Liite 2.1 Zonta International Piiri 20 ry Toimintakertomus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Liite 2.1 Zonta International Piiri 20 ry Toimintakertomus"

Transkriptio

1 Liite 2.1 Zonta International Piiri 20 ry Toimintakertomus

2 1. SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä. 2. Piirin toiminnan teema. 3. Piirin tavoitteet. 4. Päätavoitteet täsmennettyinä. 4.1 Nizzan yleiskokouksen vahvistamien kansainvälisten palveluohjelmien toimeenpano 4.2 Zonta International Piiri 20 ry omalta osaltaan huolehtii, että olemme johtava naisten oikeuksien edistäjä. 4.3 Zonta International rakentaa kestävällä perustalla olevaa jäsenyyttä. 4.4 Hyvän hallinnon noudattaminen. 5 Talous.

3 2. ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 RY:n TOIMINTAKERTOMUS Yleistä Zonta International Piiri 20 ry (myöhemmin tässä tekstissä Piiri) on toiminut tilikaudella kansainvälisen järjestömme mission mukaisesti. Tyttöjen ja naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia osallistua kykyjensä mukaisesti poliittiseen, taloudelliseen vaikuttamiseen, hyödyntää koulutus- ja terveyspalveluja sekä edetä ammatillisessa asemassa on pidetty esillä kaikissa vaikuttamistoimissa ja palveluhankkeissa. Piirin tavoitteet noudattavat Zonta Internationalin missiota, visiota, päämääriä, arvoja ja strategiaa sekä Nizzan yleiskokouksen hyväksyttyjä kaksivuotiskauden ohjelmia. Toiminnassa on otettu huomioon myös Piirin strategia Piirin toiminnan teema Piiri on noudattanut toiminnassaan Zonta Internationalin teemaa Empowering Women through Service and Advocacy. Lähes kaikissa kerhoissa on tutustuttu Zonta International Nizzan yleiskokouksen päätöksiin jo syksyllä Piirihallitus ja sen toimikunnat sekä Piirin kerhot ovat toteuttaneet kansainvälistä teemaamme tekemällä tiiviisti työtä tavoitteittemme ja missiomme edistämiseksi. Kerhot ovat toimeenpanneet erityisen ansiokkaasti 16 aktivismin päivän kampanjan. Kerhojen järjestämistä tapahtumista on raportoitu kansainväliselle Advocacy- toimikunnalle ja kansainväliselle Service- toimikunnalle erikseen helmikuussa Kansainvälisen teeman puitteissa on annettu kaksi julkilausumaa. Kumpaakin julkilausumaa on lainattu sekä Viron että Suomen eduskunnissa julkisissa puheenvuoroissa. 3. Piirin Tavoitteet Piiri on edistänyt aktiivisesti naisten ja tyttöjen oikeuksia. Vaikuttamistyötä on tehty samanmielisten organisaatioiden kanssa erityisesti naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi ja naisten palkkatasa-arvon toteuttamiseksi. Piiri on kannustanut toimikuntia, alueita ja kerhoja koordinoimaan palvelutoimintaa ja vaikuttamista tulosten tehostamiseksi. Kaikissa toimissa on pidetty näkyvillä järjestömme mis- siota, kestävää kehitystä ja pitkän aikavälin vaikutuksia. YK:n kestävän kehityksen tavoitteita on käsitelty kerhojen tapaamisissa. Kestävän kehityksen tavoitteet ovat myös mukana Piirin kerhojen palvelutoiminnassa ja vaikuttamisessa. 100-vuotisjuhlaan valmistaudutaan järjestämällä varsinainen syntymäpäiväjuhla ja erikseen sen yhteyteen organisoituva piirikokous. Valmistelutyötä on tehty usean Piirin toimikunnan kanssa.

4 Piirin tavoite vahvistaa pitkänaikavälin resursseja hankkimalla uusia jäseniä edistyy hitaasti. Jäsenten määrä on yhteensä Kerhojen lukumäärä on vähentynyt kolmella. SOMtoimikuntia ei ole perustettu uusien kerhojen saamiseksi. Nykyisistä jäsenistä on pidetty huolta kaikissa kerhoissa kannustamalla jäseniä palvelutoimintaan ja muuhun yhteiseen ponnisteluun ja palkitsemalla kerhoja yhteistyöstä muiden kerhojen kanssa. Hyvästä hallinnosta on huolehdittu koulutuksella, laatimalla ohjeita ja esittelemällä uusia työvälineitä kerhojen toiminnan helpottamiseksi. Piirin kotisivujen uudistumisen aikataulu on vaikeuttanut tiedonvälitystä, joten suurin osa tiedotuksesta on hoidettu alue- ja vara-aluejohtajien kautta Päätavoitteet täsmennettyinä 4.1 Nizzan yleiskokouksen vahvistamien kansainvälisten palveluohjelmien toimeenpano Tavoitteeksi asetettiin, että kerhot ryhtyvät missiomme ja strategiamme mukaisiin toimiin, joiden tulokset ovat mitattavia Nizzan yleiskokouksessa tehtyjen päätösten mukaisesti. Palvelutoiminnan painoalueita ovat tyttöjen ja naisten koulutus, tyttöihin ja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettaminen ja stipenditoiminta. Kaikki alue- ja vara-aluejohtajat ovat tukeneet kerhoja perehtymisessä kansainvälisiin palvelutoiminnan tavoitteisiin ja ohjelmiin ja kannustaneet kerhoja kehittämään palvelutoimintaa näkyvämmäksi. Alue- ja vara-aluejohtajien työ on ollut erityisen ansiokasta kerhojen toiminnan tukemisessa ja johtamiskäytäntöjen uudistamisessa. Palvelutoimikunta on omalta osaltaan jakanut tietoa kansainvälisistä tavoitteista syyskokouksessa, kevätseminaarissa, aluetapaamisissa, kerhovierailuilla ja yleisölle suunnatuissa tapahtumissa suullisesti ja sähköisesti. Palvelutoimikunta on tuottanut myös materiaalia kansainvälisistä tavoitteistamme kerhojen käyttöön. Palvelutoimikunta on tehnyt monipuolisesti yhteistyötä samanmielisten järjestöjen kanssa näkyvyytemme lisäämiseksi. Palvelutoimikunta on valmistellut yhdessä Piirin muiden toimikuntien kanssa Satavuotisjuhlaan liittyvää Keltaisen Ruusun kampanjaa. Palvelutoimikunta on omalta osaltaan auttanut myös kerhoja raportoimaan kansainvälisesti onnistuneista hankkeista. Kerhojen palvelutoiminta on ollut monipuolista. Useimmiten se on kohdistunut tyttöjen ja yksinhuoltajaäitien tukemiseen. Erityisen ansiokasta on Virossa vuosittain järjestettävä Talvipäivät. Niiden tavoitteena on tukea heikoista oloista tulevia lapsia. YK:n julkistaman Kestävän kehityksen ohjelman tavoite numero viisi on käsitelty kerhojen kokouksissa ja tavoitteen kahdeksan osaohjelman toteutumisesta on raportoitu tilivuoden päättyessä Zonta Internationalin kansainväliselle johdolle.

5 4. Piirihallinto (liite 2) on kannustanut kerhoja ja niiden jäseniä omalta osaltaan kantamaan vastuuta Nizzan yleiskokouksessa päätettyjen tavoitteiden saavuttamisesta kerho- ja yksilötason lahjoituksilla. Lahjoitusten kokonaissumma on US dollaria. Summa koostuu kerhojen, alueiden ja yksittäisten henkilöiden lahjoituksista. Piiriä on kiitetty erikseen US dollarin lahjoituksesta kansainvälisiin palvelukohteisiimme. Piirin yksittäisten henkilölahjoittajien määrä on noussut 65 (3,9%) henkilöstä 156 (9,5%). Tietoisuus kansainvälisten palvelu- ja stipendikohteistamme on selvästi lisännyt myös halukkuutta lahjoitusten tekemiseen. 4.2 Piiri omalta osaltaan huolehtii, että olemme johtava naisten oikeuksien edistäjä Tavoitteeksi asetettiin, että kaikki vaikuttamistoimet sekä Piirin että kerhojen tasolla ovat missiomme ja strategisten tavoitteittemme mukaisia. Toimille on asetettu mitattavat, konkreettiset tavoitteet ja niiden saavuttamista on seurattu tilivuoden ajan. Vaikuttamistyössä on toteutettu aktiivista kumppanuutta toimittamalla materiaalia mm verkostolle, Naisjärjestöjen keskusliitolle, UN WOMEN ille, Sisäministeriölle ja Ulkoministeriölle. Naisjärjestöjen keskusliiton hallituksessa on Piirin edustajana varapuheenjohtaja prof. emerita Terttu Utriainen Zonta Club of Helsinki III ja NJKL:n vaalitoimikunnan jäsen Past Governor Salla Tuominen Zonta Club of Helsinki I. Piirihallitus on onnitellut useita nimityksen saaneita naisjohtajia, kuten Viron presidenttiä, Suomen Pankin johtokunnan jäsentä, Kansaneläkelaitoksen ylijohtajaa ja UN Womenin New Yorkissa sijaitsevan toimiston Senior Adviser for Coordination and Focal Point for Women pysyvää edustajaa Zonta Internationalin tavoitteiden näkyvyyden lisäämiseksi. Onnittelujen yhteydessä on kerrottu myös missiostamme. Päätöksentekijöille ja kansalaisille on kerrottu vaikuttamistavoitteistamme useissa yleisölle suunnatuissa tilaisuuksissa. Näistä ajallisesti ensimmäinen oli Porin Suomi Areena heinäkuussa Aiheena oli Naiset työelämässä. Saman teeman käsittelyä on jatkettu myös myöhemmissä päätöksentekijätapaamisissa ja julkilausumissamme. Piiri oli mukana elokuussa 2016 Hamina Tattoon sotilasmusiikkitapahtumassa alueen kolme kerhojen tukemana. Tilaisuuden yhteydessä järjestettiin seminaari aiheesta Tytöt ja Naiset haavoittuvissa maissa. Kaupungin pääkadulla oli nk. Zonta tori kolmen päivän ajan. Lisäksi Haminan kaupunginmuseossa oli koko tapahtuman ajan esillä Helvi Sipilän elämäntyötä esittelevä näyttely. Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi järjestettiin WOW FIN tapahtuma maaliskuussa 2017 Tampere talossa. Se keräsi yleisöä runsaasti Tampereelle. Järjestimme tapahtuman yhteydessä oman seminaarin teemasta Silvotut, syrjityt, vaiennetut, vaaralliset- näkökulmia tyttöjen elämään meillä ja muualla. Zonta International Piirin 20 ry:n toiminnasta tiedotettiin yleisesti

6 5. kaikkien päivien ajan. Vastuullinen WOW FIN toimikunnan puheenjohtaja oli Past Governor Tuija Heikkilä. Governor ja Piirin IT-, PR- ja viestintätoimikunnan puheenjohtaja ovat esitelleet Rotareille Zonta toimintaa toukokuussa 2017 ja kannustaneet Rotareita He For She kampanjaan.. Vaikuttamistoimien onnistumisesta kertoo se, että Piiri on saanut kutsuja Valtioneuvostolta erilaisiin naisten ja tyttöjen oikeuksia käsitteleviin tapahtumiin. Verkostoitumistoimikunnan puheenjohtaja ja Governor ovat osallistuneet Ulkoministeriön ja UN Womenin organisoimaan Jordanialaisen 1325 verkoston tapaamiseen ja auttaneet koulutusmateriaalin valmistelussa Jordaniaan tulleille pakolaisille. Piirin Verkostoitumistoimikunnan puheenjohtaja ja Governor ovat osallistuneet myös UN Womenin 1325 maaraporttien valmisteluun ja olleet mukana Ulkoministeriön järjestämissä yhteistyöhankkeissa. Verkostoitumistoimikunta on jatkanut vaikuttamistoimia perehdyttämällä Piirin jäseniä Istanbulin sopimukseen useissa tilaisuuksissa ja laatinut materiaalia kerhojen käyttöön. Verkostoitumistoimikunta on yhdessä Palvelutoimikunnan kanssa osallistunut useisiin SOTE -uudistusta käsitelleisiin seminaareihin ja tiedottanut asiasta Piirin jäseniä. Lisäksi verkostoitumistoimikunta on lausunut huolensa naistyöntekijöiden asemasta ja ikäihmisten mahdollisuudesta saada palveluja tulevan SOTE -uudistuksen jälkeen. Tuusula-Kerava -Järvenpään kerhon jäsen Tuulikki Petäjäniemi on käyttänyt puheenvuoron Zontien puolesta SOTE -tiedotustilaisuudessa. Lisäksi Piiri on toimittanut kansanedustajille kannanottonsa tulevan uudistuksen haasteista. Piirin stipenditoimikunnan työ asettuu vaikuttamisen ja palvelutoiminnan välimaastoon, koulutustoimintana. Piirin stipenditoimikunta on huolehtinut kaikkien kansainvälisten stipendihakujen tiedottamisesta, käsitellyt stipendihakemukset pois lukien Amelia Earhart -stipendit. Stipenditoimikunta on järjestänyt stipendien jakotilaisuudet kaikille palkituille ja samassa yhteydessä esitellyt myös Zonta Internationalin missiota. Stipenditoimikunta on tiedottanut Piirin kotisivuilla, piirikokouksessa ja kevätseminaarissa stipendiohjelmista kerhojen edustajille. Työ on ollut onnistunutta, koska yksittäisten lahjoittajien määrä on kasvanut. Kerhojen osaamista stipendiaattien rekrytoinnissa ja stipendihakemusten lähettämisessä tulee edelleen lisätä. Vaikuttamistyöhön kuuluu myös Piirin stipenditoimikunnan yhteistyössä Ilmailumuseon ja Zonta kerhojen Helsinki III ja Helsinki IV kanssa järjestämä perinteinen Amelia Earhart -tilaisuus Tilaisuuteen osallistui jäsentemme lisäksi Ilmailumuseon vapaaehtoistyöntekijöitä ja ulkopuolisia henkilöitä. Teemana on toimintamme tavoitteiden esittely ja perehtyminen Amelia Earhartin elämän vaiheisiin. PID Eija Salo kertoi jälleen Amelia Earhartin elämäntyöstä ja sen merkityksestä Zonta toimintaan. Tilaisuuteen osallistui yli 50 henkilöä. Piirin ja kerhojen omilla stipendeillä kannustetaan tyttöjä ja naisia ponnistelemaan opinnoissa ja yhteiskunnallisessa toiminnassa. Piirin Lisa Andström stipendit on valmisteltu Lisa Andstöm stipenditoimikunnassa päätettäväksi piirihallituksessa.

7 6. Piirin historiatoimikunta on koonnut järjestömme henkilöhistoriaan liittyvää materiaalia tulevan 100-vuotisjuhlan kunniaksi ja kertoakseen kuinka aikaisempina vuosina vaikuttamistyötä on tehty. Kerhot ovat hyödyntäneet vaikuttamistyössä Zonta Internationalin tarjoamia Zonta Says NO - kampanjan materiaaleja. Naisten oikeuksien- ja YK toimikunta on laatinut kysymyspatteriston kunnallisvaaliehdokkaiden kohtaamiseen. Kysymyspatteristoa hyödynnettiin alueellisesti monissa kerhojen tilaisuuksissa. Alue I kerhot järjestivät yhdessä alueseminaarin vaikuttamistyöstä ja lisäsivät Zonta tietoisuutta nk. Laukkupörssillä. Laukkupörssissä olivat mukana myös Zonta kerho Tuusula-Kerava- Järvenpään jäsenet. Alueen kerhojen yhteistyö vaikuttamistoimissa on ollut poikkeuksellisen aktiivista. Muilla alueilla vaikuttamistoimet ovat olleet pääsääntöisesti paikkakuntakohtaisia, lukuun ottamatta Viron Talvipäiviä. Niissä tuetaan heikossa asemassa olevia lapsia ja nuoria ja esitellään Zonta Internationalin missiota sekä erityisesti tyttöihin ja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamista. Tällä tilikaudella järjestelyvastuu oli Viljandin Zonta kerholla. 4.3 Zonta International rakentaa kestävällä perustalla olevaa jäsenyyttä Tavoitteeksi asetettiin jäsenmäärän kasvattaminen, yhden uuden kerhon perustaminen ja jäsenten tietoisuuden lisääminen Zonta Internationalista kansainvälisenä järjestönä. Tavoite on totutunut osittain.. Kaikki aluejohtajat ja vara-aluejohtajat ovat huolehtineet keskinäisen työjaon mukaisesti ajankohtaisten tietojen välittämisestä kerhoille toiminnan suunnittelun tueksi. Työ on onnistunut. Piirin kerhojen jäsenet tunnistavat kuuluvansa kansainväliseen järjestöön, jolla on kansainvälisesti sovitut tavoitteet. Kerhojen puheenjohtajat ovat myös tehneet ansiokasta työtä kannustamalla jäseniä osallistumaan aktiivisesti piirikokouksiin, kevätseminaareihin, Eurooppa -seminaariin ja tulevaan yleiskokoukseen Yokohamassa. Piirihallitus on nostanut esiin pitkäikäisiä kerhoja onnittelemalla merkkipäiviään viettäneitä kerhoja Tartossa, Kouvolassa, Turussa, Raahessa, Iisalmessa, Nurmeksessa ja Sata-Hämeessä. Merkkipäivänä Piiri on tehnyt lahjoituksen kunkin kerhon nimissä Helvi Sipilä -rahastoon. Jäsenten sitoutuneisuuden lisäämiseksi heille on tarjottu mentorointia toimikaudella käynnistyneen mentorointitoimikunnan toimesta. Mentorointi liitettiin myös Suomi 100 tasaarvotekoa ohjelmaan. Piirin mentorointitiimi on ollut näyttävästi esillä Suomen satavuotisjuhlallisuuksissa. Tiimi jatkaa työtään. Kerhojen johtamisen tueksi valmistellaan johtamiskoulutusta täydentämään mentorointiosaamista. Piirihallitus on järjestänyt nykyisten jäsenten virkailija osaamisen täydentämiseksi koulutusta kerhojen puheenjohtajille, rahastonhoitajille ja sihteereille. Rahastonhoitajille on tarjottu perehdytystä kirjanpitoon.

8 7. Rahankeräyslainsäädäntöä on käsitelty piirihallinnon kokouksissa, tiedotettu kerhoille lainsäädännön velvoitteista ja perehdytetty lähivuosina uudistuvaan rahankeräyslainsäädäntöön. Piirihallituksen edustajille järjestettiin nykyisestä rahankeräyslainsäädännöstä koulutusta VaLa ry:n kanssa. Kerhojen webmastereita on koulutettu erikseen kotisivujen valmistamiseen ja ylläpitämiseen. Piirihallituksen jäseniä on perehdytetty IT-PR- ja viestintätoimikunnan puolesta Piirin uusiin kotisivuihin useampaan kertaan. Kansainvälisten tavoitteiden mukaisia uusia kerhoja ei ole perustettu, sen sijaan kerhojen lukumäärä on laskenut kolmella. Jäsenmäärä on pysynyt samana välisenä aikana. Uusien jäsenten rekrytoinnin apuvälineeksi on Piirin jäsenyystoimikunta kääntänyt suomeksi kansainväliset materiaalit rekrytoinnista ja osallistunut kerhojen rekrytointitapahtumiin. Aluejohtajat ja vara-aluejohtajat ovat oman rollinsa mukaisesti kannustaneet kerhoja järjestämään rekrytointitilaisuuksia ja olleet myös organisoimassa ko. tapahtumia. Piirihallitus on omalta osaltaan kannustanut jäseniä aktiiviseen toimintaan, palkinnut yhteistyöstä ja pitkäaikaisesta jäsenyydestä. Pori I ja Pori II Zonta kerhoja onniteltiin säännönmukaisesti järjestetystä Porin Suomi Areenan yhteydessä organisoiduista sidosryhmätapaamisista. Samalla tavoin muistettiin alueen kolme kerhoja osallistumisesta Hamina Tattoo tapahtumaan. Piirirajat ylittävää yhteistyötä on tehty osallistumalla Eurooppa -seminaariin 32 henkilön voimin. Useat kerhot ovat pitäneet myös yhteyttä muihin Piireihin sähköisesti. Governor osallistui Piirin 21 piirikokoukseen Kalmarissa keväällä Governor tervehti tulevaa yhteistyötä erityisesti vaikuttamistoimissa. Piirin jäsenyystoimikunta on valmistellut aluejaon uudistamista. Aluejaon valmistelua jatketaan. Opiskelijakerhotoimintaa on käynnistetty Iisalmessa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Opiskelijakerhoja ei vielä ole virallisesti perustettu. 4.4 Hyvän hallinnon noudattaminen Piirin kaikkien tasojen virkailijoiden sääntöjen osaamista on edistetty luvussa 4.3 kuvatulla tavalla järjestämällä koulutusta kansainvälisiin sääntöihin, rahankeräyslakiin, tietosuojaan ja verotukseen ja virkailijatehtävien hoitamiseen. Hallinnon yksinkertaistamiseen on etsitty aikataulullisia, työnjaollisia ja teknisiä ratkaisuja. Piirihallituksen jäsenet ovat noudattaneet välittömän vastauksen ja palautteen antoa kaikissa pulmatilanteissa. Tietojen kulku piirihallituksen sisällä on ollut sujuvaa. Kerhot ovat saaneet tietoa toimikuntien työstä ja niiden tuloksista tietoa vaihtelevasti.

9 Zonta Internationalin ja Piirin tavoitteiden toteutumista on seurattu tilikauden alussa laaditun työsuunnitelman mukaan kerho-, alue- ja piiritasolla puolivuosittain. Toimissa ilmenevistä poikkeamista on keskusteltu ja korjaaviin toimenpiteisiin on ryhdytty. Piirihallitus on raportoinut kansainväliselle johtajistolle tuloksista ja tarvittaessa pyytänyt apua päämajasta erityisesti jäsenrekisterin päivittämisessä ja jäsenmaksujen maksamisessa. 8. Piirin kotisivuja on uudistettu kaikkien jäsenten saavutettavissa olevana viestintäkanavana. Työ on pääosin valmis lukuun ottamatta intranettiä ja kerhojen sivuja. Uusien kotisivujen käyttöönottoon on opastettu Tampereella järjestetyssä seminaarissa sekä Pärnun piirikokouksen ja kevätseminaarin yhteydessä pidetyissä ryhmätöissä. Uudistustyöstä ja opastuksesta on vastannut pääosin Piirin IT-, PR- ja viestintätoimikunta sekä erityisesti toimikunnan puheenjohtaja Erja Lindholm. Uudistamistyöhön ovat osallistuneet lisäksi Piirin parlamentaarikko, Alue neljän johtaja ja Piirin Sääntö- ja päätöslauselmatoimikunnan puheenjohtaja. Piirihallitus kiittää kaikkia vaativaan uudistamiseen osallistuneita. Jäsenille on tarjottu tietoa järjestön toiminnasta Piirin uutiskirjeen välityksellä ja useissa seminaareissa. Jäsenkirje on toimitettu kahdeksan kertaa. Muussa viestinnässä on hyödynnetty mahdollisimman paljon Zonta Internationalin tuottamaa materiaalia kansainvälisten tavoitteiden mukaisesti. Tällä tavoin viestinnässä on varmistettu kerhojen ja yksittäisten kerhojen jäsenten samansuuntainen tietoisuus kansainvälisistä ja Piirin tavoitteista. Hyvän hallinnon noudattamisessa haasteeksi muodostui rahankeräyslain (2006) tuntemattomuus. Piirihallitus haki päättyneen Helvi Sipilä - rahaston rahankeräysluvan tilalle uuden rahankeräysluvan. Se saatiin ajanjaksolle Helvi Sipilä -rahaston keräysluvan yhteydessä tunnistettiin se, että kaikkiin Piirin rahankeräyksiin tarvitaan lupa. Asiasta on tiedotettu kaikille kerhoille ja kansainväliselle johtajistolle. Tarvittaviin lupatoimenpiteisiin on ryhdytty. Varainhankintatoimikunta on sitoutettu valmistelemaan Piirin kaikkien rahankeräyshankkeiden lupien hakemista yhtenä lupana Poliisihallitukselta. Piirin Sääntö- ja päätöslauselmatoimikunta, Palvelutoimikunta ja Lisa Andström -stipenditoimikunta valmistelevat esitystä yhdessä piirihallitukselle ja myöhemmin Poliisihallitukselle lähetettäväksi. Varainhankintatoimikunta on etsinyt myös uudenlaisia rahankeräysmahdollisuuksia. Piirikokousten ja suurten jäsentapahtumien järjestäjien käyttöön on laadittu turvallisuusohjeet. Ne on otettu käyttöön Piirihallinnon ja kerhojen virkailijoiden osaamisen täydentämiseksi käynnistettiin Piirissä kansainvälisten tavoitteiden mukaisesti pysyvä Johtamisen kehittämistoimikunnan työ maaliskuussa Toimikunnan työn tulokset tähtäävät tuleviin toimikausiin. Hyvän hallinnon noudattamiseksi on seurattu myös Piirin mainetta yhteistyökumppaneiden ja muiden samanmielisten järjestöjen näkökulmasta. Piiri on saanut kutsuja useisiin samanmielisten järjestöjen kanssa tehtäviin yhteistyöhankkeisiin. Valtioneuvosto on myös tunnistanut Zonta

10 9. International Piirin 20. Olemme saaneet kutsuja erilaisiin Valtioneuvoston järjestämiin tilaisuuksiin. Piirin maine sekä Suomessa että Virossa on hyvä. Tulevilla toimikausilla Piirin on tarkoituksenmukaista keskittää edelleen voimavaroja yhteistyöhön erityisesti Zonta Internationalin kansainvälisten vaikuttamistoimien saavuttamiseksi. Piirin varsinainen piirikokous pidettiin Viron Pärnussa, johon osallistui 173 jäsentä. Piirin kevätseminaari pidettiin (2. kevätseminaari) pidettiin Oulussa, johon osallistui 126 jäsentä. Piirin arkistoinnissa toteutetaan Zonta Internationalin arkistointiohjeita ja Suomen yhdistyslainsäädännön edellyttämiä velvoitteita. Piirihallituksen päätösten arkistoinnista vastaa piirisihteeri ja kerhojen arkistoinnista kerhon sihteeri. Piirihallitus on kokoontunut välisenä aikana kymmenen kertaa, joista neljä kertaa on kokoonnuttu kasvokkain. Kokouskustannukset ovat olleet arvioitua suuremmat. yllätyksiä tuotti vuoden 2006 rahankeräyslainsäädännön noudattaminen kaikissa rahankeräyksissä. Alue-ja vara-aluejohtajilta saadun palautteen perusteella kasvokkain järjestettäviä tilaisuuksia tarvitaan enemmän kuin oli suunniteltu. Piirin toimikuntien työ on käynnistynyt osittain hitaasti. Piirihallituksen kokousaikaa on jouduttu käyttämään toimikuntien työn vahvistamiseen ja tiedon saantiin niiden tuloksista. Aluejohtajat ovat kokoontuneet yhdessä valmistelemaan yhdensuuntaisia tukitoimia kerhoille. Alue- ja vara-aluejohtajien työ on ollut ansiokasta. Piirin rahastonhoitajien tueksi on perustettu taloustoimikunta, jossa ovat jäseninä rahastonhoitaja, vararahastonhoitaja, Lt. Governor, Governor ja Kirsti Tamminen Kuopio I kerhosta. Piirihallitus on ottanut vastuulleen perehdyttämismateriaalin valmistelun virkailijavaihtoihin sekä koko Piirin johtamisjärjestelmien kehittämisen yhdessä Sääntö- ja päätöslauselmatoimikunnan kanssa. Toiminnantarkastajille on toimitettu kaikki heidän toivomansa materiaali, kuultu heidän näkemyksiään ja Piirin toimintaa on esitelty heille kaksi kertaa. 5. Talous Piirin taloudellinen tilanne on hyvä. Talousarvio vahvistettiin 1680 jäsenen maksujen mukaan euroksi. Jäsenmaksutuloja kertyi ,00 euroa. Piirin jäsenmaksu oli tilikaudella ,00 euroa/kerhon jäsen. Lisäksi jokaiselta jäseneltä kerättiin kongressirahastomaksu 15,00 euroa ja kerhojen www-sivujen ylläpitomaksu 40,00 euroa/ kerho. Jäsenmaksun suuruus vastaa muiden Euroopan piirien kerhojen jäsenmaksuja. Tilikaudella jäsenmaksutuloja kertyi 1644 jäsenestä. Piirin Lisa Andström tilillä oli varoja , 01 euroa tilikauden päättyessä Helvi Sipilä rahaston tilillä oli samana ajanjaksona 6 685,67 euroa. Piiri teki ,06 euroa eli US dollarin lahjoituksen Pärnun piirikokouksen päätöksen mukaisesti International Service Fundiin. Kongressirahastossa varoja oli ,25 euroa tilikauden päättyessä

11 Kuluja on aiheutunut piirikokouksen ja kevätseminaarin kuluista, delegaattien osallistumisesta Nizzan yleiskokoukseen, piirihallituksen, alueiden ja toimikuntien kuluista sekä muista hallinnosta johtuvista kuluista. Tilinpäätös osoittaa ylijäämää 5 056,41 euroa. Piirihallitus esittää, että ylijäämä lisätään toimintapääomaan. 10. LIITE Piirin hallinto Tilinpäätös VAKUUDEKSI: Helsingissä Tuija Kirveskari-Tähtinen Governor Lea Helle Lt. Governor Anne Kauppila Alue i johtaja Barbro Lundberg Alue 2 johtaja Leena Ronkainen Alue 3 johtaja Päivi Pelttari Alue 4 johtaja Ulla Weijo Alue 5 johtaja Helle Aunap Alue 6 johtaja Saija Tirkkonen Rahastonhoitaja

12 Liite: Piirin jäsenet ZI kansainvälisissä toimikunnissa ja Piirihallinnossa Zonta International Advocacy Committee, Salla Tuominen, Zonta Club of Helsinki I Zonta International Membership Committee, Helinä Karell, Zonta Club of Helsinki II Zonta International Service Committee, Anja Hurme Zonta Club of Espoo Kauniainen Zonta International Amelia Earhart Fellowship Committee, Terhi Törmänen, Zonta Club of Oulu I Zonta International Foundation Development Committee, Carita Rönnqvist, Zonta Club of Jakobstad Council of Europe Committee, Irma Ertman, Zonta Club of Helsinki II Piirihallitus, toimikuntien puheenjohtajat ja muut virkailijat Governor Lt. Governor Rahastonhoitaja Vararahastonhoitaja Area 1 Director Area 1 Vice Director Area 2 Director Area 2 Vice Director Area 3 Director Area 3 Vice Director Area 4 Director Area 4 Vice Director Area 5 Director Area 5 Vice Director Tuija Kirveskari-Tähtinen, Helsinki IV Lea Helle, Varkaus Saija Tirkkonen, Lohja Kaisa Kässi, Helsinki II Anne Kauppila, Espoo-Kauniainen Mari Holopainen, Vantaa II Barbro Lundberg, Kristina Eeva-Liisa Aula, Kemi-Tornio Leena Ronkainen, Joensuu Leea Kolehmainen, Nurmes Päivi Pelttari, Huittinen Raili Kaarina Mäkinen, Jyväskylä II Ulla Weijo, Lahti Merja Kumpula, Tuusula-Kerava-Järvenpää

13 Area 6 Director Area 6 Vice Director Piirisihteeri Varapiirisihteeri Parlamentaarikko Centurion Foundation Ambassador Toiminnantarkastajat Helle Aunap, Viljandi Katrin Lember, Tartu Lea Adolfsson, Lohja Anne Halme. Nurmijärvi Solveig Mickels, Porvoo Eija Salo, Helsinki II Anna Lauttamus-Kauppila, Helsinki IV Anne Hela-Ellonen, Helsinki II Leena Saviranta, Helsinki III Varatoiminnantarkastajat Tuija Mikkola, Kuopio II Hilkka Lindqvist, Tampere I Vaalitoimikunta Lisa Andström toimikunta Sääntö- ja päätöslauselmatoimikunta Taloustoimikunta Jäsenyystoimikunta Naisten oikeuksien ja YK-toimikunta Palvelutoimikunta Historiatoimikunta Aila Rajamäki, Tampere II Raisa Valve, Lahti Seija Petrow, Helsinki III Saija Tirkkonen, Lohja Lea Helle, Varkaus Kristiina Sihvonen, Kouvola Vuokko Skyttä, Vantaa II Eeva Larjomaa, Helsinki II Z- Club -toimikunta Marjaana Moring, Lohja Stipenditoimikunta Verkostoitumistoimikunta Anja Kuosa, Helsinki IV Irma Ertman, Helsinki II PR; IT- ja Communication toimikunta Erja Lindholm, e-club of Finland 1 Webmaster Erja Lindholm, eclub of Finland 1 Luetaan yhdessä yhdyshenkilö Suomi Areena 2017 Ulla Salonen, Vantaa II Merja Kumpula Tuusula-Kerava Järvenpää Mari Holopainen Vantaa II Pirkko Grönroos Raseborg-Raasepori Varojen keruu -toimikunta Oulun kevätseminaari -toimikunta Pärnun piirikokoustoimikunta pj. Tarja Hopeakangas pj. Jaana Salomäki pj. Viivika Orula

14 Porvoon piirikokoustoimikunta pj. Solveig Mickels Espoo-Kauniainen, Tapiola kevätseminaari Anne Kauppila Narvan Som- toimikunta NJKL UNWOMEN Suomen 1325-verkosto Vala ry pj. Tiina Rebane Tuija Kirveskari-Tähtinen Tuija Kirveskari-Tähtinen Tuija Kirveskari-Tähtinen Tuija Kirveskari-Tähtinen

PÄÄTÖS: Anja Rouhiainen, Zonta kerho Helsinki IV valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi kohtien 9 ja 10 ajaksi.

PÄÄTÖS: Anja Rouhiainen, Zonta kerho Helsinki IV valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi kohtien 9 ja 10 ajaksi. ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 ry/ 46. VARSINAINEN PIIRIKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika Lauantai 7.10.2017 klo 11:00-12:23, 13:14-14:45 ja 15.15-17:15 Paikka Porvoon Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo

Lisätiedot

Liite Empowering Women Through Service and Advocacy. Toimintakertomus Zonta International Piiri 20 ry

Liite Empowering Women Through Service and Advocacy. Toimintakertomus Zonta International Piiri 20 ry Liite 7 26.10.2018 Empowering Women Through Service and Advocacy Toimintakertomus 1.6.2017-31.5.2018 Zonta International Piiri 20 ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Piirin toiminnan teema 3. Yleistä Piirin

Lisätiedot

Liite Empowering Women Through Service and Advocacy. Toimintakertomus Zonta International Piiri 20 ry

Liite Empowering Women Through Service and Advocacy. Toimintakertomus Zonta International Piiri 20 ry Liite 2.1 27.8.2018 Empowering Women Through Service and Advocacy Toimintakertomus 1.6.2017-31.5.2018 Zonta International Piiri 20 ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Piirin toiminnan teema 3. Yleistä Piirin

Lisätiedot

ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20

ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 ZONTA INTERNATIONAL Zonta International on maailmanlaajuinen palvelujärjestö, joka edistää sukupuolten tasa-arvoa ja ehkäisee naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa. Zontat antavat aikaansa, taitojaan

Lisätiedot

Zonta International Piiri 20 ry:n menettelytapaohjeet Hyväksytty piirikokouksessa

Zonta International Piiri 20 ry:n menettelytapaohjeet Hyväksytty piirikokouksessa 1 Zonta International Piiri 20 ry:n menettelytapaohjeet Hyväksytty piirikokouksessa 25.4.2015 1.Yleistä 1.1. Zonta International Piiri 20 ry (jäljempänä piiri) on Suomessa rekisteröity yhdistys, joka noudattaa

Lisätiedot

Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL ZONTA INTERNATIONAL FOUNDATION ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20

Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL ZONTA INTERNATIONAL FOUNDATION ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 Keitä olemme? ZONTA INTERNATIONAL Zonta International on 1919 perustettu maailmanlaajuinen palvelujärjestö. Sen 30 000 jäsentä kuuluvat 1200 kerhoon 63 maassa. Jäsenet antavat vapaaehtoisesti aikaansa,

Lisätiedot

Palvelen - Sanoja ja tekoja. Worksop Rauman kevätseminaari

Palvelen - Sanoja ja tekoja. Worksop Rauman kevätseminaari Palvelen - Sanoja ja tekoja Worksop Rauman kevätseminaari 16.4.2016 2 Mitä on Zonta-toiminta? Empowering Women Through Service and Advocacy Zonta International on johtava, eri alojen ammattilaisten muodostama

Lisätiedot

Zonta International Piiri 20

Zonta International Piiri 20 Zonta International Piiri 20 TASEKIRJA 31.5.2012 Zonta International Piiri 20 ry TASEKIRJA 1.6.2011-31.5.2012 Zonta International Piiri 20 ry Tykkimäentie 30 05200 Rajamäki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus:

Lisätiedot

ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA KAKSIVUOTISKAUDELLE 1.6.2014-31.5.2016

ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA KAKSIVUOTISKAUDELLE 1.6.2014-31.5.2016 ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA KAKSIVUOTISKAUDELLE 1.6.2014-31.5.2016 1. Yleistä Zonta International ("ZI") on kansainvälinen palvelujärjestö, jonka tavoitteena on naisten ja tyttöjen

Lisätiedot

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 PIIRIN NIMI... 2 2 PIIRIKOKOUS... 2 3 PIIRIHALLITUKSEN JÄSENTEN EHDOLLE ASETTAMINEN... 2 4 PIIRIHALLITUKSEN JÄSENTEN VAALIT...

Lisätiedot

Conviction, commitment, courage Vakaumus, sitoutuminen, rohkeus Övertygelse, engagemang, mod Veendumus, pühendumus, julgus

Conviction, commitment, courage Vakaumus, sitoutuminen, rohkeus Övertygelse, engagemang, mod Veendumus, pühendumus, julgus ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 RY:N TOIMINTAKERTOMUS 1.6.2014-31.5.2015 Conviction, commitment, courage Vakaumus, sitoutuminen, rohkeus Övertygelse, engagemang, mod Veendumus, pühendumus, julgus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1 16.8.03 INNER WHEEL -PIIRIN SÄÄNNÖT 1. PIIRIN NIMI on Piiri Inner Wheel, Suomi. Nimen vahvistaa International Inner Wheelin hallitus, joka myös vahvistaa piirin rajat. Piirin jäseniä ovat kaikki piirissä

Lisätiedot

ASIALISTA 1. Kokouksen avaus Piirin puheenjohtaja Marja Tuhti avasi kokouksen klo 10.20

ASIALISTA 1. Kokouksen avaus Piirin puheenjohtaja Marja Tuhti avasi kokouksen klo 10.20 INNER WHEEL PIIRI 142 20.3.2013 KEVÄTPIIRIKOKOUS AIKA la 16.3.2013 klo 10.20-11.55 PAIKKA Vallmogård, Kauniainen ASIALISTA 1. Kokouksen avaus Piirin puheenjohtaja Marja Tuhti avasi kokouksen klo 10.20

Lisätiedot

Talousarvio kaudelle 2011 2011 Talousarviota ei esitelty. Se lähetetään sähköpostitse klubien sihteereille ja puheenjohtajille jälkikäteen.

Talousarvio kaudelle 2011 2011 Talousarviota ei esitelty. Se lähetetään sähköpostitse klubien sihteereille ja puheenjohtajille jälkikäteen. INNER WHEEL SUOMI-FINLAND PIIRI 139 SYYSPIIRIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA AIKA: 22.10.2011 klo 16.45 PAIKKA: Kokoushotelli Gustavelund, Kirkkotie 36, 04310 Tuusula ASIALISTA: 1. Kokouksen avaus Piiripuheenjohtaja

Lisätiedot

Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019

Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019 Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019 Kumaja-kumppanuusverkoston tehtävänä on kehittää Uudenmaan järjestöjen keskinäistä yhteistyötä ja lisätä järjestöjen mahdollisuuksia

Lisätiedot

ZI Convention in Nice

ZI Convention in Nice ZI Convention in Nice Käytännön ohjeistusta ja tehtyjen ehdotusten esittely 16.4.2016 Piirin kevätseminaari Rauma Governor Salla Tuominen ja District Bylaws & Resolutions Committeen puheenjohtaja Hannele

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Kaupunki/kunta Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Tontin kiint.vero euroa/m²/kk Rakenn. kiint.vero Kaukol. Vesi/jätev. Jätehuolto Yhteensä Lappeenranta 0.21 0.27

Lisätiedot

Istanbulin sopimukseen liittyvien toimenpiteiden valmistelu kerhoissa. Rauman kevätseminaarin ryhmätyöt

Istanbulin sopimukseen liittyvien toimenpiteiden valmistelu kerhoissa. Rauman kevätseminaarin ryhmätyöt Istanbulin sopimukseen liittyvien toimenpiteiden valmistelu kerhoissa Rauman kevätseminaarin ryhmätyöt Istanbulin sopimukseen liittyvien toimenpiteiden valmistelu kerhoissa A Miten kerhossani on pidetty

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry

VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry VUOSIKERTOMUS 2014 Diabeteshoitajat ry S i v u 2 DIABETESHOITAJAT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SISÄLTÖ 1.YHDISTYS... 2 3.HALLINTO... 3 5.2. Yhteistyö... 4 5.3. Tiedotus... 4 5.4. Toimikuntatyöskentely... 5 6.1.

Lisätiedot

Piiri noudattaa Zonta Internationalin teemaa Empowering Women through Service and Advocacy.

Piiri noudattaa Zonta Internationalin teemaa Empowering Women through Service and Advocacy. ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 RY:N toimintasuunnitelma toimikaudelle 1.6.2016 31.5.2018 1. Yleistä Zonta International on kansainvälinen palvelujärjestö, jonka tavoitteena on naisten ja tyttöjen laillisen,

Lisätiedot

Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli. (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli)

Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli. (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli) 1362018 Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli) (MALLI) TÄHÄN KLUBIN LOGO TOIMINTAKERTOMUS KLUBIN NIMI Toimintakausi 17201X - 306201X

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

On merkityksellistä olla Zonta!

On merkityksellistä olla Zonta! On merkityksellistä olla Zonta! päivitys 31.3.2014 Membership Committee Jäsenyystoimikunta 2012-2014 pj. Salla Tuominen Lt. Governor, Helsinki I Toimikunnan jäsenet; Anne Ahkola-Lehtinen Salo, Sirkka Sainio

Lisätiedot

Menestyvä kerho huolehtii jäsenhankinnasta ja nykyisten jäsenten aktiivisuudesta strategiamme mukaisesti!

Menestyvä kerho huolehtii jäsenhankinnasta ja nykyisten jäsenten aktiivisuudesta strategiamme mukaisesti! Menestyvä kerho huolehtii jäsenhankinnasta ja nykyisten jäsenten aktiivisuudesta strategiamme mukaisesti! Resurssi- ja voimavaratavoitteet mielessä Ryhmätyön tulokset 15.4.2016 Rauman kevätseminaarissa

Lisätiedot

Conviction, commitment, courage Vakaumus, sitoutuminen, rohkeus Övertygelse, engagemang, mod Veendumus, pühendumus, julgus

Conviction, commitment, courage Vakaumus, sitoutuminen, rohkeus Övertygelse, engagemang, mod Veendumus, pühendumus, julgus ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 RY:N TOIMINTAKERTOMUS 1.6.2015-31.5.2016 Conviction, commitment, courage Vakaumus, sitoutuminen, rohkeus Övertygelse, engagemang, mod Veendumus, pühendumus, julgus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta /2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus. kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta

Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta /2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus. kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 22 päivänä joulukuuta 2014 1140/2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus kiinteistötietojärjestelmän tulojen jakamisesta Annettu Helsingissä 10 päivänä joulukuuta

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2013-31.7.2014 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 4 4. Toiminta... 5 5. Talous...

Lisätiedot

Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta

Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta Palvelurakenneuudistuksesta & sosiaalihuoltoa koskevan lainsäädännön uudistuksesta Palvelurakenneuudistuksesta Päivi Voutilainen STM/STO Uudistuksen keskeinen sisältö Integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen Kuntien yritysilmasto 2012 Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä

Lisätiedot

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Lea Asp ja sihteeriksi Helena Toivanen.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Lea Asp ja sihteeriksi Helena Toivanen. 1 INNER WHEEL PIIRI 142 ry VUOSIKOKOUS Aika sunnuntai 4.10.2015 klo 10.00 Paikka Ravintola Rikala Asemakatu 15, Salo PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Lea Asp avasi kokouksen ja ilmoitti, että

Lisätiedot

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND)

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) 1 INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 NIMI... 2 2 JÄSENET... 2 3 KANSALLINEN NEUVOSTO... 2 A. Virkailijat...

Lisätiedot

Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu

Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu Sote-uudistus - järjestämislain valmistelu 21.11.2013 Pekka Järvinen sosiaali- ja terveysministeriö Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen Tavoitteet Keskeinen sisältö Jatkovalmistelu Uudistuksen toimeenpano

Lisätiedot

Kerho voi lähettää kokoukseen korkeintaan niin monta edustajaa kuin sillä on ääniä. Henkilöjäsenellä on yksi ääni.

Kerho voi lähettää kokoukseen korkeintaan niin monta edustajaa kuin sillä on ääniä. Henkilöjäsenellä on yksi ääni. Piirikokouksessa 10.10.1987 hyväksytyt piirin piirikokousohjeet sisältyivät 22.8.2015 päivitettyyn piirikokous- ja delegaattiohjeeseen. Päivitetty 22.8.2015 / Piirihallitus Zonta International Piiri 20

Lisätiedot

Effective and passionate Zonta members for the District Board and officers

Effective and passionate Zonta members for the District Board and officers Effective and passionate Zonta members for the 2020-2022 District Board and officers Zonta International District 20 Nominating Committee is pleased to present the following slate of candidates for the

Lisätiedot

Inner Wheel. Finland. Vuosikertomus

Inner Wheel. Finland. Vuosikertomus Finland Inner Wheel Unique&United Ainutlaatuiset Yhdessä Vuosikertomus 1.7.2015-30.6.2016 Kansallisen neuvoston toiminta käynnistyi huomaamattomasti, koska sama henkilö jatkoi vielä presidenttinä ja kansallisena

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä 2013-2015 KAIKKI IKÄRYHMÄT Helsinki 329 300 404 1033 Nurmijärvi 107 93 55 255 Nurmijärvi 245 224 191 660 Tuusula 60 37 27 124 Riihimäki 217 182 184 583 Mäntsälä

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

INNER WHEEL SUOMI FINLAND KANSALLISEN NEUVOSTON KOKOUS

INNER WHEEL SUOMI FINLAND KANSALLISEN NEUVOSTON KOKOUS Yhdessä ainutlaatuisia INNER WHEEL SUOMI FINLAND KANSALLISEN NEUVOSTON KOKOUS pöytäkirja Aika: 23.1.2016 Paikka: Finlaysonin palatsi Kuninkaankatu 1 Tampere Läsnä: Marja Kyrölä KN:n presidentti Kaija Keijola

Lisätiedot

Kansallisen Neuvoston past presidentti, Hannele Karhunen. Helka Luoto* Margit Ojares* Riitta Viitanen

Kansallisen Neuvoston past presidentti, Hannele Karhunen. Helka Luoto* Margit Ojares* Riitta Viitanen KEVÄTPIIRIKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika 17.03.2012 klo 9.30 14.30 Paikka Läsnä Ravintola Tapiola Garden, Espoo Piirin 142 hallitus: Tuulikki Keltanen, puheenjohtaja Marja Tuhti, varapuheenjohtaja Sirkku Kalima,

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Rotaryjärjestön organisaatio. 05/2016 / MKa

Rotaryjärjestön organisaatio. 05/2016 / MKa 05/2016 / MKa Rotaryjärjestön perusorganisaatio ja eri yksikköjen keskinäiset suhteet Rotaryklubi Kuvernööri ja piiriorganisaatio Suomen Rotary Rotary International 2 Rotaryklubi Suomen Rotary ry Rotarytoimisto

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston toimialueena

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston toimialueena OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Johtaja 26.9.2017 Hannu Sulin OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN ASETUS YLEISISTÄ KIRJASTOISTA 1 Asetuksen sisältö Yleistä Yleisistä kirjastoista annetussa laissa (1492/2016)

Lisätiedot

Keltainen Ruusu-kampanja ajalla 4/ /2019 ZAU Luonnontieteellis-matemaattisia kerhoja tytöille Piirin palvelutoimikunta 31.7.

Keltainen Ruusu-kampanja ajalla 4/ /2019 ZAU Luonnontieteellis-matemaattisia kerhoja tytöille Piirin palvelutoimikunta 31.7. LIITE 11. Keltainen Ruusu-kampanja ajalla 4/2018-12/2019 ZAU Luonnontieteellis-matemaattisia kerhoja tytöille Piirin palvelutoimikunta 31.7.2017 Päätösesitys Piirin Palvelutoimikunta esittää Piirihallitukselle

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SYYSPIIRIKOKOUS

PÖYTÄKIRJA SYYSPIIRIKOKOUS 1 PÖYTÄKIRJA SYYSPIIRIKOKOUS Aika 22.10.2011 klo 16.45 Paikka Kokoushotelli Gustavelund, Tuusula Läsnä Piirin 142 hallitus: Tuulikki Keltanen, puheenjohtaja Marja Tuhti, varapuheenjohtaja Sirkku Kalima,

Lisätiedot

Vahva ote elämään Elämänote-ohjelma. Osallisuutta, elämänhallintaa ja hyvää arkea järjestöjen yhteistyöllä

Vahva ote elämään Elämänote-ohjelma. Osallisuutta, elämänhallintaa ja hyvää arkea järjestöjen yhteistyöllä Vahva ote elämään Elämänote-ohjelma Osallisuutta, elämänhallintaa ja hyvää arkea järjestöjen yhteistyöllä Elämänote-ohjelman koordinaatiotiimi IKÄINSTITUUTTI Koordinaattori Lea Stenberg, YTM Viestintäsuunnittelija

Lisätiedot

Kansainväliset palveluprojektit ja lahjoittaminen Foundation Ambassador Sirkka Sainio Palvelutoimikunta Vuokko Skyttä ja Mirja Tiri

Kansainväliset palveluprojektit ja lahjoittaminen Foundation Ambassador Sirkka Sainio Palvelutoimikunta Vuokko Skyttä ja Mirja Tiri Kansainväliset palveluprojektit ja lahjoittaminen 2018-2020 Foundation Ambassador Sirkka Sainio Palvelutoimikunta Vuokko Skyttä ja Mirja Tiri Zonta International envisions a world in which women's rights

Lisätiedot

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS

MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS MIKKELIN LIIKE- JA VIRKANAISET RY VUOSIKOKOUS ESITYSLISTA Aika: 19.2.2014 klo 18.00 Paikka: Kahvila Nanda Wanha Talo, Savilahdenkatu 12, Mikkeli 1. VUOSIKOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maaria

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri.

Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä piiri. 1 ELÄKELIITTO RY:N PIIRIEN MALLISÄÄNTÖ Yhdistysrekisterin ennakkotarkastus 26.4.2012 Hyväksytty XVII liittokokouksessa 6.6.2012.piirin säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton.. piiri

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma Finland 2012 Finland Toimintasuunnitelma 2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.1 Yhdistyksen tarkoitus... 3 1.2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Vaasan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Vaasan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Vaasan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Vaasan Uimaseura Vasa Simsällskap r.y. ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki.

1 Yhdistyksen nimi on Vaasan Uimaseura Vasa Simsällskap r.y. ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. Säännöt VAASAN UIMASEURA VASA SIMSÄLLSKAP Säännöt VAASAN UIMASEURA VASA SIMSÄLLSKAP R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Vaasan Uimaseura Vasa Simsällskap r.y. ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. sivu 1/5 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI sivu 1/5 VANTAAN LIIKE- JA VIRKANAISET RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Vantaan liike- ja virkanaiset ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 1. YLEISTÄ Keski Suomen Ekonomit ry. on v.1937 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on toimia korkeamman taloustieteellisen koulutuksen hankkineiden yhdyssiteenä toiminta alueellaan,

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsingin seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsingin seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Helsingin seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

INNER WHEEL Piiri 142 ry

INNER WHEEL Piiri 142 ry PÖYTÄKIRJA 15.4.2014 VAALIKOKOUS Aika la 29.3.2014 kello 15.00 17.10 Paikka Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Hanasaarenranta 5, 02100 ESPOO PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus - Piirin puheenjohtaja

Lisätiedot

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vaalikokous Esityslista 26.11.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 26.11.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Jyväskylän seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Petteri Orpon koordinaatioryhmän ehdotukset. Pekka Järvinen 27.6.2013

Petteri Orpon koordinaatioryhmän ehdotukset. Pekka Järvinen 27.6.2013 Petteri Orpon koordinaatioryhmän ehdotukset 27.6.2013 Uudistuksen keskeinen sisältö Integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto sekä perusja erikoistason palvelut Sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Seinäjoen seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Seinäjoen seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Seinäjoen seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

INNER WHEEL Piiri 142 ry

INNER WHEEL Piiri 142 ry PÖYTÄKIRJA 8.4.2015 AALIKOKOUS Aika la 28.3.2015 kello 11.45 13.20 Paikka illa Kokkonen Tuulimyllyntie 5 04400 Järvenpää PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Piirin puheenjohtajan avasi kokouksen. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

Juhlaillallinen pe klo

Juhlaillallinen pe klo ZONTA 100 VUOTTA, JUHLASEMINAARI, JUHLAILLALLINEN JA PIIRIKOKOUS 8.-9.11.2019 Juhlaseminaari pe 8.11.2019 klo 13.00 17.00 Lapsiavioliitot ja Naisen asema ilmastonmuutoksessa Helsingin kaupunginteatterin

Lisätiedot

Sukuseura Nuikka kokoontuu ensimmäiseen sääntömääräiseen varsinaiseen sukukokoukseen. Sukuseura Nuikka ry sukukokouksen työjärjestys ohessa.

Sukuseura Nuikka kokoontuu ensimmäiseen sääntömääräiseen varsinaiseen sukukokoukseen. Sukuseura Nuikka ry sukukokouksen työjärjestys ohessa. SUKUSEURA NUIKKA Sukukokous KOKOUSKUTSU Sukuseura Nuikka ry:n Varsinainen sukukokous 18.8.2012 klo 14.00 Porvoon seurakuntien PELLINGIN KURSSIKESKUS Jivikintie 18 07370 Pellinki Sukuseura Nuikka kokoontuu

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain Asiakaspalvelukeskus löytää asiantuntijamme Asiakaspalvelukeskus on ABB:n yhteydenottokanava, jonka kautta välitämme asiasi oikean henkilön

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk)

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk) . KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA. Tontinlohk omisia suoritettu.. Näissä tontteja yhteensä (kpl).2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl).3 Tontin lohkomistoimituksen kesto

Lisätiedot

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen.

Kokous on kaikille avoin. Jäsenet ovat tervetulleita saunaan kello 18 alkaen. KOKOUSKUTSU Vuosikokous 2016 Aika: 8.3.2016 kello 19.00 Paikka: Sauna Arla, Kaarlenkatu 15, Helsinki ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen: puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Oulun seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Oulun seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Oulun seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking 2 Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking Mittaa seutukunnan vetovoimaisuutta yrittäjien ja yritysten näkökulmasta Hyödyntää kahta aineistoa: 1) Tilastotieto Kuntatalouden lähtökohdat ja

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Lappeenrannan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Lappeenrannan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Lappeenrannan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO

1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO 1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO Seurassa päätösvaltaa käyttää seuran sääntömääräinen yleinen kokous. Noormarkun Koitossa yleinen kokous on syksyllä ja keväällä. Toimeenpanevana elimenä on johtokunta.

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Kouvolan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Kouvolan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Kouvolan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Turun seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Turun seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Turun seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä KOTIEN PUOLESTA RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1. Yhdistyksen nimi on.. Kotien Puolesta ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on kaupunki/kunta 3. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä jäljempänä

Lisätiedot

2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pirkko Kellokumpu-Lehtinen ja sihteeriksi Kaija Vasala.

2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pirkko Kellokumpu-Lehtinen ja sihteeriksi Kaija Vasala. PÖYTÄKIRJA Suomen Onkologiayhdistys Ry Sääntömääräinen syyskokous Aika: perjantai 28.8.2015, klo 16.00 Paikka: Tampere-talo, Tampere 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.13 2. Kokouksen

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Kuopion seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Kuopion seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Kuopion seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Tampereen seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Tampereen seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Tampereen seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015

Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015 KOKOUSKUTSU 27.10.2015 Hei Espoon PeLan jäsen! Espoon Pelastakaa Lapset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 3.11.2015 klo 18:00 osoitteessa Thurmaninaukio 10 A 2, Kauniainen. Kokouksessa

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Lahden seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Lahden seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Lahden seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT

INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND) SÄÄNNÖT 2 INNER WHEEL SUOMI, KANSALLINEN NEUVOSTO (NATIONAL GOVERNING BODY of FINLAND)... 1 SÄÄNNÖT... 1 NIMI... 3 JÄSENET...

Lisätiedot

- toimii jäsenyhdistystensä ja liiton yhdyssiteenä. - toimii liiton hyväksymiä arvoja noudattaen.

- toimii jäsenyhdistystensä ja liiton yhdyssiteenä. - toimii liiton hyväksymiä arvoja noudattaen. Senioripiiri Säännöt 1 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 2 Tarkoitus 3 Toiminta 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on kansallinen senioripiiri ry. Yhdistys kuuluu piirijärjestönä Kansallinen senioriliitto

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan linjaus

Vapaaehtoistoiminnan linjaus YHDESSÄ MUUTAMME MAAILMAA Vapaaehtoistoiminnan linjaus Suomen Punainen Risti 2008 Hyväksytty yleiskokouksessa Oulussa 7.-8.6.2008 SISÄLTÖ JOHDANTO...3 VAPAAEHTOISTOIMINNAN LINJAUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET

Lisätiedot

TSN ry:n säännöt, hyväksytty syyskokouksessa 11.12.2012, päivitetty 28.4.2014

TSN ry:n säännöt, hyväksytty syyskokouksessa 11.12.2012, päivitetty 28.4.2014 TSN ry:n säännöt, hyväksytty syyskokouksessa 11.12.2012, päivitetty 28.4.2014 1 NIMI JA TOIMIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry., ruotsiksi Hälso- och socialvårdens

Lisätiedot

Alueelliset vastuumuseot 2020

Alueelliset vastuumuseot 2020 Alueelliset vastuumuseot 2020 Nelimarkka-museo Porvoon museo HAM Helsingin taidemuseo Helsingin kaupunginmuseo Hämeenlinnan kaupunginmuseo Hämeenlinnan taidemuseo Joensuun museot Jyväskylän museot Kainuun

Lisätiedot

107 N N-PIIRIN STRATEGIA

107 N N-PIIRIN STRATEGIA 107 N NPIIRIN STRATEGIA 2006 2010 107 N Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet Sisäinen yhteistyö toimii Lionit ja klubit sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin Aktiviteetit toteutetaan suunnitelmien mukaan

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot