Juniorijoukkueen toimitsijan opas

Samankaltaiset tiedostot
Blues C toimitsijan opas

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

2. Tuomarikortillisen toimitsijaesimiehen rooli Kirjurin toimenkuva Kuuluttajan tehtäviä Ajanottajan tehtävät 6

SEURATOIMITSIJOIDEN KOULUTUS Suomen Jääkiekkoliitto

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1

TOIMITSIJAKOULUTUS syksy 2015 Eija Mämmelä SJL Pohjoisen alueen toimitsijakouluttaja Oulun Jääkiekkotuomarit ry

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KIRJURI TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja:

JOUKKUETOIMITSIJAT. Pekka Artukka

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN KÄSIPÖYTÄKIRJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

Ottelukuuluttajan ohje

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT

KESÄKYSYMYKSET Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin?

SEURATOIMITSIJOIDEN KOULUTUS Suomen Jääkiekkoliitto 1

JOUKKUETOIMITSIJAT JÄÄKIEKKO-OTTELUSSA

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus?

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E

JOUKKUETOIMITSIJAT JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVIÄ JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVIÄ

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä.

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

Lopullinen sarjajako sekä sarjasysteemi selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

TOIMITSIJOIDEN KERTAUSKURSSI 2016

TOIMITSIJAKOULUTUS TOIMITSIJAKOULUTUS 06-08

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi G-D

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa

toinen liike jään tason män jälkeen kerran nyrkissä. PELAAJIEN Päätuomari vaihtamiseen.

TOIMITSIJAKOULUTUS

Tulospalvelun pikaohje

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet D-Naiset

TOIMITSIJAVASTAAVAN ON KÄYTÄVÄ ENNEN OTTELUA EROTUOMARIKOPISSA OHJEITA VARTEN

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa.

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

Futsaltoimitsijan ohjeet

SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012

Etelä-Karjalan alueen sarjat kaudelle

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b Turku

Jukurit 02 AA. Turnausjoukkueet HPK. Jokerit. Jukurit JYP. SportOnline - Turnauspalvelu

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika

Virky. Alustavat sarjajaot ja joukkueet sarjoissa yläpuolella. Lopullinen sarjajako sekä sarjasysteemi selviää ilmoittautumisen päätyttyä.

Tampereen Jääkiekkotuomarit

Transkriptio:

Juniorijoukkueen toimitsijan opas Vaasan Jääkiekkoerotuomarit ry - Pia Välimaa 4.10.2015

Yleistä toimitsijatehtävistä Jokaisessa jääkiekko-ottelussa täytyy olla toimitsijoina vähintään kirjuri, ajanottaja, kuuluttaja ja kaksi rangaistusaition valvojaa, jotta ottelu voidaan pelata. Ottelun kotijoukkue nimeää toimitsijat. Joukkueen nimeämiä toimitsijoita koskevat samat säännöt ja ohjeet kuin erotuomarikortillisia toimitsijoita. Jos toimitsijaksi nimetyllä on este, hän hankkii itse ajoissa sijaisen ja ilmoittaa vaihdosta joukkueenjohtajalle. Otteluun tulee valmistautua huolellisesti tulemalla hyvissä ajoin paikalle ennen ottelun alkua ja muistamalla, että toimitsijat toimivat puolueettomasti ja ovat tuomariston kanssa samaa joukkuetta. Ottelun toimitsijat eivät esiinny seuravaatteissa, eivät kannusta kumpaakaan joukkuetta, eivätkä kommentoi tuomariston päätöksiä. Tulospalvelun ohjeita toimitsijoille löytyy osoitteesta: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/ Tulospalveluohje Tilastointi- ja tulospalveluohjelman (TiTu) käyttöohje Joukkueen kokoonpanon luominen tilastoitavissa sarjoissa Voittomaalikilpailun merkintä pöytäkirjaan Rangaistusten numeroinit ja syykoodit Laukausmääritteet (mikä lasketaan torjunnaksi) Tyhjät pöytäkirjapohjat manuaalisesti tilastoitaviin otteluihin löytyvät osoitteesta: http://www.finhockey.fi/palvelut/_materiaalisalkku/ Pöytäkirjapohja Kilpailusäännöt ja juniorisäännöt löytyvät osoitteesta: http://www.finhockey.fi/kilpailutoiminta/kilpailusaannot/ Lämmittelyajat, erätauot ja pelitavat järjestävälle joukkueelle (C2 ja vanhemmat): http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/sarjavastaavat/ Tilastointi- ja tulospalveluohjelmaan Tituun kirjautuminen http://www.finhockey.fi/palvelut/palvelusivusto/ Kirjurin toimenkuva Kirjuri on toimitsijoiden esimies. Kirjuri saapuu otteluun tuntia ennen ilmoitettua pelin alkamisaikaa, jotta hän ehtii kuitata tietokoneen JuniorSportin kioskista ja asettaa sen toimintakuntoon toimitsija-aitioon. Joukkueenjohtaja antaa kirjurille Titu-tunnukset ja kertoo toimitsijoille erätaukojen pituudet ja jääajot, jotka hän on käynyt sopimassa vahtimestarien kanssa. Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 2

Tilastoitavissa sarjoissa joukkueenjohtajat tekevät omat kokoonpanonsa Titujärjestelmään riippumatta siitä pelaavatko koti- vai vierasjoukkueena sekä toimittavat Titusta tulostetun ja itse allekirjoittamansa kokoonpanon kirjurille tarkastettavaksi tuntia ennen ottelun alkamisaikaa. Ennen ottelun alkua kirjuri tarkastaa kokoonpanot (allekirjoitetut # Titu) ja tulostaa pöytäkirjan itselleen ja kuuluttajalle. Tulostin on jäähallin aulassa, avaimen saa infosta. Ottelun aikana kirjuri tilastoi ottelun Titu-järjestelmässä. Valmis pöytäkirja tulostetaan paperille ja vahvistetaan kirjurin ja tuomariston allekirjoituksilla. Joukkueenjohtajat eivät allekirjoita pöytäkirjaa, vain pelaajaluettelot. Pöytäkirjan on oltava oikein täytetty ja vastattava pelin kulkua, jotta tuomaristo voi hyväksyä sen pelin päätyttyä. Jos kyseessä on harjoituspeli tai ei-tilastoitava peli, jota ei ole Titussa, pöytäkirja kirjoitetaan käsin täysin samalla tavalla kuin Titun pöytäkirja. Jos kirjuri tekee virheen, väärä tieto yliviivataan siististi viivoittimella ja kirjoitetaan ko. rivi kokonaan uudestaan seuraavalle vapaalle riville. Tuomareiden ilmoittamia maalintekijöitä tai syöttäjiä ei saa vaihtaa. Kaikki muutokset tulevat vain ja ainoastaan tuomareiden kautta. Jos ilmoitettua pelinumeroa ei löydy tai jokin tuomareitten kommunikoima tilanne jää epäselväksi, kirjuri selvittää asian tuomareilta avaamalla pelikatkon aikana rangaistusaition luukun. Kun luukku on auki, tuomari ei jatka peliä, vaan tulee selvittämään asian kirjurin kanssa kaukalon laidalle. Valmiista allekirjoitetusta pöytäkirjasta otetaan kaksi kopiota, jotka kirjuri toimittaa koti- ja vierasjoukkueelle. Alkuperäiset allekirjoitetut kokoonpanoluettelot ja allekirjoitettu pöytäkirja annetaan kotijoukkueen joukkueenjohtajalle säilytettäväksi. Jääkiekkoliitto saattaa pyytää kokoonpanoluetteloita tai pöytäkirjaa nähtäväksi kauden aikana tai sen jälkeen. Kirjuri merkitsee ottelutapahtumat aina ensin apupaperille ja vasta sitten pöytäkirjaan. Varusteina kirjurilla on oltava kynä, viivoitin, apupaperia, seuratoimitsijaopas, sääntökirja ja kilpailusäännöt. Kuuluttajan tehtävät Kuuluttaja kuittaa mikrofonin jäähallin infosta hyvissä ajoin ennen ottelua, asettaa sen paikalleen ja varmistaa, että se toimii. Kuuluttajan tehtävänä on kuuluttaa ottelutapahtumat joukkueille, tuomaristolle ja yleisölle. Kuuluttajan on oltava asiallinen molempia joukkueita kohtaan ja hänen asenteensa tulee säilyä muuttumattomana pelitilanteesta riippumatta. Pelin ollessa käynnissä voidaan kuuluttaa ottelun tapahtumiin liittyviä kuulutuksia kuten maaleja, jäähyjä tms. Mahdolliset mainokset kuulutetaan katkojen aikana, ellei katkolla ole muuta peliin liittyvää kuulutettavaa. Aikalisä kuulutetaan vasta sitten, kun siitä on saatu tieto tuomarin välityksellä, myös aikalisän päättyminen kuulutetaan. Aikalisän aikana ei saa kuuluttaa. Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 3

Mikäli samalla pelikatkolla kuulutetaan molempien joukkueiden rangaistuksia, kuulutetaan vierasjoukkueen rangaistukset ensin. Kaikki tuomareitten ilmoittamat, pöytäkirjaan tehdyt muutokset on aina kuulutettava. Ensimmäisen ja toisen erän viimeinen peliminuutti kuulutetaan. Kun kolmatta erää on jäljellä kaksi peliminuuttia, se kuulutetaan. Jatkoajalla ei enää kuuluteta otteluajan päättymiseen liittyviä kuulutuksia. Varusteina kuuluttajalla tulee olla muistiinpanovälineet. Mikrofoni palautetaan infoon ottelun päätyttyä. Ohjeita kuuluttajalle Ennen ottelun alkua / alkulämmittelyn aikana Hyvää iltapäivää arvoisa yleisö ja tervetuloa seuraamaan C-nuorten SM-karsintasarjan pohjoislohkon ottelua Vaasan Sport vastaan Roki Rovaniemen Kiekko. Joukkueet pelaavat seuraavissa kokoonpanoissa: (Ensin vierasjoukkue) Roki, maalivahdit 34 Risto Rosteri, 35 Mikko Maali. Kenttäpelaajat 3 Panu Pakki, 4 Lauri Laituri, 5 Samu Sentteri Joukkuetta valmentavat Vertti Valmentaja, Arttu Apuvalkku ja Mika Mokekoutsi. Joukkueen huoltajat Timo Teroittaja ja Olli Omatoiminen. Joukkueenjohtaja Pia Pomo. Vierasjoukkueen jälkeen kotijoukkue samalla tavalla. Ottelun tuomitsevat Timo Tuomari ja Lassi Linjuri. Maalit Sport, ensimmäinen maali, maalintekijä 18 Sami Snaipperi, syöttäjät 21 Perttu Pelintekijä ja 6 Paulus Pakki, aika 13.08 Maalin hylkäys kuulutetaan erotuomarin ilmoituksen mukaisesti tapauskohtaisesti soveltaen. Esim. Maalia ei hyväksytä, potkumaali. Korjaus Korjaus Sportin kuudenteen maaliin, maalintekijä 18 Simo Snaipperi, syöttäjät 22 Kalle Konsti ja 6 Paulus Pakki Rangaistus Sport 24 Riku Ristimäki, kaksi minuuttia, syy väkivaltaisuus, aika 15.33 Vierasjoukkueen rangaistukset kuulutetaan ensin, jos joukkueet saavat rangaistuksia samalla pelikatkolla. Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 4

Huom! Aina rangaistuksen päättyessä kuulutus Joukkueet täysilukuiset tai Sport täysilukuinen tai Joukkueet tasalukuiset tilanteesta riippuen. Tämä siksi, että tuomarit pystyvät tuomitsemaan pitkät kiekot oikein. Joukkuerangaistus Liian monta pelaajaa jäällä Sport, kaksi minuuttia, syy liian monta pelaajaa jäällä, rangaistuksen kärsii 6 Aki Aho, aika 1.11 10 min käytösrangaistus Roki 6 Niklas Nuputtaja, kymmenen minuutin käytösrangaistus, syy epäurheilijamainen käytös (tai muu tuomarin ilmoittama syy), aika 12.13 2 + 10 min päähän kohdistunut taklaus Roki 26 Panu Pahalampi, kaksi minuuttia plus kymmenen minuutin käytösrangaistus, syy päähän kohdistunut taklaus, aika 58.06 5 + 20 min pelirangaistus ryntäyksestä Roki 16 Rike Rinne, viisi minuuttia plus pelirangaistus, syy ryntäys, aika 52.13 ottelurangaistus jalkapyyhkäisystä (25 minuuttia) Roki 28 Jaakko Jalkanen, ottelurangaistus, syy jalkapyyhkäisy, aika 59.56 Erien viimeisten minuuttien kuuluttaminen Ensimmäisen erän viimeinen minuutti. Toisen erän viimeinen minuutti. Kolmannessa erässä: Ottelun kaksi viimeistä minuuttia. Tai jos tulossa on jatkoaika: Ottelun varsinaisen peliajan kaksi viimeistä minuuttia. Erätauoilla ja ottelun päätyttyä Junioripeleissä on paikallaan kuuluttaa erätauon pituus, erityisesti jos poiketaan normaalista 10 minuutista. Jäänajo, erätauko 10 minuuttia tai Ei jäänajoa, 2 minuutin erätauko Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä Roki 30 Mikko Molke 18 torjuntaa, Sport 34 Tuomas Torjuja 3 torjuntaa Ottelun jälkeen Ottelu päättyi tulokseen Sport 8, Roki 5. Kiitos pelaajille ja tuomareille. Sport toivottaa Rokille hyvää ja turvallista kotimatkaa. Ajanottajan tehtävät Otteluajanottajan tehtävät - pelikellon ohjeet löytyvät toimitsijapöydältä - kannattaa harjoitella etukäteen! - syöttää kelloon joukkueenjohtajan ilmoittaman erän pituuden - kello käy kaikissa JuniorSportin peleissä alhaalta ylös sääntökirjan mukaan - käynnistää ja pysäyttää pelikellon ottelun kulun mukaisesti - syöttää kelloon tehdyt maalit - syöttää kelloon annetut jäähyt Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 5

- ylivoimatilanteessa tehdyn maalin jälkeen poistaa päättyvän rangaistuksen - erän päättyessä syöttää kelloon erätauon pituuden (joka myös kuulutetaan) - ilmoittaa kuuluttajalle erien yhden/kahden viimeisen minuutin lähestymisestä - käynnistää aikalisän (30 sek) kellosta - ilmoittaa rangaistusaition valvojille, kun rangaistusta on jäljellä 10 sekuntia Rangaistusaition valvojat Rangaistusaitioiden valvojien tehtävänä on huolehtia siitä, että rangaistut pelaajat pääsevät oikeassa järjestyksessä oikea-aikaisesti takaisin peliin. Rangaistusaition valvojien on osattava rangaistusesimerkit sääntökirjasta. Varusteina muistiinpanovälineet. Rangaistusaition valvojien on - osattava rangaistusten käsimerkit - luetteloitava rangaistukset ja niiden alkamis- ja päättymisajat - ilmoitettava kuuluvasti kuuluttajalle ja kirjurille rangaistun pelaajan pelinumero - oltava koko ajan selvillä rangaistusten kulusta ja siirrettyjen rangaistusten alkamis- ja päättymisajoista sekä kumoutuneiden jäähyjen päättymisajoista - oltava koko ajan selvillä siitä, kuka rangaistuista pelaajista tai heidän sijaisistaan pääsee mahdollisesti pois vastustajan maalista - siirtävät maalit erätauon alkaessa laidan viereen suuaukko laitaa kohti ja jäänajon jälkeen taas paikoilleen. Puukolla kunnon reiät jäähän. Vastustajan tehdessä maalin ylivoimalla, päättyy vanhin käynnissä ollut pieni rangaistus, paitsi jos pieni rangaistus on alun perin tuomittu yhtä aikaa toisen joukkueen rangaistuksen kanssa tai maali on tehty rangaistuslaukauksesta. Rangaistukset Ison rangaistuksen (5 min) saanut pelaaja poistetaan ottelusta loppuajaksi. Kelloon laitetaan 5 min jäähy ja aitioon sijainen istumaan. 5 minuutin jäähy ei lopu vastustajan tekemään maaliin. Iso rangaistus (5 min) ja pelirangaistus (20 min) Valitse Titun alasvetovalikosta 5+20, josta syntyy kaksi erillistä riviä. Molempiin rangaistuksiin tulee syykoodiksi tuomarin ilmoittama syy. Lisätietokenttään PR. Pelirangaistus päättyy ottelun loppuun. Ottelurangaistus (25 min) Valitse Titun alasvetovalikosta 25 min ottelurangaistus. Rangaistusriville tulee minuuteiksi OR. Päivitä syyksi tuomarin ilmoittama syy. Pelikelloon minuuttimääräksi 5 minuuttia, jonka sijainen sovittaa. Ottelurangaistus merkitään pöytäkirjaan päättyneeksi 5 minuuttia alkamisesta. Kumoutuneisiin 5 min/or-rangaistuksiin ei tarvita sijaisia. Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 6

Samanaikaiset rangaistukset Kun samalla pelikatkolla tuomitaan kummankin joukkueen pelaajille yhtä monta pientä rangaistusta, isoa rangaistusta tai ottelurangaistusta yhtä pitkäksi aikaa, tällaisia rangaistuksia kutsutaan kumoaviksi tai samanaikaisiksi rangaistuksiksi, vaikka rangaistavia pelaajia olisi eri määrä. Tällöin rangaistut pelaajat korvataan jäällä välittömästi, eikä niitä katsota siirretyiksi rangaistuksiksi. Tähän sääntöön on ainoastaan yksi poikkeus: Jos joukkueiden pelatessa jäällä täydellä miehityksellä samalla pelikatkolla tuomitaan ainoastaan yksi pieni rangaistus kummankin joukkueen pelaajalle, nämä rangaistukset kärsitään ja kentällä jatketaan 4-4. Kumoutuvia rangaistuksia ei tule kelloon ja pelaajat pääsevät rangaistusaitiosta pois vasta jäähyn päättymistä seuraavalla katkolla. Rangaistusesimerkkejä (1) (2) Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 7

(3) (4) (5) Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 8

(6) A-joukkue B-joukkue A6 2 min 3.00 B11 2 min 3.00 A9 2 min 3.30 maali 4.00 Ajassa 3.00 peliä jatketaan 4 kenttäpelaajalla 4 vastaan Ajassa 3.30 peliä jatketaan 3 kenttäpelaajalla 4 vastaan A9 palaa jäälle ajassa 4.00 (A6 ja B11 ovat samanaikaisia rangaistuksia) (7) A-joukkue B-joukkue A6 2 min 3.00 B11 2 min 3.30 A9 2 min 4.00 maali 4.30 A6 palaa jäälle ajassa 4.30 (8) A-joukkue B-joukkue A6 2+10 min 3.00 B11 2+2 min 3.00 A9 2 min 3.00 maali 4.30 Ajassa 3.00 peliä jatketaan 5 kenttäpelaajalla 5 vastaan Kaikki pienet rangaistukset kumoutuvat Ajassa 4.30 tasakenttämaali (9) A-joukkue B-joukkue A6 5 + 2 min 4.00 A9 2 min 8.00 maali 9.15 A9 palaa jäälle ajassa 9.15, koska A9:n rangaistus on kärsittävistä pienistä rangaistuksista ensimmäinen (ts. vanhin kellossa ) (10) A-joukkue B-joukkue A6 5 + 2 min 4.00 A9 2 min 9.10 maali 9.15 A6 palaa jäälle ajassa 9.15, koska A6:n rangaistus on kärsittävistä pienistä rangaistuksista ensimmäinen (11) A-joukkue B-joukkue A7 2 + 2 min 12.00 B3 2 min 12.00 A9 2 min 13.15 maali 13.30 Ajassa 12.00 A-joukkueen on laitettava sijainen kärsimään A7:n normaalisti kärsittävää yhtä pientä rangaistusta, koska A7:n toiseen pieneen rangaistukseen ja B3:n pieneen rangaistukseen sovelletaan toisensa kumoavien rangaistusten -sääntöä. Maalista 13.30 A7:n sijainen palaa jäälle. A7 palaa jäälle 15.30:n jälkeen ensimmäisellä pelikatkolla. Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 9

RANGAISTUSTEN NUMEROINTI JA LYHENTEET PÖYTÄKIRJASSA 4.7.2015 No Rangaistus English Lyhenne Abbrev. Sääntönro 1 Epäurheilijamainen käytös Unsportsmanlike Conduct KAY UN-SP 168 17 Estäminen Interference (on Skater) EST INTRF 150 4 Hiuksista, kypärästä tai kasvosuojuksesta vetäminenpulling Hair, Helmet, Cage VET PULL 156 18 Huitominen Slashing HUI SLASH 159 5 Jalkapyyhkäisy Slew-footing JAL SLEW 160 48 Joukkueen toimihenkilön tulo jäälle Team Official Entering Playing Area T-JAA T-BCH 164 22 Joukkuerangaistus Bench minor JR BENCH 117 21 Kampitus Tripping KAM TRIP 167 19 Keihästäminen Spearing KEI SPEAR 161 26 Kiekon sulkeminen käteen Closing hand on puck SUL CLOS 126 53 Kieltäytyminen aloittamisesta Refusing to Start Play KIE REFUSE 157 14 Kiinnipitäminen Holding KII HOLD 144 15 Korkea maila High-sticking KOR HI-ST 143 16 Koukkaaminen Hooking KOU HOOK 146 12 Kyynärpäätaklaus Elbowing KNP ELBOW 139 7 Laitataklaus Boarding LTK BOARD 119 35 Leikkaaminen Clipping LEI CLIPP 125 25 Liian monta pelaajaa jäällä Too Many Men JR TOO-M 166 11 Loukkaantuneen pelaajan kieltäytyminen poistumasta Injured jäältäskater Refusing to Leave Ice LOU INJUR 149 47 Lähteminen rangaistusaitiosta Leaving Penalty Box Prematurely PEN L-BENCH 154 27 Maalivahdin estäminen Interference (on Goalkeeper) EST-M GK-INT 151 57 Maalivahdin muu rangaistus Goalkeepers Penalties MUU-M GK-PEN 30 Mailan päällä lyöminen Butt-ending MPL BUT-E 121 20 Mailan tai esineen heittäminen Throwing a Stick or Object HEI THR-ST 165 52 Mailan tai esineen heittäminen pelaajapenkiltä Throwing a Stick or Object - From the Bench HEI THR-ST 165 34 Mailasta kiinnipitäminen Holding the stick M-KII HO-ST 145 58 Muu rangaistus Other Penalties MUU OTHER 28 Pelaaminen ilman kypärää Playing without helmet VAR HELM 155 42 Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon Delay of Game - Shooting/Throwing Puck out of Play VII DELAY 135 37 Pelin viivyttäminen - kiekon peittäminen Delay of Game - Falling on the puck VII DELAY 131 38 Pelin viivyttäminen - kiekon sulkeminen Delay of Game - Freezing the Puck VII DELAY 132 31 Pelin viivyttäminen - liian myöhäinen aloituskentällinen Delay of Game - Late Lineup VII DELAY 134 24 Pelin viivyttäminen - maalin juhlinta Delay of Game - Goal Celebration VII DELAY 133 23 Pelin viivyttäminen - maalin siirtäminen Delay of Game - Displaced goal frame VII DELAY 130 39 Pelin viivyttäminen - pelaajien vaihto pitkän jälkeen Delay of Game - Substitution after Icing VII DELAY 136 54 Pelin viivyttäminen - rike aloitustapahtumassa Delay of Game - Violation of Faceoff Procedures VII DELAY 137 6 Pelin viivyttäminen - varusteiden korjaus Delay of Game - Adjustment of Equipment VII DELAY 129 2 Pilkkaaminen Taunting PIL TAUNT 163 10 Poikittainen maila Cross-checking POI CROSS 127 32 Polvitaklaus Kneeing POL KNEE 153 46 Potkaiseminen Kicking POT KICK 152 45 Pureminen Biting PUR BITE 118 33 Päällä puskeminen Head-butting PUS H-BUT 142 44 Pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus Checking to the head or neck PTK CHE-H 124 8 Rikkoutunut maila Broken Stick VAR BR-ST 120 9 Ryntäys Charging RYN CHARG 122 29 Selästä taklaaminen Checking from Behind STK CHE-B 123 50 Sopimaton käytös tuomaristoa kohtaan Abuse of Officials SOP ABUSE 116 41 Sukeltaminen Diving or Embellishment SUK EMBEL 138 55 Sylkeminen Spitting SYL SPIT 162 56 Sääntöjen vastainen kulku rangaistusaitioon Incorrect access to/from penalty box RAN INCAC 148 40 Sääntöjen vastainen maila tai varuste Illigal Stick VAR ILL-ST 147 36 Sääntöjen vastainen taklaus (Naiset ja juniorit) Illegal Hit TAK ILL-H 169 3 Tappelu Fighting TAP FIGHT 141 43 Vaarallinen varuste Dangerous equipment VAR DANG 128 49 Varusteiden aiheeton mittauspyyntö Stick Measurement VAR ILL-ST 147 13 Väkivaltaisuus Roughing VKV ROUGH 158 51 Yhteenotto katsojan kanssa Engaging with spectators KAT ENG-S 140 Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 10

Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 11

MV 30 MATTSSON Marcel - - M E Aika T S S K1 K2 K3 K4 K5 K6 V1 V2 V3 V4 V5 V6 Nr Min Syy L Aika Päättyi MV 32 MELCHERSSON Timmy - - 1 37.19 11 8 9 Liian monta pelaajaa jäällä (20) 2 JR 03.30 05.30 4 ÅKERMAN Tobias 2 YV 45.05 17 21 22 6 2 PTK 10.04 12.04 6 ZUPAN Peter SR 2+10 6 10 PTK KR 10.04 22.04 7 GÄDDA Simon 3 YV 54.45 36 19 33 Kumoutunut kakkonen 10 2 HUI K 17.39 19.39 8 LILJAMO Lassi C 4 TM 58.45 19 33 21 22 2 KOU 22.35 23.03 9 VÄLIRINNE Tuomas Käytösrangaistus 10 10 KAY KR 32.27 42.37 10 IMMONEN Ville Rangaistuslaukaus 37 RL HUI 48.54 48.54 11 LUNDELL Tuukka 13 SEPPONEN Aleksi 17 KINNUNEN Elias C 19 RISTIMÄKI Matias A 20 NYQVIST Joel 21 HAARALA Santeri 22 YLITALO Eemeli 33 AHLMARK Eddie 36 MANNINEN Ville A 37 MÄKI Eetu 42 RÖNNHOLM Rasmus 48 KUOPPALA Joni 52 RANTALA Arttu Rang.yht. 6 Min.yht: 26 Joukkueenjoht: Päävalmentaja: Vieras:Ässät L + - Maalit MV 34 RAIKKERUS Iiro - - M V1 V2 V3 V4 V5 V6 K1 K2 K3 K4 K5 K6 L MV 35 KOTKANIEMI Kasperi - - 1 YV 23.03 13 28 Kumoutunut kakkonen 47 2 KAM K 4 KESKIMÄKI Matias 2 37.46 25 4 55 5 RYN 9 RAJAKALLIO Santeri - RL 48.54 24 5+20 55 20 RYN PR 10 RAUTIAINEN Juha Ottelurangaistus 32 OR JAL 13 PELTOLA Patrik 15 KIVINEN Mikko 17 VALLIONIEMI Miro 18 HONKO Valtteri 19 HALME Aleksi 20 KOSKINEN Joonas 21 KETOLA Eetu A 24 LEHTONEN Miku 25 SAMMALISTO Jerry A 26 JOKINEN Valtteri 28 JÄRVENPÄÄ Joel C 30 KYLMÄLÄ Samu 31 KOTKANIEMI Jesperi 32 RÄSÄNEN Eemeli 33 ELO Roope 55 TAIMI Joonas Rang.yht. 4 Min.yht: 52 Joukkueenjoht: Päävalmentaja: OTTELUPÖYTÄKIRJA Sarja: B-Nuorten Mestis karsinta, lohko 2 Ott.nr: 2919 Alkoi: 12:45 Paikka ja pvm: Vaasa hh2 19.09.2015 Yleisö: 70 Päättyi: 14:52 Koti: Sport L + - Maalit Kentällä Rangaistukset Kentällä E Aika T S S Nr Min Syy Rangaistukset Aika Päättyi 17.39 19.39 44.32 49.32 44.32 60.00 52.06 57.06 MAALIT TORJUNNAT MV VAIHDOT MV PELIAIKA Erät: K V K 32 K 30 V 34 V 35 AIKA K AIKA V K 32 37.46 Poissa 1. erä 0 0 11 8 00:00 32 00:00 34 K 30 22.14 Poissa 2. erä 1 2 8 12 7 37.46 30 V 34 Poissa 58.30-58.45 3. erä 3 0 10 8 V 35 Poissa jatko - - AIKALISÄ K Kirjuri: VÄLIMAA Pia vl-kilp. - - - - - - A IKA LISÄ V 58.30 Linjatuomari: LEPPÄNEN Niko YHT: 4 2 19 22 23 Raportti Linjatuomari: SAVOLAINEN M iika Päätuomari: SYLANDER Niko Päätuomari: PELTOMAA Tero Raportti: Raportti seuraa Ässät # 55 RYN ja Ässät # 32 JAL Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 12

LAUKAISUKARTAN TEKO OHJEET JA MAALIVAHDIN TORJUNNAT 18.9.2015 Laukaukseksi voidaan laskea alla olevien määreiden mukainen teko, jossa pelaaja ampuu kiekon vastustajan maalin suuntaan miltä kentän osalta tahansa. Laukaukset jaetaan neljään kategoriaan: - Maali: tilanteesta hyväksytään maali. Laukaus merkitään maalintekijälle. - Torjuttu: kiekko olisi mennyt maaliin, jos maalivahti ei olisi sitä torjunut (katso tarkennukset alempaa) - Peitetty: puolustavan joukkueen pelaaja peittää laukauksen (katso tarkennukset alempaa) - Ohilaukaus: kiekko menee ohi maalin tai osuu maalikehikkoon menemättä maaliin Jos pelaaja ohjaa kanssapelaajansa ampuman laukauksen tarkoituksella (mailalla, jalalla, millä tahansa), merkitään laukaus ohjaajan nimiin. Ilman laukausta ei ole torjuntaa. Torjunnaksi merkitään laukaus, jossa vastustajanmaalia kohti laukaistu kiekko olisi mennyt maaliin, ellei maalivahti olisi sitä torjunut. Jos kiekko laukaistaan vastustajan maalia kohti - tilanteen purkamiseksi omalta kenttäpuoliskolta ( purkukiekko ), - puolustavien pelaajien yli ( roikkukiekko ) tai - laidan kautta, niin torjunnan merkitsemiseksi maalivahdilta edellytetään torjuntaliikettä tai -asentoa. Maalin ohi tai yli suuntautuvia laukauksia ei tilastoida torjunnoiksi. Maalivahdin torjunnasta takaisin peliin kimpoava kiekko, joka osuu kenttäpelaajaan ja kimpoaa siitä takaisin maalivahdille, ei ole kenttäpelaajan laukaus eikä maalivahdin torjunta, ellei kiekko kimpoa takaisin hyökkäävän kenttäpelaajan mailasta. Jos maalivahti sulkee edessään jäässä olevan kiekon, ei kyseessä ole laukaus eikä torjunta. Jos oman joukkueen pelaaja ampuu kiekon kohti omaa maalia ja maalivahti joutuu torjumaan, ei tästä merkitä laukausta eikä maalivahdille torjuntaa. Pelaajan peittämäksi laukaukseksi merkitään laukaus, johon pelaaja on heittäytynyt eteen tai liukunut vastaan tarkoituksenaan estää kiekon pääsy maalille. - Oleellista on pelaajan aktiivinen pyrkimys ainoastaan laukauksen peittämiseen. - Pelaaja voi peittää laukauksen vartalonsa lisäksi mailallaan, jonka johdosta kiekko voi suuntautua myös maalin ohi. - Syötönkatko ei ole pelaajan peittämä laukaus. Jos toisen pelaajan laukaisema kiekko osuu tahattomasti kehen tahansa pelaajaan, eikä mene maalivahdin torjumaksi, merkitään laukaus alkuperäiselle laukaisijalle ohilaukaukseksi. Juniorijoukkueen toimitsijan opas 4.10.2015.doc Pva/4.10.2015 Sivu 13