Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset"

Transkriptio

1 Dnro 954/302/ Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission rekisteriasetukseen 1. Kuhunkin toimenpidepyyntöön liittyvät vaatimukset löytyvät tämän dokumentin seuraavilta sivuilta alla olevan taulukon osoittamista kohdista. Muut kuin mainitut kohdat eivät koske kyseistä toimenpidepyyntöä. PYYNNÖN TYYPPI TOIMENPIDEPYYNTÖ PYYNTÖÖN LIITTYVÄT VAATIMUKSET Päästöoikeustilin avaus Päästöoikeustilin edustajien muutokset Päästöoikeustilin tietojen päivitys Päästöoikeustilin siirto uudelle omistajalle Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustilin avaaminen Henkilön päästöoikeustilin avaaminen Henkilön päästöoikeustilin avaaminen kansalliseen KP-rekisteriin 2 Kaupankäyntitilin 3 avaaminen Todentajan tilin avaaminen Valtuutetun edustajan 4, muun valtuutetun edustajan 5 tai katselijan 6 lisääminen Valtuutetun edustajan, muun valtuutetun edustajan tai katselijan poistaminen Tilinomistajaan tai edustajiin liittyvien yhteystietojen päivittäminen Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin siirtäminen uudelle toiminnanharjoittajalle kohdat A, B ja C kohdat A, B ja C kohdat A, B, C ja D kohdat A, B, C ja D kohdat A, B, C ja D kohdat A, B, C ja E kohdat A, B ja C kohdat A ja B kohdat A ja B kohdat A, B ja C 1 Euroopan komission asetus (EU) 389/ Tili avataan Kioton pöytäkirjan mukaiseen kansalliseen rekisteriin. Tilillä ei voi säilyttää EU:n päästöoikeuksia, vaan ainoastaan Kioto-yksiköitä (CER, ERU, AAU, RMU). Tiliä tarvitaan esimerkiksi silloin, kun tilin avaamista pyytävä taho osallistuu johonkin CDM-hankkeeseen ja vastaanottaa CER-yksiköitä suoraan CDM-rekisteristä. 3 Kaupankäyntitililtä voi tehdä siirtoja ilman 26 tunnin viivettä, jos kohdetili on lisätty luotettavien tilien luetteloon. Nimettäessä tilille muun valtuutetun edustajan, voi siltä tehdä siirtoja myös tilille, jota ei ole luotettavien tilien luettelossa, mutta tällöin siirroissa on 26 tunnin viive. 4 Valtuutetulla edustajalla on oikeus käynnistää päästöoikeustiliin liittyviä tapahtumia ja prosesseja, kuten esim. tilisiirtoja, tilinomistajan puolesta. 5 Muulla valtuutetulla edustajalla on oikeus hyväksyä valtuutetun edustajan käynnistämät tilisiirrot tilinomistajan puolesta. 6 Katselijalla on vain katseluoikeudet tiliin.

2 2 (9) A. YLEISET VAATIMUKSET TOIMITETTAVIIN ASIAKIRJOIHIN LIITTYEN MITEN TÄYTETÄÄN? Asiakirjojen tulee olla oikeaksi todistettuja ja tietyissä tapauksissa laillistettuja Kaikki jäljennökset asiakirjoista, jotka toimitetaan todisteena, on oltava julkisen notaarin oikeaksi todistamia. Suomessa julkisen notaarin tehtäviä hoitaa maistraatti. Asiakirjan, joka on myönnetty muussa maassa kuin Suomessa, jäljennös on laillistettava. Ks. ohjeet: Asiakirjat tulee toimittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi Asiakirjojen toimitustapa Kunkin toimitetun asiakirjan tulee olla suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen. Muunkielisistä asiakirjoista tulee toimittaa liitteeksi viranomaisen tai virallisen kääntäjän tekemä virallinen käännös suomen, ruotsin tai englannin kielelle. Lisätietoja auktorisoiduista kääntäjistä: Energiamarkkinavirasto voi tarvittaessa vaatia tilinomistajaa toimittamaan asiakirjan suomen tai ruotsin kielellä. Postitse tai henkilökohtaisesti toimittamalla Energiamarkkinavirasto Lintulahdenkuja Helsinki Jos asiakirjat toimitetaan henkilökohtaisesti, tuojaa pyydetään sopimaan etukäteen aika jonkun päästökaupparekisteriasioita hoitavan henkilön kanssa (esim. sähköpostitse rekisteri@emvi.fi). Faksilla ( ) tai sähköpostitse skannattuna (rekisteri@emvi.fi). Näitä toimitustapoja voi käyttää, mutta on hyvä huomioida, että niihin voi liittyä seuraavia ongelmia: - faksilla lähetettäessä tulostusjälki saattaa joskus olla niin huonoa, että asiakirjat joudutaan pyytämään uudestaan, koska niistä ei saa selvää - sähköpostissa tietoturva on heikompi eli mahdollisuus siihen, että jokin ulkopuolinen taho pääsee lähetettyihin asiakirjoihin käsiksi, kasvaa sähköpostia käytettäessä Asiakirjojen ajantasaisuus Kukin toimitettava asiakirja saa olla enintään kolme (3) kuukautta vanha, ellei vaatimuksen kohdalla toisin mainita. Henkilöllisyystodistuksen (henkilökortti tai passi), josta toimitetaan jäljennös, tulee olla voimassa kun jäljennös toimitetaan virastoon. Henkilökortin tai passin jäljennöksen oikeaksi todistaminen ei saa olla yli kolmea (3) kuukautta vanhempi siitä hetkestä, kun toimenpidepyyntö laitetaan vireille. Tällainen virastoon toimitettu oikeaksi todistettu jäljennös hyväksytään uusien toimenpidepyyntöjen yhteydessä kunnes henkilökortin tai passin voimassaolo päättyy.

3 3 (9) B. TOIMENPIDEPYYNTÖÖN LIITTYVÄT VAATIMUKSET Toimenpidepyyntö MITEN TÄYETÄÄN? Toimenpidepyyntö voidaan tehdä: Rekisteristä käsin tai Toimenpidepyyntölomakkeella Tilinomistajan suostumus toimenpiteeseen Jos toimenpidepyyntö on tehty: Rekisteristä käsin - tilinomistajan tulee toimittaa erikseen vielä tilinomistajan allekirjoittama suostumus toimenpiteeseen ( - jos pyyntönä on tilitietojen päivitys (esim. yhteystietojen muutos), ei erillistä tilinomistajan suostumusta tarvitse toimittaa Toimenpidepyyntölomakkeella - tilinomistajan ei tarvitse toimittaa erillistä tilinomistajan suostumusta, koska suostumus ilmaistaan toimenpidepyyntölomakkeessa Tilinomistajan puolesta allekirjoittavien nimenkirjoitusoikeuden todistaminen Energiamarkkinavirasto tarkistaa tiedot Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Toimenpidettä pyytävän tilinomistajan ei lähtökohtaisesti tarvitse toimittaa erillistä asiakirjaa. Jos tietoja ei löydy Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä, Energiamarkkinavirasto lähettää tilinomistajalle erillisen pyynnön toimittaa jäljennökset seuraavista asiakirjoista: Jos tilinomistaja on yritys: - Organisaation kaupparekisteriote tai perustamissäädös Jos tilinomistaja on kunta tai muu julkisoikeudellinen taho: - Voimassa oleva kunnanvaltuuston johtosääntö, hallintosääntö tai kuntayhtymän perussopimus tai muu vastaava asiakirja; ja - Jos yllä mainitussa asiakirjassa ei mainita toiminimen kirjoittamiseen valtuutettuja henkilöitä nimeltä, tulee lisäksi toimittaa asiakirja, josta ilmenee, että allekirjoittajilla on valtuutus toiminimen kirjoittamiseen, esimerkiksi: o o kunnanhallituksen tai muun vastaavan kunnan elimen tarkastettu kokouspöytäkirja yhtymäkokouksen tai kuntayhtymän perussopimuksessa määrätyn muun päätösvaltaa käyttävän toimielimen tarkastettu kokouspöytäkirja

4 4 (9) C. VALTUUTETTUJA EDUSTAJIA, MUITA VALTUUTETTUJA EDUSTAJIA SEKÄ KATSELIJOITA KOSKEVAT VAATIMUKSET Todiste edustajaksi ehdotetun henkilön henkilöllisyydestä ja täysi-ikäisyydestä MITEN TÄYTETÄÄN? Tilinomistajan tulee toimittaa ehdotetun henkilön osalta jäljennös jostakin seuraavista: - Euroopan talousalueen tai taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) jäsenvaltion myöntämä henkilökortti; tai - passi Todiste edustajaksi ehdotetun henkilön vakituisen asuinpaikan osoitteesta Vähintään yhden päästöoikeustilille nimitetyistä valtuutetuista edustajista tulee asua Suomessa. Poikkeuksena on todentajan tilin valtuutetut edustajat, joiden osalta ei vaadita, että yksi heistä asuu vakituisesti Suomessa. Energiamarkkinavirasto tarkistaa ehdotetun henkilön asuinpaikkatiedon Suomen väestötietojärjestelmästä. Tilinomistajan ei lähtökohtaisesti tarvitse toimittaa erillistä asiakirjaa. Jos tietoa ei löydy Suomen väestötietojärjestelmästä, Energiamarkkinavirasto lähettää tilinomistajalle erillisen pyynnön toimittaa jäljennös jostakin seuraavista: - Edellisen kohdan mukaisesti toimitettu henkilökortti, jos se sisältää vakituisen asuinpaikan osoitteen; - Mikä tahansa muu viranomaisten myöntämä henkilötodistus, joka sisältää vakituisen asuinpaikan osoitteen; - Jos vakituinen asuinmaa ei myönnä henkilötodistuksia, jotka sisältävät vakituisen asuinpaikan osoitteen, paikallisviranomaisten antama todistus ehdotetun henkilön vakituisesta asuinpaikasta; tai - Sähkölasku, kaasulasku, vesilasku tai muu vastaava asiakirja, josta ilmenee henkilön vakituinen asuinpaikka. Laskussa tulee näkyä käyttöpaikka. Edustajaksi ehdotetun henkilön rikosrekisteritiedot Energiamarkkinavirasto voi kieltäytyä hyväksymästä valtuutettua edustajaa tai muuta valtuutettua edustajaa, jos mahdollinen valtuutettu edustaja on tutkittavana tai tuomittu edeltävien viiden vuoden aikana päästöoikeuksia tai Kioton yksiköitä koskevasta petoksesta, rahanpesusta, terrorismin rahoittamisesta tai muusta vakavasta rikoksesta, jossa tiliä voidaan käyttää. Valtuutettujen edustajien vähimmäismäärä päästöoikeustilillä Suomessa asuvat henkilöt: Energiamarkkinavirasto pyytää tiedot Suomen Oikeusrekisterikeskuksesta. Tilinomistajan ei tarvitse toimittaa mitään asiakirjoja Energiamarkkinavirastoon. Suomen ulkopuolella asuvat henkilöt: Tilinomistajan tulee toimittaa Suomen ulkopuolella asuvan henkilön rikosrekisteritiedot kyseisen henkilön asuinmaasta. Todentajan tilillä pakollinen vähimmäismäärä on yksi (1) valtuutettu edustaja / tili. Kaikilla muilla tileillä pakollinen vähimmäismäärä on kaksi (2) valtuutettua edustajaa / tili.

5 5 (9) D. HENKILÖN PÄÄSTÖOIKEUSTILIN JA KAUPANKÄYNTITILIN TILINOMIS- TAJAA KOSKEVAT VAATIMUKSET JOS TILIN AVAAJA ON ORGANISAATIO: Todiste siitä, että tilin avaamista pyytävällä organisaatiolla on avoin pankkitili jossakin Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa Ilma-aluksen käyttäjä voi toimittaa todisteen avoimesta pankkitilistä muustakin maasta kuin Euroopan talousalueen jäsenvaltiosta. Tilin avaamista pyytävän organisaation perustamissäädös sekä todisteet organisaation rekisteröinnistä ja johtajista Tili voidaan avata vain Suomessa rekisteröidylle organisaatiolle. MITEN TÄYTETÄÄN? Tilin avaamista pyytävän organisaation tulee toimittaa pankin allekirjoittama lausunto avoimesta pankkitilistä. Lausunnossa tulee olla seuraavat tiedot: pankin nimi, pankkitilin omistajan nimi, päiväys sekä pankin edustajan allekirjoitus. Energiamarkkinavirasto tarkistaa tiedot Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Tilin avaamista pyytävän organisaation ei lähtökohtaisesti tarvitse toimittaa erillisiä asiakirjoja. Jos tietoja ei löydy Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä, Energiamarkkinavirasto lähettää tilin avaamista pyytävälle organisaatiolle erillisen pyynnön toimittaa jäljennös seuraavista asiakirjoista: - Organisaation perustamissäädös; ja - Todiste organisaation rekisteröinnistä, esim. kaupparekisteriote Suomessa. Jos tieto organisaation johtajista ei käy ilmi organisaation perustamissäädöksestä tai kaupparekisteriotteesta, tulee tilinomistajan toimittaa lisäksi muu viranomaisen myöntämä todistus henkilöistä, jotka käytännössä johtavat organisaation päivittäisiä toimintoja. - Kunnan tulee toimittaa asiakirja, jossa määrätään kunnan eri viranomaisista sekä niiden toiminnasta, toimivallan jaosta ja tehtävistä. Tieto johtajista voi ilmetä voimassa olevasta kunnanvaltuuston johtosäännöstä, hallintosäännöstä tai kuntayhtymän perussopimuksesta tai muusta vastaavasta asiakirjasta. Lisäksi, jos tämän kohdan mukaisessa asiakirjassa ei mainita kunnan päivittäisiä toimintoja johtavia henkilöitä nimeltä, tulee toimittaa voimassa oleva päätös, tarkastettu pöytäkirja tai muu asiakirja, josta ilmenee tehtävään määrätty henkilö. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. kunnallisen liikelaitoksen johtajaa.

6 6 (9) Tilin avaamista pyytävän organisaation yllä olevassa kohdassa lueteltujen johtajien rikosrekisteritiedot Energiamarkkinavirasto voi kieltäytyä avaamasta tiliä, jos mahdollisen tilinomistajan joku johtajista on tutkittavana tai tuomittu edeltävän viiden vuoden aikana päästöoikeuksia tai Kioton yksiköitä koskevasta petoksesta, rahanpesusta, terrorismin rahoittamisesta tai muusta vakavasta rikoksesta, jossa tiliä voidaan käyttää. Tiedot tilin avaamista pyytävän organisaation tosiasiallisesta edunsaajasta, mukaan lukien omistajuuden tai päätäntävallan tyyppi, sellaisena kuin se on määritelty direktiivissä 2005/60/EY ja laissa rahanpesun ja ja terrorismin rahoittamisen estämisestä ja selvittämisestä (503/2008). Viranomaisen myöntämä todistus tilin avaamista pyytävän organisaation merkitsemisestä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin Suomessa asuvat henkilöt: Energiamarkkinavirasto pyytää tiedot suoraan Suomen Oikeusrekisterikeskuksesta. Tilin avaamista pyytävän organisaation ei tarvitse toimittaa mitään asiakirjoja Energiamarkkinavirastoon. Suomen ulkopuolella asuvat henkilöt: Tilin avaamista pyytävän organisaation tulee toimittaa Suomen ulkopuolella asuvan henkilön rikosrekisteritiedot kyseisen henkilön asuinmaasta. Osakeyhtiön, jonka arvopaperit eivät ole julkisen kaupankäynnin kohteena, tulee toimittaa osakkeenomistajista laadittu voimassa oleva osakasluettelo. Organisaation, jonka arvopaperit ovat arvopaperimarkkinalaissa (495/1989) tarkoitetun julkisen kaupankäynnin kohteena tai sitä toisessa ETA-valtiossa vastaavan kaupankäynnin kohteena, ei tarvitse toimittaa kyseistä tietoa. Muiden organisaatioiden tulee toimittaa voimassa oleva asiakirja omistajuudesta, jäsenyydestä, yhtiöjärjestyksestä, yhtiösopimuksesta tai muu niihin verrattava sääntö tai sopimus, elleivät tosiasialliset edunsaajat käy ilmi yllä olevien kohtien mukaisista asiakirjoista. Tosiasialliseksi edunsaajaksi katsotaan sellainen luonnollinen henkilö, jonka määräysvallassa oikeushenkilö on. Luonnollisella henkilöllä katsotaan olevan määräysvalta oikeushenkilöön kun hänellä on 1) enemmän kuin 25 prosenttia osakkeiden tai osuuksien tuottamasta äänimäärästä ja tämä äänimäärä perustuu omistukseen, jäsenyyteen, yhtiöjärjestykseen, yhtiösopimukseen tai niihin verrattaviin sääntöihin taikka muuhun sopimukseen; tai 2) oikeus nimittää tai erottaa enemmistö jäsenistä yrityksen tai yhteisön hallituksessa tai siihen verrattavassa toimielimessä taikka toimielimessä, jolla on vastaava oikeus, ja tämä oikeus perustuu samoihin seikkoihin kuin 1 kohdassa tarkoitettu äänimäärä. Suomessa rekisteröidyt organisaatiot: Energiamarkkinavirasto tarkistaa tiedot Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Suomessa rekisteröidyn organisaation ei tarvitse toimittaa erillistä asiakirjaa. Suomen ulkopuolella rekisteröidyt organisaatiot: Suomen ulkopuolella rekisteröidyn organisaation tulee toimittaa vastaavat tiedot rekisteröintivaltiosta.

7 7 (9) Tilin avaamista pyytävän organisaation tilinpäätöstiedot Energiamarkkinavirasto tarkistaa tiedot Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Tilin avaamista pyytävän organisaation ei lähtökohtaisesti tarvitse toimittaa erillisiä asiakirjoja. Jos tietoja ei löydy Suomen yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä, Energiamarkkinavirasto lähettää tilin avaamista pyytävälle organisaatiolle erillisen pyynnön toimittaa jäljennös viimeisimmistä vuosikertomuksesta tai tarkastetusta tilinpäätöksestä, tai ellei organisaatio ole lain mukaan tilintarkastusvelvollinen, jäljennös veroviraston tai talousjohtajan oikeaksi todistamasta tilinpäätöksestä. Todiste tilin avaamista pyytävän organisaation virallisesta osoitteesta Mikäli organisaation virallinen osoite ei käy ilmi yllä olevien kohtien mukaisista asiakirjoista, tulee tilin avaamista pyytävän organisaation toimittaa muu asiakirja, josta tieto ilmenee.

8 8 (9) JOS TILIN AVAAJA ON YKSITYINEN HENKILÖ: Todiste siitä, että tilin avaamista pyytävällä yksityisellä henkilöllä on avoin pankkitili jossakin Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa MITEN TÄYTETÄÄN? Tilin avaamista pyytävän yksityisen henkilön tulee toimittaa pankin allekirjoittama lausunto avoimesta pankkitilistä. Lausunnossa tulee olla seuraavat tiedot: pankin nimi, pankkitilin omistajan nimi, päiväys sekä pankin edustajan allekirjoitus. Ilma-aluksen käyttäjä voi toimittaa todisteen avoimesta pankkitilistä muustakin maasta kuin Euroopan talousalueen jäsenvaltiosta. Todiste tilin avaamista pyytävän yksityisen henkilön henkilöllisyydestä Tilin avaamista pyytävän yksityisen henkilön tulee toimittaa jäljennös jostakin seuraavista: - Euroopan talousalueen tai taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) jäsenvaltion myöntämä henkilökortti; tai - passi Todiste tilin avaamista pyytävän yksityisen henkilön vakituisen asuinpaikan osoitteesta Tili voidaan avata vain Suomessa vakituisesti asuvalle yksityiselle henkilölle. Henkilön kansallisuudella ei ole väliä, ainoastaan vakituinen asuinpaikka ratkaisee. Energiamarkkinavirasto tarkistaa tiedon Suomen väestötietojärjestelmästä. Tilin avaamista pyytävän yksityisen henkilön ei lähtökohtaisesti tarvitse toimittaa erillistä asiakirjaa. Jos tietoa ei löydy Suomen väestötietojärjestelmästä, Energiamarkkinavirasto lähettää tilin avaamista pyytävälle yksityiselle henkilölle erillisen pyynnön toimittaa jäljennös jostakin seuraavista: - Edellisen kohdan mukaisesti toimitettu henkilökortti, jos se sisältää vakituisen asuinpaikan osoitteen; - Mikä tahansa muu viranomaisten myöntämä henkilötodistus, joka sisältää vakituisen asuinpaikan osoitteen; - Jos vakituinen asuinmaa ei myönnä henkilötodistuksia, jotka sisältävät vakituisen asuinpaikan osoitteen, paikallisviranomaisten antama todistus ehdotetun henkilön vakituisesta asuinpaikasta; tai - Sähkölasku, kaasulasku, vesilasku tai muu vastaava asiakirja, josta ilmenee henkilön vakituinen asuinpaikka. Laskussa tulee näkyä käyttöpaikka. Tilin avaamista pyytävän yksityisen henkilön rikosrekisteritiedot Energiamarkkinavirasto voi kieltäytyä avaamasta tiliä, jos mahdollinen tilinomistaja on tutkittavana tai tuomittu edeltävän viiden vuoden aikana päästöoikeuksia tai Kioton yksiköitä koskevasta petoksesta, rahanpesusta, terrorismin rahoittamisesta tai muusta vakavasta rikoksesta, jossa tiliä voidaan käyttää. Suomessa asuvat henkilöt: Energiamarkkinavirasto pyytää tiedot suoraan Suomen Oikeusrekisterikeskuksesta. Suomessa asuvan yksityisen henkilön ei tarvitse toimittaa mitään asiakirjoja Energiamarkkinavirastoon. Suomen ulkopuolella asuvat henkilöt: Suomen ulkopuolella asuvan yksityisen henkilön tulee toimittaa rikosrekisteritiedot asuinmaastaan.

9 9 (9) E. TODENTAJAN TILIN TILINOMISTAJAA KOSKEVA Asiakirjatodiste siitä, että tilin avaamista pyytävä henkilö on akkreditoitu todentajaksi direktiivin 2003/87/EY 15 artiklan mukaisesti MITEN TÄYTETÄÄN? Energiamarkkinavirasto tarkistaa tiedon suoraan todentajan hyväksyneeltä viranomaiselta. Tilin avaamista pyytävän todentajan ei tarvitse toimittaa todistetta itse.

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 23.6.2015 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission rekisteriasetukseen 1. Kuhunkin toimenpidepyyntöön liittyvät vaatimukset

Lisätiedot

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset

Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Dnro 954/302/2010 23.6.2015 päivitetty 20.1.2017 Päästöoikeustilien omistajia ja edustajia koskevat vaatimukset Nämä vaatimukset perustuvat komission asetukseen (EU) N:o 389/2013 (jäljempänä rekisteriasetus).

Lisätiedot

Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö

Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö Unionin rekisteriä koskeva toimenpidepyyntö Pyyntö: Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen 1 (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 5, 7 ja 12) Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustilin avaaminen 1 (täyttäkää

Lisätiedot

Unionin rekisteriä koskeva hakemus

Unionin rekisteriä koskeva hakemus Unionin rekisteriä koskeva hakemus Hakemus: Toiminnanharjoittajan päästöoikeustilin avaaminen (täyttäkää vain kohdat 1, 2, 4, 6 ja 9) Ilma-aluksen käyttäjän päästöoikeustilin avaaminen (täyttäkää vain

Lisätiedot

Lisätietoja pankkitilin avaamisesta ja muista pankkipalveluista saa suoraan pankeilta.

Lisätietoja pankkitilin avaamisesta ja muista pankkipalveluista saa suoraan pankeilta. 1 Pankkitilin avaaminen Tässä liitteessä kerrotaan asiakirjoista ja selvityksistä, joita pankit yleensä edellyttävät yritykseltä pankkitilin avaamiseksi. Käytännöt voivat hieman vaihdella pankeittain.

Lisätiedot

Ajankohtaista unionin rekisterissä

Ajankohtaista unionin rekisterissä Ajankohtaista unionin rekisterissä Uusia käytäntöjä Varsinaiset rekisteriasetuksesta (389/2013) tulevat vaatimukset tilien avaukseen liittyen eivät ole muuttuneet. Kuitenkin Energiavirasto on tehnyt joukon

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. 5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Tietosuojaseloste. 5. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus 1.Rekisterinpitäjä Nimi: Energiavirasto Y-tunnus: 1738354-6 Osoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki Muut yhteystiedot: 029 5050 000 (vaihde), kirjaamo@energia.fi 2. Yhteyshenkilö Nimi: Jonna Makkonen

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 12.3.2019 C(2019) 1841 final ANNEXES 1 to 13 LIITTEET asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU ASETUS Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2003/87/EY täydentämisestä unionin rekisterin

Lisätiedot

ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE

ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE ASIOINTIJÄRJESTELMÄ - REKA KÄYTTÖOHJE Luoma Tiina ENERGIAVIRASTO 2 (31) Sisällys 1 Yleistä... 4 1.1 Yleiset painikkeet... 4 1.2 Sovellukseen kirjautuminen... 5 1.3 Etusivu... 5 2 Hakemukset ja tilityypit...

Lisätiedot

FOURTON OY MERKINTÄLOMAKE

FOURTON OY MERKINTÄLOMAKE MERKINTÄLOMAKE Fourton Rahastoyhtiön rahastoja voitte merkitä kaksi kertaa kuukaudessa. Merkintäpäivät ovat jokaisen kuukauden 15. päivä ja viimeinen pankkipäivä. Jos 15. päivä ei ole pankkipäivä, merkintäpäivä

Lisätiedot

Ulkomaiset yritykset toiminnanharjoittajina

Ulkomaiset yritykset toiminnanharjoittajina Ulkomaiset yritykset toiminnanharjoittajina Santtu Hellstén Säteilyturvallisuuspäivät Jyväskylässä 24. 25.5.2018 Turvallisuusluvan edellytykset nykyisessä säteilylaissa ja -asetuksessa Säteilyturvakeskus

Lisätiedot

LIITE. komission täytäntöönpanopäätökseen

LIITE. komission täytäntöönpanopäätökseen EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.10.2014 C(2014) 7594 final ANNEX 1 LIITE komission täytäntöönpanopäätökseen täytäntöönpanopäätöksen K(2011) 5500 lopullinen muuttamisesta otsikon ja niiden asiakirjojen luettelon

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 3.5.2013 Euroopan unionin virallinen lehti L 122/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 389/2013, annettu 2 päivänä toukokuuta 2013, Euroopan

Lisätiedot

SILVER AND GOLD MERKINTÄLOMAKE

SILVER AND GOLD MERKINTÄLOMAKE MERKINTÄLOMAKE Tervetuloa Zenito Silver and Gold -sijoitusrahaston osuudenomistajaksi Zenito Silver and Gold -sijoitusrahastoa voi merkitä jokaisena pankkipäivänä Suomessa. Voit merkitä Zenito Silver and

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön vahvistama lomake 1 (7) 13 :n (omasta tahdostaan hoidossa olleen määrääminen)

Sosiaali- ja terveysministeriön vahvistama lomake 1 (7) 13 :n (omasta tahdostaan hoidossa olleen määrääminen) Sosiaali- ja terveysministeriön vahvistama lomake 1 (7) HOITOONMÄÄRÄÄMISPÄÄTÖS Lomake M3 (täytetään lomakkeen kielellä) 1. Tutkitun henkilötiedot Sukunimi Etunimet Henkilötunnus 2. Tutkimusaika Tarkkailulähetteen

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 3/2014

Määräykset ja ohjeet 3/2014 Määräykset ja ohjeet 3/2014 Toimiluvat, rekisteröinnit ja ilmoitukset Dnro FIVA 2/01.00/2013 Antopäivä 6.3.2014 Voimaantulopäivä 15.4.2014 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

MERKINTÄSITOUMUS SUOMEN HOIVATILAT OYJ LISTAUTUMISANTI

MERKINTÄSITOUMUS SUOMEN HOIVATILAT OYJ LISTAUTUMISANTI MERKINTÄSITOUMUS SUOMEN HOIVATILAT OYJ LISTAUTUMISANTI Merkintäaika 7. 18.3.2016 Merkitsijä Merkitsijän nimi Katuosoite Kansalaisuus Henkilö-/Y-tunnus Postinumero ja -toimipaikka Puhelinnumero Sähköpostiosoite

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.7.2016 C(2016) 4407 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 14.7.2016, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 600/2014 täydentämisestä kolmansien maiden

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006 ASIA HAKIJA Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo Iskalan pengerrysyhtiö

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu

Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu Pankeilla on velvollisuus tarjota tilinsiirtopalvelua kuluttaja-asiakkaalle, joka siirtää maksuasiointinsa toiseen Suomessa toimivaan pankkiin ja uusi tili on samassa

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 14/2013

Määräykset ja ohjeet 14/2013 Määräykset ja ohjeet 14/2013 Kolmansien maiden kaupankäyntiosapuolet Dnro FIVA 15/01.00/2013 Antopäivä 10.6.2013 Voimaantulopäivä 1.7.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN

OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN Yleiset säännökset Puolan tasavallassa Euroopan unionin kansalaisen oleskelua koskeva asia on hoidettava välittömästi, kun taas sellaisen

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 14/2013

Määräykset ja ohjeet 14/2013 Määräykset ja ohjeet 14/2013 Kolmansien maiden kaupankäyntiosapuolet Dnro FIVA 15/01.00/2013 Antopäivä 10.6.2013 Voimaantulopäivä 1.7.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 09 183 51 faksi 09 183 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 2 TARJOUSKILPAILUN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Liikenneluvan automäärä 3. Yhteenliittymä 4. Alihankinta 5. Tiedot liikennöitsijästä

Lisätiedot

KORVAUSHAKEMUS KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse

KORVAUSHAKEMUS KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse KUOLEMANTAPAUKSESSA/ LOMAKE 1 Edunsaajat hakevat korvauksen itse 1 (3) Sopimusta koskevat tiedot Vakuutuksenottaja Sopimusnumero - Vakuutuksenottajan henkilö- tai Y-tunnus Vakuutettu (edunjättäjä) Vakuutetun

Lisätiedot

nykyiset etunimet kaikki etunimet hakijan esittämässä muodossa *) nykyinen sukunimi hakijan esittämä uusi sukunimi

nykyiset etunimet kaikki etunimet hakijan esittämässä muodossa *) nykyinen sukunimi hakijan esittämä uusi sukunimi Saapunut () NIMENMUUTOSHAKEMUS Diaarinumero HAKEMUS KOSKEE sukunimen muuttamista etunimen muuttamista sukunimen ja etunimen muuttamista HENKILÖ, JONKA NIMEN MUUTTA- MISTA HAETAAN (hakija) JA HAETTAVA UUSI

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 26.4.2019 L 112/11 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2019/661, annettu 25 päivänä huhtikuuta 2019, fluorihiilivetyjen markkinoille saattamista koskevien kiintiöiden sähköisen rekisterin moitteettoman

Lisätiedot

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2011 ASIA HAKIJA Tieksin pengerrysyhtiö nimisen järjestely-yhtiön sääntöjen vahvistaminen Ilmajoen kunnassa

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu 25.4.2019, fluorihiilivetyjen markkinoille saattamista koskevien kiintiöiden sähköisen rekisterin moitteettoman

Lisätiedot

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe 23.4.2016 välittäjäkoelautakunta. Kysymys 1

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe 23.4.2016 välittäjäkoelautakunta. Kysymys 1 Kysymys 1 a) Välityslain mukaan välityspalkkion maksaa toimeksiantaja. On kuitenkin mahdollista, että vuokravälitystä koskevat toimeksiantosopimukset kohtaavat, jolloin välityspalkkio jaetaan osapuolten

Lisätiedot

Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia

Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTO (SMHV) Tavaramerkit ja mallit Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia Yleisiä huomioita Tämä muuntamislomake on sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (SMHV; Office

Lisätiedot

Laki. terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta

Laki. terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 6 :n 3 momentti, sellaisena kuin

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0209 (CNS) 13885/16 SC 181 ECON 984 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON DIREKTIIVI direktiivin 2011/16/EU

Lisätiedot

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE

VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1/5 MÄNTTÄ - VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS Seppälän puistotie 15 35800 Mänttä TARJOUSPYYNTÖ VIRKAMIEHENKADUN SANEERAUS VÄLILTÄ KOSKELANKATU - VIRTASALMENTIE 1 Tarjouspyynnön kohde Mänttä -

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.5.2016 COM(2016) 302 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Euroopan unionin ja Filippiinien tasavallan hallituksen välisen tiettyjä lentoliikenteen

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet X/2013

Määräykset ja ohjeet X/2013 Määräykset ja ohjeet X/2013 Kolmansien maiden kaupankäyntiosapuolet Dnro x/01.00/2013 Antopäivä x.x.2013 Voimaantulopäivä x.x.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 010 831 51 faksi 010 831 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

Suomi.fi-Asiointivaltuudet

Suomi.fi-Asiointivaltuudet Suomi.fi-Asiointivaltuudet Toukokuu 2016 Stefan Sundell Projektipäällikkö Yrityksen puolesta asiointi KaPA ohjelman Rooli ja valtuutushankkeen Suomi.fi Asiointivaltuudet-palvelu Tunnistaminen Suomi.fi-palvelukokonaisuus

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 14.10.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 270/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION ASETUS (EU) N:o 920/2010, annettu 7 päivänä lokakuuta 2010, Euroopan

Lisätiedot

Koha-Suomi Oy Yhtiöjärjestys

Koha-Suomi Oy Yhtiöjärjestys 1 Koha-Suomi Oy Yhtiöjärjestys 2 1. Yhtiön toiminimi Yhtiön toiminimi on Koha-Suomi Oy, ruotsiksi Koha-Finland Ab ja englanniksi Koha-Finland Ltd. 2. Yhtiön kotipaikka Yhtiön kotipaikka on Mikkeli. 3.

Lisätiedot

KORVAUSHAKEMUS KUOLEMANTAPAUKSESSA

KORVAUSHAKEMUS KUOLEMANTAPAUKSESSA VAKUUTUKSEN TIEDOT Vakuutusnumero Vakuutuksenottaja Vakuutettu (edunjättäjä) Kuolinpäivä Kuolinsyy YHTEYS- HENKILÖN TIEDOT Yhteyshenkilön nimi Yhteyshenkilön puhelinnumero Yhteyshenkilön lähiosoite Postinumero

Lisätiedot

SIEVI CAPITAL OYJ - YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 2011

SIEVI CAPITAL OYJ - YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 2011 SIEVI CAPITAL OYJ Y:0190457-0 P Ö Y T Ä K I R J A No. 2/2011 Sievissä 22. päivänä marraskuuta 2011 SIEVI CAPITAL OYJ - YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 2011 Aika: 22.11.2011 alkaen klo. 10:00 Paikka: Yhtiön pääkonttori,

Lisätiedot

YHTEISÖN KASVINJALOSTAJAOIKEUTTA KOSKEVA HAKEMUS YHTEISÖN KASVILAJIKEVIRASTOLLE. Kansallisen viraston käyttöön tarvittaessa. Vain viraston käyttöön

YHTEISÖN KASVINJALOSTAJAOIKEUTTA KOSKEVA HAKEMUS YHTEISÖN KASVILAJIKEVIRASTOLLE. Kansallisen viraston käyttöön tarvittaessa. Vain viraston käyttöön Euroopan unioni Yhteisön kasvilajikevirasto YHTEISÖN KASVINJALOSTAJAOIKEUTTA KOSKEVA HAKEMUS YHTEISÖN KASVILAJIKEVIRASTOLLE Kansallisen viraston kautta: Tiedosto no: Kansallisen viraston käyttöön tarvittaessa

Lisätiedot

Näytesivut. 4.1 Yhtiökokous. Kokoustapa. Päätöksentekoa yhtiökokouksessa koskevat säännökset vastaavat pääosin vanhan lain säännöksiä.

Näytesivut. 4.1 Yhtiökokous. Kokoustapa. Päätöksentekoa yhtiökokouksessa koskevat säännökset vastaavat pääosin vanhan lain säännöksiä. 4 4.1 Yhtiökokous HALLINTO Päätöksentekoa yhtiökokouksessa koskevat säännökset vastaavat pääosin vanhan lain säännöksiä. Kokoustapa Osakkaat käyttävät päätösvaltaansa yhtiökokouksessa, jossa päätökset

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. elokuuta 2011 (12.08) (OR. en) 13462/11 ENV 642 ENER 276 IND 93 MI 387 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. elokuuta 2011 (12.08) (OR. en) 13462/11 ENV 642 ENER 276 IND 93 MI 387 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 11. elokuuta 2011 (12.08) (OR. en) 13462/11 ENV 642 ENER 276 IND 93 MI 387 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 27. heinäkuuta 2011 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

Päätös. Sulautumisjärjestelyn kuvaus

Päätös. Sulautumisjärjestelyn kuvaus Hakija Veikko M. Vuorinen Oy Joeston Ltd Lasse Jokinen Hakemuksen päivämäärä 27.5.2009 Hakemuksen kohde Hakemus arvopaperimarkkinalain 6 luvun 15 :n mukaisen poikkeusluvan saamiseksi Hakemuksen sisältö

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET L 146/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2016/879, annettu 2 päivänä kesäkuuta 2016, yksityiskohtaisten järjestelyjen vahvistamisesta

Lisätiedot

RAHANKERÄYSLUPAHAKEMUS

RAHANKERÄYSLUPAHAKEMUS Viranomainen täyttää RAHANKERÄYSLUPAHAKEMUS 1. Asia Uusi rahankeräyslupa Rahankeräysluvan muutos, mikä Muutettavan luvan numero ja päätöspäivämäärä: Toimeenpanoaika (alku- ja loppupäivämäärä) Toimeenpanoalue

Lisätiedot

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT

Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä I. TARJOAJAN TIEDOT 1(8) Palautetaan täytettynä liitteineen tarjouksen yhteydessä OHJE Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen täyttyykö kyseinen vaatimus. Joissakin kohdissa edellytetään myös asiakirja-aineiston tai selvitysten

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU DIREKTIIVI / /EU, annettu 18.10.2013,

KOMISSION DELEGOITU DIREKTIIVI / /EU, annettu 18.10.2013, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.10.2013 C(2013) 6835 final KOMISSION DELEGOITU DIREKTIIVI / /EU, annettu 18.10.2013, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2011/65/EU liitteen IV muuttamisesta sen

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 14. syyskuuta 2011 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

Yhteismetsän hallinto

Yhteismetsän hallinto LAAJENEVAT JA KEHITTYVÄT YHTEISMETSÄT Koulutusprojekti 2012-2014 PEREHDYTYSAINEISTO 1/2013 Yhteismetsän hallinto Perehdytysaineisto yhteismetsien avainhenkilöille 14.2.2014 Kemijärven, Kuusamon, Posion

Lisätiedot

Poissulkemis- ja valintaperusteita koskeva kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus

Poissulkemis- ja valintaperusteita koskeva kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus Poissulkemis- ja valintaperusteita koskeva kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus Allekirjoittanut [tämän lomakkeen allekirjoittajan nimi], joka (vain luonnolliset henkilöt) omalta osaltaan (vain

Lisätiedot

ETSK:n kansalaisyhteiskuntapalkinto Poissulkemis- ja kelpoisuusperusteita koskeva kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus

ETSK:n kansalaisyhteiskuntapalkinto Poissulkemis- ja kelpoisuusperusteita koskeva kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus Versio: maaliskuu 2016 Euroopan talous- ja sosiaalikomitea ETSK:n kansalaisyhteiskuntapalkinto Poissulkemis- ja kelpoisuusperusteita koskeva kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus Allekirjoittanut

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan rautatiejärjestelmän turvallisuudesta

Lisätiedot

Komission ilmoitus. annettu 16.12.2014, Komission ohjeet asetuksen (EU) N:o 833/2014 tiettyjen säännösten soveltamisesta

Komission ilmoitus. annettu 16.12.2014, Komission ohjeet asetuksen (EU) N:o 833/2014 tiettyjen säännösten soveltamisesta EUROOPAN KOMISSIO Strasbourg 16.12.2014 C(2014) 9950 final Komission ilmoitus annettu 16.12.2014, Komission ohjeet asetuksen (EU) N:o 833/2014 tiettyjen säännösten soveltamisesta FI FI Komission ohjeet

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI 13.2.2012 TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 2(6) Satamapaviljongin vuokraus sekä vierassatamapalveluiden järjestäminen Lutakossa 2012-2014 Tarjouspyynnön kohde vuokraa Lutakon satamassa olevan

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri YHTIÖJÄRJESTYS: Suurpellon jätehuolto Oy 30.11.2015 13:50:00 1(5) PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS Kaupparekisteri Yhtiöjärjestys päivältä 30.11.2015 Toiminimi: Suurpellon jätehuolto Oy Yritys- ja yhteisötunnus:

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSI-ILMOITUS 11.9.2001 1(1)

OLVI OYJ PÖRSSI-ILMOITUS 11.9.2001 1(1) OLVI OYJ PÖRSSI-ILMOITUS 11.9.2001 1(1) OLVI OYJ:N YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTOS KAUPPAREKISTERIIN Olvi Oyj:n yhtiöjärjestyksen muutos on merkitty 4.9.2001 kaupparekisteriin. Olvi Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Lisätiedot

Vientilupamenettelyt

Vientilupamenettelyt Neuvoston asetus (EU) N:o 833/2014 (3) On aiheellista rajoittaa tiettyjen kaksikäyttötuotteiden ja -teknologian vientiä neuvoston asetuksen (EY) N:o 428/2009 mukaisesti ja rajoittaa tiettyjen niihin liittyvien

Lisätiedot

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010)

Oikeudellisten asioiden valiokunta ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Oikeudellisten asioiden valiokunta 11.11.2010 ILMOITUS JÄSENILLE (26/2010) Asia: Ruotsin Riksdagenin lausunto perusteluineen muutetusta ehdotuksesta Euroopan parlamentin

Lisätiedot

HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI

HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI HÄMEENLINNAN KAUPUNKI LASTEN JA NUORTEN PALVELUT Palveluseteli/Varhaiskasvatus HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI Vastaanottaja: Saapumispäivämäärä: Uusi hakemus Muutoshakemus

Lisätiedot

YLEISTÄ... 2 I MÄÄRÄYKSET ASIAMIEHILLE (KUMOTTU)...

YLEISTÄ... 2 I MÄÄRÄYKSET ASIAMIEHILLE (KUMOTTU)... Sisällysluettelo YLEISTÄ... 2 I MÄÄRÄYKSET ASIAMIEHILLE (KUMOTTU)... 2 1 Asiamiesten rekisteröinti (kumottu)... 2 2 Sijoittautumisvapauden ja palvelujen tarjoamisen vapauden käyttämisestä ilmoittaminen

Lisätiedot

ULKOPUOLINEN ASIANTUNTIJA VIRANOMAISTEHTÄVISSÄ ELINTARVIKELAIN MUKAINEN NÄYTTEENOTTO

ULKOPUOLINEN ASIANTUNTIJA VIRANOMAISTEHTÄVISSÄ ELINTARVIKELAIN MUKAINEN NÄYTTEENOTTO ULKOPUOLINEN ASIANTUNTIJA VIRANOMAISTEHTÄVISSÄ ELINTARVIKELAIN MUKAINEN NÄYTTEENOTTO Lakimies Kristiina Lappalainen Elintarviketurvallisuusvirasto Kuka voi toimia näytteenottajana? Euroopan parlamentin

Lisätiedot

"SUIKKILAN KARTANON ASEMAKAAVA-ALUEEN KUNNALLIS- TEKNIIKAN RAKENTAMINEN"

SUIKKILAN KARTANON ASEMAKAAVA-ALUEEN KUNNALLIS- TEKNIIKAN RAKENTAMINEN 1/6 INFRAPALVELUT TARJOUSPYYNTÖ 8.1.2015 "SUIKKILAN KARTANON ASEMAKAAVA-ALUEEN KUNNALLIS- TEKNIIKAN RAKENTAMINEN" 1. Tarjouspyynnön kohde Turun kaupunki / Kiinteistöliikelaitos / Infrapalvelut pyytää kokonaisurakkatarjousta

Lisätiedot

Helsinki, 12. marraskuuta 2010 MB/D/29/2010 lopullinen PÄÄTÖS MAKSULLISTEN PALVELUJEN LUOKITTELUSTA. (Hallintoneuvoston päätös)

Helsinki, 12. marraskuuta 2010 MB/D/29/2010 lopullinen PÄÄTÖS MAKSULLISTEN PALVELUJEN LUOKITTELUSTA. (Hallintoneuvoston päätös) Helsinki, 12. marraskuuta 2010 MB/D/29/2010 lopullinen PÄÄTÖS MAKSULLISTEN PALVELUJEN LUOKITTELUSTA (Hallintoneuvoston päätös) PÄÄTÖS MAKSULLISTEN PALVELUJEN LUOKITTELUSTA EUROOPAN KEMIKAALIVIRASTON HALLINTONEUVOSTO,

Lisätiedot

FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS

FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS 1 (8) Vastaanottaja Honkarakenne Oyj FINANSSIVALVONNASTA ANNETUN LAIN 40 :SSÄ TARKOITETTU JULKINEN HUOMAUTUS 1 Päätös 2 Kuuleminen 3 Honkarakenne Oyj:n menettely asiassa Finanssivalvonta antaa Finanssivalvonnasta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus Luonnos 22.4.2016 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus ihmisen elimien, kudoksien ja solujen lääketieteellisestä käytöstä annetun sosiaalija terveysministeriön asetuksen muuttamisesta Sosiaali- ja terveysministeriön

Lisätiedot

Ammattipätevyyden tunnustaminen Pirjo Pennanen Ryhmäpäällikkö, lääkintöneuvos Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira

Ammattipätevyyden tunnustaminen Pirjo Pennanen Ryhmäpäällikkö, lääkintöneuvos Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira Ammattipätevyyden tunnustaminen Pirjo Pennanen Ryhmäpäällikkö, lääkintöneuvos Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira 10.5.2011 Pirjo Pennanen 1 Lainsäädäntö - Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä

Lisätiedot

Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa

Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa Kansainväliset hyvitykset päästökaupassa Päästökauppadirektiivi (2003/87/EY) mahdollistaa kansainvälisten hyvitysten käytön: CERit puhtaan kehityksen mekanismin hankkeista ERUt yhteistoteutushankkeista

Lisätiedot

Säätiö. Nimi Syntymäaika (pp.kk.vvvv) Kotikunta Kansalaisuus (jos ei Suomi) puheenjohtaja

Säätiö. Nimi Syntymäaika (pp.kk.vvvv) Kotikunta Kansalaisuus (jos ei Suomi) puheenjohtaja SÄÄTIÖN NIMI PERUSTAMISKIRJAN PÄIVÄMÄÄRÄ HALLITUKSEN JA TOIMITUSJOHTAJAN ILMOITUS JA VAKUUTUS Me allekirjoittaneet säätiön hallituksen kaikki jäsenet ja toimitusjohtaja ilmoitamme, että perustamiskirjassa

Lisätiedot

+ + Onko lapsella tai onko lapsella ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH4_040116PP +

+ + Onko lapsella tai onko lapsella ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH4_040116PP + OLE_PH4 1 *1319901* OLESKELULUPAHAKEMUS LAPSELLE Tällä lomakkeella haetaan alle 18-vuotiaalle lapselle ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Oleskeluluvan hakemisen tarkoituksena on,

Lisätiedot

Lähiomaisen tai muun läheisen tai laillisen edustajan määritteleminen

Lähiomaisen tai muun läheisen tai laillisen edustajan määritteleminen Lähiomaisen tai muun läheisen tai laillisen edustajan määritteleminen 16.10.2007 Tutkimusasiamies Jari-Pekka Tuominen VSSHP/TUKIJA Lääketieteellisen tutkimuksen osalta taustalla lääketutkimusdirektiivi

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelytarkoitus Rekisterin tietosisältö

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelytarkoitus Rekisterin tietosisältö TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Valtiokonttori Sörnäisten rantatie 13 000054 VALTIOKONTTORI Rekisterin nimi Valtiolle.fi - Valtion rekrytointijärjestelmä Henkilötietojen

Lisätiedot

Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin uudistamislomaketta varten

Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin uudistamislomaketta varten SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTO (SMHV) Tavaramerkit ja mallit Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin YLEISIÄ HUOMAUTUKSIA Tämä lomake on Sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (SMHV) laatima ja perustuu

Lisätiedot

Kepsu-, Haukka- ym. järvien järjestely-yhteisön sääntöjen vahvistaminen ja yhteisön merkitseminen vesiyhteisörekisteriin, Kouvola

Kepsu-, Haukka- ym. järvien järjestely-yhteisön sääntöjen vahvistaminen ja yhteisön merkitseminen vesiyhteisörekisteriin, Kouvola Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 176/2012/2 Dnro ESAVI/96/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 27.8.2012 ASIA HAKIJA Kepsu-, Haukka- ym. järvien järjestely-yhteisön sääntöjen vahvistaminen ja yhteisön merkitseminen

Lisätiedot

direktiivin kumoaminen)

direktiivin kumoaminen) Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle ehdotuksesta neuvoston direktiiviksi neuvoston direktiivin 2003/48/EY kumoamisesta (säästöjen tuottamien korkotulojen verotuksesta annetun direktiivin kumoaminen)

Lisätiedot

LAUSUNTO 15.1.2016 OM 198/43/2015

LAUSUNTO 15.1.2016 OM 198/43/2015 OIKEUSMINISTERIÖ LAUSUNTO 15.1.2016 OM 198/43/2015 Työ-ja elinkeinoministeriö TEM/1924/00.04.01/2014 LÄHETETTYJEN TYÖNTEKIJÖIDEN DIREKTIIVIN TÄYTÄNTÖÖNPANOA KOSKEVAN DIREKTIIVIN JA TYÖNTEKIJÖIDEN VAPAATA

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. lokakuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. lokakuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. lokakuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0243 (NLE) 12968/17 SC 217 ECON 798 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS luvan

Lisätiedot

Hollolan kunta Tehtävä YHTEISET TALOUSASIAT. Päättää oman toimialansa painotuotteiden ja asiakirjojen hinnat. Toimialan johtaja

Hollolan kunta Tehtävä YHTEISET TALOUSASIAT. Päättää oman toimialansa painotuotteiden ja asiakirjojen hinnat. Toimialan johtaja 1 Päättää oman toimialansa painotuotteiden ja asiakirjojen hinnat Päättää hankintarajoista Kh konsernipalvelut, kukin toimielin omalta toimialaltaan Päättää oman toimialansa/ tulosalueensa hankinnoista

Lisätiedot

Tuohisaaren kyläyhdistys 1 (5) Rapakiventie 26 58620 Lohilahti

Tuohisaaren kyläyhdistys 1 (5) Rapakiventie 26 58620 Lohilahti KYLÄYHDISTYKSEN 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Tuohisaaren kyläyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki. Yhdistyksen toimialueena on Tuohisaari ja sitä ympäröivät

Lisätiedot

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi:

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi: LIITE 1 1 (6) Ehdokkaan nimi: PAKOLLISET POISSULKEMISPERUSTEET JA EHDOKKAITA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Täytettävä lomake, palautetaan osallistumishakemuksen liitteenä Ohjeet ehdokkaalle: Tämä on

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. tammikuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. tammikuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. tammikuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0823 (CNS) 15778/16 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: ENFOPOL 499 JAIEX 127 JAI 1113 NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS

Lisätiedot

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT Tarjoaja: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö: Lähiosoite:

Lisätiedot

***II LUONNOS SUOSITUKSEKSI TOISEEN KÄSITTELYYN

***II LUONNOS SUOSITUKSEKSI TOISEEN KÄSITTELYYN EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Talous- ja raha-asioiden valiokunta Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 23.4.2015 2013/0025(COD) ***II LUONNOS SUOSITUKSEKSI TOISEEN KÄSITTELYYN neuvoston

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. KAAKKOIS-SUOMEN VEROVIRKAILIJAT R.Y:N SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 23.11.2011 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. Tarkoitus 2.

Lisätiedot

Ohje luottolaitosten merkittävien sijoitusten ilmoittamisesta Rahoitustarkastukselle

Ohje luottolaitosten merkittävien sijoitusten ilmoittamisesta Rahoitustarkastukselle lukien toistaiseksi 1 (5) Luottolaitoksille Ohje luottolaitosten merkittävien sijoitusten ilmoittamisesta Rahoitustarkastukselle Rahoitustarkastus antaa rahoitustarkastuslain (SK:503/1993) 4 :n 2 -kohdan

Lisätiedot

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliike

Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliike Perustamisilmoitus Liite lomakkeeseen Y1 Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliike 3 TOIMINIMI ELINKEINONHARJOITTAJA Toiminimi Oikeudellinen muoto elinkeinonharjoittajan kotimaan kielellä Valtio, jonka

Lisätiedot

TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS

TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS PÄÄTÖS MAKSULLISTEN PALVELUJEN LUOKITTELUSTA (Euroopan kemikaaliviraston hallintoneuvoston päätös) TÄRKEÄ OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS Suomenkielinen versio on epävirallinen konsolidoitu versio Euroopan kemikaaliviraston

Lisätiedot

Hallituksen esitys Kevasta annetun lain muuttamiseksi

Hallituksen esitys Kevasta annetun lain muuttamiseksi LUONNOS 1 (8) Hallituksen esitys Kevasta annetun lain muuttamiseksi Esityksen pääasiallinen sisältö Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Kevasta annettua lakia siten, että itsehallintoalueet olisivat Kevan

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. huhtikuuta 2013 (OR. en) 8033/13 Toimielinten välinen asia: 2013/0055 (NLE) ENV 254 OC 177

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. huhtikuuta 2013 (OR. en) 8033/13 Toimielinten välinen asia: 2013/0055 (NLE) ENV 254 OC 177 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 15. huhtikuuta 2013 (OR. en) 8033/13 Toimielinten välinen asia: 2013/0055 (NLE) ENV 254 OC 177 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS vaarallisten jätteiden

Lisätiedot

Hämeen Puhelin Oy:n osakekirjojen. vaihto. HPO-yhtymä Oyj:n arvo-osuuksiksi

Hämeen Puhelin Oy:n osakekirjojen. vaihto. HPO-yhtymä Oyj:n arvo-osuuksiksi 14.4.2003 Hämeen Puhelin Oy:n osakekirjojen vaihto HPO-yhtymä Oyj:n arvo-osuuksiksi Pääjärjestäjä: Nordea Pankki Suomi Oyj Vaihtopaikkoina ovat alla olevien pankkien konttorit: Nordea Pankki Suomi Oyj,

Lisätiedot

Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä.

Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä. 1 Äänestys- ja vaalijärjestys 1 Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin valtuuskunnan vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, seuran sääntöjä sekä tätä äänestys- ja vaalijärjestystä. 2 Hallitus määrää joka kolmas

Lisätiedot

SOVELLETTAVAT RISKIKERTOIMET

SOVELLETTAVAT RISKIKERTOIMET N:o 1373 4573 Liite SOVELLETTAVAT RISKIKERTOIMET I Sovellettaessa lain 58 :ssä tarkoitettua vakiomenetelmää varat ja taseen ulkopuoliset sitoumukset painotetaan seuraavasti: Saamiset valtioilta ja keskuspankeilta

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. syyskuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. syyskuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. syyskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0209 (CNS) 12041/16 LIMITE PUBLIC FISC 133 ECOFIN 782 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Puheenjohtajavaltio

Lisätiedot

Tarjouspyyntö n:o MARKT/2003/[viitenro]/B: Arviointi ja vaikutusten arviointi sisämarkkinoiden alalla HAKEMUSKAAVAKE

Tarjouspyyntö n:o MARKT/2003/[viitenro]/B: Arviointi ja vaikutusten arviointi sisämarkkinoiden alalla HAKEMUSKAAVAKE HAKEMUSKAAVAKE Arvoisa vastaanottaja Oheisena on tarjous, jonka [tarjoajan nimi] on lähettänyt vastauksena kiinnostuksenilmaisupyyntöön MARKT/2003/10/B arvioinnin ja vaikutusten arvioinnin alalla. Tarjouksen

Lisätiedot

Kymenlaakson Osuuspankki yrityksesi kumppanina. Rubicon Master Class Days 4.-5.6.2013

Kymenlaakson Osuuspankki yrityksesi kumppanina. Rubicon Master Class Days 4.-5.6.2013 1 Kymenlaakson Osuuspankki yrityksesi kumppanina Rubicon Master Class Days 4.-5.6.2013 2 OP-Pohjola-ryhmän palvelut yrityksille ja yhteisöille Kassanhallinta Rahoituspalvelut Koti- ja ulkomaan maksuliikenne

Lisätiedot

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi TARJOUSPYYNTÖ Koulutus 1. Hankintayksikön perustiedot Yhteystiedot: Mestar Varikkokatu 2 70620 Kuopio www.mestar.fi Osoite, josta saa lisätietoja: Katso edellä hankintayksikön yhteystiedot Osoite, johon

Lisätiedot