Matinkylä 24.11.2013 klo 17:30 Blues Jr Blue vs. Kiekko-Vantaa

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja

MAALIANALYYSI Jääkiekon SM liiga Kari Savolainen

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIKOULUTUS/toimitsijat

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

Keimolan Kaiku ry. Turnausohje. Kivistö -turnaus. Yhteistyössä Hyundain kanssa Myyrmäkihalli Vantaa

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Lilliputtiturnaus 2015 Turnaussäännöt

Marja-Vantaa -turnaus

Kotkan jääkiekkoerotuomarit ry

8. Iso rangaistus ja siihen liittyvä rangaistus merkitään minuuttimääräisesti

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus Myyrmäkihalli Vantaa

Peli-idea Hyökkäyspeli

PELAAMISEN PERIAATTEET

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

TiTu / KIRJURI

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Hyökkäysajanottaja koulutusmateriaali. kausi D-Naiset

EROTUOMARIKOULUTUS Vastaaja:

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

2.2. Muoviset maalikupit on poistettava pelilaudoista ennen käyttöönottoa.

Jakson tarkoituksena on opetella pallon käsittelyä ja harhautusta

FC Honka P09 -turnaus

HJS E10 Sininen Kausi

SJL TOIMITSIJAKYSYMYKSET(50) 2008

1) Pelin ollessa käynnissä kummastakin joukkueesta saa olla samanaikaisesti kentällä enintään

KUULUTUSOHJEET - KOTIMAISET OTTELUT

TURNAUSSÄÄNNÖT BLUES 06 EKS EXPERT TURNAUS. Laaksolahdessa

KANSAINVÄLISEN PELIN VAATIMUKSET SJL Lasse Sampakoski

RANGAISTUSAITION VALVOJA

A-pojat vaikeuksien voittoon

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Kuuluttajan ohjeet Kainuun Jääkiekkoseuroille

Jollei näissä säännöissä ole muuta mainittu, noudatetaan D-G -ikäluokissa aina virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä.

Lämpimästi tervetuloa Kisakallioon Filmitähtien kutsuturnaukseen

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Alueet järjestävät mahdollisuuksien mukaan tässä ikäluokassa myös sellaisia sarjoja, joissa taklaamisen rajoittamissääntö on voimassa.

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

TOIMITSIJAOPAS (muokattu E-junnukiekolle sopivaksi)

SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003

TAITOKOULU OSA 7. Tervetuloa Taitokoulun seitsemännelle oppitunnille! Nyt lisätään laukaukseen tehoa ja viimeistellään kuin Selänne!

CHAMPIONS CUP

MARJA-VANTAA TURNAUS

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA

2. Pelikatkon syynä on hyökkäävän pelaajan tekemä pieneen rangaistukseen johtava rike omalla hyökkäysalueellaan. Mistä suoritetaan seuraava aloitus?

RANTALAKEUS 2019 SÄÄNNÖT

Säännöt. Pelivalmistelut

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

P TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

Ohje vaakamallisen (vanhan) pöytäkirjan täyttämiseen (junnut/iso kenttä) Harjun Kiekko 03

Aika: Perjantai Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT perusluistelu - liu ut

15m - 20m. T: kuljettaminen, pallon pysäyttäminen Kenttä: ¼ tai liikuntasali

Tervetuloa Viikingit 06 joukkueen turnaukseen Vuosaareen !

Transkriptio:

Matinkylä 24.11.2013 klo 17:30 Blues Jr Blue vs. Kiekko-Vantaa Tervetuloa seuraamaan C-junioreiden Mestiksen alkusarjan ottelua. Tänään kotijoukkue Blues Jr Blue saa vastaansa Kiekko-Vantaan. 1.erä Ja tästä se lähtee, pelaajat ovat asettuneet paikoilleen ja kiekko tippuu jäähän. Ensimmäisenä kiekkoon iskee kiinni Kiekko-Vantaa ja lähtee hyökkäykseen. Peli aaltoilee päästä päähän ja uudet kentälliset tulevat jäälle. Paitsio ja aloitus viedään keskialueelle. Hyökkäys Bluesin päätyyn ja sieltä taas K-Vantaan päätyyn. Bluesin maalivahti taitaa hieman haukotella kun K-Vantaan, vastaavasti joutuu hommiin. Sinne tulee muutama tukalakin paikka, kun vastustaja laukoo ja kiekko melkein lipuu maaliin viivaa pitkin, onneksi on K- Vantaan maalivahti tosiaankin hereillä. Muutama taklauskin nähdään; esimerkiksi tuolla K-Vantaan numero 11 Jare Juutilainen antaa painavan laitataklauksen Bluesin pelaajalle numero 71 Meo Wörlinille. Näin mennään ensimmäinen erä melkein puoleen väliin asti. Hurjaa vääntöä kulmassa, löytyykö kiekko? Peli on hieman painunut K-Vantaan päähän. Siellä se pyörii ja pyörii ja lopulta K-Vantaan pelaaja numero 23 Aki Kujala nostaa kiekon katsomoon ja tuomarilla nousee käsi ylös. Katsojat vastustavat äänekkäästi, mutta tuomari on tiukkana, ajassa 9:47 K-Vantaan ensimmäinen jäähy. Näin K-Vantaa alivoimalla. Bluesin pakkopeli pyörii, K-Vantaa pääsee purkamaan ja taas tullaan. Blues hakee vimmatusti paikkaa ja lopulta numero 59 Elmeri Jantunen tekee ratkaisevan siirron maalia kohti, mutta K-

Vantaan maalivahti numero 32 Eetu Mäkiniemi on valmiina ja nappaa kiekon helposti marjoja, marjoja katsojat huutavat. K-Vantaan alivoima kestää, ei ylivoimamaalia Bluesille. Mutta sitten, ylivoiman jälkeen Bluesin mylly pyörii, eikä K-Vantaa saa millään kiekkoa pois alueelta. Tiukka taistelu kulmassa, Blues vie voiton, no 6 Petteri Haapaniemi kuljettaa maalin taakse, syöttää suoraan maalille, josta numero 71 Meo Wörlin toimittaa kiekon perille. 1-0 ajassa 12.23. Toiseksi syöttäjäksi merkitään vielä numero 35 Jesse Ylönen. Aloitus keskelle ja homma jatkuu. Pitkään pelataan taas tasaisesti. Blues laukoo innokkaammin. K-Vantaan peli on hieman alavireistä, tuon äskeisen maalin jälkeen. N. 15 minuuttia on pelattu ja K-Vantaan maalivahti on joutunut hikoilemaan enemmän maalillaan kuin kollegansa toisessa päässä. Ja sitten, ajassa 17:38 tuomarin käsi nousee toistamiseen, Bluesille on tulossa jäähy. Numero 64 Emil Lindfors passitetaan boxiin kahdeksi minuutiksi kiinnipitämisestä. K-Vantaa ei oikein saa ylivoimaansa kuosiin. Blues pääsee kerta toisensa jälkeen purkamaan. Kunnes hieman löysin rantein pelannut K-Vantaa menettää kiekon oman päädyn aloituksessa ja Blues rokottaa, Pam, tekee alivoimamaalin. Tuotapa käyvät pojat porukalla tuulettamaan oikein kunnolla. Aika 18:57, maalin tekijä numero 58 Roni Heikurainen ja syöttäjä numero 35 Jesse Ylönen. Taululla 2-0. Erä loppuu ja summeri soi. Torjunnat Blues numero 32 Eetu Pokkinen 3 torjuntaa ja K-Vantaa numero 32 Eetu Mäkiniemi 22 torjuntaa. 2.erä Bluesin kuvio pyörii hyvin. Syötöt napsahtelevat lavasta lapaan. Alkuerä on taas pyöritty enempivoittoisesti K-Vantaan päädyssä. Välillä Vantaa kuitenkin väläyttelee ja porhaltaa raivoisaan hyökkäykseen ja vetoja alkaa tulla. Vastakarvaankin tullaan paremmin, ainakin ajoittain.

Aloitus Blues-päätyyn, se voittaa kiekon nurkkapelissä ja lähtee terävään hyökkäykseen. Jesse Ylönen no. 35 nousee laidasta ja syöttää maalin kulmalla odottavan Meo Wörlinin no. 71 lapaan, joka lusikoi kiekon reppuun. K-Vantaan maalivahti myöhästyy pikkiriikkisen, kiekko ohittaa patjan ja tupsahtaa maaliin. Ottelu on 3-0 ajassa 24:46. Nyt pitäisi K-vantaan tulla mukaan peliin. Meo Wörlinille jo toinen maali ja Jesse Ylönen on ollut mukana kaikissa Bluesin maaleissa. Pelin edetessä K-Vantaan numero 23 Aki Kujala antaa Bluesin pelaajille muutaman mojovan taklauksen. Tuo taitaa hieman tuoda ryhtiä K-Vantaan vaisuun ilmeeseen ja peli piristyy. K-Vantaalla useita hyviä tilanteita, mutta kiekko ei vain suostu uppoamaan vastustajan maaliin. Vetoja tulee kuitenkin enemmän kuin ensimmäisessä erässä ja sitä kautta myös tilanteita Bluesin maalin edessä. Myös taklauksia on enemmän. Olisiko noista lääkkeistä apua, että K-vantaa saisi toimitettua kiekkoa Bluesin maaliin ja nollansa rikki? Mutta mitäs sitten sattuukaan, ajassa 33:03 Bluesin pelaaja numero 16 Antti Palo saa aloituksessa kiekon omalla alueella. Puskee ohi heittämällä kahden K-vantaan pelaajan, joiden välissä on tilaa ja pääsee yksin läpi. Tuikkaa kiekon Eetu Mäkiniemen längistä ja Blues johtaa 4-0. Tämä ei ole nyt K-Vantaan päivä. Mikään ei näytä pelittävän. Peli pyörii pitkään keskialueella, kunnes K-Vantaan pelaaja numero 27 Vladimir Nestertcuk saa tarpeekseen ja aloittaa yhden miehen hyökkäyksen. Hän luistelee kuin tuulispää, vie kiekkoa, vetää, taklaa päädyssä, taistelee vauhdikkaasti, kunnes törmää vastustajaan ja saa kaksi minuuttia ryntäyksestä. Aika 34:56. Alivoimalla K-Vantaan nelikko pelaa hyvin. Ei suurempia ongelmia jäähyn tappamisessa. Loppuerässä ei kirjanpidollisia merkintöjä tule. K-Vantaa kuitenkin paransi otetta tähän erään. Torjunnat tässä erässä Blues 16 ja K-Vantaa 12.

3.erä Kolmas erä jatkuu samanlaisena kuin toinen erä päättyi. Painopiste on siirtynyt Bluesin hienoisesta ensimmäisen erän painostuksesta pikkuhiljaa toisen erän kautta, kolmannen erän tasapuolisempaan pelaamiseen. K-Vantaalta kuitenkin puuttuu ne maalit, maalit, vaikka paikkojakin on ollut. Ajassa 46:14 kolmannen erän ensimmäinen merkintä. Blues pelaaja numero 50 Patrik Aapro saa rangaistuksen liimattuaan liian innokkaasti. K-Vantaan pelaajan numero 24 Tomas Soinisen laitaan kiinni. 2 minuuttia laitataklauksesta. Mutta K-Vantaan ylivoima kilpistyy Blues merkkiseen siniseen seinään. Ettei vaan taulun numerot painaisi K-Vantaan poikien jalkaa. Ja sitten heti alivoiman jälkeen Blues antaa kylmää kyytiä K-Vantaalle. Aloitus Bluesin päädystä ja jo toisen kerran Blues pelaaja syöksyy K-Vantaan pelaajien ohi ja verkko soi. Yläkulma laulaa 5-0. Tällä kertaa kapellimestarina toimi no. 6 Petteri Haapaniemi ja apuja antoi arvatkaas kuka? No Ylösen Jesse tietenkin. Jesselle jo 0+4 tässä pelissä. Nyt K-vantaan pitää mennä iholle. Vaikka paikkoja on ollut, niistä pitää saada kiekot pömpeliin. No mutta, eikös se Jesse ollut tyytyväinen pöytäkirjan merkintöihin? Kun kampitti ohi mennessään K-Vantaan pelaajaa. Ajassa 48:41 tulee jäähy..vai tuleeko? Taidetaankin arpoa seuraava jäähy? Taululle ilmestyy ensin vierasjoukkueelle 5 minuuttia ja sitten kotijoukkueelle 5 minuuttia. Katsotaanpa mikä on arvonnan tulos, ja sehän on 2 minuuttia no 35 Jesse Ylönen, kampitus. K-Vantaa saa ylivoimapelinsä käyntiin ja hetken pyörittyään no. 8 Oliver Ahava vetää viivalta ja no 24 Tomas Soininen hoitelee loput. Rikkoo K-Vantaan kuparisen ja tekee avausmaalin. Ajassa 49:08 lukemat nyt 5-1. No niin, ottia tuota, piristystä on havaittavissa K-vantaan pelissä. Harmillista vaan, että maali tuli vasta nyt. Alkaa olla hieman kiirus, jos meinaa ottaa pelistä kiinni ja kaventaa kunnolla. Mutta yrittänyttä ei laiteta.. minne, no vaikka katolle?? Tästä urut auki ja verkot tötterölle.

Ja sitten, edetään taas niin kuin näyttäisi olevan tämän pelin käsikirjoitus. Hyökkäys K-Vantaan päädyssä, Blues pyörähtelee, no. 35 Jesse Ylönen nousee maalille ja naputtaa ranteella kiekon K-Vantaan maalivahdin selän taakse. Se on siinä. 6-1. 51:37 Jesse Ylöselle kiekon tarjoili no. 6 Petteri Haapaniemi. Nämä pojat ne ovat herkutelleet K-Vantaan maalin edustalla ja haukanneet aimo palan tästä kakusta. Erä jatkuu tasaisena, kummallakin muutamia hyviä paikkoja. Hieman K-Vantaan johdolla mennään, joka tekeekin erän loppuun vielä toisen maalin. Aika 59:25 Numero 13 Ron Martikainen nostaa hyökkäyksen ja yrittää syöttää maalille. Blues pelaaja pääsee väliin. Kiekko hukkuu hetkeksi kaikilta. Aki Kujala sen poimii pienellä jalkakikalla ja antaa Oliver Ahavalle joka toimittaa kiekon maalille. Maalin kulmalla odottaa namua Vladimir Nestercuk ja sipaisee sen hellästi maaliin. Loppuerä pelaillaan sävyisästi. Lopulta summeri soi ja ottelu on päättynyt. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä: Blues Jr Blue numero 32 Eetu Pokkinen 12 Kiekko-Vantaa numero 32 Eetu Mäkiniemi 13 Ottelun lopputulos: Blues Jr Blue 6 - Kiekko-Vantaa 2 Toivotamme pelaajille, tuomareille ja katsojille turvallista kotimatkaa. Matinkylä hiljenee, Laaksonen kuittaa Hyvää Yötä!