EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja:"

Transkriptio

1 EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi. Esimerkki: Pelialuetta reunustavassa laidassa olevissa ovissa on maksimiovenraoksi määritetty 0,8 senttimetriä. väärin, 0,5cm sk Vähintään toisen puolen jääkiekosta on oltava kokonaan musta. 2. Jos loukkaantunut rangaistu pelaaja palaa peliin ennen kuin hänen rangaistusaikansa on päättynyt, tuomitaan kyseiselle pelaajalle lisää pieni rangaistus. 3. Pelaajalle joka lähtee rangaistusaitiosta ennen rangaistuksensa päättymistä tarkoituksenaan vastustaa tuomariston tekemää päätöstä, tuomitaan 2 + PRK. 4. Sääntökirjan mukaan on rivojen eleiden käyttämisestä tuomittava joukkueen toimihenkilölle ottelurangaistus (OR). 5. Jos ei-rikkonut joukkue pelaa kiekon omaan maaliinsa siirretyn rangaistuksen aikana ilman että vastustaja häiritsee tilanteessa millään tavoin, maali hyväksytään ja siirrettynä ollut rangaistus tuomitaan normaaliin tapaan. 6. Tapahtumat kentällä: Ajassa 3.00 pelaajille A 16 ja B 3 tuomitaan molemmille pieni rangaistus väkivaltaisuudesta. Ajassa 3.30 pelaajalle A 9 tuomitaan pieni rangaistus koukkaamisesta. B-joukkue tekee maalin ajassa Kuka pääsee pois rangaistusaitiosta? 7. Rangaistusaition valvojan tekemän virheen takia rangaistu pelaaja joutui olemaan liian kauan rangaistusaitiossa. Vastustaja teki maalin tämän ylimääräisen ylivoimansa aikana. Hyväksytäänkö maali? 8. Rangaistusaitiossa oleva pelaaja luovuttaa oman mailansa jäällä olevalle kanssapelaajalleen, jonka oma maila on rikkoutunut. Ratkaisu. 9. Jos joukkueen toimihenkilö menee jäälle erän aikana ilman lupaa, tuomitaan hänelle 10. Jos jäällä on loukkaantunut pelaaja ja syntyy pelikatko, niin joukkueen lääkäri (tai vastaava) saa mennä jäälle hoitamaan loukkaantunutta pelaajaa ilman tuomarin lupaa. 11. Tapahtumat kentällä: Ajassa 3.00 A 16 saa pienen rangaistuksen ja B 3 saa pienen rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Ajassa 3.30 A 9 saa pienen rangaistuksen koukkaamisesta. B tekee maalin rangaistuslaukauksesta ajassa Kuka pääsee pois rangaistusaitiosta.

2 12. Jos joukkue ei aseta erätauon jälkeen sääntöjen mukaista lukumäärää pelaajia aloittamaan erää, joukkueelle tuomitaan joukkuerangaistus. 13. Jos samalla katkolla tuomitaan samalle joukkueelle useita rangaistuksia, kärsitään rangaistukset aina siinä järjestyksessä jossa ne tapahtuivat. 14. Rangaistulle pelaajalle joka tulee rangaistusaitiosta jäälle ja protestoi päätuomarin antamaa rangaistusta tuomitaan pieni rangaistus (2 ) ja käytösrangaistus (10 ). 15. Pelaajalle, joka heittää mailansa pelialueen ulkopuolelle tuomitaan pelirangaistus käytöksestä. 16. Missä järjestyksessä merkitään pöytäkirjaan seuraavat saman pelaajan samaan aikaan saamat rangaistukset: 2+2, 10, 20(PRK) ja 25(OR), ja montako pelaajaa istuu näitä rangaistuksia rangaistusaitiossa, kun tilanteessa ei tuomita muita rangaistuksia, eikä aiempia rangaistuksia myöskään ole? 17. Mikä rangaistuksista ei kumoudu? A 6 2 min 3.00 B min 3.00 A min 3.00 B 12 2 min 3.00 A min Mikä rangaistuksista ei kumoudu ja millä perusteella? A min 3.00 B min 3.00 A 4 2 min 3.00 B min 3.00 A min Tapahtuu seuraavaa: A 6 5+PRK 3.00 B 11 2 min 3.00 A 9 2 min 3.00 maali 4.00 Mikä rangaistus päättyy ajassa 4.00? 20. Kuinka monta sijaista ja kenelle sijaisia asetetaan? A min 3.00 B min+prk 3.00 A 4 2 min 3.00 B 13 5 min+prk 3.00 A 6 5 min+prk 3.00

3 21. Tapahtuu seuraavaa: A 1 (mv) 2 min 3.00 A 1 (mv) 10 min 3.30 A 1 (mv) 2 min 4.00 maali 4.20 Mihin aikaan päättyy maalivahdille tuomittu käytösrangaistus? 22. Tapahtuu seuraavaa: A PRK 3.00 A maali 3.40 A9 rangaistus päättyy maalista ajassa Tapahtumat kentällä: A 8 2 min 3.40 B 6 5 min 3.40 A 10 2 min 3.50 maali 5.00 Mikä rangaistus päättyy maalista ajassa 5.00? 24. Tapahtuu seuraavaa: A 6 2 min 3.00 B 11 2 min 3.00 A 9 5+PRK 3.30 maali 4.00 Mikä rangaistus päättyy ajassa 4.00? 25. Pelaajalle A8 on tuomittu kampituksesta pieni rangaistus. Hän ei etene suoraan rangaistusaitioon, vaikka linjatuomari onkin ohjaamassa häntä. 26. Päätuomari neuvottelee erotuomarialueella linjatuomareiden kanssa, kun pelaaja A10 tulee kyseiselle alueelle ja jää väittelemään erotuomareiden kanssa. 27. Pelaajalle A8 on tuomittu rangaistus kiistassa. Selvitetyn kiistan jälkeen hän ei etene suoraan ja välittömästi rangaistusaitioon, vaikka linjatuomari yrittääkin häntä sinne ohjata. 28. Voiko kotijoukkue valita ensimmäisessä erässä puolustettavakseen toisen kenttäpäädyn, kuin lähinnä omaa vaihtopenkkiään olevan? 29. Aloituksen aikana tuomitaan yhdelle pelaajista käytösrangaistus. Toimintaohje on, että kyseisen pelaajan tilalle otetaan jäälle uusi pelaaja, mutta muita vaihtoja ei tilanteessa sallita.

4 30. Mikä rangaistus tuomitaan pelaajalle joka lähtee ensimmäisenä pelaajana kiistaan rangaistusaitiosta? 31. Mikä rangaistus tuomitaan pelaajalle joka lähtee ensimmäisenä pelaajana kiistaan pelaajapenkiltä? 32. Mikä rangaistus tuomitaan muille kuin ensimmäiselle pelaajalle jotka lähtevät kiistaan pelaajapenkiltä? 33. Ottelun viime hetkillä tehdään rike, josta on tuomittava rangaistuslaukaus. Otteluaika loppuu ennen kuin pelikatko syntyy. Jos pelin jälkeen suoritettavasta rangaistuslaukauksesta tehdään maali, niin mikä merkitään maalintekoajaksi? 34. Pelaajalle A6 tuomitaan ottelurangaistus ajassa Mitä merkitään pöytäkirjaan rangaistuksen päättymisajaksi? 35. Maalivahdin saama rangaistus on ns. kumoutuva rangaistus. Asetetaanko sijainen kentältä kärsimään kyseistä rangaistusta? 36. Aloitus tapahtuu A-joukkueen hyökkäysalueen aloituspisteestä ja A-joukkue voittaa aloituksen 100-0, tehden maalin välittömästi aloituksen jälkeen. Tällöin takalinjatuomari ilmoittaa tuomarille, että maalin tehneellä A-joukkueella oli liian paljon pelaajia jäällä. 37. Tapahtuu seuraavaa: A 7 2 min 3.30 B 11 2 min 3.30 B 14 5+PRK 3.40 B 19 2 min 3.50 MAALI 4.00 Mikä rangaistus päättyy maalista 4.00? 38. Maalivahti heittää kiekon kohti vastustajan maalia ja kiekon saa haltuunsa hänen joukkuetoverinsa. 39. Tapahtuu seuraavaa: A min 3.00 A 9 2 min 4.00 MAALI 4.30 MAALI 5.30 Mikä on pelaajien määrä kentällä maalin jälkeen ajassa 5.30? 40. Pelaajalle B 9 tuomitaan rangaistus korkeasta mailasta. Samalla katkolla, ennen kuin B 9:n rangaistus alkaa, joukkueelle B tuomitaan joukkuerangaistus. Voiko B 9 kärsiä myös joukkuerangaistuksen?

5 41. Jos ottelun jälkeisessä kättelytilanteessa syntyy tappelu, niin onko tuomarilla mahdollisuus tuomita pelaajille muita kuin käytösrangaistuksia? 42. Tapahtuu seuraavaa: A 7 5+PRK 3.30 B 11 5+PRK 3.30 A 8 5+PRK 3.40 A 9 2 min 3.50 MAALI 4.00 Mikä rangaistus päättyy maalista 4.00? 43. Maalivahdille tuomitaan samalla pelikatkolla kaksinkertainen pieni rangaistus ja iso rangaistus sekä automaattinen pelirangaistus käytöksestä. 44. Läpiajossa oleva pelaaja kampitetaan ja kiekko jää vapaaksi. Hänen kanssapelaajansa tulee takaa, ottaa haltuunsa vapaan kiekon ja laukoo vapaasti kohti maalia, mutta kiekko ei mene maaliin. 45. Maalivahti heittää kiekon kohti vastustajan maalia ja kiekon saa haltuunsa vastustavan joukkueen pelaaja. 46. Joukkueiden ollessa tasalukuiset laukaistaan keskiviivan takaa siten, että se osuu maalikehikon pystytolppaan ja menee maaliviivan ylitse, ei kuitenkaan maaliin. 47. Erotuomarin mennessä ilmoittamaan syntynyttä maalia hänelle ilmoitetaan, ettei kello käynyt maalin syntyessä. Onko maali hyväksyttävä? 48. Jos joukkueella on kärsittävänä enemmän kuin kaksi rangaistusta ja rangaistuksia päättyy siten, että joukkueella on oikeus saada neljäs tai viides pelaaja takaisin jäälle, on joukkueella oikeus määrätä missä järjestyksessä pelaajat palaavat kentälle. 49. Toimintaohje joukkueen vaihtaessa pelaajia vaihtoajan umpeuduttua on seuraava: Vaihto takaisin, varoitus valmentajalle, toistuessa joukkuerangaistus. 50. Maalivahdin riisuessa kasvosuojuksensa saadakseen aikaan pelikatkon, on tuomarin varoitettava häntä ilmoittaen rikkeen uusimisen aiheuttavan pienen rangaistuksen. 51. Sääntökirjan mukaan tilannetta pidetään ryntäyksenä silloin, kun pelaaja ottaa vauhtia enemmän kuin kaksi askelta taklatessaan vastustajaa. 52. Keihästämisestä voidaan tuomita ottelurangaistus vain jos keihästetty pelaaja loukkaantuu.

6 53. Jos maalivahti sulkee kiekon maaliviivan ja aloitusympyröiden lähimpänä keskialuetta olevien ryhmitysmerkkien välisellä alueella ilman, että vastustaja ahdistaa häntä, on kyseiselle maalivahdille tuomittava pieni rangaistus pelin viivyttämisestä. 54. Puolustavan joukkueen maalivahti on vaihdettu kenttäpelaajaan ja puolustavan joukkueen pelaaja lyö kädellään maalialueella jäässä olevaa kiekkoa. Tilanteesta on tuomittava maali. 55. Joukkue on vaihtanut maalivahtinsa kenttäpelaajaan ja pelaajapenkillä oleva maalivahti rikkoo jäällä olevaa vastustavan joukkueen pelaajaa. Ratkaisu. 56. Katkolla ajassa A-joukkueen pelatessa kolmella kenttäpelaajalla B-joukkueen neljää kenttäpelaajaa vastaan, esittää A-joukkueen kapteeni aiheettomaksi osoittautuvan varusteen mittauspyynnön. 57. Jos sääntörikkomus edellyttää rangaistuslaukausta ja rikkeeseen liittyy pieni rangaistus, annetaan eirikkoneelle joukkueelle mahdollisuus valita joko rangaistuslaukaus tai pieni rangaistus rikkoneelle pelaajalle. 58. Syntyneellä pelikatkolla joukkue A vaihtaa pelaajiaan, mutta B joukkue jatkaa entisellä miehityksellään. Aloitustilanteessa, ennen pelin käynnistymistä, A-joukkue viivyttää aloitusta siinä määrin, että sille tuomitaan joukkuerangaistus. Rangaistuksen määrääminen antaa molemmille joukkueille oikeuden jäällä olevien pelaajien vaihtamiseen normaalien vaihtosääntöjen puitteissa. 59. Hyväksytäänkö maali tilanteessa, jossa kiekko kimpoaa erotuomarista maalin edessä olevalle hyökkäävän joukkueen pelaajalle ja hän tekee maalin? 60. Tilanteessa A-joukkue on vajaalukuinen pienen rangaistuksen johdosta. B-joukkueelle on tulossa rangaistus (siirrettynä) kiekon ollessa A-joukkueen puolustusalueella. A-joukkue ei halua pelata kiekkoa, että heidän rangaistuksestaan kuluisi mahdollisimman paljon aikaa, ja toistuneiden pelaa huutojen jälkeen päätuomari katkaisee pelin. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? 61. Hyökkäävän joukkueen pelaaja kääntää luistintaan ohjatakseen kiekon maaliin ja onnistuu aikeessaan. 62. Hyökkäävän joukkueen pelaaja lyö kiekkoa kädellään. Kiekko osuu puolustavan joukkueen pelaajaan ja hänestä suuntaa muuttaen menee maaliin. 63. Onko sallittua käyttää vastustajan ottamaa aikalisää oman joukkueen lämmittelyyn jäällä? 64. Hyökkäävän joukkueen pelaaja potkaisee kiekkoa kohti vastustajan maalia ja potkaistu kiekko osuu hänen joukkuetoverinsa mailaan josta se kimpoaa maaliin.

7 65. Rangaistuslaukausta suorittava pelaaja laukaisee kiekon suoraan päätypleksin yli. Mistä tapahtuu seuraava aloitus? 66. Kiekko on maalialueella. Maalialueen ulkopuolella oleva pelaaja haalii kiekon vartalonsa alle maalialueen ulkopuolelle aiheuttaen pelikatkon. 67. Hyökkäävän joukkueen pelaaja on ennen kiekkoa maalialueella. Kyseisen pelaajan liikkuessa maalialueen läpi, kiekko kimpoaa hänen mailastaan maaliin. 68. Jatkoajan ja rangaistuslaukauskilpailun välisellä katkolla ei suoriteta mailan tai varusteiden mittauksia. 69. Jos maalivahti poistaa kypäränsä tai kasvosuojuksensa aiheuttaakseen pelikatkon tilanteessa jossa vastustaja on läpiajossa, tuomitaan rangaistuslaukaus ei-rikkoneen joukkueen hyväksi. 70. Jos peli katkaistaan maalivahdin liian aikaisen vaihdon vuoksi, suoritetaan seuraava aloitus aina kentän keskipisteestä. 71. Siirretyn paitsiotilanteen aikana puolustavan joukkueen pelaaja laukaisee kiekon suoraan laidan yli siten, että kiekko ylittää laidan puolustusalueen kohdalla. Ratkaisu ja seuraavan aloituksen paikka? 72. Mikä rangaistus tuomitaan, jos joukkueen kapteeni lähtee pelaajapenkiltä ja tulee kutsumatta jäälle keskustelemaan erotuomarin kanssa? 73. Jos tunnistettava joukkueen toimihenkilö heittää mailan tai muun esineen pelaajapenkiltä jäälle, tuomitaan hänelle pelirangaistus käytöksestä ja hänen joukkueelleen joukkuerangaistus. 74. Jos kapteeni tai varakapteeni lähtee pelaajapenkiltä valittamaan rangaistuksesta, tuomitaan hänen joukkueelleen joukkuerangaistus. 75. Maalialueella oleva maalivahti kurottaa mailallaan kohti kiekkoa pitkän ollessa syntymässä, mutta nostaakin viime hetkellä mailansa pois kiekon edestä. 76. Voidaanko maali hyväksyä, jos hyökkäävän pelaaja taklataan maalialueellaan olevan maalivahdin päälle ja kiekko menee tämän jälkeen maaliin? 77. Pelaaja laukaisee kiekon omalta puolustusalueeltaan siten, että kiekko menee suoraan yli laidan vastustajan maalin takana oleviin suojaverkkoihin.

8 78. Kiekko on A-joukkueen puolustusalueella B-joukkueen hallussa, kun joku A-joukkueen toimihenkilöistä (tunnistamaton) heittää juomapullon kohti kiekkoa kuljettavaa B-joukkueen pelaajaa. Ratkaisu. 79. Aiheeton varusteiden mittauspyyntö aiheuttaa aina joukkuerangaistuksen. 80. Kaksi pelaajaa tappelee jäällä pelaajapenkin välittömässä läheisyydessä. Pelaajapenkillä oleva pelaaja osallistuu kiistaan pysyen koko ajan poissa jäältä. Kyseiselle pelaajalle tuomitaan käytösrangaistus. 81. Päätuomarilla on käsi ylhäällä A-joukkueelle tulevan siirretyn rangaistuksen merkiksi, kun B-joukkue pelaa kiekkoa korkealla mailalla omalla puolustusalueellaan aiheuttaen pelikatkon. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? 82. Jos hyökkäävä pelaaja on ennen kiekkoa maalialueella ja kiekko menee maaliin, ei maalia voida koskaan hyväksyä. 83. Pelaajapenkillä oleva tunnistettava pelaaja heittää mailansa oman joukkueen puolustusalueella olevan kiekon suuntaan. 84. Mistä suoritetaan aloitus jos joukkue pelaa kiekkoa omalla puolustusalueellaan ja syyllistyy kiekon siellä ollessa maalivahdin liian aikaiseen vaihtoon? 85. A-joukkueen pelaaja nro 8 on poistettu aloituksesta, mutta kiekkoa ei vielä ole pudotettu. Kun A7 viivyttelee tuomarin varoituksen jälkeen, on hänelle tuomittava pieni rangaistus pelin viivyttämisestä. 86. Maalivahti lähtee maaliltaan kohti vaihtoaitiota jättäen (tarkoituksellisesti) mailansa maalin eteen. Hänen ollessaan vielä jäällä, osuu vastustajan laukaisema kiekko maalivahdin jättämään mailaan ja kimpoaa siitä ohi maalin. Tuomarin ratkaisu. 87. Tunnistettava joukkueen pelaaja heittää pelaajapenkiltä uuden mailan joukkueensa maalivahdille. 88. Mikä rangaistus tuomitaan sääntökirjan mukaan pelaajalle, joka lyötynä lyö tai yrittää lyödä takaisin? 89. Joukkueen tunnistettu valmentaja lyö laitaa mailalla pelin ollessa käynnissä. 90. Tunnistamaton joukkueen pelaaja heittää pelaajapenkiltä juomapullon joukkueensa maalivahdille. 91. Jäällä oleva pelaaja heittää mailan puolueettomalla alueella olevan kiekon suuntaan?

9 92. Pelaajapenkillä oleva tunnistettava pelaaja heittää mailan puolueettomalla alueella olevan kiekon suuntaan? 93. Pelaaja vuotaa verta nenästään. Hän pyyhkäisee eritteet kädellään ja heittää ne vastustajaa päin. 94. Päätuomarilla on käsi ylhäällä A-joukkueelle tulevan siirretyn rangaistuksen merkiksi, kun B-joukkue pelaa kiekkoa korkealla mailalla omalla puolustusalueellaan aiheuttaen pelikatkon. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? 95. Hyökkäävän joukkueen pelaaja on läpiajossa. Puolustavan joukkueen maalivahti lähtee pelaajaa vastaan ja rikkoo läpipäässyttä pelaajaa. Tuomitaanko tilanteesta rangaistuslaukaus? 96. A-joukkue pelaa viidellä pelaajalla B-joukkueen neljää pelaajaa vastaan. Puolueettomalla alueella tapahtuvan aloituksen aikana, ennen kuin linjatuomari on pudottanut kiekon jäähän, tuomitsee päätuomari yhdelle pelaajalle molemmista joukkueista pienen rangaistuksen. Voivatko joukkueet vaihtaa jäällä olevia pelaajia ennen pelin käynnistymistä? 97. Puolustavan joukkueen pelaajalle tuomitaan rangaistus omalla puolustusalueellaan. Tämän jälkeen hyökkäävän joukkueen pelaajalle tuomitaan pieni rangaistus samalla pelikatkolla. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? 98. Jos paitsioon johtava syöttö annetaan hyökkäävän joukkueen omalta puolustusalueelta, tapahtuu seuraava aloitus syöttökohdasta. 99. Maalivahdin saadessa pienen rangaistuksen nimetään sitä kärsimään sellainen joukkueen kenttäpelaaja joka oli jäällä rikkeen tapahtumahetkellä Jos pelaaja estää vastustajaa koukkaamalla, voidaan tilanteesta tuomita erotuomarin harkinnan mukaan joko 2 min, 5 min + PRK tai OR.

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se sääntökirjan (SK) tai erotuomarin ohjekirjan (CB) kohta johon perustat vastauksesi.

Lisätiedot

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008

SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008 SJL EROTUOMARIKOULUTUS 2008 Vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB) tai kilpailusääntöjen (KS) kohta/kohdat

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja:

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2010 Vastaaja: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 TOIMITSIJOIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: Kerho: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus?

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus? ,EROTUOMARIKOULUTUS Kesäkysymykset 2009 vastaaja: Ohjeita: Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Merkitse vastauksesi lisäksi se/ne sääntökirjan (SK), erotuomarin ohjekirjan (CB), kilpailusääntöjen (KS)

Lisätiedot

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011

EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaaja: EROTUOMAREIDEN KESÄKYSYMYKSET 2011 Vastaa lyhyesti ja yksiselitteisesti. Väitteen tai toteamuksen muotoisiin tehtäviin vastataan ilmoittamalla onko väite oikein vai väärin. Kirjaa vastaukseesi

Lisätiedot

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin?

KESÄKYSYMYKSET 2015. 5. Kotijoukkue voi aloittaa ottelun kuudella ( 6 ) kenttäpelaajalla. Oikein vai väärin? KESÄKYSYMYKSET 2015 Kaikki kysymykset vaativat avoimen vastauksen. Kaikkiin vastauksiin tulee myös merkitä sääntökohta esim. SK 111 ii. (Lyhenteet: SK=Sääntökirja, CB=Case book, KS=Kilpailusäännöt ja JS=

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Tuomareiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Ylin sarjataso, jota vihelsit viime kaudella? Kuinka monta kautta olet toiminut tuomaritehtävissä? 6. Kotijoukkue on vajaalukuinen

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012

SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012 SÄÄNTÖKYSYMYKSET KESÄ 2012 Vastaa kysymyksiin valitsemalla Oikein/Väärin, sen mukaisesti onko esitetty väittämä oikein vai väärin. Lisää valitsemasi vastausvaihtoehdon jälkeen se sääntökohta johon vastauksesi

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2014 2015 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 18.12.2014 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2015 Nimi: Kerho: Pisteet: 4. Käytösrangaistus merkitään minuuttimääräisesti 5. Pelirangaistus merkitään minuuttimääräisesti 6. Ottelurangaistus

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 07 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat

EROTUOMARIN OHJEKIRJA Sääntötulkinnat SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2017 2018 - Sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO IIHF-päivitys 26.6.2017 SISÄLLYS SISÄLLYS KÄÄNNÖKSESTÄ... 4 SÄÄNTÖ 34 - KYPÄRÄ... 5 SÄÄNTÖ 41 - KENTTÄPELAAJAN

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA

EROTUOMARIN OHJEKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2006 2010 - Toimintaohjeet ja sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 31.7.2007 Päivitetty kaudelle 2007-2008 SISÄLLYS SISÄLLYS JOHDANTO...7 KÄÄNNÖKSESTÄ...7

Lisätiedot

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika

Etunimi Sukunimi Postitoimipaikka Syntymäaika KESÄKYSYMYKSET 2017 - TUOMARIT Kaikki kysymykset ovat vaihtoehtokysymyksiä. Valitse joukosta oikea vastaus. Näet kyselyn lopuksi oman pistemääräsi. Suosittelemme ensin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin tulostettuun

Lisätiedot

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry Harrastekiekko palaveri 18.9.2018 Kotka SÄÄNTÖTULKINNAT 7.10.18 1 HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka 18.9.2018 Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? 7.10.18 Suomen Jääkiekkoliitto

Lisätiedot

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ

TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ TUOMARIEN KÄSIMERKIT RANGAISTUSESIMERKKEJÄ 1 - Ottelurangaistus (OR) Syykoodi määräytyy rikkeen mukaan esim. huitomisesta annettu OR merk. syykoodi 18 Mahdolliset rangaistukset Aina 5 min vajaalla Merkitään

Lisätiedot

EROTUOMARIN OHJEKIRJA

EROTUOMARIN OHJEKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2006 2010 - Toimintaohjeet ja sääntötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 13.7.2009 Päivitetty kaudelle 2009-2010 TÄHÄN PAINOKSEEN UUSITUT KOHDAT ON KOROSTETTU

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO EROTUOMARIN OHJEKIRJA 2010 2014 - Toimintaohjeet ja säänt tötulkinnat KANSAINVÄLINEN JÄÄKIEKKOLIITTO 1.8.2011 TÄHÄN PAINOK KSEEN UUSITUT KOHDAT T ON ALLEVIIVAUKSELLA SISÄLLYS SISÄLLYS

Lisätiedot

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään SÄÄNNÖT PELIAIKA 1) Peliaika on 18 minuuttia. 2) Peliaika on juokseva. OSALLISTUJAT Pelaajat 1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään kuusi pelaajaa,

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS

SEURATOIMITSIJAKOULUTUS SEURATOIMITSIJAKOULUTUS 14.9.2015 Ottelutapahtuma Ole ajoissa paikalla Valmistaudu olemaan puolueeton Ennen ottelua kertaa tehtäväsi ja siihen liittyvät säännöt Yhteistyö Toimitsija Tuomari - Toimitsija

Lisätiedot

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä.

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä. 2. D JUNIORIT 2.1. Taklaaminen D -ikäluokat

Lisätiedot

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali kausi 2019 2020 D-Naiset (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Varmista, että hyökkäysaikakellot ovat paikoillaan

Lisätiedot

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA 201 Varsinainen peliaika 1)... Erätauko kestää 10 minuuttia, ja sen aikana joukkueet vaihtavat pelipuolia.

Lisätiedot

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa.

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa. JUNIORISÄÄNNÖT JA OHJEISTUKSET KAUDELLA 2012-2013 1. YLEISTÄ Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan näissä ikäluokissa (= 1999 ja myöhemmin syntyneet pelaajat) aina virallisia kilpailu-

Lisätiedot

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA

EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA EROTUOMARIVALIOKUNNAN ANTAMAT TULKINNAT NÄITÄ TULKINTOJA NOUDATETAAN SÄÄNTÖKIRJAN TÄYDENNYKSENÄ SUOMESSA 201 Varsinainen peliaika 1)... Erätauko kestää 10 minuuttia, ja sen aikana joukkueet vaihtavat pelipuolia.

Lisätiedot

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja 8.9.2019 Rangaistusaition hoitajat (2) RANGAISTUSAITION HOITAJA (2kpl) Rangaistusaition hoitajien tehtävänä on huolehtia siitä,

Lisätiedot

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi) Viimeksi muokattu: 1.09.2014 / Taru Nieminen, HaKi03 SISÄLLYSLUETTELO 1. Tuomarikortillisen toimitsijaesimiehen rooli 2 2. Kirjurin toimenkuva 2 3. Kuuluttajan

Lisätiedot

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1

TOIMITSIJAKURSSI 2013. 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 TOIMITSIJAKURSSI 2013 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus 1 PALVELUSIVUSTO TOIMITSIJAOHJEISTUS JA TULOSPALVELU TUOMARIN NÄKÖKULMASTA 11.11.2015 Suomen Jääkiekkoliitto / Pirkka Antila

Lisätiedot

Tampereen Jääkiekkotuomarit

Tampereen Jääkiekkotuomarit Tampereen Jääkiekkotuomarit Harrastesarjojen sääntö- ja peli-info Tampere, Varala 12.9.2018 Tilaisuuden tarkoitus Keskustellaan harrastesarjojen tuomaritoiminnasta ja mitä tulee huomioida tuomarijoukkueena.

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA http://www.futsal.fi/mp/db/file_library/x/img/17429/file/futsalsaannot_08.pdf Futsalin sääntömuutokset kaudelle 2010-2011 Futsalin sääntöihin on kaudelle 2010 2011 tehty melko paljon muutoksia. Tässä ohjeessa

Lisätiedot

RANGAISTUSAITION VALVOJA

RANGAISTUSAITION VALVOJA Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille RANGAISTUSAITION VALVOJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen

Lisätiedot

Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien).

Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien). SALIBANDYN PELISÄÄNNÖT Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien). SISÄLLYS 1 Pelialue 101 Pelikentän mitat 102 Pelikentän merkinnät 103 Maalit

Lisätiedot

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT Blues Juniors Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT OTTELUN TOIMITSIJAT JA TEHTÄVÄT OTTELUUN NIMETYT TOIMITSIJAT (ei seuravaatteissa) TOIMITSIJAVASTAAVA (1) varmistaa ennen ottelua,

Lisätiedot

Rikkeen edellytykset

Rikkeen edellytykset Sääntö 12 Kielletty peli ja epäurheilijamainen käytös Erotuomarin peruskurssi Rikkeen edellytykset 2 Seuraavien perusedellytysten tulee täyttyä, jotta rikkomusta voidaan pitää rikkeenä: pelaajan on tehtävä

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008

SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008 SUOMEN RINGETTELIITON SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET 2006-2008 3 Sisällysluettelo: Pelisäännöt Kenttä 5 Varusteet 6 Joukkueet 9 Pelin säännöt 12 Hyökkäysaika 16 Rangaistuslajit ja rangaistusten määrääminen 17 Rangaistukset

Lisätiedot

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 Vapaapotkut Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 - Vapaapotkut 2 Vapaapotkutyypit Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Hyväksyttävä maali: suorasta vapaapotkusta vain vastajoukkueen maaliin epäsuorasta

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY YHTEENVETO PELISÄÄNTÖMUUTOKSISTA 2 PELIAIKA 2.1 Aloitus Aloituksessa erotuomari pudottaa pallon keskipisteessä jäähän. Aloittajat, rintamasuunta vastajoukkueen

Lisätiedot

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03 Viimeksi muokattu: 21.9.2015 1 Ohjeen sisältö SIVU 3: 1. ENNEN pelin alkua SIVU 4: 2. Joukkueen B pelaaja nro 9

Lisätiedot

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF EROTUOMARIN KÄSIMERKIT LAITATAKLAUS - SÄÄNTÖ 520 Lyödään nyrkillä toisen käden avoimeen kämmeneen kerran rinnan korkeudella. MAILAN PÄÄLLÄ LYÖMINEN - SÄÄNTÖ 521 Kyynärvarren

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010 1) Joukkueen A maalivahti on aikeissa vapauttaa pallon peliin käsistään pompauttaen palloa kerran kentän kautta potkaistakseen pallon kohti vastustajan maalia. Vastustajan B pelaaja yrittää ja onnistuu

Lisätiedot

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille Kainuun Jääkiekkotuomarit r.y. www.kaijt.net 15.12.2011 Jari Parkkila Sisältö 1 OTTELUKUULUTTAJA - MÄÄRITELMÄ JA TEHTÄVÄT... 3 2 MÄÄRÄAIKA, MÄÄRÄMUOTO... 3

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 IIHF-päivitys 27.3.2015 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN JATKOKURSSI 2018 13.9.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Oulun Jääkiekkotuomarit ry Toiminnanjohtaja Johanna Tauriainen 050 505 5625 nimeaja@oulunjaakiekkotuomarit.fi Puheenjohtaja Hannele

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu 2014 Copyright Suomen

Lisätiedot

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1

Seuratoimitsijakoulutus Suomen Jääkiekkoliitto 1 Seuratoimitsijakoulutus 10.10.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään HJT ry Heli Rissanen 050 400 4572 heli.rissanen@hjt.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto 3 TOIMITSIJAN

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Salibandyn pelisäännöt Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien) 1 PELIALUE 101 Pelikentän mitat...3 102

Lisätiedot

Blues C toimitsijan opas

Blues C toimitsijan opas Blues C 2016 2017 toimitsijan opas Yleistä toimitsijatehtävistä Jokaisessa jääkiekko-ottelussa täytyy olla toimitsijoina vähintään kirjuri, ajanottaja, kuuluttaja ja kaksi rangaistusaition valvojaa, jotta

Lisätiedot

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT (9.6.2017) Suomen Jääkiekkoliitto - Finlands Ishockeyförbund - Finnish Ice Hockey Association Veturitie 13 H - FI-00240 Helsinki - Tel. +358 (0)10 227 0200 - www.leijonat.fi

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT

SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT SUOMEN KAUKALOPALLOLIITON KAUKALOPALLOSÄÄNNÖT 1 PELIKENTÄN MITAT JA MERKINNÄT 1.1 Pelikenttä Kaukalopalloa pelataan jääkaukalossa. Pelikentän pituus ei saa alittaa 45m eikä ylittää 61m. Kaukalon leveys

Lisätiedot

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016

HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016 1 HELSINGIN KAUKALOPALLO RY:n PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2015-2016 Helsingin Kaukalopallo ry:n virallisia pelisääntöjä noudatetaan yhdistyksen järjestämissä kaukalopallosarjoissa. Nämä pelisäännöt ovat voimassa

Lisätiedot

LUONNOS / JI / LUONNOS

LUONNOS / JI / LUONNOS SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 1 Käännöksestä referee = päätuomari linesman = linjatuomari on-ice-official = tuomari officials = tuomaristo SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 2 SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 SISÄLLYS SÄÄNTÖ YKSI KANSAINVÄLINEN

Lisätiedot

Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle

Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle Erotuomarivaliokunnan salibandyn pelisääntöjen tulkinnat ja toimintaohjeet kaudelle 2018 19 11.9.2018 Johdanto Tähän dokumenttiin on yhdistetty kaksi erillistä dokumenttia: ETV:n antamat tulkinnat ja Koulutusohjeita

Lisätiedot

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ 1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ Yhtä aikainen käsillä lyönti lantioille. Käsimerkki on sama kaikissa kolmessa rangaistuksessa. Kun on kyseessä

Lisätiedot

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT

KAUSI KOULUTUKSELLISET TEEMAT KAUSI 2017-2018 KOULUTUKSELLISET TEEMAT Info joukkueille - Korkean mailan tuomitseminen - Rikkeen merkityksen ymmärtäminen - Playbook käyttöön Suomessa Korkean WWW.FLOORBALL.FI mailan tuomitseminen Sivu

Lisätiedot

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007 SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2006 2007 2 JOHDANTO On hyvin vaikeaa tehdä kaiken kattavaa sääntökirjaa, josta löytyisi vastaus jokaiseen mahdolliseen

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA ALKUPOTKU JA PELIN JATKAMINEN JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 Ottelun alku Ennen ottelun alkua kenttäpuoli arvotaan kolikon heitolla. Veikkauksen voittaja saa valita kenttäpuolen. Vastajoukkue saa oikeuden

Lisätiedot

Kaukalopallosäännöt SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY

Kaukalopallosäännöt SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITTO RY KAUKALOPALLON PELISÄÄNNÖT 2015-2017 JOHDANTO Nämä ovat kaukalopallon viralliset pelisäännöt, joita tulee käyttää kaikissa kaukalopallo-otteluissa Suomessa. Nämä

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2006-2010 Heinäkuu 2006 Suomen Jääkiekkoliitto ry ja IIHF Alkuperäisteos: Official Rule Book 2006-2010 International Ice Hockey Federation International

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2014-2018 International Ice Hockey Federation Syyskuu 2014 Copyright Suomen

Lisätiedot

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT (20.9.2016) Suomen Jääkiekkoliitto - Finlands Ishockeyförbund - Finnish Ice Hockey Association Veturitie 13 H - FI-00240 Helsinki - Tel. +358 (0)10 227 0200 - www.leijonat.fi

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJOIDEN PERUSKURSSI 13.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajina tänään SJL:n Pohjoisen alueen toimitsijakouluttaja Eija Mämmelä 040-8413791 eija.mammela@gmail.com OJT:n toimitsijakouluttaja

Lisätiedot

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN 3.9.2016 UUDET SÄÄNNÖT 1.7.2016 1. Passiivinen peli 2. 7 ken0äpelaajaa 3. Sininen kor7 4. Viimeisen 30 sekunnin sääntö 5. Loukkaantunut pelaaja PASSIIVINEN PELI Tuomarit

Lisätiedot

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku

Uudet PelinOhjaajat 2018: Hemmingin koulu, Masku Uudet PelinOhjaajat 2018: 20.04. Hemmingin koulu, Masku 1: avaus 2: koulutuksen sisältö 3: Pelinohjaajan perusasiat (powerpoint esitys) ja palloliiton video 4: PO tutortoiminta, mitä se on? 5: Kaikki Pelaa

Lisätiedot

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS fax. 09-4542 1420 Sivu 1/10 PELIMAAILMAN OHJEITA / KS F-juniorit: tuomarien / pelinohjaajien tulee sisäistää PeliMaailman henki. Peliä myös ohjataan: kerrotaan minkä virheen pelaaja teki, miten peliä jatketaan

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012 SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Johdanto 3 Määritelmät 4 Kappale 1 Kenttä.... 6 Kappale 2 Kentän merkinnät 8 Kappale 3 Peliasut 10 Kappale 4 Varusteet

Lisätiedot

TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN

TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN TOIMITSIJAN OHJEKIRJANEN Kirjurin tehtävät s. 2 Kuuluttajan tehtävät s. 2 Kuulutusohjeet s. 3 Rangaistusaition valvojan tehtävät s. 4 Kellottajan tehtävät s. 4 Pöytäkirjan täyttömalli s. 5 Kirjurin apupaperi

Lisätiedot

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006 Sääntö 7: PELIAIKA Käsitteet 1. Varsinainen peliaika: yleensä 2 * 45 min = 90 min 2. Erotuomarin määräämä lisäaika 3. Jatko-ottelu 4. Puoliaikojen välinen tauko ei yli 15 min 5. Erotuomarin rankaisuvalta

Lisätiedot

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 20100 Turku www.turunringette.fi

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 20100 Turku www.turunringette.fi 1(12) TOIMITSIJAT - pöytäkirjanpitäjä - kuuluttaja - ajanottaja - rangaistusaitioiden valvojat - vaihtokellonkäyttäjä - 30 sekunnin kellonkäyttäjä VÄLINEET - kellot - pilli - renkaita - sääntökirja - sarjakirja

Lisätiedot

FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011

FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011 FUTSALSÄÄNTÖMUUTOKSET 2010-2011 SÄÄNTÖ 1 PELIKENTTÄ Rangaistusalue Kentän molemmissa päissä on rangaistusalue, joka merkitään kaarella kuuden (6) metrin säteellä kunkin maalitolpan ulkoreunasta ja niin,

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Salibandyn pelisäännöt Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien) 1 PELIALUE 101 Pelikentän mitat...3 102

Lisätiedot

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Puoliajat Ottelu kestää (tavallisesti) kaksi 45 minuutin puoliaikaa. Näiden välissä pidetään tauko, joka ei saa ylittää 15 minuuttia.

Lisätiedot

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös Erotuomarin peruskurssi 2 Yleiset periaatteet Suora ja epäsuora vapaapotku tai rangaistuspotku voidaan tuomita rikkomuksista ja sääntörikkomuksista vain, kun

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY JÄÄKIEKON VIRAL LLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2010-2014 Heinäkuuu 2011 Suomen Jääkiekkoliitto ry r ja IIHF Alkuperäisteos: Official Rule Book 2010-2014 International Ice Hockey Federation

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016 SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2014-2016 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Johdanto 3 Määritelmät 4 Kappale 1 Kenttä.... 6 Kappale 2 Kentän merkinnät 8 Kappale 3 Peliasut 10 Kappale 4 Varusteet

Lisätiedot

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet G-E Toimitsijakoulutusmateriaali kaudet 2018 2019 G-E (päivitetty 1.9.2018) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Toimitsijatehtävät Toimitsija-aitiossa Pöytäkirjanpitäjä kuuluttaja Ajanottajat

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi

Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi Jalkapallosääntöjen muutokset 2018 Erotuomarin jatkokurssi Merkittävimpiä muutoksia S3 - Pelaajat 3.3 Jos erotuomaria ei informoida pelaajavaihdosta Puoliaikojen välisellä tauolla Ennen jatko-ottelua Nimetty

Lisätiedot

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt Lilliputtiturnaus 2015 OTTELUIDEN PELAAMINEN PELIALUE Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on kaukalon varsinaisessa päädyssä ja vierasjoukkueen

Lisätiedot

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 12 Kielletty peli ja sopimaton käytös Erotuomarin peruskurssi 2 Yleiset periaatteet Suora ja epäsuora vapaapotku tai rangaistuspotku voidaan tuomita rikkomuksista ja sääntörikkomuksista vain, kun

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1

SEURATOIMITSIJAT Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry Suomen Jääkiekkoliitto 1 SEURATOIMITSIJAT 11.9.2018 Hannele Lamusuo, Sanna Tikkanen, Johanna Tauriainen OJT ry 14.9.2018 Suomen Jääkiekkoliitto 1 YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto 2 Seuratoimitsijakoulutuksen tavoite Koulutus antaa

Lisätiedot

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2012 2013

SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2012 2013 SÄÄNTÖJEN TULKINNAT/TARKENNUKSET JA SÄÄNTÖJEN KÄYTTÖ ERI PELITILANTEISSA KAUDELLA 2012 2013 Suomen Ringetteliitto Sääntötulkinnat 2012-2013 2 JOHDANTO On hyvin vaikeaa tehdä kaiken kattavaa sääntökirjaa,

Lisätiedot

Kausi 2015-2016 TUOMAREIDEN TOIMINTATAVAT

Kausi 2015-2016 TUOMAREIDEN TOIMINTATAVAT TUOMAREIDEN TOIMINTATAVAT 2 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 I Toimintatavat Pelisääntöihin 4 Kappale 2 Kentän merkinnät 4 Kappale 3 Peliasut 5 Kappale 4 Varusteet 6 Kappale 5 Peliaika 7 Kappale 6 Joukkueet

Lisätiedot

toinen liike jään tason män jälkeen kerran nyrkissä. PELAAJIEN Päätuomari vaihtamiseen.

toinen liike jään tason män jälkeen kerran nyrkissä. PELAAJIEN Päätuomari vaihtamiseen. LIITE 6 - EROTUOMARIN KÄSIMERKIT HYÖKKÄÄVÄ PELAAJAA MAALIALUEELLA - SÄÄNTÖ 5955 Rinnan korkeudella olevalla kädellä tehdään puolikaaren muo- Tä- toinen liike jään tason suuntaisesti kuvaten maalialuetta.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO 1.6.2017 Sisällys Noudatettavat säännöt... 3 1 Joukkueet... 3 2 Tuomarit... 3 3 Pelaajavaihdot... 3 4 Puolten arvonta... 4 5 Peliaika... 4 6 Hyökkäysaika... 4 7 Aikalisä... 4 8 Maalivahdin

Lisätiedot

E S I P A I N O S SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY ESIPAINOS VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA

E S I P A I N O S SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY ESIPAINOS VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO RY ESIPAINOS VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2010 2014 09.07.2014 Tämä esipainos on käännös kansainvälisen jääkiekkoliiton 14.6.2010 toimittamasta englanninkielisestä versiosta 2010 IIHF

Lisätiedot

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa.

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa. 1. Pelaajien tulee noudattaa seuraavia järjestyssääntöjä. Kaikkien pelaajien tulee pitää yllä reilua peliä ja hyvää urheiluhenkeä. Pöytäjääkiekko on aina ollut ja tulee aina olemaan herrasmieslaji. 2.

Lisätiedot

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017

Jalkapallosääntöjen muutokset. Erotuomarin jatkokurssi 2017 Jalkapallosääntöjen muutokset Erotuomarin jatkokurssi 2017 Huomioitavaa Esitys keskittyy pääosin sisällöllisiin muutoksiin Sanamuotojen tarkennukset ja rakenteelliset muutokset jäävät osin esityksen ulkopuolelle

Lisätiedot

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet D-Naiset

Toimitsijakoulutusmateriaali. kaudet D-Naiset Toimitsijakoulutusmateriaali kaudet 2018 2019 D-Naiset (päivitetty 4.9.2018) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Toimitsijatehtävät Pöytäkirjanpitäjä On-line tulospalvelun hoitaja (SM, Ykkösarja,

Lisätiedot

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA

JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 1 JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 Päivitys 1.8.2018 2 SÄÄNTÖKIRJA 2018-2022 Alkuperäisteos: Official Rule Book 2018-2022 International Ice Hockey Federation Heinäkuu 2018

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi G-D

Toimitsijakoulutusmateriaali. kausi G-D Toimitsijakoulutusmateriaali kausi 2019 2020 G-D (muutokset kauteen 2018-19 punaisella) Suomen Kaukalopalloja Ringetteliitto www.skrl.fi Toimitsijatehtävät Toimitsija-aitiossa pöytäkirjanpitäjä kuuluttaja

Lisätiedot

Muutokset verrattuna pelisääntöihin 2014

Muutokset verrattuna pelisääntöihin 2014 SALIBANDYN PELISÄÄNNÖT Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2018 lähtien) Muutokset verrattuna pelisääntöihin 2014 18.6.2018, Pasi Kylmämaa - uudet kohdat

Lisätiedot

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT OTTELUIDEN PELAAMINEN RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliiga kauden 2018-2019 sääntöjä seuraavin poikkeuksin. Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä mustalla kiekolla. Maalien koko

Lisätiedot

Sääntö 11 Paitsio. Erotuomarin peruskurssi. Aktiivinen osallistuminen peliin. + = Rikkomus. Paitsioasema

Sääntö 11 Paitsio. Erotuomarin peruskurssi. Aktiivinen osallistuminen peliin. + = Rikkomus. Paitsioasema Sääntö 11 Paitsio Erotuomarin peruskurssi Sääntö 11 Paitsio = Rikkomus 1 Sääntö 11 Paitsio Pelaaja on paitsioasemassa, jos hän on lähempänä vastajoukkueen päätyrajaa kuin: toiseksi alin puolustavan joukkueen

Lisätiedot

KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1

KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ ARVOSTA KAIKKIA SEN TOIMIJOITA - 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 1 KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 7.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto 2 Kunnioitamme toisiamme kaikki voittavat

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

Salibandyliiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Liitto pyrkii toiminnassaan edistämään

Salibandyliiton toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Liitto pyrkii toiminnassaan edistämään SALIBANDYN SÄÄNNÖT Suomen Salibandyliitto ry on perustettu 23.9.1985. Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka tehtävänä on salibandyn ja sählyn harrastajien edunvalvonta

Lisätiedot