Maantien 387 (Vaalimaantie) Nordkalkin eteläportin tieyhteyden liittymä- ja kevytliikennejärjestelyt, Lappeenranta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maantien 387 (Vaalimaantie) Nordkalkin eteläportin tieyhteyden liittymä- ja kevytliikennejärjestelyt, Lappeenranta"

Transkriptio

1 Sopimus 1 (9) Jakelun mukaan KASELY/1440/2015 Maantien 387 (Vaalimaantie) Nordkalkin eteläportin tieyhteyden liittymä- ja kevytliikennejärjestelyt, Lappeenranta Sopimuksen tarkoitus Tämä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Lappeenrannan kaupungin välinen toteuttamis- ja kustannusjakosopimus on laadittu ylläolevan hankkeen I rakennusvaiheen toteuttamiseksi viimeistään vuoden 2020 loppuun mennessä. Sopimuksessa on määritelty I toteutusvaiheen edellyttämät päälähtökohdat, joita tarkennetaan jatkossa yksityiskohtaisissa urakka-asiakirjoissa. Hankkeen mahdollisista jatkototeutusvaiheista laaditaan aikanaan erilliset sopimukset. Lappeenrannan kaupunki ja Nordkalk Oy laativat keskenään erillisen toteuttamis- ja kustannusjakosopimuksen ja siihen liittyvät urakka-asiakirjat em. hankkeen I rakennusvaiheen yksityiskohtaisesta toteutuksesta. Hyväksytyt, allekirjoituksin vahvistetut sopimukset mahdollistavat hankkeen I rakennusvaiheen käynnistämisen aikaisintaan vuoden 2018 syksyllä. 1 Sopimusosapuolet, roolit ja yhteyshenkilöt Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, (Tienpitäjä) Liikenne ja infrastruktuuri PL Kouvola (jatkossa tässä sopimuksessa KAS ELY-keskus) Lappeenrannan kaupunki (Urakan tilaaja ja rakennuttaja, Kadun pitäjä) Villimiehenkatu 1, PL LAPPEENRANTA Yhteyshenkilöt: KAS ELY-keskus Kari Halme, tienpidon suunnittelu; yksikön päällikkö (Sopimusasiat) puhelin: sähköposti: kari.halme@ely-keskus.fi

2 Sopimus 2 (9) KAS ELY-keskus Suvi Nirkko, projektipäällikkö (Rakennustyön aikainen yhteyshenkilö) puhelin: sähköposti: suvi.nirkko@ely-keskus.fi Lappeenrannan kaupunki Olli Hirvonen, kaupungininsinööri (Sopimusasiat) puhelin: sähköposti; olli.hirvonen@lappeeranta.fi Lappeenrannan kaupunki Eero Harju, projektipäällikkö (Rakennustyön aikainen toteutus- ja valvonta) puhelin: sähköposti; eero.harju@lappeenranta.fi 2 Sopimuksen kohde Sopimus on laadittu koskien maantien 387 (Vaalimaantie) Nordkalkin eteläportin tieyhteyden liittymä- ja kevyenliikenteen järjestelyjä Lappeenrannan kaupungin alueella hankkeen I toteutusvaiheen osalta. Hanketarve liittyy osaltaan samanaikaisesti käynnissä olleeseen Nordkalkin ja Parocin alueen sisäiseen asemakaavamuutokseen ja avolouhosalueella vuonna 2016 käynnistyneihin tuotannon laajennus- ja muutostoimenpiteisiin. Niiden johdosta Ihalaisen kaivosalueen kaikki liikenne tulee jatkossa kulkemaan pelkästään maantiehen 387 liittyvän eteläportin yksityistieyhteyden Y1 (Sementtitie) kautta. Nykyinen, vuonna 2017 väliaikaisena yhteytenä toteutettu kevyen liikenteen yhteys J2 yhdistää Ihalaisen teollisuusalueen kevyen työmatkaliikenteen maantien 387 länsipuolelle rakennettavaan uuteen kevyen liikenteen yhteyteen J1. Raittiyhteys ulottuu Rinnetien katuliittymästä Mattilantien/Mikontien katuverkon liittymäalueeseen saakka, jossa se liittyy nykyisiin katuverkon raitteihin (J1 plv 0-627). Kevyen liikenteen väylän rakentamisen yhteydessä Kuuselan alikulkusillan toimivuus turvataan tukimuurilla ja siihen liittyvillä kuivatusrakenteilla. Raittiosuus paaluvälillä toimii jatkossa myös kaksoisraiteen rataalueen tarvitsemana huoltotieyhteytenä. Samassa yhteydessä parannetaan maantien 387 (Vaalimaantien) linjaautopysäkkejä, risteävien kevyen liikenteen väylien suojatiesaarekkeita ja niihin liittyviä kaista- ja ajoratamerkintöjä siten että koko hankealue saadaan jatkossa päätien osalta nopeusrajoituksen 60 km/h piiriin. Sementtitien yksityistieliittymä Y1 säilyy I toteutusvaiheessa vielä nykyisellä paikallaan. Myöskin laajemmat maantiehen 387 kohdistuvat kaista-, keskisaareke- ja tievalaistustarpeet jäävät II hanketoteutusvaiheeseen. I rakennusvaiheen toimenpiteillä parannetaan risteysalueiden pistekohtaista liikenneturvallisuutta ja kevyen liikenteen olosuhteita tehdasalueen työmatkaliikenteen sekä maantien länsipuolisten asuntoalueiden kulkutarpeiden osalta.

3 Sopimus 3 (9) Hankkeen I vaiheen toteutuksessa noudatetaan Destia Oy:n laatiman parantamissuunnitelman rakennussuunnitelma-aineistoa, päivättyä KAS ELY-keskuksen hyväksymispäätöstä sekä erillisiä, osapuolten välisiä yksityiskohtaisia toteuttamis- ja rahoitussopimuksia. 2.1 Aikataulu Hanke on mahdollista käynnistää aikaisintaan syksyllä 2018 kaikkien sopimusedellytysten täyttyessä. Lähtökohtaisesti hankkeen I vaihe tulee toteuttaa viimeistään vuoden 2020 loppuun mennessä maantien 387 länsipuolisten raittijärjestelyjen sekä maantiehen 387 kohdistuvien parantamistarpeiden osalta (liite 1). Maantien 387 ja teollisuusraiteen välinen raittiyhteys J2 on osin parannettu Nordkalk Oy:n toimesta vuonna 2017, yhteystarve viimeistellään hankkeen I rakennusvaiheen yhteydessä. 2.2 Kustannukset Hankkeen I vaiheen rakentamiskustannuksiksi on arvioitu , 00 (alv 0 %). Rakennuskustannuksiin ei sisälly tietoimitus-, lunastus- ja korvauskustannuksia. 2.3 Kustannusjako KAS ELY-keskus ja Liikennevirasto KAS ELY ja Liikennevirasto ovat sopineet erillisestä Liikenneviraston Itä- Suomen radan kunnossapito-osaston rakennuskustannusosuudesta koskien kevyen liikenteen väylän J1 käyttöä plv Kuuselan ratasillan huoltotieyhteytenä. Liikenneviraston kustannusosuuden enimmäismäärä on euroa (mr-ind. 114,0 ; v =100). KAS ELY-keskus sitoutuu vastaamaan siitä, että Liikenneviraston rahoitusosuus on käytettävissä I rakennusvaiheen toteutukseen vuoden 2019 aikana. KAS ELY-keskus vastaa I vaiheen rakennuskustannuksista seuraavien maantiehen 387 kohdistuvien toimenpiteiden osalta: - Kohde1; Rinnetien ja Sementtitien liittymäalueilla tarvittavat levennys-, suojatie-, keskisaareke- ja pysäkkijärjestelyt sekä ajokaista- ja ajoratamerkinnät (ml. täydennettävät varusteet ja laitteet). - Kohde 2; Mattilantien ja Mikontien liittymäalueella tarvittavat levennys-, suojatie-, keskisaareke- ja pysäkkijärjestelyt (lukuun ottamatta yhteyttä J1:lle) sekä ajokaista- ja ajoratamerkinnät (ml. täydennettävät varusteet ja laitteet). - Kohde 3; Liikennevalvontakameran sähkönsyöttökaapelin suojaputkitus välillä Rinnetie Mattilantie.

4 Sopimus 4 (9) KAS ELY-keskus edellyttää, että Lappeenrannan kaupunki pyytää urakkatarjouspyynnössään kohteiden 1, 2 ja 3 toteutushinnat erillisinä optioina. KAS ELY-keskus tekee erillisen päätöksen optioiden liittämisestä urakkaan. KAS ELY-keskus vastaa maantietoimituksen kustannuksista Lappeenrannan kaupunki ja KAS ELY-keskus Lappeenrannan kaupunki ja Nordkalk Oy Johtojen ja laitteiden omistajat Lappeenrannan kaupunki luovuttaa toteuttamissopimukseen liittyvien suunnitelmien vaatimat omistamansa maa-alueet vastineena siitä, että kaupunki ei osallistu yleisen tien, yksityistien eikä raittien rakennus- ja ylläpitokustannuksiin. Rakennusalueen puuston poisto sisältyy urakkaan. Puut siirretään Lappeenrannan kaupungin osoittamaan paikkaan. Lappeenrannan kaupungin ja Nordkalk Oy:n välinen kustannusjako ja muu vastuunjako on määritelty erillisessä, em. osapuolten välisessä sopimuksessa. Johtojen ja laitteiden omistajien kustannuksiksi on arvioitu ,00 euroa. KAS ELY-keskus vastaa yhteydenpidosta johto- ja laiteomistajien kanssa I rakennusvaiheen hankinta- ja valvontakustannukset 3 Osapuolten vastuunjako 4 Rakentamisen aloittaminen Hankkeen I vaiheen urakka-asiakirjojen laadinnasta ja urakan kilpailuttamisesta vastaa Lappeenrannan kaupunki. Kukin osapuoli vastaa osaltaan I rakennusvaiheen hankinta-, valvonta- ja yhteyshenkilökustannuksista, mikäli toisin ei ole sovittu. Lappeenrannan kaupunki toimii I toteutusvaiheen tilaajana ja vastuullisena rakennuttajana. Lappeenrannan kaupunki, KAS ELY-keskus ja Nordkalk Oy tekevät rakentamispäätöksen saatujen tarjousten perusteella. Sopimusosapuolten tulee sopia yhteistyössä rakentamisen tarkasta aloitusajankohdasta, työn etenemisestä ja työjärjestelyistä sekä suunnitelmaan sisältyvien työnaikaisten liikenteen järjestelyjen tarkentamisesta ja työn tarkemmasta ajoituksesta työn edetessä.

5 Sopimus 5 (9) 5 Haltuunottokatselmus 6 Urakoitsijan pätevyysvaatimukset 7 Valvonta 8 Laatuvaatimukset 9 Sanktiot KAS ELY-keskus vastaa liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain mukaisen haltuunottokatselmuksen käynnistämisestä sen jälkeen, kun laaditun parantamissuunnitelman hyväksymispäätös on lainvoimainen (alustava ajankohta marraskuu 2018). Hankkeessa käytettävien urakoitsijoiden tulee täyttää tilaajavastuulain edellyttämät vaatimukset. Kunkin sopimusosapuolen tulee nimetä I toteutusvaiheelle valvoja ja tarvittavat muut yhteyshenkilöt. KAS ELY-keskuksen kohteeseen nimeämä yhteyshenkilö (Suvi Nirkko) on työmaakokouksiin kutsuttu, urakkaa tarvittaessa ohjaava, toteutuksen aikaisesta yhteistyöstä ja alueellisesta tienpidosta vastaava viranomaistaho. Suunnitelmamuutokset ja rakentamisen aikainen dokumentaatio tulee hyväksyttää KAS ELY-keskuksen yhteyshenkilöllä ja lisätä toteutumaaineistoon. Hankkeen teknisten suunnitelmien suoriteryhmittely on tehty INFRA 2006 Rakennusosa- ja hankenimikkeistön mukaan. Rakennustyöt tehdään työkohtaisten laatuvaatimusten ja työselitysten, sekä Rakennustieto Oy:n julkaisujen InfraRYL 2006 Infrarakentamisen yleiset laatuvaatimukset mukaisesti. Työssä on noudatettava Liikenneviraston ohjeita ja hyviä suunnittelutapoja. Mikäli suunnitelmassa ei ole määräystä johonkin työhön, on tällöin noudatettava Liikenneviraston voimassa olevia ohjeita. 9.1 Tienpitäjän oikeudet toiminta tiealueella/haltuunottoalueella KAS ELY keskuksen yhteyshenkilö hyväksyy yhdessä rakennuttajan kanssa työnaikaiset liikenteenohjaussuunnitelmat. KAS ELY -keskuksella on oikeus korjata todettu rakentamisaikainen liikenneturvallisuuspuute rakennuttajan kustannuksella, ellei puutetta korjata määrätyn ajan kuluessa. Tällöin kustannus peritään rakennuttajalta. KAS ELY-keskuksen nimeämällä yhteyshenkilöllä on oikeus pysäyttää työt, kunnes yleisen tien liikenneturvallisuutta vaarantavat epäkohdat on poistettu.

6 Sopimus 6 (9) 10 Työturvallisuus urakkakohteessa 11 Liikennejärjestelyt urakkakohteessa 12 Tiedottaminen urakkakohteessa 13 Vastuu rakentamisen aikaisista vahingoista 14 Hoitovastuu urakan aikana 15 Takuuaika urakkakohteissa Eri osapuolien tulee toimia työssään turvallisesti sekä käyttää ammattitaitoista työvoimaa ja turvallisia työmenetelmiä sekä käyttötarkoitukseen sopivia koneita ja laitteita. I toteutusvaiheen urakkatarjouspyynnössä määriteltävät rakennustyön turvallisuutta koskeva ohjeistus ja sen asettamat vaatimukset sekä vastuutahot tulee käydä läpi yhteistyössä KAS ELY-keskuksen yhteyshenkilön kanssa ennen työn aloittamista. I toteutusvaiheen urakkatarjouspyynnössä määriteltävät rakennustyön liikennejärjestelyjä koskeva ohjeistus ja sen asettamat vaatimukset, ilmoitusvelvollisuudet sekä vastuutahot tulee käydä läpi yhteistyössä KAS ELYkeskuksen yhteyshenkilön kanssa ennen työn aloittamista. Lappeenrannan kaupunki vastaa I rakennusvaiheen yleistiedottamisesta. Ennen töiden aloittamista laaditaan mediatiedote paikallisille tiedotusvälineille ja/tai kaupungin internet -sivuille. Tiedotteessa kerrotaan lyhyesti mitä rakennetaan, työn kesto sekä eri osapuolten yhteyshenkilöiden tiedot. Tiedottaminen tulee ulottaa myös sidosryhmille esim. tehdasalueen työpaikkaliikenteen ja kuljetusyritysten osalta. Lappeenrannan kaupunki vastaa siitä, ettei yleisen liikenteen liikenneturvallisuus vaarannu I rakennusvaiheen rakennustyön johdosta. Urakkasopimuksessa tulee määrittää kolmannelle osapuolelle rakennustyöstä aiheutuneiden vahinkojen korvausmenettelyt ja periaatteet. Lappeenrannan kaupunki vastaa I toteutusvaiheen aikaisesta hoitotarpeesta raittitoteutuksen mukaisen tie- ja liikennealueen osalta siihen saakka kunnes työt on otettu myös KAS ELY-keskuksen hyväksymänä vastaan. Rakennettavien rakenteiden yleinen takuuaika on kaksi (2) vuotta siitä, kun työt on otettu myös KAS ELY-keskuksen osaltaan hyväksymänä vastaan tai kuten urakkasopimuksessa on asiasta erikseen sovittu. Lappeenrannan kaupunki määrittelee yhdessä KAS ELY-keskuksen yhteyshenkilön kanssa I toteutusvaiheen urakkasopimuksen takuun piiriin

7 Sopimus 7 (9) 16 Töiden valmistuminen ja vastaanotto 17 Rakenteiden ylläpito- ja hoitovastuu 18 Muuta 18.1 Nordkalkin sivutuotteet kuuluvat rakenteet ja mahdollisen yleisestä takuuajasta poikkeavan takuuajan pituuden. Työn tulee valmistua I toteutusvaiheen osalta viimeistään mennessä (pidetty urakan vastaanotto ja taloudellinen loppuselvitys sekä luovutettu laatuaineisto). Raittiin ja maantiehen 387 liittyvät päällystystyöt ja ajoratamerkinnät tulee tehdä mennessä. Lappeenrannan kaupunki vastaa I toteutusvaiheen vastaanottotarkastuksen pitämisestä ja urakan hyväksymisestä yhdessä KAS ELY-keskuksen yhteyshenkilön kanssa. Lappeenrannan kaupunki määrittelee omissa tarjouspyyntöasiakirjoissaan yhdessä KAS ELY-keskuksen yhteyshenkilön kanssa tarvittavien laadunvarmistusasiakirjojen laajuuden, sisällön ja koska aineisto tulee luovuttaa tilaajalle tarkastettavaksi ja jatkoluovutettavaksi KAS ELYkeskukselle. Sen jälkeen, kun I toteutusvaiheen sisältämät maantien 387 liittymäaluetoimenpiteet-, pysäkki- ja kevyen liikenteen väylät järjestelyineen on parantamistyön valmistuttua otettu myös KAS ELYkeskuksen hyväksymänä vastaan ja luovutettu yleiseen liikenteeseen, siirtyy - maantiellä 387 tehtyjen muutosten sekä raittiverkon J1 hoito- ja ylläpitovastuu kokonaisuudessaan KAS ELY-keskukselle. - KAS ELY-keskus vastaa edelleen myös maantiellä 387 olevan omistamansa tievalaistuksen käyttö- ja kunnossapitokustannuksista. - yksityistienä säilyvän Sementtitien (Y1) kunnossapitovastuu (ml. tiehen kuuluvat varusteet ja laitteet sekä tiehen kuuluva teollisuusraiteen - maantien 387 välinen raittiosuus J2) on yksityisen tien pitäjän vastuulla (Nordkalk Oy Ab / yksityistietoimituksen mukaisesti). Lopulliset Y1:n ylläpidon kustannusosuudet Lappeenrannan kaupungin ja Nordkalk Oy:n välillä määritellään yksityistietoimituksessa. - Lappeenrannan kaupunki vastaa edelleen maantiehen liittyvän nykyisen katuverkon (Rinnetie, Mattilantie/Mikontie) hoidosta ja ylläpidosta. Hankkeessa voidaan käyttää Nordkalk Oy:n kalkkikivimursketta kevyen liikenteen väylien rakenteissa (pengerosuudet ja jakava kerros). Kalkkikivimurskeen riittävän teknisen soveltuvuuden yksityiskohdat ja rakenteen mitoitusmuutokset tulee hyväksyttää ennen toteutusta KAS ELYkeskuksen yhteyshenkilöllä.

8 Sopimus 8 (9) 18.2 Gasum Oy:n maakaasuputki 18.3 Telia Oyj:n ja Elisa Oyj:n johdot ja kaapelit Gasum Oy:n omistamaan maakaasun siirtoputkeen DN400 / 54 bar kohdistuvat toimenpidetarpeet yksityistiellä Y1 sisältyvät pääosin seuraavaan urakkavaiheeseen. Vuonna 2017 osittain jo toteutettuun raittiyhteyteen J2 kohdistuvien I toteutusvaiheen täydennystarpeiden toimenpiteet ja työnaikainen ohjeistus tulee päivittää Gasum Oy:n yhteyshenkilön kanssa kaasuputkea risteävän raitin J2 ylityskohdan osalta. Telia Oyj ja Elisa Oyj:llä on I toteutusvaiheen urakka-alueella purettavia ilmajohtoja sekä maakaapeleiden ja suojaputkien siirto- ja suojaustarpeita. KAS ELY-keskus sopii tarvittavista toimenpiteistä riittävän ajoissa ko. toimijoiden yhteyshenkilöiden kanssa ennen rakentamistöiden aloittamista Vaalimaantien alikulkusillan KaS-3048 tukimuurirakenne 19 Sopimuksen voimassaoloaika 20 Allekirjoitukset Kevyen liikenteen väylän J1 tukimuuri on tulevan kaksoisraiteen nykyiseen alikulkusiltaan kuuluva, rakennepiirustuksien osalta taitorakennerekisteriin luovutettava erillinen betonirakenne, jonka takuuaika on 2 vuotta. KAS ELY-keskus hyväksyttää tukimuurirakenteet sekä täydentää rakentamisaikaisen ohjeistuksen Liikenneviraston yhteyshenkilön kautta. Sopimus tulee voimaan heti, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoituksellaan hyväksyneet. Sopimus on voimassa I toteutusvaiheen osalta takuuajan loppuun saakka. Sopimusta voidaan muuttaa ainoastaan kirjallisesti sopija-osapuolten allekirjoituksin. Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) samasanaista kappaletta, yksi Kaakkois- Suomen ELY-keskukselle ja yksi Lappeenrannan kaupungille. Lokakuun. päivänä 2018 Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Liikenne ja infrastruktuuri Johtaja Yksikön päällikkö Tienpidon suunnittelu Jyrki Karhula Kari Halme

9 Sopimus 9 (9) Lokakuun.päivänä 2018 Lappeenrannan kaupunki Toimialajohtaja Kaupungininsinööri Pasi Leimi Olli Hirvonen LIITTEET 1. Karttarajaus I rakennusvaihe JAKELU Karhula Jyrki KAS ELY-keskus Halme Kari Karhumäki Timo Nirkko Suvi Moilanen Hannu Lehtinen Eija Malin Kirsi/Arkisto JAKELU Leimi Pasi Lappeenrannan kaupunki Kalevirta Timo Tamminen Mikko Hirvonen Olli Harju Eero Nousiainen Timo Gerdt Mia Multaharju Pentti TIEDOKSI Piironen Arja Nordkalk Oy Pekki Vesa HM / MT387TOTSOP_

Sopimus, Maantie 387 (Vaalimaantie) Nordkalkin eteläportin tieyhteyden kevyenliikenteen järjestelyt, Lappeenranta

Sopimus, Maantie 387 (Vaalimaantie) Nordkalkin eteläportin tieyhteyden kevyenliikenteen järjestelyt, Lappeenranta Sopimus 1 (9) xx.xx.2018 Sopimus, Maantie 387 (Vaalimaantie) Nordkalkin eteläportin tieyhteyden kevyenliikenteen järjestelyt, Lappeenranta 1 Sopimusosapuolet, roolit ja yhteyshenkilöt Yhteyshenkilöt: 2

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikennevastuualue. Toiminnanohjauspäällikkö Ø

Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikennevastuualue. Toiminnanohjauspäällikkö Ø Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus LAUSUNTOPYYNTÖ KASELY/1440/2015 LAPPEENØNNAN KAUPUNKI 21.8.2015 Kirjaamo 2 5-08- 2015 Jakelun mukaan Kokous 19.8.2015; Nordkalk Oy Ab, Lappeenrannan kaupunki, KAS

Lisätiedot

Valtatien 13 parantaminen rakentamalla Mustolan eritasoliittymä, II toteutusvaihe, Lappeenranta

Valtatien 13 parantaminen rakentamalla Mustolan eritasoliittymä, II toteutusvaihe, Lappeenranta SOPIMUS 1 (9) 20.1.2014 XXX/2013/KAS TOTEUTTAMISSOPIMUS Valtatien 13 parantaminen rakentamalla Mustolan eritasoliittymä, II toteutusvaihe, Lappeenranta 1 Sopimusosapuolet Lappeenrannan kaupunki Tekninen

Lisätiedot

MAANTIEN 3932 PARANTAMINEN VÄLILLÄ JOUTSENO-RAVATTILA, Lappeenranta

MAANTIEN 3932 PARANTAMINEN VÄLILLÄ JOUTSENO-RAVATTILA, Lappeenranta SOPIMUSLUONNOS 1 (5) 23.10.2012 280/2012/KAS/11 MAANTIEN 3932 PARANTAMINEN VÄLILLÄ JOUTSENO-RAVATTILA, Lappeenranta Sopimus toteutuskustannusten jaosta ja kohteen rakentamisesta Ravattilan koulun kohdalla

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus Maantien 387 (Vaalimaantie) Nordkalkin eteläportin tieyhteyden liittymä- ja kevytliikennejärjestelyt, Lappeenranta Tiesuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola

Lisätiedot

Maantien 276 parantaminen rakentamalla kevyenliikenteenväylä välille Vilpee - Viljakkala,

Maantien 276 parantaminen rakentamalla kevyenliikenteenväylä välille Vilpee - Viljakkala, Sopimus 1 (7) Ylöjärven kaupunki PL 22 33471 YLÖJÄRVI Toteuttamissopimus Maantien 276 parantaminen rakentamalla kevyenliikenteenväylä välille Vilpee - Viljakkala, Ylöjärvi 1 Sopimusosapuolet Ylöjärven

Lisätiedot

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 Sivu 1 Tuusulan kunta 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 URAKKASOPIMUS LUONNOS Sivu 2 Rakennuttaja Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi Urakoitsija Kohde 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS-

Lisätiedot

Parantamissuunnitelmaselostus

Parantamissuunnitelmaselostus Parikkala Parantamissuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Parantamissuunnitelmaselostus 2(7) PARANTAMISSUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki 1 (6) Maantien 14780 (Mätöntie) parantaminen välillä Ylijärvi - kunnan raja, Lappeenranta Tiesuunnitelma Kaakkois-Suomen ELY- keskuksen liikenteen ja

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä o Kehittyvälle elinkeinoelämälle o Toimivalle ja turvalliselle liikenteelle o Hyvälle elinympäristölle ja kestävälle kehitykselle ELY-keskus avaa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari

Maantien (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki TIESUUNNITELMAN 15.3.2017 1 (7) Maantien 14813 (Toijantie) parantaminen välillä Toijansalmi-Vehkataipale, Taipalsaari Tiesuunnitelma Suunnitelman esittely

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille Liikennevirasto Tieosasto Opastinsilta 12A 00521 HELSINKI TIESUUNNITELMAN 3.2.2017 Maantien 969 Nellimintien parantaminen, Inari Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA

D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA Lakeuden Maanrakennus Oy D. LIIKENTEENOHJAUS- SUUNNITELMA Maantien 11345 parantaminen välillä Arkadian yhteislyseon liittymä Kisatien liittymä Tommi Keso 9.6.2017 Sivu 2 1 RAKENNUSKOHTEEN YLEISKUVAUS...

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009)

Turvallisuusasiakirja. (VNa 205/2009) Turvallisuusasiakirja (VNa 205/2009) Liikennevirasto Turvallisuusasiakirja, tie-, rata- ja vesiväylähankkeet, versio 20.8.2014 Seuraavia yhteystietoja käytetään vakavissa onnettomuustapauksissa: Yleinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 53. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 04.02.2013 Sivu 1 / 1 920/10.03.01/2012 Tekninen lautakunta 7 23.1.2013 53 Lausunnon antaminen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle tiesuunnitelmasta Länsiväylän (kt

Lisätiedot

Sopimus. Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne-ja ympäristökeskus PL Turku

Sopimus. Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne-ja ympäristökeskus PL Turku Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Sopimus Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne-ja ympäristö- VARELY/???/2018 keskus Kantatien 43 ja maantien 196 liikennevalo liittymän parantaminen sekä maantien

Lisätiedot

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus

Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus Aiesopimus 1 (4) Vt1 Veikkolan meluesteet toteutuksen edistämistä koskeva aiesopimus 1 Sopijapuolet Kirkkonummen kunta (jäljempänä kunta) Liikennevirasto Pk 33 00521 Helsinki 2 Sopimuksen tausta Aiesopimus

Lisätiedot

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV 0-2500 EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 30.9.2016 2 (5) Valtatie

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma 1 (13) Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

Tarjous. Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen

Tarjous. Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen Tarjous Turun kaupunki, Kaupunkiympäristötoimiala/ Kaupunkiympäristön rakennuttaminen Vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen mika.pitkanen@turku.fi PÄÄSKYVUOREN UUSI ASEMAKAAVA-ALUE URAKAN RAKENNUSTYÖN VALVONTA,

Lisätiedot

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Päätehtävät ja roolit Tilaaja päättää Isännöitsijä johtaa taloyhtiötä Projektijohtaja johtaa hanketta Valvoja valvoo

Lisätiedot

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Hyväksymisesitys 1 (7) 25.8.2017 Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun 31.5.2017

Lisätiedot

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan

Kaupunki vastaa liityntäpysäköintialueen suunnittelusta aina rataalueenturva-aitaan Dnro 4308/0824/2014 LIIKENNEVIRASTON JA KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄPYSÄKÖINTIALUEEN YLLÄPIDOSTA JA KULKUYHTEYKSIEN TURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA 2 (5) Tämän

Lisätiedot

Sopimus hankkeen "Vt 12 Tampereen tunneli" toteuttamisesta, yhteistyöstä ja rahoitusjärjestelyistä

Sopimus hankkeen Vt 12 Tampereen tunneli toteuttamisesta, yhteistyöstä ja rahoitusjärjestelyistä Sopimus hankkeen "Vt 12 Tampereen tunneli" toteuttamisesta, yhteistyöstä ja rahoitusjärjestelyistä Sopijapuolet Liikennevirasto, joka toimii tässä hankkeessa rakennuttajana PL 33 00521 HELSINKI Tampereen

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY

LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY LIIKENNEVIRASTO KAUNIAISTEN KAUPUNKI VR YHTYMÄ OY LIIKENNEVIRASTON (LIV), KAUNIAISTEN KAUPUNGIN (KK) ja VR YHTYMÄ Oy:n (VR) VÄLINEN SOPIMUS KAUNIAISTEN RAUTATIEASEMAN LIITYNTÄ-PYSÄKÖINTIALUEEN SUUNNITTELUSTA,

Lisätiedot

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET

R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN VÄLILLÄ KIMONKYLÄ - HEVOSSUO, KOUVOLA TYÖKOHTAISET LAATUVAATIMUKSET JA TYÖSELOSTUKSET R1-7 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 30.5.2014 VALTATIEN 6 YKSITYISTIELIITTYMIEN PARANTAMINEN 2 SISÄLLYSLUETTELO 1-50 Yleiset perusteet... 3 10 Maaperä... 3 50 Mittaustyöt... 3 1000 Maa-,

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta SOPIMUS Luonnos 1 (4) Kaivokadun rakentaminen, plv 40-135, Lappeenranta Sopimus hankkeen rakennuttamisesta 1 Sopimusosapuolet Tekninen toimi PL 11, Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Lappeenrannan Villimiehen

Lisätiedot

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Sari Lajunen, lakimies, Liikennevirasto Tiealueen ja sen osan lakkauttaminen Sari Lajunen 2 Maantielaki 88 : maantien lakkaaminen Maantielaki 89 : maantien lakkauttaminen

Lisätiedot

PJU osuuden projektisuunnitelma -malli

PJU osuuden projektisuunnitelma -malli Projektinjohtourakkaosuus PJU osuuden projektisuunnitelma - 12.8.2015 2 (7) Sisällysluettelo 1 PROJEKTISUUNNITELMAN TARKOITUS... 4 2 URAKAN YLEISTIEDOT... 4 3 URAKANORGANISAATIO... 4 4 PROJEKTIN TAVOITTEET

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 25.5.2018 2 (9) Valtatie 4 parantaminen Vehniän kohdalla, eritasoliittymän rakentaminen,

Lisätiedot

Turvallisuuskoordinaattorin tehtävään nimeäminen

Turvallisuuskoordinaattorin tehtävään nimeäminen Nimitys 1 (5) Eteläisen hankinta-alueen kunnossapidon laadunvalvontaurakka 2017-2020 Turvallisuuskoordinaattorin tehtävään nimeäminen ELY-keskus on rakennuttajan ominaisuudessa nimennyt

Lisätiedot

Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus

Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1 (5) Valionrannan kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1. Sopimuksen osapuolet Toimittajat Tilaajat 2. Hankkeen yhteyshenkilöt Tilaajan yhteyshenkilö: Rovaniemen kaupunki Toimittajan (jäljempänä ryhmän)

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA.

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA. SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKAN SOPIMUS 1.10.2017 1.10.2020 Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-1.10.2020. Kunnossapitokohde

Lisätiedot

KAS ELY L Seutukuntakierrokset Maakuntauudistus KAS ELY L näkökulmasta

KAS ELY L Seutukuntakierrokset Maakuntauudistus KAS ELY L näkökulmasta KAS ELY L Seutukuntakierrokset 2016 Maakuntauudistus KAS ELY L näkökulmasta Jyrki Karhula 20.10.2016 Johto Vastuualueen johtaja Johdon assistenttipalvelut Viestintä Kansainväliset asiat Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

SOPIMUS 1/6. Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013. Kannonkosken kunta Opintie 2 C, 43300 Kannonkoski

SOPIMUS 1/6. Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013. Kannonkosken kunta Opintie 2 C, 43300 Kannonkoski SOPIMUS 1/6 16.12.2014 KESELY/563/2014/KES/2 TOIMEKSIANTOSOPIMUS Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaajat: Keski-Suomen ELY-keskus, PL 250,

Lisätiedot

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus luo edellytyksiä o Kehittyvälle elinkeinoelämälle o Toimivalle ja turvalliselle liikenteelle o Hyvälle elinympäristölle ja kestävälle kehitykselle ELY-keskus avaa

Lisätiedot

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen Lausunto 1.2.2019 / wepdwukmtcw 136480C1 ASIA VARELY/228/2019 Nousiaisten kunnanhallitus nousiaisten.kunta@nousiainen.fi Viite: Nousiaisten kunnan lausuntopyyntö 7.1.2019 Lausunto luonnokseen kunnantalon

Lisätiedot

LIVI/8880/ /2017 VT-065

LIVI/8880/ /2017 VT-065 LIVI/8880/04.02.01/2017 VT-065 LIIKENNEVIRASTON JA TAMPEREEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KOSKIEN SANTALAHDEN MELUSEINÄN SUUNNITTELUA, RAKENTAMISTA, OMISTAMISTA, KUNNOSSA- JA PUHTAANAPITOA SEKÄ MAANKÄYTTÖÄ

Lisätiedot

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen Esittelytilaisuus 3.6.2014 Rauno Tuominen HOLLOLAN KUNTA LAHDEN KAUPUNKI Yleisötilaisuuden ohjelma Klo 17.00 Tervetuloa ja avaus ELY-keskuksen

Lisätiedot

Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus

Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1 (5) Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1. Sopimuksen osapuolet Toimittajat Tilaajat 2. Hankkeen yhteyshenkilöt Tilaajan yhteyshenkilö: Rovaniemen kaupunki Toimittajan (jäljempänä ryhmän)

Lisätiedot

SURAVAGE Perehdytys prosesseihin

SURAVAGE Perehdytys prosesseihin SURAVAGE Perehdytys prosesseihin Digiroad-operaattori info@digiroad.fi 13.3.2019 SURAVAGE Suunniteltu rakennusvaiheen geometria Tiestön keskilinjageometria (JHS 188) Ajantasainen tieto rakenteilla olevista

Lisätiedot

MAANTIEN 387 (VAALIMAANTIE) NORDKALKIN ETELÄPORTIN TIEYHTEYDEN LIITTYMÄ- JA KEVYTLIIKENNEJÄRJESTELYT LAPPEENRANTA Tiesuunnitelma

MAANTIEN 387 (VAALIMAANTIE) NORDKALKIN ETELÄPORTIN TIEYHTEYDEN LIITTYMÄ- JA KEVYTLIIKENNEJÄRJESTELYT LAPPEENRANTA Tiesuunnitelma KUVA-ALA Kuvalla tai ilman. Sijoita mahdollinen kuva tälle paikalle, ylätunnisteeseen (= jää yläkaaren alle: Näytä, Yläja alatunniste. Lisää, Kuva, Tiedostosta; kuvan alareuna reunoissa oleviin merkkiviivoihin

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 21. päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 21. päivänä syyskuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa. HALIKONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 2017 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 2 TIIVISTELMÄ 3 LÄHTÖKOHDAT 4 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS LIITTEET

Lisätiedot

RT 80285 TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Naantalin sataman laiturin nro 20 ramppien peruskorjausurakka

RT 80285 TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Naantalin sataman laiturin nro 20 ramppien peruskorjausurakka elokuu 2001 korvaa RT 80233 1 (5) TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA Hanke Nro Rakennuskohde Naantalin sataman laiturin nro 20 ramppien peruskorjausurakka Tilaaja Naantalin kaupunki, Ympäristövirasto

Lisätiedot

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus

Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus Nousiaisten kunnantalon tontti Liikennejärjestelyiden yleissuunnitelmaselostus 26.02.2019 2(4) SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 NYKYTILANNE... 3 2.1 Liikennejärjestely nykytilanteessa 3 3 YLEISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet. Kari Lehtonen 8.9.2011

Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet. Kari Lehtonen 8.9.2011 Liikenneviraston ohjejärjestelmä Tiensuunnittelun uudet ohjeet Kari Lehtonen 8.9.2011 LIIKENNEVIRASTON OHJELUETTELO Ohjeluetteloon on kaksi reittiä valitse urakoitsijat ja suunnittelijat valitse ohjeluettelo

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA 1(8) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt

URAKKAOHJELMA 1(8) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 1(8) LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 2(8) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 3 1.1 RAKENNUTTAJA... 3 1.2 TILAAJA... 3 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4 2. ARVONLISÄVERO... 4 3. URAKOITSIJAN

Lisätiedot

l1 3. U2. 201Z Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) 10.2.2012 722/2010/KAS/2 Tiesuunnitelma

l1 3. U2. 201Z Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) 10.2.2012 722/2010/KAS/2 Tiesuunnitelma Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus LAPPEENRANNAN KAUPUNKI kaupunginhallitus l1 3. U2. 201Z Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) Tiesuunnitelma Valtatien 6 parantaminen nelikaistaisena tienä Kärjen

Lisätiedot

Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu

Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu TARJOUS XXXXXXX TAMPEREEN KAUPUNKI KAPA Petri Kantola Ramppipuiston kevyen liikenteen väylän sekä Ruskontien eteläpuolisen kevyen liikenteen väylän rakennussuunnittelu Sivu 1 (4) 1 YLEISTÄ Kiitämme mahdollisuudesta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 4219/2016 10.03.01 20 Lausunnon antaminen tiesuunnitelmasta maantien 120 (Vihdintie) parantaminen maanteiden 1324 ja 11365 liittymän kohdalla Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA

LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA Rakentamissopimus 1 (8) SOPIMUSNUMERO xxxxx LIIKENNEVIRASTON JA ROVANIEMEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS OUNASKOSKEN RATASILLAN KORJAUKSESTA Rakentamissopimus 2 (8) 1. SOPIJAPUOLET 2. SOPIMUSKOHDE n kunnossapito-osaston

Lisätiedot

Liikenneviraston ja ELYkeskuksen. sekä arvonmuutosperusteet. PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola

Liikenneviraston ja ELYkeskuksen. sekä arvonmuutosperusteet. PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola Liikenneviraston ja ELYkeskuksen urakka-asiakirjat sekä arvonmuutosperusteet PANK menetelmäpäivä 29.1.2015 Katri Eskola Tilaajan vastuulla Eri sopimusmalleissa on erilaiset urakka-asiakirjat! T-urakka

Lisätiedot

Vt12 Lahden eteläinen kehätie

Vt12 Lahden eteläinen kehätie Uutiskirje 2 / 2017 Vt12 Lahden eteläinen kehätie Hankkeen syksyn kuulumisia Olemme koonneet tähän uutiskirjeeseen pääkohtia hankekokonaisuuden alkusyksyn kuulumisista ja töiden etenemisestä. Lukuiloa!

Lisätiedot

RT TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Maijamäen kiertoliittymän rakentaminen

RT TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Maijamäen kiertoliittymän rakentaminen elokuu 2001 korvaa RT 80233 1 (5) TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Hanke Nro Rakennuskohde Maijamäen kiertoliittymän rakentaminen Tilaaja Naantalin

Lisätiedot

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku 1 (5) Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku Yleissuunnitelma Hankkeesta ei ole tehty yleissuunnitelmaa, koska hankkeen vaikutukset ovat vähäiset. Päätösehdotus Maantiet 3T-1

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (6) Dnro 4248/070/2014

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (6) Dnro 4248/070/2014 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (6) Sisällysluettelo 1 TURVALLISUUSSÄÄNNÖT JA MENETTELYOHJEET... 3 1.1 Säädösperusta... 3 1.2 Turvallisuussääntöjen ja menettelyohjeiden laadinta sekä ylläpito... 3 1.3 Turvallisuussääntöjen

Lisätiedot

RT 80272 VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT 80209

RT 80272 VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA. syyskuu 2000 korvaa RT 80209 syyskuu 2000 korvaa RT 80209 1 (8) VASTAANOTTOTARKASTUKSEN PÖYTÄKIRJA Tämä pöytäkirjalomake ja lomake RT 80275 Virheluettelo liittyvät toisiinsa ja niissä on otettu huomioon Rakennusurakan yleiset sopimusehdot

Lisätiedot

LIVI/2466/ /2017

LIVI/2466/ /2017 LIVI/2466/02.01.02/2017 Kh 1/15.5.2017 165 LIIKENNEVIRASTON JA KIRKKONUMMEN KUNNAN (JÄLJEMPÄNÄ KUNTA) VÄLINEN ALIKULKUSILLAN RAKENTEIDEN JA VALAISTUKSEN SANEERAUKSEN SILTASOPIMUS Liikenneviraston ja Kunnan

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 11/2017 Tarkastelujakso: 1.11.2017-30.11.2017 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 1(5) VANTAAN KAUPUNKI TYÖTURVALLISUUSLIITE No 53209 / 10 25.05.2014 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 2(5) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto Tekninen lautakunta 20 07.03.2017 Kunnanhallitus 54 20.03.2017 Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto 797/10.03.01.01/2016 Tekninen lautakunta 07.03.2017

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

Maakuntauudistus mikä muuttuu joukkoliikenteessä?

Maakuntauudistus mikä muuttuu joukkoliikenteessä? Maakuntauudistus mikä muuttuu joukkoliikenteessä? Suomen Paikallisliikenneliiton Iltapäiväseminaari 16.3.2017 Lainsäädäntöjohtaja Silja Ruokola 1 ELY-keskusten liikennevastuualueiden nykytila 2 Liikennejärjestelmän

Lisätiedot

Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely

Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely Tiestötarkastukset ja vahingonkorvauskäsittely Urakoitsijaseminaari 17.8.2016 17.8.2016 Taustaa Lapin ELY-keskuksen vahingonkorvauskäsittelyssä on noussut esille 1.10.2015 alkaneiden sopimusten myötä tilanteita,

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto. PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS

KITTILÄN KUNTA Tekninen osasto. PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS PÄIVÄKOTI MUKSULAN ja SIRKAN KOULUN AIDAT TYÖSELOSTUS 31.3.2017 2 (5) Sisällys RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 RAKENNUSHANKKEEN KUVAUS... 3 SUUNNITTELIJAT, ASIANTUNTIJAT... 3 YLEISTÄ... 3 TEKNISET VAATIMUKSET...

Lisätiedot

RT TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Kreivin kiertoliittymän rakentaminen

RT TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA. Hanke Nro. Rakennuskohde Kreivin kiertoliittymän rakentaminen elokuu 2001 korvaa RT 80233 1 (5) TALOUDELLISEN LOPPUSELVITYKSEN PÖYTÄKIRJA tarkistettu, muuttamaton, 2. painos, syyskuu 2016 Hanke Nro Rakennuskohde Kreivin kiertoliittymän rakentaminen Tilaaja Naantalin

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS 12.9.2017 Sisällys 2(5) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 SUUNNITTELIJAT... 3 KATSELMUKSET... 3 URAKKAMUOTO JA URAKOITSIJAN VELVOLLISUUDET... 3 TILAAJAN VELVOLLISUUDET... 3 SOPIMUSASIAKIRJAT...

Lisätiedot

Soinlahden teollisuusalueen kehittäminen - Synergiapuisto -hanke

Soinlahden teollisuusalueen kehittäminen - Synergiapuisto -hanke 1 (2) 23.8.2011 Soinlahden teollisuusalueen kehittäminen - Synergiapuisto -hanke Hanke tiivistetysti Hanke sisältää Soinlahden teollisuusalueen suunnittelun ja liikennejärjestelyjen toteutuksen sekä puu-

Lisätiedot

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe 19.1.2016 1 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Hankekokonaisuuden esittely Espoon kaupunkitekniikka rakennuspäällikkö

Lisätiedot

DN:o 1 (5) 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä kaupunki) Liikennevirasto PL Helsinki. 2. Sopimuksen tausta

DN:o 1 (5) 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä kaupunki) Liikennevirasto PL Helsinki. 2. Sopimuksen tausta DN:o 1 (5) Mt. 101:n (Kehä I) - Kivikontien eritasoliittymän, mt. 101:n (Kehä I) - Hämeenlinnanväylän eritasoliittymän sekä mt. 101:n (Kehä I) välillä Espoon raja Vihdintie edistämistä koskeva aiesopimus

Lisätiedot

Valaistuksen rakennussuunnitelma Hattulan kunta Kalliolantien klv.

Valaistuksen rakennussuunnitelma Hattulan kunta Kalliolantien klv. HATTULAN KUNTA Valaistuksen rakennussuunnitelma Hattulan kunta Kalliolantien klv. SÄHKÖTYÖSELITYS Piir.no: 001 - / 20.04.2016 / MHa SISÄLLYSLUETTELO PROJEKTIN TIEDOT JA YHTEYSHENKILÖT... 2 YLEISTÄ... 3

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 22.10.2014 Sivu 1 / 1 4310/10.00.00/2014 107 Tiedonanto Turuntien aluevaraus- ja maankäyttösuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Pauliina Kuronen, puh. 046 877 3006 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998.

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. 1 Urakkasopimus YSE 1998 RT 80260 RT 80260 1(5) URAKKASOPIMUS YSE 1998 Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Numero Rakennuskohde Urakkasopimus PÄÄURAKKA 1

Lisätiedot

MENETTELYTAPAOHJE RAKENNUTTAMINEN HSY JA ESPOON KAUPUNKI 17.6.2015 Liite 3

MENETTELYTAPAOHJE RAKENNUTTAMINEN HSY JA ESPOON KAUPUNKI 17.6.2015 Liite 3 VESIHUOLLON RAKENNUTTAMISEN ERITYISPIIRTEET Sisällysluettelo 1 Menettelytapaohje ja sen käyttö... 2 2 Hankinta... 2 3 Valvonta... 3 4 Vastaanotto... 4 5 Suoriteseuranta... 4 6 Laskutus ja kokouskäytännöt...

Lisätiedot

Urakoitsijaseminaarin avaus

Urakoitsijaseminaarin avaus Urakoitsijaseminaarin avaus LVM:n hallinnonalan virastouudistus ja maakuntauudistus 22.8.2017 LVM:n hallinnonalan virastouudistus 31.5.2017 2 3 Maakuntauudistus ja maantielain uudistus (luonnos 5.7.2017)

Lisätiedot

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa MUISTIO 1 (3) MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa Valta-, kanta- ja seututeitä sekä niitä yhdistäviä ja niiden jatkeena olevia teitä varten, jotka palvelevat pääasiassa

Lisätiedot

JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset

JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset periaatteet Hanke-esittely Keskustelua Tilaisuuden päättäminen

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU. Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin. Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle

TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU. Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin. Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle TARJOUS xxxxxxxx TAMPEREEN KAUPUNKI YLEISTEN ALUEIDEN SUUNNITTELU Hanna Montonen, Juha-Pekka Reilin Duon aukiosuunnitelma Insinöörinkadulle Sivu 1 (4) 1 YLEISTÄ Kiitämme mahdollisuudesta tarjota asiantuntijapalveluitamme

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017

SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017 1/5 SOPIMUS HELSINGIN JA ESPOON MERIALUEEN KALATALOUDELLISESTA YHTEISTARKKAILUSTA VUONNA 2017 Tämä sopimus tulee voimaan 1.1.2017 ja se korvaa 31.12.2017 asti voimassa olevan yhteistarkkailusopimuksen

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA

TURVALLISUUSASIAKIRJA 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2 1.1 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus 2 1.2 Päätoteuttaja 2 1.3 Töiden yhteensovitus 2 1.4 Yhdyshenkilöt 3 2. TYÖALUE JA SEN OLOSUHTEET 3 2.1 Ylläpitoalue

Lisätiedot

Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto

Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto 1.3-T 1 (8) Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto Hailuodon kiinteän yhteyden tiesuunnitelma käsittää maantielle 816 noin 8,4 kilometrin pituisen uuden silta- ja pengeryhteyden

Lisätiedot

TIEMERKINTÄPÄIVÄT 2015 12. 13.2.2015

TIEMERKINTÄPÄIVÄT 2015 12. 13.2.2015 TIEMERKINTÄPÄIVÄT 2015 12. 13.2.2015 Solo Sokos Hotel Torni Tampere Kimmo Myllynen 12.2.2015 T A M P E R E E N K A U P U N K I Esityksen sisältö 01 Johdanto 02 Ajoratamerkintöjen teettäminen 03 Laatu ja

Lisätiedot

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 5 TURVALLISUUSASIAKIRJA KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU RUOTULA JA TAKAHUHTI Suunnitelmanumerot:14105, 14104, 14103, 14163, 14164 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa

Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa 1.5T_liite Tiesuunnitelman kustannusten ja kustannusjakoesityksen erittely 14.3.2014 Maku-indeksi

Lisätiedot

Petri Keränen. Pohjois-Savon ELY-keskus

Petri Keränen. Pohjois-Savon ELY-keskus Petri Keränen Pohjois-Savon ELY-keskus 30.10.2014 KESTÄVÄ KEHITYS KANNATTAVA JA KEHITTYVÄ YRITYSTOIMINTA TOIMIVA ALUERAKENNE ELYjen palvelut Yrityksille ja yhteisöille Osaava työvoima Maatalouden tuki

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan lausunto Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta

Kirkkonummen kunnan lausunto Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta Palvelutuotannon lautakunta 117 21.10.2015 Kunnanhallitus 345 02.11.2015 Kirkkonummen kunnan lausunto Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta 2016-2019 701/08.00.01/2015 Palvelutuotannon

Lisätiedot

LIIKENNÖINTISOPIMUS NRO

LIIKENNÖINTISOPIMUS NRO Dno Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pp.kk.2014 KASELY/1550/06.10.02/2013 20.12.2013 LIIKENNÖINTISOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Kaakkois-Suomen ELY-keskus Osoite: Käyntiosoite:

Lisätiedot

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 20.5.2013 Järvenpään kaupunki työ nro 5582 Eltel Networks Oy työ nro JK-U382 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä

Lisätiedot

Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen. Tekninen ja ympäristötoimi

Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen. Tekninen ja ympäristötoimi Rautatienkadun kiertoliittymän rakentaminen Tekninen ja ympäristötoimi 23.11.2017 Asialista Kiertoliittymän rakentaminen Tiedotus Tarvittavat tiedot ennen urakan alkamista Kiertoliittymän kilpailutus-

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTO VT-010

LIIKENNEVIRASTO VT-010 Dnro 4198/0824/2014 LUONNOS 8.9.2014 LIIKENNEVIRASTO VT-010 LIIKENNEVIRASTON JA SUONENJOEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS SUONENJOEN RATAPIHAN PARANNUSTYÖ 1 SOPIMUSKOHDE 2(6) Liikenneviraston ja Suonenjoen

Lisätiedot

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja

Soidinpuiston ykk, U-6553 Turvallisuusasiakirja Turvallisuusasiakirja Pornaisissa 28.12.2014 Suunnitellut: Ins. (amk) Heikki Väisänen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija Tarkastanut: Ins. Jyrki Hämäläinen A-lk:n betonisiltojen korjaussuunnittelija

Lisätiedot

RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA

RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA OULUN KAUPUNKI 1 (5) RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA Yleistä Av-laitetoimittaja sitoutuu suorittamaan sovittua urakkasummaa vastaan tämän asiakirjan, tarjouspyynnön

Lisätiedot