SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KOKOUSMUISTIO RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Aika Maanantai klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KOKOUSMUISTIO RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Aika Maanantai klo"

Transkriptio

1 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KOKOUSMUISTIO LUONNOS RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika Maanantai klo Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, os. Lintulahdenkuja 4, Helsinki. A:ssa os. Lintulahdenkuja Osallistujat Mauri Marttunen, pj. (x) Tytti Solantaus (x) Aarne Kinnunen, varapj. ( ) Anne Hartoneva ( ) Kari Haavisto (x) Heidi Manns-Haatanen ( ) Tommi Reen ( ) Mia Tuominen ( ) Saija Sambou (x) Kaisa Saario ( ) Jaana Helander (x) Antti Savela ( ) Ilse Julkunen ( ) Bettina von der Pahlen ( ) Sakari Suominen ( ) Marja-Leena Kärkkäinen ( ) Pia Mäenpää (x) Leena Metsäpelto ( ) Johanna Karlström ( ) Sami Uotinen ( ) Tuija Öberg (x) Janne Väinölä ( ) Olli Salin (x) Terttu Mehtonen ( ) Kurt Hellstrand ( ) Pia Rosengård-Andersson ( ) Tauno Kurikka ( ) Heli Yliriesto ( ) Esa Savolainen ( ) Helena Pohjanvirta (x) Reetta Ikonen ( ) Petra Kjällman, asiantunt. ( ) Juhani Iivari, asiantunt. (x) Matti Marttunen, asiantunt.(x) Kalevi Juntunen. siht. (x) Pia Slögs, siht. (x) Tapio Lehtonen (x) 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Mauri Marttunen avasi kokouksen. Kunnioitimme kuolleen neuvottelukunnan jäsenen Kaisa Kurikan muistoa hiljaisella hetkellä. 2. Esityslistan hyväksyminen Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi seuraavin lisäyksin; lisättiin edellisen kokouksen muistion hyväksyminen kohdaksi kolme, muuttaen seuraavien kohtien numerointia. Postiosoite: PL 33, Valtioneuvosto Puhelin: (09) Sähköposti: etunumi.sukunimi@stm.fi Käyntiosoite: Meritullinkatu 8, Helsinki Telekopio: (09) kirjaamo.stm@stm.fi (Kirjaamo)

2 2 kohtaan muut asiat lisättiin väkivallan vastaisen julistuksen käsittely. 3. Kokouksen muistio hyväksyttiin. 4. Toimeenpanojaoksen 8 kohtaisen esityksen läpikäynti Pia Slögs esitteli toimeenpanojaoksen, päivätyn, esityksen työjaoston toimenpide ehdotuksineen. 1) Täysi-ikäiselle määrätyn, muodollisesti täysivaltaisen täysi-ikäisen päämiehen edunvalvojan sovitteluun liittyvä aloiteoikeus. Toimeenpanojaos on esittänyt että aloiteoikeutta tulisi laajentaa tältä osin. Työjaoston ehdotus siitä, että asian käsittelyä jatketaan STM:n virkatyönä, hyväksyttiin. 2) Huoltajan ja edunvalvojan suostumus sovitteluun ja alaikäisen 15-vuotta täyttäneen oikeus päättää tarvittaessa sovittelussa henkilöään koskevasta asiasta. Toimeenpanojaos ei esityksessään ehdottanut muutosta asiaan, toimeenpanojaos ehdotti että asia tulisi ottaa uudelleen huomioitavaksi silloin kun sovittelulakia esitetään muiltakin osin muutettavaksi. Työjaoston ehdotus siitä, että asian käsittelyä jatketaan STM:n virkatyönä, hyväksyttiin. 3) Poliisi- tai syyttäjäviranomaiselle ilmoittamisen rajoittaminen. Toimeenpanojaos esitti tulkintanaan, että sovittelulain mukainen ilmoittamisvelvollisuus ei koske riita-asioita. Toimeenpanojaos esitti edelleen, että STM antaisi asiasta ohjeen. Toimeenpanojaos esitti myös näkemyksenään, että neuvottelukunnan tulisi ottaa kantaa sovittelutoimiston ilmoittamisvelvollisuuteen ja sen mahdolliseen rajoittamiseen, asianomistajarikosten osalta. Aiheesta käytiin keskustelua. Periaatteessa toimeenpanojaoston esitystä pidettiin hyvänä. Todettiin kuitenkin että sovittelutoimistoilla voi olla hankalaa tehdä rajanvetoja asianomistaja- ja viralliseen syytteen alaisten rikosten välillä. Todettiin, että poliisiviranomainen ei ryhdy toimenpiteisiin asianomistajarikosten osalta, mikäli asianomistajalla ei ole rangaistusvaatimuksia tai ellei erittäin tärkeä yleinen etu sitä vaadi. Keskustelimme myös siitä, onko poliisiviranomaisella tarve saada tietoa nuorten tekemistä asianomistajarikoksista kokonaiskuvan saamiseksi. Ilmoittamisvelvollisuuden säätämisen taustalla on ollut halu saada tietoa rikosasioista jotka sovittelussa

3 3 kulkevat rikosprosessin ulkopuolella. Keskustelua käytiin myös siitä, tulisiko sovittelutoimiston ilmoittaa sovittelemistaan asianomistajarikoksista tilasto muodossa vai tapauskohtaisesti. Esille tuli näkemys siitä, että ilmoittamisvelvollisuudesta ei saa muodostua este sovittelun käyttämiselle. Neuvottelukunta päätti, että lakityöryhmä jatkaa asian työstämistä. Lakityöryhmää tulisi täydentää poliisihallinnon edustuksella. 4) Lähisuhdeväkivallan sovittelua koskevat kysymykset. Asian laajuuden vuoksi päätettiin käsittely siirtää syksyn teemakokoukseen. 5) Hallintomenettelystä sovittelutoiminnassa. Toimeenpanojaos on esityksessään ehdottanut, että neuvottelukunta harkitsisi valitusoikeuden mahdollista rajoittamisen tarvetta niiden päätösten osalta, joiden perusteena on osapuolen suostuminen sovitteluun tai sovittelusta kieltäytyminen. Työjaos esitti pohdittavaksi myös STM:n asiaan liittyvän ohjeenanto mahdollisuuden. Keskustelussa todettiin, että sovittelutoimiston päätöksistä valitetaan useimmiten, kun kyseessä on kielteinen päätös, jossa perusteena on jonkun osapuolen kieltäytyminen sovittelusta. Työjaoston ehdotus siitä, että asian käsittelyä jatketaan STM:n virkatyönä, hyväksyttiin. 6) Määrärahakysymykset ja kulukorvaukset. Neuvottelukunta totesi, että asia on valmisteltu lakityöryhmässä, eikä asian käsittelylle kokouksessa näin ollen ole tarvetta. 7) Hyvät käytännöt sovitteluhenkilöstön kohtelussa. Toimeenpanojaosto on esityksessään todennut, että asia sopii hyvin käsiteltäväksi THL:n aloittaman hankkeen hyvät käytännöt sovittelussa puitteissa. Työjaosto esitti edelleen että asia voitaisiin käsitellä toukokuussa järjestettävillä Kehipäivillä, yhteisistä näkemyksistä voitaisiin näin kirjata muistio, jonka pohjalta sovittelutoimistot pääsevät nopealla aikataululla noudattamaan yhteneväisiä käytäntöjä liittyen ainakin vapaaehtoisten sovittelijoiden kohteluun sekä irtisanomismenettelyyn. Neuvottelukunta totesi, että toimitaan ehdotetulla tavalla. 8) Valtiokonttorin suorittama rikosvahinkojen korvaus ja sovitteluratkaisut. Neuvottelukunta totesi, että asiaa on selvitetty Valtiokonttorilta ja aluehallintovirasto on antanut asiasta informaatiota sovittelutoimistoille. Asiasta ei näin ollen, ole syytä keskustella tässä kokouksessa.

4 4 Keskustelussa tuotiin esille mm. se, että suurilta osin samat asiat kuin toimeenpanojaoston esityksessä esitetyt kysymykset askarruttavat sovittelutoimistoja edelleen. Ohjeistuksen tarve on ilmeinen. Kalevi Juntunen ehdotti, että lakityöryhmä jatkaisi työtään sovittelulain uudistuksen sekä edellä mainittujen aiheiden osalta, jotta asioissa edettäisiin ja saataisiin STM:n ohjeistus kentälle. Kari Haavisto kertoi, että STM:ssä valmistellaan tulevana syksynä tai talvena, uuden lain voimaantulon jälkeen, valtakunnallista ohjeistusta lain uudistukseen liittyen. Pulmana on ollut lain valmistelun nopea tahti, sekä juristityöpanoksen saannin vaikeus STM:ssä. Matti Marttunen toi esille sen seikan, että moni edellä mainituista asioista sivuaa OM:ön tehtäviä. Verrattiin myös sovittelualoitteita kirjalliseen menettelyyn menevien juttujen määriin. Kirjallisen menettelyn osalta valtionsyyttäjä on määritellyt tulostavoitteet. Pia Mäenpää ehdotti että sovitteluun tulevien juttujen aloitemäärien nousua toivottaessa voisi olla yhteydessä vsv, yhteistyön ja koulutuksen lisäämiseksi. 5. Neuvottelukunnan jäsenten esittämät kysymykset. Sihteerille on esitetty kysymys siitä, voiko varajäsen osallistua samaan kokoukseen varsinaisen jäsenen kanssa. Neuvottelukunta totesi, että työjaoston jäsenenä toimiva varajäsen voi tässä ominaisuudessaan osallistua samaan kokoukseen varsinaisen jäsenen kanssa. Edelleen, maakuntakäynti kokoukseen kutsutaan kaikki, varsinaiset ja varajäsenet sekä jaostojen jäsenet. Muissa tapauksissa varajäsenet osallistuvat kokouksiin varsinaisen jäsenen ollessa estynyt. Rikosuhripäivystys on esittänyt neuvottelukunnalle käsiteltäväksi lähisuhdeväkivallan sovitteluun liittyviä kysymyksiä, mm. rikosuhripäivystyksen esitteen lähettämistä rikoksen uhrille sovittelutoimiston toimesta. Aihe on toukokuun Kehi-päivien asialistalla, josta on tarkoitus saada sovittelutoimistojen näkemykset aiheeseen liittyen neuvottelukunnalle. Neuvottelukunta totesi, että asian käsittely siirretään syksyn teemakokoukseen.

5 5 6. Kansainvälisen jaoksen jäsenten valinta, kriteerit nk:n edustajan lähettämiselle sekä mahdollisen edustajan valinta Bilbaon seminaariin. Saija Sambou esitteli Aarne Kinnusen ehdotuksen kansainvälisten asioiden (kv) jaoston jäsenistä. Jäsenehdotus; Aarne Kinnunen (pj), Pia Slögs, AVI:n edustus noudattaen koulutusvastuun rotaatioperiaatetta, THL:n edustus sekä Saija Sambou (siht.). Alun perin ehdotuksessa oli myös Kaisa Kurikka. Neuvottelukunta hyväksyi ehdotuksen mukaiset jäsenet sekä valtuutti kv jaoston täyttämään Kaisa Kurikalle tarkoitetun paikan parhaaksi katsomallaan henkilöllä. Juhani Iivari toimii THL:n edustajana kv jaoksessa, kunnes hänen seuraajansa on valittu. Olli Salin ehdotti kv jaoksen jäseneksi Helsingin sovittelutoimiston vastuuhenkilöä Raija Panttilaa, ehdotus saatetaan sihteerin toimesta kv-jaokselle tiedoksi. Keskustelimme kriteereistä kansainvälisiin seminaareihin osallistumiselle neuvottelukunnan edustajana. Neuvottelukunta totesi, että kansainvälinen yhteistyö on tärkeää ja suotavaa, kuitenkin huomioiden määrärahojen vähentyminen. Tärkeätä on myös, että kansainvälisistä seminaareista saatu tieto voitaisiin hyödyntää mahdollisimman laajalti. Tämä huomioiden, vaaditaan edustajalta seminaariraportti, jaettavaksi sovittelukentän käyttöön. Aikaisemmissa kansainvälisissä seminaareissa neuvottelukuntaa on edustanut Petra Kjällman ja Helena Pohjanvirta. Päätös edustajan lähettämisestä tehdään aina tapauskohtaisesti. Tällä kerralla neuvottelukunta päätti lähettää Pia Slögsin edustajanaan European Forum for Restorative Justice:n Bilbaossa järjestämään seminaariin Doing Restorative Justice in Europe. 7. Lakityöryhmän esityksen esittely Juhani Iivari esitteli lakityöryhmän esityksen. Kyseessä on sovittelulain uudistus, liittyen valtionkorvauksen jaon uudistamiseen, palautuneiden korvausten uudelleenjakoon sekä sovittelijoille maksettavista kulukorvauksista. Valtionkorvaus on ollut riittämätön laajoilla ja harvaan asutuilla alueilla. Tähän asti jakoperusteet ovat määräytyneet siten, että alueen pinta-alan vaikutus on ollut 15 %, rikollisuustilanne 15 % ja asukasluku 70 %. Ehdotuksen mukaan painoarvot muuttuisivat siten, että pinta-alan vaikutus olisi 20 %, rikoslakia vastaan tehdyt rikokset 30 % (aikaisemmin siis kaikki rikokset) sekä asukasluku 50 %. Juhani totesi että on ollut vaikea löytää sellaista laskennallista kaavaa joka johtaisi yhdenvertaiseen valtionkorvaukseen eri alueilla. Hän esitteli tekemi-

6 6 ään mallilaskelmia, joissa käytetty eri painotuksia prosenttiluvuissa. Mallilaskelmissa on myös käytetty eri tehokkuuskertoimia, kuten esim. rikokset suhteessa asukaslukuun. Nämä laskentakaavat osoittautuivat kuitenkin sopimattomiksi. Epäsuhtaa on nähtävissä tällä hetkellä, sillä jotkut alueet palauttavat rahaa, kun taas toisilla saatu valtionkorvaus on riittämätön. Ongelmana on myös ollut se, että toisilta alueilta palautuvaa rahaa ei ole voitu jakaa uudelleen sovittelutoiminnan käyttöön. Esityksen mukaan aluehallintovirastot voisivat jakaa alueellaan uudelleen mahdollisesti palautuvan määrärahan. Jos vielä tämän uudelleenjaon jälkeen on palautunutta rahaa käytettävissä, voisi STM siirtää rahan käytettäväksi valtakunnallisesti. Keskeistä on, että valtionkorvaus voitaisiin hyödyntää kokonaisuudessaan, mahdollisimman joustavalla tavalla. Helena Pohjanvirta kertoi mielipiteenään, että perusteet olisi pitänyt arvioida kokonaan uudestaan, siten että myös tehokkuus huomioitaisiin. Urpo Mönkkönen esitti, että edellä mainittu laskentamalli tuottaa Itä- Suomelle pienemmän määrärahan kuin nykyinen laskentamalli. Juhani kertoi laskelmien perustuvan edellistä vuotta edeltävän vuoden tilastolukuihin, josta syystä laskelmien lopputulos tällä hetkellä on suuntaa antava. Käytiin keskustelua lisärahoitukseen liittyvistä käytännön asioista. Keskustelua käytiin myös siitä, onko sovittelutoiminta samanlaista koko maassa. Sovittelutoimistojen välillä on eroja sekä tapausten määrissä, että luonteessa. Joillain sovittelutoimistoilla on huomattavat määrät lähisuhdeväkivaltatapauksia sekä monikulttuurisia sovitteluja, nämä vievät enemmän resursseja kuin useimmat muut sovittelutapaukset. Neuvottelukunta voi ottaa kantaa siihen, tuleeko pyytää valtakunnallisen rahoituksen korottamista vasta sitten, kun sovittelutoiminta käyttää valtakunnallisella tasolla koko sille tällä hetkellä varatun 6,3 milj. euron rahoituksen. Sovittelijoille maksettavista kulukorvauksista säädettäisiin lain tasolla. Kulukorvaus perustuu perusosasta ja mahdollisesta lisäosasta, joka on 50 % peruskorvauksen määrästä. Vaihtoehtoisesti sovittelutoimisto voi maksaa erityiskorvauksen sovittelijan laatiman kuluerittelyn mukaisesti. 8. Syksyn kokousten suunnittelu, maakuntakäynti ja lsvv teemakokous Turun sekä Kemin sovittelutoimistot ovat esittäneet neuvottelukunnalle kutsun syksyn maakuntakäynnille. Keskustelun jälkeen neuvottelukunta päätti että maakuntakäynti

7 7 tehdään Turun sovittelutoimistoon. Neuvottelukunta päätti kutsua kokoukseen myös Ahvenanmaan sovittelutoimiston. Lsvv teemakokous pidetään maakuntakäynnin yhteydessä Työjaosto valmistelee tarkemman asiasisällön. Teemakokouksen jälkeinen kokous päätettiin pitää maanantaina klo THL:n tiloissa. 9. Muut asiat Juhani Iivarin siirtyminen eläkkeelle huomioitiin kiitospuhein ja häntä kiitettiin ansiokkaasta työstään sovittelun hyväksi. Väkivallan vastaisesta annetusta julistuksesta keskusteltiin. Helena Pohjanvirta kertoi että sovittelutoimistojen kannanottoa julistukseen ei ole otettu vastaan Helsingin Sanomiin. Totesimme, että väkivaltarikoksia sovitellaan eniten ja näistä on myös hyviä kokemuksia. Keskustelussa tuli esille se, että sovittelu ei automaattisesti tarkoita sitä, että mahdollinen käräjäkäsittely asiassa jäisi pois. Mikäli tällainen joko tai näkemys on olemassa, tulee kiinnittää huomiota tiedottamiseen ja syyttämiskäytäntöön. On hieman epäselvää tarkoitetaanko väkivallan vastaisessa julistuksessa väkivallan sovittelua yleisesti vai lähisuhteissa tapahtuneen väkivallan sovittelua. Työjaosto valmistelee asiaa syyskuun teemakokoukseen. Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos on suunnitellut tutkimusta sovittelun vaikuttavuudesta rikosprosessiin. Optulassa asiaa hoitaa Hannu Nieminen, joka on tehnyt alustavan tutkimussuunnitelman. Matti Marttunen on yhteydessä Optulaan asian tiimoilta ja selvittää lisää aiheesta sekä edistää mahdollisuuksien mukaan asiaa. Olli Salin kertoi että Helsingin sovittelutoimisto on pyytänyt kaikilta heidän kehittämäänsä sovittelutietokanta ohjelman käyttäjiä ilmoittamaan tämän kuun loppuun mennessä toiveensa ohjelman kehittämisen suhteen. Tänä vuonna tehdään päivityksiä käyttäjien tarpeiden mukaan. Asiaa käsitellään syksyn aikana, mahdollisuuksien mukaan järjestettävässä kokouksessa, tuolloin keskustellaan tulisiko mahdollisesti kehittää kokonaan uusi ohjelma vastaamaan paremmin myös tulevaisuuden tutkimustarpeita. Keskusteltiin kuitenkin siitä, että sovittelutietokannan tulee ensisijaisesti vas-

8 8 tata sovittelutoimistojen tarpeita. Esitettiin myös toiveita ohjelman käyttöön liittyvän koulutuksen tarpeellisuudesta. Työjaosto valmistelee asian käsittelyä. Juhani Iivari kertoi, että neuvottelukunnan jäsen Ilse Julkunen on virkavapaalla ainakin vuoden, hänen varajäsenensä on myös estynyt osallistumasta neuvottelukunnan työskentelyyn. Juhani ehdotti että neuvottelukunnan jäseneksi nimitettäisiin Ilse Julkusen virkavapaan ajaksi hänen sijaisensa Minna Kivipelto. Juhani toimittaa asiasta THL:n kirjeen STM:lle päätöstä varten. Tapio Lehtonen esittäytyi, poliisihallinto on nimittänyt hänet edustajakseen neuvottelukuntaan. Tommi Reen toimii varajäsenenä ja palaa varsinaiseksi jäseneksi marraskuussa. Tapio Lehtonen kertoi Tampereella järjestettävästä seminaarista sovittelun sujuva arki. Seminaari on syyttäjän, poliisin ja sovittelun yhteinen seminaari johon on ilmoittautunut 64 osallistujaa. 10. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 12.20

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone D 391, Monitoimi, Lintulahdenkuja 4, Helsinki. A:ssa os. Lintulahdenkuja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone D 391, Monitoimi, Lintulahdenkuja 4, Helsinki. A:ssa os. Lintulahdenkuja SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KOKOUSMUISTIO 18.01.2010 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika Maanantai 18.1.2010 klo 10.00-13.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone D

Lisätiedot

13.09.2010 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS

13.09.2010 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KOKOUSMUISTIO 13.09.2010 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 13.09.2010 Paikka: Varsinais-Suomen sovittelutoimisto, Puistokatu 2 ja pääpoliisiaseman

Lisätiedot

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Stakes-talo, kokoushuone Monitoimi A, Lintulahdenkuja 4, 1. kerros

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS. Stakes-talo, kokoushuone Monitoimi A, Lintulahdenkuja 4, 1. kerros SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KOKOUSMUISTIO 5.3.2009 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 25.2.2009 klo 14.00 16.00 Paikka Stakes-talo, kokoushuone Monitoimi A, Lintulahdenkuja

Lisätiedot

LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS 1 (6) Sosiaali- ja terveysosasto

LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS 1 (6) Sosiaali- ja terveysosasto LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS 1 (6) PVM 8.4.2009 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikko 8.4.2009 klo 9.30 11.50 Paikka Stakes, kokoushuone Monitoimi, Lintulahdenkuja 4 Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(5) 2.9.2010 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 10.5.2011 Aika 10.05.2011 klo 13.45 Paikka Hotelli Merihovi, Kemi Osallistujat Jäsenet Varajäsenet Marttunen, Mauri, pj. (x) Solantaus,

Lisätiedot

KOKOUSMUISTIO: RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS

KOKOUSMUISTIO: RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS MUISTIO 1(6) Luonnos 10.1.2011 KOKOUSMUISTIO: RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 22.11.2010 Aika 22.11.2010 klo 10.00 13.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone Maa-artisokka,

Lisätiedot

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUSPÖYTÄKIRJA

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUSPÖYTÄKIRJA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1(5) 17.2.2011 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUSPÖYTÄKIRJA Aika 7.2.2011 klo 13.00 16.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone Maa-artisokka, Lintulahdenkuja

Lisätiedot

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone Lokki, 9 krs., Lintulahdenkuja 4, Helsinki

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone Lokki, 9 krs., Lintulahdenkuja 4, Helsinki Kokouskutsu PÖYTÄKIRJA RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika Maanantai 3.9.2012 klo 12.00 15.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone Lokki, 9 krs., Lintulahdenkuja 4, Helsinki

Lisätiedot

Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone F1, Mannerheimintie 166 (Tilkanmäki), Helsinki.

Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone F1, Mannerheimintie 166 (Tilkanmäki), Helsinki. PÖYTÄKIRJA 1(6) 16.9.2013 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika 21.5.2013 klo 9.30 12.30 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone F1, Mannerheimintie 166 (Tilkanmäki), Helsinki.

Lisätiedot

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA (LUONNOS) 16.4.2012 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 28.11.2011 Aika: Maanantai 16.4.2012 klo 12.00-15.00 Paikka: THL, Lintulahdenkuja 4,1 krs, kokoushuone Maa-artisokka Osallistujat:

Lisätiedot

Aika: Maanantai klo THL, Lintulahdenkuja 4,1 krs, kokoushuone Maa-artisokka Osallistujat:

Aika: Maanantai klo THL, Lintulahdenkuja 4,1 krs, kokoushuone Maa-artisokka Osallistujat: PÖYTÄKIRJA (Hyväksytty 3.9.2012 pidetyssä kokouksessa) 16.4.2012 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 16.4.2012 klo 12.00-15.00 Paikka: THL, Lintulahdenkuja 4,1 krs, kokoushuone

Lisätiedot

Paikka Länsi-Uudenmaan sovittelutoimiston Espoon toimipiste, Sinikalliontie 9, Espoo

Paikka Länsi-Uudenmaan sovittelutoimiston Espoon toimipiste, Sinikalliontie 9, Espoo Kokouskutsu Rikosasioiden sovittelun neuvottelukunnan päätösseminaari ja kokous 1(6) 22.10.2012 Aika Maanantai 22.10.2012 klo 9.00 14.00 Paikka Länsi-Uudenmaan sovittelutoimiston Espoon toimipiste, Sinikalliontie

Lisätiedot

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone Ursa Manor, NCC talo, Mannerheimintie 103 B, Helsinki

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone Ursa Manor, NCC talo, Mannerheimintie 103 B, Helsinki PÖYTÄKIRJA - LUONNOS 1(4) 4.3.2015 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika 28.11.2014 klo 9.30 12.30 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone Ursa Manor, NCC talo, Mannerheimintie

Lisätiedot

21.9.2014. Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone F1, Mannerheimintie 166, rakennus F, Helsinki

21.9.2014. Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone F1, Mannerheimintie 166, rakennus F, Helsinki RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUSPÖYTÄKIRJA19.5.2014 1(5) 21.9.2014 OTSIKKO Aika 19.5.2014 klo 11.30 14.00 Paikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, kokoushuone F1, Mannerheimintie 166, rakennus

Lisätiedot

Oikeusministeriö, kriminaalipoliittinen osasto, Mannerheimintie 4, 4. krs

Oikeusministeriö, kriminaalipoliittinen osasto, Mannerheimintie 4, 4. krs SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KOKOUSMUISTIO 19.5.2008 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika Maanantaina 12.5.2008 klo 12.30 14.30 Paikka Oikeusministeriö, kriminaalipoliittinen osasto,

Lisätiedot

Neuvottelukunnan toimintakertomus 18.4.2006 17.4.2009

Neuvottelukunnan toimintakertomus 18.4.2006 17.4.2009 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNTA Neuvottelukunnan toimintakertomus 18.4.2006 17.4.2009 Sovittelutoiminnan valtakunnallista ohjausta, seurantaa ja kehittämistä varten sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

15.9.2008. Paikka Stakes, kokoushuone Monitoimi A, Lintulahdenkuja 4

15.9.2008. Paikka Stakes, kokoushuone Monitoimi A, Lintulahdenkuja 4 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ KOKOUSMUISTIO 15.9.2008 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika Maanantaina 15.9.2008 klo 12.30 14.30 Paikka Stakes, kokoushuone Monitoimi A, Lintulahdenkuja

Lisätiedot

21.1.2014. THL, NCC talo, kokoushuone Ursa Minor, Mannerheimintie 103, Helsinki

21.1.2014. THL, NCC talo, kokoushuone Ursa Minor, Mannerheimintie 103, Helsinki PÖYTÄKIRJA, luonnos 1(5) 21.1.2014 RIKOSASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika Perjantai 22.11.2013 klo 9.30 12.30 Paikka THL, NCC talo, kokoushuone Ursa Minor, Mannerheimintie 103, Helsinki

Lisätiedot

RIKOS- JA RIITA-ASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTAKER- TOMUS VUOSILTA 2009-2012

RIKOS- JA RIITA-ASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTAKER- TOMUS VUOSILTA 2009-2012 RIKOS- JA RIITA-ASIOIDEN SOVITTELUN NEUVOTTELUKUNNAN TOIMINTAKER- TOMUS VUOSILTA 2009-2012 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu Rikosten ja eräiden riita-asioiden sovittelua koskeva laki (1015/2005) tuli

Lisätiedot

SISÄASIAINMINISTERIÖ MUISTIO Poliisiosasto Poliisitoimintayksikkö RIKOSASIOIDEN SOVITTELU. 1. Yleistä

SISÄASIAINMINISTERIÖ MUISTIO Poliisiosasto Poliisitoimintayksikkö RIKOSASIOIDEN SOVITTELU. 1. Yleistä SISÄASIAINMINISTERIÖ MUISTIO Poliisiosasto Poliisitoimintayksikkö 14.6.2006 SM-2006-01766/Ri-1 Liittyy samalla numerolla annettuun ohjeeseen, 14.6.2006. Sovittelua koskeva muistio, joka on laadittu yhteistyössä

Lisätiedot

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Paikka: Lapin liitto. Aika: klo 9:30-11:45. 1 Kokouksen avaus. 2 Läsnäolijoiden toteaminen. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 25.9.2014 LAPELY/5/07.02/2012 Paikka: Lapin liitto Aika: 22.9.2014 klo 9:30-11:45 Kemijoen tulvaryhmän 11. kokouksen pöytäkirja 1 Kokouksen avaus 2 Läsnäolijoiden

Lisätiedot

LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 16/2010 vp. hallituksen esityksen laiksi rikosasioiden. riita-asioiden sovittelusta annetun lain muuttamisesta JOHDANTO

LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 16/2010 vp. hallituksen esityksen laiksi rikosasioiden. riita-asioiden sovittelusta annetun lain muuttamisesta JOHDANTO LAKIVALIOKUNNAN MIETINTÖ 16/2010 vp Hallituksen esitys laiksi rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelusta annetun lain muuttamisesta JOHDANTO Vireilletulo Eduskunta on 15 päivänä kesäkuuta 2010

Lisätiedot

Syyttäjälaitoksen ja rikossovittelun yhteistyö; sovitteluun ohjaaminen ja sovittelusta tiedottaminen Tampere

Syyttäjälaitoksen ja rikossovittelun yhteistyö; sovitteluun ohjaaminen ja sovittelusta tiedottaminen Tampere Syyttäjälaitoksen ja rikossovittelun yhteistyö; sovitteluun ohjaaminen ja sovittelusta tiedottaminen 14.5.2013 Tampere Kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää, Itä-Suomen syyttäjänvirasto 1. Yhteistyö 2. Ohjaaminen

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. PÖYTÄKIRJA 1(7) Edustajisto 6/12 16.4.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 16.4.2012 Klo 17.

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. PÖYTÄKIRJA 1(7) Edustajisto 6/12 16.4.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 16.4.2012 Klo 17. PÖYTÄKIRJA 1(7) EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS AIKA Klo 17.00 PAIKKA Pasilan toimipiste, tila 1207 KUTSUTUT Varsinaiset edustajat: 1 Juho Karhumäki pj paikalla 2 Eetu Salminen vpj paikalla 3 Salla Korhonen paikalla

Lisätiedot

Liitetaulukko 1: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toimialueittain

Liitetaulukko 1: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toimialueittain Sivu 1(12) Kanta-Hämeen Helsingin Vantaan Länsi-Uudenmaan Satakunnan Koko maa sovittelutoiminta Päijät-Hämeen Vuoden aikana on tulleet sovittelualoitteet 10 632 11 053 338 276 1 319 1 348 263 251 1 212

Lisätiedot

Liitetaulukko 1: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toimialueittain

Liitetaulukko 1: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toimialueittain Sivu 1(12) Liitetaulukko 1: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toimialueittain 2015 2016 Kanta-Hämeen Helsingin Päijät-Hämeen Kaakkois-Suomen Länsi-Uudenmaan Satakunnan Koko maa sovittelutoimisto sovittelutoiminta

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki.

, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Hallituksen kokous 1 (5) Aika 24.9.2016, iso neuvotteluhuone, Ilkantie 4 Valkea talo, Helsinki. Läsnä Hallituksen puheen ja jäsenet poissa Aaltonen Jaana Ahonen Outi Blundin Elina Hanhikoski Cecilia Lähteenmäki

Lisätiedot

Liitetaulukko 1: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toimialueittain

Liitetaulukko 1: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toimialueittain Sivu 1(12) Liitetaulukko 1: Rikos- ja riita-asioiden sovittelu toimialueittain 2016 2017 Kanta-Hämeen Helsingin Päijät-Hämeen Kaakkois-Suomen Länsi-Uudenmaan Satakunnan Koko maa sovittelutoiminta Vantaan

Lisätiedot

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen PÖYTÄKIRJA 1 (8) 20.9.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 20.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9)

PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Tapiolan lukio Johtokunnan kokous Aika 19.09.2017 klo18.00 Paikka Tapiolan lukio, luokka C2. Tiedoksi Johtimo Nina pj. Malkamäki Mika, vpj. Grann Mirva, jäsen Kari Hannu, jäsen

Lisätiedot

Sovittelu Suomessa Kehittämispäällikkö Henrik Elonheimo, THL

Sovittelu Suomessa Kehittämispäällikkö Henrik Elonheimo, THL Tiedostosta ei löytynyt kuvaosaa, jonka suhdetunnus on rid2. Sovittelu Suomessa 16.10.2018 Kehittämispäällikkö Henrik Elonheimo, THL Henrik.Elonheimo@thl.fi Suomalaisen sovittelukentän rikkaus Lakisääteinen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 KOKOUSTIEDOT KOKOUSPAIKKA Seurakuntakeskus/iso kahvio KOKOUSAIKA Maanantai 9.1.2017 klo 16.30 17.00 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät: Niskasaari Arvo puheenjohtaja 1 9 Puurunen Terttu

Lisätiedot

Sovittelu antaa mahdollisuuden

Sovittelu antaa mahdollisuuden Sovittelu antaa mahdollisuuden Lastensuojelun kehittämishankkeet ja arkipäivän haasteet Vaasa 28.10.2013 Kalevi Juntunen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 30.10.2013 1 Sovittelu nojaa restoratiiviseen

Lisätiedot

Wibom Pirjo jäsen (paikalla alkaen klo 16.34) Yrjövuori Matti

Wibom Pirjo jäsen (paikalla alkaen klo 16.34) Yrjövuori Matti Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 8 / 2018 Aika tiistai klo 16.30 17.20 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 10/2011 Kokousaika 14.12.2011 klo 17.30 19.17 Kokouspaikka Ravintola Nygårds, Vantaan Sotungissa Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT SEUTUSIVISTYS MUISTIO 2/2009 HYVINVOINTIPALVELUT Aika 15.4.2009 klo 9.00 11.05 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Nina Lehtinen Lempäälä puheenjohtaja (x)

Lisätiedot

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kauko Harjula ja kokouksen sihteeriksi valittiin Kalevi Korhonen.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kauko Harjula ja kokouksen sihteeriksi valittiin Kalevi Korhonen. Pöytäkirja Metsästysseura Kerä ry:n vuosikokouksesta, joka pidettiin 17.2.2013 klo 12.00 alkaen seuran metsästysmajalla Kovelinlehdossa. Paikalla oli 67 seuran jäsentä. Lista osaottajista on liitteessä

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Aika 8.2.2018 klo 17.30 (kahvit klo 17 alkaen) Paikka Aitolahden kirkko, Jenseninkatu 4 Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id (3) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö

Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id (3) Sisäisen turvallisuuden sihteeristö Ote pöytäkirjasta Sisäasiainministeriö Pöytäkirja id7741694 1 (3) Sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä Aika 15.2.2013 klo 14.15 15.15 18.2.2013 Paikka Jäsenet Eduskunta, hallituksen iso huone Nimi Läsnä

Lisätiedot

Poliisihallitus Ohje ID (6) /2013/4355. Rikosasioiden sovittelu. 1. Yleistä

Poliisihallitus Ohje ID (6) /2013/4355. Rikosasioiden sovittelu. 1. Yleistä Poliisihallitus Ohje ID-1551813618 1 (6) 02.12.2013 2020/2013/4355 Voimassaoloaika 1.1.2014-31.12.2018 Säädösperuste Laki poliisin hallinnosta 4 Muuttaa/Kumoaa 2020/2011/3411, 22.11.2011 Rikosasioiden

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007 1(6) Aika 13.6.2007 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Fredman & Månsson Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Jan Hjelt, hallituksen jäsen Salla Korhonen,

Lisätiedot

seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone jäsenet: pj Petri Puukki Eila Polojärvi Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala

seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone jäsenet: pj Petri Puukki Eila Polojärvi Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5 / 2014 Aika: keskiviikko 1.10.2014 klo 18.30-19.58 Paikka: seurakuntakeskus, neuvostojen kokoushuone OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Petri

Lisätiedot

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen 18.6.2012 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011/Tilastoraportti 15/2012 1 Sovittelukäsittelyyn ohjatut rikostapaukset

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS RUSK SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 KIRKKEUVOST KOKOUS Aika: Torstai 19.01.2017 kello 18.00 19.37 Paikka: Ruskon seurakuntakeskus ( Vanhatie 7 Rusko) Kirkkoneuvoston jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra, puheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Perjantai 15.11.2013 Paikka Kokous pidettiin bussissa, matkalla Tukholman risteilylle Läsnä Läsnä 32 jäsentä (LIITE 1) 1. Kokouksen avaus 2. Päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

/1015. Laki rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelusta. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa.

/1015. Laki rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelusta. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. 9.12.2005/1015 Laki rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelusta Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset 1 Lain

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2016

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2016 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2016 Aune Flinck ja Tuula Kuoppala 23.5.2017 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2016, Tilastoraportti 15/2017 1 Sovittelukäsittelyyn tuodut rikos- ja riita-asiat 2007

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTÄKIRJA 4/ Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 4/2012 8.5.2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIVU 29 ILMOITUSASIAT 2 30 KIRKKOHERRAN PÄÄTÖSLUETTELO

Lisätiedot

Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska

Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2013 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 19.11.2013 klo 09:30-11:00 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Iso kokoushuone, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Puheenjohtaja Mauri Liimatainen avasi kokouksen kello Todetaan kokousedustajien valtuudet

Puheenjohtaja Mauri Liimatainen avasi kokouksen kello Todetaan kokousedustajien valtuudet Eläkkeensaajien Keskusliiton 29.11.2018 Kuopion Piiri ry Sääntömääräinen Syyskokous Maanantai 26.11.2018 klo 13.00 Hotelli IsoValkeinen Kuopio Osallistujat: 44 kokousedustajaa Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 11.5.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 11.5.2005 1(5) Aika 11.5.2005 Paikka Läsnä Poissa Asianajotoimisto Auhto Laitinen Tuominen Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 1/2018 1 06.02.2018 Aika 06.02.2018, 10:00-13:55 Paikka Kuopion kampus, Medistudia luentosali MS306, Yliopistonranta 1 A Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai

Lisätiedot

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 2/2018

Saaristotoimikunta ESITYSLISTA 2/2018 Saaristotoimikunta 12.4.2018 ESITYSLISTA 2/2018 Aika 12.4.2018 klo 13.00 Paikka Maakuntatalo, kokoushuone Tammi ASIALISTA 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) KUITINMÄEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 25.9.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Jakelu Kuitinmäen koulu, opettajien huone Mika-Erik Walls, puheenjohtaja Erkka Ala-Tauriala Johanna

Lisätiedot

Poissa: Tuija Seppänen, Sivistystoimi, Päätöksenteon tukiyksikkö

Poissa: Tuija Seppänen, Sivistystoimi, Päätöksenteon tukiyksikkö PÖYTÄKIRJA 1/19 1 (8) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 4.2.2019 klo 16.10-17.30 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Laura Suomalainen,

Lisätiedot

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013

Saaristotoimikunta PÖYTÄKIRJA 3/2013 Saaristotoimikunta 19.11.2013 PÖYTÄKIRJA 3/2013 26 Kokouksen avaus 27 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 28 29 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 30 Paraisten kaupungin vesihuollon haasteet.

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/19 1 (5) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 20.5.2019 klo 16.00 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Jaana Nopola-Hemmi,

Lisätiedot

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva

NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous. puheenjohtaja (X = paikalla) Heini Jalkanen Jarkko Kanerva 1 NAANTALIN, MERIMASKUN, RYMÄTTYLÄN JA VELKUAN KUNTALIITOS Selvitystoimikunnan kokous Aika 1.4.2008 kello 18.00 19.00 Paikka Naantalin kaupungintalo, valtuustosali Osallistujat Jäsenet: Naantali: Markku

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 3/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 27.9.2018 klo 16.15-17.30 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Laura Suomalainen,

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2013

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.09.2013 PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Toimikunnan

Lisätiedot

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 BEST WESTERN Hotel Samantta Välitie 1 90830 Haukipudas 7.3.2015 klo: 15.00. Kokouspöytäkirja Kokouksen alussa palkittiin ansioituneet koirat ja

Lisätiedot

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: keskiviikko 11.11.2015 klo 17.58-19.03 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät

Lisätiedot

Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas, Arja Pyykkö, siht.

Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas, Arja Pyykkö, siht. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 3.10.2018 KANTOKASKEN KOULU Johtokunnan kokous Aika Maanantai 1.10.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä: Kantokasken koulu, opettajainhuone Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen,

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta

UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta Aika 3.3.2008 klo 10.30-12.40 Paikka Jyväskylän kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Jäsen Veijo Koskinen x Ulla Lauttamus x Heidi Nieminen x Pirkko Selin

Lisätiedot

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2013

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2013 KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2013 26.3.2013 KUNTARAHOITUS OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 26.3.2013 klo 14 Paikka: Läsnä: Kuntarahoitus Oyj:n toimitilat, Jaakonkatu 3 A, 00100 Helsinki Kokouksessa

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto 2018 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2018 2018 Kokousaika: 06.02.2018 klo 17.10-18.35 Kokouspaikka: Jalasjärven Seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Jani Latva-Nikkola puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja poissa

Lisätiedot

Reserviupseerit ry pöytäkirja syksy / Kaisa Kurenniemi Hans Saijets Milja Kärkimaa Pekka Sillanpää (saapui kohdassa 14)

Reserviupseerit ry pöytäkirja syksy / Kaisa Kurenniemi Hans Saijets Milja Kärkimaa Pekka Sillanpää (saapui kohdassa 14) Aika: 31.11.2013 Paikka: Siivikkala Läsnä: Antti Artukka Jari Paavilainen Jussi Alanen Alina Perälä Pauli Järvinen Jarno Pöhö Ville Kalliola Mikko Rintala Kaisa Kurenniemi Hans Saijets Milja Kärkimaa Pekka

Lisätiedot

PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi

PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi PÖYTÄKIRJA PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA vesiosuuskunnan varsinainen kokous 2017 Aika: 27.05.2017 kello 13.00 Paikka: Haminankylän Kotipirtti Läsnä: Paikalla oli 19

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 122/2003 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi metsäkeskuksista ja metsätalouden kehittämiskeskuksesta annetun lain 10 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET

LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET LEMPÄÄLÄN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTAPERIAATTEET Käsitelty Lempäälän nuorisovaltuuston kokouksessa 18.3.2008 Käsitelty liikunta- ja nuorisojaoston kokouksessa 3.4.2008 1. Lempäälän Nuorisovaltuuston toiminta-ajatus

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 4/18 1 (8) TOPPELUNDIN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistai klo 18.00 Paikka: Toppelundin koulu, opettajainhuone Läsnä: Anna Forssen (pj.), Juha Jauhiainen, Laura Riuttanen, Jouko Markkanen,

Lisätiedot

SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS

SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2010 SEUTUKUNTAHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 20.4.2010 klo 9.00 9.40 Paikka: Nivala, Sapuskan kabinetti 1 Jäsenet (alleviivatut paikalla) Maija-Liisa Veteläinen Raimo Kaisto Riitta Hokkanen

Lisätiedot

Hallitus 4/2018. Torstai klo

Hallitus 4/2018. Torstai klo KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 4/2018 KOKOUSTIEDOT ASIAT Aika Paikka Torstai 26.4.2018 klo 15.15 16.40 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Opinahjon yksikkö Opinahjontie 1,

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto Marja-Leena Ala-Karvia jäsen Keijo Haanpää jäsen

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 Jalasjärven kappelineuvosto Marja-Leena Ala-Karvia jäsen Keijo Haanpää jäsen 1 KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/ 2018 2018 Kokousaika: 26.09.2018 klo 18.02-19.33 Kokouspaikka: Jalasjärven seurakuntatalo, kokoushuone Osanottajat Tapani Virkkala puheenjohtaja Jarmo Alajoki varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. ESITYSLISTA 1(6) Edustajisto 7/12 7.5.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 7.5..2012 Klo 17.

PL 207 www.helga.fi Y 2075366-7. 00520 Helsinki. ESITYSLISTA 1(6) Edustajisto 7/12 7.5.2012 EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS. AIKA 7.5..2012 Klo 17. ESITYSLISTA 1(6) EDUSTAJISTON KEVÄTKOKOUS AIKA 7.5..2012 Klo 17.00 PAIKKA Pasilan toimipiste, tila 2002 KUTSUTUT Varsinaiset edustajat: 1 Juho Karhumäki pj paikalla 2 Eetu Salminen vpj myöhässä 3 Salla

Lisätiedot

Oulun kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Maahanmuuttajaneuvosto Päivämäärä

Oulun kaupunki Pöytäkirja 1/2017 Maahanmuuttajaneuvosto Päivämäärä Aika klo 16.30-18.33 Paikka Monikulttuurikeskus Villa Victor Päätöksentekijät Jamal Awad puheenjohtaja Angela Suorsa jäsen Anna Litewka-Anttolainen jäsen Dlovan Ishaya jäsen 16.47-> Gordon Roberts Luz

Lisätiedot

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6 Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2015 Aika: tiistai 17.2.2015 klo 17.30-19.06 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2018 1 AIKA 30.8.2018 klo 17.00- PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 27

Lisätiedot

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs

Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti A-ovesta 2.krs 22.1.2018 PÖYTÄKIRJA 1 (5) 29.1.2018 AARNIVALKEAN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantaina 22.1.2018 klo 18:00-20.03 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Pohjois-Tapiolan koululla, tilana ruokalan lasihuone sisäänkäynti

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 1/2006 HALLITUKSEN KOKOUS 2.1.2006

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 1/2006 HALLITUKSEN KOKOUS 2.1.2006 1(6) Aika 2.1.2006 Paikka Läsnä Poissa Suomen Lakimiesliitto Finlands Juristförbund ry:n (SLML) Ylähuone, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen

Lisätiedot

Islam al-nassar Juuso Häkkinen. nuoriso-ohjaaja (ei äänivaltaa)

Islam al-nassar Juuso Häkkinen. nuoriso-ohjaaja (ei äänivaltaa) Tampereen Nuorisofoorumin hallituksen kokouksen pöytäkirja Aika 7.9.2013 klo. 10.00- Paikka Antaverkan leirikeskus, Ylöjärvi Läsnäolijat Jesse Kosonen puheenjohtaja Markus Nieminen 1.varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017

Laitilan Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja 3/2017 AIKA: 11.10.2017 klo 17:00 18:29 PAIKKA: Laitilan kirjaston kokoushuone, Kauppakatu 5, 23800 Laitila OSALLISTUJAT: Jäsenet: Lahtonen Erika pj. Vuorela Ilmari II vara pj. poistui kokouksesta 17:59 Elo Jalmar

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 28.2.2018 SAUNALAHDEN KOULUN Johtokunnan kokous Aika Tiistai 13.2.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saunalahden koulu, Olohuone 3.krs Sakari Suonio, pj. Kaisa Bauer, vpj. Samuli Paakki Tuuli

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 1 TIKKAKOSKEN AENEUVOSTO AIKA klo 18.58 20.25 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 81 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ).

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ). PÖYTÄKIRJA 1 (8) Hansakallion koulun johtokunnan kokous Aika maanantai 27.05.2019 klo 16.15 17.30 Paikka Hansakallion koulu, Hansakallio 4 Läsnä Esa Riikonen (pj) Heikki Ovaskainen Inkeri Tiala Maija Arvonen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 1 AIKA klo 19.05 20.25 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet johtokunnan puolesta tervetulleiksi ja avasi syyskokouksen klo 18:05.

Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet johtokunnan puolesta tervetulleiksi ja avasi syyskokouksen klo 18:05. Kangasalan Melojat ry TYÖJÄRJESTYS Kangasalan Melojien syyskokous Aika: 22.11.2016 klo 18:00 Paikka: Vesaniemen takkahuone, Kangasala 1 Kokouksen avaus Tapani Saarinen toivotti syyskokoukseen osallistuneet

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Siun sote neuvottelukunta Aika 24.10.2017 klo 15:00-16:12 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 6-10 Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Saurus ry

Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Saurus ry Opiskelijakunta Pöytäkirja 1 (6) Kokousaika kello 14:00 Kokouspaikka Taitajankatu 6, Tiimitila Käsitellyt asiat Nro Otsikko Sivu 1. Kokouksen avaus 3 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 3. Kokouksen

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Elämänhallintatyöryhmä Aika 17.09.2015 klo 09:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo hallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 30.5.2018 klo 16.30-17.40 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Jaana Nopola-Hemmi,

Lisätiedot