Pika-asennusopas SP 1200SF. Vaihe 1. Vaihe 2. Asennus on valmis! Laitteen asettaminen käyttökuntoon. Ohjainten ja ohjelmien asentaminen



Samankaltaiset tiedostot
Vaihe 1. Vaihe 2. Asennus on valmis!

Pikaopas. Laitteen valmistelu. Asennus on valmis! Laite on valmisteltava ennen sen käyttöä. Lue tämän Pikaoppaan määritysohjeet huolellisesti.

Ennen laitteen käyttöä on laite on asetettava käyttövalmiiksi. Lue tämän Pika-asennusoppaan valmisteluohjeet huolellisesti. Asennus on valmis!

purkaminen paketista ja pakkauksen sisällön tarkistus Puhelimen kuuloke (malliin FAX-2845)

Laitteiston käyttöönotto-opas

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Vaihe 1. Vaihe 2. Asennus on valmis!

Windows Vista /Windows 7 - asennusopas

Vaihe 1. Vaihe 2. Asennus on valmis!

Laitteen asetukset. Asennus on valmis!

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

Windows Vista -asennusopas

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Laitteiston käyttöönotto-opas

Vaihe 1. Vaihe 2. Asennus on valmis!

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Nokia autosarja CK /1

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

Pika-asennusopas MFC-885CW. Vaihe 1. Vaihe 2. Asennus on valmis! Laitteen asettaminen käyttökuntoon. Ohjainten ja ohjelmien asentaminen

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Windows Vista /Windows 7 - asennusopas

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

Ennen laitteen käyttöä on valmisteltava laite ja asennettava ohjelmisto. Lue Pika-asennusoppaan valmistelu- ja asennusohjeet huolellisesti.

50 meter wireless phone line. User Manual

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Ohjelmiston asennusopas

Laitteen valmistelu. Asennus on valmis!

MFC:n asetukset. Asennus on valmis!

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Helppo seitsemänvaiheinen

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti

Vaihe 1. Vaihe 2. Asennus on valmis!

Pikaopas XL370/XL375

Carrie. ST-P-100H -kuulokepuhelin KÄYTTÖOHJE

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto


Windows Vista /Windows 7 - asennusopas

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

TRUST FLAT SCAN USB 19200

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Ennen laitteen käyttöä on valmisteltava laite ja asennettava ohjelmisto. Lue Pikaoppaan valmistelu- ja asennusohjeet huolellisesti.

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, :57 PM. Koukku ( V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

Ohjelmiston asennusopas

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas

Käyttöoppaasi. BROTHER MFC-3220C

Pikaopas DCP-4020C. DCP:n asetukset. Ohjainten ja ohjelmien asentaminen. Asennus on valmis! Vaihe 1. Vaihe 2

mobile PhoneTools Käyttöopas

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100

Muistimoduulit Käyttöopas

Modeemi ja lähiverkko

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pikaopas CD480/CD485

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Pikaopas M276

Windows Vista -asennusopas

Muistimoduulit Käyttöopas

Ennen laitteen käyttöä on valmisteltava laite ja asennettava ohjelmisto. Lue tämän Pika-asennusoppaan valmistelu- ja asennusohjeet huolellisesti.

Ennen laitteen käyttöä on valmisteltava laite ja asennettava ohjelmisto. Lue Pikaoppaan valmistelu- ja asennusohjeet huolellisesti.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

SP 1200SF Käyttöopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

Ohjelmistopäivitykset

Käyttöpaneelin käyttäminen

Ennen laitteen käyttöä on valmisteltava laite ja asennettava ohjelmisto. Lue Pikaoppaan valmistelu- ja asennusohjeet huolellisesti.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä.

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

NOVA LANGATTOMAT KUULOKKEET

Ohjelmiston asennusopas NPD FI

SLAMMERS LANGATTOMAT KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Transkriptio:

SP 1200SF Pika-asennusopas Ennen laitteen käyttöä on laite asetettava käyttökuntoon ja asennettava ohjain. Lue tämän Pikaasennusoppaan valmistelu- ja asennusohjeet huolellisesti. Vaihe 1 Laitteen asettaminen käyttökuntoon Vaihe 2 Ohjainten ja ohjelmien asentaminen Asennus on valmis! Pidä tämä Pika-asennusopas ja mukana toimitettu CD-ROM-levy tallessa, jotta voit katsoa niistä ohjeita tarvittaessa.

1 Oppaassa käytetyt merkinnät Varoitus Huomautus Sopimaton asetus Noudata näitä varoituksia mahdollisten henkilövahinkojen välttämiseksi. Näitä huomautuksia tulee noudattaa, jotta laitetta käytettäisiin oikein ja laitevahingot ja muut esinevahingot vältettäisiin. Sopimaton asetus varoittaa sellaisista laitteista ja toiminnoista, joita ei voi käyttää tämän laitteen kanssa. kertoo, miten toimia tietyissä tilanteissa, tai antaa vinkin siitä, miten valittu toiminto toimii yhdessä muiden toimintojen kanssa. Käyttöopas tai Ohjelmiston käyttöopas Viittaa mukana toimitetulla CD-ROMlevyllä olevan Käyttöoppaan tai Ohjelmiston käyttöoppaan.

Sisällysluettelo Turvallisuusohjeet Laitteen turvallinen käyttö... 2 Virtakytkimen merkinnät... 5 Säännökset... 6 Ennen käyttöönottoa Pakkauksen sisältö... 7 Ohjauspaneeli... 8 Vaihe 1 Laitteen asettaminen käyttökuntoon Rumpu- ja värikasettiyksikön asentaminen... 10 Paperin asettaminen paperikasettiin... 11 Kytke sähköjohto ja puhelinjohto... 12 Aseta maa... 13 Kielen valitseminen... 13 Päivämäärän ja kellonajan asettaminen... 14 Nimitunnuksen asettaminen... 14 Vastaanottotilan asettaminen... 15 Puhelinlinjan tyypin asettaminen... 16 Nestekidenäytön kontrastin säätäminen... 17 Pakkauksen mukana toimitettu CD-ROM-levy SP 1200SF varten toimitetut CD-ROM-levyt... 18 SP 1200SF :n Ohjaimet ja Apuohjelmat... 18 PaperPort 11SE:n ja SP 1200SF:n ohjeet... 18 Vaihe 2 Ohjainten ja ohjelmien asentaminen TYPE 1200SF:n Ohjainten ja Apuohjelmien asentaminen... 20 ScanSoft PaperPort 11SE ohjelman asentaminen Windowsille... 22 Näytä ja asenna ohjeet... 23 Lisävarusteet ja tarvikkeet Tarvikkeet... 24 1

Turvallisuusohjeet Laitteen turvallinen käyttö Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen huoltotoimenpiteiden suorittamista ja säilytä ne myöhempää käyttöä varten. Paikan valinta Aseta laite tasaiselle ja tukevalle alustalle, joka ei tärise. Aseta laite puhelinliitännän ja tavallisen maadoitetun sähköpistokkeen lähelle. Valitse paikka, jossa lämpötila on 10 C 32,5 C ja ilmankosteus 20 80 prosenttia (ilman tiivistymistä). Varmista, ettei kukaan kompastu laitteeseen meneviin johtoihin. Älä sijoita laitetta matolle. Laitetta EI SAA asettaa lämmittimien, ilmanvaihtolaitteiden, veden, kemikaalien tai kylmälaitteiden läheisyyteen. Laitetta ei saa altistaa suoralle auringonvalolle, liialliselle kuumuudelle, kosteudelle tai pölylle. Laitetta ei saa kytkeä kytkin- tai ajastinohjattuun pistorasiaan tai samaan piiriin suurten sähkölaitteiden kanssa, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä virransaannissa. Vältä häiriönlähteitä, kuten kaiuttimia ja langattomien puhelinten tukiasemia. Varotoimenpiteet Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen huoltotoimenpiteiden suorittamista ja säilytä ne myöhempää käyttöä varten. Puhelinlaitteita käytettäessä on noudatettava turvaohjeita, jotta tulipalo- ja sähköiskuvaara sekä henkilövahingot voidaan välttää. Laitetta EI SAA käyttää veden lähistöllä tai kosteassa ympäristössä. Vältä tämän tuotteen käyttöä ukkosen aikana. Salama saattaa joissakin harvoissa tapauksissa aiheuttaa sähköiskun. Jatkojohdon käyttäminen EI OLE suositeltua. Älä asenna puhelinjohtoja ukkosen aikana. Puhelinpistorasiaa ei saa koskaan asentaa märkään paikkaan. Jos jokin johto vaurioituu, kytke laite irti ja ota yhteys jälleenmyyjään. ÄLÄ aseta laitteen päälle esineitä tai tuki ilma-aukkoja. Tämä laite tulee liittää ainoastaan siinä olevassa tarrassa mainittuun maadoitettuun vaihtovirtalähteeseen. Laitetta EI SAA kytkeä tasavirtalähteeseen eikä muuntimeen. Ellet ole varma, ota yhteys valtuutettuun sähköteknikkoon. Akkuja EI SAA hävittää polttamalla. Ne saattavat räjähtää. Hävitä akut paikallisten määräysten mukaisesti. 2

Turvallisuusohjeet Varoitus Varmista ennen laitteen sisäosien puhdistamista, että irrotat ensin puhelinjohdon ja vasta sen jälkeen sähköjohdon pistorasioistaan. ÄLÄ puhdista laitteen sisä- tai ulkopuolta syttyvillä aineilla tai minkäänlaisilla suihkeilla, joissa on alkoholi- tai ammoniakkipitoista orgaanista liuotetta tai nestettä. Se voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Katso käyttöohjeen Säännöllinen kunnossapito -osiosta, miten laite puhdistetaan. Pistoketta EI SAA käsitellä märin käsin. Tämä voi aiheuttaa sähköiskun. Tarkista aina, että pistoke on täysin paikoillaan. Heti laitteen käytön jälkeen jotkin sen sisällä olevat osat ovat äärimmäisen kuumia. Kun avaat laitteen etu- tai takakannen, ÄLÄ kosketa seuraavassa kuvassa merkittyjä osia. Onnettomuuksien välttämiseksi käsiä ei saa laittaa laitteen reunalle valotustason kannen tai skanneriyksikön alle kuvan näyttämällä tavalla. Onnettomuuksien välttämiseksi kuvissa näytettyä osaa EI SAA koskea sormin. 3

Turvallisuusohjeet ÄLÄ siivoa roiskunutta väriainetta pölynimurilla. Väriaine voi aiheuttaa kipinöintiä imurin sisällä, jolloin tulipalon mahdollisuus on olemassa. Siivoa väriaine huolellisesti kuivalla, nukkaamattomalla liinalla ja hävitä liina paikallisten jätemääräysten mukaisesti. Käytä laitetta siirrettäessä siinä olevia kädensijoja. Muista ensin irrottaa kaikki johdot. Laitteesi pakkaamiseen on käytetty muovipusseja. Pidä muovipussit kaukana vauvoista ja lapsista, sillä ne saattavat aiheuttaa tukehtumisen. Kiinnitysyksikössä on varoituskilpi. ÄLÄ poista tai vahingoita kilpeä. Huomautus Varmista, että irrotat pistokkeen pistorasiasta ja puhdista pistokkeen kärjet ja niiden läheiset osat vähintään kerran vuodessa. Pölyn kerääntyminen pistokkeeseen saattaa aiheuttaa tulipalon. 4

Turvallisuusohjeet Virtakytkimen merkinnät Normin IEC 60417 mukaisesti laitteessa käytetään virtakytkimelle määriteltyjä symboleja: - - tarkoittaa VIRTA KYTKETTY; tarkoittaa VIRTA POIS. Kun siirrät laitetta, ota kiinni skannerin alla olevista sivukädensijoista. ÄLÄ kanna laitetta pohjasta kiinni pitäen. 5

Turvallisuusohjeet Säännökset IEC 60825-1:2007-standardi Kierrätystiedot sähkö- ja elektroniikkalaiteromusta (2002/96/EY) sekä paristoista (2006/66/EY) annettujen direktiivien mukaisesti Tämä laite on luokan 1 lasertuote standardin IEC60825-1:2007 vaatimusten mukaisesti. Laitteeseen on kiinnitetty seuraavassa kuvattu merkki maissa, joissa sitä vaaditaan. Laitteen skanneriyksikössä on luokan 3B laserdiodi, joka lähettää näkymättömiä lasersäteitä. Skanneriyksikköä ei saa avata missään olosuhteissa. Sisäinen lasersäteily Aallonpituus: 780-800 nm Lähtöteho: 10 mw enint. Laserluokka: luokka 3B Varoitus Muiden kuin tässä käyttöohjeessa mainittujen säätimien käyttö ja säätöjen ja toimenpiteiden tekeminen saattaa altistaa käyttäjän vaaralliselle säteilylle. LUOKAN 1 LASERLAITE Varoitus CLASS 1 LASER PRODUCT LASER KLASSE 1 PRODUKT Laitteen käyttäminen muulla kuin tässä käyttöohjeessa mainitulla tavalla saattaa altistaa käyttäjän turvallisuusluokan 1 ylittävälle näkymättömälle lasersäteilylle. Tuotemerkki Akkumerkki Vain Euroopan unioni Tämä tuote/akku on merkitty jommallakummalla yllä esitetyllä kierrätysmerkillä. Merkki tarkoittaa, että käyttöikänsä päätyttyä tuote/akku on toimitettava asianmukaiseen keräyspisteeseen, eikä sitä saa hävittää talousjätteen mukana. Jos laitteessa on käyttäjän itse vaihdettavissa olevia akkuja, niin katso vaihto-ohjeet ohjekirjasta. Kaikki muut käyttäjät Jos haluat poistaa tämän tuotteen käytöstä, ota yhteys paikallisiin viranomaisiin, tuotteen myyneeseen liikkeeseen, paikalliseen jälleenmyyjään tai myynti-/huoltoedustajaan. Kansainvälinen ENERGY STAR -merkintä Kansainvälisen ENERGY STAR -ohjelman tarkoitus on edistää energiaa säästävien toimistolaitteiden kehittelyä ja yleistymistä. Ricoh Company, Ltd. takaa ENERGY STAR - kumppanina, että tämä tuote täyttää ENERGY STAR -energiansäästöohjelman vaatimukset. Irrota laite verkkovirrasta Laite on asennettava lähelle pistorasiaa, johon on helppo päästä käsiksi. Hätätapauksissa sähköjohto on irrotettava pistorasiasta, jotta virta katkeaa täydellisesti. Radiotaajuushäiriöt Tämä tuote täyttää standardin EN55022 (CISPRjulkaisu 22)/Luokka B vaatimukset. Kun laitetta kytketään tietokoneeseen, on varmistettava, että sen yhteydessä käytetään seuraavanlaista liitäntäkaapelia: USB-kaapeli, jonka enimmäispituus on 2,0 metriä. 6

Ennen käyttöönottoa 1 1 Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö voi vaihdella eri maissa. Säilytä pakkausmateriaalit ja laitteen laatikko mahdollista kuljetusta varten. Varoitus Laitteesi pakkaamiseen on käytetty muovipusseja. Pidä muovipussit kaukana vauvoista ja lapsista, sillä ne saattavat aiheuttaa tukehtumisen. 1 9 8 2 3 Pikaopas Ohjaimille Käyttöoppaalle ja Paper Port :lle 4 7 6 5 1. Automaattinen dokumenttien syöttölaite (ADS) 2. Ohjauspaneeli 3. Luovutusalusta (tulostepuoli alaspäin) 4. Käsinsyötön aukko 5. Paperikasetti 6. Etukansi 7. Virtakytkin 8. ADS:n luovutusalustan tukiläppä 9. Valotustason kansi Turvaopas Safety booklet Vaihtovirtajohto Tanskaa varten Muita varten Rumpu- ja värikasettiyksikkö (mukana värikasetti) USB-kaapeli Käyttäjät Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa: Tämän laitteen mukana toimitetaan kaksipinninen sivuilta maadoitettu pistoke. Varmista, että tämä pistoke sopii pistorasiaan. Laite on kytkettävä maadoitettuun pistorasiaan. Jos olet epävarma, ota yhteys sähköliikkeeseen. Käyttäjät Tanskassa: Tämän laitteen mukana toimitetaan maadoitettu kolminastainen pistoke. Varmista, että tämä pistoke sopii pistorasiaan. Laite on kytkettävä maadoitettuun pistorasiaan. Jos olet epävarma, ota yhteys sähköliikkeeseen. ÄLÄ kytke liitäntäkaapelia tässä vaiheessa. Liitäntäkaapeli kytketään ohjelmiston asennuksen yhteydessä. USB-kaapeli Käytä USB 2.0 -kaapelia, joka on enintään 2 metriä pitkä. Jos käytetään USB-kaapelia, se on kytkettävä tietokoneen USB-porttiin. Sitä ei saa kytkeä näppäimistön USB-porttiin tai virrattomaan USB-keskittimeen. Laatikon sisältö vaihtelee maasta riippuen. 7

Ennen käyttöönottoa 2 Ohjauspaneeli Lisätietoja ohjauspaneelista on käyttöoppaan luvun 1 kohdassa Ohjauspaneelin esittely. 1 Faksi- ja puhelinnäppäimet: Hook Tällä näppäimellä voidaan keskustella puhelimessa sen jälkeen, kun ulkoinen kuuloke on nostettu F/Pkaksoissoiton aikana. Kun laite on kytketty puhelinvaihteeseen, voi tämän näppäimen avulla ottaa yhteyden ulkolinjaan, soittaa takaisin keskukseen tai siirtää puhelun toiseen alanumeroon. Resolution Asettaa faksin erottelutarkkuuden. Redial/Pause Valitsee uudelleen viimeksi valitun numeron. Lisää tauon, kun pikavalintanumeroita ohjelmoidaan tai kun numero valitaan manuaalisesti. 2 Pikavalintanäppäimet Näillä neljällä näppäimellä voidaan nopeasti valita kahdeksan muistiin tallennettua numeroa. Shift Kun painat tätä näppäintä, voit valita pikavalintanumerot 5 8. 3 Nestekidenäyttö Näyttää laitteen asetusten määrittämistä ja käyttöä helpottavia viestejä. 4 Valikkonäppäimet: Menu Avaa valikon laitteen asetusten ohjelmoimista varten. Clear/Back Poistaa syötetyt tiedot tai peruuttaa nykyisen asetuksen. OK Tallentaa asetukset laitteeseen. Äänenvoimakkuusnäppäimet d tai c Näiden näppäinten avulla voit siirtyä eteen- tai taaksepäin valikoissa. Näiden näppäinten avulla voit muuttaa äänenvoimakkuutta faksi- ja valmiustiloissa. a tai b Näiden näppäinten avulla voit selata valikoita ja asetuksia. b Search/Speed Dial Voit hakea puhelumuistiin tallennettuja numeroita. Voit myös valita muistiin tallennettuja numeroita näppäilemällä kolminumeroisen sarjan. Reports Tulosta lähetyksen vahvistusraportti, ohjeluettelo, puhelinhakemisto, yhteysraportti, käyttäjän asetukset, ja tilauskaavake. 5 Valintanäppäimet Näillä näppäimillä valitaan puhelin- ja faksinumeroita ja kirjoitetaan tietoja laitteeseen. #-näppäin vaihtaa tilapäisesti valinnan tilaa puhelun aikana. 6 Stop/Exit Keskeyttää toiminnon tai sulkee valikon. 7 Start Voit aloittaa faksien lähettämisen, kopioinnin tai skannauksen. 8 Tilanäppäimet: Fax Asettaa laitteen faksaustilaan. Scan Asettaa laitteen skannaustilaan. (Lisätietoja skannauksesta on CD-ROM-levyllä olevassa Ohjelmiston käyttöoppaassa.) Copy Asettaa laitteen kopiointitilaan. 8

Ennen käyttöönottoa 9 Tulostusnäppäimet: Job Cancel Peruuttaa ohjelmoidun tulostustyön ja poistaa sen laitteen muistista. Voit peruuttaa useita tulostustöitä pitämällä näppäintä painettuna, kunnes nestekidenäytössä näkyy Peruuta työt. 10 Copy näppäimet: Options Valitse väliaikaisia kopiointiasetuksia nopeasti ja helposti. Enlarge/Reduce Pienentää tai suurentaa kopioita. 9

Vaihe 1 Laitteen asettaminen käyttökuntoon 1 1 Rumpu- ja värikasettiyksikön asentaminen 4 Aseta rumpu- ja värikasettiyksikkö laitteeseen. Sopimaton asetus ÄLÄ kytke liitäntäkaapelia. Liitäntäkaapeli kytketään, kun ohjain asennetaan. 1 Avaa etukansi. 5 Sulje laitteen etukansi. 2 Poista rumpu- ja värikasettiyksikkö pakkauksestaan. 3 Ravista kokoonpanoa varovasti, jotta väriaine jakaantuu sen sisällä tasaisesti. 10

Laitteen asettaminen käyttökuntoon 2 Paperin asettaminen paperikasettiin 4 Aseta paperi paperikasettiin. Varmista, että paperit ovat tasaisesti ja etteivät ne ylitä yläreunan merkkiä (1). 1 Vedä paperikasetti kokonaan ulos laitteesta. 1 2 Paina paperiohjaimen vihreää vapautusvipua ja säädä samalla ohjaimet sopivaan kohtaan käyttämäsi paperikoon mukaan. Varmista, että ohjaimet ovat tukevasti kasetin aukoissa. Huomautus Varmista, että paperiohjaimet ovat kiinni paperin reunoissa, jotta paperin syöttö onnistuu kunnolla. Tämän ohjeen noudattamatta jättäminen saattaa vaurioittaa laitetta. 5 Aseta paperikasetti kunnolla takaisin laitteeseen. Varmista, että se on kokonaan laitteen sisällä. 3 Vältä paperin juuttuminen ja syöttövirheet leyhyttelemällä paperit. 11

Vaihe 1 Laitteen asettaminen käyttökuntoon 3 Kytke sähköjohto ja puhelinjohto Jos linjaan on kytketty myös ulkoinen puhelin, liitä se alla osoitetulla tavalla. 1 Tarkista, että laitteen virtakytkin on pois päältä. Kytke sähköjohto laitteeseen. 2 Kytke sähköjohto pistorasiaan. Käynnistä laite virtakytkimestä. Jos linjaan on kytketty myös ulkoinen puhelinvastaaja, kytke se alla osoitetulla tavalla. 3 Kytke puhelinjohdon toinen pää laitteen liitäntään, jossa on merkki LINE, ja toinen pää puhelinpistorasiaan. Valitse vastaanottotilaksi Ulk.puh/Puh.vas. Jos tahdot lisätietoja, katso Vastaanottotilan asettaminen sivulla 15 ja käyttöoppaan luvun 7 kohta Ulkoisen puhelinvastaajan kytkeminen. Varoitus Laite on kytkettävä maadoitettuun pistorasiaan. Koska laite on maadoitettu pistorasian kautta, voit suojautua televerkon mahdollisesti vaarallisilta ylijännitteiltä kytkemällä laitteen verkkovirtaan puhelinjohdon yhdistämisen ajaksi. Kun laitetta on siirrettävä, suojaa itsesi samalla tavalla irrottamalla ensin puhelinjohto ja sitten verkkojohto. 12

Laitteen asettaminen käyttökuntoon 4 Aseta maa Maa on asetettava, jotta laite toimisi oikein paikallisessa puhelinverkossa. 1 Tarkista, että sähköjohto on kytketty. Kytke laite päälle virtakytkimestä. Paina OK. Set Country Press OK Key 2 Paina tai ja valitse maa. Näytöllä näkyvät maiden nimet riippuvat laitteen mallista. Suomi Select ab or OK 5 Kielen valitseminen 1 Paina Menu. 2 Paina 0. 3 Paina 0. 4 Valitse kieli näppäimellä tai ja paina sitten OK. 5 Paina Stop/Exit. 3 Kun nestekidenäytössä näkyy haluamasi maa, paina OK. 4 Sinua pyydetään varmistamaan maasi. Suomi? 1.Kyllä 2.Ei 5 Kun nestekidenäytössä näkyy oikea maa, paina 1 ja siirry vaiheeseen 6 tai palaa vaiheeseen 2 painamalla 2 ja valitse maa uudelleen. 6 Kun nestekidenäytössä on näkynyt Hyväksytty kahden sekunnin ajan, laite käynnistyy automaattisesti uudelleen. Kun laite on käynnistynyt uudelleen, nestekidenäytössä näkyy Odota hetki. 13

Vaihe 1 Laitteen asettaminen käyttökuntoon 6 Päivämäärän ja kellonajan asettaminen Laite näyttää päivämäärän ja ajan. Jos nimitunnus on asetettu, se lisätään jokaiseen lähetettyyn faksiin. 1 Paina Menu. 2 Paina 0. 3 Paina 2. 4 Syötä vuoden kaksi viimeistä numeroa valintanäppäimillä ja paina sitten OK. Pvm&Aika Vuosi:2008 (Esim. syötä 0, 8 vuodelle 2008.) 5 Syötä kuukausi kaksinumeroisena valintanäppäimillä ja paina sitten OK. Pvm&Aika Kuukausi:03 (Esim. maaliskuu on 0, 3.) 6 Syötä päivä kaksinumeroisena valintanäppäimillä ja paina sitten OK. Pvm&Aika Päivä:25 (Esim. syötä 2, 5.) 7 Syötä aika 24 tunnin muodossa valintanäppäimillä ja paina sitten OK. Pvm&Aika Kello:15:25 (Esim. 1, 5, 2, 5, jos kello on 25 minuuttia yli kolme iltapäivällä.) 8 Paina Stop/Exit. Jos teet virheen ja haluat aloittaa alusta, paina Stop/Exit ja palaa vaiheeseen 1. 7 Nimitunnuksen asettaminen On hyvä tallentaa oma nimi ja faksinumero niin, että ne tulostuvat jokaiselle faksattavalle sivulle. 1 Paina Menu. 2 Paina 0. 3 Paina 3. 4 Syötä faksinumero (enintään 20 numeroa) valintanäppäimillä ja paina sitten OK. Ulkomaanpuhelujen tunnus + annetaan painamalla l. Esimerkiksi Britannian maatunnus 44 syötetään painamalla l, 4, 4, jonka jälkeen syötetään puhelinnumeron loput numerot. Nimitunnus Fax:+44XXXXXXXXX 5 Syötä puhelinnumero (enintään 20 numeroa) valintanäppäimillä ja paina sitten OK. (Jos puhelin- ja faksinumerosi ovat samat, syötä sama numero uudelleen.) Nimitunnus Puh:+44XXXXXXXXX 6 Syötä nimi (enintään 20 merkkiä) valintanäppäimillä ja paina sitten OK. Nimitunnus Nimi: 14

Laitteen asettaminen käyttökuntoon Katso ohjeet nimen syöttämiseen seuraavasta taulukosta. Jos seuraava syötettävä merkki on samassa näppäimessä kuin edellinen, paina, niin kohdistin siirtyy oikealle. Jos syötit väärän kirjaimen ja haluat muuttaa sen, siirrä kohdistin virheellisen merkin kohdalle painamalla tai ja paina sitten Paina näppäi ntä Clear/Back. Yhden kerran Kaksi kertaa Lisätietoja on Käyttöoppaan kohdassa Tekstin syöttäminen. 7 Paina Stop/Exit. Kolme kertaa Neljä kertaa Viisi kertaa 2 A B C 2 A 3 D E F 3 D 4 G H I 4 G 5 J K L 5 J 6 M N O 6 M 7 P Q R S 7 8 T U V 8 T 9 W X Y Z 9 8 Vastaanottotilan asettaminen Vastaanottotiloja on neljä: Vain faksi, Faksi/Puhelin, Manuaalinen ja Ulk.puh/Puh.vas. Valitse käyttötarkoitusta parhaiten vastaava Vastaustila. Haluatko käyttää laitteesi puhelinominaisuuksia (jos käytettävissä) tai ulkoista puhelinta tai ulkoista puhelinvastaajaa, joka on liitetty samaan linjaan kuin laite? Kyllä Käytätkö ulkoisen puhelinvastaajan ääniviestitoimintoa? Ei Haluatko laitteen vastaavaan fakseihin ja puheluihin automaattisesti? Kyllä Ei Kyllä 1 Paina Menu. 2 Paina 0. 3 Paina 1. Vain faksi Laite ottaa kaikki puhelut vastaan fakseina. 4 Valitse tila painamalla tai. Paina OK. 5 Paina Stop/Exit. Ei Faksi/Puhelin Laite ohjaa linjaa ja ja avaa sen automaattisesti. Jos puhelu ei ole faksi, laite ilmoittaa soittoäänella puhelusta, jotta voit vastata siihen. Manuaalinen Ohjaat puhelinlinjaa itse, ja sinun on vastattava jokaiseen puheluun. Ulk.puh/Puh.vas Ulkoinen puhelinvastaaja vastaa automaattisesti kaikkiin soittoihin. Viestit tallennetaan ulkoiseen puhelinvastaajaan. Faksiviestit tulostetaan automaattisesti. Lisätietoja on käyttöoppaan luvun 6 kohdassa Faksin vastaanottaminen. 15

Vaihe 1 Laitteen asettaminen käyttökuntoon 9 Puhelinlinjan tyypin asettaminen Jos kytket laitteen puhelinlinjaan, jossa on sisäinen puhelinvaihdejärjestelmä tai ISDN faksien lähettämistä tai vastaanottamista varten, puhelinlinjan tyyppi on muutettava vastaavasti seuraavien ohjeiden mukaan. 1 Paina Menu. 2 Paina 0. 3 Paina 5. 4 Valitse Keskus, ISDN painamalla tai tai Normaali. Paina OK. Tee jokin seuraavista: Jos valitsit ISDN tai Normaali, siirry vaiheeseen 8. Jos valitset Keskus, siirry vaiheeseen 5. 5 Tee jokin seuraavista: Jos haluat vaihtaa etunumeroa, paina 1 ja siirry vaiheeseen 6. Jos et halua vaihtaa etunumeroa, paina 2 ja siirry vaiheeseen 8. 8 Paina Stop/Exit. Sisäinen puhelinvaihde ja puhelun siirto Laitteen alkuperäinen asetus on Normaali, mikä mahdollistaa yhteyden yleiseen valintaiseen puhelinverkkoon. Monissa konttoreissa käytetään kuitenkin puhelinkeskusjärjestelmää eli sisäistä puhelinvaihdetta (PABX). Tämä laite voidaan yhdistää useimpiin erityyppisiin puhelinvaihteisiin. Laitteen maadoitusnäppäin on ainoastaan katkotyyppinen (TBR). TBR toimii useimpien sisäisten vaihdejärjestelmien kanssa ja mahdollistaa soitot ulkoisiin numeroihin ja puhelujen siirron toiseen alanumeroon. Tätä toimintoa käytetään painamalla Hooknäppäintä. Oletusasetus on!. Kun painat nestekidenäytössä näkyy!. Hook, 6 Syötä etunumero (enintään 5 numeroa) valintanäppäimillä ja paina sitten OK. Numeroita voidaan käyttää väliltä 0-9 sekä #, l ja!. (Paina Hook, jotta näyttöön ilmestyy!.)!-merkkiä ei voida käyttää minkään muun merkin tai numeron kanssa. Jos puhelinjärjestelmäsi käyttää maadoitusnäppäintä, sen saa numeroon painamalla Hook. 7 Valitse Kyllä tai Aina painamalla tai ja paina OK. Jos valitset Kyllä, pääset puhelimella ulos painamalla Hook (näytössä näkyy! ). Jos valitset Aina, saat yhteyden ulkolinjaan Hook-painiketta painamatta. 16

Laitteen asettaminen käyttökuntoon 10 Nestekidenäytön kontrastin säätäminen Voit muuttaa näyttöä vaaleammaksi tai tummemmaksi säätämällä kontrastia. 1 Paina Menu. 2 Paina 1. 3 Paina 7. 4 Lisää kontrastia painamalla. TAI Pienennä kontrastia painamalla. Paina OK. 5 Paina Stop/Exit. 17

Pakkauksen mukana toimitettu CD-ROM-levy 1 1 SP 1200SF varten toimitetut CD-ROM-levyt SP 1200SF :n Ohjaimet ja Apuohjelmat PaperPort 11SE:n ja SP 1200SF:n ohjeet Asenna Multi-Function Suite Voit asentaa Multi-Function Suite -ohjelman ja monitoimiohjaimia. Korjaa Multi-Function Suite (vain USB-kaapelin käyttäjille) Jos Multi-Function Suiten asennuksen aikana tapahtuu virhe, tämän toiminnon avulla voidaan korjata virhe ja asentaa Multi-Function Suite uudelleen automaattisesti. Asenna Multi-Function Suite, joka sisältää tulostinohjaimen, skannerin ohjaimen, ControlCenter3:n. Asenna Paperport 11SE Voit asentaa ScanSoft PaperPort 11SE-ohjelman. ScanSoft PaperPort 11SE. ScanSoft PaperPort 11SE on asiakirjojen hallintasovellus, jota käytetään asiakirjojen skannaamiseen ja katseluun. Oppaat Voit katsella SP 1200SF:n käyttöoppaita PDFmuodossa. Pikaopas, Käyttöopas ja Ohjelmiston käyttöopas. Ohjelmiston käyttöopas sisältää niiden ominaisuuksien ohjeet, jotka ovat käytettävissä, kun laite on liitetty tietokoneeseen. (esim. tulostuksen ja skannauksen yksityiskohdat) Tallenna nuo käyttöoppaat tietokoneeseesi napsauttamalla Asenna ohjeet. 18

Vaihe 2 Ohjainten ja ohjelmien asentaminen USB-kaapelin käyttäjät TYPE 1200SF:n Ohjainten ja Apuohjelmien asentaminen... 20 ScanSoft PaperPort 11SE ohjelman asentaminen Windowsille... 22 Näytä ja asenna ohjeet... 23 Tämän pika-asennusoppaan Windows -näyttökuvat ovat Windows XP:n mukaisia. 19

Vaihe 2 Ohjainten ja ohjelmien asentaminen 1 USB-kaapelin käyttäjät (Windows 2000 Professional/XP/7/XP Professional x64 Edition/Windows Vista ) 1 TYPE 1200SF:n Ohjainten ja Apuohjelmien asentaminen Tärkeää Varmista, että olet noudattanut kaikkia ohjeita vaiheessa 1 Laitteen asettaminen käyttökuntoon sivuilla 10 17. 4 CD-ROM-levyn päävalikko tulee näyttöön. Napsauta Asenna Multi-Function Suite. Sulje kaikki käynnissa olevat ohjelmat ennen Multi-Function Suiten asentamista. Päivitä tietokoneeseen viimeisin Windows Service Pack ennen Multi-Function Suite - ohjelman asennusta. Varmista, että käytät CD-ROM-levyä, jonka nimi on SP 1200SF :n Ohjaimet ja Apuohjelmat 1 Kytke laite pois päältä ja irrota se verkkovirrasta sekä tietokoneesta, jos laite on liitetty siihen liitäntäkaapelilla. Jos ikkuna ei avaudu, siirry Windows - Resurssienhallintaan ja suorita CD-ROM-levyn päähakemistosta ohjelma start.exe. Windows Vista -käyttäjät: kun näyttöön ilmestyy Käyttäjätilien valvonta -ikkuna, napsauta Salli. 2 Käynnistä tietokone. (Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojan oikeuksin.) 3 Aseta laitteen mukana toimitettu Windows CD-ROM-levy CD-ROM-asemaan. Jos näyttöön tulee ikkuna, jossa kysytään mallin nimeä, valitse oma mallisi. Jos näyttöön tulee kielivalintaikkuna, valitse suomi. Windows 7: kun Käyttäjätilien valvonta tulee tietokoneen näyttöön, napsauta Kyllä. 5 Kun Multi-Function Suite -ohjelmiston Lisenssisopimus-ikkuna aukeaa, napsauta Kyllä, jos hyväksyt kyseisen käyttöoikeussopimuksen. 20

Ohjainten ja ohjelmien asentaminen 6 Valitse Normaali ja napsauta sitten Seuraava. Asennus jatkuu. 9 Käynnistä tietokone uudelleen napsauttamalla Valmis. (Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojan oikeuksin tietokoneen uudelleenkäynnistämisen jälkeen.) 7 Kun näyttöön tulee seuraava ikkuna, kytke USB-kaapeli tietokoneeseen ja sitten laitteeseen. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, Asennusdiagnostiikka käynnistyy automaattisesti. Jos asennus ei onnistunut, siitä tulee ilmoitus diagnostiikkaohjelman näyttöön. Mikäli asennuksen diagnostiikkaohjelma ilmoittaa virheestä, noudata näytön ohjeita. Multi-Function Suite (sisältäen tulostin- ja skanneriohjaimen) on asennettu ja asennus on suoritettu loppuun. Sopimaton asetus Laitetta EI SAA kytkeä näppäimistön USBporttiin tai virrattomaan USB-keskittimeen. Suosittelemme, että liität laitteen suoraan tietokoneeseesi. 8 Kytke sähköjohto pistorasiaan. Käynnistä laite virtakytkimestä. Ohjainten asennus alkaa automaattisesti. Asennusikkunat ilmestyvät näyttöön yksi toisensa jälkeen; odota hetki. Sopimaton asetus ÄLÄ yritä sulkea näitä ikkunoita asennuksen aikana. 21

Vaihe 2 Ohjainten ja ohjelmien asentaminen 2 ScanSoft PaperPort 11SE ohjelman asentaminen Windowsille Tärkeää Varmista, että olet suorittanut loppuun TYPE 1200SF:n Ohjaimien ja Apuohjelmien ohjeet sivuilla 20 ja 21. Windows 7: kun Käyttäjätilien valvonta valintaikkuna tulee tietokoneen näyttöön, napsauta Kyllä. Varmista, että käytät CD-ROM-levyä, jonka nimi on PaperPort 11SE:n ja SP 1200SF:n ohjeet. 1 Aseta pakkauksen mukana toimitettu Windowsille tarkoitettu CD-ROM-asemaasi. Jos näyttöön tulee ikkuna, jossa kysytään mallin nimeä, valitse oma mallisi. Jos näyttöön tulee kielivalintaikkuna, napsauta suomi. 3 Kun olet lukenut ja hyväksynyt ScanSoft PaperPort 11SE käyttöoikeussopimus, napsauta Kyllä. 2 CD-ROM-levyn ylävalikko tulee näyttöön. Napsauta Asenna Paperport(TM) 11SE. ScanSoft PaperPort 11SE:n asentaminen käynnistyy ja pysähtyy automaattisesti. Jos ikkuna ei tule näyttöön, käytä Windowsin Resurssienhallintaa ja suorita start.exe -ohjelma CD-ROM-levyn päähakemistosta. Windows Vista :kun näyttöön tulee Käyttäjätilien valvonta, napsauta Salli. 22

Ohjainten ja ohjelmien asentaminen 3 Näytä ja asenna ohjeet Tärkeää Varmista, että olet suorittanut loppuun TYPE 1200SF:n Ohjaimien ja Apuohjelmien ohjeet sivuilla 20 ja 21. Varmista, että käytät CD-ROM-levyä, jonka nimi on PaperPort 11SE:n ja SP 1200SF:n ohjeet Jos ikkuna ei tule näyttöön, käytä Windowsin Resurssienhallintaa ja suorita start.exe -ohjelma CD-ROM-levyn päähakemistosta. Windows Vista :kun näyttöön tulee Käyttäjätilien valvonta, napsauta Salli. 1 Aseta pakkauksen mukana toimitettu Windowsille tarkoitettu CD-ROM-asemaasi. Jos näyttöön tulee ikkuna, jossa kysytään mallin nimeä, valitse oma mallisi. Jos näyttöön tulee kielivalintaikkuna, napsauta suomi. Windows 7: kun Käyttäjätilien valvonta valintaikkuna tulee tietokoneen näyttöön, napsauta Kyllä. 2 CD-ROM-levyn ylävalikko tulee näyttöön. Napsauta Ohjeet. 3 Voit katsella SP 1200SF:n käyttöoppaita PDFmuodossa. Pikaopas, Käyttöopas ja Ohjelmiston käyttöopas. Ohjelmiston käyttöopas sisältää niiden ominaisuuksien ohjeet, jotka ovat käytettävissä, kun laite on liitetty tietokoneeseen. (esim. tulostuksen ja skannauksen yksityiskohdat) Tallenna nämä käyttöoppaat tietokoneeseesi napsauttamalla Asenna oppaat. 23

Lisävarusteet ja tarvikkeet 1 1 Tarvikkeet Nestekidenäyttöön tulee virheviesti, kun on aika vaihtaa tarvikkeita. Lisätietoja tulostimesi vaihdettavista tarvikkeista on saatavilla myynti- tai huoltoedustajalta. Värikasetti Rumpuyksikkö Värikasetti SP 1200E Rumpuyksikkö SP 1200 (Keskim. 12 000 sivua A4- / Letter-sivua) 1 Kasetin keskim. riittoisuus ilmoitetaan standardin ISO/IEC 19752 mukaisesti. 24

Tavaramerkit Kaikki tässä käyttöoppaassa mainitut tuotemerkit ja tuotenimet ovat omistajiensa rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2010 Ricoh Co., Ltd. Kaikki oikeudet pidätetään.

M085-6151 FI