050 541 8655 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi Läntinen perusturvapiiri, sosiaali- ja terveysjohtaja

Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi Läntinen perusturvapiiri, sosiaali- ja terveysjohtaja Hollolan kunta / Muistio 2/2013 1 (5) n kokous Aika Keskiviikko 29.5.2013 kello 18.00 Paikka Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi, sosiaali- ja terveysjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, Joensuu. Sivu 20 Kokouksen avaus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, Joensuu. Sivu 20 Kokouksen avaus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Vanhusneuvosto Aika 07.03.2018 klo 09:00-11:40 Paikka Esperi Hoivakoti Rantakylän Helmi, Vesikkotie 6, 80160 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21

Lisätiedot

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn Vanhuspalvelulaki Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012) Voimaan 1.7.2013 Keskeisiä linjauksia Erillislaki Ei säädetä uusista palveluista

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: klo Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, KYRÖ

PÖYTYÄN KUNTA. Aika: klo Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, KYRÖ 31.01.2017 1. Aika: 31.1.2017 klo 9.10 10.10 Paikka: Palvelukeskus Kotikarpalo, Talvitie 1, 21800 KYRÖ Paikalla: Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Seppo Eskola, Pöytyän sotaveteraanit Jaakko

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Vanhusneuvosto 20.09.2017 AIKA 20.09.2017 09:00-10:40 PAIKKA Terveysaseman alakerran kokoustila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (16) Aika 14.03.2017, klo 13:00-15:05 Paikka Lounashuoneen kabinetti, kaupungin virastotalo Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 1/2017 27.2.2017 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2016 3 VANH 4 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista ( alkaen asteittain voimaan)

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista ( alkaen asteittain voimaan) Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (1.7.2013 alkaen asteittain voimaan) Vanhuslain toimeenpano Espoossa Story 16.9.2014 5 Kunnan tulee laatia

Lisätiedot

Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) Otsikko Sivu

Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) Otsikko Sivu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Vanhusneuvosto AIKA 15.09.2014 kello 09:10-12:50 PAIKKA Suolahden palvelukeskus, sosiaalitoimiston kokoushuone (Suojarinne 21) LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko

Lisätiedot

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous 6/2018

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous 6/2018 20.11.2018 Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous 6/2018 Aika maanantaina 5.11.2018 klo 13.00-15.10 Paikka Läsnä Hollolan kunnanvirasto, kokoushuone Vesala Eila Kamppinen, Hollolan seurakunta Matti Ruokolainen,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiain neuvottelukunnaksi Esitämme, että Kanta-Hämeeseen perustetaan osaksi maakunnan tulevia rakenteita Järjestöasiain

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous. Titta Roslakka, Eksoten edustaja

Vanhusneuvoston kokous. Titta Roslakka, Eksoten edustaja Kokous Vanhusneuvoston kokous Aika, paikka Keskiviikko 29.11.2017 kello 15.00-16.50 Osallistujat Kulttuuritalo Virta, tutustuminen kokoontumistiloihin Kokoustila Vallinkoski (h 138) Sinikka Poskiparta,

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (14 ) Kemin seurakuntakeskus, Kirkkopuistokatu 11, Alasali

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (14 ) Kemin seurakuntakeskus, Kirkkopuistokatu 11, Alasali KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 (14 ) Vanhusneuvosto 24.05.2019 AIKA 24.05.2019 klo 10:00-11:50 PAIKKA Kemin seurakuntakeskus, Kirkkopuistokatu 11, Alasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Titta Roslakka, Eksoten edustaja

Titta Roslakka, Eksoten edustaja Kokous Vanhusneuvoston kokous 5/2018 Aika, paikka Osallistujat Keskiviikko 6.6.2018 kello 15.00-16.56, kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski (h 308) Sinikka Poskiparta, Imatran kansalliset seniorit ry.

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Vanhusneuvosto Aika Paikka 25.08.2015 klo 10:00-12:15 Toimintakeskus Suvanto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Vanhusneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ ( 13) Vanhusneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 13) Aika 08.10.2018, klo 09:30-11:15 Paikka Kunnantalo, ravintola Ervasti kabinetti Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 2/2018 12 Vanhusneuvosto 16.05.2018 Aika 16.05.2018 klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot. Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto

Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot. Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät 7.11.2016 Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto Hyvinvoinnin ja elinvoiman edistäminen Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Annikki Kallioniemi perusturvajohtaja 35 klo

Muut saapuvilla olleet Annikki Kallioniemi perusturvajohtaja 35 klo Vanhusneuvosto PÖYTÄKIRJA Kokousaika 22.11.2018 klo 12.00-14.05 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Outi Kurkela pj Piia Juuso j Aimo Ahti j Tuula Kivipää vj Ristenrauna Magga

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KOKOUSAIKA Tiistai 27.05.2014 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 5/ ( 17) Vanhusneuvosto

Mikkeli Pöytäkirja 5/ ( 17) Vanhusneuvosto Mikkeli Pöytäkirja 5/2018 1 ( 17) Aika 29.08.2018, klo 13:00-15:40 Paikka Käsitellyt asiat Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 50 Kokouksen avaus 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 52 Kokouksen

Lisätiedot

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous / Muistio

Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous / Muistio Vanhus- ja vammaisneuvoston kokous / Muistio Aika Torstaina 26.1.2017 klo 10.00-12.02 Hollolan kunnanvirasto, kokoushuone Vesala, Virastotie 3 Läsnä Eila Iso-Kuortti (Eläkeliiton Hollolan yhdistys ry)

Lisätiedot

Yhteenveto Hyte-verkoston tapaamisesta

Yhteenveto Hyte-verkoston tapaamisesta Yhteenveto Hyte-verkoston tapaamisesta 13.6.2018 Perhekeskus, Tommola-talo Heinola 18.6.2018 Heli Lehtovaara Hyte verkosto tapaamisen ohjelma klo 8.30 8.40 klo 8.40 9.10 klo 9.10 9.40 klo 9.40 10.10 klo

Lisätiedot

Vammaisneuvosto KÄSITELLYT ASIAT

Vammaisneuvosto KÄSITELLYT ASIAT HAMINAN KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIRJA KÄSITELLYT ASIAT Läsnäolijat 1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 3 Erityisliikuntakortti 4 4 jen yhteistapaaminen 5 5 Vammais-

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (11) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (11) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 KOKOUSAIKA 7.9.2017 klo 15:02-15:58 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, Hallituksen ja lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT :t

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 17.09.2015 klo 09:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (12 ) Vanhusneuvosto 12.04.2019 AIKA 12.04.2019 klo 10:05-11:20 PAIKKA Valtakatu 26, 2. krs kokoushuone, 94100 KEMI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

3.2 Vammaisneuvoston tehtävät

3.2 Vammaisneuvoston tehtävät 1 (5) Imatran kaupungin vanhusneuvoston ja Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven vammaisneuvoston toimintasääntö 1. Toimintasääntö ja sen soveltaminen 2. Neuvostojen toiminnan tarkoitus Toimintasääntöä noudatetaan

Lisätiedot

VANHUSPALVELULAKI Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012)

VANHUSPALVELULAKI Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012) VANHUSPALVELULAKI Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012) Tapio Siirilä 29.9.2013 Lain sisällöstä ja toteuttamisesta Lakiin on kirjattu

Lisätiedot

Kuhmon vanhusneuvoston toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Kuhmon vanhusneuvoston toimintasuunnitelma vuodelle 2014 1 Kuhmon vanhusneuvoston toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Vuoden 2014 alusta vanhusneuvostot ovat lakisääteisiä Kuhmon vanhusneuvoston toiminta on käynnistynyt vuonna 2002 eli vanhusneuvosto on toiminut

Lisätiedot

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 2/2017

Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 2/2017 Hämeenlinnan vanhusneuvosto Muistio 2/2017 Aika: 12.4.2017 klo 10.00 12.00 Paikka: Raatihuoneenkatu 9, 6 krs. kaupunginhallituksen kokoushuone Varsinaiset jäsenet X Karisto Heikki X Koitto Ensio X Parikka

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ TERVETULOA Käytiin esittelykierros 18.6.2018 Heli Lehtovaara Osallistujat x Nimi Saila Juntunen Nimi x Johanna Huttunen Tuija Pessa x Kirsi Mäkilä x Susanna Leimio x Antti Anttonen x Helena Haaja x Irina

Lisätiedot

VAMN 9 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 VAMN 10 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 10

VAMN 9 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 VAMN 10 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 10 2/2016 11.5.2016 Asiat VAMN 9 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 VAMN 10 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 10 VAMN 11 KUNNAN HYVINVOINTIKERTOMUS / HYVINVOINTIKOORDINAATTORI MAIJA MÄKINEN 11 VAMN

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/ (6) Valtuustoasiain valmistelutoimikunta Aika , klo 17:00-18:22

Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/ (6) Valtuustoasiain valmistelutoimikunta Aika , klo 17:00-18:22 Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/2018 1 (6) Aika 01.02.2018, klo 17:00-18:22 Paikka Tuusulan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Tuusulan strategia 2018-2022 Lisäpykälät

Lisätiedot

Sote valmistelu Kanta-Hämeessä

Sote valmistelu Kanta-Hämeessä Sote valmistelu Kanta-Hämeessä Marjo Lindgren 14.9.2015 Hämeen parasta kehittämistä! Mikä Sote III- hanke? Jatkoa edellisten valtakunnallisten sotekierrosten valmistelulle Kanta-Hämeen yhteinen tavoite

Lisätiedot

Ehdotus: Vanhusneuvosto päättää, että muistiot voidaan laittaa nettiin puheenjohtajan ja sihteerin varmennuksin.

Ehdotus: Vanhusneuvosto päättää, että muistiot voidaan laittaa nettiin puheenjohtajan ja sihteerin varmennuksin. Muistio Kauhajoen vanhusneuvoston kokouksesta 26.5.2015 klo 13.00 15.50 Paikka: Kauhajoen kaupungintalo,kaupunginhallituksen kokoushuone. 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Marja Aalto avasi kokouksen ja

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Saatuja kommentteja, 21 kpl Ehdotuksia Liikuntaseurat huomioitava erikseen, merkittävä jäsen- ja toimintamäärä Ehkäisevän päihdetyön edustus voisi tulla

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Annikki Kallioniemi perusturvajohtaja 35. Pöytäkirjan Outi Kurkela Miia Ahlholm allekirjoitus puheenjohtaja sihteeri

Muut saapuvilla olleet Annikki Kallioniemi perusturvajohtaja 35. Pöytäkirjan Outi Kurkela Miia Ahlholm allekirjoitus puheenjohtaja sihteeri Vanhusneuvosto ESITYSLISTA Kokousaika 22.11.2018 klo 12.00- Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Outi Kurkela pj Piia Juuso j Aimo Ahti j Ristenrauna Magga j Onni Niemelä j Tuula

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Sosiaalilautakunta 6.3.2014. 1 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1 28.2.

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Sosiaalilautakunta 6.3.2014. 1 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1 28.2. MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Sosiaalilautakunnan kokous 6.3.2013 klo 17:00 19:27 pykälät otsikko 1 Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1 28.2.2014 2 Sosiaalitoimen toiminnallisten

Lisätiedot

Nurmeksen kaupunki Valtimon kunta Muistio 1. Kuntaliitosselvitystoimikunta

Nurmeksen kaupunki Valtimon kunta Muistio 1. Kuntaliitosselvitystoimikunta Valtimon kunta Muistio 1 Muistio 1. Kokouksen avaus Nurmeksen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. 2. Todetaan kuntien nimeämispäätökset

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO

PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO PÖYTYÄN KUNTA VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTO 26.1.2018 1. Aika: 26.1.2018 klo 10.00-11.00 Paikka: Paikalla: Kotikarpalo, Talvitie 1, 21800 Kyrö Veikko Rantala, Auranmaan kansalliset seniorit Marja Viitanen,

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhus- ja vammaisneuvosto 15.01.2018 Aika 15.01.2018 klo 10:00-13:55 Paikka Iso seurakuntatalo, Pappilantie 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto 21.9.2017 Kanta-Hämeessä Yhdistyksiä 3202, Yhdistysrekisteri, Patentti- ja rekisterihallitus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Koivupihan palvelukeskus, Kirkkokatu 13, Joensuu (4-krs./Tupasvilla) Sivu 12 Kokouksen avaus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Koivupihan palvelukeskus, Kirkkokatu 13, Joensuu (4-krs./Tupasvilla) Sivu 12 Kokouksen avaus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 Vanhusneuvosto Aika 12.02.2019 klo 09:00-11:10 Paikka Koivupihan palvelukeskus, Kirkkokatu 13, 80100 Joensuu (4-krs./Tupasvilla) Käsitellyt asiat Sivu 12 Kokouksen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

HYTE -toimijat. Sakari Kela,

HYTE -toimijat. Sakari Kela, HYTE -toimijat Sakari Kela, 21.2.2019 Mitä laki sanoo hyvinvoinnista kunnan näkökulmasta? 1. Terveydenhuoltolaki (voimaan 1.5.2011) - 12 : Kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:20. Äänekosken kaupungintalo, H117

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:20. Äänekosken kaupungintalo, H117 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Vanhusneuvosto AIKA 17.05.2018 kello 10:00-12:20 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 9 Kokouksen avaaminen 3 10 Kokouksen

Lisätiedot

Uusi Stadin ikäohjelma - osana HYTEtyötä

Uusi Stadin ikäohjelma - osana HYTEtyötä Uusi Stadin ikäohjelma - osana HYTEtyötä Valmistelun tilannekatsaus, vanhusneuvoston kokous 5.9.2018 Johanna Seppälä ja Titta Reunanen Helsingin hyvinvointisuunnitelma 2019-2021 -aikataulu ja sisältö Hyvinvointisuunnitelma

Lisätiedot

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016

Ikäihmisten Neuvosto. Toimintakertomus 2016 Ikäihmisten Neuvosto Toimintakertomus 2016 1 Sisällys YLEISTÄ... 2 JÄSENET... 3 TYÖVALIOKUNTA... 4 KOKOUKSET... 4 TAPAHTUMAT, KOULUTUKSET... 5 2 YLEISTÄ Ikäihmisten Neuvostolla oli historiansa kuudestoista

Lisätiedot

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki

Marja Pajari-Korhonen, kirjoitustulkki Arja Purtilo, kirjoitustulkki Kokous Vammaisneuvoston kokous 1/2018 Aika, paikka Tiistaina 23.1.2018 kello 16.00-17.50 Imatran kaupungintalo, kokoustila Imatrankoski, h 308 Osallistujat Heikki Luukkanen, puheenjohtaja Helena Roiha,

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 Vanhusneuvosto 01.06.2017 AIKA 14:00-15:00 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

sääntömääräisesti 5 x vuodessa ja lisäksi tarvittaessa Käsittely vanhusneuvoston kokouksessa

sääntömääräisesti 5 x vuodessa ja lisäksi tarvittaessa Käsittely vanhusneuvoston kokouksessa KIURUVEDEN KAUPUNKI VANHUSNEUVOSTO TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUOSI 2018 Tavoite Asia Toimenpide Toteutus Miten arvioidaan toteutuminen Arvioijat VAIKUTTAMINEN lle Kokoukset kokoontuu Asiakaspalaute

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (16 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ (16 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (16 ) Vanhusneuvosto 08.12.2017 AIKA 08.12.2017 klo 10:00-11:10 PAIKKA Valtakatu 26, 2. krs (Kaupungintalo), kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 43 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Kanta-Hämeessä. Kanta-Hämeen maakuntatilaisuus Auli Anttila, projektiasiantuntija

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Kanta-Hämeessä. Kanta-Hämeen maakuntatilaisuus Auli Anttila, projektiasiantuntija Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Kanta-Hämeessä Kanta-Hämeen maakuntatilaisuus 29.5.2018 Auli Anttila, projektiasiantuntija THL: Kanta-Hämeen sosiaali- ja terveyspalvelujen asiantuntija-arvio 2018

Lisätiedot

9.9.2014 VANH 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 18 VANH 18 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 18

9.9.2014 VANH 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 18 VANH 18 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 18 3/2014 9.9.2014 Asiat VANH 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 18 VANH 18 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 18 VANH 19 KANGASALAN KUNNAN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTASÄÄNTÖ 1.1.2015 19 VANH 20 VANHUSTENVIIKON

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Vanhusneuvoston toiminnan itt l esittelyä

Vanhusneuvoston toiminnan itt l esittelyä LIITE 1 Vanhusneuvoston toiminnan itt l esittelyä xx.xx.xxxx Mitä on vanhusneuvostotyö? Sosiaali ja terveysministeriö ja Suomen Kuntaliitto; Muistio lain toimeenpanon ja tulkinnan tueksi: Vanhusneuvosto

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 1/2011 23.2.2011 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 3 VANH 4 KANGASALAN KUNNAN PALVELUVERKON

Lisätiedot

Maria-Katariinan talo, Kehityspoliklinikan kokoushuone

Maria-Katariinan talo, Kehityspoliklinikan kokoushuone KESKI-POHJANMAAN ERIKOISAIRAANHOITO- PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Aika 16.04.2015 Klo 14:00-15:50 Paikka Maria-Katariinan talo, Kehityspoliklinikan kokoushuone SISÄLLYSLUETTELO Sivu 12 Kokouksen avaus 4 13 Kokouksen

Lisätiedot

Miksi muistiohjelma on kunnalle ja kuntalaisille hyvä juttu?

Miksi muistiohjelma on kunnalle ja kuntalaisille hyvä juttu? Miksi muistiohjelma on kunnalle ja kuntalaisille hyvä juttu? Juha Jolkkonen geriatrian erikoislääkäri osastopäällikkö Helsingin kaupunki sosiaali- ja terveysvirasto sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Me teemme yhdessä Uutta Tuusulaa! Hyvinvointiseminaari Arto Lindberg

Me teemme yhdessä Uutta Tuusulaa! Hyvinvointiseminaari Arto Lindberg Me teemme yhdessä Uutta Tuusulaa! Hyvinvointiseminaari Arto Lindberg 3.10.2017 3. Tulevaisuuden kunnan kysymystä: Mistä tulemme? Missä olemme? Mihin haluamme mennä? Hallitus päätti neuvottelussaan 5.7.2017,

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5.

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5. Asialista/ Pöytäkirja Nro 4/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 08.30 Kokouspaikka Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 10.5.2016

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Vanhusneuvosto 26.01.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Tarja Salosen puheenvuoro 2 Vuoden 2014 toimintakertomuksen hyväksyminen

Lisätiedot

TOTEUTTAAKO VANHUSPALVELULAKI VALTAA VANHUUS -LIIKKEEN TEEMOJA?

TOTEUTTAAKO VANHUSPALVELULAKI VALTAA VANHUUS -LIIKKEEN TEEMOJA? TOTEUTTAAKO VANHUSPALVELULAKI VALTAA VANHUUS -LIIKKEEN TEEMOJA? Senioriliikkeen kevätkokous 22.04.2013 Helsinki Aulikki Kananoja LAKI l l Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden

Lisätiedot

Muutosagenttitoiminnan tulokset

Muutosagenttitoiminnan tulokset Muutosagenttitoiminnan tulokset Tuula Kiviniemi, Pohjois-Karjala 1 30.11.2018 Muutosagenttitoiminta Pohjois-Karjala Hallituksen I&O kärkihanke: Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten

Lisätiedot