KESKEYTYSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KESKEYTYSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT"

Transkriptio

1 Ke 1 KESKEYTYSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT KESKEYTYSVAKUUTUKSESSA KÄYTETTÄVIÄ KÄSITTEITÄ Vakuutusmäärä Vastuuaika Vakuutusmäärällä tarkoitetaan vakuutuksen kohteelle vakuutuskirjaan merkittyä rahamäärää. Vastuuaika on pisin yhtenäinen ajanjakso, jolta keskeytysvahingonkorvausta enintään suoritetaan. Keskeytysvakuutuskate Muuttuvat palkat Keskeytysvakuutuskatteella tarkoitetaan liikevaihtoa vähennettynä yrityksessä liikevaihdon määrän mukaan muuttuvilla kuluilla, joita ovat esimerkiksi: vaihto-omaisuuden hankintakulut sekä raaka-, lisä- ja tarveainekulut tuotteiden erilliskulut, kuten osat ja alihankintatyöt tuotantomäärien mukaan määräytyvät lisenssi- ja patenttimaksut, takuukorvaukset ja vikatyöt rahdit, vakuutusmaksut, tullimaksut, pakkauskulut. Muuttuvilla palkoilla tarkoitetaan liikevaihdon määrän mukaan muuttuvia palkkakustannuksia, joita ovat esimerkiksi tuotantohenkilöstön palkat sosiaalikuluineen provisiopalkat sosiaalikuluineen. 102 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena voi olla vakuutuskirjaan merkitty: keskeytysvakuutuskate muuttuvat palkat sosiaalikuluineen vuokratulo lisäkulut. Vakuutusmäärä Jos muuttuvat palkat eivät ole vakuutuksen kohteena tai jos muuttuvista palkoista vakuutetaan vain osa, vähennetään keskeytysvakuutuskatetta laskettaessa liikevaihdosta myös muuttuvat palkat sosiaalikuluineen. Vakuutusmääräksi voidaan vakuutuksen kohteesta riippuen merkitä vakuutuskauden budjetoidun keskeytysvakuutuskatteen, muuttuvien palkkojen (sosiaalikuluineen), vuokratulon tai lisäkulujen määrä.

2 Ke 2 Vakuutusmäärä ensivastuuna Vakuutusmääräksi voidaan merkitä myös vakuutuksenottajan kanssa sovittu rahamäärä ensivastuuna. Ensivastuulla tarkoitetaan vakuutusratkaisua, jolloin vahinko korvataan enintään sovittuun vakuutusmäärään saakka. Ensivastuuratkaisusta tulee olla merkintä vakuutuskirjalla. Vakuutusmäärällä katetaan mahdolliset keskeytysvakuutuskatteen menetykset. Mikäli vakuutusmäärä sisältää muuttuvia palkkoja, vuokratuloa tai lisäkuluja, tulee tästä olla merkintä vakuutuskirjalla. 103 VAKUUTUSTURVAN VOIMASSAOLO 104 INDEKSIEHTO 105 OMAVASTUU Vakuutusturva on voimassa vakuutuspaikassa eli vakuutuskirjaan merkityssä paikassa. Vakuutusturva on voimassa myös muualla Suomessa ja Euroopassa, jos vakuutettu omaisuus on poikkeuksellisesti siirretty pois vakuutuspaikasta ja poissaolo on tilapäistä. Tällöin korvauksen enimmäismäärä on 20 prosenttia vakuutuskirjaan merkitystä vakuutusmäärästä, kuitenkin enintään euroa. Poikkeuksellista ja tilapäistä ei ole yrityksen varsinaiseen liiketoimintaan liittyvä omaisuuden poissaolo vakuutuspaikasta. Vakuutuspaikassa suoritettavaa peruskorjaus-, muutos- ja laajennustyötä tai muuta investointihanketta mahdollisesti kohtaavan korvattavan omaisuusvahingon aiheuttama keskeytys on vakuutettava erillisellä myöhästymiskeskeytyksellä. Keskeytysvakuutus ei ole voimassa liiketoimintaan käytettävän omaisuuden siirron aikana, ellei kyseessä ole tilapäinen poissaolo vakuutuspaikasta. Vakuutusmäärää ja vakuutusmaksua ei ole sidottu indeksiin, ellei vakuutuskirjaan ole toisin merkitty. Jokaisessa vahinkotapahtumassa vähennetään vakuutussopimukseen tai vakuutuskirjaan merkitty omavastuu korvattavan vahingon määrästä. 106 KORVAUSSÄÄNNÖT Vahingon määrän laskeminen Vastuuaika Keskeytysvakuutuskate Vastuuajan alkamisajankohta on vahingon sattumishetki. Vastuuaika on merkitty vakuutuskirjaan. Vahingon määrä lasketaan siitä vastuuajan keskeytysvakuutuskatteen määrästä, joka olisi toteutunut, ellei vahinkoa olisi sattunut. Vahingon määrä on näin määritellyn vastuuajan keskeytysvakuutuskatteen ja toteutuneen keskeytysvakuutuskatteen välinen erotus.

3 Ke 3 Muuttuvat palkat Vuokratulo Lisäkulut Vahingon määrä lasketaan niistä vastuuajalta maksetuista muuttuvista palkoista sosiaalikuluineen, joita vastaavaa työpanosta vakuutuksenottaja ei ole vahingon johdosta voinut hyödyntää. Vahingon määrästä vähennetään ne palkat, jotka on maksettu tai olisi maksettava työntekijöille vastuuaikana omaisuusvahingon jälkeen suoritetuista töistä. Vakuutuksenottajan on vastuuaikana mahdollisuuksiensa mukaan rajoitettava korvattavia palkkamenoja sijoittamalla työvoimaa muihin tehtäviin. Vahingon määrä on vahingon takia menetetty, voimassa olevien vuokrasopimusten perusteella saatava, vuokratulon määrä. Vahingon määrä on aiheutuneiden lisäkulujen määrä. Vahingon määrää laskettaessa huomioon otettavia seikkoja Keskeytysvakuutuskatteen menetykseen ei lasketa sitä menetystä, joka johtuu siitä, että osa vastuuajasta on kulunut parannuksiin, laajennuksiin, liiketoiminnan kehittämiseen, uuden tuotantoteknologian käyttöönottoon tai muihin muutoksiin. Keskeytysvahinko korvataan enintään siltä ajalta kuin omaisuusvahingon korjaamiseen kuluisi aikaa tehokkaita ja nykyaikaisia korjaustapoja käyttäen. Jos vakuutuksenottajan harjoittaman muun liiketoiminnan, konserni-, omistusyhteys- tai osakkuusyrityksen keskeytysvakuutuskate lisääntyy vastuuaikana omaisuusvahingon vuoksi, vähennetään tämä lisäys keskeytysvakuutuskatteen korvauksesta. Jos omaisuusvahingon korvaukseen sisältyy vakuutettua keskeytysvakuutuskatetta, tehdään vastaava vähennys. Tuotannollisilla toimialoilla vaihto-omaisuuteen (puolivalmiste- ja valmistevarasto) sitoutunutta katetta ei korvata keskeytysvakuutuksesta. Vahingon määrään ei lasketa niitä kuluja, jotka vastuuaikana mahdollisesti ovat säästyneet tai pienentyneet sen vuoksi, että niitä ei ole tarvinnut maksaa, ne on korvattu muun vakuutuksen perusteella tai ne ovat säästyneet muulla tavoin. Jos vakuutettua toimintaa ei jatketa omaisuusvahingon jälkeen, lasketaan vahingon määrä ajalta, joka olisi kulunut toiminnan uudelleen käynnistämiseen, kuitenkin enintään vastuuajalta. Lasketusta määrästä korvataan se osa, joka vastaa rahoituserillä oikaistua liikevoittoa ja vakuutusmäärään sisältyviä, maksettuja kuluja. Vahingon määrään vaikuttavat myös muuttunut markkinatilanne liiketoiminnan kehitys sopimukset lakko, työsulku tai muu liiketoiminnan tulokseen vaikuttanut seikka.

4 Ke 4 Ensivastuukorvaus Ali- ja ylivakuutus Korvauksen perustana olevan arvioidun liiketoiminnan tuloksen on vastattava mahdollisimman tarkoin sitä liiketoiminnan tulosta, joka olisi toteutunut ilman vahinkoa. Jos vakuutusmäärä on sovittu rahamäärä ensivastuuna ei alivakuutussääntöä sovelleta. Jos vakuutuksen kohteen vakuutusmäärä on todellista lukuarvoa pienempi, on kysymyksessä alivakuutus. Tällöin vakuutusturva korvaa vain niin suuren osan omavastuun määrällä vähennetystä vahingon määrästä kuin vakuutusmäärän ja todellisen lukuarvon välinen suhde osoittaa. Jos vakuutuksen kohteen vakuutusmäärä on todellista lukuarvoa suurempi, on kysymyksessä ylivakuutus. Tällöin vakuutusturva korvaa vain vahingon määrän. Korvauksen laskeminen Korvauksen laskemisen perusteena on vahingon määrä vastuuaikana. Rikkoutumisvahinkojen ikävähennykset Kun vakuutusturva korvaa keskeytysvahingon, joka on seuraus vakuutetun koneen tai laitteen äkillisestä ja ennalta arvaamattomasta rikkoutumisesta, noudatetaan seuraavia ikävähennyssääntöjä. Rikkoutumisvahingoissa tehdään vahingonkorvausta laskettaessa vakuutetun omaisuuden ikään perustuva 5 prosentin vuosittainen vähennys, kuitenkin enintään 50 %. Ikävähennystä ei tehdä käyttöönottovuotta seuraavien kolmen kalenterivuoden aikana. Vähennys lasketaan kertomalla vähennysprosentti tämän jälkeen alkaneiden kalenterivuosien määrällä. Alla lueteltujen laitteiden osalta tehdään edellisestä poiketen vakuutetun omaisuuden ikään perustuva 15 prosentin vuosittainen vähennys, kuitenkin enintään 50 %. Näiden osalta ikävähennystä ei tehdä käyttöönottovuotta seuraavan kalenterivuoden aikana. toimistokoneet ja -laitteet, esim. kopiokoneet ja faksit tietotekniikkalaitteet, esim. työasemat ja palvelimet, sekä niiden oheislaitteet, esim. kuvanlukijat ja lasertulostimet tuotantokoneiden tietotekniikkapohjaiset ohjausjärjestelmät matkapuhelimet ja muut elektroniset päätelaitteet tietoliikennelaitteet, esim. modeemit ja reitittimet digitaaliset painokoneet puhelinkeskukset kassa- ja vaakalaitteet äänen ja kuvan toistamiseen ja tallentamiseen tarkoitetut laitteet sekä vahvistinlaitteet mittaus-, tutkimus- ja hoitolaitteet palo- ja rikosilmoituslaitteet sekä kulun- ja kiinteistövalvontalaitteistot

5 Ke 5 Erityisomavastuu Mikäli koneella tai koneen osalla on valmistajan määrittelemä tai kokemusperäinen käyttöikä, voi vakuutusyhtiö edellisistä poiketen soveltaa kyseistä käyttöikää vastaavaa vähennystä. Vähennyksiä ei tehdä irtipäässeen tulen, luonnonilmiön, rikoksen tai rakennuksen LVIStekniikan rikkoutumisen aiheuttamissa vahingoissa. Ukonilman aiheuttaman sähköpurkauksen johdosta syntyneissä vahingoissa tehdään kuitenkin vähennys. Jos keskeytysvahingon aiheuttaneen omaisuusvahingon korvauksesta vähennetään erityisomavastuu, vähennetään keskeytysvahingonkorvauksesta vastaava erityisomavastuu, kuitenkin vähintään vakuutuskirjalle merkitty omavastuu. Suojeluohjeen laiminlyönti Ohjelmointivirheet Jos keskeytysvahingon aiheuttaneen omaisuusvahingon korvausta alennetaan suojeluohjeen laiminlyönnin takia, alennetaan keskeytysvahingonkorvausta vastaavasti. Rikkoutumisvahingossa, johon on syynä ohjelmointivirhe, virheellinen tai epätarkoituksenmukainen tietokoneohjelma tai virheellinen syöttö, on omavastuu 15 % vahingon määrästä, kuitenkin vähintään vakuutuskirjaan merkitty omavastuu. Korvauksen enimmäismäärä Korvauksen enimmäismäärä vakuutuskaudella ja vahinkoa kohti on vakuutuskirjaan merkitty vakuutusmäärä. Alivakuutustilanteen välttämiseksi vahingon jälkeen vakuutusmäärää tulee korottaa vahingon määrällä vakuutuskauden loppuun asti. Keskeytysvahingon rajoittamisesta syntyneet ylimääräiset kulut korvataan täyteen määrään, kuitenkin enintään vakuutusmäärään saakka, jos toimenpiteistä on sovittu vakuutusyhtiön kanssa. Muutoin korvataan enintään kulumäärä, joka vastaa keskeytysvahingon vähentymistä. 107 MUUT MÄÄRÄYKSET Vahinkoa ei korvata, jos kirjanpitoa ei ole pidetty lain edellyttämällä tavalla. Vakuututetun omaisuuskohteen pitää kunnoltaan, ominaisuuksiltaan ja toiminnaltaan olla käyttötarkoitukseen sopiva. Kone tai laite, johon ei ole saatavana normaalia huoltoa, ei ole vakuutuskelpoinen. Asiakkaan on varattava vakuutusyhtiölle mahdollisuus vahingon tarkastamiseen ja keskeytysvahingon torjumiseen ilmoittamalla keskeytysvahingosta tai uhkaavasta keskeytysvahingosta vakuutusyhtiölle heti, kun asiakas on saanut tiedon vahingosta. Vakuutuksen tarkoituksena ei ole tuottaa vakuutuksenottajalle hyötyä, vaan korvata todellinen, näiden ehtojen mukainen keskeytysvahinko. Jokainen vakuutussopimuksen kohta on tulkittava tämän periaatteen mukaisesti.

6 Ke 6 Vakuutussopimukseen perustuva korvausvaatimus on esitettävä vakuutusyhtiölle vuoden kuluessa vahinkotapahtumasta tai siitä, kun korvauksen hakija on saanut tiedon saamisoikeudestaan ja joka tapauksessa viimeistään kymmenen vuoden kuluessa vahinkotapahtuman sattumisesta. Jos vaatimusta ei esitetä tämän ajan kuluessa, ei vakuutusyhtiö korvaa vahinkoa. 108 MUUT MÄÄRITELMÄT Liikkuvat työkoneet Liikkuvalla työkoneella tarkoitetaan autonosturia, betonipumppausautoa, haarukkatrukkia, harvesteria, kaivukonetta, kippivaunua, kuormauskonetta, maantiejyrää, metsätraktoria, monitoimiprosessoria, nostolava-autoa, puskutraktoria, tiehöylää, tienpäällystyskonetta, torninosturia, traktorikaivuria, turpeennostokonetta, vaununosturia tai muuta vastaavaa liikkuvaa tai siirrettävää ajoneuvoa tai työkonetta. Kun omaisuusvakuutuksen kohteena on liikkuva työkone, sovelletaan siihen keskeytysvakuutusturvaehtojen liikkuvia työkoneita koskevia säännöksiä.

OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011

OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 Om 1 OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 101 OMAISUUSVAKUUTUKSESSA KÄYTETTÄVIÄ KÄSITTEITÄ Jälleenhankinta-arvo Käypä arvo Nykyarvo Vakuutusmäärä Ensivastuu Jäännösarvo Jälleenhankinta-arvolla

Lisätiedot

Kauppapuutarhan keskeytysvakuutus KE7

Kauppapuutarhan keskeytysvakuutus KE7 Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2012 alkaen Kauppapuutarhan keskeytysvakuutus KE7 Sisällys 1 Keskeytysvakuutusturva...1 2 Kauppapuutarhakeskeytysvakuutuksen käsitteitä...1 2.1 Vakuutettu liiketoiminta...1 2.2

Lisätiedot

Protectorin erikoismaksujärjestelmä Maksumuutosten jaksotus (korvausmenon muutoksen vaikutusta voidaan jakaa useammalle vuodelle)

Protectorin erikoismaksujärjestelmä Maksumuutosten jaksotus (korvausmenon muutoksen vaikutusta voidaan jakaa useammalle vuodelle) TARJOUSPYYNNÖN 22.6.2017 MUKAINEN TARJOUSVERTAILU Vakuutuksenottaja: Tarjouksen jättivät: Tarjousta eivät jättäneet: Kaustisen kunta If, OP, Fennia, LähiTapiola ja Protector Pohjantähti Tarjousten palkkasummat

Lisätiedot

KULJETUSERITYISEHTO 337: VASTUUOSA

KULJETUSERITYISEHTO 337: VASTUUOSA Kuo 1 KULJETUSERITYISEHTO 337: VASTUUOSA 1.1.1997 337.1 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty toiminta ja siihen liittyvä korvausvastuu. 337.2 VAKUUTUSTURVAN VOIMASSAOLO 337.3

Lisätiedot

Esine- ja keskeytysvakuutus

Esine- ja keskeytysvakuutus yleiset ehdot omaisuusvakuutus Voimassa 1.1.2006 alkaen Nämä omaisuusvakuutuksen ehdot sisältävät yhteisten säännösten lisäksi säännöksiä, jotka koskevat yksinomaan joko vakuutuksen esine- tai keskeytysvakuutusosaa.

Lisätiedot

Yleistä tarjouskilpailusta

Yleistä tarjouskilpailusta Hallitus 3.12.2012, LIITE 7 HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ TARJOUSYHTEENVETO JA SUOSITUS 19. MARRASKUUTA 2012 Päivi Manni, asiakaspäällikkö Lasse Kärnä, asiakaspäällikkö Marsh Espoo

Lisätiedot

TARJOUSTEN ARVIOINTIMENETTELY. Kärsämäen kunnan tarjouspyynnön nro valintaperusteiden mukainen arviointimenettely.

TARJOUSTEN ARVIOINTIMENETTELY. Kärsämäen kunnan tarjouspyynnön nro valintaperusteiden mukainen arviointimenettely. TARJOUSTEN ARVIOINTIMENETTELY Kärsämäen kunnan tarjouspyynnön 26.10.2017 nro 2017-023063 valintaperusteiden mukainen arviointimenettely. Tarjouspyynnöstä jättivät tarjoukset seuraavat yhtiöt: IF OP LähiTapiola

Lisätiedot

2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan turvat Vastuuturva Oikeusturva 2.2 Vakuutettu toiminta 3 ERITYISESTI HUOMIOITAVAA

2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan turvat Vastuuturva Oikeusturva 2.2 Vakuutettu toiminta 3 ERITYISESTI HUOMIOITAVAA 1 Asiakastunnus 109024153 Woltman Group Oy Paciuksenkaari 16 B 64 00270 HELSINKI VAKUUTUSSOPIMUS 16-522-521-2 Vakuutuskirja muodostuu seuraavista osista: 1 YLEISTÄ 1 YLEISTÄ 2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan

Lisätiedot

VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE

VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE 1/5 VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi apteekkien riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa yritykselle. Suositus käsittää

Lisätiedot

Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle. if.fi

Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle. if.fi Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle if.fi Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi lääkäripalveluyrityksen riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa

Lisätiedot

Maatilatuotannon vakuutukset

Maatilatuotannon vakuutukset Maatilatuotannon vakuutukset Tuoteseloste voimassa 1.1.2012 alkaen. Maatilan tuotantorakennuksen, koneen, laitteen, tuotteen ja tarvikkeen sekä eläinten vahingoittuminen tarkoittaa rahan menoa. Tilannetta

Lisätiedot

VENE- JA VENEVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT

VENE- JA VENEVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT Alk 1 VENE- JA VENEVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2008 VAKUUTUSEHDON SOVELTAMINEN Vakuutussopimukseen sisältyvät vakuutusturvat on mainittu vakuutuskirjassa. Vakuutuskirjassa mainittuihin venevakuutusturviin

Lisätiedot

KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT

KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT Kv 1 KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.4.2001 101 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty toiminta ja siihen liittyvä korvausvastuu. 102 VAKUUTUSTURVAN VOIMASSAOLO

Lisätiedot

Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu. if.fi 010 19 15 00

Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu. if.fi 010 19 15 00 Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu if.fi 010 19 15 00 Suomen Talousverkko suosittaa franchising-yrittäjilleen alla olevan mukaista vakuutusturvaa. Harmaalla merkityt kohdat

Lisätiedot

Ryhma 001 RESERVILAISTEN&RESERVIUPSEERIEN AMPUMATILAISU. Vakuutettuja 400

Ryhma 001 RESERVILAISTEN&RESERVIUPSEERIEN AMPUMATILAISU. Vakuutettuja 400 VAKUUTUSKIRJA Sivu Ryhmatapatu rmavakuutus 1 Vakuutustunnus 25.11.2010 70090201950 Asiakastunnus 20532702 RESERVILAISLIITTO RY DOBELNINKATU 2 00260 HELSINKI Vakuutuksenottaja Vakuutuskausi Maksu e RESERVILAISLIITTO

Lisätiedot

KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT CF106 Voimassa alkaen

KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT CF106 Voimassa alkaen KULJETUSVASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT CF106 Voimassa 1.1.2012 alkaen 1. VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty toiminta ja siihen liittyvä korvausvastuu. 2. VAKUUTUSTURVAN

Lisätiedot

Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset. if.fi 010 19 15 00

Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset. if.fi 010 19 15 00 Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset if.fi 010 19 15 00 vakuutussuositus ohjelmistoyrittäjät ry:n jäsenille Oheista taulukkoa voidaan käyttää apuna vakuutusratkaisua suunniteltaessa. Siinä olevat turvalaajuudet

Lisätiedot

Maatilatuotannon vakuutukset

Maatilatuotannon vakuutukset Maatilatuotannon vakuutukset TUOTESELOSTE 460020f 04.16 Voimassa 1.1.2016 alkaen. Maatilan tuotantorakennuksen, koneen, laitteen, tuotteen ja tarvikkeen sekä eläinten vahingoittuminen tarkoittaa rahan

Lisätiedot

OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT

OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT Va 1 VASTUUVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2014 OIKEUSTURVAVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2014 VAKUUTUSEHDON SOVELTAMINEN Vakuutussopimukseen sisältyvät vakuutusturvat on mainittu vakuutuskirjassa.

Lisätiedot

MOOTTORIAJONEUVOVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010

MOOTTORIAJONEUVOVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010 Mo 1 MOOTTORIAJONEUVOVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2010 VAPAAEHTOISTA TURVAA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET 101 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuksenottajan omistuksessa tai pysyvässä hallinnassa

Lisätiedot

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen Parasta TURVAA HEVOSELLESI Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen IF HEVOSVAKUUTUS Sisällys Perusasioita, jotka on hyvä tietää... 3 Vakuutuksen sisältö............................................

Lisätiedot

KULJETUSVAKUUTUS. Tuoteseloste. Voimassa alkaen

KULJETUSVAKUUTUS. Tuoteseloste. Voimassa alkaen KULJETUSVAKUUTUS Tuoteseloste Voimassa 1.1.2019 alkaen Kuljetusvakuutus turvaa yrityksesi kauppatavaran ja muun omaisuuden kuljetuksen sekä kuljetusta vaativan tilapäisen varastoinnin ja näytteillä olon

Lisätiedot

Pohjois-Suomen kiinteistöyhdistys ry. Heikki Ollikainen 12.9.2011 Pohjola Vakuutus Oy

Pohjois-Suomen kiinteistöyhdistys ry. Heikki Ollikainen 12.9.2011 Pohjola Vakuutus Oy Pohjois-Suomen kiinteistöyhdistys ry Heikki Ollikainen 12.9.2011 Pohjola Vakuutus Oy Kiinteistövakuutusten rakenne (KI 01) Esinevakuutus Laaja turva tai ilmiöpohjainen Vastuu- ja oikeusturva Toimitusjohtajan

Lisätiedot

TAVARANKULJETUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011

TAVARANKULJETUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 Ku 1 TAVARANKULJETUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 101 VAKUUTUKSEN KOHDE Vakuutuksen kohteena on vakuutuskirjaan merkitty kauppatavara tai muu omaisuus tai rahassa mitattava etuus (jäljempänä tavara),

Lisätiedot

Perusturva Pariturva. Sisällysluettelo. Henkivakuutusehdot Voimassa 27.10.2014 alkaen

Perusturva Pariturva. Sisällysluettelo. Henkivakuutusehdot Voimassa 27.10.2014 alkaen Henkivakuutusehdot Voimassa 27.10.2014 alkaen Perusturva Pariturva Sisällysluettelo Yleiset sopimusehdot 2 1 Vakuutussopimus 2 2 Vakuutussopimuksen voimassaolo 2 3 Vakuutusmaksun maksaminen ja maksun laiminlyönti

Lisätiedot

Yritysvakuutus Vakuutusehdot 68G

Yritysvakuutus Vakuutusehdot 68G Yritysvakuutus Vakuutusehdot 68G Voimassa 1.1.2015 Sisältö 10 Vakuutuksen sisältö 20 Omaisuusvakuutus 21 Vakuutuksen tarkoitus 22 Vakuutuksen kohde 23 Vakuutuksen voimassaoloalue 24 Korvattavat vahingot

Lisätiedot

Mitä vakuutetaan? Miten vakuutetaan? Kunnossa. muuttuvat kulut. - vastuuaika 6 kk

Mitä vakuutetaan? Miten vakuutetaan? Kunnossa. muuttuvat kulut. - vastuuaika 6 kk 1/6 SÄHKÖSUUNNITTELUTOIMISTOJEN VAKUUTUSRATKAISU Alla olevat taulukot toimivat tarkistuslistana yrityksen omaisuus- ja henkilöriskejä sekä vakuutustarpeita kartoitettaessa. YRITYKSEN OMAISUUTEEN JA TOIMINTAAN

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010 Yl 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. Eräiden vakuutussopimuksessa käytettyjen termien merkitys 2. Sopimuksen tekeminen ja voimassa pitäminen 3. Vakuutussopimuksen lakkaaminen 4. Vakuutusmaksun

Lisätiedot

VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 219: LAAJA OMAISUUSRIKOSVAKUUTUS

VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 219: LAAJA OMAISUUSRIKOSVAKUUTUS Vla 1 VASTUUVAKUUTUSTURVAEHTO 219: LAAJA OMAISUUSRIKOSVAKUUTUS 1.4.2001 219.1 KORVATTAVAT VAHINGOT 1.1 Työntekijöiden omaisuusrikokset Vakuutusturva korvaa sen vahingon, joka vakuutetulle aiheutuu tähän

Lisätiedot

Vakuutusehto YT308 Kiinteistön hallinnon vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen.

Vakuutusehto YT308 Kiinteistön hallinnon vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen. TMH 0.2 Vakuutusehto YT308 Kiinteistön hallinnon vastuuvakuutus Voimassa 1.11.2012 alkaen. Sisällysluettelo 1 Korvattavat vahingot, vakuutetut ja voimassaoloalue 1.1 Korvattavat vahingot 1.2 Vakuutetut

Lisätiedot

Kaupan liitto Jäsenetuna kyberriskien kattaminen erikoisvakuutusratkaisulla

Kaupan liitto Jäsenetuna kyberriskien kattaminen erikoisvakuutusratkaisulla Kaupan liitto Jäsenetuna kyberriskien kattaminen erikoisvakuutusratkaisulla Marsh Oy Hanna Surakka fi.kybervakuutuskaupanliitto@marsh.com P. 09 8677 4200 Taustaa Marsh tarjoaa Kaupan liiton jäsenille kilpailuttamansa

Lisätiedot

Pohjolan maatilatuotannon vakuutus

Pohjolan maatilatuotannon vakuutus Pohjolan maatilatuotannon vakuutus 1 Pohjolan maatilatuotannon vakuutus Tuoteseloste on voimassa 1.10.2008 alkaen. Tämä tuoteseloste antaa yleiskuvan Pohjolan Maatilatuotannon vakuutuksesta, jolla voidaan

Lisätiedot

Varautuminen ympäristövahinkoihin - toiminnan vastuuvakuutus. Ympäristöpäivä Riikka Akselinmäki

Varautuminen ympäristövahinkoihin - toiminnan vastuuvakuutus. Ympäristöpäivä Riikka Akselinmäki Varautuminen ympäristövahinkoihin - toiminnan vastuuvakuutus Ympäristöpäivä Riikka Akselinmäki Vastuuvakuutuksen osapuolet Vakuutuskorvaus Vakuutussopimus Korvausvastuu Vahingonkärsinyt Vakuutuksenottaja

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2015

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2015 Yl 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. Eräiden vakuutussopimuksessa käytettyjen termien merkitys 2. Sopimuksen tekeminen ja voimassa pitäminen 3. Vakuutussopimuksen lakkaaminen 4. Vakuutusmaksun

Lisätiedot

Vihti, Somero ja Salo KASVINVILJELYILTA SSO MAATALOUS ETELÄ

Vihti, Somero ja Salo KASVINVILJELYILTA SSO MAATALOUS ETELÄ ETELÄ SSO MAATALOUS KASVINVILJELYILTA Vihti, Somero ja Salo TÄTÄ LÄHITAPIOLAN ON UUSI LIIKENNEVAKUUTUS LÄHITAPIOLA LÄHITAPIOLAN UUSI LIIKENNEVAKUUTUS PALKITSEE VAHINGOTTOMUUDESTA Jatkossa liikennevakuutuksen

Lisätiedot

Försäkringsaktiebolaget alandia. vakuutusehdot

Försäkringsaktiebolaget alandia. vakuutusehdot Försäkringsaktiebolaget alandia Kuljetusvastuuvakuutuksen yleiset vakuutusehdot 1.1.2016 Sisältö sivu 3 vakuutuksen kohde 3 VAKUUTUSTURVAN VOIMASSAOLO 3 OMAVASTUU 3 KORVAUSSÄÄNNÖT 4 5 MUUT MÄÄRÄYKSET 2

Lisätiedot

VAKUUTUSEHDOT. Turvan Henkikulta. Kuolemanvaravakuutus

VAKUUTUSEHDOT. Turvan Henkikulta. Kuolemanvaravakuutus 27.10.2014 VAKUUTUSEHDOT Turvan Henkikulta Kuolemanvaravakuutus Olet tehnyt hyvän päätöksen huolehtinut vakuutusturvastasi Tästä ehtovihkosta löydät vakuutusturvasi yksityiskohtaisen sisällön. Tutustu

Lisätiedot

Laki. urheilijan tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain muuttamisesta

Laki. urheilijan tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain muuttamisesta Laki urheilijan tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan urheilijan tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain (276/2009) 1, 2 :n 2 momentti, 4 :n

Lisätiedot

Täydelliset ennen sopimuksen tekoa annettavat ja sopimusta koskevat tiedot tuotteesta ovat vakuutuskirjassa ja vakuutusehdoissa.

Täydelliset ennen sopimuksen tekoa annettavat ja sopimusta koskevat tiedot tuotteesta ovat vakuutuskirjassa ja vakuutusehdoissa. Kiinteistövakuutus VAKUUTUSTA KOSKEVAT TIEDOT SISÄLTÄVÄ ASIAKIRJA Yritys: If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike Tuote: Omaisuusvakuutus, Asuinrakennus Täydelliset ennen sopimuksen tekoa annettavat ja

Lisätiedot

Kodin lisäturva -vakuutus alkaen

Kodin lisäturva -vakuutus alkaen Kodin lisäturva -vakuutus 1.10.2018 alkaen Väreen Kodin lisäturva -vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.10.2018 alkaen ja niitä sovelletaan 1.10.2018 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin.

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI. Rahaston varoista korvataan tai sen varoilla katetaan: Rahastosta voidaan korvata tai sen varoilla kattaa:

IMATRAN KAUPUNKI. Rahaston varoista korvataan tai sen varoilla katetaan: Rahastosta voidaan korvata tai sen varoilla kattaa: 1 VAHINKO- JA VASTUURAHASTON SÄÄNNÖT Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 18.3.2019 Voimassa 18.3.2019 1 VAHINKO- JA VASTUURAHASTON TARKOITUS JA KÄYTTÖ Vahinkorahaston perustamisen ja ylläpitämisen tarkoituksena

Lisätiedot

Yritysvakuutus. Tuoteopas

Yritysvakuutus. Tuoteopas Yritysvakuutus Tuoteopas Sisällysluettelo Yritysvakuutus...4 Vakuutusmaksuun vaikuttavia tekijöitä...5 Omavastuu...5 Esinevakuutus...6 Vakuutusmäärä...7 Vakuutusturvan laajuus...8 Keskeytysvakuutus...11

Lisätiedot

Toimiminen EU avustajana. Tukisarka2015 koulutus 25.3.2015

Toimiminen EU avustajana. Tukisarka2015 koulutus 25.3.2015 Toimiminen EU avustajana Tukisarka2015 koulutus 25.3.2015 Vakuutetut Vakuutettuja ovat tuottajayhdistysten nimeämät ja maataloustuottajain liittojen hyväksymät EU-avustajat, jotka avustavat MTK:n jäseniä

Lisätiedot

TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2012 alkaen. Pohjolan kiinteistövakuutukset

TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2012 alkaen. Pohjolan kiinteistövakuutukset TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2012 alkaen. Pohjolan kiinteistövakuutukset Kiinteistön rakennukset ovat arvokasta omaisuutta, josta taloyhtiön hallitus ja yrityksen johto ovat vastuussa. Onneksi voitte vakuuttaa

Lisätiedot

Käsiteltävät asiat. Kiinteistövakuuttamisen tietoisku. Kiinteistövakuutustuotteet. Vakuutuksen korvauspiiristä. Vakuutuksien suojeluohjeista

Käsiteltävät asiat. Kiinteistövakuuttamisen tietoisku. Kiinteistövakuutustuotteet. Vakuutuksen korvauspiiristä. Vakuutuksien suojeluohjeista Kiinteistövakuuttamisen tietoisku Helsingin pelastusliitto ja Kiinteistöliitto Uusimaa Asukasturvallisuusilta 26.4.2016 OP Vakuutus Oy / Jarmo Vähä Pietilä OP Vakuutus Oy Käsiteltävät asiat Kiinteistövakuutustuotteet

Lisätiedot

Keskeytysvakuutus KE1

Keskeytysvakuutus KE1 Vakuutusehdot Voimassa 1.5.2010 alkaen Vakuutusehdot Voimassa 1.5.2010 alkaen Keskeytysvakuutus KE1 Sisällys 1 Keskeytysvakuutusturva...1 2 Keskeytysvakuutusten käsitteitä...1 2.1 Vakuutettu liiketoiminta...1

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 24 päivänä marraskuuta 2011. 1161/2011 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 24 päivänä marraskuuta 2011. 1161/2011 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 24 päivänä marraskuuta 2011 1161/2011 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus tapaturmavakuutuslain 35 a :ssä tarkoitetusta tilastohistoriasta Annettu Helsingissä

Lisätiedot

Yritysvakuutus Tuoteseloste

Yritysvakuutus Tuoteseloste Yritysvakuutus Tuoteseloste Omaisuusvakuutus, keskeytysvakuutus, vastuuvakuutus, oikeusturvavakuutus Voimassa 1.1.2018 alkaen Tämä tuoteseloste antaa sinulle tiedot, joita tarvitset voidaksesi valita parhaiten

Lisätiedot

K-TURVA. Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2012 alkaen YH 06

K-TURVA. Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2012 alkaen YH 06 K-TURVA Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2012 alkaen YH 06 K-TURVA...3 VAKUUTUKSEN RAKENNE...3 ES ESINEVAKUUTUS...3 ES 1 VAKUUTUKSEN TARKOITUS...3 ES 2 VAKUUTUKSEN KOHDE...3 2.1 Vakuutuksen kohde...3

Lisätiedot

Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen

Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen vakuutusehdot Vakuuttavaa hyvinvointia Mela Nämä vakuutusehdot koskevat maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuslain 21 :n 1 momentin mukaista vapaaehtoista työtapaturmavakuutusta.

Lisätiedot

Vastuuvakuutukset jätevesiurakoinnissa ja - suunnittelussa

Vastuuvakuutukset jätevesiurakoinnissa ja - suunnittelussa Vastuuvakuutukset jätevesiurakoinnissa ja - suunnittelussa UKK Instituutti 25. 3.2011Tiina Schaarschmidt- Pernaa 25.3.2011 Tiina Schaarschmidt-Pernaa Suunnittelijan ja urakoitsijan vastuu Vastuun perusteet

Lisätiedot

Kybervakuutus yleiset vakuutusehdot

Kybervakuutus yleiset vakuutusehdot Kybervakuutus yleiset vakuutusehdot KY 01 Vakuutusehdot 1.1.2019 332397f 11.18 1. Kybervakuutus 1.1 Vakuutuksen rakenne Vakuutus sisältää keskeytys- (KE) ja vastuu (VA). 1.2 Vakuutuksen tarkoitus OP Vakuutus

Lisätiedot

Uuden yrityksen Starttivakuutus

Uuden yrityksen Starttivakuutus TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2009 alkaen Uuden yrityksen Starttivakuutus Pohjola haluaa auttaa uutta yrittäjää alkutaipaleella. Vakuuttamisen pitää olla helppoa ja sopivan hintaista, mutta turvan tulee olla

Lisätiedot

KIINTEISTÖVAKUUTUKSEN EHDOT JA OHJEET

KIINTEISTÖVAKUUTUKSEN EHDOT JA OHJEET 30136 KIINTEISTÖVAKUUTUKSEN EHDOT JA OHJEET SISÄLLYSLUETTELO Yleiset sopimusehdot Vakuuttamisalue ehdot Vakuutusturvaehdot Erityisehdot Suojeluohjeet Yl 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2015 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Yrityksen perusvakuutus

Yrityksen perusvakuutus TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2009 alkaen Yrityksen perusvakuutus Pohjola on valmiiksi miettinyt sinulle vakuutuskokonaisuuden, joka kattaa vähittäiskaupan, palvelualan ja tiettyjen tuotantotoimintaa harjoittavien

Lisätiedot

Novum Oy Y-tunnus Pakkahuoneenkatu 12 B, 2.krs. puh Oulu

Novum Oy Y-tunnus Pakkahuoneenkatu 12 B, 2.krs. puh Oulu Sivu 1 / 8 Tarjousvertailu Julkisyhteisö: Sipoon kunta OSATARJOUS 1 Fennia, Protector, Folksam ja Pohjantähti eivät jättäneet tarjousta. LAKISÄÄTEINEN TAPATURMAVAKUUTUS tarjouspyyntöjen tilastovuodet 2010

Lisätiedot

Yritysvakuutus Tuoteseloste

Yritysvakuutus Tuoteseloste Yritysvakuutus Tuoteseloste Omaisuusvakuutus, keskeytysvakuutus, vastuuvakuutus, oikeusturvavakuutus Voimassa 1.4.2012 alkaen Tämä tuoteseloste antaa sinulle tiedot, joita tarvitset voidaksesi valita parhaiten

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy 29.10.2016 OP Vakuutus Liiton kautta sovitut ryhmäsopimukset: Ryhmätapaturmavakuutus Hälytysosastot Nuoriso-osastot Muut osastot

Lisätiedot

TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2009 alkaen.

TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2009 alkaen. TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2009 alkaen. Yritysykkönen Pohjola on valmiiksi miettinyt sinulle vakuutuskokonaisuuden, joka kattaa vähittäiskaupan ja palvelualan omaisuuden ja toiminnan tärkeimmät vahinkoriskit.

Lisätiedot

Vesistötulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu rakennus- ja irtaimistovahinkojen korvaamisesta

Vesistötulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu rakennus- ja irtaimistovahinkojen korvaamisesta Vesistötulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu rakennus- ja irtaimistovahinkojen korvaamisesta Tulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu kolmen eri vakuutusyhtiön korvauksista

Lisätiedot

Alkutesti. Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette?

Alkutesti. Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette? Vakuutukset Alkutesti Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette? a) Ette mitään, koska ette aio poistua laivasta. b) Kaikille oman matkustajavakuutuksen,

Lisätiedot

K-TURVA SISÄLLYSLUETTELO. Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2007 alkaen YH 06

K-TURVA SISÄLLYSLUETTELO. Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2007 alkaen YH 06 K-TURVA Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2007 alkaen YH 06 SISÄLLYSLUETTELO VAKUUTUKSEN RAKENNE... 3 ES ESINEVAKUUTUS... 3 ES 1 VAKUUTUKSEN TARKOITUS... 3 ES 2 VAKUUTUKSEN KOHDE... 3 2.1 Vakuutuksen

Lisätiedot

MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT. Yleisiä määräyksiä 1

MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT. Yleisiä määräyksiä 1 MATA-EHDOT vapaa-aika 1 (5) MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT Yleisiä määräyksiä 1 Vakuutuksenottaja on maatalousyrittäjien

Lisätiedot

Kodin vakuuttaminen osana arjen riskienhallintaa

Kodin vakuuttaminen osana arjen riskienhallintaa Kodin vakuuttaminen osana arjen riskienhallintaa Asuntovakuuttamisen tietoisku Helsingin Pelastusliitto HELPE:n ja Kiinteistöliitto Uusimaan asukasturvallisuusilta 8.9.2015 Hannu Partanen 2 Sisältö 1)

Lisätiedot

KAUPPAPUUTARHAVAKUUTUS Yleiset vakuutusehdot

KAUPPAPUUTARHAVAKUUTUS Yleiset vakuutusehdot ES17 KAUPPAPUUTARHAVAKUUTUS Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2001 alkaen Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjola, Y-tunnus 1458359-3 Osoite: Lapinmäentie 1, 00013 Pohjola, kotipaikka: Helsinki 103 244 1 8.00

Lisätiedot

YRITYSYKKÖNEN SISÄLLYSLUETTELO. Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2009 alkaen YH 04

YRITYSYKKÖNEN SISÄLLYSLUETTELO. Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2009 alkaen YH 04 YRITYSYKKÖNEN Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2009 alkaen YH 04 SISÄLLYSLUETTELO VAKUUTUKSEN RAKENNE... 3 ES ESINEVAKUUTUS... 3 ES 1 VAKUUTUKSEN TARKOITUS... 3 ES 2 VAKUUTUKSEN KOHDE... 3 2.1 Vakuutuksen

Lisätiedot

VAHINKOVAKUUTUS, YRITYKSET: EHDOT JA OHJEET

VAHINKOVAKUUTUS, YRITYKSET: EHDOT JA OHJEET 3545 VAHINKOVAKUUTUS, YRITYKSET: EHDOT JA OHJEET SISÄLLYSLUETTELO Yleiset sopimusehdot Vakuuttamisalue ehdot Vakuutusturvaehdot Erityisehdot Suojeluohjeet If Vahinkovakuutusyhtiö Oy, rekisteröity kotipaikka

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. Taivalkosken kunnan vakuutukset Veli-Seppo Vuoristo Aon Finland Oy Kirkkokatu 17 B Oulu

Tarjouspyyntö. Taivalkosken kunnan vakuutukset Veli-Seppo Vuoristo Aon Finland Oy Kirkkokatu 17 B Oulu Veli-Seppo Vuoristo Regional Manager veli-seppo.vuoristo@aon.fi Tarjouspyyntö Taivalkosken kunnan vakuutukset 22.06.2017 Veli-Seppo Vuoristo Aon Finland Oy Kirkkokatu 17 B 90100 Oulu Aon Risk Solutions

Lisätiedot

TUOTE VASTUUVAKUUTUS. Tuoteseloste. Voimassa alkaen

TUOTE VASTUUVAKUUTUS. Tuoteseloste. Voimassa alkaen TUOTE VASTUUVAKUUTUS Tuoteseloste Voimassa 1.1.2019 alkaen Tuotevastuu tarkoittaa valmistajan, maahantuojan, myyjän tai vuokralleantajan korvausvelvollisuutta vahingoista, jotka aiheutuvat yrityksen elinkeinotoiminnassaan

Lisätiedot

VAKUUTUSRATKAISU AUTOKOULUILLE

VAKUUTUSRATKAISU AUTOKOULUILLE 8.12.2011 1/6 VAKUUTUSRATKAISU AUTOKOULUILLE Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi autokoulun riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa yritykselle.

Lisätiedot

VAHINKOVAKUUTUS, YRITYKSET: EHDOT JA OHJEET

VAHINKOVAKUUTUS, YRITYKSET: EHDOT JA OHJEET 3545 VAHINKOVAKUUTUS, YRITYKSET: EHDOT JA OHJEET SISÄLLYSLUETTELO Yleiset sopimusehdot Vakuuttamisalue ehdot Vakuutusturvaehdot Erityisehdot Suojeluohjeet If Vahinkovakuutusyhtiö Oy, rekisteröity kotipaikka

Lisätiedot

Vakuutusehto YT390 Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot Voimassa alkaen.

Vakuutusehto YT390 Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot Voimassa alkaen. TMH 0.2 Vakuutusehto YT390 Vastuuvakuutusten yhteiset ehdot Voimassa 1.11.2013 alkaen. Sisällysluettelo 1 Vakuutettu toiminta ja vakuutetut tuotteet 2 Korvausrajoitukset 2.1 Tahallisuus ja törkeä huolimattomuus

Lisätiedot

4 LUKU. Rahdinkuljettajan vastuu

4 LUKU. Rahdinkuljettajan vastuu 4 LUKU Rahdinkuljettajan vastuu 27 Vastuun edellytykset Rahdinkuljettaja on vastuussa tavaran katoamisesta, vähentymisestä tai vahingoittumisesta sen kuljetettavaksi ottamisen ja luovuttamisen välisenä

Lisätiedot

Vertailutietoa kotivakuutuskorvauksista tehtävistä ikävähennyksistä

Vertailutietoa kotivakuutuskorvauksista tehtävistä ikävähennyksistä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh. (09) 6850 120 Fax (09) 6850 1220 www.fine.fi Vertailutietoa kotivakuutuskorvauksista tehtävistä ikävähennyksistä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta,

Lisätiedot

Pohjois- Suomen Kiinteistöyhdistys

Pohjois- Suomen Kiinteistöyhdistys Pohjois- Suomen Kiinteistöyhdistys 9.4.2014 AA, VT, KTL Juha Ryynänen Asianajotoimisto Juha Ryynänen Oy Urakkasopimukset ja vakuutusturva 2 Mitä vakuutusturvaan liittyviä näkökohtia asunto-osakeyhtiön

Lisätiedot

TESON JÄSENYRITYKSEN. vakuut st rp e. if.fi/teso. Teson jäsenyrityksen vakuutustarpeet sivu 1

TESON JÄSENYRITYKSEN. vakuut st rp e. if.fi/teso. Teson jäsenyrityksen vakuutustarpeet sivu 1 TESON JÄSENYRITYKSEN vakuut st rp e if.fi/teso Teson jäsenyrityksen vakuutustarpeet sivu 1 Alla olevat taulukot toimivat tarkistuslistana yrityksen omaisuus- ja henkilöriskejä sekä vakuutustarpeita kartoitettaessa.

Lisätiedot

YRITYSYKKÖNEN YLEISET VAKUUTUSEHDOT SISÄLLYSLUETTELO

YRITYSYKKÖNEN YLEISET VAKUUTUSEHDOT SISÄLLYSLUETTELO YH 04 AY 04 YRITYSYKKÖNEN YLEISET VAKUUTUSEHDOT Voimassa 1.3.2007 alkaen SISÄLLYSLUETTELO YRITYSYKKÖNEN... 3 VAKUUTUKSEN RAKENNE... 3 ES ESINEVAKUUTUS... 3 ES 1 VAKUUTUKSEN TARKOITUS... 3 ES 2 VAKUUTUKSEN

Lisätiedot

Yleiset sopimusehdot. Vakuutusehto Y001. Voimassa 1.11.2011 alkaen. Sisältö

Yleiset sopimusehdot. Vakuutusehto Y001. Voimassa 1.11.2011 alkaen. Sisältö Vakuutusehto Y001 Yleiset sopimusehdot Voimassa 1.11.2011 alkaen Sisältö 1 Eräät keskeiset käsitteet 2 2 Tietojen antaminen ennen vakuutussopimuksen tekemistä 2 2.1 Tapiolan tiedonantovelvollisuus 2 2.2

Lisätiedot

Kybervakuutus yleiset vakuutusehdot

Kybervakuutus yleiset vakuutusehdot Kybervakuutus yleiset vakuutusehdot KY 01 Vakuutusehdot 1.4.2017 330867f 07.17 1. Kybervakuutus 1.1 Vakuutuksen rakenne Vakuutus sisältää vastuu- (VA) ja keskeytys (KE). 1.2 Vakuutuksen tarkoitus OP Vakuutus

Lisätiedot

Katsaus munantuottajan ja nuorikkokasvattajan vakuutusturvaan. Sanna Muurama LSK Poultry Oy

Katsaus munantuottajan ja nuorikkokasvattajan vakuutusturvaan. Sanna Muurama LSK Poultry Oy Katsaus munantuottajan ja nuorikkokasvattajan vakuutusturvaan LSK Poultry Oy Lohmann LSL kanan maahantuonti, markkinointi ja neuvonta Munintakanojen terveys -päivä Ahlman, Tampere 17.11.2014 Sanna Muurama

Lisätiedot

YRITYSYKKÖNEN. Yleiset vakuutusehdot Voimassa alkaen

YRITYSYKKÖNEN. Yleiset vakuutusehdot Voimassa alkaen YRITYSYKKÖNEN Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2011 alkaen YH 04 YRITYSYKKÖNEN...3 VAKUUTUKSEN RAKENNE...3 ES ESINEVAKUUTUS...3 ES 1 VAKUUTUKSEN TARKOITUS...3 ES 2 VAKUUTUKSEN KOHDE...3 2.1 Vakuutuksen

Lisätiedot

KodinOmavastuu vakuutus

KodinOmavastuu vakuutus KodinOmavastuu vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.3.2013 alkaen ja niitä sovelletaan 4.3.2013 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001194935)

Lisätiedot

YRITYKSEN PERUSVAKUUTUS Vakuutusehdot

YRITYKSEN PERUSVAKUUTUS Vakuutusehdot YRITYKSEN PERUSVAKUUTUS Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2006 alkaen. SISÄLLYSLUETTELO Vakuutuksen rakenne... 4 ES Esinevakuutus... 4 ES 1 Vakuutuksen tarkoitus... 4 ES 2 Vakuutuksen kohde... 4 2.1 Vakuutuksen

Lisätiedot

Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle. if.fi

Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle. if.fi Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle if.fi TOIMINTAAN JA OMAISUUTEEN LIITTYVÄT VAKUUTUKSET Vastuuvakuutukset Potilasvahinkolain mukainen terveyden- tai sairaanhoidon vastuu hoidon

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT EHTO YLE 900.9, voimassa 1.1.2014

YLEISET SOPIMUSEHDOT EHTO YLE 900.9, voimassa 1.1.2014 Yleiset sopimusehdot perustuvat vakuutussopimuslakiin (543/94). Vakuutussopimukseen sovelletaan myös sellaisia vakuutussopimuslain säännöksiä, joita ei jäljempänä ole esitetty. Vakuutussopimuksen yleiset

Lisätiedot

Yrittäjän eläkelain (YEL) mukaisen vakuutussopimuksen vakuutusehdot

Yrittäjän eläkelain (YEL) mukaisen vakuutussopimuksen vakuutusehdot Yrittäjän eläkelain (YEL) mukaisen vakuutussopimuksen vakuutusehdot Yleisiä määräyksiä 1 Näitä vakuutusehtoja sovelletaan yrittäjän eläkelain 110 :n mukaisen vakuutussopimuksen tehneen yrittäjän tai 143

Lisätiedot

INFRA ry:n jäsenyritysten vastuuvakuutukset

INFRA ry:n jäsenyritysten vastuuvakuutukset INFRA ry:n jäsenyritysten vastuuvakuutukset Voimassa 1.10.2012 alkaen Tämän oppaan tarkoitus on antaa tietoa INFRA ry:n jäsenyrityksille tyypillisistä vastuuvahinkoriskeistä ja niihin varautumisesta vastuuvakuutuksilla.

Lisätiedot

Vakuutusehto Y002 Sisältö 1 Eräät keskeiset käsitteet 11 Tapiolan takautumisoikeus 2 Tietojen antaminen ennen vakuutus- sopimuksen tekemistä

Vakuutusehto Y002 Sisältö 1 Eräät keskeiset käsitteet 11 Tapiolan takautumisoikeus 2 Tietojen antaminen ennen vakuutus- sopimuksen tekemistä Vakuutusehto Y002 Yleiset sopimusehdot Voimassa 1.9.2010 alkaen Sisältö 1 Eräät keskeiset käsitteet 2 2 Tietojen antaminen ennen vakuutussopimuksen tekemistä 2 2.1 Tapiolan tiedonantovelvollisuus 2 2.2

Lisätiedot

Yleiset yritysvakuutusehdot

Yleiset yritysvakuutusehdot Yleiset yritysvakuutusehdot Voimassa 1.1.2004 alkaen www.if.fi 1. Vakuutussopimuksen keskeiset käsitteet 1.1 VAKUUTUSSOPIMUKSEN OSAPUOLET Vakuutuksenottaja ja If Vahinkovakuutusyhtiö Oy (jäljempänä Vakuutusyhtiö)

Lisätiedot

Fortum OmavastuuPlus vakuutus

Fortum OmavastuuPlus vakuutus Fortum OmavastuuPlus vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 18.3.2014 alkaen ja niitä sovelletaan 18.3.2014 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001195543)

Lisätiedot

YRITYSVAKUUTUS Tuoteseloste. Voimassa alkaen

YRITYSVAKUUTUS Tuoteseloste. Voimassa alkaen YRITYSVAKUUTUS 1736 Tuoteseloste Voimassa 1.10.2018 alkaen Mikä Yritysvakuutus on? Yritysvakuutus on joustava, yrityksesi tarpeita huomioiva vakuutus. Yrityksen liiketoiminnan muuttuessa vakuutussopimus

Lisätiedot

YH 04 PK-YRITYSVAKUUTUS YLEISET VAKUUTUSEHDOT. Voimassa 1.1.2006 alkaen 103 954 1 10.05(8.06) 5 000

YH 04 PK-YRITYSVAKUUTUS YLEISET VAKUUTUSEHDOT. Voimassa 1.1.2006 alkaen 103 954 1 10.05(8.06) 5 000 YH 04 PK-YRITYSVAKUUTUS YLEISET VAKUUTUSEHDOT Voimassa 1.1.2006 alkaen 103 954 1 10.05(8.06) 5 000 1 SISÄLLYSLUETTELO VAKUUTUKSEN RAKENNE... 4 ES ESINEVAKUUTUS... 4 ES 1 Vakuutuksen tarkoitus... 4 ES 2

Lisätiedot

uuden Yrityksen starttivakuutus

uuden Yrityksen starttivakuutus uuden Yrityksen starttivakuutus Yleiset vakuutusehdot Voimassa 1.1.2009 alkaen YH 14 sisällysluettelo ES 1 VAKUUTUKSEN TARKOITUS...3 ES 2 VAKUUTUKSEN KOHDE...3 2.1 Vakuutuksen kohde...3 2.2 Laajennukset

Lisätiedot

Tuotantoeläinvakuutukset

Tuotantoeläinvakuutukset Vakuutusehdot 62 Tuotantoeläinvakuutukset Voimassa 1.1.2013 alkaen Sisällysluettelo Johdanto 2 Tuotantoeläinvakuutus 2 10.1 Vakuuttamiseen ja vahingonkorvaamiseen liittyviä käsitteitä 2 Tuotantoeläinvakuutusten

Lisätiedot

Kasvupalvelut. Korvattavat kustannukset versio Vison Oy

Kasvupalvelut. Korvattavat kustannukset versio Vison Oy Kasvupalvelut..08 versio 0.9 Vison Oy (6). Henkilöstökustannukset Palkkakustannukset sivukuluineen Palkka Korvattavia kustannuksia suoriteperusteen (tehtyjen tuntien) mukaisesti. Todennettava työajan

Lisätiedot

Esinevakuutusten yhteiset ehdot

Esinevakuutusten yhteiset ehdot Y100 www.turva.fi 1. Vakuutuksen voimassaoloalue 1.1 Omaisuus sijaintipaikassa 1.2 Muualla oleva omaisuus (poissaehto) 2. Vakuutuksen kohteet 2.1 Rakennukset 2.2 Irtain käyttöomaisuus 2.3 Vaihto-omaisuus

Lisätiedot

Vakuutuksen kohteena oleva omaisuus Rakennukset ja rakennelmat (mm. vedenottamot ja pumppaamot) Koneet ja laitteet edellisissä

Vakuutuksen kohteena oleva omaisuus Rakennukset ja rakennelmat (mm. vedenottamot ja pumppaamot) Koneet ja laitteet edellisissä Vesiosuuskunnat 20. ja 21.3.2014 Esinevakuutukset Vakuutuksen kohteena oleva omaisuus Rakennukset ja rakennelmat (mm. vedenottamot ja pumppaamot) Koneet ja laitteet edellisissä o pumput, venttiilit, mittarit,

Lisätiedot

Rikkovakuutus ES Vakuutuksen tarkoitus. 2 Vakuutuksen kohde. 3 Korvattavat vahingot ja niihin liittyvät rajoitukset. 3.

Rikkovakuutus ES Vakuutuksen tarkoitus. 2 Vakuutuksen kohde. 3 Korvattavat vahingot ja niihin liittyvät rajoitukset. 3. Rikkovakuutus ES 07 Voimassa 1.1.2014 alkaen 133 772 1 04.16 1 Vakuutuksen tarkoitus OP Vakuutus Oy tai A-Vakuutus Oy (jäljempänä vakuutusyhtiö) sitoutuu näiden ehtojen sekä Yleisten sopimusehtojen (YL)

Lisätiedot

JÄRJESTÖVAKUUTUSEHDOT

JÄRJESTÖVAKUUTUSEHDOT YH12 JÄRJESTÖVAKUUTUSEHDOT 1 Voimassa 1.1.2003 alkaen Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjola, Y-tunnus 1458359-3 Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalainen, Y-tunnus 0196741-6 Osoite: Lapinmäentie 1, 00013 Pohjola,

Lisätiedot