Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. www.yrityssuomi."

Transkriptio

1 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

2 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

3 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

4 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

5 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

6 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

7 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

8 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

9 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

10 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

11 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

12 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

13 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

14 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

15 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

16 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

17 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

18 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

19 Yrittäjyys Työ- ja elinkeinotoimistosta löydät monipuolisesti palveluja, jos olet yrittäjä, kiinnostunut itsesi työllistämisestä yrittäjänä tai aloittamassa yritystoimintaa. Minustako yrittäjä? Tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Aloita vaikkapa yrittäjätestillä. Ammatinvalinnanohjaus TE-palveluiden maksuton AVO auttaa arvioimaan yrittäjyyden soveltuvuutta uravaihtoehtona. Varaa aika henkilökohtaista ohjausta varten puhelimitse ma to klo 12 14, puh Yrittäjyyskoulutukset Kun sinulla on jo mielessä liikeidea, kannattaa hakeutua koulutukseen kehittämään omaa yrittäjäosaamista. Haussa olevia, maksuttomia yrittäjyyskoulutuksia löydät TE-palveluiden verkkosivuilta. Käytä hakusanana Yrittäjä ja alueena Uusimaa. Yritysneuvonta Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus tarjoaa oman yrityksen perustamista suunnittelevalle henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta neuvontapalvelua liikeidean arvioinnissa sekä muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Ajanvarausnumero Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy tuottaa maksuttomia yritysneuvontapalveluja toimialueensa yrityksille. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa. Ajanvaraus: Tietoa yritystoiminnasta Yritys-Suomi on kattavin verkkopalvelu yrittäjäksi aikoville ja toimiville yrittäjille. Luo itsellesi oma työtila, niin saat juuri sinulle räätälöityä tietoa. Työtila on paras paikka laatia liiketoimintasuunnitelma, jota usein tarvitset hakeutuessasi koulutuksiin tai hakiessasi rahoitusta ja starttirahaa. Yritys-Suomen puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ma to klo 9 17, pe klo Puh Perustamisopas.fi Perustamisopas on lyhyt katsaus yrittäjyyteen ja se toimii alustavana ja ohjaavana oppaana aloittavalle yrittäjälle. Oppaan saat useilla eri kielillä!

20 Starttiraha Starttiraha on TE-toimiston palvelu, jolla tuetaan uutta yrittäjää. Tukea voi hakea työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia. TE-toimisto harkitsee tapauskohtaisesti tuen tarpeen määrärahatilanteen huomioiden. Myöntämisen ehtoja ü Yritystoiminta on luonteeltaan päätoimista ja jatkuvaa. ü Hakijalla on riittävät valmiudet alalle: koulutus, työkokemus ü Riittävät valmiudet yrittäjäksi: yrittäjäkokemusta tai soveltuvaa yrittäjäkoulutusta ü Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat valmiina ja ne on arvioitu kannattaviksi Uusyrityskeskuksessa ü Rahoitus, liiketila ja luvat yms. ovat jo tiedossa; täytyy olla kaikki edellytykset perustaa yritys ja aloittaa liiketoiminta. Starttirahan esteitä û Yritystoiminta on aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Aloittamiseksi lasketaan tuotannollisen toiminnan aloittaminen, myynti, markkinointi (ml. verkkosivujen julkaisu) sekä rekisteröinnit alv-, ennakkoperintä- tai työnantajarekisteriin. Aloittamiseksi ei lasketa esim. toimitilojen hankintaa tai markkinaselvityksen tekemistä. û Hakija toimii jo yrittäjänä tai on yrittäjään verrattavassa asemassa osakeyhtiössä. û Yritystoiminnasta saa heti kohtuullisen toimeentulon; taloudelliset riskit ovat erittäin vähäiset. û Muu tulo, mm. palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha, eläkkeet. û Vähäistä suurempi verovelka tai maksuhäiriöt. Tarkistamme luottotietosi. Kesto ja määrä Uudellamaalla 2015 Starttirahaa myönnetään 6 kk jaksoissa ja tukiaika on keskimäärin 6-12 kk. Tuen määrä on (v. 2015) on pääsääntöisesti: ensimmäiseltä 6 kk jaksolta 39,36 / pv eli noin 850 / kk, seuraavat jaksot 32,80 pv eli noin 710 / kk Starttiraha on henkilökohtaista, veronalaista tuloa, jota maksetaan max. 5 päivältä viikossa. Kun haet starttirahaa: 1. Älä rekisteröi yritystä vielä. Perusta oma työtila Yritys-Suomen verkkopalvelussa oma.yrityssuomi.fi. Saat opastusta puhelimitse p Laadi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelmat Oma Yritys- Suomessa. Etene vasta, kun olet valmis. 3. Varaa aika Uusyrityskeskukseen henkilökohtaiseen neuvontaan: ajanvarausnumero Hanki kirjalliset liitteet starttiraha-hakemukseesi: Tilaa ja tarvittaessa pyydä lainalupaus rahoitustarpeita varten sekä neuvottele (esi-)sopimus toimitiloista. 5. Ota yhteyttä TE-toimiston alkavan yrittäjyyden asiantuntijaan, ks.: toimistot.te-palvelut.fi/uusimaa/starttiraha 6. Jätä starttirahahakemus liitteineen sähköisesti TE-palvelujen www-sivuilla à Oma asiointi 7. Päätöksen saat 1 4 viikossa hakemuksen ja pyydettyjen liitteiden jättämisestä. Päätöstä nopeuttaa käyntisi Uusyrityksen neuvonnassa ennen starttirahahakemuksen jättämistä.

Aloittavan yrittäjän palvelut Yrittäjyyden suunnittelu Starttiraha Yrittäjänä toimiminen

Aloittavan yrittäjän palvelut Yrittäjyyden suunnittelu Starttiraha Yrittäjänä toimiminen Aloittavan yrittäjän palvelut Yrittäjyyden suunnittelu Starttiraha Yrittäjänä toimiminen Satakunnan TE-toimisto 2018 Olisiko minusta yrittäjäksi? Tutustu yritystoiminnan suunnitteluun Suomi.fi yritysosiossa.

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän palvelut Yrittäjyyden suunnittelu Yrittäjäkoulutus Starttiraha

Aloittavan yrittäjän palvelut Yrittäjyyden suunnittelu Yrittäjäkoulutus Starttiraha Aloittavan yrittäjän palvelut Yrittäjyyden suunnittelu Yrittäjäkoulutus Starttiraha Satakunnan TE-toimisto 2019 Olisiko minusta yrittäjäksi? Tutustu yritystoiminnan suunnitteluun Suomi.fi yritysosiossa.

Lisätiedot

Starttiraha. 7.10.2015 Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto

Starttiraha. 7.10.2015 Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto Starttiraha Starttirahan tarkoituksena on edistää yritysten ja työpaikkojen syntymistä Suomessa turvaamalla yrittäjäksi ryhtyvän henkilön (työttömän työnhakijan tai henkilöasiakkaan) toimeentulo yritystoiminnan

Lisätiedot

Starttiraha ja aloittavan yrittäjän palvelut. Pohjois-pohjanmaan TE-toimisto Kari Backman Starttiraha ja aloittavan yrittäjän palvelut

Starttiraha ja aloittavan yrittäjän palvelut. Pohjois-pohjanmaan TE-toimisto Kari Backman Starttiraha ja aloittavan yrittäjän palvelut Starttiraha ja aloittavan yrittäjän palvelut 1 Starttiraha Mikä on starttiraha? Starttiraha on harkinnanvarainen tuki, jota voidaan myöntää yrittäjäksi ryhtyvälle luonteeltaan päätoimisen yritystoiminnan

Lisätiedot

Starttiraha vuonna 2017

Starttiraha vuonna 2017 Starttiraha vuonna 2017 z Kenelle starttirahaa voidaan myöntää Päätoimiseen yritystoimintaa Toimeentulon turvaamiseksi yritystoiminnan käynnistämis- ja vakiinnuttamisvaiheeseen Henkilöasiakkaalle; Työttömälle

Lisätiedot

Starttiraha ******************************** Härmänmaan TE-toimisto, Yrityspalvelut Nikolaintie 6 62200 KAUHAVA Puh. 029 5046500

Starttiraha ******************************** Härmänmaan TE-toimisto, Yrityspalvelut Nikolaintie 6 62200 KAUHAVA Puh. 029 5046500 Härmänmaan TE-toimisto Starttiraha ******************************** Härmänmaan TE-toimisto, Yrityspalvelut Nikolaintie 6 62200 KAUHAVA Puh. 029 5046500 Starttirahan hakeminen Starttirahaa haetaan siitä

Lisätiedot

Käsitteitä yrittäjyydestä

Käsitteitä yrittäjyydestä 1 Käsitteitä yrittäjyydestä Käsitteitä Liikeidea Vastaa kysymyksiin mitä, kenelle, miten ja millä imagolla. Liiketoimintasuunnitelma Sisältää esim. yritysmuodon valinnan, talouden ja markkinoinnin suunnittelun,

Lisätiedot

STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE. Armi Metsänoja

STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE. Armi Metsänoja STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE 2014 Starttiraha on henkilökohtainen tuki mahdollista myös useammalle samaan yritykseen Starttiraha ei ole Yritystuki ei yrityksen rahoitusta tai tuloa, ei kuulu

Lisätiedot

STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE. Armi Metsänoja

STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE. Armi Metsänoja STARTTIRAHA TUKI ALOITTAVALLE YRITTÄJÄLLE 2013 Starttiraha on henkilökohtainen tuki mahdollista myös useammalle samaan yritykseen Starttiraha ei ole yritystuki ei yrityksen rahoitusta tai tuloa, ei kuulu

Lisätiedot

Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto 1 31.3.2015 Johdanto Tämä info on tarkoitettu tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanotuille työntekijöille

Lisätiedot

YRITTÄJÄKSI -- tukea ja koulutusta alkuvaiheeseen TE-toimistosta

YRITTÄJÄKSI -- tukea ja koulutusta alkuvaiheeseen TE-toimistosta YRITTÄJÄKSI -- tukea ja koulutusta alkuvaiheeseen TE-toimistosta Starttirahalla edistetään yrittäjyyttä ja työllistymistä Se turvaa yrittäjän toimentulon sinä aikana kun yritystoimintaa käynnistetään ja

Lisätiedot

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston yrityspalvelut

Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston yrityspalvelut Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimiston yrityspalvelut Verkossa, puhelimessa ja kasvokkain. Autamme yhdessä yrittäjiä ja yrittäjiksi ryhtyviä Tyypillisiä kysymyksiä alkavaan yrittäjyyteen liittyen Millainen

Lisätiedot

Yritystoimintaan lähdetään monin tavoin...

Yritystoimintaan lähdetään monin tavoin... Marketta Korhonen Minustako yrittäjä? Yritystoimintaan lähdetään monin tavoin... pakon sanelemana työttömyyden kautta (itsensä työllistäminen) koulutuksen kautta harrastuksen kautta franchising yrittäjyyden

Lisätiedot

Prizztech Oy Yhteispalvelupiste Enter

Prizztech Oy Yhteispalvelupiste Enter Minustako yrittäjä? Prizztech Oy Yhteispalvelupiste Enter Alkavan yrittäjän neuvonta Luottamuksellista ja maksutonta Yhteistyö Satakunnan TE-toimiston & Lounais-Suomen verotoimiston kanssa Tavoite: Mahdollisimman

Lisätiedot

Rovaniemellä 25.1. 26.2.2016

Rovaniemellä 25.1. 26.2.2016 Yrittäjävalmennus 15 päivää Rovaniemellä 25.1. 26.2.2016 Kokonaiskuva ja valmiudet yrityksen perustamiseen liittyvistä asioista, liikeideasta liiketoimintasuunnitelmaksi sekä liiketoiminnan aloittamiseen.

Lisätiedot

Suunnitellusti alkuun Onnistuneen yritystoiminnan käynnistäminen

Suunnitellusti alkuun Onnistuneen yritystoiminnan käynnistäminen Suunnitellusti alkuun Onnistuneen yritystoiminnan käynnistäminen 13.-14.9.2013 Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi jari-pekka.niemi@prizz.fi Yritysneuvoja Tero Patoranta tero.patoranta@prizz.fi Esityksen sisältö

Lisätiedot

Rahoitusta yritystoiminnan

Rahoitusta yritystoiminnan Rahoitusta yritystoiminnan alkuun Finnverasta rahoitusta yritystoiminnan käynnistämiseen Suunnitteletko yrityksen perustamista? Hyvä liikeidea, yrittäjävalmiudet ja huolellinen suunnittelu auttavat liiketoiminnan

Lisätiedot

Uudenmaan Työ- ja elinkeinotoimisto

Uudenmaan Työ- ja elinkeinotoimisto Uudenmaan Työ- ja elinkeinotoimisto Riku Hautamäki Yritysasiakkuuskoordinaattori 1 TE-lyhenteestä TE-toimisto = Työ- ja elinkeinotoimisto (ent. työvoimatoimisto), työkkäri. Koko Suomessa 15 alueellisesti

Lisätiedot

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille TE-palvelut yrityksille ja työnantajille Uudenmaan TE-toimisto 2018 Uudenmaan TE-toimisto Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston yrityspalveluiden asiantuntijat auttavat yrityksiä henkilöstön hankintaan,

Lisätiedot

KEUKEN NEUVONTAPALVELUT YRITYKSILLE

KEUKEN NEUVONTAPALVELUT YRITYKSILLE KEUKE NEUVOO. Tuotamme maksuttomia yritysneuvontapalveluja Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan, Sipoon ja Vihdin alueella toimiville yrityksille. KEUKE KEHITTÄÄ.

Lisätiedot

Leaderrahoituksen. yritystuet

Leaderrahoituksen. yritystuet Leaderrahoituksen yritystuet Millainen yritys voi saada leader - tukea Yrityksellä on oltava edellytykset kannattavaan liiketoimintaan Yritystoiminta on päätoimista ja ammattimaista yrityksen on annettava

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN YRITYSPALVELUT

KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN YRITYSPALVELUT KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN YRITYSPALVELUT Palvelut yrittäjille Neuvonta ja rekisteröintipalvelut Yrittäjäkoulutukset ja valmennuspalvelut Tuotteistetut asiantuntijapalvelut ja muut kehittämispalvelut

Lisätiedot

Starttiraha aloittavalle yrittäjälle. Tilastoa starttirahapäätösten määristä seutukunnittain

Starttiraha aloittavalle yrittäjälle. Tilastoa starttirahapäätösten määristä seutukunnittain Starttiraha aloittavalle yrittäjälle Tilastoa starttirahapäätösten määristä seutukunnittain Jouni Korhonen, yrityspalvelut Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto 1 Pohjois-pohjanmaan TE-toimisto Jouni Korhonen

Lisätiedot

kuva Yrittäjät.fi Maarit Koskinen 2015

kuva Yrittäjät.fi Maarit Koskinen 2015 kuva Yrittäjät.fi Maarit Koskinen 2015 Minustako yrittäjä? Yrittäjän tärkein voimavara on vahva ammattitaito Yrittäjällä on motivaatiota, pitkäjännitteisyyttä ja halua menestyä ei lannistu ensimmäisistä

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän palvelut. Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto John Forsman

Aloittavan yrittäjän palvelut. Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto John Forsman Aloittavan yrittäjän palvelut Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto John Forsman Palvelut Aloittavat yrittäjät yritysneuvonta starttiraha koulutus työkokeilu (työtön työnhakija) Työnantajat työpaikkailmoitukset

Lisätiedot

Oma Yritys-Suomi. Tuija Marnela, Pirkanmaan TE-toimisto 8.6.2016

Oma Yritys-Suomi. Tuija Marnela, Pirkanmaan TE-toimisto 8.6.2016 Oma Yritys-Suomi Tuija Marnela, Pirkanmaan TE-toimisto 8.6.2016 Oma Yritys-Suomi -työtila Käyttäjien profiilitietojen (toimiala, paikkakunta, kiinnostuksen kohteet) mukaan rakentuva sähköinen työtila,

Lisätiedot

Tervetuloa Yrityssaloon. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö, Örninkatu 15 A

Tervetuloa Yrityssaloon. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö, Örninkatu 15 A Tervetuloa Yrityssaloon Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö, Örninkatu 15 A Armi Metsänoja Armi Metsänoja Yrityssalo lyhyesti Salon kaupungin omistama 1.1.2009 perustettu oy, elinkeinoyhtiö, Yrittäjyyden

Lisätiedot

Rahoitusta maaseutualueen yrityksille

Rahoitusta maaseutualueen yrityksille Rahoitusta maaseutualueen yrityksille Helmikuu 2017 Outi Kaihola Etelä-Savon ELY-keskus Rahoitus EU:lta ja valtiolta Maaseuturahasto Sijainti maaseudulla Alle 10 hlöä työllistävät (mikroyritykset), maataloustuotteiden

Lisätiedot

KEUKEN YRITYSNEUVONTA 2013

KEUKEN YRITYSNEUVONTA 2013 KEUKE NEUVOO. Tuotamme maksuttomia yritysneuvontapalveluja Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan, Sipoon ja Vihdin alueella toimiville yrityksille. KEUKE KEHITTÄÄ.

Lisätiedot

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille TE-palvelut yrityksille ja työnantajille te-palvelut.fi Kun yrityksessä tarvitaan uutta, osaavaa työvoimaa tai näköpiirissä on uutta osaamista vaativa muutostilanne, kannattaa hyödyntää TE-palveluja. Olemme

Lisätiedot

KEUKEN NEUVONTAPALVELUT YRITYKSILLE

KEUKEN NEUVONTAPALVELUT YRITYKSILLE KEUKE NEUVOO. Tuotamme maksuttomia yritysneuvontapalveluja Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan, Sipoon ja Vihdin alueella toimiville yrityksille. KEUKE KEHITTÄÄ.

Lisätiedot

Rahoitus ja kehittäminen

Rahoitus ja kehittäminen Rahoitus ja kehittäminen Pohjois-Savon ELY-keskus, Jari Vitikainen 5.4.2018 1 Yritysten kehittämispalvelut 2 Analyysi Tavoitteena on aktivoida pk-yritystä suunnitelmalliseen ja pitkäjänteiseen kehittämistoimintaan.

Lisätiedot

KEUKEN KUULUMISIA. Keuken palvelut yrityksen elinkaarella. 0-6 kk 0-36 kk 3- v. Yritysneuvonta yrityksen koko elinkaaren ajan.

KEUKEN KUULUMISIA. Keuken palvelut yrityksen elinkaarella. 0-6 kk 0-36 kk 3- v. Yritysneuvonta yrityksen koko elinkaaren ajan. KEUKEN KUULUMISIA KEUKE NEUVOO. KEUKE KEHITTÄÄ. KEUKE YHDISTÄÄ. Keuken palvelut yrityksen elinkaarella Yritysneuvonta yrityksen koko elinkaaren ajan Yrityshautomo Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus 0-6 kk

Lisätiedot

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu Yritys-Suomi-seminaari 5.5.2015

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu Yritys-Suomi-seminaari 5.5.2015 Yritys-Suomi-puhelinpalvelu Yritys-Suomi-seminaari 5.5.2015 Marjo Öhmann, Yritys-Suomi-puhelinpalvelu, TE aspa Olen perustamassa yritystä. Mistä pitäisi lähteä liikkeelle, mitä kaikkia asioita täytyy huomioida

Lisätiedot

YritysEspoo Maksutonta yritysneuvontaa kaikille

YritysEspoo Maksutonta yritysneuvontaa kaikille YritysEspoo Maksutonta yritysneuvontaa kaikille yritysasiantuntija YRITYKSEN PERUSTAMISEN ABC yritysasiantuntija Espoo, 22.01.2019 AGENDA 1 Uusyrityskeskus YritysEspoo 2 YritysEspoo palvelee 3 Yrityksen

Lisätiedot

Yrityksen kehittämisen, kansainvälistymisen ja kasvun rahoitus

Yrityksen kehittämisen, kansainvälistymisen ja kasvun rahoitus Yrityksen kehittämisen, kansainvälistymisen ja kasvun rahoitus Kouvola 12.5.2015 Kari Sartamo 4.6.2015 JULKISET RAHASTOT EU kumppanuussopimus kokoaa rahastojen tulostavoitteet ja yhteensovituksen Kestävää

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN TE-TOIMISTON TYÖNANTAJA- JA YRITYSPALVELUT

KESKI-SUOMEN TE-TOIMISTON TYÖNANTAJA- JA YRITYSPALVELUT KESKI-SUOMEN TE-TOIMISTON TYÖNANTAJA- JA YRITYSPALVELUT 1 Tarkoitus Kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen > työnantajat saavat tarpeisiinsa pohjautuvaa osaavaa työvoimaa ja henkilöasiakkaat saavat osaamiseensa

Lisätiedot

Käsitteitä yrittäjyydestä

Käsitteitä yrittäjyydestä 1 Käsitteitä yrittäjyydestä Käsitteitä Liikeidea: yrityksen perusajatus Vastaa kysymyksiin mitä, kenelle, miten ja millä imagolla. Liiketoimintasuunnitelma: liikeidea käytäntöön Sisältää esim. yritysmuodon

Lisätiedot

Yrityksen parhaaksi Josekin neuvontapalvelut

Yrityksen parhaaksi Josekin neuvontapalvelut Joensuun seutu Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Yrityksen parhaaksi Josekin neuvontapalvelut www.josek.fi Josek on yrityksiä varten Josek palvelee kaikkia Joensuun seudun yrityksiä, niin toimintaansa

Lisätiedot

YRITYSNEUVONTAPALVELUT POSINTRA /UUSYRITYSKESKUS 2014-2017

YRITYSNEUVONTAPALVELUT POSINTRA /UUSYRITYSKESKUS 2014-2017 YRITYSNEUVONTAPALVELUT POSINTRA /UUSYRITYSKESKUS 2014-2017 Yritysneuvonnan peruspalveluiden esittely Yrityspalvelujohtaja Peter Backman Rahoitusseminaari, Loviisa, 12.3.2014 KEHITYSYHTIÖ POSINTRA OY UUSYRITYSKESKUS

Lisätiedot

YRITYSNEUVONTAPALVELUT POSINTRA /UUSYRITYSKESKUS 2014-2017

YRITYSNEUVONTAPALVELUT POSINTRA /UUSYRITYSKESKUS 2014-2017 YRITYSNEUVONTAPALVELUT POSINTRA /UUSYRITYSKESKUS 2014-2017 Yritysneuvonnan peruspalveluiden esittely Yrityspalvelujohtaja Peter Backman Kuumat perunat 25.2.2014 KEHITYSYHTIÖ POSINTRA OY UUSYRITYSKESKUS

Lisätiedot

Yrityssalo Oy. Salon elinkeinoyhtiö

Yrityssalo Oy. Salon elinkeinoyhtiö Yrityssalo Oy Salon elinkeinoyhtiö Yrityssalo Oy Tervetuloa Yrityssaloon Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö Armi Metsänoja Yrityssalo lyhyesti Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö, osakeyhtiömuotoinen,

Lisätiedot

ELY:n rahoitusmahdollisuudet tuotekehitykseen. 25.9.2015 Outi Kaihola

ELY:n rahoitusmahdollisuudet tuotekehitykseen. 25.9.2015 Outi Kaihola ELY:n rahoitusmahdollisuudet tuotekehitykseen 25.9.2015 Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden jalostus, markkinoille saattaminen ja kehittäminen Maaseuturahastossa Lopputuote maataloustuote (jalostuksen

Lisätiedot

Työnantajien aamukahvit

Työnantajien aamukahvit Työnantajien aamukahvit 7.10.2014 TE-toimiston rekrytointipalvelut Kehittämispäällikkö Jouni Korhonen 1 TE-palvelut.fi - Suomen eniten käytetty rekrytointipalvelu TE-toimiston (TE-palvelut.fi) Avoimet

Lisätiedot

STARTIAN YHTEISTYÖVERKOSTOSSA MUKANA

STARTIAN YHTEISTYÖVERKOSTOSSA MUKANA MIKÄ ON STARTIA? Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia yksi Suomen 32 uusyrityskeskuksesta toimii osana Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKia uusien yrittäjien neuvontapalvelut seitsemän kunnan alueella käytettävissä

Lisätiedot

Mistä nuorille töitä? Palvelujohtaja Pirjo Juntunen

Mistä nuorille töitä? Palvelujohtaja Pirjo Juntunen Mistä nuorille töitä? Palvelujohtaja Pirjo Juntunen 1 10.3.2015 www.te-palvelut.fi (entinen mol.fi) www.te-palvelut.fi -verkkopalvelu on käytetyin, tunnetuin julkinen maksuton valtakunnallinen alueellinen

Lisätiedot

ELY-keskus rahoittajana. Yrityksen kehittämisavustus. 9.9.2015 Tuula Lehtonen yritysasiantuntija

ELY-keskus rahoittajana. Yrityksen kehittämisavustus. 9.9.2015 Tuula Lehtonen yritysasiantuntija ELY-keskus rahoittajana Yrityksen kehittämisavustus 9.9.2015 Tuula Lehtonen yritysasiantuntija Yhteinen Itä-Suomen yritysrahoitusstrategia Yritysrahoitusstrategialla tarkennetaan hankevalintakriteereitä

Lisätiedot

Työnhakijan TE-palvelut verkossa

Työnhakijan TE-palvelut verkossa 1.2017 Työnhakijan TE-palvelut verkossa Juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii OMA ASIOINTI te-palvelut.fi Oma asiointi -palvelu Asioi TE-toimiston kanssa verkossa henkilöasiakkaan Oma asiointi -palvelussa.

Lisätiedot

Päivi Kipinoinen

Päivi Kipinoinen YRITYKSEN OMISTAJANVAIHDOSKOULUTUS 8.2.2016 Päivi Kipinoinen YRITYKSEN OMISTAJANVAIHDOSKOULUTUS Työvoimakoulutuksena toteutettava mestari-kisälli toimintamalliin perustuva koulutuskokeilu Toteutusaika

Lisätiedot

Työharjoittelu. www.mol.fi. Työharjoittelu ja työelämävalmennus

Työharjoittelu. www.mol.fi. Työharjoittelu ja työelämävalmennus Työharjoittelu www.mol.fi Työharjoittelu ja työelämävalmennus Työtön työnhakija voi osallistua työharjoitteluun tai työelämävalmennukseen perehtyäkseen työelämään sekä edistääkseen työhönsijoittumistaan

Lisätiedot

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy?

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy? Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä

Lisätiedot

Yritysten rahoitus- ja kehittämispalvelut Kaakkois-Suomessa

Yritysten rahoitus- ja kehittämispalvelut Kaakkois-Suomessa Yritysten rahoitus- ja kehittämispalvelut Kaakkois-Suomessa 12.5.2015 Yritys-Suomi palvelut yhteinen roadmap Perustmisneuvon ta - TE-toimisto - Elinkeinoyhtiöt - ProAgria Koulutus Yrittäjäkurssit Oma Yritys-

Lisätiedot

Maaseutuohjelman yritystuet. KEUKE rahoitusinfo Krapi

Maaseutuohjelman yritystuet. KEUKE rahoitusinfo Krapi Maaseutuohjelman yritystuet KEUKE rahoitusinfo 24.4.2019 Krapi Yleistä 1/2 Maaseutuohjelman rahoitusta sekä ELYkeskusten että Leader-ryhmien kautta molemmilla samat säädökset Leader-ryhmät rahoittavat

Lisätiedot

Miten ansiopäivärahajärjestelmä turvaa toimeentuloa irtisanomisessa tai määräaikaisen työn päättyessä?

Miten ansiopäivärahajärjestelmä turvaa toimeentuloa irtisanomisessa tai määräaikaisen työn päättyessä? Miten ansiopäivärahajärjestelmä turvaa toimeentuloa irtisanomisessa tai määräaikaisen työn päättyessä? Marjaana Maisonlahti, Opettajien Työttömyyskassa 1 17.9.2013 Tuija Häkkinen Yleistä työttömyysturvasta

Lisätiedot

Työlinja ja Työlinjan maahanmuuttajapalvelut. ALPO-verkostopäivät Mikkelissä 21. 22.5.2014

Työlinja ja Työlinjan maahanmuuttajapalvelut. ALPO-verkostopäivät Mikkelissä 21. 22.5.2014 Työlinja ja Työlinjan maahanmuuttajapalvelut ALPO-verkostopäivät Mikkelissä 21. 22.5.2014 Irma Valtonen Juulia Lätti Mikkeli 22.05.2014 TE-ASIAKASPALVELUKESKUS Tietoa, neuvontaa ja ohjausta puhelimen,

Lisätiedot

Yritys-Suomi uudistuu Tornio 15.12.2015

Yritys-Suomi uudistuu Tornio 15.12.2015 Yritys-Suomi uudistuu Tornio 15.12.2015 Anne Syväjärvi Yritys-Suomi on julkisten yrityspalveluorganisaatioiden yhdessä muodostama palvelu yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Monikanavainen Yritys-Suomi

Lisätiedot

Tämä on Finnvera. Imatra 27.3.2013 Markku Liira

Tämä on Finnvera. Imatra 27.3.2013 Markku Liira Tämä on Finnvera Imatra 27.3.2013 Markku Liira Finnvera Oyj Finnvera on Suomen valtion omistama erityisrahoitusyhtiö, joka täydentää yksityisen sektorin tarjoamia rahoituspalveluja Finnvera ja sen tytäryhtiö

Lisätiedot

TE-toimiston palvelut ja muutosturva

TE-toimiston palvelut ja muutosturva TE-toimiston palvelut ja muutosturva Mitä on muutosturva? TE-toimiston, työnantajan ja henkilöstön välistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on: Antaa tukea työnhakuun ja auttaa työllistymään uudelleen mahdollisimman

Lisätiedot

LEADER- YRITYSTUET YLÄ-SAVOSSA

LEADER- YRITYSTUET YLÄ-SAVOSSA LEADER- YRITYSTUET YLÄ-SAVOSSA RAHOITUSKAUDELLA 2014-2020 Minna Partanen, hanketyöntekijä minna.partanen@ylasavonveturi.fi, p. 040 760 7173 Leader-ryhmäsi: Ylä-Savon Veturi ry, Antinkatu 10, 74120 IISALMI

Lisätiedot

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 YRITYSRAHOITUS

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 YRITYSRAHOITUS Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 YRITYSRAHOITUS Kevät 2015 Heikki Moilanen Lapin Ely-keskus Maaseutu- ja energia yksikkö 17.2.2015 OHJELMAKAUDEN RAHOITUS LAPIN ELY:LLÄ KÄYTÖSSÄ YRITYSTUKIIN

Lisätiedot

Team Finland LetsGrow

Team Finland LetsGrow Team Finland LetsGrow Rahoitusohjelma Elokuu 2014 Finnveralta ja Tekesiltä rahoitusta, Finprolta neuvontaa kansainväliseen kasvuun Hyvässä taloudellisessa tilanteessa olevalle Suomeen rekisteröidylle pk-yritykselle

Lisätiedot

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu Yritys-Suomi-puhelinpalvelu Kuntamarkkinat 16.9.2010 16.9.2010 Marjo Öhmann, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Yritys-Suomi puhelinpalvelu mikä? Yritys-Suomi puhelinpalvelu on työ- ja elinkeinohallinnon valtakunnallinen

Lisätiedot

Manner-Suomen maaseutuohjelma 2014 2020 yritystuet

Manner-Suomen maaseutuohjelma 2014 2020 yritystuet Manner-Suomen maaseutuohjelma 2014 2020 yritystuet Perustamistuki Varsinais-Suomen ELY-keskus Sivu 1 Perustamistuki (Komission asetus (EU) N:o 702/2014 maa- ja metsätalousalan ryhmäpoikkeusasetus ) tarkoitettu

Lisätiedot

TE-palvelut muutosturvatilanteessa

TE-palvelut muutosturvatilanteessa TE-palvelut muutosturvatilanteessa 1 26.5.2017 TE-palvelut tuomme työnhakijat ja työn yhteen Tarjoamme julkisia työvoima- ja yrityspalveluita valtakunnallisesti Tärkein tehtävämme on asiakkaiden työllistäminen

Lisätiedot

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma AJANKOHTAISTA TOIMEENPANOSTA Elinkeinojen kehittäminen

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma AJANKOHTAISTA TOIMEENPANOSTA Elinkeinojen kehittäminen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 AJANKOHTAISTA TOIMEENPANOSTA Elinkeinojen kehittäminen Rahoitusinfo 5.5.2015 Kalevi Hiivala Asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 6.5.2015 YRITYSTEN

Lisätiedot

Maaseudun yritystuet. Lainsäädäntö, valintaperusteet Investointituki. Perustamistuki. Hyrrä toteutettavuustutkimus.

Maaseudun yritystuet. Lainsäädäntö, valintaperusteet Investointituki. Perustamistuki. Hyrrä  toteutettavuustutkimus. Maaseudun yritystuet Lainsäädäntö, valintaperusteet Investointituki toteutettavuustutkimus Perustamistuki kokeilu Hyrrä www.mavi.fi/hyrra Säädöksiä Maaseutuohjelma 2014-2020 Laki maaseudun kehittämisen

Lisätiedot

Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry

Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry Oulun seudun uusyrityskeskus on yhteistyöyritystemme ja kuntien yhdessä ylläpitämä täysin maksuton ja ehdottoman luottamuksellinen neuvontapalvelu uusien ja vasta perustettujen

Lisätiedot

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille TE-palvelut yrityksille ja työnantajille te-palvelut.fi Kun yrityksessä tarvitaan uutta, osaavaa työvoimaa tai näköpiirissä on uutta osaamista vaativa muutostilanne, kannattaa hyödyntää TE-palveluja. Olemme

Lisätiedot

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan TE-toimisto Uudenmaan TE-toimisto Nuorten palvelut 1 Uudenmaan TE-toimiston toimipaikat Helsinki (Pasila, Keskusta ja Itäkeskus) Espoo (Leppävaara) Vantaa (Tikkurila) Hyvinkää Järvenpää Lohja Porvoo Raasepori (Tammisaari)

Lisätiedot

Uusi mahdollisuus: Onko sitä? Jari Leskinen Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus

Uusi mahdollisuus: Onko sitä? Jari Leskinen Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus Uusi mahdollisuus: Onko sitä? Jari Leskinen Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu Ainoa valtakunnallinen maksuton (puhelin)palvelu, joka auttaa varsinkin

Lisätiedot

YRITTÄJYYSINFO torstai 17.10. Auvo Turpeinen

YRITTÄJYYSINFO torstai 17.10. Auvo Turpeinen YRITTÄJYYSINFO torstai 17.10 Auvo Turpeinen Uusyrityskeskus toiminta: Elinkeinoelämän perustama yhteistoimintajärjestö 31 alueellista yhdistystä, yli 80 neuvontapistettä Suomessa vuodesta -89 saakka Jäseninä

Lisätiedot

Yrittäjyyden opinpolku 2

Yrittäjyyden opinpolku 2 Tuula Valkeajärvi Yrittäjyyden opinpolku 2 (Tausta-analyysi ja sisällön rakennekuvaus) TIES463 HARJOITUSTYÖ Versio 2.1 16.4.2006 Jyväskylän yliopisto Tietotekniikan laitos Jyväskylä SISÄLTÖ 1 Tausta-analyysi...2

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN TOIMIVA SEUTUYHTEISTYÖ. Palveluesimies Tiina Kiuru, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto 29.10.2013

ITÄ-LAPIN TOIMIVA SEUTUYHTEISTYÖ. Palveluesimies Tiina Kiuru, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto 29.10.2013 ITÄ-LAPIN TOIMIVA SEUTUYHTEISTYÖ Palveluesimies Tiina Kiuru, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto 29.10.2013 Lappi kasvavat elinkeinot Matkailu ja palvelut o Matkailukeskuksia: Levi, Luosto, Olos, Pallas, Pyhä,

Lisätiedot

Kuolemanlaakson yli Yrittäjän vaaran paikat alussa. Valentin Babitzin, Helsingin Uusyrityskeskukset

Kuolemanlaakson yli Yrittäjän vaaran paikat alussa. Valentin Babitzin, Helsingin Uusyrityskeskukset Kuolemanlaakson yli Yrittäjän vaaran paikat alussa Valentin Babitzin, Helsingin Uusyrityskeskukset Liiketoimintasuunnitelma Raha Riskit v Liiketoimintasuunnitelma pukee asiat konkretiaksi. Liiketoimintasuunnitelma

Lisätiedot

Auranmaan Yrityspalveluiden Yrityspalvelusetelit

Auranmaan Yrityspalveluiden Yrityspalvelusetelit Auranmaan Yrityspalveluiden Yrityspalvelusetelit Palvelusetelijärjestelmän tavoitteet Tarjota Auranmaan Yrityspalveluiden asiakkaille joustava ja yksilöllinen palvelu, jonka käynnistäminen on nopeaa ja

Lisätiedot

Edunvalvontaa ja palveluita

Edunvalvontaa ja palveluita Suomen Yrittäjät Edunvalvontaa ja palveluita Suomen Yrittäjät edistää yrittäjyyttä. Tavoitteemme on parantaa yrittäjien asemaa ja yrittämisen olosuhteita. Yrittäjyyden vahvistaminen lisää kansalaisten

Lisätiedot

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi MAASEUTUOHJELMAN TUET. Riitta Bagge Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry

Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi MAASEUTUOHJELMAN TUET. Riitta Bagge Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry Mahdollisuuksien maaseutu Kaakkois-Suomi MAASEUTUOHJELMAN TUET Riitta Bagge Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry 2015 1 Tavoite Tavoitteena on kestävän kehityksen periaatteita noudattaen monipuolistaa, uudistaa

Lisätiedot

LIIKETOIMINTASUUNNITELMA YRITYKSEN NIMI PÄIVÄYS

LIIKETOIMINTASUUNNITELMA YRITYKSEN NIMI PÄIVÄYS LIIKETOIMINTASUUNNITELMA YRITYKSEN NIMI PÄIVÄYS YT2 ALOITTAVAN YRITYKSEN LIIKETOIMINTASUUNNITELMA LITE Tämä työkirja on tarkoitettu yrityksen perustamista suunnitteleville henkilöille ja soveltuu parhaiten

Lisätiedot

Jykes tulevaisuuden tekijä! Ari Hiltunen, toimitusjohtaja

Jykes tulevaisuuden tekijä! Ari Hiltunen, toimitusjohtaja Jykes tulevaisuuden tekijä! Ari Hiltunen, toimitusjohtaja Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy Perustettu vuonna 1996 Henkilöstömäärä: 34 (2015) Liikevaihto vuonna 2014: 6,1 milj. euroa, josta kuntarahan

Lisätiedot

Maaseudun yritystuet (teknologia yritykset) Iisalmi

Maaseudun yritystuet (teknologia yritykset) Iisalmi Maaseudun yritystuet (teknologia yritykset) Iisalmi 22.11.2016 Yleistä maaseudun yritystuesta Pohjois-Savossa maaseutualuetta kaikki muu paitsi Kuopion ja Varkauden keskusta-alueet Tukea haetaan sähköisesti

Lisätiedot

Rakennusinvestointien valmistelu

Rakennusinvestointien valmistelu Rahoitus- ja palveluinfo Tyrnävällä to 4.2.2016 Rakennusinvestointien valmistelu Jari Lehto Asiantuntija, RI maaseudun rakentaminen Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 3.2.2016

Lisätiedot

YRITYSTUET KÄYTÄNNÖSSÄ

YRITYSTUET KÄYTÄNNÖSSÄ Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 YRITYSTUET KÄYTÄNNÖSSÄ Yrittäjyys ja mahdollisuuksien maaseutu 28.1.2016 Reijo Martikainen Maaseutuvirasto Maaseutuelinkeino-osasto Maaseutu- ja rakenneyksikkö

Lisätiedot

LADEC OY. Taiteilijan ja luovan alan toimijan toimeentulomallit Yrittäjänä toimiminen

LADEC OY. Taiteilijan ja luovan alan toimijan toimeentulomallit Yrittäjänä toimiminen LADEC OY Taiteilijan ja luovan alan toimijan toimeentulomallit 18.11.2015 Yrittäjänä toimiminen Luovien alojen yrittäjyys erilaistako? On luotava tuote tai palvelu, jonka asiakas haluaa ostaa (Luovien

Lisätiedot

Yritysinfo 19.5.2014. Haaga-Helia. Yritysneuvoja Hannele Kostiainen YritysHelsinki

Yritysinfo 19.5.2014. Haaga-Helia. Yritysneuvoja Hannele Kostiainen YritysHelsinki Yritysinfo 19.5.2014 Haaga-Helia Yritysneuvoja Hannele Kostiainen YritysHelsinki Luennon aiheet YritysHelsingin palvelut Yrityksen perustamisen vaiheet Sähköinen liiketoimintasuunnitelma Yritysmuodot YritysHelsinki?

Lisätiedot

Alkavan yrityksen talousasiat - Teemaklinikka Scandic Kajanus Kajaani

Alkavan yrityksen talousasiat - Teemaklinikka Scandic Kajanus Kajaani Alkavan yrityksen talousasiat - Teemaklinikka Scandic Kajanus Kajaani 13.10.2016 Juha Elf Asiantuntija Ely-keskus/TEKES-palvelut Ely-keskus ja TEKES palvelut Juha Elf Asiantuntija Ely-keskus/TEKES-palvelut

Lisätiedot

Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi

Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi on Rahoitusta Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta Neuvontaa Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä

Lisätiedot

YRITYS-SUOMI MUKANA YRITTÄJÄN ARJESSA. Sirpa Alitalo Työ- ja elinkeinoministeriö 30.5.2013

YRITYS-SUOMI MUKANA YRITTÄJÄN ARJESSA. Sirpa Alitalo Työ- ja elinkeinoministeriö 30.5.2013 YRITYS-SUOMI MUKANA YRITTÄJÄN ARJESSA Sirpa Alitalo Työ- ja elinkeinoministeriö 30.5.2013 Miten Yritys-Suomi on mukana yrittäjän arjessa? Miten perustan yrityksen? Mistä tiedän, onko ideani toimiva? Tarvitseeko

Lisätiedot

YRITYKSESI TUKENA JOSEKIN NEUVONTA- PALVELUT

YRITYKSESI TUKENA JOSEKIN NEUVONTA- PALVELUT Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö YRITYKSESI TUKENA JOSEKIN NEUVONTA- PALVELUT Josek on Joensuun seudun yrityksiä varten Palvelemme luottamuksellisesti ja puolueettomasti kaikkia Joensuun seudun yrityksiä

Lisätiedot

Yrityksen kehittämisen, kansainvälistymisen ja kasvun rahoitus

Yrityksen kehittämisen, kansainvälistymisen ja kasvun rahoitus Yrityksen kehittämisen, kansainvälistymisen ja kasvun rahoitus Hollola 13.2.2015 Kari Sartamo 18.2.2015 JULKISET RAHASTOT EU kumppanuussopimus kokoaa rahastojen tulostavoitteet ja yhteensovituksen Kestävää

Lisätiedot

Tekes on innovaatiorahoittaja, joka kannustaa yrityksiä haasteelliseen tutkimus- ja kehitystoimintaan

Tekes on innovaatiorahoittaja, joka kannustaa yrityksiä haasteelliseen tutkimus- ja kehitystoimintaan Tekes lyhyesti Mitä Tekes tekee? Tekes on innovaatiorahoittaja, joka kannustaa yrityksiä haasteelliseen tutkimus- ja kehitystoimintaan Tekes hyväksyy korkeampia riskejä kuin yksityiset rahoittajat rahoittaa

Lisätiedot

Vahvuudet: Mitä on tiiminne osaaminen suhteessa valitsemaanne yritykseen perusteluineen

Vahvuudet: Mitä on tiiminne osaaminen suhteessa valitsemaanne yritykseen perusteluineen KILPAILUTEHTÄVÄ: YRITTÄJYYS A1: Case yritys Joukkue valitsee case yrityksen annetuista oikeista yrityksistä saamansa pohjatiedon perusteella. Joukkue perustelee valintansa joukkueensa vahvuuksilla/osaamisella

Lisätiedot

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi Selkoesite Kiinni työelämään te-palvelut.fi Kiinni työelämään Etsitkö työpaikkaa? Haluatko vaihtaa työpaikkaa? Mietitkö, mitä taitoja sinun pitää opetella, jotta saat kiinnostavan työpaikan? Haluatko perustaa

Lisätiedot

Toiminta-alue. Heinävesi Enonkoski Savonlinnan maaseutualueet

Toiminta-alue. Heinävesi Enonkoski Savonlinnan maaseutualueet Piällysmies Toiminta-alue Heinävesi Enonkoski Savonlinnan maaseutualueet Savonlinnan keskusta ei ole LEADER -aluetta Tukimuodot ohjelmakaudella 2014-2020 1. Yrityksen perustamistuki 2. Investointien toteutettavuusselvitykset

Lisätiedot

Yritys-Suomi nousuun. Innoforum 10.11.2015 Tampere. Jarmo Palm Työ- ja elinkeinoministeriö

Yritys-Suomi nousuun. Innoforum 10.11.2015 Tampere. Jarmo Palm Työ- ja elinkeinoministeriö Yritys-Suomi nousuun Innoforum 10.11.2015 Tampere Jarmo Palm Työ- ja elinkeinoministeriö Yleistä 2 Ratkaisujen Suomi 1. Kestävä kasvu ja julkinen talous 2. Työllisyys ja kilpailukyky 3. Osaaminen ja koulutus

Lisätiedot

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi Selkoesite Kiinni työelämään te-palvelut.fi Kiinni työelämään Etsitkö työpaikkaa? Haluatko vaihtaa työpaikkaa? Mietitkö, mitä taitoja sinun pitää opetella, jotta saat kiinnostavan työpaikan? Haluatko perustaa

Lisätiedot

KERAVA ONNELLINEN JA HYVÄNMAKUINEN KAUPUNKI Elinkeino-ohjelma

KERAVA ONNELLINEN JA HYVÄNMAKUINEN KAUPUNKI Elinkeino-ohjelma KERAVA ONNELLINEN JA HYVÄNMAKUINEN KAUPUNKI Elinkeino-ohjelma SISÄLTÖ Visio & Missio... Elinkeino-ohjelman tavoitteet... Vahvuudet... Painopistealueet... Keskustan kehittäminen Keravasta seudullinen kaupankeskus...

Lisätiedot

Olemme vahva toimija ja suunnannäyttäjä Lapin yritystoiminnan asiantuntijakentässä. Tarjoamme asiakkaillemme Lapin parasta yritysneuvonta ja

Olemme vahva toimija ja suunnannäyttäjä Lapin yritystoiminnan asiantuntijakentässä. Tarjoamme asiakkaillemme Lapin parasta yritysneuvonta ja Olemme vahva toimija ja suunnannäyttäjä Lapin yritystoiminnan asiantuntijakentässä. Tarjoamme asiakkaillemme Lapin parasta yritysneuvonta ja edunvalvontatukea kaikilla yritystoiminnan osa alueilla koko

Lisätiedot

A1: Alustavan liiketoimintakuvauksen arviointi Aikaa 2h A1 + B1 + esittely 4 min

A1: Alustavan liiketoimintakuvauksen arviointi Aikaa 2h A1 + B1 + esittely 4 min A1: Alustavan liiketoimintakuvauksen arviointi Aikaa 2h A1 + B1 + esittely 4 min Joukkue tutustuu annettuihin liiketoimintakuvauksiin ja valitsee yhden, josta lähtee kehittämään uuden oman yrityksen liikeidean.

Lisätiedot

Onko sinun ideasi seuraava menestystarina? Pyydä asiantuntija-arvio alueesi Tuoteväylä-tiimistä

Onko sinun ideasi seuraava menestystarina? Pyydä asiantuntija-arvio alueesi Tuoteväylä-tiimistä Onko sinun ideasi seuraava menestystarina? Pyydä asiantuntija-arvio alueesi Tuoteväylä-tiimistä Tuo ideasi Tuoteväylän asiantuntijoiden arvioitavaksi Onko sinulla uusi innovatiivinen idea, josta voisi

Lisätiedot

Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus?

Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus? Lykky Onko sinulla hyvinvointialan yritys tai oletko suunnittelemas sa yrityksen perustamista? Kiinnostaako liiketoiminnan vastuul li suus? Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot