Toimintakatsaus Me Itse ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakatsaus 2011. Me Itse ry"

Transkriptio

1 Toimintakatsaus 2011 Me Itse ry

2 Me Itse ry Kehitysvammaisten henkilöiden valtakunnallinen yhdistys - liike itsenäisen elämän puolesta Yhdistyksen tehtävänä on edistää vammaisten kansalaisten osallisuutta edunvalvonnassa ja liittymistä yhteiskuntaan tasaarvoisina suomalaisina. Me Itse ry:n toiminnan perusarvona on ihmisten tasavertaisuus. Yhdistyksen tavoitteet ovat: edistää mahdollisuuksien yhdenvertaisuutta edistää yhteistyötä ja tiedonvälitystä ihmisten kesken estää eriarvosuutta ja syrjäytymistä laatia suosituksia paremman elämän puolesta vaikuttaa asenteisiin ja toimintatapojen muuttumiseen vaikuttaa valtakunnalliseen vammaispolitiikkaan Me Itse ry:n jäseniä yhdistää vammaisuus ja halu edistää vammaisten henkilöiden asemaa yhteiskunnassa. Yhdistyksen avulla toimimme ihmisarvon, ihmisoikeuksien ja yhteiskunnallisten oikeuksien puolesta. Yhdistyksessä opimme puolustamaan itseämme ja oikeuksiamme. Toimintaamme ohjaa uusi vuonna 2010 julkaistu köyhyyden ja syrjäytymisen torjunnan ohjelma: Puheista tekoihin. Me Itse ry:n päätösvaltaa käyttää vuosikokous, jossa päätetään tavoitteista ja toiminnasta. Yhdistystä edustaa vuosikokouksessa valittu johtoryhmä. Johtoryhmän tehtävistä on säädetty yhdistyksen säännöissä. Yhdistyksen taloudesta vastaa hallitus. Hallituksen tehtävistä on säädetty yhdistyksen säännöissä.

3 2011 Yleistä Me Itse ry haki Raha-automaattiyhdistykseltä (RAY:ltä) vuodelle 2011 toimintaansa yleisavustusta sekä projektirahoitusta. RAY myönsi kertomusvuodelle Me Itse ry:n toimintaan yleisavustusta euroa. Lisäksi Me Itse sai projektirahoituksen Käsikynkkä-projektiin. Projektiavustusta myönnettiin euroa. Jäsenet Kertomusvuoden lopussa yhdistykseen kuului 809 henkilöjäsentä ja 85 kannatusjäsentä sekä yksi kunniajäsen. Vuoden 2011 aikana yhdistykseen liittyi 55 varsinaista jäsentä. Toimintavuoden 2011 tapahtumia Vuosikokous Me Itse ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Tampereella. Vuosikokoukseen osallistui yli 100 henkilöä, joista äänioikeutettuja oli 75 henkilöä. Äänioikeus on vain yhdistyksen varsinaisilla jäsenillä. Myös lauantain seminaaripäivään osallistui yli 100 henkilöä. Vuosikokouksessa valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Hallituksen jäseninä jatkavat edelleen Olli-Pekka Haverinen, Raimo Kemppi, Veijo Lehtonen ja Marjatta Tammisto. Myös varajäsenenä jatkaa edelleen Jukka Kaukola.

4 Vuosikokouksessa valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Olavi Hietaharju Rantsilasta ja varapuheenjohtajaksi Sinikka Haanpää Lahdesta. Me Itse ry:n jäsenmaksut pidettiin ennallaan myös vuodelle 2012, eli jäsenmaksu on varsinaisille jäsenille 8 euroa ja kannatusjäsenille 20 euroa. Me Itse ry:n vuosikokouksessa valittiin edustajat myös Tukiliiton liittokokoukseen Tampereelle, joka pidettiin Tampereella. Me Itse oli oikeutettu 8 liittokokousedustajaan, jotka olivat Sami Helle ja Sanna Sepponen Helsingistä, Anu Tuomisto Kotkasta, Ulla Topi Salosta, Tomi Tuominen Riihimäeltä, Olavi Hietaharju Rantsilasta, Sami Korhonen Lahdesta sekä Tommi Valli Turusta. Varajäseniksi valittiin Pertti Laitinen ja Aki Lindroos Tampereelta sekä Mia Puttonen Helsingistä. Tiedän mitä tahdon ja Yksi Naapureista -Seminaarit Helsingissä Helsingin seminaareihin osallistui Me Itse ry:n EPSA:n ja IE:n hallituksen jäsen Krisse Pääskynen. Seminaareissa puhuttiin henkilökohtaisesta budjetoinnista sekä laitosasumisen hajauttamisesta Suomessa. Tätä viestiä on tärkeää viedä eteenpäin myös Kansainvälisissä verkostoissa. Kuulemistilaisuus apulaisoikeusasiamiehen luona Me Itsen puheenjohtaja Tommi Kivimäki, varapuheenjohtaja Ulla Topi ja projektityöntekijä Sirkka Nikulainen olivat eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen Maija Sakslinin kuultavana Apulaisoikeusasiamies halusi kuulla kehitysvamma-alan keskeisimpiä järjestöjä ihmisoikeuksien toteutumisesta ja niiden tilasta yhteiskunnassamme. Kutsu oli erittäin merkittävä ja tärkeä tilaisuus.

5 Tutustuminen Luovin ammattiopiston tarjontaan Tampereen Hämppien kanssa Me Itsen työntekijät Merja Hakala ja Sirkka Nikulainen tutustuivat Luovin ammattiopiston toimintaan ja koulutustarjontaan yhdessä Tampereen Hämppien kanssa Tampereen Hämpit on yksi Me Itsen alajaoksista ja he toimivat Tampereella. Tamperelaiset saivat tietoa mm. palveluavustajan koulutuksesta ja koulutuksen hakumenettelystä. Me Itse ry:n työntekijät olivat tukena tutustumisvierailun aikana. Moni tamperelaisen alajaoksen jäsenistä innostui hakemaan mukaan koulutukseen. Hakemuksia aloitettiin alustavasti täyttämään yhdessä projektityöntekijän Sirkka Nikulaisen kanssa. Osa tämän ryhmän hakijoista sai opiskelupaikan syksyllä. Koulutuspäivät Kemissä ja Haukiputaalla Me Itse ry:n aktiivit Olavi Hietaharju ja Tommi Kivimäki sekä Me Itse ry:n työntekijä Merja Hakala kävivät kouluttamassa Haukiputaan alajaoksen toimijoita kokoustekniikkaan liittyvissä asioissa Lisäksi keskustelun aiheina olivat Me Itsen toiminta ja vammaisten ihmisten asioihin vaikuttamisen tärkeys. Kemissä Olavi Hietaharju ja Tommi Kivimäki esiintyivät ansiokkaasti suurelle yleisölle. Kuulijoita oli lähes 200. Tarkoituksena oli esitellä Me Itsen toimintaa sekä perustaa Lapin alueelle oma alajaos. Lapin alueella haasteena ovat pitkät välimatkat. Kivimäki esitteli Me Itse ry:n toimintaa ja Hietaharju kertoi kehitysvammaisen ihmisen elämästä ja toimeentulovaikeuksista. Kehitysvammaisten Tukiliiton liittokokous Tukiliiton liittokokous pidettiin Tampereella. Paikkana oli Juhlatila Konsu. Vuosi 2011 on Tukiliiton 50-juhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin seminaari teemasta Arjen onni

6 Lisäksi tapahtuman yhteyteen järjestettiin kaupungin iltavastaanotto Tampereen Raatihuoneella. Liittokokouksen yhteydessä oli myös lapsiperheille suunnattu Hyvän Tuulen päivä tapahtuma, jonka toteuttajana oli Tampereen Hämpit. Liittokokouksessa julkaistiin Kehitysvammaisten Tukiliiton Vaikka se kestäisi sata vuotta -juhlakirja. Selkokielisen kirjan on kirjoittanut Tuula Puranen. Kirjan taustatoimittaja Pertti Rajala esitteli juhlajulkaisua liittokokouksessa. Koulutuspäivä Harjavallassa Harjavallan alajaokselle järjestettiin koulutuspäivä Koulutuspäivän aiheena oli Kiusaaminen. Harjavaltalaisia alajaostoimijoita koulutti Me Itse ry:n aktiivi Sami Helle. Sami on Valmistunut Käsikynkkä projektin Helsingin puhujakoulutuksesta keväällä Avoimet Ovet Tulppaanitalossa Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Me Itse ja Tampereen kehitysvammaisten Tuki ry järjestivät avoimet Ovet tilaisuuden Tulppaanitalossa. Tulppaanitalossa järjestettiin erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä, pimeä kahvila, elävä kirjasto ja muita esittelytilaisuuksia. Tapahtuma järjestettiin Kehitysvammaisten Tukiliiton syyskonsertin ja Tampere päivien yhteydessä. Me Itse oli suunnittelemassa ja toteuttamassa suurin joukoin. Alajaospäivät Mertiörannassa Alajaospäivät järjestettiin Mertiörannassa Alajaospäiville osallistuivat alajaoksien puheenjohtajat, sihteerit ja taustatukihenkilöt. Osallistujia oli yhteensä 54 henkilöä eri alajaoksista. Päiville osallistui myös Me Itsen johtoryhmä.

7 Teemaviikko ja Porin elokuvaseminaari Vuoden 2011 teemaviikon aiheena oli vapaaehtoistyö. Me Itse ry julkaisi julkilausuman vapaaehtoistyöstä, joka on luettavissa Me Itsen nettisivuilla. Teemaviikko alkoi Porin elokuvaseminaarilla. Seminaarissa puhujina olivat Käsikynkkä-projektin Porin koulutukset puhujat. Puheenvuorot vuorottelivat yhdessä lyhytelokuvien kanssa. Seminaarissa oli läsnä lähes 200 osallistujaa. Seminaariin osallistui Me Itsen johtoryhmä. Me Itsen alajaokset järjestivät tapahtumia omilla paikkakunnillaan teemaviikon puitteissa. Lapin alajaoksen perustamiskokous Rovaniemellä perustettiin Lapin alajaos Kokouksessa oli mukana Olavi Hietaharju ja Sanna Afonne sekä Kehitysvammaisten Tukiliiton tiedottaja Sanna Välkkilä. Tilaisuuden aluksi esiteltiin Me Itsen toimintaa ja periaatteita. Lisäksi aiheena oli alajaosten toimintaan liittyviä käytännön asioita. Olavi Hietaharju toimi perustamiskokouksen puheenjohtajana. Tilaisuudessa oli läsnä yli 40 henkeä Ylitorniosta, Sodankylästä ja Rovaniemeltä. Lisäksi Sanna Afonne ja Sanna Välkkilä kävivät tutustumassa Kolpeneen palvelukeskukseen. Yhdistyksen vuosittaisia toimintoja Hallitus Me Itse ry:n hallitukseen ovat kuuluneet vuonna Puheenjohtajana oli Olli-Pekka Haverinen, Veijo Lehtonen varapuheenjohtajana sekä Raimo Kemppi ja Marjatta Tammisto jäseninä. Hallituksen varajäsenenä on toiminut Jukka Kaukola. Lisäksi yhdistyksen puheenjohtajalla Tommi Kivimäellä oli puhe- ja läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksissa. Hallitus kokoontui yhteensä kahdeksan kertaa toimintavuoden aikana.

8 Johtoryhmä Me Itse ry:n puheenjohtajan Tommi Kivimäen lisäksi johtoryhmään ovat kuuluneet vuonna 2011 kahdeksan varsinaista jäsentä. Ulla Topi toimi varapuheenjohtajana. Muita jäseniä olivat Sami Helle, Sanna Sepponen, Olavi Hietaharju, Jaana Osara, Anne Aalto, Päivi Lähtinen ja Tomi Tuominen. Johtoryhmä kokoontui toimintavuoden aikana yhteensä kahdeksan kertaa. Työntekijät Käsikynkkä-projektin ensimmäinen työntekijä, Marika Anttila, joutui jättämään työtehtävänsä kokonaan helmi-maaliskuun vaihteessa Uudeksi projektityöntekijäksi valittiin Sirkka Nikulainen. Hän aloitti työnsä Yhdistyksen työntekijä vammaistyön suunnittelija Merja Hakala aloitti opintovapaansa syyskuussa Merja Hakalan sijaiseksi valittiin Sanna Afonne, joka aloitti työnsä Sidosryhmät ja edustustehtävät Yhdistyksen edustajia on kertomusvuonna toiminut monissa erilaisissa yhteistyöryhmissä: Valtakunnallinen vammaisneuvosto, VANE: Ulla Topi Leijan toimitusneuvosto: Teuvo Taipale, Irmeli Vuotila Vernerin selkotyöryhmä: Sinikka Haanpää Selkokeskuksen neuvottelukunta: Sami Helle Selkouutisten toimitusneuvosto: Teuvo Taipale KVTL:n liittohallitus: Tommi Kivimäki, varajäsen Ulla Topi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Eettinen neuvosto: Teuvo Taipale Henkilökohtainen avustajatyöryhmä: Teuvo Taipale ja Merja Hakala asti ja siitä vuoden loppuun asti Sanna Afonne. Kehitysvammaisten Palvelusäätiön turvallisuuskoulutuksen ohjausryhmä: Tommi Kivimäki, varajäsen Tommi Valli Vammaisfoorumi: Ulla Topi Naisverkosto: Ulla Topi

9 Kehitysvamma-alan toimijoiden neuvottelukunta/laatutyöryhmä: Tommi Kivimäki Etevan eettinen toimikunta: Sinikka Haanpää NSR (Pohjoismainen yhteistyöverkosto): Tommi Kivimäki EPSA ja IE: Krisse Pääskynen Henkilökohtainen budjetointi-asiantuntijapaneeli: Ulla Topi Lyhty ry:n ohjausryhmä: Merja Hakala Assistentti-info työvaliokunta ja eettinen neuvosto: Ulla Topi Tiedän mitä tahdon henkilökohtaisen budjetin työryhmä: Ulla Topi Käsikynkän ohjausryhmä: Ulla Topi ja Jaana Nordlund Iltalinjalla projektin ohjausryhmä: Sirkka Nikulainen Pirkanmaan alueen KASTE-hankkeen ja Välittäjä työryhmän edustajana: Aki Lindroos taustatukihenkilönsä kanssa Vammaispalveluhankkeen ohjausryhmän varapuheenjohtaja: Päivi Lähtinen ETEVAn alueellinen (Kerava) työryhmä: Jaana Osara Tiedotus Me Itse ry julkaisi toimintavuonna kolme jäsentiedotetta. Selkolehti Leija ja Tukiviesti -lehti toimivat yhdistyksen tiedotuslehtinä. Yhdistyksen internetsivut ovat osoitteessa ww.kvtl.fi/meitse. Yhdistys ilmoitti tapahtumistaan myös sosiaalisen median välityksellä esimerkiksi Facebookin Me Itse ryhmä sivustollaan. Alajaostoiminta Vuonna 2011 aktiivisesti toimivia alajaoksia oli yhteensä 31 paikkakunnalla, joista aktiivisesti toimivia oli Espoossa, Haapavedellä, Haukiputaalla, Harjavallassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Ilmajoella, Jyväskylässä, Kauhajoella, Kuopiossa, Kotkassa, Lahdessa, Merikarvialla, Oulussa, Pohjois-Karjalassa, Porissa, Pyhäjärvellä, Riihimäellä, Seinäjoella, Tampereella, Teuvalla, Turussa ja Vantaalla. Toimintavuoden aikana perustettiin yksi uusi alajaos Lapin alueelle. Sirkka Nikulainen ja Jaana Teräväinen vierailivat Pyhäjärven alajaoksessa. Lisäksi Sirkka Sivula ja Sirkka

10 Nikulainen tapasivat Tampereen alajaosta. Tapaaminen liittyi itsemääräämisoikeutta rajoittavan lainsäädännön kehittämiseen. Valtakunnallinen yhdistys muisti ensimmäistä toimintavuottaan juhlivaa Tampereen alajaosta. Hallitus myönsi Turun alajaokselle 100 euroa toiminta-avustusta kymmenvuotisesta taipaleestaan. Alajaostoimintaan osallistui noin 350 Me Itse ry:n jäsentä. Useat alajaokset pitävät kokouksensa kerran kuukaudessa ja toiset harvemmin. Alajaoksilla oli hyvin vaihtelevaa toimintaa. Toiminnasta päättävät alajaokset itse. Vuoden lopussa valtakunnallinen Me Itse yhdistys kiitti pienellä huomionosoituksella alajaosten puheenjohtajia, varapuheenjohtajia ja sihteereitä sekä taustatyöntekijöitä ahkerasta työstään. Kansainvälinen toiminta Toimintavuonna yhdistyksen jäsen Krisse Pääskynen toimi Eurooppalaisen keskustelufoorumin EPSA:n jäsenenä. Toukokuussa 2011 Krisse Pääskynen valittiin Inclusion Europen hallitukseen. EPSA:n tehtävänä on toimia kansallisten vammaisten henkilöiden omien yhdistyksien kokoavana toimielimenä. Näiden tavoitteena on edistää ja puolustaa kehitysvammaisten ihmisten tasavertaisia oikeuksia Euroopan alueella. EPSA toimii läheisessä yhteistyössä Inclusion Europen (IE) kanssa. Puheenjohtaja Tommi Kivimäki osallistui Pohjoismaiden yhteisiin kokoontumisiin (NSR). Kokoontumiset järjestettiin Tanskassa ja Ahvenanmaalla. Me Itse ei osallistunut Tanskassa järjestettävään kokoukseen. Ahvenanmaalla järjestettävään kokoukseen osallistui Tommi Kivimäen lisäksi Olavi Hietaharju. Kannanotot ja lausunnot Joulukuun kehitysvammaisten teemaviikolle valmisteltiin julkilausuma vapaaehtoistyöstä.

11 Yhteistyötahot Raha-automaattiyhdistys, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, FDUV, Steg för Steg rf, Valtakunnallinen vammaisneuvosto, Vammaisjärjestöjen naisverkosto, Suomen vammaisurheilu- ja liikunta ry (VAU), Asumispalvelusäätiö ASPA, Sosiaali- ja terveysministeriö (STM), Verneri, Kynnys ry, Nordiska Samarbetsrådet (NSR), Inclusion Europe, Luovin erityisammattikoulu Tampereen yksikkö, Iltalinjalla projekti, Lyhty ry, SEKK, MEKA-TV, Bovallius erityisammattioppilaitos, Pohjois- Karjalan kehitysvammaisten tukipiiri, TAMK. Luovin erityisammattikoulu Tampereen yksikkö Me Itsen toimiston työntekijät ovat tehneet yhteistyötä yhdessä Luovin opiskelijoiden kanssa. Eri opiskelijaryhmät ovat tehneet avustavia toimistotehtäviä työntekijöiden työruuhkan helpottamiseksi. Tampereen alajaos, Tampereen Hämpit Tampereen Hämpit ovat hoitaneet yhdistyksen jäsenkirjeiden postituksen.

12 Käsikynkkä-projekti ( ) Käsikynkkä-projektin tavoitteet Käsikynkkä-projekti pyrkii toiminnallaan edistämään kehitysvammaisten ihmisten yhteiskunnallista tasa-arvoa ja yhdenvertaista asemaa muiden kansalaisten joukossa. Samalla projekti täydentää toiminnallaan Me Itse ry:n sisällöllisiä pyrkimyksiä ja tarkoitusta. Käsikynkkä-projektin tavoitteena on saada kehitysvammaisten ihmisten oma ääni enemmän kuuluviin. On tärkeää, että kehitysvammaisia ihmisiä kuullaan aiempaa enemmän ja että heitä kohdellaan kunnioittavasti ja tasavertaisesti. Käsikynkkä-projektin tarkoitus Käsikynkkä-projekti on valtakunnallisen Me Itse ry:n toimintaa. Sen päätavoitteena on koota ja kouluttaa 50 kehitysvammaista ihmistä kokemuspuhujiksi. Kokemuksen ääni -koulutuksia järjestetään seitsemällä alueella eri puolilla Suomea. Koulutuspaikkakunnat ovat: Helsinki, Turku, Tampere, Pori, Joensuu, Jyväskylä ja Oulu. Koulutetuista puhujista kootaan puhujapankki Me Itse ry:n ylläpitämään rekisteriin. Eri tahot ja yhteistyökumppanit voivat puhujapankin kautta tilata aiempaa helpommin kokemuspuhujia erilaisiin tilaisuuksiinsa. Käsikynkkä-projekti suosittelee, että tilaaja maksaa kokemuspuhujalle itselleen puhujapalkkion ja kustantaa puhetilaisuudesta aiheutuvat kulukorvaukset.

13 Käsikynkkä-projektin toiminta vuonna 2011 Kokemuksen ääni koulutukset Vuoden 2011 alussa ensimmäinen kokemuspuhujien koulutusryhmä oli koulutettu pääkaupunkiseudulla. Helsingissä järjestetyn koulutuksen suoritti 12 puhujaa. Koulutus toteutui ulkopuolisen kouluttajan ja Käsikynkkä-projektin projektityöntekijän toteuttamina, kuten kaikki puhujakoulutukset. Kouluttajana toimivat Anne Repo ja projektityöntekijänä Marika Anttila. Alkuvuoden 2011 toiminta hiljeni osittain, sillä projektityöntekijä joutui jättämään tehtävänsä sairastumisen vuoksi. Me Itse ry:n hallituksen jäsen Marjatta Tammisto ja projektin kouluttaja ohjasivat tilapäisesti toiminnan etenemistä. Uusi projektityöntekijä Sirkka Nikulainen pääsi aloittamaan ja jatkamaan työtä Maaliskuun lopulla käynnistyi Kokemuksen ääni -koulutus Varsinais-Suomen alueella. Turussa järjestetyn koulutuksen suoritti 11 kokemuspuhujaa. Jokaiselle koulutukseen osallistujalle järjestyi yleisötilaisuus, jossa he loppukokeenaan suorittivat aidon ja oikean puheenvuoron. Toukokuussa käynnistyi puhujakoulutus Pirkanmaan alueen puhujille. Koulutukset järjestettiin Tampereella. Erityisen suuren kysynnän vuoksi, projektissa kokeiltiin koulutusta suuremmalle ryhmälle. Lisäksi Tampereen koulutuksiin osallistui 5 puhujaa Turun ryhmästä, joilta oli puhujakoulutus jäänyt osittain kesken omalla alueellaan. Uusia kokemuspuhujia valmistui Tampereelta kaikkiaan 15 puhujaa. Jokaiselle puhujalle kyettiin järjestämään oma koepuhetilaisuus aidoissa yleisötilaisuuksissa. Koulutuksen päätyttyä ryhmän koko todettiin liian suureksi resursseihin nähden, vaikka tavoitteissa onnistuttiin hyvin ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Syksyllä alkoivat uudet puhujakoulutukset Satakunnan ja Pohjois-Karjalan alueilla. Koulutuspaikkoina olivat Pori ja Joensuu. Molempien ryhmien koepuhetilaisuudet toteutettiin seminaarien muodossa.

14 Seminaarit järjestettiin siten, että molemmissa tilaisuuksissa olivat puheenvuoronpitäjinä vain koulutetut kokemuspuhujat itse. Porin Oman elämän ääni-seminaari pidettiin valtakunnallisen Kehitysvammaisten teemaviikon yhteydessä. Porin kansalaisopistolla. Uutta koulutuksessa oli se, että se järjestettiin tiiviissä yhteistyössä Porin kansalaisopiston Sosiaalinen media-kurssin kanssa osittain yhdessä ja osittain eriytetysti. Kahden erilaisen kurssin yhteensovittamisessa oli aluksi haasteita, mutta yhteistoiminnassa onnistuttiin hyvin. Porin seminaari sai suuren suosion, johon osallistui yli 150 kuulijaa. Lisäksi YLE:n alueellinen maakuntaradio sekä TV 1:n Alue-uutiset tekivät jutut tilaisuudesta. Uutislähetyksissä olivat päätähtinä kokemuspuhujat itse. Porin koulutuksen suoritti 7 puhujaa. Joensuun koulutusryhmään osallistui 8 puhujaa. Koulutuksessa oli uutta se, että siihen osallistui taustatukihenkilö. Tähän mennessä saatujen kokemusten perusteella puhujat tarvitsevat runsaasti taustatukea monissa käytännöllisten asioiden järjestelyissä. Tuentarve ilmeni esimerkiksi puhetilaisuuksiin matkustamisessa, matkalippujen hankinnassa, puheenvuorojen päivityksessä, taustaverkostojen ja mahdollisten omaisten tiedottamisessa, palkkionmaksuihin liittyvien tietojen kokoamisessa sekä itse puhetilanteissa. Taustatukihenkilön rooli oli toimia Joensuun Käsikynkkä-ryhmän tukena myös jatkossa. Kokemukset taustatukihenkilön mukanaolosta osoittautuivat lähes välttämättömäksi. Joensuun ryhmän tukena toimi Eeva Lakka. Pohjois-Karjalan kokemuspuhujien Kohti täyttä elämää -seminaari päätettiin järjestää Joensuussa. Seminaarilla oli suuri kysyntä, johon osallistujia ilmoittautui jo vuoden 2011 puolella, vaikka tilaisuutta ei vielä markkinoitu. Toteutuneiden koulutusten sisältöä arvioitiin yhdessä kouluttajan, projektityöntekijän ja koulutusryhmien kanssa. Tietojen kerääminen ja säännölliset palautekeskustelut kehittivät koulutuksen osuutta toimivaan suuntaan. Puhumisen merkitys ja Me Itsen tarkoitus tarkentuivat. Näitä asioita pohdittiin enemmän koulutuksen alussa ja puheen rakennusvaiheissa. Puhetilanteisiin liittyviä käytännöllisiä asioita tehostettiin. Ne olivat palkkionmaksuun, esiintymiseen, Me Itse ry:n edustamiseen ja puhujapankin rekisteriin liittyvät asiat. Koulutuksen rakenne säilyi lähes samana. Se oli laajuudeltaan 42h. Ryhmän koulutuskerrat jakautuivat 7-8 päivään.

15 Koulutus käsitteli vuorovaikutusta esityksessä, esiintymisjännityksen hallintaa sekä puheen rakennetta ja sisältöä. Näistä aiheista tehtiin käytännönharjoitteita, jotka videoitiin ja valokuvattiin. Kuvamateriaalin avulla arvioitiin jokaisen esiintymistä ja puheen onnistumista ryhmän kanssa. Koulutuksen lopussa olevan koepuheenvuoron lisäksi kukin Käsikynkkä-ryhmä tutustui heitä kiinnostavaan kohteeseen. Tutustumiskäynnit liittyivät kehitysvammaisten ihmisten osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Vuoden 2011 loppuun mennessä kokemuspuhujien ryhmiä oli koulutettu Helsingissä, Turussa, Tampereella, Porissa ja Joensuussa. Koulutettuja kokemuspuhujia oli yhteensä 53. Kahden viimeisen Käsikynkkä-ryhmän koulutukset Jyväskylässä ja Oulussa siirtyivät vuoden 2012 alkupuolelle. Puhujapankki Vuoden 2011 lopussa Käsikynkän kokoamassa puhujapankissa oli kaikkiaan 53 koulutettua kokemuspuhujaa. Puhujapankki rakentui Me Itse ry:n toimistolle kootusta rekisteristä. Rekisteriin kirjattiin kokemuspuhujien yhteystiedot. Jokainen puhujan kohdalle merkittiin aihealueet, joista puhuja itse oli valmis pitämään puheenvuoroja. Puhujapankin rekisterissä olevat 7 Käsikynkkäryhmää jaettiin koulutuspaikkakuntien mukaan. Käsikynkkä-projektin kautta järjestyneitä puheenvuoroja toteutui vuoden loppuun mennessä yli 60 eri puolilla Suomea. Puheenvuorojen aiheet käsittelivät ihmisoikeuksia, koulukiusaamista, omaan kotiin muuttamista ja itsenäistymistä, työtoimintaa, asumiseen liittyviä asioita, opiskelukokemuksia, vapaa-aikaa sekä erilaisia elämäntarinoita ja kokemuksia arjen sujumisesta. Puheenvuoroja tilattiin erittäin paljon ja niistä saatiin hyvät palautteet. Puhujapyyntöjä tuli eniten Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ja Kehitysvammaisten Tukiliiton tahoilta. Muita tilaajia olivat lukiot, sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulut, Haaga-Helian erityisopettajaopiskelijoiden ammatillinen koulutusohjelma, Tampereen Kaupunkilähetys ry:n ILTALINJALLAprojekti, vammaispalveluja kehittävät KASTE-hankeiden työryhmät jne. Tilaisuudet olivat seminaareja, koulutuksia, kursseja, tapahtumia ja työryhmien tapaamisia. Yleisönä oli opiskelijoita, opettajia, vammaispalveluissa toimivia työntekijöitä, viranomaisia,

16 päättäjiä, omaisia, vammaisjärjestöjen toimijoita, palvelujentuottajia ja joitakin kansanedustajia. Jokaiseen puhujapyyntöön ei kyetty vastaamaan. Yhden projektityöntekijän resurssit eivät riittäneet kaikkiin ilmenneisiin tarpeisiin. Käynnissä olevien puhujakoulutusten rinnalle asettuneet puhetilaukset oli järjestettävä aikatauluun sopiviksi. Puhujamatkat oli organisoitava niin, että kokemuspuhujan tarvitsema tuki järjestyi käytännössä. Runsas tuentarve ilmeni puhetilaisuuksissa ja puhujapalkkiota varten tarvittavien tietojen kokoamisessa. Puhujien taustaverkostot, kuten omaiset sekä ryhmäkotien ja työtoimintayhteisöjen työntekijät tarvitsivat tietoa. Heille oli tärkeätä ilmoittaa missä, miksi, milloin, miten ja kenen kanssa kokemuspuhujat olivat liikkeellä. Tiivis yhteistyö Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toimijoiden kanssa mahdollisti moniin puhetilaisuuksiin osallistumisen. Tämän edellytyksenä oli toimijoiden perehdytys. Projektin seuranta ja arviointi Käsikynkkä-projektin taustalla toimii ohjausryhmä. Se kokoontui vuoden 2011 aikana kaksi kertaa. Ohjausryhmän jäsenten taustaorganisaatiot ovat: Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, ammattioppilaitokset Bovallius ja Luovi, Kehitysvammaliitto, ja Opetusministeriö. Ohjausryhmään kuuluvat myös Me Itse ry:n kaksi jäsentä, hallituksen jäsen, vammaistyön suunnittelija sekä Käsikynkän kouluttaja ja projektityöntekijä. Projektin kuulumisia arvioitiin Me Itse ry:n hallituksen ja johtoryhmän kokouksissa. Molemmat ryhmät kokoontuivat vuoden aikana kahdeksan kertaa. Lisäksi Käsikynkkä-projekti osti ulkopuoliselta taholta arvioinnin. Arviointi jakautuu vuosille 2011 ja 2012, jota toteuttaa Lea Vaitti / KVTL ry. Käsikynkkä-projekti järjesti Tampereella kaikille koulutetuille kokemuspuhujille vertaistapaamisen. Tilaisuuden tarkoituksena oli kokemuksien vaihto koulutuksesta ja siihen mennessä toteutuneista puhetilaisuuksista.

17 Tapaamiseen osallistuneiden puhujien palautteista nousi esiin neljä pääteemaa: Käsikynkkä-koulutukset koettiin toimiviksi, tarpeellisiksi ja onnistuneiksi, joita toivottiin lisää jatkokoulutuksen muodossa. Puhujakeikkojen sujumiseksi toivottiin monenlaista taustatukea, jota puhuja saisi tutulta taustatukihenkilöltä. Säännöllisesti järjestettävät vertaistapaamiset koettiin tärkeiksi, joissa puhujat saisivat tukea toiminnalleen ja voisivat vaihtaa kuulumisiaan. Käsikynkkä-ryhmät toivoivat, että kouluttaja ja projektityöntekijä voisivat käydä tapaamassa heitä säännöllisesti muutaman kerran vuodessa. Vertaistapaamisen yleinen palaute oli, että Me Itse ry:n olemassaolo ja toiminta koettiin omaksi ja hyvin tärkeäksi, jota ei tavoita mistään muualta. Kokemuspuhujien vertaistapaaminen koettiin erittäin tarpeelliseksi. Paikalle pääsi kaikkiaan 32 kokemuspuhujaa ja 6 läheisimpien yhteistyökumppanien työntekijää. Joensuun Käsikynkkä-ryhmä ei osallistunut tapaamiseen, koska ajankohta ei ollut heille sopiva. Lopuksi Käsikynkkä- projekti sai suuren suosion, vaikka toiminnasta tiedottaminen oli hyvin vähäistä. Kokemuspuhujat herättivät kiinnostusta myös julkisuudessa, vaikka projektin markkinointia ei tehostettu. Viestinnän tehostaminen ei ollut tarkoituksenmukaista pieniin resursseihin nähden. Käsikynkkä-projekti oli esillä Me Itse ry:n omilla kotisivuilla ja 3 kertaa vuoden aikana kootussa jäsenkirjeissä. Projektin toiminnasta kerrottiin Kehitysvammaisten Tukiliiton Tukiviesti- ja Leija-lehdissä. Erityisesti selkokielinen Leijalehti toimitti Käsikynkästä juttusarjan julkaisemissaan numeroissa. Projektista syntyneet tulokset asettavat lähitulevaisuudessa Me Itse ry:n ydintoiminnalle suuren haasteen. Hyvien käytäntöjen juurruttaminen on haasteellista, koska Me itse ry:n resurssit ovat erittäin vähäiset. Käsikynkän tulevia tavoitteita ovat: Puhujapankin toimivuuden kehittäminen Kokemuspuhujien taustatukitarpeisiin vastaaminen Koulutus-mallin saatavuus yhteistyökumppaneille

18 Huolenpito Käsikynkkä-ryhmien verkostosta ja niiden toiminnasta Käsikynkkä-projektin toiminta saavutti jo vuoden 2011 aikana sille asetetut päätavoitteet. Koulutukset onnistuivat määrällisesti, sisällöllisesti ja aikataulullisesti hyvin. Puhujapankin rekisteriin saatiin kootuksi yli 50 kokemuspuhujaa. Käsikynkkä sai runsaasti puhujatilauksia erilaisiin tilaisuuksiin. Projektin saama suosio täydensi hyvin Me Itsen ydintehtävää. Kehitysvammaiset ihmiset itse saivat aiempaa enemmän ääntään kuuluville. Kokemuspuhujat esittivät innokkaasti omia mielipiteitään heitä koskevissa asioissa. Käsikynkkä-projektiin osallistuneet jäsenet olivat halukkaita vaikuttamaan ja osallistumaan heidän asemaansa liittyviin päätöksiin.

Toimintakatsaus 2012 Me Itse ry

Toimintakatsaus 2012 Me Itse ry Toimintakatsaus 2012 Me Itse ry Me Itse on kehitysvammaisten henkilöiden valtakunnallinen yhdistys. Se on liike itsenäisen elämän puolesta. Yhdistyksen tehtävänä on edistää vammaisten kansalaisten osallisuutta

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS 2013

TOIMINTAKATSAUS 2013 TOIMINTAKATSAUS 2013 Me Itse ry 1 Me Itse ry Me Itse on kehitysvammaisten henkilöiden valtakunnallinen yhdistys. Se on liike itsenäisen elämän puolesta. Yhdistyksen tehtävänä on edistää vammaisten kansalaisten

Lisätiedot

Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa!

Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa! Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa! Me Itse ry on kehitysvammaisten ihmisten oma kansalaisjärjestö. Rahoittajamme on STEA = Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Me Itse ry on valtakunnallinen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin osana

Lisätiedot

Me Itse ry. Tule mukaan toimintaan!

Me Itse ry. Tule mukaan toimintaan! Me Itse ry Tule mukaan toimintaan! Haluamme kaikille yhteis Me Itse -yhdistyksessä kehitysvammaiset ihmiset voivat toimia yhdessä. Saamme toisiltamme tietoa, tukea ja rohkeutta niin, että voimme itse vaikuttaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Meikäläiset. Me Itse ry. Me Itse ry:n jäsentiedote Tervetuloa Me Itse -päiville Seinäjoelle, lue ohjeet! Liike itsenäisen elämän puolesta

Meikäläiset. Me Itse ry. Me Itse ry:n jäsentiedote Tervetuloa Me Itse -päiville Seinäjoelle, lue ohjeet! Liike itsenäisen elämän puolesta Meikäläiset Me Itse ry:n jäsentiedote 1. 2017 Kuvaaja Jari Luomanen Tervetuloa Me Itse -päiville Seinäjoelle, lue ohjeet! Me Itse ry Liike itsenäisen elämän puolesta SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ TUKEE

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3/2009. Me Itse ry

JÄSENTIEDOTE 3/2009. Me Itse ry JÄSENTIEDOTE 3/2009 Me Itse ry Hyvät jäsenet! Tämä on ylimääräinen Jäsenkirje, joka tulee sen takia, että saamme teille kiireellisiä tietoja. Kuten on aikaisemmin sovittu, seuraava Jäsenkirje tulee loka-marraskuun

Lisätiedot

Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 2 / 2013

Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 2 / 2013 Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 2 / 2013 Ministeri Krista Kiuru otti syyskuussa vastaan päättäjille kirjoitetut viestit. Kuva Kaisa Kaatra / Selkokeskus Raha-automaattiyhdistys tukee toimintaamme

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Itsenäinen elämä ja asuminen Kuva: Jan Piilman Me Itsen jäseniä kokoontui Helsinkiin mielenosoitukseen syksyllä 2016. Kannanoton aiheena oli asumisen kilpailuttamisen vastustaminen.

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2017 Selkeä esityslista lista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto. 50 vuotta työtä kehitysvammaisten henkilöiden ihmis- ja perusoikeuksien ja perheiden hyväksi

Kehitysvammaisten Tukiliitto. 50 vuotta työtä kehitysvammaisten henkilöiden ihmis- ja perusoikeuksien ja perheiden hyväksi Kehitysvammaisten Tukiliitto 50 vuotta työtä kehitysvammaisten henkilöiden ihmis- ja perusoikeuksien ja perheiden hyväksi Tukiliitto on kansalaisjärjestö Yhteiskuntaa pyörittää neljä sektoria: Julkinen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka

SÄÄNNÖT. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry. Nimi ja kotipaikka SÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän opiskelijayhdistys ry ja sitä kutsutaan näissä säännöissä yhdistykseksi.

Lisätiedot

sunnuntai kello 9 noin kello 14 Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere

sunnuntai kello 9 noin kello 14 Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere Me Itse ry Vuosikokous 2018 Aika sunnuntai 18.3.2018 kello 9 noin kello 14 Paikka Tampereen yliopisto Väinö Linna-sali Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere Esityslista Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Loppuraportti 2012. Käsikynkkä-projekti 2010 2012 Me Itse ry. Selkokielinen raportti projektista

Loppuraportti 2012. Käsikynkkä-projekti 2010 2012 Me Itse ry. Selkokielinen raportti projektista Loppuraportti 2012 Käsikynkkä-projekti 2010 2012 Me Itse ry Selkokielinen raportti projektista Sirkka Nikulainen, projektityöntekijä Tuula Puranen, selkokielen asiantuntija Sisällys 1 Aluksi 2 Me Itse

Lisätiedot

Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet. KVTL Kevät 2011

Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet. KVTL Kevät 2011 Teemallinen yhteistyötilaisuus - toteutusperiaatteet KVTL Kevät 2011 Lähtökohta 1/2 Tilaisuus voi olla ennakoiva Halutaan tietää ja keskustella asioista miten kehitysvammaisten / vammaisten ja heidän perheidensä

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Olemme valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka perustehtävä on edistää kehitysvammaisen ihmisen ja hänen perheensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua - hyvää

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5.

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5. TOIMINTAKERTOMUS 2009-10 Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano 3. Kokoukset 4. Työryhmät 5. Lausunnot 6. Viestintä ja markkinointi 7. Retket, koulutukset ja virkistäytyminen

Lisätiedot

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17

VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 3/2010 27.10.2010 Asiat VAMN 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 VAMN 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 16 VAMN 17 SUOMEN VAMMAISPOLIITTINEN OHJELMA 2010-2015 17 VAMN 18 PALAUTE SEUTUKUNNAN

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Meikäläiset. Me Itse ry:n jäsentiedote 1. 2015

Meikäläiset. Me Itse ry:n jäsentiedote 1. 2015 Meikäläiset Me Itse ry:n jäsentiedote 1. 2015 Yhdistys järjesti huhtikuussa koulutuspäivän, johon osallistui Me Itse ry:n johtoryhmän lisäksi satakuntalaisia Me Itse -aktiiveja ja Tampereen Hämppejä. Kuvassa

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2018 Selkeä esityslista Esityslista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 102 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 14.3.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 104 2 KOKOUKSEN AVAUS... 104 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA RAISION KAUPUNGIN VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2020 Raision vammaisneuvosto 26.9.2018 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2018-2020 Sisällys VUOSILLE 2018-2020... 0 YLEISTÄ...

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014

VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014 VUOSIKERTOMUS TOIMINTAKAUDELTA 01.11.2013 31.10.2014 Yhdistys on saavuttanut tunnustetun aseman Ylläksen alueen vaikuttajana. Yhdistyksen jäsenmäärä on noussut tasaisesti ja on nyt 226. 1. Jäsentapaamiset

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 101 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 7.3.2016 Klo 16.30 PAIKKA Narvan monari KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 103 2 KOKOUKSEN AVAUS... 103 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI Pohjois-Savon terveydenhoitajayhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 VUOSI 2015 OLI YHDISTYKSEN 76. TOIMINTAVUOSI YHDISTYKSEN HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT HALLITUS Puheenjohtaja Fatima Moursad (Maaninka),

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Me Itse ry. Meikäläiset. Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014. Liike itsenäisen elämän puolesta

Me Itse ry. Meikäläiset. Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014. Liike itsenäisen elämän puolesta Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014 Kuva Laura Kotila Yhdistyksen puheenjohtaja Olavi Hietaharju vuosikokouksessa 2014. Vierellä avustava puhetulkki. Me Itse ry Liike itsenäisen elämän puolesta

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2018

Yhdistysluettelo 2018 Yhdistysluettelo 2018 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2018 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 38 1 ANJALANKOSKEN KVT RY 117

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto. Osallisuutta ja suvaitsevaisuutta

Kehitysvammaliitto. Osallisuutta ja suvaitsevaisuutta Kehitysvammaliitto Osallisuutta ja suvaitsevaisuutta Me Kehitysvammaliitossa uskomme, että hyvä elämä kuuluu kaikille. Toimimme sen puolesta, että kehitysvammaiset ja muut oppimisessa, ymmärtämisessä ja

Lisätiedot

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY

SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Sivu 2 / 5 YLEISKATSAUS SF-Caravan Saimaan Seutu ry on perustettu 13.6.1970 ja se kuuluu jäsenjärjestönä SF-Caravan ry:een, joka on 17.5.1964 perustettu

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Ylä-Savon Veteraaniopettajatoiminta

Ylä-Savon Veteraaniopettajatoiminta Ylä-Savon Veteraaniopettajatoiminta Toiminta alkoi 25. 3. 1997. Jo perustamistilaisuudessa yhdistyksen nimestä keskusteltaessa tuli esille se, että perustettava yhdistys aloittaisi toimintansa alueellisena

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä 1. Yleistä Jyväskylän nuorisovaltuusto on vuonna 2009 perustettu 13 20 vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamis- ja kuulemiskanava. Se pyrkii parantamaan nuorten kuulemista ja osallistumista päätöksentekoon

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

Sami Helteen ja Kari Aallon kansalaisaloite kehitysvammaisten palvelujen kilpailuttamisen lopettamiseksi Suomessa.

Sami Helteen ja Kari Aallon kansalaisaloite kehitysvammaisten palvelujen kilpailuttamisen lopettamiseksi Suomessa. 14.10.2013 Tiedote Ei kilpailutukselle Kyllä Ihmisoikeuksille! Ihminen ei ole kauppatavaraa Sami Helteen ja Kari Aallon kansalaisaloite kehitysvammaisten palvelujen kilpailuttamisen lopettamiseksi Suomessa.

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Valtioneuvoston periaatepäätös. asumisen ohjelmasta 2010-2015

Valtioneuvoston periaatepäätös. asumisen ohjelmasta 2010-2015 Valtioneuvoston periaatepäätös kehitysvammaisten asumisen ohjelmasta 2010-2015 Raija Hynynen Ympäristöministeriö Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Tarvitaanko kehitysvammalaitoksia?

Lisätiedot

Odotan kovasti, milloin taas pääsen puhumaan.

Odotan kovasti, milloin taas pääsen puhumaan. Odotan kovasti, milloin taas pääsen puhumaan. Käsikynkkä projektin väliarviointi tammikuu 2012 Lea Vaitti Arviointi on näyttöön perustuvia päätelmiä kohteen arvosta. Tämän monitahoarvioinnin tehtävä on

Lisätiedot

AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI

AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI AIKUISSOSIAALITYÖN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ -ASIAKKAIDEN HYVINVOINTIA LISÄÄMÄSSÄ SEKÄ MOLEMPIIN SUUNTIIN TAPAHTUVAN TIEDONKULUN VAHVISTAMISEKSI 1. LÄHTÖKOHDAT Sosiaalityöntekijät kokivat osan asiakastilanteista

Lisätiedot

Kokemustoimintaverkosto 2016 Lauri Honkala, suunnittelija, Kokemustoimintaverkosto Kokemustoimintaverkostossa mukana 36 valtakunnallista sosiaali- ja terveysalan järjestöä 17 alueellista ohjausryhmää eri

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Tehdään yhdessä hyvä maailma!

Tehdään yhdessä hyvä maailma! Tehdään yhdessä hyvä maailma! Kehitysvammaisten Tukiliitto ry wwwtukiliittofi Tehdään yhdessä Jäsenenä saat tietoa ja vertaist Tavoitteemme ovat kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden sekä perus- ja ihmisoikeuksien

Lisätiedot

sunnuntai kello 9 noin kello 14 Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere

sunnuntai kello 9 noin kello 14 Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere Me Itse ry Vuosikokous 2017 Aika sunnuntai 19.3.2017 kello 9 noin kello 14 Paikka Tampereen yliopisto Väinö Linna-sali Pinninkatu 76 (sisäänkäynti), Kalevantie 5 Tampere Esityslista Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

KVPS:n tukiasunnot. RAY- rahoitteiset. Turku 23.4.2015 Pasi Hakala

KVPS:n tukiasunnot. RAY- rahoitteiset. Turku 23.4.2015 Pasi Hakala KVPS:n tukiasunnot RAY- rahoitteiset Turku 23.4.2015 Pasi Hakala Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Perustettu vuonna 1992 (Kehitysvammaisten Tukiliitto) Omaisjärjestötaustainen valtakunnallinen palvelujen

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2017

Yhdistysluettelo 2017 Yhdistysluettelo 2017 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2017 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 41 1 ALAVIESKAN KVT RY 41 1

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Tukiliiton toimintaan vaikuttavia muutoksia 1. Valtion ja kuntien talous kiristyy. Taloudellisuus

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 Yleistä Kulunut vuosi oli Saviniemen Asukasyhdistys ry:n 23. toimintavuosi. "Yhdistyksen tarkoituksena on edistää saviniemeläisten yhteisiä asumiseen liittyviä etuja, alueen viihtyvyyttä,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 11.5.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 11.5.2005 1(5) Aika 11.5.2005 Paikka Läsnä Poissa Asianajotoimisto Auhto Laitinen Tuominen Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen

Lisätiedot

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä TOIMINTAOHJE 2019-2020 HYVÄKSYTTY 15. 1. 2019 02 1. J Y T R Y n t a r k o i t u s j a r a k e n n e Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä JYTRY on maakunnan yhdistys-

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiain neuvottelukunnaksi Esitämme, että Kanta-Hämeeseen perustetaan osaksi maakunnan tulevia rakenteita Järjestöasiain

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasianneuvottelukunnaksi Keväällä 2018 tehdään esitys Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön rakenteeksi Huhtikuussa kootaan pohjaesitykseen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014 Materia ry

TOIMINTAKERTOMUS 2014 Materia ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 4.1 Näyttelyt, messut ja muut tapahtumat 4.2 Tiedotus 4.3 Yhteistyökumppanit

Lisätiedot

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 24.4.2010 klo 9.30-11.35 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Saimaa, Brahenkatu 1, Lappeenranta Läsnä Liitteen mukaan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016 Toimintakertomus 2016 Naivistien Ystävät ry Puh. 050 3132207 (pj.) c/o Naivistit Iittalassa Hollajantie 2 14500 Iittala www.naivistienystavat.fi naivistienystavat@gmail.com rek 14.5.2012. No: 207.968.

Lisätiedot

Digi haltuun!

Digi haltuun! Digi haltuun! 2017-2020 Susanna Saarvo ja Helmi Kallio Mistä on kyse ja miten menee? Järjestö 2.0 digihankkeiden tapaaminen 12.6.2018 Aspa-säätiö on vammaisjärjestöjen perustama valtakunnallinen asuntojen

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajiston työvaliokunta/paavilainen Sääntömuutosehdotus Edustajiston sääntöihin Versio 280215 Edustajiston syksyn kasvokkaistapaamisen pohjalta Suomen Nuorisovaltuustojen

Lisätiedot

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013 Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Paikka Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A Osallistujat Käsitellyt asiat: Laatikainen Sinikka Fordell

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

Samaa luuta ja nahkaa

Samaa luuta ja nahkaa Samaa luuta ja nahkaa Me Itse ry:n tavoite- ja toimintaohjelma 2013 2016 Luonnos 2. 12.1.2013 Sisällys 1. Ketä me olemme 1.1. Me Itse pähkinänkuoressa 1.2. Me Itse ry:n historia 2. Me Itse ry:n toiminnan

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Takana 20 vuotta toimintaa

Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry. Takana 20 vuotta toimintaa + Lounais-Suomen syömishäiriöperheet ry Takana 20 vuotta toimintaa + Miten kaikki alkoi? 1993 Syömishäiriöisten lasten vanhempien tukiyhdistys perustettiin Turussa 31.3.1993. Valtakunnallinen yhdistys,

Lisätiedot

Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla

Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla Kati Multanen, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja (Järjestösuunnittelija, Suomen Diabetesliitto ry) Kokemustoimintaverkostossa

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 1/5 SÄÄNNÖT 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toiminta alueena kokovaltakunnan alue. 2. TARKOITUS Yhdistys on käyttäjävetoinen SAP Finland Oy:sta

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. SAUNASEURA VASTAISKU RY 1(5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Saunaseura Vastaisku ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistys pyrkii edistämään yhteistyöverkoston

Lisätiedot

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS

VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 1/2017 27.2.2017 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2016 3 VANH 4 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi.

1. Hallituksen puheenjohtaja Petra Jormalainen avasi kokouksen klo. 13.00 ja toivotti läsnäolijat tervetulleiksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Marika Englund 15.2.2011 BARBET FINLAND RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS Aika ja paikka: 5.2.2011, Taiteentekijäntie 7, Helsinki Läsnä: Paula Horne (pj), Marika Englund (siht), Petra Jormalainen,

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

kaksi (2) puheenjohtajaa sihteereiksi kutsutaan Maritta Ekmark ja Anne Vuorenpää

kaksi (2) puheenjohtajaa sihteereiksi kutsutaan Maritta Ekmark ja Anne Vuorenpää 1 Kokouksen avaus Me Itsen puheenjohtaja Sakari Lehto avaa kokouksen. 2 Kokouksen järjestäytyminen Esitys: Valitaan kokoukselle kaksi (2) puheenjohtajaa sihteereiksi kutsutaan Maritta Ekmark ja Anne Vuorenpää

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006

aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006 aluksi oli HAJ projekti vuosina 2003-2006 sitten tuli assistentti.info Valtakunnallinen henkilökohtaisen avun verkostohanke, assistentti.info tuottaa TIETOA, TUKEA, NEUVONTAA, OPASTUSTA, KOULUTUSTA, ARVIOINTIA,

Lisätiedot

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia 1/5 KIT -uutiskirje 2/2014 Täysi tohina päällä Kehitysvammaiset ihmiset töihin (KIT) projektissa kevät on ollut touhua täynnä: Tutkimuksessa on kerätty aineistoa ja saatu ensimmäisiä tuloksia. Työvalmentajarengas

Lisätiedot