KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 Sivu 32 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 Sivu 32 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali"

Transkriptio

1 KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 5/2017 Sivu 32 () Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai kello KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Jokitalo Juha, kunnanjohtaja Hyppönen Jouko, kunnansihteeri, pöytäkirjanpitäjä ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pekka Karhunen Jouko Hyppönen LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEKÄ PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS (tarkastuspaikka ja -aika sekä tarkastajien allekirjoitukset) Valtuusto totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (kutsu ja esityslista postitettu , asialista nähtävänä kunnan ilmoitustaululla ja kuulutus Laukaa- Konnevesi-lehdessä ). Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valtuusto valitsi aakkosjärjestyksen mukaisesti Rositsa Bliznakovan ja Aino-Kaisa Blån. Tarkastusaika Konnevedellä Rositsa Bliznakova Aino-Kaisa Blå PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Konneveden kunnantalossa klo Virka-asema Allekirjoitus Kunnansihteeri Jouko Hyppönen

2 Valtuusto VALTUUSTON VAALILAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Hallintosäännön 91 :n mukaan valtuusto valitsee toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan. Lautakunnassa on kolme jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto valitsee varsinaisiksi jäseniksi valituista puheenjohtajan ja yhden varapuheenjohtajan. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee valtuuston vaalilautakuntaan kolme jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee varsinaisiksi jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valt. 14 Valtuusto valitsee valtuuston vaalilautakuntaan kolme jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee varsinaisiksi jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

3 Valtuusto VALTUUSTON PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJIEN VAALI TOIMI- KAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 18 :n mukaan valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Hallintosäännön 67 :n mukaan valtuustossa on kaksi varapuheenjohtajaa. Valtuuston puheenjohtajien toimikausi on kaksi vuotta. Kuntalain 94 :n mukaan kokouskutsun valtuuston ensimmäiseen kokoukseen antaa kunnanhallituksen puheenjohtaja. Kokouksen avaa iältään vanhin läsnä oleva valtuutettu, joka johtaa puhetta, kunnes valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat on valittu. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan toimikaudeksi Valt. 15 Valtuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan sekä ensimmäisen ja toisen varapuheenjohtajan toimikaudeksi

4 Valtuusto TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Hallintosäännön 51 :n mukaan tarkastuslautakunnassa on puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä kolme muuta jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Kuntalain 75 :n mukaan vaalikelpoinen tarkastuslautakuntaan ei ole 1) kunnanhallituksen jäsen; 2) pormestari ja apulaispormestari; 3) henkilö, joka on kunnanhallituksen jäsenen, kunnanjohtajan, pormestarin tai apulaispormestarin hallintolain (434/2003) esteellisyysperusteita koskevan 28 :n 2 ja 3 momentissa tarkoitettu läheinen; 4) henkilö, joka on kunnan tai kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 5) henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jollei kuntalaissa toisin säädetä. 33 :n mukaan valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kuntalain 121 :n mukaan valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten. Lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja.

5 Valtuusto Tarkastuslautakunnan tehtävänä on 1) valmistella valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat; 2) arvioida, ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa ja kuntakonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla; 3) arvioida talouden tasapainotuksen toteutumista tilikaudella sekä voimassa olevan taloussuunnitelman riittävyyttä, jos kunnan taseessa on kattamatonta alijäämää; 4) huolehtia kunnan ja sen tytäryhteisöjen tarkastuksen yhteensovittamisesta; 5) valvoa 84 :ssä säädetyn sidonnaisuuksien ilmoittamisvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuustolle tiedoksi; 6) valmistella kunnanhallitukselle esitys tehtäviään koskeviksi hallintosäännön määräyksiksi sekä arvioinnin ja tarkastuksen talousarvioksi. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee tarkastuslautakuntaan viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valt. 16 Valtuusto valitsee tarkastuslautakuntaan viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

6 Valtuusto KUNNANHALLITUKSEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Hallintosäännön 4 :n mukaan kunnanhallituksessa on seitsemän jäsentä ja kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kummankin varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja. Kuntalain 73 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1) välittömästi kunnanhallituksen alaisena toimiva kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) henkilö, joka on kunnanhallituksen tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3) kunnan palveluksessa oleva henkilö, joka lautakunnan esittelijänä tai muuten vastaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelusta; 4) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä tai säätiössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Henkilöstön edunvalvonnasta asianomaisessa kunnassa huolehtivan yhteisön hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen puheenjohtaja ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen. Vaalikelpoinen ei myöskään ole henkilö, joka yhteisön neuvottelijana tai muussa vastaavassa ominaisuudessa vastaa edunvalvonnasta. Enemmistön kunnanhallituksen jäsenistä on oltava muita kuin kunnan tai kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa olevia henkilöitä. Edellä 1 momentin 4 kohtaa ei sovelleta kunnan määräysvallassa olevan yhteisön hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäseneen.

7 Valtuusto Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jollei kuntalaissa toisin säädetä. 33 :n mukaan valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa, jollei valtuusto ole päättänyt puheenjohtajamallista. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee kunnanhallitukseen seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden kunnanhallituksen puheenjohtajaksi, yhden ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja yhden toiseksi varapuheenjohtajaksi. Valt. 17 Valtuusto valitsee kunnanhallitukseen seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden kunnanhallituksen puheenjohtajaksi, yhden ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja yhden toiseksi varapuheenjohtajaksi.

8 Valtuusto SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Valtuusto voi lisäksi asettaa kunnanhallituksen alaisena toimivia lautakuntia tai niiden sijasta valiokuntia hoitamaan pysyväisluonteisia tehtäviä. Hallintosäännön 6 :n mukaan kunnassa on sosiaali- ja terveyslautakunta, jossa on viisi jäsentä ja kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunnan puheenjohtajan tulee olla valtuutettu. Kuntalain 74 :n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1) asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jollei kuntalaissa toisin säädetä. 33 :n mukaan valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa, jollei valtuusto ole päättänyt puheenjohtajamallista. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

9 Valtuusto Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee sosiaali- ja terveyslautakuntaan viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valt. 18 Valtuusto valitsee sosiaali- ja terveyslautakuntaan viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

10 Valtuusto SIVISTYSLAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Valtuusto voi lisäksi asettaa kunnanhallituksen alaisena toimivia lautakuntia tai niiden sijasta valiokuntia hoitamaan pysyväisluonteisia tehtäviä. Hallintosäännön 6 :n mukaan kunnassa on sivistyslautakunta, jossa on viisi jäsentä ja kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunnan puheenjohtajan tulee olla valtuutettu. Kuntalain 74 :n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1) asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jollei kuntalaissa toisin säädetä. 33 :n mukaan valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa, jollei valtuusto ole päättänyt puheenjohtajamallista. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

11 Valtuusto Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee sivistyslautakuntaan viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valt. 19 Valtuusto valitsee sivistyslautakuntaan viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

12 Valtuusto YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Valtuusto voi lisäksi asettaa kunnanhallituksen alaisena toimivia lautakuntia tai niiden sijasta valiokuntia hoitamaan pysyväisluonteisia tehtäviä. Hallintosäännön 6 :n mukaan kunnassa on ympäristölautakunta, jossa on viisi jäsentä ja kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunnan puheenjohtajan tulee olla valtuutettu. Kuntalain 74 :n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1) asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jollei kuntalaissa toisin säädetä. 33 :n mukaan valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa, jollei valtuusto ole päättänyt puheenjohtajamallista. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

13 Valtuusto Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee ympäristölautakuntaan viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valt. 20 Valtuusto valitsee ympäristölautakuntaan viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

14 Valtuusto KUNNAN KESKUSVAALILAUTAKUNNAN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Vaalilain (714/1998) 13 :n mukaan valtuuston on asetettava kuntaan toimikaudekseen kunnan keskusvaalilautakunta. Keskusvaalilautakuntaan kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään viisi. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Sekä jäsenten että varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa kunnassa edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä (563/2015). Jotta kunnan keskusvaalilautakunnan jäsenet mahdollisimman hyvin edustaisivat edellisissä kuntavaaleissa esiintyneitä äänestäjäryhmiä, on kustakin äänestäjäryhmästä valittava yksi edustaja, kunnes viisi vaaleissa esiintynyttä äänestäjäryhmää on saanut edustuksensa lautakuntaan. Vaikka laki ei sitä edellytä, on valinta käytännössä usein tehty siten, että lautakuntaan on valittu edellisissä kunnallisvaaleissa viiden eniten ääniä saaneen äänestäjäryhmän edustajat. Niin kauan kuin yksikin huomioon otettava äänestäjäryhmä on vailla edustusta, keskusvaalilautakuntaan ei tule valita muusta ryhmästä kahta edustajaa. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee keskusvaalilautakuntaan viisi jäsentä ja tarpeellisen määrän varajäseniä toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valtuusto asettaa varajäsenet siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan.

15 Valtuusto Valt. 21 Valtuusto valitsee keskusvaalilautakuntaan viisi jäsentä ja tarpeellisen määrän varajäseniä toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden lautakunnan puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valtuusto asettaa varajäsenet siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan.

16 Valtuusto SIVISTYSLAUTAKUNNAN VAPAA-AIKAJAOSTON VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Valtuusto voi lisäksi asettaa jaostoja kunnanhallitukseen, lautakuntaan, valiokuntaan ja johtokuntaan. Kunnanhallituksen, lautakunnan, valiokunnan ja johtokunnan jaostoihin sovelletaan, mitä asianomaisesta toimielimestä säädetään. Hallintosäännön 6 :n mukaan kunnassa on sivistyslautakunnan alainen vapaa-aikajaosto, jossa on viisi jäsentä ja kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Kuntalain 74 :n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1) asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jollei kuntalaissa toisin säädetä. 33 :n mukaan valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa, jollei valtuusto ole päättänyt puheenjohtajamallista.

17 Valtuusto Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee sivistyslautakunnan vapaa-aikajaostoon viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden jaoston puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valt. 22 Valtuusto valitsee sivistyslautakunnan vapaa-aikajaostoon viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden jaoston puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

18 Valtuusto YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN TIEJAOSTON VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Valtuusto voi lisäksi asettaa jaostoja kunnanhallitukseen, lautakuntaan, valiokuntaan ja johtokuntaan. Kunnanhallituksen, lautakunnan, valiokunnan ja johtokunnan jaostoihin sovelletaan, mitä asianomaisesta toimielimestä säädetään. Hallintosäännön 6 :n mukaan kunnassa on ympäristölautakunnan alainen tiejaosto, jossa on viisi jäsentä ja kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Kuntalain 74 :n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1) asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jollei kuntalaissa toisin säädetä. 33 :n mukaan valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa, jollei valtuusto ole päättänyt puheenjohtajamallista.

19 Valtuusto Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee ympäristölautakunnan tiejaostoon viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden jaoston puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valt. 23 Valtuusto valitsee ympäristölautakunnan tiejaostoon viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden jaoston puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

20 Valtuusto YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN LUPAJAOSTON VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa on oltava valtuuston lisäksi kunnanhallitus ja tarkastuslautakunta. Valtuusto voi lisäksi asettaa jaostoja kunnanhallitukseen, lautakuntaan, valiokuntaan ja johtokuntaan. Kunnanhallituksen, lautakunnan, valiokunnan ja johtokunnan jaostoihin sovelletaan, mitä asianomaisesta toimielimestä säädetään. Hallintosäännön 6 :n mukaan kunnassa on ympäristölautakunnan alainen lupajaosto, jossa on viisi jäsentä ja kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Kuntalain 74 :n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan 1) asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö; 2) henkilö, joka on asianomaisen lautakunnan tehtäväalueella toimivan, kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; 3) henkilö, joka on hallituksen tai siihen rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka johtavassa ja vastuullisessa tehtävässä tai siihen rinnastettavassa asemassa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jos kysymyksessä on sellainen yhteisö, jolle asianomaisessa lautakunnassa tavanomaisesti käsiteltävien asioiden ratkaisu on omiaan tuottamaan olennaista hyötyä tai vahinkoa. Kuntalain 32 :n mukaan toimielimen jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta tai jollei kuntalaissa toisin säädetä. 33 :n mukaan valtuusto tai muu valinnasta vastaava toimielin valitsee jäseniksi valituista toimielimen puheenjohtajan ja tarpeellisen määrän varapuheenjohtajia. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan samassa vaalitoimituksessa, jollei valtuusto ole päättänyt puheenjohtajamallista.

21 Valtuusto Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee ympäristölautakunnan lupajaostoon viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden jaoston puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Valt. 24 Valtuusto valitsee ympäristölautakunnan lupajaostoon viisi jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valtuusto valitsee jäseniksi valituista yhden jaoston puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi.

22 Valtuusto KÄRÄJÄOIKEUDEN LAUTAMIEHEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Käräjäoikeuden lautamiehistä annetun lain (675/2016) 4 :n mukaan valtuusto valitsee lautamiehet toimikauttaan vastaavaksi ajaksi. Kunnasta valittavien lautamiesten tulee mahdollisimman tasapuolisesti edustaa kunnan väestön ikä-, elinkeino-, sukupuoli- ja kielijakautumaa. 2 :n mukaan lautamiehen tulee olla käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvassa kunnassa asuva Suomen kansalainen, joka ei ole konkurssissa, jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu ja jota on pidettävä sopivana toimimaan lautamiehenä. Lautamieheksi ei saa valita henkilöä, joka on alle 25-vuotias tai joka on täyttänyt 65 vuotta. Lautamiehenä ei saa olla henkilö, jolla on virka yleisessä tuomioistuimessa tai Rikosseuraamuslaitoksessa taikka joka virassaan suorittaa ulosottotehtäviä, rikoksen esitutkintaa taikka tulli- tai poliisivalvontaa, eikä myöskään syyttäjä, asianajaja taikka muu ammatikseen asianajoa harjoittava henkilö. 3 :n mukaan käräjäoikeuden lautamiesten lukumäärän vahvistaa oikeusministeriö. Jos käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluu useampia kuntia, oikeusministeriö vahvistaa kunkin kunnan alueelta valittavien lautamiesten määrän ensisijaisesti kuntien henkikirjoitettujen asukkaiden lukumäärän suhteessa. Jokaisesta kunnasta on kuitenkin valittava vähintään yksi lautamies. Oikeusministeriön päätöksen mukaan Konneveden valtuusto valitsee yhden lautamiehen. Konnevesi kuuluu Vaasan hovioikeuspiiriin ja Keski-Suomen käräjäoikeuden tuomiopiiriin. Keski-Suomen käräjäoikeus pyytää, että kunnat tekisivät lautamiesvalinnat siten, että uudet lautamiehet aloittaisivat tehtävässään Vanhat lautamiehet jatkaisivat siten saakka. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee toimikaudeksi Keski-Suomen käräjäoikeuteen yhden lautamiehen, jonka toimikausi alkaa

23 Valtuusto Valt. 25 Valtuusto valitsee toimikaudeksi Keski-Suomen käräjäoikeuteen yhden lautamiehen, jonka toimikausi alkaa

24 Valtuusto KIINTEISTÖTOIMITUSTEN USKOTTUJEN MIESTEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kiinteistönmuodostamislain (554/1995) 6 :n mukaan valtuuston tulee valita kuntaan uskotuiksi miehiksi vähintään kuusi henkilöä toimikauttaan vastaavaksi ajaksi. Uskottujen miesten tulee olla kiinteistöasioihin perehtyneitä ja paikalliset olot tuntevia henkilöitä. Heidän vaalikelpoisuudestaan on muutoin voimassa, mitä käräjäoikeuden lautamiesten vaalikelpoisuudesta on säädetty. Muutoin uskotuista miehistä on voimassa, mitä kuntalaissa säädetään kunnan luottamushenkilöstä, jollei kiinteistönmuodostamislaissa toisin säädetä. (901/2013) Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee kuusi kiinteistötoimitusten uskottua miestä toimikaudeksi Valt. 26 Valtuusto valitsee kuusi kiinteistötoimitusten uskottua miestä toimikaudeksi

25 Valtuusto POLIISIN NEUVOTTELUKUNNAN JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VAALI TOIMI- KAUDEKSI Kh Poliisin hallinnosta annetun asetuksen (158/1996) 13 :n (516/2009) mukaan Poliisihallitus vahvistaa poliisin neuvottelukunnan jäsenten määrän. Valtuusto valitsee neuvottelukunnan jäsenet toimikaudekseen. Kullakin jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee jäsenen ja hänelle varajäsenen poliisin neuvottelukuntaan toimikaudeksi Valt. 27 Valtuusto valitsee jäsenen ja hänelle varajäsenen poliisin neuvottelukuntaan toimikaudeksi

26 Valtuusto KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON JÄSENTEN JA VARAJÄSENTEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntayhtymien toimielimistä säädetään kuntalain (410/2015) 58 :ssä. Kuntayhtymän päätösvaltaa käyttää joko yhtymävaltuusto tai yhtymäkokous. Ylimpänä toimielimenä on usein yhtymävaltuusto, jonka jäsenet jäsenkunnan valtuusto perussopimuksen mukaisesti valitsee. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen 7 :n mukaan asukkaan kunnista valitaan kaksi jäsentä ja kullekin jäsenelle henkilökohtainen varajäsen. 8 :n mukaan jäsenet valtuustoon valitaan jäsenkuntien valtuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi. Kuntalain 76 :n mukaan vaalikelpoinen kuntayhtymän toimielimiin on henkilö, joka 71 :n mukaan on vaalikelpoinen kuntayhtymän jäsenkunnan luottamustoimeen. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole 72 :n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu henkilö (valtion virkamies, joka hoitaa välittömästi kunnallishallintoa koskevia valvontatehtäviä) eikä saman kuntayhtymän palveluksessa oleva henkilö. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Keski- Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuustoon kaksi jäsentä ja kummallekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi

27 Valtuusto Valt. 28 Valtuusto valitsee Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuustoon kaksi jäsentä ja kummallekin henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi

28 Valtuusto ÄÄNEKOSKEN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Kuntayhtymien toimielimistä säädetään kuntalain (410/2015) 58 :ssä. Kuntayhtymän päätösvaltaa käyttää joko yhtymävaltuusto tai yhtymäkokous. Ylimpänä toimielimenä on usein yhtymävaltuusto, jonka jäsenet jäsenkunnan valtuusto perussopimuksen mukaisesti valitsee. Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän perussopimuksen 5 :n mukaan valtuustossa on jokaisesta jäsenkunnasta yksi jäsen jokaista alkavaa asukasta kohti, kuitenkin enintään neljä jäsentä. Jäsenkuntaa edustavien jäsenten lukumäärä määräytyy sen asukasluvun mukaan, joka kunnalla on ollut tammikuun 1 päivänä vaalia edeltäneenä vuonna. 6 :n mukaan valtuuston jäsenet valitaan jäsenkuntien valtuustojen toimikautta vastaavaksi ajaksi. Kullekin valtuuston jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen. Kuntalain 76 :n mukaan vaalikelpoinen kuntayhtymän toimielimiin on henkilö, joka 71 :n mukaan on vaalikelpoinen kuntayhtymän jäsenkunnan luottamustoimeen. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole 72 :n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu henkilö (valtion virkamies, joka hoitaa välittömästi kunnallishallintoa koskevia valvontatehtäviä) eikä saman kuntayhtymän palveluksessa oleva henkilö. Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain (609/1986) 4 a :n mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40 % naisia ja vähintään 40 % miehiä, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän yhtymävaltuustoon yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi

29 Valtuusto Valt. 29 Valtuusto valitsee Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän yhtymävaltuustoon yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi

30 Valtuusto HANKASALMEN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN JÄSENTEN JA VARAJÄSENTEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Hankasalmen kunnassa kansalaisopiston asioista huolehtii sivistyslautakunta. Konneveden kunta voi valita Hankasalmen sivistyslautakuntaan kaksi jäsentä, joilla on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus kansalaisopistoa koskevissa asioissa. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Hankasalmen kunnan sivistyslautakuntaan kaksi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudeksi Valt. 30 Valtuusto valitsee Hankasalmen kunnan sivistyslautakuntaan kaksi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudeksi

31 Valtuusto LAUKAAN KUNNAN YMPÄRISTÖTERVEYSLAUTAKUNNAN JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VAALI TOIMIKAUDEKSI Kh Konneveden kunta, Laukaan kunta ja Äänekosken kaupunki ovat sopineet ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon järjestämisestä näiden kuntien alueella. Vastuukuntana toimii Laukaa. Ympäristöterveydenhuollosta ja eläinlääkintähuollosta vastaa Laukaan valtuuston toimikaudekseen asettama ylikunnallinen ympäristöterveyslautakunta. Äänekosken kaupunki nimeää lautakuntaan kolme jäsentä, Laukaan kunta kolme jäsentä ja Konneveden kunta yhden jäsenen sekä jäsenille henkilökohtaiset varajäsenet. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee Laukaan kunnan ympäristöterveyslautakuntaan yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi Valt. 31 Valtuusto valitsee Laukaan kunnan ympäristöterveyslautakuntaan yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi

32 Valtuusto KESKI-SUOMEN LIITON EDUSTAJAINKOKOUKSEN EDUSTAJAN JA VARAEDUSTAJAN VAALI Kh Esityslistan liitteet 1 Keski-Suomen liiton edustajainkokous valitsee maakuntavaltuuston. Keski-Suomen liiton perussopimuksen mukaisesti jäsenkunnat valitsevat edustajat edustajainkokoukseen kunnan edellisen vuoden alun asukasluvun mukaan siten, että kullakin jäsenkunnalla on yksi edustaja jokaista alkavaa neljää tuhatta asukasta kohti, kuitenkin enintään 40,6% rajoittamattomasta kokonaisedustajama a ra stä. Kullekin edustajalle valitaan varaedustaja. Kullakin edustajalla on edustajainkokouksessa yksi ääni. Sekä edustajan että varaedustajan on oltava jäsenkunnan valtuutettu. Puolueiden Keski-Suomen piirijärjestöt ovat neuvotelleet edustajainkokouksen ja sen valitseman maakuntavaltuuston jäsenten nimeämisestä. Näiden neuvottelujen tuloksena on syntynyt kuntavaalien 2017 maakuntatason tulosta kunnioittava suositus kuntakohtaisista edustajainkokouspaikoista, joka täyttää myös sukupuolten tasa-arvon vaateet. Piirijärjestöjen suosituksena on, että kunnat nimeäisivät jo edustajainkokoukseen edustajan, joka valitaan maakuntavaltuustoon. Esityslistan liitteenä on suositus kuntakohtaisista edustajainkokouspaikoista. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee edustajan ja hänelle varaedustajan Keski-Suomen liiton edustajainkokoukseen. Valt. 32 Esityslistan liite 1 Esityslistan liitteenä on suositus kuntakohtaisista edustajainkokouspaikoista. Valtuusto valitsee edustajan ja hänelle varaedustajan Keski-Suomen liiton edustajainkokoukseen. 20. VALTUUSTON KOKOUSKUTSUJEN JULKAISEMINEN VALTUUSTOKAUDELLA

33 Valtuusto Kh Kuntalain (410/2015) 94 :n mukaan valtuuston kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa. Kokouskutsu voidaan lähettää sähköisesti, jos kunta huolehtii, että tähän tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä. Hallintosäännön 74 :n mukaan valtuuston kokouksesta on vähintään neljä päivää ennen kokousta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla ja kunnan verkkosivuilla. Hallintosäännön 77 :n mukaan valtuuston kokouksen ajasta ja paikasta tiedotetaan ennen kokousta niissä tiedotusvälineissä, joissa valtuusto on päättänyt valtuustokausittain kokouksistaan ilmoittaa. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuuston kokouksista tiedotetaan valtuustokaudella kuntalain ja hallintosäännön mukaisesti. Kokouskutsu julkaistaan myös Laukaa-Konnevesi-lehdessä. Valt. 33 Valtuuston kokouksista tiedotetaan valtuustokaudella kuntalain ja hallintosäännön mukaisesti. Kokouskutsu julkaistaan myös Laukaa-Konnevesi-lehdessä.

34 Valtuusto KUNNALLISTEN ILMOITUSTEN JULKAISEMINEN VALTUUSTOKAUDELLA Kh Kuntalain (410/2015) 108 :n mukaan kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu, sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla. Ilmoitusten on oltava yleisessä tietoverkossa 14 vuorokautta, jollei asian luonteesta muuta johdu. Ilmoituksen sisältämät henkilötiedot on poistettava tietoverkosta edellä mainitun ajan kuluttua. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että kunnalliset ilmoitukset julkaistaan valtuustokaudella kunnan verkkosivuilla, mikäli salassapitoa koskevat säännökset eivät sitä estä. Tämän lisäksi ne voidaan julkaista julkisten kuulutusten ilmoitustaululla, paikallislehdessä ja tarpeen mukaan muussakin lehdessä sekä kunnan julkaisemassa kuntatiedotteessa. Näistä ilmoituksista kukin osasto päättää määrärahojensa rajoissa. Viranhaku- ja työpaikkailmoitukset sekä muut erityislainsäädännön mukaiset ilmoitukset voidaan julkaista alan ammattilehdissä. Valt. 34 Kunnalliset ilmoitukset julkaistaan valtuustokaudella kunnan verkkosivuilla, mikäli salassapitoa koskevat säännökset eivät sitä estä. Tämän lisäksi ne voidaan julkaista julkisten kuulutusten ilmoitustaululla, paikallislehdessä ja tarpeen mukaan muussakin lehdessä sekä kunnan julkaisemassa kuntatiedotteessa. Näistä ilmoituksista kukin osasto päättää määrärahojensa rajoissa. Viranhaku- ja työpaikkailmoitukset sekä muut erityislainsäädännön mukaiset ilmoitukset voidaan julkaista alan ammattilehdissä.

35 Valtuusto SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUTUOTANNON OSITTAINEN ULKOISTUS Valmistelijat: kunnanjohtaja Juha Jokitalo, p va. sosiaalijohtaja Eira Ohvo, p vanhuspalvelujen esimies Eija Alhonen, p Kh Sote- ja maakuntauudistus on suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, mitä Suomessa on tehty. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus sekä maakuntauudistus toteutetaan Keski-Suomessa yhtenä kokonaisuutena. Muutos koskettaa Keski-Suomessa suoraan lähes ihmisten työtä ja jokaisen asukkaamme palveluja. Tavoitteena on, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen ja muita alueellisia tehtäviä siirtyy Keski-Suomen maakunnalle Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen taustalla on halu yhdenmukaistaa suomalaisten saamat palvelut ja varmistaa, että jokainen meidänkin maakunnan asukkaista saa hyvää ja itselleen sopivinta palvelua erilaisissa elämäntilanteissaan. Sote-uudistuksen valmistelua on Keski-Suomessa tehty jo vuodesta 2013 alkaen. Yhteinen tahtotila kuntien välillä on vahva: Taata yhdenvertaiset ja toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille maakuntamme asukkaille. Asiakaslähtöisiä palveluiden tuottamistapoja valmistetiin kolmivuotisessa Keski-Suomen SOTE 2020 hankkeessa, joka päättyi Hankkeessa on käyty läpi Keski-Suomen nykyinen palveluverkko. Keski-Suomessa sote-uudistuksen valmistelua varten on nimetty työvaliokunta, jossa on edustettuina Pohjoisen, Keskisen ja Läntisen Keski- Suomen kuntien virkamiesedustajat. Lisäksi työvaliokuntaan kuuluu sairaanhoitopiirin, Keski-Suomen liiton ja ELY-keskuksen edustajat. Työvaliokunta on perustanut palvelutuotantotyöryhmän, jossa pohditaan yhdessä tapoja järjestää tulevaisuuden palvelut. Palvelutuotantotyöryhmässä on mukana kaikkien Keski-Suomen kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden johtavia viranhaltijoita. Työvaliokunta on nimennyt lisäksi työryhmät pohtimaan ict- ja henkilöstöasioita. Laajemmin koko sote- ja maakuntauudistusta varten on nimetty myös poliittinen ohjausryhmä. Ohjausryhmä nimettiin kuntien ja muiden keskeisten toimijoiden kokouksessa puolueiden piirijärjestöjen valmistelun pohjalta. Ohjausryhmässä on edustaja Konnevedeltä. Maakunnan toiminnassa erotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen ja tuottaminen.

36 Valtuusto Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisen - asiantuntijaryhmä valmistelee myöhempään poliittiseen päätöksentekoon ehdotuksen Keski-Suomen maakunnan palvelustrategiasta sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta sekä laatii palveluiden palvelulupauksen. Lisäksi ryhmä valmistelee ehdotuksen järjestämisorganisaatiosta ja sen vaatimista resursseista. Palveluiden järjestämisen osalta keskitytään siihen, millaisia palveluita tulevaisuudessa keskisuomalaisille asukkaille järjestetään. Käytännön työtä ohjaamaan tehdään ehdotukset maakunnan yhtenäisistä palveluiden myöntämiskriteereistä, asiakasmaksuista ja toimintaohjeista. Tehtävä selvitystyö ja erityisesti palvelustrategian laatiminen on mittava työ, jonka tulisi olla valmis Sen tekeminen huolella varmistaa kuitenkin laadukkaat palvelut asukkaille, joten laadinta vaatii aikaa ja sitouttaa mahdollisimman laajasti eri yhteistyökumppaneita eri puolilta maakuntaa. Yhteistyötä tehdään kuntien kanssa, sillä järjestämisellä on kiinteä yhteys myös kuntien elinvoimaan ja maakuntaan muodostuviin sote-palveluiden markkinoihin. Palvelulaitokseen tulevien sosiaali- ja terveyspalveluiden asiantuntijaryhmän tehtävänä on valmistella ja käydä läpi nykyisiä peruspalveluja. Keskeistä on laatia kaikille edellä mainituille palveluille valmistelutyön aikana asiakaslähtöiset kriteerit, joihin tuleva palvelutuotanto sitoutuu kaikilla tasoilla. Erityistä huomiota valmistelutyössä kiinnitetään vaativan erikoissairaanhoidon hallintaan, vanhusten hoitoon, mielenterveysja päihdepalveluiden nykyistä tehokkaampaan tuottamiseen sekä vahvaan perusterveydenhuoltoon. Palvelutuotanto järjestetään siten, että palvelutuotanto ja tuottajat tukevat palveluiden järjestämiselle asetettuja tavoitteita, palveluintegraatiota ja saatavuutta sekä palveluiden laatua ja kustannusvaikuttavauutta. Valinnanvapauden asiantuntijaryhmän tehtävänä on laatia selvitys asiakassetelin piiriin kuuluvista palveluista. Työryhmä tekee myös selvityksen siitä, mitä palveluita ja miten tulevassa mallissa voidaan yhtiöittää. Valmistelussa käydään läpi mm. sosiaali- ja terveyspalveluiden nykyiset ostopalvelut, käytössä olevat palvelusetelit sekä sopimusten hallinta. Valinnanvapaus etenee vaiheittain. Ensimmäisen vaiheen vapaan valinnan palveluita ovat avosairaanhoito ja yleinen sosiaaliohjaus ja neuvonta, jotka eivät kuitenkaan sisällä julkisen vallan käyttöä eli esimerkiksi erilaisten etuuspäätösten tekemistä. Valinnanvapauden piiriin kuuluu myös suunterveydenhuolto sekä tilapäisiä ja lyhytaikaisia perustason sosiaalihuollon palveluja. Keski-Suomessa on menossa kaksi hallituksen kärkihanketta jotka liittyvät välillisesti meneillään olevaan sote-uudistukseen. Kukoistava ko-

37 Valtuusto tihoito hankkeen tavoitteena on varmistaa, että Keski-Suomen maakunnan kaikissa kunnissa on asiakaslähtöinen, vaikuttava ja kustannustehokas kotihoito, joka toimii 24/7. Päätavoite on jaettu kahteen toisiaan tukevaan kokonaisuuteen: Kotona pärjäämistä tukevat palvelut ovat yhdenvertaiset, vaikuttavat, asiakaslähtöiset ja laadukkaat sekä toimiva kustannustehokas palvelutuotanto: resurssit kohdentuvat parhaalla mahdollisella tavalla ja prosessit ovat sujuvia. Toinen kärkihanke liittyy lasten ja perheiden palvelujen kehittämiseen. Hallituksen lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman (LAPE) tavoitteena on nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät, vaikuttavammat, kustannustehokkaammat ja paremmin yhteen sovitetut palvelut sekä toimintakulttuurin uudistaminen. Tähän liittyy perhekeskusmallin käyttöönotto kunnissa, siten että perheiden tarvitsemat palvelut löytyisivät samasta paikasta. Molemmissa kärkihankkeissa kunnan eri hallinnonalojen työntekijät ovat edustettuina erilaisissa ryhmissä. Lisäksi osallistutaan kirjaamisvalmentajakoulutukseen sitä varten, kun myös sosiaalitoimen asiakirjat siirtyvät Kantapalveluun. Konneveden kunta on vuodesta 2015 tehnyt omaa palvelurakenneuudistusta yhteistyössä Seututerveyskeskuksen kanssa. Uudistuksen tavoitteena on turvata elämäntilanteen vaatimat riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille kuntalaisille toiminnallisesti ja taloudellisesti perustellulla tavalla. Uudistusta on merkittävästi ohjannut myös vanhuspalvelulaki sekä maan hallituksen ohjeistukset vanhuspalvelujen kehittämiseksi. Sitra on julkaissut maaliskuussa 2016 selvityksen Sosiaali- ja terveyspalveluverkon kehityskuva 2025 Paikkatieto- ja saavutettavuusperusteinen tarkastelu. Sen mukaan Konnevedelle olisi jäämässä terveysasema. Kuntien takauskeskus on puolestaan omissa laskelmissa arvioinut, että valinnanvapausmallin toteutuessa alle 3000 asukkaan kuntiin ja/tai taajamiin ei muodostuisi ns. sote-yksiköitä lainkaan. Valtakunnallisen uudistuksen edetessä muun muassa em. ristiriitaisista viesteistä johtuen kunnanvaltuustossa on syntynyt huoli Konneveden sotepalvelujen määrästä ja laadusta vuoden 2019 alusta. Huolta lisää se, ettei Keski-Suomen maakunnassa ole vielä sellaista palvelustrategiaa eikä sellaista toimivaltaista elintä, joka pystyisi kertomaan millaiset palvelut Konneveden terveysasemalla ovat vuoden 2019 alusta. Lopulliset päätökset kuntiin tulevista sote-palveluista tekee maaliskuussa 2018 valittava maakuntavaltuusto. Sote-valmistelun kokonaisuudesta tiedotetaan seminaarissa, joka pidetään 16.6 klo Jyväskylän Laajavuoressa. Seminaariohjelman mukaan siellä kerrotaan mm. millainen sote-keskusten verkosto tulee uuteen maakuntaan.

38 Valtuusto Kokonaisuuden hahmottamista vaikeuttavat maan hallituksen puolivälitarkastelussaan sovitut rahoitukset maakunnallisiin valinnanvapauspilotteihin. Suunnitelman mukaan pilotin aikana kunnat ostaisivat omaan kuntaansa kyseiset palvelut maakunnalliselta yhtiöltä. Pilottihankkeissa voi kokeilla maakunnassa joko suoran valinnan palveluja tai henkilökohtaista budjettia. Valinnanvapauspilotit voidaan aloittaa aikaisintaan syksyllä 2017 ja viimeistään niiden tulee käynnistyä Maakunnat voivat jatkaa pilottejaan vuoden 2022 loppuun saakka. Yhtiöittämiseen ja sen omistukseen ja muodostuvan yhtiön pääomittamiseen liittyvät kysymykset ovat osin auki. Asiasta järjestetään info-tilaisuus kunnille pe 2.6 Cygneus-talolla Jyväskylässä klo Huolta lisää myös se, että saadaanko tulevaan maakuntavaltuustoon riittävästi alueen edustajia huolehtimaan maakunnan reuna-alueiden palveluiden säilymisestä. Huolena on myös se, kuinka uudistuksessa käy kunnan omistamille sote-kiinteistöille. Lakiluonnosten mukaan maakunta vuokraa sotekiinteistöt 3+1 vuoden ajaksi. Mikäli kiinteistöissä ei tämän jälkeen ole sote-toimintaan jäävät sote-kiinteistöt kunnan vastuulle taloudelliseksi rasitteeksi. Mahdollisen ulkoistuksen yhteydessä puolestaan voidaan tehdä jopa 10+5 vuoden vuokrasopimuksia. Käydyissä keskusteluissa on vuokrauksen vaihtoehtoina puhuttu myös sote-kiinteistöjen myynnistä palvelutuottajalle tai heidän yhtiökumppaneilleen. Ulkopuoliset palveluntuottajat ovat myös ilmaisseet halunsa rakentaa lisää mm palveluasumista Konnevedelle. Edellä mainituista syistä johtuen kunnanvaltuusto on kuullut useita yksityisiä palvelujen tuottajia. Esittelyissä palvelujen tuottajat kertoivat palvelutuotannostaan ja sen tuottamisen periaatteista. Vastaava keskustelu on käyty myös Seututerveyskeskuksen kanssa. Viranhaltijoita ja luottamusmiehiä on lisäksi käynyt tutustumassa Rantasalmen kunnan toimintaan, jossa sote-palvelut on kokonaan ulkoistettu yksityiselle palvelun tuottajalle. Mahdollisesta ulkoistuksesta on käyty keskusteluja myös Rautalammin kunnan kanssa. Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä vetoaa laaditussa tiedotteessa maakunnan kuntiin, jotta nämä pidättäytyisivät sote-palveluiden ulkoistuksista. Kansalaisten tasavertaisuus uudessa maakunnassa ei toteudu, jos sen budjettia ja palvelurakennetta sidotaan nyt ulkoistussopimuksilla.

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 1 Valtuusto LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 2017-2020 Valtuuston on valittava henkilöt kunnallisiin ja eräisiin valtiollisiin luottamustoimiin. HALLITUS Valtuusto valitsee hallitukseen yhdeksän jäsentä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.1.2013 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 19.6.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies

Toimielinten jäsenten vaali /Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies Kaupunginhallitus 187 23.05.2017 Valtuusto 39 05.06.2017 Kaupunginhallitus 224 27.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021/Käräjäoikeuden lautamies ja kiinteistötoimitusten uskottu mies 1323/01.45/2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 21.11.2016 40 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 6591/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 55 Asianro 6591/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Valtioneuvosto on tehnyt 16. kesäkuuta 2016 päätöksen Kuopion ja Juankosken

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2017 Sivu 124 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2017 Sivu 124 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2017 Sivu 124 () Kunnanhallitus Maanantai 29.5.2017 kello 18.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2017 Sivu 124 (165) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2017 Sivu 124 (165) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2017 Sivu 124 (165) Kunnanhallitus Maanantai 29.5.2017 kello 18.00-20.50 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Sivu 32 (78) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Sivu 32 (78) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Sivu 32 (78) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 12.6.2017 kello 18.00-19.25 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 189 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 62 19.02.2018 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 62 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 169 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 12. kesäkuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 19 Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali... 41 20 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 189 29.5.2017 5 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta kunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 189 Yleistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Siun sote neuvottelukunta

Siun sote neuvottelukunta Siun sote neuvottelukunta VALTUUSTON PÖYTÄKIRJAN 12.6.2017 liite nro 38 / 1 Siun sote neuvottelukunnassa on viisi (5) valtuuston valitsemaa jäsentä, joista yksi valitaan puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi.

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika 22.1.2009 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 61 19.02.2018 Asukaslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 61 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 168 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali MERIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 21.6.2017 klo 19.00 Paikka Kilpukan ruokala Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Suhteellisten

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Sivu 1 (9) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Sivu 1 (9) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Sivu 1 (9) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 31.1.2017 kello 19.00 19.25 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 4/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 4/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 4/2017 52 KOKOUSAIKA Maanantai 12.6.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keiteleranta, Laituritie

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 30.1.2013 kello 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Perusturvalautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 60 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 167 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 129 11.9.2017 7 334/00.00.01.00.00/2017 Kuntayhtymän hallituksen jäsenten vaali Päätöshistoria Kuntayhtymän hallitus 11.9.2017

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 Sivu 1 () Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 21.1.2013 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 13 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätösehdotus päättää valita toimikaudekseen tarkastuslautakuntaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 261 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017

ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 EVIJÄRVEN KUNTA Aika 19.6.2017 ESITYSLISTA Nro 6 / 2017 KOKOUSAIKA 19.6.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Jari Anttikoski Rita Haapasaari

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina klo 19.00

KIVIJÄRVEN KUNTA. Esityslista. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina klo 19.00 Esityslista Kokousnumero 2 / 2017 Aika Maanantaina 12.06.2017 klo 19.00 Paikka Valtuustosali Henkilötiedot poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 12.06.2017 klo 19.00

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 5. kesäkuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 85 Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali... 147 86 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 262 Tarkastuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002990 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (5) 596 V 7.6.2017, Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 274 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003135 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 271 Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 10/ (41) Kunnanhallitus Raija Lehtimäki Pirkko Rauhala Markku Vuollo

Muonion kunta Esityslista 10/ (41) Kunnanhallitus Raija Lehtimäki Pirkko Rauhala Markku Vuollo Muonion kunta Esityslista 10/2017 1 (41) Kunnanhallituksen kokous Aika ma 5.6.2017 klo 17.30 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Matti Myllykangas varapuheenjohtaja Hannaleena

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 7. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 29.05.2017 Sivu 1 / 1 1978/2017 00.00.01.00 7 Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen vaali (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 () Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 () Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 () Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.11.2017 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokous

Kunnanhallituksen kokous Kunnanhallituksen kokous 139 Suhteellisten vaalien vaalilautakunnan valitseminen 140 Kunnanvaltuuston puheenjohtajiston valitseminen 141 Kunnanhallituksen jäsenten valitseminen 142 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 28.4.2015 30 Valtuusto 28.4.2015 30 1. MÄÄRÄALAN MYYMINEN RISTO MOISIOLLE Kh. 20.4.2015 35 Esityslistan liite 1 Risto Moisio haluaisi ostaa kunnalta määräalan Konneveden kunnan Siikakosken kylässä sijaitsevasta Simola-nimisestä

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 4/ (38) Kunnanvaltuusto

Muonion kunta Esityslista 4/ (38) Kunnanvaltuusto Muonion kunta Esityslista 4/2017 1 (38) n kokous Aika to klo 18.00 Paikka Läsnä olevat valtuutetut ja varavaltuutetut Muut läsnäolijat kunnantalon valtuustosali Mika Brännare Manu Friman Mikael Heikkilä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 15 V 7.6.2017, Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 (116) Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 (116) Valtuusto. Lapunmäen koulu, käsityöluokka. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 Sivu 110 (116) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.11.2017 kello 18.00-18.25 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 16 valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 268 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003127 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN Kunnanhallitus 213 05.06.2017 Valtuusto 68 12.06.2017 OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN KHALL 213 Valmistelija: hallinnon sihteeri Marja Harjunen, 050-4636 280 Oulun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 3/2017 1

Utsjoen kunta Esityslista 3/2017 1 Utsjoen kunta Esityslista 3/2017 1 uusto Aika 19.06.2017 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 35 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 36 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 2/ 1 KOKOUSAIKA klo 9.00 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rak. kokoushuone 1014 LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja Christer Friskof jäsen Nina Schulman jäsen POISSA MUUT Tuula

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1 (7) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 2.2.2016 kello 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 8 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/ /2017 Kaupunginhallitus 269 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto 10 05.06.2017 Kaupunginhallituksen jäsenten vaali 1088/00.00.01.00/2017 Kaupunginhallitus 29.05.2017 269 Valmistelija: kansliapäällikkö Irma Nieminen,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 267 Kaupunkiympäristölautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003002 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Kunnallisten ilmoitusten julkaiseminen ajalla Muut mahdolliset asiat

Kunnallisten ilmoitusten julkaiseminen ajalla Muut mahdolliset asiat SAVUKOSKEN KUNTA Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Asiano Liite no Maanantai 12.6.2017 klo 15.00-15.58 Savukosken kunnanvirasto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus 10/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20

Kunnanhallitus 10/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 10/2017 KOKOUSAIKA 13.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 89 Toimielinten pöytäkirjat 90 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2017 1

SUOMUSSALMEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2017 1 SUOMUSSALMEN KUNTA ESITYSLISTA 11/2017 1 Kunnanhallitus Tiistai 06.06.2017 AIKA 17:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 258 n vaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002995 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudekseen kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 302 Kunnanhallitus 12.06.2017 AIKA 12.06.2017 klo 18:00-19:03 PAIKKA Valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 144 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 305

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (6) 588 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ----

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ---- 1(6) HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET III luku Muut määräykset - 19 Asukkaiden aloitteet Aloiteoikeus ja aloitteen käsittely VI luku Nimenkirjoitus Kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 18 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002997 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 56 21.11.2016 41 Asianro 6592/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 25 V 7.6.2017, Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003137 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kultima Unto

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kultima Unto ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 1. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 4.4.2018 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 13) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kultima Elli-Marja

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (8) Aika 10.05.2016, klo 14:08-16:06 Paikka Yhtenäiskoulun atk-luokka Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT. Aika Maanantai klo Paikka Savukosken kunnanvirasto. KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t

Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT. Aika Maanantai klo Paikka Savukosken kunnanvirasto. KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Aika Maanantai

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 5. kesäkuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 85 Valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnan vaali... 147 86 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 277 Nro 10 Kokoustiedot Aika: Maanantai , klo Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 277 Nro 10 Kokoustiedot Aika: Maanantai , klo Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu Kunnanhallitus Kokous 277 Nro 10 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.06.2017, klo 17.15 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 151 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 278 152 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (7) 259 Kaupunginhallituksen jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002970 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 21 V 7.6.2017, Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003132 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 18 valtuutettua LIITE A 3 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 18 valtuutettua LIITE A 3 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Sivu 35 (46) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 8.11.2018 kello 19.00 19.17 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Konneveden kunnantalo, Konnevesisali 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 54 Tarkastuslautakunta 05.09.2019 AIKA 12:53-14:38 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 38 Pöytäkirjan

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot