Suunniteltu mukaviksi, tehty kestäviksi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suunniteltu mukaviksi, tehty kestäviksi."

Transkriptio

1 Suunniteltu mukaviksi, tehty kestäviksi. Inter IKEA Systems B.V Monet viettävät suuren osan päivästä työpöydän ääressä joko toimistossa tai kotona. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että työpiste on mahdollisimman mukava. Koska ihmiset ovat erikokoisia ja -muotoisia, toimistokalusteiden tulee olla muunneltavissa yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Tästä oppaasta näet, millä tavoin me varmistamme toimistokalusteidemme laadun ja mitä sinä voit tehdä luodaksesi ergonomisen työympäristön.

2 Luo itsellesi sopiva työpiste On tärkeää tehdä työpisteestä mahdollisimman mukava ja omiin tarpeisiin sopiva. Pitkäaikainen istuma- tai seisomatyö huonossa tai epämukavassa asennossa voi aiheuttaa niska- ja selkävaivoja ja muita terveysongelmia. Seuraavassa ohjeita ergonomisen työpisteen luomiseen ja tietoa tuotteidemme laatutesteistä ja käyttämistämme materiaaleista. Millainen on ergonominen työpiste? Ergonomia tarkoittaa sitä, että tuotteet ja ympäristöt suunnitellaan mahdollisimman turvallisiksi ja mukaviksi käyttää. Ergonominen työpiste on suunniteltu käyttäjän tarpeiden mukaiseksi, niin että työskentely on helppoa ja turvallista. Hyvinvointi lisää työtehoa Haluamme auttaa sinua luomaan ergonomisen työtilan, joka sopii juuri sinulle ja edistää hyvinvointiasi. Tämä tarkoittaa työpisteen säätämistä tarpeidesi mukaan, ergonomisen työasennon omaksumista ja liikkumisen mahdollistamista työpäivän aikana. Ihmiskeho on luotu liikkumaan, joten ihanteellisinta olisi, että työpisteessä voisi työskennellä istuen, seisten ja seisomatuen kanssa ja vaihtaa asentoa mahdollisimman usein. Kun voit töissä hyvin, työskentelet tehokkaammin

3 Vinkkejä: Valitsemalla oikeanlaisen tuolin, työpöydän, näyttöpäätteen ja valaisimen voit lisätä työpisteen mukavuutta. Ne eivät kuitenkaan korjaaa huonoa työasentoa. Vaivojen välttämiseksi pidä huoli, että asentosi on hyvä aina, kun istut tai seisot pitkiä aikoja. Tässä muutamia vinkkejä ergonomisen työpisteen luomiseen. 1. ISTUMINEN Sinun tulisi pystyä venyttelemään jalkojasi pöydän alla ja kääntymään vapaasti 90 astetta vasemmalle ja oikealle. Lantion ja polvien tulisi olla asteen kulmassa jalkapohjien ollessa lattiaa vasten. KORKEUS Valitse työtuoli, jonka istumakorkeutta voidaan säätää. Istuimen korkeimman kohdan tulisi ulottua juuri polvilumpion alapuolelle, kun seisot. Pyri siihen, että painosi jakautuu tuolilla tasaisesti. Nosta istuinta, jos tunnet kehossasi painetta lähellä istuimen takaosaa, ja laske istuinta, jos tunnet painetta lähellä istuimen etuosaa. Tämä parantaa verenkiertoa ja vähentää turvotuksen riskiä. ISTUIMEN KEINUTOIMINTO Käytä keinutoimintoa lukitaksesi tuolin sopivaan asentoon ja parantaaksesi istumamukavuutta. Tämä vaikuttaa painon jakautumiseen tuolilla ja tarjoaa vakautta ja tukea silloin kun tarvitset. Viiden asteen kallistus on suositeltava. RISTISELÄN TUKI Ristiselän tuella varustettu tuoli vähentää alaselkään kohdistuvaa painetta selän väsyessä. Selkänojan tulisi kallistua siten, että voit istua ylävartalo hieman taaksepäin nojautuneena (suositeltava kallistus 110 astetta). KÄSINOJAT Käsinojat tukevat käsivarsien yläosaa ja vähentävät hartioihin ja selkään kohdistuvaa painetta. Varmista, että käsinojat eivät estä tuolin vetämistä lähelle työpöytää eivätkä rajoita luonnollista liikkumista. Muista myös, että pehmeät käsinojat ovat mukavammat kyynärpäille.

4 2. SEISOMINEN Työpöytä, jonka korkeus on säädettävissä, mahdollistaa asennon vaihtelun ja on siten ihanteellinen valinta työskentelyyn. Vaihtelu istuma- ja seisoma-asennon välillä vähentää fyysisten vaivojen riskiä ja parantaa verenkiertoa ja työtehoa. Työpöydän tulisi ulottua kyynärpäiden korkeudelle, ja kyynärpäiden tulisi olla 90 asteen kulmassa, kun istut tai seisot pöydän ääressä. 3. SEISOMATUKI Seisomatuki, kuten säädettävä jakkara, mahdollistaa asennon, joka on istumisen ja seisomisen välimuoto, ja sopii käytettäväksi erityisesti korkeussäädettävän työpöydän kanssa. Seisomatuen edut ovat: mahdollistaa sekä ylä- että alavartalon vapaan liikkumisen aktivoi ja vahvistaa kehon keskeisiä lihaksia mahdollistaa avoimen asennon, joka parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

5 4. NÄYTTÖPÄÄTE Älä sijoita näyttöpäätettä liian lähelle itseäsi. Sinun ei pitäisi pystyä koskettamaan näyttöä suoraksi ojennetulla kädellä, kun tuoli on vedetty pöydän ääreen. Näyttöpäätteen tulisi sijaita suoraan edessäsi, niin että sen yläosa on juuri katseesi alapuolella. Liian korkealla oleva näyttöpääte voi aiheuttaa niskavaivoja. Jos työskentelet näyttöpäätteellä pitkään, muista tukea käsivarret ja ranteet. Näppäimistö ja hiiri tulisi sijoittaa cm päähän työpöydän etureunasta, niin että ranteet saavat tukea etkä joudu ojentamaan niskaa ja hartioita eteenpäin. Näyttöpäätteen tulisi olla kallistettuna astetta. Tämä on optimaalinen asento silmille, niskalle ja hartioille. 5. VALAISTUS Ihanteellinen valaistus syntyy yhdistämällä yleisvaloa, tunnelmavaloa ja kohdevaloa. Työvalaisin, joka luo valokeilan rajatulle alueelle, on yksi esimerkki kohdevalaistuksesta. Tarvitset sitä esimerkiksi tehdessäsi paperitöitä. Yleisvalaistus valaisee tasaisesti koko huoneen. Tunnelmavalaistus taas luo huoneeseen kodikasta tunnelmaa ja pehmentää yleis- ja kohdevalaistuksen välistä kontrastia. Jos olet oikeakätinen, sijoita valaisin vasemmalle puolellesi vähentääksesi varjojen syntymistä. Ikkunan lähellä oleva tietokone tulisi sijoittaa suunnilleen 90 asteen kulmaan suhteessa ikkunaan häikäisyn välttämiseksi.

6 Laatu Testaamme tuotteidemme laadun, turvallisuuden ja kestävyyden kansainvälisten testausstandardien mukaisesti. Noudatamme erittäin tiukkoja rajoituksia kemikaalien osalta, ja jotkin kansainvälisten standardien mukaiset tuotteet eivät välttämättä täytä omia korkeita standardejamme. Siinä tapauksessa emme valmista näitä tuotteita. Asetamme aina asiakkaidemme turvallisuuden etusijalle. Kansainväliset standardit Tuotteemme testataan kansainvälisten EN- ja ANSI/BIFMAstandardien mukaisesti. Lisäksi teemme omia kemikaali- ja laatutestejä. EN EN tarkoittaa European Norm. Nämä standardit ovat käytössä kaikkialla Euroopassa, ja ne takaavat tuotteiden vahvuuden, kestävyyden ja vakauden. ANSI/BIFMA ANSI eli American National Standards Institute laatii ja valvoo normeja ja standardeja ja akkreditoi organisaatioita, kuten BIFMA, luomaan testejä eri sektoreille. BIFMA eli Business and Institutional Furniture Manufacturers Association laatii standardeja toimistokalusteille. Ammattikäyttöön tarkoitetut IKEA-toimistokalusteet täyttävät BIFMAn turvallisuus- ja kestävyysvaatimukset.

7 Vaativat testit Testit suoritetaan tuotekehitysvaiheessa testilaboratorioissamme Ruotsissa ja Kiinassa. Testausmenetelmät ovat samat koti- ja ammattikäyttöön tarkoitetuille tuotteille, mutta ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteiden testauksessa käytetään suurempia painoja ja enemmän toistoja. Näin toimistokalusteemme testataan Työtuolit Kotikäyttöön tarkoitettujen työtuolien testeissä varmistetaan niiden mukavuus, vakaus, turvallisuus ja kestävyys. Ammattikäyttöön tarkoitettujen työtuolien testit ovat vaativampia, sillä tuolien täytyy täyttää tiukat vakautta, vahvuutta ja kestävyyttä koskevat vaatimukset. Tuolit esimerkiksi kuormitetaan suurilla painolla jopa kertaa. Työpöydät Kotikäyttöön tarkoitetut työpöydät testataan muun muassa vakauden, vahvuuden ja kestävyyden osalta. Suoritettavat testit riippuvat työpöydän mallista ja siitä, mitkä työpöydän kohdat altistuvat suurimmalle kulutukselle. Ammattikäyttöön tarkoitettujen työpöytien testit ovat tiukempia kuin kotikäyttöön tarkoitettujen työpöytien. Ammattikäyttöön hyväksytyt työpöydät täyttävät seuraavat vakautta, kestävyyttä ja turvallisuutta koskevat standardit: EN 527 ja ANSI/BIFMA X5. Tuotteiden vahvuus testataan esimerkiksi kohdistamalla niihin pystysuoraan 100 kg:n paino 10 kertaa 10 sekunnin ajan. Säilytyskalusteet Säilytyskalusteiden laatutesteissä varmistetaan niiden turvallisuus ja kestävyys. Eri osat, kuten ovet, laatikot, pinnat ja pyörät, testataan eri tavoin. Säilytyskalusteet, jotka on testattu ja hyväksytty ammattikäyttöön, täyttävät seuraavat standardit: EN ja ANSI/BIFMA 5.9.

8 Materiaalit Me välitämme siitä, mitä materiaaleja tuotteisiimme käytetään, ja pyrimme aina käyttämään raaka-aineita mahdollisimman tehokkaasti. Valitsemme materiaalit huolella ja pidämme hinnat silti edullisina. Tietyt materiaalit sopivat erityisen hyvin tiettyihin kalusteisiin käyttötarkoituksesta ja mallista riippuen. Esimerkiksi melamiinia käytetään usein pöytälevyissä, koska sen pinta kestää hyvin naarmutusta ja kolhuja. Melamiini melamiinihartsilla kyllästettyä kuvioitua paperia, joka puristetaan levyn pintaan paineen ja lämmön avulla. Tuloksena on vahva, kuumuutta ja kosteutta kestävä pinta, joka on helppo pitää puhtaana. GLOSE-nahka pehmeää mutta kestävää läpivärjättyä pintanahkaa, jonka pinnassa on suojakäsittely. Helppohoitoinen materiaali. Puhdistetaan ja hoidetaan ABSORB-nahanhoitotuotteilla. Inter IKEA Systems B.V Viilu ohut massiivipuukerros liimattuna levyn pintaan. Kaikki IKEA-tuotteissa käytetty viilu on lakattu, minkä ansiosta se on helppohoitoista ja kestävää. Lakkaus suojaa viilua kosteudelta ja naarmutukselta. Kennolevy puinen kehikko, jonka sisällä on kierrätyspaperista tehty kennosto. Kennolevy on kevyttä mutta tukevaa, eikä sen valmistus vaadi paljon raaka-aineita. Bambu vahvempaa ja joustavampaa kuin useimmat puulajit. Nopeasti kasvava ruohokasvi, joka tuottaa kaksi kertaa enemmän happea kuin puut. Massiivipuu kestävä uusiutuva luonnonmateriaali. Jokainen kappale on ainutlaatuinen vaihtelevan syykuvion ansiosta. Kaikki IKEA-tuotteissa käytetty puu on peräisin huolella valituista vastuullisesti hoidetuista metsistä. Muovi synteettinen tai puolisynteettinen materiaali, jota voidaan muotoilla. Valmistetaan öljystä tai maakaasusta mutta myös kasveista. Muoveja on kahta tyyppiä: kestomuovit, joita voidaan lämmittää, muotoilla ja sulattaa, ja kertamuovit, joita ei voida sulattaa uudelleen. IKEA-tuotteissa käytetään yleisimmin kestomuoveja, kuten polykarbonaattia ja polypropeenia. Puumuovikomposiitti puu- ja muovikuitujen seos, jossa yhdistyvät molempien materiaalien edut ja jota voidaan muotoilla. Vahva materiaali, joka on kevyempää kuin muovi, mikä alentaa kuljetuskustannuksia ja vähentää ympäristövaikutuksia. Maali Jauhemaalaus on prosessi, jossa maalijauhetta ruiskutetaan esineen, usein metalliesineen, pinnalle ja sen jälkeen sulatetaan pintaan kiinni. Jauhemaalaus on tehokas ja ympäristöystävällinen menetelmä, koska maalijauhetta ei juuri mene hukkaan eikä prosessissa käytetä liuottimia.

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden S U O M I KVARTAL SUUNNITTELU: IKEA of Sweden MITAT: 1-urainen verhokisko 140 cm, 3-urainen verhokisko 140 cm. Ylä- ja alatukilista 60 cm. HYVÄ TIETÄÄ: Valitse seinä-/kattomateriaaliin sopivat ruuvit/tulpat.

Lisätiedot

Kirjalliset ohjeet Kulkureiden jumppaliikkeistä

Kirjalliset ohjeet Kulkureiden jumppaliikkeistä Kirjalliset ohjeet Kulkureiden jumppaliikkeistä 1. Hartiat ja yläselkä Olkapäiden pyörittely. Pyörittele olkapäitä rennosti eteenja taaksepäin. Varo, ettet jännitä liikaa hartioita. Hartioiden pyörittelyjen

Lisätiedot

Seisoa vai istua? Sekä että. Pääasia, että hyvin.

Seisoa vai istua? Sekä että. Pääasia, että hyvin. Seisoa vai istua? Sekä että. Pääasia, että hyvin. Tuottavuus riippuu asenno(itumise)sta. Tiesitkö, että joka toinen työntekijä joutuu seisomaan työssään usein tai jatkuvasti. Se on ongelma kaikissa ammattiryhmissä,

Lisätiedot

Swift Mobil Tilt kallistettava ja korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli

Swift Mobil Tilt kallistettava ja korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli www.etac.com Swift Mobil Tilt kallistettava ja korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli Swift Mobil Tilt kallistettava ja korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli Swift Mobil Tiltin avulla

Lisätiedot

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS Vaihe 1: Avaa tuolisi lukitus. 01 KEINUN LUKITUS Vaihe 2: Säädä tuoli kehosi mukaan. 02 KEINUN VASTUS 03 ISTUINSYVYYS 04 ISTUINKORKEUS Vaihe 3: Säädä tuoli työsi mukaan. 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 06 SELKÄNOJAN

Lisätiedot

Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia

Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia 1 Selkärangan ja lonkan liikkuvuusharjoituksia 1. Lantion rullaus Asetu selällesi ja vie polvet koukkuun. Jalkaterät ovat lantion leveydellä ja suoraan eteenpäin, kädet vartalon vierellä. Oikaise itsesi

Lisätiedot

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta.

Ruokapöydät OSTOAPU SUOMI. TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. SUOMI OSTOAPU Ruokapöydät 2015 TARVITSETKO APUA? Lisätietoja näistä ja muista palveluista saat henkilökunnalta. KULJETUSPALVELU Kerää valitsemasi tuotteet itse ja maksa ne kassalla. Vie tuotteet kassojen

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

Sääriamputoitu: Supista lihaksia niin, että kuvittelet koukistavasi ja ojentavasi nilkkaa.

Sääriamputoitu: Supista lihaksia niin, että kuvittelet koukistavasi ja ojentavasi nilkkaa. 3-4 viikkoa amputaatiosta: silikonituppihoito Erityisesti alkuvaiheessa amputoitua raajaa tulisi harjoittaa päivittäin useita kertoja. Amputaatiotynkä tarvitsee aktiivisia lihassupistuksia verenkierron

Lisätiedot

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron

WC & KYLPYHUONE/HERON. heron WC & KYLPYHUONE/HERON heron TM Heron on monipuolisimmista markkinoilla olevista WC- ja suihkutuoleista. Yksinkertaisen rakenteen ja selkeän muotoilun taakse kätkeytyy monipuolisia toiminnallisia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Liiketaitotestit ja tuloskortti

Liiketaitotestit ja tuloskortti Liiketaitotestit ja tuloskortti 1 taso Perus liiketaidot Syväkyykky 1 - integroitu liikkuvuus käsivarret vaakatasossa edessä - suorita kyykkyliike niin alas kuin sujuvasti liike on mahdollista - lantiotason

Lisätiedot

Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra Eija Saarinen. Opinnäytetyö: Mari Kopra ja Eija Saarinen

Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra Eija Saarinen. Opinnäytetyö: Mari Kopra ja Eija Saarinen Opinnäytetyö Fysioterapiaopiskelijat Mari Kopra TASAPAINOHARJOITUKSIA VERTAISOHJAAJIEN KÄYTTÖÖN Tasapainoharjoitukset on suunniteltu vertaisohjaajien työkaluiksi, he voivat hyödyntää näitä kortteja omissa

Lisätiedot

6000 & 8000 6000 & 8000 3

6000 & 8000 6000 & 8000 3 6000&8000 2 6000 & 8000 6000 & 8000 3 6000 & 8000 8000-työtuoli on muotoilultaan samanlainen kuin 6000, ja monet niiden osista ovat samanlaiset. Niiden erona on keinutoiminto. 8000-mallissa on Synkron-keinu,

Lisätiedot

OSTOAPU LIDHULT- sohvasarja. SUUNNITTELIJAT Henrik Preutz

OSTOAPU LIDHULT- sohvasarja. SUUNNITTELIJAT Henrik Preutz OSTOAPU LIDHULT- sohvasarja SUUNNITTELIJAT Henrik Preutz SARJAN OSAT 1:n istuttava osa 2:n istuttava osa 3:n istuttava osa 2:n istuttava vuodesohvaosa Kulmaosa Divaaniosa Avoin päätyosa + säilytystila

Lisätiedot

Ocean Ergo tuoteperhe

Ocean Ergo tuoteperhe Aquatec Ocean Ergo tuoteperhe UUTUUS! Täyttää 93/42/ECC ja EN ISO 10535 vaatimukset Aquatec Ocean Ergo WC- ja suihkutuolit henkilökohtaiseen hygieniaan Aquatec Ocean Ergo -tuoteperheen suihku- ja wc-tuolit

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Ammattikuljettajan työhyvinvointi turvallinen ja ergonominen työpäivä Ajoergonomia ja hyvä ajoasento Ajoergonomian tarkastelukohteet istuminen ja ajoasento istuin ohjaamon hallinta-

Lisätiedot

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA

SIISTI JA ÄLYKÄS VALINTA SARJA[P] 2 Sarja[P] SARJA[P] Skandinaavinen muotoilu on ajatonta ja pohjautuu rakkauteemme valoa ja luontoa kohtaan. Sarjan[P] pöydät perustuvat tähän perinteeseen, johon kuuluvat puhtaat linjat, toimiva

Lisätiedot

Taso 3: Liikkeet pienvälineillä InnoSport

Taso 3: Liikkeet pienvälineillä InnoSport 1 / 16 8.10.2009 19:41 Taso 3: Liikkeet pienvälineillä Taso 3: Liikkeet pienvälineillä 3. taso sisältää kehonhallinta harjoitteita erilaisia pienvälineitä hyödyntäen. Mukana harjoitteissa käytetään mm.

Lisätiedot

SINNERLIG-erikoismallisto, suunnittelija Ilse Crawford

SINNERLIG-erikoismallisto, suunnittelija Ilse Crawford PH128172 Inter IKEA Systems B.V. 2015 SINNERLIG-erikoismallisto, suunnittelija Ilse Crawford ELOKUU 2015 IKEA-UUTISKIRJE / ELOKUU 2015 / 2 PH128145 SUUNNITELTU KAIKILLE AISTEILLE Elokuussa IKEA-tavarataloihin

Lisätiedot

2-jakoinen treeniohjelma

2-jakoinen treeniohjelma 2-jakoinen treeniohjelma 2-Jakoinen treeniohjelma sopii sinulle, joka olet jo aloittanut kuntosaliharjoittelun. Ohjelmassa on kaksi eri harjoitusta. Ensimmäisessä treenataan alavartalo ja toisessa ylävartalo.

Lisätiedot

tekonivelellä, johon kuuluu metallinen reisiosa sekä metallinen ja muovinen sääriosa. Polven tekonivel kiinnitetään luuhun

tekonivelellä, johon kuuluu metallinen reisiosa sekä metallinen ja muovinen sääriosa. Polven tekonivel kiinnitetään luuhun Polven tekonivelleikkauksessa korvataan kuluneet nivelpinnat tekonivelellä, johon kuuluu metallinen reisiosa sekä metallinen ja muovinen sääriosa. Polven tekonivel kiinnitetään luuhun Leikkauksen tarkoituksena

Lisätiedot

Lajitekniikka: kuntopiiri

Lajitekniikka: kuntopiiri www.terveysverkko.fi/tietopankki/tyoikaisille Lihaskuntoharjoittelu on terveyden kannalta tärkeää ja sitä suositellaan tehtävän ainakin kaksi kertaa viikossa. Lihaskuntoharjoittelua voit tehdä kuntosalilla,

Lisätiedot

Plus[6] Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8]

Plus[6] Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8] Plus[6] & Plus[8] 2 Plus[6] & Plus[8] Plus[6] Paras tapa istua ergonomisesti oikein on pitää keho liikkeessä. Kuulostaako hankalalta? Sitä se ei ole, FreeFloat-keinulla varustettu Plus[6] rohkaisee liikkumaan,

Lisätiedot

ota rento asento ja nauti kokemuksesta

ota rento asento ja nauti kokemuksesta Savo s3 ota rento asento ja nauti kokemuksesta Istu uuteen Savo S3 -työtuoliin. Säädä istuinkorkeus itsellesi sopivaksi ja nojaa taaksepäin. Tuolin selkänoja mukailee selkäsi kaarta ja tukee luontevasti

Lisätiedot

HARJOITEPANKKI VOIMA

HARJOITEPANKKI VOIMA HARJOITEPANKKI VOIMA VOIMAHARJOITTELU / Jalkakyykky Vaihe 1. Avustettu jalkakyykky Pidä katse suoraan eteenpäin. Pidä hyvä ryhti ja selkä suorana. Seiso haara-asennossa jalat hartioiden leveydellä siten,

Lisätiedot

Palvelutiskit, kalusteet

Palvelutiskit, kalusteet Palvelutiskit, kalusteet Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F1 Kalusteista määrätään F1:ssä seuraavaa: Rakennuksen pääasiallisen käytön mukaisten tilojen sekä niiden kiinteän kalustuksen, varusteiden

Lisätiedot

ISTUMINEN JA ERGONOMIA KUNTOON

ISTUMINEN JA ERGONOMIA KUNTOON ISTUMINEN JA ERGONOMIA KUNTOON Miksi istumista pitäisi rajoittaa? Liiallinen istuminen lisää niska-, hartia- ja selkäsärkyjä sekä rintarangan vaivoja näihin yhteydessä olevaa päänsärkyä ja väsymystä ylipainoa

Lisätiedot

PÄÄ, OLKAPÄÄ, PEPPU, POLVET, VARPAAT - ERGONOMIAOHJEISTUSTA VANHEMMILLE

PÄÄ, OLKAPÄÄ, PEPPU, POLVET, VARPAAT - ERGONOMIAOHJEISTUSTA VANHEMMILLE PÄÄ, OLKAPÄÄ, PEPPU, POLVET, VARPAAT - ERGONOMIAOHJEISTUSTA VANHEMMILLE Tekijät: Ritva Paukku, Lotta-Maria Stenholm & Iina Toukonen Fysioterapian opinnäytetyö, Turun AMK (2015) Hyvä vanhempi, Luet parhaillaan

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

LASAL ASENTOHOITOTYYNYT

LASAL ASENTOHOITOTYYNYT LASAL - ratkaisu asentohoitoon Oct. 2012 1 LASAL asentohoitotyynyt ovat oiva ratkaisu asentohoitoon. Neurologisten potilaiden ja rajoittuneen liikkuvuuden omaavien henkilöiden kanssa työskentelevälle LASALtyynyt

Lisätiedot

Onni Seisomatelineen Käyttöohje

Onni Seisomatelineen Käyttöohje Onni Seisomatelineen Käyttöohje Onni - seisomatelineen käyttöohje Sisällysluettelo Tuotteen kuvaus... 3 Perushuolto-ohje... 3 Tärkeää!... 3 1. Laatikon sisältö... 4 2. Alustan kokoonpano... 4 3. Rungon

Lisätiedot

Elev - Övre kroppen 1

Elev - Övre kroppen 1 Elev - Övre kroppen 1 Kirjoita ohje tähän 1. Polkupyöräergometri Säädä penkin korkeus niin että polvi on ala-asennossa pienessä koukussa Käynnistä laite ja säädä vastus laitteen ohjeiden mukaan Aloita

Lisätiedot

AKTIVOI KESKIVARTALO. Keskivartalolihasten hallinta ja vahvistaminen Opas yläkouluikäisten tyttöjen lentopallovalmentajille

AKTIVOI KESKIVARTALO. Keskivartalolihasten hallinta ja vahvistaminen Opas yläkouluikäisten tyttöjen lentopallovalmentajille AKTIVOI KESKIVARTALO Keskivartalolihasten hallinta ja vahvistaminen Opas yläkouluikäisten tyttöjen lentopallovalmentajille VALMENTAJALLE Lentopallo vaatii pelaajalta monipuolista kehonhallintaa ja vakautta.

Lisätiedot

rh, ergonomiakouluttaja Kati Paarma Ergonominen työskentely painehaavojen hoitotyössä

rh, ergonomiakouluttaja Kati Paarma Ergonominen työskentely painehaavojen hoitotyössä rh, ergonomiakouluttaja Kati Paarma 2.11.2017 Ergonominen työskentely painehaavojen hoitotyössä Ergonomian tavoitteet: ihmisen turvallisuus, terveys, hyvinvointi sekä työn sujuvuus ja laadukkuus. PERUSPERIAATTEENA

Lisätiedot

Leikkaustakit. turvallisuutesi ja mukavuutesi vuoksi

Leikkaustakit. turvallisuutesi ja mukavuutesi vuoksi Leikkaustakit turvallisuutesi ja mukavuutesi vuoksi Katse yksityiskohtiin Leikkauksen pituus, tyyppi, takin mukavuus ja turvaluokka yhdessä osaston talouden kanssa ovat asioita, jotka vaikuttavat henkilökohtaisen

Lisätiedot

AVH potilaan asentohoidot. Tyks Neurologian klinikka Fysioterapia

AVH potilaan asentohoidot. Tyks Neurologian klinikka Fysioterapia AVH potilaan asentohoidot Tyks Neurologian klinikka Fysioterapia Tavoitteena on saada luotua potilaan toimintakyvyn itsenäistymiseen tähtäävä yhdenmukainen ohjaustapa, jonka toteuttamiseen osallistuvat

Lisätiedot

TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE!

TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE! TEHOKAS KOTIJUMPPA JOULUTAUOLLE! Pysy kunnossa Tapiolan Voimistelijoiden ryhmäliikunnan joulutauon aikana. Helpot ja tehokkaat kotijumppaohjeet, ovat tauon aikana motivoimassa sinua liikkumaan. Kotijumppa

Lisätiedot

OSTOAPU Työtuolit kotiin ja toimistoon

OSTOAPU Työtuolit kotiin ja toimistoon OSTOAPU Työtuolit kotiin ja toimistoon Lue lisää MARKUS-, ALEFJÄLL-, FLINTAN-, JÄRVFJÄLLET-, LÅNGFJÄLL-, TROLLBERGET-, HATTEFJÄLL- ja FJÄLLBERGETtyötuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta. Työtuoli

Lisätiedot

Itsensä tuntemisen ja johtamisen -kurssi Liikunta, istuminen ja ergonomia 17.3.2016. Vastaava fysioterapeutti Kati Kauppala

Itsensä tuntemisen ja johtamisen -kurssi Liikunta, istuminen ja ergonomia 17.3.2016. Vastaava fysioterapeutti Kati Kauppala Itsensä tuntemisen ja johtamisen -kurssi Liikunta, istuminen ja ergonomia 17.3.2016 Vastaava fysioterapeutti Kati Kauppala Sisältö: 1) Liikunnan vaikutus hyvinvointiin 2) Istumisen vaarat 3) Hyvä ergonomia

Lisätiedot

Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120

Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120 Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120 Käyttöohje Suomi 7FI160188-02 Handy Tube -liukurulla pitkä Handy Tube -liukurulla lyhyt Handy Tube -liukurulla leveä Tuotekuvaus Tuote Malli Tuotenumero Koko

Lisätiedot

Työhön www.scan-cast.fi Työhön Toimistoon Työpaikalle Vuosien aikana on Scan-Cast Oy valmistanut ja kehittänyt tuoleja työhön ja työpaikkaympäristöön. Monipuolinen valikoima istumisen eri alueille, löytyy

Lisätiedot

Taukojumppa. Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana

Taukojumppa. Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana Taukojumppa Kuinka tehostat kehonmuokkausta ja parannat terveyttäsi muutamassa sekunnissa arkipäivän aikana Olet ehkä huomannut viime vuosina uutisia, joissa kerrotaan istumisen olevan hengenvaarallista.

Lisätiedot

ADEPT-HOITOYKSIKKÖ DA170

ADEPT-HOITOYKSIKKÖ DA170 ADEPT-HOITOYKSIKKÖ DA170 * Kuvassa DA 170 hoitoyksikön esimerkkikonfiguraatio ADEPT-hoitoyksikkö DA170 Hammashoitokoneyksikkö Lisävarusteet Tuolit Hoitotyöskentely Hoitoyksikön ergonominen muotoilu tukee

Lisätiedot

LIHASKUNTO-OHJELMA KPV TYTÖT 02

LIHASKUNTO-OHJELMA KPV TYTÖT 02 LIHASKUNTO-OHJELMA KPV TYTÖT 02 OHJELMAN TARKOITUS ON PARANTAA: TASAPAINOA POLVIKONTROLLIA KESKIVARTALON HALLINTAA ALARAAJOJEN LIHASVOIMAA NIVELLIIKKUVUUTTA KOORDINAATIOTA HYPYN ALASTULOTEKNIIKKAA SEKÄ

Lisätiedot

VAPAA JA LUONNOLLINEN

VAPAA JA LUONNOLLINEN VAPAA JA LUONNOLLINEN Me uskomme, että hyvin suunniteltu tuoli mahdollistaa vapaan ja luonnollisen liikkumisen. Hyvä muotoilu ei rajoita luonnollista haluamme liikkua. Ainutlaatuinen HÅG Capisco -tuoli

Lisätiedot

ENSIAPUA NISKA-HARTIAKIPUUN

ENSIAPUA NISKA-HARTIAKIPUUN ENSIAPUA NISKA-HARTIAKIPUUN 1 Hyvä Nuori! Niska on kipeä, selkää särkee, päätä jomottaa Kuulostaako tutulta? Et ole yksin näiden ongelmien kanssa. Nuorten niska-hartiakivut ja päänsärky ovat yleistyneet

Lisätiedot

my baby carrier KÄYTTÖOHJEET SUOMENKIELISET HUOMIO! SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN! > VAROITUKSET!

my baby carrier KÄYTTÖOHJEET SUOMENKIELISET HUOMIO! SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN! > VAROITUKSET! my baby carrier SUOMENKIELISET KÄYTTÖOHJEET integroitu pääntuki HUOMIO! SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN! integroitu selkäpaneelin pidennysosa... > VAROITUKSET! VAROITUS: Sinun ja lapsesi

Lisätiedot

61, Verkkoloimi. Hinnat alk. 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 71,99 71,99 71,99 71,99 71,99 71,99

61, Verkkoloimi. Hinnat alk. 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 85,00 71,99 71,99 71,99 71,99 71,99 71,99 Verkkoloimi Koiran verkkoloimi on kevyt ja mukava, sillä se muotoutuu hyvin koiran kehon mukaisesti. Verkkoloimi pitää koiran lämpimänä, mutta sille ei tule liian kuuma. Verkkokangas on hyvin hengittävä.

Lisätiedot

Virtually Oy. Laadukas tyynysarja vaativaan käyttöön ASENTOHOITO. 22-2270071 x40 x28 cm väri musta. 85 x 31 x 17 cm väri musta 30 ASENTOHOITOTYYNY

Virtually Oy. Laadukas tyynysarja vaativaan käyttöön ASENTOHOITO. 22-2270071 x40 x28 cm väri musta. 85 x 31 x 17 cm väri musta 30 ASENTOHOITOTYYNY TYYNYT 22-22060 22-22100 22-22110 22-22120 22-22130 85 x 18 x väri musta 21 x 18 x väri musta 35 x 18 x väri musta 42 x 18 x väri musta 51 x 18 x väri musta 18 cm 85 cm 22-22200 Triangeli väri musta 22-22300

Lisätiedot

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla!

Selkä suoraksi Suomi TM. Pidetään hauskaa harjoittelemalla! Selkä suoraksi Suomi TM Pidetään hauskaa harjoittelemalla! "Selkä suoraksi Suomi" ʺSelkä suoraksi Suomiʺ on helppo muutaman minuutin harjoitusohjelma, joka päivittäin tehtynä auttaa lapsia kehittämään

Lisätiedot

Näyttöpäätetyö. Työsuojelupiirit

Näyttöpäätetyö. Työsuojelupiirit Työsuojelupiirit Uudenmaan työsuojelupiiri Siltasaarenkatu 12 A PL 46, 00531 HELSINKI puh. (09) 774 711 telefax (09) 730 798 Turun ja Porin työsuojelupiiri Eerikinkatu 40-42 20100 TURKU puh. (02) 271 5777

Lisätiedot

Mukavuutta, jonka ansaitset

Mukavuutta, jonka ansaitset C - muotoinen ergonominen lepotyyny raskaana oleville ja juuri synnyttäneille naisille tukee mainiosti koko vartaloa. Helpottaa lepoa ja nukahtamista. Takaa mukavan istuma- tai makuuasennon rintaruokinnan

Lisätiedot

KANNUSTAA LIIKKUMAAN

KANNUSTAA LIIKKUMAAN XACT Xact 3 XACT Monipuolisesta ja ergonomisesta Xact-oppilastuolista on nyt saatavana kaksi kokoa Xact ja Xact Start. Se tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää koko koulussa, aina esikoululuokista opettajainhuoneeseen,

Lisätiedot

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Kiitos, että olet valinnut tuotteemme! Olemme varmoja, että tulet olemaan tyytyväinen lastenvaunuihimme. Ennen kuin käytät lastenrattaita, on erittäin suositeltavaa

Lisätiedot

Iloisia harjoitteluhetkiä!

Iloisia harjoitteluhetkiä! Tämä opas on tehty tukemaan kotona tapahtuvaa liikuntaharjoittelua. Se sisältää osiot lihaskunto-, liikkuvuus ja tasapainoharjoittelusta. Liikkeet ja harjoitteet on valittu siten, että ne pystytään suorittamaan

Lisätiedot

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva MyOn HC on suunniteltu aktiiviselle käyttäjälle, joka etsii hinnaltaan edullista ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää tuolia, joka on helppo taittaa kokoon käsittelyä, varastointia

Lisätiedot

OSTOAPU TYÖTUOLIT. Lue lisää ALEFJÄLL-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL-, TROLLBERGET ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta.

OSTOAPU TYÖTUOLIT. Lue lisää ALEFJÄLL-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL-, TROLLBERGET ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta. OSTOAPU TYÖTUOLIT Lue lisää ALEFJÄLL-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL-, TROLLBERGET ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta. Työtuoli tarpeen mukaan Oikeanlaisen työtuolin valinta

Lisätiedot

TEMPUR-MED LEIKKAUSPÖYDÄLLE TARKOITETUT -PATJAT JA -ASENTOTUET. www.tempurmed.fi

TEMPUR-MED LEIKKAUSPÖYDÄLLE TARKOITETUT -PATJAT JA -ASENTOTUET. www.tempurmed.fi TEMPUR-MED LEIKKAUSPÖYDÄLLE TARKOITETUT -PATJAT JA -ASENTOTUET TEMPUR -MATERIAALI MITEN TEMPUR ON ERILAINEN? TEMPUR-MED-PATJALLA MAKAAVAN 70-KILOISEN POTILAAN PAINERASITUSPISTEET PU-PÄÄLLINEN Kaikki TEMPUR-MED

Lisätiedot

High Intensity Training virittää huippukuntoon jos rääkin vain kestää! PLUS. 58 KUNTO PLUS 13/2014 kuntoplus.fi

High Intensity Training virittää huippukuntoon jos rääkin vain kestää! PLUS. 58 KUNTO PLUS 13/2014 kuntoplus.fi H.I.T High Intensity Training virittää huippukuntoon jos rääkin vain kestää! 58 KUNTO 13/2014 kuntoplus.fi Hiki virtaa, henki salpautuu ja suussa saattaa maistua veri KUNTO -lehden kivikovassa H.I.T.-treenissä.

Lisätiedot

OSTOAPU Työtuolit. Lue lisää VOLMAR-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL- ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta.

OSTOAPU Työtuolit. Lue lisää VOLMAR-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL- ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta. OSTOAPU Työtuolit Lue lisää VOLMAR-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL- ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta. Työtuoli tarpeen mukaan Oikeanlaisen työtuolin valinta on helppoa, kun

Lisätiedot

OSTOAPU Työtuolit. Lue lisää VOLMAR-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL- ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta.

OSTOAPU Työtuolit. Lue lisää VOLMAR-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL- ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta. OSTOAPU Työtuolit Lue lisää VOLMAR-, MARKUS-, LÅNGFJÄLL-, HATTEFJÄLL- ja FJÄLLBERGET-työtuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta. Työtuoli tarpeen mukaan Oikeanlaisen työtuolin valinta on helppoa, kun

Lisätiedot

Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin

Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin Turvallisuutta ja hyvinvointia ikäihmisen nukkumiseen, koteihin ja palvelutaloihin Unikulma on ympäristöystävällinen ja ylpeästi Suomalainen perheyritys, joka on toiminut paremman unen asialla vuodesta

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Ammattikuljettajan työhyvinvointi turvallinen ja ergonominen työpäivä Lastaukseen ja purkuun liittyvän taakkojen käsittelyn ergonomia Kuljettajat & taakkojen käsittely 1 taakkojen käsittelyyn

Lisätiedot

TYÖTUOLIMALLISTO. www.priimakalusteet.fi

TYÖTUOLIMALLISTO. www.priimakalusteet.fi 1 TYÖTUOLIMALLISTO 2 KULIK -ERGONOMIA TYÖTUOLIT 3 KULIK -ERGONOMIA TYÖTUOLIT Tutkimusten mukaan toimistotyötä tekevien henkilöiden sairaspoissaoloista johtuu merkittävä osa tuki ja liikuntaelinten sairauksista.

Lisätiedot

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU

KEITTIÖVALAISIMET OSTOAPU OSTOAPU SUOMI KEITTIÖVALAISIMET Ruoanlaitto ja muut keittiöpuuhat sujuvat huomattavasti turvallisemmin ja mukavammin, kun työtasoilla on hyvä ja tasainen valaistus. Seinäkaappien valaisemista ja tavaroiden

Lisätiedot

Asentohoitotyynyt nyt -15 % Tarjous on voimassa KAMPANJAKOODI: HOPEKU0218 NUKKUMINEN ASENTOHOITOTYYNYT

Asentohoitotyynyt nyt -15 % Tarjous on voimassa KAMPANJAKOODI: HOPEKU0218 NUKKUMINEN ASENTOHOITOTYYNYT NUKKUMINEN Suorakaidetyyny Voidaan käyttää istuvassa, puoli-istuvassa tai makaavassa asennossa Tyyny tukee potilaan asentoa ja vähentää kehon eri osiin kohdistuvaa painetta päästä varpaisiin NEG0881 XS

Lisätiedot

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet:

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet: Niskahartiajumppa Useimmat meistä kärsivät jossain vaiheessa matkan varrella niskahartiaseudun vaivoista. Syitä vaivoihin voi olla useita, huonot tai toispuoleiset työasennot, huono tyyny, huono nukkuma-asento,

Lisätiedot

KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET REIDEN LÄHENTÄJÄT PAKARALIHAKSET

KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET REIDEN LÄHENTÄJÄT PAKARALIHAKSET KOTIVENYTTELYOHJELMA REIDEN TAKAOSAN LIHAKSET Ojenna toinen jalka suoraksi eteen ja pidä toinen jalka koukistettuna vieressä. Nojaa ylävartaloa eteen kohti venytettävää jalkaa. Pidä selkä suorana.tunne

Lisätiedot

joutsenmerkityt takat

joutsenmerkityt takat joutsenmerkityt takat tulevaisuus luodaan nyt Pohjoismaisen Joutsen-ympäristömerkin tavoitteena on auttaa kuluttajaa valitsemaan vähiten ympäristöä kuormittava tuote. Palvelulle tai tuotteelle myönnettävän

Lisätiedot

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI!

HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! Miesten jumppaopas HANKI KESTÄVÄ KESKIVARTALO SELKÄSI TUEKSI! TÄSMÄLIIKUNTAA KESKIVARTALOON 2-3 kertaa viikossa 15 min. päivässä HARJOITTELE KEHOLLESI HYVÄ PERUSTA rankasi pysyy hyvässä ryhdissä ja löydät

Lisätiedot

Polkuharjoituslaite Käyttöohje

Polkuharjoituslaite Käyttöohje Polkuharjoituslaite Käyttöohje Sisältö Turvallisuudesta huomioitavaa 2 Hajotuskuva ja osaluettelo. 3 Harjoittelu.. 4 Turvallisuudesta huomioitavaa Lue kaikki ohjeet ennen kuin alat käyttää laitetta. Säilytä

Lisätiedot

Enemmän liikettä kuin koskaan.

Enemmän liikettä kuin koskaan. Enemmän liikettä kuin koskaan. Mullistavaa neroutta. Jo ensi silmäyksellä näkee, ettei swopperia ja perinteistä tuolia ole veistetty samasta puusta. swopper on muotoiltu ennennäkemättömällä tavalla: vanhanaikaiset

Lisätiedot

Harjoituksia nivelrikkopotilaalle

Harjoituksia nivelrikkopotilaalle Harjoituksia nivelrikkopotilaalle www.parempaaelamaa.fi/kipu Lonkat ja polvet Lihasvoima Asetu kylkimakuulle Nosta hitaasti ylempi jalka ilmaan ja tuo se hitaasti takaisin alas Toista 5 10 kertaa kummallakin

Lisätiedot

WB-työpöydät. 5years. 2years

WB-työpöydät. 5years. 2years WB-työpöydät WB-työpöydät on suunniteltu vaativiin kokoonpanoympäristöihin. Pöytien perusajatuksena on yksinkertaisuus ja hyvä ergonomia, joiden ansiosta yksittäisen työpöydän voi muokata useisiin eri

Lisätiedot

Sairaalasänky. Kevyt ja ketterä

Sairaalasänky. Kevyt ja ketterä Sairaalasänky Kevyt ja ketterä Taloudellinen vaihtoehto Adatto sairaalasänky on taloudellisesti järkevä vaihtoehto. Sänkyyn on saatavana monia erilaisia kokoonpanoja ja vaihtoehtoja. Myös Merivaara Futura

Lisätiedot

Kolme ulottuvuutta. Ei kompromisseja.

Kolme ulottuvuutta. Ei kompromisseja. Kolme ulottuvuutta. Ei kompromisseja. Ei ainoastaan ergonominen. Myös kolminkertaisesti dynaaminen. Ergonomian vallankumous. 3Dee aktiivityötuoli, ensimmäinen lajissaan, on täydellisen johdonmukaisuuden

Lisätiedot

Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792.

Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792. Todettu kokeissa FCC:n standardien mukaiseksi. Yhdysvalloissa saatu patentti 7 199 792. Onnea uuden hankinnan johdosta 2 3 Pakkauksen sisältö Perustoiminnot A. RollerMouse Free2 B. Integroitu rannetuki

Lisätiedot

Sinua ja asiakastasi varten

Sinua ja asiakastasi varten Sinua ja asiakastasi varten tyylikäs ja kompakti muotoilu Neo-hammashoitoyksikön tyylikäs ja toimiva muotoilu lisää vastaanottosi viihtyisyyttä. Hoitoyksikkö mahtuu pieneenkin tilaan. Tuolin pieni kiinnitysala

Lisätiedot

Kuntopalloharjoituksia

Kuntopalloharjoituksia Kuntopalloharjoituksia Alhaalta ylös Laskeudu kyykkyyn selkä ja yläraajat suorina. Ponnista jaloilla tehokkaasti ylöspäin. Ajoita yläraajojen liike ja pallon heitto ponnistuksen loppuvaiheeseen. Ota pallo

Lisätiedot

item numbers Krabat item no description Jockey Plus

item numbers Krabat item no description Jockey Plus Jockey Plus Krabat Jockey Plus ISTUMINEN Krabat Jockey Plus Krabat Jockey Plus tarjoaa enemmän tukea ja mukautusmahdollisuuksia kuin Krabat Jockey. Plusversio tarjoaa korkeamman mukavuustason perinteiseen

Lisätiedot

OSTOAPU Työtuolit. Palvelut säästävät aikaa ja vaivaa! Lisätietoja palveluesitteestä ja henkilökunnalta.

OSTOAPU Työtuolit. Palvelut säästävät aikaa ja vaivaa! Lisätietoja palveluesitteestä ja henkilökunnalta. OSTOAPU Työtuolit SUOMI LUE LISÄÄ VOLMAR-, MARKUS- JA LÅNGFJÄLL-TYÖTUOLIEN TAKUUSTA ERILLISESTÄ TAKUUVIHKOSTA. Työtuoli tarpeen mukaan Oikeanlaisen työtuolin valinta on helppoa, kun tiedät mitä tarvitset.

Lisätiedot

Käytä sitä kättä. Opas pareettisen yläraajan terapeuttiseen harjoitteluun. Lisätietoa: www.aivoliitto.fi www.sydänliitto.fi. www.kaypahoito.

Käytä sitä kättä. Opas pareettisen yläraajan terapeuttiseen harjoitteluun. Lisätietoa: www.aivoliitto.fi www.sydänliitto.fi. www.kaypahoito. Oppaan ovat tuottaneet fysioterapeuttiopiskelijat Lasse Hytönen ja Petteri Lemmetyinen opinnäytetyönä Mikkelin Ammattikorkeakoulussa Savonlinnassa yhteistyössä Kruunupuisto Punkaharjun Kuntoutuskeskuksen

Lisätiedot

Tyytyväisyytesi on tavoitteemme!

Tyytyväisyytesi on tavoitteemme! mou006_1309 Tyytyväisyytesi on tavoitteemme! OSOITE Mousetrapper Nordic AB Krossgatan 18 16250 Vällingby Ruotsi NäYTTELYTILA Tegnérlunden 14 11359 Tukkholma Ruotsi Tärkein tavoitteemme on, että olet tyytyväinen

Lisätiedot

PLUS. Muista lepopäivät! Kaikki kolme treeniohjelmaa haastavat niin voimat kuin kunnonkin. Siksi on tärkeää pitää lepopäivä jokaisen treenin jälkeen.

PLUS. Muista lepopäivät! Kaikki kolme treeniohjelmaa haastavat niin voimat kuin kunnonkin. Siksi on tärkeää pitää lepopäivä jokaisen treenin jälkeen. Muista lepopäivät! Kaikki kolme treeniohjelmaa haastavat niin voimat kuin kunnonkin. Siksi on tärkeää pitää lepopäivä jokaisen treenin jälkeen. 30 KUNTO PLUS 4/2016 3 oivaa ohjelmaa kuntokeskukseen: Huippukuntoon

Lisätiedot

LONKAN TEKONIVELLEIKKAUKSEEN VALMISTAUTUMINEN

LONKAN TEKONIVELLEIKKAUKSEEN VALMISTAUTUMINEN Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri POTILASOHJE KUOPION YLIOPISTOLLINEN SAIRAALA Fysiatrian klinikka / Ortopedian, traumatologian ja käsikirurgian klinikka 16.1.2013 1 (9) Postiosoite Käyntiosoite Puijon sairaala

Lisätiedot

Made to move. L.Brador on rakentanut valikoiman työhousuja, jotka ovat ainutlaatuisia. Valikoiman nimeksi on annettu WorkMove.

Made to move. L.Brador on rakentanut valikoiman työhousuja, jotka ovat ainutlaatuisia. Valikoiman nimeksi on annettu WorkMove. Made to move L.Brador on rakentanut valikoiman työhousuja, jotka ovat ainutlaatuisia. Valikoiman nimeksi on annettu WorkMove. Rajojen rikkominen on ollut pääperiaatteemme pitkään. Siitä tuli melkein symbolista,

Lisätiedot

Seinähyllyt TURVALLISUUS HYVÄ TIETÄÄ Hyllyjä kaikkiin tarpeisiin

Seinähyllyt TURVALLISUUS HYVÄ TIETÄÄ Hyllyjä kaikkiin tarpeisiin OSTOAPU Seinähyllyt TURVALLISUUS Erilaiset seinämateriaalit vaativat erilaiset kiinnikkeet. Käytä omaan seinämateriaaliisi soveltuvia kiinnikkeitä (myydään erikseen). Apua kiinnikkeiden valintaan saat

Lisätiedot

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Yhden käsipainon treeni! MUISTA NÄMÄ!

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Yhden käsipainon treeni! MUISTA NÄMÄ! 1 / 5 1. PÄIVÄ 1 - INFO Yhden käsipainon treeni! MUISTA NÄMÄ! - Pidä hyvä tempo kun vaihdat liikkettä - Tee aina sarjassa oikeasti niin monta kuin menee - Valitse jokaiseen liikkeeseen aina sopiva paino

Lisätiedot

Suihkutuolit ja -jakkarat

Suihkutuolit ja -jakkarat Suihkutuolit ja -jakkarat Cockatoo suihkujakkarat Cockatoo 42 ja 47- suihkujakkaroiden runko on alumiinia ja istuinosa pehmeää PU- muovia. Runko on päällystetty valkoisellalla epoksilla. Suihkujakkaran

Lisätiedot

RT 38160. BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET Juho Sillanpää Oy TURVALLINEN TEHOKAS TYYLIKÄS TOIMIVA

RT 38160. BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET Juho Sillanpää Oy TURVALLINEN TEHOKAS TYYLIKÄS TOIMIVA TARVIKETIETO marraskuu 2011 voimassa 31.5.2013 korvaa RT X70/273.6-37901 1 (4) RT 38160 173.6 Talo 2000 273.6 Talo 90 X70 talovarusteet SfB BIKEKEEPER RUNKOLUKITTAVAT PYÖRÄTELINEET JA -KATOKSET BikeKeeper

Lisätiedot

OSTOAPU Työtuolit. Palvelut säästävät aikaa ja vaivaa! Lisätietoja palveluesitteestä ja henkilökunnalta. Lue lisää VOLMAR-, takuuvihkosta.

OSTOAPU Työtuolit. Palvelut säästävät aikaa ja vaivaa! Lisätietoja palveluesitteestä ja henkilökunnalta. Lue lisää VOLMAR-, takuuvihkosta. OSTOAPU Työtuolit SUOMI Lue lisää VOLMAR-, MARKUS- JA LÅNGFJÄLLtyötuolien takuusta erillisestä takuuvihkosta. Työtuoli tarpeen mukaan Oikeanlaisen työtuolin valinta on helppoa, kun tiedät mitä tarvitset.

Lisätiedot

LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA

LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA LIHASKUNTOHARJOITTELU KOTONA Tähän on kerätty liikemalleja, joita voidaan suorittaa kotona. Kaikkia liikkeitä ei tarvitse kerralla tehdä, vaan tarkoituksena on poimia itselle sopivat liikkeet omaksi kuntopiiriksi.

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä

Autotalliin, kellariin, ullakolle ja ruokakomeroon HEJNEsäilytysjärjestelmä OSTOAPU HEJNE -säilytysjärjestelmä SUOMI HYVÄ TIETÄÄ Hyllylevyjen enimmäiskuormitus: 77 47 cm: 50 kg 77 28 cm: 35 kg Jos yhteen osioon kiinnitetään enemmän kuin kuusi hyllylevyä, hyllylevyjen kantavuus

Lisätiedot

AVH-potilaan siirtymisen ohjaaminen. TYKS fysioterapia / os.964

AVH-potilaan siirtymisen ohjaaminen. TYKS fysioterapia / os.964 AVH-potilaan siirtymisen ohjaaminen TYKS fysioterapia / os.964 AVH potilaan kuntoutus Ohjataan ja tuetaan potilasta käyttämään voimavarojaan oikein erilaisissa päivittäisissä tilanteissa Tavoitteena on

Lisätiedot

Työtuoleja aktiiviseen toimistoon.

Työtuoleja aktiiviseen toimistoon. Työtuoleja aktiiviseen toimistoon. Tuoleja yksilöllisiin, todellisiin tarpeisiin. Liikkuvuus työssä on lisääntynyt ja työ ei ole enää sidottu kiinteään työpaikkaan tai työpisteeseen. Vaatimukset työtuoleille

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

13h 29min Energiaindeksisi on erittäin hyvä! Hyvä fyysinen kuntosi antaa sinulle energiaa sekä tehokkaaseen työpäivään että virkistävään vapaaaikaan.

13h 29min Energiaindeksisi on erittäin hyvä! Hyvä fyysinen kuntosi antaa sinulle energiaa sekä tehokkaaseen työpäivään että virkistävään vapaaaikaan. ENERGIAINDEKSI 22.08.2014 lotta laturi 13h 29min Energiaindeksisi on erittäin hyvä! Hyvä fyysinen kuntosi antaa sinulle energiaa sekä tehokkaaseen työpäivään että virkistävään vapaaaikaan. Stressitaso

Lisätiedot

OSTOAPU BROR. säilytysratkaisu

OSTOAPU BROR. säilytysratkaisu OSTOAPU BROR säilytysratkaisu HOITO-OHJE Pyyhitään puhtaaksi mietoon puhdistusaineliuokseen kostutetulla liinalla. Pyyhitään kuivaksi kuivalla liinalla. LAATU BROR-säilytysjärjestelmä on luotu kestämään.

Lisätiedot

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja Takuuasiat, neuvonta ja varaosat: puh. 0201 222 600 asiakaspalvelu@bikeservice.fi KÄYTTÖÖNOTTO Uuden Solifer Tupla-Potkupyörän käyttöönotto on helppoa. Nosta pyörän

Lisätiedot