Usvasta nousee keväinen päivä valo täyttää koko maailman ja koivun kimalteiset oksat notkuvat tuhansien timanttien painosta.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Usvasta nousee keväinen päivä valo täyttää koko maailman ja koivun kimalteiset oksat notkuvat tuhansien timanttien painosta."

Transkriptio

1

2

3 Usva Usvasta nousee keväinen päivä valo täyttää koko maailman ja koivun kimalteiset oksat notkuvat tuhansien timanttien painosta.

4

5 Kauneuden etsiminen on voima, joka innostaa meitä eteenpäin. Se ohjaa meidät löytämään tien, jonka kautta väkevät tunteet saavat aistien hahmottaman muodon. Muotoilijana koen, että tehtäväni on etsiä kauneutta. Tehtävä innostaa ja pakottaa jatkuvasti uusien materiaalien ja muotojen äärelle. Se opettaa nöyryyttä ja avaa ennen tuntemattomia polkuja. Lapsuuteni sadut ja pohjoinen, villi luonto ovat työni perusta. Niistä jalostan modernia muotoilua, joka kestää aikaa. Suunnittelussa tavoitteenani on selkeys ja puhtaus. Olen luonut nämä korut säteilemään ympärilleen valoa ja kauneutta arjessa ja juhlassa, läpi vuosien. Toivon, että jokainen koru saa synnyttää ympärilleen monta onnellista tarinaa.

6 Kuutamo On aivan hiljaista pimeyttä hohtavaa ja yö näyttää näkymättömän.

7

8 Revontuli Linnunradan risteyksissä revontulten välke ihollani minä tunnen tähdet ne tuntevat minut näyttävät tietä.

9 Heijastus Mitä haluan Sinulle antaa, se on valosta kotoisin tulen läpi käynyt uuteen luomiseen ja nyt on puhdas ja kirkas koko maailma.

10 Tarkkaa Suomalaista käsityötä Luonnoksia syntyy kymmeniä erilaisia. Niistä kuitenkin vain muutama valitaan kussakin sesongissa valmistukseen. Ritva Liisa Pohjalainen -korut valmistaa kuopiolainen Saurum Osakeyhtiö, joka on tuottannut laadukkaita jalometallituotteita jo yli 70 vuoden ajan. Vaikka korujen valmistus on nykyään osin koneellistettua, tehdään suuri osa työstä edelleen käsin. Saurumilla koruja valmistaa joukko taitavia käsityöläisiä. Heidän ammattitaitonsa ja korujen harkittu muotoilu takaavat korkealaatuisen ja viimeistellyn lopputuloksen. Korun matka valmiiksi tuotteeksi alkaa taiteilijan suunnittelupöydältä. Taiteilija piirtää ja valmistaa luonnoksia erilaisista materiaaleista. Tuotantoon valikoituvien mallien suunnittelu jatkuu monien kokeilujen ja testausten kautta, kunnes muoto on täysin hioutunut ja korun valmistus voi alkaa. Valmistuvaiheessa yksi koru voi käydä läpi jopa kymmenen eri työvaihetta yhtä monissa käsissä.

11 Heimo Miettinen juottaa Lumme-riipuksia. Juotostyöt vaativat erityistä tarkkuutta ja ja ne tehdään aina huolellisesti käsityönä. Suuri osa koruista valmistetaan Saurumilla valutyönä. Tällöin valmistus alkaa korun 3D-mallinnuksesta, joka tehdään tietokoneella. Mallintamassa Salla Räsänen.

12 Sisin Välähdyksen lailla muistan lupauksen. Sen valan sisimpääni lohduttajaksi.

13 Deco Mitä onneen tarvitaan? Sallimusta, luottamusta, vähän silkkaa kauneutta. Uskoa ja toivoa. Paratiisin kiveä.

14 Korustailaus Korut kruunaavat lookin ARKI Korut antavat asulle loppusilauksen. Lisäksi ne ovat oiva keino tuoda esiin kantajansa persoonallisuutta. Taiteilija Ritva-Liisa Pohjalainen kannustaakin ottamaan korut osaksi jokapäiväistä pukeutumista. Hän rohkaisee myös kokeilemaan eri tyylisiä ja eri kokoisia koruja. Suurikin koru sopii arkeen, jos sen yhdistää asuun oikein. Ritva-Liisa Pohjalainen stailasi Anne Patrikaiselle (37, myyntineuvottelija) kolme eri lookia ja asusti ne mallistonsa koruin. Arki-, business- ja juhlalook on helppo viimeistellä kauniilla hopeakoruilla. Helppo arkilook luodaan monikäyttöisellä kotelomekolla, tolppakorkoisilla sandaaleilla ja rennolla poncholla. Mustat legginsit tuovat asuun modernia ilmettä. Musta poncho on mukava ja helppo vaate, sillä se sopii jokaiselle ja on hyvin miellyttävä yllä. Viittamaisen ponchon voi kiinnittää kauniilla rintaneulalla. Rintaneula ei tarvitse kumppanikseen riipusta, mutta korvakorut ja näyttävä sormus tasapainottavat kokonaisuutta ja antavat sille ryhtiä. Korut Kuutamo-sarjaa.

15 JUHLA Pitkä, musta, silkkinen juhlamekko sopii iltapukutilaisuuteen. Mekkoa on helppo varioida erilaisilla huiveilla ja asusteilla, joten samaa pukua voi huoletta käyttää monissa eri tilaisuuksissa. Tällä kertaa pitkä huivi puettiin toispuoleisesti yhdelle olkapäälle, jolloin huivista saatiin laahusmainen. Huivin voi myös pukea käsivarsille, mikäli hihaton mekko tuntuu yksinään liian avonaiselta. BUSINESS Musta bleiseri on aina tyylikäs valinta businesstilaisuuksiin. Polvipituiseen mekkoon ja korkeisiin korkoihin yhdistettynä bleiseri tekee asusta asiallisen mutta naisellisen. Näyttävän kokoiset, muotokieleltään keveät korut viimeistelevät vakuuttavan tyylin. Korut Usva-sarjaa. Huikeat korot ovat supernaiselliset ja näyttävät hopeakorut tekevät juhlan. Kun osa koruista on suuria ja osa pieniä, voi sama muoto toistua kaikissa koruissa tekemättä kokonaisuudesta liian täyden oloisen. Yksinkertainen laukku on tyylikäs ja antaa koruille kaiken huomion. Korut Sisin-sarjaa.

16 Pihkassa Pienen pieni kuiskaus, seitinohut kosketus: Pääskyn liverryksen lailla ajatus Sinusta on iloa täynnä. Olet kaunis, tärkeä ja arvokas. Olet rakas.

17 Lumme Järven kelluva kukka pilven kiitävä purje auringon tuoksu ja päivien juoksu kannattavat minua.

18 Kotigalleriassa

19 Luovuudella on monia ulottuvuuksia, taiteilija Ritva-Liisa Pohjalainen sanoo. Uutta voi syntyä vain siellä, missä mieli on avoin ja oppimisen halu ehtymätön. Ritva-Liisa Pohjalaiselle levollinen ja rauhallinen ympäristö on ollut aina tärkeä. Hänen kotimaisemansa avautuvat suomalaiseen järviluontoon, josta vuodenaikojen vaihtelu tekee jatkuvasti elävän. Kodin sisällä korostuu arkkitehtuurin ja esineiden kauneus. Työhuoneen sydän on laatikosto, johon taiteilijan piirrokset, värikokeilut ja luonnokset tallentuvat. korumallistoon vuoroaan odottavat teokset nostetaan kotona esille. Niiden läsnäolossa alkavat taas uudet ideat kypsyä. Kotigallerian tuotteet ovat läpikulkumatkalla. Ritva-Liisa Pohjalaista ne auttavat näkemään omaan työhön liittyvää kehitystä ja muutosta. Taiteilijalle ideat ovat usein pitkien prosessien tulos. Muotoilija piirtää, pohtii ja kokeilee uusien mallien toteuttamista erilaisista materiaaleista kuten savesta, paperista ja kankaasta. Toisinaan on myös tärkeää ottaa välimatkaa omaan työhönsä, sillä tauon jälkeen tuloksia katsoo uusin silmin. Aina Pohjalaisen suunnitelutyössä ei ole selvää, mihin materiaaliin mikin asteittain hahmottuva muoto lopulta taipuu. Asiat ja tapahtumat kehittyvät taiteilijan mielessä ja etsivät väyliä purkautua eri tavoin. Ritva-Liisa Pohjalaisen kotigalleriassa onkin esillä teoksia, jotka hakevat vielä lopullista muotoaan. Myös näyttelyihin tai Vaikka Ritva-Liisa Pohjalainen viihtyy suurkaupungeissa, suurimman inspiraation hänelle tarjoaa luonto. Kun kipinä jostain uudesta korusta on paperilla, se jaetaan Saurumin työtiimin kanssa. Korualan ammattilaisten yhteistyönä ideat jalostuvat lopullisiksi tuotteiksi.

20 Pisarat Lapsuuteni vesi satoi pieninä pisaroina, kasvoi kujeileviksi puroiksi ja herätti aamun virrat rannan kaislojen nauruun.

21

22

23 Aurinko Lämpö. Voima. Valo. Lähde. Kanna sitä, ja se kantaa Sinua. Anna sen valaista, ja Sinä valaiset.

24

Korusarjat. Amore...4. Aurinkotuuli...4. Cosmos Deco...5. Heijastus...6. Kehrä Kesäpäivä...7. Kuutamo...8. Lilja Lumme...

Korusarjat. Amore...4. Aurinkotuuli...4. Cosmos Deco...5. Heijastus...6. Kehrä Kesäpäivä...7. Kuutamo...8. Lilja Lumme... SYKSY // TALVI 2016 Korusarjat Amore...4 Aurinkotuuli...4 Cosmos...4-5 Deco...5 Heijastus...6 Kehrä...6-7 Kesäpäivä...7 Kuutamo...8 Lilja...8-9 Lumme...9 Muistot...10 Pihkassa...10-11 Pisarat...11 Revontuli...12

Lisätiedot

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta!

Syksy 2010 UUTUUSTUOTTEET. www.taitouusimaa.fi. Upeaa Uudeltamaalta! UUTUUSTUOTTEET Upeaa Uudeltamaalta! Uusi, SINUN TÄHTESI -syysmallistomme odottaa jo Sinua. Sen herkulliset kudonnaiset ja kurssit tarjoavat tekemistä moneen makuun ja luovat hyvää oloa ja onnistumisen

Lisätiedot

SISÄLLYS. RITVA LIISA POHJALAINEN Heijastus... 11 Kuutamo... 11 Muistot... 11 Lumme... 12 Revontuli... 12

SISÄLLYS. RITVA LIISA POHJALAINEN Heijastus... 11 Kuutamo... 11 Muistot... 11 Lumme... 12 Revontuli... 12 YRITYSMYYNTIKUVASTO SISÄLLYS Saurum Osakeyhtiöllä on pitkä historia laadukkaiden jalometallituotteiden valmistajana. Vuodesta 1942 Kuopiossa toimineessa korutehtaassa valmistuvat suomalaiset Lumoava- sekä

Lisätiedot

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6.

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6. MAAILMAN NAPA Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008 apa_mv_a7.indd 1 4.6.2007 22:32:08 Ketä sinä kosketit viimeksi? Miltä tuntui koskettaa? Miten

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

RITVA-LIISA POHJALAINEN Ι KUUTAMOLLA Ι G12 HELSINKI Ι 30.11.-19.12.2013

RITVA-LIISA POHJALAINEN Ι KUUTAMOLLA Ι G12 HELSINKI Ι 30.11.-19.12.2013 Teosluettelo PALAUTATHAN, KIITOS. RITVA-LIISA POHJALAINEN Ι KUUTAMOLLA Ι G12 HELSINKI Ι 30.11.-19.12.2013 Ritva-Liisan taidelasin puhaltajat: Alma Jantunen, Johannes Rantasalo ja Matti Vilppula. 1. KOHTI

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Kampanja on voimassa 16. syyskuuta - 27. lokakuuta 2013. 575,- sh. 719,- Indigo 70/laguuni 895,- sh. 1256,-

Kampanja on voimassa 16. syyskuuta - 27. lokakuuta 2013. 575,- sh. 719,- Indigo 70/laguuni 895,- sh. 1256,- SYYSTARJOUKSET KYLPYHUONEESEEN Kampanja on voimassa 16. syyskuuta - 27. lokakuuta 2013. D-light 70 575,- sh. 719,- Indigo 70/laguuni 895,- sh. 1256,- INDIGO Monien suosikki Indigo osaa muuntautua. Sen

Lisätiedot

G12 KUOPIO Minna Canthin katu 15, Kuopio 044 0588434 ti-to 11-17, pe-su 12-16 www.galleria12.fi

G12 KUOPIO Minna Canthin katu 15, Kuopio 044 0588434 ti-to 11-17, pe-su 12-16 www.galleria12.fi G12 KUOPIO Minna Canthin katu 15, Kuopio 044 0588434 ti-to 11-17, pe-su 12-16 www.galleria12.fi Teosluettelo RITVA-LIISA POHJALAINEN HEIJASTUKSIA 1.6. - 30.6.2013 G12 KUOPIO 1. TANSSI. Hyttityö. Graniittijalustalla.

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Ainulaatuinen kivi Ainutlaatuiselle ihmiselle

Ainulaatuinen kivi Ainutlaatuiselle ihmiselle Ainulaatuinen kivi Ainutlaatuiselle ihmiselle Ikuistettu Oy Muistomerkkikuvasto Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivätkä milloinkaan jätä yksin. Surun kohdatessa jäämme

Lisätiedot

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki NAISET - Toimiva puvusto Jakkupuku hameella ja housuilla. Tummat farkut, jotka istuvat hyvin. Kahdet yksiväriset pitkät

Lisätiedot

LIIKELAHJAT Kevät 2015

LIIKELAHJAT Kevät 2015 LIIKELAHJAT Kevät 2015 1 Monta hyvää syytä valita Aarikka-lahja Tervetuloa tekemään onnistuneita lahjavalintoja! Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Sirpa Grev sirpa.grev@aarikka.com p. 040 544 4212 Paula Heinikangas

Lisätiedot

Ritva-Liisa Pohjalainen MUISTOJEN PUUTARHA

Ritva-Liisa Pohjalainen MUISTOJEN PUUTARHA G12 KUOPIO Minna Canthin katu 15, Kuopio ti-to 11-17, pe-su 12-16 www.galleria12.fi Ritva-Liisa Pohjalainen MUISTOJEN PUUTARHA 30.5. - 25.6.2015 G12 Kuopio 1. LUMME, 2015 Uniikki lasimalja. Filigraani

Lisätiedot

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa.

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. www.acravintolat.fi ARTS & CRAFTS RESTAURANTS OY:N ASIAKKAAT VOIVAT NAUTTIA NYKYAJAN MUKAVUUKSISTA MENNEEN AJAN HENGESSÄ. www.acravintolat.fi

Lisätiedot

Tästä alkaa suomalainen laatutyö.

Tästä alkaa suomalainen laatutyö. Tästä alkaa suomalainen laatutyö. Perinteet ohjaavat osaamista inspiraatiot synnyttävät kauneutta. Aito suomalainen osaaminen synnyttää laadukkaita pellavatekstiilejä kylpyyn, saunaan ja kodin sisustukseen.

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumala loi kaiken

Nettiraamattu. lapsille. Jumala loi kaiken Nettiraamattu lapsille Jumala loi kaiken Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: Bob Davies; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2008

Lisätiedot

by Finnmirror Kuvasto 2014

by Finnmirror Kuvasto 2014 by Finnmirror Kuvasto 2014 Kaikella on Monitaitoinen tyrvääläinen Kaarlo Mäkinen aloitti liiketoiminnan vuonna 1923. Pääasiallisina tuotteina alkuvaiheessa olivat valokuvakehykset. Jo 1920-luvun lopulla

Lisätiedot

Akaatin mysteeri. Ensiesittelyssä uusi majesteettinen, eksklusiivisesti suunniteltu korukokoelma JAKSOT 16 2014 3 2015

Akaatin mysteeri. Ensiesittelyssä uusi majesteettinen, eksklusiivisesti suunniteltu korukokoelma JAKSOT 16 2014 3 2015 Akaatin mysteeri Puhtautta ja rauhallisuutta symboloivan akaatin uskotaan rauhoittavan tunteita ja hoivaavan sisäistä voimaa. Yhdistä asuusi yksi näistä statement-koruista tai anna se erikoislahjana naiselle,

Lisätiedot

Rullakaihtimet. Persoonallista tyylikkyyttä

Rullakaihtimet. Persoonallista tyylikkyyttä Rullakaihtimet Persoonallista tyylikkyyttä Moderni klassikko, jolla on oma paikkansa Rullakaihdin on klassikko, joka ei ole koskaan poissa muodista. Se ei myöskään ole niin monimutkainen tuote. Rullakaihdin

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU

TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU TOIMINNALLINEN ESIOPETUS HENNA HEINONEN UITTAMON PÄIVÄHOITOYKSIKKÖ TURKU Toiminnallinen esiopetus on: Toiminnallinen esiopetus on tekemällä oppimista. Vahvistaa vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, sekä

Lisätiedot

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE varainhankintaa medelanskaffning Tue toimintaamme ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE Yhteisen päämäärän hyväksi

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2014-2015 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy.

Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy. Olet arvokas! Jokainen ihminen on arvokas ja siihen on syy. Asiat ovat eriarvoisia! Elämme maailmassa, jossa asiat ovat eriarvoisia! Kulta on hopeaa arvokkaampaa, öljy on vettä kalliimpaa, jne.! Tämä arvottaminen

Lisätiedot

Tässä vaiheessa kaulaa olikin jo lyhennetty ja kaula kiinnitetty olkapäihin kiinni. Olkapäistä tuli aluksi todella massiiviset ja tukevat.

Tässä vaiheessa kaulaa olikin jo lyhennetty ja kaula kiinnitetty olkapäihin kiinni. Olkapäistä tuli aluksi todella massiiviset ja tukevat. KU7 Savipään teko Kurssi alkoi hyvin ja tuntui mahtavalta alkaa muovata savea omin käsin siinä sai käyttää yllättävän paljon voimaa! Otteet muuttuivat varmemmiksi vähitellen kun aloin saamaan oikeanlaisen

Lisätiedot

Myyntimme auttaa mielellään kaikissa liikelahjoihin liittyvissä kysymyksissä ja laskee tarvekohtaisen tarjouksen toivomistanne tuotteista.

Myyntimme auttaa mielellään kaikissa liikelahjoihin liittyvissä kysymyksissä ja laskee tarvekohtaisen tarjouksen toivomistanne tuotteista. LIIKELAHJAKUVASTO 2016-2017 Saurum Osakeyhtiöllä on pitkä historia laadukkaiden jalometallituotteiden valmistajana. Vuodesta 1942 Kuopiossa toimineessa korutehtaassa valmistuvat suomalaiset Lumoava- sekä

Lisätiedot

JOUTSEN INNOITTI ARKKITEHDIT UUSILLE TEILLE

JOUTSEN INNOITTI ARKKITEHDIT UUSILLE TEILLE YO ZEN JOUTSEN INNOITTI ARKKITEHDIT UUSILLE TEILLE YO ZEN on uusi kahden arkkitehdin perustama oululainen design-studio. Parhaillaan työn alla on korusuunnittelua, ja ensimmäinen mallisto "Origami" julkistetaan

Lisätiedot

Trendinä sisustus kasvaa edelleen. Yhä useampi meistä edellyttää kauniiden värien ja pintojen lisäksi kestävyyttä, toimivuutta ja helppoa arkea.

Trendinä sisustus kasvaa edelleen. Yhä useampi meistä edellyttää kauniiden värien ja pintojen lisäksi kestävyyttä, toimivuutta ja helppoa arkea. Intro IN 25 maitolasi, kehysovi valkoinen (589 ), IN 22 maitolasi, kehysovi valkoinen (429 ) sekä IN 27 maitolasi, kehysovi valkoinen (289 ), vetimet ja jalat alumiini Trendinä sisustus kasvaa edelleen.

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2015-2016 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

Asuntomessut Hyvinkäällä 2013. Marraskuu 2011

Asuntomessut Hyvinkäällä 2013. Marraskuu 2011 Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 Marraskuu 2011 LE ISEVIL M U H KÄÄN HYVIN LE NOUSEE IL LUE HARJU JAN ASUINA A UUDEN HYVINKÄÄ Hyvinkää maalattiin maailmankartalle vuonna 1917. Tuohon aikaan kunnan katuja

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015

Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015 Joulun parhaat liikelahjat! Syksy 2015 1 Monta hyvää syytä valita Aarikka-lahja Tervetuloa tekemään onnistuneita lahjavalintoja! Liikelahjan avulla viestitään yrityksen arvoista. Aarikka tuotteilla osoitatte

Lisätiedot

K Y L P Y H U O N E E T

K Y L P Y H U O N E E T K Y L P Y H U O N E E T Ovimallit Duetto Fasetti Figure Harmony Krista uritettu Lido Prelude Ruutu Scala Simple Stara Vertica Yhdessä Lumme Kalla Perussävyt Puhdas valkoinen 201 Perusvalkoinen NCS 502

Lisätiedot

Sähkökiukaat. Älykäs. Ja kaunis.

Sähkökiukaat. Älykäs. Ja kaunis. Sähkökiukaat Älykäs. Ja kaunis. Tulikivi Sauna. Uuden ajan saunanautinto. Tulikivi SAUNA tarjoaa uuden ajan saunanautintoja. Ennennäkemättömän moderni muotoilu ja innovatiiviset elektroniikkaratkaisut

Lisätiedot

Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus!

Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus! Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus! Onneksi olkoon odottava isä! Missä olit kun kuulit että sinusta tulee isä? Mitä toiveita / odotuksia / haaveita / pelkoja sinulla on lapseen liittyen? Millainen

Lisätiedot

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Minut tekee onnelliseksi terveys! Minut tekee onnelliseksi sen oivaltaminen, että KIIRE on keksitty juttu eikä annettu, muuttumaton elämän muoto. Minut tekee onnelliseksi

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

P U M P U L I P I L V E T

P U M P U L I P I L V E T T U O M O K. S I L A S T E P U M P U L I P I L V E T Runoja TUOMO K. SILASTE Teokset: Matka, romaani; 2007 Rakkaani kosketa minua, runoja; 2007 Apolloperhonen, runoja; 2008 Rakastettu leskirouva Gold,

Lisätiedot

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015

Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Etätyökysely henkilöstöstölle 22.1.-2.2.2015 Olen kokenut etätyön hyväksi työskentelytavaksi Saan etätyöpäivän aikana pääosin tehtyä suunnittelemani työt Ohjeistus etätyön tekemiseen on ollut riittävää

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Hei, me maalataan! Rennosti vain essu eteen, suti käteen sinulle ja minulle meille kaikille

Hei, me maalataan! Rennosti vain essu eteen, suti käteen sinulle ja minulle meille kaikille Hei, me maalataan! Rennosti vain essu eteen, suti käteen sinulle ja minulle meille kaikille teidät ryhmätyöskentelytilaan. Porukalla maalaamisen tuloksena syntyy iso yhteismaalaus, jonka saatte mukaanne

Lisätiedot

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä Märsky 29.10.2012 Heikki Pajunen Novetos Oy Luomme menestystarinoita yhdessä Aamun ajatus By Positiivarit: Maanantai 29.10.2012 AAMUN AJATUS Elämä on 10-prosenttisesti sitä miten elää ja 90-prosenttisesti

Lisätiedot

Tyylikästä tilan hallintaa

Tyylikästä tilan hallintaa Tyylikästä tilan hallintaa Säilytysjärjestelmät mittojesi mukaan www.iskukeittiot.fi Modernit tarpeet ja halu uudistaa suomalaista sisustusta. Isku Keittiöissä. Miksi komeron pitäisi näyttää komerolta?

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja Inspiraatio The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja värikkäitä lämmittimiä mahdollistaa oman

Lisätiedot

Kaipaus ei katso hintaa

Kaipaus ei katso hintaa Kaipaus ei katso hintaa Hautakivi halvemmalla Muistomerkkikuvasto Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivätkä milloinkaan jätä yksin. Surun kohdatessa jäämme kaipaamaan

Lisätiedot

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt Auringolta suojautuminen on tärkeä osa asumista sekä nykyaikaista rakentamista. Ulkotiloissa viilentävällä varjolla on tärkeä rooli paitsi viihtyisyyden myös terveytesi kannalta.

Lisätiedot

sinun puketumisesi punainen lanka.

sinun puketumisesi punainen lanka. sinun puketumisesi punainen lanka. StyleBliss on henkilökohtainen avustajasi oman tyylisi löytämisessä ja ylläpitämisessä. Se auttaa sinua olemaan tyylikäs, hurmaava ja varma tilanteessa kuin tilanteessa.

Lisätiedot

Antaudu. Osa työpajoistamme sopii pidettäväksi myös teidän omissa tiloissanne.

Antaudu. Osa työpajoistamme sopii pidettäväksi myös teidän omissa tiloissanne. Ota hetki vapaata päästä kiireestä irti Antaudu tee tilaa ajatuksille Luovuus saa meistä kaikista enemmän irti. Luova käsillä tekeminen piristää pitkän kokouspäivän tai tuo pikkujouluihin mukavaa yhdessä

Lisätiedot

THE DESIGN OF GOOD LIVING

THE DESIGN OF GOOD LIVING VILLA PELICAN 2019 THE DESIGN OF GOOD LIVING Villa Pelican 3 VILLA PELICAN Tämä moderni ja uudenveroinen asunto huippusijainnilla puhuttelee arkkitehtuurillaan ja toiminnallisuudellaan ja sopii niin sijoittajille

Lisätiedot

Surun hetkellä kaipaus saa näkyä

Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Muistomerkkikuvasto Surun hetkellä kaipaus saa näkyä Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivät milloinkaan jätä yksin. Surun kohdatessa jäämme kaipaamaan läheistämme. Kun kaipuu koskettaa, yhdessä elettyjen

Lisätiedot

sinun tyylisi. sinun korusi.

sinun tyylisi. sinun korusi. sinun tyylisi. sinun korusi. Paletti Jewelry on Oy Perkon omistama suomalainen, vuonna 1997 perustettu korumerkki, jonka mallistosta löydät upean valikoiman laadukkaita jalokivi-, kulta- ja hopeakoruja.

Lisätiedot

Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin

Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin Vattumadon talo päiväkotiprojekti eskareille Valoveistos ja Varjoteatteri Merja Isomaa-James, Tuija Mettinen LÄHTÖTILANNE

Lisätiedot

Natalie- KESÄ 2013. Design Assi Arnimaa Katso sivu 2 189,- 1781316. Tommy Hilfigerkello. Hinnat voimassa toistaiseksi, pidätämme oikeuden muutoksiin.

Natalie- KESÄ 2013. Design Assi Arnimaa Katso sivu 2 189,- 1781316. Tommy Hilfigerkello. Hinnat voimassa toistaiseksi, pidätämme oikeuden muutoksiin. www.kultakeskus.fi KESÄ 2013 Natalie- Katso sivu 2 Tommy Hilfigerkello 189,- 1781316 Hinnat voimassa toistaiseksi, pidätämme oikeuden muutoksiin. ikuista kauneutta vuodesta 1918 Natalie Elegantti Natalie-mallisto

Lisätiedot

Iloitse pihasta. HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa. mielikuvituksellesi monimuotoisia ja. värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja,

Iloitse pihasta. HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa. mielikuvituksellesi monimuotoisia ja. värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja, HB-Pihapäällysteet HB-pihapäällystevalikoima tarjoaa mielikuvituksellesi monimuotoisia ja värikkäitä virikkeitä! Yhdistele muotoja, Iloitse pihasta. värejä ja kuviointeja, löydä pihasi luonne ja tee tyylikäs

Lisätiedot

Paperista bittiin oivalluksia hankepolun varrelta

Paperista bittiin oivalluksia hankepolun varrelta Paperista bittiin oivalluksia hankepolun varrelta Innopark Programmes Oy, Visamäentie 33, 13100 Hämeenlinna, info@innopark.fi Taitto: Mainostoimisto Precis Oy Paino: Kopijyvä Oy Tähän vihkoseen on koottu

Lisätiedot

YLEISTIETOA TUOTTEISTA 4

YLEISTIETOA TUOTTEISTA 4 TUOTEKUVASTO 2017 Saurum Osakeyhtiöllä on pitkä historia laadukkaiden jalometallituotteiden valmistajana. Yhtiön toimintaa ohjaavat rehellisyys, avoimuus sekä tinkimätön ammattitaito. Saurum Osakeyhtiö

Lisätiedot

Antaudu. Nauretaan ja puuhataan, yhdessä ystävien kesken. Tehdään omat teokset siinä virkistymisen aakkoset.

Antaudu. Nauretaan ja puuhataan, yhdessä ystävien kesken. Tehdään omat teokset siinä virkistymisen aakkoset. Nauretaan ja puuhataan, yhdessä ystävien kesken. Tehdään omat teokset siinä virkistymisen aakkoset. Luovuus saa meistä kaikista enemmän irti. Mikä sopisi paremmin ystäväporukan illanviettoon, polttareihin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

LOMA LÄHELLÄ, JÄRVEN RANNALLA JA PALVELUIDEN ÄÄRESSÄ. PIAN SIITÄ TULEE TOTTA. TÄYSIN UUDENLAINEN LOMAKESKUS AVAA OVENSA KESÄLLÄ 2016.

LOMA LÄHELLÄ, JÄRVEN RANNALLA JA PALVELUIDEN ÄÄRESSÄ. PIAN SIITÄ TULEE TOTTA. TÄYSIN UUDENLAINEN LOMAKESKUS AVAA OVENSA KESÄLLÄ 2016. LOMA LÄHELLÄ, JÄRVEN RANNALLA JA PALVELUIDEN ÄÄRESSÄ. PIAN SIITÄ TULEE TOTTA. TÄYSIN UUDENLAINEN LOMAKESKUS AVAA OVENSA KESÄLLÄ 2016. Reilun tunnin ajomatka Helsingistä, ja olet lomalla. Jos huoltotyöt

Lisätiedot

Kolikon tie Koululaistehtävät

Kolikon tie Koululaistehtävät Kolikon tie Koululaistehtävät I Tehtävät ennen Heureka-vierailua Rahojen ja Suomen Rahapajan historia 1. Ota selvää missä ja milloin raha otettiin ensimmäisen kerran käyttöön. 2. Minkälaisia ensimmäiset

Lisätiedot

Tyyliä kesään. Uudistunut pukeutumisen valikoima Kuvaston hinnat ovat enimmäismyyntihintoja. Valikoima vaihtelee myymälöittäin.

Tyyliä kesään. Uudistunut pukeutumisen valikoima Kuvaston hinnat ovat enimmäismyyntihintoja. Valikoima vaihtelee myymälöittäin. Tyyliä kesään Uudistunut pukeutumisen valikoima 2017 Kuvaston hinnat ovat enimmäismyyntihintoja. Valikoima vaihtelee myymälöittäin. 1 2 Kuvaston hinnat ovat enimmäismyyntihintoja. Valikoima vaihtelee myymälöittäin.

Lisätiedot

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa Luottamus SISÄLTÖ Perusluottamus syntyy Vastavuoroinen kiintymyssuhde Pieni on suurta Lapsi luottaa luonnostaan Lapsen luottamuksen peruspilarit arjessa Lapsen itseluottamus vahvistuu Luottamuksen huoneentaulu

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana

Helka Pirinen. Esimies muutoksen johtajana Helka Pirinen Esimies muutoksen johtajana Talentum Helsinki 2014 Copyright 2014 Talentum Media Oy ja Helka Pirinen Kansi: Ea Söderberg, Hapate Design Sisuksen ulkoasu: Sami Piskonen, Suunnittelutoimisto

Lisätiedot

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016

BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 BALANSSIN JOOGAPAKETIT 2016 Esim. kokous-, tyky-, tyhy- ja virkistyspäivien ohjelmaan liitettäviä palveluita. Virkisty joogakävelyllä 60min 100 kävelyä hiljaisuudessa hiekkadyyneillä pitkospuita pitkin.

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Bondo ATTENTION TO DETAIL

Bondo ATTENTION TO DETAIL Bondo ATTENTION TO ETAIL BONO Bondo on tanskalainen tuotemerkki, joka on nyt saatavissa ensimmäistä kertaa Suomen markkinoilla. Kaikki, mitä pidetään tyypillisenä tanskalaisena muotoiluna, on tyypillistä

Lisätiedot

SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella

SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella Pukeutumisvalmentaja Päivi Kokkonen Life & Beauty Training Silkbel www.silkbel.com Päivi Kokkonen PUKEUTUMISVALMENTAJA

Lisätiedot

Alakouluhanke Workshop

Alakouluhanke Workshop Valtakunnallinen nuorisotyön koulutus Tampereella 22.-23.4.2013 Alakouluhanke Workshop Mieli-päivien sessio Pienet mielet lapset ja perheet Riikka Nurmi KM, LO, draamaopettaja Kriisit ja selviytymisen

Lisätiedot

ääripäistä Ajatuksia suorittamisesta, hellittämisestä ja tiestä tasapainoon.

ääripäistä Ajatuksia suorittamisesta, hellittämisestä ja tiestä tasapainoon. ääripäistä tasapainoon Ajatuksia suorittamisesta, hellittämisestä ja tiestä tasapainoon. Tekemisestä saa nauttia. Oikeasti. mutta jos rentoutuminen ja "vain oleminen" ahdistaa, voi olla että suorittamisen

Lisätiedot

Liukuovet ja säilytysjärjestelmät. täydentää tilasi

Liukuovet ja säilytysjärjestelmät. täydentää tilasi Liukuovet ja säilytysjärjestelmät täydentää tilasi TeemaDesign - Liukuovien uusi ilme Uusi liukuovien pintamateriaalien sarja Teema sisältää yli 30 ainutlaatuista kuviopintaa. Mallistosta löytyy kuvioita

Lisätiedot

Lasinkuultavat ideat kaikkiin tiloihin 40VUODEN KOKEMUKSELLA TAMPEREEN TEHTAALTA

Lasinkuultavat ideat kaikkiin tiloihin 40VUODEN KOKEMUKSELLA TAMPEREEN TEHTAALTA Lasinkuultavat ideat kaikkiin tiloihin KOKEMUKSELLA TAMPEREEN 40VUODEN TEHTAALTA T I L A A. T Y Y L I Ä. T U R V A L L I S U U T T A. M I T T O J E S I M U K A A N Anna valon liukua tilaan Kiinteä sivulasi

Lisätiedot

Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia!

Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia! Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia! Sinun työsi on haaveilla, unelmoida ja visioida. Juuri sinä haaveinesi olet oman rakennusprojektisi ammattilainen. Asiantuntija, joka tietää parhaiten,

Lisätiedot

Liukuovet t ä y d e n t ä ä t i l a s i

Liukuovet t ä y d e n t ä ä t i l a s i Liukuovet täydentää tilasi Korkealaatuisten liukuoviemme tuoteperheen teräsprofiilit ovat Montreal ja Halifax. Kun haluat siron, edullisen ja laadukkaan liukuoven, Montreal tai Halifax on Sinun valintasi.

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista

Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista Ennenkokematon kestävyys, moderni muotoilu sekä enemmän ominaisuuksia. Mallistostamme löydät vaihtoehtoja aina keskikokoisista ja -hintaisista poreammeista tilaviin kymmenen hengen altaisiin. Kaikkiin

Lisätiedot

MONTA TIETÄ MUUTOKSEEN

MONTA TIETÄ MUUTOKSEEN 1 MONTA TIETÄ MUUTOKSEEN MUUTOSREITTI - Pohdintaa: Mikä elämässä on arvokasta? - Tahtoa - Uskoa omiin vaikutusmahdollisuuksiin - Uskoa omiin kykyihin ja taitoihin - Päätöksentekoa - Tavoitteita - Aikaa

Lisätiedot

Taidehuoltamo LennArt TARJOAA: VARAA PIKKUJOULUT NYT! AIKAA!

Taidehuoltamo LennArt TARJOAA: VARAA PIKKUJOULUT NYT! AIKAA! Taidehuoltamo LennArt TARJOAA: VARAA PIKKUJOULUT NYT! PIKKUJOULUSTA ILOA PITKÄKSI AIKAA! Viettäisittekö tänä vuonna yhteistä aikaa työporukalla rauhoittuen ja/tai innostuen taiteen ja käsillätekemisen

Lisätiedot

Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit. duration ca. 23

Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit. duration ca. 23 Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit duration ca. 23 Työskentelimme Henriikka Tavin kanssa löyhässä symbioosissa, keskustelimme ja

Lisätiedot

Stora Enso Effex an Eye for Wood

Stora Enso Effex an Eye for Wood EnsoEffex Stora g tu p l Stora Enso Effex an Eye for Wood Stora Enso Effex an Eye for Wood Lähtökohtana luonnonmukaisuus Effex toistaa luonnon muotokieltä. Effex on: Aitoa puuta Luonnon inspiroima Luonnollinen

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN Tähän vihkoon on koottu kysymyksiä, jotka auttavat sinua miettimään omaa vointiasi. Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua

Lisätiedot

Kysymyksiä. Asiakaskartoitus

Kysymyksiä. Asiakaskartoitus Asiakaskartoitus Veera Ruohomäki Kulttuurilähtöinen valmistaminen Kysymyksiä Täsmennettyäni asiakkaani, lähetin sähköpostitse kyselyn kahdelle asiakasprofiiliin sopivalle naiselle. Liitin mukaan lyhyen

Lisätiedot

A. M. Ainut ky. Pulkkatie 3 99100 Kittilä Finland. +35840 8222 730 Milla Pahajoki. 0400 246 981 Ari Järvenpää. milla.pahajoki@ainut.

A. M. Ainut ky. Pulkkatie 3 99100 Kittilä Finland. +35840 8222 730 Milla Pahajoki. 0400 246 981 Ari Järvenpää. milla.pahajoki@ainut. 10/2013 A. M. Ainut ky Pulkkatie 3 99100 Kittilä Finland +35840 8222 730 Milla Pahajoki 0400 246 981 Ari Järvenpää milla.pahajoki@ainut.fi ari.jarvenpaa@ainut.fi www.ainut.fi Kaikki hopeakorumme ovat 92,5%

Lisätiedot

LAATUA TYÖPÄIVÄÄSI. Helposti yhdistettävillä ajattomilla asuilla löydät luontevasti sopivan asukokonaisuuden eri tilanteisiin.

LAATUA TYÖPÄIVÄÄSI. Helposti yhdistettävillä ajattomilla asuilla löydät luontevasti sopivan asukokonaisuuden eri tilanteisiin. LOOK BOOK LAATUA TYÖPÄIVÄÄSI Helposti yhdistettävillä ajattomilla asuilla löydät luontevasti sopivan asukokonaisuuden eri tilanteisiin. Panostus korkealaatuisiin materiaaleihin, hyvään istuvuuteen ja

Lisätiedot

EKOARKI Helmiä asukastoiminnan ja kestävän kehityksen

EKOARKI Helmiä asukastoiminnan ja kestävän kehityksen EKOARKI Helmiä asukastoiminnan ja kestävän kehityksen Helmiä asukastoiminnan ja kestävän kehityksen kasvatuksen tukemisesta kasvatuksen tukemisesta Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n ja Suomen Ympäristökasvatuksen

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Poolhouse Piccolo Uno

Poolhouse Piccolo Uno POOLHOUSE MALLISTO - KUN HALUAT JOTAIN MUUTA Uusi Poolhouse mallisto vastaa ihmisten erilaisiin tarpeisiin pelkistetyllä ja toimivalla designilla joka erottuu joukosta tyylikkäästi edukseen. Mallistosta

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi. Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry

Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi. Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, Suomen Sydänliitto ry Luennon sisältö Lapsen kannustaminen Erilaiset tavat kannustaa

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus.

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus. SUOMN TANSSIURHILULIITON KILPAILUSÄÄNNÖT LIIT 2: PUKUSÄÄNNÖT 1.8.2008 1 Yleistä Kilpailuasussa saa olla korkeintaan kahden sponsorin mainos. Rock'n'rollissa kilpailuasun mainostila sijaitsee kilpailuasun

Lisätiedot

Napapiirin luontokansio

Napapiirin luontokansio Puolipilvistä, sanoi etana ja näytti vain toista sarvea Tutki säätilaa metsässä ja suolla ja vertaa tuloksia. Säätilaa voit tutkia mihin vuodenaikaan tahansa. 1. Mittaa a) ilman lämpötila C b) tuulen nopeus

Lisätiedot

USEITA HOUKUTTELEVIA ILMEITÄ

USEITA HOUKUTTELEVIA ILMEITÄ MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Monroessa jokaisella kaarella on merkitys. Jokaisella viivalla tarkoitus. Muotoilusta vastaa Idesign, ja nimensä tuoli on saanut klassisen kaunottaren mukaan. Kaunis tuoli,

Lisätiedot

Lataa Koivu - Suomen kansallispuu - Seija A. Niemi. Lataa

Lataa Koivu - Suomen kansallispuu - Seija A. Niemi. Lataa Lataa Koivu - Suomen kansallispuu - Seija A. Niemi Lataa Kirjailija: Seija A. Niemi ISBN: 9789523121447 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 31.84 Mb Koivu on olennainen osa suomalaisuutta. Se on ollut ikiaikainen

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Kenguru 2014 Cadet (8. ja 9. luokka)

Kenguru 2014 Cadet (8. ja 9. luokka) sivu 1 / 8 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta saat miinuspisteitä

Lisätiedot

Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1

Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Kokemuksia työnohjauksesta johdon näkökulmasta 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 2 Työnohjauksen peruskysymyksiä

Lisätiedot