JOHTOKARTAN AVAINLEHTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JOHTOKARTAN AVAINLEHTI"

Transkriptio

1 Päivitetty Sivu 1/8 JKA JOHTOKARTAN AVAINLEHTI JOHDOILLA TARKOITETAAN TÄSSÄ YHTEYDESSÄ MAANALAISIA JOHTOJA, PUTKIA, KAAPELEITA JA NIIHIN LIITTYVIÄ LAITTEITA JA RAKENTEITA. MAANALAISIIN JOH- TOIHIN LUETAAN MYÖS VESI- JA VIEMÄRIJOHDOT. ILMOITETUT ASENNUSSYVYYDET OVAT KESKIMÄÄRÄISIÄ ASENNUSSYVYYKSIÄ. JOHTOKARTALLA ESITETÄÄN PÄÄ- SÄÄNTÖISESTI YLEISTEN ALUEIDEN JOHTOTIEDOT. ENNEN KAIVU- JA LOUHINTATÖIHIN RYHTYMISTÄ ON SELVITETTÄVÄ KOHTEEN JOH- TOTIEDOT. Varoalue kartalle esitetyille kohteille on vähintään 1,5 m molemmin puolin. Kaivu varoalueen sisäpuolella tapahtuu omalla vastuulla. Johtovaurion sattuessa on vauriosta välittömästi ilmoitettava johdon omistajalle vian korjaamiseksi (katso kohta: Johtojen varomisohjeet). Tutustu avainlehden lisäksi toimijoiden aineistokuvauksiin. SÄHKÖ 0,7 m (normaali asennussyvyys) Turku Energia Sähköverkot Oy (TE Sähköverkot) Kiinteistölaitos (Kiinteistölaitos) Muut (Muut) Punainen (sähkökaapelit) Musta (rakenteet) Harmaa (putket) Esimerkeissä kytketty taso: TE Sähköverkot Keltainen aluetäyttö Turku Energia Sähköverkot Oy:n 110 kv:n johdoissa. Katso sähköjohtojen tarkkuusluokittelu kohdasta: TARKKUUSLUOKITTELU TIETOLIIKEN- NE- JA SÄHKÖKAAPELIKOHTEILLE Tasolla myös Turku Energia Sähköverkot Oy:n sähköverkkoa koskevia punaisia tekstejä HUOMIO! MIKÄLI JOHTO ON KOROSTETTU KELTAISELLA ALUETÄYTÖLLÄ ON KYSEESSÄ 110 kv KAAPELI, JOKA EDELLYTTÄÄ AINA TURKU ENER- GIA SÄHKÖVERKOT OY:N VALVO- JAA KAIVUTOIMINNAN AIKANA! VALVOJA: (02) , (02) , (02)

2 Päivitetty Sivu 2/8 JKA TIETOLIIKENNEKAAPELI Normaali 0,4 m Ajorata 0,8-1,0 m Pelto 0,7 m Kallio 0,3 m Vihreä TDC (TDC) Muut (Muut) Turun yliopisto (Turun Yliopisto) Åbo Akademi (Åbo Akademi) Katso tietoliikennekaapeleiden tarkkuusluokittelu kohdasta: TARKKUUSLUOKITTELU TIETOLIIKEN- NE- JA SÄHKÖKAAPELIKOHTEILLE KAASU 0-2 m Muut (Muut) Oranssi Esimerkissä kytketty taso: Muut Huomio! Kaikki kohteet ovat käytöstä poistettuja kaasujohtoja. Käytöstä poistetuista kaasujohdoista saa lisätietoja Turun Vesiliikelaitokselta.

3 Päivitetty Sivu 3/8 JKA KAUKOLÄMPÖ Johtorakenteen normaali peittosyvyys on 0,5-0,8 m ja haaroitusten kohdalla pienempi kuin 0,5 m. (Kts. tarkemmat tiedot toimijan aineistokuvauksista) Turku Energia Oy / kaukolämpö (TE Kaukolämpö) Turku Energia Oy / kaukolämpö (TE Kaukolämpö tekstit) Huoltoyhtiöt (Huoltoyhtiöt) Violetti Esimerkissä kytketyt tasot: TE Kaukolämpö ja TE Kaukolämpö (tekstit) Huoltoyhtiöiden kaukolämpö kohteet eivät vastaa Turku Energia Oy:n kaukolämpö kohteiden kuvaustekniikkaa. Huoltoyhtiöt - tasolla on muitakin kohteita kuin kaukolämpökohteita. Huomio! Osa huoltoyhtiöiden (Varissuon Huolto ja Suikkilan Lämpö) omistamista kaukolämpöjohdoista ja rakenteista on kuvattu Turku Energia Oy:n kaukolämpö aineistossa. Kts. lisätietoa Turku Energia Oy:n kaukolämmön aineistokuvauksista. Huomio! TE Kaukolämpö (tekstit) taso ei ole mukana virallisessa johtokarttaotteessa.

4 Päivitetty Sivu 4/8 JKA KAUKOKYLMÄ Johtorakenteen normaali peittosyvyys on 0,5-0,8 m ja haaroitusten kohdalla pienempi kuin 0,5 m. (Kts. tarkemmat tiedot toimijan aineistokuvauksista) Turku Energia Oy / kaukokylmä (TE Kaukokylmä) Turku Energia Oy / kaukokylmä (TE Kaukokylmä tekstit) Vaalean sininen Esimerkissä kytketyt tasot: TE Kaukokylmä ja TE Kaukokylmä (tekstit) Huomio! TE Kaukokylmä (tekstit) taso ei ole mukana virallisessa johtokarttaotteessa. VESI 1-5 metriä Turun Vesiliikelaitos (Vesiliikelaitos) Turun Vesiliikelaitos (Vesiliikelaitos tekstit) Sininen Viitetekstit ja -viivat ovat erillisellä tasolla Vesiliikelaitos (tekstit). Viiteviivat on kuvattu mustalla värillä. Esimerkissä kytketyt tasot: Vesiliikelaitos ja Vesiliikelaitos (tekstit)

5 Päivitetty Sivu 5/8 JKA VIEMÄRIT Tiedot ilmenevät korkeusmerkinnöistä 1-5 metriä Vesiliikelaitos (Vesiliikelaitos) Vesiliikelaitos (Vesiliikelaitos tekstit) Tummaruskea (jäte- / sekavesi) Vaaleanruskea (hulevesi) Viitetekstit ja -viivat ovat erillisellä tasolla Vesiliikelaitos (tekstit). Viiteviivat on kuvattu mustalla värillä. Esimerkissä kytketyt tasot: Vesiliikelaitos ja Vesiliikelaitos (tekstit) MAANALAISET RAKENTEET Kohteen syvyys vaihtelee Maanalaiset rakenteet (Maanalaiset rakenteet) Musta Esimerkissä kytketty taso: Maanalaiset rakenteet Huomio! Johtokarttaotteessa olevat tiedot maanalaisista rakenteista ovat suuntaa antavia. Ennen kaivutöiden aloittamista on selvitettävä esimerkiksi rakennusten omistajien tai isännöitsijöiden avustuksella maanalaisten rakenteiden sijainti ja varomisohjeet.

6 Päivitetty Sivu 6/8 JKA TARKKUUSLUOKITTELU TIETOLIIKENNE- JA SÄHKÖ- KAAPELIKOHTEILLE Johtokarttapalvelun kohteiden sijaintitarkkuus esitetään kolmen eri luokan mukaisesti. Tarkin ensimmäinen luokka on nimeltään "mitattu". Tässä luokassa esitetään ne kohteet, joiden sijaintitiedot ovat mitattu kohteiden ollessa näkyvissä. Toisen luokan kohteina esitetään ne johtotiedot, joiden sijainnit ovat mitattu peitettynä osoituksen mukaan tai joiden sijainnit ovat kuunneltu. Kolmannen luokan kohteita ovat kohteet, joiden sijaintitiedot ovat epävarmoja. 1. mitattu 2. mitattu peitettynä/kuunneltu 3. epämääräinen sijainti Turku Energia Sähköverkot Oy:n kaapeleiden sijaintitarkkuuden 3. luokassa on käytetty nimitystä dg/epävarma. (dg = digitoitu) 1. JOHTOTIETOJEN SELVITTÄMINEN JOHTOJEN VAROMISOHJEET Johtokarttapalvelun asiakaspalvelupisteestä on tilattava ajan tasalla oleva johtokarttaote kaivualueelta. Kartat kannattaa tilata etukäteen turhan odottamisen välttämiseksi. Johtokarttaotteet luovutetaan asiakkaalle paperi tai pdf- muodossa. Johtokartat ovat ilmaisia. Mikäli johtojen sijaintia ei pystytä kartan mukaan riittävän tarkasti määrittelemään, on pyydettävä johdon omistajalta sijaintinäyttö. Sijaintinäyttö kannattaa myös tilata mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta vältytään turhalta odottamiselta. Tarkemmat tiedot näytön tilaamiseen löytyvät kunkin toimijakohtaisesta kuvauksesta. Toimijakohtaiset aineistokuvaukset jaetaan johtokarttaotteen mukana. Tutustu ennen kaivutöiden aloittamista toimijankohtaisessa kuvauksessa annettuihin erityisohjeisiin. Selvitä myös esimerkiksi milloin paikalle tarvitaan valvoja. 2. KATSELMUS Ennen johtoja sisältävien työmaiden aloittamista on työmaalla pidettävä katselmus, jossa johdon omistavan tahon edustajan kanssa selvitetään kaivutoimenpiteet, johtojen käsittely ja muut tarpeelliset seikat. 3. JOHTOJEN ESILLE KAIVAMINEN Johdot ovat, ennen konekaivamista, kaivettava lapiokaivulla tms. esiin, tarpeelliseksi katsottavissa kohdissa, johdon suunnan ja syvyyden varmistamiseksi. Routaisessa maassa on käytettävä aina sulatusmenetelmiä. 4. JOHTOJEN SIIRROT Johtojen siirrot on aina sovittava johdot omistavan tahon edustajan kanssa. Ennen peittämistä on sovittava sijaintikartoitusryhmien kanssa tarvittavista kartoitustoimenpiteistä.

7 Päivitetty Sivu 7/8 JKA 5. JOHTOVAURIOT Vauriotapauksissa on välittömästi otettava yhteyttä johdon omistavaan tahon vikapäivystykseen. Vauriotapauksessa on selvitettävä vauriopaikan osoite, vaurioituneen johdon mitat ja muut tunnusmerkit, vaurion havaintoaika sekä ilmoittajan yhteystiedot. Myös vähäinen johtoon syntynyt kolhu tai naarmu on ilmoitettava. Myös tietoliikennekaapeleissa saattaa olla huomattavia jännitteitä, joka on otettava huomioon. Erityisesti kuitukaapeleissa on otettava huomioon, että kuidussa kulkeva valo on peräisin laserista, joten katkenneen kuidun sisään on varottava katsomasta. Rikkoutuneesta kuidusta saattaa myös irrota kappaleita, joiden havaitseminen iholla on mahdotonta, joten vältä kosketuskontaktia kuituun. Lisää toimintaohjeita johtovauriotilanteessa toimimiseen löytyy toimijakohtaisista kuvauksista. 6. TUNTEMATTOMAN OMISTAJAN JOHDON LÖYTÄMINEN Ennen kaivutöiden aloittamista on selvitettävä kaikkien Turun kaupungin alueella toimivien toimijoiden johtotiedot. Listaus toimijoista on saatavissa Johtokarttapalvelun asiakaspalvelusta. Mikäli johtotietojen selvittämisestä huolimatta kaivutöiden yhteydessä löytyy tuntemattoman omistajan johtoja, on niistä ilmoitettava viipymättä Johtokarttapalvelun asiakaspalveluun.

8 Päivitetty Sivu 8/8 JKA JOHTOKARTTAOTTEEN KÄYTTÖEHDOT Johtokarttapalvelun tarkoitus on jakaa johtokarttaotteita, joissa voidaan esittää samanaikaisesti Turun kaupungin yleisillä alueilla olevat maanalaiset johdot, kaapelit, laitteet ja rakennelmat päällekkäin karttapohjalla. Käyttöoikeuden johtokarttaotteeseen saa noudattamalla seuraavia ehtoja: Virallinen johtokarttaote on paperituloste tai pdf- tiedosto. Johtokartan oikean alareunan nimiöstä ilmenee kohteen osoite, tilausnumero, mittakaava ja tulostuspäivä. Johtokarttaote on voimassa kaksi viikkoa tulostuspäivästä. Johtokarttapalveluun ei sisälly johtoihin kohdistuva erityistietämys, vaan hakijan tulee kohdistaa mahdolliset johtotietoja koskevat erityiskysymykset suoraan johtolaitoksille. Kaapelinäyttöjä ei voi tilata Johtokarttapalvelun asiakaspalvelusta, vaan näytöt tilataan aina suoraan johtotoimijoilta. Samoin, mikäli kaivutoiminta edellyttää paikalle esimerkiksi johtoyhtiön valvojaa tai muita erityistoimenpiteitä, tulee urakoitsijan huolehtia näistä omatoimisesti. Esimerkkejä tarvittavista erityistoimenpiteistä on mainittu johtokarttaotteen mukana annettavissa toimijakohtaisissa kuvauksissa. Johtokarttaotteen hakijan tulee huomioida, että osa toimijoista on luovuttanut Johtokarttapalveluun ainoastaan oman toimialueensa. Toimialue ei ole sijaintitiedoltaan tarkka eikä sitova, joten operoitaessa toiminta-alueen sisällä tai välittömässä läheisyydessä on otettava kyseessä olevaan tahoon yhteyttä johtotietojen selvittämistä varten. Toimialueiden yhteyshenkilöiden yhteystiedot on saatavissa Johtokarttapalvelusta. Johtokarttaotteen tilaaja on velvollinen säilyttämään johtokarttaotteen mahdollisten kaapelivaurioiden selvitystä tai muuta epäselvyyttä varten. Johtokarttaotteen esittämisvelvollisuus on johtokarttaotteen tilaajalla. Johtokarttapalvelun asiakaspalvelu tallentaa kustakin otteen hakijasta vähintään seuraavat tiedot: otteen tilaajan nimi, organisaatio ja yhteystiedot. Lisäksi tallennetaan johtokarttaotteen kohde ja otteen luovutusajankohta. Vastaanottamalla johtokarttaotteen hakija sitoutuu noudattamaan edellä mainittuja ehtoja ja noudattamaan Johtokarttapalvelun avainlehden varomisohjeita.

KMO_011 Kaivuohje kaivajille 1(5) Laati: Pilvi Lötjönen Hyväksyi: Mika Huttu 27.4.2016 KAIVUOHJE KAAPELIVAURIOIDEN ESTÄMISEKSI

KMO_011 Kaivuohje kaivajille 1(5) Laati: Pilvi Lötjönen Hyväksyi: Mika Huttu 27.4.2016 KAIVUOHJE KAAPELIVAURIOIDEN ESTÄMISEKSI KMO_011 Kaivuohje kaivajille 1(5) KAIVUOHJE KAAPELIVAURIOIDEN ESTÄMISEKSI 1 Yleistä Järvi-Suomen Energian (jäljempänä JSE) toimialueella on JSE:n hallinnoimia maahan asennettuja 110 kv maakaapeleita, keskijännite-

Lisätiedot

2. Pyydä tarvittaessa kaapelin sijainnin varmistamiseksi kaapelinäyttö Turku Energiasta.

2. Pyydä tarvittaessa kaapelin sijainnin varmistamiseksi kaapelinäyttö Turku Energiasta. 1.9.2011 HSa OHJEITA KAIVAJILLE 1. Selvitä kaapeleiden sijainti hyvissä ajoin etukäteen ja hanki ajan tasalla oleva kartta kaupungin johtokarttapalvelusta. Kartta saa olla enintään 2 viikkoa vanha. 2.

Lisätiedot

Ennen mahdollista uusintakaivua on hankittava ajan tasalla oleva kartta.

Ennen mahdollista uusintakaivua on hankittava ajan tasalla oleva kartta. KAUKOLÄMPÖ-, KAUKOJÄÄHDYTYS- 1(5) JA KAASUJOHDOT YLEINEN OHJE 3 115-1 Luotu 16.12.2013 Korvaa ohjeen 10.02.2012 Voimassa toistaiseksi 1 Yleistä Sähkölaitoksen sijaintikartoilla on esitettynä maahan asennettuja

Lisätiedot

Sähkö- ja telejohdot ja maantiet ohje Suunnitteluvaiheen esiselvitykset

Sähkö- ja telejohdot ja maantiet ohje Suunnitteluvaiheen esiselvitykset Sähkö- ja telejohdot ja maantiet ohje 8.7.2015 Suunnitteluvaiheen esiselvitykset Ennen mahdollista maastokatselmusta tehtävät esiselvitykset Pirkanmaan ELY-keskus 8.12.2015 Kaapelireitin suunniteluun liittyvät

Lisätiedot

OHJE v1.1 Julkinen MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET

OHJE v1.1 Julkinen MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET OHJE v1.1 Julkinen MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET 2 1. YLEISTÄ Tämä ohje on teleoperaattoreiden (dna, Elisa, Finnet ja Sonera) yhteistyössä laatima ja sen tarkoituksena on

Lisätiedot

Kaivupaikka: Kyröntie 188, Pöytyä, Suomi Kaivaja: Jere Lähteenmäki, Sweco Ympäristö Oy ,

Kaivupaikka: Kyröntie 188, Pöytyä, Suomi Kaivaja: Jere Lähteenmäki, Sweco Ympäristö Oy , KARTTAOTE KL789801 s. 1/14 Lähestymiskartta kaivupaikalle (ilman kaapeleita) Mittakaava 1:8000 TM35FIN: 266645.68 6735146.02 Kaivupaikka: Kyröntie 188, 21800 Pöytyä, Suomi Kaivaja: Jere Lähteenmäki, Sweco

Lisätiedot

KARTTAOTE KL s. 1/8 PAPERIKOKO A :32:23. Lähestymiskartta kaivupaikalle (ilman kaapeleita) TM35FIN:

KARTTAOTE KL s. 1/8 PAPERIKOKO A :32:23. Lähestymiskartta kaivupaikalle (ilman kaapeleita) TM35FIN: KARTTAOTE KL751879 s. 1/8 Lähestymiskartta kaivupaikalle (ilman kaapeleita) Mittakaava 1:6000 TM35FIN: 273850.52 6962178.61 Kaivupaikka: Varikontie 2, 60800 Ilmajoki, Suomi Kaivaja: Jari Alatalo, Ilmajoen

Lisätiedot

Kaivun syvyys metreinä maanpinnasta: Toivottu näyttöaika: Lähestymiskartta kaivupaikalle (ilman kaapeleita) TM35FIN:

Kaivun syvyys metreinä maanpinnasta: Toivottu näyttöaika: Lähestymiskartta kaivupaikalle (ilman kaapeleita) TM35FIN: KARTTAOTE KL706376 s. 1/8 Lähestymiskartta kaivupaikalle (ilman kaapeleita) Mittakaava 1:8000 TM35FIN: 273041.75 6963445.76 Kaivupaikka: Pappilantie 13, 60800 Ilmajoki, Suomi Kaivaja: Harri Valtari, Ilmajoen

Lisätiedot

ELENIA OY SÄHKÖVERKOT KAUPUNGIN ALUEELLA

ELENIA OY SÄHKÖVERKOT KAUPUNGIN ALUEELLA ELENIA OY SÄHKÖVERKOT KAUPUNGIN ALUEELLA 1 Elenia konserni Elenia Oy Elenia Lämpö Oy Elenia Palvelut Oy Elenia Finance Oyj Elenia konsernin muodostavat sähkönjakelupalveluita tarjoava emoyhtiö Elenia Oy

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY PIENTALOTONTIN OSOITTEESSA TORNIKUJA 3

KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY PIENTALOTONTIN OSOITTEESSA TORNIKUJA 3 KAUNASTEN KAUPUNK GRANKULLA STAD KAUNASTEN KAUPUNK MYY PENTALOTONTN OSOTTEESSA TORNKUJA 3 Myyjä: Kauniaisten aupuni, Kauniaistentie 0, 0200 Kauniainen. Myytävä tontti: Kauniaisten 2. aupunginosassa orttelissa

Lisätiedot

Vaatimukset johtokartoituksille

Vaatimukset johtokartoituksille Vaatimukset johtokartoituksille, paikkatietoaineistot 26.2.2014 Päivitetty 7.11.2014: luku 2, Mittauksen suorittaja Päivitetty 19.9.2016: Johtokarttapalvelun osoite ja poistettu luku 2, Mittauksen suorittaja

Lisätiedot

Maakaasu- ja kaukolämpölinjat

Maakaasu- ja kaukolämpölinjat Maakaasu- ja kaukolämpölinjat Ohjeet kaivutyömaille joilla sijaitsee Elenia Lämmön maakaasu- ja kaukolämpölinjoja 1 Kaasu- ja kaukolämpölinjat Simo Loisa Elenia Lämpö Oy Rakentaminen kaukolämpölinjan 2

Lisätiedot

Energia- ja vesiverkot

Energia- ja vesiverkot Energia- ja vesiverkot Jussi Pekkarinen ja Tatu Nikkilä, Jyväskylän Energia 1. ALUSTUS Sisältö 1. Alustus ja Jyväskylän Energia Oy:n verkot 2. Sijaintitietojen selvittäminen ja kaapelinäytöt 3. Kaivutyöt

Lisätiedot

Sijoituslupa. Katutyöt- koulutus vastaava katumestari Jukka Piispanen

Sijoituslupa. Katutyöt- koulutus vastaava katumestari Jukka Piispanen Sijoituslupa Katutyöt- koulutus 11.3.2019 vastaava katumestari Jukka Piispanen Esityksen sisällys Rakenteet, jotka vaativat sijoitusluvan Milloin tarvitaan sijoitusluvan lisäksi toimenpidelupa tai rakennuslupa?

Lisätiedot

LUPAHAKEMUS KAIVAMISELLE KATU - TAI YLEISELLÄ ALUEELLA KEMPELEEN KUNTA / YMPÄRISTÖPALVELUT. Sadevesiviemäri

LUPAHAKEMUS KAIVAMISELLE KATU - TAI YLEISELLÄ ALUEELLA KEMPELEEN KUNTA / YMPÄRISTÖPALVELUT. Sadevesiviemäri LUPAHAKEMUS KAIVAMISELLE KATU TAI YLEISELLÄ ALUEELLA Luvan hakija Nimi ja osoite Luvan hakijan vastuuhenkilö KEMPELEEN KUNTA / YMPÄRISTÖPALVELUT Puhelin Vastuuhenkilön sähköpostiosoite Kohteen tiedot Työkohteen

Lisätiedot

Palvelut / 3

Palvelut / 3 Palvelut 26.9.2016 1 / 3 Kaivulupa.fi -johtoselvityspalvelun käyttöehdot 1. Määritelmät 2. Palvelun tarkoitus Maanalaisilla rakenteilla tarkoitetaan maanalaisia kaapeleita, vesi-, viemäri-, kaukolämpö-,

Lisätiedot

KMO_011 Kaivuohje kaivajille 1(5) Laati: Pilvi Lötjönen Hyväksyi: Mika Huttu KAIVUOHJE KAAPELIVAURIOIDEN ESTÄMISEKSI

KMO_011 Kaivuohje kaivajille 1(5) Laati: Pilvi Lötjönen Hyväksyi: Mika Huttu KAIVUOHJE KAAPELIVAURIOIDEN ESTÄMISEKSI KMO_011 Kaivuohje kaivajille 1(5) KAIVUOHJE KAAPELIVAURIOIDEN ESTÄMISEKSI 1 Yleistä Järvi-Suomen Energian (jäljempänä JSE) toimialueella on JSE:n hallinnoimia maahan asennettuja 110 kv maakaapeleita, keskijännite-

Lisätiedot

Sähkökaapelit ja kaivutyöt Helen Sähköverkko Oy

Sähkökaapelit ja kaivutyöt Helen Sähköverkko Oy Sähkökaapelit ja kaivutyöt Helen Sähköverkko Oy KOULUTUKSEN TARKOITUS Työturvallisuus Yhteinen turvallinen työmaa https://www.helensahkoverkko.fi/turvaohjeet Verkko-omaisuuden hallinta Suuresta omaisuusmassasta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/5 LIIKENNELIIKELAITOS. Ohje paloilmoitinryhmien Infra- ja kalustoyksikkö

HELSINGIN KAUPUNKI 1/5 LIIKENNELIIKELAITOS. Ohje paloilmoitinryhmien Infra- ja kalustoyksikkö HELSINGIN KAUPUNKI 1/5 OHJEISTUS PALOILMOITINRYHMIEN IRTI- JA PÄÄLLEKYTKENNÄSTÄ METRON RATAOSUUDELLA, ASEMILLA JA HKL:N KIINTEISTÖISSÄ TYÖSKENNELTÄESSÄ 1 YLEISTÄ Tehtäessä metron rata-alueella, asemilla

Lisätiedot

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015

2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 1 (5) KAUNIAISTEN KAUPUNKI BREDANNIITYNKUJA, BREDAÄNGSGRÄNDEN TYÖTURVALLISUUSLIITE 6.8.2015 2238/752 2 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3 1.2 Päätoteuttaja...

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY OMATOIMISEEN RAKENTAMI- SEEN PIENTALOTONTIN OSOITTEESSA ALPPIKUJA 2

KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY OMATOIMISEEN RAKENTAMI- SEEN PIENTALOTONTIN OSOITTEESSA ALPPIKUJA 2 KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD KAUNIAISTEN KAUPUNKI MYY OMATOIMISEEN RAKENTAMI- SEEN PIENTALOTONTIN OSOITTEESSA ALPPIKUJA Myyjä: Kauniaisten aupuni, Kauniaistentie 0, 0700 Kauniainen. Myytävä tontti:

Lisätiedot

Määräys verkkotietojen ja verkon rakentamissuunnitelmien toimittamisesta

Määräys verkkotietojen ja verkon rakentamissuunnitelmien toimittamisesta Liikenne- ja viestintävirasto 71/2019 M 1 (10) Määräys verkkotietojen ja verkon rakentamissuunnitelmien toimittamisesta Annettu Helsingissä x päivänä yykuuta 2019 Liikenne- ja viestintävirasto on määrännyt

Lisätiedot

Maanalaiset johdot ja putket sähköiseen rekisteriin

Maanalaiset johdot ja putket sähköiseen rekisteriin Maanalaiset johdot ja putket sähköiseen rekisteriin Verkkotietojärjestelmät ja kaivulupa.fi Kirmo Uusitalo Teknologiajohtaja, Keypro Oy Kirmo.uusitalo@keypro.fi 1 Keypron tuotteet ja palvelut Verkkotietojärjestelmät

Lisätiedot

110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ

110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ 110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ Tällä ohjeella määritetään ulkopuolisille toimijoille erilaisten kaavoitus- ja rakentamishankkeiden yhteydessä Turku Energia Sähköverkot Oy:n (TESV)

Lisätiedot

Toimintaohje työskentelystä maakaapeleiden läheisyydessä

Toimintaohje työskentelystä maakaapeleiden läheisyydessä Toimintaohje 1/7 Toimintaohje työskentelystä maakaapeleiden läheisyydessä 1. Kaapelin varominen Kaivutöissä ei kannata koskaan luottaa omaan muistiin tai onneen. Sähkökaapelin vaurioittaminen ei ole mikään

Lisätiedot

Kaivuvalvonnasta on pyydettäessä mahdollisuus saada myös kaapeleiden merkkaus maastoon. Toimitus aika on 2 päivää tilauksesta.

Kaivuvalvonnasta on pyydettäessä mahdollisuus saada myös kaapeleiden merkkaus maastoon. Toimitus aika on 2 päivää tilauksesta. KAIVUTYÖOHJE 1(5) 1 Yleistä Tampereen Sähkölaitos-yhtiöiden sijaintikartoilla on esitettynä maahan asennettuja 110 kv maakaapeleita, keskijännite- ja pienjännitemaakaapeleita, ulkovalaistus- ja ohjauskaapeleita

Lisätiedot

Helen Sähköverkko Oy:n ohje kaivuvaurioiden ehkäisemiseksi

Helen Sähköverkko Oy:n ohje kaivuvaurioiden ehkäisemiseksi Helen Sähköverkko Oy:n ohje kaivuvaurioiden ehkäisemiseksi 1.11.2016 KAIVUTYÖT SÄHKÖKAAPELEIDEN LÄHEISYYDESSÄ 1 Yleistä Yhteiskunnan riippuvuus sähkön luotettavasta saatavuudesta kasvaa jatkuvasti. Helsingin

Lisätiedot

KAUKOLÄMPÖ-, KAUKOJÄÄHDYTYS- JA KAASUJOHDOT, YLEINEN OHJE ( )

KAUKOLÄMPÖ-, KAUKOJÄÄHDYTYS- JA KAASUJOHDOT, YLEINEN OHJE ( ) KAUKOLÄMPÖ-, KAUKOJÄÄHDYTYS- JA KAASUJOHDOT, YLEINEN OHJE (3 115-1) Luotu 8.6.2017 Korvaa ohjeen 1.11.2015 Voimassa toistaiseksi 1 Yleistä Sähkölaitoksen sijaintikartoilla on esitettynä maahan asennettuja

Lisätiedot

SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille

SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille SÄHKÖVERKKOON LIITTYJÄN OPAS pientalorakentajille Rakentajan muistilista 1. Hanki sähköurakoitsija. 2. Sähköurakoitsijasi asentaa mittauskeskuksen ja kytkee siihen liittymiskaapelin. 3. Sähköurakoitsija

Lisätiedot

PKS Sähkönsiirto Oy 2011

PKS Sähkönsiirto Oy 2011 Pohjois-Karjalan Sähkö Oy (PKS) PKS Sähkönsiirto Oy (PKSS) Eero Puoskari Antti Varis PKS Sähkönsiirto Oy 2011 Liikevaihto 44 milj. Investoinnit 15 milj. Sähkön siirto 1 160 milj. kwh Asiakkaita 87 000

Lisätiedot

SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE

SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE ( Rovaniemen kaupunki/ Suomen Ilmakuva Oy) SIJOITTAMISSOPIMUS Rovaniemen kaupungin

Lisätiedot

KAIVUTYÖT MAAKAAPELEIDEN LÄHEISYYDESSÄ

KAIVUTYÖT MAAKAAPELEIDEN LÄHEISYYDESSÄ 1(5) KAIVUTYÖT MAAKAAPELEIDEN LÄHEISYYDESSÄ 1 Yleistä Yhteiskunnan riippuvuus sähkönjakelun luotettavuudesta kasvaa koko ajan. Vakka-Suomen Voima Oy (VSV) korostaa varovaisuutta ja tämän ohjeen noudattamista

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI 08.12.14 OHJE SIJOITUSLUVAN HAKEMISEEN JA ILMOITUKSEN TEKEMISEEN

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI 08.12.14 OHJE SIJOITUSLUVAN HAKEMISEEN JA ILMOITUKSEN TEKEMISEEN Ohje sijoitusluvan hakemiseen sekä kaduilla ja muilla yleisillä alueilla tehtävien töiden tekemiseen tarvittavien ilmoitusten, sopimusten ja päätösten hakijalle 1. TEE SIJOITUSLUPAHAKEMUS Liitteet: suunnitelmakartta,

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10

VANTAAN KAUPUNKI RUUSUKVARTSINKATU, LUMIKVARTSINKATU TYÖTURVALLISUUSLIITE. No 53209 / 10 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 1(5) VANTAAN KAUPUNKI TYÖTURVALLISUUSLIITE No 53209 / 10 25.05.2014 VANTAAN KAUPUNKI 16UBS0001 2(5) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Työturvallisuusliitteen tarkoitus... 3

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI OHJEITA RAKENTAJILLE 1(3) Rakennusvalvonta 2009

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI OHJEITA RAKENTAJILLE 1(3) Rakennusvalvonta 2009 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI OHJEITA RAKENTAJILLE 1(3) Rakennusvalvonta 2009 YLEISTÄ Nämä asiakirjat piirustuksineen ja liitteineen sisältävät rakennusluvan. Rakennettaessa on noudatettava hyväksyttyjä piirustuksia.

Lisätiedot

TYÖSKENTELYSTÄ MAAKAAPELEIDEN SEKÄ ILMAJOHTOVERKKOJEN LÄHEISYYDESSÄ TOIMINTAOHJE

TYÖSKENTELYSTÄ MAAKAAPELEIDEN SEKÄ ILMAJOHTOVERKKOJEN LÄHEISYYDESSÄ TOIMINTAOHJE TYÖSKENTELYSTÄ MAAKAAPELEIDEN SEKÄ ILMAJOHTOVERKKOJEN LÄHEISYYDESSÄ TOIMINTAOHJE Risto Pirinen 16.3.2017 OULUN SEUDUN SÄHKÖ VERKKOPALVELUT OY TOIMINTAOHJE TEHOPULATILANTEISIIN Sisällys 1. YLEISTÄ... 2

Lisätiedot

KAIVU- JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT

KAIVU- JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT 1 (5) KAIVU JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT 1. Yleistä Tällä ohjeella pyritään selventämään kaivettavien ja louhittavien massojen sekä kaadettavien puiden osalta vuokraehtoja

Lisätiedot

KAIVU- JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT

KAIVU- JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT 1 (5) KAIVU JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT 1. Yleistä Tällä ohjeella pyritään selventämään kaivettavien ja louhittavien massojen sekä kaadettavien puiden osalta vuokraehtoja

Lisätiedot

KAIVU- JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT

KAIVU- JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT 1 (5) KAIVU- JA LOUHINTATOIMENPITEIDEN SUORITTAMINEN SEKÄ KAADETTAVAT PUUT 1. Yleistä Tällä ohjeella pyritään selventämään kaivettavien ja louhittavien massojen sekä kaadettavien puiden osalta vuokraehtoja

Lisätiedot

Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille. Paikallista palvelua

Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille. Paikallista palvelua Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille Oletko suunnittelemassa tai aloittamassa pientalon rakentamista Keravan tai Sipoon alueella? Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa Sinua sähköasioiden järjestelyssä

Lisätiedot

Katu- ja yleisten alueiden käyttö Hämeenlinnassa infotilaisuus

Katu- ja yleisten alueiden käyttö Hämeenlinnassa infotilaisuus Katu- ja yleisten alueiden käyttö Hämeenlinnassa infotilaisuus 27.3.2015 klo 9 15.30 Wetterin auditorio 1 Miia Metsäalho 26.3.2015 LUPA-ASIAT LUPATYYPIT SIJOITTAMISSOPIMUS KATULUPA TAPAHTUMALUPA 3 Sijoittaminen

Lisätiedot

puh:

puh: 075-5011314 puh: 075 7580 700 www.verkkoselvitys.fi Kaapelinnäyttö: U1007618 Tilausnumero 075-5011314 Käsittelijä:: Jaakko Laihonen Kaapelinnäyttäjä: Tomi Hoikkala Kaapelinnäyttöpäivä:27.9.2017 Nimi: Private

Lisätiedot

Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu

Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu SÄH 1816-4 Huitisten kaupunki Katuvalotyöt 2018 Vallihaudankatu, Vartiokatu RAKENNUSSUUNNITELMA TIEVALAISTUS TYÖKOHTAINEN TYÖSELITYS 33600 1 Yleistä Hankinnan laajuus käsittää oheisten suunnitelma-asiakirjojen

Lisätiedot

Rekkojen purkupaikan sijoittaminen Tampereen Sähköverkon 110kV johdon Kangasala Hervanta läheisyyteen pylväsvälille Hervannassa

Rekkojen purkupaikan sijoittaminen Tampereen Sähköverkon 110kV johdon Kangasala Hervanta läheisyyteen pylväsvälille Hervannassa Lausunto 1 (3) 31.8.2017 A-0-78382 Tampereen kaupunki Kiinteistötoimi Marjut Malo-Siltanen marjut.malo-siltanen tampere,fi Lausuntopyyntö 23.5.2017 Rekkojen purkupaikan sijoittaminen Tampereen Sähköverkon

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

KANNISTONKAARTEEN, ROUSKUKUJAN JA TATTIKUJAN KADUN- JA VESIHUOLLON SEKÄ HULEVESIPAINANTEEN RAKENNUSURAKKA, VAIHE 2

KANNISTONKAARTEEN, ROUSKUKUJAN JA TATTIKUJAN KADUN- JA VESIHUOLLON SEKÄ HULEVESIPAINANTEEN RAKENNUSURAKKA, VAIHE 2 TARJOUSPYYNTÖ LISÄKIRJE 15.5.2014 1(1) KANNISTONKAARTEEN, ROUSKUKUJAN JA TATTIKUJAN KADUN- JA VESIHUOLLON SEKÄ HULEVESIPAINANTEEN RAKENNUSURAKKA, VAIHE 2 Tarjouspyynnön lisäkirje 2 Tämä lisäkirje koskee

Lisätiedot

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12 Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4 Muut sopimusehdot 2-12 2 Vuokranantajan ja vuokralaisen (As. Oy. Kumianpää 1:) välillä

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 1 Asuntotontin (pientalo, 1 076 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen TA- Asumisoikeus Oy:lle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja varten (Vuosaari, tontti 54288/7) Solvikinkuja 3 Muut sopimusehdot 2-14

Lisätiedot

WSC7 analysointia. 24.2.2013 Vanha-Ulvila

WSC7 analysointia. 24.2.2013 Vanha-Ulvila WSC7 analysointia 24.2.2013 Vanha-Ulvila Rastiväli 1 Lyhin valinta on sininen Sininen vai Punainen: sininen voi olla pari sekuntia nopeampi. Kesällä keltainen oikaistaisiin katkoviivalla merkittyä reittiä

Lisätiedot

VAPAALA. Kaava- merkintä. Lisäksi tal.tilaa m2/as. Rak.oik. as.tilaa k-m2. Myyntihinta

VAPAALA. Kaava- merkintä. Lisäksi tal.tilaa m2/as. Rak.oik. as.tilaa k-m2. Myyntihinta VAPAALA Kortteli Tontti Lähiosoite Kaava- merkintä Pintaala m2 Rak.oik. as.tilaa k-m2 Lisäksi tal.tilaa m2/as. Myyntihinta VAPAALA 13005 30 Ilpolantie 12 AO 621 180 0 117 000 13005 31 Ilpolantie 14 AO

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Rakennusvirasto 35/2015 Palveluosasto Alueidenkäyttö 13.05.2015 Toimistopäällikkö PAK

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Rakennusvirasto 35/2015 Palveluosasto Alueidenkäyttö 13.05.2015 Toimistopäällikkö PAK Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (13) 186 Säkkikatu 7, 41. Suurmetsä, kortteli ja tontti 41302-33, suostumus yksityisten rakenteiden sijoittamiseksi yleiselle alueelle HEL 2015-002788 T 10 01 01 06 SL1500296

Lisätiedot

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU

KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU TAMPEREEN KAUPUNKI LIITE 5 TURVALLISUUSASIAKIRJA KOUKKUTIE, KUMPUTIE, KUNNASTIE, LAALAHDENKUJA JA PEKANKATU RUOTULA JA TAKAHUHTI Suunnitelmanumerot:14105, 14104, 14103, 14163, 14164 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina.

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina. Luonnos 23.4.2015 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala jäljempänä kaupunki Vuokralainen: Adven Oy Äyritie 18, 01510 Vantaa jäljempänä

Lisätiedot

Turvallinen toiminta sähköverkkojen lähellä. Esittelijän nimi

Turvallinen toiminta sähköverkkojen lähellä. Esittelijän nimi Turvallinen toiminta sähköverkkojen lähellä Esittelijän nimi SISÄLTÖ 1. Tausta ja tavoitteet 2. Sähköverkon rakenteet 3. Vaaratilanteiden läpikäynti 4. Henkilövahingon sattuessa 5. Yhteenveto 1. TAUSTA

Lisätiedot

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 %

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 % 1 Voimaan 1.1.2016 alkaen A GRAAFISET TULOSTEET, JÄLJENNÖKSET JA PDF-TIEDOSTOT 1. KARTTATULOSTEET MATERIAALI JA KOKO TODISTAMATON OIKEAKSI TODISTETTU PAPERI JA PDF- TIEDOSTOT 0 % 0 % 24 % 24 % A4 6,66

Lisätiedot

HAKEMUS. 1 kv:n kaapelin asentaminen Rasvangin Hyvölänsalmeen upottamalla.

HAKEMUS. 1 kv:n kaapelin asentaminen Rasvangin Hyvölänsalmeen upottamalla. 21.06.2018 21.06.2018 2(6) Sisällysluettelo 1. Hakija...3 1.1. Yrityksen perustiedot...3 1.2. Yrityksen yhteystiedot...3 1.3. Laskutustiedot...4 1.4. Yhteyshenkilöt...4 2. Tiivistelmä...4 2.1. Hakijan

Lisätiedot

V 2.0 Julkinen MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET

V 2.0 Julkinen MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET MAANRAKENNUSTYÖT JA TELEOPERAATTOREIDEN TIETOLIIKENNELAITTEET 1 YLEISTÄ Tämä ohje on teleoperaattoreiden (DNA, Elisa, Finnet ja Telia) yhteistyössä laatima ja sen tarkoituksena on antaa maanrakennus-,

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

Sähkö- ja telejohdot ja maantiet ohje

Sähkö- ja telejohdot ja maantiet ohje Sähkö- ja telejohdot ja maantiet ohje 8.7.2015 Yleiset kaapeleiden sijoittamisen periaatteet Pirkanmaan ELY-keskus 8.12.2015 Käsitteitä Sopimuksissa olevalla kaapeleiden sijainnin määritelmällä Tiealueen

Lisätiedot

SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA

SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA Sopijapuolet A. Asunto Oy Kauniaisten Klostret Grankulla Bostads Ab (2553398-9), jäljempänä A PL 52, 02701 Kauniainen B. Kauniaisten

Lisätiedot

Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille

Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille Oletko suunnittelemassa tai aloittamassa pientalon rakentamista Keravan tai Sipoon alueella? Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa Sinua sähköasioiden järjestelyssä

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe MAANVUOKRASOPIMUS Liite 4 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: SF-Caravan Lohenpyrstö Ry Haapatie 24, 92140 Pattijoki Vuokralainen

Lisätiedot

Rakentamispalvelujen käännetty verovelvollisuus

Rakentamispalvelujen käännetty verovelvollisuus Rakentamispalvelujen käännetty verovelvollisuus Varatuomari Roger Lehtonen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ROGER LEHTONEN 2011 Sähköinfo Oy Rakentamispalvelujen käännetty verovelvollisuus 1.4.2011

Lisätiedot

LIITTYMÄHAKEMUS. Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu. Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka

LIITTYMÄHAKEMUS. Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu. Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka LIITTYMÄHAKEMUS Hakemus koskee Sähkö Vesi Kaukolämpö Valokuitu Liittyjän Nimi 1 Hetu/ Y-tunnus Puh. Nimi 2 Hetu/ Y-tunnus Puh. Katuosoite / PL Postinumero Postitoimipaikka Sähköposti Yhteyshenkilö/isännöitsijä

Lisätiedot

LISÄTIETOJA 2.5.2016 JATKUVAN HAUN LISTALLE PÄIVITETYISTÄ TONTEISTA

LISÄTIETOJA 2.5.2016 JATKUVAN HAUN LISTALLE PÄIVITETYISTÄ TONTEISTA Kiinteistöliikelaitos 26.4.2016 LISÄTIETOJA 2.5.2016 JATKUVAN HAUN LISTALLE PÄIVITETYISTÄ TONTEISTA A B Vaativa rakennussuunnittelutehtävä. Tavanomainen rakennussuunnittelutehtävä. Luovutuksessa 2.5. alkaen

Lisätiedot

YLEISTEN ALUEIDEN VUOKRAUS- JA KAIVUTYÖT

YLEISTEN ALUEIDEN VUOKRAUS- JA KAIVUTYÖT 1 YLEISTEN ALUEIDEN VUOKRAUS- JA KAIVUTYÖT Yhdyskuntatekniikka OHJEET VUOKRAUS- JA KAIVUTÖIDEN SUORITTAMISESTA... 2 1. YLEISTÄ... 2 2. KAIVULUVAN HAKEMINEN... 2 3. ENNAKKOTOIMENPITEET... 2 5. JÄLKITYÖT...

Lisätiedot

Vapaala. Lisäksi tal.tila a m2/as. Rak.oik as.tilaa k-m2. Pinta-ala m2. Myyntihinta. Kaavamerkintä. Kortteli Tontti Lähiosoite VAPAALA

Vapaala. Lisäksi tal.tila a m2/as. Rak.oik as.tilaa k-m2. Pinta-ala m2. Myyntihinta. Kaavamerkintä. Kortteli Tontti Lähiosoite VAPAALA Vapaala Kortteli Tontti Lähiosoite Pinta-ala m2 Rak.oik as.tilaa k-m2 Lisäksi tal.tila a m2/as. Kaavamerkintä Myyntihinta VAPAALA 13005 34 Ilpolantie 20 AO 625 170 0 99 450 13008 12 Kierretie 17 AO 529

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI TEHTÄVÄKORTIT 1-4 Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Liite nro 1 Kuntatekniikan keskus 21.1.

VANTAAN KAUPUNKI TEHTÄVÄKORTIT 1-4 Maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala Liite nro 1 Kuntatekniikan keskus 21.1. Kuntatekniikan keskus 21.1.2013 1(10) KORTTI NRO 1 UUDISRAKENTAMINEN / KADUT, AUKIOT, PUISTOT JA KÄYTÄVÄT TILAUSKÄYTÄNTÖ JA SUUNNITTELUAIKA Työ käsittää valaistussuunnitelman sekä siihen liittyvän sähkösuunnitelman

Lisätiedot

MYYNTIESITE Kiinteistö määräala tilasta osoite Koulunmäentie 15, Luhalahti

MYYNTIESITE Kiinteistö määräala tilasta osoite Koulunmäentie 15, Luhalahti MYYNTIESITE Kiinteistö 143-421- 4-20 ja määräala tilasta 143-421- 4-15 osoite Koulunmäentie 15, Luhalahti IKAALISTEN KAUPUNKI Tekniset palvelut Kolmen airon katu 3 39500 IKAALINEN Puhelin (03) 45 011 Telefax

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI, RESERVIKOMPPANIAN ASEMAKAAVA-ALUE VALAISTUKSEN RAKENTAMISEN TYÖSELITYS 20.5.2013 Järvenpään kaupunki työ nro 5582 Eltel Networks Oy työ nro JK-U382 SISÄLTÖ 1 VALAISTUS 1.1 Yleistä

Lisätiedot

Vapo: Turveauman laskenta 1. Asennusohje

Vapo: Turveauman laskenta 1. Asennusohje Turveauman mittaus 3D-system Oy 3D-Win ohjelman lisätoiminto, jolla lasketaan turveaumasta tilaajan haluamat arvot ja piirretään aumasta kuva. Laskentatoiminto löytyy kohdasta Työkalut/Lisätoiminnot. Valitse

Lisätiedot

TÄRKEÄÄ TIETOA KURTTILAN TONTEISTA (Saunaniemi II A:n asemakaava-alue) ASEMAKAAVA- JA KANTAKARTAT

TÄRKEÄÄ TIETOA KURTTILAN TONTEISTA (Saunaniemi II A:n asemakaava-alue) ASEMAKAAVA- JA KANTAKARTAT TÄRKEÄÄ TIETOA KURTTILAN TONTEISTA (Saunaniemi II A:n asemakaava-alue) ASEMAKAAVA- JA KANTAKARTAT ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET ASUNTOJEN LUKUMÄÄRÄ KORTTELISUUNNITELMA Asemakaavamääräykset ovat erillisessä liitteessä.

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2014

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2014 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2014 Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2015

Lisätiedot

Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty Yleistä

Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty Yleistä Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty 13.3.2018 Yleistä Näissä käyttöehdoissa säännellään Helsingin seudun kauppakamarin palveluyhtiön Helsingin Kamari Oy:n julkaiseman KoulutusOnline-palvelun käyttöä.

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2009

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2009 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2009 Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2010

Lisätiedot

OHJE SIJOITUSLUVAN HAKEMISEEN JA ILMOITUKSEN TEKEMISEEN

OHJE SIJOITUSLUVAN HAKEMISEEN JA ILMOITUKSEN TEKEMISEEN Mänttä-Vilppulan kaupunki Ohje 1 (6) OHJE SIJOITUSLUVAN HAKEMISEEN JA ILMOITUKSEN TEKEMISEEN Ohje sijoitusluvan hakemiseen sekä kaduilla ja muilla yleisillä alueilla tehtävien töiden tekemiseen tarvittavien

Lisätiedot

Dynatel M sarjan paikannus- ja merkintäjärjestelmä UUSI TEKNOLOGIA VAHINKOJEN TORJUNTA ERITTÄIN TARKKA TURVALLISUUS Uusi 3M Dynatel M sarjan paikannus- ja merkintäjärjestelmä HELPPOA KUIN PUHELIMEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje

Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Vrs 3.0 Pienkiinteistön valokuiturakentamisen ohje Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n valokuituliittymän toimitus kiinteistöön KSVV Oy toimittaa ja asentaa valokuituliittymän asiakkaalle käyttövalmiiksi.

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2017

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2017 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2017 Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2019

Lisätiedot

KAIVUTYÖOHJE 1(6)

KAIVUTYÖOHJE 1(6) KAIVUTYÖOHJE 1(6) 1 Yleistä Tampereen Sähkölaitos-yhtiöiden sijaintikartoilla on esitettynä maahan asennettuja 110 kv maakaapeleita, keskijännite- ja pienjännitemaakaapeleita, ulkovalaistus- ja ohjauskaapeleita

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2018

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2018 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2018 Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2019

Lisätiedot

Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille

Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille Sähköliittymisohjeita pientalorakentajille Oletko suunnittelemassa tai aloittamassa pientalon rakentamista Keravan Energia -yhtiöiden jakelualueella? Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa Sinua sähköasioiden

Lisätiedot

MAASEUDUN SIVISTYSLIITON GRAAFINEN OHJEISTO 1.1. Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1

MAASEUDUN SIVISTYSLIITON GRAAFINEN OHJEISTO 1.1. Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1 Maaseudun Sivistysliiton graafinen ohjeisto 1.1 Hahmo Design Oy 2.3.2018 Sisällysluettelo Ydinilme MSL:n tunnus 3 Tunnuksen käyttö 4 Tunnusoriginaalitiedostot 5 Värit 6 Typografia 7 2 ydinilme > tunnus

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2016

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2016 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2016 Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2016

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2007

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2007 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2007 Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2008

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2013

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2013 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2014 kysely,

Lisätiedot

Akanrovan asemakaava-alueen rakentamistapaohjeet 6.6.2007

Akanrovan asemakaava-alueen rakentamistapaohjeet 6.6.2007 Akanrovan asemakaava-alueen rakentamistapaohjeet 6.6.2007 Akanrovan asemakaava-alueen rakentamistapaohjeet 1 1 PERUS- JA TUNNSTETEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alueen nimi Sirkka, Levi Kunta Kittilän kunta Kaavan

Lisätiedot

Kemin kaupunki luovuttaa Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappialle seuraavan kiinteistön:

Kemin kaupunki luovuttaa Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappialle seuraavan kiinteistön: 1/ 4 KIINTEISTÖNLUOVUTUSSOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET a) Kemin kaupunki Y-tunnus 0210427-6 Osoite Valtakatu 26, 94100 Kemi (jäljempänä "luovuttaja") b) Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia Y-tunnus

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2015

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2015 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2015 Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2017

Lisätiedot

Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy TURVALLISUUS RAIVAUS-JA METSÄTÖISSÄ SÄHKÖLINJOILLA OULUN ENERGIA SIIRTO JA JAKELU OY

Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy TURVALLISUUS RAIVAUS-JA METSÄTÖISSÄ SÄHKÖLINJOILLA OULUN ENERGIA SIIRTO JA JAKELU OY Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy TURVALLISUUS RAIVAUS-JA METSÄTÖISSÄ SÄHKÖLINJOILLA OULUN ENERGIA SIIRTO JA JAKELU OY SÄHKÖLINJAT TUNNISTAMINEN Suurjännite 110 400 kv. OESJ:llä omaa 110 kv:n alueverkkoa

Lisätiedot

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta).

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta). TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan Kuitu Oy Tyrnävän Kuitu Oy Lumijoen Kuitu

Lisätiedot

NewLiner -putkiremontti UUDET PUTKET PÄIVÄSSÄ!

NewLiner -putkiremontti UUDET PUTKET PÄIVÄSSÄ! NewLiner -putkiremontti UUDET PUTKET PÄIVÄSSÄ! NewLinerin terveiset NewLiner on jätevesiputkien saneeraukseen erikoistunut yritys. Toimintamme perustana on osaava ja motivoitunut, ammattilaisista ja erikoisosaajista

Lisätiedot

Maan alle asennettava signaalinauha... jotta löydät kaiken minkä olet maahan laittanut!

Maan alle asennettava signaalinauha... jotta löydät kaiken minkä olet maahan laittanut! Maan alle asennettava signaalinauha... jotta löydät kaiken minkä olet maahan laittanut! Signaalinauhan tarkoitus Miksi signaalinauhaa tulisi käyttää? putki- ja kaapelirikkojen ennaltaehkäisemiseen vakavien

Lisätiedot

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2008

RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2008 RIKKIHEKSAFLUORIDIN (SF6) KÄYTTÖ SÄHKÖNJAKELULAITTEISSA yhteenveto verkonhaltijoille tehdystä kyselystä, tilastovuosi 2008 Sähköverkonhaltijoille (jakelu-, alue- ja kantaverkko) lähetettiin keväällä 2009

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia vuokra-asuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia vuokra-asuntoja. Liite 1, Muut vuokrausehdot (2-16) Kaarela, Kuninkaantammi, tontti 33396/1 2 Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia vuokra-asuntoja. Valtion tukemassa

Lisätiedot

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18 MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18 RYKMENTINTIE HYRYLÄ MYYNTIKOHDE Kiinteistöllä 858-15-5727-1 sijaitseva kasarmirakennus osoitteessa Rykmentintie, Tuusula. Rakennus rakennusnumero br-ala m2 RO k-m2 toimistorakennus

Lisätiedot

Turvaa verkoista ja verkostoista 15.5.2012 Pohjois-Savon liitto ja Kaista Savoon Kunnonpaikka, Siilinjärvi

Turvaa verkoista ja verkostoista 15.5.2012 Pohjois-Savon liitto ja Kaista Savoon Kunnonpaikka, Siilinjärvi Turvaa verkoista ja verkostoista 15.5.2012 Pohjois-Savon liitto ja Kaista Savoon Kunnonpaikka, Siilinjärvi -Kuituverkon hyödyntäminen vesi- ja viemäriverkon valvonnassa Verkonvalvonta osaksi verkkotietojärjestelmää

Lisätiedot

PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE TURVALLISUUSASIAKIRJA

PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE TURVALLISUUSASIAKIRJA 6.2.2015 PELTOKAAREN KAAVA-ALUEEN MELUESTE Tämä turvallisuusasiakirja on rakennustyön turvallisuudesta annetun Valtioneuvoston asetuksen Vna 205/2009 mukainen rakennustyön suunnittelua ja valmistelua varten

Lisätiedot