Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö"

Transkriptio

1 Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö Pyyntö: Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen 1 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 5, 7 ja 12) Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustilin avaaminen 1 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 3, 5, 10 ja 12) Kaupankäyntitilin avaaminen 1 2 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 3, 5, 11 ja 12) Henkilön päästöoikeustilin avaaminen 1 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 3, 5, 11 ja 12) Henkilön päästöoikeustilin avaaminen kansalliseen KP-rekisteriin 3 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 3, 5 ja 12) Todentajan tilin avaaminen 1 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 5 ja 12) Edustajien lisääminen päästöoikeustilille (täyttäkää vain kohdat 1, 4, 5 ja 12) Edustajien poistaminen päästöoikeustililtä (täyttäkää vain kohdat 1, 4, 6 ja 12) Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin vapautus 4 (täyttäkää vain kohdat 1, 4, 8, 9 ja 12) Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin haltuunotto 5 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 4, 5, 7 ja 12) Päästöoikeustilin sulkeminen (täyttäkää vain kohdat 1, 4 ja 12) Täyttäkää pyydetyistä kohdista kaikki tiedot. Huom! Tilinomistajan ja tilille nimettävien edustajien tulee täyttää niille asetetut vaatimukset ( Energiamarkkinavirasto tarkistaa vaatimusten täyttymisen mahdollisimman pitkälle sähköisistä järjestelmistä, mutta tiettyjen vaatimusten osalta tilinomistajan tulee itse toimittaa erillinen asiakirja tämän lomakkeen liitteeksi (esim. oikeaksi todistettu jäljennös edustajan henkilöllisyystodistuksesta). Tarkemmat ohjeet löytyvät yllä mainitusta linkistä. 1 Energiamarkkinavirasto perii tilinavausmaksuja ja vuosittaisia käyttömaksuja hallinnoimiensa tilien omistajilta kulloinkin voimassa olevan työ- ja elinkeinoministeriön Energiamarkkinaviraston maksullisista suoritteista antaman asetuksen mukaisesti. Asetusta ei sovelleta Ahvenanmaan maakunnan toiminnanharjoittajien toiminnanharjoittajan päästöoikeustileihin. 2 Kaupankäyntitililtä voi tehdä siirtoja ilman 26 tunnin viivettä, jos kohdetili on lisätty luotettavien tilien luetteloon. Nimettäessä tilille muun valtuutetun edustajan, voi siltä tehdä siirtoja myös tilille, jota ei ole luotettavien tilien luettelossa, mutta tällöin siirroissa on 26 tunnin viive. 3 Tili avataan Kioton pöytäkirjan mukaiseen kansalliseen rekisteriin. Tilillä ei voi säilyttää EU:n päästöoikeuksia, vaan ainoastaan Kioto-yksiköitä (CER, ERU, AAU, RMU). Tiliä tarvitaan esimerkiksi silloin, kun tilin avaamista pyytävä taho osallistuu johonkin CDM-hankkeeseen ja vastaanottaa CER-yksiköitä suoraan CDMrekisteristä. 4 Laitoksen omistajan vaihduttua vanha toiminnanharjoittaja vapauttaa ensin laitoksen tilin. 5 Laitoksen omistajan vaihduttua uusi toiminnanharjoittaja ottaa laitoksen tilin haltuun vapauttamisen jälkeen.

2 2 (6) 1. Tilinomistajan tiedot Nimi Maa Postitoimipaikka Postinumero Osoite Puhelinnumero I Puhelinnumero II Sähköpostiosoite Jos tilinomistaja on organisaatio: Rekisteröintitunnus (esim. Y-tunnus) Jos tilinomistaja on yksityinen henkilö: Henkilötunnus Syntymäpaikka Syntymämaa 2. Päästöoikeustilin nimi Tilin nimi 3. Valtuutus säilyttää tilillä Kioto-yksiköitä Mikäli aikomuksena on pitää avattavalla tilillä Kioto-yksiköitä: onko tilin avaamista pyytävällä taholla valtuutus säilyttää tileillään Kioto-yksiköitä? 6 Kyllä Ei 4. Päästöoikeustilin numero Merkitkää tilinumero täydellisessä muodossaan (esim. EU tai FI ). Jos sama toimenpidepyyntö (esim. edustajan lisääminen) koskee useaa tiliä, voidaan tähän luetella useampi tilinumero. 6 Jokaisella päästökaupan piiriin kuuluvalla toiminnanharjoittajalla ja niillä, joilla on valtuutus osallistua JI- tai CDM-hankkeeseen on automaattisesti oikeus säilyttää tileillään Kioto-yksiköitä (CER, ERU, AAU, RMU). Muiden tulee hakea erillistä valtuutusta ympäristöministeriöstä, jos haluaa pitää tilillään Kioto-yksiköitä (ks. Kansainvaliset_ilmastoneuvottelut/Joustomekanismit_ja_keinot).

3 3 (6) 5. Tilille lisättävän edustajan tiedot Jos päästöoikeustilille halutaan nimetä useampia edustajia, tämän sivu täytetään ja tulostetaan useaan kertaan. Jos henkilö nimetään samalle tilille uuteen rooliin (esim. hänet muutetaan katselijasta muuksi valtuutetuksi edustajaksi), tulee vanhasta roolista poistamisesta tehdä lisäksi erillinen poistopyyntö (valitsemalla tämän lomakkeen ensimmäiseltä sivulta Edustajien poistaminen päästöoikeustililtä ). Vastaavasti jos henkilö nimetään jonkun nykyisen edustajan tilalle, tulee vanhan edustajan poistamisesta tehdä poistopyyntö edellä mainitulla tavalla. Lisättävän edustajan tyyppi Valtuutettu edustaja 7 Muu valtuutettu edustaja 8 Katselija 9 Henkilötunnus Henkilön URID-tunnus unionin rekisterissä 10 Maa Postitoimipaikka Postinumero Osoite Puhelinnumero I (matkapuhelin) Puhelinnumero II Sähköpostiosoite Nimettävän henkilön allekirjoitus, jolla hän hyväksyy itsensä nimittämisen edustajaksi sekä tietojensa (henkilöllisyys, täysi-ikäisyys, asuinpaikka ja rikosrekisteritiedot) tarkistamisen tilivaatimusten 11 mukaisesti Paikka Allekirjoitus Päivämäärä 7 Valtuutetulla edustajalla on oikeus käynnistää päästöoikeustiliin liittyviä tapahtumia ja prosesseja, kuten esim. tilisiirtoja, tilinomistajan puolesta. Todentajan tilillä valtuutettujen edustajien vähimmäismäärä on 1 / tili, muilla tileillä 2 / tili. Valtuutettuja edustajia ja katselijoita voi olla yhteensä enintään 20 / tili. 8 Muulla valtuutetulla edustajalla on oikeus hyväksyä valtuutetun edustajan käynnistämät tilisiirrot tilinomistajan puolesta. Muun valtuutetun edustajan nimeäminen on vapaaehtoista, mutta kyseinen edustaja tarvitaan tilisiirtojen tekemiseksi silloin, kun kaupankäyntitililtä siirretään yksiköitä muulle kuin luotettavien tilien luettelossa olevalle tilille. Muita valtuutettuja edustajia voi olla enintään 20 / tili. 9 Katselijalla on vain katseluoikeudet tiliin. Katselijan nimeäminen on vapaaehtoista. Katselijoita ja valtuutettuja edustajia voi olla yhteensä enintään 20 / tili. 10 Jotta henkilö voidaan nimetä edustajaksi päästöoikeustilille, hänellä täytyy olla henkilökohtainen URIDtunnus (muotoa FI ) unionin rekisterissä. URID-tunnuksen saamiseksi uuden käyttäjän on ensin itse rekisteröidyttävä unionin rekisteriin. Ks. tarkemmat ohjeet: Vanhat käyttäjät voivat tarkistaa oman URID-tunnuksensa kirjautumalla sisään unionin rekisteriin (tunnus näkyy vasemmassa yläkulmassa). 11 Tilivaatimukset:

4 4 (6) 6. Tililtä poistettavien edustajien tiedot Alle on varattu useampi kohta siltä varalta, että poistettavia edustajia on useampia. Täyttäkää niin monta kohtaa, kuin poistettavia edustajia on. Poistettavan edustajan tyyppi Valtuutettu edustaja 12 Muu valtuutettu edustaja 13 Katselija 14 Syntymäaika Henkilön URID-tunnus unionin rekisterissä 15 Poistettavan edustajan tyyppi Valtuutettu edustaja 9 Muu valtuutettu edustaja 10 Katselija 11 Syntymäaika Henkilön URID-tunnus unionin rekisterissä 12 Poistettavan edustajan tyyppi Valtuutettu edustaja 9 Muu valtuutettu edustaja 10 Katselija 11 Syntymäaika Henkilön URID-tunnus unionin rekisterissä Valtuutetulla edustajalla on oikeus käynnistää päästöoikeustiliin liittyviä tapahtumia ja prosesseja, kuten esim. tilisiirtoja, tilinomistajan puolesta. Kullakin tilillä on oltava aina vähintään kaksi valtuutettua edustajaa. 13 Muulla valtuutetulla edustajalla on oikeus hyväksyä valtuutetun edustajan käynnistämät tilisiirrot tilinomistajan puolesta. 14 Katselijalla on vain katseluoikeudet tiliin. 15 Käyttäjät voivat tarkistaa oman URID-tunnuksensa kirjautumalla sisään unionin rekisteriin (tunnus näkyy vasemmassa yläkulmassa, muotoa FI ).

5 5 (6) 7. Laitoksen tiedot Päästöluvan numero Päästöluvan voimaantulopäivä Ensimmäinen vuosi, jolta laitos raportoi todennetut päästönsä Laitoksen nimi Laitoksen toimintaluokka Maa Postitoimipaikka Postinumero Osoite Puhelinnumero I Puhelinnumero II Sähköpostiosoite 8. Tilitapahtumien näkyminen laitoksen uudelle toiminnanharjoittajalle Antaako toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin vapauttava tilinomistaja uudelle tilinomistajalle oikeuden nähdä tilin aiemmat tilitapahtumat? Kyllä Ei 9. Tilillä olevien yksiköiden luovuttaminen uudelle tilinomistajalle Luovuttaako toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin vapauttava tilinomistaja tilillä olevat yksiköt uudelle tilinomistajalle haltuunoton yhteydessä? Kyllä Ei Ilma-aluksen käyttäjän tiedot Komission asetukseen (EY) N:o 748/2009 perustuva yksilöivä tunnus Seurantasuunnitelman tunniste Seurantasuunnitelman ensimmäinen sovellusvuosi Ensimmäinen päästöjen todentamisvuosi 16 Mikäli vapauttava tilinomistaja ei luovuta tilillä olevia yksiköitä uudelle tilinomistajalle, tulee vapauttavan tilinomistajan siirtää ne tililtä pois ennen tilin vapauttamista.

6 6 (6) 11. Laskutustiedot Tiedot verkkolaskua varten: OVT-tunnus Välittäjätunnus Verkkolaskuosoite Tiedot paperilaskua varten: Paperilaskuosoite (mikäli eri kuin yhtiön virallinen osoite) Tiedot koskien molempia: Viite Tilinomistajan allekirjoitukset Allekirjoituksella tilinomistaja antaa suostumuksensa tässä lomakkeessa yksilöityyn toimenpiteeseen ja vahvistaa, että pyynnössä nimitetyt päästöoikeustilin edustajat ovat oikeutettuja toimimaan tilinomistajan puolesta päästöoikeustilillä edustajille pyynnössä esitetyssä tehtävässä Euroopan komission asetuksen 389/2013 mukaisesti sekä sitoutuu noudattamaan rekisterin käyttöehtoja 18. Paikka Päivämäärä Allekirjoitus Nimen selvennys Allekirjoitus Nimen selvennys Allekirjoittajien tulee olla organisaation nimenkirjoitusoikeuden omaavia henkilöitä. Jos tilinomistaja on yksityinen henkilö, hän allekirjoittaa lomakkeen itse. Tämä lomake ja sen liitteet voidaan toimittaa Energiamarkkinavirastoon seuraavilla tavoilla: - postitse (Energiamarkkinavirasto, Lintulahdenkuja 4, Helsinki) - faksilla ( ) - skannattuna sähköpostitse (rekisteri@energiamarkkinavirasto.fi) - henkilökohtaisesti toimittamalla (tuojaa pyydetään sopimaan ajankohta etukäteen) Lisätietoja: rekisteri@energiamarkkinavirasto.fi 17 Viite voidaan lisätä sekä verkkolaskuun että paperilaskuun. Viite ei ole pakollinen kumpaankaan laskutyyppiin, vaan vastaanottaja voi tässä kohtaa tarkentaa laskun kohdetta esim. henkilön tai osaston nimellä. 18 ks. Päästökauppa Päästökaupparekisteri

Unionin rekisteriä koskeva hakemus

Unionin rekisteriä koskeva hakemus Unionin rekisteriä koskeva hakemus Hakemus: Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 4, 6 ja 9) Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustilin avaaminen (täyttäkää vain

Lisätiedot

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 23.6.2015 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission rekisteriasetukseen 1. Kuhunkin toimenpidepyyntöön liittyvät vaatimukset

Lisätiedot

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 25.11.2013 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission rekisteriasetukseen 1. Kuhunkin toimenpidepyyntöön liittyvät vaatimukset

Lisätiedot

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 23.6.2015 päivitetty 20.1.2017 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission asetukseen (EU) N:o 389/2013 (jäljempänä rekisteriasetus).

Lisätiedot

ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE

ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE Luoma Tiina ENERGIAVIRASTO 2 (31) Sisällys 1 Yleistä... 4 1.1 Yleiset painikkeet... 4 1.2 Sovellukseen kirjautuminen... 5 1.3 Etusivu... 5 2 Hakemukset ja tilityypit...

Lisätiedot

Ajankohtaista unionin rekisterissä

Ajankohtaista unionin rekisterissä Ajankohtaista unionin rekisterissä Uusia käytäntöjä Varsinaiset rekisteriasetuksesta (389/2013) tulevat vaatimukset tilien avaukseen liittyen eivät ole muuttuneet. Kuitenkin Energiavirasto on tehnyt joukon

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. 5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Tietosuojaseloste. 5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus 1.Rekisterinpitäjä Nimi: Energiavirasto Y-tunnus: 1738354-6 Osoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Muut yhteystiedot: 029 5050 000 (vaihde), kirjaamo@energia.fi 2. Yhteyshenkilö Nimi: Jonna Makkonen

Lisätiedot

Ohje unionin rekisteriin tulevalle uudelle käyttäjälle EU Login-tili, rekisteröityminen ja ilmoittautuminen

Ohje unionin rekisteriin tulevalle uudelle käyttäjälle EU Login-tili, rekisteröityminen ja ilmoittautuminen Ohje unionin rekisteriin tulevalle uudelle käyttäjälle EU Login-tili, rekisteröityminen ja ilmoittautuminen EU Login-tili ja rekisteröityminen ovat edellytyksiä sille, että uusi käyttäjä voidaan nimetä

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 12.3.2019 C(2019) 1841 final ANNEXES 1 to 13 LIITTEET asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2003/87/EY täydentämisestä unionin rekisterin

Lisätiedot

3 (5) Laitos 5. Laitoksen nimi. Käyntiosoite. Postinumero. Postitoimipaikka. Laitos 6. Laitoksen nimi. Käyntiosoite. Postinumero.

3 (5) Laitos 5. Laitoksen nimi. Käyntiosoite. Postinumero. Postitoimipaikka. Laitos 6. Laitoksen nimi. Käyntiosoite. Postinumero. 1 (5) SATU-ASIOINTIJÄRJESTELMÄN PERUSTIETOLOMAKE PÄÄSTÖKAUPAN KOMPENSAATIOTUKI Toiminnanharjoittajan perustiedot Toiminnanharjoittajan nimi Y-tunnus Toiminnanharjoittajan yhteyshenkilön tiedot Etunimi

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä tammikuuta 2014. 57/2014 Työ- ja elinkeinoministeriön asetus. Energiaviraston maksullisista suoritteista

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä tammikuuta 2014. 57/2014 Työ- ja elinkeinoministeriön asetus. Energiaviraston maksullisista suoritteista SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 27 päivänä tammikuuta 2014 57/2014 Työ- ja elinkeinoministeriön asetus Energiaviraston maksullisista suoritteista Annettu Helsingissä 24 päivänä tammikuuta 2014

Lisätiedot

VIRVE puhelut. Postinumero: postinumero Postitoimipaikka: postitoimipaikka

VIRVE puhelut. Postinumero: postinumero Postitoimipaikka: postitoimipaikka o o Liite 1 TALLENNEPYYNTÖ LIVI/4073/03.00.02/2016 26.10.2016 VIRVE puhelut Tallenteiden pyytäjä täyttää, allekirjoittaa ja lähettää skannatun kopion allekirjoitetusta tallennepyynnöstä sähköpostitse osoitteisiin

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Tietosuojaseloste. 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 1.Rekisterinpitäjä 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Nimi: Energiavirasto Y-tunnus: 1738354-6 Osoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Muut yhteystiedot: puh. 029 5050 000 (vaihde), kirjaamo@energia.fi

Lisätiedot

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Tämä ohje on tarkoitettu niille, jotka tekevät liittymishakemuksen Kanta-palveluihin tai päivittävät asiakastietojaan. Ohjeessa on käsitelty kaikki

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Rekisteri- ja tietosuojaseloste TÄMÄ ON CORELLIA HELSINKI OY:N HENKILÖTIETOLAIN (10 JA 24 ) JA EU:N YLEISEN TIETOSUOJA-ASETUKSEN (GDPR) MUKAINEN REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE. LAADITTU 14.5.2018. VIIMEISIN

Lisätiedot

MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS (MRL 128 )

MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS (MRL 128 ) 1. Kiinteistö, jota hakemus koskee 2. Hakijan tai hakijoiden tiedot Hakijana voi olla vain kiinteistön omistaja tai -haltija Koko tontti tai tila Kiinteistön postiosoite: Hakijan postiosoite Hakijan postiosoite

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa. 3.Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Tietosuojaseloste. 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa. 3.Tietosuojavastaavan yhteystiedot 1.Rekisterinpitäjä 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 3.Tietosuojavastaavan yhteystiedot Nimi: Energiavirasto Y-tunnus: 1738354-6 Osoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Muut yhteystiedot:

Lisätiedot

Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä:

Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä: ONE-PRO täyttää ONE-PRO täyttää ONE-PRO täyttää Meta Trak palvelujärjestelmän sopimusnumero: Saapunut One-Pro:lle pvm: Käsittelijä: LASKUTUSTIEDOT: Asiakas (yrityksen tai henkilön nimi): Henkilötunnus:

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu

Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu Pankeilla on velvollisuus tarjota tilinsiirtopalvelua kuluttaja-asiakkaalle, joka siirtää maksuasiointinsa toiseen Suomessa toimivaan pankkiin ja uusi tili on samassa

Lisätiedot

Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa

Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa Päästökauppadirektiivi (2003/87/EY) mahdollistaa kansainvälisten hyvitysten käytön: CERit puhtaan kehityksen mekanismin hankkeista ERUt yhteistoteutushankkeista

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. elokuuta 2011 (12.08) (OR. en) 13462/11 ENV 642 ENER 276 IND 93 MI 387 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. elokuuta 2011 (12.08) (OR. en) 13462/11 ENV 642 ENER 276 IND 93 MI 387 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 11. elokuuta 2011 (12.08) (OR. en) 13462/11 ENV 642 ENER 276 IND 93 MI 387 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 27. heinäkuuta 2011 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

Perusilmoitus yhdistysrekisteriin

Perusilmoitus yhdistysrekisteriin Yhdistys- ja säätiöasiat Käyntiosoite: Arkadiankatu 6 A, HELSINKI Postiosoite: PL 1190, 00101 HELSINKI Puhelin: 029 509 5959 Faksi: 029 509 5328 Pohjola FI53 5000 0121 5011 82 OKOYFIHH Päätöksen postitusosoite

Lisätiedot

Päästökaupan käytännön järjestelyt Suomessa

Päästökaupan käytännön järjestelyt Suomessa Päästökaupan käytännön järjestelyt Suomessa YJY:n seminaari 14.11.2006 Ryhmäpäällikkö, TkT Jarno Ilme Energiamarkkinavirasto Energiamarkkinavirasto 1 Energiamarkkinavirasto Energiamarkkinavirasto on vuonna

Lisätiedot

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA 1(6) RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Uusi hakemus 1. Viranomainen, jolle hanke-esitys osoitetaan

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 14.10.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 270/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 920/2010, annettu 7 päivänä lokakuuta 2010, Euroopan

Lisätiedot

KORVAUSHAKEMUS KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse

KORVAUSHAKEMUS KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse 1 (3) Sopimusta koskevat tiedot Vakuutuksenottaja Sopimusnumero - Vakuutuksenottajan henkilö- tai Y-tunnus Vakuutettu (edunjättäjä) Vakuutetun

Lisätiedot

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013 LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0 Käyttöohje 2013 19.2.2013 1 Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 2 2 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 2 3

Lisätiedot

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Tämä ohje on tarkoitettu niille, jotka tekevät liittymishakemuksen Kanta-palveluihin ja päivättävät asiakastietojaan. Ohjeessa on käsitelty kaikki,

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa

Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa Ehdokasasettelupalvelu Osuuskauppa Keskimaa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

Osallistumislupahakemus ja ilmoittautuminen tilintarkastajatutkintoon

Osallistumislupahakemus ja ilmoittautuminen tilintarkastajatutkintoon Hakemusta voi tarvittaessa täydentää erillisillä liitteillä Haen osallistumislupaa (Ohje 1) HT-tutkintoon KHT- tutkintoon JHT- tutkintoon Ilmoittaudun tutkintokokeeseen HT-tutkinto KHT-tutkinto JHT-tutkinto

Lisätiedot

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 käyttöohje 2014 1 (1) Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 1 2 Laskuttajailmoituksen lähetys... 1 3 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 1 4 Laskuttajailmoitusohjelman

Lisätiedot

Rekisteriseloste GDPR Henkilötietolaki (523/99) 10

Rekisteriseloste GDPR Henkilötietolaki (523/99) 10 Rekisteriseloste Henkilötietolaki (523/99) 10 Tällä lomakkeella ovat sekä rekisteriselosteen tiedot (HetiL 10 ) että rekisteröidyille annettava informaatio henkilötietojen käsittelystä (HetiL 24 ). 1.REKISTERINPITÄJÄ

Lisätiedot

Käyttäjien lisääminen ja poistaminen Autodesk Accountissa

Käyttäjien lisääminen ja poistaminen Autodesk Accountissa A R K S Y S T E M S Käyttäjien lisääminen ja poistaminen Autodesk Accountissa Järjestelmänvalvojat, kuten sopimuspäälliköt (Contract Managers) ja ohjelmistokoordinaattorit (Software Coordinators), voivat

Lisätiedot

Asiakastietokantaan saatetaan tallentaa seuraavia tietoja rekisteröidystä:

Asiakastietokantaan saatetaan tallentaa seuraavia tietoja rekisteröidystä: 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 REKISTERINPITÄJÄ Citycon Oyj Y-tunnus 0699505-3 Korkeavuorenkatu 35 00130 Helsinki 2 REKISTERINPITÄJÄN EDUSTAJA 3 REKISTERIN NIMI Marianne Håkonsen Marketing Director, Citycon

Lisätiedot

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE Relipe Oy Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan Tässä selosteessa on kerrottu tietosuojalainsäädännön edellyttämät tiedot tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistasta, joka on tilitoimiston

Lisätiedot

Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE

Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE LähiTapiola-ryhmä Henkilötietolain (523/1999) 10 :n mukainen REKISTERISELOSTE Tiedot voimassa alkaen 15.7.2014 Asiakasrekisteri 1. Rekisterinpitäjä LähiTapiola-ryhmä Revontulenkuja 1 02010 LÄHITAPIOLA

Lisätiedot

EEX: jäsenmaiden yhteinen huutokauppapaikka. Anna-Maija Sinnemaa Energiamarkkinavirasto

EEX: jäsenmaiden yhteinen huutokauppapaikka. Anna-Maija Sinnemaa Energiamarkkinavirasto EEX: jäsenmaiden yhteinen huutokauppapaikka Anna-Maija Sinnemaa Energiamarkkinavirasto European Energy Exchange Saksan Leipzigissä toimiva pörssi Asiointikielet englanti ja saksa Osallistuminen pääasiassa

Lisätiedot

Osoite: Lintulahdenkuja 4, Helsinki

Osoite: Lintulahdenkuja 4, Helsinki 1.Rekisterinpitäjä 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 3.Tietosuojavastaavan yhteystiedot Nimi: Energiavirasto Y-tunnus: 1738354-6 Osoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Muut yhteystiedot:

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu:

Lisätiedot

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa

Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokasasettelupalvelu Satakunnan Osuuskauppa Ehdokkaan ja asiamiehen opas Edita Prima oy 2.8.2017 YLEISTÄ PALVELUSTA Ehdokasasettelupalvelu on sähköinen työkalu, joka auttaa vaalien järjestäjää tekemään

Lisätiedot

VEROHALLINTO Ennakonpidätystiedot v Oikeusyksikkö/ Tietopalvelu PL Verohallinto

VEROHALLINTO Ennakonpidätystiedot v Oikeusyksikkö/ Tietopalvelu PL Verohallinto VEROHALLINTO Ennakonpidätystiedot v. 2016 Oikeusyksikkö/ 00052 Verohallinto 16.10.2015 Työttömyyskassat, Vakuutuslaitokset ja näiden ATK-palvelukeskukset sekä Kansaneläkelaitos Diaarinumero A81/7101/2015

Lisätiedot

Edustajiston vaalit 2018

Edustajiston vaalit 2018 Edustajiston vaalit 2018 Arvoisat jäsenet ja jäsenyhdistykset ProAgria Pohjois-Savon toiminnassa tuleva talvikausi on vaaliaikaa. Tässä kirjeessä on ohjeet ehdokasasetteluun. ProAgria Pohjois-Savon edustajiston

Lisätiedot

Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa

Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa Päästökauppadirektiivi (2003/87/EY) mahdollistaa kansainvälisten hyvitysten käytön: CERit puhtaan kehityksen mekanismin hankkeista ERUt yhteistoteutushankkeista

Lisätiedot

Tietopyyntö 1 (5) Postinumero Postitoimipaikka Puhelinnumero

Tietopyyntö 1 (5) Postinumero Postitoimipaikka Puhelinnumero Tietopyyntö 1 (5) Saapumispäivä / / 20 Pyytäjän henkilötiedot Sukunimi Mahdolliset entiset nimet Etunimi Henkilötunnus Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelinnumero Sähköpostiosoite Henkilö, jonka

Lisätiedot

Majoitusliikkeen asiakasrekisterin tietosuojaseloste täyttöohjeineen

Majoitusliikkeen asiakasrekisterin tietosuojaseloste täyttöohjeineen Majoitusliikkeen asiakasrekisterin tietosuojaseloste täyttöohjeineen MATKAILU- JA RAVINTOLAPALVELUT MaRa ry MERIMIEHENKATU 29, FI-00150 HELSINKI tel. +358 9 6220 200 fax +358 9 6220 2090 www.mara.fi www.restamark.fi

Lisätiedot

WORKSPACE OY REKISTERISELOSTEET

WORKSPACE OY REKISTERISELOSTEET WORKSPACE OY REKISTERISELOSTEET 1 /7 sivu MARKKINOINTI- JA TAPAHTUMAREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE... 2 REKRYTOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE... 4 TUTKIMUSREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE... 6 MARKKINOINTI-

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä:

TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä: TIETOSUOJASELOSTE Laatimispäivämäärä: 21.5.2018 Vaasan kaupunki 1. Rekisterin nimi Kulttuuri- ja kirjastopalveluiden henkilöstörekisteri 2. Rekisterinpitäjä Nimi: Vaasan kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Lisätiedot

Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste

Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste TIETOSUOJASELOSTE 1 (5) Verkkosivujen palautelomakkeen käsittelyä koskeva tietosuojaseloste SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Mitä tietoja käsittelemme?... 2 3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja

Lisätiedot

TIETOSUOJAILMOITUS DIDIVE-HANKE

TIETOSUOJAILMOITUS DIDIVE-HANKE TIETOSUOJAILMOITUS DIDIVE-HANKE Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Satakunnan Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Vastuuhenkilö GDPR Rekisteröidylle toimitettavat tiedot:

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 7. helmikuuta 2013 (08.02) (OR. en) 6050/13 ENV 89 ENT 37 TRANS 47 ENER 28 MI 85 IND 30 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 7. helmikuuta 2013 (08.02) (OR. en) 6050/13 ENV 89 ENT 37 TRANS 47 ENER 28 MI 85 IND 30 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 7. helmikuuta 2013 (08.02) (OR. en) 6050/13 ENV 89 ENT 37 TRANS 47 ENER 28 MI 85 IND 30 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 1. helmikuuta 2013 Vastaanottaja:

Lisätiedot

Lähetä seuraavat asiakirjat meille

Lähetä seuraavat asiakirjat meille Tilinavauslomake Avausohjeet START Paljon kiitoksia Lynxin valinnasta! Nopean tilinavauksen mahdollistamiseksi pyydämme sinua ystävällisesti toimimaan alla olevien ohjeiden mukaisesti: 1 Täytä kaikki tiedot

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

1 Hakemusten hallinta

1 Hakemusten hallinta 1 Hakemusten hallinta Tilavarauksia varten hakemukset lähetetään Asioinnissa täytettävän lomakkeen kautta. Lomakkeen tiedot saapuvat Enkoraan, josta ne voidaan käsitellä. 1.1 Varaushakemuksen tiedot Asioinnissa

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Haaga-Helian verkkokauppaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Haaga-Helian verkkokauppaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Haaga-Helian verkkokauppaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

VEROHALLINTO Ennakonpidätystiedot v Oikeusyksikkö/ Tietopalvelu PL Verohallinto

VEROHALLINTO Ennakonpidätystiedot v Oikeusyksikkö/ Tietopalvelu PL Verohallinto VEROHALLINTO Ennakonpidätystiedot v. 2018 Oikeusyksikkö/ 00052 Verohallinto 28.9.2017 Työttömyyskassat, Vakuutuslaitokset ja näiden ATK-palvelukeskukset sekä Kansaneläkelaitos Diaarinumero A67/7101/2017

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 12.3.2019 C(2019) 1839 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 12.3.2019, asetuksen (EU) N:o 389/2013 muuttamisesta Kioton pöytäkirjan toisen velvoitekauden teknisen

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 3.5.2013 Euroopan unionin virallinen lehti L 122/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 389/2013, annettu 2 päivänä toukokuuta 2013, Euroopan

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella. Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Tili ja isännöinti Harri Nupponen Ytunnus: 12826942 osoite: Sammontie 7 as 8,

Lisätiedot

Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille

Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille Lisätiedot ja neuvonta: p. 040 845 0430, linda.lindroos@aivoliitto.fi Tästä osoitteesta löydät lisää ohjeita Sense rekisterin käyttöön: https://senseohjeisto.avoine.fi/

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osuuskunta / osuuspankki

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Osuuskunta / osuuspankki TOIMINIMI PERUSTAMISSOPIMUKSEN PÄIVÄMÄÄRÄ OSUUS, OSAKEPÄÄOMA JA OSAKKEET SEKÄ MUUTA JÄSENYYTEEN LIITTYVÄÄ ILMOITETTAVAA (täytä tarvittaessa) Osuus Osuuden nimellisarvo (jos on) Osakepääoma ja osakkeet

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU).../..., annettu XXX,

LIITTEET. asiakirjaan. KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU).../..., annettu XXX, EUROOPAN KOISSIO Bryssel 19.2.2019 C(2019) 1113 final ANNEXES 1 to 2 LIITTEET asiakirjaan KOISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU).../..., annettu XXX, mallista sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajien rekisteröintiä

Lisätiedot

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kerhon nimi: Kangasalan Moottorikerho Ry (Yhdistysnumero 93.425) Osoite: c/o Nallekarhuntie 2 36100 Kangasala Kangasalan Moottorikerho (myöhemmin kerho tai

Lisätiedot

INVALIDILIITTO RY:N AVUSTAJAKOIRATOIMINNAN ASIAKASREKISTERI

INVALIDILIITTO RY:N AVUSTAJAKOIRATOIMINNAN ASIAKASREKISTERI INVALIDILIITTO RY AVUSTAJAKOIRATOIMINTA TIETOSUOJASELOSTE Tietosuojaseloste INVALIDILIITTO RY:N AVUSTAJAKOIRATOIMINNAN ASIAKASREKISTERI Sisältö 1 REKISTERIN PITÄJÄ... 2 2 YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA

Lisätiedot

1. Haaskaruokintapaikan ilmoittajan tiedot Nimi Asiakastunnus Henkilötunnus / Y-tunnus Kieli

1. Haaskaruokintapaikan ilmoittajan tiedot Nimi Asiakastunnus Henkilötunnus / Y-tunnus Kieli luonnonvaraisten eläinten ruokintaan 1 (4) Lue täyttöohjeet huolellisesti läpi ennen lomakkeen täyttämistä. Lomake palautetaan haaskapaikan sijaintikunnan kunnaneläinlääkärille. Lomake vastaanotettu, pvm

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Pvm: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) Rekisterinpitäjä

TIETOSUOJASELOSTE. Pvm: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) Rekisterinpitäjä TIETOSUOJASELOSTE Pvm: 24.5.2018 Viite: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi ry Y-tunnus: 0780749-9 Matarankatu 6 A 1 40100 JYVÄSKYLÄ Rekisteriasioiden yhteyshenkilö Ritva

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 15. huhtikuuta 2018 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille...

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste n tietosuojaseloste Yksityisyyden suoja ja tietosuoja Me ravintolakalatori.fi -verkkopalvelussa huolehdimme yksityisyydensuojastasi ja hallussamme olevien henkilökohtaisten tietojesi suojaamisesta. Tämä

Lisätiedot

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste Tietosuoja- ja rekisteriseloste Evästeet Aparnasremontit.fi kerää joitakin käyttäjäkohtaisia tietoja käyttämällä evästeitä ( cookies ). Eväste on vierailijan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto,

Lisätiedot

Liittyminen jätehuoltoon - jätekimppa

Liittyminen jätehuoltoon - jätekimppa Kunta (Asiakasnumero) Jätehuoltoon liittyminen Muutos asiakastiedoissa Kimppa-astian tyhjennysosoite: 1. Kimppa-astiaa koskevat tiedot: Kimppa-astia on kahden tai useamman lähikiinteistön yhteinen jäteastia.

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetus 2016/679

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetus 2016/679 TIETOSUOJASELOSTE HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY Sisällys 1. REKISTERIN PITÄJÄ... 2 2. YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA... 2 3. REKISTERIN NIMI... 2 4. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS...

Lisätiedot

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 SISÄLLYS Johdanto... 1 Uuden ARVI -tunnuksen luominen... 2 Varmista, onko käyttäjä entuudestaan Opalusermanagerissa...

Lisätiedot

Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia

Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTO (SMHV) Tavaramerkit ja mallit Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia Yleisiä huomioita Tämä muuntamislomake on sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (SMHV; Office

Lisätiedot

SELOSTE TIETOSUOJA-ASETUKSEN INFORMOINTIVELVOITTEEN EDELLYTTÄMISTÄ TIEDOISTA. Laatimispvm 1. Rekisterinpitäjä

SELOSTE TIETOSUOJA-ASETUKSEN INFORMOINTIVELVOITTEEN EDELLYTTÄMISTÄ TIEDOISTA. Laatimispvm 1. Rekisterinpitäjä SELOSTE TIETOSUOJA-ASETUKSEN INFORMOINTIVELVOITTEEN EDELLYTTÄMISTÄ TIEDOISTA Laatimispvm 1. Rekisterinpitäjä Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry Kuninkaankatu 23 b, 70100 Kuopio 017 580 1801 2. Yhteyshenkilö

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Henkilötietolain 10 ja 24, majoitus- ja ravitsemustoiminnasta annetun lain 7

Tietosuojaseloste Henkilötietolain 10 ja 24, majoitus- ja ravitsemustoiminnasta annetun lain 7 Tietosuojaseloste Henkilötietolain 10 ja 24, majoitus- ja ravitsemustoiminnasta annetun lain 7 ja EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. 1. Matkustajarekisterin

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Maksatushakemus. Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma. Viranomaisen merkintöjä. 1 Käsittelevä viranomainen

Maksatushakemus. Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma. Viranomaisen merkintöjä. 1 Käsittelevä viranomainen 1 (3) Maksatushakemus Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Viranomaisen merkintöjä Saapumispäivämäärä Käsittelijä Hankekoodi Tila Keskeneräinen Diaarinumero EURA 2014/3384/09

Lisätiedot

Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri

Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri Tämä seloste koskee henkilötietojen käsittelyä palvelussa Kauppakeskuksen asiakasrekisteri SISÄLLYSLUETTELO 1. Rekisterinpitäjä 2. Mitä tietoja käsittelemme? 3. Missä tarkoituksissa henkilötietojasi käsitellään?

Lisätiedot

HYVÄ ASIAKKAAMME, Telia Finland Oyj Telia Asiakaspalvelu Pl VAASA

HYVÄ ASIAKKAAMME, Telia Finland Oyj Telia Asiakaspalvelu Pl VAASA Telia Finland Oyj Telia Asiakaspalvelu Pl 0400 65101 VAASA HYVÄ ASIAKKAAMME, haluatko tietää, mitä eri henkilötietoja olemme sinusta käsitelleet? Tällä lomakkeella saat tilattua rekisteriotteen omista

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.7.2016 C(2016) 4407 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 14.7.2016, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 600/2014 täydentämisestä kolmansien maiden

Lisätiedot

I. TIEDONSAANTIPYYNTÖ. joka koskee valtiosta toiseen tapahtuvaa työntekijöiden käyttöön asettamista palvelujen tarjoamisen yhteydessä

I. TIEDONSAANTIPYYNTÖ. joka koskee valtiosta toiseen tapahtuvaa työntekijöiden käyttöön asettamista palvelujen tarjoamisen yhteydessä PYYTÄVÄN VIRANOMAISEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTU (VAPAAEHTOINEN) LOMAKE I. TIEDONSAANTIPYYNTÖ joka koskee valtiosta toiseen tapahtuvaa työntekijöiden käyttöön asettamista palvelujen tarjoamisen yhteydessä Palvelujen

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO ILMASTOTOIMIEN PÄÄOSASTO TIEDONANTO

EUROOPAN KOMISSIO ILMASTOTOIMIEN PÄÄOSASTO TIEDONANTO EUROOPAN KOMISSIO ILMASTOTOIMIEN PÄÄOSASTO Bryssel 19. joulukuuta 2018 Rev1 TIEDONANTO YHDISTYNEEN KUNINGASKUNNAN ERO EUROOPAN UNIONISTA JA EU:N PÄÄSTÖKAUPPAJÄRJESTELMÄ Yhdistynyt kuningaskunta ilmoitti

Lisätiedot

Pikaohje seurakäyttäjälle (Huom! Maksuturvasopimus tulee olla ensiksi tehtynä tehtynä, maksuturvasopimuksen ohje tämän tiedoston lopussa)

Pikaohje seurakäyttäjälle (Huom! Maksuturvasopimus tulee olla ensiksi tehtynä tehtynä, maksuturvasopimuksen ohje tämän tiedoston lopussa) Pikaohje seurakäyttäjälle (Huom! Maksuturvasopimus tulee olla ensiksi tehtynä tehtynä, maksuturvasopimuksen ohje tämän tiedoston lopussa) Jäsenyyksien ja kausimaksujen luomiseen. Ennen jäsenyyksien luomista

Lisätiedot

Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin uudistamislomaketta varten

Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin uudistamislomaketta varten SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTO (SMHV) Tavaramerkit ja mallit Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin YLEISIÄ HUOMAUTUKSIA Tämä lomake on Sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (SMHV) laatima ja perustuu

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ 1 (5) SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ 1. Yleistä Me Sataservice-konsernissa kunnioitamme tietosuojaasi. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan työnhakijoihin, työntekijöihin, käyttäjiin; jotka käyttävät

Lisätiedot

Vaasan yliopiston kansainvälisen opiskelijaliikkuvuuden hallintajärjestelmä MoveOn

Vaasan yliopiston kansainvälisen opiskelijaliikkuvuuden hallintajärjestelmä MoveOn 1. Rekisterinpitäjä TIETOSUOJAILMOITUS EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679), Artiklat 13 ja 14 Laadittu: 25.5.2018 Vaasan yliopisto Wolffintie 34 65200 VAASA Y-tunnus 0209599-8 Puhelin: 029 449 8000

Lisätiedot

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry Tietosuojaseloste. c/o Heidi Ihanamäki Petäjässuonkatu 4 B 28 33580 Tampere www.nozomi.fi Y-tunnus 1456802-7 Tietosuojaseloste Sisällysluettelo 1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö... 1 2. Rekisteröidyt...

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.5.2018. Viimeisin muutos 23.5.2018. 1. Rekisterinpitäjä Sareni Oy

Lisätiedot

Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30)

Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Tapahtumienhallintajärjestelmää Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018

Lisätiedot

FI LIITE I LIITE HAKEMUS REKISTERÖIDYKSI VIEJÄKSI Euroopan unionin, Norjan, Sveitsin ja Turkin yleisiä tullietuusjärjestelmiä varten ( 1 )

FI LIITE I LIITE HAKEMUS REKISTERÖIDYKSI VIEJÄKSI Euroopan unionin, Norjan, Sveitsin ja Turkin yleisiä tullietuusjärjestelmiä varten ( 1 ) FI LIITE I LIITE 22 06 HAKEMUS REKISTERÖIDYKSI VIEJÄKSI Euroopan unionin, Norjan, Sveitsin ja Turkin yleisiä tullietuusjärjestelmiä varten ( 1 ) 1. Viejän nimi, täydellinen osoite ja maa, yhteystiedot

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen ("Tietosuoja-asetus") edellyttämiä tietoja rekisteröidylle.

Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen (Tietosuoja-asetus) edellyttämiä tietoja rekisteröidylle. 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YLEISTÄ Tämä tietosuojaseloste antaa EU:n tietosuoja-asetuksen ("Tietosuoja-asetus") edellyttämiä tietoja rekisteröidylle. 2 REKISTERINPITÄJÄ JA REKISTERINPITÄJÄN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

TIETOSUOJAILMOITUS Tutkimustieto-tietoryhmä Rekisteröidylle toimitettavat tiedot

TIETOSUOJAILMOITUS Tutkimustieto-tietoryhmä Rekisteröidylle toimitettavat tiedot TIETOSUOJAILMOITUS Tutkimustieto-tietoryhmä Rekisteröidylle toimitettavat tiedot Tämä dokumentti perustuu EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) 13 ja 14 artikloihin. Ohjeen nimi GDPR Rekisteröidylle toimitettavat

Lisätiedot

YHTEISÖN KASVINJALOSTAJAOIKEUTTA KOSKEVA HAKEMUS YHTEISÖN KASVILAJIKEVIRASTOLLE. Kansallisen viraston käyttöön tarvittaessa. Vain viraston käyttöön

YHTEISÖN KASVINJALOSTAJAOIKEUTTA KOSKEVA HAKEMUS YHTEISÖN KASVILAJIKEVIRASTOLLE. Kansallisen viraston käyttöön tarvittaessa. Vain viraston käyttöön Euroopan unioni Yhteisön kasvilajikevirasto YHTEISÖN KASVINJALOSTAJAOIKEUTTA KOSKEVA HAKEMUS YHTEISÖN KASVILAJIKEVIRASTOLLE Kansallisen viraston kautta: Tiedosto no: Kansallisen viraston käyttöön tarvittaessa

Lisätiedot

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia)

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) EU_KORTTI 1 OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) Haen oleskelukorttia Haen pysyvää oleskelukorttia

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 17.6.2016 L 160/23 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2016/959, annettu 17 päivänä toukokuuta 2016, tiedon ilmaisevien markkinaosapuolten käyttöön tarkoitettuja järjestelmiä ja ilmoitusmalleja sekä kirjattavien

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Rekisteriseloste Omat Sivut

Rekisteriseloste Omat Sivut voimassa alkaen 1.3.2017 1/6 Försäkringsaktiebolaget Alandian verkkopalvelurekisteri Rekisterinpitäjä Försäkringsaktiebolaget Alandia Ålandsvägen 31 22100 MAARIANHAMINA Rekisteriasioita hoitava henkilö

Lisätiedot