Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa."

Transkriptio

1 Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi.

2 Tuotteen Norton Internet Security käyttöopas Tässä oppaassa kuvattu ohjelmisto on varustettu käyttöoikeussopimuksella. Ohjelmistoa saa käyttää ainoastaan sopimusehtojen mukaisesti. Dokumentaation versio 18.0 Copyright 2010 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Symantec, Symantec-logo, Norton, SONAR, LiveUpdate, Norton AntiSpam, Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 ja Norton SystemWorks ovat Symantec Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Windows on Microsoft Corporationin tavaramerkki. Tämän tuotteen osien Copyright [ ] Glyph & Cog, LLC. Muut nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä. Tässä asiakirjassa kuvatun tuotteen jakelu tapahtuu sen käyttöä, kopiointia, jakelua, takaisinkääntämistä ja käänteistarkastelua koskevien ohjeiden rajoitusten mukaisesti. Tämän asiakirjan osittainenkin jäljentäminen missään muodossa ja millään tavalla on kielletty ilman Symantec Corporationin ja sen mahdollisten lisenssinhaltijoiden etukäteen myöntämää kirjallista lupaa. TÄMÄ ASIAKIRJA TOIMITETAAN "SELLAISENAAN", JA VALMISTAJA KIELTÄYTYY KAIKISTA SUORISTA JA EPÄSUORISTA EHDOISTA, VALITUKSISTA JA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN EPÄSUORAT TAKUUT MYYNTIKELPOISUUDESTA, SOVELTUVUUDESTA TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA OIKEUKSIEN LOUKKAAMATTOMUUDESTA, PAITSI SIINÄ MÄÄRIN, KUIN NÄMÄ VASTUUVAPAUDET KATSOTAAN LAILLISESTI OIKEUTETUIKSI. SYMANTEC CORPORATION EI OLE VASTUUSSA SATUNNAISISTA TAI VÄLILLISISTÄ VAHINGOISTA, JOTKA AIHEUTUVAT TÄMÄN KÄYTTÖOHJEEN HANKINNASTA, TOIMINNASTA TAI KÄYTÖSTÄ. TÄSSÄ ASIAKIRJASSA OLEVAT TIEDOT SAATTAVAT MUUTTUA ILMAN ENNAKKOILMOITUSTA. Symantec Corporation 350 Ellis Street, Mountain View, CA Painettu Yhdysvalloissa

3 Sisällys Luku 1 Yleistä... 5 Tietoja Norton Internet Security -ohjelmistosta... 5 Luku 2 Asentaminen... 7 Ennen kuin aloitat... 7 Norton Internet Security -ohjelman asentaminen... 7 Jos aloitusikkuna ei tule näkyviin... 8 Luku 3 Aloittaminen... 9 Norton Internet Security -ohjelman käynnistäminen... 9 Tuotteen aktivoiminen... 9 Norton Account -tilin luominen Pääikkunaan tutustuminen Suojauksen tilailmaisimiin reagoiminen Toiminnon suojaustilan valvominen Lisätietoja Luku 4 Toiminta ongelmatilanteissa Nortonin käynnistettävän palautustyökalun käyttäminen, mikäli et voi asentaa tuotetta Norton Bootable Recovery Tool -työkalun lataaminen Palvelu- ja tukiratkaisut Hakemisto Nopea asennus... 26

4 4 Sisällys

5 Yleistä 1 Tässä luvussa käsitellään seuraavia aiheita: 1 Tietoja Norton Internet Security -ohjelmistosta Tietoja Norton Internet Security -ohjelmistosta Tuotteen Norton Internet Security avulla saat nopeaa ja kevyttä suojaa verkkouhkia vastaan. Se suojaa tietokonetta, verkkotoimintoja ja käyttäjän identiteettiä tunnistustekniikoilla, jotka on optimoitu torjumaan aggressiiviset ja nopeat hyökkäykset. Norton Internet Security tekee verkko-ostoksista, verkkopankkien käyttämisestä sekä selaamisesta turvallisempaa ja kätevämpää kuin koskaan ennen. Parannettu Norton-suojausjärjestelmä sisältää monikerroksisentietoturvatekniikoiden järjestelmän. Yhdessä nämä tekniikat tarjoavat kattavan suojan, joka havaitsee ja poistaa uhat, ennen kuin ne voivat vahingoittaa tietokonetta. Norton-suojausjärjestelmä estää identiteettivarkaudet, virukset, hakkerit, botit, vakoiluohjelmat, troijalaiset ja niin edelleen. Järjestelmä ei kuitenkaan hidasta tai vaikeuta tietokoneen toimintaa.

6 6 Yleistä Tietoja Norton Internet Security -ohjelmistosta

7 Asentaminen 2 Tässä luvussa käsitellään seuraavia aiheita: 1 Ennen kuin aloitat 1 Norton Internet Security -ohjelman asentaminen 1 Jos aloitusikkuna ei tule näkyviin Ennen kuin aloitat w Ennen kuin aloitat, sulje kaikki avoimet ohjelmat ja varmista, että tietokoneella on Internet-yhteys. Norton Internet Security sisältää virustorjuntaohjelman. Jos tietokoneelle on asennettu muita virustorjuntaohjelmia, näyttöön tulee paneeli, jonka avulla voit poistaa ne. Symantecin ehdoton suositus on, että poistat muut virustorjuntaohjelmat. Seuraa asennuksen poistoikkunassa annettuja ohjeita. Norton Internet Security sisältää palomuuriohjelman. Jos tietokoneelle on asennettu muita palomuuriohjelmia, Symantecin ehdoton suositus on, että poistat ne asennusvirheiden välttämiseksi. Katso lisätietoja palomuuriohjelmien mukana tulevista käyttöohjeista. Jos näyttöön tulee asennuksen aikana palomuuriviesti, ota Norton Internet Security -palomuuri käyttöön valitsemalla Kyllä. Norton Internet Security -ohjelman asentaminen Voit asentaa Norton Internet Security -ohjelman CD-levyltä, USB-asemalta tai ladatusta tiedostosta.

8 8 Asentaminen Jos aloitusikkuna ei tule näkyviin Norton Internet Security -ohjelman asentaminen 1 Tee jompikumpi seuraavista: 1 Jos asennat ohjelman CD-levyltä, aseta CD-levy asemaan. Jos käytössä on Windows Vista tai Windows XP, valitse Asenna Norton Internet Security. Jos käytössä on Windows 7, napsauta KäynnistäNorton-asennus ja valitse Asenna Norton Internet Security. 1 Jos asennat ohjelman USB-liitännän välityksellä, liitä tallennusväline tietokoneeseen. Jos käytössä on Windows Vista- tai Windows XP -käyttöjärjestelmä, napsauta Käynnistä Norton-asennus ja valitse Asenna Norton Internet Security. Valitse Windows 7 -käyttöjärjestelmässä Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja, napsauta tiedostoa Start.exe. ja valitse AsennaNortonInternet Security. 1 Mikäli latasit Norton Internet Security -ohjelman asennustiedoston, kaksoisnapsauta lataamaasi tiedostoa. 2 Kirjoita pyydettäessä tuotetunnus Norton Internet Security -tuotteen asennussivulla. 3 Napsauta Asennusasetukset-linkkiä, käy asetukset läpi ja valitse OK. 4 Valitse Käyttöoikeussopimus-linkki, lue sopimus ja valitse tämän jälkeen Sulje. 5 Kun olet lukenut sopimuksen, valitse Hyväksy ja asenna. Jos aloitusikkuna ei tule näkyviin Joskus tietokoneen optinen asema ei suorita CD-levyä automaattisesti. Asennuksen käynnistäminen tuotteen CD-levyltä 1 Kaksoisnapsauta Windowsin työpöydän Oma tietokone -kuvaketta. 2 Kaksoisnapsauta optisen aseman kuvaketta Omatietokone -valintaikkunassa. 3 Kaksoisnapsauta tiedostoluettelosta Start.exe-tiedostoa ja valitse Asenna Norton Internet Security.

9 Aloittaminen 3 Tässä luvussa käsitellään seuraavia aiheita: 1 Norton Internet Security -ohjelman käynnistäminen 1 Tuotteen aktivoiminen 1 Norton Account -tilin luominen 1 Pääikkunaan tutustuminen 1 Suojauksen tilailmaisimiin reagoiminen 1 Toiminnon suojaustilan valvominen 1 Lisätietoja Norton Internet Security -ohjelman käynnistäminen Lisätietoja Suojauksen tilailmaisimiin reagoiminen sivulla 13. Norton Internet Security on suunniteltu suojaamaan kaikkia tietokoneita, joihin se on asennettu. Ohjelmaa ei tarvitse käynnistää erikseen. Voit käynnistää Norton Internet Security -ohjelman koska tahansa ja säätää asetuksia tai suorittaa ennakoivaa kunnossapitoa. Kaikkia ohjelman ominaisuuksia voidaan käyttää pääikkunasta. Käynnistä Norton Internet Security -ohjelma seuraavasti: 4 Tee jompikumpi seuraavista: 1 Kaksoisnapsauta Windowsin ilmaisinalueen Norton Internet Security -kuvaketta. 1 Valitse Windowsin tehtäväpalkista Käynnistä>Kaikkiohjelmat>Norton Internet Security > Norton Internet Security. Tuotteen aktivoiminen Jos et aktivoinut tuotetta asennuksen yhteydessä, näyttöön tulee säännöllisesti aktivoinnin tarpeellisuudesta ilmoittava hälytys, kunnes tuote on aktivoitu.

10 10 Aloittaminen Tuotteen aktivoiminen w Tuotteen aktivointi vähentää ohjelmistojen laitonta kopiointia ja varmistaa, että käytät aitoa Symantec-ohjelmaa. Kun aktivoit ohjelman, saat tilauksen Norton-tuotteelle tietyksi ajaksi. Voit jatkaa Norton Internet Security -ohjelman käyttämistä uusimalla tilauksen. Tuote on aktivoitava ilmoitetun ajan kuluessa, tai muuten tuote lopettaa toimintansa. Tuotteen voi aktivoida suoraan pääikkunan aktivointitarpeesta kertovasta ilmoituksesta. Aktivointi ei kestä kuin muutaman minuutin. Aktivoinnin aikana näkyy NortonAccount-tili ikkuna. Voit luoda Norton Account -tilisi ja rekisteröidä tuotteesi. Voit myös tarkastella tietoja, kuten tuotetunnusta, rekisteröintisi päivämäärää ja tuotteen viimeisimpiä päivityksiä. Jos ohitat Norton Account -tilin ikkunan, tuote aktivoituu, mutta tuotetunnusta ei tallenneta Norton Account -tiliin. Voit tulostaa tuotetunnuksen tuotteen myöhempää uudelleenasennusta varten. Tuotteen aktivoiminen hälytysikkunan välityksellä 1 Valitse hälytyksestä yksi seuraavista vaihtoehdoista: 1 Jos olet ostanut tuotteen tilausversion tai se toimitettiin asennettuna tietokoneen mukana, valitse Aktivoi nyt. 1 Jos haluat uusia tuotteen tilauksen, valitse Uudista nyt. Voit myös aktivoida tai uudistaa tuotteen tilauksen miltä tahansa käyttäjätililtä, jolla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia. 2 Valitse OK. 3 Uudista tilaus tai aktivoi tuote näyttöön tulevien ohjeiden avulla. 4 Valitse näyttöön tulevasta ikkunasta Valmis. Tuotteen aktivoiminen pääikkunasta 1 Valitse Norton Internet Security -pääikkunasta yksi seuraavista vaihtoehdoista: 1 Jos ostit tilausversion tai jälleenmyyntiversion, valitse Aktivoi nyt. 1 Jos tuote oli jo asennettuna tietokoneellesi, napsauta Aktivoinytverkossa. 1 Jos haluat uusia tuotteen tilauksen, valitse Uudista. Voit myös aktivoida tai uudistaa tuotteen tilauksen miltä tahansa käyttäjätililtä, jolla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia. 2 Aktivoi tai tilaa tuotteesi näyttöön tulevien ohjeiden avulla. 3 Valitse näyttöön tulevasta ikkunasta Valmis. Aktivoinnin aikana esiintyvistä ongelmista Jos et saa yhteyttä Symantecin palvelimiin voidaksesi aktivoida tuotteen, tarkista ensimmäiseksi Internet-yhteytesi. Tarkista tämän jälkeen, estääkö järjestelmääsi asennettu tai Internet-palveluntarjoajan käyttämä lapsilukitusohjelma yhteyden muodostamisen. Yhteyden muodostamisessa voi ilmetä ongelmia, jos lapsilukitusohjelma on käytössä. Jos epäilet, että lapsilukitusohjelma estää yhteyden muodostamisen, voit määrittää lapsilukitusohjelman asetukset niin, että ohjelma ei estä

11 Aloittaminen Norton Account -tilin luominen 11 aktivointia. Määritysten muuttaminen edellyttää kirjautumista Lapsilukitukseen tai Internetiin Internet-palveluntarjoajan kautta järjestelmänvalvojana. Jos käytät välityspalvelinta Internet-yhteyden muodostamiseen, sinun täytyy määrittää välityspalvelimen asetukset. Verkon välityspalvelimen asetukset voi määrittää Muut asetukset -kohdassa. Norton Account -tilin luominen Tuotteen tuoteavain ja laskutustiedot löytyvät Norton Account -tilistä. Norton Account -tilissä voi myös rekisteröidä tuotteen. w Lisäksi Norton Account -tilin kautta voi: 1 Tarkastella tuoteavainta ja muita tuotteen tietoja. 1 Asentaa Norton-tuotteen uudelleen. 1 Ostaa lisää tuoteavaimia kotiin tai toimistoon. 1 Etsiä ja ladata tuotteen uusimman version Norton Update Centerin kautta. 1 Tallentaa verkkotilaukset ja päivittää laskutustietoja. 1 Kirjautua sisään muihin lisäosiin, joita ovat esimerkiksi Norton Online Family ja Norton Online Backup. Norton Account -tilin luomista varten tietokoneella on oltava Internet-yhteys. Jos käytät välityspalvelinta Internet-yhteyden muodostamiseen, sinun täytyy määrittää välityspalvelimen asetukset. Verkon välityspalvelimen asetukset voi määrittää Muut asetukset -kohdassa. Voit myös luoda Norton Account -tilin aktivoidessasi tuotetta. Kun luot Norton Account -tilin tuotteesta käsin, tuote rekisteröidään tähän tiliin. Jos sinulla on jo Norton Account -tili, voit antaa saman sähköpostiosoitteen tuotteen Norton Account -ikkunassa. Näin voit rekisteröidä nykyisen tuotteesi ja lisätä sen aiemmin luodun Norton Account -tilisi tuotteisiin. Jos päivität rekisteröidyn tuotteesi uusimpaan versioon, tuotteen rekisteröinti säilyy samalla Norton Account -tilillä. Tässä tapauksessa voit jatkaa samojen Norton Account -kirjautumistietojen käyttöä. Symantecin ennen vuotta 2006 julkaistut tuotteet eivät näy Norton Account -tilissä. Norton Account -tilin luominen Norton Account -sivulla 1 Valitse Norton Internet Security -ohjelman pääikkunasta Tili. 2 Valitse Norton Account -tilin sivulta Kirjaudu nyt. 3 Anna Norton Account -tiliin kirjautuminen -sivulla tiedot tiliä varten ja napsauta Kirjaudu. Norton Account -tilin luominen ja tuotteen rekisteröiminen aktivoinnin jälkeen 1 Valitse Norton Internet Security -ohjelman pääikkunasta Tili. 2 Kirjoita sähköpostiosoitteesi Aktivointi Norton Account -tili -ikkunaan.

12 12 Aloittaminen Pääikkunaan tutustuminen 3 Anna tilin tiedot Luo Norton Account -tili -ikkunassa ja valitse sitten Seuraava. Tuotteen tiedot tallennetaan Norton Account -tiliin vasta sitten, kun olet kirjautunut Norton Account -tiliin. 4 Tee jokin seuraavista: 1 Vahvista Norton Account -tili valitsemalla Valmis. 1 Kirjaudu Norton Account -tiliin ja tarkastele tuotteesi tietoja siirtymällä osoitteeseen Pääikkunaan tutustuminen Kun käynnistät Norton Internet Security -ohjelman, pääikkuna aukeaa. Pääikkunasta pääsee käyttämään kaikkia Norton Internet Security -ohjelman toimintoja, asetuksia sekä ohjetta ja tukea. Pääikkunan käyttäminen Lisätietoja Norton Internet Security -ohjelman käynnistäminen sivulla 9. 1 Käynnistä Norton Internet Security. 2 Napsauta ikkunan yläosassa linkkiä, johon haluat tutustua. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot: Asetukset Voit tarkastella tietokoneen asetuksia, verkkoasetuksia, internet-asetuksia, muita asetuksia ja Lapsilukitus-toiminnon asetuksia. Suorituskyky Voit tarkastella ja valvoa järjestelmän toimintaa Palaute Voit antaa palautetta Norton-tuotteiden käytöstä Tili Voit hallinnoida kaikkia Norton-tuotteiden tietoja yhdestä paikasta. Tuki Voit tarkastella Norton Help Centeriä, Nortonin Pikatukea, oppaita ja tietoja tuotteesta Norton Internet Security. 3 Napsauta ikkunan keskellä asetusta siinä luokkaruudussa, jota haluat tarkastella. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot: Tietokoneen suojaus Sen avulla voit suojata tietokoneellasi olevan tiedon viruksilta ja muilta uhkilta. Verkkosuojaus Sen avulla voit suojata järjestelmäsi verkossa olevilta uhkilta Internet-suojaus Voit hallita henkilötietojasi ja tehostaa verkkotapahtumien ja -ostosten tietoturvaa.

13 Aloittaminen Suojauksen tilailmaisimiin reagoiminen 13 4 Valitse pääikkunan alareunan NortonInternetSecurity-ohjauskeskuksesta haluamasi kohteet. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot: Toimintakartta Näet kyberrikollisuuden keskittymät ja uusimmat uhat maailman kartalla. Online Family Voit ottaa Norton Online Familyn käyttöön ja valvoa lastesi internetin käyttöä. Online Backup Voit luoda Norton Online Backup -tilin tai tarkastella verkkovarmuuskopioinnin tilaa. Safe Web Voit varmistaa verkkosivuston turvallisuuden tai suorittaa turvallisen verkkohaun. w Jotkin Norton Internet Security -versiot eivät sisällä näitä toimintoja. Tällaisissa tapauksissa toimintoa ei välttämättä voi käyttää. Suojauksen tilailmaisimiin reagoiminen Norton Internet Security näyttää tietokoneesi yleisen suojauksen tilan pääikkunan yläreunassa Järjestelmän tilana. Kun Järjestelmän tila vaatii huomiota tai on uhattuna, voit parantaa Järjestelmän tilaa ryhtymällä toimenpiteisiin. Tietokoneen suojaus perustuu tietokoneeseen asennettuihin ohjelmiin. Voit parantaa suojaustasoa varmistamalla, että asennetut ohjelmat ovat ajan tasalla. Järjestelmän tila -ilmaisin näyttää seuraavat tilat: Turvattu Ilmaisee, että tietokone ja toiminnat on suojattu uhkia, riskejä ja vioittumista vastaan. Huomio Ilmaisee, että tietokone ja toiminnat edellyttävät huomiota. Paranna suojauksen tilaa tekemällä tilanteen mukaiset toimenpiteet. Riskialtis Ilmaisee, että tietokone ja toiminnat ovat alttiina riskille. Toimi välittömästi suojauksen tilan parantamiseksi. Voit reagoida Järjestelmän tila-ilmaisimiin suoraan pääikkunasta. Järjestelmän tila -ilmaisimiin reagoiminen pääikkunassa 1 Valitse Norton Internet Security -ohjelman pääikkunan ohjauskeskuksesta Korjaa nyt. 2 Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

14 14 Aloittaminen Toiminnon suojaustilan valvominen Toiminnon suojaustilan valvominen Norton Internet Security -pääikkuna toimii turvallisuushallinnan liittymänä. Voit käyttää päätoimintoja ja valvoa tietokoneen toimintaa pääikkunassa. Joskus saattaa olla tarpeen poistaa jokin toiminto käytöstä. Kun näin tehdään, järjestelmän suojaustaso kuitenkin laskee tilaan Huomio tai Riskialtis. Tällaisissa tapauksissa voit jättää yksittäisen toiminnon suojaustason huomiotta, jotta järjestelmän tila yleensä säilyy hyvänä. Saatat esimerkiksi haluta poistaa Selaimen suojauksen käytöstä, mutta säilyttää järjestelmän tilan Turvattuna. Tällöin voit jättää Selaimen suojauksen suojaustason huomiotta ja poistaa toiminnon käytöstä. Kun toiminnon suojaustaso jätetään huomiotta, se ei vaikuta Järjestelmän tilaan kokonaisuudessaan. Voit myös valvoa huomiotta jätetyn toiminnon suojaustilaa koska tahansa. Voit ohittaa pääikkunasta valittujen toimintojen suojaustilan tai valvoa sitä. Toiminnot ovat seuraavat: 1 Virustorjunta 1 Vakoiluohjelmien torjunta 1 SONAR-suojaus 1 Älykäs palomuuri 1 Luvattoman käytön esto 1 Sähköpostin suojaus 1 Selaimen suojaus 1 Turvallinen verkon käyttö Toiminnon suojaustilan valvominen 1 Siirrä osoitin Norton Internet Security -pääikkunassa sen toiminnon kohdalle, johon ohitus tai valvonta kohdistetaan. 2 Tee jokin seuraavista: 1 Kun haluat jättää huomiotta kohteen tilan, joka vaikuttaa järjestelmäsi yleiseen tilan arviointiin, napsauta kohdetta ja valitse Jätä huomiotta. 1 Jos haluat tarkastella ohitetun toiminnon suojaustilaa, napsauta Tarkkaile. Lisätietoja Ohjeen käyttäminen Tuotteen mukana toimitettu käyttöohje opastaa Norton Internet Security -ohjelman käytössä. Tarvittavat tiedot ovat tietokoneellasi ja Symantecin Web-sivustossa. Voit käyttää ohjetta missä tahansa Norton-ohjelman kohdassa. Ohjeessa on linkkejä tietoihin, jotka auttavat erilaisten tehtävien suorittamisessa. Käytönaikainen ohje opastaa kaikkien tuotteen toimintojen käyttämisessä.

15 Aloittaminen Lisätietoja 15 Ohjeen käyttäminen 1 Valitse pääikkunan yläosasta Tuki. 2 Valitse pudotusvalikosta Ohje. 3 Valitse Ohje-ikkunan vasemmasta ruudusta haluamasi välilehti. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot: Sisällys Näyttää ohjeen aiheen mukaan Hakemisto Luettelee kaikki ohjeen aiheissa käytettävät avainsanat aakkosjärjestyksessä Etsi Avaa hakuikkunan, johon voit kirjoittaa haettavan sanan tai ilmaisun. Ohjeen aiheen tulostaminen 1 Valitse Ohje-ikkunasta Sisältö-välilehti. 2 Valitse sisällysluettelosta aihe, jonka haluat tulostaa, ja valitse Tulosta. 3 Valitse, haluatko tulostaa vain valitun aiheen vai aiheen ja kaikki sen alakohdat. 4 Valitse OK. Symantecin Web-sivuston käyttäminen Symantecin Web-sivuille pääsee sekä tuotteesta että selaimesta. Symantecin Web-sivujen käyttäminen verkkoselaimella 1 Avaa verkkoselain. 2 Käy osoitteessa

16 16 Aloittaminen Lisätietoja

17 Toiminta ongelmatilanteissa 4 Tässä luvussa käsitellään seuraavia aiheita: 1 Nortonin käynnistettävän palautustyökalun käyttäminen, mikäli et voi asentaa tuotetta 1 Norton Bootable Recovery Tool -työkalun lataaminen Nortonin käynnistettävän palautustyökalun käyttäminen, mikäli et voi asentaa tuotetta w Jos tuotteesi asentaminen epäonnistuu, voit käyttää tuotelevyllä olevaa Nortonin käynnistettävää palautustyökalua. Norton Bootable Recovery Tool auttaa tarkistamaan tietokoneen sellaisten riskien varalta, jotka voivat estää asennuksen onnistumisen. Tietokone on voitava käynnistää USB-tallennusvälineeltä, jotta Norton Bootable Recovery Tool -työkalun USB-versiota voidaan käyttää. Nortonin käynnistettävän palautustyökalun käyttäminen, jos tuotetta ei voi asentaa 1 Aseta tuotteen tallennusväline asemaan. 2 Sulje kaikki ohjelmistot ja käynnistä tietokoneesi uudelleen. 3 Kun näet viestin Käynnistä tietokone uudelleen CD:ltä, DVD:ltä tai USB:ltä painamalla mitä tahansa näppäintä, paina Enter-näppäintä. 4 Valitse Norton Bootable Recovery Tool -ikkunassa kieli. Valitse sitten OK. 5 Kirjoita kehotettaessa Norton-tuotetunnus. Valitse Hyväksyn käyttöoikeussopimuksen. 6 Valitse Aloita tarkistus. 7 Kun tarkistus on valmis, poista tallennusväline asemasta ja käynnistä tietokone uudelleen.

18 18 Toiminta ongelmatilanteissa Norton Bootable Recovery Tool -työkalun lataaminen Norton Bootable Recovery Tool -työkalun lataaminen w w Jos tuotteesi asentaminen epäonnistuu, voit ladata Norton Bootable Recovery Tool -työkalun. Nortonin käynnistettävä palautustyökalu auttaa tarkistamaan tietokoneen sellaisten riskien varalta, jotka voivat estää asennuksen onnistumisen. Lataus sisältää helppokäyttöisen ohjatun työkalun, jolla voi ladata työkalun tietokoneelle tai luoda käynnistys-cd-levyn, -DVD-levyn tai -USB-tallennusvälineen. Tietokone on voitava käynnistää USB-tallennusvälineeltä, jotta Norton Bootable Recovery Tool -työkalun USB-versiota voidaan käyttää. Ennen kuin aloitat, sulje kaikki avoimet ohjelmat ja varmista, että tietokoneella on internet-yhteys. Norton Bootable Recovery Tool -työkalun käyttämiseen tarvitaan tuoteavain. Kokeiluversion käyttäjien on luotava Norton Account -tili, jotta he voivat vastaanottaa Norton Bootable Recovery Tool -työkalun käyttämiseen tarvittavan tuoteavaimen. Ohjatun Norton Bootable Recovery Tool -työkalun lataaminen internetistä 1 Siirry osoitteeseen 2 Noudata näyttöön tulevia ohjeita. Ohjatun Norton Bootable Recovery Tool -työkalun lataaminen Norton Internet Security -ohjelmasta 1 Valitse Norton Internet Security -pääikkunan Tietokoneensuojaus -ruudusta Tarkista nyt. 2 Valitse Tietokoneen tarkistus -ikkunasta yksi seuraavista vaihtoehdoista: 1 Valitse Pikatarkistus. 1 Valitse Täydellinen järjestelmäntarkistus. 3 Napsauta tarkistusikkunan alareunasta, Jos epäilet, että riskejä on jäljellä -kohdastanapsauta tästä. 4 Valitse Norton Rescue Tools -ikkunasta Lataa Norton Bootable Recovery Tool. 5 Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

19 Palvelu- ja tukiratkaisut Tietoja tuesta Jos olet ostanut Norton 360:n, Norton Internet Securityn, Norton AntiVirusin tai Norton AntiVirus Classicin, voit ottaa yhteyden tukeen tuotteen kautta, kun tuote on asennettu. Lisätietoja on osassa Pikatuki. Kaikille muille tuotteille on kaksi tukivaihtoehtoa, joiden avulla voit löytää vastauksen kysymykseesi tai ratkaisun ongelmaasi. Jokaisen vaihtoehdon tiedot on selitetty niitä käsittelevässä osassa. 1 Omatoiminen ongelmanratkaisu w 1 Yhteyden ottaminen tukeen Tukitarjonta saattaa vaihdella kielen tai tuotteen mukaan. Pikatuen käyttäminen Tämä ominaisuus on käytettävissä seuraaville: Norton 360, Norton Internet Security ja Norton AntiVirus. Pikatuen avulla voit käyttää tukea tuotteen kautta. Se sisältää työkalut, joilla yleiset ongelmat voidaan diagnosoida ja ratkaista automaattisesti. Voit myös etsiä ratkaisuja tai ottaa yhteyden tukeen helposti puhelimitse sekä käyttää ilmaista verkkojuttelu- ja sähköpostitukea. Pikatuen käyttäminen w 1 Valitse tuotteen pääikkunasta Tuki. 2 Valitse pudotusvalikosta Hanki tukea. Tuen saatavuus vaihtelee alueittain. Tietyissä maissa tuen käyttöön voi liittyä internetin käyttömaksuja tai puhelumaksuja. Tietoa tuesta saat täältä:

20 20 Palvelu- ja tukiratkaisut Tietoja omatoimisesta ongelmanratkaisusta Tietoja omatoimisesta ongelmanratkaisusta Symantecin Web-sivustolla on vastauksia asiakkaiden yleisimmin esittämiin kysymyksiin. Web-sivustoltamme voit: 1 Löytää ohjeita tai apua tilauksesi, lataamisen, tuoteaktivoinnin ja muiden kuin teknisten ongelmien suhteen. 1 Etsiä Tukiresursseista ohjeita tai apua Norton-tuotteen teknisiin ongelmiin, kuten asentamiseen, asetusten määrittämiseen tai vianetsintään. 1 Löytää tietoja uusimmista virusuhista ja poistotyökaluista. Symantecin tukisivut löytyvät täältä: Valitse asuinmaasi, niin näet asiakaspalvelun ja teknisen tuen yhteystiedot ja ohjeen. Niistä saat apua vakoiluohjelmien ja virusten torjuntaan. Yhteyden ottaminen tukeen w Omatoimisen ongelmanratkaisun lisäksi voit ottaa yhteyttä tukiedustajaan verkkojuttelun, sähköpostin tai puhelimen avulla. Tuen saatavuus vaihtelee alueittain. Tietyissä maissa tuen käyttöön voi liittyä internetin käyttömaksuja tai puhelumaksuja. Tietoa tuesta saat täältä: Seuraavassa on yleiskatsaus tuen tarjonnasta: Verkkojuttelu Verkkojuttelu - keskustele tukiedustajan kanssa verkossa reaaliaikaisesti. Jos kyseessä on monimutkainen tekninen ongelma, voit halutessasi antaa verkkojuttelun avulla tukiedustajan muodostaa etäyhteyden tietokoneeseesi ja ratkaista ongelman. Verkkojuttelutuki on ilmaista virus- ja vakoiluohjelmaratkaisupalvelua lukuun ottamatta. Sähköposti Sähköposti - lähetä kysymyksesi sivuillamme, niin saat vastauksen sähköpostitse. Sähköpostituen vasteaika on verkkojuttelu- tai puhelintuen vasteaikaa pidempi. Sähköpostituki on ilmaista. Puhelin Puhu tukiedustajan kanssa reaaliaikaisesti. Jos haluat ottaa yhteyden tukiedustajaan, vieraile Symantecin tukisivustolla: Verkkotukipalveluiden vaihtoehdon jälkeen näytetään yhteydenottovaihtoehdot, joista voit valita haluamasi tukityypin.

21 Palvelu- ja tukiratkaisut Tukikäytäntö 21 Tukikäytäntö Kun Symantec ilmoittaa tuotteen poistuvan markkinoilta, puhelintuki lopetetaan kuusi kuukautta tämän jälkeen. Tuotteiden tekniset tiedot saattavat yhä löytyä tuen verkkosivuilta seuraavasta osoitteesta: Symantec pidättää oikeuden muuttaa tukikäytäntöjään milloin tahansa erikseen ilmoittamatta. Voit tarkastella tukikäytännön uusinta versiota seuraavassa URL-osoitteessa: Tietoja tilauksen pitämisestä ajankohtaisena Tilausjakson pituus vaihtelee Symantec-tuotteen mukaan. Säilytä jatkuva suojaus pitämällä tilauksesi ajan tasalla. Jos et uusi palvelua, et voi ladata minkäänlaisia päivityksiä eikä ohjelmistoa voi enää käyttää. Kun LiveUpdate-päivitys suoritetaan tilausjakson umpeutumisajan lähestyessä, näyttöön tulee viesti, joka kehottaa uusimaan tilauksen nimellistä maksua vastaan. Uusi tilaus näytössä näkyvien ohjeiden mukaan. Kun uudistat tilauksesi, määrityspäivitykset ja uudet tuotteen ominaisuudet ovat käytettävissä koko tilauskauden ajan. Tuoteominaisuuksia voidaan lisätä, muuttaa tai poistaa kauden aikana. Maailmanlaajuinen asiakaspalvelu ja tuki Maailmanlaajuiset palvelu- ja tukiratkaisut vaihtelevat maittain. Symantecin paikallisten toimipisteiden yhteystiedot näet alla olevasta luettelosta. Voit ottaa yhteyttä Symantecin tukeen siirtymällä seuraavalle sivustolle ja valitsemalla oman kielesi. Alue Yhteystiedot Pohjois-Amerikka 1 Symantec Corporation 555 International Way Springfield, OR Yhdysvallat

22 22 Palvelu- ja tukiratkaisut ClubNorton Alue Yhteystiedot Australia ja Uusi-Seelanti Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka Latinalainen Amerikka 1 Symantec Australia Level 2, 1 Julius Avenue North Ryde, NSW 2113 Sydney Australia 1 Symantec Ltd PO Box 5689 Blanchardstown Dublin 15, Irlanti 1 Symantec Brasil Sevico e Suporte Symantec Av. Dr. Chucri Zaidan, 920, 14º andar CEP São Paulo - SP Brasilia 1 Portugalinkielinen tuki: 1 Espanjankielinen tuki: ClubNorton ClubNortonista saat kaiken, mitä tarvitset turvalliseen internetin käyttöön. Haluamme tehdä Norton-asiakkaiden tietokoneella työskentelystä turvallista, mukavaa ja tehokasta. Käytitpä tietokonetta omien talousasioiden hoitoon, verkko-ostosten tekemiseen tai digikuvien jakamiseen ystäville ja sukulaisille, ClubNorton parantaa käyttökokemuksiasi. Päämääränämme on tarjota asiakkaillemme jatkuvasti sopivia työkaluja ja ajantasaisia tietoja. Jos haluat lisätietoa, siirry seuraavaan osoitteeseen ja valitse oma maasi tai alueesi pudotusvalikosta:

23 Hakemisto A aktivointi hälytykset 9 ongelmat 10 toimenpide 9 vianetsintä 10 asennus USB-portilta 7 asentaminen CD-levyltä 7 ladatusta tiedostosta 7 ohjeet 7 ongelmat 8, C CD tuotteen asentaminen 8 ClubNorton turvallisuusvinkit 22 N Norton Account -tilin luominen 11 Norton Bootable Recovery Tool käyttäminen 17 Norton Internet Security aktivointi 9 käynnistäminen 9 kuvake 9 pääikkuna 12 rekisteröiminen 11 O Ohjattu Norton Bootable Recovery Tool -työkalu lataaminen 18 Ohje käyttäminen 14 tulostaminen 14 Omatoiminen ongelmanratkaisu 20 P pääikkuna Anna palautetta 12 asetukset 12 Identiteetti 12 Internet 12 Norton Account -tili 12 Ohje ja tuki 12 ominaisuudet 12 Tietokone 12 Tuki 12 S Suojauksen tilailmaisin reagoiminen 13 suojaustilan ilmaisin tarkasteleminen 14 Symantecin Web-sivusto 15 käyttäminen selaimella 15 T tarkistukset Norton Bootable Recovery Tool 17 Tekninen tuki Symantecilta 15 tuotteelle Norton Internet Security 15

24 24 Hakemisto Tietoja Norton Internet Security 5 tietokone suojauksen tila 14 tilaus ylläpito 21 Tuki maailmanlaajuinen palvelu 21 omatoiminen ongelmanratkaisu 19 Pikatuki 19 puhelin 20 yhteyden ottaminen 20 Tukikäytäntö 21 U uutiskirje 22

25

26 Nopea asennus Norton Internet Security sisältää tietoturvapäivityksiä ja uusia toimintoja sen mukaan, miten niitä on saatavilla jatkettavan palvelukauden aikana. Tämän palvelun myötä saat oikeuden käyttää tuotetta yhdessä tietokoneessa tai määritellyssä määrässä tietokoneita palvelujakson aikana. Jakso alkaa, kun ohjelma asennetaan ensimmäisen kerran. Jatkettava palvelu sisältää tietoturvapäivityksiä ja uusia toimintoja sen mukaan, miten niitä on saatavissa palvelujakson aikana. Päivitysten ja toimintojen käyttö edellyttää tuotteen mukana tulevan Symantecin käyttöoikeussopimuksen hyväksymistä. Sopimusta voi tarkastella osoitteessa Toimintoja voidaan lisätä, muuttaa tai poistaa palvelujakson aikana. Ennen kuin aloitat, sulje kaikki avoimet ohjelmat ja varmista, että tietokoneella on Internet-yhteys. Norton Internet Security -ohjelman asentaminen Voit asentaa Norton Internet Security -ohjelman CD-levyltä, USB-asemalta tai ladatusta tiedostosta. Norton Internet Security -ohjelman asentaminen 1 Tee jompikumpi seuraavista: Jos asennat ohjelman CD-levyltä, aseta CD-levy asemaan. Jos käytössä on Windows Vista tai Windows XP, valitse Asenna Norton Internet Security. Jos käytössä on Windows 7, napsauta Käynnistä Norton-asennus ja valitse Asenna Norton Internet Security. Jos asennat ohjelman USB-liitännän välityksellä, liitä tallennusväline tietokoneeseen. Jos käytössä on Windows Vista- tai Windows XP -käyttöjärjestelmä, napsauta Käynnistä Norton-asennus ja valitse Asenna Norton Internet Security. Valitse Windows 7 -käyttöjärjestelmässä Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja, napsauta tiedostoa Start.exe. ja valitse Asenna Norton Internet Security. Mikäli latasit Norton Internet Security -ohjelman asennustiedoston, kaksoisnapsauta lataamaasi tiedostoa. 2 Kirjoita tuotetunnus tuotteen Norton Internet Security asennussivulla. 3 Napsauta Asennusasetukset-linkkiä, käy asetukset läpi ja valitse OK. 4 Napsauta Käyttöoikeussopimus-linkkiä ja lue sopimus. 5 Kun olet lukenut sopimuksen, valitse Hyväksy ja asenna. Symantecin Norton-tuotteet suojaavat kuluttajia perinteisiltä uhilta virustorjunnalla, roskapostin estolla ja vakoiluohjelmien torjunnalla. Ne suojaavat myös boteilta, huomaamattomilta latauksilta ja identiteettivarkauksilta järjestelmäresursseja rasittamatta. Lisäksi Symantec tarjoaa hyödyllisiä palveluja, kuten verkkovarmuuskopiointi ja tietokoneen optimointi. Symantec varmistaa koko perheen verkkoturvallisuuden. Lisätietoja saat seuraavista linkeistä: Virustorjunta Roskapostin esto Vakoiluohjelmien torjunta Verkkovarmuuskopiointi Copyright 2010 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Symantec, Norton ja Nortonin logo ovat Symantec Corporationin ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Muut nimet saattavat olla niiden omistajien tavaramerkkejä. PN:

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä

Lisätiedot

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi.

Lisätiedot

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lisätiedot

Tuotteen Norton AntiVirus käyttöopas

Tuotteen Norton AntiVirus käyttöopas Käyttöopas Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista. Tuotteen Norton

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Norton AntiVirus. Online. Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas

Norton AntiVirus. Online. Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas TM Norton AntiVirus Online Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä

Lisätiedot

Tuotteen Norton AntiVirus käyttöopas

Tuotteen Norton AntiVirus käyttöopas Käyttöopas Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista. Tuotteen Norton

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Tuotteen Norton Internet Security käyttöopas

Tuotteen Norton Internet Security käyttöopas Käyttöopas Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista. Tuotteen Norton

Lisätiedot

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä

Lisätiedot

Norton. AntiVirus. Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas

Norton. AntiVirus. Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas Norton TM AntiVirus Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Norton AntiVirus Online -käyttöopas

Norton AntiVirus Online -käyttöopas Käyttöopas Norton AntiVirus Online -käyttöopas Tässä oppaassa kuvailtu ohjelmisto on varustettu lisenssisopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen mukaisesti. Käyttöoppaan versio 15,0

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä

Lisätiedot

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lisätiedot

Tuotteen Norton Internet Security käyttöopas

Tuotteen Norton Internet Security käyttöopas Käyttöopas Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista. Tuotteen Norton

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Tuotteen Norton 360 käyttöopas

Tuotteen Norton 360 käyttöopas Käyttöopas Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista. Tuotteen Norton

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Norton AntiVirus -käyttöopas

Norton AntiVirus -käyttöopas Käyttöopas Norton AntiVirus -käyttöopas Tässä oppaassa kuvailtu ohjelmisto on varustettu lisenssisopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen mukaisesti. Käyttöoppaan versio 15,0 Copyright

Lisätiedot

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä

Lisätiedot

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa.

Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Suojaamme useampia ihmisiä useammilta Internetin uhilta kuin kukaan muu maailmassa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta

Lisätiedot

Norton 360TM. Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas

Norton 360TM. Pika-asennusohje on takakannessa. Käyttöopas Norton 360TM Käyttöopas Pika-asennusohje on takakannessa. Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu

Lisätiedot

Norton AntiVirus -käyttöopas

Norton AntiVirus -käyttöopas Käyttöopas Norton AntiVirus -käyttöopas Tässä oppaassa kuvailtu ohjelmisto on varustettu lisenssisopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen mukaisesti. Käyttöoppaan versio 15,0 Copyright

Lisätiedot

Norton 360 Online Käyttöopas

Norton 360 Online Käyttöopas Käyttöopas Norton 360 Online Käyttöopas Käyttöoppaan versio 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lisensoitu ohjelmisto ja käyttöopas ovat kaupallisia tietokoneohjelmistoja

Lisätiedot

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason.

Asetusten avulla voit säätää tietokoneen suojaustasoja. Suojaustila ilmoittaa tietokoneen senhetkisen tietoturvan ja suojauksen tason. Pikaopas ESET Cybersecurity suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta huippuluokan ominaisuuksilla. Palkitussa NOD32-virustentorjuntajärjestelmässä ensimmäisen kerran esiteltyyn ThreatSense -tarkistusohjelmaan

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Cyber Security tarjoaa huippuluokan suojauksen tietokoneellesi haittaohjelmia vastaan. Alun perin palkitussa

Lisätiedot

Norton. AntiVirus. Tuotteen käyttöohje

Norton. AntiVirus. Tuotteen käyttöohje Norton TM AntiVirus Tuotteen käyttöohje Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Norton AntiVirus Käyttöopas

Norton AntiVirus Käyttöopas Käyttöopas Norton AntiVirus Käyttöopas Käyttöoppaan versio 14.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lisensoitu Ohjelmisto ja Käyttöoppaan ovat kaupallista tietokoneohjelmistoa

Lisätiedot

Norton 360 Online -käyttöopas

Norton 360 Online -käyttöopas Käyttöopas Norton 360 Online -käyttöopas Käyttöohjeen versio 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Käyttöoikeussopimuksen kattama Ohjelmisto ja Käyttöohje ovat kaupallista

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Tuotteen käyttöohjeet

Tuotteen käyttöohjeet Tuotteen käyttöohjeet Norton Internet Security Product Manual Tuotteen käyttöohje Tässä oppaassa kuvattu ohjelmisto on varustettu käyttöoikeussopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki

Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero 7:n Windows Vista TM -tuki Nero AG Sivu 1 Tietoja tekijänoikeudesta ja tavaramerkistä Tämä opaskirjanen ja sen sisältö on Nero AG:n omaisuutta ja suojattu tekijänoikeudella. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

Norton Security. Tuotteen käyttöohjeet

Norton Security. Tuotteen käyttöohjeet Norton Security Tuotteen käyttöohjeet Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Norton Internet Security Käyttöopas

Norton Internet Security Käyttöopas Käyttöopas Norton Internet Security Käyttöopas Käyttöoppaan versio 10.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lisensoitu Ohjelmisto ja Käyttöoppaan ovat kaupallista tietokoneohjelmistoa

Lisätiedot

Norton. AntiVirus. Tuotteen käyttöohje

Norton. AntiVirus. Tuotteen käyttöohje Norton TM AntiVirus Tuotteen käyttöohje Norton AntiVirus Tuotteiden käyttöohjeet Tässä oppaassa kuvattu ohjelmisto on varustettu käyttöoikeussopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Norton 360 Käyttöopas

Norton 360 Käyttöopas Käyttöopas Norton 360 Käyttöopas Käyttöoppaan versio 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lisensoitu ohjelmisto ja käyttöopas ovat kaupallisia tietokoneohjelmistoja FAR

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen Pika-aloitusopas Saa aikaan enemmän olinpaikastasi riippumatta suojatun käytön, jakamisen ja tiedostotallennuksen avulla. Kirjaudu sisään Office 365 -tilaukseesi ja valitse SharePoint sovellusten käynnistyksestä.

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Asennus ja aktivointi Edellinen versio Asennus Edellistä F-Secure Mobile Anti-Virus -tuoteversiota ei tarvitse poistaa. Tarkista F-Secure Mobile Security -sovelluksen

Lisätiedot

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Windows Vista, Internet Explorer 7 - Suomenkielinen Huomaa! Asennuksen vaiheet voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, johtuen esim. käyttämässäsi tietokoneessa olevasta

Lisätiedot

Norton Security with Backup

Norton Security with Backup TM Norton Security with Backup Tuotteen käyttöohjeet Toimi oikein: välitä ympäristöstä. Symantec on poistanut tästä ohjekirjasta kannen ekologisen jalanjälkensä pienentämiseksi. Tämä opas on valmistettu

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti Asennusopas VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA MOBILE PHONES Ltd ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuotteet DTN-10 ja DTN-11 noudattavat Euroopan neuvoston

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Pika-asennusopas Xerox Device Agent, XDA-Lite Pika-asennusopas XDA-Liten esittely XDA-Lite on ohjelmisto, jolla kerätään laitetietoja ja sen päätehtävänä on lähettää automaattisia mittarilukemia laskutuksen tarkkuuden

Lisätiedot

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja.

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja. 1 1 Tivax Laskutus 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxLaskutus version 4.5 asentamiseksi on oltava asennus CD. Asennusohjelma käynnistetään tuplaklikkamalla asennus CD:llä olevaa Tivax45LaskuSetup.exe

Lisätiedot

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET NOD32 Antivirus suojaa tietokonetta haitalliselta koodilta

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Suojaus Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Käyttöopas PN: 11893708

Käyttöopas PN: 11893708 Käyttöopas PN: 11893708 Norton 360 Käyttöopas Käyttöoppaan versio 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lisensoitu ohjelmisto ja käyttöopas ovat kaupallisia tietokoneohjelmistoja

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Norton 360TM. Tuotteen käyttöohjeet

Norton 360TM. Tuotteen käyttöohjeet Norton 360TM Tuotteen käyttöohjeet Norton 360 Product Manual Tuotteen käyttöohje Tässä oppaassa kuvattu ohjelmisto on varustettu käyttöoikeussopimuksella, ja sitä voidaan käyttää ainoastaan sopimusehtojen

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi

TIETOTURVA TUTUKSI. SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVA TUTUKSI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi TIETOTURVAN TUTUKSI 2(9) Avast Antivirus - ilmainen virustorjuntaohjelma Lataaminen Internet

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3 Nokia 8310 -puhelimelle Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON

Lisätiedot

Norton 360 Käyttöopas

Norton 360 Käyttöopas Käyttöopas Norton 360 Käyttöopas Käyttöoppaan versio 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lisensoitu ohjelmisto ja käyttöopas ovat kaupallisia tietokoneohjelmistoja FAR

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

Käyttöopas PN: 10479521-SF

Käyttöopas PN: 10479521-SF Käyttöopas PN: 10479521-SF Norton Internet Security 2006 -ohjelman käyttöopas Käyttöohjeen versio 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Symantec, Symantec-logo, Norton Ghost,

Lisätiedot

GB-Managerin käyttöopas

GB-Managerin käyttöopas GB-Managerin käyttöopas GolfBuddy GPS-laitteisiin on ladattu valmiiksi tuorein laiteohjelmisto ja ne maailman golfkenttien tiedot, jotka olivat käytettävissä valmistushetkellä. Suorituskyvyn ja tuoteiän

Lisätiedot