Asianosaiset eivät kysyttäessä esittäneet huomautuksia toimituksen tiedottamisesta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asianosaiset eivät kysyttäessä esittäneet huomautuksia toimituksen tiedottamisesta."

Transkriptio

1 Toimitusnumero (7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: 109 Hämeenlinna, Kalvola useita yksiköitä... Aika: kello 10:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Iittalan Palotalo, Hämeenlinna Elisabet Holma Läsnäolijat: Liite 1 Valtakirjalla Kari Jokela, Eira Jokelan edustajana. Toimitusvalmistelija Tiina Tähtiaho 1. Tiedottaminen Perustelu Lainkohdat Kokouksesta on tiedotettu lähetetyillä kutsukirjeillä ja lisäksi toimituksesta on ollut kuulutus Hämeen Sanomissa Asianosaiset eivät kysyttäessä esittäneet huomautuksia toimituksen tiedottamisesta. Toimituksesta on tiedotettu laillisesti. Laki yksityisistä teistä (YksTl) :t Kiinteistönmuodostamislaki (KML) :t Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, Kokouksen laillisuus Perustelu Kukaan asianosaisista ei kysyttäessä vaatinut uskottujen miesten käyttämistä, ei esittänyt esteellisyysmuistutusta toimitusinsinööriä eikä estettä toimitusta vastaan. Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Lainkohdat YksTl :t, KML 4, 11, KMA Vireille tulo, tarkoitus ja edellytykset Toimitus laitettu vireille Maanmittauslaitoksen määräyksestä kiinteistörekisterin perusparantamiseksi. Toimituksen tarkoituksena on saada kohdealueella kiinteistörekisteri ja rekisterikartta ajan tasalle siten, että alueen olemassa oleva tieverkko ja viralliset tieoikeudet vastaavat toisiaan. Ylimääräiset, tarpeettomat ja virheelliset tieoikeudet lakkautetaan ja merkinnät poistetaan rekisteristä. Toimitusinsinööri selosti asianosaisille toimituksen suorittamisen edellytyksiä. Toimitusinsinööri totesi, että edellytykset toimituksen suorittamiselle ovat olemassa. Lainkohdat Edellytykset ovat olemassa. Toimitus suoritetaan. YksTl 38c, 39, KML :t 4. Asianosaisten kuuleminen Kiinteistöjen omistajille ja tiekuntien rekisterissä oleville puheenjohtajille on lähetetty kiinteistöjä / yksityisteitä koskevat karttakopiot sekä alueellisen tietoimituksen tarkoitusta kuvaava saatekirje ja palautuskuori.

2 Toimitusnumero (7) Karttakopiolle maanomistajia pyydettiin esittämään kiinteistölleen pääsemiseksi tarpeelliset tieyhteydet ja tiekuntia tarkistamaan tiekunnan tien merkinnät. 5. Arkistotutkimukset Asianosaiset on kuultu ennen kokousta. Järjestelysuunnitelma on laadittu palautteiden, tehtyjen arkistotutkimusten ja maastokatselmuksen perusteella. Toimituksessa on tehty arkistotutkimuksia tarpeellisilta osin ja arkistotutkimukset on selostettu kokouksessa. 6. Maastokatselmukset Toimitusinsinööri on suorittanut maastokatselmuksia toimitusalueella ja selvittänyt tiealueiden sijainteja ja niiden tällä hetkellä käytettäviä leveyksiä. Maastokatselmuksia on suoritettu tarpeelliselta osin järjestelysuunnitelmaa varten. 7. Järjestelysuunnitelma Toimitukseen on maanomistajien kirjallisen kuulemisen, kiinteistörekisterin tietojen, kartta- ja ilmakuvatarkastelun sekä toimitusinsinöörin suorittaman maastokatselmuksen perusteella laadittu järjestelysuunnitelma, joka esiteltiin 4 - osaisena karttana. Järjestelysuunnitelma on ollut myös nähtävillä Maanmittauslaitoksen sivuilla osoitteessa Linkki oli ilmoitettu asianosaisille lähteneessä kutsukirjeessä ja lehtikuulutuksessa. Toimitusinsinööri selosti, että tässä toimituksessa ei tehdä toimitusinsinöörin päätöksiä - tieasioissa olevista kiistoista. (Mikäli tieoikeudesta on epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta, asiaa ei käsitellä tässä alueellisessa tietoimituksessa, vaan siihen pitää erikseen hakea yksityistietoimitusta.) - uuteen paikkaa perustettavista tieoikeuksista (paitsi mahdolliset uuteen sopimukseen perustuvat tieoikeudet). - korvausasioista - Yksityisteiden ( tiekuntien ) tienpitoa koskevista asioista. Mahdolliset muutokset esitettävään järjestelysuunnitelmaan tehdään vain läsnä olevien kiinteistöjen edustajien sopimuksiin perustuen tai nyt kokouksessa esitettyinä. Toimitusinsinööri esitteli järjestyssuunnitelman ja pyysi paikalla olevia asianosaisia esittämään mahdolliset muutosvaatimukset. Muutosvaatimukset: Sopimus: Kiinteistöjen NUOTIORANTA I ja Suvitörmäomistajat ovat tehneet kirjallisen sopimuksen vanhan 4 metriä leveän rasitetien (arkistotunnus 1:50 ) siirtämisestä kiinteistön NUOTIORANTA I alueelle. Vaikean maaston vuoksi tie on rakennettu tähän jo -60 luvulla. (Liite 2) Sopimus: Kiinteistöjen JYRÄMÖ, KÄPÄLÄMÄKI, METSÄPELTO ja KIVINIITTY omistajat ovat tehneet sopimuksen vanhan 3 metriä leveän rasitetien (arkistotunnus 1:23 ja 1:37 ) siirtämisestä ja leveyden muuttamisesta maastossa kulkevalle 5 metriä leveälle tielle. Ja tie kiinteistön JYRÄMÖ sorakuopalle kulkee 3 metrisenä kiinteistöjen KÄPÄLÄMÄKI ja METSÄPELTO kautta, kartan osoittamalla tavalla. Kiinteistön UOTILA omistajan kanssa käydyn puhelinkeskustelun perusteella, kiinteistölle SELKÄNEN menevän tieoikeuden le-

3 Toimitusnumero (7) veydeksi määritetään 4 metriä, tieoikeuden leveyttä ei ole aikaisemmissa toimituksissa mainittu. Kiinteistön MÄNTYRANTA 4metriä leveä tieoikeus (arkistotunnus 1:46) puuttui järjestelysuunnitelmasta. Kiinteistön omistajan ilmoituksestase lisättiin toimituskartalle , kartan osoittamalla tavalla. Toimituskokouksessa kiinteistön HANKANEN omistaja vaati että 4 metriä ja 3 metriä leveät tieoikeudet (arkistotunnus 14:60) merkitään toimituskartalle. Kiinteistöllä HANKANEN on tieoikeudet kyseessä oleviin teihin kiinteistön VÄHÄ-SUKKI alueella. Toimitusalueella olevat kiinteistöt joille ei ole arkistotutkimuksissa ja selvityksissä löydetty tieoikeutta: Kiinteistöille KESÄKOTI ja KESÄKOTI II jäävät ilman tieoikeutta. Lisäaluekiinteistöt joille ei erikseen osoiteta tieoikeutta: MÄNTYKALLIO, rajoittuu saman omistajan kiinteistöön MÄNTYKALLI-ONTIE, joka rajoittuu Järvenpään yksityistiehen PAAVALI, rajoittuu saman omistajan kiinteistöön PAAVALI II, joka rajoittuu Järvenpään yksityistiehen LEHTORANTA II, rajoittuu saman omistajan kiinteistöön LEHTORANTA, joka rajoittuu käyttöoikeusyksikköön K KOTIMÄKI I, rajoittuu saman omistajan kiinteistöön KOTI- MÄKI, joka rajoittuu Lintumaantiehen KIKKAPELTI, rajoittuu saman omistajan kiinteistöön KIKKA- PELTI II, joka rajoittuu käyttöoikeusyksikköön K ALINENTIE, rajoittuu saman omistajan kiinteistöön UOTILA, jonka läpi menee Kankaankulmantie K saman omistajan kiinteistöt KIVINIITTY (pienempi palsta), KOSKENRANTA, SYRJÄLÄ ja LISÄ-SYRJÄLÄ muodostavat kokonaisuuden, kulku omien maiden kautta Lintumaantielle. -saman omistajan kiinteistöt MATTILA, RISTIMÄKI, PIILEVÄ ja KUJANPÄÄ, SUKKI muodostavat kokonaisuuden, kulku omien maiden kautta Villikontielle K RISTO II, jää ilman kulkuoikeutta, puhelin keskustelun perusteella, kulku tapahtuu kiinteistön RISTO kautta. Esitetyt muutosesitykset tehdään järjestelysuunnitelmaan. 8. Järjestelysuunnitelman vahvistaminen Toimitusalue:

4 Toimitusnumero (7) Toimitusalue käsittää Hämeenlinnan kaupungissa osan Kalvolan aluetta, mikä rajoittuu lännessä ja etelässä Urjalan kunta, idässä Kallijärveen ja Lintumaantiehen ja pohjoisessa Akaan kaupunkiin. (Liite 3) Tieverkko: Yleisiä teitä alueella ovat Lintumaantie ja Annulantie. Järjestäytyneitä yksityisteitä alueella ovat 2005-K7839 Vanha-Kallen metsätie, K23451 Taksvärkkitie, 2008-K13402 Järvenpään yksityistie, 2008-K23860 Nisulan yksityistie Tässä alueellisessa tietoimituksessa ei oteta kantaa yksityisteiden leveyteen. Todettiin, että yksityisteiden ulottuvuus on piirretty toimituskartalle. Yksityistiet erottuvat toimituskartalla punaisina. Kaavatilanne: Alueella ei ole voimassaolevaa vahvistettua yksityiskohtaista kaavaa Rekisteriyksiköt: Toimitus koskee koko rekisteriyksikköä tai toimitus koskee osaa rekisteriyksiköstä (toimenpideselitelmä Liite 4) Tieoikeuksien lakkauttaminen: Järjestelysuunnitelman mukaisten käyttöoikeusyksiköiden perustamisen myötä muut toimitusalueelle aikaisemmin perustetut kulkemista palvelevat oikeudet lakkautetaan, myös ns. ojalain (983/76) perusteella syntyneet tieoikeudet lakanneilla yhteisillä teillä. Voimaan jäävät aikaisemmin käyttöoikeusyksikköinä merkityt tieoikeudet ja tiekuntien tieoikeudet. Voimaan jäävät muuta tarkoitusta varten kiinteistörekisteriin merkityt käyttöoikeusyksiköt. Osa rekisterissä olleista käyttöoikeusyksiköistä on järjestelysuunnitelmassa laajennettu (katso kohta järjestelysuunnitelma). Lakkautettavia oikeuksia ei luetella yksityiskohtaisesti erikseen eikä niitä ole merkitty toimituskartalle. Tieoikeuksien perustaminen: Tieoikeudet perustetaan maastossa olevien teiden paikalle. Osaa tarpeellisista tieoikeuksista ei ole rakennettu maastoon, mutta tällöin tieoikeus perustuu aikaisemmin tehtyihin päätöksiin ja tieoikeuksiin tai sopimuksiin. Näitä on selostettu tarkemmin kohdassa Järjestelysuunnitelma. Tieoikeudet ovat tarpeellisia niiden oikeutettujen kiinteistöjen tarkoituksenmukaista käyttöä varten eikä niistä aiheudu huomattavaa haittaa millekään kiinteistölle. Näin toimitusalueen kiinteistöihin jäävät tämän toimituksen jälkeen toimituskartan osoittamalla tavalla kohdistumaan vain kiinteistörekisteriin käyttöoikeusyksiköinä merkityt oikeudet, mitkä käyvät ilmi käyttöoikeusyksikköjen listauksesta (Liite 5).

5 Toimitusnumero (7) Perustelu Käyttöoikeudet perustetaan tien maastossa olevalle paikalle ja leveydelle jonka maanomistajien katsotaan - tien vuosia kestäneellä käytöllä - hyväksyneen tai se on aikaisemmassa maanmittaustoimituksessa määrätty. Tieoikeuksien osalta ei käsitellä tien rakentamista tai kunnostamista. Toimituksen lähtökohtana on kiinteistörekisterin perusparannuksesta johtuva yleinen etu. Vahvistetaantoimitusalueen rajaus. Lainkohdat YksTl 16, ja 38c Vahvistetaan, tehtyjen korjausten jälkeen, laadittu järjestelysuunnitelma. Järjestelysuunnitelma käsittää siis aikaisemmin perustetut käyttöoikeusyksiköt ja kiinteistörekisteriin vanhojen tieoikeuksien myötä perusparannetut käyttöoikeusyksiköt sekä tämän toimituksen myötä perustetut uudet käyttöoikeusyksiköt. Lista käyttöoikeusyksiköistä on pöytäkirjan liitteenä. Lakkautetaan vanhat tarpeettomat tieoikeudet järjestelysuunnitelman alueelta. 9. Toimituskartta Toimituskartta laaditaan järjestelysuunnitelman, rekisterikartta-aineiston, maastotietokannan ja osittain maastomittausten perusteella. Kartan mittausluokka on 4. Lainkohdat YksTl 38, KML 188 ja KMA Korvaukset Korvauksia tieoikeuksien perustamisesta ei ole tarpeen määrätä, koska perustetut tieoikeudet kohdistuivat jo ennestään oleviin teihin ja kulku-uriin niiden maastossa olevilla leveyksillä joita on käytetty vuosikymmenien ajan. Korvauksia tieoikeuksien lakkauttamisesta ei ole tarpeen määrätä, koska lakkautetut tieoikeudet eivät olleet käytössä olevia tieyhteyksiä. Lainkohdat 11. Kustannukset Korvauksia ei määrätä. YksTl :t Toimitus tullut vireille Maanmittauslaitoksen määräyksestä. Toimituksen kustannukset maksetaan valtion varoista. Lainkohdat YksTl 38 c 12. Asiakirjojen lähettäminen Toimituksen asiakirjat tulevat maanmittauslaitoksen internetosoitteeseen valitusajan kuluessa. Ilmoitus toimituksen rekisteröinnistä lähetetään rekisteröinnin jälkeen kaikille kiinteistöjen omistajille. Asiakirjat lähetetään seuraavien kiinteistöjen omistajille: KOIRANPÄÄ II

6 Toimitusnumero (7) HANKANEN VÄHÄ-SUKKI UOTILA SELKÄNEN Lainkohdat KML 191, KMA Lopettaminen Koska kaikki toimituksen asiat oli käsitelty, toimitusinsinööri lopetti toimituksen. Toimitusinsinööri selosti muutoksenhakumenettelyn, toimituksen ja myös toimituskustannusten osittelun osalta sekä antoi valitusosoituksen. Toimitukseen voi hakea valittamalla muutosta 30 päivän kuluessa toimituksen lopettamisesta lukien. Oheisesta valitusosoituksesta ilmenee sekä toimituksen lopettamispäivä, että valitusajan päättymispäivä. Toimitus saavuttaa lainvoiman valitusajan päätyttyä tai kun mahdollinen muutoksenhaku on lopullisesti ratkaistu. Lainkohdat KML 190

7 Toimitusnumero (7) Valitusosoitus Tämä valitusosoitus koskee toimitusta , lopettamispäivä Alueellinen tietoimitus (budj.) 109 Hämeenlinna, Kalvola useita yksiköitä... Toimitukseen tai siinä annettuun ratkaisuun saa hakea muutosta kirjallisella valituksella maaoikeudelta. Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää siitä päivästä, jona toimitus lopetettiin tai päätös annettiin. Muutoksenhakuasiakirjat on toimitettava puhevallan menettämisen uhalla maaoikeuteen viimeistään perjantaina viraston aukioloaikana. Tässä asiassa toimivaltainen maaoikeus toimii Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa, joka on avoinna virka-aikana klo 8-16:15. käyntiosoite: Arvi Kariston katu 5, Hämeenlinna postiosoite: Arvi Kariston katu 5, Hämeenlinna sähköpostiosoite: kanta-hame.ko(at)oikeus.fi Muutoksenhakuasiakirjat voi toimittaa henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä taikka lähettää postitse, lähetin välityksellä tai sähköpostina maaoikeuteen. Muutoksenhakuasiakirjat lähetetään lähettäjän vastuulla. Muutoksenhakukirjelmässä on mainittava kaikki seuraavat asiat: toimitus tai muu päätös, jota muutoksenhakemus koskee miltä kohdin toimitukseen tai siinä tehtyyn ratkaisuun haetaan muutosta muutokset, jotka vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan todisteet, jotka aiotaan esittää ja asiat, jotka todisteilla aiotaan näyttää toteen vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta, jos valittaja pitää sitä aiheellisena mahdollinen pyyntö perusteluineen asian ratkaisemisesta ilman suullista pääkäsittelyä Muutoksenhakukirjelmässä on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi ja hänen laillisen edustajansa, asiamiehensä tai avustajansa yhteystiedot sekä postiosoite, johon kutsut, kehotukset ja ilmoitukset voidaan lähettää. Myös todistajan tai muun kuultavan yhteystiedot on ilmoitettava. Jos postiosoite muuttuu, uusi osoite on ilmoitettava maaoikeudelle. Valittajan tai kirjelmän laatijan (jollei valittaja ole laatinut sitä itse) on allekirjoitettava muutoksenhakukirjelmä. Muutoksenhakukirjelmään on liitettävä tämä valitusosoitus tai sen jäljennös ja lisäksi asiakirjat, joihin muutoksenhakukirjelmässä vedotaan ja jotka eivät sisälly muutoksenhaun alaisen toimituksen tai ratkaisun käsittelyn asiakirjoihin. Jos asianosainen laillisen esteen vuoksi tai muusta hyväksyttävästä syystä ei voi määräajassa hakea muutosta, maaoikeus voi asettaa hakemuksesta uuden määräajan muutoksenhaun tekemistä varten. Uutta määräaikaa on pyydettävä kirjallisella hakemuksella, joka on osoitettava maaoikeudelle ja toimitettava ennen muutoksenhakuajan päättymistä maaoikeuteen. Hakemukseen on liitettävä selvitys hakemuksen perusteesta. Tällöin on noudatettava muutoksenhakukirjelmän laatimisohjeita. Maaoikeus voi kehottaa toimituksen asianosaista antamaan vastauksen muutoksenhakemukseen, jos hakemus koskee asianosaisen oikeutta. Vastaus ja siihen liitetyt asiakirjat annetaan tiedoksi muutoksenhakijalle. Maaoikeus voi kehottaa toimitusinsinööriä antamaan kirjallisen lausuntonsa. Lausunto annetaan tiedoksi pääkäsittelyyn kutsuttavalle asianosaiselle. Jollei asiaa ratkaista ilman pääkäsittelyä, maaoikeuden istunnosta ilmoitetaan kirjeellä, joka annetaan postin kuljetettavaksi tai muulla tavoin toimitetaan asianosaiselle vähintään 14 päivää ennen istuntoa. Jos muutoksenhakija jää pois istunnosta, muutoksenhakemus jätetään sillensä. Muun asianosaisen poissaolo ei estä asian ratkaisemista. Maaoikeus voi suorittaa paikalla katselmuksen. Valitusasian käsittelystä maaoikeudessa peritään yleensä 500 euron oikeudenkäyntimaksu. Asianosaisten oikeudenkäyntikuluihin maaoikeudessa sovelletaan riita-asioiden oikeudenkäyntikuluja koskevia oikeudenkäymiskaaren 21 luvun säännöksiä. Toimitusinsinööri: Elisabet Holma

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2015-515042 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen yksityistietoimitus/ Hausjärven (086) lounaisosa Aika: 13.10.2016 kello 10:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen

Toimitusvalmistelijan toimii Merja Hakamäki. Läsnäolijoista on erillinen Toimitusnumero 2016-531015 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Aura (19); Useita yksiköitä... Aika: 5.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Auran kunnanvirasto valtuustosali

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-532005 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 18.1.2017 kello 09:00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-559156 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 30.11.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-521836 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Alueellinen tietoimitus Hausjärvi, Rutajärven ympäristö Aika: 19.4.2016 kello 11:00 Paikka: Hausjärven kunnantalo, valtuustosali (Keskustie

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-533025 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 29.11.2016 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste Toimitusinsinööri: Pekka

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2016-527036 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 8.5.2017 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-543570 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 27.4.2017 kello 09.00 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, os. Keskustie 2-4, Oitti Toimitusinsinööri: Liisa

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557569 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Liitekartan mukainen alue Tammelan kunnassa Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 1.11.2017

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-549376 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Rautasuo, Luutasuo, Komionvuori Aika: 6.11.2017 kello 10:00 Paikka: Lopen kunta, valtuustosali (Yhdystie 5, 12700 Loppi) Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Erillisen liitteen mukaisesti: Läsnäololuettelo

Erillisen liitteen mukaisesti: Läsnäololuettelo Toimitusnumero 2016-522275 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 18.8.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Toimitusalue rajoittuu etelässä Ryttyläntiehen, lännessä Helsinki-Tampere

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-521684 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 7.4.2016 kello 09.00 Paikka: Koski Tl:n kunnan valtuussali Koski Tl Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala

Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala Toimitusnumero 2017-552779 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 24.8.2017 kello 13.00 Sudenpesänkangas, Evo ja Siperia / Kunnat: Hämeenlinna, Padasjoki ja Asikkala Paikka: Kauppakeskus Tuulonen,

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML)

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Toimitusnumero 2016-533827 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Humppila (103); useita yksiköitä... Aika: 24.11.2016 kello 09.30 Paikka: Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2,

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin asemakaava-alueen rajaama alue, 165 Janakkala

Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin asemakaava-alueen rajaama alue, 165 Janakkala Toimitusnumero 2016-530336 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 10.8.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Alueellinen tietoimitus Pääradan, Puujoen, Hiidenjoen ja Turengin

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-548869 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Sivutoimitukset: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Aika: 30.5.2017 kello 10.00 Paikka: Hausjärven

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-544424 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 7.3.2017 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-543441 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 3.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnanvirasto

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575478 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 26.10.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Käsityöläiskatu 2 Naantali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

- Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

- Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-583526 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 19.2.2019 kello 12.00 Paikka: Taivassalon nuorisokoti Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat: - Toimitusvalmistelija

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-585519 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 30.1.2019 kello 12:00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-533939 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 1.12.2016 kello 10.00 Paikka: Hausjärven kunnanvirasto, Keskustie 2-4, Oitti Toimitusinsinööri: Liisa Teppo

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-529683 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta : Marttila (480); Useita yksiköitä... Aika: 16.11.2016 kello 09.00 Paikka: Marttilan kunnanvirasto valtuustosali Marttila Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-531269 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Salo (734); Useita yksiköitä... Aika: 9.12.2016 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, kokoustila Kataja Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-573644 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta1 Aika: 28.6.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5.

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Toimitusnumero 2017-549857 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Kohde: Kunta; Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 28.9.2017 kello 09.00 Paikka:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-596212 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 27.5.2019 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo Valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574854 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita kiinteistöjä... Aika: 12.11.2018 kello 9:30 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2 Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-546760 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita kiinteistöjä Aika: 13.6.2017 kello 09.00 Paikka: Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen valtuustosali Kyrö.

Lisätiedot

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi Toimitusnumero 2016-538645 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: 6.3.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nurmijärven kunnanviraston

Lisätiedot

Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko. Läsnäololista pöytäkirjan liitteenä Toimitusvalmistelija Virpi Salmela Maanmittauslaitokselta

Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko. Läsnäololista pöytäkirjan liitteenä Toimitusvalmistelija Virpi Salmela Maanmittauslaitokselta Toimitusnumero 2017-546724 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 7.9.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nummenkylä ja Ylimmäinen / Kunta: Hämeenlinna Rengon Pitopalvelu

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-521864 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 24.8.2016 kello 12.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Janakkalan kunta, toimitusalue rajoittuu etelässä Lopen kunnanrajaan, lännessä

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2017-552818 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 28.8.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnanviraston

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-544930 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä, 433-895-2-14 Yleinen tie Kunta: Loppi Aika: 8.2.2018 kello 10:00 Paikka: Lopen kunnantalo, valtuustosali (Yhdystie

Lisätiedot

Aika: kello 9:30 Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite: Yliopistonkatu 38, Tampere)

Aika: kello 9:30 Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite: Yliopistonkatu 38, Tampere) Toimitusnumero 2016-521757 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Aika: 29.3.2017 kello 9:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste, kokoushuone: Nekala (osoite:

Lisätiedot

Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: kello Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2, Humppila

Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: kello Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2, Humppila Toimitusnumero 2016-542070 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: 27.4.2017 kello 12.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Humppilan kunnanviraston valtuustosali,

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-587547 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.1.2019 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo Valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Hämeenlinna (109): useita yksiköitä... Aika: kello Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko

Hämeenlinna (109): useita yksiköitä... Aika: kello Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko Toimitusnumero 2016-543909 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Hämeenlinna (109): useita yksiköitä... Aika: 24.5.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Rengon Pitopalvelu Oy,

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2016-524689 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Leppäkoski-Rankinkulma Aika: 15.11.2018 kello 09.00 Paikka: Kiipulasali(Auditorio), Kiipulantie 507, 14200 Turenki Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-581139 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.9.2018 kello 12.00 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-539737 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Koski Tl (284); Useita yksiköitä... Aika: 19.1.2017 kello 09:00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnan valtuustosali

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-575011 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 27.9.2018 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Kohde: Lietsa, Longankulma ja Ruokojoki / Kunta: Hämeenlinna (109) Aika: kello Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko

Kohde: Lietsa, Longankulma ja Ruokojoki / Kunta: Hämeenlinna (109) Aika: kello Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, Renko Toimitusnumero 2017-549626 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Lietsa, Longankulma ja Ruokojoki / Kunta: Hämeenlinna (109) Aika: 9.11.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Rengon

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2015-520794 1(9) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kiinteistöjä yhteensä 114 Aika: 14.4.2016 kello 10:30 Paikka: Ypäjän kunnantalo, valtuuston kokoushuone Toimitusinsinööri: Heikki

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43 Toimitusnumero 2018-574885 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Forssa (061); useita yksiköitä Aika: 10.10.2018 kello 09.30 Paikka: Forssan kaupungintalon valtuustosali, osoite Turuntie 18,

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-534096 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Masku (481): Useita yksiköitä... Aika: 20.6.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maskutalo, Masku Pekka

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-589376 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 6.6.2019 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Tehdaskatu 2, Salo Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-584615 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 30.1.2019 kello 09.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Ronni ja Elkilä Aika: kello Paikka: Kauppakeskus Tuulonen, Hämeenlinnan kaupungin kokoustila, Tuulosentie 1, Tuulos

Ronni ja Elkilä Aika: kello Paikka: Kauppakeskus Tuulonen, Hämeenlinnan kaupungin kokoustila, Tuulosentie 1, Tuulos Toimitusnumero 2016-523262 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Ronni ja Elkilä Aika: 8.6.2017 kello 09.30 Paikka: Kauppakeskus Tuulonen, Hämeenlinnan kaupungin kokoustila, Tuulosentie 1, 14810

Lisätiedot

Nurmijärvi (543): useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, osoite Keskustie 2b, Nurmijärvi

Nurmijärvi (543): useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanviraston valtuustosali, osoite Keskustie 2b, Nurmijärvi Toimitusnumero 2016-542441 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Nurmijärvi (543): useita yksiköitä... Aika: 11.5.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nurmijärven kunnanviraston

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-583313 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 15.11.2018 kello 14:00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 23950 Pyhäranta Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

4. Osuudet yhteisiin alueisiin Lohkokiinteistö ei saa osuutta yhteisiin alueisiin, koska emäkiinteistöllä ei niitä ole.

4. Osuudet yhteisiin alueisiin Lohkokiinteistö ei saa osuutta yhteisiin alueisiin, koska emäkiinteistöllä ei niitä ole. Pöytäkirja Toimitusnumero 2018-595976 2(3) Toimituksessa käydään seuraavat rajat: Rajamerkki 15 ja 14 ovat hävinnet kaivauksissa. Rajaa käydään pyykistä 29-15-70-14 kartan osoittamalla tavalla Mäntylä

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Auranmaan Viikkolehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Auranmaan Viikkolehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2016-539671 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita yksiköitä Aika: 20.3.2017 kello 09.00 Toimitusinsinööri: Pekka Heino Läsnäolijat: Toimitusvalmistelijana

Lisätiedot

Erillinen läsnäololuettelo, liite Toimitusinsinööriä avusti toimitusvalmistelija Kari Allenius

Erillinen läsnäololuettelo, liite Toimitusinsinööriä avusti toimitusvalmistelija Kari Allenius Toimitusnumero 2015-521486 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Riihimäki, kaakkois-osa Aika: 21.9.2016 kello 10.00 Paikka: Kaupungintalo, kunnanvaltuuston kokoushuone 4. kerros, osoite Kalevankatu

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Paula Rinne. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen luettelo.

Toimitusvalmistelijana toimii Paula Rinne. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen luettelo. Toimitusnumero 2016-540749 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 2.3.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungintalo

Lisätiedot

Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro.

Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro. Toimitusnumero 2016-531865 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: 2.12.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungin Alastaron

Lisätiedot

Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Seurala -talo, kahvio Asikkalantie 1, Hämeenkoski

Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: [Useita yksiköitä] Seurala -talo, kahvio Asikkalantie 1, Hämeenkoski Toimitusnumero 2018-572448 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Sivutoimitukset: Useita yksiköitä... Aika: 28.6.2018 kello 13.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimituksessa Tiina Miettinen.

Toimitusvalmistelijana toimituksessa Tiina Miettinen. Toimitusnumero 2016-527023 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Iskolansaaren mukainen alue Naantalin kaupungin Merimaskussa Aika: 7.10.2016 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalon valtuustosali,

Lisätiedot

Oma Säästöpankki Oy:n kokoustila, Rengonraitti 18, Renko

Oma Säästöpankki Oy:n kokoustila, Rengonraitti 18, Renko Toimitusnumero 2016-532528 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 1.12.2016 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Kunta: Hämeenlinna (109); useita yksiköitä... Oma Säästöpankki

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-562725 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Leppäkoski - Helvetinvuori, 165 Janakkala Aika: 22.11.2018 kello 09.00 Paikka: Kiipulasali(Auditorio), Kiipulantie 507, 14200 Turenki.

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2018-574573 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Pyhäranta2 Aika: 12.9.2018 kello 09.00 Paikka: Rohdaisten koulu (liikuntasali) Rantatie 7 Pyhäranta Toimitusinsinööri: Henri Wilcken

Lisätiedot

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanvirasto, valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi

Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanvirasto, valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi Toimitusnumero 2017-565306 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: 8.3.2018 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nurmijärven kunnanvirasto,

Lisätiedot

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen.

Toimituksesta on tiedotettu laillisesti, toimitusinsinööri on esteetön, uskottuja miehiä ei käytetä ja kokous on laillinen. Toimitusnumero 2017-557115 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita kiinteistöjä, kunnat Janakkala, Riihimäki ja Hausjärvi Aika: 24.11.2017 kello 10.00 Paikka: Uramon koulun auditorio, Kalevankatu

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-571143 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä... Aika: 25.9.2018 kello 09.30 Paikka: Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Nurmijärvi (543): useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanvirasto, valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi

Nurmijärvi (543): useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanvirasto, valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi Toimitusnumero 2016-545419 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Nurmijärvi (543): useita yksiköitä... Aika: 16.6.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nurmijärven kunnanvirasto,

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-524946 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Lieto (838); Useita yksiköitä... Aika: 10.11.2016 kello 09.00 Paikka: Liedon kunnantalon valtuustosalissa Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedoitettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaa Lehti -nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedoitettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaa Lehti -nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2016-524660 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 20.9.2016 kello 09.00 Paikka: Loimaan kaupungin Alastaron toimipiste valtuustosali

Lisätiedot

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa.

Läsnäolijat esitetty erillisessä läsnäololuettelossa. Toimitusnumero 2017-557775 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 15.11.2017 kello 10.00 Paikka: Salon kaupungintalo Valtuustosali Tammi Toimitusinsinööri: Henri Wilcken Läsnäolijat:

Lisätiedot

Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: Heikkilä, Tientausta, Yleinen tie

Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: Heikkilä, Tientausta, Yleinen tie Toimitusnumero 2018-580044 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Sivutoimitukset: Useita yksiköitä... Aika: 6.6.2019 kello 09:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen:

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaan Lehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaan Lehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2017-559114 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 21.11.2017 kello 09.00 Paikka: Loimaan kaupungintalon valtuustosali Loimaa. Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: kello Humppilan kunnanviraston valtuustosali, osoite Kisakuja 2, Humppila

Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: kello Humppilan kunnanviraston valtuustosali, osoite Kisakuja 2, Humppila Toimitusnumero 2016-545039 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Humppila (103): useita yksiköitä... Aika: 21.6.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Humppilan kunnanviraston valtuustosali,

Lisätiedot

Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosalissa Alastaro.

Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosalissa Alastaro. Toimitusnumero 2017-547350 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 13.9.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungin Alastaron

Lisätiedot

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5.

Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Toimitusnumero 2017-554661 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.), Toimitusinsinööri on korjannut pöytäkirjaa, kohta 5. Kohde: Kunta; Pöytyä (636): Useita yksiköitä Aika: 28.9.2017 kello 12.00 Paikka: Pöytyän

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2016-543291 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Pöytyä (636); Useita yksiköitä. Aika: 25.4.2017 kello 9:00 Paikka: Pöytyän Kyrön toimipisteen valtuustosali Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut

-Harri Korkeamäki, erikoissuunnittelija, Luontopalvelut Toimitusnumero 2016-546193 1(6) Suojelualuekiinteistön muodostaminen, loppukokous Kohde: VASKIJÄRVEN LUONNONPUISTO: 503-431-1-127 Ruissaarensuo, 503-457-1-33 Korpi, 503-457-2-43 Kaukosuo II, 503-457-3-31

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Nadja Kotimäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2017-547508 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Koski Tl (284): Useita yksiköitä... Aika: 6.6.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Koski Tl kunnan valtuustosali

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2016-527902 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Masku (481): Useita yksiköitä... Aika: 23.11.2016 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maskutalo Pekka Heino

Lisätiedot

Kokous on laillinen eikä muutakaan estettä kokoukselle ole olemassa.

Kokous on laillinen eikä muutakaan estettä kokoukselle ole olemassa. Toimitusnumero 2015-495738 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Akaa (20), Useita yksiköitä Aika: 24.4.2015 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maanmittauslaitos, Tampereen palvelupiste,

Lisätiedot

Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: Tuomela, Pekkala. Seurala -talo, kahvio Asikkalantie 1, Hämeenkoski

Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: Tuomela, Pekkala. Seurala -talo, kahvio Asikkalantie 1, Hämeenkoski Toimitusnumero 2017-559853 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Sivutoimitukset: Useita yksiköitä... Aika: 28.6.2018 kello 09:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen:

Lisätiedot

Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro.

Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: kello Loimaan kaupungin Alastaron toimipisteen valtuustosali Alastaro. Toimitusnumero 2016-540178 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 28.2.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Loimaan kaupungin Alastaron

Lisätiedot

Lainkohdat Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43

Lainkohdat Kiinteistönmuodostamislaki Kiinteistönmuodostamisasetus 38, 42, 43 Toimitusnumero 2019-597470 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä Aika: 28.6.2019 kello 10.00 Paikka: Pohjanpirtti Oy, Tammelantie 1, 03600 Karkkila Toimitusinsinööri: Sakar Taimouri

Lisätiedot

Kunta Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanvirasto, valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi

Kunta Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: kello Nurmijärven kunnanvirasto, valtuustosali, Keskustie 2b, Nurmijärvi Toimitusnumero 2017-553713 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta Nurmijärvi (543); useita yksiköitä... Aika: 11.10.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Nurmijärven kunnanvirasto,

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML)

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Toimitusnumero 2016-538513 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Humppila (103); useita yksiköitä... Aika: 12.1.2017 kello 09.30 Paikka: Humppilan kunnanviraston valtuustosali, Kisakuja 2,

Lisätiedot

Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: Lahdenpohja

Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen: Lahdenpohja Toimitusnumero 2016-538180 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Sivutoimitukset: Useita yksiköitä... Aika: 29.8.2017 kello 9.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Tieoikeuden/Rasitteen perustaminen:

Lisätiedot

Kankkainen, Niemisjärvi ja Kotinen / Kunnat: Hämeenlinna ja Padasjoki

Kankkainen, Niemisjärvi ja Kotinen / Kunnat: Hämeenlinna ja Padasjoki Toimitusnumero 2017-552631 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 24.8.2017 kello 09.30 Kankkainen, Niemisjärvi ja Kotinen / Kunnat: Hämeenlinna ja Padasjoki Paikka: Kauppakeskus Tuulonen, Hämeenlinnan

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Kiinteistönmuodostamisasetus (KMA) 38, 42, 43 Toimitusnumero 2017-566797 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Hämeenlinna (109); useita yksiköitä... Aika: 30.8.2018 kello 9.30 Paikka: Rengon Pitopalvelu Oy, osoite Tulinummi 4, 14300

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaa Lehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedotettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaa Lehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2016-545404 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Loimaa (430): Useita yksiköitä... Aika: 7.6.2017 kello 09.00 Paikka: Loimaan kaupungintalo os. Kauppalankatu 3 Loimaa. Toimitusinsinööri:

Lisätiedot

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite.

Toimitusvalmistelijana toimii Merja Hakamäki. Läsnäolevista asianosaisista on erillinen liite. Toimitusnumero 2017-553090 1(8) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta; Masku (481): Useita yksiköitä... Aika: 27.11.2017 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Maskutalo os. Seurantalontie

Lisätiedot

Harju Hannu Rasinniemi Jokioinen 2008-K15493 Joki-Lavian yksityistie. Harju Heikki Kiukkallio

Harju Hannu Rasinniemi Jokioinen 2008-K15493 Joki-Lavian yksityistie. Harju Heikki Kiukkallio Toimitusnumero 2017-547599 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä. Aika: 14.3.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1 Sysmä. Pauli

Lisätiedot

Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400 Kiukainen.

Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400 Kiukainen. Toimitusnumero 2007-228546 1(5) Uusjako Kohde: Aika: 7.8.2014 kello 10.00 Alhonkulma-Laihian tilusjärjestelyn toimitusalue Paikka: Euran osuuspankin Kiukaisten konttorin kokoushuone Eurakoskentie 38, 27400

Lisätiedot

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML)

Lainkohdat Laki yksityisistä teistä (YksTL) 43-44, Kiinteistönmuodostamislaki (KML) Toimitusnumero 2017-560621 1(6) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Rydönperä, Matku ja Ylikulma / Kunta: Forssa (061) Aika: 29.11.2017 kello 09.30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Forssan kaupungintalon

Lisätiedot

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedoitettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaanlehti nimisessä lehdessä.

1. Tiedottaminen Kokouksesta on tiedoitettu postitetuilla kutsukirjeillä ja ilmestyvässä Loimaanlehti nimisessä lehdessä. Toimitusnumero 2015-520247 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Kunta: Loimaa (430); Useita yksiköitä... Aika: 20.6.2016 kello 09.00 Paikka: Loimaan kaupungin Alastaron toimipiste valtuustosali

Lisätiedot

Toimitusnumero (5) Alueellinen tietoimitus (budj.)

Toimitusnumero (5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Toimitusnumero 2016-544103 1(5) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Useita yksiköitä. Aika: 21.3.2017 kello 10.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Sysmän teatteritalo, Väihkyläntie 1 Sysmä. Pauli

Lisätiedot

Kunnat: Karkkila (224) ja Vihti (927); useita kiinteistöjä

Kunnat: Karkkila (224) ja Vihti (927); useita kiinteistöjä Toimitusnumero 2016-543584 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 13.12.2018 kello 09.00 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Kunnat: Karkkila (224) ja Vihti (927); useita kiinteistöjä Pohjanpirtti,

Lisätiedot

Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja 6 kiinteistöä Urjalan kunnan puolella.

Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja 6 kiinteistöä Urjalan kunnan puolella. Toimitusnumero 2016-523029 1(7) Alueellinen tietoimitus (budj.) Kohde: Aika: 20.6.2016 kello 9:30 Paikka: Toimitusinsinööri: Läsnäolijat: Toimitusalue käsittää useita kiinteistöjä Vesilahden kunnassa ja

Lisätiedot