LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta AIKA klo 17:30-18:35 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Hellner Hans puheenjohtaja Tähtinen Keijo varapuheenjohtaja Stenvall Patrik Vainio Nils Hydén Pia Udd Ann-Lis Wilenius Yvonne Heiska-Könönen Susanna ( ) Lindell Armi Cedergren Gun-May Engård Benny Onnila Ulla MUUT Nevalainen Sofia nuorisovalt. edustaja Klawér Carola perusturvajohtaja Hirvonen Petri sihteeri Iivonen Jaana palvelupäällikkö Forsblom Lisbeth palvelupäällikkö Masar Christoffer hallintojohtaja ( 135 c) POISSA Nykänen Kim Isotalo Arja kaup.hall. puh.joht. Järvinen Anja kaup.hall. edustaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Hans Hellner KÄSITELLYT ASIAT Petri Hirvonen PÖYTÄKIRJAN Loviisassa TARKASTUS Nils Vainio PÖYTÄKIRJA YLEI- Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21 SESTI NÄHTÄVILLÄ Patrik Stenvall

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa Loviisa

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 128 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Päätös sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnan hankinta Ohjeet omaishoidon tuen toteuttamiseksi ja hoitopalkkioiden määrät Loviisassa lukien 133 Työryhmän asettaminen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laadintaa ja seurantaa varten vuosille Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasioita perusturvalautakunnalle tiedoksi Muut asiat 237

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus PL 128 Todettiin.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Pöytäkirjantarkastajat PL 129 Valitaan Nils Vainio ja Patrik Stenvall. Ehdotuksen mukainen.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Päätös sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista / /2011 PL Valmistelija: hallintosuunnittelija Paul Lindqvist, puh Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa laissa 734/29 ja asetuksessa 913/92. Lainsäädännöllä määrätyt maksut ovat enimmäismak suja, joita kunta ei voi ylittää. Kunta voi siten päät tää pe riä mak sut enin tään lain ja asetuksen enimmäismäärien mukaises ti, alen nettuina tai ettei nii tä pe ritä lainkaan. Maksut ovat samat siinäkin ta pauk ses sa, että kun ta järjestää palveluja ostopalveluna. Asiakasmaksujen, tulorajojen ja muiden euromäärien tarkistuksissa on käy tetty kansaneläkeindeksiä, sosiaali- ja terveystoimen hintaindeksiä tai yleis tä ansiotasoindeksiä siten kuin laissa ja asetuksessa on määrätty. Esimerkik si kansaneläkeindeksillä tarkistetut maksut kuten terveydenhuollon maksut voidaan korottaa 0,4 %. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen enimmäismääriin ja maksu kattoon on tulossa indeksitarkistus asia kas maksu asetuksen muu toksella sekä sosiaali- ja ter veysmi nis teriön päätök sellä. Maksukatto siihen sisältyvien palvelujen osalta nousee 636 euroon (on ollut 633 ). Palveluasumisen ja kotona annettavan hoidon tukipalveluiden maksuista ei ole erikseen säädetty laissa tai asetuksessa, joten kunta voi periä niistä päät tämänsä maksun, ei kuitenkaan enemmän kuin tuotantokustannukset. Päätöstä kotona annettavan palvelun maksuista tullaan myöhemmin täyden tämään kuntouttavalla kotikäynnillä. Liite 39. Esittelijä: vt. perusturvajohtaja Sten Frondén. Loviisan perusturvalautakunta hyväksyy sosiaali- ja terveydenhuollon asia kasmaksut liitteiden mukaisesti. Maksut ovat voimassa lukien toistaiseksi.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Ehdotuksen mukainen. PL 130 Valmistelija: taloussuunnittelija Annette Povenius, puh Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut tarkistetaan lain mukaan joka toinen vuosi kansaneläkeindeksin muutoksen mukaisesti. Vuosien asiakasmaksut astuivat voimaan Täten tehty päätös vuoden 2012 asiakasmaksuista pysyy muuttumattomana vuonna Liite 27. Esittelijä: perusturvajohtaja Carola Klawér. Loviisan perusturvalautakunta hyväksyy sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut vuodelle 2013 vuoden 2012 päätöksen perusteella. Ehdotuksen mukainen.

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnan hankinta PL 131 Valmistelijat: perusturvajohtaja Carola Klawér puh ja palvelupäällikkö Jaana Iivonen puh , hankinta-asiantuntija Johanna Heikel puh Loviisan kaupungin perusturvakeskus on pyytänyt tarjouksia mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnan järjestämisestä ajalle sekä mahdollisille opitiovuosille 1+1. Hankinnan kohteena on sosiaalihuoltolain 3. luvun 17 :n kohdassa tarkoitettu mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta. Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnalla tarkoitetaan psykiatrisen diagnoosin vuoksi pitkäaikaissairaaksi luokiteltavien mielenterveyskuntoutujien kodin ulkopuolella järjestettyä itsenäisessä elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa. Päivätoiminnan tavoitteena on että se suuntautuu yhteiskuntaan ja valmentaa asiakasta elämään yhteiskunnassa. Tarkoituksena on, että kuntoutuja voi käydä avoimessa kohtaamispaikassa rajoituksetta ja osallistua päivätoimintapaikassa järjestettyyn toimintaan. Päivätoiminta on tarkoitettu eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille (jatkossa asiakas). Päivätoimintaa tulee tarjota asiakkaille viitenä päivänä viikossa, myös kesällä. Päivätoiminta tukee kuntoutujan arjessa selviytymistä. Päivätoiminnan tavoitteena on tukea ja kuntouttaa asiakasta sekä ylläpitää ja mahdollisuuksien mukaan lisätä asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä sekä lisätä asiakkaan sosiaalisia taitoja. Hankinnan kohteena oleva mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta on klo välisenä aikana tapahtuvaa toimintaa. Toiminnassa tulee työskennellä kaksi alan koulutuksen saanutta työntekijää. Palvelu tulee tuottaa sekä suomeksi että ruotsiksi. Kansallinen hankintailmoitus on julkaistu Hilma-tietokannassa , sekä kaupungin kotisivuilla, josta on ollut linkki Hilma-tietokantaan. Saapuneisiin kysymyksiin vastattiin sähköpostitse tarjouspyynnössä kerrotulla tavalla. Tarjoukset tuli toimittaa Loviisan kaupungin perusturvakeskukseen suljetussa kirjekuoressa paperiversiona allekirjoitettuna klo mennessä. Tarjoukset avattiin klo viiden henkilön läsnä ollessa.

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tilaisuudesta laadittiin erillinen pöytäkirja. Avauspöytäkirja on liitteenä. Tarjoajan kelpoisuus ja tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus tarkistettiin klo pidetyssä kokouksessa, jossa olivat läsnä, perusturvajohtaja Carola Klawér, palvelupäällikkö Jaana Iivonen, taloussuunnittelija Annette Povenius, hankinta-asiantuntija Johanna Heikel sekä osan ajasta palvelupäällikkö/johtava lääkäri Tero Taipale. Määräaikaan mennessä oli saapunut 3 tarjousta: Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry. ASPA Palvelut Oy Sotek-säätiö Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön edellyttämät vähimmäisvaatimukset. Tarjousten valintaperusteena oli edullisin hinta. Halvimman päivähinnan tarjonnut sai 100 pistettä. Muiden tarjoajien pisteet laskettiin kaavalla: halvimman tarjouksen hinta / vertailtavan tarjouksen hinta x 100. Pisteet jakautuivat päivähinnan perusteella seuraavasti: Itä-Uuudenmaan sosiaalipsykiatrinen 370,20 euroa, 100 p yhdistys ry ASPA Palvelut Oy 483,30 euroa, 76,6 p Sotek-säätiö 567,00 euroa, 65,3 p Liite 28. Esittelijä: perusturvajohtaja Carola Klawér. Perusturvalautakunta päättää hyväksyä Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistys ry:n tarjouksen mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnan järjestämisestä ajalle Tarjouksen päivähinta on 370,20 euroa (alv 0%). Ehdotuksen mukainen.

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Ohjeet omaishoidon tuen toteuttamiseksi ja hoitopalkkioiden määrät Loviisassa lukien PL 132 Valmistelijat: vs. sosiaalityöstä vastaava Agneta Lindholm, puh ja senioripalveluiden palvelupäällikkö Lisbeth Forsblom, puh Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla. Omaishoidon tuella tarkoitetaan kokonaisuutta, joka muodostuu hoidettaville annettavista palveluista sekä omaishoitajalle maksettavasta hoitopalkkiosta, annettavasta vapaasta sekä omaishoitoa tukevista palveluista. Hoitopalkkiota maksetaan talousarviossa annetun määrärahan puitteissa eniten hoitajaa hoitotyöhön sitoville ja eniten hoitoa ja huolenpitoa tarvitseville. Uuden Loviisan kaupunginhallitus on päättänyt omaishoidontuen tukiluokista. Loviisan perusturvalautakunta on vahvistanut ohjeet omaishoidon tuen toteuttamisesta alkaen. Ohjeet omaishoidon tuen toteuttamiseksi tarkistetaan lukien, koska on otettu käyttöön uusia tukitoimenpiteitä, mm. sijaisomahoitajajärjestelmä. Omaishoidon tuesta annetun lain (937/2005) 6 :n mukaan hoitopalkkioita tarkistetaan kalenterivuosittain työntekijäin eläkelain (395/2006) 96 :ssä tarkoitetulla palkkakertoimella. Hoitopalkkion määrän tarkistus tehdään lukien myös sellaisiin hoitopalkkioihin, jotka on sovittu palkkion vähimmäismäärää suuremmiksi ja jotka perustuvat ennen tarkistusajankohtaa voimassa olleeseen omaishoitosopimukseen. Liite 29 a-b. Esittelijä: perusturvajohtaja Carola Klawér. Perusturvalautakunta hyväksyy ohjeet omaishoidon tuen toteuttamiseksi ja omaishoidon tuen hoitopalkkioiden määrät vuodelle 2013 liitteen mukaisesti. Ehdotuksen mukainen.

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Työryhmän asettaminen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laadintaa ja seurantaa varten vuosille PL 133 Valmistelija: palvelupäällikkö Jaana Iivonen, puh Lastensuojelulain 12 :n mukaan kunnan tai useamman kunnan yhdessä on laadittava lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi kunnan tai kuntien toimintaa koskeva suunnitelma, joka hyväksytään kunkin kunnan valtuustossa ja tarkistetaan vähintään kerran neljässä vuodessa osana kunnan toiminta-ja taloussuunnittelua. Suunnitelman tulee sisältää mm. tiedot lasten ja nuorten kasvuoloista sekä hyvinvoinnin tilasta, lasten ja nuorten hyvinvointia edistävistä sekä ongelmia ehkäisevistä toimista ja palveluista sekä lastensuojelun tarpeesta kunnassa ja lastensuojeluun varattavista voimavaroista. Lisäksi suunnitelman tulee sisältää tiedot yhteistyön järjestämisestä eri viranomaisten sekä lapsille ja nuorille palveluja tuottavien yhteisöjen ja laitosten välillä. Suunnitelma on laadittava koko kuntaa koskevana eikä se koske pelkästään sosiaalitoimea. Etenkin ehkäisevän lastensuojelun tavoitteet ja painopistealueet tulee kuvata suunnitelmassa siten, että lapset ja nuoret saisivat tarvitsemansa tuen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa normaalipalvelujen kautta. Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan yhteinen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille on hyväksytty kaupunginvaltuustossa. Suunnitelman laati poikkihallinnollinen työryhmä, jonka järjestelytoimikunta valitsi. Työryhmä on jatkanut suunnitelman seurantaryhmänä vuoden 2012 loppuun saakka. Kaupunginvaltuuston päätöksessä seurantaryhmälle annettiin tehtäväksi valmistella strategisia tavoitteita lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi kaudelle Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman tarkistus on meneillään siten, että se sisältäisi strategiset tavoitteet ja painopistealueet lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja nivoutuisi nykyistä paremmin Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan strategioihin sekä olisi osana Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan hyvinvointisuunnitelmaa. Suunnitelman uudistamisen laajuudesta johtuen sitä ei ole ollut mahdollista saada valmiiksi vuoden 2012 loppuun mennessä, jolloin nykyisen seurantaryhmän määräaika umpeutuu. Perusturvalautakunta asettaa kaudelle työryhmän

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laadintaa ja seurantaa varten ja nimeää siihen perusturvakeskuksesta seuraavat henkilöt: palvelupäällikkö Jaana Iivonen, joka kutsuu ryhmän koolle sekä palveluvastaava Mareena Forsström ja sosiaalityöntekijä Maria Rosvall. Perusturvalautakunta pyytää sivistyslautakuntaa nimeämään työryhmään et edustamaan päivähoitoa, koulua ja nuorisotoimea. Lapinjärven kuntaa pyydetään nimeämään et edustamaan perusturvaa, sekä koulu-ja nuorisotoimea. Lisäksi pyydetään nuorisovaltuustoa ja seurakuntaa nimeämään kukin yhden edustajansa työryhmään. Ehdotuksen mukainen.

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Viranhaltijapäätökset PL 134 Valmistelija ja esittelijä: perusturvajohtaja Carola Klawér, puh Seuraaavat viranhaltijat ovat lähettäneet päätösluettelonsa perusturvalautakunnalle tiedoksi: - perusturvajohtaja, 50/ senioripalveluiden palvelupäällikkö, 1 Perusturvalautakunta merkitsee päätökset tiedoksi ja ilmoittaa viranhaltijoille, ettei se kuntalain 51 :n nojalla käytä otto-oikeuttaan. Merkittiin.

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Ilmoitusasioita perusturvalautakunnalle tiedoksi PL 135 a) Porvoon kaupunginterveydensuojelujaoston päätös : Terveydensuojelun laatukatselmus. b) Etelä-Suomen aluehallintovirastolle on lähetetty lausunto: Terveydenedistämisaktiivisuus perusterveydenhuollossa 2012 tiedonkeruu ja asetuksen 338/2011 valvonta. c) Lausunto markkinaoikeudelle, Christoffer Masar tiedottaa. Ilmoitusasiat merkitään tiedoksi. Merkittiin.

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Perusturvalautakunta Muut asiat PL 136 Ei muita asioita.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 65 Perusturvalautakunta AIKA 18.05.2017 klo 17:30-20:00 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Udd Ann-Lis Isotalo Jaakko

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 74

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 74 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 74 Perusturvalautakunta AIKA 26.05.2015 klo 17:30-19:35 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2014 142 Perusturvalautakunta AIKA 19.08.2014 klo 17:30-18:34 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Perusturvalautakunta AIKA 21.01.2016 klo 17:30-19:00 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. Wilenius Yvonne Lindell Armi jäsen ( 71-74)

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. Wilenius Yvonne Lindell Armi jäsen ( 71-74) LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2012 117 Perusturvalautakunta AIKA 19.06.2012 klo 17:30-18:03 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Hellner Hans puheenjohtaja Stenvall Patrik Vainio Nils

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 120

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 120 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013 120 Perusturvalautakunta AIKA 21.05.2013 klo 17:30-19:23 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2011 152. Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2011 152. Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2011 152 Perusturvalautakunta AIKA 18.10.2011 klo 17:30-18:35 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Hellner Hans puheenjohtaja Tähtinen Keijo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2013 258 Perusturvalautakunta AIKA 17.12.2013 klo 17:30-19:02 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 55 HINTATARJOUSPYYNTÖ HONKAHOVIN LÄÄKÄRIPALVELUISTA VUODELLE 2015 (LIITTEET) 2

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 55 HINTATARJOUSPYYNTÖ HONKAHOVIN LÄÄKÄRIPALVELUISTA VUODELLE 2015 (LIITTEET) 2 PERUSTURVAJAOSTO ESITYSLISTA 9/2014 Kokousaika 9.12.2014 klo 16.30 Kokouspaikka, Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2014 221

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2014 221 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2014 221 Perusturvalautakunta AIKA 16.12.2014 klo 17:30-19:07 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Perusturvalautakunta AIKA 12.01.2017 klo 17:30-18:27 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynaktu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ MUUT Isotalo Arja kaup.hall. edustaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ MUUT Isotalo Arja kaup.hall. edustaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Perusturvalautakunta AIKA 14.03.2019 klo 17:30-18:37 PAIKKA Perusturvakeskus, Öhmaninkatu 4, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Lindell Armi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2012 203. LÄSNÄ Tähtinen Keijo varapuheenjohtaja Stenvall Patrik. MUUT Klawér Carola perusturvajohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2012 203. LÄSNÄ Tähtinen Keijo varapuheenjohtaja Stenvall Patrik. MUUT Klawér Carola perusturvajohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2012 203 Perusturvalautakunta AIKA 20.11.2012 klo 17:35-19:10 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Tähtinen Keijo varapuheenjohtaja Stenvall Patrik Udd

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2015 62 Perusturvalautakunta AIKA 21.04.2015 klo 17:30-19:57 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Kumppanuustalo Kulma, Sibeliuksenkatu 3, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Kumppanuustalo Kulma, Sibeliuksenkatu 3, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 86 Perusturvalautakunta AIKA 16.06.2015 klo 17:30-19:25 PAIKKA Kumppanuustalo Kulma, Sibeliuksenkatu 3, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Perusturvalautakunta AIKA 21.01.2014 klo 17:30-19:05 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Grundström Ben Udd Ann-Lis

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 14 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 14.03.2013 klo 17:30-21:05 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Karvonen

Lisätiedot

Hankintapäätös, perusterveydenhuollon puheterapiapalveluiden puitejärjestelyn hankinnasta Loviisan kaupungille

Hankintapäätös, perusterveydenhuollon puheterapiapalveluiden puitejärjestelyn hankinnasta Loviisan kaupungille Perusturvalautakunta 3 12.01.2017 Hankintapäätös, perusterveydenhuollon puheterapiapalveluiden puitejärjestelyn hankinnasta Loviisan kaupungille 500/02.08.00/2016 PL 3 Valmistelijat: palvelupäällikkö,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2013 168

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2013 168 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2013 168 Perusturvalautakunta AIKA 20.08.2013 klo 17:38-19:20 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 64 Perusturvalautakunta AIKA 19.05.2016 klo 17:30-19:14 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Loviisan kaupungin päihde- ja/tai mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden puitejärjestely

Loviisan kaupungin päihde- ja/tai mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden puitejärjestely Perusturvalautakunta 60 17.06.2014 Loviisan kaupungin päihde- ja/tai mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden puitejärjestely 558/02.08.00/2013 PL 60 Hankintapäätös päihde- ja/tai mielenterveyskuntoutujien

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 185

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 185 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2012 185 Perusturvalautakunta AIKA 16.10.2012 klo 17:30-18:45 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Hellner Hans puheenjohtaja Tähtinen Keijo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Perusturvalautakunta AIKA 20.01.2015 klo 17:30-19:51 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Grundström Ben jäsen Udd

Lisätiedot

ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU

ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU Perusturvalautakunta ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 15.12.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 136. Aspholm-Backman Carola Isotalo Jaakko jäsen ( 75-81) Wilenius Yvonne. MUUT Heikkilä Pekka kaup.hall.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 136. Aspholm-Backman Carola Isotalo Jaakko jäsen ( 75-81) Wilenius Yvonne. MUUT Heikkilä Pekka kaup.hall. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 136 Perusturvalautakunta AIKA 15.09.2015 klo 17:35-19:25 PAIKKA Keskus, Eteläharju 2, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja Udd

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 137. Grundström Ben Udd Ann-Lis jäsen ( 72-81)

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 137. Grundström Ben Udd Ann-Lis jäsen ( 72-81) LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 137 Perusturvalautakunta AIKA 18.06.2013 klo 17:37-20:15 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Omaishoidontuen toimintaohje, kriteerit ja palkkiot 1.1.2011

Omaishoidontuen toimintaohje, kriteerit ja palkkiot 1.1.2011 Li 2 Ikla 15.12.2010 3 Omaishoidontuen toimintaohje, kriteerit ja palkkiot 1.1.2011 Yleiset perusteet Omaishoidon tuella tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön kotona tapahtuvaa säännöllisen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ MUUT Isotalo Arja kaup.hall. edustaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ MUUT Isotalo Arja kaup.hall. edustaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Perusturvalautakunta AIKA 14.03.2019 klo 17:30-18:37 PAIKKA Perusturvakeskus, Öhmaninkatu 4, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Lindell Armi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 147

Espoon kaupunki Pöytäkirja 147 14.12.2016 Sivu 1 / 1 4020/2016 00.01.01 147 Omaishoidon tuen toimintaohjeen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Päivi Vilkki, puh. 050 544 6737 Anu Autio, puh. 043 825 9890 Hannele Vepsäläinen, puh.

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.12.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 65 25.08.2015

Perusturvalautakunta 65 25.08.2015 Perusturvalautakunta 65 25.08.2015 Hankintapäätös, puitejärjestely Loviisan kaupungin lastensuojelun sijaishuollon palveluiden hankinta, osatarjouspyyntö 1 - Lastensuojelun sijaishuollon luvanvarainen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 AIKA 03.07.2014 klo 18:04-18:27 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja Jokela-Ylipiha

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 197

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 197 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 197 Perusturvalautakunta AIKA 16.12.2015 klo 17:30-19:25 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Maaseutulautakunta AIKA 26.02.2014 klo 18:30-20:30 PAIKKA Maaseutuyksikkö, Bäckasinkuja 1A, Liljendal LÄSNÄ Björklöf Johan puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina Lindell

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/2013 405 Kaupunginhallitus AIKA 22.10.2013 klo 08:37-16:43 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

OMAISHOIDON TUKI. Muutokset mahdollisia

OMAISHOIDON TUKI. Muutokset mahdollisia OMAISHOIDON TUKI 2019 Muutokset mahdollisia Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun läheisen henkilön toimesta.

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Ikäihmisten omaishoidon myöntämisperusteet 196/ /2017. Yhall

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Ikäihmisten omaishoidon myöntämisperusteet 196/ /2017. Yhall Yhtymähallitus 62 28.03.2017 Yhtymähallitus 91 02.05.2017 Ikäihmisten omaishoidon myöntämisperusteet 196/05.12.00/2017 Yhall 28.03.2017 62 Omaishoito perustuu lakiin omaishoidon tuesta 2.12.2005/937 ja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 182 Perusturvalautakunta AIKA 08.12.2016 klo 17:30-18:37 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 49 Perusturvalautakunta AIKA 21.04.2016 klo 17:30-19:29 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014. 27.11.2014 klo 17.00 19.25

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014. 27.11.2014 klo 17.00 19.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 27.11.2014 klo 17.00 19.25 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 34. Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. MUUT Frondén Sten vt. perusturvajohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 34. Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. MUUT Frondén Sten vt. perusturvajohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2011 34 Vammaisneuvosto AIKA 24.11.2011 klo 15:00-16:20 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja Laakso Jyrki jäsen Brand Pirkko

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa:

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Lasten ja nuorten palvelut, peruspalvelut Palveluvastaava sosiaalihuoltolain (1301/2014) 19. :n mukaisesta lapsiperheiden

Lisätiedot

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen Kaupunginhallitus 506 07.12.2016 Kaupunginvaltuusto 116 12.12.2016 Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset 1.1.2017 alkaen 40/01/010/2015 KH 506 Selostus: Savonlinnan kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Kiteen kaupunki Omaishoidontuen myöntämisperusteet

Kiteen kaupunki Omaishoidontuen myöntämisperusteet Kiteen kaupunki Omaishoidontuen myöntämisperusteet Perusturvalautakunta 17.12.2013 165 1 Omaishoidon tuki Omaishoidon tuki perustuu omaishoidon tuesta annettuun lakiin (937/2005) ja siihen tehtyihin muutoksiin

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 16 Tarkastuslautakunta AIKA 14.02.2017 klo 18:20-21:30 PAIKKA Raatihuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Melamies Päivi varapuheenjohtaja Schauman Berndt-Gustaf

Lisätiedot

Sosiaalilautakunta 5.5.2015 27 NURMEKSEN KAUPUNKI. Omaishoidon tuen ohje

Sosiaalilautakunta 5.5.2015 27 NURMEKSEN KAUPUNKI. Omaishoidon tuen ohje Sosiaalilautakunta 5.5.2015 27 NURMEKSEN KAUPUNKI Omaishoidon tuen ohje SISÄLLYS 1. Yleistä... 1 2. Omaishoidon tuen myöntäminen... 1 2.1. Tuen hakeminen... 1 2.2. Tuen myöntämisedellytykset... 1 3. Hoitopalkkio...

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. MUUT Isotalo Arja kaup.hall. puh.joht.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. MUUT Isotalo Arja kaup.hall. puh.joht. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2012 153 Perusturvalautakunta AIKA 18.09.2012 klo 17:40-19:50 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Hellner Hans puheenjohtaja Tähtinen Keijo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

OMAISHOIDON TUKI PELKOSENNIEMEN KUNNASSA

OMAISHOIDON TUKI PELKOSENNIEMEN KUNNASSA OMAISHOIDON TUKI PELKOSENNIEMEN KUNNASSA Päivitetty 27.1.2015 1. LAINSÄÄDÄNTÖ Omaishoidon tuki perustuu lakiin omaishoidon tuesta (2.12.2005/937 ja 950/2006). Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. Hydén Pia jäsen ( 60-68) Aspholm-Backman Carola

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. Hydén Pia jäsen ( 60-68) Aspholm-Backman Carola LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2014 115 Perusturvalautakunta AIKA 17.06.2014 klo 17:30-19:40 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 233. Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. MUUT Liljestrand Tom kaup.hall. puh.joht.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 233. Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa. MUUT Liljestrand Tom kaup.hall. puh.joht. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 233 Perusturvalautakunta AIKA 19.11.2013 klo 17:30-19:27 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 40 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 16.06.2015 klo 17:00-19:32 PAIKKA Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.5.2012 klo 17.30 18.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Haveri

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 33 17.03.2016. Omaishoidontuen myöntämisperusteet 1.4.2016 alkaen 649/05.12.00/2013. Perusturvalautakunta 17.03.

Perusturvalautakunta 33 17.03.2016. Omaishoidontuen myöntämisperusteet 1.4.2016 alkaen 649/05.12.00/2013. Perusturvalautakunta 17.03. Perusturvalautakunta 33 17.03.2016 Omaishoidontuen myöntämisperusteet 1.4.2016 alkaen 649/05.12.00/2013 Perusturvalautakunta 17.03.2016 33 Yleistä omaishoidontuesta Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 11.05.2010 klo 17.30 18.05

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 11.05.2010 klo 17.30 18.05 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.05.2010 klo 17.30 18.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21 Vanhusneuvosto 10.09.2014 AIKA 14:00-15:30 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 23 18 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Omaishoidon tuen toimintaohje Sote- johtoryhmä Liisa Niiranen

Omaishoidon tuen toimintaohje Sote- johtoryhmä Liisa Niiranen Omaishoidon tuen toimintaohje Sote- johtoryhmä 24.5.2017 Liisa Niiranen 21.9.2017 1 Toiminta-ohjeen valmistelu Kysely kunnille omaishoidon tuen nykytilanteesta. Kaikille kunnille lähetetty kutsu osallistua

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 17.03.2015 klo 17.00 17.40 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

Hakemus saapunut pvm. Käsittelijä Päätös pvm.

Hakemus saapunut pvm. Käsittelijä Päätös pvm. Kainuun maakunta kuntayhtymä Omaishoidontukihakemus Sosiaali- ja terveystoimiala O Kehitysvammaisen hoitoon Perhepalvelut O Vaikeavammaisen hoitoon Vanhuspalvelut O Vanhuksen hoitoon yli 65 v. Organisaatio

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot

Omaishoidon tuen myöntämisen perusteet Akaan ja Urjalan yhteistoimintaaluella

Omaishoidon tuen myöntämisen perusteet Akaan ja Urjalan yhteistoimintaaluella Akaan kaupunki Perusturvatoimi Vanhus- ja vammaistyön tehtäväalue Omaishoidon tuen myöntämisen perusteet Akaan ja Urjalan yhteistoimintaaluella 1. Tuen tarkoitus ja sisältö Omaishoidon tuki perustuu lakiin

Lisätiedot

Omaishoidon tuen yleiset myöntämisedellytykset omaishoitolain 937/2005 mukaan

Omaishoidon tuen yleiset myöntämisedellytykset omaishoitolain 937/2005 mukaan OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.1.2015 Mitä omaishoidon tuki on? Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu, jonka järjestämisestä kunnan tulee huolehtia määrärahojensa puitteissa. Omaishoidon

Lisätiedot

Kunnanviraston kokoushuone

Kunnanviraston kokoushuone ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2012 Sivistyslautakunta 07.08.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 07.08.2012 klo 18.00 19.10 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2015 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Perusturvalautakunta 15.12.2015 AIKA 15.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Kunnanvirasto, johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 86 Kokouksen laillisuus 3 87 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 57 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 19.12.2013 klo 17:00-20:03 PAIKKA Tekninen keskus, 3.kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

MUSTIJOEN PERUSTURVA Mäntsälä - Pornainen OMAISHOIDONTUEN MÄÄRITTELY

MUSTIJOEN PERUSTURVA Mäntsälä - Pornainen OMAISHOIDONTUEN MÄÄRITTELY OMAISHOIDONTUEN MÄÄRITTELY Omaishoidontuella tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidetavalle läheisen henkilön avulla.

Lisätiedot

Paletti palveluja erityistä tukea tarvitseville Lasten palvelut (alle 18v) Palveluohjaaja Tarja Kaskiluoto 18.3.2011

Paletti palveluja erityistä tukea tarvitseville Lasten palvelut (alle 18v) Palveluohjaaja Tarja Kaskiluoto 18.3.2011 Paletti palveluja erityistä tukea tarvitseville Lasten palvelut (alle 18v) Palveluohjaaja Tarja Kaskiluoto 18.3.2011 Omaishoidon tuki Laki omaishoidon tuesta (2.12.2005/937) lakisääteinen sosiaalipalvelu,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Ilomantsin kunnan lapsiasiaintyöryhmän perustaminen vuosille 2013-2016

Ilomantsin kunnan lapsiasiaintyöryhmän perustaminen vuosille 2013-2016 Kunnanhallitus 113 15.04.2013 Perusturvalautakunta 58 16.05.2013 Kunnanhallitus 170 19.08.2013 Kunnanhallitus 34 02.02.2015 Ilomantsin kunnan lapsiasiaintyöryhmän perustaminen vuosille 2013-2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.08.2014 klo 17.00 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja

Mäntyharju Pöytäkirja Mäntyharju Pöytäkirja 11/2016 1 (11) Aika 14.12.2016, klo 16:46-18:37 Paikka Kunnantalon kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 68 Pöytäkirjan tarkastus 69 Talousseuranta

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Kunnanhallitus 85 23.03.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Siv.ltk 29 Osastopäällikön ehdotus:

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 09.09.2010 klo 17.30 19.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 22 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 20.04.2017 klo 17:00-19:14 PAIKKA Tekninen keskus, 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

Omaishoidon tuki 1.1.2009 alkaen Valmistelija; osastopäällikkö Hilkka Lahti puh. (06) 828 9653 tai 044-780 9653

Omaishoidon tuki 1.1.2009 alkaen Valmistelija; osastopäällikkö Hilkka Lahti puh. (06) 828 9653 tai 044-780 9653 Omaishoidon tuki 1.1.2009 alkaen Valmistelija; osastopäällikkö Hilkka Lahti puh. (06) 828 9653 tai 044-780 9653 Laki omaishoidon tuesta tuli voimaan 1.1.2006 lukien. Tulevan kuntaliitoksen johdosta omaishoidon

Lisätiedot

Kansallinen omaishoidon kehittämisohjelma Työryhmän loppuraportti

Kansallinen omaishoidon kehittämisohjelma Työryhmän loppuraportti Kansallinen omaishoidon kehittämisohjelma Työryhmän loppuraportti Anne-Mari Raassina Neuvotteleva virkamies STM Työryhmän toimeksianto laatia kansallinen omaishoidon kehittämisohjelma, johon sisältyvät

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNNAN OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMIS- JA MAKSUPERUSTEET 1.6.2012 ALKAEN

LAPINLAHDEN KUNNAN OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMIS- JA MAKSUPERUSTEET 1.6.2012 ALKAEN 1 LAPINLAHDEN KUNNAN OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMIS- JA MAKSUPERUSTEET 1.6.2012 ALKAEN (Laki omaishoidontuesta 2.12.2005/937) Omaishoidon tuen sisältö: Omaishoidon tuella tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 20.05.2014 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Haveri

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 83 Perusturvalautakunta AIKA 15.06.2017 klo 17:40-19:37 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Lindell Armi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Omaishoidon tuen myöntämis- ja maksuperusteet 1.3.2012 alkaen

Omaishoidon tuen myöntämis- ja maksuperusteet 1.3.2012 alkaen Omaishoidon tuen myöntämis- ja maksuperusteet 1.3.2012 alkaen Omaishoidon tuen tarkoitus ja sisältö Omaishoidon tuella on tarkoitus mahdollistaa asiakkaan kotona asuminen sitä tukevine perus- ja erityispalveluineen.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN OMAISHOIDON TUEN PALKKIOT JA MAKSUT

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN OMAISHOIDON TUEN PALKKIOT JA MAKSUT JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN OMAISHOIDON TUEN PALKKIOT JA MAKSUT 1.1.2018 alkaen Sisällys OMAISHOIDON HOITOPALKKIOT... 3 1. HOITOPALKKIOLUOKKA... 3 2. HOITOPALKKIOLUOKKA... 3 3. HOITOPALKKIOLUOKKA...

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 44

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 44 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 44 Perusturvalautakunta AIKA 18.03.2014 klo 17:30-19:48 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014

15 Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys kaupungin- ja kunnanhallituksille toimintavuodelta 2014 Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (9) Aika 30.06.2015, klo 16:07-16:58 Paikka Villa Aurora, Tervaniementie 2 Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KUNTA Perusturvapalvelut. OMAISHOIDONTUEN SOVELTAMISOHJE lukien. 1. Lainsäädännöllinen perusta

HÄMEENKYRÖN KUNTA Perusturvapalvelut. OMAISHOIDONTUEN SOVELTAMISOHJE lukien. 1. Lainsäädännöllinen perusta HÄMEENKYRÖN KUNTA Perusturvapalvelut OMAISHOIDONTUEN SOVELTAMISOHJE 1.1.2017 lukien 1. Lainsäädännöllinen perusta Omaishoidontuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu, jonka järjestämisestä kunnan tulee huolehtia

Lisätiedot

Kansallinen omaishoidon kehittämisohjelma. Työryhmän väliraportti. STM:n raportteja ja muistioita 2013:10

Kansallinen omaishoidon kehittämisohjelma. Työryhmän väliraportti. STM:n raportteja ja muistioita 2013:10 Kansallinen omaishoidon kehittämisohjelma Työryhmän väliraportti. STM:n raportteja ja muistioita 2013:10 Omaishoidon nykytilanne Laki omaishoidon tuesta voimaan 1.1.2006 Omaishoidon tuki on hoidettavan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014. 01.10.2014 klo 17.00 18.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 01.10.2014 klo 17.00 18.00 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta Sataman ajankohtaiset asiat 5

Sisällysluettelo. 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta Sataman ajankohtaiset asiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 Satamalautakunta 09.04.2013 Sisällysluettelo Sivu 19 Satamaterminaalin ilmastoinnin ja lämmön talteenottojärjestelmän uusinta 3 20 Sataman ajankohtaiset asiat 5 Naantalin

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1. Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1. Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 Maaseutulautakunta AIKA 07.03.2012 klo 18:30-20:30 PAIKKA Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal LÄSNÄ Karlsson Mikael puheenjohtaja Hovi Tapani varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tuen yleiset myöntämisperusteet

Tuen yleiset myöntämisperusteet Yleistä Omaishoidontukea koskeva laki (937/2005) tuli voimaan 1.1.2006. Laki korvasi sosiaalihuoltolaissa olleet omaishoidontukea koskevat säännökset sekä asetuksen omaishoidontuesta. Samaan aikaan myös

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.2.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Omaishoitajien ensitietopäivä 20.5.2014

Omaishoitajien ensitietopäivä 20.5.2014 Omaishoitajien ensitietopäivä 20.5.2014 Omaishoidon tuki Sosiaalityöntekijä omaishoitoperheen tukena Sosiaalityöntekijä Marjaana Elsinen Seinäjoen keskussairaala Omaishoidon sanastoa omaishoito: vanhuksen,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.11.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 30.11.2016 klo 16.00 Puumilan juhla- ja taitotalossa

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 31.01.2017 klo 17:00-18:40 PAIKKA Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot