Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden soveltamisohjeet alkaen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden soveltamisohjeet 1.11.2013 alkaen"

Transkriptio

1 Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden soveltamisohjeet alkaen Perusturvalautakunta Sosiaaliturvan johtaja Mirja Kangas: Perusturvalautakunta Kunnalla on mahdollisuus antaa omia soveltamisohjeita kuljetuspalveluista. Rovaniemen kaupungin sisäisten kuljetuspalvelujen soveltamisohjeiden tarkoituksena on korostaa yhdenvertaisuusperiaatteiden toteutumista, linjata ja yhtenäistää kuljetuspalveluiden myöntämisen käytäntöjä. Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden soveltamisohjeet on valmisteltu yhteistyössä tuotannon ja tilaajan kanssa. Vammaispalveluiden johtava sosiaalityöntekijä Maija Tervo on esitellyt kuljetuspalveluiden soveltamisohjeiden yleiset periaatteet perusturvalautakunnan jäsenille perusturvalautakunnan teemakokouksessa ja vammaisneuvoston jäsenille Liite 1 Liite 2 Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden soveltamisohjeet / luonnos. Vammaisneuvoston kannanotto Valmistelijan esitys: Esitän, että perusturvalautakunta hyväksyy Rovaniemen kaupungin vammaispalveluja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden soveltamisohjeet alkaen. Uusi kuljetuspalveluita koskeva soveltamisohje korvaa perusturvalautakunnan vahvistaman kuljetuspalveluiden soveltamisohjeen. Esitys Sosiaali- ja terveysjohtaja Markus Hemmilä: Perusturvalautakunta hyväksyy Rovaniemen kaupungin vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden soveltamisohjeet alkaen valmistelijan esityksen mukaisesti. Päätös Perusturvalautakunta hyväksyi sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen. Jakelu Eliisa Lintula Vammaisneuvosto

2 Liite 1 VAMMAISPALVELU JA SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUIDEN SOVELTAMISOHJEET ALKAEN. Kunnalla on mahdollisuus antaa omia soveltamisohjeita kuljetuspalveluista. Rovaniemen kaupungin sisäisten kuljetuspalvelujen soveltamisohjeiden tarkoituksena on korostaa yhdenvertaisuusperiaatteiden toteutumista, linjata ja yhtenäistää koko kaupungin tasolla kuljetuspalveluiden myöntämisen käytäntöjä. Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden tavoitteena on taata vaikeavammaisten henkilöiden osallisuus ja yhdenvertaisuus muiden kansalaisten kanssa. Kuljetuspalvelu on tarkoitettu korvaamaan sellaista julkista joukkoliikennettä (ml palvelu ja asiointiliikenne), joka ei ole vaikeavammaisen käyttävän kannalta riittävän esteetöntä tai saavutettavissa. Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on kunnalle harkinnanvaraista toimintaa. Sosiaalihuoltolain perusteella kuljetuspalvelua järjestetään määrärahan puitteissa henkilöille, jotka täyttävät kunnan laatimat kriteerit. Kuntalaisen liikkumisen tarpeen arvioinnissa selvitetään aina henkilön ensisijainen mahdollisuus käyttää julkista joukkoliikennettä, asiointi ja/tai palveluliikennettä. Kriteeristöä selkeyttämällä painopistettä pyritään suuntamaan sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden piiriin silloin, kun henkilö ei muuten ole vammaispalvelulain mukaisten palveluiden tarpeessa. Ikääntymisestä aiheutuvien toimintarajoitusten perusteella voidaan myöntää sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua, mikäli muut edellytykset täyttyvät eikä henkilö ole vaikeavammainen. VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT Kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle kohtuulliset kuljetuspalvelut niihin liittyvine saattajapalveluineen, jos henkilö vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee palvelua suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnoista. Kuljetuspalvelu on tarkoitettu korvaamaan sellaista julkista joukkoliikennettä, joka ei ole vaikeavammaisen käyttäjän kannalta riittävän esteetöntä tai omatoimisesti saavutettavaa. Kuntalaisten liikkuminen turvataan jatkossakin ensisijaisesti julkisella liikenteellä, jota täydentää esim. palvelu ja asiointilinjat. Kuljetuspalvelujen tavoitteena on edistää vaikeavammaisen tasa arvoa ja toimintamahdollisuuksia. Kuljetuspalvelujen avulla vaikeavammaisille henkilöille turvataan lain edellyttämät kohtuulliset liikkumismahdollisuudet. Kenelle? Vammaispalveluasetuksen mukaan kuljetuspalveluja ja niihin liittyviä saattajapalveluja järjestettäessä vaikeavammaisena pidetään henkilöä jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei vammansa tai sairautensa vuoksi voi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Palvelun myöntäminen ei ole riippuvainen henkilön varallisuudesta, iästä tai diagnoosista.

3 Kuljetuspalvelun tarpeen selvityksessä arvioidaan henkilön mahdollisuuksia käyttää julkista joukkoliikennettä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Selvityksen tukena käytetään lääkärintodistusta tai muun erityisasiantuntijan lausuntoa sairaudesta tai vammaista sekä arvioidaan sairauden ja vamman vaikutusta henkilön toimintakykyyn siinä ympäristössä ja elinolosuhteissa, jossa hän toimii. Toimintakyky voidaan joissakin tilanteissa arvioida myös hakijan kanssa tehdyllä koematkalla esim. palvelulinjoja hyödyntäen. Kuljetuspalvelun tarpeen tulee johtua vammasta tai sairaudesta, joista aiheutuva haitta on pitkäaikainen. Pitkäaikaiseksi vammaksi tai sairaudeksi katsotaan pääsääntöisesti vähintään vuoden kestävä tila. Kuljetuspalvelua ei myönnetä pääsääntöisesti lyhytaikaiseen sairaudesta toipumisen ajaksi tai kuntoutusvaiheeseen. Ikääntymisestä aiheutuvien toimintarajoitusten perusteella voidaan myöntää sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua, mikäli muut edellytykset täyttyvät eikä henkilö ole vaikeavammainen. Myönnettävät matkat Kuljetuspalveluihin ja niihin liittyvine saattajapalveluihin kuuluvat vaikeavammaisen henkilön tarpeelliset, jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset, jotka liittyvät työssä käymiseen opiskeluun asioimiseen yhteiskunnallisen osallistumiseen virkistykseen Työ ja opiskelumatkat Kuljetuspalvelua myönnetään välttämättömiin työ ja/tai opiskelumatkoihin. Työ ja/tai opiskelumatkalla tarkoitetaan pääsääntöisesti matkaa kotoa työ tai opiskelupaikalle ja takaisin kotiin. Työmatkoina ei tule korvattavaksi ne matkat, jotka vammainen henkilö tekee työsopimuksensa tai työnantajan määräyksen perusteella. Opiskelumatkoina voidaan korvata vain sellaiseen opiskeluun liittyvät matkat, joka johtaa jonkin tutkinnon tai ammatin saavuttamiseen tai parantaa henkilön mahdollisuuksia työllistyä tai vahvistaa henkilön ammattitaitoa ja tätä kautta lisää hänen työllistymismahdollisuuksiaan. Asiointi ja vapaa ajan matkat Kuljetuspalveluina suoritettavat vapaa ajan matkat on tarkoitettu siirtymiseen paikkoihin, joissa asiakas asioi, osallistuu harrastuksiin tai muuhun sosiaaliseen toimintaan. Asiointi ja virkistysmatkoihin myönnetään pääsääntöisesti 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa. Kuljetuspalvelu on tarkoitettu henkilökuljetuksiin, eikä sitä voi käyttää pelkästään tavaroiden tai esineiden kuljettamiseen. Vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalvelumatkoja voi tehdä Rovaniemen kaupungin alueella tai lähikunnissa tai toiminnallisissa lähikunnissa. Lähikuntia määriteltäessä kiinnitetään huomioita matkan pituuteen ja vammaisen ihmisen esittämään yksilölliseen kuljetustarpeeseen. Mikäli lähikuntien kattama alue on laaja, kunta voi rajoittaa kuljetuspalveluja siten, että korvattavaksi tulee kuljetuspalvelujen järjestämisestä aiheutuvat kohtuulliset kustannukset.

4 Rovaniemen tai lähikuntien ulkopuolella Suomessa tehtävistä matkoista, voidaan hyväksyä kustannuksia korvattavaksi kuitteja vastaan selvityksen jälkeen. Asiakkaan on annettava asiasta etukäteen selvitys, jonka jälkeen sosiaalityöntekijän arvio ja päättää asian. Kustannukset korvataan vain siltä matkalta, minkä asiakas on todellisuudessa ollut kyydissä SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU Kenelle? Kuljetuspalvelua voidaan myöntää henkilölle, kun henkilöllä on pitkäaikaisesti huomattavia liikkumisongelmia ja, jolle kuljetuspalvelut ovat välttämättömiä jokapäiväisistä toiminnoista selviämiseksi eivätkä palvelu tai asiointilinjat ole henkilön käytettävissä. Kuntalaisten liikkuminen turvataan jatkossakin ensisijaisesti julkisella liikenteellä, jota täydentää esim. palveluja asiointilinjat. Palvelun saamisen kriteerinä käytetään lisäksi tulorajoja: yksinasuva / kk pariskunta 2000 / kk Myönnettävät matkat Kuljetuspalvelua myönnetään asiointimatkoihin Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on kunnalle harkinnanvaraista toimintaa ja kuljetuspalveluja myönnetään käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa. Kuljetuspalveluna myönnetään maksimissaan kahdeksan (8) yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa yksilöllisen tarpeen mukaan Rovaniemen kaupungin alueella hakijan asunpaikasta asiointikohteeseen. Kuljetuspalvelupäätös tehdään määräaikaisena, enintään kolmeksi vuodeksi. KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄMINEN Kunnalla on oikeus järjestää kuljetuspalvelut harkitsemallaan tarkoituksenmukaisella tavalla. Kuljetuspalveluita saavalla henkilöllä ei ole ehdotonta oikeutta vaatia kuljetuspalvelujensa järjestämistä haluamallaan tavalla. Kuljetuspalvelu järjestetään Matkapalvelukeskuksen kautta pääsääntöisesti yhteiskuljetuksina. Yhteiskuljetusten soveltuvuutta arvioitaessa otetaan huomioon vammaisen henkilön yksilölliset tarpeet liikkumiseen ja yksikölliset sairaudesta tai vammasta johtuvat rajoitukset. Kuljetuspalveluasiakkaalle laaditaan asiakaskuvaus. Asiakaskuvaus sisältää asiakkuuden hoitamiseen liittyvät välttämättömät tiedot, jotka tallennetaan Matkapalvelukeskuksen atk järjestelmään. Asiakaskuvaukseen sisältyvät tiedot asiakkaan henkilöllisyydestä, kuljetukseen liittyvät tiedot ja kuljetuspalvelupäätöstä koskevat tiedot.

5 OMAVASTUUOSUUS Asiakas maksaa matkojen omavastuuosuuden kuljettajalle. Kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuus on julkisen liikenteen maksun mukainen sekä Rovaniemen että lähikuntiin suuntautuvilla matkoilla. Vammaispalvelulain mukaisessa kuljetuspalvelussa palvelulinjalla tehty matka on asiakkaalle maksuton. Tällöin asiakkaalta kuluu matka kuljetuspalvelumatkoista. Muut palvelulinjoilla matkustavat maksavat normaalin julkisen liikenteen maksu, myös sosiaalihuoltolain mukaisia matkoja käyttävät. Mikäli vammaispalvelulain mukaisten opiskelu, työ ja asiointimatkojen yhteenlasketut kuukausittaiset omavastuuosuudet ylittävät säännöllisesti kaupungin alueella kuukausikohtaisen taajama tai seutulipun tai eläkeläislipun hinnan, saa ylimenevän osuuden vammaispalvelusta palautuksena. Palautus maksetaan hakemuksesta, johon on liitetty maksutositteet. Saattajan matka on maksuton, mikäli asiakkaalle on myönnetty saattajaoikeus. Mikäli saattaja tulee mukaan kuljetuspalveluasiakkaan jälkeen, voidaan hänet ottaa kyytiin vain reitin varrelta. Toinen kuljetuspalveluasiakas ei voi toimia saattajana. OLOSUHTEIDEN MUUTOKSET Kuljetuspalveluja saavan henkilön on ilmoitettava Rovaniemen kaupungin vammaispalveluihin kaikista muutoksista, esimerkiksi toimintakyvyn muutokset, muutto kunnan sisällä, muutto toiselle paikkakunnalle tai pitkäaikaishoitoon siirtyminen. Olosuhteiden muutoksesta on ilmoitettava viivytyksettä. Jos muutokset edellyttävät, niin kuljetuspalvelupäätöstä tarkastetaan ja tehdään tarvittavat muutokset. Kun asiakkaan kuljetuspalveluiden tarve on lakannut, kuljetuspalvelupäätös lakkautetaan. ERITYISKYSYMYKSIÄ Kuljetuspalvelumatkaan voi sisältyä vain lyhyt pysähdys matkan varrella esim. pankkiautomaatilla käynti, joka on ilmoitettava matkaa varattaessa. Kuljetus on aina tilattava Matkapalvelukeskuksesta. Myös taksitolpalta otettava kyyti on tilattava Matkapalvelukeskuksesta. Matkan voi tilata vähintään tuntia ennen lähtöaikaa tai vaikka edellisenä päivänä. Matkapalvelukeskuksessa palveluneuvoja etsii kuljetettavalle sopivan kuljetuksen ja ilmoittaa asiakkaalle noutoajan. Käyttämättömiä kuljetuspalvelumatkoja ei voida siirtää käytettäväksi toiseen kuukauteen. Kuljetuspalveluasiakkaan kanssa samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet voivat matkustaa kuljetuspalveluasiakkaan mukana. Perheenjäsenet maksavat liikenne ja viestintäministeriön taksa asetuksen 1 taksan ja ko. matkustajien määrään perustuvan taksaluokan välisen erotuksen matkan hinnasta.

6 Vaikeavammaisen henkilön kuljetuspalvelupäätös perustuu aina vammaisen henkilön yksilölliseen tarpeeseen vaikka hänellä olisi oma tai perheen auto käytössä. Mikäli henkilö on saanut käytössään olevaan autoon vammaispalvelulain mukaista avustusta tai autoverolain autoveronpalautusta, voidaan henkilön kuljetuspalvelumatkoja rajoittaa, mikäli auto tosiasiallisesti on vammaisen henkilön käytettävissä tai häntä kuljetetaan sillä. Mikäli asiakkaalla esiintyy toistuvasti epäselvyyksiä tai ongelmia kuljetuspalvelujen käytössä ja tilanne ei korjaannu asiakkaalle annetun kirjallisen huomautuksen tai ohjauksen jälkeen, siirrytään käytäntöön, jossa asiakas itse maksaa matkansa. Kuittia vastaan asiakas voi hakea hyväksyttävistä matkoistaan korvauksen vammaispalveluista.

7 1 Liite 2 PÖYTÄKIRJA VAMMAISNEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina klo Paikka kaupungintalo, kokoushuone 2 Kiiruna, katutaso Läsnä x Veikko Kallionpää RoVaKa x Minna Muukkonen RoVaKa x Pauli Niemelä RoVaKa x Timo Korva RoVaKa Jarno Saapunki RoVaKa, varajäsen Tuula Lautala x x Kyösti Kaihua RoVaKa x Maarit Simoska kaupunginhallituksen edustaja x Hilpi Ahola perusturvalautakunnan edustaja x Reino Rissanen vapaa ajanlautakunnan edustaja Taina Torvela teknisen lautakunnan edustaja Leena Kantola suunnittelija, tekniset palvelut Sakari Huotari johtava sosiaalityöntekijä, vammaispalvelut x Mirja Kangas sosiaaliturvan johtaja, hyvinvointipalvelut, kokouksen puheenjohtaja x Eeva Marttala hallintosuunnittelija, hyvinvointipalvelut, vammaisneuvoston sihteeri Asiat 1. Kokouksen avaus Kokouksen puheenjohtaja Mirja Kangas avasi kokouksen ja toivotti osallistujat tervetulleiksi vammaisneuvoston toimikauden ensimmäiseen kokoukseen. 2. Todetaan läsnäolijat Todettiin läsnäolijat yllä olevan läsnäolomerkinnän mukaan. Todettiin, että seurakunnalle on mennyt neuvostoon edustajan nimeämispyyntö, mutta toistaiseksi tietoa ei ole saatu. Koulutuslautakunta tulee nimeämään edustajansa kokouksessaan. 3. Puheenjohtajan valinta Puheenjohtajaksi valitaan Rovakan esittämä puheenjohtaja. Sen perusteella valittiin puheenjohtajaksi Jarno Saapunki.. 4. Valitaan varapuheenjohtaja Varapuheenjohtajana toimii kaupungin edustaja. Valittiin varapuheenjohtajaksi Mirja Kangas. 5. Vammaisneuvoston sihteerin hallinnollisen asioiden esittely Kaupunginhallitus on määrännyt vammaisneuvoston sihteeriksi Eeva Marttalan. Hän esitteli vammaisneuvoston määrärahan, kokouspalkkio ja matkakustannusten korvaamisen käytäntöihin liittyviä asioita, pyysi vammaisneuvostolta kannanottoa kokousasia

8 2 PÖYTÄKIRJA kirjojen kirjaamisesta joko muistio tai pöytäkirjamuotoon, ja kannanottoa pöytäkirjan tarkastamisesta. Vammaisneuvosto päätti joustavasta tarkastamisesta niin, että pöytäkirja tarkastetaan seuraavassa kokouksessa lukuun ottamatta sellaisia asioita, joiden täytäntöönpano täytyy suorittaa ennen seuraavaa kokousta. Nämä asiat tarkistetaan ao. kokouksessa. Sihteeri lähettää pöytäkirjan sähköpostilla kommentoitavaksi. Sovittiin joustavasta menettelystä. Päätettiin, että pöytäkirja toimitetaan tiedoksi kh:lle kaikkiin edustettuihin lautakuntiin Rovakan hallitukselle/jarno Saapunki, Veikko Kallionpää 6. Kuljetuspalveluohjeluonnoksen esittely Maija Tervo esitteli kuljetuspalveluluonnoksen ja siitä käytiin vilkas keskustelu. Vammaisneuvosto halusi kannanottonaan kuljetuspalvelupalveluohjeluonnokseen esittää seuraavaa: Kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle yhdenvertaisuusperusteella kuljetuspalvelut. Mirja Kangas totesi jatkotoimista, että kuljetuspalveluohjeet viedään perusturvalautakunnan päätettäväksi. 7. Vammaisneuvoston toimintaohjeiden päivitys Kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri tarkistavat toimintaohjeet aikaisemmilta toimikausilta ja eri kunnista haetaan myös malleja, ja tuodaan aihioita seuraavaan kokoukseen. Järjestöt luovat työryhmän työstämään toimintaohjeita. Jokainen tahollaan tarkistaa arkistoistaan mahdolliset vanhat toimintaohjeet. Sihteeri totesi, että hänellä on mahdollisuus kokoukseen varatun ajan puitteissa osallistua neuvoston kannanottojen ja lausuntojen laatimiseen ja kirjaamiseen. 8. Seuraavat kokoukset ja tutustumiskohteet Päätettiin, että mm. Lappia talon remontista ja kaikista kohteista, joissa remontoidaan ja uudisrakentamista vireillä, ja esteettömyysasioista pyydetään seuraavaan kokoukseen tilaliikelaitoksesta esittely. Seuraava kokous on ma klo 13.00, klo (metsämuseolla projektipäällikkö Tuija Alariesto, Tapani Oinas) klo alustavasti sovittu, tarkistetaan seuraavassa kokouksessa, joulukuun ruokailukokouksesta sovitaan erikseen. 9. Muut asiat Muutos kohtaan 4:

9 3 PÖYTÄKIRJA Kh:n päätöksessä varapuheenjohtaja valitaan järjestöjen edustajasta. Rovakan edustajista Minna Muukkonen valittiin vammaisneuvoston varapuheenjohtajaksi. Sovittiin, että varapuheenjohtaja käy tarkistamassa, toimiiko kirjaston ovissa esteettömyys. Tuli esille oletus, että Saarenkylän terveyskeskuksen pysäköintipaikoille on tullut kiekkopakko. Vammaisneuvosto miettii, onko se välttämätöntä, koska kahden tunnin pysäköintimahdollisuus vaikeuttaa esim. lääkärissä käymistä mm. tilanteissa, jolloin tarvitaan tavallista pidempää tutkimusaikaa. Osviitasta on mahdollista hankkia pitkäaikainen pysäköintilappu. Laitetaan puheenjohtajan kanssa kysymys, miten mahdollistetaan pitempiaikainen pysäköinti kiekkopaikalla. Lääkekatto: mitä tarkoittaa? Maija Tervo vastasi ja ohjasi terveyskeskuksen sosiaalityöntekijä Sirpa Nykäsen puheille. Apteekki neuvoo, netissä myös tietoa hakusanalla lääkekatto. 10. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Mirja Kangas puheenjohtaja Eeva Marttala sihteeri

10 Kuljetuspalvelun tarpeen selvityksessä arvioidaan henkilön mahdollisuuksia käyttää julkista joukkoliikennettä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Selvityksen tukena käytetään lääkärintodistusta tai muun erityisasiantuntijan lausuntoa sairaudesta tai vammaista sekä arvioidaan sairauden ja vamman vaikutusta henkilön toimintakykyyn siinä ympäristössä ja elinolosuhteissa, jossa hän toimii. Toimintakyky voidaan joissakin tilanteissa arvioida myös hakijan kanssa tehdyllä koematkalla esim. palvelulinjoja hyödyntäen. Kuljetuspalvelun tarpeen tulee johtua vammasta tai sairaudesta, joista aiheutuva haitta on pitkäaikainen. Pitkäaikaiseksi vammaksi tai sairaudeksi katsotaan pääsääntöisesti vähintään vuoden kestävä tila. Kuljetuspalvelua ei myönnetä pääsääntöisesti lyhytaikaiseen sairaudesta toipumisen ajaksi tai kuntoutusvaiheeseen. Ikääntymisestä aiheutuvien toimintarajoitusten perusteella voidaan myöntää sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua, mikäli muut edellytykset täyttyvät eikä henkilö ole vaikeavammainen. Myönnettävät matkat Kuljetuspalveluihin ja niihin liittyvine saattajapalveluihin kuuluvat vaikeavammaisen henkilön tarpeelliset, jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset, jotka liittyvät työssä käymiseen opiskeluun asioimiseen yhteiskunnallisen osallistumiseen virkistykseen Työ ja opiskelumatkat Kuljetuspalvelua myönnetään välttämättömiin työ ja/tai opiskelumatkoihin. Työ ja/tai opiskelumatkalla tarkoitetaan pääsääntöisesti matkaa kotoa työ tai opiskelupaikalle ja takaisin kotiin. Työmatkoina ei tule korvattavaksi ne matkat, jotka vammainen henkilö tekee työsopimuksensa tai työnantajan määräyksen perusteella. Opiskelumatkoina voidaan korvata vain sellaiseen opiskeluun liittyvät matkat, joka johtaa jonkin tutkinnon tai ammatin saavuttamiseen tai parantaa henkilön mahdollisuuksia työllistyä tai vahvistaa henkilön ammattitaitoa ja tätä kautta lisää hänen työllistymismahdollisuuksiaan. Asiointi ja vapaa ajan matkat Kuljetuspalveluina suoritettavat vapaa ajan matkat on tarkoitettu siirtymiseen paikkoihin, joissa asiakas asioi, osallistuu harrastuksiin tai muuhun sosiaaliseen toimintaan. Asiointi ja virkistysmatkoihin myönnetään pääsääntöisesti 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa. Kuljetuspalvelu on tarkoitettu henkilökuljetuksiin, eikä sitä voi käyttää pelkästään tavaroiden tai esineiden kuljettamiseen. Vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalvelumatkoja voi tehdä Rovaniemen kaupungin alueella tai lähikunnissa tai toiminnallisissa lähikunnissa. Lähikuntia määriteltäessä kiinnitetään huomioita matkan pituuteen ja vammaisen ihmisen esittämään yksilölliseen kuljetustarpeeseen. Mikäli lähikuntien kattama alue on laaja, kunta voi rajoittaa kuljetuspalveluja siten, että korvattavaksi tulee kuljetuspalvelujen järjestämisestä aiheutuvat kohtuulliset kustannukset.

11 Rovaniemen tai lähikuntien ulkopuolella Suomessa tehtävistä matkoista, voidaan hyväksyä kustannuksia korvattavaksi kuitteja vastaan selvityksen jälkeen. Asiakkaan on annettava asiasta etukäteen selvitys, jonka jälkeen sosiaalityöntekijän arvio ja päättää asian. Kustannukset korvataan vain siltä matkalta, minkä asiakas on todellisuudessa ollut kyydissä SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU Kenelle? Kuljetuspalvelua voidaan myöntää henkilölle, kun henkilöllä on pitkäaikaisesti huomattavia liikkumisongelmia ja, jolle kuljetuspalvelut ovat välttämättömiä jokapäiväisistä toiminnoista selviämiseksi eivätkä palvelu tai asiointilinjat ole henkilön käytettävissä. Kuntalaisten liikkuminen turvataan jatkossakin ensisijaisesti julkisella liikenteellä, jota täydentää esim. palveluja asiointilinjat. Palvelun saamisen kriteerinä käytetään lisäksi tulorajoja: yksinasuva / kk pariskunta 2000 / kk Myönnettävät matkat Kuljetuspalvelua myönnetään asiointimatkoihin Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on kunnalle harkinnanvaraista toimintaa ja kuljetuspalveluja myönnetään käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa. Kuljetuspalveluna myönnetään maksimissaan kahdeksan (8) yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa yksilöllisen tarpeen mukaan Rovaniemen kaupungin alueella hakijan asunpaikasta asiointikohteeseen. Kuljetuspalvelupäätös tehdään määräaikaisena, enintään kolmeksi vuodeksi. KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄMINEN Kunnalla on oikeus järjestää kuljetuspalvelut harkitsemallaan tarkoituksenmukaisella tavalla. Kuljetuspalveluita saavalla henkilöllä ei ole ehdotonta oikeutta vaatia kuljetuspalvelujensa järjestämistä haluamallaan tavalla. Kuljetuspalvelu järjestetään Matkapalvelukeskuksen kautta pääsääntöisesti yhteiskuljetuksina. Yhteiskuljetusten soveltuvuutta arvioitaessa otetaan huomioon vammaisen henkilön yksilölliset tarpeet liikkumiseen ja yksikölliset sairaudesta tai vammasta johtuvat rajoitukset. Kuljetuspalveluasiakkaalle laaditaan asiakaskuvaus. Asiakaskuvaus sisältää asiakkuuden hoitamiseen liittyvät välttämättömät tiedot, jotka tallennetaan Matkapalvelukeskuksen atk järjestelmään. Asiakaskuvaukseen sisältyvät tiedot asiakkaan henkilöllisyydestä, kuljetukseen liittyvät tiedot ja kuljetuspalvelupäätöstä koskevat tiedot.

12 OMAVASTUUOSUUS Asiakas maksaa matkojen omavastuuosuuden kuljettajalle. Kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuus on julkisen liikenteen maksun mukainen sekä Rovaniemen että lähikuntiin suuntautuvilla matkoilla. Vammaispalvelulain mukaisessa kuljetuspalvelussa palvelulinjalla tehty matka on asiakkaalle maksuton. Tällöin asiakkaalta kuluu matka kuljetuspalvelumatkoista. Muut palvelulinjoilla matkustavat maksavat normaalin julkisen liikenteen maksu, myös sosiaalihuoltolain mukaisia matkoja käyttävät. Mikäli vammaispalvelulain mukaisten opiskelu, työ ja asiointimatkojen yhteenlasketut kuukausittaiset omavastuuosuudet ylittävät säännöllisesti kaupungin alueella kuukausikohtaisen taajama tai seutulipun tai eläkeläislipun hinnan, saa ylimenevän osuuden vammaispalvelusta palautuksena. Palautus maksetaan hakemuksesta, johon on liitetty maksutositteet. Saattajan matka on maksuton, mikäli asiakkaalle on myönnetty saattajaoikeus. Mikäli saattaja tulee mukaan kuljetuspalveluasiakkaan jälkeen, voidaan hänet ottaa kyytiin vain reitin varrelta. Toinen kuljetuspalveluasiakas ei voi toimia saattajana. OLOSUHTEIDEN MUUTOKSET Kuljetuspalveluja saavan henkilön on ilmoitettava Rovaniemen kaupungin vammaispalveluihin kaikista muutoksista, esimerkiksi toimintakyvyn muutokset, muutto kunnan sisällä, muutto toiselle paikkakunnalle tai pitkäaikaishoitoon siirtyminen. Olosuhteiden muutoksesta on ilmoitettava viivytyksettä. Jos muutokset edellyttävät, niin kuljetuspalvelupäätöstä tarkastetaan ja tehdään tarvittavat muutokset. Kun asiakkaan kuljetuspalveluiden tarve on lakannut, kuljetuspalvelupäätös lakkautetaan. ERITYISKYSYMYKSIÄ Kuljetuspalvelumatkaan voi sisältyä vain lyhyt pysähdys matkan varrella esim. pankkiautomaatilla käynti, joka on ilmoitettava matkaa varattaessa. Kuljetus on aina tilattava Matkapalvelukeskuksesta. Myös taksitolpalta otettava kyyti on tilattava Matkapalvelukeskuksesta. Matkan voi tilata vähintään tuntia ennen lähtöaikaa tai vaikka edellisenä päivänä. Matkapalvelukeskuksessa palveluneuvoja etsii kuljetettavalle sopivan kuljetuksen ja ilmoittaa asiakkaalle noutoajan. Käyttämättömiä kuljetuspalvelumatkoja ei voida siirtää käytettäväksi toiseen kuukauteen. Kuljetuspalveluasiakkaan kanssa samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet voivat matkustaa kuljetuspalveluasiakkaan mukana. Perheenjäsenet maksavat liikenne ja viestintäministeriön taksa asetuksen 1 taksan ja ko. matkustajien määrään perustuvan taksaluokan välisen erotuksen matkan hinnasta.

13 Vaikeavammaisen henkilön kuljetuspalvelupäätös perustuu aina vammaisen henkilön yksilölliseen tarpeeseen vaikka hänellä olisi oma tai perheen auto käytössä. Mikäli henkilö on saanut käytössään olevaan autoon vammaispalvelulain mukaista avustusta tai autoverolain autoveronpalautusta, voidaan henkilön kuljetuspalvelumatkoja rajoittaa, mikäli auto tosiasiallisesti on vammaisen henkilön käytettävissä tai häntä kuljetetaan sillä. Mikäli asiakkaalla esiintyy toistuvasti epäselvyyksiä tai ongelmia kuljetuspalvelujen käytössä ja tilanne ei korjaannu asiakkaalle annetun kirjallisen huomautuksen tai ohjauksen jälkeen, siirrytään käytäntöön, jossa asiakas itse maksaa matkansa. Kuittia vastaan asiakas voi hakea hyväksyttävistä matkoistaan korvauksen vammaispalveluista.

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden järjestämisohjeet

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden järjestämisohjeet Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden järjestämisohjeet Sosiaalilautakunta 16.11.2017 84 2 Sisällys 1. Vaikeavammaisen kuljetuspalvelu... 3 1.1. Kuljetuspalvelun sisältö... 3 2. Kuljetuspalveluiden

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sosiaalihuoltolai n 23 :n l i i k k u m i s t a tukevat palvelut S o v e l t a m i s o h j e e t 1.1.2017 alkaen Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sisällys Sosiaalihuoltolain 23.n mukaisten liikkumista

Lisätiedot

Sosiaalilautakunta päättää hyväksyä 1.1.2014 alkaen seuraavat kuljetuspalveluiden myöntämisperusteet ja laskutusohjeet.

Sosiaalilautakunta päättää hyväksyä 1.1.2014 alkaen seuraavat kuljetuspalveluiden myöntämisperusteet ja laskutusohjeet. Asia 5 67 Kuljetuspalveluiden myöntämisperusteet 1.1.2014 alkaen Kuljetuspalvelut ovat osa vanhus- ja vammaispalvelua. Palvelun myöntäminen perustuu kullekin hakijalle tehtävään palveluntarpeen arviointiin.

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE 1.5.2016 ALKAEN

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE 1.5.2016 ALKAEN VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE 1.5.2016 ALKAEN Kumoaa vammaispalvelulain mukaisesta kuljetuspalvelusta 24.09.2013 121 Lohjan perusturvalautakunnan antaman toimintaohjeen. Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 19.12.2013 220. KULJETUSPALVELUIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.1.2014 ALKAEN Pellon kunnassa

Perusturvalautakunta 19.12.2013 220. KULJETUSPALVELUIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.1.2014 ALKAEN Pellon kunnassa 1 Perusturvalautakunta 19.12.2013 220 KULJETUSPALVELUIDEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.1.2014 ALKAEN Pellon kunnassa 2 SISÄLLYS 1. VAIKEAVAMMAISTEN HENKILÖIDEN KULJETUSPALVELU 1.1. Kenelle? 1.2. Myönnettävät matkat

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu Kuljetuspalveluhakemus 1 (5) Vammaispalvelulain mukainen vaikeavammaisten kuljetuspalvelu Virkistys- ja asiointimatkat (enintään 18 yhdensuuntaista matkaa/kk) Sipoon kunnan ja lähikuntien alueilla, ei

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 14.2.2014 Taltionumero 482 Diaarinumero 2669/3/12 1 (6) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen. Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen. Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELUTUKI SOVELTAMISOHJEET 1.3.2012 alkaen Kyh 24.1.2012 6 Kyh liite 4 2 Kuljetuspalvelun tavoite ja laajuus Kuljetuspalveluiden tavoitteena on edistää ja ylläpitää

Lisätiedot

VPL KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta

VPL KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala Vanhus- ja vammaispalvelut VPL KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE 1.7.2016 LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 13.6.2016 Sisällys ERITYISEN JÄRJESTÄMISVELVOLLISUUDEN

Lisätiedot

PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA

PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA Parkanon kaupunki Perusturvaosasto KULJETUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN PARKANO-KIHNIÖ SOTE -YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1.1.2018 ALKAEN (Petu yta 14.12.2017 ) KULJETUSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN PARKANON-KIHNIÖN

Lisätiedot

Kuljetuspalveluiden (VpL, ShL) myöntämisperusteet alkaen

Kuljetuspalveluiden (VpL, ShL) myöntämisperusteet alkaen Kuljetuspalveluiden (VpL, ShL) myöntämisperusteet 1.1.2017 alkaen 363/02.08.00/2013 Sotelk 74 Kuljetuspalvelut on osa vanhus- ja vammaispalvelua. Palvelun myöntäminen perustuu kullekin hakijalle tehtävään

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUHAKEMUS Loviisan perusturvakeskus Vammaispalvelut

KULJETUSPALVELUHAKEMUS Loviisan perusturvakeskus Vammaispalvelut KULJETUSPALVELUHAKEMUS Loviisan perusturvakeskus Vammaispalvelut VAMMAISPALVELULAIN MUKAINEN VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELU Kuljetuspalvelun tarve Virkistys- ja asiointimatkat (enintään 18/ yhdensuuntaista

Lisätiedot

Työ kuuluu kaikille!

Työ kuuluu kaikille! Esteetön ja yhdenvertainen työelämä Työ kuuluu kaikille! Uudenmaan TE-toimisto, Pasila 9.3.2016 Anne Mäki, ry 1 Esteettömyys Esteetön työympäristö on kaikkien etu Laaja kokonaisuus, joka mahdollistaa ihmisten

Lisätiedot

V a m m a i s p a l v e l u t t y ö l l i s t y m i s e n t u k e n a S a n n a K a l m a r i, k u n t o u t u s s u u n n i t t e l i j a

V a m m a i s p a l v e l u t t y ö l l i s t y m i s e n t u k e n a S a n n a K a l m a r i, k u n t o u t u s s u u n n i t t e l i j a V a m m a i s p a l v e l u t t y ö l l i s t y m i s e n t u k e n a S a n n a K a l m a r i, k u n t o u t u s s u u n n i t t e l i j a Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki. Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle

Kaarinan kaupunki. Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle 1 Kaarinan kaupunki Ohjeet kuljetuspalvelun hakijalle 1 2 1 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUIDEN TOIMINTAOHJE Tavoite Sosiaalihuoltolain (23 :n) mukaan esteetön ja toimiva joukkoliikenne

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen soveltamisohjeet Oulun kaupungissa alkaen

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen soveltamisohjeet Oulun kaupungissa alkaen Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen soveltamisohjeet Oulun kaupungissa 1.5.2016 alkaen 1 2 Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen soveltamisohjeet Oulun kaupungissa

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.5.2016 ALKAEN

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.5.2016 ALKAEN Liite nro Per 6.4.2016 43 Perusturvaosasto Yhteistoiminta-alue VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.5.2016 ALKAEN ID 1412309 2 (8) SISÄLLYS 1. KULJETUSPALVELUN HAKEMINEN

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu Toivakan kunnassa

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu Toivakan kunnassa Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu Toivakan kunnassa Perusturvalautakunta 13.2.2018 Sisällys 1. JOHDANTO...3 2. TAVOITE...3 3. KULJETUSPALVELUN LAAJUUS...3 4. MYÖNTÄMISEN PERUSTEET...4 5. HAKUMENETTELY...4

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu www.eksote.fi Asiointi- ja virkistysmatkat Hakeminen Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voi hakea henkilö, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUHAKEMUS

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUHAKEMUS VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELU Vammaispalvelulain nojalla voidaan kuljetuspalvelua ja siihen liittyvää saattajapalvelua järjestää henkilölle, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei vammansa

Lisätiedot

Kalajoen kaupunki VAIKEAVAMMAISEN 1 (5) Kalajoentie 5 85100 Kalajoki HAKEMUS JA ARVIOINTI / TARKISTUS. Puhelin kotiin Puhelin työhön Matkapuhelin

Kalajoen kaupunki VAIKEAVAMMAISEN 1 (5) Kalajoentie 5 85100 Kalajoki HAKEMUS JA ARVIOINTI / TARKISTUS. Puhelin kotiin Puhelin työhön Matkapuhelin Kalajoen kaupunki VAIKEAVAMMAISEN 1 (5) 1. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet Henkilötunnus Lähiosoite Ammatti Postinumero ja -toimipaikka Puhelin kotiin Puhelin työhön Matkapuhelin Sähköpostiosoite

Lisätiedot

1 (7) 20.5.2016 VAMMAISTEN IHMISTEN LIIKKUMISEN TUKI JA KULJETUSPALVELUT

1 (7) 20.5.2016 VAMMAISTEN IHMISTEN LIIKKUMISEN TUKI JA KULJETUSPALVELUT 1 (7) 20.5.2016 VAMMAISTEN IHMISTEN LIIKKUMISEN TUKI JA KULJETUSPALVELUT Julkisen liikenteen palvelut Kouvolan kaupunki kehittää joukkoliikenteen esteettömyyttä ja huomioi myös pysäkkien käytettävyyden.

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUIDEN OHJEET

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUIDEN OHJEET 1111 NOKIAN KAUPUNKI 1 Perusturvakeskus/Vammaispalvelut ASIAKASNUMERONNE ON: VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUIDEN OHJEET Kuljetuspalvelumatkat Kuljetuspalvelumatkat myönnetään määräaikaisesti

Lisätiedot

Tilanteessani ei ole tapahtunut muutosta edellisen hakemukseni jälkeen vaan samat perustelut palvelujen hakemiselle ovat voimassa

Tilanteessani ei ole tapahtunut muutosta edellisen hakemukseni jälkeen vaan samat perustelut palvelujen hakemiselle ovat voimassa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Perhepalvelut Vammaispalvelut Vaikeavammaisen kuljetuspalveluhakemus Käsittelijä Saapunut Päätös Kotikäynti Matkamäärä Ajalle Hakijan tiedot Etu- ja sukunimi

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU. Soveltamisohje alkaen

VAMMAISPALVELULAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU. Soveltamisohje alkaen 1 VAMMAISPALVELULAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU Soveltamisohje 1.5.2015 alkaen 2 SISÄLLYS VAIKEAVAMMAISTEN HENKILÖIDEN KULJETUSPALVELUT 3 KENELLE? 3 MYÖNNETTÄVÄT MATKAT? 4 Työ- ja opiskelumatkat 4 Asiointi-

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1 (6) Sisältö 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut... 3 2 Kuljetuspalvelu... 3 3 Asuminen... 4 3.1 Pysyvä asuminen... 4 3.2 Vaikeavammaisen tilapäinen asuminen (esim. asumisharjoittelu

Lisätiedot

Postinumero ja paikka:

Postinumero ja paikka: Nurmijärven kunta Vammaispalvelut Keskustie 2 A, 01900 Nurmijärvi VAMMAISPALVELULAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU- HAKEMUS 1 (6) 1. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet: Henkilötunnus: Osoite: Puhelin

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu KITEEN KAUPUNKI Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu Kiteen kaupunki 16.12.2014 Perusturvalautakunta 16.12.2014 145 Sisällys VAIKEAVAMMAISTEN HENKILÖIDEN KULJETUSPALVELUT... 2 KENELLE?... 2 MYÖNNETTÄVÄT

Lisätiedot

1. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT

1. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sosiaali- ja terveysvirasto Vammaispalvelu Metsolantie 2, 04200 Kerava KULJETUSPALVELUHAKEMUS JA -ARVIOINTI 1 (8) 1. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet: Henkilötunnus: Ammatti: Osoite: Postinumero:

Lisätiedot

Liite 1 / johtokunta 21.12.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.1.

Liite 1 / johtokunta 21.12.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.1. Liite 1 / johtokunta 21.12.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.1.2016 alkaen 1. TAVOITE JA MÄÄRITTELY Sosiaalihuoltolain (1301/2014 23) mukaista

Lisätiedot

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite Asiointi- ja virkistysmatkat Hakeminen Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voi hakea henkilö, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka ei vammansa tai sairautensa

Lisätiedot

LIIKKUMISTA TUKEVAT PALVELUT 1.7.2016 LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 13.6.2016

LIIKKUMISTA TUKEVAT PALVELUT 1.7.2016 LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 13.6.2016 Sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala Vanhus- ja vammaispalvelut LIIKKUMISTA TUKEVAT PALVELUT 1.7.2016 LÄHTIEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 13.6.2016 Sisällys Sosiaalihuoltolaki 30.12.2014/1301... 3

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUOHJEET SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE

KULJETUSPALVELUOHJEET SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE KULJETUSPALVELUOHJEET SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE Hyvä kuljetuspalvelun asiakas! Tässä on avuksenne kuljetuspalvelujen käyttöohje. Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 14.2.2014 Taltionumero 483 Diaarinumero 2577/3/12 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle henkilölle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös,

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen myöntämisperusteet

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen myöntämisperusteet Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumista tukevien palvelujen myöntämisperusteet Yhtymähallitus 15.12.2017 122 Sisällys 1. YLEISTÄ... 2 2. KULJETUSPALVELUN LAAJUUS... 2 3. MYÖNTÄMISEN PERUSTEET... 3 4.

Lisätiedot

Kumoaa sosiaalihuoltolain mukaisesta kuljetuspalvelusta 1.10.2009 voimaantulleen toimintaohjeen

Kumoaa sosiaalihuoltolain mukaisesta kuljetuspalvelusta 1.10.2009 voimaantulleen toimintaohjeen Valitse kohde. 1 (5) SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTAOHJE ALKAEN 1.1.2014 Kumoaa sosiaalihuoltolain mukaisesta kuljetuspalvelusta 1.10.2009 voimaantulleen toimintaohjeen Espoossa.

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUJEN OHJEET 1.6.2016

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUJEN OHJEET 1.6.2016 VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUJEN OHJEET 1.6.2016 Asiakasnumeronne on: Kuljetustenohjauskeskus Ylöjärven kaupunki on tehnyt sopimuksen Tuomi Logistiikan kanssa kuljetuspalveluiden välittämisestä

Lisätiedot

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016 www.eksote.fi Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016 Asiointi- ja virkistysmatkat Hakeminen Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voi hakea henkilö, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (7) 203 Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain nojalla järjestettyjen kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuksien tarkistaminen HEL 2014-005456 T 05 03 00 Päätös

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUOHJEET 1.11.2011 lähtien ikaalislaisille vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita käyttäville asiakkaille

KULJETUSPALVELUOHJEET 1.11.2011 lähtien ikaalislaisille vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita käyttäville asiakkaille 1/5 Sosiaali- ja terveystoimi/ vammaispalvelut KULJETUSPALVELUOHJEET 1.11.2011 lähtien ikaalislaisille vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluita käyttäville asiakkaille KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

24.2.2009 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3

24.2.2009 VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 1/2009 24.2.2009 Asiat VAMN 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VAMN 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VAMN 3 VAMMAISNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 VAMN 4 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

VAMMAISPALVELU LAIN MUKAISTEN KULJETUS- JA SAATTAJAPALVELUJEN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA SOVELTAMISOHJEET ALKAEN

VAMMAISPALVELU LAIN MUKAISTEN KULJETUS- JA SAATTAJAPALVELUJEN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA SOVELTAMISOHJEET ALKAEN Perusturvaltk. 6.6.2019 Liite nro 12 VAMMAISPALVELU LAIN MUKAISTEN KULJETUS- JA SAATTAJAPALVELUJEN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA SOVELTAMISOHJEET 1.9.2019 ALKAEN Kuljetuspalveluihin niihin liittyvine saattajapalveluineen

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUT. Vammaispalvelujen palveluesimies Maija Tervo. Vammaispalvelun sosiaalityö ja ohjaus. Asumispalvelut Katja Vesterelve

VAMMAISPALVELUT. Vammaispalvelujen palveluesimies Maija Tervo. Vammaispalvelun sosiaalityö ja ohjaus. Asumispalvelut Katja Vesterelve VAMMAISPALVELUT Vammaispalvelujen palveluesimies Maija Tervo Vammaispalvelun sosiaalityö ja ohjaus Ansala Heli Juupaluoma Sauli Niemi Johanna Rapo Sirpa Asumispalvelut Katja Vesterelve Tiimivastaavat Päivätoiminta

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015)

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) 2 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O Sivu 1 SOVELTAMISALA... 3 2 KOKOUSPALKKIOT... 3 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.3.2016 1. YLEISTÄ Kuljetuspalveluja myönnetään hakemuksesta sellaiselle vaikeavammaiselle henkilölle joka ei saa kulkemiseen tukea muiden säädösten

Lisätiedot

Laissa todetaan, että esteetön ja toimiva julkinen joukkoliikenne. tapa järjestää kaikille soveltuva liikkuminen.

Laissa todetaan, että esteetön ja toimiva julkinen joukkoliikenne. tapa järjestää kaikille soveltuva liikkuminen. Tiedote 1 / 5 Liikkumista tukevat palvelut Heinolassa 1.4.2015 voimaantulleessa Sosiaalihuoltolain (1301/2014) 23 :ssä säädetään kunnan velvollisuudesta järjestää liikkumista tukevia palveluita henkilöille,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUHAKEMUS

VAMMAISPALVELUHAKEMUS 1 VAMMAISPALVELUHAKEMUS Hakijan henkilötiedot Sukunimi Etunimet Henkilötunnus Osoite Ammatti Puhelinnumero Haettavat palvelut (Huomioi, että hakemus täytetään vain niiden palveluiden osalta, joita haetaan)

Lisätiedot

Vaikeavammaisten ihmisten liikkumisen tuki ja kuljetuspalvelut

Vaikeavammaisten ihmisten liikkumisen tuki ja kuljetuspalvelut Aikuisväestön lautakunta 8.6.2017 70 Vaikeavammaisten ihmisten liikkumisen tuki ja kuljetuspalvelut Päivitetty 28.2.2018 Liikkumiseen on vaihtoehtoja JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUT Kouvolan kaupunki kehittää

Lisätiedot

Kyytineuvo puh. 015 194 6000

Kyytineuvo puh. 015 194 6000 MIKKELIN KAUPUNGIN MATKOJENYHDISTELYKESKUS KYYTINEUVO KULJETUSPALVELUOHJE VAMMAISPALVELULAIN TAI SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJÄLLE Kyytineuvo puh. 015 194 6000 2 Hyvä kuljetuspalveluasiakas!

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet alkaen

Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet alkaen Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan palvelun kuljetuspalvelun myöntämisen perusteet 1.1.2018 alkaen Yhtymähallitus 12.12.2017 158 Sisällys 1. Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumista tukevan

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISET KULJETUSPALVELUT 1.1.2015 ALKAEN JA KULJETUSPALVELUKOKEILU ASI- OINTILIIKENTEENÄ JOUTSAN TAA- JAMA-ALUEELLA Perusturvalautakunta 19.11.2014 Liite 104 Kuljetuspalvelujen tavoitteena

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden ohjeet Lohjan kaupungissa alkaen

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden ohjeet Lohjan kaupungissa alkaen Lohjan kaupunki Perusturvakeskus Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden ohjeet Lohjan kaupungissa 1.10.2013 alkaen Myöntämisen perusteet Hakijalla tulee olla kuntalain mukainen kotipaikka Lohjan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen toimintaohjeiden tarkistaminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen toimintaohjeiden tarkistaminen 13.11.2013 Sivu 1 / 1 4802/00.01.01/2013 110 Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen toimintaohjeiden tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Lindström, puh. 046 877

Lisätiedot

Kunnanhallitus on päättänyt lähettää aloitteen valmisteltavaksi Sosiaali- ja terveyslautakuntaan.

Kunnanhallitus on päättänyt lähettää aloitteen valmisteltavaksi Sosiaali- ja terveyslautakuntaan. Sosiaali- ja terveyslautakunta 92 19.11.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 83 15.12.2015 Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Valtuusto 8 27.01.2016 Valtuustoaloite VPL-matkojen siirtämisestä seuraavalle kaudelle

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 19.10.2011 Taltionumero 3005 Diaarinumero 1196/3/11 1 (5) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Kuljetuspalvelua voi käyttää Jyväskylän, Joutsan, Jämsän, Laukaan, Luhangan, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten kunnan alueella.

Kuljetuspalvelua voi käyttää Jyväskylän, Joutsan, Jämsän, Laukaan, Luhangan, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten kunnan alueella. 2 erityishuollosta annetun lain (519/1977) 1 :ssä tarkoitetulle henkilölle järjestetään hänen vammaisuutensa edellyttämiä palveluja ja tukitoimia ensisijaisesti tämän lain nojalla siltä osin kuin ne ovat

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen OHJE 1 (7) Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen Pyydämme lukemaan ohjeet tarkoin ja noudattamaan niitä. Matkakortti Kuljetuspalvelua varten Kuopiossa on käytössä matkakortti. Uusille

Lisätiedot

Vammaispalvelulaista. Vammaispalveluraadille Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski

Vammaispalvelulaista. Vammaispalveluraadille Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski Vammaispalvelulaista Vammaispalveluraadille 15.5.2013 Johtava sosiaalityöntekijä Emmi Hanhikoski 30.5.2013 Vammaispalvelulaki Ketä laki koskee? Vammaisuus (VpL 2 ) vamma tai sairaus pitkäaikaisuus eli

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN PERUSTEELLA JÄRJESTETTÄVIEN PALVELUIDEN JA TUKITOIMIEN MÄÄRÄYTYMISPERUSTEET v. 2011

VAMMAISPALVELULAIN PERUSTEELLA JÄRJESTETTÄVIEN PALVELUIDEN JA TUKITOIMIEN MÄÄRÄYTYMISPERUSTEET v. 2011 VAMMAISPALVELULAIN PERUSTEELLA JÄRJESTETTÄVIEN PALVELUIDEN JA TUKITOIMIEN MÄÄRÄYTYMISPERUSTEET v. 2011 1. YLEISET PERUSTEET Vammaispalvelulain soveltamisen tavoitteena on a) edistää vammaisten henkilöiden

Lisätiedot

Vammaispalvelut Yhall VAMMAISPALVELULAINMUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUS- TEET ALKAEN

Vammaispalvelut Yhall VAMMAISPALVELULAINMUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUS- TEET ALKAEN 1 Yhall 21.6.2011 121 VAMMAISPALVELULAINMUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUS- TEET 1.8.2011 ALKAEN 1 YLEISTÄ Kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle kohtuulliset kuljetuspalvelut niihin

Lisätiedot

Yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunta. VAMMAISPALVELULAIN SOVELTAMISOHJEET 1.1.2013 alkaen

Yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunta. VAMMAISPALVELULAIN SOVELTAMISOHJEET 1.1.2013 alkaen Yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunta VAMMAISPALVELULAIN SOVELTAMISOHJEET 1.1.2013 alkaen 1. Yleistä... 2 1.1 Vammainen henkilö... 2 1.2 Palvelujen järjestämisvelvollisuus... 2 1.3 Palvelujen

Lisätiedot

HAKEMUS KULJETUSPALVELUSTA

HAKEMUS KULJETUSPALVELUSTA HAKEMUS KULJETUSPALVELUSTA Saapumispäivä Ha sisijaisesti: SHL:n mukaista liikkumis tukea (sosiaalihuoltolain mukain liikkumis tuki) VPL:n mukaista kuljetuspalvelua (vammaispalvelulain mukain kuljetuspalvelu)

Lisätiedot

HAKEMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISESTA PALVELUSTA

HAKEMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISESTA PALVELUSTA HAKEMUS VAMMAISPALVELULAIN MUKAISESTA PALVELUSTA Hakemus saapui: Viranomainen /toimintayksikkö Vaasan kaupunki Vammaispalvelu PL 241, Vöyrinkatu 46 65100 VAASA P. 06 325 1111/ vaihde Henkilötiedot Sukunimi

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE ALKAEN TAKSIKORTTIOHJEET. AURAN PERUSTURVALAUTAKUNTA Nikkarinkuja 8, Aura

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE ALKAEN TAKSIKORTTIOHJEET. AURAN PERUSTURVALAUTAKUNTA Nikkarinkuja 8, Aura VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE 1.1.2019 ALKAEN TAKSIKORTTIOHJEET AURAN PERUSTURVALAUTAKUNTA Nikkarinkuja 8, 21380 Aura Auran kunnan perusturvalautakunnan myöntämän vammaispalvelulain mukaiseen

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUN HAKEMUS / TARKISTUS

KULJETUSPALVELUN HAKEMUS / TARKISTUS KULJETUSPALVELUN HAKEMUS / TARKISTUS 1 (5) Hakemuksen saapumispäivä / / Sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua myönnetään erityisillä perusteilla, mikäli asiakas terveydellisistä syistä johtuen ei

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.1.2018 alkaen 1. TAVOITE JA MÄÄRITTELY Sosiaalihuoltolain (1301/2014 23) mukaista tarveharkintaan ja Suupohjan

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.2.2013 ALKAEN

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.2.2013 ALKAEN 1 Yhall 22.1.2013 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.2.2013 ALKAEN 1 YLEISTÄ Kuljetuspalveluja voidaan järjestää sosiaalihuoltolain (710/1982) ja vammaispalvelulain (380/1987)

Lisätiedot

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen

Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen OHJE (7) Kuopionkaupunki Perusturvanpalvelualue 30.10.2018 Vanhus-javammaispalvelut Vammaispalvelut Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen käyttäminen Pyydämme lukemaan ohjeet tarkoin ja noudattamaan

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu

KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu Hyvä kuljetuspalvelun asiakas! Tässä on avuksenne kuljetuspalveluiden käyttöohje. Kuljetuspalvelumatkat on

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 25.2.2016 2 SIILINJÄRVEN KUNTA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.3.

Sosiaali- ja terveyslautakunta 25.2.2016 2 SIILINJÄRVEN KUNTA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.3. Sosiaali- ja terveyslautakunta 25.2.2016 2 SIILINJÄRVEN KUNTA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET JA OHJEET 1.3.2016 ALKAEN 1(4) 1 Lapsiperheiden kotipalvelun ja kriteerien tarkoitus Lapsiperheiden

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 13:00 14:45 pykälät otsikko 63 Talousarvio 2015, taloussuunnitelma 2016-2017 ja sanallinen toimintasuunnitelma 64 Sosiaalitoimen

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU

KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU KULJETUSPALVELUOHJEET TAVALLISEN TAKSIN KÄYTTÄJILLE SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN KULJETUSPALVELU Hyvä kuljetuspalvelun asiakas! Tässä on avuksenne kuljetuspalvelujen käyttöohje. Kuljetuspalvelumatkat on

Lisätiedot

Vammaispalvelulain ja asetuksen perusteella myönnettävien palveluiden ja tukitoimien ohjeet vuodelle 2016

Vammaispalvelulain ja asetuksen perusteella myönnettävien palveluiden ja tukitoimien ohjeet vuodelle 2016 1(10) Vammaispalvelulain ja asetuksen perusteella myönnettävien palveluiden ja tukitoimien ohjeet vuodelle 2016 Salon kaupunki,vammaispalvelut (Sote-lautakunta, 16.12.2015, 165) Ohj 2(10) SISÄLTÖ JOHDANTO

Lisätiedot

Toimivatko kehitysvammapalvelut Keski-Pohjanmaalla?

Toimivatko kehitysvammapalvelut Keski-Pohjanmaalla? Toimivatko kehitysvammapalvelut Keski-Pohjanmaalla? TÄNÄÄN JA HUOMENNA - TÄYTTÄ ELÄMÄÄ Kokkola 9.11.2012 14.11.2012 1 Ongelmakohtia Hyvän hallinnon toteuttaminen Erityishuolto-ohjelmat Henkilökohtainen

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN JA SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN ASIAKASOHJEET 2015

VAMMAISPALVELULAIN JA SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN ASIAKASOHJEET 2015 VAMMAISPALVELULAIN JA SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN ASIAKASOHJEET 2015 Pertunmaan palvelutuotantoyksikön vammaispalvelu on ottanut 1.7.2015 alkaen käyttöön Tiketti 2 matkakortin vammaispalvelulain

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUA KOSKEVA SOVELTAMISOHJEET ALKAEN

VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUA KOSKEVA SOVELTAMISOHJEET ALKAEN VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUA KOSKEVA SOVELTAMISOHJEET 1.5.2016 ALKAEN VAIKEAVAMMAISTEN KULJETUSPALVELUA KOSKEVA SOVELTAMISOHJEET 1.5.2016 ALKAEN 1. Yleistä Vammaisuuden perusteella järjestettävistä

Lisätiedot

Tasa-arvon nimissä tulisi kuljetuspalveluiden omavastuun tuolloin vastata arvolipun hintaa. Ei käteisellä maksettavaa kertamaksua.

Tasa-arvon nimissä tulisi kuljetuspalveluiden omavastuun tuolloin vastata arvolipun hintaa. Ei käteisellä maksettavaa kertamaksua. Kaupunginvaltuusto 17 01.02.2016 Kaupunginhallitus 57 15.02.2016 Perusturvalautakunta 28 19.04.2016 Kaupunginhallitus 156 02.05.2016 Kaupunginvaltuusto 42 09.05.2016 Valtuustoaloite vammaispalvelulain

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA Vammaispalvelulain mukaisten kuljetus- ja saattajapalvelujen myöntämisperusteet ja ohjeet 1.6.2013 alkaen

SIILINJÄRVEN KUNTA Vammaispalvelulain mukaisten kuljetus- ja saattajapalvelujen myöntämisperusteet ja ohjeet 1.6.2013 alkaen SIILINJÄRVEN KUNTA Vammaispalvelulain mukaisten kuljetus- ja saattajapalvelujen myöntämisperusteet ja ohjeet 1.6.2013 alkaen Sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymä 6 / 6 2013 63 2 (7) VAMMAISPALVELULAIN

Lisätiedot

Valtion varoista maksettava. korvaus rikoksen uhrille. Valtion maksama. korvaus rikoksen uhrille. Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot

Valtion varoista maksettava. korvaus rikoksen uhrille. Valtion maksama. korvaus rikoksen uhrille. Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille Valtion maksama korvaus rikoksen uhrille Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot Milloin rikoksen uhrille voidaan suorittaa korvaus valtion

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 25.5.2018 Taltionumero 2551 Diaarinumero 1202/2/17 1 (6) Asia Valittaja Vammaispalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

1. Matkan tarkoitus. 2. Yhdensuuntainen matka

1. Matkan tarkoitus. 2. Yhdensuuntainen matka ASIAKASOHJE 1 (5) SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN LIIKKUMISEN TUEN OHJE 1.11.2017 ALKAEN Sosiaalihuoltolain mukainen liikkumisen tuki kuuluu kunnan järjestämiin määrärahasidonnaisiin palveluihin. Lain 23 :n

Lisätiedot

ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut

ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut ALS ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut Sosiaaliohjaaja Porin perusturva Vammaispalvelut LAINSÄÄDÄNTÖ Perustuslaki : 6 yhdenvertaisuus, 19 oikeus sosiaaliturvaan Sosiaalihuoltolaki: 1 yksityisen henkilön,

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTA- OHJE ALKAEN

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTA- OHJE ALKAEN VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN TOIMINTA- OHJE 1.7.2018 ALKAEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 19.6.2018 56 1. TOISSIJAISUUS Vammaispalvelulain mukaisia palveluja ja tukitoimia järjestetään

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 26.4.2013 Taltionumero 1494 Diaarinumero 2340/3/12 1 (5) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus Hyvinvointikuntayhtymä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

Johtokunta SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen

Johtokunta SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje alkaen Johtokunta 19.12.2016 142 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAINEN LIIKKUMISTA TUKEVA PALVELU (KULJETUSPALVELU) - toimintaohje 1.2.2017 alkaen 1. TAVOITE JA MÄÄRITTELY Sosiaalihuoltolain (1301/2014 23) mukaista tarveharkintaan

Lisätiedot

KULJETUSPALVELU HAKEMUS

KULJETUSPALVELU HAKEMUS 1 Vammaispalvelulain mukaan vaikeavammaisille: Sosiaalihuoltolain mukaan: Hakemuksen saapumispvm. / 200 vapaa-ajan matkat, enintään 18 yhdensuuntaista matkaa/kk Kokkolan kaupungin ja lähikuntien alueilla,

Lisätiedot

Vammaispalvelut Helsingissä. Reija Lampinen vammaisasiamies 26.9.2013 Kampin palvelukeskus

Vammaispalvelut Helsingissä. Reija Lampinen vammaisasiamies 26.9.2013 Kampin palvelukeskus Vammaispalvelut Helsingissä Reija Lampinen vammaisasiamies 26.9.2013 Kampin palvelukeskus Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain mukaan vammaisella henkilöllä tarkoitetaan henkilöä, jolla on vamman tai

Lisätiedot

1. LIIKKUMISTA TUKEVAT PALVELUT

1. LIIKKUMISTA TUKEVAT PALVELUT SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN LIIKKUMISTA TUKEVIEN PALVELUJEN TOIMINTAOHJE 1.7.2018 ALKAEN Sosiaali- ja terveyslautakunta 19.6.2018 56 1. LIIKKUMISTA TUKEVAT PALVELUT Sosiaalihuoltolain 23 :n mukaan esteetön

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUOHJEET INVATAKSIEN KÄYTTÄJILLE

KULJETUSPALVELUOHJEET INVATAKSIEN KÄYTTÄJILLE KULJETUSPALVELUOHJEET INVATAKSIEN KÄYTTÄJILLE Hyvä kuljetuspalvelun asiakas! Tässä on avuksenne kuljetuspalveluiden käyttöohje. Kuljetuspalvelumatkat on tarkoitettu kuljetuspalveluasiakkaan tarpeiden mukaisten

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 6.9.2013 Taltionumero 2764 Diaarinumero 866/3/12 1 (7) Asia Valittaja Vaikeavammaiselle järjestettävää kuljetuspalvelua koskeva valitus A Päätös, jota valitus

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUHAKEMUS Saapunut

KULJETUSPALVELUHAKEMUS Saapunut KULJETUSPALVELUHAKEMUS Saapunut (Työntekijä täyttää) Hakijan henkilötiedot Sukunimi Puhelinnumero Etunimet Sähköpostiosoite Osoite Ammatti Henkilötunnus Hakijan kanssa samassa taloudessa / kiinteistössä

Lisätiedot

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET PALVELUT JA TUKITOIMET

VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET PALVELUT JA TUKITOIMET VAMMAISPALVELULAIN MUKAISET PALVELUT JA TUKITOIMET Vammaispalvelun toteuttaminen pohjautuu vammaispalvelulakiin ja asetukseen sekä soveltamisohjeisiin. Lain tarkoitus on - edistää vammaisen henkilön edellytyksiä

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut

Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut 1 Sosiaali ja terveyspalvelut Hoito ja hoivapalvelut Sosiaalihuoltolain mukaiset liikkumista tukevat palvelut Soveltamisohje 1.12.2017 alkaen Sosiaali- ja terveyslautakunta 12.10.2017 2 SISÄLLYS 1. PALVELUN

Lisätiedot

Ohjeet vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun käyttäjälle

Ohjeet vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun käyttäjälle Kuopion kaupunki 1(6) Ohjeet vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun käyttäjälle Matkojen tilaus Kuljetuspalvelua varten Kuopiossa on käytössä matkakortti. Säilyttäkää kuljetuspäätöksen

Lisätiedot

KULJETUSPALVELUOHJEET VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE

KULJETUSPALVELUOHJEET VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE KULJETUSPALVELUOHJEET VAMMAISPALVELULAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN KÄYTTÄJILLE Hyvä kuljetuspalvelun asiakas! Tässä on avuksenne kuljetuspalvelujen käyttöohje. Kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle

Lisätiedot

1.VAIKEAVAMMAISTEN HENKILÖIDEN KULJETUS PAL VELU

1.VAIKEAVAMMAISTEN HENKILÖIDEN KULJETUS PAL VELU Kuljetuspalveluiden myöntämisperusteet 1.1.2013 alkaen Sotelk 102 Kuljetuspalvelut on osa vanhus- ja vammaispalvelua. Palvelun myöntäminen perustuu kullekin hakijalle tehtävään palvelun tar peen arviointiin.

Lisätiedot

Postinumero ja -toimipaikka

Postinumero ja -toimipaikka SOMERON KAUPUNKI VAMMAISPALVELU Turuntie 46 B 31400 SOMERO VAIKEAVAMMAISEN KULJETUSPALVELU HAKEMUS/TARKISTUS Saapumispäivä.. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun hakeminen Täyttäkää hakemuslomake

Lisätiedot

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET ENONTEKIÖN KUNNASSA

SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET ENONTEKIÖN KUNNASSA Perusturvaltk. 24.3.2014 32 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET ENONTEKIÖN KUNNASSA kuva Anne-Maria Näkkäläjärvi SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISEN KULJETUSPALVELUN MYÖNTÄMISPERUSTEET

Lisätiedot

PoSan vammaispalvelut ja kehitysvammahuolto Viranomaisesite

PoSan vammaispalvelut ja kehitysvammahuolto Viranomaisesite Vammaispalvelut ja kehitysvammahuolto: Aikuissosiaalityön päällikkö Puh. 044 577 2746, ma-ti, to-pe klo 9.00 10.00 Työnjohto ja hallinto Vakituiset ja tilapäiset asumispalvelusijoitukset (sis. myös Vpl:n

Lisätiedot