SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008

Save this PDF as:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008"

Transkriptio

1 SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat johon perustat vastauksesi. Esimerkki: Pelialuetta reunustavassa laidassa olevissa ovissa on maksimiovenraoksi määritetty 0,8 senttimetriä. väärin, 0,5cm sk Pelaaja A 8 saa 2+10 minuutin rangaistuksen jatkoajalla ajassa Koska A 8 ei voi enää palata peliin käytettävissä olevan peliajan puitteissa, hänet poistetaan pukusuojaan ja pientä rangaistusta kärsimään asetetaan sijainen. 2. Joukkue voi säännön mukaan aloittaa pelin vaikka sillä onkin kapteenin lisäksi nimetty vain yksi varakapteeni. 3. Voiko kysymyksessä nro 1 asetettu sijainen osallistua rangaistuslaukauskilpailuun ottelun ollessa tasan jatkoajan päättyessä? 4. Jos peli katkaistaan maalivahdin liian aikaisen vaihdon vuoksi, suoritetaan seuraava aloitus aina kentän keskipisteestä. 5. Jos loukkaantunut rangaistu pelaaja palaa peliin ennen kuin hänen rangaistusaikansa on päättynyt, tuomitaan kyseiselle pelaajalle lisää pieni rangaistus. 6. Siirretyn paitsiotilanteen aikana puolustavan joukkueen pelaaja laukaisee kiekon suoraan laidan yli siten, että kiekko ylittää laidan puolustusalueen kohdalla. Ratkaisu ja seuraavan aloituksen paikka? 7. Joukkueen kapteeni lähtee pelaajapenkiltä ja tulee kutsumatta jäälle keskustelemaan erotuomarin kanssa. Joukkuetta on jo varoitettu samasta aiheesta. Ratkaisusi? 8. Jos tunnistettava joukkueen toimihenkilö heittää mailan tai muun esineen pelaajapenkiltä jäälle, tuomitaan hänelle pelirangaistus käytöksestä ja hänen joukkueelleen joukkuerangaistus. 9. Siirretyn paitsion aikana puolustavan joukkueen pelaaja laukaisee kiekon suoraan katsomoon reunuksen yli keskialueen kohdalta. Ratkaisusi? 10. Pelaajalle joka lähtee rangaistusaitiosta ennen rangaistuksensa päättymistä tarkoituksenaan vastustaa tuomariston tekemää päätöstä, tuomitaan 2 + PRK. 11. Maalialueella oleva maalivahti kurottaa mailallaan kohti kiekkoa pitkän ollessa syntymässä, mutta nostaakin viime hetkellä mailansa pois kiekon edestä. Tilanteessa tuomitaan pitkä.

2 12. Vaihtoon tuleva pelaaja on vielä jäällä, kun hänen tilalleen tullut pelaaja ottaa tarkoituksellisesti kontaktin vastustajaan. Kontakti ei ole kova tai sääntöjen vastainen. 13. Tapahtumat kentällä: Ajassa 3.00 pelaajille A 16 ja B 3 tuomitaan molemmille pieni rangaistus väkivaltaisuudesta. Ajassa 3.30 pelaajalle A 9 tuomitaan pieni rangaistus koukkaamisesta. B-joukkue tekee maalin ajassa Kuka pääsee pois rangaistusaitiosta? 14. Voidaanko maali hyväksyä, jos hyökkäävä pelaaja taklataan maalialueellaan olevan maalivahdin päälle ja kiekko menee tämän jälkeen maaliin? 15. Toisen erän jälkeisen erätauon päättyessä joukkue B pyytää joukkueen A maalivahdin polvisuojusten leveyden mittaamista. Toimintasi. 16. Kiekko on A-joukkueen puolustusalueella B-joukkueen hallussa, kun joku A-joukkueen toimihenkilöistä (tunnistamaton) heittää juomapullon kohti kiekkoa kuljettavaa B-joukkueen pelaajaa. Ratkaisu. 17. Hyökkäävä pelaaja laukaisee kiekon hyökkäysalueensa p-pisteiden kaaren tasalta ohi maalin kenttäpäätyyn ja lähtee kiertämään puolustajaa. Puolustaja taklaa kyseisen pelaajan siten, että vapaana olevaan kiekkoon ehtii ensiksi puolustavan joukkueen pelaaja. Puolustajaa tulee rangaista estämisestä. 18. Kaksi pelaajaa tappelee jäällä pelaajapenkin välittömässä läheisyydessä. Pelaajapenkillä oleva kolmas pelaaja osallistuu kiistaan pysyen koko ajan poissa jäältä. Kyseiselle pelaajalle tuomitaan käytösrangaistus. 19. Jos rangaistu pelaaja on joukkueensa kapteeni tai varakapteeni, on hänellä oikeus keskustella tuomarin kanssa rangaistuksensa perusteista. 20. Päätuomarilla on käsi ylhäällä A-joukkueelle tulevan siirretyn rangaistuksen merkiksi, kun B-joukkue pelaa kiekkoa korkealla mailalla omalla puolustusalueellaan aiheuttaen pelikatkon. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? 21. Jos hyökkäävä pelaaja on ennen kiekkoa maalialueella ja kiekko menee maaliin, ei maalia voida koskaan hyväksyä. 22. Voiko tuomari vaihtaa puolustavan joukkueen pelaajan B-pistealoituksessa väärän sijoittumisen vuoksi, jos tilanteessa hyökkäävän joukkueen aloittava pelaaja on väärin sijoittunut? 23. Mistä suoritetaan aloitus jos joukkue pelaa kiekkoa omalla puolustusalueellaan ja syyllistyy kiekon siellä ollessa maalivahdin liian aikaiseen vaihtoon?

3 24. Laukaistu kiekko kimpoaa maalivahdin torjunnan jälkeen korkealle ilmaan. Maalivahti huitaisee mailallaan putoavaa kiekkoa siten, että se menee suoraan reunuksen yli katsomoon. Maalivahdille tuomitaan pieni rangaistus pelin viivyttämisestä. 25. Tapahtumat kentällä: Ajassa 3.00 A 16 saa pienen rangaistuksen ja B 3 saa pienen rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Ajassa 3.30 A 9 saa pienen rangaistuksen koukkaamisesta. B tekee maalin rangaistuslaukauksesta ajassa Kuka pääsee pois rangaistusaitiosta. 26. Rangaistulle pelaajalle, joka tulee rangaistusaitiosta jäälle ja protestoi päätuomarin antamaa rangaistusta, tuomitaan pieni rangaistus (2 ) ja käytösrangaistus (10 ). 27. Ensimmäisen erän puolivälissä huomaat, että B-joukkueen maalivahdilla on korvakoru, joka on mielestäsi vaarallinen. Mitä teet? 28. Pelataan II-divisioonaa. Pelaajalle A7 tuomitaan pieni rangaistus ajassa ja pelaajalle B11 pieni rangaistus ajassa Muita rangaistuksia ei ole voimassa. Ottelun varsinainen peliaika päättyy tulokseen 2-2. Monellako pelaajalla joukkueet aloittavat jatkoajan? 29. Tunnistettava joukkueen pelaaja heittää pelaajapenkiltä uuden mailan joukkueensa maalivahdille. Ratkaisu? 30. Maalivahti tulee katkon aikana pelaajapenkin luo tarkoituksenaan vaihtaa rikkoutunut mailansa. Tilanteessa tuomitaan rangaistus ellei joukkue vaihda maalivahtia. 31. Mikä rangaistus tuomitaan sääntökirjan mukaan pelaajalle, joka lyötynä lyö tai yrittää lyödä takaisin? 32. Tuomitaanko rangaistus ja jos niin millainen, mikäli joukkue ei aseta erätauon jälkeen sääntöjen mukaista lukumäärää pelaajia aloittamaan erää? 33. A-joukkue pelaa vajaalukuisena pelaajan A 10 pienen rangaistuksen vuoksi. Saman joukkueen pelaajalle A8 on tulossa siirretty rangaistus, mutta ennen kuin peli katkaistaan rangaistuksen määräämiseksi, syyllistyy pelaaja A6 rikkeeseen, josta tuomitaan rangaistuslaukaus B-joukkueen hyväksi. Rangaistuslaukauksesta syntyy maali. Ratkaisu? 34. Laukaistu kiekko osuu B-pisteen tasalla olevan hyökkäävän pelaajan mailaan ja kimpoaa siitä suoraan maaliin. Tilanteessa mailan lapa on selvästi hartiatason alapuolella, mutta maalin yläriman yläpuolella. Koska kyseessä ei ole maalintekotilanne maalin välittömässä läheisyydessä, on maali säännön mukaan hyväksyttävä. 35. Pelaajalle A8 on tuomittu ottelurangaistus. Hän ei etene suoraan pukuhuoneeseen, vaikka linjatuomari onkin ohjaamassa häntä. Ratkaisu?

4 36. Säännön mukaan maalivahdilla on oikeus mennä joukkueensa pelaajapenkin luo vaihtamaan mailaansa silloin kun peli on käynnissä. 37. Pelaajapenkillä oleva tunnistettava pelaaja heittää hanskansa puolueettomalla alueella olevan kiekon suuntaan? 38. Kenttäpelaaja heittää katkenneen mailansa varren pelialueen ulkopuolelle. Ratkaisusi? 39. Puolustavan joukkueen pelaajan lyö kädellään kiekon katsomoon omalta puolustusalueeltaan. Hänelle on tuomittava 2 minuutin rangaistus. 40. Pelaaja heittää rikkoutuneen mailansa varren tyhjään kenttäkulmaukseen. Ratkaisusi? 41. Mikä rangaistus tuomitaan pelaajalle joka lähtee ensimmäisenä pelaajana kiistaan rangaistusaitiosta ja lyö kiistassa useita kertoja vastustajaansa nyrkillä kasvoihin? 42. Mikä rangaistus tuomitaan pelaajalle joka lähtee ensimmäisenä pelaajana kiistaan pelaajapenkiltä ja työntää poikittaisella mailalla vastustajansa kumoon kiistassa? 43. Minkä säännön mukaan rangaistaan pelaajaa joka lähtee kiistaan pelaajapenkiltä kuudentena pelaajana ja työntää vastustajansa nurin poikittaisella mailalla? 44. Linjatuomarilla on käsi ylhäällä A-joukkueelle tulevan siirretyn paitsion merkiksi, kun B-joukkue pelaa kiekkoa korkealla mailalla omalla puolustusalueellaan aiheuttaen pelikatkon. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? 45. Pelaaja lyö mailallaan plexiin tuohtuneena maalituomarin ratkaisuun maalin hyväksymisestä. Hänelle tuomitaan käytösrangaistus. Rangaistusaitioon mennessään hän soittaa poskeaan tuomarille saamaansa rangaistukseen tyytymättömänä, jolloin hänelle tuomitaan käytösrangaistus. Mitä tilanteessa merkitään pöytäkirjan rangaistussarakkeeseen? 46. Maalivahdin saama rangaistus on ns. kumoutuva rangaistus. Asetetaanko sijainen kentältä kärsimään kyseistä rangaistusta? 47. Hyökkäävän joukkueen pelaaja on läpiajossa. Puolustavan joukkueen maalivahti lähtee pelaajaa vastaan ja kampittaa harhautuksessaan onnistuneen rinnallaan olevan pelaajan tämän ollessa laukaisemassa kiekkoa tyhjään maaliin. Tuomitaanko tilanteesta rangaistuslaukaus?

5 48. Maalivahti heittää kilpikäsineensä kohti oman maalinsa takana olevaa kiekkoa. Ratkaisu? 49. Joukkueelle B tuomitaan samalla katkolla kaksi joukkuerangaistusta. Voiko yksi pelaaja kärsiä molemmat rangaistukset? 50. Pelaajalle on tuomittu 2+10 rangaistus selästä taklaamisesta. Rangaistusaitioon mennessään hän protestoi saamaansa rangaistusta, jolloin hänelle tuomitaan käytösrangaistus. Mitä merkitään pöytäkirjan rangaistussarakkeeseen? 51. Pelaajalle tuomitaan PRK otteluajan päätyttyä. Pöytäkirjaan rangaistuksen alkamisajaksi merkitään 60.00? 52. Sääntökirjan mukaan on rivojen eleiden käyttämisestä tuomittava joukkueen huoltajalle pelirangaistus käytöksestä (PRK). 53. Hyökkäävän joukkueen pelaaja on ennen kiekkoa maalialueella. Kyseisen pelaajan liikkuessa maalialueen läpi, kiekko kimpoaa hänen luistimestaan maaliin. Ratkaisu? 54. Jos ei-rikkonut joukkue pelaa kiekon omaan maaliinsa siirretyn rangaistuksen aikana vastustajan mailan kautta, maali hyväksytään ja siirrettynä ollut rangaistus tuomitaan normaaliin tapaan. 55. Puolustavan joukkueen pelaajalle tuomitaan rangaistus omalla puolustusalueellaan. Tämän jälkeen hyökkäävän joukkueen pelaajalle tuomitaan pieni rangaistus samalla pelikatkolla. Seuraava aloitus suoritetaan lähimmästä puolueettoman alueen aloituspisteestä. 56. Pelaajapenkillä oleva maalivahti rikkoo jäällä olevaa vastustavan joukkueen pelaajaa. Rangaistuksen voi kärsiä kuka tahansa kenttäpelaaja. 57. Jos jäällä on loukkaantunut pelaaja ja syntyy pelikatko, niin joukkueen lääkäri (tai vastaava) saa mennä jäälle hoitamaan loukkaantunutta pelaajaa ilman tuomarin lupaa. 58. Jos samalla katkolla tuomitaan samalle joukkueelle useita pieniä rangaistuksia, saa joukkueen kapteeni valita missä järjestyksessä rangaistukset kärsitään. 59. Aloituksen aikana tuomitaan yhdelle pelaajista käytösrangaistus. Toimintaohje on, että kyseisen pelaajan tilalle otetaan jäälle uusi pelaaja, mutta muita vaihtoja ei tilanteessa sallita kummallekaan joukkueelle. 60. Missä järjestyksessä merkitään pöytäkirjaan seuraavat saman pelaajan samaan aikaan saamat rangaistukset: 2, 10, 20(PRK) ja 25(OR), ja montako pelaajaa istuu näitä rangaistuksia rangaistusaitiossa, kun tilanteessa ei tuomita muita rangaistuksia, eikä aiempia rangaistuksia myöskään ole?

6 61. Mikä rangaistuksista ei kumoudu ja millä perusteella? A min 3.00 B min 3.00 A 4 2 min 3.00 B min 3.00 A min Mikä rangaistuksista päättyy ensimmäisenä? A PRK 4.00 B min 3.00 A 4 2 min 8.00 B min 3.00 maali Kuinka monella pelaajalla jatketaan maalin jälkeen ajassa 4.00? A 3 5+PRK 3.00 A 4 2 min 3.30 B 13 5+PRK 3.30 maali Kuinka monella pelaajalla joukkue A pelaa ajassa 4.00? A 1 (mv) 2 min 3.00 A 1 (mv) 10 min 3.30 A 1 (mv) 2 min 4.00 maali Missä ajassa B 9 pääsee jäälle? A 6 5+PRK 3.00 A 7 2 min 3.30 B min maali A-joukkueen pelaaja nro 7 on poistettu aloituksesta ja joukkuetta on varoitettu aloitusrikkeestä. A7 tulee aloitusympyrään jolloin hänelle on tuomittava pieni rangaistus pelin viivyttämisestä. 67. Maalin jälkeen ajassa 4.30 palaa jäälle pelaaja A8. A 8 2 min 3.00 B 6 2 min 3.00 A 10 2 min 3.50 maali 4.30

7 68. Mikä rangaistus päättyy ajassa 4.00? A 6 2 min 3.00 B 11 2 min 3.00 A 9 5+PRK 3.30 maali Vierasjoukkue saa valita ensimmäisessä erässä pelaajapenkin. 70. Ottelun viime hetkillä tehdään rike, josta on tuomittava rangaistuslaukaus. Varsinainen otteluaika loppuu ennen kuin pelikatko syntyy. Jos pelin jälkeen suoritettavasta rangaistuslaukauksesta tehdään maali, niin mikä merkitään maalintekoajaksi? 71. Pelaajalle A6 tuomitaan ottelurangaistus ajassa Pöytäkirjassa rangaistuksen päättymisajaksi merkitään ottelun päättymisaika 72. Mikä rangaistus päättyy maalista ajassa 4.50 A joukkue B joukkue A 7 2 min 3.30 B 11 2 min 3.30 B 14 5+PRK 3.40 B 19 2 min 3.50 MAALI 4.00 MAALI Kuka pääsee kentälle maalista ajassa 5.30? A min 3.00 A 9 2 min 4.00 MAALI 4.30 MAALI Ottelun jälkeisessä kättelyssä pelaaja A7 aloittaa nyrkkitappelun. Tuomitset hänelle ottelurangaistuksen (OR). 75. Maalin syntyessä ajassa 4.00 jatketaan kolmella pelaajalla kolmea pelaajaa vastaan. A 7 5+PRK 3.30 B 11 2 min 3.30 A 8 2 min 3.40 B 12 2 min 3.40 MAALI Maalivahdille tuomitaan II-divisioonan pelissä käytösrangaistus ja sijainen istuu jo rangaistuspenkillä. Maalivahdille tuomitaan nyt toinen käytösrangaistus (PRK). Ratkaisusi?

8 77. Läpiajossa oleva pelaaja kampitetaan takaapäin ja hän kaatuu jäälle. Tämän jälkeen hän nousee ylös ja laukaisee vapaasti ja häiritsemättä kohti maalia. Ratkaisu? 78. Erotuomarin ohjekirjan mukaan on rangaistuslaukausta suorittavan joukkueen maalivahdin mentävä joukkueensa pelaajapenkille muun joukkueen tavoin. 79. Joukkueiden ollessa tasalukuiset kiekko laukaistaan keskiviivan takaa. Vastustaja maalialueella oleva maalivahti yrittää pelata kiekkoa korkealla mailalla, mutta ei osu kiekkoon. Kiekko menee maaliviivan yli, ei kuitenkaan maaliin. Ratkaisu? 80. Erotuomarin mennessä ilmoittamaan syntynyttä maalia hänelle ilmoitetaan, ettei kello käynyt maalin syntyessä. Maali hylätään. 81. Aloituksen aikana päätuomari tuomitsee kummankin joukkueen pelaajalle rangaistuksen, jotka eivät vaikuta kummankaan joukkueen jäällä olevaan pelaajavahvuuteen. Joukkueet saavat tehdä normaalit vaihdot. 82. Jatkoajalla tuomitaan joukkueelle A kaksi rangaistusta ajassa Monellako pelaajalla jatketaan? 83. Pelaaja loukkaantuu keihästämisen seurauksena. Ratkaisu? 84. Maalivahti sulkee kiekon P-pisteen kaaren ja siniviivan välissä vastustajan häiritessä häntä. Ratkaisu? 85. Puolustavan joukkueen maalivahti on vaihdettu kenttäpelaajaan ja puolustavan joukkueen pelaaja lyö kädellään maalialueella jäässä olevaa kiekkoa. Tilanteesta on tuomittava maali. 86. Katkolla ajassa A-joukkueen pelatessa kolmella kenttäpelaajalla B-joukkueen neljää kenttäpelaajaa vastaan, esittää A-joukkueen kapteeni aiheettomaksi osoittautuvan varusteen mittauspyynnön. Ratkaisu? 87. Kaudella D1-junioreilla on taklaaminen sallittu. 88. A joukkueen pelaaja nro 7 on ylittänyt selvästi oman puolustusalueen. Hänellä on kiekko hallussaan. Häntä iskee takaapäin B 8 mailan lappeen kärjellä selkään. Maila on vain toisessa kädessä. A 7:n ja B joukkueen maalin välissä ei ole muita pelaajia vaan he ovat kaikki vielä A:n puolustusalueella. A 7 loukkaantuu tilanteessa ja hänet kannetaan pois kentältä. Ratkaisusi? 89. Pelikatkolla pelaajien vaihtoprosessi on päätuomari(e)n vastuulla eikä linjatuomarien tule sekaantua siihen.

9 90. Hyväksytäänkö maali jos hyökkäävä pelaaja ohjaa kiekon tarkoituksellisesti säärellään (polvisuojuksellaan) maaliin. Jalka ei tee potkuliikettä. 91. B-joukkue on vajaalukuinen pienen rangaistuksen johdosta. A-joukkueelle on tulossa rangaistus (siirrettynä) kiekon ollessa B-joukkueen puolustusalueella. B-joukkue ei halua pelata kiekkoa. PT katkaisee pelin toistuneiden pelaa huutojen jälkeen. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? 92. Kiekko osuu hyökkäävän joukkueen pelaajan liikkuvaan luistimeen ja menee maaliin. Pelaaja ei ollut tietoinen tapahtuneesta. Ratkaisu? 93. Hyökkäävän joukkueen pelaaja lyö kiekkoa kädellään. Kiekko osuu kanssapelaajan mailan varteen ja kimpoaa siitä suoraan vastustajan maaliin. Ratkaisusi? 94. A joukkueen vaihdon aikana B joukkueen pelaaja ampuu kiekon A joukkueen poistuvan pelaajan mailaan. A joukkueen poistuva pelaaja ei millään lailla pelaa kiekkoa eikä miestä. Ratkaisusi. 95. Kiekko on A:n maalialueella. Maalialueella oleva pelaaja A 7 lyö kiekon avokädellä maalialueen ulkopuolella olevalle pelaajalle A 9 joka haalii kiekon vartalonsa alle maalialueen ulkopuolella aiheuttaen pelikatkon. Ratkaisu? 96. Kenttäpelaajan maila voidaan mitata vastustajan pyynnöstä jatkoajan ja rangaistuslaukauskilpailun välissä 97. Jos maalivahdin kasvosuojukseen osuu laukaus, joka ei ole kova, ei erotuomarin tarvitse katkaista peliä. 98. Kiekon mennessä maaliin, maali on normaalilla paikalla, mutta toinen kiekko on maalikehikon alla niin, että maalikehikko ei ole täydellisesti kiinni jäässä. Ratkaisu? 99. Maalivahti on maalialueensa ulkopuolella. Vastustajan pelaajaa koskettaa maalivahtia tarpeettomasti. Ratkaisu? 100. Ottelun päättymisen jälkeen A joukkueen valmentaja tulee pukukoppiin kutsumatta. Hän ei käyttäydy törkeästi, mutta olisi halunnut kommentoida tuomaritoimintaa. Ratkaisu?

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi.

Lisätiedot

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja:

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi. Esimerkki:

Lisätiedot

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus?

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? ,EROTUOMARIKOULUTUS Kesäkysymykset 2009 vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB), kilpailusääntöjen (KS)

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja:

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: Kerho: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin?

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin? KESÄKYSYMYKSET 2015 Kaikki kysymykset vaativat avoimen vastauksen. Kaikkiin vastauksiin tulee myös merkitä sääntökohta esim. SK 111 ii. (Lyhenteet: SK=Sääntökirja, CB=Case book, KS=Kilpailusäännöt ja JS=

Lisätiedot

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 07 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Tuomareiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Ylin sarjataso, jota vihelsit viime kaudella? Kuinka monta kautta olet toiminut tuomaritehtävissä? 6. Kotijoukkue on vajaalukuinen

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2015 Nimi: Kerho: Pisteet: 4. Käytösrangaistus merkitään minuuttimääräisesti 5. Pelirangaistus merkitään minuuttimääräisesti 6. Ottelurangaistus

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 18.12.2014 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012

SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012 SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012 Vastaa kysymyksiin valitsemalla Oikein/Väärin, sen mukaisesti onko esitetty väittämä oikein vai väärin. Lisää valitsemasi vastausvaihtoehdon jälkeen se sääntökohta johon vastauksesi

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2017 2018 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO IIHF-päivitys 26.6.2017 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA

EROTUOMARIN OHJEKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2006 2010 - Toimintaohjeet ja sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 31.7.2007 Päivitetty kaudelle 2007-2008 SISÄLLYS SISÄLLYS JOHDANTO...7 KÄÄNNÖKSESTÄ...7

Lisätiedot

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika KESÄKYSYMYKSET 2017 - TUOMARIT Kaikki kysymykset ovat vaihtoehtokysymyksiä. Valitse joukosta oikea vastaus. Näet kyselyn lopuksi oman pistemääräsi. Suosittelemme ensin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin tulostettuun

Lisätiedot

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Harrastekiekko palaveri 18.9.2018 Kotka SÄÄNTÖTULKINNAT 7.10.18 1 HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka 18.9.2018 Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? 7.10.18 Suomen Jääkiekkoliitto

Lisätiedot

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ 1 - Ottelurangaistus (OR) Syykoodi määräytyy rikkeen mukaan esim. huitomisesta annettu OR merk. syykoodi 18 Mahdolliset rangaistukset Aina 5 min vajaalla Merkitään

Lisätiedot

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään SÄÄNNÖT PELIAIKA 1) Peliaika on 18 minuuttia. 2) Peliaika on juokseva. OSALLISTUJAT Pelaajat 1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään kuusi pelaajaa,

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2010 2014 - Toimintaohjeet ja säänt tötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 1.8.2011 TÄHÄN PAINOK KSEEN UUSITUT KOHDAT T ON ALLEVIIVAUKSELLA SISÄLLYS SISÄLLYS

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA

EROTUOMARIN OHJEKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2006 2010 - Toimintaohjeet ja sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 13.7.2009 Päivitetty kaudelle 2009-2010 TÄHÄN PAINOKSEEN UUSITUT KOHDAT ON KOROSTETTU

Lisätiedot

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä.

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. 2. D JUNIORIT 2.1. Taklaaminen D -ikäluokat

Lisätiedot

RANGAISTUSAITION VALVOJA

RANGAISTUSAITION VALVOJA Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille RANGAISTUSAITION VALVOJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen

Lisätiedot

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen ottelua,

Lisätiedot

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 TOIMITSIJAKURSSI 2013 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 PALVELUSIVUSTO TOIMITSIJAOHJEISTUS JA TULOSPALVELU TUOMARIN NÄKÖKULMASTA 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Pirkka Antila

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS SEURATOIMITSIJAKOULUTUS 14.9.2015 Ottelutapahtuma Ole ajoissa paikalla Valmistaudu olemaan puolueeton Ennen ottelua kertaa tehtäväsi ja siihen liittyvät säännöt Yhteistyö Toimitsija Tuomari - Toimitsija

Lisätiedot

Tampereen Jääkiekkotuomarit

Tampereen Jääkiekkotuomarit Tampereen Jääkiekkotuomarit Harrastesarjojen sääntö- ja peli-info Tampere, Varala 12.9.2018 Tilaisuuden tarkoitus Keskustellaan harrastesarjojen tuomaritoiminnasta ja mitä tulee huomioida tuomarijoukkueena.

Lisätiedot

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA 201 Varsinainen peliaika 1)... Erätauko kestää 10 minuuttia, ja sen aikana joukkueet vaihtavat pelipuolia.

Lisätiedot

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) Viimeksi muokattu: 1.09.2014 / Taru Nieminen, HaKi03 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tuomarikortillisen toimitsijaesimiehen rooli 2 2. Kirjurin toimenkuva 2 3. Kuuluttajan

Lisätiedot

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA 201 Varsinainen peliaika 1)... Erätauko kestää 10 minuuttia, ja sen aikana joukkueet vaihtavat pelipuolia.

Lisätiedot

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa.

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET KAUDELLA 2012-2013 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan näissä ikäluokissa (= 1999 ja myöhemmin syntyneet pelaajat) aina virallisia kilpailu-

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA http://www.futsal.fi/mp/db/file_library/x/img/17429/file/futsalsaannot_08.pdf Futsalin sääntömuutokset kaudelle 2010-2011 Futsalin sääntöihin on kaudelle 2010 2011 tehty melko paljon muutoksia. Tässä ohjeessa

Lisätiedot

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF EROTUOMARIN KÄSIMERKIT LAITATAKLAUS - SÄÄNTÖ 520 Lyödään nyrkillä toisen käden avoimeen kämmeneen kerran rinnan korkeudella. MAILAN PÄÄLLÄ LYÖMINEN - SÄÄNTÖ 521 Kyynärvarren

Lisätiedot

Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien).

Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien). SALIBANDYN PELISÄÄNNÖT Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien). SISÄLLYS 1 Pelialue 101 Pelikentän mitat 102 Pelikentän merkinnät 103 Maalit

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008

SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008 SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008 3 Sisällysluettelo: Pelisäännöt Kenttä 5 Varusteet 6 Joukkueet 9 Pelin säännöt 12 Hyökkäysaika 16 Rangaistuslajit ja rangaistusten määrääminen 17 Rangaistukset

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA 2 PELIAIKA 2.1 Aloitus Aloituksessa erotuomari pudottaa pallon keskipisteessä jäähän. Aloittajat, rintamasuunta vastajoukkueen

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ 1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ Yhtä aikainen käsillä lyönti lantioille. Käsimerkki on sama kaikissa kolmessa rangaistuksessa. Kun on kyseessä

Lisätiedot

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007 SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007 2 JOHDANTO On hyvin vaikeaa tehdä kaiken kattavaa sääntökirjaa, josta löytyisi vastaus jokaiseen mahdolliseen

Lisätiedot

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 Vapaapotkut Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 - Vapaapotkut 2 Vapaapotkutyypit Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Hyväksyttävä maali: suorasta vapaapotkusta vain vastajoukkueen maaliin epäsuorasta

Lisätiedot

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT KAUSI 2017-2018 KOULUTUKSELLISET TEEMAT Info joukkueille - Korkean mailan tuomitseminen - Rikkeen merkityksen ymmärtäminen - Playbook käyttöön Suomessa Korkean WWW.FLOORBALL.FI mailan tuomitseminen Sivu

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010 1) Joukkueen A maalivahti on aikeissa vapauttaa pallon peliin käsistään pompauttaen palloa kerran kentän kautta potkaistakseen pallon kohti vastustajan maalia. Vastustajan B pelaaja yrittää ja onnistuu

Lisätiedot

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT (9.6.2017) Suomen Jääkiekkoliitto - Finlands Ishockeyförbund - Finnish Ice Hockey Association Veturitie 13 H - FI-00240 Helsinki - Tel. +358 (0)10 227 0200 - www.leijonat.fi

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 IIHF-päivitys 27.3.2015 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Puoliajat Ottelu kestää (tavallisesti) kaksi 45 minuutin puoliaikaa. Näiden välissä pidetään tauko, joka ei saa ylittää 15 minuuttia.

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN

TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN Kirjurin tehtävät s. 2 Kuuluttajan tehtävät s. 2 Kuulutusohjeet s. 3 Rangaistusaition valvojan tehtävät s. 4 Kellottajan tehtävät s. 4 Pöytäkirjan täyttömalli s. 5 Kirjurin apupaperi

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Salibandyn pelisäännöt Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien) 1 PELIALUE 101 Pelikentän mitat...3 102

Lisätiedot

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN 3.9.2016 UUDET SÄÄNNÖT 1.7.2016 1. Passiivinen peli 2. 7 ken0äpelaajaa 3. Sininen kor7 4. Viimeisen 30 sekunnin sääntö 5. Loukkaantunut pelaaja PASSIIVINEN PELI Tuomarit

Lisätiedot

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT (20.9.2016) Suomen Jääkiekkoliitto - Finlands Ishockeyförbund - Finnish Ice Hockey Association Veturitie 13 H - FI-00240 Helsinki - Tel. +358 (0)10 227 0200 - www.leijonat.fi

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI 2018 13.9.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Oulun Jääkiekkotuomarit ry Toiminnanjohtaja Johanna Tauriainen 050 505 5625 nimeaja@oulunjaakiekkotuomarit.fi Puheenjohtaja Hannele

Lisätiedot

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku Uudet PelinOhjaajat 2018: 20.04. Hemmingin koulu, Masku 1: avaus 2: koulutuksen sisältö 3: Pelinohjaajan perusasiat (powerpoint esitys) ja palloliiton video 4: PO tutortoiminta, mitä se on? 5: Kaikki Pelaa

Lisätiedot

toinen liike jään tason män jälkeen kerran nyrkissä. PELAAJIEN Päätuomari vaihtamiseen.

toinen liike jään tason män jälkeen kerran nyrkissä. PELAAJIEN Päätuomari vaihtamiseen. LIITE 6 - EROTUOMARIN KÄSIMERKIT HYÖKKÄÄVÄ PELAAJAA MAALIALUEELLA - SÄÄNTÖ 5955 Rinnan korkeudella olevalla kädellä tehdään puolikaaren muo- Tä- toinen liike jään tason suuntaisesti kuvaten maalialuetta.

Lisätiedot

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006 Sääntö 7: PELIAIKA Käsitteet 1. Varsinainen peliaika: yleensä 2 * 45 min = 90 min 2. Erotuomarin määräämä lisäaika 3. Jatko-ottelu 4. Puoliaikojen välinen tauko ei yli 15 min 5. Erotuomarin rankaisuvalta

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu 2014 Copyright Suomen

Lisätiedot

LUONNOS / JI / LUONNOS

LUONNOS / JI / LUONNOS SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 1 Käännöksestä referee = päätuomari linesman = linjatuomari on-ice-official = tuomari officials = tuomaristo SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 2 SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 SISÄLLYS SÄÄNTÖ YKSI KANSAINVÄLINEN

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille Kainuun Jääkiekkotuomarit r.y. www.kaijt.net 15.12.2011 Jari Parkkila Sisältö 1 OTTELUKUULUTTAJA - MÄÄRITELMÄ JA TEHTÄVÄT... 3 2 MÄÄRÄAIKA, MÄÄRÄMUOTO... 3

Lisätiedot

Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle

Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle 2018 19 11.9.2018 Johdanto Tähän dokumenttiin on yhdistetty kaksi erillistä dokumenttia: ETV:n antamat tulkinnat ja Koulutusohjeita

Lisätiedot

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Viimeksi muokattu: 21.9.2015 1 Ohjeen sisältö SIVU 3: 1. ENNEN pelin alkua SIVU 4: 2. Joukkueen B pelaaja nro 9

Lisätiedot

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS fax. 09-4542 1420 Sivu 1/10 PELIMAAILMAN OHJEITA / KS F-juniorit: tuomarien / pelinohjaajien tulee sisäistää PeliMaailman henki. Peliä myös ohjataan: kerrotaan minkä virheen pelaaja teki, miten peliä jatketaan

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT 1 PELIKENTÄN MITAT JA MERKINNÄT 1.1 Pelikenttä Kaukalopalloa pelataan jääkaukalossa. Pelikentän pituus ei saa alittaa 45m eikä ylittää 61m. Kaukalon leveys

Lisätiedot

TiTu / KIRJURI

TiTu / KIRJURI TiTu / KIRJURI 19.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Hämeen alueen toimitsijakouluttaja Raimo Komu 0400 490 276 raimo.komu@kolumbus.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 Lue SJL:n tulospalveluohjeet,

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016 1 HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016 Helsingin Kaukalopallo ry:n virallisia pelisääntöjä noudatetaan yhdistyksen järjestämissä kaukalopallosarjoissa. Nämä pelisäännöt ovat voimassa

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 20100 Turku www.turunringette.fi

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 20100 Turku www.turunringette.fi 1(12) TOIMITSIJAT - pöytäkirjanpitäjä - kuuluttaja - ajanottaja - rangaistusaitioiden valvojat - vaihtokellonkäyttäjä - 30 sekunnin kellonkäyttäjä VÄLINEET - kellot - pilli - renkaita - sääntökirja - sarjakirja

Lisätiedot

Blues C toimitsijan opas

Blues C toimitsijan opas Blues C 2016 2017 toimitsijan opas Yleistä toimitsijatehtävistä Jokaisessa jääkiekko-ottelussa täytyy olla toimitsijoina vähintään kirjuri, ajanottaja, kuuluttaja ja kaksi rangaistusaition valvojaa, jotta

Lisätiedot

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E Toimitsijakoulutusmateriaali kaudet 2018 2019 G-E (päivitetty 1.9.2018) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Toimitsijatehtävät Toimitsija-aitiossa Pöytäkirjanpitäjä kuuluttaja Ajanottajat

Lisätiedot

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT Toimitsijavuorot ilmoitettava toimitsijoille hyvissä ajoin ennen kotiotteluita. Toimitsijatehtävät (ainakin seuraavat): Kuuluttaja Kirjuri Näyttötaulun/kellon

Lisätiedot

Kausi 2015-2016 TUOMAREIDEN TOIMINTATAVAT

Kausi 2015-2016 TUOMAREIDEN TOIMINTATAVAT TUOMAREIDEN TOIMINTATAVAT 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 I Toimintatavat Pelisääntöihin 4 Kappale 2 Kentän merkinnät 4 Kappale 3 Peliasut 5 Kappale 4 Varusteet 6 Kappale 5 Peliaika 7 Kappale 6 Joukkueet

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2006-2010 Heinäkuu 2006 Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF Alkuperäisteos: Official Rule Book 2006-2010 International Ice Hockey Federation International

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJAT 11.9.2018 Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry 14.9.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto 2 Seuratoimitsijakoulutuksen tavoite Koulutus antaa

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu 2014 Copyright Suomen

Lisätiedot

Kaukalopallosäännöt SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY

Kaukalopallosäännöt SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY KAUKALOPALLON PELISÄÄNNÖT 2015-2017 JOHDANTO Nämä ovat kaukalopallon viralliset pelisäännöt, joita tulee käyttää kaikissa kaukalopallo-otteluissa Suomessa. Nämä

Lisätiedot

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1 Seuratoimitsijakoulutus 10.10.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään HJT ry Heli Rissanen 050 400 4572 heli.rissanen@hjt.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto 3 TOIMITSIJAN

Lisätiedot

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KIRJURI TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KIRJURI TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille KIRJURI TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen ottelua, että

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Salibandyn pelisäännöt Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien) 1 PELIALUE 101 Pelikentän mitat...3 102

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi Jalkapallosääntöjen muutokset 2018 Erotuomarin jatkokurssi Merkittävimpiä muutoksia S3 - Pelaajat 3.3 Jos erotuomaria ei informoida pelaajavaihdosta Puoliaikojen välisellä tauolla Ennen jatko-ottelua Nimetty

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012 SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Johdanto 3 Määritelmät 4 Kappale 1 Kenttä.... 6 Kappale 2 Kentän merkinnät 8 Kappale 3 Peliasut 10 Kappale 4 Varusteet

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( )

KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET ( ) 1 KÄYTTÄYTYMISRANGAISTUSTEN SEURANTA JA SEURAAMUKSET (2015-2016) Joukkueet ovat velvollisia pitämään käyttäytymisrangaistusten kertymää eli ns. kymppitiliä. Mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä seurataan

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017 Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi 2017 Huomioitavaa Esitys keskittyy pääosin sisällöllisiin muutoksiin Sanamuotojen tarkennukset ja rakenteelliset muutokset jäävät osin esityksen ulkopuolelle

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet D-Naiset

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet D-Naiset Toimitsijakoulutusmateriaali kaudet 2018 2019 D-Naiset (päivitetty 4.9.2018) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Toimitsijatehtävät Pöytäkirjanpitäjä On-line tulospalvelun hoitaja (SM, Ykkösarja,

Lisätiedot

TOIMITSIJAKOULUTUS 2009-2012

TOIMITSIJAKOULUTUS 2009-2012 TOIMITSIJAKOULUTUS 2009-2012 Suomen Ringetteliitto www.ringette.fi 2 TOIMITSIJOIDEN YLEISESTI HUOMIOITAVIA ASIOITA TOIMITSIJAT VÄLINEET pöytäkirjanpitäjä kuuluttaja ajanottaja rangaistusaitioiden valvojat

Lisätiedot

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa.

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa. 1. Pelaajien tulee noudattaa seuraavia järjestyssääntöjä. Kaikkien pelaajien tulee pitää yllä reilua peliä ja hyvää urheiluhenkeä. Pöytäjääkiekko on aina ollut ja tulee aina olemaan herrasmieslaji. 2.

Lisätiedot

TOIMITSIJAKOULUTUS Pöytäkirjan täyttäminen

TOIMITSIJAKOULUTUS Pöytäkirjan täyttäminen TOIMITSIJAKOULUTUS Pöytäkirjan täyttäminen Suomen Jääkiekkoliitto ry / Erotuomarikoulutus 1 Yleistä toimitsijatehtävistä Seuran nimeämiä toimitsijoita koskevat kaikki samat säännöt ja ohjeet kuin erotuomarikortillisia

Lisätiedot

ISOT SÄÄNTÖMUUTOKSET HARJOITUSPELEIHIN. Keskeiset uuden sääntökirjan tuomat muutokset harjoituspelien sääntöihin

ISOT SÄÄNTÖMUUTOKSET HARJOITUSPELEIHIN. Keskeiset uuden sääntökirjan tuomat muutokset harjoituspelien sääntöihin ISOT SÄÄNTÖMUUTOKSET HARJOITUSPELEIHIN Keskeiset uuden sääntökirjan tuomat muutokset harjoituspelien sääntöihin Uusi sääntökirja 2014-2018 Alkavalle kaudelle on tulossa uusi sääntökirja käyttöön. Kansainvälinen

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA ALKUPOTKU JA PELIN JATKAMINEN JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 Ottelun alku Ennen ottelun alkua kenttäpuoli arvotaan kolikon heitolla. Veikkauksen voittaja saa valita kenttäpuolen. Vastajoukkue saa oikeuden

Lisätiedot

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös Erotuomarin peruskurssi 2 Yleiset periaatteet Suora ja epäsuora vapaapotku tai rangaistuspotku voidaan tuomita rikkomuksista ja sääntörikkomuksista vain, kun

Lisätiedot

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2012 2013

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2012 2013 SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2012 2013 Suomen Ringetteliitto Sääntötulkinnat 2012-2013 2 JOHDANTO On hyvin vaikeaa tehdä kaiken kattavaa sääntökirjaa,

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016 SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Johdanto 3 Määritelmät 4 Kappale 1 Kenttä.... 6 Kappale 2 Kentän merkinnät 8 Kappale 3 Peliasut 10 Kappale 4 Varusteet

Lisätiedot

Toimitsijatehtävät ottelussa

Toimitsijatehtävät ottelussa Toimitsijatehtävät ottelussa Toimitsijat ovat ottelussa samaa joukkuetta tuomareiden kanssa Jokaisessa ottelussa tehdään sääntöjen mukaan vähintään seuraavat toimitsijatehtävät Pöytäkirjan täyttö Ajanotto

Lisätiedot

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 5 Erotuomari. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 5 Erotuomari Erotuomarin peruskurssi Toimivalta Erotuomarin toimivalta siinä ottelussa, johon hänet on määrätty, alkaa hänen saapuessaan ottelupaikalle. Tämä sisältää: - oikeuden evätä osallistumasta

Lisätiedot

SPT-SALIBANDYN PELISÄÄNNÖT

SPT-SALIBANDYN PELISÄÄNNÖT SPT-SALIBANDYN PELISÄÄNNÖT Voimassa Sivu 1/39 ESIPUHE... 4 LUKU A: PELIN TARKOITUS... 5 A.1. Pelin tarkoitus... 5 A.2. Pelin valvonta... 5 LUKU B: PELIKENTTÄ... 5 B.1. Mitat (ks. liite IV)... 5 B.2. Rajat...

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 Päivitys 1.8.2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2018-2022 International Ice Hockey Federation Heinäkuu 2018

Lisätiedot