TOIMITSIJOIDEN KERTAUSKURSSI 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMITSIJOIDEN KERTAUSKURSSI 2016"

Transkriptio

1 TOIMITSIJOIDEN KERTAUSKURSSI 2016

2 Yleistä

3 Erotuomarikortti - Erotuomarikortillinen toimitsija on henkilö, jolle on myönnetty erotuomarikortti => tuomari. - Varsinaista korttia ei ole pakko lunastaa. Paitsi liigaan nimettävät toimitsijat. - Kortti myönnetään kausittain ainoastaan henkilöille, jotka täyttävät seuraavat YT-sopimuksen mukaiset kriteerit: - Toimitsijan kertauskurssi ja kesäkysymyksiin vastaaminen internetissä (uusilla toimitsijoilla peruskurssi) - Maksettu pelipassi: vakuutuksella tai ilman - Oman erotuomarikerhon puolto

4 Erotuomarikortti - Erotuomarikortti lunastetaan henkilön omilla tunnuksilla palvelusivustolta. - Sivupalkissa on linkki: vapaakortit, josta näkee itselleen myönnetyt kortit. Rastita haluamasi ja paina hyväksy. Tämän jälkeen muodostuu lasku, jonka löydät sivupalkin linkistä laskut. Lataa sieltä pdf-lasku ja maksa se. - Maksun kirjauduttua, kortti näkyy Leijonat-sovelluksessa älypuhelimessa. Sovelluksen voi ladata puhelimen omasta sovelluskaupasta hakusanalla Leijonat.

5 Erotuomarikortti Muovikortin voi pyytää erikseen maksamalla 20 euron käsittelymaksun samalle tilille ilman viitettä ja toimittamalla maksusta kuitin, tiedon myönnetyn kortin lajista sekä oman ID-numeron Liittoon osoitteeseen Manuaalista vanhanmallista korttia ei toimiteta, mikäli palvelusivulla ei ole tehty vaadittavaa kuvan tallennusta tai maksettu virallista korttimaksua oikealla viitenumerolla. Manuaalinen kortti maksaa siis 20 euroa enemmän kuin uusi, sovelluksen kautta käyttöön otettava kortti. Manuaalisen kortin toimitusaika on pari viikkoa. Viime kauden erotuomarikortit ovat voimassa saakka, edellyttää maksettua kauden pelipassia.

6 Erotuomarikortti Erotuomarikortti on pakollinen seuraavissa tehtävissä: Liigassa kaikissa toimitsijatehtävissä Mestiksessä sähköisen pöytäkirjan pitäjä, tulostaulun hoitaja / ajanottaja, rangaistusaition valvojat Nuorten SM-liigassa sähköisen pöytäkirjan pitäjä sekä vähintään yksi (1) muussa tehtävässä toimiva toimitsija (vähintään 2 erotuomarikortillista toimitsijaa) Suomi-Sarjassa sähköisen pöytäkirjan pitäjä

7 TASO-järjestelmän käyttö (maaottelut yms.) Kaikkien erotuomareiden käyttämä TASO-järjestelmä on käytössä maaotteluiden toimitsijatehtävien nimeämisissä sekä niiden toimitsijalaskujen maksamisessa. Muita laskutusvaihtoehtoja ei ole. Erotuomarikerhot ylläpitävät TASOssa toimitsijalistojaan, joten kaikissa epäselvyyksissä ole yhteydessä omaan erotuomarikerhoosi, joka osaa auttaa.

8 TASO-järjestelmän käyttö (maaottelut yms.) Pelit on laitettava maksuun sitä mukaa kun ne on pelattu. Ei voi kerätä pelejä nipuksi, vaan on toimittava reaaliajassa. Joka kuukausi pelit on kuitattava Puuttuvia matkakorvauksia ei enää jälkikäteen korvata, jollei niistä ole ennen maksuun laittoa lähetetty korjauspyyntöä. Jos laskutus menee maksuun (yleensä kuukauden 5.päivä), ei sitä enää voi sen jälkeen korjata. Jos huomaat tehneesi virheen pyydä palautusta

9 TASO-järjestelmän käyttö (maaottelut yms.) Kaikki maaotteluiden palkkiot ja matkakorvaukset maksetaan TASOn kautta. Mikäli et löydä sinulle kuuluvaa peliä ota yhteyttä ja Kun laskutustasi tarkistetaan ja siinä on virheitä / puutteita / huomautettavaa, palautetaan kyseinen peli takaisin käsiteltäväksesi ilman eri huomautusta ja korjattuna menee seuraavaan maksuerään joka on menossa maksuun.

10 TASO-järjestelmän käyttö (maaottelut yms.) Kun tarkistus on aloitettu, ei enää samaan maksuerään voi muutoksia tehdä. Tee siis laskusi huolella ja oikein. Verokortti on toimitettava

11 TASO-järjestelmän käyttö (maaottelut yms.) Otteluiden kuittaamisohje löytyy erotuomarialueelta:

12 Yleistä - Toimitsijatehtävät ovat osa ottelutapahtumaa. - Hyvän toimitsijan tunnusmerkit: Toimiva yhteistyö ja kommunikaatio kollegoiden sekä tuomariston kanssa Oman osa-alueen hyvä tietotaito (säännöt, ohjeet ja toimintamallit) Oikea asenne eli ammattiylpeys ONNISTUNUT OTTELUTAPAHTUMA! - Toiminnan tarkoituksena on palvella ensisijaisesti peliä sekä ottelua seuraavia tahoja.

13 Yleistä - Yleisiä ohjeita: Saavu ottelutapahtumaan ajoissa annettujen aikamääreiden mukaisesti. Tarkista, että toimintaympäristösi on kunnossa (esim. laitteistot ja tarvittavat paperit). Avusta muita tarvittaessa, jos olet jo valmis. Keskity tehtäväsi hoitoon: jos tehtävässäsi käytät tietokonetta, niin käytä ottelun aikana vain niitä ohjelmia ja internetsivuja, joita tarvitset tehtäväsi hoitamiseen.

14 Yleistä Jokaisessa ottelussa tehdään vähintään seuraavat toimitsijatehtävät Pöytäkirjan täyttö, sähköinen tai joissain sarjoissa manuaalinen Ajanotto Kuulutus Rangaistusajanotto Lisäksi Liigassa, Mestiksessä ja Nuorten SM-liigan otteluissa tehdään Sähköinen laukauskartta ja aloitustilastointi Peliajan seuranta

15 Toimintaohjeet toimitsijoille

16 Tarkennukset ja toimintaohjeet ajanottajalle Aloituksen uusiminen Ajanottajan on tiedettävä, montako sekuntia kello kävi. TOIMINTAOHJE (*JOS KORJAUSTA EI SAADA HETI TEHTYÄ) Jos kellossa ei ole rangaistuksia (*): Pelikelloa seisotetaan vastaava aika ja käynnistetään ajan täytyttyä. Jos kellossa on rangaistuksia, eikä tuomita kummallekaan joukkueelle rangaistuksia (*): Pelikelloa seisotetaan vastaava aika ja käynnistetään ajan täytyttyä. Tuomaristo tuomitsee rangaistuksia: Pelikello ja kellossa olevat rangaistukset siirretään oikeaan aikaan ennen lisärangaistusten syöttöä. Peliaika palautetaan, vaikka tuomittaisiin kumoutuvia rangaistuksia, jotta pelaajat, joukkueet ja yleisö tietävät oikeat alkamisajat.

17 Tarkennukset ja toimintaohjeet ajanottajalle Ajanottaja korjaa (huomioi) edellä mainituilla tavoilla AINA väärin käyneen ajan kaikissa sarjoissa, eli on aina vastuussa oikeasta peliajasta. Maaotteluissa kello palautetaan AINA oikeaan aikaan ennen pelin jatkumista.

18 Rangaistukset pöytäkirjassa

19 Pöytäkirjan syykoodit Syykoodiluettelo on päivitetty viime kaudella. Rangaistukset merkitään sen säännön alle, johon tehty rike kuuluu. 58 syytä = sääntökirjan rangaistusotsikoinnin mukaisesti = myös sääntönumero # Rangaistus English Lyh. Abbrev. Sääntö# 1 Epäurheilijamainen käytös Unsportsmanlike Conduct KAY UN-SP Pilkkaaminen Taunting PIL TAUNT Tappelu Fighting TAP FIGHT Hiuksista, kypärästä tai kasvosuojuksesta vetäminen Pulling Hair, Helmet, Cage VET PULL Jalkapyyhkäisy Slew-footing JAL SLEW Pelin viivyttäminen - varusteiden korjaus Delay of Game - Adjustment of Equipment VII DELAY Laitataklaus Boarding LTK BOARD 119 SÄÄNTÖ 168 EPÄURHEILIJAMAINEN KÄYTÖS SÄÄNTÖ 163 PILKKAAMINEN SÄÄNTÖ 141 TAPPELU SÄÄNTÖ 156 HIUKSISTA, KYPÄRÄSTÄ TAI KASVOSUOJUKSESTA VETÄMINEN JNE.

20 Pöytäkirjan syykoodit mikä on Muu rangaistus 58 Muu rangaistus Other Penalties MUU OTHER s.36 OSA 5 PELISÄÄNNÖT / YLEISTÄ YLEISTÄ Säännöt muodostavat varsinaisen perustan jääkiekon pelaamiselle ja niitä tulee kunnioittaa ja noudattaa kaiken aikaa. Vaikka sääntökirjassa on pyritty kaikin keinoin ottamaan huomioon kaikki mahdolliset jäällä tapahtuvat rikkeet, tuomaristolla on oikeus tuomita rangaistuksia myös muista sellaisista rikkeistä, joita ei ole säännöissä jäljempänä mainittu ja joita tuomaristo pitää sääntökirjan näkökulmasta reilun pelin hengen ja lajin eheyden vastaisina. Koska kyseessä on yllä oleva tilanne, jota ei tähän asti tiedetä tapahtuneen, myöskään pöytäkirjoihin ei rangaistuksia tällä syyllä pidä laittaa. Korjaa syykoodi rangaistuksessa vastaamaan oikeaa syytä.

21 Pöytäkirjan syykoodit Sääntökirjan mukaisesti käytös- ja pelirangaistukset eivät ole rangaistusten syitä, vaan rangaistustyyppejä samoin kuin ottelurangaistuskin, joten kyseisille rangaistuksille ei tarvita omia syykoodeja. Jos rike on sellainen, josta tuomitaan muun rangaistuksen yhteydessä lisänä käytös- tai pelirangaistus, niin merkitään se sen syyn alle, josta se on tuomittukin, ellei kyseinen lisärangaistus (10min) muun säännön takia muutu (20min) Jos pöytäkirja joudutaan täyttämään käsin, niin syykoodeina käytetään NUMEROITA, ei kirjainlyhenteitä.

22 Pöytäkirjamerkinnät Iso rangaistus 5 min ja pelirangaistus 20 min. Kaksi erillistä rangaistusta. Molempiin syykoodiksi sama syy. Pelirangaistus päättyy aina ottelun loppuun. Ottelurangaistus 25 min Rangaistusminuuttimääräksi 25 ja syykoodiksi tuomarin ilmoittama syy. Pöytäkirjaan tulee minuuttimääräksi OR ja rangaistuksien kokonaismäärään tulee yhteenlaskuun mukaan 25 minuuttia. Jos ei kumoudu, niin pelikelloon minuuttimääräksi 5 minuuttia, jonka sijainen sovittaa. Ottelurangaistus merkitään pöytäkirjaan päättyneeksi 5 minuuttia alkamisesta. KUMOUTUNEISIIN 5min/OR-rangaistuksiin ei tarvita sijaisia.

23 Pöytäkirjamerkintöjen esimerkit 2 min ja käytösrangaistus päähän kohdistuvasta taklauksesta (aiemmin ja nykyisin):

24 Pöytäkirjamerkintöjen esimerkit 5 min ja pelirangaistus ryntäyksestä (aiemmin ja nykyisin):

25 Pöytäkirjamerkintöjen esimerkit Ottelurangaistus potkaisusta, syykoodi POT (aiemmin ja nykyisin): L-sarake jää vapaaksi, jotta saadaan mahdollinen kumoutumista ilmoittava K siihen.

26 Pöytäkirjamerkintöjen esimerkit Rangaistuslaukauksen aiheuttanut rike pöytäkirjaan (aiemmin ja nykyisin):

27 Pöytäkirjamerkintöjen esimerkit Kaksi käytösrangaistusta samassa ottelussa Eri katkoilla:

28 Pöytäkirjamerkintöjen esimerkit Kaksi käytösrangaistusta samassa ottelussa Samalla katkolla:

29 Pöytäkirjamerkintöjen esimerkit Pöytäkirjamerkinnät ja niiden aika: Lähtökohtaisesti tapahtumat merkitään kyseiselle katkoajalle. Rangaistukset merkitään aina antoaikaan, vaikka erä/ottelu olisikin päättynyt: Jos tuomarilla on käsi ylhäällä siirretyn rangaistusvihellyksen takia ja erä päättyy, niin rangaistus merkitään aina erän päätökseen, ei sekuntia ennen. Ainut poikkeus tapahtumien merkitsemiselle kyseisellä katkolla on, että maalia ei voi merkitä erän päätökseen, vaan hyväksytty maali on aina tapahtunut ennen summerin soittoa, eli siis viimeisellä sekunnilla (19:59, 39:59 jne) Sääntö 97 kohta viii.

30 Tulospalvelun ohjeet

31 Tulospalvelun ohjeet Mikäli maali- tai rangaistustietoja korjataan tai täydennetään, niin muutokset on AINA kuulutettava, jotta joukkueet tietävät muutoksista. Tuomariston on myös pyydettävä suorittamaan uudelleen korjattuna kaikki ne kuulutukset, joiden sisältö ei vastaa ottelun pöytäkirjamerkintöjä. Tarkastakaa ennen pöytäkirjan hyväksymistä: 5+20, OR ja 10/20 min rangaistusten merkinnät. Kerralla oikein -periaate. Jos korjauksia ei pystytä tekemään ohjelmaan, niin ottelupaikalla tuomaristo tekee tulostettuun pöytäkirjaan korjaukset käsin ennen allekirjoitusta, jotta joukkueille menee oikea tieto. Erittäin tärkeää etenkin käytös-, peli- ja ottelurangaistusmuutoksissa! Korjaukset käsitellään seuraavien arkipäivien aikana. Maalintekijöitä tai syöttäjiä ei jälkikäteen korjata sen jälkeen, kun tuomaristo on pöytäkirjan allekirjoittanut.

32 Tulospalvelun ohjeet Jos ottelu keskeytetään mistä tahansa syystä, niin ohjeistakaa toimitsijoita aina jättämään tilastointi/pöytäkirja siihen tilaan, mikä oli keskeytyshetkellä. Pöytäkirjaan merkitään siihen mennessä tulleet maalit, rangaistukset ja maalivahtitiedot (muista päättää maalivahtijaksot ja käynnissä olevat rangaistukset ottelun keskeytysaikaan). Rastita ohjelmasta ET-Raportti -valinta. Pelikelloa ei käytetä ottelun loppuun, koska ottelua ei ole pelattu loppuun. Kun kaikki tiedot on syötetty, ohjelma suljetaan rastista päättämättä ottelua. Hae tuomariston allekirjoitukset pöytäkirjaan. HUOM. Jos ohjelma käytetään loppuun, niin virheelliset tiedot tulevat julki, eikä ottelutapahtuman ulkopuoliset tahot voi mitenkään tietää, että ottelu on keskeytetty, vaan luulevat lopputulosta virheellisesti viralliseksi.

33 Huomioita kaudelle Kilpailusääntömuutos: Jos kotimaisessa ottelussa pelataan jatkoaika, niin tauko varsinaisen peliajan jälkeen ennen jatkoaikaa on 2 min Tuomareiden esityksestä pelikelloon merkitään 2+2 rangaistus neljänä (4) minuuttina kokonaistilanteen hahmottamisen helpottamiseksi. Mikäli pelikellon ohjelma ei tätä salli, ilmoita asiasta tuomaristolle ennen ottelua. Tuomaristolle on painotettu varmistamaan katsekontaktilla toimitsijaaition kanssa käytävä kommunikointi (esim. pelikellon korjaukset ja rangaistukset). Huolehditaanhan siitä, että varmistus toimii myös omalta osaltamme.

34 Muistutuksena kaudelle VIRALLISET MAAOTTELUT Tutustu kansainvälisten otteluiden kilpailusääntöihin/proseduuriin: Voittomaalikilpailu käydään eri tavoin kuin kotimaisissa sarjoissa: Jää kuiva-ajetaan Aloittaja arvotaan Ammutaan molempiin päätyihin Muista, että tauko varsinaisen peliajan jälkeen ennen jatkoaikaa on maaotteluissa sääntökirjan mukainen 3 min

35 Muistutuksena kaudelle MESTIKSEN AIKATAULUTUS Ottelun valmistautumisaika alkaa tuntia ennen ottelun virallista alkamisaikaa. Ottelun countdown on seuraava (Kaikki ajat suhteessa otteluohjelmaan merkittyyn alkamisaikaan eli arki ja viikonloppu 17.00): 60:00 lämmittelyjakso alkaa, jäänajo Kello käy tästä 60 min alaspäin nollaan. 50:00 erotuomariston lämmittelyaika alkaa 40:00 joukkueiden lämmittelyaika alkaa 20:00 joukkueiden lämmittelyaika loppuu, jäänajo 04:00 kokoonpanot, kunnioita peliä teksti, muut tiedottamiset (varoitus katsomoon lentävistä kiekoista) 00:00 (18.30 / 17.00) halli pimeäksi, sisääntuloshown nostatus min 1 min suositus + 01:00 kotijoukkue jäälle + 02:00 vierasjoukkue jäälle + 02:30 tuomarit jäälle + 03:15 tuomari viheltää pilliin ottelun alkamisen merkiksi, joukkueet maalille huutamaan tms. + 04:00 kotijoukkueen aloituskokoonpanon esittely + 04:45 Mestis JINGLEn soitto + 05:00 ottelu alkaa

36 Muistutuksena kaudelle MESTIKSEN MAINOSKATKOT Kaudella pidetään Mestiksen jokaisessa runkosarjan ottelussa mainoskatko jokaisessa erässä. Mainoskatkon pituus on 30 sekuntia ja se pidetään ensimmäisellä katkolla pelatun ajan jälkeen. Mainoskatkoa ei pidetä jos jompikumpi joukkue tekee maalin, katkon syynä on tuomittu rangaistuslaukaus, pitkä kiekko tai jommallakummalla joukkueella on ylivoima. Näissä tapauksissa mainoskatko pidetään seuraavalla pelikatkolla, jossa mikään näistä ehdoista ei toteudu. Mainoskatko pidetään, jos pelikatkolla tuomitaan jäähyjä edellyttäen, että tilanne kentällä oli tasalukuinen ennen pelikatkoa. Kuuluttaja kuuluttaa tällöin ElisaViihde mainoskatko. Ottelun toimitsijat sopivat kuka 30 s. ajan kellottaa ja ilmoittaa sen päättymisestä tuomaristolle. Sopikaa tuomariston kanssa miten merkki annetaan. Pudotuspeleissä ja putoamiskarsintaotteluissa mainoskatkot pidetään vain varsinaisen peliajan eli kolmen ensimmäisen erän aikana, EI jatkoerissä.

37 Laukausten tilastointi Erillinen materiaali

38 Kesäkysymysten läpikäynti Erillinen materiaali

39 Muut asiat

40 HYVÄÄ KIEKKOKAUTTA !

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1 Seuratoimitsijakoulutus 10.10.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään HJT ry Heli Rissanen 050 400 4572 heli.rissanen@hjt.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto 3 TOIMITSIJAN

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI 13.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajina tänään SJL:n Pohjoisen alueen toimitsijakouluttaja Eija Mämmelä 040-8413791 eija.mammela@gmail.com OJT:n toimitsijakouluttaja

Lisätiedot

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 07 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja 8.9.2019 Rangaistusaition hoitajat (2) RANGAISTUSAITION HOITAJA (2kpl) Rangaistusaition hoitajien tehtävänä on huolehtia siitä,

Lisätiedot

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2015 Nimi: Kerho: Pisteet: 4. Käytösrangaistus merkitään minuuttimääräisesti 5. Pelirangaistus merkitään minuuttimääräisesti 6. Ottelurangaistus

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJAT 11.9.2018 Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry 14.9.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto 2 Seuratoimitsijakoulutuksen tavoite Koulutus antaa

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi.

Lisätiedot

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: Kerho: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) Viimeksi muokattu: 1.09.2014 / Taru Nieminen, HaKi03 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tuomarikortillisen toimitsijaesimiehen rooli 2 2. Kirjurin toimenkuva 2 3. Kuuluttajan

Lisätiedot

Blues C toimitsijan opas

Blues C toimitsijan opas Blues C 2016 2017 toimitsijan opas Yleistä toimitsijatehtävistä Jokaisessa jääkiekko-ottelussa täytyy olla toimitsijoina vähintään kirjuri, ajanottaja, kuuluttaja ja kaksi rangaistusaition valvojaa, jotta

Lisätiedot

Toimitsijatehtävät ottelussa

Toimitsijatehtävät ottelussa Toimitsijatehtävät ottelussa Toimitsijat ovat ottelussa samaa joukkuetta tuomareiden kanssa Jokaisessa ottelussa tehdään sääntöjen mukaan vähintään seuraavat toimitsijatehtävät Pöytäkirjan täyttö Ajanotto

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS SEURATOIMITSIJAKOULUTUS 14.9.2015 Ottelutapahtuma Ole ajoissa paikalla Valmistaudu olemaan puolueeton Ennen ottelua kertaa tehtäväsi ja siihen liittyvät säännöt Yhteistyö Toimitsija Tuomari - Toimitsija

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen ottelua,

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

TiTu / KIRJURI

TiTu / KIRJURI TiTu / KIRJURI 19.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Hämeen alueen toimitsijakouluttaja Raimo Komu 0400 490 276 raimo.komu@kolumbus.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 Lue SJL:n tulospalveluohjeet,

Lisätiedot

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Toimitsijavuorot ilmoitettava toimitsijoille hyvissä ajoin ennen kotiotteluita. Toimitsijatehtävät (ainakin seuraavat): Kuuluttaja Kirjuri Näyttötaulun/kellon

Lisätiedot

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 TOIMITSIJAKURSSI 2013 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 PALVELUSIVUSTO TOIMITSIJAOHJEISTUS JA TULOSPALVELU TUOMARIN NÄKÖKULMASTA 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Pirkka Antila

Lisätiedot

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT (9.6.2017) Suomen Jääkiekkoliitto - Finlands Ishockeyförbund - Finnish Ice Hockey Association Veturitie 13 H - FI-00240 Helsinki - Tel. +358 (0)10 227 0200 - www.leijonat.fi

Lisätiedot

Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje

Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje ( Versio 1.01: 19.1.2016) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Tuomareiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Ylin sarjataso, jota vihelsit viime kaudella? Kuinka monta kautta olet toiminut tuomaritehtävissä? 6. Kotijoukkue on vajaalukuinen

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja:

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT (20.9.2016) Suomen Jääkiekkoliitto - Finlands Ishockeyförbund - Finnish Ice Hockey Association Veturitie 13 H - FI-00240 Helsinki - Tel. +358 (0)10 227 0200 - www.leijonat.fi

Lisätiedot

Hockeyliitto - Torneopal

Hockeyliitto - Torneopal Hockeyliitto - Torneopal 2018_2019 Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi tai sisäkaudella www.indoorhockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ 1 - Ottelurangaistus (OR) Syykoodi määräytyy rikkeen mukaan esim. huitomisesta annettu OR merk. syykoodi 18 Mahdolliset rangaistukset Aina 5 min vajaalla Merkitään

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN

TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN Kirjurin tehtävät s. 2 Kuuluttajan tehtävät s. 2 Kuulutusohjeet s. 3 Rangaistusaition valvojan tehtävät s. 4 Kellottajan tehtävät s. 4 Pöytäkirjan täyttömalli s. 5 Kirjurin apupaperi

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Harrastekiekko palaveri 18.9.2018 Kotka SÄÄNTÖTULKINNAT 7.10.18 1 HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka 18.9.2018 Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? 7.10.18 Suomen Jääkiekkoliitto

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI 2018 13.9.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Oulun Jääkiekkotuomarit ry Toiminnanjohtaja Johanna Tauriainen 050 505 5625 nimeaja@oulunjaakiekkotuomarit.fi Puheenjohtaja Hannele

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Ajanottajan tehtävät TOIMITSIJAOHJE AJANOTTAJA

Ajanottajan tehtävät TOIMITSIJAOHJE AJANOTTAJA 1 Ajanottajan tehtävät Toimitsijoilla tarkoitetaan kaikkia niitä henkilöitä, jotka on sijoitettu toimitsijapöydän taakse. Virallisten pelisääntöjen mukaan toimitsijoita ovat kirjuri, ajanottaja ja 24 sekunnin

Lisätiedot

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali kausi 2019 2020 D-Naiset (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Varmista, että hyökkäysaikakellot ovat paikoillaan

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 11.9.2018 Pöytäkirjasovelluksen testaus https://lentopallo.torneopal.fi/taso/laskuridev.php Ylläoleva osoite avaa näkymän, johon syötetään ottelunumero

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI 26.09.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net Suomen Jääkiekkoliitto 2 PÄIVÄN

Lisätiedot

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 11.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 JOUKKUEENJOHTAJA JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2017-2018) - TARKISTETTU SJL:N KILPAILUSÄÄNNÖISTÄ 2017-2018/30.10.17 Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns.

Lisätiedot

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA TULOSPALVELU https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php YLEISTÄ - Tilastointi tapahtuu TASO-järjestelmässä - Kirjautuminen TASO-järjestelmään tapahtuu kotijoukkueen omilla

Lisätiedot

Taso Pöytäkirja: LIVE-seuranta https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php YLEISTÄ - Tilastointi tapahtuu TASO-järjestelmässä - Kirjautuminen TASO-järjestelmään tapahtuu käyttäjän omilla tunnuksilla (PalloID

Lisätiedot

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KIRJURI TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KIRJURI TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille KIRJURI TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen ottelua, että

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI 26.09.2017 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Ohjelma Yleistä Toimitsija-aition tehtävät Tulospalvelu ja TiTu Käsimerkeistä ja rangaistusesimerkkejä 26.09.2017 Suomen Jääkiekkoliitto

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja:

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi. Esimerkki:

Lisätiedot

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E Toimitsijakoulutusmateriaali kaudet 2018 2019 G-E (päivitetty 1.9.2018) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Toimitsijatehtävät Toimitsija-aitiossa Pöytäkirjanpitäjä kuuluttaja Ajanottajat

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta) Kauden 2018-2019 lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa 11.3.2019 Etelän D2 AA lohkojen osalta) Sarjat ja lohkot, joiden lopputurnauksista vastaa Etelän alue. (päivitetty 11.3.2019)

Lisätiedot

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi C-Naiset

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi C-Naiset Toimitsijakoulutusmateriaali kausi 2019 2020 C-Naiset (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Toimitsijatehtävät pöytäkirjanpitäjä on-line tulospalvelun

Lisätiedot

JOUKKUETOIMITSIJAT. Pekka Artukka

JOUKKUETOIMITSIJAT. Pekka Artukka JOUKKUETOIMITSIJAT Pekka Artukka JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVIÄ Sarjoissa, joissa on käytössä SaTu Kirjaudu nettiin www.finhockey.fi/palvelut/palvelusivusto Kirjaudu palvelun joukkue- osioon omilla tunnuksillaan

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net www.artukka.net/lataa 2 OHJELMA Yleistä

Lisätiedot

RANGAISTUSAITION VALVOJA

RANGAISTUSAITION VALVOJA Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille RANGAISTUSAITION VALVOJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 12.12.2012 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN TILAA TUNNUKSET SEURASI PÄÄKÄYTTÄJÄLTÄ. KIRJAUTUMINEN PALLOVERKKOON POLKU KIRJAUTUMISEEEN PALLOLIITON ETUSIVULTA : SEURAPALVELUT-

Lisätiedot

Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015. Ohje erotuomareille

Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015. Ohje erotuomareille Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015 Ohje erotuomareille Uusi tulospalvelujärjestelmä Palloliitto siirtyy uuteen tulospalvelujärjestelmään. PalloVerkko poistuu käytöstä Järjestelmän nimi on Taso Käytössä

Lisätiedot

Tulospalvelun pikaohje

Tulospalvelun pikaohje Tulospalvelun pikaohje http://gameresultsonline.com Turnauksen kotisivut: http://www.gameresultsonline.com/jyki/kevatturnaus 2017/ Kirjaudu tulospalveluun saamillasi tunnuksilla, http://gameresultsonline.com/login

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset ovat joukkuekohtaisia

Lisätiedot

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille) Resultcoden sähköinen pöytäkirja, ohje erotuomareille ResultCoden sähköistä pöytäkirjaa käytetään Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

Lisätiedot

PalloVerkko. Sähköinen pöytäkirja. Erotuomarin ohje. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen

PalloVerkko. Sähköinen pöytäkirja. Erotuomarin ohje. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen PalloVerkko Sähköinen pöytäkirja Erotuomarin ohje Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen Ennen ottelua Joukkueet täyttävät kokoonpanonsa PalloVerkkoon ennen ottelua ja tulostavat

Lisätiedot

TOIMITSIJAVASTAAVAN ON KÄYTÄVÄ ENNEN OTTELUA EROTUOMARIKOPISSA OHJEITA VARTEN

TOIMITSIJAVASTAAVAN ON KÄYTÄVÄ ENNEN OTTELUA EROTUOMARIKOPISSA OHJEITA VARTEN Toimitsijaohjeet 1.9.2013 Suomen Kaukalopalloliitto SKPL ry TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT TOIMITSIJAVASTAAVAN ON KÄYTÄVÄ ENNEN OTTELUA EROTUOMARIKOPISSA OHJEITA VARTEN KIRJURI Kirjurin tehtävänä on laatia ottelupöytäkirja

Lisätiedot

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA SUOMEN PALLOLIITTO TASO-tulospalveluohje 2018 / FUTSAL 10/2018 OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Palloliiton kauden 2018 futsalsarjojen tulospalveluissa käytetään Taso-järjestelmää. Ottelun

Lisätiedot

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. Versio 2.x SA-TU 1. Kirjautuminen järjestelmään Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SJL:n seurapalvelusivuston kautta osoitteessa www.finhockey.fi/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot:

Pöytäkirjan täyttöohjeet. Ennen pelin alkua kirjuri merkitsee seuraavat ottelutiedot: Lisenssit ja niiden tarkistus ottelupaikalla / lisenssinumerot Joukkueella tulee olla ottelupaikalla mukana lisenssilista, jonka perusteella tuomari voi tarkistaa lisenssien olevan maksettu. Listan saat

Lisätiedot

Futsaltoimitsijan ohjeet

Futsaltoimitsijan ohjeet Futsaltoimitsijan ohjeet Toimitsijan tehtävät Täyttää ottelupöytäkirjaa Selkeällä käsialalla! Toimii ajanottajana Ajanottaja voi olla myös erillinen henkilö Ylläpitää tulostaulua Ottelupöytäkirjan täyttö

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net www.artukka.net/lataa

Lisätiedot

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Pelaajien hallinta tulospalvelussa Pelaajien hallinta tulospalvelussa Joukkueen tietoja (kaikki joukkueet) sekä Live Scorea (naisten ja miesten SM) hallitaan tulospalvelussa: tulospalvelu.finnhandball.net. Pääset joukkueesi tietoihin yläpalkin

Lisätiedot

S-Kiekon joukkueenjohtajan Pasi Ylitalon vastine: En ole huomannut kyseistä asiaa. Olen ollut aina joukkueen kakkos- tai kolmosjojo

S-Kiekon joukkueenjohtajan Pasi Ylitalon vastine: En ole huomannut kyseistä asiaa. Olen ollut aina joukkueen kakkos- tai kolmosjojo PÄÄTÖS 05.02.2016 S-Kiekko Juniorit ry Suomen Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on käsitellyt ilmi tulleen Huima Nyrhisen pelaamisen edustuskelvottomana 31.01.2016 ottelussa S-Kiekko TIHC. Tapauksesta

Lisätiedot

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä.

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. 2. D JUNIORIT 2.1. Taklaaminen D -ikäluokat

Lisätiedot

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT 2015-2016 Näissä määräyksissä säädetään liiton otteluissa annetuista varoituksista ja kentältäpoistoista seuraavista pelikielloista. Pelikiellot ovat kilpailun

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Turun piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. Versio 2.x SA-TU 1. Kirjautuminen järjestelmään Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SJL:n seurapalvelusivuston kautta osoitteessa www.finhockey.fi/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus?

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? ,EROTUOMARIKOULUTUS Kesäkysymykset 2009 vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB), kilpailusääntöjen (KS)

Lisätiedot

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015 Ohje erotuomareille Uusi tulospalvelujärjestelmä Palloliitto siirtyy uuteen tulospalvelujärjestelmään. PalloVerkko poistuu käytöstä Järjestelmän nimi on Taso Käytössä

Lisätiedot

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin?

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin? KESÄKYSYMYKSET 2015 Kaikki kysymykset vaativat avoimen vastauksen. Kaikkiin vastauksiin tulee myös merkitä sääntökohta esim. SK 111 ii. (Lyhenteet: SK=Sääntökirja, CB=Case book, KS=Kilpailusäännöt ja JS=

Lisätiedot

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue).

SM-karsintasarjan seitsemän parasta SM-sarjaan ja loput Ykkössarjaan. Sarjat pelataan kaksinkertaisina (12 ottelua / joukkue). 1 RINGETEN B-NUORTEN SM-SARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 (joukkueiden määrä, sarjajärjestelmä ja pudotuspelit päivitetty vastaamaan sarjaan ilmoittautuneiden

Lisätiedot

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ 1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ Yhtä aikainen käsillä lyönti lantioille. Käsimerkki on sama kaikissa kolmessa rangaistuksessa. Kun on kyseessä

Lisätiedot

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF EROTUOMARIN KÄSIMERKIT LAITATAKLAUS - SÄÄNTÖ 520 Lyödään nyrkillä toisen käden avoimeen kämmeneen kerran rinnan korkeudella. MAILAN PÄÄLLÄ LYÖMINEN - SÄÄNTÖ 521 Kyynärvarren

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS Laaksolahdessa 6.4.2013 Turnaukseen osallistuu 6 seuraa yhteensä 10 peliryhmällä. Ottelut pelataan turnauksen otteluohjelman mukaisesti. Joukkueiden/peliryhmien

Lisätiedot

Tampereen Jääkiekkotuomarit

Tampereen Jääkiekkotuomarit Tampereen Jääkiekkotuomarit Harrastesarjojen sääntö- ja peli-info Tampere, Varala 12.9.2018 Tilaisuuden tarkoitus Keskustellaan harrastesarjojen tuomaritoiminnasta ja mitä tulee huomioida tuomarijoukkueena.

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN KÄSIPÖYTÄKIRJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN KÄSIPÖYTÄKIRJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA TOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI TURNAUKSIIN JA HARJOITUSOTTELUIHIN KÄSIPÖYTÄKIRJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT sivu 1 joukkuesivusto KOKOONPANOT KOKOONPANON LUOMINEN JA YLLÄPITO PALVELUSIVUSTOLLA Molemmat joukkueet (koti/vieras) ilmoittavat omalla joukkuetunnuksellaan päivän ottelukokoonpanon. Kokoonpano voidaan

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 26.9.2018 Demovaiheesta tuotantovaiheeseen 26.9. päivitys: Ensimmäisessä sovelluksen näkymässä Aloita erä-painike muutettu kokoonpanot painikkeeksi

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 25.4.2016) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo

Lisätiedot

OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE Suomen Jääkiekkoliitto 1

OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE Suomen Jääkiekkoliitto 1 OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE 26.09.2017 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net Suomen Jääkiekkoliitto 2 TOIMENPITEET

Lisätiedot

ResultCode-ohje. Henkilöiden lisääminen joukkueeseen

ResultCode-ohje. Henkilöiden lisääminen joukkueeseen ResultCode-ohje Henkilöiden lisääminen joukkueeseen 1. Kirjaudu ResultCodeen osoitteessa www.resultcode.fi (jalkapallo / SPL Turku). Kirjauduttuasi tarkista, että olet kirjautuneena (nimesi lukee yläpalkissa).

Lisätiedot

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi G-D

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi G-D Toimitsijakoulutusmateriaali kausi 2019 2020 G-D (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Toimitsijatehtävät Toimitsija-aitiossa pöytäkirjanpitäjä kuuluttaja

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 30.6.2011 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN LÖYTYY SIVUN ALAREUNASTA TUNNUSTEN TILAAMINEN: JOTTA PÄÄSEE KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN TULOSPALVELUVASTAAVANA, PITÄÄ OLLA TUNNUKSET

Lisätiedot

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Viimeksi muokattu: 21.9.2015 1 Ohjeen sisältö SIVU 3: 1. ENNEN pelin alkua SIVU 4: 2. Joukkueen B pelaaja nro 9

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta

MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta MIESTEN KOLMONEN SARJAMANUAALI 2015 Tampere-Satakunta PELIASUT Kaikilla joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlainen pelipaita. Pelihousut ja sukat on oltava kaikilla joukkueen pelaajilla samanväriset.

Lisätiedot

Ottelukuuluttajan ohje

Ottelukuuluttajan ohje Ottelukuuluttajan ohje Jääkobrat 2014 Sisältö 1. OTTELUKUULUTTAJA - MÄÄRITELMÄ JA TEHTÄVÄT 2. MÄÄRÄAIKA 2.1Ole ajoissa paikalla, jotta ehdit 2.2 Opettele oikeat termit ja viralliset 2.3 Pelaajien 2.4 Käytännön

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 18.12.2014 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille Kainuun Jääkiekkotuomarit r.y. www.kaijt.net 15.12.2011 Jari Parkkila Sisältö 1 OTTELUKUULUTTAJA - MÄÄRITELMÄ JA TEHTÄVÄT... 3 2 MÄÄRÄAIKA, MÄÄRÄMUOTO... 3

Lisätiedot

Futsalin sarjamanuaali

Futsalin sarjamanuaali Futsalin sarjamanuaali Ohjeita ja määräyksiä Suomen Palloliiton Turun piirin futsalsarjaottelun järjestämiseen PELIASUT Molemmat joukkueet huolehtivat, että peliasut ovat asiallisessa kunnossa. Kaikilla

Lisätiedot