S-ryhmän myynti ja taloudellinen kehitys tammi kesäkuussa 2010

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "S-ryhmän myynti ja taloudellinen kehitys tammi kesäkuussa 2010"

Transkriptio

1 SOK Viestintä ja julkaisut (7) Tiedotusvälineille klo S-ryhmän myynti ja taloudellinen kehitys tammi kesäkuussa 2010 (S-ryhmän vähittäismyyntiluvut on ilmoitettu ilman arvonlisäveroa) Tiivistelmä S-ryhmä S-ryhmän vähittäismyynti oli tammi kesäkuussa 4 985,5 miljoonaa euroa. Vähittäismyynti kasvoi 4,0 prosenttia. Tulos (osuuskaupat + SOK-yhtymä) ennen satunnaisia eriä oli 128 miljoonaa euroa (ed. v. 74 milj. euroa). Investoinnit olivat 258 miljoonaa euroa (360 milj. euroa). Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 3,1 prosenttia ja oli 2 771,1 miljoonaa euroa. Käyttötavarakaupan myynti kasvoi 10,7 prosenttia ja oli 528,8 miljoonaa euroa. Uusia toimipaikkoja avattiin 28. Kesäkuun lopussa toimipaikkoja oli 1 626, joista 10 oli Baltiassa ja 8 Venäjällä. Alueosuuskaupat Vähittäismyynti oli 4 288,2 miljoonaa euroa. Vähittäismyynti kasvoi 5,1 prosenttia. Tulos ennen satunnaisia eriä oli 92,0 miljoonaa euroa (ed. v. 80,9 milj. euroa). SOK-yhtymä (SOK + tytäryhtiöt) Liikevaihto oli miljoonaa euroa (ed. v ). Liikevaihdosta valtaosa koostuu S-ryhmän sisäisestä hankinta- ja palvelutoiminnasta. Tulos ennen veroja oli 36,6 miljoonaa euroa (-7,1 milj. euroa). Investoinnit olivat 30,8 miljoonaa euroa (57,4 milj. euroa) SOK-yhtymän henkilömäärä lisääntyi 60 hengellä edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja oli kesäkuun lopussa SOK:n pääjohtaja Kuisma Niemelä: S-ryhmän tulos parani viime vuodesta pääasiassa käyttöomaisuuden myyntivoittojen ansiosta. Liiketoimintojen osalta tulos parani matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä autokaupassa. Käyttötavarakaupan myynti kasvoi ja erityisesti Kodin Terrojen myynti oli puolitoistakertaa edellisvuotta suurempi. Myös Prisma-ketjussa käyttötavarakauppa on käynyt vilkkaasti. Odotamme kotimaan talouden elpymisen parantavan matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä autokaupan tuloksia kotimaassa viime vuodesta. Sen sijaan maatalouskaupan tulos jää viime vuotta heikommaksi. Heinäkuun myynnin kehitykset näyttävät alustavien tietojen mukaan olevan varsin hyviä. Erityisesti päivittäistavara- ja käyttötavarakaupassa sekä matkailu- ja ravitsemiskaupassa myynnit ovat kehittyneet hyvin. Näiltä osin voidaankin toivoa hyvää kaupallista loppuvuotta.

2 SOK Viestintä ja julkaisut (7) S-ryhmän käyttötavarakauppa kasvoi ripeästi alkuvuonna S-ryhmän vähittäismyynti kasvoi alkuvuonna 4,0 prosenttia. Päivittäistavarakaupassa kasvua oli 3,1 prosenttia. Käyttötavarakauppa kasvoi ripeästi neljän uuden Kodin Terran myötä: kasvua oli 10,7 prosenttia. S-ryhmän vähittäismyynti oli tammi kesäkuussa 4 985,5 miljoonaa euroa. Siinä oli lisäystä 4,0 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Alueosuuskauppojen vähittäismyynti kasvoi 5,1 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna ja oli 4 288,2 miljoonaa euroa. Osuuskauppojen osuus S-ryhmän myynnistä oli 86,5 prosenttia ja SOK-yhtymän 13,5 prosenttia. S-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 3,1 prosenttia ja oli 2 771,1 miljoonaa euroa. Käyttötavarakauppa puolestaan kasvoi 10,7 prosenttia ja oli 528,8 miljoonaa euroa. S-ryhmän yhteenlaskettu tulos ennen satunnaisia eriä oli 128 miljoonaa euroa, kun tulos edellisenä vuonna samaan aikaan oli 74 miljoonaa euroa. Osuuskauppojen alkuvuoden tulos ennen satunnaisia eriä oli 91,6 miljoonaa euroa (ed. v. 80,8 milj. euroa). SOK-yhtymän tulos ennen veroja oli 36,6 miljoonaa euroa (-7,1 milj. euroa). S-ryhmän investoinnit olivat tammi kesäkuussa 258 miljoonaa euroa (360 milj. euroa). Uusia toimipaikkoja avattiin alkuvuonna 28. S-ryhmän toimipaikkoja oli kesäkuun lopussa S-ryhmän tulos parani viime vuodesta pääasiassa käyttöomaisuuden myyntivoittojen ansiosta. Liiketoimintojen osalta tulos parani matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä autokaupassa, pääjohtaja Kuisma Niemelä kertoo. Asiakasomistajuus Bonusjärjestelmään kuuluviin osuuskauppoihin liittyi tammi kesäkuussa uutta jäsentä. Kokonaisjäsenmäärä oli kesäkuun lopussa S-ryhmän yritysten bonusmyynti oli ensimmäisellä vuosipuoliskolla miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 3,7 prosenttia edellisen vuoden vastaavan jaksoon verrattuna. Bonusmyynnin osuus oli koko S-ryhmän myynnistä 68,7 prosenttia (67,7%). Asiakasomistajille maksettiin Bonusta 155,7 miljoonaa euroa, kasvua edellisen vuoden vastaavaan aikaan kertyi 3,1 prosenttia.

3 SOK Viestintä ja julkaisut (7) S-ryhmän vähittäismyynti liiketoiminta-alueittain (alv 0%) Milj. euroa Muutos % Milj. euroa Muutos % Marketkauppa* 3 027,0 5, ,3 3,0 Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa 738,5 14,3 407,9 12,4 Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa 157,4 3,0 78,3 4,9 Matkailu- ja ravitsemiskauppa* 347,8 0,4 178,5 0,9 Auto- ja autotarvikekauppa 248,5 0,6 129,4 12,1 Maatalouskauppa 461,7 7,2 301,8 0,7 Muut 4,6 30,7 2,3 21,7 S-ryhmä yhteensä* 4 985,5 4, ,5 4,1 (*sisältää lähialueiden vähittäismyynnin) Marketkauppa S-ryhmän marketkaupan myynti kasvoi tammi kesäkuussa 5,1 prosenttia. Tähän sisältyvät Prismojen, S-marketien, Sale- ja Alepa-myymälöiden, Kodin Terrojen sekä muiden marketkaupan yksiköiden päivittäistavara- ja käyttötavaramyynnit. Market-toimipaikat lisääntyivät 21:llä ja kesäkuun lopussa niitä oli yhteensä 839. Pietarissa avattiin viides Prisma toukokuussa, ja syyskuussa on vuorossa jo kuudes. Lähialueilla avataan lisäksi loppuvuodesta Prismat Viron Narvaan ja Tarttoon sekä Liettuan Kaunasiin. Kodin Terrojen myynti lähes puolitoistakertaistui edellisvuoden vertailujaksosta. Alkuvuonna avattiin neljä uutta yksikköä, ja kesäkuun lopussa Kodin Terroja oli jo kymmenen. Seuraava Kodin Terra avataan elokuussa Rovaniemelle. Käyttötavarakaupan myynti kasvoi ja erityisesti Kodin Terrojen myynti oli puolitoistakertaa edellisvuotta suurempi. Myös Prisma-ketjussa käyttötavarakauppa on käynyt vilkkaasti, pääjohtaja Niemelä kertoo. Liikennemyymälä ja polttonestekauppa Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan myynti kasvoi alkuvuonna 14,3 prosenttia. Toimipaikkoja oli kesäkuun lopussa 213 ja kaikki S-ryhmän jakelupisteet huomioiden 407.

4 SOK Viestintä ja julkaisut (7) Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan vähittäismyynti laski 3,0 prosenttia. Sokos-tavarataloja oli kesäkuun lopussa 22 ja Emotion-myymälöitä 19. Matkailu- ja ravitsemiskauppa Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuja ovat Sokos Hotels, Radisson Blu Hotels, Holiday Club Spa Hotels sekä lukuisat ravintolaketjut. Vähittäismyynti pysyi lähes ennallaan, laskua oli 0,4 prosenttia. Hotelleja oli 64 kesäkuun lopussa ja erillisiä ravintolatoimipaikkoja oli 267. Kun otetaan huomioon muiden toimipaikkojen yhteydessä olevat yksiköt, niin ravintolatoimipaikkoja oli yhteensä 781. Auto- ja autotarvikekauppa Autokaupan toimipaikkoja oli 41 kesäkuun lopussa. Autokauppa on käynyt alkuvuonna viime vuotta vilkkaammin. Tammi kesäkuun luvuissa myynnin kasvu ei vielä näy, vaikka huhti kesäkuussa kasvua oli jo 12,1 prosenttia. Maatalouskauppa Maatalouskaupan myynti pieneni 7,2 prosenttia. Maatalouskaupan ketjuja ovat Agrimarketit, S- Rautamarketit ja Multasormi-myymälät. Maatalouskaupan toimipaikkoja oli kesäkuun lopussa yhteensä 137. Lähialueet Lähialueiden liiketoimintojen vähittäismyynti oli 115,9 miljoonaa euroa, jossa on lisäystä 28,5 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Lähialueiden päivittäistavarakaupan myynti oli 83,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi 34,5 prosenttia erityisesti Pietarin, Riian ja Vilnan uusien myymälöiden johdosta. Pietarin Prismojen myynti ja tulos on kehittynyt edelleen hyvin. Myös Pietarin hotelliemme käyttöaste nousi voimakkaasti edellisvuodesta. Toisaalta taantuma painoi Baltian maiden marketkaupan ja Tallinnan hotellitoiminnan tulokset hieman edellisvuotta huonommiksi, Niemelä sanoo. Toimipaikat S-ryhmän toimipaikkoja oli kesäkuun lopussa yhteensä 1 626, joista Venäjällä 8 ja Baltiassa 10. SOK-yhtymä (SOK + tytäryhtiöt) SOK-yhtymän liikevaihto oli tammi kesäkuussa 4 423,6 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 5,1 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Liiketoimintayhtiöiden liikevaihto oli suuruudeltaan 782,1 miljoonaa euroa, jossa oli laskua 2,2 prosenttia. Tulos ennen veroja oli 36,6 miljoona euroa ( 7,1 milj. euroa) ja operatiivinen tulos 3,2 miljoonaa euroa ( 10,4 milj. euroa).

5 SOK Viestintä ja julkaisut (7) SOK-yhtymän henkilömäärä kasvoi 60:lla edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna ja oli kesäkuun lopussa Tähän vaikutti Pietarin Prisma-verkoston laajenemisen lisäksi lähinnä kevään aikana palvelukseen tulleet kesätyöntekijät. SOK-yhtymän käyttöomaisuusinvestoinnit olivat 30,8 miljoonaa euroa (57,4 milj. euroa). SOK-yhtymän tuloksen parantumisen taustalla ovat edellisvuonna aloitettu toiminnan tehostaminen ja kulujen säästäminen sekä Maan Auton ja Kilon logistiikkakeskuksen kiinteistön myynneistä syntyneet myyntivoitot. Liiketoiminnoissa erityisesti matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä autokauppa tekivät edellisvuotta paremmat tulokset, pääjohtaja Niemelä toteaa. SOK-yhtymän liikevaihto ja operatiivinen tulos Marketkauppa SOK-yhtymällä on marketkauppaa Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä Pietarissa. Pietariin avattiin toukokuussa viides Prisma. Investoinnit lähialueilla jatkuvat, kun Pietarissa, Narvassa, Tartossa ja Kaunasissa avataan uudet yksiköt kuluvan vuoden aikana. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 28,4 prosenttia ja oli 98,8 miljoonaa euroa. Marketkaupan operatiivinen tulos oli 11,0 miljoonaa euroa ( 10,0 milj. euroa). Tulos oli hieman viimevuotista alhaisempi johtuen Baltian talouden taantumasta. Toisaalta Pietarin yhtiön tulos oli selvästi viime vuotta parempi. Matkailu- ja ravitsemiskauppa Matkailu- ja ravitsemiskaupan liikevaihto kasvoi 0,3 prosenttia edellisvuodesta ja oli 123,4 miljoonaa euroa. Operatiivinen tulos oli 9,4 miljoonaa euroa ( 17,6 milj. euroa). Suomessa matkailu- ja ravitsemiskauppaa harjoittaa Sokotel Oy. Sen liikevaihto laski 2,2 prosenttia. Tähän vaikuttivat muun muassa yleinen taloudellinen tilanne ja Radisson Blu Espoon kiinniolo peruskorjauksesta johtuen. Sokotel Oy:n tulos parani, sillä kustannusten joustoherkkyys suhteessa myyntiin on parantunut edellisestä vuodesta johtuen yhtiössä tehdyistä kehittämis- ja säästötoimenpiteistä. Tallinnassa hotellitoiminnan liikevaihto pysyi viime vuoden tasossa. Talouden taantuma on laskenut huoneiden keskihintoja, mikä pienensi hieman tulosta. Pietarin hotellitoiminta kasvoi 64,3 prosenttia, mikä on seurausta kohonneesta käyttöasteesta. Kohonnut liikevaihto paransi tulosta selvästi viime vuoteen verrattuna. Toimialan päivitetyt ennusteet vuodelle 2010 ovat heikommat kuin alkuvuonna tehdyt ennusteet. Heinäkuussa toteutetun ravintolaruoan arvonlisäveron alentamisen odotetaan voimistavan ravitsemiskaupan kysyntää vasta vuonna Auto- ja autotarvikekauppa SOK-yhtymän auto- ja autotarvikekaupan liikevaihto laski edellisen vuoden vastaavasta jaksosta viisi prosenttia, mutta oli tavoitellulla tasolla. Liikevaihtoa laskivat autoveron kirjauskäytännön muutos sekä maahantuonnin liikevaihdon sisältyminen autokaupan lukuihin ainoastaan neljältä

6 SOK Viestintä ja julkaisut (7) kuukaudelta maahantuontiyhtiön myynnin seurauksena. Vähittäiskaupan vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi noin seitsemän prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Uusien henkilöautojen kokonaismarkkina kasvoi 19,9 prosenttia, mutta vaihtoautomarkkina jäi jälkeen noin kaksi prosenttia edellisestä vuodesta. Auto- ja autotarvikekaupan ensimmäisen vuosipuoliskon operatiivinen tulos 2,1 miljoonaa euroa oli edellistä vuotta ( 8,0 milj. euroa) merkittävästi parempi. Kuluvan vuoden tuloksen ennakoidaan olevan edelleen tappiollinen, mutta edellistä vuotta selvästi parempi. Maatalouskauppa Maatalouskaupan liikevaihto väheni 7,0 prosenttia ja oli 445,3 miljoonaa euroa. Lasku johtui etupäässä maatalouden tuotantotarvikkeiden kysynnän heikentymisestä. Liikevaihdon laskun seurauksena tulos 3,6 miljoonaa euroa oli edellistä vuotta (7,2 milj. euroa) heikompi, mutta selkeästi positiivinen. Hankintatoiminta Hankintatoiminnan liikevaihto kasvoi 18,2 prosenttia ja oli 2 720,4 miljoonaa euroa. Hankintatoiminnan yhteenlaskettu tulos oli 6,1 miljoonaa euroa (2,1 milj. euroa). Aiemmin käyttötavaroiden hankinta- ja logistiikkapalveluista vastannut Intrade Partners Oy sulautettiin Inex Partners Oy:öön Sekä päivittäistavara- että käyttötavaramyynti kasvoivat kahdeksan prosenttia. Meira Nova Oy:n liikevaihto pieneni hieman edellisvuodesta, vaikka asiakasryhmistä S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskauppa ja julkinen sektori ovat kasvaneet hyvin alkuvuonna. North European Oil Trade Oy:n liikevaihto kasvoi merkittävästi edellisvuoteen verrattuna johtuen öljytuotteiden hintojen noususta. Kaikkien hankintayhtiöiden tulokset ylittivät edellisen vuoden tason. Pankkitoiminta S-ryhmään kuuluvan S-Pankin kasvu jatkui alkuvuoden aikana. S-Pankki teki tammi-kesäkuussa 3,6 miljoonan euron tuloksen. Vuotta aikaisemmin tulos vastaavalta ajalta oli 2,2 miljoonaa euroa. Yksityisasiakkaiden talletusten määrä kasvoi keskimäärin 20 miljoonalla eurolla kuukausittain. Kesäkuun lopussa yksityishenkilöillä oli miljoonaa euroa talletuksia S-Pankissa. S-Pankin myöntämien luottojen määrä nousi 361 miljoonaan euroon. Luottojen määrää kasvatti huomattavasti maaliskuun alussa Citibankista S-Pankkiin siirtynyt luottokanta.

7 SOK Viestintä ja julkaisut (7) S-Pankki myönsi kuukausittain keskimäärin yli S-Etukortti Visaa. S-Pankin myöntämien Visojen määrä ylitti toukokuussa kortin rajan. Kesäkuun lopussa Visa-kortteja oli myönnetty kappaletta. S-Pankin asiakasmäärä kasvoi asiakkaaseen. S-Pankin asiakkaista oli ottanut verkkopankin käyttöönsä kesäkuun loppuun mennessä. Näkymät loppuvuodelle SOK-yhtymän operatiivinen tulos tulee olemaan koko vuoden osalta edellisen vuoden tasolla, pääjohtaja Kuisma Niemelä arvioi. - Odotamme kotimaan talouden elpymisen parantavan matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä autokaupan tuloksia kotimaassa viime vuodesta. Sen sijaan maatalouskaupan tulos jää viime vuotta heikommaksi. Heinäkuun myynnin kehitykset näyttävät alustavien tietojen mukaan olevan varsin hyviä. Erityisesti päivittäistavara- ja käyttötavarakaupassa sekä matkailu- ja ravitsemiskaupassa myynnit ovat kehittyneet hyvin. Näiltä osin voidaankin toivoa hyvää kaupallista loppuvuotta. Venäjän talouden elpyminen parantaa Niemelän mukaan puolestaan SOK-yhtymän Pietarin marketkaupan ja matkailu- ja ravitsemiskaupan tuloksia. Baltian taloustilanne on edelleen epävarma, mikä pitää tulokset siellä heikkoina. Lisätietoja: Pääjohtaja Kuisma Niemelä, SOK, p Hallintojohtaja, CFO, Jari Annala, SOK, p SOK-yhtymän osavuosikatsaus on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa Tammi syyskuun vähittäismyynti julkistetaan

SOK Viestintä ja julkaisut (6)

SOK Viestintä ja julkaisut (6) Viestintä ja julkaisut 18.2.2010 1 (6) Tiedotusvälineille 18.2.2010 Julkaisuvapaa klo 13.00 S-ryhmän vuosi 2009 S-ryhmä kokonaisuudessaan Vähittäismyynti oli 11 686,8 miljoonaa euroa (11 820,6 milj. euroa).

Lisätiedot

S-ryhmä teki ennätystuloksen - asiakasomistajat keskittivät ostojaan entistä enemmän

S-ryhmä teki ennätystuloksen - asiakasomistajat keskittivät ostojaan entistä enemmän S-ryhmä teki ennätystuloksen - asiakasomistajat keskittivät ostojaan entistä enemmän Liiketoiminnallisesti vuosi 2004 oli historian paras 100-vuotisjuhlia viime vuonna viettäneelle S-ryhmälle. Koko ryhmän

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2010 23.7.2010 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Paraneva asiakastyytyväisyys ja tehokkuus tuovat tulosta Keskon liikevaihdon positiivinen kehitys vahvistui ja tulos parani selvästi

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2012

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2012 SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2012 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen bruttokansantuotteen kasvu oli viime vuonna kohtuullista. Tilastokeskuksen tarkastetun ennakkotiedon mukaan kansantuotteen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus. Tammi-kesäkuu 2013 24.7.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus. Tammi-kesäkuu 2013 24.7.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2013 24.7.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon kannattavuus parani alkuvuonna Keskon liikevaihto 4,6 mrd. euroa, kehitys -4,2 % Kulutuskysyntä heikentynyt kaikilla toimialoilla,

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2014 22.7.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä tammi-kesäkuussa edellisen vuoden tasolla Keskon liikevaihto oli 4,5 mrd., kehitys

Lisätiedot

Tilinpäätös Tammi-joulukuu 2009 5.2.2010

Tilinpäätös Tammi-joulukuu 2009 5.2.2010 Tilinpäätös Tammi-joulukuu 29 5.2.21 Keskon osavuosikatsaus 1-12/29 Vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta kaikkien toimialojen tulos positiivinen K-ruokakauppojen päivittäistavaramyynti kasvoi +5,6

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS. S-ryhmän kehitys 1.1. 30.6.2006

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS. S-ryhmän kehitys 1.1. 30.6.2006 SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Vuoden 2006 alussa maailmantalous on jatkanut nopeaa kasvuaan. Kasvu on ollut nopeaa erityisesti. Kiinassa, Intiassa ja Venäjällä. Myös

Lisätiedot

Kokkolan uusi K-citymarket avattiin 11.4.2013. Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2013 25.4.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Kokkolan uusi K-citymarket avattiin 11.4.2013. Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2013 25.4.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Kokkolan uusi K-citymarket avattiin 11.4.2013 Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2013 25.4.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Myynti alkuvuonna odotetun mukainen, liikevoitto suunniteltua parempi Keskon liikevaihto

Lisätiedot

Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys.

Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys. Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys. Esityksessä tarvittavat tekstit ja kuvat löytyvät harjoituskansiosta. 1. Aloita uusi esitys 2. Lisää esitykseen teksti tiedostosta HOK_esitys_teksti.doc Lisää Diat

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon tulos parani edellisestä vuodesta Keskon liikevaihto 9,3 mrd., kehitys -3,8 % Tulos parani selvästi edellisestä vuodesta

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.7.2015

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.7.2015 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.7.2015 1 KESKEISET TAPAHTUMAT Q2 K-ruokakauppojen markkinaosuuden arvioidaan kasvaneen Rauta- ja erikoiskaupan kannattavuuden paraneminen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 22.10.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki. Q3 2014 Media- ja analyytikkoinfo Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 22.10.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki. Q3 2014 Media- ja analyytikkoinfo Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 22.10.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki 1 Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi Mikko Helander Kesko Oyj:n hallitus on nimittänyt Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi ja Keskokonsernin

Lisätiedot

Osuuskauppa Maakunta. Hallituksen toimintakertomus tilivuodelta S-ryhmän kehitys

Osuuskauppa Maakunta. Hallituksen toimintakertomus tilivuodelta S-ryhmän kehitys 1 Osuuskauppa Maakunta Hallituksen toimintakertomus tilivuodelta 2018 S-ryhmän kehitys 1.1. 31.12.2018 S-ryhmän muodostavat osuuskaupat ja SOK tytäryhtiöineen. S-ryhmän veroton vähittäismyynti oli vuonna

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2010 27.4.2010 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2010 27.4.2010 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 21 27.4.21 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon osavuosikatsaus 1-3/21 Keskon tulos parani edelleen. K-ruokakauppojen terveen markkinaosuuden kasvu vahvistui. Ruokakeskon

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2009

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2009 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2009 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS Kaupan yleinen toimintaympäristö 2009 Taloudellisen toimeliaisuuden heikkeneminen jatkui ennen näkemättömän voimakkaana vuoden

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2009 24.7.2009. Q2 2009 Media- ja analyytikkoinfo 24.7.2009 MHa

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2009 24.7.2009. Q2 2009 Media- ja analyytikkoinfo 24.7.2009 MHa Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 29 24.7.29 Sivu 1 Keskon osavuosikatsaus 1-6/29 Ruokakeskon kasvu yli markkinakehityksen ja kannattavuus edellisvuotta parempi Rautakeskon kustannuksia ja varastoja onnistuttiin

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2014 24.4.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä parani ja oli 19,1 milj. Keskon liikevaihto 2,1 mrd., kehitys -1,4 % Myynti kasvoi

Lisätiedot

Puolivuosikatsaus Q2/ Pääjohtaja Mikko Helander

Puolivuosikatsaus Q2/ Pääjohtaja Mikko Helander Puolivuosikatsaus Q2/2017 27.7.2017 Pääjohtaja Mikko Helander Keskeiset asiat Q2/2017 Päivittäistavarakaupassa jatkui hyvä myynnin ja kannattavuuden kehitys Rakentamisessa ja talotekniikassa yritysasiakaskaupassa

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2003 (6 KK) Konsernin liikevaihto laski 1,2 % 53,60 (54,27) milj. euroon ja liikevoitto oli 3,82 (3,92) milj.

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2011

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2011 SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2011 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen bruttokansantuote (BKT) kääntyi ripeään kasvuun vuoden 2010 aikana. Viennin vetämä kasvu on jatkunut vahvana myös alkuvuonna.

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS AJALTA Julk

TOIMINTAKATSAUS AJALTA Julk Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa -konserni TOIMINTAKATSAUS AJALTA 1.1-30.6.2017 Julk. 3.8.2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen talous jatkoi alkuvuoden aikana kasvuaan. Pitkän odotuksen jälkeen vientinäkymät

Lisätiedot

Sok-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2012

Sok-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2012 1 Sok-yhtymä Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2012 Hallituksen toimintakertomus TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Yleinen markkinakehitys oli vuonna 2012 hyvin kaksijakoinen. Alkuvuotta hallitsi toiveikas usko talouden

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Suominen Yhtymä Oyj

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Suominen Yhtymä Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 3.6.211 Esitys 18.7.211 18.7.211 1 Suomisen H1 lyhyesti Liikevaihto +4%, raaka-ainehinnat ainehinnat tasoittuivat, positiivinen kassavirta Milj. Q2/211 Q2/21 Q1-Q2/211 Q1-Q2/21 21

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS men hotelleissa kirjattiin 14,8 miljoonaa yöpymistä marraskuun loppuun mennessä. Yöpymisten määrä kasvoi 4,2 prosenttia. Anniskeluravintoloiden

Lisätiedot

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2006 ESITYS 26.4.2006 Liikevaihdon jakauma 1-3/2006 49,2 milj. euroa Joustopakkaukset 18,6 milj. euroa 38 % Kosteuspyyhkeet 34 % Kuitukankaat 28 % Pyyhkeet

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 7.11.2002 klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2002 - Elektroniikka-alan taantuma jatkunut Suomessa - Liikevaihto 17,7 milj. euroa 1-9/02

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS Kaupan yleinen toimintaympäristö 2011 Kaupan toimintaympäristö oli viime vuonna luonteeltaan selkeän kaksijakoinen. Alkuvuonna

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 29 28.4.29 Keskon osavuosikatsaus 1-3/29 Ruokakeskolla vakaa kasvu- ja kannattavuuskehitys Kysyntä heikkeni erityisesti rautakaupassa sekä auto- ja konekaupassa Liiketoiminnan

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 215 TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND 23.1.215 1 KESKEISET TAPAHTUMAT Q3 Toimenpiteet päivittäistavarakaupan kilpailukyvyn vahvistamiseksi ovat edenneet suunnitellusti

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009

OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009 OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009 TAMMI-MAALISKUU 2009 Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila: Vuoden ensimmäinen neljännes oli erittäin haasteellinen vaikean markkinatilanteen vuoksi. Liikevaihto laski ja tulos heikkeni

Lisätiedot

Tiede palveluyhteiskunnan kehittämisessä

Tiede palveluyhteiskunnan kehittämisessä 1 Tiede palveluyhteiskunnan kehittämisessä Kehitysjohtaja Harri Miettinen Tiedefoorumi 2010 19.5.2010 Kauppa luo varallisuutta yhteiskuntaan Bruttokansantuoteosuudet 2008 14,0 12,8 Metalli- ja elektroniikkateollisuus

Lisätiedot

Tilinpäätös Media- ja analyytikkoinfo Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Tilinpäätös Media- ja analyytikkoinfo Pääjohtaja Matti Halmesmäki Tilinpäätös Media- ja analyytikkoinfo Pääjohtaja 2.2.2012 Keskolla kannattavan kasvun vuosi K-ryhmän vuoden 2011 vähittäismyynti oli 11,8 mrd. euroa, kasvua +7,2 % (alv 0 %) Kesko-konsernin liikevaihto

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS YLEISTÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS YLEISTÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2007 YLEISTÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2007 on laadittu suomalaisen kirjanpito- ja yhteisölainsäädännön mukaisesti. SOK-yhtymä siirtyy vuonna 2007 taloudellisessa raportoinnissaan

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS 1.1.-30.6.2014 OSUUSKAUPPA KEULA

TOIMINTAKATSAUS 1.1.-30.6.2014 OSUUSKAUPPA KEULA TOIMINTAKATSAUS 1.1.-30.6.2014 OSUUSKAUPPA KEULA KAUPAN YLEINEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ Suomen talouden kehitys on jatkunut vaisuna ja odotettuakin heikompana. Kokonaistuotanto on edelleen supistunut alkuvuonna

Lisätiedot

LÄNNEN TEHTAAT OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.10.2000 KLO 9.00

LÄNNEN TEHTAAT OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.10.2000 KLO 9.00 LÄNNEN TEHTAAT OYJ PÖRSSITIEDOTE 11.10.2000 KLO 9.00 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.8.2000 Lännen Tehtaiden tammi-elokuun liikevaihto kasvoi 28 prosenttia ja oli 1 018,1 miljoonaa markkaa (1999: 797,1 Mmk). Tulos

Lisätiedot

KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER

KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER 3.2.2016 1 KESKEISET ASIAT VUONNA 2015 Päivittäistavarakaupassa vakaa markkina-asema ja hyvä kannattavuus Rauta- ja sisustuskaupan kannattavuus parani selvästi Keskon uusi

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu Pääjohtaja Mikko Helander

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu Pääjohtaja Mikko Helander Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2014 10.2.2015 Pääjohtaja Mikko Helander Q4 2014 Tilinpäätöstiedote 10.2.2015 1 Keskeiset tapahtumat Keskon kannattavuus pysyi hyvällä tasolla vaikeasta markkinatilanteesta

Lisätiedot

S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa

S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa 1 S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa 27.10.2011 SOK Mari Junnila S-ryhmän rakenne 2 S-ryhmän henkilöstötyö Toiminnan tarkoitus Osaava ja sitoutunut henkilöstö toteuttaa asiakaslupauksemme ja S-ryhmän

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-3/2012. Mika Ihamuotila

Osavuosikatsaus 1-3/2012. Mika Ihamuotila Osavuosikatsaus 1-3/2012 Mika Ihamuotila 9.5.2012 Agenda 1) Kauden tapahtumat: Ensimmäisen vuosineljänneksen kehitys vastasi pitkälti yhtiön odotuksia. Kaudella avattiin yksi oma myymälä Suomessa. 2) Liikevaihto:

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 29 22.1.29 Keskon osavuosikatsaus 1-9/29 Ruokakaupan kasvu yli markkinakehityksen ja kannattavuus edelleen hyvällä tasolla Käyttötavarakaupassa K-citymarketin ja Intersportin

Lisätiedot

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018 Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 218 23.8.218 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Puolivuosikatsaus 218 Q2/218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 LIIKETOIMINTARYHMÄT

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 LIIKETOIMINTARYHMÄT OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 Liikevaihto Lännen Tehtaiden tammi-kesäkuun liikevaihto oli 749,6 miljoonaa markkaa (2000: 764,3 Mmk). Elintarvikeryhmän liikevaihto aleni 327,8 miljoonaan markkaan (339,0

Lisätiedot

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 3.9.23 ESITYS 22.1.23 Liikevaihdon jakautuma 1-9/23 Joustopakkaukset 51,4 milj. euroa 42,8 % Nauhatuotteet 9,5 milj. euroa 7,9 % 12,3 milj. euroa Kuitukankaat

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2010

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2010 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2010 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS Kaupan yleinen toimintaympäristö 2010 Suomen kansantalous kääntyi vuoden 2010 aikana ripeään kasvuun. Toissavuotisen bruttokansantuotteen

Lisätiedot

Atria Oyj 1.1. 30.6.2009

Atria Oyj 1.1. 30.6.2009 Atria Oyj 1.1. 30.6.2009 Atria-konserni Katsaus Q2 Konsernin liikevaihto kasvoi 1,6 % ja liikevoitto jäi edellisvuoden tasosta Kiinteillä valuuttakursseilla laskettuna konsernin liikevaihto kasvoi 7,8

Lisätiedot

Keskon puolivuosikatsaus Q2/2018. Pääjohtaja Mikko Helander

Keskon puolivuosikatsaus Q2/2018. Pääjohtaja Mikko Helander Keskon puolivuosikatsaus Q2/218 Pääjohtaja Mikko Helander 1 Keskeiset asiat Q2/218 Liikevaihto +4, %, liikevoitto 89 M, kasvu operatiivisesti ilman divestointeja +11 M Liikevaihto kasvoi ja kannattavuus

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2010 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Maailmantalouden taantuma on koetellut Suomen taloutta poikkeuksellisen voimakkaasti. Suomen bruttokansantuote laski viime vuonna

Lisätiedot

Konsernin rahoitusasema ja vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla.

Konsernin rahoitusasema ja vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla. TIEDOTE 1 (5) 23.8.2004 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä HPO-YHTYMÄN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2004 HPO-yhtymän liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 27.312.662 euroa. Liikevaihto kasvoi 6,1 % edellisen

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS AJALTA Julk

TOIMINTAKATSAUS AJALTA Julk Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa -konserni TOIMINTAKATSAUS AJALTA 1.1-30.6.2016 Julk. 5.8.2016 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen talous kääntyi alkuvuoden aikana loivaan kasvuun. Viennin kasvu jatkui kuitenkin

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-6/2011. Mika Ihamuotila 17.8.2011

Osavuosikatsaus 1-6/2011. Mika Ihamuotila 17.8.2011 Osavuosikatsaus 1-6/2011 Mika Ihamuotila 17.8.2011 Agenda 1) Keskeiset tapahtumat ja projektit: Kansainvälinen kasvu ja uudet myymälät Tuotelanseeraukset 2) Myynti: Markkinatilanteeseen nähden vahva liikevaihdon

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.7. - 30.9.2001

Osavuosikatsaus 1.7. - 30.9.2001 Osavuosikatsaus 1.7. - 30.9.2001 1 Elisan kasvu jatkui ja taloudellinen asema säilyi hyvänä Valitun strategian mukainen ohjelma eteni Osakevaihtotarjous Soonin osakkeenomistajille toteutui, Elisan omistus

Lisätiedot

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa.

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 13.8.2007 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2007 - Liikevaihto 14,9 milj. euroa (12,8 milj. euroa) - Liikevoitto 494 tuhatta euroa

Lisätiedot

Vuosineljänneksen liiketulokseen sisältyi omaisuuden myyntivoittoja 0,2 (3,9) miljoonaa euroa.

Vuosineljänneksen liiketulokseen sisältyi omaisuuden myyntivoittoja 0,2 (3,9) miljoonaa euroa. 3.11.2014 VR-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.2014 VR-konsernin liikevaihto oli kolmannella vuosineljänneksellä 348,9 (382,5) miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto laski 7,0 prosenttia. Raportoitu

Lisätiedot

Tervetuloa yhtiökokoukseen 13.4.2015 Pääjohtaja Mikko Helander

Tervetuloa yhtiökokoukseen 13.4.2015 Pääjohtaja Mikko Helander Liite 5 Kesko Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen pöytäkirjaan 1/2015 Tervetuloa yhtiökokoukseen 13.4.2015 Pääjohtaja Mikko Helander Keskeiset tapahtumat 2014 Kannattavuus pysyi vahvalla tasolla Ruokakaupassa

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Suominen Yhtymä Oyj Milj. Q3/2010 Q3/2009 Q1-Q3/2010 Q1-Q3/

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Suominen Yhtymä Oyj Milj. Q3/2010 Q3/2009 Q1-Q3/2010 Q1-Q3/ Osavuosikatsaus 1.1. 3.9. Esitys 22.1. 1 Suominen yhteensä Tappiollinen neljännes Milj. Q3/ Q3/29 Q1-Q3/ Q1-Q3/29 29 Liikevaihtoiht 43,44 44,2 128,11 134, 179,4 Liikevoitto -1,8 1, -2,2 6,1 6,7 Katsauskauden

Lisätiedot

ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 1/2013

ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 1/2013 1 ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 1/2013 Erikoiskaupan Liiton toteuttamassa Erikoiskaupan suhdannekyselyssä kartoitettiin erikoiskaupan ketjujen näkemyksiä siitä, miten myynnin, henkilöstön, varastojen ja

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2009 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Maailmantalouden kokonaistuotanto supistuu tänä vuonna ja taantuma on pahin sitten toisen maailmansodan. Talouden näkymät heikkenivät

Lisätiedot

Q3 osavuosikatsaus. Talousjohtaja Tuomo Valkonen

Q3 osavuosikatsaus. Talousjohtaja Tuomo Valkonen Q3 osavuosikatsaus Talousjohtaja Tuomo Valkonen Heikko tulos tehostamistoimet käynnissä 2 HKScan-konserni Q3/2017 Positiivista Negatiivista Tuotemyynnin liikevaihto ja markkinaosuus kääntyivät kasvuun

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 27.10.2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 27.10.2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi Mikko Helander Kesko Oyj:n hallitus on nimittänyt Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi ja Keskokonsernin pääjohtajaksi

Lisätiedot

Alkoholilain muutoksen seuranta

Alkoholilain muutoksen seuranta Alkoholilain muutoksen seuranta Vähittäiskulutuksen ja -myynnin muutokset tammi elokuu 2017/2018 Pasi Holm ja Juho Tyynilä Marraskuu 2018 Selvityksen tavoite ja tausta Vuonna 2018 tuli voimaan alkoholilain

Lisätiedot

SOK-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2014

SOK-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2014 SOK-yhtymä Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2014 Hallituksen toimintakertomus Toimintaympäristön kehitys Suomen talous on pitkäaikaisessa laskussa. Kokonaistuotannossa ei ole vieläkään päästy vuonna 2008

Lisätiedot

Pörssi-ilta. Sijoittajasuhdepäällikkö Riikka Toivonen 3/2014

Pörssi-ilta. Sijoittajasuhdepäällikkö Riikka Toivonen 3/2014 Pörssi-ilta Sijoittajasuhdepäällikkö Kesko Liikevaihto 9,3 mrd - K-ryhmän myynti 11,6 mrd 5 000 Liikevaihto 9 315 milj. 250 Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 239 milj. 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu CFO Jukka Erlund

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu CFO Jukka Erlund Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2014 25.4.2014 CFO Jukka Erlund Kesko Perustettu 1940, Helsingin pörssiin 1960 Neljä toimialaa 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa 5 000 4 000 3 000 2 000 Liikevaihto 9 285

Lisätiedot

Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku)

Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku) Julkaisuvapaa 28.10.2016 kello 9:00 Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q3/2016 (Suluissa viime vuoden vastaavan jakson luku) Lounea konsernin liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani viime vuodesta Jimm s verkkokaupan

Lisätiedot

OsavuOsikatsaus 1.1.-30.6.2010

OsavuOsikatsaus 1.1.-30.6.2010 Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2010 Toimitusjohtajan katsaus: Bonusta Hämeenmaa rakentaa asiakasomistajien palveluja kanta- ja päijät-hämeessä Osuuskauppa Hämeenmaan liikevaihto oli alkuvuonna 348 M, jossa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus 1.4.2004 30.6.2004 1 Elisan Q2 2004 Markkinakatsaus ja taloudellinen tilanne Toiminnan kehittäminen Tulevaisuuden näkymät 2 Q2 2004 keskeiset asiat Matkaviestinnässä liittymämäärän kasvu

Lisätiedot

SOK-yhtymä. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014

SOK-yhtymä. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014 SOK-yhtymä Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014 Toimintaympäristön kehitys Suomen talouden kehitys on jatkunut vaisuna ja odotettuakin heikompana. Kokonaistuotanto on edelleen supistunut alkuvuonna 2014 ja talous

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q1/

Osavuosikatsaus Q1/ Osavuosikatsaus Q1/2018 1 Sisältö Q1/2018 kohokohdat Tammi-maaliskuu 2018 Segmentit - Posti-, paketti- ja logistiikkapalvelut - Itella Venäjä - OpusCapita Tulevaisuuden näkymät 2 Q1/2018 kohokohdat 3 Tammi-maaliskuu

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2007

SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2007 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2007 1 Hallituksen toimintakertomus IFRS-säännösten käyttöönotto SOK-yhtymä siirtyi 1.1.2007 konsernitilinpäätöksen laadinnassa kansainvälisten IFRS-standardien

Lisätiedot

LASSILA & TIKANOJA OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

LASSILA & TIKANOJA OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS LASSILA & TIKANOJA OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 18.3.2015 HALLINTAREKISTERÖITYJEN ÄÄNESTYSOHJEET 2 3 YHTIÖKOKOUS 18.3.2015 4 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS 5 VUOSI 2014 LYHYESTI 2014 liikevaihto 639,7 milj. e

Lisätiedot

Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn

Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2013 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 26.4.2013 Atria-konserni Katsaus /2013 Milj. 2013 2012 2012 Liikevaihto 328,4 308,6 1 343,6 Liikevoitto 3,2 0,1 30,2 Liikevoitto-%

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.10.2015

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.10.2015 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 215 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.1.215 1 KESKEISET TAPAHTUMAT Q3 Toimenpiteet päivittäistavarakaupan kilpailukyvyn vahvistamiseksi ovat edenneet suunnitellusti ja toimialan

Lisätiedot

Keskon osavuosikatsaus Q3/2018. Pääjohtaja Mikko Helander

Keskon osavuosikatsaus Q3/2018. Pääjohtaja Mikko Helander Keskon osavuosikatsaus Q3/218 Pääjohtaja Mikko Helander 1 Keskeiset asiat Q3/218 Liikevaihdon kasvu +3,5 % Kaikkien aikojen paras kvartaalitulos, liikevoitto 113 M Päivittäistavarakaupan vahva markkinaosuus-

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2013

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2013 SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2013 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen talous on yhä taantumassa. Kokonaistuotanto, joka kääntyi laskuun vuonna 2012, on edelleen supistunut. Tilastokeskuksen mukaan

Lisätiedot

SSO:n vuosi 2013 oli haastava omistajille kuitenkin yli 250 euron hyödyt taloutta kohden

SSO:n vuosi 2013 oli haastava omistajille kuitenkin yli 250 euron hyödyt taloutta kohden SSO:n vuosi 2013 oli haastava omistajille kuitenkin yli 250 euron hyödyt taloutta kohden Julkaisuvapaa klo 14.00 S-ryhmän tulos julkistetaan 13.2.2014 Suomen heikko taloustilanne näkyi myös :n toiminnassa

Lisätiedot

Tilinpäätös Tammi-joulukuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Tilinpäätös Tammi-joulukuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Tilinpäätös Tammi-joulukuu 21 3.2.211 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskolla erinomainen tuloskehitys 21 Ruokakaupan markkinaosuus kasvoi ja tulos parani edelleen, K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyys nousi

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS

SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2002 > Liikevaihto oli katsauskaudella 4,2 miljoonaa euroa, jossa laskua 13,7 %. > Liiketulos pysyi edellisen tilikauden vastaavan katsauskauden tasolla ja oli 0,2

Lisätiedot

SOK-yhtymän tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2006

SOK-yhtymän tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2006 SOK-yhtymän tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2006 Hallituksen toimintakertomus Kaupan yleinen toimintaympäristö 2006 Maailmantalous on kasvanut nopeasti jo neljä vuotta peräkkäin. Kokonaistuotanto on lisääntynyt

Lisätiedot

AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017. Toimitusjohtaja Martin Backman

AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017. Toimitusjohtaja Martin Backman AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017 Toimitusjohtaja Martin Backman 8.8.2017 ENSIMMÄINEN VUOSIPUOLISKO Liiketoiminnan tuotot yhteensä olivat 107,3 (109,8) milj. euroa. Palkkiotuottojen netto nousi 16 % 45,7

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 5.2.2014 CFO Jukka Erlund

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 5.2.2014 CFO Jukka Erlund 1 Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 5.2.2014 CFO Jukka Erlund Kesko Perustettu 1940, Helsingin pörssiin 1960 Neljä toimialaa 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa 5 000 4 000 3 000 2 000 Liikevaihto 9

Lisätiedot

Vastuullisuus osana Oma kauppa -visiota

Vastuullisuus osana Oma kauppa -visiota Vastuullisuus osana Oma kauppa -visiota SOK Henkilöstöhallinto ja kehittäminen Hannu Rahnasto 1 S-ryhmän toiminta- ajatuksena on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille 2 Jäsenmäärän kehitys 2000-2006

Lisätiedot

HONKARAKENNE OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 9.00

HONKARAKENNE OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 9.00 HONKARAKENNE OYJ PÖRSSITIEDOTE 9.8.2006 KLO 9.00 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.06.2006 Honkarakenne-konsernin kuluvan vuoden tammi-kesäkuun liikevaihto oli 35,7 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna vastaavaan

Lisätiedot

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2015 Kunnanhallitus 23.2.2015 ( 45): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 0,8 % parempi kuin vuonna 2014. Kunnallisveron osalta kasvua oli 2,2 %, koko maassa 2,5 %. Helmikuun verotilitys

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Suominen yhteensä

Suominen Yhtymä Oyj. Osavuosikatsaus Esitys Suominen yhteensä Osavuosikatsaus.. - 3.6. Esitys 8.7. Suominen yhteensä Milj. EUR Q/ Q/7 Q-Q/ Q-Q/7 7 Liikevaihto 55, 5, 9,6 5,5 5, Liikevoitto ennen arvonalennuksia liikearvosta,6,5,5,7,7 Liikevoitto,6,5,5,7-6,8 Katsauskauden

Lisätiedot

Yhtiökokous 19.4.2011

Yhtiökokous 19.4.2011 Yhtiökokous 19.4.2011 Toimitusjohtajan katsaus Visio Marimekko on maailman arvostetuin kuviosuunnittelija ja yksi kiehtovimmista designbrändeistä. Strategian kulmakivet 1-12/2010 8.2.2011 Marimekon kangaspainon

Lisätiedot

2010 Marimekko Oyj OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2010

2010 Marimekko Oyj OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2010 2010 Marimekko Oyj CREATIVE DESIGN SINCE 1951 OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2010 TAMMI-MAALISKUU 2010 Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila: Ensimmäisen vuosineljänneksen kehitys oli rohkaisevaa. Liikevaihtomme hienoinen

Lisätiedot

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Sijoittajasuhdepäällikkö Riikka Toivonen 24.3.2015

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Sijoittajasuhdepäällikkö Riikka Toivonen 24.3.2015 Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa Sijoittajasuhdepäällikkö Kesko Liikevaihto 9,1 mrd - K-ryhmän myynti 11,3 mrd Liikevaihto 2014 9 071 milj. 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa Yli 1,3 milj. asiakaskäyntiä

Lisätiedot

Atria Oyj 1.1. 31.3.2009. Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 28.4.2009

Atria Oyj 1.1. 31.3.2009. Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 28.4.2009 Atria Oyj 1.1. 31.3.2009 Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 28.4.2009 Atria-konserni Katsaus Milj. 2009 2008 2008 Liikevaihto 310,7 303,4 1.356,9 Liikevoitto -0,4 6,8 38,4 Liikevoitto-% -0,1 2,2 2,8 Voitto

Lisätiedot

Elintarviketeollisuuden talouskatsaus. Syyskuu 2019

Elintarviketeollisuuden talouskatsaus. Syyskuu 2019 Elintarviketeollisuuden talouskatsaus Syyskuu 2019 Suhdannetilanne normaali, varovaisin odotuksin syksyyn Alkuvuosi 2019 oli elintarviketeollisuudelle suotuisa ja suhdanteet etenivät myönteisesti. Odotukset

Lisätiedot

Exel Composites Oyj Vesa Korpimies, toimitusjohtaja

Exel Composites Oyj Vesa Korpimies, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2011 Exel Composites Oyj Vesa Korpimies, toimitusjohtaja Tammi-syyskuu 2011 lyhyesti: Markkinaolosuhteet paranivat edelleen Tammi-syyskuu 2011 Liikevaihto tammi-syyskuussa 2011

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q Mikko Helander

Osavuosikatsaus Q Mikko Helander Osavuosikatsaus Q3 2016 26.10.2016 Mikko Helander Kesko myy Venäjän päivittäistavarakauppansa Lentalle Kesko Food Russia Holding Oy on 26.10.2016 sopinut myyvänsä päivittäistavarakaupan liiketoimintansa

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 5.8.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2004 - Liikevaihto 11,2 milj. euroa, laskua 2 % - Liiketappio 82 tuhatta euroa, (94 tuhatta

Lisätiedot

Konsernin katsauskauden investoinnit olivat yhteensä 35 tuhatta euroa (708 tuhatta euroa). Investoinnit ovat käyttöomaisuuden korvausinvestointeja.

Konsernin katsauskauden investoinnit olivat yhteensä 35 tuhatta euroa (708 tuhatta euroa). Investoinnit ovat käyttöomaisuuden korvausinvestointeja. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2014 OSAVUOSIKATSAUS 8.8.2014 KLO 8:50 - Liikevaihto 20,0 miljoonaa euroa (20,3 milj. euroa) - Liikevoitto 527 tuhatta euroa (185 tuhatta euroa) - Osakekohtainen

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS. S-ryhmän kehitys

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS. S-ryhmän kehitys SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2004 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Maailmantalouden kasvu on jatkunut ripeänä vuoden 2004 alussa. Kasvu on ollut nopeaa etenkin Aasiassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja

Lisätiedot

Atria-konserni Katsaus Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn

Atria-konserni Katsaus Atria Oyj Osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Juha Gröhn Atria Oyj Osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2014 Toimitusjohtaja Juha Gröhn 1 Atria-konserni Katsaus 1.1. - 31.3.2014 Milj. 2014 *Kertaluonteiset erät, jotka sisältyvät raportoituun liikevoittoon 2013 2013 Liikevaihto

Lisätiedot

Vastuullisuus S-ryhmS

Vastuullisuus S-ryhmS Vastuullisuus S-ryhmS ryhmässä Ympärist ristöpäällikkö Juhani Ilmola SOK Vastuullisuusyksikkö 1 Esityksen sisält ltö S-ryhmä lyhyesti S-ryhmän vastuullisen liiketoiminnan kehittäminen Sidosryhmien odotukset

Lisätiedot

Kaivokset Kainuun kasvun kärjessä metsäklusterissa selkeää piristymistä

Kaivokset Kainuun kasvun kärjessä metsäklusterissa selkeää piristymistä Kaivokset Kainuun kasvun kärjessä metsäklusterissa selkeää piristymistä Vuoden 2018 alkupuoliskolla yritysten henkilöstömäärät kasvoivat kaikilla ja liikevaihto lähes kaikilla toimialoilla Kaivostoiminnan

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2015. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 29.4.2015

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2015. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 29.4.2015 Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2015 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 29.4.2015 1 Keskeiset tapahtumat Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi hieman ja kannattavuus säilyi hyvällä tasolla Rauta- ja

Lisätiedot

Atria Oyj 1.1. 31.3.2010

Atria Oyj 1.1. 31.3.2010 Atria Oyj 1.1. 31.3. Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski 28.4. Atria-konserni Katsaus Milj. Liikevaihto 305,9 310,7 1.316,0 Liikevoitto 1,0-0,4 27,5 Liikevoitto-% 0,3-0,1 2,1 Voitto ennen veroja -1,8-5,5

Lisätiedot