Katsaus vaikeassa työmarkkinaasemassa olevien asiakkaiden tilanteeseen Etelä-Karjalassa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Katsaus vaikeassa työmarkkinaasemassa olevien asiakkaiden tilanteeseen Etelä-Karjalassa"

Transkriptio

1 Katsaus vaikeassa työmarkkinaasemassa olevien asiakkaiden tilanteeseen Etelä-Karjalassa Antti

2 Tilanne Vaikeasti työllistyvät Etelä-Karjalassa maaliskuu Työttömät Työttömyysaste 15 % 15,7 % 14,8 % (koko maa 12,1; ulkomaalaiset 33) Yleinen aktivointiaste 29,5 % 27,1 % 26,7 % (PAT 8,9) Rakennetyöttömät Yhdenjaksoiset Pitkäaikaistyöttömät Rinnasteiset pitkäaikaistyöttömät Palveluilta työttömäksi jääneet Palveluilta palveluille sijoittuvat Työttömistä on 65 % rakennetyöttömiä ja 32 % yhdenjaksoisia pitkäaikaistyöttömiä Rakennetyöttömistä yli 50 vuotiaita on 2797 eli 48 % (60-64 vuotiaita 1237) Rakennetyöttömistä alle 30 vuotiaita on 968 eli 17 % Rakennetyöttömistä on 70 % palvelu- ja myyntityöntekijöitä sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöitä (huom. eniten avoimia työpaikkoja on palvelu- ja myyntialalla) Rakennetyöttömistä vain peruskoulun suorittaneita on 1163 eli 20 % ja keskiasteen koulutuksen käyneitä on 2919 eli 51 %

3 Maksuosuuslistalla olevat asiakkaat maaliskuu /17 300/16 300/15 500/ /16 500/ / / / /17 300/16 300/15 500/17 500/16 500/ / / /15

4 Euroa EKSOTEN ALUEEN KUNTAOSUUS TAMMI-MAALISKUU Imatra Lappeenranta Lemi Luumäki Parikkala Rautjärvi Ruokolahti Savitaipale Taipalsaari Koko Eksote yhteensä tammi helmi maalis

5 Aktivointiasteen ja muun sosiaaliturvan piiriin siirtämisen vaikutukset aikajaksolla Maksulistalla olevat työkyvyttömät asiakkaat muun sosiaaliturvan piiriin Arviolta 20 % maksulistalla olevista kuuluu tähän asiakasryhmään. Arvio kustannusvaikutuksista: alentaa kuntaosuutta 1.6 M 2 vuoden aikana. 2017: 0.5 M 2018: 1.1 M Työ- ja toimintakyvyn arvioinnin kehittäminen: Eksote, Kela ja TE-toimisto. Ei ole edennyt suunnitelman mukaan, koska työllistymiskokeilun alku on viivästynyt. Maksulistalla olevien asiakkaiden aktivointiasteen nostaminen 2016 ka. 25 % Nostetaan aktivointiaste 40 %:iin. Arvio kustannusvaikutuksista: alentaa kuntaosuutta 1.2 M 2 vuoden aikana. 2017: 0.5 M 2018: 0.7 M Siirretään painopistettä kuntouttavasta työtoiminnasta palkkatukityöllistämiseen (maksulistalta poistuu vain, kun saavuttaa työssäoloehdon). Palkkatukityöllistäminen on vähentynyt.

6 Työmarkkinapolku Alkuhaastattelu ja arvio työllistymisen esteistä Työkykyinen Työ- ja toimintakyvyn arvio Osaaminen kehittäminen Työkyvyn rajoitteita Työkyvytön Opiskelu Uraohjaus Kuntoutukseen ohjaaminen Eläkehaku Työnhaku Työnhakutaidot, motiivi työllistyä, alueen työmarkkinat, valmius liikkua, ikätekijä, muodollisen osaamisen riittävyys työmarkkinoissa

7 Haasteita Työllistettyjen ja palveluissa olevien asiakkaiden määrä on pudonnut. 3 sektorin työllistämisen vähentyminen palkkatukimäärärahojen niukkuudesta johtuen. Vuonna 2016 paikkoja oli 259 ja nyt 105 eli vähennys on 154 paikkaa. Palkkatuella olevien määrä on pudonnut vuodesta 2015 noin 38 %. Muiden palvelujen osuus on alhainen. Työkokeilun ja opiskelun osalta pääasiallisena kohderyhmänä muut kuin pitkään työttömänä olleet (huom. valmiudet osallistua ko. palveluun). Pitkään työttömänä olleilla asiakkailla on usein kaikki palvelut käytetty paitsi kuntouttava työtoiminta. Rakennetyöttömistä 48 % on yli 50 vuotiaita ja heillä ei usein ole koulutusmotivaatiota, jolloin palvelutarpeena on palkkatuki (3 sektorille). Etenkin ympäristökuntien asiakkaiden tilanne on jämähtänyt (kuntouttavan työtoiminnan tai palkkatukityön lisäksi ei ole muuta palvelutarvetta eikä valmiutta liikkumaan työn tai koulutuksen perässä). Kohtaanto-ongelma pitkäaikaistyöttömien työmarkkinavalmiuksien ja työmarkkinoiden vaatimusten välillä.

8 Haasteita Lakimuutoksia ja linjauksia Kela on purkanut vanhoja karensseja/työssäolovelvoitteita ja ihmisiä on palannut työmarkkinatuen piiriin; tuen piiriin palaajat ovat lähtökohtaisesti huonokuntoisia. Lakimuutokset palkkatuen työssäoloehtoon (75 % kerryttää työssäoloehtoa). Palkkatuen myöntämisedellytysten tiukkeneminen (vaatimus ammatillisen osaamisen puutteista tai vamma/sairaus). Työttömyysturvan käyttö palkkatuen rahoittamiseen viivästyi alkuvuonna ja se ei riitä kompensoimaan palkkatukimäärärahojen pienenemistä. Muutokset päivärahaoikeuden kestossa pudottavat asiakkaan aiemmin työmarkkinatuelle.

9 Haasteita Työllistymiskokeilun käynnistymisen viivästyminen - Vain osa rakennetyöttömistä ja maksulistalla olevista asiakkaita on yhteispalvelun (TYP) asiakkaita. Huomattava vaikeassa työmarkkina-asemassa olevista asiakkaista on korkeintaan ylläpitävässä kuntouttavassa työtoiminnassa eli käytännössä heidän pitäisi olla sosiaalipalvelujen asiakkaana ja muulla etuudella kuin työmarkkinatuella - tarvitaan osallistavia palveluja, sosiaalista kuntoutusta ja mielenterveys- ja päihdepalveluja. Työ- ja toimintakykyyn liittyvät ongelmat ovat yleisiä työllistymisen ongelmia: tämä kokonaisuus täytyy saada kuntoon, joka vaatii sitoutumista mm. Eksotelta, TE-toimistolta ja Kelalta.

10 Toimenpiteitä Laaditaan TYP:n johdolla kuntakohtainen toimenpideohjelma, jolloin voidaan kohdistaa palveluja räätälöidymmin huomioiden kuntien työttömyyden rakenteen. Käytännössä tämä toteutetaan konkreettisella kuntakierroksella, jonka lopputulemana on jokaisen kunnan osalta konkreettinen toimenpideohjelma ja tietoisuus työttömyyden rakenteesta ko. kunnassa. Palkkatuen ja palvelujen kohdentaminen vaikeasti työllistyviin asiakkaisiin. Tehostettu palkkatukipaikkojen täyttö. Palkkatukityöllistäminen on vaikuttavinta ja se vähentää myös toimeentulotukimenoja. Huomio: myös maksuosuuslistan ulkopuolella on ko. palvelun tarvitsijoita ja tällä on pitkäaikaistyöttömyyttä ennaltaehkäisevä merkitys. Asiakkaat ohjataan työmarkkinatilannettaan vastaavan palvelun ja etuuden piiriin. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että tosiasiallisesti työkyvyttömiltä asiakkailta ei edellytettäisi työnhakua. He siirtyisivät kuntouttaviin palveluihin tai eläkkeelle ja näin ollen sairaus- tai eläketurvan saajiksi tai toimeentulotuen piirin. Tähän etsitään parhaillaan ratkaisuja mm. eläkeselvittelyn tehostamisella ja yhteistyöllä kelan kanssa. Sosiaalisen kuntoutuksen määrästä ja ohjauksesta keskustellaan YHO:n kanssa. Tämä ei tuo nopeaa ratkaisua, sillä ko. ryhmään kuuluvia asiakkaita on paljon.

11 Toimenpiteitä Vaikeasti työllistyvien asiakkaiden kartoittaminen ja heidän ohjaaminen soveltuvaan palveluun. Henkilökohtaisen asiakasohjauksen lisääminen. Eksoten ja kuntien palkkatukityöllistäminen. Eksoten määräraha on jyvitetty kuntakohtaisesti. Imatran osuus on jo melkein käytetty. Lappeenrannan ja pikkukuntien osalta palkkatukityöllistäminen lähti muutaman kuukauden viiveellä käyntiin, mutta tilanne korjaantumassa. Eksoten palkkatukimäärärahan osalta kohdennus on tehty nimenomaan yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneisiin. Eksote toteuttaa maakunnallisen selvityksen, jolla haetaan tarkoituksenmukaisia ja rahoituksellisesti kestäviä ratkaisuja 3. sektorin rooliin työllisyydenhoidon kentässä. Hankkeet (mm. OTE-hanke, Toimari, Steppi). Innovatiivisen hankinnan yhteistyö TE-toimiston kanssa. Kuntouttavan työtoiminnan kehittäminen.

12 Työllistymiskokeilu - Miksi jotain pitää tehdä? Suurimpina haasteina Etelä-Karjalassa ovat kasvava rakenne- ja nuorisotyöttömyys. Rakennetyöttömät tarvitsevat usein monialaista ja henkilökohtaista palvelua ja vain osa heistä pääsee ohjauksen piiriin asiakkaat ovat epätasa-arvoisessa asemassa. Nykyinen palvelurakenne on pirstaleinen eikä mahdollista sellaisen asiakaslähtöisen palveluprosessin toteuttamista, jossa palvelut ovat asiakkaan tarpeen mukaisia, oikeaaikaista ja jossa palvelulta palvelulle siirtyminen on ongelmatonta. Asiakasnäkökulmasta toiminta on päällekkäistä ja sekavaa kenellä on vastuu asiakkaista (asiakkaatkin kysyvät tätä). Asiakkaiden pääsy henkilökohtaiseen ohjaukseen vaikuttaa sattumanvaraiselta. Mikään taho ei yksin pysty ratkaisemaan vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien asiakkaiden tilannetta. Tosiasia on myös se, että koko joukkoa ei pysytä pelastamaan edes täydellisellä yhteistyöllä, mutta yhdessä voisimme tehdä paljon enemmän. Tilanne edellyttää eri toimijoilta hallintorajat ylittävää yhteistyötä ja yhdessä koordinoitua resurssien käyttöä, jolloin saataisiin taattua suuremmalle osalle asiakkaista heidän palvelutarpeidensa mukainen palvelu.

13 Työllistymiskokeilu lyhyesti Tiedossa ei ole, kuinka monialaista palvelua tarvitsevien asiakkaiden palvelut järjestetään maakunnassa eli työllistymiskokeilu toteutetaan myös siksi, että voidaan tarjota työllisyyden monialainen palvelumalli uudelle maakuntahallinnolle (malli ei esiinny maakuntahallintoa koskevissa materiaaleissa ja lakiesityksissä). Siirrytään yhden asiakasvastuutahon malliin, jossa TE-toimiston palvelulinjajaon mukaisesti tuetun työllistämisen palvelulinjan (ns. 3 palvelulinja) asiakkaiden ohjaus- ja asiakasvastuu keskitetään TYP:een TYP-lain asiakaskriteerit ylittäen. Kokeilua varten on laadittu yhteistyösopimus, jonka allekirjoittivat TE-toimisto, Eksote ja Kela. Sopimus on ollut voimassa 1.3. alkaen. Käytännössä Eksote ja TE-toimisto keskittävät ko. asiakasryhmästä vastaavat henkilöresurssit TYP:een eli uudessa mallissa asiakasohjauksen vastuu (asiakkaan vastuuvirkailijat) on TYP:ssa.

14 Työllistymiskokeilu - tavoitteita ja tavoiteltavia hyötyjä Aktivointiasteen nostaminen ja palvelujen vaikuttavuuden parantaminen. Selkeä asiakasohjausjärjestelmä ohjauksen vastuu yhdessä paikassa. Mahdollisimman yksinkertainen, suoraviivainen ja hallintorajat ylittävä asiakasprosessi, jossa asiakas selkeästi tietää, missä hänen asiakkuutensa on. TE-palvelujen, sosiaalipalvelujen ja terveyspalvelujen oikea-aikaisen saatavuuden turvaaminen asiakasprosessissa. Ratkaisujen löytäminen asiakkaille; työhön, koulutukseen. Työmarkkinatuen kuntaosuuden alentaminen. Henkilö- ja määräraharesurssien tehokkaampi käyttö. Työkyvyttömät työelämäpalvelujen aktiiviasiakkuudesta heille sopivampien palvelujen ja sosiaaliturvan piiriin (arviolta 20 % kuntaosuuslistalla olevista). Kehitetään työ- ja toimintakyvyn arviointiprosessia (verkosto). Lisätään asiakkaiden henkilökohtaisen ohjauksen määrää mm. yksilövalmennuksen avulla. Tilaaja Tuottaja -mallin käytäntöön vienti eli se taho, jonne asiakasohjaus on keskitetty, tilaa palvelut tuottajilta asiakkaan palvelutarpeisiin perustuen. Toimijoiden yhteisen tahtotilan, tavoitteiden ja toiminnan aikaansaaminen.

15 Näitä tarvitaan Työpaikkoja, joihin pitkäaikaistyöttömien osaaminen riittää. Palkkatukipaikkoja, joihin pitkäaikaistyöttömien osaaminen riittää. Työnantayhteistyötä pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi työnantajakontaktit ja palvelujen sekä asiakkaiden osaamisen markkinointi. Räätälöityä koulutusta asiakkaille, joiden osaamista tulee kehittää. Kuntouttava työtoiminta oikean sisältöisiä paikkoa, riittävästi ohjausta, vaikuttavuutta (ylläpitävän kuntouttavan työtoiminnan rooli?). TE-toimiston valmennuspalvelut. Eksoten ryhmä- ym. sosiaalisen kuntoutuksen palvelut - Sosiaalisen kuntoutuksen ja osallisuuden paikkoja riittävästi. Tuloksekasta työ- ja toimintakyvyn arviointia, jonka tuloksena asiakkaalle löydetään realistinen ja toteuttamiskelpoinen ratkaisu. Ohjausresurssien riittävyyden takaaminen sen käyttö joustavasti. Kaikki toimijat mieltävät toimintansa tärkeyden työllisyyden edistämisessä Työllistymisen esteiden tunnistaminen eri palveluissa ja asiakkaan ohjaaminen palveluun. Isoja muutoksia: kannustinloukut, sosiaalietuudet, työmarkkinalainsäädäntö, hallinnolliset raja-aidat.

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti Työllistymisen toimenpidesuunnitelma 2017-2018 Ruokolahti 2(7) Aluksi Työllistymisen toimenpidesuunnitelma on kunnan ja työllistymistä edistävän monialainen yhteispalvelun (TYP) välinen suunnitelma rakennetyöttömyyden

Lisätiedot

Hallitus Suunnitelma vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden asiakaspalvelurakenteen uudistamiseksi 1065/

Hallitus Suunnitelma vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden asiakaspalvelurakenteen uudistamiseksi 1065/ Hallitus 169 12.10.2016 Suunnitelma vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden asiakaspalvelurakenteen uudistamiseksi 1065/05.20.00.00/2016 EKSTPHAL 169 Kasvava rakenne- ja nuorisotyöttömyys on

Lisätiedot

PALVELUINTEGRAATION SYVENTÄMINEN VAIKEASSA TYÖMARKKINA-ASEMASSA OLEVIEN HENKILÖIDEN PALVELUT

PALVELUINTEGRAATION SYVENTÄMINEN VAIKEASSA TYÖMARKKINA-ASEMASSA OLEVIEN HENKILÖIDEN PALVELUT PALVELUINTEGRAATION SYVENTÄMINEN VAIKEASSA TYÖMARKKINA-ASEMASSA OLEVIEN HENKILÖIDEN PALVELUT LIITE Tilannekatsaus Suurimpina haasteina Etelä-Karjalan maakunnalla on kasvava rakenne- ja nuorisotyöttömyys

Lisätiedot

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Mikä TYP on? TYP eli työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu on toimintamalli, jossa TE-toimisto, kunta

Lisätiedot

Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen

Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen Aikuissosiaalityön päivät 25.1.2017 Lahti Palvelupäällikkö Tuula Kähäri ja sosiaaliohjaaja Henna Nousiainen (Eksote)

Lisätiedot

HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat

HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat HE 106/2017 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2018; työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan toimialaa koskevat asiat Kanta-Hämeen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot. II Ohjaamo-päivät , Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot. II Ohjaamo-päivät , Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot II Ohjaamo-päivät 24.3.2015, Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Työllisyydenhoidon kokonaisuus ELINKEINO- POLITIIKKA TYÖPOLITIIKKA

Lisätiedot

KAIKU. Joensuun kaupunki, Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Sanna Saastamoinen

KAIKU. Joensuun kaupunki, Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Sanna Saastamoinen KAIKU Joensuun kaupunki, Henkilöstö- ja työllisyysjaosto 22.3.2016 Sanna Saastamoinen Kenelle? 1. Joensuulaisille, jotka tarvitsevat työ- ja toimintakyvyn parantumiseen tukea tarvitsevat sosiaalisen osallisuuden

Lisätiedot

Mitä TYPissä tapahtuu?

Mitä TYPissä tapahtuu? Mitä TYPissä tapahtuu? 16.5.2017 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP Case: Keski-UudenmaanTYP Hyvinkää + Nurmijärvi Järvenpää + Tuusula, Kerava Kartoitusjakso 3kk Mäntsälä- Pornainen

Lisätiedot

Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015

Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015 Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015 Verkostoja hyödyntäen järjestöjen kautta aitoon työllistymiseen 15.10.2014 1 17.10.2014 Etelä-Savon TE-toimisto/ Rakennepoliittinen ohjelman

Lisätiedot

Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP

Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP Työttömyys Kainuussa Asukkaita Kainuussa 75 415 Työvoima 33 822 Työttömien

Lisätiedot

Miten tuetaan osatyökykyisen työllistymistä?

Miten tuetaan osatyökykyisen työllistymistä? Miten tuetaan osatyökykyisen työllistymistä? Psykologi Tanja Josefsson, Tampereen TE-toimisto Projektipäällikkö Paula Salminen, Epilepsialiitto ry 24.4.2014 Kuka on osatyökykyinen Osatyökykyisyys (ent.

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Maaliskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Maaliskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Maaliskuu. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Syyskuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Syyskuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Syyskuu 2015. Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan työllistymisen edistämisen monialainen yhteispalvelu. TYP-verkostopäällikkö Anna-Liisa Lämsä

Pohjois-Pohjanmaan työllistymisen edistämisen monialainen yhteispalvelu. TYP-verkostopäällikkö Anna-Liisa Lämsä Pohjois-Pohjanmaan työllistymisen edistämisen monialainen yhteispalvelu TYP-verkostopäällikkö Anna-Liisa Lämsä Monialainen yhteispalvelu Monialaisella yhteispalvelulla tarkoitetaan toimintamallia, jossa

Lisätiedot

Työllisyyden kuntakokeilu Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut

Työllisyyden kuntakokeilu Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut Työllisyyden kuntakokeilu Ohjaus- ja kuntoutuspalvelut -prosessikuvauksia 18.2.2015 Anna-Leena Pusa Työllisyyden kuntakokeilu Työ- ja elinkeinoministeriön sekä Kuntaliiton käynnistämä hanke Toteutetaan

Lisätiedot

Työelämäkokeilu. Porissa Jenni Ketonen, TYP-päällikkö

Työelämäkokeilu. Porissa Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Työelämäkokeilu Porissa 1.8.17-31.12.18 Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Työelämäkokeilun kohderyhmä Projektin kohderyhmä eri kuin työelämäkokeilun kohderyhmä. Työelämäkokeilua järjestetään kuntouttavan työtoiminnan

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS KYMENLAAKSON TUETTUA TYÖLLISTYMISTÄ TARVITSEVIEN ASIAKKAIDEN TOIMINTAMALLISTA

YHTEISTYÖSOPIMUS KYMENLAAKSON TUETTUA TYÖLLISTYMISTÄ TARVITSEVIEN ASIAKKAIDEN TOIMINTAMALLISTA YHTEISTYÖSOPIMUS KYMENLAAKSON TUETTUA TYÖLLISTYMISTÄ TARVITSEVIEN ASIAKKAIDEN TOIMINTAMALLISTA 1) Sopijapuolet 1. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelut kuntayhtymä (jäljempänä Kymsote) 2. Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Aktiivisuus työmarkkinatuen kuntaosuudessa. Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila Janakkalan kunta Työllisyystoimikunta

Aktiivisuus työmarkkinatuen kuntaosuudessa. Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila Janakkalan kunta Työllisyystoimikunta Aktiivisuus työmarkkinatuen kuntaosuudessa Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila Janakkalan kunta Työllisyystoimikunta 18.6.2019 Diasarjan sisältö Työmarkkinatuen kuntaosuus Janakkalassa, kiertonopeus

Lisätiedot

Maailma muuttuu - monialainen palveluntarve pysyy. Ulla Hautamäki, palvelupäällikkö, Vantaan kaupunki

Maailma muuttuu - monialainen palveluntarve pysyy. Ulla Hautamäki, palvelupäällikkö, Vantaan kaupunki Maailma muuttuu - monialainen palveluntarve pysyy Ulla Hautamäki, palvelupäällikkö, Vantaan kaupunki Pitkäaikaistyöttömyys ei ole valintakysymys! X Pitkäaikaistyötön Työttömien kova ydin Taloustilanne

Lisätiedot

KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen

KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA. Hallitusneuvos Päivi Kerminen KAIKILLE TYÖTÄ JA TEKEMISTÄ? VÄLITYÖMARKKINAT AKTIIVISENA JA JOUSTAVANA RATKAISUNA Hallitusneuvos Päivi Kerminen RAKENNETYÖTTÖMYYTTÄ KOSKEVAT KEHITTÄMISLINJAUKSET 1. Ongelmalähtöisestä tarkastelusta vahvuuksien

Lisätiedot

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Vantaan työllisyyspalveluiden esittely Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Työttömyys Vantaalla 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 Työttömyys Vantaa 2006-2017 0 2017 2016 2015 2014

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Lokakuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Lokakuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Lokakuu 2014. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Syyskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Syyskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Syyskuu 2014. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Työllisyydenhoidon lakimuutokset. 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki

Työllisyydenhoidon lakimuutokset. 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki Työllisyydenhoidon lakimuutokset 24.9.2014 Siuntio Työllisyyspalveluiden johtaja Anu Tirkkonen Vantaan kaupunki Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Toukokuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Toukokuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Toukokuu. Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Lokakuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Lokakuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Lokakuu 2015. Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Elokuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Elokuu Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Elokuu 2015. Lähde: TEM, työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Marraskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto.

Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa. Marraskuu Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Nuorisotakuun seuranta Kaakkois-Suomessa Marraskuu. Lähde: TEM, Työnvälitystilasto. Terminologiaa Alle 25-vuotiaiden virta yli 3kk työttömyyteen, % Alle 25-vuotiaiden kolmen kuukauden työttömyyden ylittävien

Lisätiedot

Työelämäkokeilu. Porissa Jenni Ketonen, TYP-päällikkö

Työelämäkokeilu. Porissa Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Työelämäkokeilu Porissa 1.8.17-31.12.18 Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Työelämäkokeilun kohderyhmä Projektin kohderyhmä eri kuin työelämäkokeilun kohderyhmä. Työelämäkokeilua järjestetään kuntouttavan työtoiminnan

Lisätiedot

EKTA ry:n avustushakemus Eksoten lausunto EKTA ry:n avustushakemukseen

EKTA ry:n avustushakemus Eksoten lausunto EKTA ry:n avustushakemukseen Kaupunginhallitus 20 16.01.2017 Etelä-Karjalan työ- ja asukastupayhdistys ry:n avustushakemus 1252/00.04.00/2016, 1246/02.05.01.03.00/2016 KH 20 Valmistelija/lisätiedot: Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN TYÖLLISYYSHANKKEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ

POHJOIS-KARJALAN TYÖLLISYYSHANKKEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ POHJOIS-KARJALAN TYÖLLISYYSHANKKEIDEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Valtakunnalliset linjaukset rakennetyöttömyyden alentamiseksi & ajankohtaista Pohjois-Karjalassa 20.4.2011 Vaivion kurssi- ja leirikeskus Johtaja Jarmo

Lisätiedot

Työllisyyskatsaus 3/2019

Työllisyyskatsaus 3/2019 Työllisyyskatsaus 3/2019 Työttömyys Joensuussa Työvoima Työttömät % työvoimasta Yhteensä hlö Alle 25- vuotiaat Pitkäaikaistyöttömät Avoimet työpaikat 2/2018 35 419 15,5 5479 883 1978 993 2/2019 Päivittyy

Lisätiedot

Työllisyyspoliittinen kuntakokeilu

Työllisyyspoliittinen kuntakokeilu Työllisyyspoliittinen kuntakokeilu Rikosseuraamusasiakkaat yhteiskunnassa: Työ ja opiskelu -seminaari Pääsihteeri Erja Lindberg Hallitusohjelma Tavoite ja sisältö pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä. Työllisyyskatsaus, heinäkuu

Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä. Työllisyyskatsaus, heinäkuu NÄKYMIÄ ELOKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014 26.8.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Pirjo Oksanen

Pirjo Oksanen TYÖLLISYYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMISEN INTEGROITU TOIMINTAMALLI KUOPION ALUEEN TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUJA KOSKEVA TYÖLLISYYSKOKEILU PITKÄAIKAISTYÖTTÖMYYDEN VÄHENTÄMISEKSI 14.9.2016 Pirjo Oksanen KOKEILUALUE

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) verkostojen rakentaminen alkaa. Keski-Suomen aluetilaisuus Jyväskylä 9.2.

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) verkostojen rakentaminen alkaa. Keski-Suomen aluetilaisuus Jyväskylä 9.2. Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) verkostojen rakentaminen alkaa Keski-Suomen aluetilaisuus Jyväskylä 9.2.2015 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) TYP-aluekierros

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) Vates-päivät 5.-6.5.2015 Hallitusneuvos Päivi Kerminen Lakisääteistämisen tavoitteet Pitkäaikaistyöttömyyden ja työttömyydestä aiheutuvien julkisten

Lisätiedot

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014

HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 HE laiksi työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta 8.10.2014 Lainsäädännön tavoitteet Pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen Kuntien ja valtion työnjaon selkeyttäminen ja yhteistyön kehittäminen

Lisätiedot

Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden

Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden Työraide Vantaan pitkäaikaistyöttömyyden kuntakokeiluhanke Kuntaliiton lehdistötilaisuus 4.11. Anne Matilainen, projektipäällikkö, Vantaan kaupunki Työraide työllisyyden kuntakokeiluhanke Kesto 1.9.2012-31.12.2015

Lisätiedot

Pohjatietoa työllisyysohjelmaa varten

Pohjatietoa työllisyysohjelmaa varten Pohjatietoa työllisyysohjelmaa varten Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila 25.9.2018 Työllisyystoimikunta 15.10.2018 1 Kesäkuu 2018 15.10.2018 2 Janakkalassa kesäkuu 2018 ELY, TEM: Häme työllisyyskatsaus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT 15.042015 Pohjois-Karjalan työllisyystoimijoiden kehittämispäivä Tarja Husso Työllisyyspäällikkö Joensuun kaupunki MIKSI TYÖLLISYYSYKSIKKÖ PERUSTETTU

Lisätiedot

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä

Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Hallitusohjelmakirjauksia työllisyydestä Kuusikkokuntien kuntouttavan työtoiminnan ja tuetun työllistämisen seminaari Oulu 6.10.2011 Erja Lindberg erityisasiantuntija TYP-toimintamalli Työ- ja elinkeinotoimistojen,

Lisätiedot

Vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien asiakkaiden asiakaspalvelun yhteinen kehittäminen. Antti Ronkainen

Vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien asiakkaiden asiakaspalvelun yhteinen kehittäminen. Antti Ronkainen Vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien asiakkaiden asiakaspalvelun yhteinen kehittäminen Antti Ronkainen 30.11.2016 Tilanne Valmistautuminen maakuntauudistukseen 2019 on käynnistynyt Suurimpina haasteina

Lisätiedot

Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö. Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut

Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö. Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut 18.5.2018 Yritys- ja työllisyyspalveluista kasvupalveluja ELY-keskusten ja TE-toimistojen yritys- ja työllisyyspalvelut

Lisätiedot

Kuntaliitto yhteistyön tukena

Kuntaliitto yhteistyön tukena Kuntaliitto yhteistyön tukena Rakenteellisen työttömyyden haasteet Hämeessä yhteistyöseminaari Pääsihteeri Erja Lindberg Tehtäväjako Nykyisen lakisääteisen tehtäväjaon puitteissa TE-toimistot vastaavat

Lisätiedot

Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän. Työllisyyskatsaus, syyskuu

Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän. Työllisyyskatsaus, syyskuu NÄKYMIÄ LOKAKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän Työllisyyskatsaus, syyskuu 2014 21.10.2014 klo 9:00 Työttömät

Lisätiedot

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Yli 9 000 työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014 22.7.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli kesäkuun lopussa

Lisätiedot

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA 10.042015 Yhdistysten tulevaisuus työllisyystoimijoina - tilaisuus Tarja Husso Työllisyyspäällikkö TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT JOENSUUSSA 2009-2015 (suluissa

Lisätiedot

Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa

Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa Toimivat monialaiset verkostot 6.2.2015 Hotelli Santa Claus Tiina Keränen, yksikön päällikkö 9.2.2015 Verkostoyhteistyö on mahdollisuus Yhteistyö vaatii avoimuutta,

Lisätiedot

Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän. Työllisyyskatsaus, maaliskuu klo 9.00

Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän. Työllisyyskatsaus, maaliskuu klo 9.00 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2015 23.4.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään?

Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään? Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään? TEM:n ajankohtaisiltapäivä Ohjaamoille 15.3.2016 Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz, TEM TYP-lain toimeenpanon etappeja

Lisätiedot

RAKENTEELLISEN TYÖTTÖMYYDEN HAASTEET HÄMEESSÄ VISIOT TULEVAAN, YHTEISEN TOIMINNAN VAIKUTTAVUUS

RAKENTEELLISEN TYÖTTÖMYYDEN HAASTEET HÄMEESSÄ VISIOT TULEVAAN, YHTEISEN TOIMINNAN VAIKUTTAVUUS RAKENTEELLISEN TYÖTTÖMYYDEN HAASTEET HÄMEESSÄ VISIOT TULEVAAN, YHTEISEN TOIMINNAN VAIKUTTAVUUS Hämeen TE-toimiston seminaari 1.10.2013 Hallitusneuvos Päivi Kerminen, työ- ja elinkeinoministeriö RAHOITUS

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus heinäkuu 2015

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus heinäkuu 2015 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2015 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2015 Julkaisuvapaa tiistaina 25.8.2015 klo 9.00 Parikkala Ruokolahti Rautjärvi Savitaipale Taipalsaari Imatra Lemi Iitti

Lisätiedot

Ajankohtaista TE- palveluista

Ajankohtaista TE- palveluista Ajankohtaista TE- palveluista Marita Rimpeläinen-Karvonen, palvelujohtaja Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto 1 15.12.2015 Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Pohjois-Pohjanmaan TE-palvelut Kuusamo Asiointipaikat,

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä elokuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä elokuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä elokuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 26.9.2017 Sari Teimola Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste = palveluissa

Lisätiedot

Monialainen työllisyyttä edistävä yhteispalvelu (TYP) - jatkonäkymät. Maakuntafoorumi Helsingissä Hallitusneuvos Tiina Korhonen

Monialainen työllisyyttä edistävä yhteispalvelu (TYP) - jatkonäkymät. Maakuntafoorumi Helsingissä Hallitusneuvos Tiina Korhonen Monialainen työllisyyttä edistävä yhteispalvelu (TYP) - jatkonäkymät Maakuntafoorumi 4.12.2018 Helsingissä Hallitusneuvos Tiina Korhonen Miltä työllisyystilanne näyttää? 231 100 työtöntä työnhakijaa -

Lisätiedot

Nuorisotakuu Te-hallinnossa. Anna-Kaisa Räsänen

Nuorisotakuu Te-hallinnossa. Anna-Kaisa Räsänen Nuorisotakuu Te-hallinnossa Anna-Kaisa Räsänen 15.11.2013 Nuorisotakuu 2013 - määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-,

Lisätiedot

Työllisyysraportti vuosi 2017

Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila 7.3.2018 Työllisyystoimikunta 26.3.2018 1 Janakkalan kunnan työllistämisen tulosalueen tehtävät Kuntastrategia 2017: Valtuustokauden

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00

Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 23.7.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu

Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu 1.8.2017 31.12.2018 Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tausta Hallitusohjelmaan sisältyi kirjaus työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen

Lisätiedot

Linjaukset välityömarkkinatoimijoiden ja TE-toimiston välisestä yhteistyöstä Vintola Mauri

Linjaukset välityömarkkinatoimijoiden ja TE-toimiston välisestä yhteistyöstä Vintola Mauri Linjaukset välityömarkkinatoimijoiden ja TE-toimiston välisestä yhteistyöstä 1 Linjaukset Palkkatuettu työ vähenee välityömarkkinoilla Tarkoituksena on tarjota työvälineitä paikallisen yhteistyön kehittämiselle

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, syyskuu

Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, syyskuu NÄKYMIÄ LOKAKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa Työllisyyskatsaus, syyskuu 2013 22.10.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

TE-palveluja alueellisesti

TE-palveluja alueellisesti 1 2015 TE-palveluja alueellisesti Kaakkois-Suomen TE- Toimialue: Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnat Toimipaikat: Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola ja Lappeenranta Työvoiman palvelukeskukset: Hamina,

Lisätiedot

Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9:00

Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ ELOKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2013 20.8.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

TOIMARI-hanke MYR

TOIMARI-hanke MYR TOIMARI-hanke 1.1.2015-31.12.2016 1.1.-31.3.2017 MYR 24.4.2017 Hankeaika, rahoitus, hallinnointi Hankeaika: 1.1.2015 31.12.2016 ja jatkoaika 1.1.-31.3.2017 Työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen

Lisätiedot

Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto aloitti toimintansa 1.1.2013 Pohjanmaan TE-toimisto yhdisti Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella toimivat Suupohjan, Vaasan, Pietarsaaren,

Lisätiedot

TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä

TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014 24.4.2014 klo

Lisätiedot

Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden Työllisyyskatsaus, elokuu klo 9:00

Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden Työllisyyskatsaus, elokuu klo 9:00 NÄKYMIÄ SYYSKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden 2005 Työllisyyskatsaus, elokuu 2013 24.9.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli elokuun

Lisätiedot

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus Työllisyyskatsaus Lokakuussa 18 229 työtöntä työnhakijaa Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Parikkala 11,6 Kaakkois Suomen työ ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa yhteensä

Lisätiedot

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus Työllisyyskatsaus Kesäkuussa 20 471 työtöntä työnhakijaa Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Parikkala 12,2 Kaakkois Suomen työ ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa yhteensä

Lisätiedot

Esitys sisältää ehdotuksen laiksi kotoutumisen edistämisestä, joka korvaisi voimassa olevan lain (1386/2010).

Esitys sisältää ehdotuksen laiksi kotoutumisen edistämisestä, joka korvaisi voimassa olevan lain (1386/2010). LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitykset eduskunnalle laeiksi julkisista rekrytointi- ja osaamispalveluista, alueiden kehittämisen ja kasvupalveluiden rahoittamisesta ym. sekä laiksi kotoutumisen edistämisestä

Lisätiedot

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus Työllisyyskatsaus Elokuussa 18 262 työtöntä työnhakijaa Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Parikkala 11,0 Kaakkois Suomen työ ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa yhteensä 18

Lisätiedot

TYP:n palvelumuotoilu

TYP:n palvelumuotoilu HUOM! Tämä materiaali on tarkoitettu vain Monialaiset palvelut tulevaisuuden maakunnissa (12.6.2018) tilaisuudessa olleille. Materiaalia ei saa vielä levittää tai julkaista, sillä työ on vielä kesken ja

Lisätiedot

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015

Kainuun työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015 NÄKYMIÄ KAINUUN ELY-KESKUS Kainuun työllisyyskatsaus, kuu Julkistettavissa 25.8. klo 9.00 Työttömyys kasvaa, mutta hitaasti Naisten työttömyys kasvaa, miesten vähenee Työttömyyden kasvu jatkui myös kuussa,

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus joulukuu 2015

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus joulukuu 2015 NÄKYMIÄ JOULUKUU 2015 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2015 Julkaisuvapaa keskiviikkona 27.1.2016 klo 9.00 Parikkala Ruokolahti Rautjärvi Savitaipale Taipalsaari Imatra Lemi

Lisätiedot

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus Työllisyyskatsaus Helmikuussa 22 422 työtöntä työnhakijaa Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Parikkala 15,7 Kaakkois Suomen työ ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa yhteensä

Lisätiedot

Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, helmikuu klo 9:00

Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, helmikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ MAALISKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, helmikuu 2014 25.3.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2016

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2016 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä kesäkuu 2016 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 26.7.2016/Sanna Paakkunainen Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro: TYÖLLISTÄMISVASTUU KUNNILLE 2015. Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz

Kommenttipuheenvuoro: TYÖLLISTÄMISVASTUU KUNNILLE 2015. Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Kommenttipuheenvuoro: TYÖLLISTÄMISVASTUU KUNNILLE 2015 Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 9.1.2014 Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Kunta työttömien aktivoijana Esityksen sisältö Pitkään

Lisätiedot

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueelliset (kuntavetoiset) kokeilut TYÖLLISYYDEN ALUEELLISILLA KOKEILUILLA KOHTI 2021

Työvoima- ja yrityspalveluiden alueelliset (kuntavetoiset) kokeilut TYÖLLISYYDEN ALUEELLISILLA KOKEILUILLA KOHTI 2021 Työvoima- ja yrityspalveluiden alueelliset (kuntavetoiset) kokeilut TYÖLLSYYDEN ALUEELLSLLA KOKELULLA KOHT 2021 12.9.2018 Kuntamarkkinat Kokeilujen koordinaatiohanke, Mikko Kesä 2 Tampereen seudun kokeilu

Lisätiedot

Kasvupalvelut / TE-palvelut

Kasvupalvelut / TE-palvelut Kasvupalvelut / TE-palvelut Maakuntauudistus, Kanta-Häme 1 Vaikuttavuus, poliittinen ohjaus Mitä halutaan tapahtuvan? Kasvua ja hyvinvointia koko Suomeen Korkea työllisyysaste Yritysten kasvu, kestävä

Lisätiedot

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9. NÄKYMIÄ JOULUKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta Työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 22.12.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Mistä lähdettiin liikkeelle vuonna 2012?

Mistä lähdettiin liikkeelle vuonna 2012? Mistä lähdettiin liikkeelle vuonna 2012? Mari Toivonen 24.9.2015 Vapriikki Odotuksia työllisyydenhoidon palveluille kunnissa (Matti Luukinen) Te hallinto; Kunnat ottavat päävastuun palveluiden järjestämisestä

Lisätiedot

Toimiiko ohjaus? Kokemuksia ja näkemyksiä kentältä. Eveliina Pöyhönen 12.11.2010

Toimiiko ohjaus? Kokemuksia ja näkemyksiä kentältä. Eveliina Pöyhönen 12.11.2010 Toimiiko ohjaus? Kokemuksia ja näkemyksiä kentältä Eveliina Pöyhönen 12.11.2010 1 Lähtökohta Vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden palvelut ja niiden kehittäminen Pitkäaikaistyöttömät Vammaiset

Lisätiedot

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun Työllisyyskatsaus, joulukuu 2014 20.1.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014

Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014 Sosiaalitoimi työllistymisen tukena 11.11.2014 Järvenpään kaupunki Tanja Bergman 11.11.2014 - Työllistymisen palvelut Järvenpäässä & Aikuissosiaalityön rooli - Työikäisten sosiaalityö Järvenpäässä / muutossosiaalityö

Lisätiedot

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2017

Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2017 Työvoimapalveluiden kohdentaminen ja painopisteet Hämeessä syyskuu 2017 Hämeen ELY-keskus TEM/Työnvälitystilastot, Päivitetty 24.10.2017 / Sanna Paakkunainen Seurantaan liittyvä käsitteistö Aktivointiaste

Lisätiedot

KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN

KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN Sosiaali- ja terveyslautakunta 241 21.10.2009 KUNTALISÄN MAKSAMINEN YHDISTYKSILLE, YRITYKSILLE JA SEURAKUNNILLE PITKÄAIKAISTYÖTTÖMIEN TYÖLLISTÄMISEEN JA AKTIVOIMISEEN TAKAISIN TYÖELÄMÄÄN 1847/05/400/2007

Lisätiedot

Kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus

Kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus Kuntoutusjärjestelmän kokonaisuudistus SARI M I ET T I NEN PÄÄSIHTEER I, KUNTOUTUKSEN UUDISTA M I SKOMITEA Työn lähtökohdat /komitean asettamispäätös * Kuntoutusjärjestelmä on hajanainen ja kuntoutuksen

Lisätiedot

Palkkatuki ja työkokeilu välityömarkkinoilla Salmenautio Sirpa

Palkkatuki ja työkokeilu välityömarkkinoilla Salmenautio Sirpa Palkkatuki ja työkokeilu välityömarkkinoilla 1 26.9.2018 Salmenautio Sirpa Palkkatuen myöntämisen edellytykset Palvelutarpeen oikea-aikaisuus Työllistymissuunnitelmassa sovitaan palkkatuesta Perusteena

Lisätiedot

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu

KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu KAUPUNKISEUDUN TYÖLLISYYSPALVELUT Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu 10.4.2018 Regina Saari Ohjelmajohtaja 1 11.4.2018 Työvoima- ja yrityspalveluiden alueellisen kokeilun asiakaskohderyhmänä

Lisätiedot

Kuka kuntouttaa, mikä kuntouttaa

Kuka kuntouttaa, mikä kuntouttaa Kuka kuntouttaa, mikä kuntouttaa -Te-toimiston palveluita osatyökykyisille Lääkäripäivät 24.11.2017 Maria von Bonsdorff, Uudenmaan Te-toimisto 24.11.2017 Osatyökykyisyys ja ammatillinen kuntoutus Tetoimistossa

Lisätiedot

AJATUKSIA OHJAAMOSTA. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto Antti Ronkainen. Kaakkois-Suomen TE-toimisto

AJATUKSIA OHJAAMOSTA. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto Antti Ronkainen. Kaakkois-Suomen TE-toimisto AJATUKSIA OHJAAMOSTA Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto Antti Ronkainen 1 Kaakkois-Suomen TE-toimisto 2 4.2.2015 Kaakkois-Suomen TE-toimisto Esityksen otsikko Nuorisotakuun piiriin kuuluvat työttömät

Lisätiedot

Toimijoiden rooli TYP -toiminnassa

Toimijoiden rooli TYP -toiminnassa Toimijoiden rooli TYP -toiminnassa Kuntien rooli on muuttunut ja muuttumassa Toiminnassa on suuria kuntakohtaisia eroja paikallisten olosuhteiden ja tarpeiden mukaan Kunnat tarvitsevat vastuulliseen työllisyydenhoitoon

Lisätiedot

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus

KAAKKOIS SUOMI. Työllisyyskatsaus Työllisyyskatsaus Huhtikuussa 20 041 työtöntä työnhakijaa Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Parikkala 15,0 Kaakkois Suomen työ ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa yhteensä

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus marraskuu 2015

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus marraskuu 2015 NÄKYMIÄ MARRASKUU 2015 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUS Kaakkois-Suomen työllikatsaus kuu 2015 Julkaisuvapaa tiistaina 22.12.2015 klo 9.00 Parikkala Ruokolahti Rautjärvi Savitaipale Taipalsaari Imatra Lemi Iitti

Lisätiedot

ROVANIEMEN MONITOIMIKESKUS-SÄÄTIÖ L A A D U K K A I D E N K U N T O U T U S - J A O H J A U S P A L V E L U J E N E D E L L Ä K Ä V I J Ä

ROVANIEMEN MONITOIMIKESKUS-SÄÄTIÖ L A A D U K K A I D E N K U N T O U T U S - J A O H J A U S P A L V E L U J E N E D E L L Ä K Ä V I J Ä ROVANIEMEN MONITOIMIKESKUS-SÄÄTIÖ L A A D U K K A I D E N K U N T O U T U S - J A O H J A U S P A L V E L U J E N E D E L L Ä K Ä V I J Ä ROMOTKE Rovaniemen kaupungin konserniin kuuluva säätiö Perustettu

Lisätiedot

Valtakunnalliset TYP-päivät. Yhteispalvelun muutoksessa mukana , Jyväskylä. Elli Aaltonen pääjohtaja Kela

Valtakunnalliset TYP-päivät. Yhteispalvelun muutoksessa mukana , Jyväskylä. Elli Aaltonen pääjohtaja Kela Valtakunnalliset TYP-päivät Yhteispalvelun muutoksessa mukana 4.10.2018, Jyväskylä Elli Aaltonen pääjohtaja Kela Näin Kela palvelee vuosi 2017 numeroina Työllisyyden tukeminen Työllistymisen edistäminen

Lisätiedot

Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän. Työllisyyskatsaus, tammikuu

Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän. Työllisyyskatsaus, tammikuu NÄKYMIÄ HELMIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän Työllisyyskatsaus, tammikuu 2014 25.2.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot