APUOHJAS. Hämeen hevosjalostusliiton tiedote 1 / 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "APUOHJAS. Hämeen hevosjalostusliiton tiedote 1 / 2013"

Transkriptio

1 APUOHJAS Hämeen hevosjalostusliiton tiedote 1 / 2013 HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TOIMISTO toiminnanjohtaja: toimistosihteeri: kesäharjoittelijat 2013: Anu Kantala Nina Ahonen (hoitovapaalla) Aino Aminoff (HY) ja Ansa Immonen (HAMK) Tammelanpuistokatu 24 B TAMPERE p , hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi olemme myös Facebookissa HUOM! Muistattehan että Satakunnan alueen hevosjalostusliiton toimisto on nykyään Porin raviradalla, puh , os. Ravintie 1, Pori Varsojen ja tuontihevosten tunnistaminen: Anu Kantala p (koko liiton alue) Veera Nieminen p (lähinnä liiton luoteisosat, lisäksi Satakunta) ell Jukka Kilpinen (Forssan ja Ypäjän seutu) Satakunnassa tunnistajana toimii Veera Niemisen lisäksi myös ell Kati Tuomola (puh )

2 Hämeen hevosjalostusliiton johtokunta 2013: pj. vpj. Mikko Salminen, Somero, p Helena Jansson, Ypäjä, p Janne Himanen, Hattula, p Olavi Inkinen, Nokia, p Hanna Jartti, Virrat, p Heikki Järvensivu, Hämeenkyrö, p , Pekka Koskela, Loppi, p , Saku Mikkola, Längelmäki, p , Markku Pihkala, Tampere, p , Tulevaa: - Liiton sääntömääräinen syyskokous ma klo Teivon raviradalla katsomon alakahvilassa. Kokouksen jälkeen ELT Seppo Hyypän luento harrastehevosen kunnon ylläpidosta sekä terveyden ja lihasten huollosta. - Hämeen hevosväen pikkujoulu Teivossa la klo 20 alkaen Teivossa 75-ravien jälkeen (lisätiedot tai puh ) - Pikkujouluravit Forssan Pilvenmäellä la klo (lisätiedot info@pilvenmaki.fi tai ) - Suomen Hippoksen jalostuspäivät Porissa Lautakuntien koulutuspäivä Jyväskylässä pe C-ajolupakurssi huhti-toukokuussa, kurssin yhteydessä vastuuvalmentajakoulutus- ja tentti!!! - keväälle suunnitteilla mm. tamman tiineyteen ja varsomiseen liittyvää koulutusta HUOM! Hevosten kuljettajakokeeseen valmistava kurssi on nyt mahdollista suorittaa virtuaalisena osoitteessa Näyttelyt 2014: Suomen Hippoksen piiriagronomi Eero Perttunen jää eläkkeelle vuoden vaihteessa. Hänelle ei ole palkattu seuraajaa, vaan näyttelyt hoidetaan jatkossa puheenjohtajatuomarien johdolla. Hämeen puheenjohtajatuomari on juupajokelainen Heidi Sihvo, joka toimii myös suomenhevosten orilautakunnan puheenjohtajana. Lisäksi puheenjohtajatuomareina toimivat Kai Tuusa (Salo), Markku Nisula (Oulu), Jenni Timlin (Ruokolahti) ja Outi Ruottinen (Mikkeli). Lämminveristen orilautakunnan puheenjohtajana tulee toimimaan ruotsalainen, Norjassa jalostusjohtajana toimiva Anders Järnerot. Suomen Hippoksen jalostusosastolla on tapahtunut myös muita muutoksia. Pitkäaikainen jalostusjohtaja Terttu Peltonen jäi eläkkeelle syksyllä. Uusi jalostusjohtaja on agronomi Minna Mäenpää. Lisäksi suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusvastaavaksi on nimitetty agrologi AMK Eeva Karvonen.

3 Näyttelyt Hämeen hevosjalostusliiton alueella 2014: ma-ti Ypäjä lämminveristen ravihevosten ja suomenhevosten orinäyttely la 5.4. Tampere 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallinen näyttely la Ylöjärvi tammanäyttely la 3.5. Ylöjärvi varsanäyttely ma 5.5. Ypäjä tammanäyttely ti 6.5. Ypäjä varsanäyttely, liikkeet kärryistä la Lammi tamma- ja varsanäyttely, liikkeet kärryistä la Urjala tamma- ja varsanäyttely la Orivesi tamma- ja varsanäyttely ma Ylöjärvi tammanäyttely la Ylöjärvi varsanäyttely ma Ypäjä tammanäyttely ti Ypäjä varsanäyttely Ratsu- ja ponirotujen näyttelykalenteria ei ole kirjoitushetkellä julkaistu. VARSANÄYTTELYSÄÄNNÖT Vuonna 2013 voimaan tulleet muutokset on lihavoitu. 1. Hevosjalostusliittojen näyttelyihin ovat oikeutettuja osallistumaan Suomessa syntyneet vuotiaat suomenhevosvarsat ja 1-2 -vuotiaat lämminveriravurivarsat. Ulkomailla syntyneillä ja sinne aluksi rekisteröidyillä lämminverivarsoilla ei ole osallistumisoikeutta. Varsojen pitää olla ori- tai tammavarsoja, ruunavarsoja ei arvostella. 2. Rahapalkintoja maksetaan I ja II palkinnon varsoille Suomen Hippokselle myönnetyistä varoista näyttelykauden jälkeen. Kauden päätyttyä palkintojen suuruus tarkistetaan hyvin palkittujen kesken määrärahan sallimissa rajoissa. 3. Varsa saa osallistua hevosjalostusliitojen järjestämään näyttelyyn kaksi kertaa kalenterivuodessa. Varsan voi esittää ensimmäisen kerran kevätkaudella (maaliskesäkuu) ja toisen kerran syyskaudella (syys-marraskuu). Paras tulos jää voimaan rahapalkintoja maksettaessa. Lisäksi varsa voi osallistua Valtakunnalliseen varsanäyttelyyn. Jos varsoja joudutaan karsimaan, etuoikeus on ensimmäistä kertaa ko. vuonna näyttelyyn tulevalla varsalla. Muita otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Varsanomistajan tulee miettiä tarkasti, milloin varsa on parhaimmillaan, jolloin näyttelyyn kannattaa osallistua. Kehittymättömille yksivuotiaille varsoille ei suositella talvi- eikä kevätnäyttelyitä. 4. Näyttelyyn otetaan korkeintaan 45 hevosta ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 5. Rahapalkinto maksetaan henkilölle, joka omistaa varsan näyttelypäivänä. Varsan omistajan on huolehdittava, että hänen omistus- ja tilitietonsa ovat ajan tasalla Suomen Hippoksen rekisterissä. 6. Liiton toiminnanjohtaja tarkistaa näyttelytulokset ja toimittaa ne Suomen Hippokseen näyttelyvuoden marraskuun loppuun mennessä. HUOM! 2-3- vuotiaiden varsojen liikkeet on mahdollista esittää joissakin näyttelyissä myös ajaen. Lämminverivarsojen käyntiliikkeitä ei enää pisteytetä.

4 Varsan rekisteröinti alkaen Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten varsojen rekisterikäytäntö on muuttunut vuodesta 2012 alkaen. Varsan syntymätodistus on lunastettava syntymävuoden aikana, jotta varsa saa kilpailuoikeuden. Tunnistamisen takaraja on ennallaan eli on tehtävä viimeistään maaliskuun 31. päivänä syntymävuotta seuraavana vuonna. Tunnistamisen hoitaminen ajallaan on aina kasvattajan/omistajan vastuulla, vaikka me täältä liitosta yleensä soitammekin oma-aloitteisesti tunnistuksen ajankohdasta. Varsan rekisteröinnin vaiheet: 1. varsan syntymästä ilmoittaminen tapahtuu täyttämällä astutustodistuksen alaosa (varsomisilmoitus) ja palauttamalla lomake liittoon, jossa varsa tallennetaan Hippoksen tietokantaan. Ilmoitus tulisi palauttaa kuukauden sisällä varsomisesta, tällöin hevospassi on hinnaltaan halvin. Varsasta on ilmoitettava vähintään syntymäaika, sukupuoli ja nimiehdotukset. Varsa saa heti tallennuksen yhteydessä rekisterinumeron. 2. Varsan syntymätodistus lunastetaan oriinpitäjältä, ravivarsoilla siis viimeistään syntymävuoden loppuun mennessä! Käytännössä syntymätodistus on siis todiste siitä, että varsasta on maksettu kaikki maksut oriinpitäjälle. 3. Varsa tunnistetaan syksyllä tai talvella, mieluiten vähintään 4 kk iässä. Varsasta kirjataan ylös väri ja merkit, sille asennetaan mikrosiru ja otetaan veri- tai jouhinäyte polveutumisen varmistamiseksi. Tunnistusmaksu sisältää matkat ja toimenpiteet, se maksetaan hevosjalostusliitolle. Tunnistuskaavake liitteineen (syntymätodistus, mahdolliset omistajanvaihdokset) toimitetaan liitosta Suomen Hippokseen. Ravivarsoilla tunnistus on tehtävä syntymävuotta seuraavan maaliskuun loppuun mennessä, jotta ne saavat ravikilpailuoikeuden. 4. Varsan passin lunastetaan Suomen Hippoksesta, käytännössä tämä käy niin, että Hippoksesta lähetetään lasku passista ja DNA-määrityksestä. Kun lasku on maksettu, passi tulee postissa. Passin saaminen saattaa kestää usein kuukausia, sillä syksyllä ja talvella sekä Hippoksessa että laboratoriossa on ruuhkaa. VARSAN REKISTERÖINNIN KULUT: tunnistus 100,00 (kiireellisenä 140,00) passi DNA-määritys 20,00 (varsomisilmoitus lähetetty 1 kk sisällä syntymästä) 45,00 (varsomisilmoitus lähetetty syntymävuoden aikana) 135,00 (varsomisilmoitus lähetetty em. myöhemmin) 65,00 (verinäyte) 100,00 (jouhinäyte) TUONTIRATSUJEN REKISTERÖINNISTÄ: Tuontiratsujen rekisteröinti ruuhkautuu helposti. Rekisteröintiä nopeuttaa tunnistuksen nopea maksu ja lisäksi hevosen kiireellinen rekisteröinti (n. 1-2 viikkoa) on mahdollista 60 euron lisämaksulla (Hippos laskuttaa). Mikäli hevosen rekisteröinnillä on kiire, muista mainita asiasta tunnistajalle! Suomen Ratsastajainliiton Kipaan hevosen tiedot päivittyvät sitten kun ne ensin tallennettu Hippoksen tietokantaan. Tällöin hevosen vuosimaksun maksaminen SRL:lle tulee mahdolliseksi. Vuosimaksun päivittyminen SRL:ssa kestää muutaman päivän.

5 TALLIEN TILAVAATIMUKSET: Maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa säädetään eläinsuojeluvaatimuksista, joita on noudatettava hevosten pidossa. Kaikkien eläinsuojien, myös vanhojen tallirakennusten, on täytettävä tilavaatimukset siirtymäkauden jälkeen viimeistään Asetus määrittelee mittojen suhteen minimivaatimukset ainoastaan tallin korkeudelle sekä karsinoiden koolle. Tallin korkeus Kaikissa talleissa sisäkorkeuden on oltava 1,5 kertaa hevosen säkäkorkeus, mutta aina kuitenkin vähintään 2,2 m. Minimikorkeus 2,2 m riittää vain poneille ja hevosille, joiden säkäkorkeus on enintään 146 cm. Karsinan koko Karsinan vähimmäiskoko määräytyy hevosen tai ponin säkäkorkeuden mukaan seuraavasti: - Säkäkorkeus enintään 108 cm: karsinan pinta-alan on oltava vähintään 4 m 2 - Säkäkorkeus yli 108, mutta enintään 130 cm: 5 m 2 - Säkäkorkeus yli 130 cm, mutta enintään 140 cm: 6 m 2 - Säkäkorkeus yli 140 cm, mutta enintään 148 cm: 7 m 2 - Säkäkorkeus yli 148 cm, mutta enintään 160 cm: 8 m 2 - Säkäkorkeus yli 160 cm: 9 m 2 Yhdeksän neliömetrin kokoinen karsina täyttää kokovaatimukset isoillekin hevosille. Ryhmässä pidettävien hevosten tilavaatimukset on määritelty erikseen. Lisäksi Evira on linjannut, että varsomiskarsinan kokoon sovelletaan ryhmäkarsinan mittoja (täysikasvuinen hevonen + alle 12 kuukauden ikäinen varsa). Sisäkorkeutta mitattaessa ei mukaan lueta tallin katossa olevia normaaleja kantavia rakenteita, valaisimia, vesiputkia, ilmanvaihtoputkia tai muita vastaavia teknisluontoisia laitteita. Vähimmäiskorkeus koskee alueita, jotka ovat säädetyn yksittäiskarsinan, ryhmäkarsinan, pihaton tai pilttuun vähimmäispinta-alan kohdalla oleva korkeus. Esim. ns. viistokatto on sallittu siltä osin kuin sen tuoma lisäpinta-ala ylittää vaadittavan minimipinta-alan. Koska vanhoissa rakennuksissa voi usein olla maan ja rakennuksen painumisen ja liikkumisen aiheuttamia pieniä muutamien senttimetrien eroja eri mittauskohtien välillä, annetaan säännöksellä mahdollisuus pieniin poikkeamiin korkeutta mitattaessa, kuitenkin enintään kahden prosentin verran. Edellä mainitut minimivaatimukset sekoitetaan usein MMM:n asetukseen, joka koskee ainoastaan ELY-keskuksesta investointitukia hakevien hevosalan yrittäjien tiloja, joihin tuet kohdistuvat. Edellä mainitun, tuettavan tallirakentamisen asetuksessa on tarkempia vaatimuksia muun muassa käytäväleveyksistä, oviaukoista, ikkunapinta-aloista ja ilmanvaihdosta. lisätietoja:

Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä. S u o m e n H i p p o s r y 2018

Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä. S u o m e n H i p p o s r y 2018 Varsomisen ilmoittaminen Heppa-järjestelmässä S u o m e n H i p p o s r y 2018 Tamman astutuksessa menestymisen ilmoittaminen Tamman omistajalla tulee olla Oma talli-tunnukset Heppajärjestelmään. Tamman

Lisätiedot

Varsomisen ilmoittaminen Hepassa. Suomen Hippos ry 2016

Varsomisen ilmoittaminen Hepassa. Suomen Hippos ry 2016 Varsomisen ilmoittaminen Hepassa Suomen Hippos ry 2016 Tamman astutuksessa menestymisen ilmoittaminen Tamman omistajalla tulee olla Oma talli-tunnukset Heppa-järjestelmään. Tamman tulee näkyä ilmoittajan

Lisätiedot

TIEDOTE 6.3.2012 AJANKOHTAISIA TIEDOTTEITA. Varsojen rekisteröinti aikaistuu. Kymen- Karjalan Hevosjalostusliitto

TIEDOTE 6.3.2012 AJANKOHTAISIA TIEDOTTEITA. Varsojen rekisteröinti aikaistuu. Kymen- Karjalan Hevosjalostusliitto TIEDOTE 6.3.2012 Kymen- Karjalan Hevosjalostusliitto ry:n jäsenseuroille Uusi vuosi 2012 on saatu käyntiin ja talven paukkupakkasetkin on turvallisesti selätetty. Siirtäkäämme siis katseet tulevaan hevosvuoteen.

Lisätiedot

Tallimääräykset 2014. Lahti 15.4.2014 Vuokko Puurula Läänineläinlääkäri Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Tallimääräykset 2014. Lahti 15.4.2014 Vuokko Puurula Läänineläinlääkäri Etelä-Suomen aluehallintovirasto Tallimääräykset 2014 Lahti 15.4.2014 Vuokko Puurula Läänineläinlääkäri Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomen aluehallintovirasto, läänineläinlääkäri Vuokko Puurula 15.4.2014 1 Eläinsuojelulainsäädäntö

Lisätiedot

ti 20.9. Lappeenranta, Ravirata klo 9.00 (myös sh R ja P tammat, varsojen liikkeet mahdollista näyttää myös radalla ajaen)

ti 20.9. Lappeenranta, Ravirata klo 9.00 (myös sh R ja P tammat, varsojen liikkeet mahdollista näyttää myös radalla ajaen) TIEDOTE 2016 Kymen- Karjalan Hevosjalostusliitto ry:n jäsenseuroille Uusi vuosi 2016 on saatu käyntiin kireiden pakkasten saattelemana ja päivät ovat jo valostumassa kevättä kohti. Siirtäkäämme siis katseet

Lisätiedot

TALLIMÄÄRÄYKSET 2014 ja muuta ajankohtaista

TALLIMÄÄRÄYKSET 2014 ja muuta ajankohtaista TALLIMÄÄRÄYKSET 2014 ja muuta ajankohtaista Pori 12.2.2014 Lounais-Suomen aluehallintovirasto, läänineläinlääkäri Taina-Riitta Seppälä 12.2.2014 1 Eläinsuojelulainsäädäntö Eläinsuojelulaki (247/1996) Eläinsuojeluasetus

Lisätiedot

Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään

Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään Astutustietojen tallennus Heppa-järjestelmään Ohje oriinpitäjille Suomen Hippos ry 2015 1 Oriinpitäjätunnukset Oriinpitäjätunnukset voidaan myöntää kantakirjatun/ jalostusarvostellun tai lisenssin maksaneen

Lisätiedot

ELÄINSUOJELUN VAATIMUKSET JA SUOSITUKSET HEVOSTEN HYVINVOINNILLE. Valvontaeläinlääkäri (Oulun seutu) Maria Pohjolainen

ELÄINSUOJELUN VAATIMUKSET JA SUOSITUKSET HEVOSTEN HYVINVOINNILLE. Valvontaeläinlääkäri (Oulun seutu) Maria Pohjolainen ELÄINSUOJELUN VAATIMUKSET JA SUOSITUKSET HEVOSTEN HYVINVOINNILLE Valvontaeläinlääkäri (Oulun seutu) Maria Pohjolainen Eläinten hyvinvointi Käyttäytymistarpeiden toteuttaminen liikkuminen, laumakäyttäytyminen

Lisätiedot

Hevosen hyvinvointi uudet tulevat määräykset LEL Jessica Löfgren-Eriksson Puh /ESAVI

Hevosen hyvinvointi uudet tulevat määräykset LEL Jessica Löfgren-Eriksson Puh /ESAVI Hevosen hyvinvointi uudet 1.1.2014 tulevat määräykset 13.6.2013 LEL Jessica Löfgren-Eriksson Puh.040-5577569/ESAVI 1 Hevonen ja hyvinvointi Eläinsuojelulla on saatava aikaan eläinten hyvinvoinnin parannusta

Lisätiedot

ELÄINSUOJELUN VAATIMUKSET HEVOSTEN PIDOLLE 17.9.2011

ELÄINSUOJELUN VAATIMUKSET HEVOSTEN PIDOLLE 17.9.2011 ELÄINSUOJELUN VAATIMUKSET HEVOSTEN PIDOLLE 17.9.2011 Eläinten hyvinvointi Käyttäytymistarpeiden toteuttaminen liikkuminen, laumakäyttäytyminen lisääntymiskäyttäytyminen syömiskäyttäytyminen Muiden tarpeiden

Lisätiedot

Näyttelymaksut: Varsat 20, kantakirjattava tammat 60. Maksu suoritetaan käteisellä näyttelypaikalla ilmoittautumisen yhteydessä.

Näyttelymaksut: Varsat 20, kantakirjattava tammat 60. Maksu suoritetaan käteisellä näyttelypaikalla ilmoittautumisen yhteydessä. Aikataulu: klo 8.45 klo 8.55 VARSINAIS-SUOMEN HEVOSJALOSTUSLIITTO ry:n TAMMA- JA VARSANÄYTTELY LOIMAALLA, SUOMENHEVOSKESKUS LOIMIHAASSA os. Uitontie 142, 32200 Loimaa, www.loimihaka.fi Tiistaina 4.11.2008

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut xx.xx.xxxx SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Sitä on jalostettu puhtaana rotuna vuodesta

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut xx.xx.xxxx SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Sitä on jalostettu puhtaana rotuna vuodesta

Lisätiedot

Suur Hollola Ajo. säännöt. Kilpailun järjestää Lahden Hevosystäväinseura ry Lahden raviradalla vuosittain kesä heinäkuun aikana.

Suur Hollola Ajo. säännöt. Kilpailun järjestää Lahden Hevosystäväinseura ry Lahden raviradalla vuosittain kesä heinäkuun aikana. Suur Hollola Ajo säännöt Kilpailun järjestää Lahden Hevosystäväinseura ry Lahden raviradalla vuosittain kesä heinäkuun aikana. Kilpailu ajetaan 2140 metrin ryhmäajona autolähetyksellä. Loppukilpailuun

Lisätiedot

Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö

Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö LIITE 1 Jalostusvaliokunta 4.6.2014 Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö (www.hippos.fi) Hevosten rekisteröintiin ja kantakirjaan merkitsemiseen

Lisätiedot

HUHTIKUU Kilpailupäivät

HUHTIKUU Kilpailupäivät HUHTIKUU Kilpailupäivät 1 Perjantai Jyväskylä Oulu 17 Sunnuntai Joensuu Tornio 2 Lauantai Toto76 FORSSA 18 Maanantai Oulu 3 Sunnuntai Seinäjoki Kouvola 19 Tiistai Tampere 4 Maanantai Kaustinen 20 Keskiviikko

Lisätiedot

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa Suomen Hippos 18.4.2019 Sisällys Oma Talli -tunnukset... 2 Ohjeet myyjälle... 3 Alaikäinen henkilö hevosen omistajana... 6 Ohjeet hevosen ostajalle...

Lisätiedot

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5

Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 Y L E I S E N L U V A N O R I L I S E N S S I H A K E M U S 2 0 1 5 SUOMEN HIPPOS RY 2015 Lisenssihakemus oriille, jolla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus jalostusluokassa I. Valitse alta hakemustyyppi:

Lisätiedot

Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille

Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille Kirjauduttaessa Heppa järjestelmään tulee käyttöön Oma Talli valikko. Oman Tallin kautta katsellaan ja hallinnoidaan omia hevosia

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN VARSANÄYTTELY 3-VUOTIAILLE SUOMENHEVOSILLE sunnuntaina 12.4.2015

VALTAKUNNALLINEN VARSANÄYTTELY 3-VUOTIAILLE SUOMENHEVOSILLE sunnuntaina 12.4.2015 Hämeen hevosjalostusliiton VALTAKUNNALLINEN VARSANÄYTTELY 3-VUOTIAILLE SUOMENHEVOSILLE sunnuntaina 12.4.2015 Alkukilpailu Ylöjärvellä Teivon raviradalla klo 9.00 Finaali Tampereen Hevosmessuilla klo 15.30

Lisätiedot

rekisteriin. Varsat voidaan Ypäjällä myös kylmäpolttomerkata, kuumapolttomerkkaus ei Suomessa ole sallittua.

rekisteriin. Varsat voidaan Ypäjällä myös kylmäpolttomerkata, kuumapolttomerkkaus ei Suomessa ole sallittua. Suomen Trakehnerhevosyhdistys ry yhteistyössä Suomen Hannoveryhdistyksen kanssa järjestää rekisteröimis- ja kantakirjaustilaisuuden sekä tammatestin Suomessa syntyneille trakehner-rotuisille hevosille

Lisätiedot

C-AJOLUPAKORTTIKURSSI TEIVON RAVIRADALLA 11.4-21.5.2007. järjestäjänä Hämeen hevosjalostusliitto ry

C-AJOLUPAKORTTIKURSSI TEIVON RAVIRADALLA 11.4-21.5.2007. järjestäjänä Hämeen hevosjalostusliitto ry C-AJOLUPAKORTTIKURSSI TEIVON RAVIRADALLA 11.4-21.5.2007 järjestäjänä Hämeen hevosjalostusliitto ry KURSSIOHJELMA HUOM! Ohjelma saattaa kurssin edetessä hieman muuttua. Keskiviikko 11.4. klo 18.00 ravintolakatsomon

Lisätiedot

HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hattulassa Merlin s Stablen maneesissa perjantaina 19. maaliskuuta, klo 9.00

HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hattulassa Merlin s Stablen maneesissa perjantaina 19. maaliskuuta, klo 9.00 HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Hattulassa Merlin s Stablen maneesissa perjantaina 19. maaliskuuta, klo 9.00 Aikataulu Klo 8.45 Ilmoittautuminen alkaa klo 8.50 Näyttelyn avaus piiriagronomi

Lisätiedot

Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö

Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö LIITE 1 Jalostusvaliokunta 14.11.2011 Lämminverisen ravihevosen rekisteröinti, kantakirjaus, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö (www.hippos.fi) Sisällysluettelo A. Rekisteröinti B. Kantakirjaus Ori

Lisätiedot

Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali.

Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali. Pohjois-Karjalan 13.4.2010 Hevosjalostusliitto ry Tervehdys! Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali. Kokous pidetään Joensuun raviradalla pääkatsomossa tiistaina 4.5. Kokous

Lisätiedot

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen Oma Tallissa Suomen Hippos 6.3.2019 Sisällys Oma Talli -tunnukset... 2 Ohjeet myyjälle... 3 Ohjeet hevosen ostajalle... 7 Uuden kokoonpanon luominen... 11

Lisätiedot

4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin. Liite 2.

4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin. Liite 2. PÖYTÄKIRJA 1(5) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n syyskokous Aika: Maanantaina 19.11.2018 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30

Lisätiedot

TUETTAVAN RAKENTAMISEN VAATIMUKSET

TUETTAVAN RAKENTAMISEN VAATIMUKSET TUETTAVAN RAKENTAMISEN VAATIMUKSET Hevosrakennusten rakennustekniset ja toiminnalliset vaatimukset Jalostuspäivät 18. Jari Lehto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Yleiset rakentamista koskevat vaatimukset

Lisätiedot

APUOHJAS. Hämeen ja Satakunnan alueen hevosjalostusliittojen tiedotuslehti

APUOHJAS. Hämeen ja Satakunnan alueen hevosjalostusliittojen tiedotuslehti APUOHJAS Hämeen ja Satakunnan alueen hevosjalostusliittojen tiedotuslehti tuslehti 1 / 2012 1 Hämeen hevosjalostusliitto Johtokunta: Satakunnan alueen hevosjalostusliitto Hallitus: pj. Veikko Hakala, p.

Lisätiedot

RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYKÄYTÄNNÖT

RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYKÄYTÄNNÖT RATSUJEN JA PONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYKÄYTÄNNÖT SUOMEN HIPPOS RY 2014 Päivitetty 4.8.2014 1111 Sisällys 1.1. Näyttelykausi 2014... 3 1.2 Ponien arvosteluperusteet... 3 2. Näyttelyyn ilmoittautuminen...

Lisätiedot

JALOSTUKSEN JA KASVATUKSEN VUOSI 2014 Jalostuspäivät Joensuu 11.-12.2.2015 Minna Mäenpää Suomen Hippos ry

JALOSTUKSEN JA KASVATUKSEN VUOSI 2014 Jalostuspäivät Joensuu 11.-12.2.2015 Minna Mäenpää Suomen Hippos ry JALOSTUKSEN JA KASVATUKSEN VUOSI 2014 Jalostuspäivät Joensuu 11.-12.2.2015 Minna Mäenpää Suomen Hippos ry Suomen Hippoksen jalostuspalvelut Organisaatiomuutokset 15.9. alkaen Suvi Louhelainen aloitti jalostuspalveluiden

Lisätiedot

1. Jos hevosten pito on ammattimaista tai muuten laajamittaista, onko toiminnasta tehty kirjallinen ilmoitus lääninhallitukselle?

1. Jos hevosten pito on ammattimaista tai muuten laajamittaista, onko toiminnasta tehty kirjallinen ilmoitus lääninhallitukselle? Hyvinvointi, turvallisuus ja ympäristöasioista huolehtiminen on oleellinen osa hevosalan yrittäjän arkea. Hevostilan ja sen ympäristön vastuullinen hoitaminen luo hyvinvointia ja turvallisuutta paitsi

Lisätiedot

10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET 10.12.2013 VUONOHEVOSTEN JALOSTUSARVOSTELU 2014 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Vuonohevosten kantakirjaan merkitseminen perustuu alkuperäkantakirjan Norsk Hestesenter:n vaatimuksiin. Vuonohevosten jalostusarvostelun

Lisätiedot

Säännö. Hevoisystäväin yhdistykselle. Eläinsuojelusja. -5-3^s^ Lappeenrannan kaupungin ja Lappeen pitäjän. Lappeenrannan kirjapainossa, 1893

Säännö. Hevoisystäväin yhdistykselle. Eläinsuojelusja. -5-3^s^ Lappeenrannan kaupungin ja Lappeen pitäjän. Lappeenrannan kirjapainossa, 1893 "" ' Säännö Lappeenrannan kaupungin ja Lappeen pitäjän Eläinsuojelusja Hevoisystäväin yhdistykselle. Vahvistettu 7 päivänä Lokakuuta 1887. -5-3^s^ Lappeenrannassa, Lappeenrannan kirjapainossa, 1893 F"

Lisätiedot

TERVETULOA EBEF-SHOW HUN 2016!

TERVETULOA EBEF-SHOW HUN 2016! TERVETULOA EBEF-SHOW HUN 2016! OHJEISTUS NÄYTTELYYN SAAPUVILLE Meillä on ilo todeta, että näyttelyyn on ilmoittautunut noin 200 hevosta. Suuresta määrästä johtuen ja viihtyvyyden takaamiseksi olemme koonneet

Lisätiedot

HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Orivedellä Arranmaan ravi- ja ratsutilalla Lauantaina klo 10.00

HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Orivedellä Arranmaan ravi- ja ratsutilalla Lauantaina klo 10.00 HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Orivedellä Arranmaan ravi- ja ratsutilalla Lauantaina 15.10. klo 10.00 Aikataulu klo 9.45 Varsojen ilmoittautuminen alkaa klo 9.50 Näyttelyn avaus piiriagronomi

Lisätiedot

Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry CONNEMARAPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Connemaraponien kantakirjaan merkitseminen perustuu CPBS:n (Connemara Pony Breeders Society) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

LOUNASRAVIT KILLERILLÄ KESKIVIIKKONA 24.6.201 5 KLO 1 2.00

LOUNASRAVIT KILLERILLÄ KESKIVIIKKONA 24.6.201 5 KLO 1 2.00 LOUNASRAVIT KILLERILLÄ KESKIVIIKKONA 24.6.201 5 KLO 1 2.00 Vapaa sisäänpääsy! Ravintola Pegasus (Pegasus rakennus, 2.kerros) Ravibuffet: - Lihapullakastike L,G - Perunamuusi L,G - Uunikalaa - Alkupalapöytä

Lisätiedot

Suomen Hippos ry SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

Suomen Hippos ry SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut ohjesäännön 9. päivänä joulukuuta 2004 1. Johdanto Suomenhevonen on alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu,

Lisätiedot

20. TAMMIKUUTA 2018 LAHDEN MESSUKESKUS

20. TAMMIKUUTA 2018 LAHDEN MESSUKESKUS Raviurheilun kirkkaimmat tähdet 2017 #ravigaala #ravit Tervetuloa juhlimaan ravivuoden 2017 parhaiden valintaa lauantaina 20.1.2018 Lahden Urheilu- ja messukeskukseen. GAALALIPUT Gaalan illalliskortit

Lisätiedot

SUOMENHEVONEN. Vauhtia. Voimaa. Tunnetta.

SUOMENHEVONEN. Vauhtia. Voimaa. Tunnetta. SUOMENHEVONEN Vauhtia. Voimaa. Tunnetta. Suomenhevonen Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen ja ainoa alkuperäinen kotimainen hevosrotu. Suomenhevosia on Suomessa noin 20 000. Suomenhevosvarsoja syntyy

Lisätiedot

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä maalis-kesäkuu

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä maalis-kesäkuu Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä maalis-kesäkuu 15.3. Kymenlaakso-ajo L3FI Kouvola v. 12 synt. 2. erä 40 Suur-Hollola-ajo LFI Lahti 1. osallistumismaksu v. 2015 Suur-Hollola-ajoon ja Best Ladyyn

Lisätiedot

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT JA ISLANNINHE- VOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2014

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT JA ISLANNINHE- VOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2014 ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT JA ISLANNINHE- VOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOSTUKSEEN 2014 Suomen Hippos ry 2014 Vahvistettu 24.3.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. POLVEUTUMISVAATIMUKSET... 4 2. RAKENNE JA SUORITUSVAATIMUKSET

Lisätiedot

Eviran ohje 16014/1. Teurastettavan hevoseläimen tunnistusasiakirjan tarkastaminen

Eviran ohje 16014/1. Teurastettavan hevoseläimen tunnistusasiakirjan tarkastaminen Eviran ohje 16014/1 Teurastettavan hevoseläimen tunnistusasiakirjan tarkastaminen Esittelijä Riina Tolvanen Sivu/sivut 1 / 9 TEURASTETTAVAN HEVOSELÄIMEN TUNNISTUSASIAKIRJAN TARKASTAMINEN Sisältö 1 Yleistä...

Lisätiedot

EVIRAN OHJE HEVOSTEN ELÄINSUOJELUVALVONTA. Hevosten eläinsuojeluvalvonta

EVIRAN OHJE HEVOSTEN ELÄINSUOJELUVALVONTA. Hevosten eläinsuojeluvalvonta Esittelijä Riikka Lahdenperä Sivu/sivut 1 / 10 EVIRAN OHJE HEVOSTEN ELÄINSUOJELUVALVONTA Esittelijä Riikka Lahdenperä Sivu/sivut 2 / 10 Johdanto... 3 Lainsäädäntö... 3 Valvonta... 4 Tarkastuslomakkeen

Lisätiedot

Mikkeli Kasarmin Kampus. Eero Perttunen

Mikkeli Kasarmin Kampus. Eero Perttunen Jl Jalostuspäivät äiät 16 17.2.2012 Mikkeli Kasarmin Kampus Eero Perttunen Hevosjalostusliitot lii Tunnistus, 7000 hevosta (2010) Näyttelyt t (sh, (hl) lv) oriit 100 tammat 250 varsat 1200 Neuvonta Jäsenten

Lisätiedot

Talliympäristö ja hevosen hyvinvointi eläinsuojelueläinlääkärin näkökulma

Talliympäristö ja hevosen hyvinvointi eläinsuojelueläinlääkärin näkökulma Talliympäristö ja hevosen hyvinvointi eläinsuojelueläinlääkärin näkökulma Maria Wahlfors Valvontaeläinlääkäri Tampere 21.1.2012 Eläinsuojelulainsäädännön vaatimukset Hevosen hyvinvointi Yleistä Hevosten

Lisätiedot

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä 2016 tammi-huhtikuu

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä 2016 tammi-huhtikuu 16 Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä 2016 tammi-huhtikuu 15.1. Pilvenmäki Special L Forssa 1. erä 80 tai kertasuorituksena 150 Satakunta Senior* S Pori v. 10 ja 11 synt. **100 / 250 20.1. Oulu

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNNÖN UUDISTAMISESTA

AJANKOHTAISTA SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNNÖN UUDISTAMISESTA Suomenhevosen jalostusohjesäännön uudistaminen 2014-2015 AJANKOHTAISTA SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNNÖN UUDISTAMISESTA Jalostuspäivät 11.-12.2.2015 Joensuu Minna Mäenpää & Suvi Louhelainen Suomen Hippos

Lisätiedot

Hippoliksen Hevosklusteri-hanke Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry Anne Laitinen

Hippoliksen Hevosklusteri-hanke Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry Anne Laitinen Hippoliksen Hevosklusteri-hanke Hippolis Hevosalan osaamiskeskus ry 19.5.2010 Anne Laitinen Hippolis Perustettu lokakuussa 2007, 2009 oli toinen toimintavuosi Perustajajäseninä hevosalan keskeiset toimijat:

Lisätiedot

virkatehtävän hoidossa

virkatehtävän hoidossa Ilmoittaja Luottamus-/ Johto- ja luottamustehtävät Merkittävä Muu sidonnaisuus, Päiväys virkatehtävä elinkeinotoimintaa varallisuus jolla voi olla merkiharjoittavissa yrityksissä tystä luottamus- tai virkatehtävän

Lisätiedot

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Mahdollisuuksien hevonen -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa www.suomifinland100.fi Miksi? Suomenhevonen on kulkenut suomalaisten rinnalla koko

Lisätiedot

Keinoemopalvelu. Jalostuspäivät, Joensuu 11.-12.2.2015 Heli Lepo. Heli Lepo

Keinoemopalvelu. Jalostuspäivät, Joensuu 11.-12.2.2015 Heli Lepo. Heli Lepo Keinoemopalvelu Jalostuspäivät, Joensuu 11.-12.2.2015 Heli Lepo Heli Lepo 1 - Ympärivuorokautinen keinoemovälitys vuodesta 2000 alkaen - Opintomatkoja: USA, Ranska, Australia - Keinoemo-opas, 3. päivitys

Lisätiedot

Suomen Hippos ry. Tytäryhtiöt Peliyhtiö Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy

Suomen Hippos ry. Tytäryhtiöt Peliyhtiö Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy Tunnusluvut 2011 Suomen Hippos ry Vastaa ravikilpailutoiminnasta Rekisteröi kaikki kavioeläimet Tuottaa hevosalan jalostuspalveluja Koordinoi raviurheilun nuorisotoimintaa Toimii hevosalan edunvalvojana

Lisätiedot

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2011. Yleistä

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2011. Yleistä LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2011 Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 RATSASTUSKOULUJEN OPPILAIDEN MESTARUUSKILPAILUT OPETUSHEVOSILLA Lahden Ratsastajat ry järjestää yhdessä Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys ry:n kanssa 31.7. 2.8.2015

Lisätiedot

Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry NEWFORESTPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2017 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Newforestponien kantakirjaan merkitseminen perustuu The New Forest Pony Breeding and Cattle Society:n (NFPB&CS) alkuperäkantakirjan

Lisätiedot

Paikan päällä Perniön ja Finbyn hevoskasvatusyhdistyksen buffetti!

Paikan päällä Perniön ja Finbyn hevoskasvatusyhdistyksen buffetti! VARSINAIS-SUOMEN HEVOSJALOSTUSLIITTO ry:n TAMMA- JA VARSANÄYTTELY PERNIÖSSÄ, KANKKONUMMEN RAVIRADALLA Maanantaina 11.5.2008 klo 10.00 alkaen Aikataulu: klo 9.45 Varsojen ilmoittautuminen alkaa klo 9.55

Lisätiedot

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Karstula to 11.6.2009 klo 10. Karstulan ravirata

TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Karstula to 11.6.2009 klo 10. Karstulan ravirata TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Karstula to 11.6.2009 klo 10 Karstulan ravirata 1-vuotiaat lämminveriset: 1. T.H. Trophy Star 08-1705 synt. 21.05.2008 tamma Express Merett S-03-4920 / Trophy Hall US-XM-023 / Angus

Lisätiedot

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009. Yleistä

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009. Yleistä LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009 Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat

Lisätiedot

JUUAN TAMMA- JA VARSANÄYTTELY keskiviikkona 20.5.2009 KLO 9 (harjoitusravirata, Lonkaantie 483 B, Vihtasuo)

JUUAN TAMMA- JA VARSANÄYTTELY keskiviikkona 20.5.2009 KLO 9 (harjoitusravirata, Lonkaantie 483 B, Vihtasuo) JUUAN TAMMA- JA VARSANÄYTTELY keskiviikkona 20.5.2009 KLO 9 (harjoitusravirata, Lonkaantie 483 B, Vihtasuo) Ohjeellinen aikataulu arvosteluille: klo 9.00 Näyttelyn avaus klo 9.05 1-vuotiaat suomenhevosvarsat

Lisätiedot

Voimassa alkaen. Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö (

Voimassa alkaen. Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö ( LIITE 1 Voimassa 1.4.2018 alkaen Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitseminen, jalostusarvostelu ja siitokseen käyttö (www.hippos.fi) Hevosten rekisteröintiin ja kantakirjaan merkitsemiseen liittyvää

Lisätiedot

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan:

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan: Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat ratsuponit ja vuonohevoset. Ponin

Lisätiedot

Tunnusluvut 2013. Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m

Tunnusluvut 2013. Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m Tunnusluvut 2013 Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m Suomen Hippos ry Vastaa ravikilpailutoiminnasta Rekisteröi kaikki kavioeläimet Tuottaa hevosalan jalostuspalveluja

Lisätiedot

SATAKUNNAN ALUEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Kiukaisissa Sipi Erkkilän tilalla, Maanantaina 24. toukokuuta, klo 10.

SATAKUNNAN ALUEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Kiukaisissa Sipi Erkkilän tilalla, Maanantaina 24. toukokuuta, klo 10. SATAKUNNAN ALUEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Kiukaisissa Sipi Erkkilän tilalla, Maanantaina 24. toukokuuta, klo 10.00 Aikataulu klo 9.40 Varsojen ilmoittautuminen alkaa klo 9.50 Näyttelyn

Lisätiedot

HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Orivedellä Arranmaan tilalla lauantaina klo 10.00

HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Orivedellä Arranmaan tilalla lauantaina klo 10.00 HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA- JA VARSANÄYTTELY Orivedellä Arranmaan tilalla lauantaina 12.10.2013 klo 10.00 Aikataulu 9.45 Varsojen ilmoittautuminen alkaa 9.50 Näyttelyn avaus piiriagronomi E. Perttunen.

Lisätiedot

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi.

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi. (MAKSUJÄRJESTELMÄ) Suomen Ratsastajainliitto on ottamassa käyttöönsä maksujärjestelmän Kipaan. Kun ilmoittaudut kilpailuun, niin kaikki maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Kilpailun loputtua saat

Lisätiedot

Suomenhevosen rekisteröinti, kantakirjaus, palkitseminen ja siitokseen käyttö

Suomenhevosen rekisteröinti, kantakirjaus, palkitseminen ja siitokseen käyttö LIITE 1 21.4.2015 Suomenhevosen rekisteröinti, kantakirjaus, palkitseminen ja siitokseen käyttö (www.hippos.fi) Sisällysluettelo A. Rekisteröinti B. Kantakirjaus Ori Tamma C. Suomenhevosen R-suunnan kokeet

Lisätiedot

Hevonen eläinsuojelulainsäädäntöä koottuna. Hevonen eläinsuojelulainsäädäntöä koottuna

Hevonen eläinsuojelulainsäädäntöä koottuna. Hevonen eläinsuojelulainsäädäntöä koottuna Hevonen eläinsuojelulainsäädäntöä koottuna Hevonen eläinsuojelulainsäädäntöä koottuna Sisällys Eläinsuojelulain merkitys 3 Eläinsuojeluvalvonta 3 Ammattimainen tai muuten laajassa mitassa tapahtuva hevosten

Lisätiedot

Jalostusvuosi 2013. Jalostuspäivät 12. 13.2.2014, Pori Minna Mäenpää Jalostusjohtaja Suomen Hippos ry. Kuvat:Hippola

Jalostusvuosi 2013. Jalostuspäivät 12. 13.2.2014, Pori Minna Mäenpää Jalostusjohtaja Suomen Hippos ry. Kuvat:Hippola Jalostusvuosi 2013 Jalostuspäivät 12. 13.2.2014, Pori Minna Mäenpää Jalostusjohtaja Suomen Hippos ry Kuvat:Hippola Hippoksen jalostustoiminnan muutoksia Merkittäviä henkilömuutoksia Jalostusjohtaja Terttu

Lisätiedot

Verryttelyaika 10 minuuttia, peliaika 5 minuuttia. Lähtöjen 6 ja 7 välissä pidennetty verryttelyaika. Viimeinen verryttelyaika ennen 8. lähtöä.

Verryttelyaika 10 minuuttia, peliaika 5 minuuttia. Lähtöjen 6 ja 7 välissä pidennetty verryttelyaika. Viimeinen verryttelyaika ennen 8. lähtöä. Verryttelyaika 10 minuuttia, peliaika 5 minuuttia. Lähtöjen 6 ja 7 välissä pidennetty verryttelyaika. Viimeinen verryttelyaika ennen 8. lähtöä. Suurmestaruusfinaalin radat valitaan heti kuudennen lähdön

Lisätiedot

Kitee varsanäyttely tulokset

Kitee varsanäyttely tulokset Kitee 22.5.2009 varsanäyttely tulokset 1-vuotiaat t. A.K. Jesmiina 1168-08 II- p. sk 141, lk 144, laatutyyppi 7, runko 7, jalat 8, kaviot 8, käynti 7, ravi 7 Anton H - Jesniina 2735-90R, Resori kasv./om.

Lisätiedot

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOS- TUKSEEN

ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOS- TUKSEEN ISLANNINHEVOSNÄYTTELYT ISLANNINHEVOSORIIDEN HYVÄKSYMINEN JALOS- TUKSEEN 2015 Suomen Hippos ry 2015 Vahvistettu 5.3.2015 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. POLVEUTUMISVAATIMUKSET... 4 2. RAKENNE JA SUORITUSVAATIMUKSET

Lisätiedot

RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT

RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT RATSUJEN JA RATSUPONIEN TAMMA- JA VARSANÄYTTELYT Ohjeita näyttelyyn osallistuvalle SUOMEN HIPPOS RY 2017 Päivitetty 11.4.2017 1111 Sisällys 1. Yleistä... 3 1.1. Näyttelykausi 2017... 3 1.2 Ratsuhevosten

Lisätiedot

Kokouksen alussa opiskelija Anu Honkola esitteli opinnäytetyönään tekemänsä tutkielman Hevosneuvonnan tarve ja tarjonta Keski-Suomessa.

Kokouksen alussa opiskelija Anu Honkola esitteli opinnäytetyönään tekemänsä tutkielman Hevosneuvonnan tarve ja tarjonta Keski-Suomessa. PÖYTÄKIRJA 1(5) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n syyskokous Aika: Torstaina 27.11.2014 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Kahvitarjoilu ja valtakirjojen tarkastaminen alkoi klo 17.30

Lisätiedot

Päivitetty 27.8.2011 SUOMEN RUSS-PONIEN YSTÄVÄT RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT

Päivitetty 27.8.2011 SUOMEN RUSS-PONIEN YSTÄVÄT RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT Päivitetty 27.8.2011 SUOMEN RUSS-PONIEN YSTÄVÄT RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT Näitä näyttelysääntöjä noudatetaan Suomen Russ-ponien Ystävät ry:n ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämissä gotlanninrussponien rotunäyttelyissä.

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

Esittelyssä MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Hevosalan kehittämisohjelma

Esittelyssä MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Hevosalan kehittämisohjelma Esittelyssä MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Hevosalan kehittämisohjelma Julkaistu 12.10.2012 Hevosalan yhteistyöseminaarissa Ypäjällä Hevostalouden tulevaisuuden näkymiä ja kehittämiskohteita Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

HEVOSALAN AMMATIT JA KOULUTUS

HEVOSALAN AMMATIT JA KOULUTUS HEVOSALAN AMMATIT JA KOULUTUS 36 Hevoset ja kunta rajapintoja 4 HEVOSEN HYVINVOINTI Seppo Hyyppä Tallipaikka hevoselle voi löytyä ammattilaisen pitämästä valmennus- tai hoitotallista, mutta myös oman kotitallin

Lisätiedot

SUOMENHEVOSTAMMAN KANTAKIRJAUS RATSUSUUNNALLE

SUOMENHEVOSTAMMAN KANTAKIRJAUS RATSUSUUNNALLE SUOMENHEVOSTAMMAN KANTAKIRJAUS RATSUSUUNNALLE 1. Kantakirjauksen tavoitteet ja merkitys Jokaisella hevosrodulla on oma kantakirja, jossa määritetään jalostustavoitteet sekä menetelmät, joiden avulla tavoitteisiin

Lisätiedot

ELOKUU. Suurkilpailut

ELOKUU. Suurkilpailut ELOKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä maanantai 25.7. Joensuu ma 1.8. keskiviikko 27.7. Lappeenranta ti 2.8. torstai 28.7. Toto65 Helsinki ke 3.8. Oulu ke 3.8. perjantai 29.7. Kouvola to 4.8. Forssa pe

Lisätiedot

LIEKSAN VARSANÄYTTELY Keskiviikkona 18.5.2011 klo 9.00 (ravirata, Tuomikoskentie) Ohjeellinen aikataulu arvosteluille: klo 09.00 Näyttelyn avaus klo 09.05 1-vuotiaat lämminverivarsat (5 kpl) klo 10.00

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio vuodelle 2012 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

Ypäjän kunta, sidonnaisuusilmoitukset

Ypäjän kunta, sidonnaisuusilmoitukset Ypäjän kunta, sidonnaisuusilmoitukset Ilmoittaja Luottamus-/ Johto- ja luottamustehtävät Merkittävä Muu sidonnaisuus, Jätetty Tarkistetut virkatehtävä elinkeinotoimintaa varallisuus jolla voi olla merki-

Lisätiedot

AJANKOHTAISIA TIEDOTTEITA

AJANKOHTAISIA TIEDOTTEITA 19.4.2011 Pohjois- Karjalan Hevosjalostusliitto ry:n uutiskirje Jälleen on uusi toimintavuosi alkanut ja Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliiton toiminta jatkuu pääperiaatteiltaan ja päätoiminnoiltaan kuluvana

Lisätiedot

Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET

Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Suomen Hippos ry GOTLANNINRUSSPONIEN JALOSTUSARVOSTELU 2016 1. JALOSTUSARVOSTELUN PERUSTEET Gotlanninrussien kantakirjaan merkitseminen perustuu Svenska Russavelsförening alkuperäkantakirjan vaatimuksiin.

Lisätiedot

ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA ORILISENSSIEN HAKEMINEN HEPPA-JÄRJESTELMÄN KAUTTA SUOMEN HIPPOS RY 2015 Päivitetty 22.1.2015 Sisällys 1. Yleistä... 3 2. Orilisenssin hakeminen Heppa-järjestelmän kautta... 3 2.1 Orilisenssin hakeminen

Lisätiedot

Alueluokka Kouluohjelma Helppo 2.4, (maksut 20+20+2), (esinepalkinnot)

Alueluokka Kouluohjelma Helppo 2.4, (maksut 20+20+2), (esinepalkinnot) Kilpailun tie dot Kilpailukutsu tiedostot HusR kutsuvalj13062013.doc Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Husaariratsastajat ry:n (HusR) järjestämiin valjakkoajokilpailuihin 14. 16.6.2013

Lisätiedot

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä tammi-maaliskuu

Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä tammi-maaliskuu Ennakkomaksullisten kilpailujen eräpäiviä tammi-maaliskuu 15.1. Pilvenmäki Special L Forssa 1. erä 80 tai kertasuorituksena 150 Satakunta Senior* S Pori v. 09 ja 10 synt. ** 100 / 250 20.1. Oulu Express

Lisätiedot

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN

MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN MAHDOLLISUUKSIEN HEVONEN Mahdollisuuksien hevonen -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa www.suomifinland100.fi 1 Miksi? Suomenhevonen on kulkenut suomalaisten rinnalla

Lisätiedot

Uusi verkkopalvelu jalostusoriille. Jalostuspäivät

Uusi verkkopalvelu jalostusoriille. Jalostuspäivät Uusi verkkopalvelu jalostusoriille Jalostuspäivät 12.2.2014 Orikortit Vuonna 2011 siirryttiin lämminveristen ravihevosoriiden osalta tuoteseloste malliin Lv ori joko hyväksytään tai hylätään. Hyväksytyt

Lisätiedot

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen. Sari Piirainen sihteeri paikalla

Läsnä: Heikki Kankainen puheenjohtaja paikalla. Heikki Hämäläinen. Sari Piirainen sihteeri paikalla PÖYTÄKIRJA 1(5) Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunnan kokous Aika: Maanantaina 7.11.2016 klo 18.00 Paikka: Killerjärvi, Perinneravintola Läsnä: Markku Koskela Markku Hatakka Heikki Hämäläinen

Lisätiedot

ISLANNINHEVOSNÄYTTELY

ISLANNINHEVOSNÄYTTELY ISLANNINHEVOSNÄYTTELY 18.-19.5.2019 Yleistä Näyttelyyn on ilmoitettu yhteensä 35 hevosta, joista 9 on kokonaisarvosteltavia. Ohessa on näyttelyn aikataulu tapahtumapaikkoineen. Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Katso myös kalenteri, jossa linkit suoraan sarjoihin: monteteam.fi/fi/montelahdot

Katso myös kalenteri, jossa linkit suoraan sarjoihin: monteteam.fi/fi/montelahdot MONTÉ-LÄHDÖT LISTANA 27.4.-30.6.2018 Päivitetty 25.4.2018, Monté Team Finland ry Katso myös kalenteri, jossa linkit suoraan sarjoihin: monteteam.fi/fi/montelahdot pe 27.4.2018 18:00 Kouvola, Nostalgiaravit

Lisätiedot

Sallitut arvostelumenetelmät: esteratsastus: A.1.0, A.1.1., 367.1, 367.2, AM5, AM3, AM4, AM6,

Sallitut arvostelumenetelmät: esteratsastus: A.1.0, A.1.1., 367.1, 367.2, AM5, AM3, AM4, AM6, Infoa kilpailuista Kilpailujen tasot: Kilpailuharjoitus Seura- tai Green Card-jäsenyys osallistujilta suositeltavaa. Ratsastusasu vapaa, pitää kuitenkin olla ratsastussaappaat tai -kengät, ratsastushousut

Lisätiedot

HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA-JA VARSANÄYTTELY Virtain harjoitusraviradalla maanantaina 7.6. klo 10.00

HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA-JA VARSANÄYTTELY Virtain harjoitusraviradalla maanantaina 7.6. klo 10.00 HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON TAMMA-JA VARSANÄYTTELY Virtain harjoitusraviradalla maanantaina 7.6. klo 10.00 Aikataulu klo 9.45 Varsojen ilmoittautuminen alkaa klo 9.55 Näyttelyn avaus piiriagronomi Eero

Lisätiedot

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ

SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ Suomen Hippos ry Evira vahvistanut 1.2.2016 SUOMENHEVOSEN JALOSTUSOHJESÄÄNTÖ 1. Suomenhevonen Suomenhevonen on ainoa alkuperäinen Suomessa kehitetty hevosrotu. Suomen Hippos ry ylläpitää suomenhevosen

Lisätiedot

SUOMEN RUSSPONIYHDISTYS RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT

SUOMEN RUSSPONIYHDISTYS RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT Päivitetty 26.6.2019 SUOMEN RUSSPONIYHDISTYS RY - NÄYTTELYSÄÄNNÖT Näitä näyttelysääntöjä noudatetaan Suomen Russponiyhdistys ry:n ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämissä gotlanninrussponien rotunäyttelyissä.

Lisätiedot

TAMMIKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä

TAMMIKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä TAMMIKUU ilmoittamispäivä rata ravipäivä torstai 27.12. Tampere ti 1.1. Helsinki ke 2.1. Forssa to 3.1. maanantai 31.12. Turku pe 4.1. Helsinki la 5.1. keskiviikko 2.1. Ylivieska su 6.1. Lahti ma 7.1.

Lisätiedot

Alkuperäiseläinten kasvattaminen

Alkuperäiseläinten kasvattaminen Toimenpide on geneettistä monimuotoisuutta edistävä ympäristösopimus. Toimenpiteen avulla estetään suomalaisiin alkuperäisrotuihin kuuluvien eläinten kuoleminen sukupuuttoon lisäämällä rotuihin kuuluvien

Lisätiedot