ymp.ltk Liite 18 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ymp.ltk Liite 18 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA"

Transkriptio

1 Ympäristöterveydenhuolto s. 1(7) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan elintarvike-, terveydensuojelu-, tupakka- ja kuluttajaturvallisuussäädännön suunnitelmallista valvontaa varten on laadittu valvontasuunnitelma. Eläinlääkintähuollon valvontasuunnitelma on laadittu erikseen. Valvontayksikköön kuuluvia kuntia ovat vuonna 2015 olleet Haapajärvi, Pyhäjärvi, Kärsämäki ja Reisjärvi. Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristölautakunnan on arvioitava valvontasuunnitelman toteutuminen vuosittain maaliskuun loppuun mennessä. Arviointi toimitetaan tiedoksi Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon, joka valvoo kunnallisten valvontasuunnitelmien toteutumista alueellaan. Arvioinnissa otetaan huomioon seuraavat tekijät: 1. Tarkastusten määrä kohdetyypeittäin 2. Tarkastusten kattavuus 3. Näytteiden määrä valvontakohdetyypeittäin 4. Valvonnasta saatujen tulojen kohdentuminen Valvonnan kattavuus ja toteutuminen arvioidaan toimialakohtaisesti valvontakohdetyypeittäin. Tarvittaessa kerrotaan syyt tai perustelut mahdollisten toteuttamatta jääneiden tavoitteiden osalta. Arviointia hyödynnetään paikallisen ympäristöterveydenhuollon kehittämisessä ja valvonnan toimivuuden varmistamisessa sekä uusien suunnitelmien laadinnassa. Henkilöstö Ympäristöterveydenhuollossa on kolme ympäristötarkastajan virkaa ja yksi valvontaeläinlääkärin virka. Praktikkoeläinlääkärin virkoja on neljä, joista yksi on puolitettu (50 %), eli yhtä kokonaista virkaa hoitaa kaksi viranhaltijaa. Yksi kunnaneläinlääkäri tekee 60 % työajasta, joten virkaa hoitamaan on palkattu myös määräaikainen sijainen. Ympäristö- ja rakennuspalveluiden palvelulinjan johtajana on ympäristöjohtaja ja toimistotyössä toimii kolme lupasihteeriä. Lupasihteereiden työajasta kuluu arviolta noin 1,2 henkilötyövuotta (htv) ympäristöterveydenhuollon tehtäviin. Valvontaeläinlääkäri on hoitanut virkaa osa-aikaisesti (80 %). Valvontaeläinlääkärin työajan ovat vieneet lähes täysin eläinsuojeluasiat sekä valtion kustantamien eläinlääkintähuoltolain mukaisten tehtävien hoito. Ympäristöterveysvalvonnan yksi ympäristötarkastaja on hoitanut ympäristöjohtajan sijaisuutta elokuun alusta vuoden loppuun saakka. Ympäristötarkastajan sijainen on hoitanut tuon ajan ympäristöterveysvalvonnan tehtäviä. Uusi viranhaltija on aloittanut ympäristötarkastajan virassa pääasiallisena tehtäväkenttänään asumisterveysasiat koko Selänteen alueella.

2 Ympäristöterveydenhuolto s. 2(7) Elintarvikevalvonta Elintarvikevalvonnan valvontatehtäviä ovat hoitaneet kolme ympäristötarkastajaa. Elintarvikevalvonnan toteutuminen siltä osin, kuin tieto ei ole välittynyt kuntatietojärjestelmästä (Digia / Tarkastaja) keskitettyyn järjestelmään, on koottu vuoden 2015 osalta ELTU B- ja C-lomakkeille ja ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmään (VYHA). Valvontasuunnitelmaan on kirjattu elintarvikehuoneistojen tarkastuksia 132 kpl, joihin käytettäväksi työajaksi suunniteltiin n. 50 htpv. Elintarvikehuoneistojen suunnitelmallisista tarkastuksista toteutui 113 kpl eli n. 86 %. Aikaa tarkastuksiin käytettiin n. 34 htpv. Valtakunnalliseen jäljitettävyysvalvontaprojektiin ei osallistuttu. Maidontuotantotilojen ja muiden alkutuotantopaikkojen tarkastuksia oli suunnitelmassa 91 kpl, joista tarkastettiin kaksi maidontuotantotilaa. Taulukossa 1 on esitetty elintarvikehuoneistojen tarkastussuunnitelman toteutuminen kohderyhmittäin. Taulukko 1. Elintarvikevalvonnan tarkastusten toteutuminen kohderyhmittäin.

3 Ympäristöterveydenhuolto s. 3(7) Pintapuhtausnäytteitä sekä vesi- ja jäänäytteitä otettiin suunnitelmallisesti kala-alan laitoksesta 18 kpl. Eviran pyynnöstä maitonäytteitä otettiin 8 kpl ja kasvisnäytteitä torjunta-ainejäämätutkimuksia varten 2 kpl. Pintapuhtausnäytteitä otettiin luminometrillä 31 kpl. Omana projektina toteutettiin salaattinäytteenottoprojekti, johon liittyen otettiin 9 salaattinäytettä. Elintarvikevalvonnassa suunnitelmallisen valvonnan ulkopuolisia asioita olivat mm. ruokamyrkytysepäilyilmoituksiin liittyvät tarkastukset ja näytteenotot (2 kohteessa) ja asiakkaiden ohjaus ja neuvonta. Elintarvikehuoneisto- ja alkutuotantoilmoituksia käsiteltiin 24 kpl. Suunnitelman ulkopuolisia tarkastuksia tehtiin 12 kpl. Elintarvikevalvonnan täydennyskoulutusta kertyi 13 htpv. Valvontasuunnitelman laatimiseen, raportointiin ja kohderekisterin ylläpitoon kului myös aikaa.

4 Ympäristöterveydenhuolto s. 4(7) Terveydensuojelulain valvonta Kaikki ympäristötarkastajat ovat hoitaneet terveydensuojelun valvontatehtäviä vuonna Yksi ympäristötarkastajista on keskittynyt asumisterveysasioihin toukokuun alusta alkaen. Terveydensuojelun kohde- ja valvontatiedot välittyvät kuntatietojärjestelmästä valtakunnalliseen rekisteriin ja sanallinen toteuma-arviointi on tehty VYHA-järjestelmään. Valvontasuunnitelmaan on kirjattu terveydensuojeluvalvonnan tarkastuksia 78 kpl, joihin käytettäväksi työajaksi suunniteltiin n. 40 htpv. Toteutettuja suunnitelmallisia tarkastuksia oli 58 kpl, joihin käytettiin yht. noin 21 htpv. Tarkastussuunnitelma toteutui 74 %:sti. Lisäksi otettiin suunnitelman mukaisia näytteitä yhteensä 25 kpl uimahalleista, 35 kpl uimarannoilta ja pieniltä vesilaitoksilta 6 kpl. Radonmittauksia aloitettiin 5 kohteessa radon-projektiin liittyen. Täydennyskoulutuksiin käytettiin 23 htpv. Taulukossa 2 on esitetty terveydensuojelun tarkastussuunnitelman toteutuminen kohderyhmittäin.

5 Ympäristöterveydenhuolto s. 5(7)

6 Ympäristöterveydenhuolto s. 6(7) Taulukko 2. Terveydensuojelun tarkastusten toteutuminen

7 Ympäristöterveydenhuolto s. 7(7) kohderyhmittäin.

8 Ympäristöterveydenhuolto s. 8(7) Terveydensuojelun suunnitelmalliselta valvonnalta resursseja veivät asunnontarkastukset, ilmoitusten käsittelyyn liittyvät, ym. tarkastukset, joita tehtiin yht. 54 kpl. Työaikaa kului myös erilaisten julkisten kohteiden sisäilmaongelmien selvittämiseen ja sisäilmatyöryhmiin osallistumiseen. Ennalta suunnittelemattomia näytteitä otettiin yht. 24 kpl. TsL:n 13 :n mukaisia ilmoituksia käsiteltiin 13 kpl. Valvontakohdetietoja käytiin läpi järjestelmällisesti YHTI-järjestelmän käyttöönoton takia. Aikaa käytettiin myös raportointiin, valvontasuunnitelman laatimiseen ja kohderekisterin ylläpitoon. Kuluttajaturvallisuuden valvonta Pääasiassa yksi ympäristötarkastaja on tehnyt kuluttajaturvallisuuden valvontaa vuonna Kuluttajaturvallisuuden kohde- ja valvontatiedot välittyvät kuntajärjestelmästä suoraan valtakunnalliseen rekisteriin ja sanallinen toteuma-arviointi on tehty VYHA-rekisteriin. Valvontasuunnitelmaan oli kirjattu kuluttajaturvallisuustarkastuksia 29 kpl, joihin käytettäväksi työajaksi oli suunniteltu n. 15 htpv. Selänne osallistui valtakunnalliseen uimahallien valvontaprojektin, jonka tiimoilta tarkastettiin alueen uimahallit. Toteutettuja suunnitelmallisia tarkastuksia oli 25 kpl joihin käytettiin yhteensä n. 8 htpv. Tarkastukset ovat toteutuneet siis 86 %:sti. Joitakin tunteja käytettiin kuluttajaturvallisuuden täydennyskoulutukseen. Aikaa kului myös valvontasuunnitelman päivittämiseen, raportointiin ja kohderekisterin ylläpitoon. Taulukossa 3 on esitetty tarkastussuunnitelman toteutuminen kohderyhmittäin. Taulukko 3. Kuluttajaturvallisuuden tarkastussuunnitelman toteutuminen vuonna 2015.

9 Ympäristöterveydenhuolto s. 9(7) Tupakkalain valvonta Tupakkavalvonnan kohde- ja valvontatiedot välittyvät kuntajärjestelmästä suoraan valtakunnalliseen rekisteriin ja sanallinen toteuma-arviointi on tehty VYHA-rekisteriin. Tupakan myyntiasiat ja esilläpitokiellon toteuttaminen on tarkastettu elintarviketarkastusten yhteydessä (15 tarkastusta). Taulukossa 4 on esitetty tupakkavalvonnan tarkastussuunnitelman toteutuminen. Taulukko 4. Tupakkalain valvonnan tarkastusten toteutuminen kohderyhmittäin. Uusia tupakan vähittäismyyntilupia myönnettiin 5 kpl. Joitakin tunteja käytettiin tupakkalain valvontaa koskevaan täydennyskoulutukseen ja valvontatietojen raportointiin ja valvontasuunnitelman päivitykseen.

10 Ympäristöterveydenhuolto s. 10(7) Eläinlääkintähuolto Eläinlääkäripalveluiden saatavuus ja laatu on toteutunut suunnitellun mukaisesti. Selänteessä ei ole käytössä keskitettyä yhteydenottopalvelua vaan kuntalaiset saavat tiedon päivystävästä eläinlääkäristä soittamalla oman kuntansa eläinlääkärin numeroon. Päivystäjänä toimii yksi kunnaneläinlääkäri vuorollaan ja päivystysalueena on koko Selänteen ympäristö- ja rakennusvalvontapalveluiden toiminta-alue. Päivystysjärjestely on toiminut hyvin. Selänteen alueen praktiikka on nautavaltaista sekapraktiikkaa. Päivystyksen eriyttämistä pien- ja hyötyeläimiin ei nähdä hyödyllisenä tai järkevänä. Alueella ei ole yksityistä palveluntarjontaa. Tuotantoeläinten terveydenhuoltopalveluita on pystytty tarjoamaan kysyntää vastaavasti, vaikka palvelun resurssitarve on kasvamassa. Kuntayhtymän alueella on Naseva-sopimustiloja 158 ja Sikava-sopimustiloja 9 kpl. Terveydenhuoltokäyntejä tehdään näillä tiloilla 1-6 kertaa vuodessa. Terveydenhuoltokäyntejä on kertynyt vuonna 2015 noin 313 kpl. Osa näistä käynneistä on tehty muiden käyntien ohessa. Terveydenhuoltotyölle saadaan rauhoitettua aikaa sopimalla toisen eläinlääkärin kanssa akuuttien sairasmatkojen hoitamisesta omalla kunta-alueellaan. Vuoden 2015 aikana välillä on jouduttu turvautumaan myös sijaistyövoimaan. Suunnitelmallista eläinsuojeluvalvontaa on tehty mm. talleilla ja löytöeläinhoitolassa. Epäilyyn perustuvia eläinsuojelutarkastuksia on tehty 125 kpl. Uusintatarkastuksia on tehty aktiivisesti tarkastusten loppuunsaattamiseksi. Valvontaeläinlääkärin eläinsuojelutarkastuksista noin 40 % on ollut uusintatarkastuksia. Eläinlääkintähuollon suunnitelman toteumatiedot on syötetty VYHA-rekisteriin. Tiedot perustuvat eläinlääkäreiden raportoimiin suoritetilastoihin sekä PSAVI:n toimittamiin tietoihin terveydenhuoltosopimuksista ja terveydenhuoltokäynneistä. Taulukossa 5 on esitetty keskeisimmät suoritelukumäärät. Koulutuspäiviä kertyi täysiä virkoja kohden 7,4 kpl. Taulukko 5. Eläinlääkintähuollon suoritteet Suorite Kpl Virka-aikana Sairasmatka 2726 Terveydenhuoltokäynnit 313 Vastaanottokäynti 1870 Tarkastuskäynti 31 Valvontaeläinlääkärin 94 eläinsuojelutarkastukset Päivystysaikana Sairasmatka 414 Vastaanottokäynti 123 Valvonnasta saadut tulot Vuonna 2015 ympäristöterveysvalvonnan toimintatuottoja kertyi (2014: , 2013: ). Tuloilla katettiin 14 % toimintakuluista. Aluehallintovirasto maksoi valtiolle kuuluvien tehtävien hoidosta Tuloilla katettiin 10 % eläinlääkintähuollon toimintakuluista. Tulot kohdentuivat valvontayksikölle.

11 Ympäristöterveydenhuolto s. 11(7) Sanna Räty Ympäristötarkastaja

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 20.03.2019 s. 1(5) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2018 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2016 OSALTA

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2016 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 6.3.2017 s. 1(9) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2016 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2017 OSALTA

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2017 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 20.02.2018 s. 1(10) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2017 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 401/11.02/2015 5 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Terveystarkastaja Kirsi Puola 26.1.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida

Lisätiedot

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 214/11.02/2014 5 Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Terveystarkastaja Kirsi Puola 2.2.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida valvontasuunnitelman toteutumista

Lisätiedot

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 152/11.00/2013 4 Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Terveystarkastaja Kirsi Puola 4.2.2013: Kunnan tulee vuosittain arvioida valvontasuunnitelman toteutumista

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

Valvonnan toteutumisen vuosiraportti

Valvonnan toteutumisen vuosiraportti Valvonnan toteutumisen vuosiraportti Toimiala: Ei rajausta Vuosi: 2015 AVI: Ei rajausta Valvontayksikkö: 394 AVI Valvontayksikkö /-koodi Toimiala Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirasto Kohteiden kohteet,

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen Sivu 1/10 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen Sivu 2/10 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu ympäristöterveydenhuoltoon? Täysin Valvontasuunnitelmaan

Lisätiedot

Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 21.03.2017 Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 21.03.2017 Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto (112) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto 1 Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle 2011 1. Johdanto Ympäristöterveydenhuollon lainsäädäntö velvoittaa kunnat laatimaan koko ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Indikaattori tulokset 2018

Indikaattori tulokset 2018 Indikaattori tulokset 2018 EnviroVet 28.5.2019 Yhteenveto vuoden 2018 ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiden toiminnan tuloksista EnviroVet kerää ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköiltä valvonnan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2017

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2017 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2017 Lappeenrannan seudun ympäristötoimi PL 302, 53101 Lappeenranta Pohjolankatu 14 puh. (05) 6161 faksi (05) 616 4375 ymparistotoimi.kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu ympäristöterveydenhuoltoon? Täysin Valvontasuunnitelmaan

Lisätiedot

Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen

Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen 7490/2014 Liite ympäristö- ja rakennuslautakunta 21.2.2019 Sivu 1/10 Kysely: Vuoden 2018 valvonnan toteutuminen Sivu 2/10 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen Onko valvonnasta saadut tulot kohdennettu

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 Rakennus- ja ympäristölautakunta 32 08.03.2017 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 496/00.01.02/2017 Rakennus- ja ympäristölautakunta 08.03.2017 32 Valmistelija: Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 43 10.04.2014. 43 Asianro 3656/11.02/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 43 10.04.2014. 43 Asianro 3656/11.02/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 43 Asianro 3656/11.02/2012 Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonnan ja eläinlääkäripalvelujen järjestämistä koskevan valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus 29.4.2014 Ylitarkastaja Reetta Honkanen 1 Mikä on VYHA? VTO > VYR > VYHA STM:n omistama rekisteri (Tiken

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen 08.03.2016 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2015 valvonnan toteutuminen 08.03.2016 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma. vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote-kuntayhtymän hallituksessa / 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONTA JA VALVONNAN SUORITTEET 2014

ELINTARVIKEVALVONTA JA VALVONNAN SUORITTEET 2014 LOMAKE B ELTU 2014 ELINTARVIKEVALVONTA JA VALVONNAN SUORITTEET 2014 Kunta/Kuntayhtymä: Valvontakohde ALKUTUOTANTOPAIKAT JA LAITOKSET (entisen hygienialain mukaiset kohteet) E1 Alkutuotanto Laukaan ympäristöterveydenhuolto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-, TERVEY- DENSUOJELU- JA TUPAKKAVALVONNAN VUODEN 2012 TOTEUMAN ARVIOINTI

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-, TERVEY- DENSUOJELU- JA TUPAKKAVALVONNAN VUODEN 2012 TOTEUMAN ARVIOINTI Arviointi ISAVI/1343/05.14.02/2014 Itä-Suomi Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue 31.3.2014 Kuopion kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-,

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 1/2016 1 Kokousaika 12.04.2016 klo 14:00-14:28 Kokouspaikka Inarin kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Pietikäinen Vesa puheenjohtaja Alenius Leena jäsen Jomppanen Jouni I. jäsen Lukkari

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMA V. 2018 Lappeenrannan seudun ympäristötoimi PL 302, 53101 Lappeenranta Pohjolankatu 14 puh. (05) 6161 faksi (05) 616 4375 ymparistotoimi.kirjaamo@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 Ympäristölautakunta hyväksyi Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman tarkistamisen vuodelle 2016 Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelujen

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUE Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä,

Lisätiedot

Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta. Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies

Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta. Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies Kuntien EHO suunnitelmat Ensimmäiset tehty 2011 loppuun mennessä Kunnissa lautakunnan hyväksymä AVI:t ovat arvioineet suunnitelmat

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2008 2010 Luonnos 30.10.2007 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONNAN SUUNNITELMALLISUUS...3

Lisätiedot

Pyhäjärven kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Pyhäjärven kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA 2/2015 23 Ympäristölautakunta 08.04.2015 AIKA 08.04.2015 klo 10:00-13:15 PAIKKA Pyhäjärven kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2014

KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2014 KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2014 Perusturvalautakunta hyväksyi 4.12.2013 (139 ) ympäristöterveydenhuollon vuoden 2014 valvontasuunnitelman

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2015

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2015 Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2015 Liitteet Liite 1 Liite 2 Liite 3 Valvontasuunnitelman 2015 toteutumisen arviointilomake (VYHA) Eltu-lomake B Eltu-lomake C JOHDANTO Kunnallisten valvontaviranomaisten

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 10) Ympäristöterveysjaosto Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2018

Porin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 10) Ympäristöterveysjaosto Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2018 Porin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 10) Aika 07.02.2019, klo 16:30-16:47 Paikka Valtuustosali, Hallituskatu 12 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus 4.5.2017 Leena Tuuri Ympäristöjohtaja, Oulun seudun ympäristötoimi Toteutuneet ja suunnitellut kartoitukset Ympäristöterveydenhuolto Aluehallintovirasto

Lisätiedot

Perehdytystilaisuus Eila Kainulainen

Perehdytystilaisuus Eila Kainulainen Perehdytystilaisuus 14.3.2017 Eila Kainulainen 14.3.2017 Keski-Savon ympäristötoimi Keski-Savon ympäristötoimi aloitti toimintansa 1.1.2009 ja yksikkö toimii Keski-Savon ympäristölautakunnan alaisuudessa.

Lisätiedot

Ympäristö ja rakennusvalvontapalvelut

Ympäristö ja rakennusvalvontapalvelut Liite 4: Ymp.ltk. 17.3.2017 1 (8) PALVELUTASOSUUNNITELMA 2017 2018 Ympäristö ja rakennusvalvontapalvelut Vastuuhenkilönä ympäristöjohtaja Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristölautakunnan alaisuudessa

Lisätiedot

ID KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA

ID KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA ID 1715490 KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA 1.1. - 31.8.2017 Pirkkalan kunta Kumulatiivinen raporttti kuntakohtaisista 1 / 13 KUNNAN TEHTÄVÄT YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLOSSA Ympäristöterveydenhuollon avulla

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016

KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 KALAJOEN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEEN VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 Perusturvalautakunta hyväksyi 9.12.2015 (113 ) ympäristöterveydenhuollon vuoden 2016-2019

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 3 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2016 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2017-001838 T 11 00 03 Päätösehdotus Tiivistelmä päättää hyväksyä esitetyn

Lisätiedot

Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2013 ja valvontaeläinlääkäritilanne

Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2013 ja valvontaeläinlääkäritilanne Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2013 ja valvontaeläinlääkäritilanne Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2013 ja valvontaeläinlääkäritilanne Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2013 ja valvontaeläinlääkäritilanne

Lisätiedot

Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2012 ja valvontaeläinlääkäritilanne

Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2012 ja valvontaeläinlääkäritilanne Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2012 ja valvontaeläinlääkäritilanne Kunnalliset eläinlääkäripalvelut 2012 ja valvontaeläinlääkäritilanne Dnro 7239/0411/2013 Eviran raportti Hyväksymispäivä 2.10.2013

Lisätiedot

Raision kaupungintalo, ympäristöviraston neuvotteluhuone

Raision kaupungintalo, ympäristöviraston neuvotteluhuone Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Kokoustiedot Aika 10.02.2015 tiistai klo 18:00-18:35 Paikka Raision kaupungintalo, ympäristöviraston neuvotteluhuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Kari Kurila,

Lisätiedot

Osa 1, Valvontaa koskevat numeeriset tiedot

Osa 1, Valvontaa koskevat numeeriset tiedot Esittelijä Juha Kieksi Sivu/sivut 1 / 5 Taustatiedot A. Kunn/valvontayksikön nimi: Tornion, Keminma ja Tervol ympäristöpalvelut, ympäristöterveysvalvonta B. Lisätietoja tav henkilön yhteystiedot Nimi Tarja

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ARVIOINTI- JA OHJAUSKÄYNTI VALVONTA- YKSIKKÖÖN

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ARVIOINTI- JA OHJAUSKÄYNTI VALVONTA- YKSIKKÖÖN Kirje 1 (6) ESAVI/3033/05.14.01/2017 Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat 13.6.2017 Ympäristöterveydenhuoltoyksikkö Lappeenrannan seudun ympäristötoimi Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302 53101

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7490/11.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7490/11.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 16 Asianro 7490/11.02/2014 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Elintarvikelain, terveydensuojelulain, kuluttajaturvallisuuslain

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2017

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2017 1 Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2017 Liitteet Liite 1 Valvonnan toteutumisen arviointilomake 2017 (VYHA) 2 JOHDANTO Kunnallisten valvontaviranomaisten valvonnan yhtenäistämiseksi tulee

Lisätiedot

Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019

Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 Liite 4 Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 SISÄLLYS 1 TUPAKKALAIN MUKAINEN VALVONTA 1 1.1 Tarkastuksen sisällön määrittely 1 1.2 Valvontakohteiden tarkastustiheys

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö. 2.1 Toimialue ja tehtävät

1. Johdanto. 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö. 2.1 Toimialue ja tehtävät 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö... 3 2.1 Toimialue ja tehtävät... 3 2.2 Valvonnan voimavarat ja niiden jakautuminen... 4 2.3 Koulutus... 6 2.4 Valvontatietojärjestelmä...

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014

Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014 Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014 Ajankohtaista laboratoriorintamalla Ylitarkastaja Kaisa Mäntynen 1 Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Parviainen Raimo varajäsen, poissa klo Jomppanen Jouni I. jäsen Lukkari Maritta jäsen

Parviainen Raimo varajäsen, poissa klo Jomppanen Jouni I. jäsen Lukkari Maritta jäsen 1/2017 1 Kokousaika 31.01.2017 klo 11:00-12:33 Kokouspaikka Inarin kunnantalo, videoneuvottelutila Saapuvilla olleet jäsenet Pietikäinen Vesa puheenjohtaja Aikio Esko varajäsen Parviainen Raimo varajäsen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Ympäristölautakunta Yj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Ympäristölautakunta Yj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) 87 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2013 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2014-002806 T 11 00 03 Päätös päätti hyväksyä esitetyn Helsingin kaupungin

Lisätiedot

KUTI-YHTI. Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät Minna-Maija Väänänen

KUTI-YHTI. Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät Minna-Maija Väänänen KUTI-YHTI Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 7.-8.10.2014 Minna-Maija Väänänen Mihin KUTI-YHTIä ( Vati ) tarvitaan? (1/2) Mitä mitataan ja seurataan? Riittävyyttä ja vaikuttavuutta (saavutetaanko

Lisätiedot

Valvontaeläinlääkärijärjestelmä tänään ja tulevaisuudessa. Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies

Valvontaeläinlääkärijärjestelmä tänään ja tulevaisuudessa. Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies Valvontaeläinlääkärijärjestelmä tänään ja tulevaisuudessa Sanna Hellström Neuvotteleva virkamies Valvontaeläinlääkärijärjestelmä Valvontaeläinlääkäritilanne Valvontaeläinlääkärikyselyn tuloksia Valvontaeläinlääkärijärjestelmä

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN

ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN Liite nro: 3 KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveydenhuolto ELINTARVIKEVALVONTASUUNNITELMAN 2006 TOTEUTUMINEN 2 Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21. 3 2007 69 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä

Lisätiedot

Sisällysluettelo 2 (10)

Sisällysluettelo 2 (10) 2 (10) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö... 3 2.1 Toimialue ja tehtävät... 3 2.2 Valvonnan voimavarat ja niiden jakautuminen... 3 2.3 Koulutus... 6 2.4 Kohde-

Lisätiedot

Osa 1, Valvontaa koskevat numeeriset tiedot

Osa 1, Valvontaa koskevat numeeriset tiedot Esittelijä Juha Kieksi Sivu/sivut 1 / 5 Taustatiedot A. Kunnan/valvontayksikön nimi: Tornion, Keminmaan ja Tervolan ympäristöpalvelut, ympäristöterveysvalvonta B. Lisätietoja antavan henkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2018

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2018 Rakennus- ja ympäristölautakunta 43 13.03.2019 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2018 792/00.01.02.02/2019 Rakennus- ja ympäristölautakunta 13.03.2019 43 Valmistelija:

Lisätiedot

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2015 2019 PÄIVITYS 2018 2 (10) 1. Johdanto... 3 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö... 4 2.1 Toimialue

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Liite 4 a) ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Elintarvikevalvonnan ajankohtaista v. 2019 Ympäristöterveydenhuollon keskitetyn toiminnanohjaus- ja tiedonhallintajärjestelmän (VATI) käyttöönotto vuoden

Lisätiedot

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset

Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Ymp.ltk 18.3.2014 Liite 4 A1(8) Tukes / Kuluttajaturvallisuusvalvonta 10.1.2013 Kuluttajaturvallisuusvalvonnan raportointi 2013 Lomake A: Valvontakohteet ja niiden tarkastukset Huom! Mittayksikkönä tunti

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 1/2015 1 Kokousaika 09.06.2015 klo 13:00-13:58 Kokouspaikka Inarin kunnantalo, kokoushuone 113 Saapuvilla olleet jäsenet Pietikäinen Vesa puheenjohtaja Alenius Leena jäsen Lukkari Maritta jäsen Jefremoff

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2016

Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2016 1 Ympäristöterveydenhuollon toiminnan arviointi 2016 Liitteet Liite 1 Valvontasuunnitelman 2016 toteutumisen arviointilomake 2016 (VYHA) 2 JOHDANTO Kunnallisten valvontaviranomaisten valvonnan yhtenäistämiseksi

Lisätiedot

6 nähtävänä pitäminen 5 Ympäristölautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan

6 nähtävänä pitäminen 5 Ympäristölautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Ympäristölautakunta 27.03.2019 AIKA 27.03.2019 klo 10:39-11:49 PAIKKA Reisjärven kunnantalo, kokoushuone 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2291/ /2019

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2291/ /2019 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 (1) 30 Asianro 2291/00.01.03.01/2019 Itä-Suomen aluehallintoviraston Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuollon arviointi- ja ohjauskäynnin 2018 raportti Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2015 2019 PÄIVITYS 2019 2 (10) 1. Johdanto... 3 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö... 4 2.1 Toimialue

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuolto. Asiakasraadin ja -kyselyjen tulokset Terveydensuojelu, elintarvikevalvonta ja eläinlääkintä

Ympäristöterveydenhuolto. Asiakasraadin ja -kyselyjen tulokset Terveydensuojelu, elintarvikevalvonta ja eläinlääkintä Ympäristöterveydenhuolto Asiakasraadin ja -kyselyjen tulokset Terveydensuojelu, elintarvikevalvonta ja eläinlääkintä Terveydensuojelu Kysely lähetettiin 653 asiakkaalle Vastauksia 104 (16%) Asiakkaat Toimijoita

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015 23.03.2016 Sivu 1 / 1 1165/2016 00.01.03 43 Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Hemminki, puh. 050 561 1781

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 150. Kaupunginhallitus 06.05.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 150. Kaupunginhallitus 06.05.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 06.05.2013 Sivu 1 / 1 1549/11.03.05/2013 150 Valtuustokysymys eläinsuojelusta sekä kaupungineläinlääkärille säädettyjen valvontatehtävien hoidosta Espoossa ja yhteistoiminta-alueella

Lisätiedot

KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI

KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI ELINTARVIKELAIN MUKAISEN VALVONNAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2014 Valvontayksikön tulee laatia säännöllistä valvontaa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 36 12.03.2015. 36 Asianro 3656/11.02/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 36 12.03.2015. 36 Asianro 3656/11.02/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 36 Asianro 3656/11.02/2012 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Ympäristöterveyspäällikkö Hannu Kirjavainen Ympäristöterveydenhuolto

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma (liite 4)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma (liite 4) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 (liite 4) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET... 1 3.1 Tarkastusten sisältö.2 3.2 Kohteiden

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN VUODEN 2007 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN ARVIOINTI

SIILINJÄRVEN VUODEN 2007 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN ARVIOINTI SIILINJÄRVEN VUODEN 2007 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN ARVIOINTI 19.3.2008 10 liite 9 SIILINJÄRVEN KUNTA ARVIOINTIRAPORTTI 2 (8) 1 LÄHTÖKOHDAT Siilinjärven ympäristölautakunta hyväksyi

Lisätiedot

Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut VALVONTASUUNNITELMAN 2014 TOTEUTUMISEN ARVIOINTI

Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut VALVONTASUUNNITELMAN 2014 TOTEUTUMISEN ARVIOINTI Ympt ltk 26.3.2015 valvontasuunnitelman 2014 toteutuminen liite 2 Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut Juankosken, Kaavin, Lapinlahden, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 0B Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Ympäristöterveydenhuolto Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Hyväksytty Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumisen arviointi vuonna 2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumisen arviointi vuonna 2014 25.03.2015 Sivu 1 / 1 5084/11.03.02/2014 34 Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumisen arviointi vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Hemminki, puh. 050 561 1781

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuolto Sisältö Laatu Saavutettavuus / Saatavuus Yhdyspinta-/ integraatiomääritykset

Ympäristöterveydenhuolto Sisältö Laatu Saavutettavuus / Saatavuus Yhdyspinta-/ integraatiomääritykset Ympäristöterveydenhuolto Sisältö Laatu Saavutettavuus / Saatavuus Yhdyspinta-/ integraatiomääritykset Terveydensuojelu Elintarvikevalvonta Elintarvikealan ja alkutuotannon toimijoiden Elintarvikesäädösten

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuolto

Ympäristöterveydenhuolto Ympäristöterveydenhuolto } Kokkola } Kannus } Kaustinen } Kruunupyy } Halsua } Toholampi } Veteli } Lestijärvi } Perho Asukkaita n. 75 000 } Kokkola } Kannus } Kaustinen } Halsua } Toholampi } Veteli

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa 1 Soveltamisala Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 12.3.2013 Voimaantulopäivä 1.4.2013 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 13.12.2016

Lisätiedot

Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta. Tiina-Mari Aro Ylitarkastaja

Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta. Tiina-Mari Aro Ylitarkastaja Ajankohtaista eläinlääkintähuollosta Tiina-Mari Aro Ylitarkastaja VYHA-raportointi Tiedot kerättiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa VYHAssa Pysyviä tietoja ei kerätä vuosittain Muutoksia tulossa raportille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100. Valtuusto 10.06.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 100. Valtuusto 10.06.2013 Sivu 1 / 1 Valtuusto 10.06.2013 Sivu 1 / 1 1549/11.03.05/2013 Kaupunginhallitus 150 6.5.2013 Valtuusto 82 20.5.2013 100 Valtuustokysymys eläinsuojelusta sekä kaupungineläinlääkärille säädettyjen valvontatehtävien

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2018 (liite 3)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma Päivitys 2018 (liite 3) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkatuotteiden ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma 2015 2019 Päivitys 2018 (liite 3) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Ympäristölautakunta Yj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Ympäristölautakunta Yj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (6) 5 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2014 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2015-002709 T 11 00 03 Päätösehdotus Tiivistelmä päättää hyväksyä esitetyn

Lisätiedot

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 4 104

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 4 104 Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.12.2016 Liite 4 104 TUPAKKALAIN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 2019 Päivitys vuodelle 2017 SISÄLTÖ 1 TUPAKKALAIN VALVONNAN TARKOITUS... 1 2 TARKASTUSTEN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille päivitys vuosille

Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille päivitys vuosille 1 Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 päivitys vuosille 2018-19 Inarin kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta,

Lisätiedot

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2011 2014. päivitys 2014

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2011 2014. päivitys 2014 Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2011 2014 päivitys 2014 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö...

Lisätiedot

7 nähtävänä pitäminen 5 Pyhäjärven kaupungin ympäristölupahakemus. Toiminta koskee

7 nähtävänä pitäminen 5 Pyhäjärven kaupungin ympäristölupahakemus. Toiminta koskee PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Ympäristölautakunta 17.03.2017 AIKA 17.03.2017 klo 10:00-11:52 PAIKKA Pyhäjärven kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Kuluttajaturvallisuusvalvonnan valvontasuunnitelma vuosille 2015 2019 Hyväksytty sote -kuntayhtymän hallituksessa..2014 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (7) 65 Terveydensuojelun valvontasuunnitelman 2018 toteutumisen arviointi Helsingissä HEL 2019-002618 T 11 00 03 Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja

Lisätiedot

Valvira toimii- mitä on tulossa

Valvira toimii- mitä on tulossa Valvira toimii- mitä on tulossa Ajankohtaista laboratoriorintamalla 11.-12.10.2011 Ryhmäpäällikkö Kaisa Mäntynen Ohjeita valmisteilla... ja asetusmuutoksia Asumisterveysohjeen uudistaminen asetuksen muotoon

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma Päivitys 2016 (liite 4)

Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta. Tupakkalain valvontasuunnitelma Päivitys 2016 (liite 4) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveysvalvonta Tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 Päivitys 2016 (liite 4) Sisältö 1. YLEISTÄ... 1 2. PAINOPISTEET... 1 3. TARKASTUKSET... 2 3.1 Tarkastusten sisältö.2

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä. Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä. Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kaarina Kärnä Kuntien kuluttajaturvallisuusvalvonta Lainsäädäntöä Kuluttajaturvallisuuslaki 920/2011 Valtioneuvoston asetus eräitä kuluttajapalveluja koskevasta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (15) Ympäristö- ja rakennuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (15) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (15) Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00 16:10 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone, Suokatu 42 A, 3. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Pirjo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2016

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2016 22.03.2017 Sivu 1 / 1 1199/2017 00.01.03 36 Espoon seudun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi vuonna 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Hemminki, puh. 050 561 1781

Lisätiedot

Kuntien VASU-raportointi 2013

Kuntien VASU-raportointi 2013 Kuntien VASU-raportointi 2013 Vastausaika 31.1.2014 15:21:29 Kuntien VASU-raportointi 2013 1. Kyselyn vastaanottaja Sähköpostiosoite juha.kieksi@evira.fi 2. Minkä aluehallintoviraston toimialueeseen yksikkö

Lisätiedot

LIITE A 17 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO

LIITE A 17 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO LIITE A 17 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Toimintakertomus ja tilinpäätös 2015 SISÄLLYSLUETTELO Taustatiedot... 3 Tavoitteet... 4 Hallinto... 6 Terveysvalvonta... 7 Eläinlääkintähuolto... 8 Henkilöstö... 10

Lisätiedot

Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille

Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 1 Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 Päivitys vuodelle 2017 Inarin kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta,

Lisätiedot

Inarin kunta Ympäristöyksikkö. Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille

Inarin kunta Ympäristöyksikkö. Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille Inarin kunta Ympäristöyksikkö Inarin ja Utsjoen yhteistoiminta-alueen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 Päivitys vuodelle 2017 Inarin kunnan sosiaali- ja terveyslautakunta,

Lisätiedot

Sisällysluettelo 22 (10)

Sisällysluettelo 22 (10) 22 (10) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö... 3 2.1 Toimialue ja tehtävät... 3 2.2 Valvonnan voimavarat ja niiden jakautuminen... 4 2.3 Koulutus... 6 2.4 Valvontatietojärjestelmä...

Lisätiedot

Raision ympäristöterveydenhuollonvalvontayksikön

Raision ympäristöterveydenhuollonvalvontayksikön Raision ympäristöterveydenhuollonvalvontayksikön VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2019 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 1 2 SÄÄDÖSPERUSTEET VALVONTAOHJELMALLE... 1 3 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTOON KUULUVAT LAIT... 1

Lisätiedot