Merkittäviä parannuksia voimansiirtoon ja Fordin Auto- Start-Stop Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Merkittäviä parannuksia voimansiirtoon ja Fordin Auto- Start-Stop Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn"

Transkriptio

1 TIEDOTE Merkittäviä parannuksia voimansiirtoon ja Fordin Auto- Start-Stop Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn Merkittäviä parannuksia voimansiirtoon Fordin suurten autojen mallistoon Uusi 115-hevosvoimainen Duratorq TDCi -moottori Fordin CD-luokan autoihin; Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn Fordin Auto-Start-Stop-teknologia saatavana sekä 1.6-litraiseen Duratorq TDCi - dieselmoottoriin ja 1.6-litraiseen EcoBoost-bensiinimoottoriin Uusi Ford Mondeo ECOnetic 1.6-litraisella Duratorq TDCi -moottorilla ja vakiovarusteena olevalla Ford Auto-Start-Stop-järjestelmällä tuottaa CO 2 -päästöjä vain 114 Lisäksi suurten henkilöautojen mallistoon on saatavana tehokas 200- hevosvoimainen 2.2 litran Duratorq TDCi, johon saa myös valinnaisena 6-vaihteisen automaattivaihteiston Fordin suurten henkilöautojen malliston, johon kuuluvat Mondeo, S-MAX ja Galaxy, moottorivalikoima kokee merkittäviä parannuksia. Moottorimalliston uutuus on 1.6-litrainen Ford Duratorq TDCi -dieselmoottori, joka tuottaa tehoja 115 hevosvoimaa (85 kw). Samaisen moottorin kanssa on nyt myös mahdollista saada Ford Auto-Start-Stop -järjestelmä. Järjestelmän saa myös äskettäin esitellyn moottoriuutuuden,160-hevosvoimaisen (118 kw) 1.6-litraisen Ford EcoBoost - bensiinimoottorin kanssa. 1.6-litraisen Duratorq TDCin ja Ford Auto-Start-Stop -järjestelmän yhdistämisen ansiosta uuden Ford Mondeo ECOneticin hiilidioksidipäästöt ovat vain 114. "Uuden pienikokoisen dieselmoottorin ja Ford Auto-Start-Stop -järjestelmän yhdistäminen on tärkeä askel kohti entisestään vihreämpää autoilua, sanoi Rolf Deges, Chief Program Engineer, Ford of Europe, CD-Car range. "Kaikkialla Euroopassa on tarve taloudellisille, pienempi kokoisille moottoreille ja uusille teknologioille. Olemme enemmän kuin iloisia voidessamme tarjota niitä asiakkaillemme. Moottorimallistoa täydentää lisäksi 2.2-litrainen Ford Duratorq TDCi (200 hv/147 kw) - dieselmoottori, jonka pariksi saa pehmeästi vaihtavan 6-vaihteisen automaattivaihteiston. 1.6-litrainen Ford Duratorq TDCi Uusi 1.6 litran Ford Duratorq TDCi -dieselmoottori Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn korvaa aiemmin mallistossa olleen 2.0-litraisen 115-hevosvoimaisen moottoriversion. 1.6-litraisen moottorin tuottama vääntömomentti on 270 Nm kierrosalueella kierrosta minuutissa. "Tämän tason vääntömomentin saavuttaminen on nyt mahdollista pienempikokoisella moottorilla myös suuren kokoluokan autoissa, kuten Galaxyssa, alhaisella polttoaineen kulutuksella, sanoi Deges. "Tämä pienempien autojemme perusmoottori on toiminut hyvin.

2 Olemme säätäneet kalibrointia sopimaan paremmin suuremmille ja painavammille autoille. 1.6-litrainen Duratorq TDCi on täydellinen valinta hintatietoisille suurten autojen asiakkaille." Ford Duratorq 1.6 litran TDCi -dieselmoottorissa on vakiona huoltovapaa hiukkassuodatin (DPF). Mondeon kaikilla korimalleilla ja vakiona olevalla 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla polttoaineen ajossa on vain 4,9 litraa sadalla kilometrillä ja CO 2 - päästöt 129. S-MAXilla ja Galaxylla vastaavat luvut ovat 5,4 litraa ja 144. Näiden arvojen saavuttamista auttoivat Ford ECOnetic-teknologioiden käyttö. Tällaisia ovat muun muassa älykäs uudelleenlataus, Ford Eco Mode -toiminto ja aktiivinen säleikönsulkija. Nämä kaikki ovat vakiovarusteita 1.6-litraisella Duratorq TDCi- moottorilla varustetuissa autoissa. Uuden 1.6-litraisen Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorin suorituskykyarvot (115 hv) Ford Mondeo 4, ,9 Ford Mondeo 4, ,1 Ford S-MAX 5, ,0 Ford Galaxy 5, ,4 Ford Auto-Start-Stop Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn Ford Auto-Start-Stop -järjestelmän yhdistäminen niin 1.6-litraisen Ford Duratorq TDCi- ja Ford EcoBoost -moottorin kanssa on tärkeä askel kohti vihreämpää autoilua. Yhdistelmä on nyt saatavilla sekä Mondeoon, S-MAXiin että Galaxyyn. Fordin Auto-Start-Stop-järjestelmällä voidaan alentaa polttoaineen ta ja hiilidioksidipäästöjä jopa 5 prosentilla ajossa. Kaupunkiajossa, jossa on usein pysähdyksiä, säästöt voivat olla jopa 10 prosenttia. Ford Auto-Start-Stop -järjestelmällä varustetussa autossa on päivitetty ja erittäin kestävä starttimoottori, mikä tukee lukuisia moottorin käynnistyksiä ja siinä on myös vahvempi hammaskehä ja solenoidi, joka puolestaan vähentää käynnistysääntä. Korkeatehoinen uudella päällystetyllä kennotekniikalla vahvistettu akku (IF), joka kestää paremmin purku- ja lataussyklejä yhdessä jännitteen taasaajamodulin (VQM) kanssa täydentää järjestelmää. Se pitää yllä energiatarjonnan sähköisille osille, kuten viihdejärjestelmälle, moottorin uudelleen käynnistyksen aikana. Lisäksi akun ja latauksen valvontajärjestelmä (BMS) tarkkailee jatkuvasti akun tilaa ja antaa tietoja Auto-Start-Stop - järjestelmälle jättäen moottorin käyntiin, jos akussa ei ole riittävästi latausta.

3 Integroitua anturijärjestelmää käytetään havaitsemaan, milloin kuljettaja on aikeissa jatkaa matkaa, kuten painamassa kaasu- tai kytkinpoljinta. Kun kuljettaja on valmis matkan jatkamiseen, moottori käynnistyy välittömästi ja lähes äänettömästi. Käynnistyminen kestää vain 0,3 sekuntia. Prosessi on lähes huomaamaton ja se tapahtuu ennen kuin vaihdetta on valittu. Auto-Start-Stop on saatavana kummalla tahansa 1.6-litraisista moottoreista varustettuun Mondeoon, S-MAXiin ja Galaxyyn koko Euroopassa. Uuden 1.6-litraisen Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorin suorituskykyarvot Ford Auto-Start-Stop -järjestelmän kanssa (115 hv) Ford Mondeo 4, ,9 Ford Mondeo 4, ,1 Ford S-MAX 5, ,0 Ford Galaxy 5, ,4 Uuden 1.6-litraisen Ford EcoBoost -bensiinimoottorin suorituskykyarvot Ford Auto- Start-Stop -järjestelmän kanssa (160 hv) Ford Mondeo 6, ,3 Ford Mondeo 6, ,6 Ford S-MAX 6, ,8 Ford Galaxy 7, ,9 Uusi Ford Mondeo ECOnetic: 114 ja Ford Auto-Start-Stop vakiona 1.6-litraisella Duratorq TDCi -moottorilla ja Ford Auto-Start-Stop -järjestelmällä varustettu Mondeo ECOnetic on kaikkien aikojen taloudellisin Mondeo-malli. Mondeo ECOneticissä on erikoiskalibroitu 115-hevosvoimainen (85 kw) versio 1.6- litraisesta Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorista. Moottorissa on vakiona hiukkassuodatin, ja sen parina on 6-vaihteinen Ford Durashift -manuaalivaihteisto pidemmällä vetopyörästön välityssuhteella, 1:3,69 (1:4,06 perus-mondeossa), joka sopii hyvin vaihteiston välityssuhteisiin.

4 Uudessa Mondeo ECOnetic -mallissa on myös erityinen aerodynaamisuutta parantantava muotoilupaketti, johon kuuluu madallettu pyöränripustus ja renkaat, joiden vierinvastus on matala. Kaikkien näiden ominaisuuksien yhdistämisellä on saatu aikaan 4,3 litran polttoaineen sadalla kilometrillä ja 114 gramman hiilidioksidipäästöt kilometriä kohden. Polttoainetehokkuuden asettaminen etusijalle ei ole tapahtunut varusteiden kustannuksella, sillä kaikki Mondeon korimallit ja varustelutasot Titanium S -varustelua lukuunottamatta saa Mondeo ECOneticinä. Uuden 1.6-litraisen Ford Mondeo ECOneticin suorituskykyarvot Ford Mondeo ECOnetic Ford Mondeo ECOnetic 4, ,9 4, ,1 Uusi Durashift 6-tronic -automaattivaihteisto 2.2-litraiseen 200-hevosvoimaiseen Duratorq TDCi -moottoriin Fordin 200-hevosvoimaiseen 2.2 litran Duratorq TDCi -moottoriin saa nyt valinnaisvarusteena 6-vaihteisen automaattivaihteiston. Vaihteisto on päivitetty Fordin kiitellystä Durashift 6-tronic-vaihteistosta. Tämä momentinmuuntimella varustettu vaihteisto sopii täydellisesti 2.2-litraisen Duratorq TDCi:n pariksi huippuväännön ollessa 420 Nm kierrosnopeudella kierrosta minuutissa. Hetkellisesti on mahdollista saavuttaa jopa 450 Nm:n vääntömomentti yliahtotoiminnolla. Vaihteisto on suunniteltu ja kalibroitu tekemään vaihteen vaihdon erittäin pehmeästi, mikä mahdollistaa loistavan ajokokemuksen. Vaihteistossa on myös manuaalinen ja sporttoiminto. Kun vaihteenvalitsin siirretään D-asennossa ollessaan oikeaan reunaan, se aktivoi sport-toiminnon, jolloin vaihteet vaihtuvat herkemmin pienemmälle vaihteelle ja vasta suuremmalla kierrosalueella isommalle vaihteelle. Niin ikään vaihteenvalitsimen ollessa oikeassa reunassa kuljettaja voi vaihtaa vaihteita itse liikuttamalla vaihdekeppiä eteenpäin halutessaan vaihtaa pienemmälle ja suuremmalle vetämällä sitä itseensä päin. Mondeon, S-MAXin ja Galaxyn vaihteistojen hyvin onnistuneelle integroinnille tärkeintä on ollut Transmission Control Module (TCM) -ohjelmiston eli vaihteistonhallintajärjestelmän kehittäminen. TCM on liitetty moottorinhallintajärjestelmään (Engine Control Module, ECM) ja se valvoo vaihteen vaihtamista ylös- ja alaspäin, joutokäyntiä ja vaihteiden kytkentää sekä tarkkailee omaa toimintaansa seuraamalla jokaisen anturin, elektronisen komponentin ja moottorihallintajärjestelmän antamaa tietoa.

5 Itse vaihteiston on suunnitellut Fordille Aisin AW, jolla on pitkäaikaista osaamista luotettavien, uudenlaisten automaattivaihteistojen kehittäjänä. Fordin omat insinöörit ovat tehneet Aisin AW:n kanssa läheistä yhteistyötä räätälöidessään vaihteistonhallintajärjestelmän täydentämään ja parantamaan Fordin kiiteltyä ajodynamiikkaa. Vaihteistonhallintajärjestelmälle on ominaista mukautuvat oppimisprosessit. Vaihteiston sisäänajon jälkeen se optimoi vaihteen vaihdon pehmeyden kaikkiin olosuhteisiin sopivaksi riippumatta maastosta tai kuljettajan panoksesta vaihteiden vaihtamiseen. Vaihteisto mukautuu toimimaan optimaalisesti ja vaihtaa vaihdetta aina niin pehmeästi kuin mahdollista, olipa mikä tahansa toiminto valittuna. Itse vaihteiston muutoksista tärkeimpänä on momentinmuuntimen entistä pienempi inertia, eli se on herkempi ja muutettu voimanvälitysstrategia, joka mahdollistaa momentinmuuntimen ohittamisen useimmin kuin ennen. Nämä molemmat yhdessä lisäävät vaihteiston hyötysuhdetta ja alentavat näin polttoaineenta. "2.2-litraisen 200-hevosvoimaisen Duratorq TDCi -dieselmoottorin ja Durashift 6-tronic - automaattivaihteiston yhdistelmä on ammattilaisen valinta: se tarjoaa tehokkaan, mutta rentouttavan ja hienostuneen ajokokemuksen, kertoo Rolf Deges. "Näillä ominaisuuksilla yhdistelmä on täydellinen lisä suurten autojen mallistoomme ja se tukee hyvin nyt saatavilla olevaa 6-vaihteisen Ford Powershif n ja 2.0-litraisen Duratorq TDCi -dieselmoottorin yhdistelmää. Tämä 2.0-litrainen moottori on saatavaa sekä 140- että 163- hevosvoimaisena versiona. Momentinmuuntimen automaattivaihteistoon tuoma lisämukavuus ei kuitenkaan näy polttoaineen kulutuksessa. Yhdistetyssä ajossa tällä voimansiirrolla varustettu Mondeo kuluttaa vain 6,5 litraa/100 km ja sen hiilidioksidipäästöt ovat 173. Kaupunkiajossa polttoainetta kuluu vielä vähemmän, 5,1 litraa/100 km. Uuden 2.2-litraisen Ford Duratorq TDCi (200 hv) -dieselmoottorin ja Durashift 6-tronic -automaattivaihteiston suorituskykyvarvot Ford Mondeo 6, ,4 Ford Mondeo 6, ,6 Ford S-MAX 7, ,9 Ford Galaxy 7, ,1

6 Vaikuttava moottorimallisto Fordin suurten autojen vaikuttavasta ja kattavasta moottorivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto jokaisen asiakkaan tarpeisiin. Ford Mondeo, S-MAX ja Galaxy: bensiinimoottorit 2011 Moottori (bensiini) Vaihteisto 1.6 Duratec TiVCT, 120 hv (Mondeo) 5-vaihteinen manuaali 2.0 Duratec, 145 hv 5- vaihteinen manuaali 2.0 Duratec Flexifuel, 145 hv** 5- vaihteinen manuaali 1.6 EcoBoost, 160 hv 6- vaihteinen manuaali 1.6 EcoBoost, 160 hv (Auto-Start-Stop) 6- vaihteinen manuaali 2.0 EcoBoost, 203 hv 6-vaihteinen PowerShift 2.0 EcoBoost, 240 hv (Mondeo ja S-MAX) 6- vaihteinen PowerShift Huom: ** Flexifuel-version polttoaineena voidaan käyttää bioetanolia E8, 95E10 tai mitä tahansa näiden sekoitusta Ford Mondeo, S-MAX ja Galaxy: dieselmoottorit 2011 Moottori (diesel) Vaihteisto 1.6 Duratorq TDCi, 115 hv 6-vaihteinen manuaali 1.6 Duratorq TDCi, 115 hv (Auto-Start- 6- vaihteinen manuaali Stop)*** 2.0 Duratorq TDCi, 140 hv 6- vaihteinen manuaali 2.0 Duratorq TDCi, 140 hv 6- vaihteinen PowerShift 2.0 Duratorq TDCi, 163 hv 6- vaihteinen manuaali 2.0 Duratorq TDCi, 163 hv 6- vaihteinen PowerShift 2.2 Duratorq TDCi, 200 hv 6- vaihteinen manuaali 2.2 Duratorq TDCi, 200 hv 6-vaihteinen Durashift 6-tronic -automaattivaihteisto Huom: *** saatavana myös ECOnetic-mallina vain Mondeoon # # # * Kaikki CO 2 -hiilidioksidipäästö- () ja polttoaineen luvut on saatu virallisesti hyväksytyistä testeistä, jotka on tehty Euroopan komission direktiivin 93/116/EC mukaisesti. luvut perustuvat European Fuel Economy Directive EU 80/1268/EEC:hen ja ne eroavat muualla maailmassa saaduista tuloksista. Huom: Esitetyt tiedot ovat alustavia ja ne olivat oikeita tätä tiedotetta laadittaessa. Ford on sitoutunut jatkuvaan tuotekehitykseen. Oikeudet näiden tietojen muutamiseen pidätetään.

7 1.6-litre Duratorq TDCi 115 PS / 85 kw max. Torque: rpm max. Power: rpm Torque (Nm) Power (kw) RPM Ford Motor Company Ford Motor Company on globaali autonvalmistaja, jonka pääkonttori sijaitsee Dearbornissa, Michiganissa ja jonka autoja myydään kaikissa kuudessa maanosassa. Yhtiössä työskentelee noin henkilöä ja sillä on 70 tehdasta eri puolilla maailmaa. Yhtiön automerkkejä ovat Ford ja Lincoln. Yhtiö tarjoaa myös rahoituspalveluita, joita varten on olemassa oma yhtiö, Ford Motor Credit Company. Lisätiedot autoista löytyvät osoitteesta Euroopan Ford valmistaa, myy ja huoltaa Ford-autoja 51 markkina-alueella. Sen palveluksessa työskentelee noin henkilöä. Euroopassa toimii myös Ford Motor Credit Company ja Ford Customer Service Division sekä 22 tuotantolaitosta, joista osa on yhteisomistuksessa muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäiset Ford-autot tuotiin Eurooppaan vuonna samana vuonna, jolloin Ford Motor Company perustettiin. Tuotanto Euroopassa aloitettiin vuonna Lisätiedot: Riitta Salin Oy Ford Ab (09) rsalin1@ford.com

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa 18.2.2015 Helsinki Ford kasvattaa uuden Mondeon moottorivalikoimaa: nyt saatavana jo14 bensiini-, diesel- ja hybridimallia Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana

Lisätiedot

suorituskyky ja taloudellisuus kulutus Ø l/100 km ØØ km)

suorituskyky ja taloudellisuus kulutus Ø l/100 km ØØ km) 30.4.2015 - Ford S-MAX tekniset tiedot suorituskyky ja taloudellisuus Polttoaineen Suorituskyky kulutus Ø l/100 km ØØ MoottoriSuurin CO2-Kaupunki Maantie Yhdistetty Huippunopeus km/ 50-100 Kiihtyvyys0-100

Lisätiedot

18 OMITUISTA ASIAA, JOIHIN ON KÄYTETTY FORD TRANSITIA

18 OMITUISTA ASIAA, JOIHIN ON KÄYTETTY FORD TRANSITIA 18 OMITUISTA ASIAA, JOIHIN ON KÄYTETTY FORD TRANSITIA 50 vuoteen mahtuu monenlaisia tarinoita. 1) Elefanttikuljetus. Kaksi pientä elefanttia muutti Lontoon eläintarhaan vuonna 1965. Jotta homma saatiin

Lisätiedot

Fordin täysin uudessa Mondeossa tähän asti laajin voimansiirtovalikoima

Fordin täysin uudessa Mondeossa tähän asti laajin voimansiirtovalikoima 20.10.2014 Helsinki Täysin uusi Ford Mondeo esittelee tähän asti laajimman voimansiirtovalikoimansa; mukana myös sähköhybridimalli Fordin täysin uudessa Mondeossa tähän asti laajin voimansiirtovalikoima

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä

11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä 11.9.2015 Helsinki Uusi, vahva Ford Ranger Euroopan-debyytissään Frankfurtissa Wildtrak tarjoaa huippuluokan tyyliä ja kyvykkyyttä Euroopassa ensiesittelyssä oleva uusi Ford Ranger -avolava-auto häikäisee

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

8.7.2014 Helsinki Ford julkistaa uuden Focus ST:n

8.7.2014 Helsinki Ford julkistaa uuden Focus ST:n 8.7.2014 Helsinki Ford julkistaa uuden Focus ST:n Uusi Ford Focus ST uhkuu suorituskykyä ja entistä parempaa ajodynamiikkaa Uudet alustan hallintateknologiat sekä hienosäädetty jousitus ja ohjaus saavat

Lisätiedot

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrak -avolava-auto ihastuttaa uudenaikaisella muotoilullaan Tehokkaat uudet Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorit

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Hienostunut muotoilu

Hienostunut muotoilu 24.2.2014 HELSINKI Uusi Ford Focus: Edistynyt teknologia, viimeistelty laatu ja parantunut tehokkuus tulevat nostamaan auton maailman parhaiten myyväksi malliksi Uudessa Focuksessa yhdistyy moderni muotoilu,

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

Ford vastaa sähköautosuunnitelmiinsa ja tuo uudet C-MAX Energin ja C-MAX Hybridin Euroopan markkinoille

Ford vastaa sähköautosuunnitelmiinsa ja tuo uudet C-MAX Energin ja C-MAX Hybridin Euroopan markkinoille Ford vastaa sähköautosuunnitelmiinsa ja tuo uudet C-MAX Energin ja C-MAX Hybridin Euroopan markkinoille Ford tuo markkinoille C-MAX Energin, yhtiön ensimmäisen ladattavan hybridisähköauton sekä C-MAX Hybridin,

Lisätiedot

Fordin hyötyajoneuvojen lippulaivamalli Transit asettaa jälleen kerran luokkaansa uudet standardit: alemmat

Fordin hyötyajoneuvojen lippulaivamalli Transit asettaa jälleen kerran luokkaansa uudet standardit: alemmat 18.2.2014 HELSINKI Täysin uusi Ford Transit on käyttökustannuksiltaan ja kuljetuskyvyltään luokkansa paras Fordin täysin uudessa Transit-mallistossa yhdistyvät luokkansa alhaisimmat käyttökustannukset

Lisätiedot

1 2 3 4 5 A B 6 7 8 9 [Nm] 370 350 330 310 290 270 [kw] [PS] 110 150 100 136 90 122 80 109 250 230 210 190 70 60 50 95 82 68 170 150 40 54 130 110 90 140 PS 125 PS 100 PS 30 20 41 27 70 1000 1500 2000

Lisätiedot

1 2 3 4 5 7 9 A B 10 11 12 13 14 15 16 17 [Nm] 370 350 330 310 290 270 250 230 210 190 170 150 130 110 90 140 PS 125 PS 100 PS 70 1000 1500 2000 2500 3000 3500 4000 RPM [kw] [PS] 110 150 100 136 90 122

Lisätiedot

1 2 3 4 5 6 7 A B 8 9 10 11 [Nm] 370 350 330 [kw] [PS] 110 150 100 136 310 90 122 290 270 80 109 250 70 95 230 210 60 82 190 50 68 170 150 40 54 130 110 90 140 PS 125 PS 100 PS 30 20 41 27 70 1000 1500

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

UUSI 2011 FORD MONDEO: UUSIA TEKNOLOGIOITA, TEHOKKAAT MOOTTORIT JA UUSI ILME

UUSI 2011 FORD MONDEO: UUSIA TEKNOLOGIOITA, TEHOKKAAT MOOTTORIT JA UUSI ILME TIEDOTE UUSI 2011 FORD MONDEO: UUSIA TEKNOLOGIOITA, TEHOKKAAT MOOTTORIT JA UUSI ILME Uusi Mondeo saattaa päätökseen Euroopan Fordin suurten autojen tuoteperheen kattavan uudistusprosessin Sekä sisätiloissa

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin PRESS info P13X02EN / Örjan Åslund 24.10.2013 Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin Scanian moottorimallistossa on nyt 11 Euro 6 -moottoria, joiden

Lisätiedot

Dodge Avenger TEKNISET TIEDOT. Yleistä. Sterling Heights Assembly, Michigan, USA

Dodge Avenger TEKNISET TIEDOT. Yleistä. Sterling Heights Assembly, Michigan, USA TEKNISET TIEDOT Dodge Avenger Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

FORD RANGER _Ranger_2015.5_COVER_V2.indd /08/ :39:54

FORD RANGER _Ranger_2015.5_COVER_V2.indd /08/ :39:54 FORD RANGER 2 3 4 5 1.8 m3 6 7 8 9 10 11 3 7 8 5 1 2 4 6 9 10 12 13 3500kg 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 28 28 29 29 30 [Nm] 475 450 425 400 375 [kw] [PS] 180 245 165 224 150 204 135 184 31 350

Lisätiedot

Renault SCENIC & GRAND SCENIC

Renault SCENIC & GRAND SCENIC Uusi Renault SCENIC & GRAND SCENIC Tekniset tiedot ja värit Tekniset tiedot SCENIC / GRAND SCENIC (7 istuinta) Energy TCe 115 Energy TCe 130 Energy dci 110 Energy dci 110 EDC Energy dci 160 EDC Polttoaine

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Volvon Trucksin uudet voimansiirtolinjat lisäävät voimaa ja pienentävät polttoaineenkulutusta

Volvon Trucksin uudet voimansiirtolinjat lisäävät voimaa ja pienentävät polttoaineenkulutusta Lehdistöinfo Volvon Trucksin uudet voimansiirtolinjat lisäävät voimaa ja pienentävät polttoaineenkulutusta Volvo Trucks esitteli tammikuussa maailman voimakkaimman kuorma-auton, jossa on tehoa 700 hv.

Lisätiedot

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Nopeimmin koskaan myynyt Hyundai-malli Euroopassa saa lisää hienostuneisuutta sisälle ja ulos Parantunut voimansiirto

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista

5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista 5.12.2013 HELSINKI Ford Edge -konsepti ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa; esimakua uudesta isosta katumaasturista Uusi Edge-konsepti ensiesitellään Euroopassa Fordin Go Further -tapahtumassa Barcelonassa

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

WITRAKTOR & CATERPILLAR

WITRAKTOR & CATERPILLAR WITRAKTOR & CATERPILLAR Wihuri Oy Tekninen Kauppa / Witraktor Osa Wihuri-konsernia, kansainvälistä moniala-perhe-yritystä Caterpillar edustaja Suomessa vuodesta 1947 Toimialueena Suomi, Viro, Latvia ja

Lisätiedot

FORD MONDEO MON_2012.75_V9_MASTER_COVER_AW.indd 1 20/04/2012 11:27

FORD MONDEO MON_2012.75_V9_MASTER_COVER_AW.indd 1 20/04/2012 11:27 FORD MONDEO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 16 17 18 19 8 10 14 2 5 1 3 4 11 12 13 6 7 9 11 12 13 20 22 23 24 25 26 27 28 29 30 32 34 36 37 38 38 38 40 41 2 1 3 5 11 6 8 10 7 4 9 9 42 43 44 45 46 47 48 49

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Uuden sukupolven i30 ensi-ilta Frankfurtin autonäyttelyssä 2011

Uuden sukupolven i30 ensi-ilta Frankfurtin autonäyttelyssä 2011 Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Jonna Nevalainen Tiedotuspäällikkö Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi Uuden sukupolven i30 ensi-ilta Frankfurtin autonäyttelyssä

Lisätiedot

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Lyömätön kaukoliikenneauto Polttoaineesta puhuttaessa kyse ei ole pelkästään säästöjen suuruudesta vaan myös siitä, miten

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

Manuaalivaihteisto. With start stop Iskutilavuus (cm3) 2298 2298 2298 2298 2298 2298 2298 Ruiskutustapa. Direct Common Rail

Manuaalivaihteisto. With start stop Iskutilavuus (cm3) 2298 2298 2298 2298 2298 2298 2298 Ruiskutustapa. Direct Common Rail MOOTTORIT MOOTTORI Manuaalivaihteisto Manuaalivaihteisto Robottivaihteisto Moottorin mallimerkintä 110dCi 125dCi 150dCi 110dCi 135dCi 165dCi 150dCi Päästönormi Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

Diesel DPF -puhdistussarja

Diesel DPF -puhdistussarja JLM-tuoteluettelo Lubricants for today s cars. Diesel DPF -puhdistussarja UUTUUS JLM Diesel -puhdistussarjalla puhdistetaan tukkeutuneet hiukkassuodattimet ja ennaltaehkäistään hiukkassuodattimen ennenaikainen

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

Ford Vertrek-konsepti antaa esimakua virtaviivaisemmasta, urheilullisemmasta ja tyylikkäämmästä SUV-autosta

Ford Vertrek-konsepti antaa esimakua virtaviivaisemmasta, urheilullisemmasta ja tyylikkäämmästä SUV-autosta Ford Vertrek-konsepti antaa esimakua virtaviivaisemmasta, urheilullisemmasta ja tyylikkäämmästä SUV-autosta Vertrek-konsepti on Fordin näkemys autosta, joka vetoaa asiakkaisiin ympäri maailman. Se myös

Lisätiedot

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE

Tehokas ja ympäristöystävällinen Avant 760i 4 AVANT MAGAZINE Tehokas ja ympärist Av 4 AVANTMAGAZINE öystävällinen ant 760i Avant-kuormaajasarja kokee jälleen kerran suuren mullistuksen kun kuormaajavalikoimaan liittyy uusi Avant 760i. Avant 760i on uusi kuormaajamalli

Lisätiedot

Henkilöauton energiankäyttö ja hybridiauton energiatehokkuus

Henkilöauton energiankäyttö ja hybridiauton energiatehokkuus Henkilöauton energiankäyttö ja hybridiauton energiatehokkuus Markku Ikonen Turun ammattikorkeakoulu markku.ikonen@turkuamk.fi 1 Miksi polttoaineenkulutuksta pitäisi alentaa? Päästöt ja säästöt 1. HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖT

Lisätiedot

Ketjukäyttöinen DOHC, 16 venttiiliä, elektronisesti ohjattu muuttuva venttiilinajoitus, mekaaniset venttiilinnostimet

Ketjukäyttöinen DOHC, 16 venttiiliä, elektronisesti ohjattu muuttuva venttiilinajoitus, mekaaniset venttiilinnostimet TEKNISET TIEDOT Jeep Patriot Perustiedot Korimalli Kokoonpanotehdas 5-ovinen monikäyttöauto Belvidere, Illinois, USA Moottorit 2.4-Dual VVT (bensiini) Nelisylinterinen rivimootori, imusarja elektronisila

Lisätiedot

2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw

2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw Tekniset tiedot. Voimansiirto 2.0 l 75 kw 2.0 l 90 kw 2.0 l 103 kw 2.0 l 130 kw Moottorin iskutilavuus [cm³] 1 968 1 968 1 968 1 968 Sylinterien lukumäärä 4 4 4 4 Maks. teho [kw (hv)] 75 (102) 90 (122)

Lisätiedot

VOLVO PENTA CLASSIC PARTS

VOLVO PENTA CLASSIC PARTS VOLVO PENTA CLASSIC PARTS VOLVO PENTA ALKUPERÄISOSAT VANHEMMILLE MOOTTOREILLE CLASSIC PARTS GENUINE VOLVO PENTA PARTS for CLASSIC engines Classic Parts vanhemmille Volvo Penta moottoreille Vanhemman Volvo

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

7) = VAIHTEISTO 10) = VÄRI

7) = VAIHTEISTO 10) = VÄRI ) = AUTON TUNNUSNUMERO (EEC) MAVERICK ) = VAIHTEISTO ) = VETOPYÖRÄSTÖN VÄLITYSSUHTEET ) = ISTUIN/VERHOILU ) = VÄRI on kiinnitetty kuljettajanpuoleiseen ovenpieleen lukitussalvan ) = AUTON TUNNUSNUMERO

Lisätiedot

Ylellinen. Urheilullinen

Ylellinen. Urheilullinen FORD KUGA Mallisto Valitse oikea Kuga Ylellinen Titanium Premium-luokan materiaalit ja lisäteknologiat tarjoavat ylivertaista ylellisyyttä ja mukavuutta. Vignale Yksilöllisellä muotoilulla ja erikoistoimittajalta

Lisätiedot

ELÄ ENEMMÄN NYT MEILTÄ FREELANDER 2 TD4 S AUTOMAATTI +1 000 ETUSI JOPA 3 351

ELÄ ENEMMÄN NYT MEILTÄ FREELANDER 2 TD4 S AUTOMAATTI +1 000 ETUSI JOPA 3 351 ELÄ ENEMMÄN NYT MEILTÄ FREELANDER 2 TD4 S AUTOMAATTI +1 000 ETUSI JOPA 3 351 UUSI MALLISTO ANTAA ENEMMÄN VASTINETTA RAHALLE Koko Land Rover -mallisto on uudistunut vuoden sisällä. Uudet mallit täyttävät

Lisätiedot

B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille. Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011

B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille. Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011 B-MAX on osoitus Fordin innovatiivisesta näkemyksestä pienten autojen markkinoille Ford B-MAXin maailman ensi-ilta Geneven autonäyttelyssä 2011 Konseptiauto on osoitus Euroopan Fordin innovatiivisesta

Lisätiedot

rpm 1750 2750 2000 3250 Painevoitelujärjestelmä öljysuodattimella ja jäähdyttimellä l 5,7

rpm 1750 2750 2000 3250 Painevoitelujärjestelmä öljysuodattimella ja jäähdyttimellä l 5,7 TEKNISET TIEDOT FORD KUGAN TEKNISET TIEDOT MOOTTORIT Diesel Moottorin tyyppi TDCi, etuveto (140 hv) TDCi (163 hv) Sylinterit 4 rivissä, turbodiesel Iskutilavuus cm³ 1997 Sylinterihalkaisija mm 85 Iskunpituus

Lisätiedot

PRESS RELEASE. Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % 29. elokuuta 2016

PRESS RELEASE. Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % 29. elokuuta 2016 PRESS RELEASE 29. elokuuta 2016 Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % Scanian tavoite, olla kestävän kuljetustoiminnan johtava toimija, heijastuu kautta

Lisätiedot

FORD GENEVEN AUTONÄYTTELYSSÄ

FORD GENEVEN AUTONÄYTTELYSSÄ FORD GENEVEN AUTONÄYTTELYSSÄ Sisällys Fordin maailmanuutuudet esillä Geneven autonäyttelyssä 2 Käytännöllisiä ratkaisuja kaupunkiajoon uusi tyylikäs Ford B-MAX avaa ovensa Geneven vuoden 2012 autonäyttelyssä

Lisätiedot

FordRanger 1 0 965237 2 3 4 5 7 6 143 PS 156 PS RPM 1000 1500 2000 2500 3000 3500 100 120 140 160 180 200 220 240 260 280 300 320 340 360 380 400 0 120 110 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 [Nm] [kw] 0 163

Lisätiedot

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011 EkoAuton julkistustilaisuus Katja Lohko Trafi Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Trafi 2 Sisältö Trafin Ekoautoilusivusto ja henkilöauton hankintaohje Turvallinen auto Ympäristöä vähemmän kuormittava

Lisätiedot

UUSI CORSA OPC -HINNASTO

UUSI CORSA OPC -HINNASTO UUSI CORSA OPC -HINNASTO Uusi Opel Corsa täydentyy mallisarjan huipulle nousevalla Corsa OPC:llä. Jo uutuuden ulkonäkö kertoo siinä piilevästä voimasta ja nopeudesta. Kirkas sininen väri on Opelilla OPCmallien

Lisätiedot

Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona

Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona Mercedes-Benz E All-Terrain myynti alkaa Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona SUV-tyylin ulkonäkö ja monikäyttöisyys, E-sarjan laatutaso ja viimeistely Täysilmajousitus vakiona ainoana luokassaan

Lisätiedot

Uudessa Focuksessa on Fordin uuden, rohkean ilmeen mukainen virtaviivainen muotoilu ja uudistetut sisätilat

Uudessa Focuksessa on Fordin uuden, rohkean ilmeen mukainen virtaviivainen muotoilu ja uudistetut sisätilat 17.9.2014 Helsinki Uusi Ford Focus: Edistyksellinen teknologia, laadukas viimeistely ja parempi tehokkuus vievät maailman myydyimmän auton uudelle tasolle Uudessa Focuksessa on Fordin uuden, rohkean ilmeen

Lisätiedot

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA

LÄNNEN-MONITOIMIKONEEN TEKNOLOGISIA OMINAISUUKSIA Vahvat ja taloudelliset moottorit Lännen-monitoimikoneet varustetaan taloudellisilla Agco Power 4-sylinterisellä dieselmoottorilla. Moottorit vääntävät vahvasti koko kierrosalueella. Kaikilla Lännen käyttämillä

Lisätiedot

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D Tehokkuutta harvennuksille - John Deere 770D John Deere 770D -harvesteri on oikea valinta harvennuksille ja pienten puiden käsittelyyn. Nelipyöräinen ja pienikokoinen

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

REFUEL polttoaineen optimointi kylmiin olosuhteisiin. Juhani Laurikko, VTT

REFUEL polttoaineen optimointi kylmiin olosuhteisiin. Juhani Laurikko, VTT REFUEL polttoaineen optimointi kylmiin olosuhteisiin Juhani Laurikko, VTT 20.04.2010 20.4.2010 2 TEHTÄVÄN MÄÄRITTELY Valita kylmä(käynnistys)ominaisuuksiltaan paras vaihtoehto eri REFuel-polttoaineformulaatioista

Lisätiedot

FORD MONDEO

FORD MONDEO FORD MONDEO 6.10.2017 MV2018.25 CO 2 (g/km) Autoveroton suositushinta Alv 24% Arvioitu autovero Suositushinta autoveron kanssa Vapaa autoetu Käyttöetu 1.0 EcoBoost 125hv M6 Trend 5D 119 M6 22 860 4 782,63

Lisätiedot

M a l l i s to 2 0 1 4

M a l l i s to 2 0 1 4 Mallisto 2014 Tervetuloa Starcraft-maailmaan! Kun on kyse todellisesta legendasta Van maailmassa, on olemassa vain yksi auto, jonka kanssa suomalaiset ovat tottuneet toimimaan jo vuosikymmeniä - Starcraft.

Lisätiedot

Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k , TP02S-D EVTEK

Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k , TP02S-D EVTEK Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k0201291, TP02S-D EVTEK 12.1.2004 Asko Kippo Automaatiotekniikka EVTEK AUTOMAATTIVAIHTEISTO Tiivistelmä Vaihteisto on auton tärkein osa moottorin ja korin rinnalla. Tässä raportissani

Lisätiedot

FORD MONDEO

FORD MONDEO FORD MONDEO 27.1.2017 CO 2 (g/km) Autoveroton suositushinta Alv 24% Arvioitu autovero Suositushinta autoveron kanssa Vapaa autoetu Käyttöetu 1.0 EcoBoost 125hv M6 Trend 5D 119 M6 22 860 4 782,63 27 642,63

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

Keskusimurijärjestelmät

Keskusimurijärjestelmät Keskusimurijärjestelmät ammatti- ja teollisuuskäyttöön RATKAISU JOKAISEEN KESKUSIMURITARPEESEEN www.sistemair.com LIMITED WARRANTY Ke TEOLLISUUS Professional YEARS Ammattimainen suorituskyky Soveltuu jatkuvaan

Lisätiedot

1 = AUTON SARJANUMERO 2 = OHJAUS 3 = MOOTTORI 4 = VAIHTEISTO 5 = VETOPYÖRÄSTÖ 6 = VERHOILU 7 = VÄRI 9 = TYYPPI/MALLI/VERSIO

1 = AUTON SARJANUMERO 2 = OHJAUS 3 = MOOTTORI 4 = VAIHTEISTO 5 = VETOPYÖRÄSTÖ 6 = VERHOILU 7 = VÄRI 9 = TYYPPI/MALLI/VERSIO 1 = AUTON NUMERO 2 = OHJAUS = MOOTTORI = VAIHTEISTO = VETOPYÖRÄSTÖ = VERHOILU = VÄRI = PAKOKAASUPÄÄSTÖJEN RAJOITUS (EEC) = TYYPPI//VERSIO JA ERI EN VÄLISET SUHTEET. 1 = AUTON NUMERO * WFO G XX P S SG SL

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

Kesä tulee, onko autosi valmis tien päälle?

Kesä tulee, onko autosi valmis tien päälle? Kesä tulee, onko autosi valmis tien päälle? Varaa Ford M erkkihuolto, saat KAUPA N PÄÄLLE Ford-frisbee golf putterin* Ford Merkkihuolto pitää autosi kunnossa. Alkuperäisosiin ja ammattitaitoon voit luottaa.

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE ICECAT B220 AKKUKÄYTTÖINEN JÄÄNHOITOKONE ICECAT on helppokäyttöinen ja turvallinen

Lisätiedot

Scania Citywide LF Scania Citywide LF Scania Citywide LE

Scania Citywide LF Scania Citywide LF Scania Citywide LE PRESS info P12904SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012 Scania linja-autot mallisto Scania Citywide on uusi mallisto matalalattiaisia ja etuosastaan matalia low entry -kaupunkibusseja, joiden muotokieli

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

PRESS INFO. Voimalinjoja kaikkiin tarpeisiin ja sovelluksiin. 4. syyskuuta 2017

PRESS INFO. Voimalinjoja kaikkiin tarpeisiin ja sovelluksiin. 4. syyskuuta 2017 PRESS INFO 4. syyskuuta 2017 Voimalinjoja kaikkiin tarpeisiin ja sovelluksiin lisää jatkuvasti valikoimaansa uusia Euro 6 -moottoreita Uuden sukupolven V8-moottoreilla saavutetaan jopa 7 10 prosentin kulutussäästöt

Lisätiedot

1 = TYYPPI 2 = VERSIO 3 = AUTON SARJANUMERO 4 = OHJAUS 5 = MOOTTORI 6 = VOIMANSIIRTO 7 = VETOPYÖRÄSTÖ 8 = VÄRI 9 = VERHOILU

1 = TYYPPI 2 = VERSIO 3 = AUTON SARJANUMERO 4 = OHJAUS 5 = MOOTTORI 6 = VOIMANSIIRTO 7 = VETOPYÖRÄSTÖ 8 = VÄRI 9 = VERHOILU 1 = TYYPPI 2 = VERSIO = AUTON SARJANUMERO = OHJAUS = MOOTTORI = VOIMANSIIRTO = VETOPYÖRÄSTÖ = VÄRI = VERHOILU = PAKOKAASUPÄÄSTÖJEN RAJOITUS (EEC) 1 = TYYPPI 2000000 200 200 200 200 200 JD1 JD2 JD JD JD

Lisätiedot

Ladattava dieselhybridi aloittaa uuden teknologiasukupolven esiinmarssin

Ladattava dieselhybridi aloittaa uuden teknologiasukupolven esiinmarssin Mediatiedote 23.4.2018 Julkaisuvapaa Tiedotteeseen liittyvät kuvat ovat ladattavissa tekstin alla sijaitsevien linkkien kautta Mercedes-Benz E 300de EQ Power Ladattava dieselhybridi aloittaa uuden teknologiasukupolven

Lisätiedot

1 3 5 7 9 11 12 13 15 [Nm] 400 375 350 325 300 275 250 225 200 175 150 155 PS 100 PS 125 PS [kw][ps] 140 190 130 176 120 163 110 149 100 136 125 30 100 20 1000 1500 2000 2500 3000 3500 4000 4500 RPM 90

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta. Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007

Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta. Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007 Kevytrakennetekniikka ja hybridisointi alentavat polttoaineen kulutusta Tommi Mutanen Kabus Oy 4.12.2007 70 60 Braunschweig Bus Cycle F=ma Speed (km/h) 50 40 30 20 Voima ja massa ovat toisiinsa suoraan

Lisätiedot

Kesä tulee, onko autosi valmis tien päälle?

Kesä tulee, onko autosi valmis tien päälle? Kesä tulee, onko autosi valmis tien päälle? Varaa Merkkihuolto, saat KAUPAN PÄÄLLE -frisbeegolf putterin * Merkkihuolto pitää autosi kunnossa. Alkuperäisosiin ja ammattitaitoon voit luottaa. Lue lisää

Lisätiedot

Henkilöautoliikenteen energiatehokkuuden parantaminen käyttäjälähtöisin toimin EFFICARUSE. TransEco Seminaari Jukka Nuottimäki, VTT

Henkilöautoliikenteen energiatehokkuuden parantaminen käyttäjälähtöisin toimin EFFICARUSE. TransEco Seminaari Jukka Nuottimäki, VTT Henkilöautoliikenteen energiatehokkuuden parantaminen käyttäjälähtöisin toimin EFFICARUSE TransEco Seminaari 3.11.2011 Jukka Nuottimäki, VTT Polttoaineen kulutus / CO 2 päästö 3.11.2011 2 LIIKENTEEN ENERGIATEHOKKUUDEN

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 9 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 51,520.04 17" kevytmetallivanteet, 9-puolaiset (225/50 R17) LED-ajovalot 8 turvatyynyä, sis. kuljettajan

Lisätiedot

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen PRESS info P14901EN / Örjan Åslund 24. syyskuuta 2014 Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen Scania Citywide LE hybridivoimansiirrolla Uusia innovaatioita, joilla saavutetaan

Lisätiedot

Vahvaa voimaa YUCHAI YC 60 SR ENTREPOT TRADE OY. Vertaa hintaa! Vertaa ominaisuuksia!

Vahvaa voimaa YUCHAI YC 60 SR ENTREPOT TRADE OY. Vertaa hintaa! Vertaa ominaisuuksia! ENTREPOT TRADE OY Vahvaa voimaa YUCHAI YC 60 SR Vertaa hintaa! Vertaa ominaisuuksia! UUSI SR-sarja Suomessa Vähäpäästöinen Hiljainen Taloudellinen Voimakas VAHVAA VOIMAA YC 60 SR 0 Toleranssi nyt myös

Lisätiedot

Edelläkävijä. Nerokas. Vaikuttava. Jokaisessa autossa on hänen allekirjoituksensa.

Edelläkävijä. Nerokas. Vaikuttava. Jokaisessa autossa on hänen allekirjoituksensa. Edelläkävijä. Nerokas. Vaikuttava. Jokaisessa autossa on hänen allekirjoituksensa. Huippuosaamista innovaatioilla. ST:t vievät tutun Ford-ajoelämyksen entistä pidemmälle, koska ne on suunniteltu moottoriurheilun

Lisätiedot

co hc nox hiuk melu ohiajo- paasto-direktiivi korimalli jarruton jarrullinen hinta malli- nettoteho

co hc nox hiuk melu ohiajo- paasto-direktiivi korimalli jarruton jarrullinen hinta malli- nettoteho merkki markkinointinimi polttoaine co2 keskikulutukulutukulutuvuus maantie- kaupunki- iskutila- suurin vaihteisto istui- ovet pienin suurin vetotapa lukkiutu- co hc nox hiuk melu ohiajo- paasto-direktiivi

Lisätiedot

Muistiinpanoluettelo voimansiirtolinja

Muistiinpanoluettelo voimansiirtolinja Tilauslomake Tilauslomake Tilaa parametrisäädöt Scania-korjaamolta tällä lomakkeella. Tilaaja/yhteyshenkilö Päiväys Huomautukset/muuta Yritys Nimi Puhelin Ajoneuvo Tyyppimerkintä (esim. R580 B6x2) Rekisterinumero

Lisätiedot