valmennuksesta Jokainen kuulija keksi varmasti jonkin asian, jonka pystyi ottamaan onkeensa. Meidän

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "valmennuksesta Jokainen kuulija keksi varmasti jonkin asian, jonka pystyi ottamaan onkeensa. Meidän"

Transkriptio

1 Nyt on tätä vuotta jäljellä enää varsin vähän. vähän Pimeimpään aikaan sijoittuvat hyvät seminaarit kotimaassa ja Virossa. Toivoa voisi, että tulevina vuosina entistä useampi lähtisi näihin keskusteleviin tapahtumiin mukaan ja sitä kautta vaikuttamaan lajiin la ja sen kehitykseen. Paljon on ollut keskustelua siitä, että ratsastuslehdet eivät riittävästi noteeraa matkaratsastusta. Puhalletaan tässäkin asiassa yhteen hiileen ja annetaan nnetaan porukalla palautetta ja juttuideoita. Sen Se myötä varmasti myös näkyvyys lisääntyy. Kiitos kuluneesta vuodesta. Omasta ja matkaratsastuskomitean puolesta toivotan kaikille mahtavaa joulua ja edeltäjäänsä parempaa alkavaa vuotta! Heidi SRL:n urheilufoorumi ja lajiseminaari - teemana valmennus ja osaaminen Kolmatta kertaa järjestettävä ratsastusurheilun atsastusurheilun seminaari seminaar keräsi jälleen urheilijat, ammattilaiset ja aktiivit yhteen. Hämmentävää kyllä, matkaratsastus oli varsin valjusti edustettuna. Haluamme ajatella itseämme isona lajina ja maailmalla lajimme on jo kohta suurin, mutta jostain syystä emme osaa yhdistää voimavarojamme. Tämä puute näkyy juuri tämän tyyppisissä tapahtumissa, kun olisi mahdollista vaihtaa mielipiteitä, luoda kontakteja ja saada oikeasti jotain aikaiseksi. Grand Marina Congress Centerissä lauantaina kokoontui kuitenkin innokas porukka. Lajiseminaari aloitettiin hyvällä luennolla henkisestä valmennuksesta. valmennuksesta Jokainen kuulija keksi varmasti jonkin asian, jonka pystyi ottamaan onkeensa. Meidän Meidän lajimme haastavuus on suorituksen pitkäkestoisuus ja sen eri vaiheissa vellovat tunnemyrskyt. Ainakin maajoukkuevalmennukseen yritetään jatkossa ympätä myös tätä henkistä puolta. Fred kävi meitä tervehtimässä ja toi terveisiä maailmalta. Doping-asiat Doping asiat puhuttavat meillä ja muualla. Terveiset olivat sellaiset, että koko Eurooppa odottaa väkeviä toimia, jotta erityisesti matkaratsastus saadaan puhtaaksi urheiluksi. FEI tekee töitä hihat käärittyinä. Testaamista tullaan lisäämään ja asioihin puututaan niiden vaatimalla vakavuudella.

2 Ben kiitti siitä ajasta, jonka on lajin parissa tehnyt töitä. Lupaus on edelleen voimassa, että jonain päivänä näemme hänet lähtöviivalla matkaratsastuskilpailuissa. Tämä lupaus on joskus lunastettava ja sitä jäämme nyt odottamaan. Benille suuri kiitos kuluneesta, tästä on matkaratsastuksen hyvä jatkaa kohti uusia tuulia. Kokouksessa käsiteltiin perinteisesti kulunut vuosi ja raotettiin myös vähän tulevaa. Valmennusrenkaat tulevat kokemaan suuria muutoksia. Lisäksi toimintaan yritetään saada lisää pieni ripaus ammattimaisuutta. Sitoutumista vaaditaan jatkossa koko tiimiltä ja vakihuoltajan toivotaan osallistuvan jatkossa valmennustapahtumiin entistä tiiviimmin. Koko harrastajakunnan suuri ponnistus tulee olemaan kevään FEI-kilpailut Kuumassa. Nimelle Sprintime Ride tapahtuma etenee jo kiivasta vauhtia. Vielä mahtuu mukaan rakentamaan näyttävää matkaratsastustapahtumaa kevään korvalle. Alkavan vuoden arvokilpailut houkuttelevat monia ja kvaaleja puuttuu edelleen. Tästä syystä toivotaan valtavasti, että lähialueen kv-harrastajat tulisivat kvaalautumaan juuri Suomeen. Tässä on myös mitä parhain mahdollisuus kansainvälisen uran kynneksellä keikkuvien ratsukoiden ottaa ensimmäinen askel kyseiseen suuntaan. Alkuvuodesta on aikaa hankkia noviisikvaalit ( 2x n.50 km + 3x n.80 km). Tarkemmat ohjeet kannattaa käydä lukemasta FEI-säännöistä. Kokous palkitsi myös urheilijoita seuraavasti: Vuoden matkaratsastaja: Alina Garcia-Huovinen Vuoden Juniori: Nea Mickelsson Vuoden Tulokas: Mari Marjatsalo Vuoden aikana eniten hyväksyttyjä kilpailukilometrejä: : Alina Garcia-Huovinen Vuoden matkaratsastusseura: Sisuratsukot Onnittelut vielä kerran palkituille!! Vuoden päästä näemme taas näissä merkeissä. Toivottavasti osallistujamäärä on silloin vähintäänkin kolminkertainen verrattuna tähän vuoteen. Ainut tapa vaikuttaa on näkyä ja osallistua! Matkaratsastusseminaari Virossa Teksti: Nina Mickelsson Pieni joukko suomalaisia matkusti Viron Jänedaan seminaariin tänäkin vuonna. Kaiken kaikkiaan kuuntelijoita oli n. 40. Luennoitsijoiksi oli saapunut Puolasta kokenut FEI-eläinlääkäri. Piotr Szpotanski, joka on 4* -eläinlääkäri ja on toiminut useissa EM- ja MM-kilpailuissa linjaeläinlääkärinä (=tarkastanut hevosia vet gatella) sekä hoitavana eläinlääkärinä. Hänellä on myös erittäin pitkä kokemus matkaratsastuksesta ja on työskennellyt vuosia mm. arabimaissa. Meille hän on erityisen tärkeä myös siksi, että hän on ensimmäinen ulkomaalainen, johon olemme tutustuneet aikoinamme. Hän auttoi alussa ( ja usein vieläkin) meitä useissa asioissa ja tätä kautta myös lapsemme ystävystyivät toisiinsa. Toinen luennoiva eläinlääkäri oli Jaroslaw Rubersz, joka toimii Piotrin kanssa yhdessä ja he pyörittävät Puolassa klinikkaa. Jaroslaw oli laatinut ohjelman ja täytyy todeta, että ohjelma oli todella hyvä!

3 Seminaarin aiheena oli "vet gate" = "eläinlääkäri alue", jossa tapahtuu hevosten tarkastukset, juoksutukset jne. Alussa käytiin läpi mitä vet gatella tapahtuu ja ketä siellä kv-tasolla on. Kansainvälisellä tasolla on vähintään 3 eläinlääkäriä, joukko tuomareita, sihteereitä, stewardeita ja ajanottajia. Tämän jälkeen he kertoivat mitä hevosesta tarkastetaan ja miten tarkastetaan sekä millä asteikolla ne tapahtuvat. Tässä kohtaa osa suomalaisista vilkuili toisiaan. Suomessa asteikko on aika suppea verrattuna kv-tasoon. Meillä monelle ratsukolle esimerkiksi merkintä B liikkeissä tarkoittaa suurta huolenaihetta. Nämä eläinlääkärit olivat kuitenkin sitä mieltä, että on hyvä jos tietyt hevoset saisivat jo alkutarkastuksessa B, jolla mennä läpi koko kisa. Itse olen täysin samaa mieltä. Hevoset liikkuvat eri tavoin, on liikevirheitä tai esim. jäykkyyttä vaikkapa kuljetuksen jäljiltä. Hevosemme Dali on mennyt useita 3* 160 km:n luokkia ja useasti saanut jo alkutarkastuksessa B:n liikkeistä, joka siis ollut koko kilpailun sama. Aluksi tämä huoletti meitä kovasti, mutta opimme nopeasti toivomaan jo alussa B:tä, jolloin suoritus olisi "helpompi". Eläinlääkärit kertoivat myös hyvin selkeästi miten voi hevostaan auttaa ja mitä asioita ei kannata tehdä tai mitä lääkkeitä käyttää. Kävimme myös läpi dopingasioita, testausta, kiellettyjä asioita sekä myös sitä, mitä siitä seuraa. Kuka on vastuussa. Siinäkin on eroja onko juniori/nuori vai seniori. Itselleni mieluisin aihe oli "metabolinen - mitä se tarkoittaa?" Tämä osio oli laaja. Luennoitsijat kertoivat mitä oireita voi olla, mitä siitä voi seurata, miten ehkäistä ja toimia. Metaboliseen hylkäykseen lasketaan monta kohtaa. Paljon seminaarin annista oli tuttua tietoa, mutta paljon myös uutta ajattelemista. Kansainvälisissä kilpailuissa useat maat nesteyttävät hevosensa jo etukäteen ennen kilpailua. Joissakin kilpailuissa on monta metabolista hylkäystä ja suurin perussyy on ollut kuljetuksessa. Tähän kun lisää kilpailun, niin riski on kova. Syytä on myös huomioida se, että jos ihon kimmoisuus kestää > 2 sekuntia, nesteiden menetys on l ( 3%), 2-3 s menetys on l ( 5%) tai 4 s niin menetys on l ( 10%). Täytyy myös huomioida tarkalleen se, mistä kohtaa ihon kimmoisuuden katsoo ja miten hevosen pää on silloin. Sanomattakin on selvää, että jos hevosen pää on vinossa, voi tulos olla väärä ( vastakkaiseen suuntaan -> palautuu nopeammin, samaan suuntaan kuin ell -> hitaammin). Koulutuksen jälkeen oli illallinen ja illanvietto totutusti puolalais-eestiläis-suomalaiseen tapaan. Olin hyvin tyytyväinen päivän antiin ja kiitollinen eestiläisille ystävillemme, jotka kutsuvat meidät suomalaiset mukaan toimintaansa. Näitä yhteistyöverkostoja kannattaa hyödyntää ja käydä koulutuksissa. Vaikka aiheena olisi tuttukin aihe, niin aina jää jotakin ajateltavaa. Vuoden päästä järjestetään jälleen uusi seminaari ja toivottavasti suomalaisia on silloin enemmän mukana.

4 Kansainvälinen kilpaileminen Kurgjärven kilpailut ensi keväänä totutulla paikalla Suomalaisia lähdössä taas kilpailuihin mukaan, joten värväytykää ihmeessä huoltojoukkoihin jo nyt. NBCH 2014 Norjassa Suomalaisia jo tässä vaiheessa ilmoittautunut ainakin toimitsemaan toimi ja turisteiksi. Varmasti lähdössä on myös myö ratsukoita, jotka nimetään myöhemmin. myöhemmin Avoin MM 2014, Ranska ( kvaalit ) Nuorten EM 2014 Italiassa Maajoukkueen ratsastajat ovat laatineet jo ensi vuoden valmennussuunnitelmansa, kilpailusuunnitelmansa ja tavoitteensa. Vielä ei ole aika suurien voittojen mutta hyvällä tiellä olemme. KV-kisoihin kisoihin tähtäävien on syytä tutustua tu tarkasti FEIsääntöihin: Rules%20-%202013_0.pdf %202013_0.pdf Kausi alkaa kotimaisilla kv-kilpailuilla kilpailuilla SuMaRa MaRa otti valtavan haasteen vastaan ja on lähtenyt suunnittelemaan kv-kauden kauden avausta kaksipäiväisten kilpailujen merkeissä. Tarkoitus on innostaa kotimaiset ja ulkomaiset ratsukot tekemään kvaalaustuloksia kauden arvokisoja silmällä pitäen. Tästä syystä luokkia okkia on jaettu kahdelle päivälle. Jokaisen harrastajan panosta kaivataan, jotta saamme hyvät kilpailut aikaiseksi. Tässä vaiheessa omaa työpanostaan voi tarjota suoraan järjestävän seuran sähköpostiin sumara.yhteys@gmail.com SuMaRa myy tapahtumissaan Kakkutukun tuotteita: karkkirasioita ja keksejä. Rasian hinta on 7 euroa. Ostamalla tuet seuran toimintaa toim ja Springtime Ride tapahtumaa.

5 Maajoukkuetoiminta Maajoukkuetoiminnassa assa on jaoteltu renkaat ( A, B, B C) sekä A-kehitys. Toiminnan oiminnan keskeisin asia on löytää paras mahdollinen joukkue arvokilpailuihin , ei siis toimia henkilökohtaisena valmentajana. Jokaisella ratsukolla pitäisi olla oma henkilökohtainen henkilökoht valmentaja tai valmentaa itse itseään itseään. Maajoukkuevalmennuksien tarkoitus on kartoittaa sen hetkistää tilannetta, arvioida ratsukoita ratsukoit ja antaa apua/tukea. Nyt lähdetään myös luomaa entistä tiiviimpää ryhmähenkeä eä ja luomaan yhteistyökykyistä joukkuetta. Jos vielä mielit mukaan, niiin nyt on ihan vihoviimeinen hetki hakea maajoukkuepaikkaa. Hakemukset tulee toimittaa Mickelssonin Ninalle Ninal mennessä. Kilpailut lähitulevaisuudessa Alustavaan kilpailukalenteriin tutustumaan osoitteessa. pääsee jokainen Nyt jo kauden 2014 kilpailuja! Jokioinen, SuMaRa, seura/alue/kansallinen lue/kansallinen Jokioinen, SuMaRa, seura/alue/kansallinen Jokioinen, SuMaRa, seura/alue/kansallinen

6 Ensi vuoden SM-kilpailut järjestää SuMaRa. Elokuussa mestaruudet ratkotaan Tammelassa, Liesjärvellä. Ensi vuoden aluemestaruuskilpailut Nokialla 6.9. järjestävänä seurana toimii Matkalaukka. Kyseessä on seuran 10-v. juhlakilpailut. Nyt on aika suunnitella ensi vuoden kilpailukalenteria. Kilpailuja järjestävät seurat, laittakaa ensi vuoden suunnitelmat googlen kalenteriin, niin saada jouhevasti rullaava kilpailuvuosi valmiiksi. Ja muistakaa saattaa kilpailut myös KIPAan! Kaikkien kilpailuja järjestävien on suositeltavaa tutustua seuraaviin ohjeisiin Kilpailuihin osallistuvien on syytä silmäillä säännöt ennen jokaista kilpailua ja aina epäselvissä tilanteissa kysyä tuomarilta tulkintaa jo ennen kilpailupäivää. Säännöt päivittyvät taas vuoden vaihtuessa. Myös pisteytykseen on tulossa pientä viilausta ja sitä suositellaan jatkossa käytettäväksi kaikissa ihanneaikaluokissa, sillä harrastajien toive on ollut sellainen, että kaikissa luokissa suoritukset laitetaan paremmuusjärjestykseen. Valmennukset ja koulutukset lähitulevaisuudessa Komitean organisoimat valmennukset ovat ensisijaisesti valmennusrenkaiden ratsukoille, mutta kaikkiin avoimiksi ilmoitettuihin valmennuksiin on jokainen harrastaja tervetullut. Nina Mickelsson jatkaa maajoukkueen valmentajana. Jatkossa maajoukkueen ratsukoille laaditaan tarkemmin henkilökohtaiset tavoitteet kauden edetessä. Liitteenä on vuodelle suunnitellut maajoukkuevalmennukset. Seurojen järjestämät valmennukset kirjataan googlen kalenteriin, jotta mahdollisimman moni saisi valmennuksista tiedon ja pääsisi osallisiksi osaavasta valmennuksesta Forssa - valmennussuunnitelma, vuosisuunnitelma, tavoitteet - luento - hevosen valmennus luento Vesilahti / Laukko - Hevosen lihaksiston tarkastus + kirjallinen analyysi - vauhtikestävyysharjoite Forssa - voimaharjoite - kilpaileminen kv-tasolla - luento Aluevalmennuksia ei järjestetä vuonna 2014, mutta maajoukkuevalmennukset ovat avoimia kaikille. Lisätietoja Ninalta.

7 Matkaratsastajavalmentajakoulutus Erillinen kutsu liitteenä Muu valmennus/koulutus Forssa Tampere Forssa Starttikurssi ja Valmennusluento Tuomari- ja stewardikoulutus + lisenssikoulutus Sääntökoulutus, koulutus kilpailijoille k sekä kilpaileminen kv--tasolla Joulurauhaa talliin ja tupaan!

Matkaratsastuskomitean kokouksesta Heidi

Matkaratsastuskomitean kokouksesta Heidi 17.10. Hupsheijaa, ollaan lokakuussa! Vielä on yhdet kilpailut jäljellä, mutta moni suunnittelee jo täysillä seuraavaa kautta. Alkavan kauden kilpailukalenteri on pääpiirteittäin valmis, joten hyvä on

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014

Matkaratsastuskomitea 2014 28.01. Tuli talvi ja pakkaset, mutta monilla paikkakunnilla vielä lumi uupuu. Kaikesta tästä huolimatta innokkaimmat ovat ehtineet on ensimmäisen startin startata ja muutama SM-kvaali saatiin heti aikaiseksi.

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitean kokouksesta poimittua 9.11. Heidi

Matkaratsastuskomitean kokouksesta poimittua 9.11. Heidi 9.11. Kun vuosi lähenee loppuaan, niin monet asiat loksahtelevat kohdilleen. Komitea on tehnyt ankarasti töitä saattaakseen kaikki tehtäväksi annetut asiat päätökseen. Säännöt ovat muotoutuneet uusien

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea. Heidi 21.1.

Matkaratsastuskomitea. Heidi 21.1. 21.1. Vuosi on käännähtänyt käyntiin. Lajiseminaari pidettiin viikko sitten. Mukana oli innokas joukko harrastajia. Jälkikyselyn perusteella voidaan sanoa, että vastaavaa seminaaria pidetään osallistuneiden

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014 15.07. Heidi

Matkaratsastuskomitea 2014 15.07. Heidi 15.07. Kesä on parhaimmillaan ja lomat rullaavat. Sisulaiset urakoivat seurakisoja ja SISU-cup käynnistyy pian. Elokuussa järjestetään SM-kilpailut ja syyskuussa alemestaruuskilpailut. Vielä on aikaa valmistautua,

Lisätiedot

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa 07.11. Marraskuussa ollaan ja lunta odotetaan varmaan jo monessa pirtissä. Halloween on takana ja todellinen mr-henkilö huipensi sen Kuumassa kisatunnelmassa. Ainakin viimeisen luokan palkintojenjako hoidettiin

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014 25.08. Heidi

Matkaratsastuskomitea 2014 25.08. Heidi 25.08. Kovin on jo syksyistä ja sadettakin on saatu. Ranskassa aloitellaan MM-kisoja ja tietojeni mukaan siellä on tehokas iskujoukko suomalaisia kannustamassa ja nuuhkimassa suuren maailman kisatuulia.

Lisätiedot

SM-kilpailut SM-kilpailut Keskustelu sosiaalisessa mediassa. Hei! Matkaratsastuskomitea tiedottaa 4/16

SM-kilpailut SM-kilpailut Keskustelu sosiaalisessa mediassa. Hei! Matkaratsastuskomitea tiedottaa 4/16 Hei! Kisakäynti on saatu oikein kunnolla käyntiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Seurat ovat ahkeroineet kisoja ja suomalaiset ovat tehneet upeita suorituksia eri puolilla maailmaa - hienoa! Kesä lähestyy

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014 28.04.

Matkaratsastuskomitea 2014 28.04. 28.04. Paljon tapahtuu ratsastuksen ja matkaratsastuksen parissa juuri nyt. Innokas joukkio valmistelee parhaillaan matkaa Viroon Kurgjärvelle, jossa kilpaillaan viikonloppuna. Itsekin olen lähdössä mukaan,

Lisätiedot

Sääntöjä on jälleen päivitetty

Sääntöjä on jälleen päivitetty 19.1. Kausi tärähtää käyntiin nyt ja heti. Ensimmäiset kilpailut ovat ovella. Paljon on tapahtunut ja paljon tulee tapahtumaan. Tehdään yhdessä alkavasta vuodesta lajimme kannalta merkittävä. Kilpailuja

Lisätiedot

Sääntömuutosehdotukset ensi vuodelle pitää jättää mennessä, mutta toki niitä voi jättää komitealle jo hyvissä ajoin.

Sääntömuutosehdotukset ensi vuodelle pitää jättää mennessä, mutta toki niitä voi jättää komitealle jo hyvissä ajoin. SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 2/2018 Moikka! Monen pettymykseksi Laitilan kisat jouduttiin perumaan myöhäisen kevään ja siitä johtuneen teiden huonon kunnon takia. Toivotaan että ensi viikolla Pinsiössä

Lisätiedot

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa 20.11. Vuoden loppu on yhteenvedon aikaa. Liitto ynnää kautta kuluvana viikonloppuna Helsingissä. Palkitsemiset ovat jo alkaneet ja huhujen mukaan muutama mr-henkinen suomenhevonenkin on näinä päivinä

Lisätiedot

Valjakkokomitean kokous

Valjakkokomitean kokous Valjakkokomitean kokous Aika Ke klo 17.30 Paikka Paikalla Leena Vähä-Erkkilän kotona, Sipoo Kati Honkanen, puheenjohtaja Heikki Heiskanen Hannu Kalalahti Leena Vähä-Erkkilä Juuso Ström, kohdat 1 10 Ben

Lisätiedot

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Kisatiimin tarkoitus Viedä ratsastajia tallin ulkopuolisiin kilpailuihin Kaikilla on mahdollisuus osallistua Kisatiimiin saa liittyä kuka vaan. Luhtajoen Ratsutila

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea tiedottaa

Matkaratsastuskomitea tiedottaa Matkaratsastuskomitea tiedottaa Paljon asiaa on kertynyt uuteen tiedotteeseen ja on hienoa saada tämä tietopaketti luettavaksenne. Lähiaikoina olemme saaneet erityisen hienoja uutisia maailmalta, sillä

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Maajoukkue Tavoitteellinen kilpaurheilu Tähtikilpailut Aloittaville ratsastajille,

Lisätiedot

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset...

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... 2 1.4 Kilpailukalenteri ja kutsu... 2 1.5 Palkinnot ja

Lisätiedot

Vikellyksen lajiseminaari. Scandic Continental 19.11.2011 Helsinki

Vikellyksen lajiseminaari. Scandic Continental 19.11.2011 Helsinki Vikellyksen lajiseminaari Scandic Continental 19.11.2011 Helsinki 1 Ohjelma Klo 16.00-16.15 Esittäytyminen Klo 16.15-16.30 Mennyt kausi 2011 Klo 16.30-17.00 Tuleva kausi 2012 Klo 17.00-17.30 Klo 17.30-19.00

Lisätiedot

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan tehtävät: Ennen matkaa: -Palaverit järjestelyistä (liitto, mj-valmentaja, mahdolliset tukihenkilöt) -Maajoukkue leirillä esittäytyminen,

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio vuodelle 2012 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2010

Syyskokousmateriaali 2010 Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2010 Kokouskutsu/esityslista Hämeen hallitus 2010, erovuoroiset Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Talousarvio vuodelle 2011 Valtakirja

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

Alueen kevättapaaminen järjestetään tiistaina Tampereella. Alueiden puheenjohtajiston seuraava kokous pidetään lauantaina Seinäjoella.

Alueen kevättapaaminen järjestetään tiistaina Tampereella. Alueiden puheenjohtajiston seuraava kokous pidetään lauantaina Seinäjoella. ALUEJAOSTON KOKOUS 3/2019 Aika Paikka 12.3.2019 klo 20.00 21.35 Etäyhteydellä Läsnä Marissa Henttinen 3(3) puheenjohtaja Tarja Kallio 3(3) sihteeri Mila Munsterhjelm 2(3) rahastonhoitaja Antero Salja 3(3)

Lisätiedot

MUISTIO 5/2019. Hämeen Ratsastusjaosto Suomen Ratsastajainliitto ry ALUEJAOSTON KOKOUS 5/2019. Aika Paikka. ti klo

MUISTIO 5/2019. Hämeen Ratsastusjaosto Suomen Ratsastajainliitto ry ALUEJAOSTON KOKOUS 5/2019. Aika Paikka. ti klo ALUEJAOSTON KOKOUS 5/2019 Aika Paikka ti 28.5.2019 klo 18.00-20.30 Etäyhteydellä Läsnä Marissa Henttinen 5(5) puheenjohtaja Tarja Kallio 5(5) sihteeri Mila Munsterhjelm 3(5) rahastonhoitaja, poissa Antero

Lisätiedot

SRL:n lajiseminaari 22.11.14 Helsingissä 5.12. Heidi

SRL:n lajiseminaari 22.11.14 Helsingissä 5.12. Heidi 5.12. Kausi alkaa olla taputeltu. Marraskuu tarjosi paljon tapahtumia, joista osasta pienet raportit tässä tiedotteessa. Maajoukkuevalmennettavat kävivät ekskursiolla Saksassa, aktiiviset harrastajat kokoontuivat

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille

Lisätiedot

Reiningkomitean kokous

Reiningkomitean kokous Reiningkomitean kokous 6 2016 4.7.2016 18:30 verkkokokous Koollekutsuja: Seppo Perkiö Kokouksen laji: SRL lajikomitean kokous Osallistujat: Seppo Perkiö, Arja Nikkinen, Pete Perkiö, Mia Weckman Estyneet:

Lisätiedot

Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari

Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari Ohjelma: Ranking pokaalien jako All around komitea 2017 Lisäykset lajisääntöihin vuodelle 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Kauden 2018 kilpailut 2018 komitean jäsenet

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Anne Pussinen avasi kokouksen klo 10.15. Etukäteen jaettu esityslista käsiteltiin sovitun järjestyksen mukaisesti.

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Anne Pussinen avasi kokouksen klo 10.15. Etukäteen jaettu esityslista käsiteltiin sovitun järjestyksen mukaisesti. Paikka: Lempäälä Aika: 16.2.2013 klo 10.00 Osallistujat : Anne Pussinen, Ilkka Ryhänen, Martti Luoto, Pete Perkiö, Auli Kuisma, Neena Kuukasjärvi, Seppo Perkiö (NRHA Finland) ) Ilkka mukana esityslistan

Lisätiedot

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista Helsinki International

Lisätiedot

3.10. Heidi. Kilpailu on avoin ratsukoille, joilla on 2.3 tason tulos, mutta ei tulosta kansallisista tai kansainvälisistä luokista.

3.10. Heidi. Kilpailu on avoin ratsukoille, joilla on 2.3 tason tulos, mutta ei tulosta kansallisista tai kansainvälisistä luokista. 3.10. Kausi lähestyy loppuaan. Erilaiset cup-tyyppiset kilpailut ovat olleet erittäin suosittuja kauden kuluessa ja Sisu-cup saatiin jo päätökseen ja DJ Online cupissa loppuhuipennuksensa Vesilahdella.

Lisätiedot

SRL Häme kevättapaaminen 2019

SRL Häme kevättapaaminen 2019 SRL Häme kevättapaaminen 2019 Tervetuloa! Alkusanat Marissa Henttinen, SRL Hämeen aluejaoston pj Potkua Pirkanmaalle hanke esittäytyy Tiina Brandt, projektipäällikkö Liiton terveiset Petri Pesonen, SRL

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Valmentaudu tavoitteellisesti 365

Valmentaudu tavoitteellisesti 365 UUTUUS! TAPAHTUMATORILLA KYSY ASIANTUNTIJALTA: Animagi Eläinlääkäriasemat Ypäjän Hevosopisto Valmentaudu tavoitteellisesti 365 9.30 ILMOITTAUTUMINEN 10.00 FOORUMIN AVAUS Laura Airaksinen, SRL:n puheenjohtaja

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017 Esim. otsikko JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Tämän vuoden matkaratsastuskomitea kokoontui ja järjestäytyi 15.2 Helsingissä, ratsastajainliiton tiloissa.

Tämän vuoden matkaratsastuskomitea kokoontui ja järjestäytyi 15.2 Helsingissä, ratsastajainliiton tiloissa. SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 1/2018 Moikka! Kirpeistä keleistä huolimatta kotimaan kisakausi on jo hyvässä vauhdissa. Uusi komitea on nimetty, ja nyt saatte vihdoin ensimmäisen tiedotteen. Odottelimme

Lisätiedot

VAMMAISRATSASTUS- VALMENNUS Lajiseminaari Aki Ylänne

VAMMAISRATSASTUS- VALMENNUS Lajiseminaari Aki Ylänne VAMMAISRATSASTUS- VALMENNUS 2013 Lajiseminaari 24.11.2013 Aki Ylänne 1 Tavoite: Ratsastajan ja ratsukon turvallinen ja laadukas kehittyminen urheilijan urapolun eri vaiheiden mukaan perustasolta kohti

Lisätiedot

22.04.2015. Ajankohtaista. SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 6/2015

22.04.2015. Ajankohtaista. SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 6/2015 22.04.2015 Kevät alkaa olla jo hyvällä alulla, ja kilpailukausikin tiivistyy! Kilpailuja on jokaiselle kuukaudella ja aivan uusia kilpailukeskuksia maastoineen on luvassa! Nyt kaikki rohkeasti mukaan,

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Hevonen saa osallistua yhteen enintään 100 cm tai helppo B-tasoiseen luokkaan päivässä sinä kalenterivuonna, jona se täyttää 4 vuotta.

Hevonen saa osallistua yhteen enintään 100 cm tai helppo B-tasoiseen luokkaan päivässä sinä kalenterivuonna, jona se täyttää 4 vuotta. .Aluekilpailuissa noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä ja kilpailuiden järjestämismääräyksiä ja ohjeita tässä ohjeessa mainituin poikkeuksin. Lajisäännöissä voidaan tarkentaa tätä ohjetta lajikohtaisesti.

Lisätiedot

Jumping News 1/2013 19.3.2013

Jumping News 1/2013 19.3.2013 Sivu 1 / 5 Jumping News 1/2013 19.3.2013 SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY NATIONS CUP 2013 FEI vahvisti Suomen Nations Cup kilpailut: Lummen 2.-5.5. Drammen 9.-12.5. Copenhagen 23.-26.5. Sopot 13.-16.6. Bratislava

Lisätiedot

Esteseminaari 2016 Esteratsastuskomitea

Esteseminaari 2016 Esteratsastuskomitea Esteseminaari 2016 Esteseminaari 2016 Valiomerkit 2015 Toimintasuunnitelma 2017 Talous Sääntömuutosehdotukset 2017 KS I ja KS III Kilpailukalenteri 2017 Kilpailujen hakuprosessi/päällekkäisyydet/kaupalliset

Lisätiedot

Säännöt ja muutokset 28.12. Heidi

Säännöt ja muutokset 28.12. Heidi 28.12. Vielä viimeinen matkaratsastuskomitean tiedote tälle vuodelle. Tämä on samalla minun viimeinen tiedotteeni, sillä vastuu aviisin laatimisesta ja muustakin tiedottamisesta siirtyy toiselle henkilölle.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017

Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017 Olympiasoudun lajikohtaiset valintakriteerit vuodelle 2017 Tässä dokumentissa käydään läpi olympiasoudun vuoden 2017 näyttökilpailut ja valintakriteerit kansainvälisiin kilpailuihin. On tärkeää tutustua

Lisätiedot

Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi

Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi /7/7 Oman seuran analyysi Vastaajat Ikä 00, 0 % 80,0 % 60,0 %,6 % 0,0 %, % 0,0 % 0,0 % 7,9 % 7,9 %,6 %,6 % alle -7 8-9 0-9 0-6 6 + Kaikki (KA:.6, Hajonta:0.86)

Lisätiedot

Ratsastusfoorumi. Matkaratsastuksen lajiseminaari

Ratsastusfoorumi. Matkaratsastuksen lajiseminaari Ratsastusfoorumi Matkaratsastuksen lajiseminaari 26.11.2016 Ohjelma Komitean tehtävät Toimintasuunnitelma 2017 Toimintakertomus 2016 Budjetti 2016 ja 2017 Maajoukkuetoiminnan esittely Terveiset Nordic-

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Netvisor-koulutukseen osallistuivat alueelta Marissa Henttinen ja Mila Munsterhjelm.

Netvisor-koulutukseen osallistuivat alueelta Marissa Henttinen ja Mila Munsterhjelm. ALUEJAOSTON KOKOUS 2/2019 Aika Paikka 18.2.2019 klo 18.00 21.05 Aapiskukko, Pälkäne Läsnä Marissa Henttinen 2(2) puheenjohtaja Tarja Kallio 2(2) sihteeri Mila Munsterhjelm 1(2) rahastonhoitaja, poissa

Lisätiedot

Penny & Friends KILPAILUSÄÄNNÖT 2019

Penny & Friends KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 Penny & Friends KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2019! Ratsastajainliiton jäsentalleilla ja -seuroilla on tänäkin vuonna mahdollisuus järjestää Penny & Friends -

Lisätiedot

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus.

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus. 1/ 23.1.2014 HÄMEEN ALUEMESTARUUSSÄÄNNÖT LAJEITTAIN 2014 1. Este sivut 1-2 2. Koulu sivut 3-4 3. Kenttä sivu 5 4. Valjakko sivu 6 ESTERATSASTUS 1. Osallistumisoikeus ja kvaalit edustaneet jotain Hämeen

Lisätiedot

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015)

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015) Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015 (päivitetty 13.4.2015) 1 10 Yleinen osa Lounais-Suomen alueen mestaruuskilpailut ovat avoimia Lounais-Suomen alueen seuroja sekä Lounais-Suomen alueella asuville

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille

Lisätiedot

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi.

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi. (MAKSUJÄRJESTELMÄ) Suomen Ratsastajainliitto on ottamassa käyttöönsä maksujärjestelmän Kipaan. Kun ilmoittaudut kilpailuun, niin kaikki maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Kilpailun loputtua saat

Lisätiedot

Vuoden 2018 Kotimaan kilpailu- ja tapahtumakalenteri (tämän hetkinen tilanne):

Vuoden 2018 Kotimaan kilpailu- ja tapahtumakalenteri (tämän hetkinen tilanne): SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 3/2018 Moikka! Kauden päätapahtuma NBCH kilpailut ratkottiin Jämsänkoskella viikonloppuna erittäin helteisessä säässä. Kilpailu oli kovaa, ja hylkäyksiä tuli paljon,

Lisätiedot

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo HOT-testin tulokset Nimi: Teija Tahto Pvä: 12.10.2012 Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo PALJON KEHITETTÄVÄÄ SELKEÄ VAHVUUS Tavoitteen asettelu Motivaatio Itsekuri

Lisätiedot

Valmentajakoulutuksen kehitys ja maajoukkuevalmennuksen tulevaisuus

Valmentajakoulutuksen kehitys ja maajoukkuevalmennuksen tulevaisuus Valmentajakoulutuksen kehitys ja maajoukkuevalmennuksen tulevaisuus Valmentajakoulutus 5 tasoa (ratsastusvalmentaja, lajivalmentaja, huippuvalmentaja, valmentajan ammattitutkinto, valmentajan erikoisammattitutkinto)

Lisätiedot

Vikellyksen lajiseminaari. Scandic Grand Marina 23.11.2013 Helsinki

Vikellyksen lajiseminaari. Scandic Grand Marina 23.11.2013 Helsinki Vikellyksen lajiseminaari Scandic Grand Marina 23.11.2013 Helsinki 1 Mennyt kausi 2013 ja tuleva kausi 2014 Vuonna 2013 komitea valitsi pääteemakseen tuomaroinnin ja ko:maan kilpailujen kehi

Lisätiedot

Suomen Tanssiurheiluliitto ry

Suomen Tanssiurheiluliitto ry Suomen Tanssiurheiluliitto ry VAKIO- JA LATINALAISTANSSIKILPAILUJEN HAKEMIS- JA MYÖNTÄMISPERUSTEET Sisällysluettelo 1. Hakemis- ja myöntämisperusteet... 3 2. Kilpailun järjestämislupahakemus... 4 3. Myönnettyjen

Lisätiedot

KILPARATSASTAJAN URAPOLKU. Aki Ylänne

KILPARATSASTAJAN URAPOLKU. Aki Ylänne KILPARATSASTAJAN URAPOLKU Aki Ylänne 1 Urakehitys Arvokilpailumenestys Kansainvälinen kilpaileminen Talent III Kilpailutaidot Urheiluakatemia Talent II Maajoukkue valmennus Lajitaidot Aluevalmennus Talent

Lisätiedot

Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013. Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien.

Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013. Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien. Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013 Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien. Muutokset vuoden 2010 sääntöihin on merkitty alleviivauksiin. Uudet

Lisätiedot

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry.

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry. SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA ry. 6. SYYSKUUTA 2016 Suomalaisen keilailun strategia Tämän dokumentin sisältämässä strategiassa linjataan Suomen Keilailuliiton keskeiset valinnat vuoteen 2020 saakka.

Lisätiedot

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira.

Palauta vuoden agilitykoira ja vuoden näyttelykoira tulokset lomakkeella, joka löytyy VASin wwwsivuilta kohdasta Vuoden koira. Vuoden koira 2014-kilpailu Vuoden koira valintaan voit osallistua toimittamalla ohjeiden mukaan vuoden aikana virallisista kokeista tai näyttelyistä saavutetut tulokset (+kopion kilpailukirjasta) alla

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry MUISTIO Hämeen Ratsastusjaosto 5 / 2013

Suomen Ratsastajainliitto ry MUISTIO Hämeen Ratsastusjaosto 5 / 2013 Hallituksen kokous Aika 31.08.2013 Paikka Hahkialan kartano, Hauho Talousasiat SRL on esittänyt Alueille että näillä tulee olla pankkitili Tapiola Pankissa. Tämän vuoksi esitetään Suomen Ratsastajainliitto

Lisätiedot

Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat. Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö

Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat. Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö Maastohiihdon linjaukset urheilijan polulla ja maastohiihdon ajankohtaiset asiat Eero Hietanen Maastohiihdon valmennuspäällikkö 2016-2017 yleiskatsaus, huippu-urheilu MM-LAHTI 2017 ONNISTUMINEN!!! https://www.youtube.com/watch?v=li4t-beuao4

Lisätiedot

Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2018!

Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2018! Penny & Friends kilpailusäännöt 2018 Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2018! Ratsastajainliiton jäsentalleilla ja -seuroille on tänäkin vuonna mahdollisuus järjestää Renny & Friends -

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 RATSASTUSKOULUJEN OPPILAIDEN MESTARUUSKILPAILUT OPETUSHEVOSILLA Lahden Ratsastajat ry järjestää yhdessä Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys ry:n kanssa 31.7. 2.8.2015

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia

Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia Joukkuevoimistelun valmennukseen uusia tuulia Joukkuevoimistelun valmennusjärjestelmän uudistuksia on toteutettu vaiheittain viimeisen vuoden aikana. Liittojohtoista valmennustoimintaa kehitetään lajiasiantuntijaryhmän

Lisätiedot

kouluratsastus: Vähintään 3-tason kilpailussa järjestettävä vähintään helppo A (ei kuitenkaan Helppo A Kenttäkilpailuohjelma n:o 6)

kouluratsastus: Vähintään 3-tason kilpailussa järjestettävä vähintään helppo A (ei kuitenkaan Helppo A Kenttäkilpailuohjelma n:o 6) Prix de Suomen Hippos luokilla pyritään edistämään suomenhevosten ratsastuskäyttöä monipuolisesti. Jaettavien luokkien määrä vaihtelee vuosittain ja luokat jakaa Suomenratsut ry. hakemuksiin perustuen.

Lisätiedot

Sport: (Aluekilpailut) Jo kisanneille ratsukoille. Kisaajilla mahdollisuus kuulua aluevalmennusrinkiin.

Sport: (Aluekilpailut) Jo kisanneille ratsukoille. Kisaajilla mahdollisuus kuulua aluevalmennusrinkiin. ISLANNINHEVOSET Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Kohderyhmä (Seurakilpailut, tallikilpailut, harjoituskilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille ja nuorille hevosille koulutustavoite

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkuevalmennus Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkuevalmennus 2019 JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena on tukea voimistelijan

Lisätiedot

YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET

YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET SeaHorse Week 25.- 29.07.2018 YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET SeaHorse Week 2018 SHW 2017: Lähtöjä 953 Yleisöä 6650 Viisi kilpailupäivää 24.-29.07.2018 Suosittu yleisötapahtuma Tänä vuonna panostamme kilpailullisesti

Lisätiedot

Hevostaitomestaruus 2019, kilpailukutsu on julkistettu Hevoset-messuilla Tampereella. Kilpailuaika on touko-syyskuu.

Hevostaitomestaruus 2019, kilpailukutsu on julkistettu Hevoset-messuilla Tampereella. Kilpailuaika on touko-syyskuu. ALUEJAOSTON KOKOUS 4/2019 Aika Paikka ti 23.4.2019 klo 18.00-20.40 Aapiskukko, Pälkäne Läsnä Marissa Henttinen 4(4) puheenjohtaja Tarja Kallio 4(4) sihteeri Mila Munsterhjelm 3(4) rahastonhoitaja Antero

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu Helsingissä

Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu Helsingissä Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu 21. 22.11. Helsingissä Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppua vietetään Helsingissä 21. 22.11.2015. Lauantaina järjestetään Urheilufoorumi ja lajiseminaarit

Lisätiedot

SUUNNITTELU VALMISTELU KILPAILUT

SUUNNITTELU VALMISTELU KILPAILUT SUUNNITTELU VALMISTELU KILPAILUT Kilpailujen haku Kutsun laatiminen Kustannusarvion laadinta Valmistelun aikataulutus Tapahtuman aikataulutus Seuran hallituksen hyväksyntä Vastuualueiden kartoitus Toimihenkilöiden

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING

I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING SRL Pohjanmaan Ratsastusjaosto I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING Sisällysluettelo 1. KILPAILUJÄRJESTELMÄ...2 2. OHJEITA KILPAILIJOILLE...2 2.1. ALUEEN JAKAMAT PALKINNOT... 2

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA 18.11.2014. Aika 18.11.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA 18.11.2014. Aika 18.11.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu 18.11.2014 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 18.11.2014, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä

Lisätiedot

Vuoden 2014 Pistoolirankingkilpailun säännöt päivitetty ja hyväksytty pistoolijaoston kokouksessa

Vuoden 2014 Pistoolirankingkilpailun säännöt päivitetty ja hyväksytty pistoolijaoston kokouksessa SAL:n pistoolijaosto Vuosittain käytävän pistoolirankingkilpailun säännöt Vuoden 2014 Pistoolirankingkilpailun säännöt päivitetty ja hyväksytty pistoolijaoston kokouksessa 15.03.2014 1 Kilpailut Pistoolijaosto

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT

TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT TURUNMAAN KENNELYHDISTYKSEN TÄHTIKOIRA- JA VUODEN KOIRA KILPAILUN SÄÄNNÖT Turunmaan Kennelyhdistys Åbolands Kennelförening ry palkitsee vuosittain voitokkaimmat jäsentensä omistuksessa olevat koirat. Lisäksi

Lisätiedot

RATSASTUSURHEILUN KEHITTÄMINEN. SRL / Urheilufoorumi Helsinki Kari Niemi-Nikkola Kehitysjohtaja 1-6/2014

RATSASTUSURHEILUN KEHITTÄMINEN. SRL / Urheilufoorumi Helsinki Kari Niemi-Nikkola Kehitysjohtaja 1-6/2014 RATSASTUSURHEILUN KEHITTÄMINEN SRL / Urheilufoorumi Helsinki 22.11.2014 Kari Niemi-Nikkola Kehitysjohtaja 1-6/2014 Tavoite: Ratsastusurheilun kehitystyö 2014 -tavoitteet ja suuntaviivat Tehdä analyysi

Lisätiedot

Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset

Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset Sallitut luokat ja vaadittavat kilpailuluvat 2-taso: FEI:n pararatsastusohjelmat Suositellaan FEI-tutustumis-, noviisi- ja joukkueohjelmia. Vähintään D-lupa,

Lisätiedot

10 nopeaa taustoille: Marko Hopia

10 nopeaa taustoille: Marko Hopia 10 nopeaa taustoille: Marko Hopia FC Haka juniorit esittelevät yhden pelaajan ja yhden taustahenkilön viikoittain Uutiskirjeen 10 nopeaa -sarjassa. Jos haluat ehdottaa haastateltavaa/uusia kysymyksiä haastateltaville,

Lisätiedot

VALJAKKOAJOKOMITEA PÖYTÄKIRJA 1_2019

VALJAKKOAJOKOMITEA PÖYTÄKIRJA 1_2019 Valjakkoajokomitean kokous Aika ke 9.1.2019 klo 18:00 Paikka Kalliotie 6 C 23, 01900 Nurmijärvi Läsnä, Ann-Katrin Finell, Heikki Heiskanen, Hannu Kalalahti, Ben Simonsén,, Poissa Janne Lappi 1. Kokouksen

Lisätiedot

VOIMANOSTO 2021 Tulevaisuus ja Suomen Voimanostoliiton strategia

VOIMANOSTO 2021 Tulevaisuus ja Suomen Voimanostoliiton strategia VOIMANOSTO 2021 Tulevaisuus ja Suomen Voimanostoliiton strategia SVNL:n hallituksen kokous 14.9.2016 Asiakirjan Voimanosto 2021 tarkoitus Luoda yhteinen näkemys Suomen Voimanostoliiton tulevaisuuden suunnasta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Kenttäseminaari Helsinki 24.11.

Kenttäseminaari Helsinki 24.11. Kenttäseminaari Helsinki 24.11. Pirkko Herd avasi tilaisuuden - paikalla 27 henkilöä - muistettiin Heikki Anttista, joka täyttää 70 vuotta, Katja Hannulan maalauksella Jutta Koivula kävi läpi FEI:n sääntömuutoksia

Lisätiedot

Urheilufoorumi

Urheilufoorumi Urheilufoorumi 22.11.2014 TOTEUTUS Johdonmukainen ja laadukas tasojärjestelmä etenee ratsukon urapolun mukaisesti Kvaalisäännöt ohjaavat kaikissa lajeissa kehitystä Luokkasuositukset 5-tasoa, jotka ovat

Lisätiedot

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa!

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! - JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! TOIMINTASUUNNITELMA 2014 JÄSENTALLIT: 1) Talli Satumaa ; Satu Koivisto 0400-878739 http://www.freewebs.com/tallisatumaa 2) Kotalan Tila ; Annika Mattila 050-5742630

Lisätiedot

Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen. Syyskokouksen esityslista. Aika: 26.10.2012 klo 18 alkaen

Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen. Syyskokouksen esityslista. Aika: 26.10.2012 klo 18 alkaen Tervetuloa Keski-Suomen alueen syyskokoukseen ja seuratapaamiseen Aika: 26.10.2012 klo 18 alkaen Paikka: Hotelli Cumulus, Väinönkatu 3, Jyväskylä Ohjelma: 18.00 alueen syyskokous 18.30 Ratsastusseura Aramara:

Lisätiedot

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 2: Taitava kilpailija. Harjoite 12: Kilpailuanalyysi. Harjoitteiden tavoitteet.

Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 2: Taitava kilpailija. Harjoite 12: Kilpailuanalyysi. Harjoitteiden tavoitteet. Kilpailemaan valmentaminen - Huipputaidot Osa 2: Taitava kilpailija Harjoite 12: Kilpailuanalyysi Harjoite 12 A: Kilpailun tavoiteanalyysi Harjoite 12 B: Kilpailussa koettujen tunteiden tarkastelu Harjoite

Lisätiedot

Muokkaa perustyylejä naps.

Muokkaa perustyylejä naps. VOIMANOSTO 2022 Tulevaisuus ja Suomen Voimanostoliiton strategia Syyskokous 21.10.2017 Suomen Voimanostoliitto ry Finlands Styrkelyftförbundet rf Finnish Powerlifting Federation Asiakirjan Voimanosto 2022

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

90 cm, Prix de Keravan Ratsastuskoulu, ESRA:n aluemestaruus. Klo Koulukoe, Helppo C Tutustumisluokan kouluohjelma (rata B) 2016

90 cm, Prix de Keravan Ratsastuskoulu, ESRA:n aluemestaruus. Klo Koulukoe, Helppo C Tutustumisluokan kouluohjelma (rata B) 2016 KILPAILIJATIEDOTE JA AIKATAULU Sunnuntai 10.9.2017 Luokka 1 3-taso 105 cm, Prix de Keravan Ratsastusseura ry Avoin kaikille (160, 120, 100, 80 ) Klo 11.30-13.30 Koulukoe, FEI:n kenttäkilpailuohjelma 1*

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot