OHJE. Metatietolomakkeen täyttöohje 1/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OHJE. Metatietolomakkeen täyttöohje 1/"

Transkriptio

1 1/ Metatietolomakkeen täyttöohje Ohje koskee Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulun etuotantoympäristössä käytössä olevaa metatietolomaketta. Metatietolomakkeeseen täytetään tiedot aineiston sisällöstä sekä käyttö- ja tekijänoikeuksista. Tekniset tiedot (esim. tiedostomuoto ja koko) järjestelmä tuottaa automaattisesti. Mitä metatieto on? Metatieto on tietoa tiedosta. Sitä tarvitaan tiedon tunnistamisessa, hakemisessa, hallinnassa ja hyödyntämisessä. Virtuaaliammattikorkeakoulussa metatietoa käytetään kuvaamaan opetusmateriaalia. Jotta tiedon vaihto eri järjestelmien kesken olisi mahdollista, on metatiedon noudatettava standardeja. Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulun etuotantoympäristössä käytettävä metatieto perustuu Learning Object Metadata standardiin, eli LOM-standardiin. Lisätietoja LOMista löydät esimerkiksi Tieken sivuilta ( Ohjeessa käytetyt käsitteet etuotantoympäristö on VirtuaaliAMK:n sisällöntuotannossa käytössä oleva työkalu, joka koostuu useista osioista. Tärkeimpiä näistä ovat opintojaksoeditori sekä materiaalipankki, josta puhutaan myös nimellä materiaalikirjasto. etuotantoympäristön materiaalipankkia ei pidä sekoittaa amk.fi-portaalin materiaalipankkiin. Materiaalipankista puhuttaessa tarkoitetaan VirtuaaliAMK:n amk.fi-portaalin materiaalipankkia, jota käytetään valmiiden aineistojen jakamisessa amk-verkoston sisällä. Materiaalipankki näkyy vain amk.fi-portaaliin sisään kirjautuneelle käyttäjälle. Miksi metatietojen täyttäminen on tärkeää? Metatietojen huolellinen täyttäminen on tärkeää siksi, että: 1) Aineiston tulee olla löydettävissä: Materiaalipankissa tehtävä haku kohdistuu aineiston metatietoihin. Jos metatietoja ei ole täytetty, ei aineisto löydy. Niinpä aineistoa ei voi julkaista materiaalipankissa, ellei sille ole annettu metatietoja. 2) Tekijätiedot antavat kunnian sille jolle se kuuluu. Ne mahdollistavat myös sen, että tekijään voidaan tarvittaessa ottaa yhteyttä (esim. neuvoteltaessa käyttöoikeuksista ja - korvauksista mahdollisessa amk-kentän ulkopuolisessa käytössä). Metatiedot täytetään suomen kielellä Aineiston kielestä riippumatta metatiedot annetaan suomen kielellä. Ainoa poikkeus on Nimeke-kenttä, jonka voi täyttää aineiston kielellä.

2 2/11 KENTTÄKOHTAISET ET Numero kentän edessä viittaa metatietolomakkeen numerointiin. Tunniste Järjestelmä luo tunnisteen automaattisesti. Tunnistetta käytetään dokumentin identifioimiseen. Jokaisella dokumentilla on oma, yksilöllinen tunnisteensa. 1. Nimeke (pakollinen kenttä) Selkeä nimeäminen auttaa arvioimaan löydetyn aineiston käyttökelpoisuutta. Esimerkkejä: Lämpötehon laskentakaavat Lämpötehon laskentakaavat 2: Ilmanvaihdon lämpöhäviö Seksuaalisuuden historia 4. Lääkelaskennan perusteiden monivalintatehtävä Järjestelmä siirtää automaattisesti materiaalipankin Nimeke-kenttään annetun tiedon metatietolomakkeen Nimeke-kenttään. Tieto kannattaa tarkistaa ja korjata seuraavien periaatteiden mukaisesti: Käytä mahdollisimman kuvaavia nimekkeitä Aineistoja nimettäessä on pyrittävä käyttämään mahdollisimman kuvaavia ja eritteleviä nimekkeitä. Tarkista, että valitsemasi nimeke todella kuvaa aineiston sisältöä myös muille kuin itsellesi. Usein pääotsikot ovat erinomaisia nimekkeitä. Älä käytä liian yleisiä nimekkeitä Kannattaa miettiä, soveltuuko tuotantorenkaan sisäiseen käyttöön annettu nimeke myös yleiseen käyttöön. Samoilla käsitteillä saattaa olla eri aloilla erilainen merkitys, joten käsitteiden konteksti on hyvä saada näkyviin nimekkeessä. Esimerkiksi nimeke "tehtävä" on liian yleinen, koska samalla nimekkeellä on aineistoa useassa opintojaksossa. Kuvaavampi nimeke on esimerkiksi "lääkelaskennan perusteiden tehtävä". Nimekkeessä kannattaa välttää yksin käytettynä termejä: johdanto, perusteet, sisältö, harjoitus, itsearviointi jne.

3 3/11 Nimeke annetaan aineiston kielellä Nimeke annetaan aina aineiston kielellä, vaikka muuten metatietojen kieli onkin suomi. Jos aineistosi on ruotsin kielellä, tulee nimekkeenkin olla ruotsiksi. Huomaathan, että kuvailukenttä täytetään aina suomen kielellä! Numeroita voi käyttää Nimekkeessä voi halutessaan käyttää numerointia, esim. luvun numeroita. Numeroa voi käyttää joko nimekkeen alussa tai lopussa (esim. Lääkelaskennan perusteet 1; 3. Seksuaalisuuden historia). Numeroa voidaan käyttää myös erottamaan pää- ja alanimekkeet toisistaan: Lämpötehon laskentakaavat 2: Ilmanvaihdon lämpöhäviö. 2. Kuvaus (pakollinen kenttä) Kentän tiedot antavat Nimeke-kenttää laajemman kuvauksen aineiston sisällöstä. Kuvauskenttään mahtuu 300 merkkiä. Esimerkiksi: Voiman jako komponentteihin mekaniikan perusaksioomiin kuuluvan suunnikassäännön avulla. Käytä alan spesifiä terminologiaa Aineiston sisältö kuvataan tähän kenttään. Kuvauksessa on hyvä käyttää tarkkoja ja monipuolisia ilmauksia. Kannattaa käyttää esim. ammattialojen spesifiä terminologiaa ja sanojen synonyymeja sekä miettiä, millä sanoilla aineistoa etsivät henkilöt lähestyvät aihetta. Kannattaa pyrkiä mahdollisimman objektiiviseen ja neutraaliin kuvaukseen. Sisällön hyvä kuvaus edesauttaa tiedon löytymistä. Haettaessa aineistoa amk.fi-portaalin Materiaalipankista Kuvaus-kentän tiedot tulevat näkyviin hakutuloslistaukseen. Käytä suomen kieltä Kuvauskenttä - kuten muutkin metatiedot nimekettä lukuun ottamatta - täytetään suomen kielellä myös silloin, kun aineiston kieli on muu kuin suomi.

4 4/11 3. Aihe (asiasanat) Aihe-kenttään annetaan aineiston sisältöä kuvaavia asiasanoja. Asiasanoina käytetään ainoastaan Yleisen suomalaisen asiasanaston (YSA) termejä. YSA-linkki on Aihe-kentän alapuolella metatietolomakkeessa. Kaikki asiasanat kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja ne erotetaan toisistaan pilkulla ja tyhjällä välilyönnillä. Esimerkiksi: fysiikka, statiikka, mekaniikka, voima Jos haluat käyttää muita kuin YSA:sta löytyviä sanoja, liitä ne Kuvaus-kenttään. 4. Ensisijainen kohderyhmä (pakollinen kenttä) Tässä kerrotaan mille alalle aineisto on ensisijaisesti suunnattu. Jos valitset Laaja kohderyhmä, voit halutessasi ruksata myös kaikki muut alat. Tämä parantaa aineiston löydettävyyttä amk.fi-portaalin Materiaalipankissa. Käytössä olevat vaihtoehdot ovat: Laaja kohderyhmä Humanistinen ja kasvatusala Kulttuuriala Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala Luonnontieteiden ala Tekniikan ja liikenteen ala Luonnonvara- ja ympäristöala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Yhteiset aineet Muut

5 5/11 5. Sisällön taso (pakollinen kenttä) Tässä kerrotaan mille tasolle aineisto on ensisijaisesti suunnattu. Jos valitset Laaja soveltuvuus, voit halutessasi ruksata myös kaikki muut tasot. Tämä parantaa aineiston löydettävyyttä amk.fi-portaalin Materiaalipankissa. Käytössä olevat vaihtoehdot ovat: Laaja soveltuvuus Perusopinnot Syventävät opinnot Jatko-opinnot Ei määritelty 6. Tekijä (pakollinen kenttä) Henkilö tai henkilöt, jotka ovat ensisijaisesti vastuussa aineiston sisällöstä. Huolehdithan siitä, että kaikkien tekijöiden tiedot tulevat näkyviin. Tekijätieto tulee automaattisesti etuotantoympäristöön sisään kirjautuneen käyttäjän mukaan. Mikäli tekijöitä on useampia, kirjoitetaan kenttiin kaikkien tekijöiden nimet. Jos aineistoja tallennetaan toisen henkilön puolesta, muutetaan tekijätietoihin todelliset tekijät. Lisää uusi -painikkeella voidaan tarvittaessa lisätä tekijäkenttiä. Kullakin tekijällä on vain yksi rooli Valitse se rooli, joka parhaiten kuvaa ko. tekijän suhdetta aineistoon: TOIMITTAJA, esim. aineiston koostanut henkilö GRAAFINEN SUUNNITTELIJA, aineiston graafisesta toteutuksesta vastannut henkilö TEKNINEN TOTEUTTAJA, aineiston teknisestä toteutuksesta (esim. Flash) vastannut henkilö SISÄLLÖNTUOTTAJA, esim. valokuvaaja tai tekstisisällön tuottaja TEKNINEN TARKASTAJA, teknisen laadun varmistaja (HUOM. vain VirtuaaliAMK:n kehitysyksikön käytössä) OPETUKSELLINEN TARKASTAJA, pedagogisen laadun varmistaja(huom. vain VirtuaaliAMK:n kehitysyksikön käytössä) KÄSIKIRJOITTAJA, aineiston käsikirjoituksen laatinut henkilö PEDAGOGINEN SUUNNITTELIJA, aineiston pedagogisesta toteutuksesta vastannut henkilö SISÄLTÖASIANTUNTIJA, aineiston sisältöjä kommentoinut, arvioinut tai konsultoinut asiantuntija MUU TEKIJÄ, muut kuin edellä mainitut tekijät.

6 6/11 Tekijänoikeudet Tiedot tekijänoikeuksien luovutuksista annetaan kohdassa tekijänoikeudet. 7. Muokkaaja Tiedot tekijästä, joka on muokannut valmista aineistoa joko päivittämällä alkuperäistä aineistoa tai tekemällä siitä kopion ja muokkaamalla kyseistä kopiota. Muokkaajatieto tulee automaattisesti etuotantoympäristöön sisään kirjautuneen käyttäjän mukaan. Mikäli muokkaajia on useampia, kirjoitetaan kenttiin kaikkien muokkaajien nimet. Jos aineistoja tallennetaan toisen henkilön puolesta, muutetaan muokkaajatietoihin todelliset muokkauksen tekijät. Lisää uusi -painikkeella voidaan tarvittaessa lisätä muokkaajakenttiä. 8. Metatietokuvauksen tekijä (pakollinen kenttä) Tiedot metatietolomakkeen täyttäneestä henkilöstä. Metatietokuvauksen tekijä -tieto tulee automaattisesti etuotantoympäristöön sisään kirjautuneen käyttäjän mukaan. Mikäli metatietokuvauksen tekijöitä on useampia, kirjoitetaan kenttiin kaikkien tekijöiden nimet. Lisää uusi -painikkeella voidaan tarvittaessa lisätä Metatietokuvauksen tekijä -kenttiä. 9. Kieli (pakollinen kenttä) Tähän kenttään täytetään tieto aineiston kielestä tai kielistä. Kentän oletusarvona on suomen kieli. Ei kieltä? Mikäli aineisto on esim. valokuva, jossa ei ole kielellisiä elementtejä, valitaan kieleksi suomi. 10. Tallennusmuoto Järjestelmä tuottaa tiedon automaattisesti. Lisätietoihin voi halutessaan lisätä tallennusmuodon tarkennuksia. Muita tässä yhteydessä automaattisesti generoituja tietoja ovat: Tiedoston koko tavuina Versio Päivämäärä (vvvv-kk-pp): Tallennettu viimeksi, Julkaistu viimeksi, Julkaistu ensimmäisen kerran

7 7/ Oppisisällön laajuus ja muoto (pakollinen kenttä) Tähän kenttään täytetään tieto aineiston laajuudesta ja muodosta. YKSITTÄINEN TIEDOSTO on esim. piirros, valokuva, video tai itsenäisesti toimiva animaatio. WWW-SIVUSSA elementit on koostettu yhteen sivuun. OPINTOJAKSON OSIO on osa opintojaksoa (käytössä opintojaksoeditorissa). OPINTOJAKSO muodostuu yhdestä tai useammasta osiosta (käytössä opintojaksoeditorissa). OPINTOKOKONAISUUS muodostuu useammasta opintojaksosta (käytössä opintojaksoeditorissa). Täyttääkö aineisto oppimisaihion kriteerit? Oppimisaihio on sellainen oppimateriaalin osa, jota voidaan sellaisenaan käyttää erilaisissa oppimistilanteissa ja -materiaaleissa. Kun kyseessä on oppimisaihio, sille tulee määritellä ensisijainen ja mahdolliset toissijaiset pedagogiset funktiot (ks. seuraava sivu). Pedagogiset funktiot: Aktivointi = Oppimisaihio, jota käytetään aktivoimaan uuden asian oppimista edistäviä oppijan aikaisempia tietorakenteita ja kognitiivisia prosesseja. Kontekstin luonti = Kontekstin luonnissa oppimisaihio voi olla esim. videopohjainen casekuvaus, jolla voidaan luoda autenttinen lähtökohta oppijoiden autenttisten ongelmien asettamiselle. Ongelman asettamisessa käytetty oppimisaihio voi olla pedagogisesti jäsennetty siten, että se ohjaa oppijoita sisältöalueelle keskeisten ongelmien asettamiseen. Hypoteesin / työskentelyteorian testaaminen = Oppimisaihio, jota oppija voi käyttää omien selitysten (työskentelyteorian ja hypoteesin) testaamiseen ja sen pohjalta omien johtopäätösten tekemiseen. Tälläinen oppimisaihio voi olla esimerkiksi interaktiivinen simulaatio. Tietolähde = Useimpia oppimisaihioita voidaan käyttää tietolähteenä tiedonhankinnassa esim. yhteisöllisessä ongelmanratkaisuprosessissa ja tiedonrakentelussa. Oppimisaihion avulla voidaan tyypillisesti havainnollistaa opetettavaa asiaa tai ilmiöitä - erityisesti kuvata proseduraalista tietoa, esim. prosessia, joka vaaditaan jonkin työvaiheen suorittamiseksi. Tiedon rakentelu = Tiedonrakenteluprosessia ohjaavat oppimisaihiot, jotka ovat tyypillisesti oppimisen työkaluja. Nämä voivat olla esimerkiksi työkaluja oppijan käsitteellisten luomusten esittämiseen, toiminnallisen tuen sisältäviä hajautetun kognition työkaluja tai ongelmanratkaisutyökaluja. Reflektio = Oppimisprosessin, oppijan ajattelun, toimintamallien, osaamisen jne. peilaaminen oppimisaihion avulla. Oppimisaihio voi ohjata oppijan reflektioprosessia. Arviointi / testaus = Oppimisaihio, jota käytetään oppijan tietojen ja taitojen testaukseen, oppimiseen ja osaamisen arviointiin. Parhaimmillaan tällainen oppimisaihio on luotu siten, että se mahdollistaa perinteisiä oppimisen mittaamisen keinoja (kuten kokeet, tentit, kuulustelu) autenttisempia välineitä oppimisen testaamiseen ja oppijan osaamisen arviointiin verkkoopetuksessa.

8 8/ Oppimateriaalin laji Oppimateriaalin laji -kenttään valitaan pudotusvalikosta parhaiten oppimateriaalin lajia ja luonnetta kuvaava vaihtoehto. Vaihtoehtoja ovat: Harjoitus Simulaatio Kysymyssarja Kaavio Kuva Piirros Luettelo Kalvo Taulukko Kertova aines Koe Koeasetelma Ongelman asettelu Itsearviointi Luento 13. Sisällön tyyppi Tässä kerrotaan onko aineisto sisältöä vai tehtävä. Kentän oletuksena on, että aineisto on sisältöä. Tietoa tarvitaan lähinnä aineiston siirrossa Moodleen tai vastaavalle oppimisalustalle. 14. Muistiinpanot Muistiinpanot-kenttään täytetään sellaisia olennaisia tietoja aineistosta, joita ei ole annettu muihin metatietokenttiin. Tällaisia tietoja ovat mm. aineiston käyttöön liittyvät kokemukset, vinkit ja pedagogisen soveltuvuuden arvioinnit. 15. Alkuperäisen aineiston sijainti Tässä kentässä kerrotaan mistä löytyvät kyseisen materiaalin muokattavissa olevat tiedostot. Esimerkiksi: etuotantoympäristössä tuotantorenkaan X kansiosta Y. 16. Sijainti (URL) Tämä kenttä on varattu amk.fi-portaalissa olevan materiaalipankin käyttöön. Kentässä kerrotaan kuvailtavan aineiston sijainti (URL).

9 9/ Käyttölupa saatu Tähän kenttään annetaan tiedot VirtuaaliAMK-tuotannon ulkopuolelta hankittujen aineistojen käyttöluvista. Vähintään seuraavat asiat on mainittava: luvan antaja, päivämäärä, käyttöluvan laajuus (esim. pelkkä käyttöoikeus tai muokkausoikeus). Lisäksi voi kertoa esim. luvanantajan yhteystiedot. 18. Tekijänoikeudet Tekijänoikeustietoihin tarkennetaan oppimateriaalien tekijänoikeuskysymyksiin kuuluvia asioita, kuvataan käyttö- ja muunteluoikeuksia sekä määritellään Copyright-merkinnän näkyminen valmiissa tuotteissa. Tekijänoikeuksista vapaa aineisto Jos syötetään vanhaa, tekijänoikeuksista vapaata materiaalia (esim. Eino Leinon runoja), valitaan "Ei". Tekijänoikeuksien rajaama käyttö Jos sisällön käyttöön liittyy rajoituksia, valitaan kyllä ja lisätietona yksi seuraavista vaihtoehdoista: Copyright "Tekijä" ja VirtuaaliAMK: Tekijä on luovuttanut muokkaus ja / tai käyttöoikeudet koko Amk-verkoston käyttöön (esim. ESR 04-06). Copyright "Tekijä" ja AMK: Jos tekijä on luovuttanut muokkaus ja / tai käyttöoikeudet vain tiettyjen AMKien käyttöön, valitaan AMK alla olevasta AMK-listauksesta. Copyright "Tekijä" ja muu: Mikäli aineistoissa on muita oikeuksien haltijoita, tähän täytetään tiedot heistä. Tällaisia oikeuksien haltijoita voivat olla esim. ulkopuoliset kumppanit. Sopimusehdot Valitaan vaihtoehdoista aineistoa koskevat sopimusehdot. Kohtaan Muut sopimusehdot voidaan antaa tiedot valmiista vaihtoehdoista poikkeavista sopimusehdoista. Jos sopimusehdot on julkaistu verkossa, sopimuksen URL tulee antaa sille varattuun kenttään.

10 10/ Käyttöoikeudet Käyttöoikeudet-kenttään määritellään ne tahot, jotka saavat käyttää aineistoja eli se, kenelle käyttöoikeudet on sopimuksissa myönnetty. Vaihtoehdot ovat: Vapaa käyttö oikeuttaa aineistojen käyttämisen verkoston ulkopuolelle. AMK-verkostolle myönnetyt oikeudet oikeuttavat aineistojen käyttämisen kaikissa Suomen ammattikorkeakouluissa. Yksittäisille AMKeille myönnetyt oikeudet tarkoittavat, että käyttöoikeudet on luovutettu vain tietyille AMKeille, esim. niille jotka ovat olleet rahoittamassa tuotantoa. Muu valitaan kun käyttöoikeudet on luovutettu esim. ulkopuolisille tahoille. 20. Muokkausoikeudet Muokkausoikeudet-kenttään täytetään tieto oikeuksista, joilla aineisto on muokattavissa. Aineistoa ei saa muokata tarkoittaa, ettei tekijä ole antanut lupaa muokata aineistoa. Esim. viralliset asiakirjat ovat luonteeltaan sellaisia, joille ei voi antaa muokkauslupaa. Vapaa käyttö- ja muokkausoikeuden luovutus tarkoittaa, että tekijä on antanut vapaan oikeuden käyttää aineistoa osana muuta kokonaisuutta, tehdä aineistosta uusia versioita kopioimalla alkuperäinen aineisto ja kehittää siitä uusi versio sopimusehtojen mukainen käyttö on kuvattu kohdassa sopimusehdot sopimusehtojen mukainen käyttö on kuvattu kohdassa sopimusehdot. Muiden sopimusehtojen mukaan -kenttä täytetään, mikäli aineistoa koskevat muut sopimusehdot. 21. Valmistuneisuuden vaihe Aineiston tilaa kuvaava valmistuneisuuden vaihe valitaan pudotusvalikosta. Vaihtoehtoja ovat: Luonnos, Lopullinen, Tarkistettu, Ei käytettävissä. Aineisto voidaan siirtää amk.fi-portaalin materiaalipankkiin vain jos valmistuneisuuden vaihe on Tarkistettu. 22. Päivitystarve Pudotusvalikosta valitaan parhaiten aineiston päivitystarvetta kuvaava vaihtoehto. Oletusvalintana on päivitys vuoden välein.

11 11/ Poistopäivä Pudotusvalikosta valitaan parhaiten aineiston poistopäiväksi soveltuva vaihtoehto. Oletusvalintana on viisi vuotta. Poistopäivällä tarkoitetaan ajankohtaa, jolloin aineisto poistetaan automaattisesti järjestelmästä. Tarkoituksenmukaista on taltioida vain ajantasaisia, käytössä olevia oppisisältöjä materiaalipankkiin. Vanhentuneet sisällöt kannattaa poistaa järjestelmästä itse jo ennen automaattista poistoa. TALLENNA metatieto pohjaksi Tähän lomakkeeseen annettu metatieto siirtyy seuraavien käsittelemiesi aineistojen metatiedon pohjaksi. Seuraavaan metatietoon tehdään aineistokohtaiset muutokset. Ominaisuus on hyödyllinen esim. tallennettaessa kuvasarjoja tai samaa aihetta käsitteleviä aineistoja. Ominaisuus on voimassa yksittäisen järjestelmään kirjautumisen ajan. Metatietoja voidaan kopioida ainoastaan tuotantorengaskohtaisesti. LISÄTIETOJA Metatietolomakkeen täyttöön liittyvissä kysymyksissä auttavat Tommi Tuomola, p , ja Päivi Hollanti, p ,

VirtuaaliAMK Ympäristömerkkipeli > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Ympäristömerkkipeli > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Ympäristömerkkipeli > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Työasemakäyttöliittymien suunnittelu > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Työasemakäyttöliittymien suunnittelu > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Työasemakäyttöliittymien suunnittelu > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka monivalinta aihio > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka monivalinta aihio > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka monivalinta aihio > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu Verkkokeskustelu > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Tampereen ammattikorkeakoulu Verkkokeskustelu > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Tampereen ammattikorkeakoulu Verkkokeskustelu > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Suoltoveden tarkkailunäytteenotto > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Suoltoveden tarkkailunäytteenotto > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Suoltoveden tarkkailunäytteenotto > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Työhyvinvointi > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Työhyvinvointi > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Työhyvinvointi > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Sikarodut > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Sikarodut > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain 6.11.2006 Sikarodut > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien Valmis/

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Varför behöver man brandmurar? V. 1.0 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Varför behöver man brandmurar? V. 1.0 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Varför behöver man brandmurar? V. 1.0 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Potilaan polku tietojärjestelmässä v.2ver8 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Potilaan polku tietojärjestelmässä v.2ver8 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Potilaan polku tietojärjestelmässä v.2ver8 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Työsopimuksella sovitaan pelisäännöt? V.1.0 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Työsopimuksella sovitaan pelisäännöt? V.1.0 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Työsopimuksella sovitaan pelisäännöt? V.1.0 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Turun ammattikorkeakoulu Virtuaalihotelli > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Turun ammattikorkeakoulu Virtuaalihotelli > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Turun ammattikorkeakoulu Virtuaalihotelli > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

Lahden, Pohjois Karjalan ja Kemi Tornion AMK Effective Reading > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Lahden, Pohjois Karjalan ja Kemi Tornion AMK Effective Reading > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Lahden, Pohjois Karjalan ja Kemi Tornion AMK Effective Reading > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Erilaisia käyttöliittymiä v.0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Erilaisia käyttöliittymiä v.0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Erilaisia käyttöliittymiä v.0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

HAMK Pähkinäkori > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

HAMK Pähkinäkori > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain HAMK Pähkinäkori > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien Valmis/

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Metso hyökkää Miksi? v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Metso hyökkää Miksi? v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Metso hyökkää Miksi? v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu Taide kasvatus taidekasvatus > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Virtuaaliammattikorkeakoulu Taide kasvatus taidekasvatus > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Virtuaaliammattikorkeakoulu Taide kasvatus taidekasvatus > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Diakonia ammattikorkeakoulu Päihdetyön historia > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Diakonia ammattikorkeakoulu Päihdetyön historia > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Diakonia ammattikorkeakoulu Päihdetyön historia > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

Oppimisaihioilla laatua verkko-opetukseen

Oppimisaihioilla laatua verkko-opetukseen Oppimisaihioilla laatua verkko-opetukseen opetukseen VirtuaaliAMK seminaari 11.11.2004 Mikkeli pasi.silander@hamk.fi [@joensuu.fi] [@helsinki.fi] 1 Tavoitteet Taloudelliset tekijät Intressit aihion tuottamiseen

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka: Voima ja sen komponentit > 80 % % % < 50 %

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka: Voima ja sen komponentit > 80 % % % < 50 % Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka: Voima ja sen komponentit > 80 % 80 60 % 60 50 %

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Tietolaari > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Tietolaari > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Tietolaari > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Tilastollinen päättely > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Tilastollinen päättely > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Tilastollinen päättely > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

Oulun ja Pohjois Karjalan ammattikorkeakoulu Virtuaalivasikan kasvatuspeli v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Oulun ja Pohjois Karjalan ammattikorkeakoulu Virtuaalivasikan kasvatuspeli v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Oulun ja Pohjois Karjalan ammattikorkeakoulu Virtuaalivasikan kasvatuspeli v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Opinnäytetyön ohjausprosessi > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Opinnäytetyön ohjausprosessi > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Opinnäytetyön ohjausprosessi > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu VPN peli > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu VPN peli > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu VPN peli > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu Kasvinsuojelu ruiskutustekniikka v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu Kasvinsuojelu ruiskutustekniikka v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu Kasvinsuojelu ruiskutustekniikka v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tietojohtaminen rakennus prosesseissa > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tietojohtaminen rakennus prosesseissa > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tietojohtaminen rakennus prosesseissa > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tapauskertomus tietojärjestelmähanke > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tapauskertomus tietojärjestelmähanke > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tapauskertomus tietojärjestelmähanke > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Tulipesän paineen ja palamisilman säätö > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Tulipesän paineen ja palamisilman säätö > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Tulipesän paineen ja palamisilman säätö > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu XML_mark_up_language > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu XML_mark_up_language > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu XML_mark_up_language > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Miten osallistun ryhmäkeskusteluun? > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Miten osallistun ryhmäkeskusteluun? > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Miten osallistun ryhmäkeskusteluun? > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Vetokoe v.0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Vetokoe v.0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Vetokoe v.0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

VirtaaliAMK Virtuaalihotelli > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtaaliAMK Virtuaalihotelli > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtaaliAMK Virtuaalihotelli > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu The XML Dokuments > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu The XML Dokuments > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu The XML Dokuments > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Kestävää kehitystä etsimässä v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Kestävää kehitystä etsimässä v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Kestävää kehitystä etsimässä v. 0.9 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Oulun seudun ammattikorkeakoulu Aineistojen polku kirjastoon > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Oulun seudun ammattikorkeakoulu Aineistojen polku kirjastoon > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Oulun seudun ammattikorkeakoulu Aineistojen polku kirjastoon > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Boolen operaattorit v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Boolen operaattorit v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Boolen operaattorit v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka templateaihio > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka templateaihio > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka templateaihio > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu Seksuaaliterveyden edistäminen v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Virtuaaliammattikorkeakoulu Seksuaaliterveyden edistäminen v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Virtuaaliammattikorkeakoulu Seksuaaliterveyden edistäminen v. 0.9 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekanikka fem tutorials > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekanikka fem tutorials > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekanikka fem tutorials > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Villan keritseminen, karstaus ja kehrääminen v.0.5 > 80 % % % < 50 %

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Villan keritseminen, karstaus ja kehrääminen v.0.5 > 80 % % % < 50 % Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Villan keritseminen, karstaus ja kehrääminen v.0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 %

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PERUSTEET SANASTOA KIRJAUTUMINEN OPETUKSEN TYÖTILAT. Kopan osoite koppa.tampere.fi

KÄYTTÖOHJEET PERUSTEET SANASTOA KIRJAUTUMINEN OPETUKSEN TYÖTILAT. Kopan osoite koppa.tampere.fi KÄYTTÖOHJEET Kopan osoite koppa.tampere.fi PERUSTEET Käytä mieluiten Firefox-, Opera-, Chrome- tai Internet Explorer 8 selainta. SANASTOA Dashlet: Työpöydälle tai työtilaan sijoitettava ikkuna tai pienohjelma.

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikoulu Kaasutustekniikka v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikoulu Kaasutustekniikka v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikoulu Kaasutustekniikka v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

eamk-verkkototeutusten laatukriteerit: toteutus

eamk-verkkototeutusten laatukriteerit: toteutus 1 (5) eamk-verkkototeutusten laatukriteerit: toteutus Kohderyhmä ja käyttäjät Arviointi Muistiinpanot Käyttäjät ja heidän tarpeensa huomioidaan suunnittelussa ja tuotantovaiheessa sekä toteutuksen aikana.

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Vedenpuhdistus > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Vedenpuhdistus > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Vedenpuhdistus > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Verkkosivujen silmäiltävyys ja selailtavuus v. 0.9 > 80 % % % < 50 %

Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Verkkosivujen silmäiltävyys ja selailtavuus v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Verkkosivujen silmäiltävyys ja selailtavuus v. 0.9 > 80 % 80 60 % 60 50 %

Lisätiedot

Arcada yrkeshögskola Hållbar utveckling v 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Arcada yrkeshögskola Hållbar utveckling v 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Arcada yrkeshögskola Hållbar utveckling v 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Hotel Management Case Hotel v 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Hotel Management Case Hotel v 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Hotel Management Case Hotel v 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Business in The EU v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Business in The EU v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Business in The EU v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Avoimen ammattikorkeakoulun sähköiset palvelut

Avoimen ammattikorkeakoulun sähköiset palvelut Avoimen ammattikorkeakoulun sähköiset palvelut Avoimien yliopistojen neuvottelupäivät, Rovaniemi 30.9.2010 Marja Rautajoki www.amk.fi virtuaaliamk.fi www.avoinamk.fi oncapus.fi virtualyh.fi Copyright Marja

Lisätiedot

Savonia ammattikorkeakoulu Miten tilintarkastajan tulee toimia? v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Savonia ammattikorkeakoulu Miten tilintarkastajan tulee toimia? v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Savonia ammattikorkeakoulu Miten tilintarkastajan tulee toimia? v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Mobile IP > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Mobile IP > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Mobile IP > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE

OPISKELIJAN EAHOT-OHJE OPISKELIJAN EAHOT-OHJE SISÄLLYS 1. AHOT-PROSESSI... 1 2. LUO UUSI HAKEMUS... 2 3. AIEMPIEN OPINTOJEN HYVÄKSILUKU... 2 4. TYÖKOKEMUKSEN AHOTOINTI... 3 5. VAPAUTUS KIELIOPINNOISTA... 4 6. MUUN OSAAMISEN

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Turvallisuus turpeen tuotannossa v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Turvallisuus turpeen tuotannossa v. 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Turvallisuus turpeen tuotannossa v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Avointen oppimateriaalien käytön edistäminen

Avointen oppimateriaalien käytön edistäminen Avointen oppimateriaalien käytön edistäminen 8.11.2018 CSC Suomalainen tutkimuksen, koulutuksen, kulttuurin ja julkishallinnon ICT-osaamiskeskus Avointen oppimateriaalien edistäminen - hanke Opetus- ja

Lisätiedot

Suomen virtuaalikylä Virtuaalikylä v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaalikylä Virtuaalikylä v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaalikylä Virtuaalikylä v. 0.9 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

RINNAKKAISTALLENNUSOHJE

RINNAKKAISTALLENNUSOHJE RINNAKKAISTALLENNUSOHJE Syöttölomakkeeseen pääsee osoitteesta: submissions.theseus.fi => Tallenna julkaisu Pakollisten täytettävien kenttien otsikot on lihavoitu ja niiden edessä on punainen tähti * Huom!

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

PROJEKTITYÖN TEKEMINEN. Teosten hyödyntäminen omassa työssä

PROJEKTITYÖN TEKEMINEN. Teosten hyödyntäminen omassa työssä PROJEKTITYÖN TEKEMINEN Teosten hyödyntäminen omassa työssä TEOSTEN KÄYTTÖ Toisten tekemän teoksen käyttöön tarvitaan yleensä tekijän lupa. Lupaa ei tarvita: 1. Tiedon, ideoiden, periaatteiden käyttö Kunhan

Lisätiedot

Koulutustuotanto 2004 2006

Koulutustuotanto 2004 2006 Koulutustuotanto 2004 2006 VirtuaaliAMK-päivä 30.10.2003, Tampere Outi Vahtila outi.vahtila@virtuaaliamk.fi 1 Kehittämisalueet: Virtuaalikirjasto (Lappi) Koulutuspalveluiden ja tuotteiden laadunvarmistus

Lisätiedot

VirtuaaliAMK verkoston rakentajana Luonnonvara-alan alan yhteistyö seminaari

VirtuaaliAMK verkoston rakentajana Luonnonvara-alan alan yhteistyö seminaari VirtuaaliAMK verkoston rakentajana Luonnonvara-alan alan yhteistyö seminaari 8.12.2005 Outi Vahtila, outi.vahtila@amk.fi wwww.amk.fi www.virtualyh.fi 1 Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Mukana kaikki

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu

Virtuaaliammattikorkeakoulu Virtuaaliammattikorkeakoulu Muutama sana tuotantorenkaista Huhtikuu 2004 Outi Vahtila outi.vahtila@amk.fi 1 Ajankohtaista VirtuaaliAMK-kouluttajakoulutus oli maaliskuulla > Kevään infopäivät > järjestetään

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys Kylätietojen täyttöohje Sisällys KIRJAUTUMINEN... 2 KYLÄTIETOJEN MUOKKAUS JA TÄYDENNYS... 4 TIEDOSTOPANKKI... 11 SALASANAN VAIHTO... 12 YHTEENVEDOT TIEDOISTA (kylien posti- ja sähköpostilistat)... 13 PIKAHAKU

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

PROJEKTITYÖN TEKEMINEN

PROJEKTITYÖN TEKEMINEN KOPIRAITTILAN KOULU PROJEKTITYÖN TEKEMINEN Teosten hyödyntäminen omassa työssä TEOSTEN KÄYTTÖ Toisten tekemän teoksen käyttöön tarvitaan yleensä tekijän lupa. Lupaa ei tarvita: 1. Tiedon, ideoiden, periaatteiden

Lisätiedot

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu

ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Mediapaja. Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Artikkeleiden hallinta ja julkaisu ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(16) Sisällysluettelo 1 Joomla! sivuston sisällöntuotanto... 2 2 Artikkeleiden julkaisu sivustolla... 4 3 Artikkelin julkaisemista

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Ennakkosuunnitelman luonti

Ennakkosuunnitelman luonti Elokuu 2019 JETI-pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti Tämän dokumentin sisällöstä Tämä dokumentti on pikaohje ennakkosuunnitelman laadinnasta ja koskee seuraavia ennakkosuunnitelman luomisen vaiheita: 1.

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle

Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 1 Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus Uuden TwinSpacen yleiskatsaus (Julkaistu syyskuussa 2014 ) Nämä ohjeet on tarkoitettu opettajaylläpitäjille. Ne sisältävät kaikki tarvittavat tiedot uuden TwinSpacen käyttämiseen. Kirjautuminen Siirry

Lisätiedot

Opintokohteen Haku ja Käsittely

Opintokohteen Haku ja Käsittely Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/8 Opintokohteen Haku ja Käsittely Opintokohteen käsittely aloitetaan Perustiedot -valikon Opintokohteen käsittely -kohdasta. Olemassa olevan opintokohteen haku: Opintokohteen

Lisätiedot

DIGITAALISEN OPPIMATERIAALIN KÄYTTÖ JA SAATAVUUS, mitä, mistä ja miten. Ella Kiesi Opetushallitus

DIGITAALISEN OPPIMATERIAALIN KÄYTTÖ JA SAATAVUUS, mitä, mistä ja miten. Ella Kiesi Opetushallitus DIGITAALISEN OPPIMATERIAALIN KÄYTTÖ JA SAATAVUUS, mitä, mistä ja miten Ella Kiesi Opetushallitus Tietotekniikan opetuskäytön määrä Suomessa Suomi tietotekniikan opetuskäytön määrässä Eurooppalaisessa mittakaavassa

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

StarT-projektien ja hyvien käytänteiden ilmoittaminen verkkolomakkeella

StarT-projektien ja hyvien käytänteiden ilmoittaminen verkkolomakkeella StarT-projektien ja hyvien käytänteiden ilmoittaminen verkkolomakkeella Luethan nämä ohjeet huolella ennen lomakkeen täyttämistä. Sisällysluettelo: yleistietoa lomakkeen täyttäminen videoiden linkittäminen

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Office Video, pikaopas

Office Video, pikaopas Office 365 - Video, pikaopas Sisällys Palvelu... 2 Kanavan luonti... 3 Kuinka kanava kannattaa nimetä?... 4 Kanavan käyttöoikeudet... 4 Käyttöoikeustasot... 5 Videoiden lisääminen kanavalle... 6 Videon

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT...

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... 4 KIRJAUTUMINEN 1. Kirjoita Internet-selaimen osoiteriville

Lisätiedot

Miten koulutuksen järjestäjä ohjaa ja tukee työpaikalla tapahtuvaa osaamisen kehittämistä?

Miten koulutuksen järjestäjä ohjaa ja tukee työpaikalla tapahtuvaa osaamisen kehittämistä? Miten koulutuksen järjestäjä ohjaa ja tukee työpaikalla tapahtuvaa osaamisen kehittämistä? Laatua laineilla ammatillisen koulutuksen laatuseminaari 2016 Jonna Kokkonen Laatu- ja kehityspäällikkö Itä-Savon

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Sisällys Prosessin kuvaus... 3 1. Tilaa kielentarkastajan rooli... 4 2. Luo kypsyysnäyte (tentti)... 5 3. Julkaise

Lisätiedot

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma

ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma ehops Henkilökohtainen opintosuunnitelma Hopsin tekeminen WebOodin ehops-toiminnolla KTK-tutkinto Mikä on ehops? ehops on WebOodin toiminto, jolla voit laatia sähköisen henkilökohtaisen opintosuunnitelman

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Ammattikorkeakoulukirjastot I TAUSTATIEDOT 1.3 Asema kpl % Osuus % 1 amk-opiskelija 8965 77.2 2 amk-opettaja 1312 11.3 3 muu henkilökunn.

Lisätiedot

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms / Anna Haapalainen Googlen lomaketyökalulla on helppoa tehdä sähköisiä kyselyitä, tehtäviä tai kokeita. Voidaksesi luoda Googlen lomakkeita, sinulla tulee

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Opettajan SoleOps -ohje

Opettajan SoleOps -ohje Opettajan SoleOps -ohje Opettaja käyttää järjestelmää opintojaksoselosteidensa selaamiseen ja muokkaamiseen, työaikasuunnitelmiensa selaamiseen ja tulostamiseen, opintojaksojensa ilmoittautumisten hyväksymiseen

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (8) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Opetustapahtuman vastuuopettaja tai virkailija pääsee muokkaamaan opetustapahtuman tietoja. Tämä ohje neuvoo miten

Lisätiedot