Niittomurskain Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Työleveys 1000 mm: tuotenumero A2853 (tai 200-srj A21115) Työleveys 1250 mm: tuotenumero A21030

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Niittomurskain Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Työleveys 1000 mm: tuotenumero A2853 (tai 200-srj A21115) Työleveys 1250 mm: tuotenumero A21030"

Transkriptio

1 Niittomurskain Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Työleveys 1000 mm: tuotenumero A2853 (tai 200-srj A21115) Työleveys 1250 mm: tuotenumero A21030

2 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen ja kokemuksen perusteella. Tähän käyttöohjeeseen perehtymällä ja sitä noudattamalla varmistatte turvallisuutenne sekä työlaitteenne varman toiminnan ja pitkän käyttöiän. Mikäli työlaitteenne toiminnoissa on ongelmia tai tarvitsette varaosia tai huoltoa, ottakaa yhteyttä omaan Avant-jälleenmyyjäänne. 2. Käyttötarkoitus Niittomurskain (A21030, ja A2853) on tarkoitettu pääasiassa pitkän heinän, risujen ja pajujen leikkaamiseen esimerkiksi ojanpenkoilta. Murskain on varustettu Y-terillä, jotka murskaavat leikatun jätteen pieneksi ja nopeasti maatuvaksi silpuksi. Y-terät parantavat leikkuutehoa kun leikataan pitkää heinää, mutta leikkuujälki jää aavistuksen verran epätasaiseksi. Siksi murskainta ei suositella käytettäväksi pihanurmikoiden leikkuussa. Pihanurmikoiden leikkaamiseen Avant Tecno on kehittänyt useita vaakamallisia ruohonleikkureita. 3. Turvallisuusohjeet Ennen niittomurskaimen käyttöönottoa lue huolellisesti kuormaimen ja niittomurskaimen käyttöohjekirjat. Kun kiinnität niittomurskaimen kuormaimeen, varmista että kuormaimen pikakiinnityslevyn lukitustapit ovat varmasti alaasennossaan ja lukinneet murskaimen kuormaimeen. Aloita niittomurskaimen käyttö varovaisesti ja rauhallisesti. Kuljeta niittomurskainta aina mahdollisimman alhaalla matalimman painopisteen saavuttamiseksi. Älä koskaan suorita mitään huoltotöitä kuormaimen moottorin käydessä. Älä koskaan päästä muita ihmisiä 35 metriä lähemmäksi, kun käytät niittomurskainta. Älä koskaan työnnä kättäsi tai jalkaasi leikkurin reunan alle kuormaimen moottorin käydessä. Älä koskaan nouse pois kuormaajan ohjaamosta niittomurskaimen pyöriessä. Lue myös kuormaajaa koskevat turvallisuusohjeet kuormaajan ohjekirjasta. Älä koskaan mene nostetun työlaitteen alle.

3 3 4. Tekniset tiedot: A21030: A2853 ja A21115: Työleveys: 1250 mm Työleveys: 1000 mm Leveys: 1420 mm Leveys: 1170 mm Korkeus: 670 mm Korkeus: 670 mm Pituus: 1400 mm Pituus: 1400 mm Paino: 250 kg Paino: 210 kg Terien lukumäärä: 60 kpl Terien lukumäärä: 48 kpl Niittomurskain on varustettu mekaanisella kellunnalla (kiinnityslevy liikkuu vapaasti ylös ja alas hahlossa), eli se mukailee maaston muotoja käytön aikana. Niittomurskain on hydraulimoottorivetoinen ja voima välitetään leikkuuakselille kiilahihnalla. Niittomurskaimen leikkuukorkeus on säädettävissä kannatinpyörien pystyakselilla sijaitsevien muoviholkkien avulla. 5. Niittomurskaimen kiinnittäminen kuormaimeen 5.1 Mekaaninen kiinnitys kuormaimeen Niittomurskain kiinnitetään kuormaimeen kuormaimen pikakiinnityslevyn ja niittomurskaimen vastakappaleen avulla. Työlaitteen kinnittäminen kuormaajaan on syytä tehdä huolella, jos työlaite ei ole lukittunut kuormaajaan saattaa työlaite irrota kuormaajasta ja aiheuttaa vaaratilanteita. Pahimmassa tapauksessa työlaite saattaa liukua ylösnostettua puomia pitkin kuljettajan päälle. Siksi onkin tärkeää, että lukittumatonta työlaitetta ei nosteta missään tapauksessa yli metrin korkeuteen. Vaaratilanteiden välttämiseksi noudata aina seuraavilla sivuilla kuvattuja työlaitteiden kinnitysohjeita.

4 4 Niittomurskaimen kiinnittäminen 500-sarjan kuormaajaan tapahtuu seuraavasti: 1. Vaihe: Nosta pikakiinnityslevyn molemmilla puolilla sijaitsevat lukitustapit ylös ja käännä ne taakse hahloon siten, että ne lukittuvat yläasentoon. Varmistu, että lukitustappi on lukittunut yläasentoon! 2. Vaihe: Käännä pikakiinnityslevyä hydrauliikan avulla etuviistoon asentoon. Aja kuormain työlaitteeseen kiinni. 3. Vaihe: Nosta puomia hieman - vedä puomin ohjausvipua taaksepäin, jolloin työlaite nousee ilmaan. Käännä puomin ohjausvipua vasemmalle, jolloin pikakiinnityslevyn alaosa kääntyy kiinni työlaitteeseen. 4. Vaihe: Käännä puomin ohjausvipua lisää vasemmalle niin että automaattinen työlaitteen lukitus laukaisee lukitustapit. Varmista että lukitustapit ovat alaasennossaan. Muista aina turvallisuusohjeet kappaleesta 3, kun kiinnität työlaitetta kuormaajaan.

5 5 Niittomurskaimen kiinnittäminen 200-sarjan kuormaajaan tapahtuu seuraavasti: 1. Vaihe: Nosta pikakiinnityslevyn päällä oleva lukitustappi ylös ja käännä se hahloon siten että se lukittuu yläasentoon. Varmista, että lukitustappi on lukittunut yläasentoon! 2. Vaihe: Käännä pikakiinnityslevyä hydrauliikan avulla etuviistoon asentoon. Aja kuormain työlaitteeseen kiinni siten, että pikakiinnityslevyn yläkulmissa olevat tapit menevät työlaitteen pikakiinnityssovitteen reikiin. 3. Vaihe: Nosta puomia hieman vedä puomin ohjausvipua taaksepäin, jolloin työlaite nousee ylös. Käännä puomin ohjausvipua vasemmalle, jolloin pikakiinnityslevyn alaosa kääntyy kiinni työlaitteeseen. 4. Vaihe: Käännä puomin ohjausvipua lisää vasemmalle niin että automaattinen työlaitteen lukitus laukaisee lukitustapin. Varmista, että lukitustappi on ala-asennossaan. Varmista, että lukitustappi on ala-asennossaan niin, että se on lukittunut työlaitteeseen. Lukitustapin pitää lukittua työlaitteen pikakiinnityssovitteen alaosassa olevaan reikään.

6 6 5.2 Hydrauliikkaliittimien kiinnittäminen Hydrauliikkaletkujen kiinnittäminen 500-sarjan kuormaajaan Niittomurskaimessa on kolme hydrauliikkaletkua, jotka kaikki tulee kiinnittää kuormaimeen. Letkujen päässä olevista liittimistä kaksi ovat urosliittimiä ja yksi naarasliitin. Kuormaajassa on vastaavasti kaksi naarasliitintä ja yksi urosliitin. Letkut tulee liittää kuormaajaan niin, että sinisellä suojakorkilla varustetut liittimet (kuormaajassa naaras ja niittomurskaimessa uros) liitetään toisiinsa. Jäljelle jäävät kaksi liitinparia menevät näin automaattisesti oikein päin. Tarkista liitosten jälkeen niittomurskaimen toiminta. Jos niittomurskain ei lähde pyörimään, kun ulkopuoleisen hydrauliikan vipua käännetään oikealle lukkoasentoon, ovat niittomurskaimen kaksi urosletkua väärin päin. Murskain saadaan pyörimään, kun urosletkujen paikat vaihdetaan keskenään Kuvan 1 osoittamalla tavalla. Kuva 1 Varmista, että kaikki kolme liitinparia ovat lukittuneet toisiinsa. Jos yksi liittimistä ei ole kunnolla kiinnittynyt saattaa, niittomurskaimen hydrauliikkamoottori vaurioitua. Liittimien irroittaminen Liittimet irtoavat toisistaan, kun naarasliittimen päässä olevaa kaulusta vedetään taaksepäin. Ennen kuin irroitat liittimet toisistaan liikuta ulkopuoleisen hydrauliikan vipua muutama kerta oikealle ja vasemmalle. Näin varmistut siitä, että järjestelmään ei jää painetta ja liittimet on huomattavasti helpompi kiinnittää seuraavalla kerralla.

7 7 Hydrauliikkaletkujen kiinnittäminen 200-sarjan kuormaajaan Niittomurskaimessa on kolme hydrauliikkaliitintä, jotka tulee kiinnittää vastaaviin liittimiin kuormaajassa. Murskaimessa on kaksi urosliitintä ja yksi naarasliitin. Kuormaajassa on taas vastaavasti yksi urosliitin ja kaksi naarasliitintä. Kuormaajassa olevista naarasliittimistä keskimmäinen on ns. paluulinja, oikeanpuolimmainen ns. painelinja ja urosliitin on puolestaan ns. vuotolinja. Niittomurskaimen letkut tulee kiinnittää kuormaimeen oikein päin, jotta se lähtee pyörimään kun ulkopuoleisen hydrauliikan poljin painetaan kuormaajasta lukitusasentoon. Kun liität liittimiä toisiinsa, sammuta kuormaajan moottori, liikuta ulkopuoleisen hydrauliikan poljinta muutama kerta ylös ja alas sekä laske kuormaajan puomi alas. Näin järjestelmään ei jää painetta ja liittimet on helppo liittää toisiinsa. Jos murskain ei lähde pyörimään, kun kuormaajan ulkopuoleisen hydrauliikan poljin painetaan alas lukitusasentoon, irroita liittimet ja vaihda murskaimen paineja paluulinjat keskenään kuvan 2 mukaisesti. Hydrauliikkaliittimien irroitus Kuva 2 Liittimiä irroitettaessa tulee kiinnittää huomiota liittimissä olevaan lukitussysteemiin. Lukitussysteemi estää naaras- ja urosliitintä irtoamasta toisistaan vahingossa, mutta saattaa myös pyörähtää vahingossa lukitusasentoon, jolloin liittimet eivät irtoa toisistaan. Kaikkien naarasliittimien kauluksen alapäässä on pieni ura ja kauluksen alapuolella pieni kuula. Kun liittimet halutaan irroitaa toisistaan, pitää em. uran ja kuulan olla kohdakkain. Tämän jälkeen vedetään naarasliittimessä olevaa uritettua kaulusta alaspäin, jolloin liittimet irtoavat toisistaan. (Ks. kuva 3) Kuva 3

8 8 Jos liittimet eivät irtoa toisistaan, vaikka kuvan 3 kuula ja ura ovat kohdakkain, on järjestelmään todennäköisesti jäänyt painetta. Irroittaksesi liittimet liikuta kuormaajan ulkopuoleisen hydrauliikan poljinta muutama kerta ylös ja alas, laske kuormaajan puomi alas ja yritä irroittaa liittimet uudelleen. Varmista aina, että kaikki kolme liitintä ovat kiinnittyneet kunnolla kuormaajan vastaaviin liittimiin. Jos jokin letkuista ei ole kunnolla kiinnitetty, saataa leikkurin hydrauliikkamoottori vaurioitua. Pidä liittimet mahdollisimman puhtaina. Lika, jää ym. saattaa vaikeuttaa liittimien käyttöä huomattavasti. 6. Ohjeita käyttöä varten 6.1 Kellunnan asetus Niittomurskain on varustettu mekaanisella kellunnalla, jonka ansiosta se mukailee harjattavan maaston muotoja käytön aikana. Kellunnan asetuksella on kuitenkin suuri merkitys sen toiminnan kannalta. Jos kellunta asetetaan liian ylös, saattaa murskain nousta ilmaan äkillisissä alamäissä. Jos taas kellunta on asetettu liian alas, saattaa niittomurskain nostaa kuormaajan etupyörät kokonaan ilmaan äkillisissä ylämäissä, jolloin yhdistelmän ohjaaminen estyy. Kellunta tulee asettaa niin, että tasaisella maalla liikevaraa on kellunnan hahlossa yhtä paljon sekä ylös että alas. (Katso kuva 4) Kuva 4 Myös kuormaimen puomin kellunta kannattaa kytkeä päälle, mikäli kuormaimesi on sellaisella varustettu. Puomin kellunta kytketään päälle kuormaimen jalkatilassa sijaitsevasta vivusta. Kellunta tulee kytkeä päälle silloin, kun puomi on alaasennossaan. Puomin kellunta antaa puomin liikkua vapaasti ylös ja alas maaston mukaan. Puomin kellunnalla saavutetaan huomattavasti suurempi kelluntavara, mikä helpottaa työskentelyä epätasaisilla alustoilla.

9 9 6.2 Leikkuukorkeuden säätö Niittomurskaimen leikkuukorkeutta voidaan säätää kannatinpyörien pystyakseleilla olevien muoviholkkien avulla. Korkeuden säätö tapahtuu seuraavasti: 1. Nosta murskainta ylöspäin kuormaajalla ja sammuta moottori. HUOM! Älä koskaan mene nostetun työlaitteen alle. 2. Avaa ja poista sokka kannatinpyörän pystyakselilta. Katso kuva 5 Kuva 5 3. Vedä kannatinpyörä pois pidikkeestään. 4. Siirrä muoviholkkeja kannatinraudan yläpuolelta alapuolelle tai päinvastoin, riippuen siitä haluatko nostaa vai laskea leikkuukorkeutta. Katso kuva 6 Kuva 6 5. Työnnä akseli takaisin kannatinraudan läpi ja kiinnitä sokka takaisin paikoilleen. 6. Toista vaiheet 2-5 kaikkien pyörien kohdalla. Varmista lopuksi, että kaikkien kannatinrautojen päällä on yhtä monta saman kokoista muoviholkkia.

10 10 7. Ohjeita käytännön työhön Kun niittomurskain on lukittunut kuormaimen pikakiinnityslevyyn ja hydrauliikkaliittimet ovat kiinnitetty voi työskentelyn aloittaa. Ennen kuin käynnistät murskaimen varmista, että lähistöllä ei ole muita ihmisiä kivien, risujen ym. sinkoiluvaaran vuoksi. Niittomurskain käynnistetään kääntämällä ulkopuoleisen hydrauliikan vipu lukkoasentoon (500-sarja) tai painamalla ulkopuoleisen hydrauliikan poljin pohjaan (200-sarja). Niittomurskainta käytettäessä on syytä pitää kuormaajan moottorin kierrokset täysillä, jotta saavutetaan paras mahdollinen leikkuutulos. Jos koneesi on plus-mallinen (520+, 523+, 528+, 530+) kytke molemmat ulkopuolisen hydrauliikan pumput päälle murskainta käyttäessäsi (2-pump toiminto kuormaajan kojetaulussa). 8. Huolto 8.1 Voitelupisteet Niittomurskaimessa on neljä (4) voitelupistettä. Noudattamalla näitä voiteluohjeita varmistat laitteen toiminnan, ja pitkität sen kestoikää. Voitelupisteet sijaitsevat kannatinpyörien pystyakseleilla (3 kpl) sekä leikkuuakselin molemmissa päissä olevissa laakeripesissä (1 kpl). Leikkuuakselin laakerissa sijaitsevia voitelupisteitä tulee voidella n käyttötunnin välein. Kannatinpyörien pystyakseleilla sijaitsevia voitelupistettä tulee puolestaan voidella vain 1-2 kertaa vuodessa. Huom: Lisää rasvaa vain muutaman rasvaprässin painalluksen verran kerrallaan. 8.2 Terien vaihtaminen ja teroittaminen Niittomurskaimessa on mallista riippuen joko 60 tai 48 terää. Terät luonnollisesti kuluvat käytössä, ja jos huomaat että murskain ei enää leikkaa niin hyvin kuin uutena, kannattaa terien kunto tarkistaa. Tasaisesti kuluneet terät voidaan teroittaa, mutta jos terissä on paljon syviä lovia tai kiven iskeymiä, kannattaa terät vaihtaa kokonaan uusiin. Molemmissa niittomurskaimissa käytetään samoja teriä. Tuotenumero terille on A44354

11 11 9. Niittomurskaimen takuuehdot (A21030, ja A2853) Avant Tecno Oy myöntää valmistamalleen niittomurskaimelle vuoden (12 kk) takuun ostopäivästä lukien. Takuun puitteissa korvataan korjauskustannukset seuraavasti: Työkustannukset korvataan, mikäli tehdas ei itse suorita korjausta. Viallisten komponenttien tai tarvikkeiden tilalle tehdas toimittaa uudet. Tapauskohtaisesti tehtaan kanssa sovittaessa tehdas voi korvata asiakkaalle hänen hankkimiensa komponenttien hinnan. Takuu ei korvaa: Tavallisia huoltotöitä, kuten esimerkiksi renkaiden, laakereiden tai terien vaihtoa, eikä niissä tarvittavia huolto- ja kulutusosia. Vaurioita, jotka aiheutuvat epätavallisista käyttöolosuhteista tai käyttötavoista, huolimattomuudesta, rakennemuutoksesta ilman Avant Tecno Oy:n suostumusta, jäljitelmäosan käytöstä tai huollon puutteesta. Vian seurannaisvaikutuksista, kuten työn keskeytymistä tai mahdollista muuta lisävahinkoa. Korjauksesta aiheutuneita matka- ja/tai rahtikustannuksia.

12 Varaosalista RUNKO + LAAKEROINTI 1 A RUNKO(NIITTOMURSKAIN 1000 mm) 1 A RUNKO (NIITTOMURSKAIN 1250 mm) LAAKERIEN KIINNITYSRUUVI M10* KUUSIOMUTTERI M10 NYLOC DIN LAAKERI UCF MOOTTORIN KIINNITYSRUUVI M8*90 6 A SUOJAN LIUKULEVY KUUSIORUUVI M10*90 DIN KUUSIOMUTTERI M10 DIN 934 ZN KUUSIORUUVI M8*12 DIN 933 ZN ALUSLEVY M8 DIN 440 ZN 11 A HIHNASUOJA RASVANIPPA R1/8 SUORA

13 13 KANNATINPYÖRÄ TÄYD. A2870, 1 KPL 1 A KANNATINPYÖRÄN HAARUKKA RENGAS+VANNE NURMIK LP 140-6/6 PR JOUSISOKKA 8* 40 DIN A KANNATINPYÖRÄN AKSELI 5 A SÄÄTÖRENGAS 20 6 A SÄÄTÖRENGAS RENGASSOKKA 9,5 MM ZN 8 A VÄLIHOLKKI KANNATINPYÖRÄ TÄYD. A45931, 2 KPL 1 A KANNATINPYÖRÄN HAARUKKA RENGAS+VANNE NURMIK /6 PR T KUUSIOMUTTERI M12 DIN KUUSIORUUVI M12*130 DIN A SÄÄTÖRENGAS 20 6 A SÄÄTÖRENGAS RENGASSOKKA 9,5 MM ZN

14 14 KELA TERINEEN A33223 (A21115, A2853) KELA TERINEEN A33218 (A21030) 1 A KELA HITS. (A21115, A2853) 1 A KELA HITS. (A21030) 2 A TERÄ (A21115, A2853) 2 A TERÄ (A21030) KUUSIORUUVI M14*40 DIN 933 (A21115, A2853) KUUSIORUUVI M14*40 DIN 933 (A21030) KUUSIOMUTTERI M14 NYLOC (A21115, A2853) KUUSIOMUTTERI M14 NYLOC (A21030) VOIMANSIIRTO

15 HYDRAULIMOOTTORI PLM20.11,2RO TUKILAAKERI VÄLIKYTKINHOLKKI PAINELAIPPA R1/2 5 A HYDR. LETKU L= KULMALIITIN 90 AST. R1/4 UK-UNF9/16 JIC UK PERUSLIITIN R1/2 UK-UNF3/4 JIC UK L-LIITINRUNKO UNF3/4 JIC SK-2*UNF3/4 JIC UK YHDYSNIPPA R3/8 UK-UNF3/4 JIC SK VASTAVENTTIILI VUC 20 R3/8-R3/ USIT-TIIVISTE R3/8 12 A HYDR. LETKU L= A HYDR. LETKU L= USIT-TIIVISTE R1/ PIKALIITINNIPPA R1/2 SK FLAT UROS (A21115) PIKALIITINNIPPA R1/2 UROS TR-MALLI (A2853,A21030) SUOJATULPPA, FLAT, PUNAINEN (A21115) SUOJATULPPA, SININEN (A2853, A21030) SUOJATULPPA, FLAT, MUSTA (A21115) SUOJATULPPA, MUSTA (A2853, A21030) PIKALIITINRUNKO R1/2 SK FLAT NAARAS (A21115) PIKALIITINRUNKO R1/2 SK NAARAS (A2853, A211030) SUOJATULPPA, FLAT LIITINRUNKOON (A21115) SUOJATULPPA LIITINRUNKOON (A2853, A21030) KIILAHIHNA SPA KIILAHIHNAPYÖRÄ SPA 140*2/2012 KARTIOHOLKKI KARTIOHOLKKI F /22 23 A KIILA A8*7*32 DIN ALUSLEVY M10 DIN 440 KORI ZN KUUSIORUUVI M8*16 DIN 933 ZN ALUSLEVY M8 DIN 440 KORI ZN KIILAHIHNAPYÖRÄ SPA 200*2/2517 KARTIOHOLKKI KARTIOHOLKKI F /30 A SUOJASPIRAALI SP-032 0,85M 15

1. Alkusanat. 2. Käyttötarkoitus. 3. Turvallisuusohjeet

1. Alkusanat. 2. Käyttötarkoitus. 3. Turvallisuusohjeet Minikaivurit Tuotenumero Avant 200-sarjaan A33153 Tuotenumero Avant 500- ja 600-sarjaan 250 mm kauhalla A32393 Tuotenumero Avant 500- ja 600-sarjaan 400 mm kauhalla A32394 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy

Lisätiedot

Jauhonjakokauha. Tuotekoodi A1194

Jauhonjakokauha. Tuotekoodi A1194 Jauhonjakokauha Tuotekoodi A1194 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen ja kokemuksen

Lisätiedot

Lumilinko. 500-Sarjan tuotenumero A Sarjan tuotenumero A21097

Lumilinko. 500-Sarjan tuotenumero A Sarjan tuotenumero A21097 Lumilinko 500-Sarjan tuotenumero A2847 200-Sarjan tuotenumero A21097 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448

Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448 Kombikauhat Leveys 790 mm A32684 Leveys 900 mm A32484 Leveys 1050 mm A32448 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

Vinssi. Tuotenumero 500- ja 600-sarjan kuormaajiin A33130 Tuotenumero 200-sarjan kuormaajiin A33151

Vinssi. Tuotenumero 500- ja 600-sarjan kuormaajiin A33130 Tuotenumero 200-sarjan kuormaajiin A33151 Vinssi Tuotenumero 500- ja 600-sarjan kuormaajiin A33130 Tuotenumero 200-sarjan kuormaajiin A33151 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se

Lisätiedot

HD Lumilinko Avant 600-sarjaan

HD Lumilinko Avant 600-sarjaan HD Lumilinko Avant 600-sarjaan Tuotenumero A21195 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Jyrsin. Tuotekoodit A21102, A2803 ja A21163

Jyrsin. Tuotekoodit A21102, A2803 ja A21163 Jyrsin Tuotekoodit A21102, A2803 ja A21163 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Puunhalkaisukone. A21117 Avant 200-sarjaan A2951 Avant 500- ja 600-sarjaan

Puunhalkaisukone. A21117 Avant 200-sarjaan A2951 Avant 500- ja 600-sarjaan Puunhalkaisukone A21117 Avant 200-sarjaan A2951 Avant 500- ja 600-sarjaan 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu

Lisätiedot

Hiekoitin. Tuotenumero Avant 200-sarjan kuormaajaan A21114 Tuotenumero Avant 500-sarjan kuormaajaan A2947

Hiekoitin. Tuotenumero Avant 200-sarjan kuormaajaan A21114 Tuotenumero Avant 500-sarjan kuormaajaan A2947 Hiekoitin Tuotenumero Avant 200-sarjan kuormaajaan A21114 Tuotenumero Avant 500-sarjan kuormaajaan A2947 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Ruohonleikkuri, 1500 mm työleveys

Ruohonleikkuri, 1500 mm työleveys Ruohonleikkuri, 1500 mm työleveys Tuotenumero A21019 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Lumiharja Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Tuotenumero 200-sarjan kuormaimiin A21118 Tuotenumero 500-sarjan kuormaimiin A2941

Lumiharja Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Tuotenumero 200-sarjan kuormaimiin A21118 Tuotenumero 500-sarjan kuormaimiin A2941 Lumiharja Avant 200- ja 500-sarjan kuormaimiin Tuotenumero 200-sarjan kuormaimiin A21118 Tuotenumero 500-sarjan kuormaimiin A2941 1 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet

Lisätiedot

Harjalaite 105 Avant 200-sarjaan A33261 Harjalaite 105 Avant 500- ja 600-sarjaan A33620 Harjalaite 130 Avant 500- ja 600-Sarjaan A1334

Harjalaite 105 Avant 200-sarjaan A33261 Harjalaite 105 Avant 500- ja 600-sarjaan A33620 Harjalaite 130 Avant 500- ja 600-Sarjaan A1334 Harjalaite 105 Avant 200-sarjaan A33261 Harjalaite 105 Avant 500- ja 600-sarjaan A33620 Harjalaite 130 Avant 500- ja 600-Sarjaan A1334 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette

Lisätiedot

Työleveys 800 mm A2868 Työleveys 900 mm A31512 Työleveys 1050 mm A31519 Työleveys 1300 mm A33509

Työleveys 800 mm A2868 Työleveys 900 mm A31512 Työleveys 1050 mm A31519 Työleveys 1300 mm A33509 HD Rehupihti Työleveys 800 mm A2868 Työleveys 900 mm A31512 Työleveys 1050 mm A31519 Työleveys 1300 mm A33509 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Ruohonleikkuri: Avant 200-sarjaan Tuotenumerot A21076 ja A21109

Ruohonleikkuri: Avant 200-sarjaan Tuotenumerot A21076 ja A21109 Ruohonleikkuri: Avant 200-sarjaan Tuotenumerot A21076 ja A21109 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avantruohonleikkurin. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen

Lisätiedot

Keräävä ruohonleikkuri 1200 mm

Keräävä ruohonleikkuri 1200 mm Keräävä ruohonleikkuri 1200 mm Tuotenumero A21316 500- ja 600-sarjaan Tuotenumero A21315 200-sarjaan 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Kaivuri sarjan kuormaimiin

Kaivuri sarjan kuormaimiin Kaivuri 150 200-sarjan kuormaimiin Tuotenumero A21105 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Trukkimasto Avant 500-sarjaan

Trukkimasto Avant 500-sarjaan Trukkimasto Avant 500-sarjaan Tuotenumero A32915 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

Kaivuri 220 ja 250 Avant 600-sarjan kuormaajiin

Kaivuri 220 ja 250 Avant 600-sarjan kuormaajiin Kaivuri 220 ja 250 Avant 600-sarjan kuormaajiin Kaivuri 220 tuotenumero A21172 Kaivuri 250 tuotenumero A21155 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Kaivuri 220 ja 250 Avant 300- ja 500-sarjan kuormaajiin

Kaivuri 220 ja 250 Avant 300- ja 500-sarjan kuormaajiin Kaivuri 220 ja 250 Avant 300- ja 500-sarjan kuormaajiin Kaivuri 220 tuotenumero A2865 Kaivuri 250 tuotenumero A2890 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen.

Lisätiedot

Ruohonleikkuri 1200 mm. Tuotenumerot A21127 ja A21046. 1. Alkusanat

Ruohonleikkuri 1200 mm. Tuotenumerot A21127 ja A21046. 1. Alkusanat Ruohonleikkuri 1200 mm Tuotenumerot A21127 ja A21046 1. Alkusanat 2 Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

AVANT 313S Varaosaluettelo

AVANT 313S Varaosaluettelo AVANT 313S Varaosaluettelo ALKAEN SARJANUMEROSTA: 14320 AVANT 313S A21059 Valmistaja: AVANT TECNO OY YLÖTIE 1 33470 YLÖJÄRVI puh. 03-347 8800 fax 03-348 5511 web www.avanttecno.com 2 AVANT 313S: VARAOSALUETTELO

Lisätiedot

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE

TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE TAKALANAT HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJE Maahantuoja: Agri-Kymi Oy Kaupinkatu 4 45130 KOUVOLA Varaosat: 020 743 2045 Toimisto: 020 743 2043 toimisto@agrikymi.fi 2 3 4 5 TEKNISET TIEDOT Takalanat Malli Työleveys

Lisätiedot

A 10 FORM NO. 769-03656B

A 10 FORM NO. 769-03656B A 10 FORM NO. 769-03656B 3 8 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 37 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Suomi Ruohonkokooja Turvallisuuden kannalta Noudata turvallisuusja käyttöohjeita

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M READY 85 M

STIGA VILLA 85 M READY 85 M STIGA VILLA 85 M READY 85 M 8211-3039-03 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. R L 9. 10. Y Z X W V 11. FI SUOMI SYMBOLIT Koneeseen on kiinnitetty seuraavat symbolit, joiden tarkoitus on muistuttaa käyttäjää laitteen

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 A 1. 5. B 2. 6. 3. 7. 4. 8. 2 9. 10. Z X 11. V W Y Denna produkt, eller delar därav, omfattas av följande mönsterskydd: This product, or part of it, is covered by the following

Lisätiedot

Nostopöytä 250 ja 500 kg

Nostopöytä 250 ja 500 kg Nostopöytä 250 ja 500 kg Käyttöohje Osaluettelo Nostopöytä 250 ja 500kg käyttö ja huolto ohje Ennen nostopöydän käyttöä lue tämä ohje huolellisesti läpi. 1. Varoitukset 1. Älä laita jalkaa tai kättä saksimekanismiin

Lisätiedot

AVANT 320S, 320S+ Varaosaluettelo

AVANT 320S, 320S+ Varaosaluettelo AVANT 320S, 320S+ Varaosaluettelo ALKAEN SARJANUMEROSTA: 42727 A21061 AVANT 320S A21062 AVANT 320S+ Valmistaja: AVANT TECNO OY YLÖTIE 1 33470 YLÖJÄRVI puh. (03) 347 8800 fax (03) 348 5511 web www.avanttecno.com

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Hase Trets -nojapyörä Hase Trets soveltuu käytettäväksi tavallisena nojapyöränä tai peräpyöränä toiseen polkupyörään kiinnitettynä. Rungon pituutta voidaan muuttaa, joten pyörä

Lisätiedot

Kippaavat peräkärryt

Kippaavat peräkärryt Kippaavat peräkärryt Tuotenumero A2949 ja A21200 2 1. Alkusanat Avant Tecno Oy haluaa kiittää teitä siitä, että olette hankkineet Avant-työlaitteen. Se on suunniteltu ja valmistettu pitkällisen tuotekehityksen

Lisätiedot

PM-6.0 Koottuna. PM-6.0 Pikaopas. mcd020fi_pm60_v1.doc

PM-6.0 Koottuna. PM-6.0 Pikaopas. mcd020fi_pm60_v1.doc 1 Tässä dokumentissa esitetty seuraavia osakokoonpanoja tilausnumeroineen yleisistä kulutusosista ja huolto-ohjeita laitteen kunnossapitoon: SIVU 1. SIVU 2. SIVU 3. SIVU 4. SIVU 5. SIVU 6. SIVU 7. SIVU

Lisätiedot

POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE

POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE MALLIT P 550 ja P 700 Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 Alkaen sarjanumerosta 4R0567 POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit: P

Lisätiedot

Vaatimuksenmukaisuusvakuutus Käyttöohje Varaosaluettelo

Vaatimuksenmukaisuusvakuutus Käyttöohje Varaosaluettelo FIN Vaatimuksenmukaisuusvakuutus Käyttöohje Varaosaluettelo He-Va Vip-Roller 3,3 4,5 m N. A. Christensensvej 34 DK-7900 Nykøbing Mors Tel: 9772 4288 Fax:9772 2112 www.he-va.com Sisällysluettelo EY- VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS...

Lisätiedot

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 KÄYTTÖ JA HUOLTO-OHJE PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 Alkuperäiset ohjeet 01 / 2015 Sisällysluettelo 1. ESIPUHE... 1 1.1. Koneen käyttötarkoitus... 1 1.2. Tekniset tiedot... 1 1.3. Tyyppikilpi... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

AVANT 200-sarja Varaosaluettelo

AVANT 200-sarja Varaosaluettelo AVANT 200-sarja Varaosaluettelo ALKAEN SARJANUMEROSTA:30001-30026;43509 AVANT 216 AVANT 220 A2978 A21140 Valmistaja: YLÖTIE 1 33470 YLÖJÄRVI Puh. 03-347 8800 Fax 03-348 5511 www.avanttecno.com 2 AVANT

Lisätiedot

STIGA VILLA 92 M 107 M

STIGA VILLA 92 M 107 M STIGA VILLA 92 M 107 M 8211-3037-03 1. 2. A C B 3. 4. 5. 6. A+5 A B+5 B 7. 8. 2 9. 10. R L L+R Z X Y 11. 12. W V 3 SUOMI FI SYMBOLIT Koneeseen on kiinnitetty seuraavat symbolit, joiden tarkoitus on muistuttaa

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509

Käyttöohjekirja. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509 Käyttöohjekirja Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa. 85200 ALAVIESKA, puh. 08-430 9300, fax 08-430 509 Sisällysluettelo sivu Sisällysluettelo ja alkusanat 1 Käyttö- ja huolto-ohje 2 Turvallisuusohjeita

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein.

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein. KÄYTTÖOHJE LASTENVAUNUJEN AVAAMINEN Aseta vaunut lattialle (kuva 1a) ja vedä lujasti kahvasta, kunnes taittomekanismi lukittuu (kuva 2, 3). HUOMAUTUS! Ennen kuin alat käyttää vaunuja, varmista, että ne

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 1 4.8.2006 12:27 KO HP 450.doc KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com

Lisätiedot

Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla

Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla Ohjekirja Palax Log rankateline, lisäsyöttörulla Ohjeisiin on tutustuttava aina ennen laitteen käyttöä Sarjanumero Valmistusvuosi PALAX Lahdentie 9 61400 Ylistaro, FINLAND Tel. +358 6 4745100 Fax. +358

Lisätiedot

MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET. Oy Machine Tool Co

MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET. Oy Machine Tool Co MACCO BF Haarukkavaunu KÄYTTÖOHJEET Oy Machine Tool Co 1. Käyttökohteet Käsikäyttöinen MACCO BF -haarukkavaunu on matalarakenteinen, vain kuormalavalla olevan, kovilla pinnoilla liikuteltavan tavaran siirtelyyn

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

STIGA PARK 121 M 8211-3011-09

STIGA PARK 121 M 8211-3011-09 STIGA PARK 121 M 8211-3011-09 1. Park -1993 5a. D 5b. 2. Park -1993 6a. Park -1999 6b. Park 2000- F G H 3. Park -1993 7. I I 4. Park -1993 8. 2 J 9. 13. 10. 14. Z X Y W V 11. 15. Denna produkt, eller delar

Lisätiedot

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet KUNERT Professional KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet Suojakaari Istuin on varustettu suojakaarella. Kiinnitä kaari liittämällä se käsinojen kummaltakin puolelta löytyviin kiinnikkeisiin (kuva 21.) Poistaaksesi

Lisätiedot

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 40 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Suomi Ruohon- ja lehtienkeräimien

Lisätiedot

Fiskars ShapeCutter Plusmuotoleikkuri

Fiskars ShapeCutter Plusmuotoleikkuri Fiskars ShapeCutter Plusmuotoleikkuri Fiskarsin ShapeCutter Plus-muotoleikkurilla leikkaat helposti erilaisia muotoja joko muotosabluunoiden avulla tai vapaalla kädellä. Muotoleikkuri sopii erilaisille

Lisätiedot

Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet

Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet Venetrailerit ja peräkärry käyttö ja turvallisuus ohjeet TURVALLISUUSOHJEET (tarkistettava aina ennen liikkeelle lähtemistä) Aseta kuulakytkin auton vetokoukkuun ja tarkista, että kuulakytkin on varmasti

Lisätiedot

BULL. Lattiapäällysteiden poistokone

BULL. Lattiapäällysteiden poistokone BULL Lattiapäällysteiden poistokone 1 Sisältö 2 Käyttötarkoitus... 4 3 Tekniset tiedot... 4 4 Turvallisuusohjeet... 4 5 Huolto... 5 6 Käyttö... 5 6.1 Valmistelut (matot, päällysteet)... 5 6.2 Ohjauskahvan

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

Mökin ja kodin tuhattaituri

Mökin ja kodin tuhattaituri Suomi Mökin ja kodin tuhattaituri Vahva 20 hv moottori Hämmästyttävän tehokas Turvavyö ja ROPS/FOPS turvakaari vakiona Kun haluat enemmän tehoa Väkivahva Kohler EFI-moottori Työlaitehydrauliikka 42 l/min

Lisätiedot

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Kiitos, että olet valinnut tuotteemme! Olemme varmoja, että tulet olemaan tyytyväinen lastenvaunuihimme. Ennen kuin käytät lastenrattaita, on erittäin suositeltavaa

Lisätiedot

STIGA VILLA 102M 8211-3028-04

STIGA VILLA 102M 8211-3028-04 STIGA VILLA 102M 8211-3028-04 O (x4) M (x4) N (x4) P (x4) J (x2) S (x4) U (x2) T (x2) X (x2) V (x2) Y (x2) Q (x4) 1. O M N P Q J T U R S 2. S C B C D 3. 7. 4. 8. F G 5. 9. 6. 10. 11. 15. 12. 16. 13. 17.

Lisätiedot

TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE. Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61

TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE. Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61 TYÖLAITTEET KA250/400 KA300/450 KERÄÄVÄ AURAN KÄYTTÖOHJE Mateko Oy Punasillantie 6 40950 Muurame PUH. 014 3349 400 FAX 014 2440 61 EY-Vaatimustenmukaisuusvakuutus koneesta Lapinlahden levypalvelu Oy vakuuttaa,

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA

PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA KESMAC 23.4.2013 PÖNTTÖSORVI PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. TEKNINEN ERITTELY 3. TURVALLISUUSOHJEET JA KÄYTTÖ 4. VALOKUVAT 5. HUOLTO 6. KUITTAUS TURVAOHJEISTA 2013-04-23

Lisätiedot

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KUNTOPYÖRÄ 903 KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJEET ) Malli 903 on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten spinning-ryhmille. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä vapaaratas, ja sitä saa käyttää vain ammattilaisen

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Saab. 900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Suksien-/lumilaudanpitimet

Saab. 900 Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. Suksien-/lumilaudanpitimet SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Suksien-/lumilaudanpitimet MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Lisätiedot

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno:

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno: Cristallo ROLLAATTORI Tilno: 7 00 000 Käyttöohje Rollaattorin osat 4 5 6 0 7 8 9 Kahva Jarru Korkeussäädettävä kahvan tanko 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Folding suoja 6 varastossa haltijat 7 Takapyörä

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

Perävaunun käyttöohje

Perävaunun käyttöohje Perävaunun käyttöohje Ennen ajoa tarkistakaa: vetolaitteen ja sen kiinnitysosien kunto perävaunun ja auton kiinnityksen varmuus, perävaunun turvavaijerin tulee olla kiinnitetty autoon valojen kunto pyörien

Lisätiedot

LUMILINKO TR-270. Käyttö- ja huolto-ohjekirja. J. VARILA STEEL OY puh 050 359 7074 / 0500 863 127. 69950 PERHO www. varilasteel.

LUMILINKO TR-270. Käyttö- ja huolto-ohjekirja. J. VARILA STEEL OY puh 050 359 7074 / 0500 863 127. 69950 PERHO www. varilasteel. LUMILINKO TR-270 Käyttö- ja huolto-ohjekirja J. VARILA STEEL OY puh 050 359 7074 / 0500 863 127 Koivukoskentie 2 varilasteel@pp.nic.fi 69950 PERHO www. varilasteel.com 1 Sisällysluettelo 1. Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli matkalle, liikkeelle, keskelle elämää KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli XRover REHA -maastopyörätuolilla liikkuminen onnistuu monenlaisissa olosuhteissa. Työntämisen lisäksi maastopyörätuolia

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

Pyörällisen suihkutuolin osat

Pyörällisen suihkutuolin osat Pyörällisen suihkutuolin osat 1 Työntökahva 2 Selkänoja 3 Istuimen kansi 4 Kiinnitysruuvi 5 Kannellinen ämpäri 6 Rengas, 4 (valinnainen) 7 Kaksiosainen lukitusjarru 8 Käsinoja 9 Jarru 24 :n pyörään (valinnainen)

Lisätiedot

Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje. Eräliike Riistamaa Oy

Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje. Eräliike Riistamaa Oy Baikal MP-46 ilmapistooli käyttöohje Eräliike Riistamaa Oy 1. Yleistä 1.1 LUE ASEEN OHJEKIRJA HUOLELLA ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA. Ohjekirjassa esitellään lyhyesti aseen tekniset tiedot, muotoilu ja käyttöohjeet.

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

HANKMO STARMIXER 90 / 320 / 300 S

HANKMO STARMIXER 90 / 320 / 300 S Tume Agri Oy 97623704 2/2013 HANKMO STARMIXER 90 / 320 / 300 S Käyttöohjekirja Oikeudet rakenteen muutoksiin pidetään EU- vaatimustenmukaisuusvakuutus TUME-AGRI OY PL 77 14201 TURENKI vakuuttaa, että HANKMO-STARMIXER

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT

DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT AF21/AG21 Sähkömoottorit KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTO AF21/AG21 - IS - 10530-3 - FI TURVALLISUUSOHJEET - KONEET : sähkö-, paineilma-, bensiini- tai dieselkäyttöiset. - SYMBOLIT

Lisätiedot

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä.

DINO 80R Pikaopas. Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. DINO 80R Pikaopas Nostimen rekisteriote ja käyttöohjeet sijaitsevat putkessa puomin tyvessä. Yhteystiedot: 040 6736064 Mikko Jokiranta 050 3171745 Jukka Jokiranta veljeksetjokiranta@gmail.com YLEISET TURVALLISUUSOHJEET

Lisätiedot

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta

Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Fontaine-vetopöydät turvallinen ja kestävä valinta Vetotapin tunnistin Kahvan tunnistin Lukitushaan tunnistin (LED-valo) TURVAJÄRJESTELMÄ, VOITELU & PAINEILMA Voiteluyksikkö Paineilmajärjestelmä Kiinnityksen

Lisätiedot

Hydraulinen kantohara KHH. Käyttöohje

Hydraulinen kantohara KHH. Käyttöohje Hydraulinen kantohara KHH Käyttöohje Ennen laitteen asennusta lue käyttö- ja turvallisuusohjeet huolellisesti! Valmistaja: Koneurakointi Timo Latvala Viinikantie 9 61720 KOSKUE Puh: 0500 269 944 SISÄLLYS

Lisätiedot

PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000

PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000 POTILA PINTA-ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE MALLIT HERKULES 700, 800, 900 ja 1000 POTILA Tuotanto OY Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN Puh. 02 528 6500 Fax. 02 553 1385 Alkaen sarjanumerosta 130 POTILA HERKULES PINTA-ÄKEIDEN

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG

Installation instructions, accessories. Alcoguard. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 IMG Installation instructions, accessories Ohje nro 31316158 Versio 1.3 Osa nro 30756974, 30758207 Alcoguard IMG-335486 Volvo Car Corporation Alcoguard- 31316158 - V1.3 Sivu 1 / 22 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

F2000 Karavaanimarkiisi

F2000 Karavaanimarkiisi Asennus ja käyttöohjeet F2000 Karavaanimarkiisi Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Pakkauksen sisältö NIMIKE KUVAUS 1 Kankaan lukitustanko 2 putki 3 Vasen varsi 4 Oikea varsi 5 Seinäkiinnike

Lisätiedot

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje PULLEY-MAN porakonevinssi Käyttö- ja huolto-ohje SISÄLLYSLUETTELO 3 4 SUORITUSARVOT JA TIEDOT TURVALLINEN KÄYTTÖ 5 7 8 10 11 LAITTEEN OSAT JA VAIJERIN ASENNUS LAITTEEN KÄYTTÖ NOSTOISSA LAITTEEN HUOLTO

Lisätiedot

Snowblower 120 ATV NÄPPÄRÄ MÖNKIJÄN LUMILINKO TUOTE-ESITE 2013. Yhteystiedot: Rammy Oy Puh. 040 5574 999 www.rammy.fi

Snowblower 120 ATV NÄPPÄRÄ MÖNKIJÄN LUMILINKO TUOTE-ESITE 2013. Yhteystiedot: Rammy Oy Puh. 040 5574 999 www.rammy.fi RAMMY Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään. TUOTE-ESITE 2013 NÄPPÄRÄ MÖNKIJÄN LUMILINKO Snowblower 120 ATV SISÄLTÖ: RAMMY Snowblower 120 ATV ominaisuudet Kauko-ohjain Tekniset tiedot Lumilinkopaketin sisältö

Lisätiedot

SSM-2 KONEEN RAKENNE. havainnekuva koneen rakenteesta

SSM-2 KONEEN RAKENNE. havainnekuva koneen rakenteesta Lähde: http://sjh.sporttisaitti.com/ Luistimien teroittaminen on huoltajan tärkeimpiä tehtäviä ehkä tärkein. Jotta tehtävän pystyy hoitamaan ja suoriutumaan siihen liittyvistä monista vaiheista, tulee

Lisätiedot

INNOVATOR JANKKURIN KÄYTTÖOHJE

INNOVATOR JANKKURIN KÄYTTÖOHJE INNOVATOR JANKKURIN KÄYTTÖOHJE ParKone Oy Kuokkakatu 3 85800 Haapajärvi Puhelin: 044 5906122 E-mail: info@parko.fi Internet: http://www.parko.fi/ VER 1.2. Parkone Oy LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI LÄPI ENNEN

Lisätiedot

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo Mallinro: 136-1199 Form No. 3407-726 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje

ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje ABT 2000kg Haarukkavaunun käyttöohje HUOM! Käyttäjän tulee lukea käyttöohje ennen käytön aloittamista. 1. YLEISKUVAUS Kapasiteetti Max. haarukoiden korkeus Min. haarukoiden korkeus Haarukoiden pituus Vaunun

Lisätiedot

Juontokouran vintturi Käyttöohje

Juontokouran vintturi Käyttöohje Juontokouran vintturi Käyttöohje Valmistaja: AS SAMI Tule 20, Saue, Harjumaa, 76505 VIRO www.sami.ee Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. KÄYTTÖTARKOITUS... 3 3. TAKUU... 4 4. TEKNISET TIEDOT... 5 5. TURVALLISUUSVAATIMUKSET...

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 40 El 8211-3427-05

DEUTSCH. Silent 40 El 8211-3427-05 DEUTSCH D Silent 40 El 82-427-05 SVENS S 2 x (Ø 65 mm) 2 x (Ø 90 mm) (Ø 65 mm) (Ø 90 mm) D 8x D G 8x. 2. C E 8x O x R N x O x P x N P x. 4. S SVENS 5. 65 mm 90 mm Ø 65 mm Ø 90 mm 2 D E E G 2 D 6. 7. 4

Lisätiedot

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje 1.1. painos 2 Tietoja autopidikkeestäsi Nokia Mobile Holder CR-123 -autopidikkeen ja Easy Mount HH-22 -telineen avulla voit pitää puhelimesi helposti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI

KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI TEKNISET TIEDOT Malli Nostovoima (Tonnia) Minimi korkeus Nostokorkeus Säätökorkeus Nettopaino (kg) T90204 2 181 116 48 2.9 T90304 3 194 118 60 3.6 T90404 4 194 118 60 3,6 T90504

Lisätiedot

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite Mallinro: 130-7190 Form No. 3386-265 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

STIGA PARK 92 M 107 M

STIGA PARK 92 M 107 M STIGA PARK 92 M 107 M 8211-3036-04 1. Park -1993 5. 2. Park -1993 6. 3. Park -1993 7. 4. Park -1993 8. 2 9. 13. 10. 14. R L 11. 15. Z L+R A+5 A B+5 B Y X W V 12. 16. 3 SUOMI FI SYMBOLIT Koneeseen on kiinnitetty

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Köysivintturi Tyypip 220.0, , , , , ,125

KÄYTTÖOHJEET. Köysivintturi Tyypip 220.0, , , , , ,125 KÄYTTÖOHJEET Köysivintturi Tyypip 0.0,3 0.0,5 0.0,75 0. 0. 0.3 4.0,5 40.0,08 40.0,5 Sisällysluettelo. Tärkeitä turvallisuusohjeita 6. Köyden kiinnittäminen. Tekniset tiedot 7. Käyttö 3. Yleistä 8. Huolto

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TARKKUUSVANNAS KÄYTTÖ HUOLTO

KÄYTTÖOHJE TARKKUUSVANNAS KÄYTTÖ HUOLTO KÄYTTÖOHJE TARKKUUSVANNAS KÄYTTÖ HUOLTO Tarkkuusvantaan kylvösyvyyden säätö Tarkkuusvantaan (ks. Kuva 1) kylvösyvyys säädetään vannaskohtaisesti kylkipyörän (osa 1.1) korkeutta säätämällä. Kylkipyörän

Lisätiedot

Installation instructions, accessories - Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö

Installation instructions, accessories - Lisävaruste-elektroniikan ohjausyksikkö S60 / S80 / V70 / V70 XC / XC70 Section Group Weight(Kg/Pounds) Year Month 3 36 2004 05 S60 2001, S60 2002, S60 2003, S60 2004, S60 2005, S60 2006, S60 2007, S60 2008, S60 2009, S80 (-06) 1999, S80 (-06)

Lisätiedot

Alkuperäinen Hapa TR-100 halkaisukoneen omistajan käsikirja

Alkuperäinen Hapa TR-100 halkaisukoneen omistajan käsikirja Alkuperäinen Hapa TR-100 halkaisukoneen omistajan käsikirja Toivotamme teille parhaita menestystä Hapa Halkaisukoneen omistajalle. Noudattaessamme tämä kirja ohjeita palvelee halkaisukone teitä pitkään

Lisätiedot