Oulun raadit Yhteenveto tilaisuuksista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oulun raadit Yhteenveto tilaisuuksista"

Transkriptio

1 Oulun raadit 2018 Yhteenveto tilaisuuksista

2

3 Sisällysluettelo 1. Oulun raati -tilaisuudet 2018 Tilaisuuksien yleisesittely 2. Aluekohtaiset yhteenvedot Pohjoinen alue Itäinen alue Eteläinen alue Keskinen alue 3. Muut palautteet Kaupungin tilojen käyttö Liikenteen vaaran paikat Avoimet palautteet 4. Palautetta ja kokemuksia tilaisuuksien työskentelytavasta ja merkittävimmät löydökset Liitteet Palvelukeskittymäkohtaiset palautteet sekä muu avoin palaute erillisessä liitedokumentissa.

4 1. Oulun raati -tilaisuudet

5

6 Oulun raati -tilaisuudet Oulun raati tilaisuuksia pidettiin neljä: Pohjoinen alue 9.1. Itäinen alue Eteläinen alue Keskinen alue Tilaisuuksissa kuntalaisille esiteltiin alueella olevia palvelukeskittymiä ja heitä pyydettiin arvioimaan niitä omasta näkökulmastaan millaisia vaikutuksia keskittymällä on kuntalaisen omaan arkeen? Arviointi tehtiin erillisellä Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimen laatimalla lomakkeella, johon kuntalaisia pyydettiin kirjoittamaan keskittymän vaikutuksista mm. hyvinvointiin, talouteen, palveluiden saavutettavuuteen, tasa-arvoon, yhteisöllisyyteen ja alueen vetovoimaan liittyen omaan arkeensa peilaten. Lomakkeessa oli myös kysymyksiä kaupungin tilojen käytöstä ja liikenteen turvattomiksi koetuista paikoista sekä mahdollisuus antaa avointa palautetta tilaisuuksista. Tilaisuuksien jälkeen Palvelumuotoilu Palo teki yhteenvedon kuntalaisten antamasta palautteesta. Tässä dokumentissa kerrotaan merkittävimmät esille nousseet teemat ja sen jälkeen käydään aluekohtaisesti läpi kuntalaisraatien anti. Erillisessä liitedokumentista löytyvät palvelukeskittymäkohtaiset palautteet sekä avoin muu palaute.

7

8 Oulun raati -tilaisuudet Tilaisuuksissa jätettiin yhteensä 144 kpl arviointilomaketta, jotka jakautuivat seuraavalla tavalla: Pohjoinen alue 31 kpl Itäinen alue 48 kpl Eteläinen alue 48 kpl Keskinen alue 17 kpl Huom. Kaikki tilaisuuksiin osallistujat eivät jättäneet arviointilomaketta. Kuntalaisilla oli myös mahdollisuus arvioida useita palvelukeskittymiä. 48 Lomakkeita (kpl) Pohjoinen alue Itäinen alue Eteläinen alue Keskinen alue

9 Oulun raati -tilaisuudet Lomakkeen jättäneet (kpl) Arviointilomakkeissa pyydettiin ilmoittamaan mistä roolista teki arviointia. 60 Vastauksissa ilmoitettiin seuraavat roolit: Lapsiperheiden edustajia 50 kpl Eläkeläisiä 38 kpl Työssä käyviä 37 kpl Lukiolaisia 3 kpl Työttömiä 1 kpl Muu 15 kpl Lapsiperheitä Eläkeläisiä Työssä käyviä Lukiolaisia Työttämiä Muu

10 Esimerkkejä esittelymateriaaleista

11 2. Aluekohtaiset yhteenvedot

12

13 Haukipudas,

14 Pohjoisen alueen tiivistelmä Haukiputaan tilaisuudessa arvioitiin seuraavat palvelukeskittymät: Haukipudas, Kello-Kiviniemi, Ritaharju-Kuivasjärvi-Pöllönkangas ja Pateniemi-Rajakylä. Kuntalaiset täyttivät tilaisuudessa 31 lomaketta. Eniten vastauksia jätettiin Haukiputaan palvelukeskittymästä. Huom. Tilaisuudessa ei jätetty yhtään arviota Pateniemi-Rajakylän palvelukeskittymistä. Suurin osa tilaisuuteen osallistujista oli eläkeläisiä, mukana oli jonkin verran myös työssä käyviä ja lapsiperheiden edustajia. Paikalla oli myös yksi opiskelija. Haukiputaan tilaisuuden yhteydessä on tärkeää mainita, että koska esitetyt ratkaisut koskivat enimmäkseen lapsiperheitä, eläkeläiset kokivat arviointien tekemisen suurelta osin turhaksi. Esillä olevat vaihtoehdot eivät nimittäin vaikuttaneet heidän omaan elämäänsä ollenkaan. Tämä asia heijastuu luonnollisesti heidän arviointeihinsa ja palautteeseensa. Haukiputaan kyläkoulujen, erityisesti Jokikylän, menetys koettiin negatiiviseksi. Koulujen lakkauttaminen ja rakentamisen jäädyttäminen eivät kehitä alueen vetovoimaisuutta. Kuntalaiset kokivat, että nämä muutokset eivät kannusta lapsiperheitä muuttamaan ja asumaan alueella. Kuntalaiset kannattivat kirjaston säilyttämistä nykyisissä tiloissaan. Jos Kellon asukastupa yhdistyy Kiviniemeen, sen koettiin vaikuttavan negatiivisesti kuntalaisten arkeen. Yhteisöllisyyttä on saatu lisättyä ja vaihtoehdot vaarantavat sen. Ritaharju-Kuivasjärvi-Pöllönkangas palvelukeskittymän vaihtoehdoilla ei koettu olevan suuria vaikutuksia kuntalaisten arkeen.

15 22 arviointia 6 arviointia 3 arviointia 0 arviointia

16

17 Talvikangas

18 Itäisen alueen tiivistelmä Talvikankaan tilaisuudessa arvioitiin seuraavat palvelukeskittymät: Myllyoja, Korvensuora, Jääli, Kiiminki, Ylikiiminki ja Yli-Ii. Tilaisuudessa jätettiin yhteensä 48 lomaketta. Kiimingin ja Yli-Iin palvelukeskittymistä jätettiin eniten arviointeja. Tilaisuuteen osallistui lukuisia työssä käyviä, lapsiperheiden edustajia ja nuoria. Paikalla oli myös muutama eläkeläinen. Kiiminkiläiset ja yli-iiläiset toivat tilaisuuteen oman vastineensa palvelukeskittymien vaihtoehdoille, ns. vaihtoehto 3:n. Kiimingin vaihtoehto 3:n sisältö jäi osittain epäselväksi, koska arviointilomakkeissa ei ollut sen sisältöä varmuudella esitelty. Yli-Iin vaihtoehto 3 toimitettiin erillisellä lapulla. Yli-Iin osalta toivottiin mm. nykyisen kirjaston kehittämistä monitoimitilaksi. Yli-Iin osalta koettiin, että paikalliset olot eivät taivu olohuonekaavaan. Suurin osa arvioinneista vastustivat Kiimingin lukion lakkauttamista. Ratkaisuilla koettiin olevan monia negatiivisia vaikutuksia mm. hyvinvointiin ja palveluiden saavutettavuuteen. Niin ikään Myllyojalla ja Korvensuoralla koettiin Laanilan lukion ja kirjaston siirtämisellä olevan monia negatiivisia vaikutuksia alueelle. Jokirannan koulun sisäilmaongelmat koettiin vaikuttavan voimakkaasti lasten hyvinvointiin ja ns. väistötilaa toivottiin alueelle mahdollisimman nopeasti.

19 7 arviointia 7 arviointia 3 arviointia 14 arviointia 3 arviointia 14 arviointia

20 Oulunsalo-talo

21 Oulunsalo

22 Eteläisen alueen tiivistelmä Oulunsalo-talon tilaisuudessa arvioitiin seuraavat palvelukeskittymät: Maikkula, Kaakkuri, Oulunsalo ja Kaukovainio Tilaisuudessa jätettiin 48 lomaketta. Suurin osa arvioinneista käsitteli Oulunsalon palvelukeskittymiä (45 kpl). Kaukovainion palvelukeskittymistä ei jätetty yhtään arviointia. Tilaisuuteen osallistui eniten lapsiperheiden edustajia ja työssä käyviä. Mukana oli myös eläkeläisiä. Oulunsalon tilaisuuden yhteydessä on tärkeää mainita, että esitetyt ratkaisut eivät miellyttäneet oulunsalolaisia. Heistä välittyi vahva pettymys nykyiseen tilanteeseen ja siihen, että vuoden 2016 valtuuston päätös oltiin vesitetty oulunsalolaiset ilmaisivat kokevansa vääryyttä. Vain pieni osa oulunsalolaisista arvioi annettuja vaihtoehtoja. He olivat vahvasti sitä mieltä, että heidän pitäisi pystyä vaikuttamaan ja rakentamaan itse parempi vaihtoehto numero kolme. Epätietoisuus kouluverkosta rasittaa kuntalaisia. He olivat sitä mieltä, että lukion ja kirjaston tulisi säilyä Oulusalossa ja että 0-6- luokkaisille koululaisille pitäisi pystyä tarjoamaan lähikoulu. Koulut ja lukiot säilyttämällä taattaisiin kuntalaisten tasavertaisuus ja sillä olisi positiivisia vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin. Lukion säilyttäminen lisäisi turvallisuutta ja pitäisi yllä alueen vetovoimaisuutta. Osa vastaajista kertoikin jo harkitsevansa tämän asian takia muuttoa muualle.

23 1 arviointi 2 arviointia 45 arviointia 0 arviointia

24 Oulun Kaupunginteatteri

25 Oulun teatteri

26 Keskisen alueen tiivistelmä Oulun kaupunginteatterin tilaisuudessa arvioitiin seuraavat palvelukeskittymät: Kastelli, Tuira-Toppila, Ydinkeskusta ja Karjasilta-Höyhtyä Kuntalaiset jättivät tilaisuudessa 17 lomaketta. Karjasilta-Höyhtyän alueen palvelukeskittymistä ei jätetty yhtään arviointia. Tilaisuuteen osallistui lapsiperheiden edustajia, työssä käyviä ja eläkeläisiä. Keskisen alueen palvelukeskittymävaihtoehdot herättivät vähiten negatiivisia reaktioita ja suuria tunteita osallistuneissa kuntalaisissa. Arvioinneissa negatiivisia vaikutuksia koettiin olevan eniten asukastupien lakkautuksilla tai siirtämisellä.

27 2 arviointia 6 arviointia 0 arviointia 9 arviointia

28 3. Muut palautteet Huom.Suorat lainaukset on merkitty lainausmerkeillä.

29

30 Kaupungin tilojen käyttö

31 Esteitä tilojen käytölle Suurin osa vastaajista mainitsi kaupungin tilojen käytön pääesteeksi tilojen korkeat vuokrat. Tilojen käyttö ja varaaminen koettiin myös liian vaikeaksi ja byrokraattiseksi - ennen kouluille pääsi sopimalla asiasta opettajien/rehtorin kanssa, nyt paljon monimutkaisempaa. Näiden lisäksi monet vastaajat kertoivat, että tiloja ei tunneta ja niistä on tiedotettu liian vähän. Vastaajat olivat myös tunnistaneet mm. seuraavia esteitä: Tiloja on liian vähän, ne ovat suljettuja, tiloja ei ole vapaana, vuoroja ei saa Etäisyys/tilojen saavutettavuus Tilojen kunto Bussiaikataulut huonoja Tilojen saatavuuden ajankohta huono esim. pelkästään päivällä, vasta klo 22, seurat valtaavat salien inhimilliset pelivuoroajat Virastomestari paikalla vain päivällä Henkilökunnan esim. rehtorin asenne Lyhyet aukioloajat esim. kirjasto Ammattilaisen täytyy olla valvomassa teknisten tilojen käyttöä Huono sisäilma

32 Mitä pitäisi tehdä, jotta kaupungin tiloja käytettäisiin jatkossa? Kuntalaiset kokivat, että eniten käyttöön vaikuttaisi vuokrien alentaminen/kohtuullistaminen niitä voisi saada jopa ilmaiseksi käyttöön. Kuntalaiset kaipasivat myös ilta- ja viikonloppukäytön mahdollistamista. Yksi merkittävä tekijä lisäämään käyttöä olisi tilojen varaamisen helpottaminen esim. sähköisellä ja helppokäyttöisellä varausjärjestelmällä. Myös tiedottamisen lisääminen koettiin hyväksi keinoksi lisätä tilojen käyttöä. Näiden lisäksi kuntalaiset mainitsivat seuraavien toimenpiteiden takaavan tilojen käyttöä: Monipuolisemmat, saavutettavat, viihtyisät ja helpostikäytettävät tilat, joissa kunnollinen varustus. Tiloja saatavilla kaikenikäisille, kaikkien yhdistysten ja harrastuspiirien käyttöön. Mahdollisuus varata esim. yksittäisiä pelivuoroja ryhmille ja perheille. Tyhjillään olevien tilojen käyttöönotto esim. Kivikoulu Kellossa. Tarvitaan lisää tiloja ja työntekijöitä Sähkölukitusten käyttöönotto, tai ovet voisivat olla auki omatoimikirjaston periaatteella eri harrasteryhmille ( Pidentää aukioloaikoja esim. kirjasto, ja ammattilaisia töihin virka-ajan jälkeen klo Toimintaa nuorille, myös iltaisin, sekä lisää yhteisöllisiä tilaisuuksia/tapahtumia kuten Korvensuora-päivät Kokonaisvaltainen lähestyminen, jossa myös lähiliikenneratkaisut/bussi-aikataulut otetaan huomioon/muutetaan, kulkuyhteyksien parantaminen Tiloja ei tulisi keskittää liikaa yhteen paikkaan, sivukylille myös Liikuntasaleja tulisi voida käyttää ilman, että kuuluu johonkin seuraan Eri sektoreiden yhteistyön parantaminen Tiloissa tapahtuvan toiminnan suunnittelu Asennemuutosta henkilökunnalle Siirtyä someen

33 Mihin tiloja käytettäisiin? Kuntalaiset haluaisivat käyttää kaupungin tiloja ennen kaikkea kuntoiluun, höntsä -urheiluun ja liikunnan harrastamiseen. Tämän lisäksi mainittiin seuraavia käyttötarkoituksia: Erilaisiin lasten ja aikuisten harrastus- ja kerhotoimintaan taide- ja lukupiirit, partio, yhdistykset, vapaaehtoistoiminta, käsityöja vertaistukiryhmät (ompelukoneet jne.), kuorot ja bändit, eläketoiminta. Kokouksiin, erityisesti klo Erilaisiin esityksiin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin esim. myyjäiset, näyttelyt, oman perheen/suvun urheiluturnaukset ja LANtapahtumat, konsertit. Perhejuhliin, lasten syntymäpäiväjuhliin, illanistujaisiin, videoiltoihin Ikäpolvien kohtaamisen mahdollistamiseen ja yhteisoloon/yhteistoimintaan Koulutehtävien tekemiseen, kokeisiin valmistautumiseen ja tietokoneen käyttöön (kirjasto) Päiväkahviloina ja seurustelutiloina (kuntalaisten olohuoneina)

34 Liikenteen vaaran paikat

35 Pohjoinen alue Turvattomiksi tunnistetut paikat ovat vaarallisia huonon liikennesuunnittelun vuoksi. Muun muassa pyöräteitä ja katuvaloja puuttuu. Isojen digitaalisten taulujen kerrottiin vaarantavan liikenteen. A: Martinniemi: Kurtintieltä puuttuu kevyenliikenteen väylä. Martinniemen koulun kohdalla vaarallinen risteys ja linjaautopysäkit kapeat, ahtaat ja todella vaaralliset. Kun linja-auto on pysäkillä, ei pääse ohi. Linja-autopysäkit pitäisi siirtää. B: Rantapohja-Huvipolku-Siikasaari risteys on vaarallinen ja useita vaaratilanteita on syntynyt. Siikasaarentiellä ei kevyenliikenteen väylää. Huvipolun risteys Rantapohjan kohdalla erittäin vaarallinen. Pienemmillä kaduilla ei valaistusta. Keiskan rinteestä poistettiin valot. Miksi? Paikka on suosittu pulkkamäki talvella ja nyt todella vaarallinen, kun lapset laskevat pimeässä. C: Revontien risteykset: ihmetyttää suuresti, miksi osassa tien risteyksissä sivuteiltä tullessa on komio ja osassa ei. Kirkonkylällä tiet kaavoitettu liian kapeiksi esim. Rannantie, myös pyöräteitä puuttuu. Parkkipaikkoja kauppojen luona liian vähän. D: Kiviniementien-Lohitien risteys ja suojatie. Huono näkyvyys. Perhetaksit koululla: haku- ja tuontiliikenne lähtevien koululaisten sekaan. Kiiminkijoentie nousi esiin erittäin monessa vastauksessa, sillä sen koetaan olevan erittäin vaarallinen: paljon rekkaliikennettä ja linja-autoja. Kiimingintien ylitys Asemakyläntielle myös Onkamontien risteys alamäessä vaarallinen. Kiiminkijoentietä kuvaillaan hengenvaaralliseksi koululaisille, eikä siellä ole pyörätietä. Alueen katuvalaistus on myös puutteellinen. Putaankyläntie on vaarallinen ja tien kunnossapitoluokitus on sellainen, että se aurataan vasta illalla, lapset menevät kouluun aamulla. Eräs vastaaja oli yllättynyt siitä, että Jokikylässä ei ole lainkaan turvattomiksi tunnistettuja paikkoja. Länsituulen koululta Santaholmalle päin kulkee paljon koululaisia, kapea vaarallinen tie vailla pyörätietä.

36 Itäinen alue Hintan koulun edessä oleva parkkipaikka on liian pieni. Myllyojan ostoskeskukseen tarvittaisiin alikulkuväylä. Kohta C on vaarallinen Sangintien takia, koska siinä on niin vilkas liikenne. Haapalehdontie Koivumaantie: vaarallisuuteen vaikuttaa Raitotien keskeneräisyys, lasten koulutiellä on paljon liikennettä ja vaarallisia ylityksiä. Vaalantien kunnossapito on ollut todella heikkoa ja tie on hyvin vaarallinen varsinkin talvella. Kesällä kevyenliikenteenväylä olisi tarpeellinen, koska tiellä on todella paljon pyöräilijöitä. Kova liikenne olohuoneen ympärillä (Korvensuora) Tuiskutiellä on kova liikenne varsinkin aamuisin koulun myötä liikenne on lisääntynyt Paljon bussiliikennettä (Korvensuora) Koulun ympäristö on vaarallinen jalankulkijoille ja koululaisille (Korvensuora) Pohjantähdentiellä oleva suojatie vaatii hidastekorotuksen, koska kyseessä on lasten kulkureitti läheiselle leikkikentälle ja he liikkuvat vauhdilla alamäkeä pitkin. Näkyvyyttä estävät talot ja bussipysäkit. Pitkällä suoralla myös autot ajavat erittäin lujaa. Auttaisiko jalankulkijoista varoittava valo autoilijoita hidastamaan vauhtia kuten Kastellin koulun lähettyvillä. Talvikankaantien ja Tuiskutien risteys on tukkoinen ja vaarallinen risteys jalankulkijoille ja autoille, koska molemmilla puolilla olevilla bussipysäkeillä ei ole levikkeitä. Risteyksessä on paljon liikennettä. Tuiskutiellä ei ole kevyen liikenteen yhteyttä uudelta koululta Saleen, joten oppilaat kulkevat ajotiellä. Vaaratilanteita on jatkuvasti. Talvikankaan koulun ajoliittymä Villiviikarin kulmalla on erittäin vaarallinen. Siellä kulkee päiväkotilapset, koululaiset ja autot. Tämän lisäksi asvaltointi on rikki ja siinä on iso monttu. Liittymän voisi siirtää tien päähän.

37 Itäinen alue Koulun pihalla pitäisi olla paremmat valot iltaisin (Talvikangas?) Mopopojat ja mopoilla rälläily kuriin Ylitys/alitusmahdollisuuksia ei ole kriittisissä paikoissa Kuusamontiellä Talvikankaalta puuttuvat turvalliset tienylityspaikat esim. Pohjantähdentiellä Tarvitaan lisää jalkakäytäviä Pääteiden auraus on huonolaatuista Taajaman keskustan kaikki auraukset pitää olla yhdellä tekijällä. (Ylikiiminki) Piha-aurausten teko on välttämätöntä, mutta pihaliittymien aurauspolanteiden koettiin vaarantavan liikennettä (Ylikiiminki) Kuusamontien liikenne koetaan kovaksi, joten Honkimaan kohdalle halutaan alikulku Kuusamontien alle. Kuusamontien risteys on vaarallinen, samoin moni muukin ison tien kohta. (Kiiminki) Kevyen liikenteen alikulki pitäisi olla Purontieltä tultaessa Kuusamontielle Oppilaiden tämänhetkinen liikkuminen ei aina suju sutjakkaan. Vesistön läheisyys ja liikuntapaikkojen eri puolilla sijaitseminen lisäävät lasten liikkumista ja myös vaikutusta liikenneturvallisuuteen. Pyörätie puuttuu monelta tieltä esim. Takalontie, Purantie, Vehmaansuontie. Alakylästä, Kuivasjärventien varresta puuttuu keveyn liikenteen väylä. B: Alueen poikki menee teitä, joissa on paljon liikennettä, myöskin raskasta liikennettä. Nykyään teiden kunto on heikko ja varsinkin talvikunnossapito todella ala-arvoista. B: Liikennejakajat ovat ahtaasti Puron-Yli-Iin teiden risteyksessä.

38 Eteläinen alue A: Kohdassa kulkee todella paljon liikennettä. Kesällä todella paljon matkailijoita Hailuotoon. Jos silta rakennetaan Hailuotoon liikenne lisääntyy ja nopeudet nousevat usein korkeiksi. Raskasta kalustoa tulee näkymään. Pienet lapset vaarassa, kun heidän tulee ylittää Hailuodontie. Salonpään koulun kohdalla on sattunut jopa poliisille ilmoitettu vaaratilanne. Saarekkeet ja 60 km/h ei riitä. Tarvitaan lisää turvallisuutta lisääviä tekijöitä kyseiselle alueelle. Hailuodontien ylitys, jotta pääsee kouluun. Päiväkodin jatkuva haku- ja vientiliikenne, jonka seassa ala-astelaiset kulkevat koulumatkansa. Tarvitsee alikulun. B: Turvattomat Hailuodontien ylityspaikat D: Pirttilammentiellä ei ole kevyen liikenteen väylää koko Iinatintien matkalle. Minun arjessa pahin paikka kohta B, Hailuodon-Karhuojan tie. Alueella on runsaasti lapsia sekä vilkkaasti liikennöity Hailuodon tie. Niemenrannan koulun kohdalla on vain 1 kevyen liikenteen alikulku. Kevyen liikenteen väylillä liikkuu myös mopot ja Hailuodon ja kevyen liikenteen välisellä kaistaleella liikkuvat moottorikelkat. Mielestäni vähintään Lassilantien kohdalla olisi oltava lisäksi alikulku kevyelle liikenteelle. Tällä hetkellä siinä ei ole edes suojatietä. Hailuodon-Varjakantien risteys. Varjakantie on todella kapea ja sieltä puuttuu kevyenliikenteen väylä. Vaarallinen tien ylitys Koivikkokujan ja Varjakantien kohdalla, mistä lasten täytyy kulkea pari metriä tien reunaa pitkin risteysalueella. Karhuojan alueelle tarvitaan kevyen liikenteen väylä. A & B: teiden kunnossapito on laiminlyöty huonolla aurauksella talvisin. Kohdista puuttuu ali-/ylikulkupaikat

39 Eteläinen alue C: Nuoret ovat oppineet käyttämään kyseistä paikkaa tien ylitykseen. Tämä pitäisi estää aidoin. Suojatiemerkki puuttuu Lassilan- ja Hailuodontien risteyksestä. Vaaralliset paikat muuttuu lähiaikoina paremmiksi Hailuodon liikenneyhteyksiä rakennuksen yhteydessä, ei ole miinustekijä. Tiet ovat aivan kuin perunapelto kesällä (tiekarhut takaisin). Kirkonkylän koulun läheisyydessä liikenne vilkasta, tie kapea ja oppilaat pieniä (eivät aina muista kulkea laidassa). Hailuodontie: tietyt ruuhka-ajat (lautta-aikataulut)

40 Keskinen alue A: Autoilijat ajaa reilusti päin punaisia. Linja-autojen kuollut kulma risteyksessä ja näin ollen lyhyt lapsi ei näy. Pyöräilijät ajavat jalkakäytävällä bussipysäkkien kohdalla. Kulttuurilliset erot suuria kantaväestöllä ja maahanmuuttajataustaisilla. Merikoskenkatu: Kova liikenne, vähän ylityspaikkoja ja ihmiset ylittävät sitä vääristä kohdin. Merikoskenkatu on ahdas ja kävelijöiden liikennevalot todella lyhyet. Kaikki eivät ehdi yli vihreillä valoilla. Isoja tiheästi rakennettuja komplekseja, johon tietyn tyyppiset ihmiset ohjataan asumaan. Tuiran sillalla pyörätie tosi kapea ja siinä ajetaan vauhdilla. Talvella pyörätiet liukkaita ja sohjoisia.

41 Avoimet palautteet

42 Avoimet palautteet Avoimet palautteet käsittelivät läheisesti samoja teemoja, joista kuntalaiset kertoivat jo arvioinneissaan. Eniten keskityttiin kommentoimaan päätöksentekoa ja kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia sekä reuna-alueiden kohtelua, palveluiden katoamista ja koulujen tilannetta. Alla muutamia esimerkkejä: Jos tehdään kouluverkkotiivistyksiä, ne kannattaa tehdä keskikaupungilla. Esim. taidelukio olisi hyvä idea (OSYK + Madetoja). Sitten voisi olla pop up lukioita vaikka siellä Hiukkavaarassa. Olisihan se kiva, jos saisi edes jotain palvelua verorahoillaan. Oulu tekee kyselyjä, mutta niillä ei ole vaikutusta mm. palveluverkkoon. Siku-palvelukeskittymää ei voi arvioida yksittäin ilman/irrallisena muista palveluista. Pitäisi pystyä arvioimaan koko kaupungin sektoreiden näkökulmasta. Mikä kaihertaa: Palvelukeskittymien määrittely kiinteistölähtöisesti eikä ihmislähtöisesti käyttäjät. Tämä on todella harhaan johtavaa kuntalaisvaikuttamista. Tämä estää vaikuttamisen. Tällaisella prosessilla vain pyritään hiljentämään. Ei näistä kahdesta vaihtoehdosta voi valita. Molemmat on huonoja. Tuntuu, kuin nämä olisi valmisteltu työpöydän ääressä ilman, että tiedetään miten nämä päätökset tulevat todellisuudessa vaikuttamaan. Olen todella pettynyt!! Tärkeää olisi kuulla kuntalaisia ennen esityksen julkistamista/ laatimista. Näin oltaisiin säästytty vastakkainasettelusta, riitelystä, närästyksestä, jne. kuntalaisten taholla. Nyt paiskattiin märkä rätti päin kuntalaisten kasvoja Toimintamenetelmä on YLHÄÄLTÄ SANELEVA, pelkästään. Huom. Suorat lainaukset on merkitty lainausmerkeillä.

43 Kokemuksia tilaisuuksien työskentelytavasta

44 Palautetta ja kokemuksia tilaisuuksien työskentelytavasta Oulun raadit tilaisuuksien yleistunnelmaan vaikutti vahvasti paikalle tulleiden kuntalaisten tyytyväisyys esillä olleisiin palvelukeskittymien vaihtoehtoihin. Tyytymättömyys vaihtoehtoihin heijastui myös siihen, miten he kokivat tilaisuuden osallistamismenetelmät. Tilaisuuksien havainnointien, kuultujen kommenttien ja lomakkeiden vastausten perusteella osa kuntalaisista koki vahvasti, että käytetty arviointilomake ei ollut sopiva menetelmä raatiin. He kokivat, että lomakkeen täyttäminen ei ollut osallistava ja kuntalaisia kuunteleva tapa. Useat kuntalaiset kommentoivat myös sitä, että esillä olevien vaihtoehtojen kovin suppeat esittelymateriaalit sekä se, että vaihtoehtojen välillä voi olla vain pieniä eroja, tekivät arvioinnin vaikeaksi. Tämän lisäksi kuntalaiset kertoivat ja kirjoittivat, että arviointilomake oli kankea, ja sen kysymykset tuntuivat epäselviltä ja vaikeasti ymmärrettäviltä. Tilaisuuksissa oli myös havaittavissa, että osa osallistujista koki lomakkeen täyttämisen olevan kovin työlästä - täyttäminen saattoikin näin ollen jäädä kesken. Kuntalaiset antoivat palautetta siitä, että jos heitä halutaan kuulla, sen pitäisi tapahtua aikaisemmin jo siinä vaiheessa, kun tällaisia suunnitelmia tehdään. Lomakkeiden avulla ei päästy käsiksi syvälliseen tietoon, koska kuntalaisten vastaukset pysyttelivät yleisellä tasolla, vaikka heitä pyydettiin arvioimaan keskittymiä omasta näkökulmastaan ja arjestaan. Kuntalaiset kokivat, että he eivät halua tehdä arviointia pelkästään omasta näkökulmastaan vaan he haluavat arvioida vaikutuksia laajemmasta näkökulmasta. Kuntalaisten vastaukset keskittyivät suurelta osin kritisoimaan keskittymiä negatiivisesti ja hyvin luonteenomaista oli, että koko lomake keskittyi vain yhteen asiaan. Monet vastauksista olivat myös monitulkintaisia, joten on vaikea varmasti tietää, mitä niillä on tarkoitettu ja onko ne onnistuttu tulkitsemaan juuri kirjoittajan haluamalla tavalla. Vaikka lomakevastauksia saatiin yhteensä 144 kpl, ne jakautuivat epätasaisesti eri palvelukeskittymien välillä: osa palvelukeskittymistä ei saanut yhtään vastausta tai vain muutaman. Palvelukeskittymäkohtaisten vastausten ryhmittely ja analysointi kuntalaisroolin kuten eläkeläinen, työssä käyvä mukaisesti oli mahdotonta edellä mainittujen syiden takia.

45 Merkittävimmät yleiset löydökset Tilaisuuksien ja arviointilomakkeiden pohjalta voidaan sanoa, että merkittävimmät tilaisuuksien yleislöydökset ovat seuraavat: Yleisesti kuntalaiset kokevat minkä tahansa palvelun supistamisen tai lopettamisen omalla alueellaan heikentävän palveluiden saavutettavuutta, vaikuttavan negatiivisesti tasa-arvoon ja yhteisöllisyyteen, heikentävän alueen vetovoimaa, lisäävän omia tai lasten kuluja sekä alentavan hyvinvointia. Kuntalaiset kokevat omat vaikutusmahdollisuutensa pieniksi. He mietiskelivät, että onko heidän palautteellaan oikeasti mitään vaikutusta vai onko päätökset jo oikeasti tehty Lukeeko näitä lomakkeita kukaan? Meneekö nämä suoraan roskiin? Onko tämä kuulemista kuulemisen vuoksi? Kuntalaiset toivat esille, että heitä tulisi kuunnella aiemmassa vaiheessa, jo ennen kuin tehdään tai esitellään suunnitelmia. Varsinkin syrjäisemmillä, ns. reuna-alueilla, kuten Yli-Ii, Oulunsalo, Kiiminki, asuvat kuntalaiset kokivat, että heitä ei kohdella samanarvoisina kuin muita oululaisia - heitä ei kuunnella. Kuntalaiset kokivat, että lomakkeiden käyttö ei tuntunut heistä osallistavalta ja heidän tarpeitaan syvällisesti kuuntelevalta menetelmältä. Kommenteissa kuului, että heidän mielestään heidän vastauksiaan ohjattiin liikaa valmiilla lomakkeella.

46

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Itäinen alue

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Itäinen alue Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys Oulun raati 11.1.2018, Itäinen alue Ohjelma Kahvit klo 18.00 saakka klo 18.00 Tilaisuuden avaus, Juha Hänninen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkko. Esittelydiat Mika Penttilä

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkko. Esittelydiat Mika Penttilä Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkko Esittelydiat Mika Penttilä 5.2.2018 Tavoitteena Laatu ja vaikuttavuus Laaja valmistelu ja analysointi OPS ja uudet oppimisympäristöt Kuntalaispalaute Oppilasmäärien

Lisätiedot

Osallisuus Oulussa, totta vai tarua? Pasi Laukka, Yhteisötoiminnan päällikkö

Osallisuus Oulussa, totta vai tarua? Pasi Laukka, Yhteisötoiminnan päällikkö Osallisuus Oulussa, totta vai tarua? Pasi Laukka, Yhteisötoiminnan päällikkö Missä ollaan nyt? -kaiken ikäisten kuntalaisten osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen - Kuntalaisten osallisuus

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Pohjoinen alue

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Pohjoinen alue Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys Oulun raati 9.1.2018, Pohjoinen alue Ohjelma Kahvit klo 18.00 saakka klo 18.00 Tilaisuuden avaus, Satu Haapanen, sivistys- ja kulttuurilautakunnan

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Eteläinen alue

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Eteläinen alue Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys Oulun raati 17.1.2018, Eteläinen alue Ohjelma Kahvit klo 18.00 saakka klo 18.00 Tilaisuuden avaus, Satu Haapanen, sivistys- ja kulttuurilautakunnan

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Keskinen alue

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys. Oulun raati , Keskinen alue Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoselvitys Oulun raati 18.1.2018, Keskinen alue Ohjelma Kahvit klo 18.00 saakka klo 18.00 Tilaisuuden avaus, Kyösti Oikarinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Kouluverkkoselvitys - peruskoulu- ja lukioverkon vaihtoehdot. Valtuustoinfo 1.2.2016

Kouluverkkoselvitys - peruskoulu- ja lukioverkon vaihtoehdot. Valtuustoinfo 1.2.2016 Kouluverkkoselvitys - perus- ja lukioverkon vaihtoehdot Valtuustoinfo 1.2.2016 HAUKIPUTAAN LUKIO > (345) TYK Pateniemi + Merikoski > (522) RAKSILAN LUKIO > (Kiiminki + Laanila + Oulunsalo) > (800) OULUN

Lisätiedot

Värikoodit palvelukeskittymissä

Värikoodit palvelukeskittymissä Pohjoinen alue Värikoodit palvelukeskittymissä Nykytilanne Kuntalaisten olohuone Muutokset 2018-2019 Muutokset vuoteen 2026 mennessä Haukiputaan palvelukeskittymä 0-6-vuotiaiden lasten määrä kääntynyt

Lisätiedot

Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23

Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23 EK-ARTU -hanke Arjen turva kysely Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23 Miehikkälän kirkonkylä: Miehikkälä 12, Saivikkala 11 7.2.2013 1 Taustatietoja vastaajista (23) Naisia vastaajista 14 Miehiä vastaajista

Lisätiedot

Kouluverkkoselvitys. Alustavat vaihtoehdot

Kouluverkkoselvitys. Alustavat vaihtoehdot Kouluverkkoselvitys Alustavat vaihtoehdot 10.2.2016 Kaupunginvaltuuston toimeksianto talousarviopäätöksen yhteydessä (7.12.2015/15.2.2016) Sivistys- ja kulttuuripalveluita kootaan ehyiksi palvelukokonaisuuksiksi

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska Kyselyyn vastasi sähköisesti 17 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 4 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Asukaskyselyn tuloksia 11.1.2013

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Asukaskyselyn tuloksia 11.1.2013 Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat Asukaskyselyn tuloksia 11.1.2013 Kalvosarjan sisältö Taustatietoja kyselystä Liikennekäyttäytyminen Turvalaitteiden käyttö Liikenteessä

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen 1) Sukupuoli 2) Ikäluokka 3) Kotikaupunkinne tai kuntanne ja vastaus% suhteessa asukasmäärään Kyselyyn vastasi 167 asukkaista. Tämä on 2,1 % kunnan

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Kyselyyn vastasi sähköisesti 120 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 3 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

Arjen turva kysely. Pyhtään asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma

Arjen turva kysely. Pyhtään asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma Arjen turva kysely Pyhtään asukkaiden vastaukset EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma 8.2.2013 1 Vastaajia yhteensä 39 Vastaajien tausta Vastaajien lkm %-osuus vastaajista Naisia 31

Lisätiedot

Itäinen alue. Vaihtoehtotarkastelut

Itäinen alue. Vaihtoehtotarkastelut Itäinen alue Vaihtoehtotarkastelut Värikoodit palvelukeskittymissä Nykytilanne Kuntalaisten olohuone Muutokset 2018-2019 Muutokset vuoteen 2026 mennessä Yli-Iin palvelukeskittymä Jakkukylän osakuntaliitos

Lisätiedot

Itä-Lapin liikenneturvallisuussuunnitelma Kemijärvi Pelkosenniemi Posio Salla Savukoski. Kysely kuntalaisille

Itä-Lapin liikenneturvallisuussuunnitelma Kemijärvi Pelkosenniemi Posio Salla Savukoski. Kysely kuntalaisille Itä-Lapin liikenneturvallisuussuunnitelma Kemijärvi Pelkosenniemi Posio Salla Savukoski Kysely kuntalaisille 1. Ikä o Alle 7 o 7-16 o 17-18 o 19-25 o 26 65 o Yli 65 2. Kotikunta o Kemijärvi o Pelkosenniemi

Lisätiedot

Koulujen liikenneturvallisuuskartoitus syksy 2015 1

Koulujen liikenneturvallisuuskartoitus syksy 2015 1 Koulujen liikenneturvallisuuskartoitus syksy 2015 1 HUHTISEN KOULU Koulussa on 269 oppilasta ja 12 luokanopettajaa. Vastauksia: oppilaat 249, huoltajat 237, opettajat 12. Oppilaat tulevat kouluun kävellen,

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS

SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS SUOJATIEKÄYTTÄYTYMINEN JÄRVENPÄÄSSÄ, KERAVALLA JA TUUSULASSA KYSELYTUTKIMUS TAUSTATIEDOT Toukokuussa 2017 toteutetulla kyselyllä kartoitettiin suojatiekäyttäytymiseen liittyviä ongelmia Järvenpään, Keravan

Lisätiedot

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta Haukipudas, asukkaita n. 19000 Kiiminki, asukkaita n. 13000 Oulu, asukkaita n. 143000 Oulunsalo, asukkaita n. 9700 Yli-Ii, asukkaita n. 2200 Oulu 2012 Uusi Oulu

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti antaa aloitteen kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti antaa aloitteen kunnanhallituksen valmisteltavaksi. JUVAN KUNTA Kunnanvaltuusto 52 01.10.2018 VALTUUSTOALOITTEET 1.10.2018 143/00.02/2018 KVALT 01.10.2018 52 (Asian valmistelija hallintojohtaja Antti Kinnunen, puh. 0400 121 261) Juvan Kristillisdemokraattinen

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Raumalla 26.10.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Rauman kaupungin suojatiekäyttäytymisen kysely toteutettiin 1.-21.10.2018 välisenä aikana. Kyselyllä kartoitettiin:

Lisätiedot

Hirvilahden koulu Länsirannantie välillä Lamperila-Leppälampi tien kapeuden ja mutkaisuuden vuoksi 0-4

Hirvilahden koulu Länsirannantie välillä Lamperila-Leppälampi tien kapeuden ja mutkaisuuden vuoksi 0-4 LIIKENTEELLISESTI VAARALLISET KOULUMATKAT koko vuosi talviaika* Koulu Airakselan esiopetus Airakselantie Viita-ahontien kohdalta Syvänniemen suuntaan,. 0-2 Hiltulanlahden koulu Puutossalmentie tien kapeuden

Lisätiedot

Sammontalo. asukkaat

Sammontalo. asukkaat Sammontalo asukkaat Asukkaiden kuuleminen toteutettiin Maptionnaire -kyselyllä Kysely oli avoinna 12.4.-23.4.2019 Kyselyä mainostettiin asukastilaisuudesta kertovan tiedotteen yhteydessä, kaupungin verkkosivuilla

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

SALONPÄÄN KOULU, ASEMAKAAVA

SALONPÄÄN KOULU, ASEMAKAAVA Maaliskuu 2019 Muutos A, 2.5.2019 Alkusanat Tämä liikenneselvitys liittyy Salonpään koulun asemakaavatyöhön, joka on käynnistynyt Liikelaitos Oulun Tilakeskuksen aloitteesta. Asemakaavatyö tehdään Oulun

Lisätiedot

Jalankulkija liikenteessä

Jalankulkija liikenteessä Jalankulkija liikenteessä Yhteystiedot: Selkokeskus Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puhelin: 09-34809 240 faksi: 09-351 3975 sähköposti: selkouutiset@famr.fi Liikenneturva Sitratie 7, PL 29 00421 Helsinki

Lisätiedot

Koululaiskyselyn yhteenveto Taipalsaari. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Koululaiskyselyn yhteenveto Taipalsaari. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koululaiskyselyn yhteenveto Taipalsaari Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 11.9.2017 Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana ja vastauksia pyydettiin 3. - 9. luokkalaisilta.

Lisätiedot

Suojatie päättyy nurmikolle

Suojatie päättyy nurmikolle 1 Hei, edustan Hornhattulan asukasyhdistystä ja lähestyn aiheella joka liittyy Hornhattulan liikenneturvallisuuden parantamiseen. Kaupunginvaltuutettu Jere Riikonen on ollut yhteistyössä asukasyhdistyksen

Lisätiedot

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 YHTEENVETO 1/3 Koulukysely suoritettiin 1. 19.9.2014 ja kysely onnistui erinomaisesti. Vastausmäärä oli 1299 kpl, mikä

Lisätiedot

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016 ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016 YHTEENVETO 1/3 Asukaskyselyyn saatiin yli 2000 vastausta, pääosa vastaajista naisia ja iältään

Lisätiedot

SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY Yhteenveto

SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY Yhteenveto SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY 5. - 23.10.2015 Yhteenveto 2.11.2015 Turvallisuuskyselyn tarkoituksena oli saada kaupungin asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä asuinalueensa turvallisuudesta ja kehittämistarpeista.

Lisätiedot

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Oulu

Liikkuva koulu nykytilan arviointi Oulu Liikkuva koulu nykytilan arviointi Oulu.8.1 LIKES-tutkimuskeskus 0 35 30 5 15 10 5 0 35 Arvioinnin täyttäneet koulut 1 Alakoulut Yläkoulut Yhtenäiskoulut (Tilastokeskuksen (1) mukaan kouluja yhteensä 5)

Lisätiedot

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä MUISTIO Projekti Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Oulun seudulla kiertävien nopeusnäyttötaulujen mittaukset ajalla 8/2015-7/2016. Oulun kaupungin katuverkon kohteet

Oulun seudulla kiertävien nopeusnäyttötaulujen mittaukset ajalla 8/2015-7/2016. Oulun kaupungin katuverkon kohteet Oulun seudulla kiertävien nopeusnäyttötaulujen mittaukset ajalla 8/2015-7/2016 Oulun kaupungin katuverkon kohteet Mittauspisteet: MittausID Suuralue Sijainti Tietoja 256 Kaijonharju Kaitoväylä Normaalikoulu

Lisätiedot

TULEN JA MENEN TIELLÄ TAITAVASTI

TULEN JA MENEN TIELLÄ TAITAVASTI TULEN JA MENEN TIELLÄ TAITAVASTI Ylämyllyn koulun liikenneturvallisuussuunnitelma TURVALLISTA KOULUMATKAA SISÄLLYSLUETTELO Johdanto 3 Vinkkejä vanhemmille 4 Liikennekasvatuksen teemat 5 Jalankulkijana

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkosuunnitelma. Kh

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkosuunnitelma. Kh Sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkosuunnitelma Kh 11.6.2018 Palveluverkkotyön periaatteet Nuoristotilat, kirjastot ja asukastuvat pääsääntöisesti muiden siku-palveluiden yhteyteen Kuntalaisten

Lisätiedot

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4. Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.2012 Väistämisvelvollisuus pyörätien jatkeella muuttui vuonna 1997

Lisätiedot

Raitotien toimenpideselvitys YLEISTÄ HANKKEESTA

Raitotien toimenpideselvitys YLEISTÄ HANKKEESTA Raitotien toimenpideselvitys YLEISTÄ HANKKEESTA Suunnittelukohde ja -tehtävä Raitotie välillä Haukiputaantie Kuusamontie Noin 9 km osuus Osa tiejaksosta katua ja osa yleistä tietä Yleissuunnitelmatasoinen

Lisätiedot

ALOITE KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN RAKENTAMISEKSI KITTILÄN KESKUSTASTA PAKATTIIN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISEKSI

ALOITE KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN RAKENTAMISEKSI KITTILÄN KESKUSTASTA PAKATTIIN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISEKSI ALOITE KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄN RAKENTAMISEKSI KITTILÄN KESKUSTASTA PAKATTIIN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISEKSI Kittilän kunnanhallitus/ tekninen ja rakennuslautakunta / ELY-keskus Vaadimme kevyen

Lisätiedot

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Taustaksi Esteettömyyskartoituskysely toteutettiin 2.5.- 31.5.2018 välisenä aikana Kyselyn tavoitteena on osaltaan

Lisätiedot

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Espoon kaupunki Tekninen keskus PL 1 02070 Espoon kaupunki / Kirjaamo Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Esitys: Latokaski-seura ry on saanut Latokasken

Lisätiedot

Lähetetty laitteesta Windowsin sähköposti. Lähettäjä :

Lähetetty laitteesta Windowsin sähköposti. Lähettäjä : Lähettäjä : Aihe: Liitteet : keskushallinto VL: Vastine Gunnarlan pk siirrosta Ojaniittu-taloon Metsolanja Nummentaustan vanhempainyhdistys ry Vastine.docx; vanhempainyhdistysliite l.docx Aihe: Vastine

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Loviisassa 28.6.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin sekä suomeksi että ruotsiksi osana Loviisan liikenneturvallisuustoimija -hanketta. Kyselyn

Lisätiedot

Arjen turva kysely. Miehikkälän asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma

Arjen turva kysely. Miehikkälän asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma Arjen turva kysely Miehikkälän asukkaiden vastaukset EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma 8.2.2013 1 Vastaajia yhteensä 35 Vastaajien tausta Vastaajien lkm %-osuus vastaajista Naisia

Lisätiedot

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta , KUKE

Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta , KUKE Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta 20.11.2014, KUKE Oulun kaupunki TULOSLASKELMA TOT/ BUDJ/ TOT-% ENNUSTE YLITYS+ YLITYS+ TOT KUMUL TOT ED. KUMUL VUOSI ALITUS- ALITUS- % ED. VUOSI VUOSI Toimintatuotot

Lisätiedot

Meidän kokoelma, teidän kokoelma, yhteinen kokoelma, asiakkaiden kokoelma?

Meidän kokoelma, teidän kokoelma, yhteinen kokoelma, asiakkaiden kokoelma? Meidän kokoelma, teidän kokoelma, yhteinen kokoelma, asiakkaiden kokoelma? Kirjastopäivät Kirsi Kallioniemi, Heidi Karhu 6.6.2019 Työpajan menetelmät ja tavoitteet - Kellutus: mitä se on tuonut mukanaan?

Lisätiedot

Oulun varhaiskasvatuspalvelut 2014

Oulun varhaiskasvatuspalvelut 2014 Oulun varhaiskasvatuspalvelut 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 Martinniemen päiväkoti Aseman

Lisätiedot

Arjen turva kysely. Virolahden asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma 7.2.2013

Arjen turva kysely. Virolahden asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma 7.2.2013 Arjen turva kysely Virolahden asukkaiden vastaukset 7.2.2013 EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma 1 Vastaajia yhteensä 123 Vastaajien tausta Vastaajien lkm %-osuus vastaajista Naisia

Lisätiedot

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli MUISTIO Projekti Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT 1. Lähtökohdat Päivämäärä 06/06/2013 Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ MUISTUTUS 4.2.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ Jyväskylän kaupunki suunnittelee

Lisätiedot

HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA. UINTIVUOROT syksy kevät 2018 (päivitetty )

HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA. UINTIVUOROT syksy kevät 2018 (päivitetty ) HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA UINTIVUOROT syksy 2017 - kevät 2018 (päivitetty 31.7.2017) Esiopetussuunnitelman mukainen viikon vesileikkikoulu järjestetään tulevana kautena alla olevan aikataulun mukaisesti.

Lisätiedot

Valmistava opetus Oulussa. Suunnittelija, vs. kulttuuriryhmien palveluiden koordinaattori Antti Koistinen

Valmistava opetus Oulussa. Suunnittelija, vs. kulttuuriryhmien palveluiden koordinaattori Antti Koistinen Valmistava opetus Oulussa Suunnittelija, vs. kulttuuriryhmien palveluiden koordinaattori Antti Koistinen Turvapaikanhakija Turvapaikanhakija= Turvapaikanhakija on henkilö, joka on kotimaassaan joutunut

Lisätiedot

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet

Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma. LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet Oriveden kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma LIITE V Liikenneympäristön kehittämiskohteet Koonti Liitteeseen on koottu asukaskyselyn karttavastauksista eniten vastauksia saaneet kasaumakohteet (vähintään

Lisätiedot

Liikenteen käytännön hoitamiseen liittyviä taustatietoja

Liikenteen käytännön hoitamiseen liittyviä taustatietoja 1(24) Liikenteen käytännön hoitamiseen liittyviä taustatietoja Mahdolliset WC-tilat päätepysäkeille Kuljettajavaihtojen ja taukojen suunnittelu sekä WC-tilojen järjestäminen kuuluu liikennöitsijälle. Paikkatoiveet

Lisätiedot

MATO luonnoksen esittely

MATO luonnoksen esittely Maankäytön toteuttamisohjelma MATO 2014-2018 MATO luonnoksen esittely 24.4.2013 MATO seminaari, Jouni Kurttila MAAPOLIITTINEN OHJELMA (MAPO) Maapoliittiset linjaukset sisältävä maapoliittinen ohjelma

Lisätiedot

Puumala. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma

Puumala. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma Puumala Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma 20.12.2013 Onnettomuusanalyysi Tarkastelussa käytettiin kunnan alueelta vuosina 2008-2012 poliisin tietoon

Lisätiedot

HARJUKADUN, SEPÄNKADUN JA VÄINÖNKADUN KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SEKÄ ALUEEN PYÖRÄILYJÄRJESTELYT

HARJUKADUN, SEPÄNKADUN JA VÄINÖNKADUN KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SEKÄ ALUEEN PYÖRÄILYJÄRJESTELYT MUISTUTUS 27.5.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki HARJUKADUN, SEPÄNKADUN JA VÄINÖNKADUN KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SEKÄ ALUEEN PYÖRÄILYJÄRJESTELYT Harjukadun, Sepänkadun ja Väinönkadun pyöräilyjärjestelyjä

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely 1) Sukupuoli 2) Ikäluokka 3) Kotikaupunkinne tai kuntanne ja vastaus% suhteessa asukasmäärään Kyselyyn vastasi noin 1,0 % seutukunnan asukkaista. Kyselyyn

Lisätiedot

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä

LIIKENTEEN OHJAUS Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä 231 VÄISTÄMISVELVOLLISUUS RISTEYKSESSÄ Mitat (mm): d suuri 1 350 normaali 900 pieni 600 Yleistä Merkillä osoitetaan, että risteykseen tulevan ajoneuvon on väistettävä ajoneuvoja ja raitiovaunuja, jotka

Lisätiedot

NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA

NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA NUORTEN LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN PORISSA Kuninkaanhaan koulun liikenneturvallisuuskysely 2014 Yhteenveto oppilaiden vastauksista ja ajatuksista www.ts.fi 1/11 Leena-Maria Törmälä, Ramboll Finland

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Jyväskylässä 15.6.2018 Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija -hankkeen osana. Kyselyn tehtiin nettikyselynä 7.

Lisätiedot

käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48

käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48 käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48 TURVALLINEN LIIKKUMINEN LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ kysely Iisalmen kaupungin ikäihmisille 2006 Kyselyn yhteenveto 22.3.2007 Ongelma Ongelmapaikka Toimenpide Vastuutaho Ongelmakohteen

Lisätiedot

Työpajayhteenveto. Työpaja Vehmaisten koululla Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta

Työpajayhteenveto. Työpaja Vehmaisten koululla Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta Työpajayhteenveto Työpaja Vehmaisten koululla 19.2.2019 Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta 1 Mikä tekee alueesta viihtyisän tai epäviihtyisän? Viihtyisyyttä lisäävät: + Tonttikadut

Lisätiedot

Oulu. Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus Liikenneturvallisuustoimija on kaupungin ja ELY-keskuksen yhdessä hankkima palvelu.

Oulu. Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus Liikenneturvallisuustoimija on kaupungin ja ELY-keskuksen yhdessä hankkima palvelu. Liikenneturvallisuustoimijan vuosikertomus 2018 Oulu Liikenneturvallisuustoimija on kaupungin ja ELY-keskuksen yhdessä hankkima palvelu. Kaupungin liikenneturvallisuustyö perustuu ajantasaiseen liikenneturvallisuussuunnitelmaan

Lisätiedot

LIITE 1. OULUN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASO- JA LINJASTOSUUNNITELMAN 2. VAIHE

LIITE 1. OULUN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASO- JA LINJASTOSUUNNITELMAN 2. VAIHE RUNKOLINJAT 1-3 R1: Iinatti - Herukka R2: Pesätie - Kaijonharju R3: Hiukkavaara- Keskusta HEILURILINJAT 1-14 H1: Lentoasema - Heikinharju H2: Lentoasema - Teknologiakylä H3: Heikinharju - Jylkynkangas

Lisätiedot

Koululaiskyselyn yhteenveto Savitaipale. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Koululaiskyselyn yhteenveto Savitaipale. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koululaiskyselyn yhteenveto Savitaipale Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 11.9.2017 Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana ja vastauksia pyydettiin 3. - 9. luokkalaisilta.

Lisätiedot

1. Lehmikentäntien / Honkasentien / Kokkokankaantien liittymä (69)

1. Lehmikentäntien / Honkasentien / Kokkokankaantien liittymä (69) Kommentien määrä. Lehmikentäntien / Honkasentien / Kokkokankaantien liittymä (69) 69 huono näkemä risteyksessä (kasvillisuus, lumivallit, muut näköesteet) 2 huono valaistus Autoilijat eivät näe Kokkokankaan

Lisätiedot

HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA

HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA UINTIVUOROT syksy 2018 - kevät 2019 (päivitety 29.5.2018 sk ) Esiopetussuunnitelman mukainen viikon vesileikkikoulu järjestetään tulevana kautena alla olevan aikataulun mukaisesti.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4

SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4 kuva SISÄLLYSLUETTELO 1. RUTAKON KOULUN LIIKENNEKASVATUSSUUNNITELMA... 3 2. JALANKULKIJANA LIIKENTEESSÄ... 4 3. PYÖRÄILIJÄNÄ LIIKENTEESSÄ... 5 3.1 PYÖRÄN VARUSTEET... 5 3.2. OHJEITA PYÖRÄIJÄLLE... 6 4.

Lisätiedot

Yksityiset päiväkodit jotka uivat Oulun uimahallissa on listan lopussa. HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA. UINTIVUOROT syksy kevät 2020

Yksityiset päiväkodit jotka uivat Oulun uimahallissa on listan lopussa. HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA. UINTIVUOROT syksy kevät 2020 HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA UINTIVUOROT syksy 2019 - kevät 2020 Esiopetussuunnitelman mukainen viikon vesileikkikoulu järjestetään tulevana kautena alla olevan aikataulun mukaisesti. Oulun (raksila),

Lisätiedot

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Orivedellä

Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Orivedellä Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuustyö Kyselytutkimus suojatiekäyttäytymisestä Orivedellä Liikenneturvallisuuskoordinaattori, Juha Heltimo, Strafica Oy Kyselyn tausta ja vastaukset Kysely toteutettiin

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa

Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa Kävelyn ja pyöräilyn sääntövisa OIKEAT VASTAUKSET JALANKULKIJA: jalan, suksilla, rullasuksilla, luistimilla tai vastaavilla välineillä liikkuva ja potkukelkan, lastenvaunujen, leikkiajoneuvon, pyörätuolin

Lisätiedot

Koululaiskyselyn yhteenveto Lemi. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Koululaiskyselyn yhteenveto Lemi. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koululaiskyselyn yhteenveto Lemi Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 11.9.2017 Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana ja vastauksia pyydettiin 3. - 9. luokkalaisilta.

Lisätiedot

Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019

Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019 Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 128 1. Vastaajan ikä alle 20 2 1,56% 20-30 22 17,19% 30-40 30 23,44% 40-50 33 25,78% 50-60 23 17,97%

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Pistemäiset vaaranpaikat.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Pistemäiset vaaranpaikat. Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Pistemäiset vaaranpaikat. Numero ja Palautteiden Kohde Ongelman kuvaus väri kartalla lukumäärä 101 20 tai yli Klaukkalantien, Kirkkotien, Ylitilantien ja Alitilantien

Lisätiedot

Mäntyharju. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma

Mäntyharju. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma Mäntyharju Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma 20.12.2013 Onnettomuusanalyysi Tarkastelussa käytettiin kunnan alueelta vuosina 2008-2012 poliisin tietoon

Lisätiedot

HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA

HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA HYVÄ PÄIVÄKODIN HENKILÖKUNTA UINTIVUOROT syksy 2018 - kevät 2019 (päivitety 16.5.2018 sk ) Esiopetussuunnitelman mukainen viikon vesileikkikoulu järjestetään tulevana kautena alla olevan aikataulun mukaisesti.

Lisätiedot

Turvalliset koulumatkat ja aktiivisten koulumatkojen edistäminen. Satu Tuomikoski

Turvalliset koulumatkat ja aktiivisten koulumatkojen edistäminen. Satu Tuomikoski Turvalliset koulumatkat ja aktiivisten koulumatkojen edistäminen Satu Tuomikoski satu.tuomikoski@liikenneturva.fi 2 Lasten liikenneturvallisuus on aikuisten vastuulla 3 NOLLAVISIO Ihminen tekee liikenteessä

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Merijärvi

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Merijärvi Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Merijärvi Kyselyyn vastasi sähköisesti 34 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 2 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1 Helsingin Polkupyöräilijät ry MUISTUTUS PL 1301 00101 Helsinki www.hepo.fi 31.3.2015 Helsingin kaupunki Yleisten töiden lautakunta helsinki.kirjaamo@hel.fi Muistutus Mellunmäen katusuunnitelmista Piirustukset

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet. Maastokäynnin 8.4.2010 kohteet: de-ehdotuksen lyhenne: alautteen : K = kevyen liikenteen väylä Asukas- A = U-ELY:n liikenneturvallisuusaloitteet L = kyselyn K = asukaskysely N = nopeusrajoitus palaut-

Lisätiedot

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS Juhani ja Leea-Liisa Axelsson KE01' KAUPUNKI =r G ilii?t `l p a k ' ' k e s k u s -O1-2017 Kemin kaupunki Tekni nen lautakunt a Val takatu 26 94100 Kemi KIRJALLINEN MUISTUTUS 31.12.2016 KIRJALLINEN MUISTUTUS

Lisätiedot

Hyvinvoinnin palvelumalli hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

Hyvinvoinnin palvelumalli hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto Hyvinvoinnin palvelumalli 2020 16.4.2013 hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto Hyvinvointipalveluiden talouden kokonaishaasteet Skenaariossa 1 menojen kasvuvauhti jatkuu vuoden 2012 mukaisena kantaoulun

Lisätiedot

Asukaskyselyn yhteenveto Kurikka. Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Asukaskyselyn yhteenveto Kurikka. Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Asukaskyselyn yhteenveto Kurikka Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 30.8.2017 Taustatiedot Kunta Koulu 3. lk 4. lk 5. lk 6. lk Alakoulu yht. 7. lk 8. lk 9. lk Yläkoulu yht. YHT. Isojoki Isojoen

Lisätiedot

Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA

Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA Päämajakoulu LIIKENNE- TURVALLISUUS- SUUNNITELMA 2008 SÄILYTÄ TÄMÄ!!! PÄÄMAJAKOULUN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Yleinen liikennekasvatus Liikenneturvallisuussuunnitelma on laadittu oppilaiden koulumatkojen

Lisätiedot

Perustiedot

Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Miten kehittäisit sivistystoimen palveluita (86 vastausta)

Lisätiedot

Koululaiskyselyn yhteenveto Luumäki

Koululaiskyselyn yhteenveto Luumäki Koululaiskyselyn yhteenveto Luumäki Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana ja vastauksia pyydettiin 3. - 9. luokkalaisilta. Alakoululaisten kyselyyn saatiin yhteensä 393 vastausta

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi.

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi. Pyörätie Pyörätiellä tarkoitetaan polkupyöräliikenteelle tarkoitettua, liikennemerkillä osoitettua, ajoradasta rakenteellisesti erotettua tien osaa taikka erillistä tietä. Pyörätie voidaan osoittaa joko

Lisätiedot

HÄTÄTILANTEET. Vastaa kysymyksiin. Katso kuvaa 1. Mitkä hätätilanteet ovat kuvissa?

HÄTÄTILANTEET. Vastaa kysymyksiin. Katso kuvaa 1. Mitkä hätätilanteet ovat kuvissa? HÄTÄTILANTEET Vastaa kysymyksiin Katso kuvaa 1. Mitkä hätätilanteet ovat kuvissa? 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. HÄTÄNUMERO A. Mihin numeroon soitat, kun tarvitset nopeasti apua? HÄTÄNUMERO ON. B. Kuka auttaa

Lisätiedot

MÖYSÄN KOULUN LIIKENNETURVALLISUUS- SUUNNITELMA

MÖYSÄN KOULUN LIIKENNETURVALLISUUS- SUUNNITELMA MÖYSÄN KOULUN LIIKENNETURVALLISUUS- SUUNNITELMA LIIKENNEKASVATUS Koulun liikennekasvatuksen tavoitteena on liikenteen sääntöjen opettaminen ja turvallisten toimintatapojen oppiminen. Lisäksi tuetaan turvallista

Lisätiedot

LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN

LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN 30.6.2011 Mun Vuoro! kysyi lasten mielipidettä Rovaniemen keskustan liikenteestä Kalevan Nuorten Liiton kesäleirillä kysyttiin lasten mielipiteitä

Lisätiedot

Edvin Laineen koulun liikenneopas

Edvin Laineen koulun liikenneopas Edvin Laineen koulun liikenneopas Sisällysluettelo 1 Jalankulkija liikenteessä 2 Polkupyöräilijä liikenteessä 3 Koulukuljetukset 4 Saattoliikenne 5 Pihaliikenteen vaarat 6 Koulumatkan vaaranpaikkoja 7

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 12.4.2017 144 Asianro 8759/10.03.01.02/2016 Liikennevalot Kellolahdentien ja Sisustajantien risteykseen sekä Kallantien ja Inkilänmäenkadun

Lisätiedot