Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2018 KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Tiilikainen Hilkka, puheenjohtaja Miettinen Antti, vpj Hartikainen Toivo Kostilainen Päivi Miettinen Eino Tirkkonen Jukka Viljamaa-Dirks Satu MUUT SAAPUVILLA OLLEET Räsänen Jorma, valtuuston pj. Voutilainen Jukka, valtuuston I vpj. Julkunen Kaija, valtuuston II vpj. Sopanen Ari, kunnanjohtaja, esittelijä Pehkonen Riikka, ma. hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä 1. LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t Liitteet n:ot PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin XX ja XX. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS Hilkka Tiilikainen Riikka Pehkonen JA VARMENNUS puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN Kaavilla TARKASTUS XX XX PÖYTÄKIRJA ON Julkaistu yleisessä tietoverkossa. PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ keskusarkistonhoitaja Anna-Maija Rissanen

2 Kunnanhallituksen kokous /15, asialista 1. LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 1 2. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 1 3. VALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 3 4. KORTTEISEN KOULUN MYYMINEN; TARJOUS LISÄMAASTA 4 5. KAAVIN VUOKRATALOT OY:N PURKULUPA- JA LAUSUNTOPYYNTÖ 5 6. MAASEUTUHALLINNON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN TALOUSARVIO 2019 JA TALOUSSUUNNITELMA HALLINTOPALVELUKORVAUS, KAAVIN VUOKRATALOT OY 8 8. MOOTTORIKELKKAREITIN RAKENTAMINEN JUANKOSKI KAAVI - TUUSNIEMI 9 9. KOHTI ekuntaa -HANKKEEN KUNTARAHOITUSOSUUS VARAJÄSENEN VALITSEMINEN TEKNINEN / YMPÄRISTÖLAUTAKUNTAAN KAAVIN VUODEN LIIKUTTAJAN VALITSEMINEN KUNNAN TULOVEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE KIINTEISTÖVERON MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE ILMOITUSASIAT 16

3 Kunnanhallitus VALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO KH 128 Ehdotus: Kunnanhallitus toteaa, että valtuuston päätökset ovat syntyneet oikeassa järjestyksessä, kuuluvat valtuuston toimivaltaan ja ovat muutoinkin lainmukaisia lukuun ottamatta teknisen / ympäristölautakunnan varajäsenen valintaa koskien 38. Muutoin kunnanhallitus päättää panna päätökset täytäntöön.

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus KORTTEISEN KOULUN MYYMINEN; TARJOUS LISÄMAASTA KH 7 Kortteisen ja Luikonlahden koulut ovat olleet myynnissä Huutokaupat.comissa klo. 23 päättyneessä myynnissä saatiin seuraavat tarjoukset: Kortteisen koulu korkein tarjous Luikonlahden koulu korkein tarjous Satu Viljamaa-Dirks esitti asian pöydälle jättämistä, esitystä ei kannatettu. Ehdotus: Asian valmistelua jatketaan. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin KH 16 Kauppakirjaluonnos on jaettu kunnanhallituksen jäsenille esityslistan mukana. Karttaliite, nro 5. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että Olavi Kainulaiselle myydään n m 2 :n suuruinen, liitteen nro 5 mukainen määräala Kaavin kunnan Kortteiskylän kylässä sijaitsevasta Kurvila-nimisestä tilasta RN:o 4:56 ( ) määräalalla sijaitsevine rakennuksineen (Kortteisen koulu ja piharakennus) euron kauppahinnalla. Sähkö- ja vesiliittymät kuuluvat kauppaan, mutta muu irtaimisto ja keittiön koneet eivät. Kiinteistön erottamiskulut ja kaupanvahvistajan palkkion maksaa ostaja. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin KH 129 Olavi Kainulainen tarjoaa päivätyllä tarjouksellaan entisen Kortteisen koulun tilan Kurvila 4:56 jäljelle jääneestä tonttialueestan euroa. Kortteisen koulun myynnin jälkeen Kurvila tilaa ( ) on jäänyt jäljelle m 2. Ko. alueella on Kortteisen lähiliikuntapaikan rakennelmat. Kartta alueesta liitteenä. Liite n:o 43. Ehdotus: Kunnanhallitus ei hyväksy ostotarjousta. Esitys vastatarjouksesta tehdään kokouksessa käydyn keskustelun perusteella.

5 Kunnanhallitus KAAVIN VUOKRATALOT OY:N PURKULUPA- JA LAUSUNTOPYYNTÖ KH 130 Kaavin Vuokratalot Oy on asuntojensa määrän vähentämiseksi ja sitä kautta asuntojen käyttöasteen parantamiseksi ryhtynyt suunnittelemaan toisen Kaartotie 2:ssa sijaitsevan kerrostalon (talo 5) purkamista. Yhden kerrostalon purkamisesta huolimatta tyhjien asuntojen määrä ei ole vähentynyt. Ajalla on ollut tyhjänä keskimäärin 20,5 asuntoa yhtiön 109 vuokrattavasta asunnosta (18,8 %). Taloon 5 kohdistuvat hoitokustannukset ovat noin euroa vuodessa. Taloon ei kohdistu Valtiokonttorin lainaa. Muita taloon kohdistuvia lainoja on noin euroa. Jäljellä olevia lainoja ei purkutyön yhteydessä ole tarkoitus maksaa pois. Talon 4 purkukustannukset olivat noin euroa. Talo 5 on rakennettu samaan aikaan ja on lähes saman kokoinen, joten sen purkukustannukset todennäköisesti ovat saman suuruiset. ARA:lta on mahdollista saada purkuavustusta 70 % kustannuksista, joka ei kata jäteveroa ja kaatopaikkamaksua. Avustus tulisi olemaan noin euroa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) voi hakemuksesta myöntää asettamillaan ehdoilla luvan purkaa rajoitusten alaisen talon: 1) jos talo on kunnoltaan niin huono, ettei sen perusparantaminen tai korjaaminen ole tarkoituksenmukaista; 2) jos asunto tai suurin osa sellaisen talon asunnoista, jotka sijaitsee väestöltään vähenevällä alueella, on ollut pitkäaikaisesti tyhjillään ja tyhjillään olon arvioidaan olevan pysyvää sekä purkaminen on perusteltua alueen asuntomarkkinatilanne huomioon ottaen; 3) muusta erityisen painavasta syystä. Purkulupahakemuksessa on aina esitettävä sijaintikunnan lausunto. Kaavin Vuokratalot Oy:n hallitus päätti pitämässään kokouksessa, että Kaartotie 2:ssa sijaitseva kerrostalo (talo 5) puretaan, mikäli kunta ja ARA myöntävät purkuluvan. Yhtiön hallitus pyytää Kaavin kunnalta purkamislupaa ja lausuntoa ARA:n purkulupahakemusta varten. Kunnanhallituksen jäsenille on jaettu esityslistan mukana tarkempi selvitys talon purkamiseen liittyen. Ehdotus: Kunnanhallitus myöntää purkuluvan seuraavin perustein: Kaavin Vuokratalot Oy:n tyhjien asuntojen määrä on tällä hetkellä n. 30 % asuntokannasta. Kaavin väkiluku on vähentynyt 2018 vuoden tammi- syyskuussa 70 henkilöllä. Kunnan väkiluku tullee alittamaan 3000 asukkaan rajan vuoden 2018 puolella../..

6 Kunnanhallitus /.. Purettavaksi esitetty kohde vaatisi täydellisen peruskorjauksen. Mikäli tarvetta vuokra-asunnoille jatkossa tulisi, on siinä tilanteessa kokonaistaloudellisesti edullisempaa tehdä uusi rakennus.

7 Kunnanhallitus MAASEUTUHALLINNON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN TALOUSARVIO 2019 JA TALOUS- SUUNNITELMA KH 131 Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen sopimuksen mukaan maaseutulautakunnan esittelijän ehdotus talousarvioksi ja suunnitelmaksi on annettava sopimuskunnille tiedoksi vähintään 14 päivää ennen maaseutulautakunnan talousarviokokousta. Maaseutulautakunnan talousarviokokous pidetään Kaavin kunnan maksuosuudeksi vuonna 2019 esitetään maaseutuhallinnon palveluista yhteensä (viranomaistehtävät , kehittäminen ja muut tehtävät ) Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen toimintastrategialuonnos sekä talousarvioesitys 2019 ja taloussuunnitelmaesitys liitteenä. Liite n:o 44. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä maaseutuhallinnon vuoden 2019 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelmaehdotuksen.

8 Kunnanhallitus HALLINTOPALVELUKORVAUS, KAAVIN VUOKRATALOT OY KH 132 Kaavin Vuokratalot Oy pyytää Kaavin kunnalta, ettei se perisi hallintopalvelukorvausta vuodesta 2019 alkaen toistaiseksi. Kunta on useana vuonna jättänyt korvauksen perimättä. Vuodelta 2018 kunta perii korvausta euroa (sis.alv). Tähän asti erääntyneet laskut ovat toistaiseksi maksamatta. Perusteluna pyyntöön on yhtiön asuntojen alhainen käyttöaste ja siitä johtuva huono taloudellinen tilanne. Avustus mahdollistaa sen, ettei yhtiö joudu korottamaan jo nykyisellään korkeana pidettyjä vuokria tai vähentämään korjauksiin varattua määrärahaa, joka lisäisi jo aikaisemmin syntyneen korjausvelan määrää. Kaavin Vuokratalot Oy:n hallitus on hyväksynyt yhtiön talousarvion vuodelle 2019 kokouksessaan Talousarvion laadinnassa hallintopalveluista kunnalle maksettavaa summaa ei ole otettu hoitomenoihin. Yhtiö on päättänyt, ettei vuoden 2019 vuokria ja käyttökorvauksia koroteta. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää, ettei Kaavin kunta peri Kaavin Vuokratalot Oy:lta hallintopalvelukorvausta vuodesta 2019 alkaen toistaiseksi.

9 Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus MOOTTORIKELKKAREITIN RAKENTAMINEN JUANKOSKI KAAVI - TUUSNIEMI KH 97 Kuopion kaupungin hakema moottorikelkkareitin virallistaminen välillä Juankoski Poutilanmäki on saavuttanut lainvoiman. Kyseinen reitti on osa maakunnallista moottorikelkkareittiä, mikä mahdollistaa yhtenäisen reitin rakentamisen Juankoskelta Kaavin kautta Tuusniemelle, kartta liitteenä. Tuusniemen osuus on jo aiemmin virallistettu ja myös rakennettu. Kaavin puolella oleva reitin osuus on mahdollista rakentaa, koska reittisuunnitelman virallistamisesta tehty valitus kaatui keväällä 2018 korkeimmassa oikeudessa. Kuopion kaupungilla on mahdollisuus hoitaa reitin Juankoski Poutilanmäki rakentaminen syksyllä Kaupungilla on varattuna rahoitus kyseiseen kohteeseen investointibudjetissa tälle vuodelle. Tämän vuoden aikana samassa rakentamishankkeessa voitaisiin rakentaa myös Kaavin kunnan alueella oleva reitin osuus. Näin voitaisiin käyttää yhteisiä urakoitsijoita ja yhteistä valvojaa. Täten saataisiin aikaan yhtenäinen reitti Juankoskelta Kaavin kautta Tuusniemelle. Määrärahan tarve Kaavin kunnan osalta tulisi olemaan n euroa (ALV 0). Merkittävä osa kustannuksista aiheutuu rautatien yli menevästä sillasta, minkä osuus on kustannusarviossa euroa. Reitin rakentamisen yhteishanke voitaisiin toteuttaa Kuopion kaupunki - vetoisena siten, että molemmat kunnat maksavat urakoinnin ja materiaalikustannukset oman kuntansa alueelta ja valvonnan kustannukset jaettaisiin valvonnan ajan menekin suhteessa. Urakoitsijoina voitaisiin käyttää Kuopion kaupungin kilpailuttamia urakoitsijoita, mistä on hyvät kokemukset viime syksyltä Tahkolla rakennetun n. 20 km:n moottorikelkkareitin osalta. Kuopion kaupunki voi palkata hankkeelle valvojan. Alustava kustannusarvio ja reittikartta liitteenä. Liite n:o 30. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle :n lisämäärärahan varaamista tämän vuoden talousarvion investointiosaan moottorikelkkareitin rakentamista varten. Poistoaika investoinnille on 15 vuotta. Puheenjohtajan avattua keskustelun Eino Miettinen esitti, ettei kelkkareittiä rakenneta ja siirretään asian käsittely ensi vuoden budjettikäsittelyyn. Reijo Ruhtinas kannatti esitystä. Puheenjohtaja päätti keskustelun ja teki seuraavan äänestysesityksen: Suoritetaan./..

10 Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus /.. kädennostoäänestys, jossa ne jotka kannattavat esittelijän esitystä nostavat kätensä ensin ja sitten nostavat kätensä ne, jotka kannattavat Eino Miettisen esitystä. Äänestysesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritetussa äänestyksessä esittelijän esitys sai neljä (4) ääntä (Hilkka Tiilikainen, Jukka Tirkkonen, Toivo Hartikainen, Tomi Tiilikainen) ja Eino Miettisen esitys kolme (3) ääntä. Päätös: Äänestystulokseen viitaten puheenjohtaja totesi, esittelijän esityksen tulleen kunnanhallituksen päätökseksi äänin Valt. 36 Valt. liite n:o 8 Puheenjohtajan avattua keskustelun Hilkka Tiilikainen esitti Eino Miettisen kannattamana että asia jätetään pöydälle. Puheenjohtaja totesi, että keskustelun aikana on tehty kunnanhallituksen esityksestä poikkeava esitys ja että asiasta on äänestettävä. Puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: "Suoritetaan nimenhuutoäänestys, jossa ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, vastaavat jaa ja ne jotka kannattavat asian pöydälle jättämistä vastaavat ei. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 1 jaa-ääntä ja 15 ei-ääntä. Äänestyksen jälkeen puheenjohtaja totesi, että äänestyksen tuloksen perusteella asian jätetään pöydälle. Päätös: Äänestystulokseen viitaten puheenjohtaja totesi Hilkka Tiilikaisen esityksen tulleen valtuuston päätökseksi äänin KH 133 Moottorikelkkareitin radanylityssillan kustannusarvio esitellään kokouksessa, mikäli se ennättää valmistua siihen mennessä. Ehdotus: Annetaan kokouksessa.

11 Kunnanhallitus KOHTI ekuntaa -HANKKEEN KUNTARAHOITUSOSUUS KH 134 Kohti ekuntaa -hankkeen tavoitteena on edistää sähköisten palveluiden yhteiskehitystä Pohjois-Savon kunnissa siten, että digitalisaatiota toteutetaan hyödyntäen kuntia jakamis- ja alustatalouden toimijoina. Jakamis- ja alustataloudella tarkoitetaan sitä, että palvelut ja toiminnot ovat digitaalisesti siten rakennettuja, että ne mahdollistavat palvelujen yhteiskäytön ajasta ja paikasta riippumatta. Jakamistalouden hengessä kunnat tukevat toisiaan palvelutuotannossa keskittämällä resursseja ja osaamista yhteisten digitaalisten palvelutapojen ja -väylien kehittämiseen ja käyttämiseen. Samalla kuin alueen palvelutuotanto kehittyy uusimman osaamisen hyödyntämisen kautta, helpottuu myös kuntalaisten asiointi. Yhdessä rakennetut sähköiset palvelut luovat Pohjois-Savoon ekuntia, jolloin kuntalaisille, kunnassa työskenteleville ja vapaa-aikaa viettäville tarjoutuu aito mahdollisuus monipaikkaisesti hyödyntää useamman kunnan palvelutarjontaa ja vaikuttaa useamman kunnan toimintaan. Hankkeen tuloksena koko Pohjois-Savon profiili nousee emaakuntaedelläkävijänä: maakuntana, joka ensimmäisenä ryhtyy rakentamaan monipaikkaisille kuntalaisille yhteisiä e-palveluja. Tämä edelläkävijyys luo Pohjois-Savolle valtakunnallista näkyvyyttä ja tunnettuutta ja lisää Pohjois-Savon vetovoimaa uudenlaisten toimijoiden ja työntekijöiden houkuttelussa alueelle. Hankkeen kohderyhmänä ovat pohjoissavolaiset kunnat, yritykset, toimijat ja kuntalaiset sekä ne kuntalaiset ja yritykset, jotka haluavat toimia ja vaikuttaa Savossa sähköisesti. Hankeaikaset kokonaiskustannukset ovat yhteensä euroa, mistä kuntarahoitusosuus on yhteensä euroa. Kaavin kunnan kuntarahaosuus hankkeessa on yhteensä euroa. Hankkeen rahoitus muodostuu 80 % EAKR-varoista ja 15 % Pohjois-Savon kehittämisrahastosta. Liitteenä hankesuunnitelman tiivistelmä, kustannusarvio sekä rahoitussuunnitelma. Liite n:o 45. Ehdotus: Kaavin kunta on mukana hankkeessa vuoden 2018 osalta ja varautuu lisäämään kuntarahaosuutensa kunnan vuosien talousarvioesityksiin.

12 Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus VARAJÄSENEN VALITSEMINEN TEKNINEN / YMPÄRISTÖLAUTAKUNTAAN KH 69 Ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Ari Lievosen tilalle tekninen/ympäristölautakuntaan uuden jäsenen. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin Valt. 27 Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin ja tekninen/ympäristölautakuntaan jäseneksi valittiin Teijo Hassinen KH 116 Valt. 38 Ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Teijo Hassisen tilalle tekninen/ympäristölautakuntaan uuden varajäsenen. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin ja tekninen/ympäristölautakuntaan varajäseneksi valittiin Taina Väätäinen KH 135 Ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Taina Väätäisen tilalle tekninen/ympäristölautakuntaan uuden varajäsenen, koska Väätäinen on varsinainen jäsen lautakunnassa.

13 Kunnanhallitus KAAVIN VUODEN LIIKUTTAJAN VALITSEMINEN KH 136 Pohjois-Savon Urheilugaalassa julkistetaan kuntien Vuoden liikuttajat. Kunnan Vuoden liikuttaja tulee nimetä mennessä. Palkinnon saaja voi olla esim. oman kunnan henkilö, yhdistys, yhteisö, yritys tai tapahtuma, joka on ollut vuonna 2018 merkittävä liikuttaja, tai on esimerkillisesti vaikuttanut oman kunnan toiminta-alueella liikunnan ja urheilun parissa. Palkinnon saaja on voinut esimerkiksi edistää kuntalaisten, työyhteisön, yhteisönsä jäsenien tai ympäristönsä liikunta-aktiivisuutta ja mahdollisuuksia. Perusteena voi olla pitkäaikainen toiminta tai yksittäinen teko, jolla on huomattu olevan liikunnallista merkitystä kunnan toiminta-alueella. Ehdotus: Esitys annetaan kokouksessa käydyn keskustelun jälkeen.

14 Kunnanhallitus KUNNAN TULOVEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2019 KH 137 Kuntalain 111 :n mukaan viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista. Verohallinnolle veroprosentit on kuitenkin ilmoitettava viimeistään Kaavin tuloveroprosenttia on tarkistettu viimeksi 0,5 % -yksikköä vuodelle 2018, tuloveroprosentti on 21,75. Kunnanhallituksen jäsenille on jaettu esityslistan mukana päätöksenteon tausta-aineistoksi tämänhetkinen talousarvion 2019 valmistelun tilanne: tuloslaskelma, valtuustotasoinen käyttötalousosa, valmistelun lähtökohdat, lautakuntien tekstiosat sekä rakentamisohjelma tekstiosioineen. Ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että veroprosentiksi vuodelle 2019 vahvistetaan 22,00 prosenttia.

15 Kunnanhallitus KIINTEISTÖVERON MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2019 KH 138 Kiinteistöveron määrä on kiinteistöveroprosentin mukainen osuus kiinteistön verotusarvosta. Valtuusto määrää kiinteistöveroprosentin suuruuden vuosittain etukäteen samalla kun se vahvistaa kunnan tuloveroprosentin. Vuoden 2019 verotuksessa kiinteistöveroprosenttien rajat voidaan asettaa seuraaville vaihteluväleille: - yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93 2,00 - vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,41 1,00 - muiden kuin vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,93-2,00 - kiinteistöverolain 12 b :ssä mainituissa kunnissa määritetään rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti (ei koske Kaavin kuntaa) - rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 2,00 6,00 - yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,00-2,00 Valtuusto on määrännyt Kaavin kuntaan vuodelle 2018 seuraavat kiinteistöveroprosentit: - yleinen kiinteistöveroprosentti 1,50 - vakituiset asuinrakennukset 0,75 - muut asuinrakennukset (loma-asunnot) 1,55 - yleishyödylliset yhteisöt 0,00 Laskennallinen kiinteistövero vuodelle 2018 on euroa. Kiinteistöveroprosentteja on viimeksi korotettu vuodelle 2018 seuraavasti: yleistä kiinteistöveroprosenttia 0,05 % -yksiköllä, vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosenttia 0,05 % -yksiköllä ja muiden kuin vakituisten asuinrakennusten prosenttia 0,10 % - yksiköllä. Ehdotus: Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että kiinteistöveroprosentit vuodelle 2019 ovat seuraavat: % korotusvaikutus - yleinen kiinteistöveroprosentti 1, vakituiset asuinrakennukset 0, muut asuinrakennukset (loma-asunnot) 1, yleishyödylliset yhteisöt 0,00 -

16 Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT KH Sydän-Savon maaseutupalvelut - Sydän-Savon maaseutupalvelujen talousarvioehdotus Pohjois-Karjalan Sähkö - osavuosikatsaus Kuntaliitto - toimivallan pidättäminen kunnalla kunnallis- ja kiinteistöverosta vapauttamisessa vuosina ARA - ehdollinen varaus erityisryhmien investointiavustuksen myöntämiseen ja vuokra-asuntojen rakentamisen korkotukilainaksi hyväksymiseen, Suomen Hoiva ja Asunto Oy 5. ELY keskus - valtionavustuspäätös, joukkoliikenteen valtionavustus seutu- ja maakuntalippuihin vuodelle Valtiokonttori - päätös rajoitusakordihakemukseen, Kaavin Vuokratalot Oy (Rasikoto) 7. Pohjois-Savon liitto - kuntien maksuosuudet pysyvät entisellä tasolla 8. Kuopion kaupunki - ote ympäristö- ja rakennuslautakunnan pöytäkirjasta : Siilinjärven ympäristöterveyspalveluiden ehdotus Koillis-Savon eläinlääkäreiden yhteisvastaanotosta ja sen perustamiskustannusten jakamisesta Kaavin, Kuopion ja Tuusniemen kesken Ehdotus: Kunnanhallitus merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen.

17 Kunnanhallitus MUUTOKSENHAKU Oikaisua tässä pöytäkirjassa oleviin päätöksiin, siltä osin, kuin päätökset eivät koske vain valmistelua ( 130, 131, , ) tai täytäntöönpanoa ( 128), voi asianosainen tai kunnan jäsen hakea kirjallisella oikaisuvaatimuksella, joka on osoitettava ja toimitettava osoitteella: Kaavin kunta/kunnanhallitus, PL 13, Rantatie 1, Kaavi, viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun tämä pöytäkirja on säädetyllä tavalla asetettu yleisesti nähtäväksi tai tiedoksisaantipäivästä, kun päätös on toimitettu asianosaiselle. Muutosta oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen ( -) voi hakea Itä- Suomen hallinto-oikeudelta, käyntiosoite Minna Canthin katu 64, Kuopio ja postiosoite PL 1744, Kuopio, kirjallisella valituksella, joka on toimitettava hallintooikeudelle 30 päivän kuluessa siitä, kun tämä pöytäkirja on säädetyllä tavalla asetettu yleisesti nähtäväksi tai tiedoksisaantipäivästä, kun päätös on toimitettu asianosaiselle. Valituksen saa tehdä vain oikaisuvaatimuksen tekijä. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, päätökseen saa hakea muutosta myös muu asianosainen tai kunnan jäsen. Valituskirjelmään on liitettävä muutoksenhaun kohteena oleva päätös. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (1455/2015) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 250 euroa.

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN KOKOUSKUTSU 8/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 13.11.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN KOKOUSKUTSU 7/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 23.10.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Elinkeinotoimikunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2018. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Elinkeinotoimikunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2018. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 1 Elinkeinotoimikunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2018 KOKOUSAIKA 30.8.2018 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jorma Räsänen Hilkka Tiilikainen (6

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN KOKOUSKUTSU 6/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 24.7.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 12/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 12/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 12/2017 KOKOUSAIKA 3.7.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hilkka Tiilikainen, puheenjohtaja Antti Miettinen

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN KOKOUSKUTSU 6/2015 Valtuusto KOKOUSAIKA 10.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN KOKOUSKUTSU 6/2015 Valtuusto KOKOUSAIKA 10.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2018. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2018. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2018 KOKOUSAIKA 14.5.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Tiilikainen Hilkka, puheenjohtaja Miettinen Antti,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kaavin kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. Kainulainen Olavi, varajäsen Minna Oksmanin tilalla Räsänen Touko, jäsen Tiilikainen Hilkka, jäsen

Kaavin kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. Kainulainen Olavi, varajäsen Minna Oksmanin tilalla Räsänen Touko, jäsen Tiilikainen Hilkka, jäsen 1 Ympäristölautakunta ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 3/2017 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 14.00-15.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kaavin kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saario

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄPITO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄPITO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä KOKOUSKUTSU 11/2017 Valtuusto KOKOUSAIKA 19.12.2017 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA... 2 3.

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2018

KAAVIN KUNTA Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2018 KOKOUSAIKA 29.11.2018 klo 17.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA Jarkko Taskinen, puheenjohtaja OLLEET JÄSENET Kaija

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

klo 18 (Huom! ennen valtuuston kokouksen alkua on Kalakukko ry:n Leader -ohjelman esittely klo alkaen) Kunnanvirasto, valtuustosali

klo 18 (Huom! ennen valtuuston kokouksen alkua on Kalakukko ry:n Leader -ohjelman esittely klo alkaen) Kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSKUTSU 10/2017 Valtuusto KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA 14.11.2017 klo 18 (Huom! ennen valtuuston kokouksen alkua on Kalakukko ry:n Leader -ohjelman esittely klo 17.15. alkaen) Kunnanvirasto, valtuustosali

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2017 KOKOUSAIKA 21.2.2017 klo 17.00-17.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus ESITYSLISTA 12/2018 KOKOUSAIKA 10.9.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Tiilikainen Hilkka, puheenjohtaja Miettinen Antti,

Lisätiedot

Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen

Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen Kunnanhallitus 255 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 69 11.11.2013 Vuoden 2014 kiinteistöveroprosenttien määrääminen 349/02.03.02/2013 Kunnanhallitus 28.10.2013 255 Valmistelija: kunnansihteeri Eeva Suomalainen

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Elinkeinotoimikunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Elinkeinotoimikunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Elinkeinotoimikunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2017 KOKOUSAIKA 21.11.2017 klo 18.00- KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jorma Räsänen Hilkka Tiilikainen Tomi Tiilikainen

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 )

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 ) Kunnanhallitus 456 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 148 11.11.2013 Kunnan kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodeksi 2014 1644/02.03.01/2011 Kunnanhallitus 28.10.2013 456 Kiinteistön sijaintikunnalle suoritetaan

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Tekninen/ympäristölautakunta ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 2/2018

KAAVIN KUNTA Tekninen/ympäristölautakunta ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Tekninen/ympäristölautakunta ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 2/2018 KOKOUSAIKA 30.5.2018 klo 14.00-15.18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kaavin kunnanvirasto, valtuustosali Leppänen

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN

KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN KOKOUSKUTSU 6/2016 Valtuusto 1 KOKOUSAIKA 15.11.2016 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TO- TEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/2017 80 Kokousaika 13.11.2017 kello 18.00 18.18 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Asta Tirkkonen-Hersio

Asta Tirkkonen-Hersio Kokouskutsu / Esityslista Nro 8/2017 1 (9) Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA 6.11.2017 Klo 17:00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 15/2015. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 15/2015. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 15/2015 KOKOUSAIKA 2.11.2015 klo 17.00-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 Kunnanvaltuusto 101 11.11.2013 Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 KVALT 101 KHALL 273 Kunnanjohtaja Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2015 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 16.03.2015 klo 10.00 11.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Resurssivaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto

Resurssivaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto Resurssivaliokunta 7 17.10.2016 Kunnanhallitus 303 31.10.2016 Valtuusto 81 07.11.2016 KIINTEISTÖVERON MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2017 1355/02.03.01/2016 RESVK 7 Valmistelija vs. talousjohtaja Tarja Lempeä (p.

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 519 30.10.2017 Kaupunginhallitus 524 31.10.2017 Kaupunginvaltuusto 157 13.11.2017 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2018 KH 519 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001)

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta

PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 15.11.2017 29 Aika: 15.11.2017 klo 17.00 Paikka Elomaan koulu Asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 21 Työjärjestyksen hyväksyminen 22

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2018

KAAVIN KUNTA Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2018 KOKOUSAIKA 5.6.2018 klo 17.00 17.26 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jarkko Taskinen,

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Sivu 157 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 5.11.2012 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2018. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2018. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2018 KOKOUSAIKA 29.1.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Tiilikainen Hilkka, puheenjohtaja Miettinen Antti,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Jorma Räsänen valtuuston puheenjohtaja

Jorma Räsänen valtuuston puheenjohtaja KOKOUSKUTSU 7/2017 Valtuusto KOKOUSAIKA 25.7.2017 klo 18-18.42 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 2 3.

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 5/2007 Aika Ti klo 18.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 5/2007 ASIA LIITE 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/ Paju Pekka, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Kössi Päivi khall.

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/ Paju Pekka, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Kössi Päivi khall. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 5/2017 48 Kokousaika 3.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Pajula Tapio, Kiertonen Sanna, Auramaa Ville Kankare Tarmo Koivusaari

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 329 31.10.2016 Asianro 901/02.03.01/2016 107 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 31.10.2016 329 Talousjohtaja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Marko Pelttari Viranomainen No 4/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 46 KOKOUSAIKA Maanantai 10.11.2014 kello 19.00 19.14 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus

NRO 3/2014. 19 Kunnan talousarvion 2014 toteutuminen ja kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ASIALISTA NRO 3/2014 Kokousaika 14.11.2014 klo 10 13.22 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 25.3.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 25.3.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistaina klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistaina klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 11.4.2019 Kokoustiedot Aika Tiistaina 16.4.2019 klo 18.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014

Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 Kunnanhallitus 263 11.11.2013 Valtuusto 89 18.11.2013 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 267/02.03.01/2013 KHALL 263 11.11.2013 Kuntalain 66 :n

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Maija Räsänen Tomi Tiilikainen

KAAVIN KUNTA Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Maija Räsänen Tomi Tiilikainen Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2017 1 KOKOUSAIKA 07.08.2017 klo 16.00 17.08 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA Johanna Kosloff puheenjohtaja, poissa OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona klo

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona klo KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Sivu 21 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikkona 23.10.2013 klo 18.00 19.35

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.11.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 43 (52) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 8.11.2016 kello 18.10-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 17/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 17/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 17/2017 KOKOUSAIKA 6.11.2017 klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Tiilikainen Hilkka, puheenjohtaja Miettinen

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 12/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 12/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 12/2017 KOKOUSAIKA 3.7.2017 klo 17.00 17.55 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Hilkka Tiilikainen,

Lisätiedot

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2018. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2018 Kokousaika 9.5.2018 klo 10 15.30 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Valtuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2018. SAAPUVILLA Hartikainen Toivo Räsänen Jorma OLLEET JÄSENET Heikkinen Elvi Ruhtinas Reijo

KAAVIN KUNTA Valtuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2018. SAAPUVILLA Hartikainen Toivo Räsänen Jorma OLLEET JÄSENET Heikkinen Elvi Ruhtinas Reijo Valtuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2018 KOKOUSAIKA 30.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Hartikainen Toivo Räsänen Jorma OLLEET JÄSENET Heikkinen Elvi Ruhtinas Reijo Julkunen

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Perusturvalautakunta. Kokousnumero 8 / 2008 Aika To 18.12.2008 klo 18.00-19.00

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Perusturvalautakunta. Kokousnumero 8 / 2008 Aika To 18.12.2008 klo 18.00-19.00 PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 8 / 2008 Aika To klo 18.00-19.00 Paikka Palvelukeskus KOKOUSKUTSU Torstaina klo 18.00- Palvelukeskus Nro 8/2008 ASIA LIITE 58 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 59 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet

NRO 1/2017. Tarkastuslautakunta. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä esityslistan hyväksyminen. 2 Kokouksen järjestäytymistoimet Tarkastuslautakunta ASIALISTA NRO 1/2017 Kokousaika 26.4.2017 klo 12 Kokouspaikka Utsjoen kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Asialista ja asian pykälä: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona 7.5.2014 klo 18.00 18.25

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA. Keskiviikkona 7.5.2014 klo 18.00 18.25 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Sivu 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikkona 7.5.2014 klo 18.00 18.25 Konneveden

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Tekninen/ympäristölautakunta ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kaavin kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

KAAVIN KUNTA Tekninen/ympäristölautakunta ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kaavin kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone 1 Tekninen/ympäristölautakunta ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 1/2017 KOKOUSAIKA 23.10.2017 klo 14.00- KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kaavin kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai 19.2.2018 kello 18.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Jorma Räsänen valtuuston puheenjohtaja

Jorma Räsänen valtuuston puheenjohtaja KOKOUSKUTSU 7/2017 Valtuusto KOKOUSAIKA 25.7.2017 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 2 3. TYÖJÄRJESTYKSEN

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.4.2012 kello 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus ESITYSLISTA 16/2018 KOKOUSAIKA 26.11.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Tiilikainen Hilkka, puheenjohtaja Miettinen Antti,

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/2015 31 Kokousaika 10.6.2015 klo 18.00 18.55 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Mäntysaari Kalevi, pj Kankare Tarmo, vpj poissa Hörkkö Pirjo Koski

Lisätiedot

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello 8.18 Vastaukset: perjantai kello 12.

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello 8.18 Vastaukset: perjantai kello 12. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 22.9.2017 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 22.9.2017 kello 8.18 Vastaukset: perjantai 22.9.2017 kello

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 15 20.05.2013 277 Kokousaika 20.05.2013 klo 10.00 11.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 46 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:00-11:01 Paikka Khall huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden 48 toteaminen 35

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9. Tekninen lautakunta 2.11.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9. Tekninen lautakunta 2.11.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta 2.11.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 2.11.2011 klo 16.30 18.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander.

Puheenjohtaja. Hannu Smolander. Tarkastusaika. Tuusniemi Kirjoita tarkastusaika. Allekirjoitus. Hannu Smolander. Esityslista Nro 2/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Smolander

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2

TUUSNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Tekninen lautakunta 02.08.2011 1/2 Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7 / 2011 KOKOUSAIKA Tiistai 02.08.2011 kello 17.00 18.37 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 07.11.2011 kello 18.00 18.13 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto,

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 11/ SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 11/ SISÄLLYSLUETTELO nro 11/2015 SISÄLLYSLUETTELO KH 165 Kokouksen järjestäytyminen KH 166 Lähetekeskustelun käyminen vuoden 2016 talousarviosta ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelmasta KH 167 KH 168 KH 169 KH 170 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 23.3.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot