Sanoman lähestymistapa tietosuojaasetukseen. kuluttajilta. Timo Rinne

Save this PDF as:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sanoman lähestymistapa tietosuojaasetukseen. kuluttajilta. Timo Rinne"

Transkriptio

1 Sanoman lähestymistapa tietosuojaasetukseen ja luvan kysymiseen kuluttajilta Timo Rinne

2

3 3 23 March 2017

4 4 23 March 2017

5 5 16 October 2017

6 GDPR ON HYVÄ ASIA 6 16 October 2017

7 GDPR setupin määritteleminen Kuluttajadialogin (consent tool) rakentaminen Kumppanisopimusten tekeminen IAB consent tool 7 23 March 2017

8 Henkilötiedot mainonnassa Anonyymi tieto Henkilötieto Epäsuoraa tunnistettavissa oleva tieto Suoraa tunnistava tieto Sessio eväste Evästeprofiili, jossa pysyvä tunniste Pseudonymisoitu tieto Sensitiivinen tieto Arkaluonteinen tieto Evästeprofiili, jossa pysyvä tunniste läpi järjestelmien Evästeprofiili, jossa IP-osoite Ostoaie segmentti ostohistoriasta look-a-like ennusteella Nimi -osoite Puhelinnumero Tarkka sijainti Lasten tiedot Segmentti, joka liittyy esim. sairauteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen 8 7 November 2017 Sanoma Corporation

9 Mainonnan roolit Mainostaja Toimeksianto mainoskampanjaan (jos omaa dataa kohdennukseen rekisterinpitäjä) Mediatoimisto Toteuttaa toimeksiannon mainostajan lukuun Ulkopuolinen datalähde DSP Toteuttaa ostotoimeksiannon mainostajan / mediatoimiston lukuun Rekisterinpitäjä C Käsittelijä C SSP 2 Toteuttaa myyntitoimeksiannon julkaisijan lukuun Rekisterinpitäjä A Henkilötietojen käsittelijä A Rekisterinpitäjä B Henkilötietojen käsittelijä B Julkaisija Näyttää mainoksen verkostossaan kävijälle (voi myös tarjota dataansa kohdennukseen) MAINOS 9 7 November 2017 Sanoma Corporation

10 Mainonnan roolit Mainostaja Ulkopuolinen datalähde Mediatoimisto DSP + muut Käsittelijäketju katkeaa tässä: - Mainostajalla/Mediatoimistolla ei enää pääsyä tämän jälkeen - Sanomalla ei enää pääsyä dataan tätä ennen Rekisterinpitäjä C Käsittelijä C Rekisterinpitäjä A Henkilötietojen käsittelijä A Rekisterinpitäjä B Henkilötietojen käsittelijä B SSP + muut Julkaisija Sanoman mainosteknologiat, jotka voivat osallistua datan käsittelyyn: - Appnexus - SalesForce (Krux) - Enreach - FreeWheel MAINOS 10 7 November 2017 Sanoma Corporation

11 GDPR setupin määritteleminen Kuluttajadialogin (consent tool) rakentaminen Kumppanisopimusten tekeminen IAB consent tool March 2017

12 Sanoma consent manager Kyselyä näytetään niin kauan kunnes Käyttäjä sallii evästeiden käytön, tai Käyttäjä kieltää evästeiden käytön asetuksissa Suostumukset ovat verkostokohtaisia (Sanoma) Asetus on lähtökohtaisesti sallin Alussa asetuksien granulaarisuus on pieni (sallin / kiellän) Kysely rakennettu käyttäen Tealium taginhallintaa March 2017 DRAFT

13 14 DRAFT

14 DRAFT March 2017 IAB Tietosuojaseminaari

15 DRAFT March 2017 IAB Tietosuojaseminaari

16 DRAFT March 2017 IAB Tietosuojaseminaari

17 GDPR setupin määritteleminen Kuluttajadialogin (consent tool) rakentaminen Kumppanisopimusten tekeminen IAB consent tool March 2017

18 Miksi tietosuojasopimusliite? Yleinen tietosuoja-asetus: Määrittelee verkkotunnisteet (kuten IP-osoitteen tai evästeet joita käytetään profiilien muodostamiseen) henkilötiedoksi Edellyttää että kaikesta henkilötietojen ulkoistamisesta tehdään kirjallinen sopimus osapuolten välillä Mahdollistaa tietosuojaviranomaisille isojen hallinnollisten sakkojen määräämisen rekisterinpitäjille ja henkilötietojen käsittelijöille asetuksen vaatimusten rikkomisesta Sanoma haluaa käyttää laadukasta dataa järkevästi, läpinäkyvästi ja käyttäjiemme tietosuojaa kunnioittaen. Olemme yrittäneet tehdä mainostilan ostamiseen sovellettavasta tietosuojasopimusliitteestämme helposti ymmärrettävän March 2017 Sanoma Corporation

19 Tietosuojasopimusliitteen pääpiirteitä Digitaalisessa mainonnassa käytetään henkilötietoja. Myös muuta dataa kuin henkilötietoja voidaan käyttää (esim. sessioevästeet). Data on kategorisoitu sen perusteella mistä data on kerätty. Kun mainostetaan Sanoman verkostossa käytetään joko Sanoman Dataa tai Mainostajan Dataa. Molemmat tiedot voivat sisältää sekä henkilötietoja että muita tietoja. Myös kolmansien osapuolien tarjoamaa dataa voidaan hyödyntää. Lähtökohta on se että se osapuoli, joka käyttää kolmannen osapuolen dataa on vastuussa kyseisestä Datasta. Kaksi pääsääntöä: Sanoman dataa ja Sanoman käyttäjiin tai palveluihin liittyvää dataa saa käyttää vain mainostamiseen Sanoman palveluissa ja mainonnan mittaamiseen. Sanoman Dataa ei saa käyttää mihinkään muuhun käyttötarkoitukseen ellei tästä sovita erikseen. Sanoma saattaa myös käsitellä sinun dataasi. Kun näin tapahtuu me käsittelemme tietoja samojen ehtojen mukaisesti kuin sinä kun sinä käsittelet Sanoman Dataa. Reilua eikö niin? Henkilötietojen Käsittelijä vastaa henkilötietojen käsittelystä omissa ja alihankkijoittensa järjestelmissä. Alihankkijoilla viitataan esimerkiksi ohjelmisto- ja teknologiatoimittajiin ja muihin osapuoliin, joilla on pääsy sopimuksen mukaiseen tietoon. Sanoman verkostossa ei saa käyttää flash evästeitä, fingerprinttausta tai muita vastaavia tunnistamisteknologioita. Evästeitä voidaan käyttää sopimuksessa määriteltyihin käyttötarkoituksiin ja sillä edellytyksellä että evästeiden asentamiseen on soveltuva lupa March 2017

20 Datan käsittelyn kaari mainosnäytössä Mainostaja voi käyttää mittausevästeillä kerättyä dataa: - Mainonnan vaikuttavuuden mittaamiseen - Raportointiin (aggregaattitasolla) Tietoa ei voi käyttää oman datan rikastamiseen Sanoman datalla. Mainosnäytöstä kerätään (uutta) tietoa mittausevästeillä. Voidaan käyttää mainosnäyttöjen määrän rajoittamiseen. 4. Mainoksen tehosta raportointi 3. Mainoksen mittaaminen (impressiot, konversio) Saman käyttäjän (/joukon) uudelleen kohdentaminen aloittaa uuden käsittelysyklin. Jos tämä tehdään Sanoman verkoston ulkopuolella edellyttää se uutta laillista perustetta (ei ole Sanoman sopimusehtojen mukaista ilman erityistä sopimusta) Data mainoksen elinkaaressa 1. Mainoksen kohdentaminen tietyillä kriteereillä 2. Mainoksen näyttäminen Jo kerättyä tietoa käytetään mainonnan kohdentamiseen Voi sisältää: - Sanoman dataa (käyttäjään tai kontekstiin liittyvää) - Mainostajan dataa - Kolmannen osapuolen dataa Mainoksen jakelu Mainos ja sen kohdennukseen liittyvät tiedot kulkevat Sanoman ja mainostajan teknologioiden kautta mainonnan mahdollistamiseksi Jos käyttäjä klikkaa mainosta ja päätyy mainostajan sivulle, sovelletaan mainostajan sivustolta kerättyyn tietoon mainostajan tietosuojapolitiikkaa. Sanoman tiedolla ei voi rikastaa mainostajan keräämää tietoa March 2017 Sanoma Corporation

21 GDPR setupin määritteleminen Kuluttajadialogin (consent tool) rakentaminen Kumppanisopimusten tekeminen IAB consent tool March 2017

22 IAB Europe Transparency & Consent Framework Ydinkysymys: Miten koko arvoketju voi tietää miten tulisi toimia läpinäkyvästi kuluttajan suuntaan? March 2017

23 Encoding Consent Choices for Storage & Transmission Purpose Choices Vendor Choices 1. PURP1 2. PURP2 3. PURP3 4. X PURP4 5. PURP5 1. SSP1 2. SSP2 3. Exchange1 4. X Exchange2 5. Exchange3 6. DMP1 7. DMP2 8. DMP3 9. DMP4 10. X DMP5 11. X DMP6 12. DPM7 13. X DMP8 14. DMP9 15. X DSP1 16. X DSP2 17. DSP3 18. DSP4 19. X DSP5 20. X DSP6 21. DSP7 22. DSP8 23. X DSP9 24. DCO1 25. DCO2 26. DCO3 27. DCO4 28. DCO5 29. X DCO6 30. X DCO7 31. DCO8 32 X DCO9 33. Viewability1 34. X Viewability2 35. Viewability3 36. Viewability4 37. Viewability5 38. X Viewability6 39. X Viewability7 40. Viewability8 41. X Viewability9 Choice Encoded P U R P 1 P U R P 5 D M P 2 D S P 7 Compressed 3FDF299BE Lähde: IAB

24 Sanoma on kiinnostunut ottamaan frameworkin käyttöön alusta saakka 1. Mahdollisuus hallita sitä kenellä (ja mitä varten) on mahdollisuus käsitellä henkilötietoja mainonnan arvoketjussa 2. Varmistaa että koko haluttu mainonnan arvoketju pystyy toimimaan 3. Valmistautua eprivacy regulaatioon March 2017

25

GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä?

GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä? GDPR ja eprivacy mitä siis nyt pitäisi tehdä? Laura Tarhonen Privacy Manager Sanoma Oyj 8.6.2017 IAB Tietosuojaseminaari Kuvat: unsplash.com / esimerkkisivustot ja palvelut 2 Seitsemän asiaa, jotka voit

Lisätiedot

GDPR ja ohjelmallinen ostaminen miten ihmeessä tämä saadaan toimimaan? IAB tietosuojaseminaari Anna Paimela & Jukka Sundquist

GDPR ja ohjelmallinen ostaminen miten ihmeessä tämä saadaan toimimaan? IAB tietosuojaseminaari Anna Paimela & Jukka Sundquist GDPR ja ohjelmallinen ostaminen miten ihmeessä tämä saadaan toimimaan? IAB tietosuojaseminaari 10.4.2018 Anna Paimela & Jukka Sundquist Evästeet eivät kuitenkaan aina ole henkilötietoja? Anonyymi tieto

Lisätiedot

Tarkenna fokusta! Lainsäädäntökokonaisuus ja IAB:n GDPR -ohjeistus. IAB tietosuojaseminaari Elli Laine

Tarkenna fokusta! Lainsäädäntökokonaisuus ja IAB:n GDPR -ohjeistus. IAB tietosuojaseminaari Elli Laine Tarkenna fokusta! Lainsäädäntökokonaisuus ja IAB:n GDPR -ohjeistus IAB tietosuojaseminaari 10.4.2018 Elli Laine Tietosuojasääntelyn kokonaisuus Perustuslaki ja EU:n perusoikeuskirja Henkilötietolaki (Henkilötietodirektiivi)

Lisätiedot

Markkinoinnin uusi aika on datajohdettua, automatisoidumpaa, vaikuttavampaa ja mitattavampaa Johanna Vartiainen

Markkinoinnin uusi aika on datajohdettua, automatisoidumpaa, vaikuttavampaa ja mitattavampaa Johanna Vartiainen Markkinoinnin uusi aika on datajohdettua, automatisoidumpaa, vaikuttavampaa ja mitattavampaa Johanna Vartiainen 29.5.2018 1 Alma Media lyhyesti Markkinapaikat Kuluttajamediat Talous- ja ammattilaismediat

Lisätiedot

IAB FINLANDIN OHJEISTUS

IAB FINLANDIN OHJEISTUS Copyright IAB FINLANDIN OHJEISTUS IAB Tietosuojaseminaari 12.5.2011 Pirkko Rajala, MTV Oy Seppo Roponen, TNS Gallup Agenda o Rajaukset ja määritykset: mistä nyt puhutaan o Ohjeistus o Mitä seuraavaksi

Lisätiedot

Asukkaan oikeus omaan dataan ja GDPR asuntoosakeyhtiössä. Ilmastoviisaat taloyhtiöt työpaja 1 Asukkaan MyData

Asukkaan oikeus omaan dataan ja GDPR asuntoosakeyhtiössä. Ilmastoviisaat taloyhtiöt työpaja 1 Asukkaan MyData Asukkaan oikeus omaan dataan ja GDPR asuntoosakeyhtiössä Ilmastoviisaat taloyhtiöt työpaja 1 Asukkaan MyData 12.3.2019 EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR Tietosuoja-asetuksen tavoitteena on, että kansalaiset

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset. Tietosuojavastaava Outi Salmela,

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset. Tietosuojavastaava Outi Salmela, EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset Tietosuojavastaava Outi Salmela, 14.5.2018 EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

GDPR-pikaopas. Demand more. Puh

GDPR-pikaopas. Demand more. Puh 1 GDPR-pikaopas 2 GDPR-pikaopas EU:n yleinen tietosuoja-asetus GDPR (general data protection regulation), on 25.5.2018 voimaan astuva henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö. Asetus sisältää 99

Lisätiedot

Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! JASMINA HEINONEN

Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! JASMINA HEINONEN Tervetuloa tietosuoja-asetuskoulutukseen! 17.1.17 1 Päivän kulku 09:40-10:20 Jasmina Heinonen: Tietosuoja-asetus: Johdatus ja rekisteröidyn oikeudet 10:20-10:35 Tauko 10:35-11:30 Lotta Kuusisto: Tietosuoja-asetus

Lisätiedot

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste n tietosuojaseloste Yksityisyyden suoja ja tietosuoja Me ravintolakalatori.fi -verkkopalvelussa huolehdimme yksityisyydensuojastasi ja hallussamme olevien henkilökohtaisten tietojesi suojaamisesta. Tämä

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki Timo Mutalahti, konsernilakimies

Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki Timo Mutalahti, konsernilakimies Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki 25.4.2018 Timo Mutalahti, konsernilakimies 1 GDPR EU:n yleinen tietosuoja-asetus eli GDPR Siirtymäkausi päättyy ja soveltaminen alkaa 25.5.2018 Monet

Lisätiedot

Public. Kumppanuusforum Yksityinen terveydenhuolto EU:n yleinen tietosuoja-asetus / General Data Protection Regulation (GDPR) Perjantai 24.

Public. Kumppanuusforum Yksityinen terveydenhuolto EU:n yleinen tietosuoja-asetus / General Data Protection Regulation (GDPR) Perjantai 24. Kumppanuusforum 2017 Yksityinen terveydenhuolto EU:n yleinen tietosuoja-asetus / General Data Protection Regulation (GDPR) Perjantai 24.8 Mikä GDPR? = General Data Protection Regulation = Yleinen tietosuoja-asetus

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

AINEISTOJEN JAKAMISEN MYYTEISTÄ JA HAASTEISTA

AINEISTOJEN JAKAMISEN MYYTEISTÄ JA HAASTEISTA AINEISTOJEN JAKAMISEN MYYTEISTÄ JA HAASTEISTA Tietosuojavastaava Jarkko Reittu 13.11.2018 Aineiston jakamisen myyteistä ja haasteista/jarkko Reittu 1 ESITYKSEN KOHDE Kuinka tietosuojalainsäädäntö rajoittaa

Lisätiedot

METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE

METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/1999) 10 :n ja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteriseloste (25.5.2018). Jos haluat käyttää oikeuttasi saada tietoa

Lisätiedot

GDPR Tietosuoja-asetus

GDPR Tietosuoja-asetus GDPR Tietosuoja-asetus Juuse Montonen Arter Oy 1 2 GDPR 25.5.2018 # o l e t k o v a l m i s EU:n yleinen tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.2018 alkaen Korvaa henkilötietolain Suojaa EUkansalaisten henkilötietoja

Lisätiedot

Facebook-pikseli tutuksi. Artem Daniliants / LumoLink

Facebook-pikseli tutuksi. Artem Daniliants / LumoLink Facebook-pikseli tutuksi Artem Daniliants / LumoLink Mikä on Facebook-pikseli? Mitä tietoja Facebook-pikseli kerää oletusarvoisesti? Http Headers Pixel-specific Data Henkilön käyttäytyminen sivustolla

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate SISÄLLYSLUETTELO Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate 7.5.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. EU:N TIETOSUOJA-ASETUS... 4 1.2 REKISTERÖIDYN OIKEUDET... 4 1.3 TIETOSUOJA-ASETUKSEEN VALMISTAUTUMINEN... 4 2. INFORMAATIOVELVOITE...

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Jari Ala-Varvi 03 / 2017 30.3.2017 1 Miksi? GDPR tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2016 ja siirtymäaika päättyy 24.5.2018 Perusoikeuksien suoja monimutkaistuvassa

Lisätiedot

LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari

LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari Pori, 15.2.2018 Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot

IAB Big Data työryhmän oppaan julkistaminen

IAB Big Data työryhmän oppaan julkistaminen IAB Big Data työryhmän oppaan julkistaminen 6.6.2014 Johanna Lehtonen Mediareaktori Oy Twitter: @jolehtone johanna@mediareaktori.fi https://www.youtube.com/watch?v=tzxmjbl-i4y Työryhmän ensimmäinen tehtävä:

Lisätiedot

Koulutuskiertue

Koulutuskiertue Koulutuskiertue 10.4. 12.4. Tietosuoja-asetus (GDPR) Yleistä Voimaan 25.5.2018 Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

E U : N T I E T O S U O J A - A S E T U K S E N V A I K U T U K S E T Y R I T Y S T E N L I I K E T O I M I N T A A N T E R H O N E V A S A L O

E U : N T I E T O S U O J A - A S E T U K S E N V A I K U T U K S E T Y R I T Y S T E N L I I K E T O I M I N T A A N T E R H O N E V A S A L O E U : N T I E T O S U O J A - A S E T U K S E N V A I K U T U K S E T Y R I T Y S T E N L I I K E T O I M I N T A A N T E R H O N E V A S A L O Tietosuojalainsäädännön kokonaisuudistus Ensimmäinen EU:n

Lisätiedot

Oulun Maanmittauskerho ry. Tietosuojaseloste

Oulun Maanmittauskerho ry. Tietosuojaseloste Oulun Maanmittauskerho ry Tietosuojaseloste 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIETOSUOJASELOSTE PROJEKTI... 3 2 TIETOSUOJAPERIAATTEET... 4 3 TIETOSUOJAN NYKYTILA... 5 3.1 Henkilötietokartoitus... 5 3.2 Henkilötietovirrat...

Lisätiedot

Kohti korkeaa viewabilityä

Kohti korkeaa viewabilityä Kohti korkeaa viewabilityä Näin varmistamme, että mainonta oikeasti näkyy Miikka Rahikainen, Digital Manager / Dagmar Johanna Vartiainen, Johtaja digimainonnan palvelut ja kehitys / Alma Media Seuraavan

Lisätiedot

Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä RecRight videorekrytointipalvelu on työkalu, jonka avulla asiakkaamme rekisterinpitäjänä keräävät ja käsittelevät antamiasi tietoja. Pääsääntöisesti tiedonkeruun tarkoitus on

Lisätiedot

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille 1 Tietosuoja-asetuksesta Asetus astui voimaan 24.5.2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan alkaen. Asetuksen sisältö on suoraan

Lisätiedot

MEDIAKORTTI 2010 2 (8) SISÄLLYS

MEDIAKORTTI 2010 2 (8) SISÄLLYS Mediakortti 2010 MEDIAKORTTI 2010 2 (8) SISÄLLYS 1. Johdanto...3 1.1. Yleiskuvaus...3 1.2. Käyttäjämäärät ja tilastot...3 2. Mainospaikat...4 3. Hinnasto...5 4. Aineistotoimitukset...6 4.1. Ohjeistus mainoksen

Lisätiedot

LIITE VARMENNEPALVELUJEN ASIAKAS- JA REKISTERÖINTISOPIMUKSIIN NRO

LIITE VARMENNEPALVELUJEN ASIAKAS- JA REKISTERÖINTISOPIMUKSIIN NRO Henkilötietojen käsittelyn ehdot LIITE VARMENNEPALVELUJEN ASIAKAS- JA REKISTERÖINTISOPIMUKSIIN NRO 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa varmennepalvelujen asiakas-

Lisätiedot

Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa. CEO, Teemu Neiglick.

Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa. CEO, Teemu Neiglick. Big Datan hyödyntäminen yritysten markkinoinnin ja myynnin tehostamisessa: mitä ennakoiva analytiikka mahdollistaa CEO, Teemu Neiglick. Omnicom MediaGroup Finland: ToinenPHD, OMD Finland & Ainoa Resolution

Lisätiedot

Tietosuojaseloste - Asiakas- ja markkinointirekisteri

Tietosuojaseloste - Asiakas- ja markkinointirekisteri Tietosuojaseloste - Asiakas- ja markkinointirekisteri Yritys Oy Site Logic Ab Ruoholahdenkatu 8 00180 Helsinki Kuka tietojasi käsittelee Yhteyshenkilö Magnus Björklöf magnus.bjorklof@sitelogic.fi +358

Lisätiedot

Pilvipalvelut ja henkilötiedot

Pilvipalvelut ja henkilötiedot Pilvipalvelut ja henkilötiedot Titta Penttilä Senior information security manager Group Security, TeliaSonera Muuttuva toimintaympäristö Alihankinta, pilvipalvelut Yleisen tietoisuuden ja kiinnostuksen

Lisätiedot

OP Ryhmän tietosuojavastaava OP Ryhmä Postiosoite: PL 308, OP Sähköpostiosoite: OP Palveluhaku asiakasrekisteri

OP Ryhmän tietosuojavastaava OP Ryhmä Postiosoite: PL 308, OP Sähköpostiosoite: OP Palveluhaku asiakasrekisteri 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 Yleistä Tällä tietosuojaselosteella annetaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä tietosuoja-asetus) sekä henkilötietolain edellyttämiä tietoja yhtäältä rekisteröidylle

Lisätiedot

Sanoma Reach CPM Fact Sheets

Sanoma Reach CPM Fact Sheets Sanoma Reach CPM Fact Sheets Sanoma Reach CPM Jatkuva näkyvyys Sanoman verkostossa mainoshuutokaupassa Kustannustehokas ratkaisu jatkuvaan brändin rakentamiseen Mainonta näkyy Sanoman laatumedioista koostuvassa

Lisätiedot

Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen. Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen

Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen. Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen velvoitteet Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen 20.3.2017 Suomen Tilaajavastuu Oy Suomen Tilaajavastuu Oy auttaa asiakkaitaan poistamalla

Lisätiedot

REKISTERI JA TIETOSUOJASELOSTE- ASIAKAS JA MARKKINOINTIREKISTERI

REKISTERI JA TIETOSUOJASELOSTE- ASIAKAS JA MARKKINOINTIREKISTERI REKISTERI JA TIETOSUOJASELOSTE- ASIAKAS JA MARKKINOINTIREKISTERI 9.5.2018 SÄHKÖASENNUS VIRTOO OY Laatija: Nina Pitkänen Tietosuojavastaava Sähköasennus Virtoo OY Rekisteri- ja tietosuojaseloste asiakas

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

DIGIVIESTINNÄN TIETOSUOJASELOSTE

DIGIVIESTINNÄN TIETOSUOJASELOSTE DIGIVIESTINNÄN TIETOSUOJASELOSTE REKISTERIN PITÄJÄ JA YHTEYSHENKILÖ City Clinics Group Oy (jäljempänä Cityklinikka ) Tj. Piotr Sikorski Aleksanterinkatu 21 A 00100 HELSINKI +358 (0)201 777 288 Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa Lakiklinikka Kuntamarkkinat, 14.9.2017 Ida Sulin Miksi uudistus? Tietosuojavaltuutettu 5.4.2016: Tarvitaan vankka säännöstö, joka varmistaa,

Lisätiedot

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely 1 WestStar Oy 24.5.2018 2223699-7 Aleksanterinkatu 17 B 15110 Lahti Liite Henkilötietojen käsittely 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet 2. Tausta ja tarkoitus 3. Määritelmät 4. Käsittelyn kohde ja tarkoitus

Lisätiedot

OP Verkkokauppakokemuksen asiakasrekisteri

OP Verkkokauppakokemuksen asiakasrekisteri 1 (6) TIETOSUOJASELOSTE 1 Yleistä Tällä tietosuojaselosteella annetaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä tietosuoja-asetus) sekä kansallisen tietosuojalain edellyttämiä tietoja yhtäältä rekisteröidylle

Lisätiedot

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn.

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn. Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Yleistä Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn. Kerromme tässä henkilötietojen käsittelystämme

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU 1 EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET EU:n tietosuoja-asetuksen huomioiminen järjestötoiminnassa GDPR = General Data Protection Regulation = EU:n tietosuoja-asetus = Euroopan parlamentin

Lisätiedot

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot

Suomen Puheopisto Oy (myöhemmin Puheopisto), Y-tunnus , osoite: 4. HENKILÖTIETOREKISTERIT JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

Suomen Puheopisto Oy (myöhemmin Puheopisto), Y-tunnus , osoite: 4. HENKILÖTIETOREKISTERIT JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS 1(4) Suomen Puheopisto Oy:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste Henkilötietojen käsittely Suomen Puheopistossa Suomen Puheopisto kunnioittaa asiakkaidensa sekä sivustollaan vierailevien henkilöiden yksityisyyden

Lisätiedot

Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa. Katja Mäkilä Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki

Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa. Katja Mäkilä Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa Katja Mäkilä 19.1.2018 Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja = Yksityisyyden suojelu henkilötietoja

Lisätiedot

GDPR. aka. Euroopan tietosuoja-asetus

GDPR. aka. Euroopan tietosuoja-asetus GDPR aka. Euroopan tietosuoja-asetus GDPR? General Data Protection Regulation EU-asetus joka määrää henkilötietojen käsittelystä EU:n alueella Seuraa joiltain osin jo voimassa olevaa henkilötietolakia

Lisätiedot

TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ

TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ TIETOSUOJASELOSTE 1 TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Rekisterinpitäjä Tämä seloste sisältää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 13 ja 14 artiklan edellyttämiä tietoja henkilötiedoista,

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste kuvastaa miten keräämme, käsittelemme ja suojaamme henkilötietojasi kaikessa toiminnassamme.

Tämä tietosuojaseloste kuvastaa miten keräämme, käsittelemme ja suojaamme henkilötietojasi kaikessa toiminnassamme. TIETOSUOJASELOSTE VIESTINTÄJOUSI OY Päivitetty 23.5.2018 Yksityisyytesi suoja on meille tärkeä. Viestintäjousi on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi parhaalla mahdollisella tavalla ja käsittelemään

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA

KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA 17.9.2018 Kuva- ja keilausaineistojen kerääminen, tietosuoja ja tietoturvallisuus 17.9.2018, Pasila 1 KMTK-UTEK LYHYESTI Viistoilmakuviin

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Mitä jokaisen pitää tietää EU:n tietosuoja-asetuksesta IAB Finland ry:n tietosuojaseminaari

Mitä jokaisen pitää tietää EU:n tietosuoja-asetuksesta IAB Finland ry:n tietosuojaseminaari Mitä jokaisen pitää tietää EU:n tietosuoja-asetuksesta IAB Finland ry:n tietosuojaseminaari 14.4.2016 Laura Teirikko Lakimies, Eversheds Asianajotoimisto Oy V. 1995 HENKILÖTIETODIREKTIIVI (Kuvasitaatti:

Lisätiedot

Tietosuojaseloste - Asiakas- ja markkinointirekisteri

Tietosuojaseloste - Asiakas- ja markkinointirekisteri Tietosuojaseloste - Asiakas- ja markkinointirekisteri 10.4.2018 Tämä on henkilötietolain (523/1999) 10 :n ja 24 :n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan mukainen yhdistetty

Lisätiedot

Display-mainonnan myyntiehdot

Display-mainonnan myyntiehdot Display-mainonnan myyntiehdot Näitä myyntiehtoja sovelletaan, kun mainostaja, mediatoimisto, mainostoimisto tai muu mainonnan palveluyritys (jäljempänä Mainostaja ) ostaa display-mainostilaa A-lehdet Oy:ltä

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

A-LEHDET OY:N MEDIAMYYNNIN MYYNTIEHDOT

A-LEHDET OY:N MEDIAMYYNNIN MYYNTIEHDOT 1 (13) 20.6.2018 A-LEHDET OY:N MEDIAMYYNNIN MYYNTIEHDOT 2 (13) SISÄLLYSLUETTELO 1. Kampanjan osto... 3 1.1. Kampanjan varaaminen... 3 1.2 Varauksen vahvistaminen... 3 1.3 Kampanjan peruuttaminen ja muutokset...

Lisätiedot

Roolit henkilötietojen käsittelyssä LOTTA YLÄ-SULKAVA

Roolit henkilötietojen käsittelyssä LOTTA YLÄ-SULKAVA Roolit henkilötietojen käsittelyssä 1 Käsitteet Rekisterinpitäjä: Luonnollinen tai oikeushenkilö, viranomainen, virasto tai muu elin Joka yksin tai yhdessä toisen kanssa määrittelee henkilötietojen käsittelyn

Lisätiedot

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 1 (5) TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA SUOMEN TILINTARKASTAJAT RY:N SUOSITUKSIA 1/2018 Suomen Tilintarkastajat ry (Finnish Association of Authorised Public Accountants)

Lisätiedot

SOMETURVA OY:N TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEKÄYTÄNTÖ TIETOSUOJASELOSTE

SOMETURVA OY:N TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEKÄYTÄNTÖ TIETOSUOJASELOSTE SOMETURVA OY:N TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEKÄYTÄNTÖ TIETOSUOJASELOSTE Tämän tietosuojaselosteen ( Tietosuojaseloste ) tarkoituksena on kertoa, miten ja miksi Someturva Oy ("Someturva") kerää, käyttää ja

Lisätiedot

Jäsenrekisteri tietosuoja-asetus ja henkilötietolaki

Jäsenrekisteri tietosuoja-asetus ja henkilötietolaki Jäsenrekisteri tietosuoja-asetus ja henkilötietolaki Miten hoidamme yhdistyksen henkilötietoasiat lain mukaiselle tasolle? Merja Kaija, kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry Tietosuoja-asiat kuntoon ja jäsenrekisterit

Lisätiedot

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita.

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Samppalinnan Kesäteatterin tietosuojaseloste Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Selosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa

Lisätiedot

Yleinen tietosuojaseloste

Yleinen tietosuojaseloste 1 (5) Yleinen tietosuojaseloste 1 Rekisterinpitäjä, Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä Puh. 010 504 6710, info@fuelk.com 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Heini Ahven, Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä,

Lisätiedot

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät]

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät] 1(5) L I I T E 5B T I E T O S U O J A 1. TARKOITUS Tällä tietosuojaliitteellä ( Tietosuojaliite ) [tilaaja] ( Tilaaja ) rekisterinpitäjänä ja käsittelijänä ja [toimittaja] ( Toimittaja ) henkilötietojen

Lisätiedot

Ulkoistaminen ja henkilötiedot

Ulkoistaminen ja henkilötiedot Ulkoistaminen ja henkilötiedot Titta Penttilä Senior Security Manager, Information Security Corporate Security, TeliaSonera 28.11.2012, Tietoturva 2013 fi.linkedin.com/in/tpenttila titta.penttila@teliasonera.com

Lisätiedot

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 1 (5) PÄIVITETTY 29.10.2018 TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA SUOMEN TILINTARKASTAJAT RY:N SUOSITUKSIA 1/2018 Suomen Tilintarkastajat ry (Finnish Association of Authorised

Lisätiedot

UUSI TIETOSUOJA-ASETUS. Kasvufoorumi ry Y-tunnus:

UUSI TIETOSUOJA-ASETUS. Kasvufoorumi ry Y-tunnus: UUSI TIETOSUOJA-ASETUS Yleistä Käsitteet Vaikutukset tilitoimistoyhteistyöhön (asiakas, kumppani) Käytännön toimia Tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.2018 Rekisterinpitäjä saa käyttää ainoastaan sellaisia

Lisätiedot

1. Henkilötietojen käsittely

1. Henkilötietojen käsittely 1. Henkilötietojen käsittely 1.1 Mitä henkilötietoja keräämme? Keräämme näitä tietoja Nimi Puhelinnumero Sähköpostiosoite CV 1.2. Mistä henkilötietoja saamme? Henkilötiedot saamme pääasiassa verkkosivustomme

Lisätiedot

Tietosuojalauseke TIIVISTELMÄ TIETOSUOJALAUSEKKEESTA:

Tietosuojalauseke TIIVISTELMÄ TIETOSUOJALAUSEKKEESTA: Tietosuojalauseke TIIVISTELMÄ TIETOSUOJALAUSEKKEESTA: Olemme sitoutuneet suojaamaan käyttäjiemme yksityisyyttä. Luottamuksesi on meille tärkeää! Käsittelemämme tiedot voidaan jakaa: käyttäjän antamiin,

Lisätiedot

Toimiston näkökulma: Kuumat puheenaiheet, debattia mm. teknologioista sekä dataan ja toimintaketjun läpinäkyvyyteen liittyvistä asioista

Toimiston näkökulma: Kuumat puheenaiheet, debattia mm. teknologioista sekä dataan ja toimintaketjun läpinäkyvyyteen liittyvistä asioista Toimiston näkökulma: Kuumat puheenaiheet, debattia mm. teknologioista sekä dataan ja toimintaketjun läpinäkyvyyteen liittyvistä asioista Jukka Sundquist, Klikkicom Oy Christopher Fernandez, Real Helsinki

Lisätiedot

M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A W W W. A R T E R. F I

M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A W W W. A R T E R. F I M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A K A I S A H A L S A S A V A I N A S I A K A S P Ä Ä L L I K K Ö K A I S A. H A L S A S @ A R T E R. F I 0 5 0 5 9 5 0 9 7 8 A R T E R O Y V a l i m o t i e 2 1

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Idego Consulting Oy TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni:

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni: Sivu 1 / 5 Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla Urho Tuominen -konserni: 1. Rekisterinpitäjä Urho Tuominen Oy (0143919-7) (1707453-2)

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Asiakas- ja markkinointirekisteri

Tietosuojaseloste Asiakas- ja markkinointirekisteri Tietosuojaseloste Asiakas- ja markkinointirekisteri Yritys Druid Oy Pasilankatu 2 00240 Helsinki Kuka tietojasi käsittelee Yhteyshenkilö Mikko Hämäläinen 040 527 5945 mikko.hamalainen@druid.fi Keiden tietoja

Lisätiedot

Tässä Liitteessä tarkoitetaan EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti

Tässä Liitteessä tarkoitetaan EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti Päivätty 25.5.2018 TIETOSUOJALIITE SOPIMUKSEEN 1 Johdanto Tämä henkilötietojen käsittelyä koskeva liite ( Tietosuojaliite ), on erottamaton osa Liveto Group Oy:n ( Toimittaja ) ja tapahtumajärjestäjän

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus (GDPR)

Tietosuoja-asetus (GDPR) Webinaari 24.5. Tietosuoja-asetus (GDPR) Yleistä Voimaan 25.5.2018 Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa euroa

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittely tietosuojalain voimaantulon viivästyessä

Henkilötietojen käsittely tietosuojalain voimaantulon viivästyessä Henkilötietojen käsittely tietosuojalain voimaantulon viivästyessä Kuntaliiton ohje 18.5.2018 Taustaa Komission ehdotukset tammikuussa 2012 Make Europe fit for the digital age» http://ec.europa.eu/justice/data-protection/reform/index_en.htm»

Lisätiedot

2. KERÄTTÄVÄT HENKILÖTIEDOT JA KEITÄ TIETOSUOJASELOSTE KOSKEE

2. KERÄTTÄVÄT HENKILÖTIEDOT JA KEITÄ TIETOSUOJASELOSTE KOSKEE TIETOSUOJASELOSTE Viimeksi päivitetty 25.5.2018 Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kertoa, kuinka Antilooppi käsittelee henkilötietoja toiminnassaan. Luethan tietosuojaselosteen huolellisesti.

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Sisältö

Tietosuojaseloste. Sisältö Tietosuojaseloste Sisältö 1. Tiivistelmä 2. Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot 3. Mitä tietoja minusta voidaan kerätä? 4. Mihin henkilötietojani käytetään? 5. Miten tietojani säilytetään ja suojataan?

Lisätiedot

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri Henkilötietojen käsittely ja GDPR:n vaikutukset GDPR Yleinen tietosuoja-asetus 25.5.2018 alkaen Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri 16.10.18 Teija Karvonen Perusturvan tietosuojavastaava Esityksen

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY.

EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY. EU:N TIETOSUOJA-ASETUS OPAS YHDISTYKSILLE JÄRJESTÖOHJAUS KUUROJEN LIITTO RY. MITÄ EU:N TIETOSUOJA-ASETUS TARKOITTAA EU:n tietosuoja-asetuksen tavoitteen on lisätä henkilötietojen käsittelyn avoimuutta

Lisätiedot

9.KUINKA SAAN JÄRJESTELMÄÄN ITSESTÄNI TALLENNETUT TIEDOT? 11.LUOVUTETAANKO HENKILÖTIETOJANI KOLMANSILLE OSAPUOLILLE?

9.KUINKA SAAN JÄRJESTELMÄÄN ITSESTÄNI TALLENNETUT TIEDOT? 11.LUOVUTETAANKO HENKILÖTIETOJANI KOLMANSILLE OSAPUOLILLE? Tietosuojaseloste Sisältö 1.TIIVISTELMÄ 2.REKISTERINPITÄJÄ JA SEN YHTEYSTIEDOT 3.MITÄ TIETOJA MINUSTA VOIDAAN KERÄTÄ? 4.MIHIN HENKILÖTIETOJANI KÄYTETÄÄN? 5.MITEN TIETOJANI SÄILYTETÄÄN JA SUOJATAAN? 6.KUKA

Lisätiedot

EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea

EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea www.laurea.fi EU-tietosuoja-asetus Vaikutukset korkeakoulun IT:n näkökulmasta Case Laurea FUASin etiikkaseminaari 4.4.2017 Laurea Kimmo Pettinen 2 Sisältö Tieto - henkilötieto GDPR:n vaikutukset Pääasiallinen

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Ahvenistontie 20, Hämeenlinna Y-tunnus:

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Ahvenistontie 20, Hämeenlinna Y-tunnus: TIETOSUOJASOPIMUS Luottamuksellinen Tämä Tietosuojasopimus on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin palvelutuottajahakemuslomakkeen liite (Palse.fi). Hakemuslomakkeen allekirjoituksella Palveluntuottaja sitoutuu

Lisätiedot

Domination Music tietosuojalauselma.

Domination Music tietosuojalauselma. Domination Music tietosuojalauselma Sivu 1 / 5 Domination Music tietosuojalauselma. Ymmärrämme vastuumme ja haluamme, että voit luottaa siihen, että käsittelemme tietojasi huolellisesti, asianmukaisesti

Lisätiedot

Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste

Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Asiakaskilpailuja koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käsitellään?... 2

Lisätiedot

Määritelmät. Tarkoitus. Asiakkaan velvollisuudet. PULSE247 OY TIETOSUOJAEHDOT liite MyCashflow-verkkokauppapalvelun käyttöehtoihin 25.5.

Määritelmät. Tarkoitus. Asiakkaan velvollisuudet. PULSE247 OY TIETOSUOJAEHDOT liite MyCashflow-verkkokauppapalvelun käyttöehtoihin 25.5. 1/5 Tämä sopimusliite ( liite ) on olennainen ja erottamaton osa Pulse247 Oy:n ( Palveluntarjoaja ) ja asiakkaan ( Asiakas ) välisiä palveluja ( Palvelu ) koskevia käyttöehtoja (jäljempänä myös sopimus

Lisätiedot

ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Tietosuojaseloste ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste ANNAsport Oy on sitoutunut hallitsemaan asiakkaidemme ja kumppaniensa henkilötietoja oikealla tavalla. Täällä voit lukea, miten keräämme,

Lisätiedot

EPT:N LUOTTISHOMMAT JA TIETOSUOJA-ASETUS. Tiivistelmä EPT:n luottiksille

EPT:N LUOTTISHOMMAT JA TIETOSUOJA-ASETUS. Tiivistelmä EPT:n luottiksille EPT:N LUOTTISHOMMAT JA TIETOSUOJA-ASETUS Tiivistelmä EPT:n luottiksille 22.5.2018 MIKÄ ON GDPR? Tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen

Lisätiedot

AHKERA-OHJELMISTOT OY GDPR Info 1

AHKERA-OHJELMISTOT OY GDPR Info 1 AHKERA-OHJELMISTOT OY GDPR Info 1 Yleistä liittyen GDPR:ään Uusi tietosuojasta annettu asetus (EU) astui voimaan 25. toukokuuta 2018. Kaikki yritykset, organisaatiot ja viranomaiset, jotka käsittelevät

Lisätiedot

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit Tapio Lahtinen Mistä on kyse ja miten päästä alkuun? Tietosuoja-asetus ei suoraan anna yleisvastausta, siihen, mitä pitäisi tehdä Kärjistäen kyse on ikään

Lisätiedot

Kolarin Vuokra-asunnot Oy Tietosuojapolitiikka

Kolarin Vuokra-asunnot Oy Tietosuojapolitiikka Sivu 1 / 7 Kolarin Vuokra-asunnot Oy Tietosuojapolitiikka Kolarin Vuokra-asunnot Oy:n hallitus 22.8.2018 Sivu 2 / 7 Sisällys Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Käsitteet... 4 2.1 Henkilötieto... 4 2.2 Henkilötietojen

Lisätiedot

Atop-Tieto Oy:n asiakas- ja markkinointirekisteri, tietosuojaseloste

Atop-Tieto Oy:n asiakas- ja markkinointirekisteri, tietosuojaseloste Atop-Tieto Oy:n asiakas- ja markkinointirekisteri, tietosuojaseloste Rekisterin pitäjä: Atop-Tieto Oy, Perintötie 2D; 01510 Vantaa - Y-tunnus: 0645244-6; puh 020 786 1100 Yleistä Jotta voimme palvella

Lisätiedot