UUSI TIETOSUOJA-ASETUS. Kasvufoorumi ry Y-tunnus:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUSI TIETOSUOJA-ASETUS. Kasvufoorumi ry Y-tunnus:"

Transkriptio

1 UUSI TIETOSUOJA-ASETUS

2 Yleistä Käsitteet Vaikutukset tilitoimistoyhteistyöhön (asiakas, kumppani) Käytännön toimia

3 Tietosuoja-asetus astuu voimaan Rekisterinpitäjä saa käyttää ainoastaan sellaisia henkilötietojen käsittelijöitä, joiden henkilötietojen käsittely on asetuksen vaatimusten mukaista Rekisterinpitäjällä on velvollisuus informoida rekisteröityä paitsi tämän oikeuksista myös henkilötietojen käsittelyä koskevista tiedoista

4 Erityistä huomiota on kiinnitettävä 9. artiklan mukaisiin erityisten, eli arkaluonteisten henkilötietojen asianmukaiseen käsittelyyn. Näitä ovat rotu tai etninen alkuperä, poliittiset mielipiteet, uskonnollinen tai filosofinen vakaumus taikka ammattiliiton jäsenyys sekä geneettiset, biometriset tai terveyteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät tiedot. Palkka- ja henkilöstöhallinnossa käsitellään säännönmukaisesti terveys- ja ay-jäsenyystietoja, jotka on suojattava erityisellä huolellisuudella ja säilytettävä erillään muusta aineistosta.

5 ASETUKSEEN LIITTYVÄÄ KÄSITTEISTÖÄ Rekisteröity tarkoittaa henkilötietojen pohjalta tunnistettavissa olevaa ihmistä, jonka henkilötiedot ovat käsittelyn kohteena. Tietosuoja-asetus ei siis säätele esimerkiksi yrityksen asiakasrekisterin pitoa muuten kuin asiakkaiden yhteyshenkilöiden osalta. Henkilötiedot tarkoittavat kaikkia rekisteröityä koskevia tietoja, joiden perusteella tämä on suoraan tai epäsuorasti tunnistettavissa. Osa tiedoista on asetuksessa säädetty erityisen arkaluontoiseksi. Esimerkkinä voidaan mainita ihmisen terveystiedot ja ay-jäsenyystiedot.

6 Rekisteri tarkoittaa mitä tahansa jäsenneltyä henkilötietoja sisältävää tietojoukkoa. Tietokantojen lisäksi esimerkiksi Excel-taulukko voi siis muodostaa rekisterin. Tyypillisiä rekistereitä pk-yrityksissä ovat asiakasrekisteri sekä työntekijärekisteri henkilöstöhallinnon ja palkanlaskennan tarpeisiin. Rekisterinpitäjä tarkoittaa luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka yksin tai yhdessä toisten kanssa määrittelee henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja keinot. Pk-yritys on työntekijärekisterinsä pitäjä, vaikka palkanlaskenta olisikin ulkoistettu tilitoimistolle ja vaikka tilitoimisto hoitaisi rekisterin tietojen ylläpidon ja käyttäisi rekisteriä palkanlaskennan hoitoon.

7 Henkilötietojen käsittelijä tarkoittaa luonnollista henkilöä tai oikeushenkilöä, joka käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän lukuun. Esimerkiksi tilitoimisto, joka käsittelee asiakkaiden työntekijöiden tietoja laskeakseen palkat, on henkilötietojen käsittelijä.

8 Riskiperusteisuus tarkoittaa sitä, että yrityksen toimet on suunniteltava sen mukaan, mikä riski tietojen vuotamisella tai häviämisellä on. Esimerkiksi asiakasrekisterissä oleva tieto siitä, että Ville Virtanen (insinööri) toimii tuotantopäällikkönä yrityksessä X ja käyttää tiettyä puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta ei aiheuta samanlaista riskiä kuin terveydenhuoltoalan yrityksen tieto asiakkaan terveydentilan kehityksestä tai palkanlaskentaa varten rekisteröity tieto Pekka Pekkalan sairaspoissaolojen suuresta määrästä.

9 Pseydonymisointi -> Henkilötietojen muutos sellaiseen muotoon, ettei henkilötietoja voi yhdistää tiettyyn luonnolliseen henkilöön käyttämättä lisätietoja, kuten salausavainta. (tiedot ovat edelleen henkilötietoja) Anonymisoitu -> Henkilötietojen perusteella ei ole mahdollista tunnistaa luonnollista henkilöä edes teknisin toimenpitein. Rekisterinpitäjä eikä muukaan taho ei saa kyetä muuntamaan henkilötietoja takaisin sellaiseen muotoon, että niistä voidaan tunnistaa yksittäinen luonnollinen henkilö. (tiedot eivät ole enää henkilötietoja, eikä niitä koske asetuksen vaatimukset)

10 VAIKUTUKSET TILITOIMISTOYHTEISTYÖHÖN Asiakkaat Kaikki toimeksiantosopimukset laaditaan uusiksi kevään 2018 aikana (ilman sopimusta ei voida tehdä mm. palkanlaskentapalveluita asiakkaalle) Asiakas on rekisterinpitäjä, jonka tulee ohjeistaa tilitoimistoa henkilötietojen käsittelyyn (tilitoimistolla on valmis muokattava malli tähän ohjeistukseen) Henkilötietojen käsittelyn prosessit kuvataan ja hyväksytetään molemmilla osapuolilla

11 VAIKUTUKSET TILITOIMISTOYHTEISTYÖHÖN Yhteistyökumppanit Järjestelmätoimittajat -> pilvipalvelu = tietojen käsittelijöitä Kirjallinen uusi sopimus + liite järjestelmätoimittajan suojatoimista

12 VAIKUTUKSET TILITOIMISTOYHTEISTYÖHÖN Järjestelmiä, joiden tietoturva on käytävä läpi ja dokumentoitava toimittajien turvatoimet: HR-ohjelma Palkkaohjelma Työajanseurantaohjelma Arkistointijärjestelmät Järjestelmät, joihin tietoa luovutetaan

13 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Useimmilla yrityksillä on jonkinlainen asiakasrekisteri. Vaikka asiakaskunta koostuisi pelkästään yrityksistä, on rekisterissä yleensä tietoa myös asiakasyritysten yhteyshenkilöistä. Teidän kannattaa käydä läpi, mitä tietoa sinne on henkilöistä tallennettu.

14 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Työntekijärekisterinne sen sijaan sisältää arkaluontoista henkilötietoa. Palkanlaskennan tarpeisiin tarvitaan tietoa henkilön sairaspoissaoloista, ay-jäsenyyksistä sekä toisinaan myös ulosotosta. Myös henkilötunnusta käytetään palkanlaskennassa säännönmukaisesti.

15 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Selvitä, mitä henkilötietoja yhtiössäsi käsitellään sekä missä laajuudessa ja kuinka kauan niitä säilytetään Arvioi henkilötietojen käsittelyn peruste ja tarve sekä luo käytännöt tietojen ajantasaisuuden varmistamiseksi ja tarpeettomien tietojen poistamiseksi.

16 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Laadi käytännöt tietosuojan huomioimiseksi henkilötietojen käsittelyä koskevien uudistusten yhteydessä, kuten uusien teknologioiden ja palveluiden käyttöönotossa. Huolehdi riittävien teknisten ja organisatoristen toimien, kuten pseudonymisoinnin, toteuttamisesta.

17 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Varmista, että kaikki tietosuoja-asetuksen mukaiset periaatteet henkilötietojen käsittelystä toteutuvat yhtiösi toiminnassa. Laadi käytännöt rekisteröityjen oikeuksien toteuttamiseksi ja rekisteröityjen informoimiseksi henkilötietojen käsittelystä.

18 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Huolehdi, että yhtiösi dokumentaatio on ajantasainen. Varmista, että yhtiösi kykenee osoittamaan toimivansa tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Päivitä kaikki sopimukset, joihin liittyy henkilötietojen käsittelyä sekä silloin, kun toimit rekisterinpitäjänä että silloin, kun toimit käsittelijänä. Huolehdi, että henkilötietojen käsittelystä sovitaan uusissa sopimuksissa.

19 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Luo prosessi tietoturvaloukkausten tunnistamiseksi ja ilmoittamiseksi rekisteröidyille ja valvontaviranomaiselle. Varmista, että kaikki tietosuoja-asetuksen mukaiset periaatteet henkilötietojen käsittelystä toteutuvat yhtiösi toiminnassa Nimitä tarvittaessa tietosuojavastaava.

20 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Arkistoi työntekijöiden lääkärintodistukset, ulosottodokumentaatio, AY-jäsenyystiedot ja vastaavat omaan mappiinsa lukkojen taakse tai sähköisessä muodossa hakemistoon, jonka käyttöoikeudet on rajattu Harkitse, voiko arkaluontoiset tiedot lähettää suojaamattomassa sähköpostissa. Hyvin monet sähköpostipalvelut käyttävät jo salattua yhteyttä ja tarvittaessa löytyy ilmaisia sovelluksia sähköpostin sisällön suojaamisen.

21 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Laadi ohjeet henkilötietojen käsittelyyn ja kouluta henkilöstö. Muista arkijärki siinä, mikä on oikeasti arkaluontoista. Voit kysyä meiltä ohjausta tai apua. Muista, että jos et ole sopinut kanssamme toisin, työntekijäsi eivät saa kysellä palkka-asioitaan suoraan meiltä. Meillä ei yleensä ole mahdollisuutta tunnistaa kyselijää luotettavasti.

22 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Asiakasrekisteriinne rekisteröidyillä henkilöillä, samoin kuin työntekijöillänne, on oikeus tarkastaa omat tietonsa ja korjauttaa virheet. Mieti menettely, jolla kysyjä (esimerkiksi asiakkaan henkilö) tunnistetaan ja miten tiedot annetaan. Voit kysyä meiltä ohjausta tai apua.

23 KÄYTÄNNÖN TOIMIA Hävitä aineistot, kun ne eivät enää ole tarpeen. Palkanlaskennan aineistojen lakisääteinen säilytysaika on 6 tai 10 vuotta. Jos esimerkiksi lääkärintodistusten perusteella on haettu ja saatu KELA-korvauksia, ovat lääkärintodistukset tositteita, jotka tulee säilyttää 6 vuotta. Ne tulee hävittää säilytysvelvollisuuden umpeuduttua, koska säilytyksellä ei ole enää lakisääteistä tai muuta perustetta.

24 LÄHTEET: Summa 3/2017 -lehti Tilisanomat 4/2017 Tilisanomat 5/2017 Tilisanomat 6/2017 Taloushallintoliiton jäsensivut Ja lisätietoa esim:

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit Tapio Lahtinen Mistä on kyse ja miten päästä alkuun? Tietosuoja-asetus ei suoraan anna yleisvastausta, siihen, mitä pitäisi tehdä Kärjistäen kyse on ikään

Lisätiedot

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET WALMU 1 EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSET EU:n tietosuoja-asetuksen huomioiminen järjestötoiminnassa GDPR = General Data Protection Regulation = EU:n tietosuoja-asetus = Euroopan parlamentin

Lisätiedot

TERVEYSKAUPAN TIETOSUOJAOPAS

TERVEYSKAUPAN TIETOSUOJAOPAS TERVEYSKAUPAN TIETOSUOJAOPAS Tämän oppaan avulla pääset käytännönläheisesti alkuun tietosuoja-asian toteuttamiseksi terveyskaupassa. Oppaassa on esimerkein käyty läpi EU:n tietosuoja-asetuksen velvoitteiden

Lisätiedot

Organisaatioluvan hakeminen

Organisaatioluvan hakeminen Organisaatioluvan hakeminen Vaatimukset Hakijan tulee toimittaa seuraavat kaksi asiakirjaa e-tutkijaan tehtävän lupahakemuksen liitteenä kun tutkimuksessa käsitellään henkilötietoja. 1. Tietosuojaseloste,

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus

EU:n tietosuoja-asetus EU:n tietosuoja-asetus Pvm 13.4.2018 Sivu 1 GDPR Mitä se on? General Data Protection Regulation Yleinen tietosuoja-asetus EU-parlamentin ja Neuvoston asetus 2016/679 annettu 27.4.2016, toimeenpano alkaa

Lisätiedot

Tietoturva yhdistyksessä

Tietoturva yhdistyksessä Tietoturva yhdistyksessä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679 Astunut voimaan 27.4.2016 Aletaan soveltaa 25.5.2018 EU:n tietosuoja-asetus: Asetuksen ja velvoitteiden noudattamista tuetaan

Lisätiedot

Muut tietojärjestelmät, jotka on otettava huomioon arkaluonteisten asiakas- ja potilastietojen suojaamisen kannalta

Muut tietojärjestelmät, jotka on otettava huomioon arkaluonteisten asiakas- ja potilastietojen suojaamisen kannalta Henkilötietojen käsittely seloste Työterveys Virta Oy Hallituskatu 36 B, 3 krs 90100 Oulu Työterveys Virta Oy toimii rekisterinpitäjänä niille henkilötiedoille, jotka ovat työterveyshuollon asiakkaita.

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille. Annika Tuomala ja Ismo Malinen

Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille. Annika Tuomala ja Ismo Malinen Tietosuoja-asetuksen vaikutukset ja merkitys kuvakokoelmille Annika Tuomala ja Ismo Malinen 21.11.2017 Taustaksi: Valokuva henkilötietona Henkilötieto: kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan

Lisätiedot

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille 1 Tietosuoja-asetuksesta Asetus astui voimaan 24.5.2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan alkaen. Asetuksen sisältö on suoraan

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Tietosuojaselote Sivu 1 (4) Tietosuojaselote EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Sakipa Oy Isännöinti Ytunnus: 23545863 osoite: Yrjönkatu 15, 28100 Pori p. 026344300

Lisätiedot

Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta

Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta Digiturvan työpaja 3, 20.5.2019 Helena Eronen, tietosuojavastaava, UEF Mitkä kaikki ovat henkilötietoja ja mitä on henkilötietojen käsittely 20.5.2019 2 Henkilötiedon

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679

HPK Kannattajat ry. Tietosuojaseloste. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 Päivitetty: 24.05.2018 1. Rekisterinpitäjä HPK Kannattajat ry Kiekkoritarinkuja 3B 13130 Hämeenlinna info@hpkkannattajat.fi 2. Rekisteriyhdyshenkilö Rekisterinpitäjän

Lisätiedot

Termit. Tietosuojaseloste

Termit. Tietosuojaseloste Termit Rekisteriksi määritellään mikä tahansa jäsennelty henkilötietoja sisältävä tietojoukko, esimerkiksi asiakastai markkinointirekisteri, josta on mahdollista saada tietoja tietyin perustein ja kohtuullisella

Lisätiedot

Tietosuojaa hanketoimijoille Maaseutuviraston tietosuojavastaava

Tietosuojaa hanketoimijoille Maaseutuviraston tietosuojavastaava 8.11.2018 Tietosuojaa hanketoimijoille Maaseutuviraston tietosuojavastaava (Esityksessä hyödynnetty osittain Eviran tietosuojavastaavan materiaaleja) Tietosuoja-asetus ja tietosuojalaki Esitys Euroopan

Lisätiedot

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry Tietosuojaseloste. c/o Heidi Ihanamäki Petäjässuonkatu 4 B 28 33580 Tampere www.nozomi.fi Y-tunnus 1456802-7 Tietosuojaseloste Sisällysluettelo 1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö... 1 2. Rekisteröidyt...

Lisätiedot

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten käyttöönotto Jari Ala-Varvi 03 / 2017 30.3.2017 1 Miksi? GDPR tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2016 ja siirtymäaika päättyy 24.5.2018 Perusoikeuksien suoja monimutkaistuvassa

Lisätiedot

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri

Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri Henkilötietojen käsittely ja GDPR:n vaikutukset GDPR Yleinen tietosuoja-asetus 25.5.2018 alkaen Teknologia avusteiset palvelutverkostopalaveri 16.10.18 Teija Karvonen Perusturvan tietosuojavastaava Esityksen

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) Rekisterin/palvelun nimi: Dynasty- asianhallinnan rekisteri Tiedonanto laadittu

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. 4. Rekisterin käyttötarkoitus ja henkilötietojen käsittelyn peruste

TIETOSUOJASELOSTE. 4. Rekisterin käyttötarkoitus ja henkilötietojen käsittelyn peruste TIETOSUOJASELOSTE Katto2000 Oy noudattaa menettelytapoja ja prosesseja, joilla suojataan henkilötietoja tietosuojalainsäädännön vaatimusten mukaisesti. Tämä tietosuojaseloste sisältää tietojen keräämisen

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot palveluntuottajille

Henkilötietojen käsittelyn ehdot palveluntuottajille Henkilötietojen käsittelyn ehdot palveluntuottajille 1 (5) 1 Osapuolet Vaasan sairaanhoitopiiri on rekisterin pitäjä ja tässä dokumentissa kuvattuna termillä Rekisterinpitäjä. Palveluntuottajaksi hyväksytty

Lisätiedot

Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen. Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen

Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen. Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen Suomen Tilaajavastuu Oy:n palvelut ja tietosuojaasetuksen velvoitteet Mika Huhtamäki ja Antti-Eemeli J. Mäkinen 20.3.2017 Suomen Tilaajavastuu Oy Suomen Tilaajavastuu Oy auttaa asiakkaitaan poistamalla

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste/jäsenrekisteri

Rekisteri- ja tietosuojaseloste/jäsenrekisteri _ Rekisteri- ja tietosuojaseloste/jäsenrekisteri Tämä on TyönVuoksi ry:n henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 23.5.2018

Lisätiedot

Tietosuoja ja tietoturvakäytännöt

Tietosuoja ja tietoturvakäytännöt Sivu 1 / 6 FLOWMEDIK OY:N TIETOSUOJA JA TIETOTURVA KÄYTÄNNÖT noudattaa toiminnassaan ICT- toimialan hyväksyttyjä käytäntöjä tietoturva- ja tietosuojaan liittyen. Toimintamallit ja käytännön tekeminen ovat

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.5.2018. Viimeisin muutos 23.5.2018. 1. Rekisterinpitäjä Sareni Oy

Lisätiedot

Tietosuojaa neuvojille Maaseutuviraston tietosuojavastaava

Tietosuojaa neuvojille Maaseutuviraston tietosuojavastaava 11.9.2018 ja 20.9.2018 Tietosuojaa neuvojille Maaseutuviraston tietosuojavastaava (Esityksessä hyödynnetty osittain Eviran tietosuojavastaavan materiaaleja) Tietosuoja-asetus ja tietosuojalaki Esitys Euroopan

Lisätiedot

LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari

LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari LSPeL Porin toiminta-alueen kevätseminaari Pori, 15.2.2018 Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely 1 WestStar Oy 24.5.2018 2223699-7 Aleksanterinkatu 17 B 15110 Lahti Liite Henkilötietojen käsittely 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet 2. Tausta ja tarkoitus 3. Määritelmät 4. Käsittelyn kohde ja tarkoitus

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tapani Rinne Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu

Lisätiedot

Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä. Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja

Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä. Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja Henkilötietojen huolellinen käsittely marttayhdistyksissä Reijo Petrell, Marttaliiton hallinto- ja talousjohtaja 24.3.2018 Uusi tietosuoja-asetus Eu:n tietosuoja-asetusta tulee noudattaa 25.5.2018 alkaen

Lisätiedot

GDPR Tietosuoja-asetus

GDPR Tietosuoja-asetus GDPR Tietosuoja-asetus Juuse Montonen Arter Oy 1 2 GDPR 25.5.2018 # o l e t k o v a l m i s EU:n yleinen tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.2018 alkaen Korvaa henkilötietolain Suojaa EUkansalaisten henkilötietoja

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA

Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? LOTTA YLÄ-SULKAVA Henkilötietojen käsittelyn dokumentointi Mitä tulisi dokumentoida? 1 Seloste käsittelytoimista Tietosuoja-asetus vaatii Sisäiseen käyttöön Rekisterinpitäjä rekisterinpitäjän ja tietosuojavastaavan nimi

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679

TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679 TIETOSUOJASELOSTE (laajennettu) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 EU Tietosuoja-asetus 2016/679 Laatimispäivä 24.5.2018 1 pitäjä Nimi Etelä-Pohjanmaan liitto Osoite Kampusranta 9 C, PL 109, 60101 Seinäjoki

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 15.5.2018. Viimeisin muutos 20.2.2019. 1. Rekisterinpitäjä (2293174-6

Lisätiedot

Taloyhtiön tietosuojakäytännöt

Taloyhtiön tietosuojakäytännöt 4 Taloyhtiön tietosuojakäytännöt -ja sopimukset Tässä luvussa käsitellään sitä, kuinka taloyhtiön tietosuojakäytännöt kannattaa käytännössä luoda. Eteneminen voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1. kartoitusvaihe

Lisätiedot

TIETOSUOJA-ASETUS JA ULKOISTETTU PALKANLASKENTA

TIETOSUOJA-ASETUS JA ULKOISTETTU PALKANLASKENTA Etera Talous- ja palkkahallintopäivä 2017 TIETOSUOJA-ASETUS JA ULKOISTETTU PALKANLASKENTA Janne Fredman Eija Männistö SISÄLTÖ Milloin ja mitä henkilötietoja voidaan käsitellä Osoitus- ja tiedonantovelvollisuus

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Loviisan Keilailuliitto Lovisa Bowlingförbund Ry Ytunnus: 08306717 osoite: Seppäläntie

Lisätiedot

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakasrekisterin TIETOSUOJASELOSTE

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakasrekisterin TIETOSUOJASELOSTE Relipe Oy Tilitoimiston asiakasrekisterin Tässä selosteessa on kerrottu tietosuojalainsäädännön edellyttämät tiedot henkilörekisteristä. Tilitoimiston asiakasrekisterissä olevat tiedot koskevat kuitenkin

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tietosuojavastaava Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus

Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus Yhdistyksen jäsenluettelo ja EU:n tietosuoja-asetus Lauri Havia & Lauri Lahoniitty TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA 27.2.2018 Jäsenyys Jäsenyyteen vaaditaan aina vähintään: 1. jäseneksi hakevan henkilökohtainen

Lisätiedot

KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA

KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA KMTK UUDET KUVAMITTAUSTEKNOLOGIAT - PROJEKTIN HANKINNAT JA TIETOSUOJA 17.9.2018 Kuva- ja keilausaineistojen kerääminen, tietosuoja ja tietoturvallisuus 17.9.2018, Pasila 1 KMTK-UTEK LYHYESTI Viistoilmakuviin

Lisätiedot

VAT:n tietosuoja, tietoturva ja uuteen henkilötietolakiin liittyvät tarkennukset.

VAT:n tietosuoja, tietoturva ja uuteen henkilötietolakiin liittyvät tarkennukset. 1 VAT:n tietosuoja, tietoturva ja uuteen henkilötietolakiin liittyvät tarkennukset. Työpajatoiminnan asiakkaiden tietojen turvallista käsittelyä säätelevät monet asetukset, lait ja määräykset. Nyt usein

Lisätiedot

GDPR. aka. Euroopan tietosuoja-asetus

GDPR. aka. Euroopan tietosuoja-asetus GDPR aka. Euroopan tietosuoja-asetus GDPR? General Data Protection Regulation EU-asetus joka määrää henkilötietojen käsittelystä EU:n alueella Seuraa joiltain osin jo voimassa olevaa henkilötietolakia

Lisätiedot

Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa. Katja Mäkilä Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki

Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa. Katja Mäkilä Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki Tietosuoja Liikenneturvan kouluttajan toiminnassa Katja Mäkilä 19.1.2018 Liikenneturvan valtakunnalliset kouluttajapäivät, Helsinki Tietosuoja ja tietoturva Tietosuoja = Yksityisyyden suojelu henkilötietoja

Lisätiedot

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus Helpten Oy Tietosuojaseloste Päivitetty: 20.5.2018 Päivitetty viimeksi 20.5.2018 Kattavuus Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan Helpten Oy:n tietosuojaperiaatteista, tietoturvaa ja tietosuojaa koskevista

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy Tietosuojaseloste Trimedia Oy www.trimedia.fi info@trimedia.fi +358 44 535 7215 1 Tietosuojaseloste 1. Rekisterin pitäjä Yritys valvoo antamiasi tietoja ja on vastuussa henkilötiedoista tietosuojalain

Lisätiedot

asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä

asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä LOUNAS & LEIVOS BUTIK OY:N ASIAKASREKISTERI EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja Lounas & Leivos Butik Oy:n asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYOHJE TUUSULAN KUNNAN OHJE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELIJÖILLE

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYOHJE TUUSULAN KUNNAN OHJE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELIJÖILLE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYOHJE TUUSULAN KUNNAN OHJE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELIJÖILLE 1. Ohjeen tarkoitus Henkilötietojen käsittelyohje perustuu EU:n tietosuoja-asetukseen, jota sovelletaan 25.5.2018 lähtien

Lisätiedot

METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE

METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE METANOIA INSITITUUTTI OY TIETOSUOJAREKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/1999) 10 :n ja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteriseloste (25.5.2018). Jos haluat käyttää oikeuttasi saada tietoa

Lisätiedot

Tietosuoja-asetus (GDPR)

Tietosuoja-asetus (GDPR) Webinaari 24.5. Tietosuoja-asetus (GDPR) Yleistä Voimaan 25.5.2018 Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa euroa

Lisätiedot

ACCOUNTOR FINAGO OY:N TIKON TALOUSHALLINTOPALVELU SELOSTE KÄSITTELYSTÄ

ACCOUNTOR FINAGO OY:N TIKON TALOUSHALLINTOPALVELU SELOSTE KÄSITTELYSTÄ Sivu 1(5) ACCOUNTOR FINAGO OY:N TIKON TALOUSHALLINTOPALVELU 1 TIETOJEN KÄSITTELIJÄ JA REKISTERINPITÄJÄ Toimittaja / Tietojen käsittelijä Accountor Finago Oy, Keilaranta 8, 02150 Espoo (Y-tunnus 0836922-4)

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) Rekisterin/palvelun nimi: Henkilöstöhallinnon ja luottamushenkilöiden henkilörekisteri:

Lisätiedot

Tietosuoja fi-välitystoiminnassa. Välittäjäinfo

Tietosuoja fi-välitystoiminnassa. Välittäjäinfo Tietosuoja fi-välitystoiminnassa Välittäjäinfo 13.12.2017 Fi-verkkotunnusten välitystoiminta Viestintävirastolle ilmoittautuneet välittäjät Yleistä tietosuoja-asetuksesta Tietosuoja-asetus (2016/679) korvaa

Lisätiedot

- pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

- pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke GDPR, EU:n tietosuoja-asetus / EPTEK ry Mustajärvi Sisältö Mikä on GDPR? Oikeudet ja velvollisuudet Rekisterit Tietosuojaseloste

Lisätiedot

Tämä henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskeva sopimusliite on tehty seuraavien sopijapuolten (Rekisterinpitäjä ja Toimittaja) välillä.

Tämä henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskeva sopimusliite on tehty seuraavien sopijapuolten (Rekisterinpitäjä ja Toimittaja) välillä. TIETOJENKÄSITTELYSOPIMUS Tietojenkäsittelysopimus on laadittava, jos yrityksen henkilötietojen käsittely ulkoistetaan. Sopimuksella varmistetaan, että Rekisterinpitäjä ja Toimittaja eli Henkilötietojen

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2018

Salon kaupunki / /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

Kolarin kunnan tietosuojapolitiikka

Kolarin kunnan tietosuojapolitiikka Kolarin kunnan tietosuojapolitiikka Kunnanhallitus 8.5.2018 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Käsitteet... 3 3. Tietosuoja... 4 3.1 Tietosuojan määritelmä... 4 3.2 Tietosuojan tavoitteet ja periaatteet... 4

Lisätiedot

AINEISTOJEN JAKAMISEN MYYTEISTÄ JA HAASTEISTA

AINEISTOJEN JAKAMISEN MYYTEISTÄ JA HAASTEISTA AINEISTOJEN JAKAMISEN MYYTEISTÄ JA HAASTEISTA Tietosuojavastaava Jarkko Reittu 13.11.2018 Aineiston jakamisen myyteistä ja haasteista/jarkko Reittu 1 ESITYKSEN KOHDE Kuinka tietosuojalainsäädäntö rajoittaa

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Rekisterin pitäjä. Rekisterin nimi. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja peruste. Käsiteltävät henkilötiedot

Tietosuojaseloste. Rekisterin pitäjä. Rekisterin nimi. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja peruste. Käsiteltävät henkilötiedot Tietosuojaseloste Rekisterin pitäjä Sahera Koti Puhtaaksi Oy Selkämäenkatu 4 LH 1, 33720 Tampere Y-tunnus 2395527-2 Rekisterin nimi Koti Puhtaaksi Oy:n henkilötietorekisteri Henkilötietojen käsittelyn

Lisätiedot

Koulutuskiertue

Koulutuskiertue Koulutuskiertue 10.4. 12.4. Tietosuoja-asetus (GDPR) Yleistä Voimaan 25.5.2018 Asettaa yrityksille laajoja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä velvoitteita Rikkomisesta seurauksena esim. sakko (20 miljoonaa

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Uimahalli ja kuntosali Liprakan asiakasrekisteri Tiedonanto

Lisätiedot

siniset tarkoittavat linkkejä

siniset tarkoittavat linkkejä Fudoshin ry:n tietosuojaseloste Fudoshin on sitoutunut suojaamaan palvelujensa käyttäjien yksityisyyttä. Käsittelemme Fudoshinissä henkilötietoja* asianmukaisesti ja vain siinä laajuudessa, kuin se on

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Rekisterin/palvelun nimi: Rakentamisen ja kunnossapidon palvelujen asioinnin

Lisätiedot

Tampereen yliopisto Tietosuojailmoitus 1 (5) Tampereen yliopisto Tampereen yliopisto Kalevantie 4, Tampere Puh.

Tampereen yliopisto Tietosuojailmoitus 1 (5) Tampereen yliopisto Tampereen yliopisto Kalevantie 4, Tampere Puh. Tampereen yliopisto Tietosuojailmoitus 1 (5) Tietosuojailmoitus 1. Rekisterinpitäjä Tampereen yliopisto Yksikkö Tampereen yliopisto 33014 Tampereen yliopisto Kalevantie 4, 33100 Tampere Puh. 03 355 111

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella. Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Tili ja isännöinti Harri Nupponen Ytunnus: 12826942 osoite: Sammontie 7 as 8,

Lisätiedot

5. Yhteistyöhankkeena tehtävän tutkimuksen osapuolet ja vastuunjako

5. Yhteistyöhankkeena tehtävän tutkimuksen osapuolet ja vastuunjako Tieteellisen tutkimuksen 1(5) 1. Rekisterinpitäjä Tampereen yliopisto Kalevantie 4 33014 Tampereen yliopisto 2. Yhteyshenkilö tutkimusta koskevissa asioissa 3. Tietosuojavastaavan yhteystiedot Nimi: Jukka

Lisätiedot

Improbaturin vastaanottajarekisterin TIETOSUOJASELOSTE

Improbaturin vastaanottajarekisterin TIETOSUOJASELOSTE Improbaturin vastaanottajarekisterin TIETOSUOJASELOSTE 1. Rekisterin nimi 2. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö 3. Rekisteröidyt 4. Tietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperusteet 5. Käsiteltävät/rekisteriin

Lisätiedot

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa

EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa EU -tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet kunnissa Lakiklinikka Kuntamarkkinat, 14.9.2017 Ida Sulin Miksi uudistus? Tietosuojavaltuutettu 5.4.2016: Tarvitaan vankka säännöstö, joka varmistaa,

Lisätiedot

KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT

KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT 1 KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT 1. TARKOITUS JA SOVELTAMISALA 1.1. Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 ( Tietosuoja-asetus ) soveltaminen

Lisätiedot

Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri

Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Päivitetty 18.05.2018 1. Rekisterinpitäjä Y-tunnus: 0784050-4 Seminaarinkatu 2, Intelli-rakennus,

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö Urheiluseura Katajanokan Kunto - Skattan Kondis ry Osoite: c/o Anu Pylkkänen, Vyökatu 4 b 22,

TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö Urheiluseura Katajanokan Kunto - Skattan Kondis ry Osoite: c/o Anu Pylkkänen, Vyökatu 4 b 22, TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö Urheiluseura Katajanokan Kunto - Skattan Kondis ry Osoite: c/o Anu Pylkkänen, Vyökatu 4 b 22, 00160 Helsinki Sähköposti: kunto@katajanokankunto.fi Jäsen-,

Lisätiedot

asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä

asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä OY RIPAUS AB:n ASIAKASREKISTERI EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja Oy Ripaus Ab:n asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä 1. Rekisterinpitäjä 2. Yhteyshenkilö

Lisätiedot

General Data Protection Regulation, GDPR. Tietosuoja-asetuksen vaikutukset pk-yrittäjän näkökulmasta Juha Oravala D-Fence Oy

General Data Protection Regulation, GDPR. Tietosuoja-asetuksen vaikutukset pk-yrittäjän näkökulmasta Juha Oravala D-Fence Oy General Data Protection Regulation, GDPR Tietosuoja-asetuksen vaikutukset pk-yrittäjän näkökulmasta Juha Oravala D-Fence Oy 040 848 12 45 Ohjelma Mistä on kysymys? Mitä muutos tarkoittaa? Mitä se aiheuttaa

Lisätiedot

GDPR tietosuoja asetus. Heli Peltola Suomen Palvelukoulutus Geriwell Oy

GDPR tietosuoja asetus. Heli Peltola Suomen Palvelukoulutus Geriwell Oy GDPR tietosuoja asetus Heli Peltola Suomen Palvelukoulutus Geriwell Oy Heli Peltola 12.3.2018 1 Sisältö EU tietosuoja - asetus Henkilörekisteri Henkilötietojen käsittely Tietojen kerääminen Tietosuojavastaava

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus palokuntien kannalta

EU:n tietosuoja-asetus palokuntien kannalta EU:n tietosuoja-asetus palokuntien kannalta Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n tietosuoja-asetus

Lisätiedot

ASIAKAS- JA HENKILÖTIETO REKISTERISELOSTE

ASIAKAS- JA HENKILÖTIETO REKISTERISELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Kotipalvelu Verenpisara avoin yhtiö Satakunnankatu 7 78300 Varkaus kotipalvelu@verenpisara.fi Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa: www.kotipalveluverenpisara.fi Piironen Tarja

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄ Fysioterapiapalvelut Kirsi Pätsi Rovaniemen toimipiste, Valtakatu 30 A 10, Rovaniemi

REKISTERINPITÄJÄ Fysioterapiapalvelut Kirsi Pätsi Rovaniemen toimipiste, Valtakatu 30 A 10, Rovaniemi Tietosuojaseloste REKISTERINPITÄJÄ Fysioterapiapalvelut Kirsi Pätsi 2515689-6 Rovaniemen toimipiste, Valtakatu 30 A 10, 96200 Rovaniemi Ranuan toimipiste, Keskustie 28, 97700 Ranua YHTEYSHENKILÖ REKISTEREITÄ

Lisätiedot

asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä

asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä KAKKOSTUPA OY:N ASIAKASREKISTERI EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja Kakkostupa Oy:n asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä 1. Rekisterinpitäjä Kakkostupa

Lisätiedot

Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty

Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty..0.. Tietoturvasta vastaava henkilö, yhteys sähköpostilla osoitteeseen pasi@pasivirtakari.com tai soittamalla + 0.. Henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn

Lisätiedot

Asiakas- ja markkinointirekisteri. Tietosuojaseloste. Tilitoimisto Likvidi Oy

Asiakas- ja markkinointirekisteri. Tietosuojaseloste. Tilitoimisto Likvidi Oy Asiakas- ja markkinointirekisteri Tietosuojaseloste Sisällys 1 Rekisterinpitäjä 3 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 3 3 Tietosuojavastaava 3 4 Rekistereiden nimet 3 5 Henkilötietojen käsittelyn

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2018

Salon kaupunki / /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun / rekisterin nimi: Liperin kunnan kiinteistöjen tallentava kamera-

Lisätiedot

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate

Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate SISÄLLYSLUETTELO Informaatiovelvoite ja tietosuojaperiaate 7.5.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. EU:N TIETOSUOJA-ASETUS... 4 1.2 REKISTERÖIDYN OIKEUDET... 4 1.3 TIETOSUOJA-ASETUKSEEN VALMISTAUTUMINEN... 4 2. INFORMAATIOVELVOITE...

Lisätiedot

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE 1 (5) HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE 1 Johdanto 2 Käsiteltävät henkilötiedot Tämä henkilötietojen käsittelyä koskeva liite ( Liite ) on erottamaton osa Postin SmartShip-tilauskanavaa käyttävän

Lisätiedot

M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A W W W. A R T E R. F I

M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A W W W. A R T E R. F I M U U TO S TA L A A D U N E H D O I L L A K A I S A H A L S A S A V A I N A S I A K A S P Ä Ä L L I K K Ö K A I S A. H A L S A S @ A R T E R. F I 0 5 0 5 9 5 0 9 7 8 A R T E R O Y V a l i m o t i e 2 1

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuojaasetus (679/2016) Palvelun nimi: Rakennusvalvonnan palvelut (asiakasrekisteri ja vastuuhenkilörekisteri)

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisteri- ja tietosuojaseloste 25.5.2018 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Jyväs-Ateriat Ay Y-tunnus: 1996612-0 Kaakkovuorentie 10, 40320 JYVÄSKYLÄ Tietosuoja-asioista

Lisätiedot

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on:

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on: 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN 2 REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT 3 TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS Yksityisyytesi on meille tärkeää. Veho sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan

Lisätiedot

2. Kuvaus tutkimushankkeesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

2. Kuvaus tutkimushankkeesta ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN 1(7) Tietoa tutkimukseen osallistuvalle Tässä selosteessa kuvataan, miten henkilötietojasi käsitellään THL:n tutkimuksessa. Lähtökohtaisesti tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni:

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni: Sivu 1 / 5 Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla Urho Tuominen -konserni: 1. Rekisterinpitäjä Urho Tuominen Oy (0143919-7) (1707453-2)

Lisätiedot

Liana Technologiesin palveluita koskevat henkilötietojen käsittelyn yleiset ehdot

Liana Technologiesin palveluita koskevat henkilötietojen käsittelyn yleiset ehdot https://docs.google.com/document/d/1vl7kwqdj2dfhgkzqnttrpynkeoq6rwtnb5zrlpv8lbg/edit# 1/7 Page 2/7 1. Tarkoitus ja soveltamisala 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Euroopan unionin yleisen tietosuoja asetuksen 2016/679

Lisätiedot

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE Relipe Oy Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan Tässä selosteessa on kerrottu tietosuojalainsäädännön edellyttämät tiedot tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistasta, joka on tilitoimiston

Lisätiedot

Henkilörekisterin tiedot

Henkilörekisterin tiedot Tietosuojaseloste 1 (3) Henkilörekisterin tiedot 1. Rekisterin nimi Ohjaamon asiakasrekisteri 2. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Henkilötietoja käsitellään monialaisen yhteispalveluna toteutettavan

Lisätiedot

MARAN KURSSIREKISTERI = EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja MaRan kurssirekisterissä tapahtuvasta tietojen käsittelystä

MARAN KURSSIREKISTERI = EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja MaRan kurssirekisterissä tapahtuvasta tietojen käsittelystä 1/6 MARAN KURSSIREKISTERI = EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja MaRan kurssirekisterissä tapahtuvasta tietojen käsittelystä 1. Rekisterinpitäjät Matkailu- ja Ravintolapalvelut

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIETOSUOJAPOLITIIKKA

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIETOSUOJAPOLITIIKKA JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON TIETOSUOJAPOLITIIKKA TIETOSUOJAPOLITIIKAN ALA JA TAVOITE Jyväskylän yliopisto käsittelee toiminnassaan henkilötietoja. Henkilötiedolla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa

Lisätiedot

Liisa Saviluoto, puh

Liisa Saviluoto, puh 1 Rekisterinpitäjä (y-tunnus: 0213072-2) Pohjoistullikatu 11, 23500 Uusikaupunki Puh. (02) 84 541, info@vsp.fi 2 Rekisteristä vastaava henkilö 3 Rekisterin nimi Liisa Saviluoto, liisa.saviluoto@vsp.fi,

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja Huippupaikat Oy:n asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja Huippupaikat Oy:n asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä Tietosuojaseloste 1 HUIPPUPAIKAT OY ASIAKASREKISTERI EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja Huippupaikat Oy:n asiakasrekisterissä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä 1. Rekisterin

Lisätiedot

Tietosuojaliite Maventa Verkkopalkka -palvelun sopimusehtoihin

Tietosuojaliite Maventa Verkkopalkka -palvelun sopimusehtoihin Tietosuojaliite Maventa Verkkopalkka -palvelun sopimusehtoihin Tämä sopimusliite on oleellinen osa Maventa Verkkopalkka -palvelun sopimusehtojaja sääntelee siihen liittyvää henkilötietojen käsittelyä,

Lisätiedot