TILANNE / Pelastakaa Lapset ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TILANNE / Pelastakaa Lapset ry"

Transkriptio

1 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE JOULUKUU 2015 Hyvää jouluaikaa! Adoptiovastaava Sirpa Mäenpää ja nuoret Aulangolla Vietimme Venäjä adoptioiden päättäjäisiä Hämeenlinnassa hotelli Aulangolla lauantaina Tilaisuuteen osallistui noin 50 adoptioperhettä ja ilahduttava määrä lapsia, nuoria ja aikuisia adoptoituja - yli 70 adoptoitua. Kahdenkymmenenkolmen ( ) yhteistyövuoden aikana Venäjältä adoptoitiin adoptiopalvelumme kautta lähes 900 lasta. Aulangolla oli paikalla myös Pelastakaa Lasten entisiä työntekijöitä, jotka ovat olleet käynnistämässä ja toteuttamassa adoptioyhteistyötä. Lisäksi paikalla olivat kaikki Venäjän yhdyshenkilömme ja toimiston johtaja. Adoptiopalvelun ohjelmaosuudessa kerrottiin mm. yhteistyön käynnistämisestä ja yhteistyön alkuvaiheista sekä adoptiopalvelun arjesta ja haasteista vuosien varrella. Tapahtuma huipentui paneelikeskusteluun, jossa nuoret kertoivat mm. sopeutumisestaan uuteen kotiin, kiinnostuksestaan osallistua adoptioperheiden tai adoptoitujen omiin tilaisuuksiin. Etenkin nuorten treffit toimintaan ja juurimatkoille osallistumisen nuoret kokivat tärkeäksi. Vaikka Venäjän adoptiot ovat uusien adoptioiden osalta päättyneet, jatkamme yhteistyötä venäläisten adoptioviranomaisten kanssa vielä ainakin seurantaraportoinnin, jälkipalvelutiedustelujen ja mahdollisten ryhmäjuurimatkojen merkeissä. Adoptiopalvelussakin tehty työ lapsen parhaaksi konkretisoitui hienosti monin tavoin keskusteluissa adoptioperheiden ja adoptoitujen kanssa. Työmme lasten eteen jatkuu uusien kontaktimaiden Bulgarian, Kirgisian kanssa sekä muiden Aasia kontaktiemme, Kiinan, Thaimaan ja Filippiinien kanssa. Ulkomaisissa kontakteissamme on odottajina tällä hetkellä 72 asiakasperhettä. Lisäksi työskentelemme perheiden kanssa jotka ovat adoptioluvan hakuvaiheessa tai keräävät asiakirjoja hakemustaan varten. Oman asiakasryhmänsä muodostavat Suomeen lapsen kanssa saapuneet perheet, joilla on adoptioseuranta kesken. Näitä perheitä on tällä hetkellä 176. Enenevässä määrin annamme ohjausta nuoruus- tai aikuisikään ehtineiden adoptoitujen jälkipalvelutiedusteluihin ja juurimatkajärjestelyihin liittyen. Tässä tiedotteessa julkaistaan adoptiopalvelun ensi vuoden infokalenteri. Tämän myötä toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi eri tilaisuuksiimme. Tällä kertaa haluamme erityisesti nostaa esille asiakasperheillemme suunnatun uuden Tiukula kerhon joka on adoptiopalvelumme kautta saapuneiden lasten, lasten vanhempien ja adoptionhakijoidemme matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Kerho käynnistyy klo ja kokoontuu 4 kertaa tämän vuoden aikana. Tarkemmat tiedot kerhosta, suunnitellusta ohjelmasta ja ilmoittautumiskäytännöstä löydätte tiedotteen sivulla 8.

2 ADOPTIOKULUT JA PALVELUMAKSUT VUONNA 2016 Päivitetyt adoptiokuluarviot ja palvelumaksu vuodelle 2016 julkaistaan nettisivuilla tammikuun loppuun mennessä. Adoptiopalvelumaksut peritään siten kuin asiakassopimuksessa on sovittu ja tiettyjen maksujen osalta (vuosipalvelumaksu, jatkolupamaksu, seurantapalvelumaksu) voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Adoptiokustannukset ilmoitetaan adoptioprosessin alkaessa ainoastaan arvioina. Perheeltä perityt adoptiokulut tasataan prosessin päättyessä tasauslaskulla todellisia kustannuksia vastaaviksi. Ajantasaisen hintatason seuraamista varten on tärkeää, että seuraatte voimassa olevaa arviota adoptiokustanuksista. Adoptiokustannukset ovat nähtävillänne koko adoptioprosessin ajan nettisivuillamme. TILANNE / Pelastakaa Lapset ry Suomeen saapuneet lapset Vireillä olevat / nimetyt lapset Hakemus ulkomailla Bulgaria Filippiinit Kiina Kiina SN 15 3 Kirgisia Thaimaa - DSDW 1-4 Yhteensä Rekisteröityneitä hakijoita on yhteensä 81 perheettä. Luku sisältää perheet, joilla hakemus kontaktissa, hakemuksen kokoamisen vaihe ja adoptiolupahakemus vireillä adoptiolautakunnassa. Adoptiopalveluun seurannassa 176 perhettä. ASIAKASNETTISIVUJEN KÄYTTÖOIKEUS JA PELASTAKAA LAPSET LEHTI MAHDOLLISUUS JAT- KAA TILAUSTA LAPSEN SAAPUMISEN JÄLKEEN Vuonna 2016 lapsen saavien perheiden on mahdollista jatkaa asiakasnettisivujemme käyttöoikeutta ja Pelastakaa Lapset lehden tilausta ensi vuonna maksamalla vuosipalvelumaksun vuodelle Ilmoittakaa mikäli haluatte jatkossakin seurata uutisiamme ja saada lehtemme lapsenne saavuttua.

3 OHJEITA ASIAKKAILLE Muistathan aika ajoin lukea myös tämän osion! Adoptioluvan voimassaolo ja asiakkaan vastuu jatkoluvan hakemisessa Adoptioluvan myöntävä VALVIRA toimittaa adoptiolupahakijoille kopion adoptioluvasta. Adoptioluvasta käy ilmi mihin päivämäärään asti adoptiolupa on voimassa. Teidän tulee uusia adoptiolupa ajoissa ennen luvan umpeutumista, mikäli haluatte jatkaa adoptioprosessia luvan päättymisen jälkeen. Adoptiohakijoiden tulee itse henkilökohtaisesti hakea adoptioluvalle jatkoa, mikäli he haluavat pitää adoptiohakemuksensa voimassa luvan umpeutuessa. Mikäli teillä on epäselvää, onko teidän mahdollista hakea adoptioluvalle jatkoa, olkaa ajoissa yhteydessä adoptiopalveluun asian selvittämistä varten. Pelastakaa Lasten asiakkaiden allekirjoittaman asiakas sitoumuksen mukaan teidän tulee olla yhteydessä adoptiopalvelunantajaan viimeistään 6kk ennen adoptiolupapäätöksen voimassaolon päättymistä, jotta prosessianne voidaan jatkaa. Tulette lisäksi saamaan palvelunantajalta kirjalliset ohjeet jatkoluvan hakemista varten. Ohjeet toimitetaan teille postitse kotiin 5 kk ennen Ilmoitusvelvollisuus VALVIRA:lle olosuhteissanne tapahtuvista muutoksista Lisäksi muistutamme adoptiolupaan liittyvästä velvollisuudestanne ilmoittaa kirjallisesti olosuhteissanne tapahtuvista muutoksista adoptioprosessin aikana adoptiolupaviranomaiselle VALVIRA:lle. Lisätietoja Olosuhdemuutoksista ilmoittaminen ja yhteystietojen päivittäminen Pelastakaa Lasten adoptiopalvelu asiakkailla on asiakassitoumukseen perustuva ilmoitusvelvollisuus palvelunantajalle olosuhteissa tapahtuvista muutoksista (asiakassitoumuksen kohta 17). Perheessänne tapahtuvien muutosten sekä asuin- ja työpaikkaan liittyvien muutosten ilmoittaminen on tärkeää ja välttämätöntä nimenomaan ajantasaisesti. Yhteydenpidon merkitys on tärkeää myös tilanteissa, joissa elämäntilanteessanne tapahtuu adoptioprosessin kannalta olennaisia muutoksia. Tällaisia ovat mm. muutto kotimaassa tai ulkomaille, muutokset perhe- tai työtilanteessa sekä terveydentilassa. Asiakassitoumuksenne ehtojen mukaisesti edelly- tämme, että pidätte meitä ajantasalla kaikissa näissä muutoksissa,jotta voimme ajoissa reagoida muutosten mahdollisiin vaikutuksiin adoptioprosesseissanne. Yhteisenä tavoitteenamme on, että adoptioprosessi voisi jatkua aina, kun hakijoiden edellytykset ja elämäntilanne sen sallii. Pelastakaa Lasten adoptioneuvonnassa olleille asiakkaille haluamme lisäksi muistuttaa, että osoite- ja yhteystietojen päivittäminen adoptioneuvontaan ei vielä takaa sitä, että saisimme muuttuneet tiedot adoptiopalvelumme työyksikköön siksi pyydämme muutokset suoraan adoptiovastaavillemme tai toimistosihteeri Elena Beliaevalle (elena.beliaeva@pelastakaalapset.fi).

4 Adoptiovalmennuksesta lisää valmiuksia adoptiovanhemmuuteen Ryhmämuotoinen ohjattu valmennus täydentää tärkeällä tavalla yksilöllisesti saatua adoptioneuvontaa ja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen toisten tulevien adoptiovanhempien kanssa. Useat kontaktimaamme ovat lisänneet viime aikoina adoptiohakijoiden vaatimuksiksi adoptiovalmennuskurssit (Kiina, Thaimaa, Filippiinit), mutta suosittelemme kursseja kaikille adoptionhakijoille. Adoptiovalmennuskursseja tarjoa Yhteiset Lapsemme ry sekä Pelastakaa Lasten aluetoimistot (Pride-valmennuskurssit osana adoptio- neuvontaa sekä Kansainvälisen adoption valmennusryhmät). Suosittelemme valmennuskursseille ilmoittautumista mahdollisimman varhaisessa prosessin vaiheessa sen varmistamiseksi että kurssi on suoritettu siinä vaiheessa kun hakemus lähetetään kohdemaahan. Tiedotamme ajankohtaisista valmennuskursseista asiakasnettisivuillamme, mutta kursseista kannattaa tiedustella myös muina aikoina suoraan kursseja tarjoavilta tahoilta. Yhteiset Lapsemme ry:n järjestämät valmennuskurssit keväällä 2016: Aika: ja Paikka: Varalan urheiluopisto, Tampere Hinnat: 2 hh 442 e/hlö, 1 hh 448 e/hlö ja ilman majoitusta 348 e/hlö Aika: ja Paikka: Hotelli Nuuksio, Espoo Hinnat: 2 hh 478 e/hlö, 1 hh 544 e/hlö ja ilman majoitusta 380 e/hlö Yheiset Lapsemme ry:n Adoptiovalmennus toista lasta odottaville kevät 2016 Valmennus on tarkoitettu hakijoille, joiden perheessä on jo yksi tai useampi adoptiolapsi. Ryhmässä jaetaan kysymyksiä ja kokemuksia siitä, miten perhesuhteet muuttuvat, ja haetaan uusia näkökulmia odotukseen. Aiheita ovat mm. vuorovaikutus ja kiintyminen, sisarussuhteet ja vanhemmuudessa kasvaminen. Paikka: Yhteiset Lapsemme ry:n toimisto, Pohjoinen Hesperiankatu 15, Helsinki Ajankohta: Tiistaisin klo 17-20, 16. helmikuuta, 1. maaliskuuta, 15. maaliskuuta, 29. maaliskuuta Hinta: 175 e / henkilö, sisältää kahvitarjoilun Ilmoittautumiset viimeistään Lisätietoja Yhteiset Lapsemme ry:n kursseista: anja.wikstedt@yhteisetlapsemme.fi tai puhelimitse

5 MAAKOHTAISET KUULUMISET Bulgaria Kahdeksan perheen adoptiohakemukset on toistaiseksi saatu rekisteröityä Oikeusministeriössä ja yksi hakemus on vielä odottamassa rekisteröintiä ministeriössä. Kaksi perhettä kerää parhaillaan tarvittavia hakemusasiakirjoja kontaktiin. Adoptionhakijoiden on vuosittain kirjallisesti vahvistettava Oikeusministeriöön adoptioprosessinsa jatkuminen ja lähetämme tästä ohjeen/mallin asian tullessa ajankohtaiseksi kohdallanne. Lisäksi Oikeusministeriötä on tiedotettava kuukauden sisällä hakijoiden olosuhteissa tapahtuneista olennaisista muutoksista ja muistattehan, että ilmoitusvelvollisuus koskee myös Suomen adoptiolautakuntaa. Toivomme lisää uusia adoptionhakijoita tähän lupaavasti toimintansa aloittaneeseen kontaktiin. Kansainväliseen adoptioon esitettävät lapset ovat yli 1½-vuotiaita ja he kuuluvat taustaltaan usein johonkin vähemmistöryhmään. Odotusaika hakemuksen rekisteröimisestä lapsiesityksen saamiseen vaihtelee arviolta kahdesta neljään vuoteen adoptiohakemuksen sisällön mukaan. Odotusaika on todennäköisesti noin neljä vuotta, mikäli adoptionhakijat eivät ole valmiita hyväksymään erityistarpeita. Yksi Bulgarian adoptionhakija on perustanut kaikille eri palvelunantajien odottajille yhteisen suljetun Facebook-ryhmän. Jos olet kiinnostunut vertaistuesta FB-ryhmän muodossa voit pyytää adoptiovastaavaa lähettämään ryhmän vetäjän sähköpostiosoitteen. BULGARIA-maainfoja on tarkoitus pitää ensi vuonna ma 8.2., ti ja ma Jos aikatauluihinne sopii, tervetuloa kuuntelemaan ajankohtaiset kuulumiset kontaktin tilanteesta. Toivottavasti saamme paikalle myös Anidon edustajan/t johonkin infotilaisuuteen ensi vuonna, seuratkaa tiedotusta nettisivuillamme. Kirgisia Adoptiopalvelun päällikkö ja adoptiovastaava olivat Kirgisiassa työmatkalla lokakuun puolivälissä. He tapasivat Sosiaalisen kehityksen ministeriössä kansainvälisistä adoptioista vastaavan virkailijan, jonka kanssa keskusteltiin adoptioyhteistyön toimintaperiaatteista, kehittämisestä ja tulevaisuuden näkymistä. Tapaamisessa olivat esillä myös adoptionhakijoiden erilaiset valmiudet ja resurssit hyväksyä erityistarpeita ja diagnooseja se miten hakijoiden adoptiohakemuksessa mainitsemat hyväksyttävissä olevat erityistarpeet voitaisiin jatkossa ottaa paremmin huomioon lapsiesityksistä päätettäessä. Ministeriön tekemät ensimmäiset neljä lapsiesitystä viime kesänä ja tänä syksynä eivät valitettavasti ole vastanneet hakijoiden valmiuksia tai toivomuksia, joten yksikään adoptioprosessi ei ole toistaiseksi edennyt hakemusvaihetta pidemmälle. Jatkamme ministeriön edustajien kanssa keskustelua adoptiohakemusten sisältöasioista, jotta adoptioprosessit voisivat edetä lapsiesitysvaiheeseen. Ministeriössä on nyt rekisteröity neljän suomalaisen perheen hakemukset.

6 Toimintaamme Kirgisiassa on tulossa muutoksia vuoden vaihteen jälkeen, sillä joudumme muuttamaan toimistomme pois Save the Children -järjestön tiloista ja myös yhdyshenkilömme vaihtuu. Jätämme hyvästi Dzhamilia Barsanaevalle joka jatkaa edelleen Save the Children järjestön palveluksessa Bishkekissa. Uusi yhdyshenkilö on jo valittu ja Mr. Rasul Momunaliev aloittaa työnsä osa-aikaisena vuoden vaihteessa. Hänellä on pitkä kokemus kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä ja hän on tottunut yhteistyöhön eri ministeriöiden kanssa, joten uskomme, että Rasul soveltuu oikein hyvin tehtäväänsä ja tehostaa yhteistyötämme Sosiaalisen kehityksen ministeriön kanssa. Lisää matkakuulumisista voi lukea matkaraportista asiakasnettisivuillamme. Kiina Kiinan siviiliasianministeriön apulaisministeri Mr. Zou Ming sekä virkamiehiä olivat vierailulla Suomessa marraskuussa. Delegaatio haluasi tavata matkallaan myös Pelastakaa Lasten ja Interpedian adoptiojärjestöt sekä Kiinasta adoptoituja lapsia. Lyhyellä varoitusajalla saimme kymmenkunta lasta vanhempineen mukaan lyhyeen tapaamiseen. Delegaatio oli hyvin iloinen tavatessaan perheet. Keskustelimme edustajien kanssa myös yhden lapsen politiikan poistumisesta Kiinassa. Apulaisministerin mukaan syyt politiikan muuttumiseen olivat muun muassa väestön sukupuolirakenne sekä väestön ikääntyminen. Hänen mukaan on liian aikaista arvioida miten politiikan muuttuminen tulee vaikuttamaan kansainvälisiin adoptioihin. Suomeen on saapunut Kiinasta yhteensä viisitoista lasta tämän vuoden puolella ja odotamme ennen joulua vielä yhden lapsen saapumista. Lisäksi muutamalla perheellä on jo lapsiesitys. Kaikki lapset ovat tulleet erityistarve ohjelman kautta. Viime vuoteen verrattuna saapuneiden lasten määrä on pysynyt melkein samana. Pyydämme perheitä muistamaan seurantaraporttien tärkeyden. CCCWA on tarkasti ohjeistanut seurantaajoista ja niitä täytyy noudattaa. Toivomme että sovitte hyvissä ajoin seurantakäynneistä adoptioneuvonnan sosiaalityöntekijän kanssa (huomioiden mahdolliset loma-ajoista johtuvat viivästymät). Tarvitsemme myös valokuvat ajoissa seurantaraportin liitteeksi (8 kappaletta per raportti). Kiinasta vastaanotettiin 2015 aikana peräti kaksi CCCWA delegaatiota, ensimmäinen juhannusviikolla ja toinen marraskuussa. Kuva kesäkuulta.

7 Filippiinit Filippiinien tämän vuoden 12 kiintiöpaikkaa on saatu täytettyä ja muutamat hakijat odottavat jo tietoa seuraavan vuoden kiintiöpaikoista. Filippiineiltä on tänä syksynä tullut kaksi lapsiesitystä. Meidän kauttamme lähetettyjä hakemuksia on tällä hetkellä Filippiineillä 20. ICAB kierrättää sosiaalityöntekijöitä tasaisin väliajoin ja kaksi vuotta järjestömme nimettynä sosiaalityöntekijänä toiminut Ms. Amelian oli vuoro siirtyä toisiin tehtäviin. Uudeksi sosiaalityöntekijäksemme on nimetty Ms. Kathrine, joka siirtyi tehtäväänsä myös ICAB.in sisältä. Yhteistyö hänen kanssaan on alkanut mukavasti. Filippiineillä joulu on suuri juhla, johon aletaan valmistautua jo hyvissä ajoin syksyllä. Joulun aikaan myös lastenkodeissa rauhoitutaan jouluun. Tänä vuonna Filippiineiltä tuli 6 lasta Suomeen. Thaimaa Thaimaa on kuluvana vuonna ilahduttavasti lisännyt kiinnostustaan kohdemaana ja tämän vuoden kiintiöpaikoille saadaan luultavasti vielä pari hakemusta ennen vuoden vaihtumista. Yhteistyö uuden sosiaalityöntekijämme Ms. Wachareen kanssa on osoittautunut hyvin toimivaksi. Thaimaassa on vietetty sekä kuninkaan syntymäpäivää että isänpäivää. Pelastakaa Lasten asiakkaiden hakemuksia Thaimaassa on tällä hetkellä 4. Tänä vuonna Thaimaasta on saapunut Suomeen yksi lapsi. Adoptiolautakunnan edustajat puheenjohtaja Merja Vuori, sihteeri Jonna Salmela sekä lautakunnan ulkoministeriöedustaja vierailevat Thaimaassa joulukuun toisella viikolla ja tapaavat DSDW:n Child Adoption Centerin sekä Pelastakaa Lasten Holt Sahathai järjestön edustajia sekä vierailevat valtiollisissa lastenkodeissa Bangkokin alueella. Lautakunnan vierailu toteutetaan osana adoptiolautakunnan Haagin konvention mukaisen adoptiokeskusviranomaisen adoptiopalvelunantajien valvontatehtävää. Vastaavia vierailuita toteuttavat myös muiden vastaanottavien maiden adoption keskusviranomaiset.

8 ADOPTIOPALVELUN TILAISUUDET TERVETULOA! Järjestämme adoptioprosessin eri vaiheissa oleville adoptionhakijoille ja adoptioperheille suunnattuja tilaisuuksia Tiukula-talossa ja ympäri Suomea.. Tilaisuuksiin ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen kautta Vaihtoehtoisesti voitte ilmoittautua sähköpostitse osoitteessa: elena.beliaeva@pelastakaalapset.fi TIETOISKUT ADOPTIOKOHDEMAISTA JA ADOPTIOPROSESSISTA Tietoisku adoptiokohdemaista (1h) esittelee Pelastakaa Lasten adoptiokohdemaat sekä asiat jotka adoptionhakijana tulisi huomioida jos harkitsee näitä adoptiokohdemaita. Tilaisuus sopii adoptioneuvonnan loppuvaiheissa oleville sekä kaikille kansainvälisestä adoptioista kiinnostuneille. Tietoisku adoptioprosessista (1h) esittelee adoptionhakijoille välttämätöntä tietoa adoptioprosessista,, adoptioluvan hakemisesta, asiakassopimuksesta sekä adoptiokustannuksista.. Tietoiskut järjestetään samana päivänä, mutta niihin on erillinen ilmoittautuminen. Turussa, Tampereella, Jyväskylässä sekä Oulussa järjestettyjen tilaisuuksien yhteydessä on mahdollista varata henkilökohtainen keskusteluaika adoptiopalvelun työntekijän kanssa. Keskusteluaika on sovittava etukäteen adoptiopalvelun työntekijän kanssa klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo ilmoittautuminen mennessä klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Itä-Suomen aluetoimisto Kauppakatu 25 C, 4.krs, Joensuu ilmoittautuminen mennessä klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo ilmoittautuminen mennessä

9 klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Pohjois-Suomen aluetoimisto Isokatu 47, Oulu ilmoittautuminen mennessä klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Keski-Suomen aluetoimisto Ylistönmäentie 24, Jyväskylä ilmoittautuminen mennessä klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo ilmoittautuminen mennessä klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo ilmoittautuminen mennessä klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Länsi-Suomen aluetoimisto Hämeenkatu 14 C 23, 3. krs, Tampere ilmoittautuminen mennessä klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo ilmoittautuminen mennessä klo Tietoisku adoptiokohdemaista klo Tietoisku adoptioprosessista Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo Ilmoittautuminen mennessä

10 KOHDEMAA TUTUKSI TILAISUUDET Kohdemaa tutuksi tilaisuudet (ns. maainfo) on tarkoitettu kontakteista kiinnostuneille sekä hakijoille, joille on jo myönnetty adoptiolupa tai joiden adoptiohakemus on lähetetty kohdemaahan. Tilaisuudessa on mm. maakohtainen tilannekatsaus. Päivän aikana käydään läpi adoptiolapsen hakumatkaan liittyviä asioita ja käytäntöjä. Maainfossa on myös kulttuuriosio sekä perhetapaaminen. Odotusaikana on erittäin tärkeää osallistua tähän Kohdemaa tutuksi- tilaisuuteen, mutta on riittävää käydä infossa vain kerran prosessin aikana. Avoin tiedotustilaisuus KIINA erityistarve-ohjelmasta ja Kirgisiasta kohdemaana Pelastakaa Lapset Tiukula talo Koskelan- tie 38, Helsinki klo ilmoittautuminen mennessä klo ilmoittautuminen mennessä - tilaisuudessa kerrotaan Kiina erityistarve-ohjelmasta ja Kirgisiasta, adoptiohakijoiden kriteereistä sekä adoptiohakijoiden soveltuvuuden arvioinnista tätä ohjelmaa varten - aikataulu ja ohjelma julkaistaan nettisivuilla - lisätietoja antaa sosiaalityöntekijä adoptiovastaava riikka.westman@pelastakaalapset.fi ja adoptiovastaava sirpa.maenpaa@pelastakaalapset.fi Filippiinit kohdemaana Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo, klo ilmoittautuminen mennessä klo ilmoittautuminen mennessä klo ilmoittautuminen mennessä klo ilmoittautuminen mennessä - lisätietoja antaa adoptiovastaava satu.prittinen@pelastakaalapset.fi Bulgaria ja Thaimaa kohdemaana Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo, klo ilmoittautuminen mennessä klo ilmoittautuminen mennessä - lisätietoja antaa adoptiovastaavat satu.prittinen@pelastakaalapset.fi sirpa.maenpaa@pelastakaalapset.fi Thaimaa kohdemaana Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo, klo ilmoittautuminen mennessä - lisätietoja antaa adoptiovastaava satu.prittinen@pelastakaalapset.fi Bulgaria kohdemaana Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo, klo ilmoittautuminen mennessä - lisätietoja antaa adoptiovastaava sirpa.maenpaa@pelastakaalapset.fi

11 KIINA HAKUMATKA INFOTILAISUUDET Kiina- hakumatkainfot järjestetään vuonna 2015 kutsutilaisuuksina siten, että adoptiovastaava kutsuu henkilökohtaisesti lapsiesitystä lähellä olevat tai lapsiesityksen jo saaneet hakijaperheet. Infoon kutsutaan asiakasperheitä joiden hakumatka on ajankohtaistumassa ja he saavat kutsun riittävän ajoissa ennen tilaisuutta. Lisätietoja antaa sosiaalityöntekijä adoptiovastaava ODOTTAJIEN ILTA Adoptiopalvelun asiakkaiden ja henkilökunnan kohtaamispaikka. Adoptiopalvelun ajankohtaiset kuulumiset, mahdollisuus keskusteluun maaryhmissä adoptiovastaavan kanssa sekä keskustelua virittämään jokin ajankohtainen adoptio-aiheinen vierailijapuheenvuoro. Pelastakaa Lasten Tiukula talo, Torstai klo 16:30 19:30 ilmoittautuminen LAPSEN KOHTAAMINEN HAKUMATKALLA Tilaisuudessa käsitellään lapsen kohtaamista hakumatkalla sekä lapsen että vanhemman näkökulmasta. Kohderyhmä: Lapsiesitystä odottavat Pelastakaa Lasten adoptiopalvelun asiakkaat. Pelastakaa Lapset, Tiukula-talo, klo ilmoittautuminen mennessä klo ilmoittautuminen mennessä ADOPTIOLAPSEN TERVEYDENTILA -LUENTO Tietoa siitä, minkälaisiin terveyspulmiin adoptiovanhempien tulisi varautua sekä minkälaista hoitoa tietyt adoptiolapsilla mahdolliset sairaudet voivat vaatia. Luento tukee adoptiolapsen tausta- ja terveys tietolomakkeen täyttämistä. Seminaaripäivä on ensisijaisesti tarkoitettu adoptioneuvonnassa ja odotusvaiheessa oleville hakijoille mutta myös adoptioperheet ja ammattilaiset ovat tervetulleita. Tilaisuus järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Syksyn tilaisuuden ajankohta ilmoitetaan myöhemmin klo 9:30 15:30 Pelastakaa Lapset Tiukula talo - ilmoittautuminen mennessä Uutta! TIUKULA-KERHO Tiukulan perhekerho on tarkoitettu kaikille Pelastakaa lasten kansainvälisen adoptiopalvelun entisille ja nykyisille perheille sekä odottajille. Kerho kokoontuu Pelastakaa Lasten Tiukula -talossa osoitteessa Koskelantie 38 (Käpylä) neljä kertaa vuodessa. Ensimmäinen kerhokerta on lauantaina klo Osallistumismaksu 3 kerta / aikuinen maksetaan paikan päällä. TERVETULOA! Ilmoittautumiset:

12 AJANKOHTAISTA TIETOA, KOULUTUSTA JA TAPAHTUMIA ADOPTIOHAKIJOILLE JA -PERHEILLE Yhteiset Lapsemme ry:n adoptiovalmennuskurssit Yhteiset Lapsemme ry järjestää adoptiovalmennuskursseja kahden viikonlopun pituisina viikonloppukursseina eri puolilla Suomea sekä Helsingissä myös iltakursseina. Helsingissä järjestetään lisäksi yhden viikonlopun pituisia jatkovalmennuskursseja. Kurssipaikat, hinnat sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät yhdistyksen kotisivuilta Kursseilla käsitellään monipuolisesti kansainväliseen adoptioon liittyviä aiheita ja kysymyksiä sekä kuullaan omakohtaisia kokemuksia. Kurssin päätteeksi osallistujat saavat todistuksen, joka voidaan liittää ulkomaille lähetettäviin asiakirjoihin. Lisätietoja: Adoptiokuraattorin tukipuhelin Tukea ja neuvoa puhelinpalvelusta puh arkisin klo 9-16 Adoptiokuraattori vastaa aina kun pystyy, muussa tapauksessa puhelinvastaajassa on tieto, milloin kuraattorin seuraavan kerran tavoittaa. Adoptiokuraattorille voi jättää myös soittopyynnön tai viestin sähköpostilla kerstin.rauma(a)yhteisetlapsemme.fi. Adoptiokuraattorille soittaminen on luottamuksellista ja soittaa voi myös nimettömänä. Huom. Jos ei ole mahdollisuutta soittaa päivällä, niin adoptiokuraattorin kanssa voi sopia iltasoittoajan sähköpostitse tai puhelimitse. Adoptioperheet ry Adoptioperheet ry:llä on paljon toimintaa josta lisätietoja heidän nettisivuillaan ja toimistoltaan (09) Kotolan parisuhdelauantaissa järjestetään Tapahtuma on suunnattu adoptio -odottajille ja perheille, kahden kulttuurin perheille ja sateenkaariperheille. Päivän ohjelma ja lisätietoja: ADOPTIOPALVELUN AUKIOLOAJAT, PÄIVYSTYS, HENKILÖKUNNAN TAVOITETTAVUUS JA YHTEYSTIEDOT Työntekijöillämme ei ole kiinteitä puhelinaikoja vaan adoptiovastaavat pyrkivät olemaan tavoitettavissanne mahdollisimman joustavasti. Työn luonteen vuoksi työntekijöillä on edelleen työtilanteita, joissa ei voida vastata tuleviin puheluihin. Sähköpostitse asiointi ja soitto- pyyntönne työntekijän sähköpostiin ovat tervetulleita puhelinliikenteen ruuhkautumisen välttämiseksi. Pyrimme tapaamaan asiakkaita vähintään kerran, mutta mielellään muutaman kerran adoptioprosessin aikana ja aina tarvittaessa tai pyynnöstänne. Tapaamiset työntekijän kanssa voivat aika ajoin olla tärkeitä. Huomioittehan, että mikäli haluatte tavata henkilökohtaisesti kansainvälisen adoptiopalvelun työntekijöitä, pyydämme teitä varaamaan ajan henkilökohtaisesti kyseisen työntekijän kanssa puhelimitse tai sähköpostitse. Näin meillä on juuri sillä hetkellä aikaa teille. Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta ottaa vastaan asiakkaita ilman ajanvarausta. Sähköpostiosoitteemme noudattavat muotoa:

13 Työntekijöiden puhelinnumerot ja loma-ajat Irene Pärssinen-Hentula Kansainvälisen adoptiopäällikkö Puh Loma: Elena Beliaeva toimistosihteeri puh Loma: ja Riikka Westman Sosiaalityöntekijä-adoptiovastaava (Kiina, Kiina special needs) Puh Loma: Sirpa Mäenpää Adoptiovastaava (Kirgisia, Bulgaria) Puh Loma: Satu Prittinen Adoptiovastaava (Filippiinit, Thaimaa) Puh Loma: Toimisto on suljettu torstaina Seuraava tiedote ilmestyy maaliskuussa viikolla 9 asiakasnettisivuilla. Rauhallista jouluaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2016! Pelastakaa Lasten kansainvälinen adoptiopalvelu

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE MAALISKUU 2016

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE MAALISKUU 2016 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE MAALISKUU 2016 Hyvää kevättalvea! Tiukula kerho aloitti toimintansa maaliskuussa Pelastakaa Lasten nettisivut uudistuvat tänä keväänä. Tässä yhteydessä kansainvälisen

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2015

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2015 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2015 Kulunut kevät on ollut sekä päättyvien että alkaneiden adoptiokontaktien kevät. Suomessa on päättynyt yhteistyö useamman maan kanssa (Etiopia, Venäjä)

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu Hyvää kevättä kansainvälisestä adoptiopalvelusta!

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu Hyvää kevättä kansainvälisestä adoptiopalvelusta! KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2015 Hyvää kevättä kansainvälisestä adoptiopalvelusta! Kevät on tänä vuonna adoptiopalvelussamme yhtäaikaisesti uuden alkua mutta myös vanhan päättymistä.

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu Tämä tuli sittenkin niin nopeasti

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu Tämä tuli sittenkin niin nopeasti KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2014 Tämä tuli sittenkin niin nopeasti Tapahtumarikkaasta alkuvuodesta kertoo niin lapsiesitykset kuin kontaktimaiden monenlaiset uutiset joita tässä tiedotteessa

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2012 /

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2012 / 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2012 / 15.6.2012 Adoptiopalvelussamme on jatkunut aivan erityisen vilkas vuosi Suomeen saapuneiden lasten osalta. Suomeen on saapunut

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Lokakuu 2015

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Lokakuu 2015 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Lokakuu 2015 Adoptiopalvelumme kautta on saapunut tämän alkuvuoden aikana lisää ainutlaatuisia lapsia ja toivotamme heidät kaikki 21 tervetulleiksi Suomeen! Syyskuun

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE KESÄKUU 2016

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE KESÄKUU 2016 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE KESÄKUU 2016 Eurooppalaiseen adoptiojärjestöjen kattojärjestö EurAdopt järjesti 12. kerran kansainvälisen adoptiokonferenssin Utrechtissa. Konferenssin tämänvuotinen

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2013

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2013 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2013 Sisältö: Asiakaskyselyn tulokset s.1 Katsaus kevääseen sekä tulevaan s.2 Tilasto tämän hetkisestä tilanteesta s.2 Ohjeita asiakkaille s.3-4 Maakohtaiset

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE MAALISKUU Aurinkoista kevättalvea kaikille!

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE MAALISKUU Aurinkoista kevättalvea kaikille! KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE MAALISKUU 2017 Aurinkoista kevättalvea kaikille! Adoptio on vaativa prosessi adoptionhakijoille, mutta ennen kaikkea se on onnellinen perhetapahtuma ja tärkeä

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2013

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2013 Juurimatkalla koettua! KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2013 Sisältö: Juurimatkalla koettua. s.1 Katsaus kuluneeseen vuoteen sekä tulevaan s.2 Palvelumaksut 2014 s.3 Tervetuloa tilaisuuksiimme

Lisätiedot

Kesäkuu 2014 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE

Kesäkuu 2014 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2014 Eurooppalaisten adoptiojärjestöjen edustajia, alan tutkijoita ja asiantuntijoita, aikuisia adoptoituja ja adoptiovanhempia kokoontui huhtikuussa Tukholmaan

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE JOULUKUU Hyvää joulua kansainvälisestä adoptiopalvelusta!

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE JOULUKUU Hyvää joulua kansainvälisestä adoptiopalvelusta! KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE JOULUKUU 2016 Hyvää joulua kansainvälisestä adoptiopalvelusta! Valmistaudumme vuoden vaihteeseen, mutta edessä on vielä työntäyteisiä viikkoja. Viimeistelemme

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2012 /

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2012 / 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2012 / 27.9.2012 Adoptiopalvelussamme on tänä vuonna iloinen tilastollinen piikki lapsiesityksissä. Suomeen oli saapunut adoptiopalvelumme

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE MAALISKUU Kirpeät pakkasterveiset adoptiopalvelusta!

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE MAALISKUU Kirpeät pakkasterveiset adoptiopalvelusta! KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE MAALISKUU 2018 Kirpeät pakkasterveiset adoptiopalvelusta! Suomeen saapui viime vuonna 23 lasta ja tämän vuoden puolella Suomeen on saapunut 3 lasta. Iloiset

Lisätiedot

Joulukuu 2014 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE

Joulukuu 2014 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2014 Eräs aikuinen adoptoitu lähestyi Pelastakaa Lapsia joulutervehdyksellä, jossa hän jakoi ilonsa oman suurimman joulutoiveensa toteutumisesta hänen ollessaan

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2013

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2013 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2013 Sisältö: Lämmintä syksyä Pelastakaa Lasten adoptiopalvelusta ajankohtaisia terveisiä NAC kokouksesta s.1-2 Katsaus syksyyn sekä tulevaan s.2-3 Palvelumaksut

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2011 /

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2011 / 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2011 / 14.12.2011 Joulun valon sydämiimme tuokoon lailla tähden sen tarun, josta muistelmiimme, saamme joulun ikuisen. Hyvät adoptiopalvelun

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2012 /

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2012 / 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Joulukuu 2012 / 14.12.2012 Uusien asiakkaiden osalta kulunut vuosi on ollut hieman edellisvuotta hiljaisempi. Lapsimääriä tarkasteltaessa vuosi

Lisätiedot

Lokakuu 2014 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE

Lokakuu 2014 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Lokakuu 2014 Kulunut syksy on ollut adoptiopalvelussamme erityisen tapahtumarikas niin perheille suunnattujen tapahtumien osalta kuin erityisesti uuden adoptioyhteistyökontaktin

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2011

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2011 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2011 Pienen ystävän kohtaaminen Kiina kontaktihenkilömme perheiden tapaamisessa Paloheinässä 3/2011 Pelastakaa Lasten adoptiopalvelun

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2011 /

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2011 / 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Kesäkuu 2011 / 14.6.2011 Hyvät adoptiopalvelumme asiakkaat! Kesäinen tervehdys Pelastakaa Lasten kansainvälisestä adoptiopalvelusta, jossa kevät

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2011 /

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2011 / 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Syyskuu 2011 / 16.9.2011 Hyvät adoptiopalvelun asiakkaat! Haaveena ikioma ikuinen perhe. Global Consultation konferensissa 8/2011 tanssivia lapsia

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2013 /

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2013 / 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2013 / 19.3.2013 Filippiineillä, Pampangan vastaanottokeskuksen vauvala Hyvät adoptiopalvelun asiakkaat! Adoptiopalvelun toiminta on

Lisätiedot

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2012 / Aurinkoista kevättä kaikille!

PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2012 / Aurinkoista kevättä kaikille! 1 PELASTAKAA LASTEN KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN TIEDOTE Maaliskuu 2012 / 29.3.2012 Aurinkoista kevättä kaikille! Lasten toimintaa Venäjä adoptioiden 20v tapahtumassa Kutsumme teidät adoptiopalvelumme

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE LOKAKUU 2017

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE LOKAKUU 2017 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE LOKAKUU 2017 My experience is? My protection. That is because of help of my second family. Love sees beyond differences - lastenkotitaustaisten nuorten liikunnallisesta

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE JOULUKUU 2017

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE JOULUKUU 2017 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE JOULUKUU 2017 Kiitämme kaikkia asiakkaitamme hyvästä yhteistyöstä ja toivotamme teille rauhallista jouluaikaa ja kaikilla tavoilla valoissa uutta vuotta! Pyydämme,

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE LOKAKUU 2018

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE LOKAKUU 2018 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE LOKAKUU 2018 Kesä on takana päin, ja vaikka kansainvälisessä yhteistyössä kesälomat eivät vaikuta sen kummemmin toimintaan, on syyskausi käynnistynyt täysillä.

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE KESÄKUU Kesäinen tervehdys adoptiopalvelusta!

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE KESÄKUU Kesäinen tervehdys adoptiopalvelusta! KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE KESÄKUU 2017 Kesäinen tervehdys adoptiopalvelusta! Kauttamme saapuneita lapsia laulamassa ja leikkimässä Siina Hirvosen kanssa toukokuisessa perhetapahtumassa

Lisätiedot

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE KESÄKUU 2018

KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE KESÄKUU 2018 KANSAINVÄLISEN ADOPTIOPALVELUN ASIAKASTIEDOTE KESÄKUU 2018 Kesäkausi on täydessä vauhdissa ja kansainvälisen adoptiopalvelun kautta on saapunut 10 lasta Suomeen. Lapsiesityksiä on vireillä 5 perheellä,

Lisätiedot

Tiedote Pelastakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelunthaimaan matkasta

Tiedote Pelastakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelunthaimaan matkasta Tiedote Pelastakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelunthaimaan matkasta 9.4.2018 Pelasakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö Irene Pärssinen- Hentula ja adoptiovastaava Sirpa Mäenpää vierailivat

Lisätiedot

Pelastakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelun asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Pelastakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelun asiakasrekisterin tietosuojaseloste 1 Pelastakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelun asiakasrekisterin tietosuojaseloste Laadittu: 12.6.2018 Viimeksi päivitetty: 1. Rekisterinpitäjä Pelastakaa Lapset ry (Y-tunnus: 0116788-1) Osoite: PL

Lisätiedot

ADOPTIOKOULUTUS

ADOPTIOKOULUTUS ADOPTIOKOULUTUS 26.1.2017 Merja Vuori Adoptiolautakunnan puheenjohtaja 26.1.2017 Merja Vuori, puh 0504301560, merja.vuori@valvira.fi 1 Hyvät koulutustilaisuuden osanottajat, - 7/2012 uusi adoptiolaki voimaan,

Lisätiedot

ADOPTIOLAUTAKUNNAN AJANKOHTAISET ASIAT

ADOPTIOLAUTAKUNNAN AJANKOHTAISET ASIAT ADOPTIOLAUTAKUNNAN AJANKOHTAISET ASIAT / LAKIMIES, ADOPTIOLAUTAKUNNAN SIHTEERI, JONNA SALMELA ADOPTIOKOULUTUS 26.1.2017 SÄÄTYTALO 1. ILMAN PALVELUNANTAJAA TAPAHTUVAT ADOPTIOT 2. ASUINPAIKKA 3. KOTONAOLON

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1 SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perheiden erityispalvelut Perheoikeudelliset asiat 03.11.15

HELSINGIN KAUPUNKI 1 SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perheiden erityispalvelut Perheoikeudelliset asiat 03.11.15 HELSINGIN KAUPUNKI 1 KERTOMUS KANSAINVÄLISESTÄ ADOPTIOPALVELUSTA VUONNA 2015 Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta on yksi kolmesta Suomessa toimivista kansainvälisen adoptiopalvelun antajista. Helsingin

Lisätiedot

ADOPTIOKOULUTUS

ADOPTIOKOULUTUS 6.2.2014 ADOPTIOKOULUTUS 30.1.2014 ADOPTIOLAUTAKUNNAN NÄKÖKULMIA LAINSÄÄDÄNNÖN SOVELTAMISESTA KÄYTÄNNÖSSÄ / Ylitarkastaja, adoptiolautakunnan sihteeri, Jonna Salmela 6.2.2014 1. Adoptionhakijan ikärajat

Lisätiedot

ADOPTIOLAUTAKUNTA. 25.1.2013 Jonna Salmela/Merja Vuori 1

ADOPTIOLAUTAKUNTA. 25.1.2013 Jonna Salmela/Merja Vuori 1 ADOPTIOLAUTAKUNTA 25.1.2013 Jonna Salmela/Merja Vuori 1 1.7.2012 UUSI ADOPTIOLAKI TULI VOIMAAN 25.1.2013 Jonna Salmela/Merja Vuori 2 ADOPTIOASIOIDEN PÄÄTÖKSENTEKO JA HALLINTO MUUTOKSET 1.7.2012 LUKIEN

Lisätiedot

ADOPTIOKOULUTUS 26.1.2016

ADOPTIOKOULUTUS 26.1.2016 ADOPTIOKOULUTUS 26.1.2016 Merja Vuori Adoptiolautakunnan puheenjohtaja 8.2.2016 Merja Vuori 1 LUPAPÄÄTÖSTEN KEHITYS (vahvistamattomat luvut) Kv-adoption hakemukset/päätökset vähentyneet 41 % vuodesta 2012

Lisätiedot

1 Adoptiolautakunnan toimintakertomus 2016

1 Adoptiolautakunnan toimintakertomus 2016 1 Adoptiolautakunnan toimintakertomus 2016 www.valvira.fi Dnro 369/02.02.03.00/2017 14.3.2017 2 Sisällys Esipuhe... 4 1 Adoptiolautakunnan kokoonpano ja tehtävät... 6 2 Adoptiolautakunnan toiminta vuonna

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta /2012 Valtioneuvoston asetus. adoptiosta. Annettu Helsingissä 3 päivänä toukokuuta 2012

Julkaistu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta /2012 Valtioneuvoston asetus. adoptiosta. Annettu Helsingissä 3 päivänä toukokuuta 2012 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta 2012 202/2012 Valtioneuvoston asetus adoptiosta Annettu Helsingissä 3 päivänä toukokuuta 2012 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Adoptiolautakunnan ja lapsiasiavaltuutetun yhteisaloite adoptiolain jälkiarvioinnista sekä adoption jälkeisen tuen kehittämiseksi

Adoptiolautakunnan ja lapsiasiavaltuutetun yhteisaloite adoptiolain jälkiarvioinnista sekä adoption jälkeisen tuen kehittämiseksi Aloite 1 (5) Adoptiolautakunta Oikeusministeriölle ja sosiaali- ja terveysministeriölle Adoptiolautakunnan ja lapsiasiavaltuutetun yhteisaloite adoptiolain jälkiarvioinnista sekä adoption jälkeisen tuen

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi 27.1.2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen Tuetaan vaikuttamistaitojen

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Kuvaa ei voi näyttää nyt. ULKOMAILLA OLEVIEN BIOLOGISTEN VANHEMPIEN SUOSTUMUKSET. Tuula Jattu, sosiaalityöntekijä

Kuvaa ei voi näyttää nyt. ULKOMAILLA OLEVIEN BIOLOGISTEN VANHEMPIEN SUOSTUMUKSET. Tuula Jattu, sosiaalityöntekijä ULKOMAILLA OLEVIEN BIOLOGISTEN VANHEMPIEN SUOSTUMUKSET Tuula Jattu, sosiaalityöntekijä Perheen sisäinen adoptio Tilanteessa, kun lapsen toinen vanhempi asuu ulkomailla Adoptiolaki 2012/Adoption ensisijaisena

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Tiedote 1/2017 Hei, luet vuoden ensimmäistä Aksonin tiedotetta 1/2017. Vuosi on vaihtunut ja järjestössä suunnitelmat tulevalle vuodelle ovat täydessä

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät 2018 Tervetuloa Vauvakerho kokoontuu perjantaisin klo 10 11.30 takkahuoneella (E-ovi). Tervetuloa aamukahville. Kerhossa tapaat toisia vanhempia ja pääset

Lisätiedot

Taustamuistio 2: Adoptiopalvelujärjestelmä ja muut adoptioperheiden palvelut

Taustamuistio 2: Adoptiopalvelujärjestelmä ja muut adoptioperheiden palvelut Adoptiovisio 2035 Taustamuistio 2: Adoptiopalvelujärjestelmä ja muut adoptioperheiden palvelut Tähän muistioon on koottu huomioita ja kysymyksiä, jotka koskevat adoptioneuvontaa, adoptiopalvelua, adoptiolautakuntaa,

Lisätiedot

T E E M A Y h d e s s ä a d o p t i o p o l u l l a

T E E M A Y h d e s s ä a d o p t i o p o l u l l a TEE MA J U U R E T 8 Yhdessä adoptiopolulla TEKSTI Lotta Ventelä KUVAT Thinkstock Kun tausta askarruttaa 6 kysymystä jälki palvelusta Jossain vaiheessa adoptoitu voi haluta tietää lisää. Silloin kannattaa

Lisätiedot

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010 JÄRJESTÖSEKTORIN EXTRA Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Ratavartijankatu 2 00520 Helsinki www.ytn.fi > Järjestösektori Iloisin mielin kohti tulevaa vuotta 2011 Joulukuu 2010 Näin joulun alla on hyvä pysähtyä

Lisätiedot

LOKAKUU kaikissa lippukunnissa. Tässä

LOKAKUU kaikissa lippukunnissa. Tässä LOKAKUU 2018 Illat pimenevät ja kelit kylmenevät, ja se jos mikä antaa syyn puhua ensi kesästä! Sinun kanssasi kesäfiilistä nostattaa kuukausittain ilmestyvä ryskeposti Rusahdus, joka tarjoaa paljon hyödyllistä

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tietoa yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa ovat liittokokouskutsu

Lisätiedot

* * A-OSA + + OLE_ADO 1 OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot

* * A-OSA + + OLE_ADO 1 OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot OLE_ADO 1 *1019901* OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka asut Suomessa ja haet oleskelulupaa ulkomailta adoptoitavalle lapselle (kansainvälinen

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille. Johanna Syrjänen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry 19.2.2014 1

Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille. Johanna Syrjänen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry 19.2.2014 1 Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille 19.2.2014 1 Linkki-toiminta Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n Murkkuneuvola hanke (RAY-rahoitus 2011-2015) Tavoitteet: 1. 12-18 vuotiaiden lasten

Lisätiedot

Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015

Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015 Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015 Satu Vennala Henkilöstöresurssipäällikkö Ravintolatoimiala HOK-Elanto Liiketoiminta Oy Kokkeja Filippiineiltä,

Lisätiedot

KOHTAAMINEN. Kotimaisen adoption kehittämishanke 2010-2013

KOHTAAMINEN. Kotimaisen adoption kehittämishanke 2010-2013 KOHTAAMINEN Kotimaisen adoption kehittämishanke 2010-2013 KOHTAAMINEN hankkeen lähtöajatus Pysyvyyden turvaaminen ja oikeus perheeseen pitkäaikaista sijaishuoltoa tarvitsevalle lapselle LOS 20 artikla

Lisätiedot

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta Kuudes tapaaminen Kouluttajakansio KeVa - perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta KeVa perhehoidon valmennuksen kuudes tapaaminen toteutetaan joko 1) paneelina tai 2) tutustumiskäyntinä

Lisätiedot

+ + Syntymäpaikkakunta OLE_ADO_240518PP +

+ + Syntymäpaikkakunta OLE_ADO_240518PP + OLE_ADO 1 *1019901* OLESKELULUPAHAKEMUS ADOPTION PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka asut Suomessa ja haet oleskelulupaa ulkomailta adoptoitavalle lapselle (kansainvälinen

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 1/2013

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 1/2013 NAPPIPARISTON 31.31 KUUKAUSIKIRJE 1/2013 Nappiparisto on ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjen kehittämisen ja monipuolistamisen valtakunnallinen koordinointihanke vuosille 2011-2012, ja Nappipariston

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5

SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 Vertaistukiryhmät nuorille aikuisille 2019 1 SISÄLLYSLUETTELO VOIMAUTTAVAA VERTAISTUKEA RYHMISTÄ... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus LÖYDÄ OMA TARINASI -RYHMÄT... 5 LASINEN LAPSUUS -RYHMÄ... 6

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 27.8.2014 päivitetty Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyötavoitteet lukioiden ja peruskoulujen kanssa Jokaisen peruskoulunsa päättävän nuoren tulisi löytää

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN SOSIAALIPSYKIATRINEN YHDISTYS RY HAKEMUSLOMAKE ATSA- OPISKELIJOIDEN TUKIASUNTO

KESKI-POHJANMAAN SOSIAALIPSYKIATRINEN YHDISTYS RY HAKEMUSLOMAKE ATSA- OPISKELIJOIDEN TUKIASUNTO KESKI-POHJANMAAN SOSIAALIPSYKIATRINEN YHDISTYS RY HAKEMUSLOMAKE ATSA- OPISKELIJOIDEN TUKIASUNTO Hakija: Hakemus nro: / 20 Saapunut KPSPY ry:n ATSA -yksikköön / 20 Tutustumiskäynti/ Haastattelu: Ohje hakemiseen

Lisätiedot

1 Adoptiolautakunnan toimintakertomus 2018

1 Adoptiolautakunnan toimintakertomus 2018 1 Adoptiolautakunnan toimintakertomus 2018 www.valvira.fi Dnro AD/49/2019 29.7.2019 2 Sisällys Esipuhe... 4 1 Adoptiolautakunnan kokoonpano ja tehtävät... 5 2 Adoptiolautakunnan toiminta vuonna 2018...

Lisätiedot

Rekisterinpitäjä Interpedia ry (Y-tunnus ), Asemamiehenkatu 4 B Helsinki

Rekisterinpitäjä Interpedia ry (Y-tunnus ), Asemamiehenkatu 4 B Helsinki INTERPEDIA RY:N ADOPTIOREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä Interpedia ry (Y-tunnus 0618557), Asemamiehenkatu 4 B 00520 Helsinki Rekisterin nimi Interpedia ry:n adoptiorekisteri Rekisteriasioista

Lisätiedot

ADOPTIOLAUTAKUNNAN AJANKOHTAISET ASIAT

ADOPTIOLAUTAKUNNAN AJANKOHTAISET ASIAT ADOPTIOLAUTAKUNNAN AJANKOHTAISET ASIAT / Lakimies, adoptiolautakunnan sihteeri, Adoptiokoulutus 26.1.2016 Säätytalo 1. ILMAN PALVELUNANTAJAA TAPAHTUVAT ADOPTIOT (SUKULAISADOPTIOT) 2. ADOPTIOLAUTAKUNNAN

Lisätiedot

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012

SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 SBL:N KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012 Ota yhteyttä muutosehdotuksissa/korjauksissa toiminnanjohtaja Hulda Ahoseen: executive.officer@bridgefinland.com VERSIO 1.12.2011 SBL:n hallitus on vahvistanut sitovasti

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut

Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, 96100 Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille

Lisätiedot

Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus. Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa

Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus. Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa Porolahden peruskoulun painotettu musiikin opetus Toteutetaan yhteistyössä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa Painotettu musiikin opetusyhteistyötä Painotetun musiikin opetuksen soiton ryhmäopetus käsitetään

Lisätiedot

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus LÄNNEN ALUEVERKOSTO 13.8.2019, Lielahtikeskus facebook lannenalueverkosto Illan ohjelma klo 16.30 klo 17.00 Kahvit ja tervetuloa Kesän kuulumiset ja lyhyt esittäytymiskierros mitä odotan syksyltä? Alueverkoston

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019 LAPPILAISET.FI -JÄRJESTÖTIETOPALVELU LYHYESTI Lappilaiset.fi - järjestötietopalvelu on maksuton tiedotus- ja viestintäkanava Lapissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja yhteisöille. Sivusto kokoaa

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan on helppo

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja 21.2.2019 Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Kuusamon kaupunki Maanmittauslaitos Kuusamon kaupunki Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Vaihde 040 8608 600 yhdyskuntatekniikka@kuusamo.fi

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 23.10.2017 OivaHetki kokeiluna jatkuu Toimintakalenteriin merkittyinä maanantai-päivinä työntekijä on paikalla Olohuoneessa klo 9.00-11.00 välisenä aikana. Lisäksi samoille

Lisätiedot

Auttaja lähellä sinua.

Auttaja lähellä sinua. Auttaja lähellä sinua. Punaisen Ristin viikko to 3. ke 9.5.2018 Punaisen Ristin viikko 3. - 9.5.2018 #punaisenristinviikko #auttajakurssi Miksi? Tehdään arjesta turvallinen Suomessa, korostetaan auttamistaitojen

Lisätiedot

TAISTO19-harjoitus. Skype-info

TAISTO19-harjoitus. Skype-info TAISTO19-harjoitus Skype-info 30.9.2019 Tervetuloa TAISTO19-harjoitukseen! Tässä info-kokouksessa: Kertaus mistä TAISTOssa on kyse? Miten valmistautua 10 kohtaa Harjoituskäsikirja - läpikäynti Aikataulu

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat

Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat Ero sisältää aina riskejä lapsen hyvinvoinnille ja vanhemmuus on haavoittuvaa Varhaisella tuella voidaan ennaltaehkäistä vanhempien eron kielteisiä vaikutuksia lapsen

Lisätiedot

Te r vetuloa. Palometsän päiväkoti Sahrankatu 3 24100 Salo

Te r vetuloa. Palometsän päiväkoti Sahrankatu 3 24100 Salo Te r vetuloa Palometsän päiväkotiin! Palometsän päiväkoti Sahrankatu 3 24100 Salo T u l e m u k a a n Tervetuloa Palometsän päiväkotiin niin tutut kuin uudetkin perheet! Palometsän päiväkodissa on viisi

Lisätiedot

Sinulle, joka olet kiinnostunut sijais- tai adoptiovanhemmuudesta

Sinulle, joka olet kiinnostunut sijais- tai adoptiovanhemmuudesta PRIDE-yksilökohtaiset tehtävät Tehtävä 1 Sivu 1 / 7 Sinulle, joka olet kiinnostunut sijais- tai adoptiovanhemmuudesta PRIDE-valmennuksen ryhmätapaamissa käsitellään sijoitetun lapsen kokemuksia ja tarpeita.

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi!

Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Pienikin apu arjessa voi helpottaa päivääsi! Lapsiparkkiin ovat tervetulleita 0-6 vuotiaat lapset. Lapsiparkissa hoitajina toimivat perhetyöntekijät. Tee rauhassa ruokaostokset, piipahda vaatekaupassa

Lisätiedot

Adoptioperheiden tukeminen Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmässä. sosiaaliohjaaja Laura Uusitalo vs. ohjaaja Laura Petterson

Adoptioperheiden tukeminen Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmässä. sosiaaliohjaaja Laura Uusitalo vs. ohjaaja Laura Petterson Adoptioperheiden tukeminen Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmässä sosiaaliohjaaja Laura Uusitalo vs. ohjaaja Laura Petterson 2000-luvun alussa adoptioneuvontaan haluavien jono oli pitkä ja lapsia tuli

Lisätiedot