Sotilasavustuksen sähköisen hakemisen täyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sotilasavustuksen sähköisen hakemisen täyttöohje"

Transkriptio

1 Sotilasavustuksen sähköisen hakemisen täyttöohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään Jatka-painikkeella. Tyhjennä-painike poistaa kyseiselle näytölle annetut tiedot. Näytön vasemmassa reunassa olevassa valikkonavigaattorissa on otsikot, joiden avulla voit palata aiemmin täyttämillesi sivuille. Valikkonavigaattoria ei voi kuitenkaan käyttää eteenpäin siirtymiseen. Palvelu tarkistaa automaattisesti, että annat tiedot oikeassa muodossa. Tarvittaessa palvelu antaa huomautus- ja virheilmoituksia. Täyttöohjeessa neuvotaan kohtien täyttämisestä. Ennen hakemuksen lähettämistä, tarkista Yhteenveto-näytöltä antamasi tiedot ja rastita kohta, jossa vakuutat antamasi tiedot oikeiksi. Vastaat itse antamiesi tietojen oikeellisuudesta. Virheellisin tiedoin täytetty hakemus voi johtaa sotilasavustuksen liian suurena maksamiseen. Kela perii väärin perustein myönnetyn tuen takaisin. Lähetä hakemukseen mahdollisesti tarvittavat liitteet. Liitteet voit lähettää verkkopalvelussamme tai postittaa Kelalle. Jos postitat liitteet, liitä mukaan liiteluettelo, jonka voit tulostaa hakemuksen lähettämisen jälkeen. Liiteluettelo ei ole pakollinen, mutta se nopeuttaa hakemuksesi tai ilmoituksesi käsittelyä. Hakemuksen täyttämisen keskeyttäminen Painamalla Keskeytä-painiketta voit lopettaa hakemuksen tekemisen joko tallentamatta antamiasi tietoja tai tallentamalla tiedot. Vain yksi hakemus voi olla keskeneräisenä ja tallennettuna palvelussa. Mikäli haluat kesken hakemuksen täyttämisen siirtyä asiointipalvelun muille sivuille esim. katsomaan etuustietojasi ja tämän jälkeen jatkaa hakemuksen tekemistä, keskeytä hakemuksen tekeminen ja tallenna tiedot. Tallennetut ja keskeneräiset hakemukset löytyvät valikkonavigaattorin kohdasta Aiemmin lähetetyt. Voit jatkaa keskeneräisenä tallennetun hakemuksen tekemistä kuukauden kuluessa sen tallentamisesta. Jos jatkat keskeneräisenä tallentamasi hakemuksen täyttämistä, osoitetietosi näkyvät täyttöpäivän mukaisina. Sotilasavustuksessa ei ole takautuvaa hakuaikaa. Sotilasavustus myönnetään tai sen määrää korotetaan aikaisintaan hakemuskuukauden alusta. Sotilasavustusta on haettava viimeistään palveluksen päättymiskuukauden aikana. Saapumiskuukausi määräytyy sen päivän mukaan, jolloin hakemus on tullut vireille, eli se on otettu vastaan Kelassa. Huomioi tämä kun palaat jatkamaan keskeneräisenä tallentamasi hakemuksen täyttämistä.

2 Kun keskeytät hakemuksen tekemisen, siirryt Omat tiedot -näytölle. Hakemuksen lähettämisen jälkeen Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat nähtäväksesi Saapumisvahvistus näytön, jolta voit tulostaa yhteenvedon hakemuksestasi ja liiteluettelon. Muistathan lähettää liitteet määräajan kuluessa. Hakemukseesi tarvittavat liitteet voit tarkistaa asiointipalvelun kohdasta Aiemmin lähetetyt ja ko. hakemuksen liiteluettelo. Tietoturva Palvelussa olet suojatussa yhteydessä. Poistu palvelusta aina valinnalla Kirjaudu ulos, jotta yhteys katkeaa eikä tietoja saa enää esiin ilman uutta tunnistautumista. Jos olet kirjautunut useampaan istuntoon, muista lopettaa ne kaikki erikseen. Jos käytät palvelua yleisessä käytössä olevalta tietokoneelta, tyhjennä selaimen välimuisti ja sulje käyttämäsi selainikkuna, kun olet lopettanut sovelluksen käytön. Sotilasavustus Valitse oletko asevelvollinen vai asevelvollisen omainen. Asevelvollisuus koskee kaikkia miespuolisia Suomen kansalaisia. Asevelvollisuuden voi suorittaa joko varusmiespalveluksena tai siviilipalveluksena. Naiset voivat suorittaa varusmiespalveluksen vapaaehtoisesti. Sotilasavustuksen tavoitteena on turvata palveluksessa olevan asevelvollisen ja hänen omaistensa toimeentulo palveluksen aikana. Kela maksaa sotilasavustuksena asevelvolliselle asumisavustusta opintolainojen korot asevelvollisen omaiselle perusavustusta asumisavustusta erityisavustusta avustusta elatusapuun oikeutetulle lapselle (haetaan paperilomakkeella) Asevelvollinen Täytä asevelvollisen tiedot: sukunimi, etunimi ja henkilötunnus. Palvelustiedot

3 Valitse onko asevelvollinen suorittamassa Varusmiespalvelusta vai Siviilipalvelusta. Ilmoita palvelukseenastumispäivä ja -paikka. Jos valitset Varusmiespalvelus-vaihtoehdon, tuodaan Kelan tiedoista palvelukseenastumispäiväsi ja palveluspaikkasi, mikäli ne ovat tiedossa. Voit myös korjata tietoja tarvittaessa. Asevelvollisen omaisen on aina itse syötettävä palveluksessa olevan palvelukseenastumispäivä ja palveluspaikka. Syötä palvelukseenastumispäivä muodossa pp.kk.vvvv. Syötä palveluspaikka vapaamuotoisesti varattuun kenttään. Jos suoritat siviilipalvelusta ja haet sotilasavustusta myös koulutusjakson jälkeiselle ajalle, toimita liitteeksi palveluspaikan sitoumuslomake, josta ilmenee asumisjärjestelyt palvelusajalta. Sotilasavustushakemus Rastita ne vaihtoehdot mitä olet hakemassa. Voit tarvittaessa valita useamman vaihtoehdon samalla kertaa. Kun haet asumisavustusta, valitse myös mikä on asumismuotosi (vuokra-, omistus, asumisoikeus-, osaomistusasunto tai omakotitalo) Asumisavustus asevelvolliselle tai hänen omaiselleen Kela voi maksaa sotilasavustuksen asumisavustuksena asevelvolliselle itselleen tai hänen omaiselleen. Kela voi korvata palveluksessa olevan asevelvollisen tai avustukseen oikeutetun omaisen vakinaisen vuokra-asunnon asumisoikeusasunnon osaomistusasunnon tai omistusasunnon asumismenot. Siviilipalveluspaikka kustantaa asevelvolliselle asunnon palveluksen ajaksi, joten Kela ei maksa siihen asumisavustusta. Asevelvollinen voi kuitenkin tällöin saada Kelalta asumisavustusta vakinaisen asuntonsa asuntomenoihin. Opintolainojen korot Kela voi korvata asevelvolliselle opintolainojen korot sotilasavustuksena, jos ne erääntyvät maksettaviksi palvelusaikana tai palveluksen päättymiskuukauden aikana. Korvaaminen edellyttää, että et ole saanut opintotukea sen tai edeltävän lukukauden aikana, jolloin korko erääntyy maksettavaksi. Jos olet saanut opintotukea, lisätään korko lainapääomaan. Kela ei korvaa itse maksettavaa 1 %:n korkoa.

4 Omaisen opintolainan korot voidaan korvata erityisavustuksena. Korkojen korvaamista hakee aina se henkilö, joka on nostanut lainan. Perusavustus omaiselle Kela voi maksaa asevelvollisen puolisolle tai lapselle perusavustusta ja asumisavustusta, joilla tuetaan perheen jokapäiväistä toimeentuloa. Perusavustuksella katetaan asevelvollisen puolison ja lasten jokapäiväisiä menoja, joihin muut tulot eivät riitä. Kela tutkii automaattisesti oikeutesi perusavustukseen antamiesi tietojen perusteella. Omaisen jokapäiväiseen toimeentuloon kuuluu esimerkiksi ravinto puhtaus vaatetus vähäiset terveydenhoitomenot, kuten terveyskeskusmaksut ja käsikauppalääkkeet lehti-, puhelin-, kännykkä- ja televisiomaksut vakuutusmaksut kohtuulliset työmatkakustannukset, jotka ovat enintään 500 euroa vuodessa sekä virkistys- ja harrastusmenot. Mikäli et hae muuta sotilasavustusta kun perusavustusta omaiselle, paina tällöin jatka nappia sotilasavustushakemisnäytöllä. Erityisavustus omaiselle Kela voi harkinnan mukaan myöntää sotilasavustukseen oikeutetulle omaiselle erityisavustusta tarpeellisiin ja määrältään kohtuullisiin menoihin. Erityisavustukseen oikeuttavia menoja ovat mm. muut kuin vähäiset terveydenhoitomenot (esim. lääkärin määräämät lääkkeet, sairaalamaksut, hammashoitokulut sekä näön tarkastuksesta ja silmälasien hankinnasta aiheutuneet menot) lasten hoitoon liittyvät menot (esim. lastenvaunut, -rattaat, sänky tai turvaistuin keskimääräisen hintatason mukaisena) omaisen opintolainan korot muuttokustannukset hautauskustannukset sekä työmatkakustannukset, jotka ylittävät 500 euroa vuodessa.

5 Muutoksista ilmoittaminen Jos elämässäsi tapahtuu muutoksia, jotka voivat vaikuttaa sotilasavustuksen saamiseen, ilmoita siitä heti Kelaan. Ilmoita Kelaan esimerkiksi jos palvelus keskeytyy tai päättyy asevelvollisen tai omaisen tulot muuttuvat tai lapsen elatusvelvollisuus päättyy tai huoltajuus muuttuu. Kela tarkistaa sotilasavustuksen, jos avustuksen saajan tai siihen oikeutetun omaisen olosuhteissa tai avustuksen tarpeessa tapahtuu muutos. Muutos voi olla esim. työn aloittaminen tai lapsen syntyminen. Tarkistus tehdään muutospäivästä lukien. Asunto Asunto- näytöllä näkyy osoite, jossa asut väestötietorekisterin mukaan. Jos haet asumisavusta asuntoon, jonka osoite ei ole sama kuin annettu, kirjoita tilalle uusi osoite. Asuuko asunnossa muita henkilöitä? Voit lisätä henkilöitä painikkeella Lisää henkilö tai poistaa henkilöitä Poista henkilö -painikkeella. Asumisavustuksen perusteet Vuokranantajat Kela saa joiltakin vuokranantajilta sähköisesti hakemukseen tarvittavat tiedot jolloin sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä erikseen. Valikolla on luettelo vuokranantajista, joilta Kela saa vuokrasopimustiedot sähköisesti. Tämän lisäksi valikolla on kohta Muu vuokranantaja. Mistä alkaen haet asumisavustusta? Sotilasavustuksessa ei ole takautuvaa hakuaikaa eli Kela myöntää sotilasavustuksen palvelukseen astumispäivästä lukien, kuitenkin aikaisintaan hakemiskuukauden alusta. Asumismenot Kela maksaa asumisavustuksena todelliset asumismenot. Asumismenoja ovat vuokra, yhtiövastike, erikseen maksetut lämmityskustannukset ja vesimaksut, asuntolainojen korot, sähkö- ja kaasumaksut sekä omakotitalon hoitomenot. Huomaathan, että laskujen viivästyskorkoja ja perintäkuluja ei korvata. Lisäksi Kela ottaa asumismenoina huomioon oman asunnon hankkimista tai kunnostamista tai asumisoikeusmaksun maksamista varten otettujen lainojen korot. Asumiseen liittyviä menoja, joita ei korvata Internet-, sauna- ja autopaikkamaksut, takuuvuokra, vuokraennakko, asunnonvälityspalkkio tai kiinteistövero eivät ole korvattavia asumismenoja. Mahdollisia laskujen viivästyskorkoja ja perintäkuluja ei myöskään korvata.

6 Vuokran / vastikkeen määrä Ilmoita Vuokran/vastikkeen määrä-kohdassa pelkkä vuokran/vastikkeen määrä ilman erillisiä vesi-, lämmitys- ja muita maksuja. Ilmoita vuokran määrä e/kk enintään kahden desimaalin tarkkuudella (esimerkiksi 387,50 euroa). Merkitse vuokran/vastikkeen määrä sen ajankohdan mukaisena, mistä alkaen haet asumisavustusta. Erilliset vesimaksut Ilmoita kiinteän vesimaksun määrä. Ilmoita vesimaksun määrä e/kk enintään kahden desimaalin tarkkuudella (esimerkiksi 13,20 e/kk). Mikäli sinulla ei ole kiinteää vesimaksua jätä tämä kohta tyhjäksi. Vuokrasopimus tai asumisoikeussopimus tästä asunnosta on toimitettu Kelaan jo aiemmin Lähetä vuokra- tai asumisoikeussopimus, jos et ole tästä asunnosta sellaista aiemmin toimittanut Kelaan, hakiessasi yleistä asumistukea tai opintotuen asumislisää varten. Voit lähettää liitteen verkkopalvelussamme tai postittaa sen. Onko vuokran/vastikkeen määrä muuttunut aiemmin ilmoitetusta? Jos vuokrasi/vastikkeesi määrä on muuttunut (esimerkiksi vuokrasopimuksessa mainitusta määrästä), eikä Kelalla ole tästä tietoa, lähetä kopio vuokran/vastikkeen korotusilmoituksesta. Voit lähettää liitteen verkkopalvelussamme tai postittaa sen Kelaan. Onko sinulla asuntolainaa? Ilmoita, onko sinulla asuntolainaa. Omistusasunnon hankkimiseksi tai perusparantamiseksi otettujen henkilökohtaisten lainojen korot hyväksytään asumismenoiksi, jos lainan on myöntänyt valtio, kunta, seurakunta tai muu julkisen valvonnan alainen luottolaitos. Näitä luottolaitoksia ovat pankit, vakuutuslaitokset, hypoteekkiyhdistykset, eläkesäätiöt, eläkekassat ja muut luottolaitostoiminnasta annetun lain (121/2007) tarkoittamat luottolaitokset. Rakennuttajalta tai työnantajalta otettua lainaa tai maksamatonta kauppahintaa ei hyväksytä asumismenoiksi. Omakotitalon hoitomenot Jos et voi esittää erillistä selvitystä omakotitalon hoitomenoista erääntyvien laskujen perusteella, arvioidaan ne valtioneuvoston yleistä asumistukea varten vuosittain vahvistamien hoitomenonormien mukaisina asunnon pinta-alan kohtuullisia neliömetrimääriä soveltamatta (Valtioneuvoston asetus asumistuen määräytymisperusteista, 4 ). Normien mukaiset hoitomenot sisältävät tällöin esim. öljylaskut, pihan aurauksen, nuohouksen, likakaivojen tyhjennyksen ja jätteenkuljetuksen kustannukset. Muut asumiskustannukset Muut asumisen kulut voidaan korvata erikseen erääntyvien laskujen perusteella (esimerkiksi sähkö-, lämmitys-, jätehuolto- ja kaasukustannukset). Hae kustannusten korvaamista viimeistään palvelusajan päättymiskuukauden aikana.

7 Jos korvaus halutaan maksettavaksi laskuttajalle, tulee hakijan toimittaa Kelalle kopio laskusta, jonka mukaan kustannus maksetaan. Asumiseen liittyvät menot, joita ei huomioida Asumismenoiksi ei katsota internet-, sauna- eikä autopaikkamaksuja. Myöskään takuuvuokraa, vuokraennakkoa, asunnonvälityspalkkiota, kiinteistöveroa tai kotivakuutusta ei lueta asumismenoiksi. Asuntolainaan liittyviä henki- tai muita vakuutuksia ei pidetä korvattavina asumismenoina. Erityisavustus Kela voi harkinnan mukaan myöntää sotilasavustukseen oikeutetulle omaiselle erityisavustusta tarpeellisiin ja määrältään kohtuullisiin menoihin. Lastenhoitoon liittyvät hankinnat Kerro vapaamuotoisesti mitä olet ostanut (esim. Lastenvaunut). Ilmoita kustannuksen määrä ja milloin olet tehnyt ostoksen. Terveydenhoitomeno Kerro vapaamuotoisesti mistä terveydenhoitomenosta on kyse ja ilmoita euromäärä sekä milloin kustannus on syntynyt. Muut menot Kerro vapaamuotoisesti mistä menosta on kyse ja ilmoita menon euromäärä sekä milloin kustannus on syntynyt. Lisätieto kentässä voit vapaamuotoisesti antaa hankinnoista tai menoista lisätietoa. Erityisavustukseen oikeuttavia menoja ovat mm. muut kuin vähäiset terveydenhoitomenot (esim. lääkärin määräämät lääkkeet, sairaalamaksut, hammashoitokulut sekä näön tarkastuksesta ja silmälasien hankinnasta aiheutuneet menot) lasten hoitoon liittyvät menot (esim. lastenvaunut, -rattaat, sänky tai turvaistuin keskimääräisen hintatason mukaisena) omaisen opintolainan korot muuttokustannukset hautauskustannukset sekä työmatkakustannukset, jotka ylittävät 500 euroa vuodessa.

8 Erityisavustuksen myöntämisen edellytys on, että menot eivät kuulu perusavustukseen ja ettei hakija saa niistä korvausta muualta. Kela korvaa erityisavustuksena vain hakijan itsensä maksettaviksi jäävät kohtuulliset menot, jos ne erääntyvät maksettaviksi palvelusaikana tai palveluksen päättymiskuukauden aikana Opintolainojen korot Valitse korkojen erääntymistapa ja kenelle haluat että korko maksetaan (itselle tai pankille). Opintolainojen korkojen korvaamista hakee aina se, jolla on opintolainaa. Kela voi korvata asevelvolliselle opintolainojen korot sotilasavustuksena, jos ne erääntyvät maksettaviksi palvelusaikana tai palveluksen päättymiskuukauden aikana. Korvaaminen edellyttää, että et ole saanut opintotukea sen tai edeltävän lukukauden aikana, jolloin korko erääntyy maksettavaksi. Jos olet saanut opintotukea, lisätään korko lainapääomaan. Kela ei korvaa itse maksettavaa 1 %:n korkoa. Omaisen opintolainan korot voidaan korvata erityisavustuksena. Tulot Sotilasavustuksen saamiseen vaikuttavat asevelvollisen ja sotilasavustukseen oikeutettujen omaisten palvelusaikana käytettävissä olevat nettotulot, eli käteen jäävät tulot verojen ja muiden maksujen pidättämisen jälkeen. Tällä sivulla ilmoitetaan kaikki ne nettotulot, jotka eivät ole Kelan tiedossa. Voit ilmoittaa useamman kuin yhden tulon. Jos sinulla ei ole tuloja, valitse kohta Ei tuloja palveluksen aikana. Ilmoita kaikki nettotulosi euroina enintään kahden desimaalin tarkkuudella (esimerkiksi 350,50 e/kk). Palkka Ilmoita nettopalkkasi euroina kuukaudessa enintään kahden desimaalin tarkkuudella (esimerkiksi 500,50 e/kk. Ilmoita, jos olet toimittanut laskelman palkastasi Kelaan jo aiemmin, tällöin erillistä liitettä ei tarvitse toimittaa Kelaan. Muu tulo Ilmoita Muu tulo nettomäärä euroina kuukaudessa enintään kahden desimaalin tarkkuudella (esimerkiksi 50,50 e/kk). Ilmoita tässä kohdassa myös jos lapsella on tuloja. Kerro omin sanoin mistä tuloista on kyse. YEL-työtulo tai starttirahan määrä tai oma arvio yrittäjätulosta Yrittäjän tulo arvioidaan yrittäjäin eläkelain (YEL) mukaisen työtulon perusteella. Jos yrittäjällä on starttiraha, mutta ei YEL-vakuutusta, ilmoitetaan starttirahan määrä. Jos yrittäjällä ei ole YELvakuutusta eikä starttirahaa, ilmoitetaan yrittäjän oma arvio tulosta. Ilmoita YEL-työtulon määrä, starttirahan määrä tai oma arvio yrittäjätulosta euroina kuukaudessa enintään kahden desimaalin tarkkuudella (esim. 400,40 e/kk)

9 MYEL-työtulo tai oma arvio maataloustuloista Maatalousyrittäjän työtulo arvioidaan maatalousyrittäjän eläkelain (MYEL) mukaisen työtulon perusteella. Jos maatalousyrittäjällä ei ole MYEL-vakuutusta, ilmoitetaan oma arvio tulosta. Ilmoita MYEL-työtulon määrä tai oma arvio työtulosta euroina kuukaudessa enintään kahden desimaalin tarkkuudella (esimerkiksi 700,50 e/kk). Kela ei ota tuloina huomioon yleistä asumistukea äitiysavustusta asevelvollisen isyysrahaa lapsilisää vammaisetuuksia ylläpitokorvausta toimeentulotukea asevelvollisen päivärahaa pääomatuloja eikä veronpalautuksia. Asumisavustuksen maksunsaaja Asumisavustus voidaan maksaa joko hakijalle tai vuokranantajalle. Jos haluat että avustus maksetaan suoraan vuokranantajallesi, ilmoita vuokranantajan nimi, tilinumero IBAN-muodossa ja viitenumero, joka ei vaihdu kuukausittain. Kela saa joiltakin vuokranantajilta tarvittavat tiedot sähköisesti, tällöin sinun ei tarvitse täyttää vuokranantajan tietoja maksunsaaja sivulle. Ilmoitus Kelalle Ilmoitusvelvollisuus Jos elämässäsi tapahtuu muutoksia, jotka voivat vaikuttaa sotilasavustuksen saamiseen, ilmoita siitä heti Kelaan. Ilmoita Kelaan esimerkiksi jos palvelus keskeytyy tai päättyy asevelvollisen tai omaisen tulot muuttuvat tai

10 lapsen elatusvelvollisuus päättyy tai huoltajuus muuttuu. Voi tarvittaessa rastittaa useamman ilmoituksen yhdellä kertaa. a tarkistaa sotilasavustuksen, jos avustuksen saajan tai siihen oikeutetun omaisen olosuhteissa tai avustuksen tarpeessa tapahtuu muutos. Muutos voi olla esim. työn aloittaminen tai lapsen syntyminen. Tarkistus tehdään muutospäivästä lukien. Jos esim. työsuhde alkaa tai lapsi syntyy 16.5., sotilasavustus tarkistetaan lukien. Sotilasavustusta ei tarkisteta tulojen muutoksen vuoksi, jos tulo on kertaluonteinen ja kohdistuu kokonaan takautuvaan aikaan. Muu ilmoitus Voit antaa vapaamuotoisen selvityksen. Enimmäismerkkimäärä on merkkiä. Tilinumero Hakijan tulee aina ilmoittaa oma tilinumeronsa. Kirjoita tilinumero IBAN-muotoon. IBAN-tilinumeron löydät esim. tiliotteeltasi tai verkkopankkitiedoista. Suomalaisen tilinumeron voi muuntaa IBAN:iksi pankkien verkkosivuilla olevien laskureiden avulla. IBAN-tilinumeron alkuun tulee maatunnus (Suomessa FI eli Finland) ja kaksi numeroa ennen varsinaista kansallista tilinumeroa. Suomalaisen pankkitilin IBAN on 18 merkin pituinen. Lisätietoa IBAN:sta. Pankkitunnistetta (BIC) ei tarvitse ilmoittaa, vaan se muodostuu automaattisesti IBAN-tilinumeron perusteella. Tilinumero voi olla täyttökentässä valmiina. Valmiina näkyvä tilinumero on IBAN-muodossa. Jos tilinumero on näytöllä valmiina etkä halua muuttaa tilinumeroa, voit jatkaa eteenpäin painamalla Jatka. Myöhästymisselvitys Anna vapaamuotoisesti selvitys myöhästymisen syistä. Lisätiedot Tällä sivulla voit antaa sotilasavustushakemukseen liittyvää lisätietoa. Yhteystiedot Yhteystiedoissa näytetään osoite, johon päätös lähetetään. Kela saa osoitetiedot väestötietojärjestelmästä. Jos olet ilmoittanut Kelalle virallisesta osoitteestasi poikkeavan osoitteen,

11 näytetään tämä osoite. Suomen osoitetta ei voi tässä muuttaa. Jos osoitteesi on muuttunut, ilmoita uusi osoite väestörekisterikeskukseen ( jolloin tieto välittyy myös Kelaan. Voit halutessasi antaa puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi mahdollisia hakemukseen liittyviä yhteydenottoja varten. Lakkautus Ilmoita mistä alkaen (pp.kk.vvvv) sotilasavustuksen lakkautettavan. Kerro myös vapaamuotoisesti miksi haluat lakkauttaa sotilasavustuksen.

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Osoitetiedot Hakuaika Maksutiedot Ruokakunta Asuntotiedot Asumismenot vuokra-asunnossa ja osaomistusasunnossa

Lisätiedot

Asevelvollisuus/ Siviilipalvelus

Asevelvollisuus/ Siviilipalvelus Asevelvollisuus/ Siviilipalvelus Sotilasavustuksen tarkoitus Turvata palveluksessa olevan asevelvollisen omaiselle toimeentulo sekä Korvata asevelvolliselle itselleen hänen käytössään olevasta asunnosta

Lisätiedot

Opiskelu ja asevelvollisuus numeroina 2012

Opiskelu ja asevelvollisuus numeroina 2012 Opiskelu ja asevelvollisuus numeroina 2012 Voit hakea opiskelijan tukia verkossa www.kela.fi/asiointi Lisätietoja palvelunumeroista ma pe klo 8 18 Opiskelijan tuet 020 692 209 Asevelvollisen tuet 020 692

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Osoitetiedot Maksutiedot Ruokakunta Asuntotiedot Asumismenot vuokra-asunnossa ja osaomistusasunnossa Asumismenot

Lisätiedot

Kelan sotilasavustustilasto

Kelan sotilasavustustilasto Kelan sotilasavustustilasto 2009 Vuositilasto Lisätietoja: 29.7.2010 Petri Roponen, puh. 020 634 1386, etunimi.sukunimi@kela.fi Kelan sotilasavustustilasto 2009 Sotilasavustustilastoja julkaistaan Kelan

Lisätiedot

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Tarkistuksen syy Osoitetiedot Hakuaika Maksutiedot Maksutiedot Ulkomaan pankkiyhteys Muut maksutiedot Muut maksutiedot jatko Muut

Lisätiedot

SOSIAALILAUTAKUNNAN 17.12.2015 HYVÄKSYMÄ OHJE: ASUMISMENOT

SOSIAALILAUTAKUNNAN 17.12.2015 HYVÄKSYMÄ OHJE: ASUMISMENOT SOSIAALILAUTAKUNNAN 17.12.2015 HYVÄKSYMÄ OHJE: ASUMISMENOT Asumismenot Toimeentulotuessa asumismenoja huomioitaessa tarkoituksena on viimesijassa turvata henkilön/perheen asuminen. Asumismenojen tarpeellista

Lisätiedot

Kelan sotilasavustustilasto

Kelan sotilasavustustilasto Kelan sotilasavustustilasto 2008 Vuositilasto Lisätietoja: 23.2.2009 Petri Roponen, puh. 020 634 386, etunimi.sukunimi@kela.fi Kelan sotilasavustustilasto 2008 Sotilasavustustilastoja julkaistaan Kelan

Lisätiedot

Ä itiysavustuksen hakeminen

Ä itiysavustuksen hakeminen Ä itiysavustuksen hakeminen Ohjeita ka ytta ja lle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Äitiysavustusta

Lisätiedot

Kelan sotilasavustustilasto

Kelan sotilasavustustilasto Kelan sotilasavustustilasto 2007 Vuositilasto Lisätietoja: 7.2.2008 Petri Roponen, puh. 020 634 386, petri.roponen@kela.fi Kelan sotilasavustustilasto 2007 Sisällys Sotilasavustustilastoja julkaistaan

Lisätiedot

Äitiysavustus Äitiysavustusten (lasten) lukumäärä 58 189 60 000 60 000 Äitiysavustuksen määrä euroa 140 140 140

Äitiysavustus Äitiysavustusten (lasten) lukumäärä 58 189 60 000 60 000 Äitiysavustuksen määrä euroa 140 140 140 10. Perhe- ja asumiskustannusten tasaus ja eräät palvelut S e l v i t y s o s a : Luvun menot aiheutuvat lähinnä äitiysavustuksesta, lapsilisistä, sotilasavustuksesta, yleisestä asumistuesta, elatustuesta

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen ilmoitus

Lastenhoidon tuen ilmoitus Lastenhoidon tuen ilmoitus Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistus-sivulla,

Lisätiedot

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta.

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelussa paperilomakkeen sijaan. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä, mutta voit toimittaa liitteet erikseen verkkoasiointipalvelun kautta

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Liitteitä ei voi toistaiseksi lähettää

Lisätiedot

Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje

Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje Sivu 1/9 Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje Työttömyysetuuden saaminen edellyttää, että olet ilmoittautunut työ-ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) työttömäksi työnhakijaksi. Näin täytät sähköisen työttömyysetuushakemuksen

Lisätiedot

Perusturvakeskus Liuhtarintie 10 62100 Lapua Hakemus saapunut..20

Perusturvakeskus Liuhtarintie 10 62100 Lapua Hakemus saapunut..20 LAPUAN KAUPUNKI TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Perusturvakeskus Liuhtarintie 10 62100 Lapua Hakemus saapunut..20 Vakuutan, että antamani tiedot ovat totuudenmukaiset ja sitoudun ilmoittamaan toimeentulotukipäätöksen

Lisätiedot

Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje

Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään käyttämällä Jatka-painiketta. Tyhjennä-painikkeella voit poistaa kyseiselle näytölle

Lisätiedot

Kela OT 15. Muutosilmoitus Opintotuki. 1. Hakijan tiedot Henkilötunnus. 270896-123A Matti Meikäläinen. 00000 Helsinki Puhelinnumero

Kela OT 15. Muutosilmoitus Opintotuki. 1. Hakijan tiedot Henkilötunnus. 270896-123A Matti Meikäläinen. 00000 Helsinki Puhelinnumero Kela Muutosilmoitus Opintotuki OT 15 Voit tehdä tämän ilmoituksen ja lähettää sen liitteet myös verkossa /asiointi Lisätietoja /opiskelijat Voit kysyä lisää opiskelijan tukien palvelunumerosta 020 692

Lisätiedot

Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistussivulla, kun olet lähettänyt ilmoituksen.

Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistussivulla, kun olet lähettänyt ilmoituksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen ilmoituksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Asiakirjayhdistelmä 2016. 10. Perhe- ja asumiskustannusten tasaus ja eräät palvelut

Asiakirjayhdistelmä 2016. 10. Perhe- ja asumiskustannusten tasaus ja eräät palvelut 10. Perhe- ja asumiskustannusten tasaus ja eräät palvelut S e l v i t y s o s a : Luvun menot aiheutuvat lähinnä äitiysavustuksesta, lapsilisistä, sotilasavustuksesta, yleisestä asumistuesta, elatustuesta

Lisätiedot

Yleisen asumistuen ma a ra n laskennan ohje

Yleisen asumistuen ma a ra n laskennan ohje Yleisen asumistuen ma a ra n laskennan ohje Sisällysluettelo Yleisen asumistuen laskenta Ruokakunta ja tulot Keskiarvotulo Jatkuva tulo o Palkka lisineen o Työttömyysetuus o Sairausvakuutuksen päiväraha,

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

Toimeentulotukiasiakkaiden asumisen turvaaminen. Raija Kostamo

Toimeentulotukiasiakkaiden asumisen turvaaminen. Raija Kostamo Toimeentulotukiasiakkaiden asumisen turvaaminen Raija Kostamo 28.3.2017 Miten asumista voidaan tukea Kelasta? Kelasta voi saada rahallista tukea asumiseen eri etuuksien muodossa Yleinen asumistuki Opintotuen

Lisätiedot

Asiakasmaksun poistohakemus 1(6)

Asiakasmaksun poistohakemus 1(6) Asiakasmaksun poistohakemus 1(6) HAKEMUS ASIAKASMAKSUN VAPAUTUKSESTA Terveydenhuollon asiakasmaksu voidaan tiettyjen edellytysten täyttyessä poistaa. Vapautusmahdollisuus koskee sairaalan poliklinikkamaksua,

Lisätiedot

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA 2006

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA 2006 20.4.2007 Aktuaari- ja tilasto-osasto/ tilastoryhmä Petri Roponen, puh. 020 634 1386 Sähköposti petri.roponen@kela.fi Tilastot Internetissä www.kela.fi/tilasto SOTILASAVUSTUSTILASTOJA 2006 Sotilasavustustilastoja

Lisätiedot

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2005

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2005 21.7.2006 Aktuaari- ja tilasto-osasto/ tilastoryhmä Petri Roponen, puh. 020 434 1386 Sähköposti petri.roponen@kela.fi Tilastot Internetissä www.kela.fi/tilasto SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2005 Sotilasavustustilastoja

Lisätiedot

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi Opiskelu Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Opiskelu 1 Kelan tuet opiskelijalle 2 Opintotuki lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle 3 Opintotuki korkeakouluopiskelijalle

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKIOPAS 2014 - Tietoa toimeentulotuesta

TOIMEENTULOTUKIOPAS 2014 - Tietoa toimeentulotuesta TOIMEENTULOTUKIOPAS 2014 - Tietoa toimeentulotuesta Toimeentulotuki on toimeentulotukilain (1412/1997) nojalla myönnettävä viimesijainen taloudellinen tuki. Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi

Lisätiedot

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2002

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2002 Kela Aktuaari- ja tilasto-osasto, tilastoryhmä Mikko Muurinen, puh. 020 434 1728 Timo Partio, puh. 020 434 1382 S-posti mikko.muurinen@kela.fi timo.partio@kela.fi Tilastot Internetissä www.kela.fi/tilasto

Lisätiedot

Asumisen tuet. Asumissosiaalinen päivä Tampere Kirsi Metsävainio Etuuskäsittelypäällikkö Kela, Keskinen vakuutuspiiri, toimeentulotukiryhmä

Asumisen tuet. Asumissosiaalinen päivä Tampere Kirsi Metsävainio Etuuskäsittelypäällikkö Kela, Keskinen vakuutuspiiri, toimeentulotukiryhmä Asumisen tuet Asumissosiaalinen päivä Tampere 22.1.2019 Kirsi Metsävainio Etuuskäsittelypäällikkö Kela, Keskinen vakuutuspiiri, toimeentulotukiryhmä Keskinen vakuutuspiiri Vakuutuspiirin alueella olevat

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Sulje ikkuna Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Näin täytät sähköisen hakemuksen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT HE 105/1995 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sotilasavustuslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan sotilasavustuslakia muutettavaksi siten, että asevelvollisille

Lisätiedot

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2003

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2003 Kela Aktuaari- ja tilasto-osasto, tilastoryhmä Mikko Muurinen, puh. 020 434 1728 S-posti mikko.muurinen@kela.fi Tilastot Internetissä www.kela.fi/tilasto 23.1.2004 SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2003 Lkm

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi TOIMEENTULOTUKIOPAS

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi TOIMEENTULOTUKIOPAS Haapaveden kaupunki Haapaveden Siikalatvan sosiaalityö Tähtelänku 1, PL 40 86600 HAAPAVESI Sosiaali- terveyspiiri Helmi TOIMEENTULOTUKIOPAS TOIMEENTULOTUKIOPAS Mitä on toimeentulotuki? Miten selvitetään

Lisätiedot

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2004

SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2004 24.1.2005 Aktuaari- ja tilasto-osasto, tilastoryhmä Mikko Muurinen, puh. 020 434 1728 S-posti mikko.muurinen@kela.fi Tilastot Internetissä www.kela.fi/tilasto SOTILASAVUSTUSTILASTOJA VUOSI 2004 Osuus (promillea)

Lisätiedot

Perustoimeentulotuki. Viimesijainen taloudellinen tuki

Perustoimeentulotuki. Viimesijainen taloudellinen tuki Perustoimeentulotuki Viimesijainen taloudellinen tuki LYHYESTI JA SELKEÄSTI Sisällys Mihin menoihin tukea voi saada? 2 Mitkä tulot vaikuttavat tukeen? 3 Miten tuen määrä lasketaan? 4 Hakeminen ja maksaminen

Lisätiedot

Opiskelijan ja asevelvollisen tuet

Opiskelijan ja asevelvollisen tuet Opiskelijan ja asevelvollisen tuet LYHYESTI JA SELKEÄSTI Sisällys Opiskelijan ja asevelvollisen tuet 1 Kelan tuet opiskelijalle 2 Opintotuki lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle 3 Opintotuki korkeakouluopiskelijalle

Lisätiedot

Kotona Nimi Henkilötunnus asuvat lapset ja Nimi Henkilötunnus muut samassa Nimi Henkilötunnus taloudessa asuvat Nimi Henkilötunnus.

Kotona Nimi Henkilötunnus asuvat lapset ja Nimi Henkilötunnus muut samassa Nimi Henkilötunnus taloudessa asuvat Nimi Henkilötunnus. HAMINAN KAUPUNKI SOSIAALITYÖ TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Vastaanotettu Sibeliuskatu 36 B 49400 HAMINA Neuvonta p. 749 3031 Henkilö- Hakijan sukunimi ja etunimet Henkilötunnus tiedot ja asuminen Puolison sukunimi

Lisätiedot

Opiskelijan ja asevelvollisen tuet

Opiskelijan ja asevelvollisen tuet Opiskelijan ja asevelvollisen tuet LYHYESTI JA SELKEÄSTI Sisällys Kelan tuet opiskelijalle 2 Opintotuki lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle 3 Opintotuki korkeakouluopiskelijalle 3 Kuinka paljon opintotukea

Lisätiedot

Yleinen asumistuki LYHYESTI JA SELKEÄSTI

Yleinen asumistuki LYHYESTI JA SELKEÄSTI Yleinen asumistuki LYHYESTI JA SELKEÄSTI Sisällys Tukea asumiseen 2 Kuka voi saada yleistä asumistukea? 2 Paljonko voit saada yleistä asumistukea? 3 Miten tuen määrä lasketaan 6 Hakeminen ja maksaminen

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään Jatka-painikkeella. Tyhjennä-painike poistaa kyseiselle sivulle annetut tiedot.

Lisätiedot

Tärkeitä yhteystietoja Alokkaan opas löytyy myös internet-sivuiltamme: www.puolustusvoimat.fi/ilmavoimat/joukko-osastot/ilmasotakoulu

Tärkeitä yhteystietoja Alokkaan opas löytyy myös internet-sivuiltamme: www.puolustusvoimat.fi/ilmavoimat/joukko-osastot/ilmasotakoulu Sisällys Tärkeitä yhteystietoja 2 Miten löydän Ilmasotakouluun? 3 Varuskunta-alueen kartat 4 Mitä mukaan? 5 Tietoa kotiväelle 6 Tärkeitä tapahtumia 7 Arjen asioita 8-13 Tärkeitä yhteystietoja Alokkaan

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Saapunut / 20 Rek.nro. Täyd. / 20 Päätös nro. Hakijan velvollisuus on täyttää toimeetulotukihakemus asianmukaisesti kaikilta osin (Hall.laki 16, 17). Hakemukseen tulee liittää kaikki

Lisätiedot

Toimeentulotukiopas 2015 Tietoa toimeentulotuesta

Toimeentulotukiopas 2015 Tietoa toimeentulotuesta 1 Toimeentulotukiopas 2015 Tietoa toimeentulotuesta Toimeentulotuki on toimeentulotukilain (1412/1997) nojalla myönnettävä viimesijainen taloudellinen tuki. Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi

Lisätiedot

Kyllä, mistä? En. Maksuhäiriömerkintä Vakuuksien puute

Kyllä, mistä? En. Maksuhäiriömerkintä Vakuuksien puute HAKEMUS MUUTOS HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Hakijan nimi Kotiosoite Postinumero ja toimipaikka Saapumispäivämäärä: Henkilötunnus Puhelin Sähköposti LAINAHAKEMUS Toivottu lainamäärä Käyttökohde ja selvitys, miten

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Perustoimeentulotuki Muutoksen syy Hakija Perheenjäsenet Etuudet Hakijan ja puolison tulot Lapsen tulot

Lisätiedot

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi Opiskelu Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Opiskelu 1 Kelan tuet opiskelijalle 2 Opintotuki lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle 3 Opintotuki korkeakouluopiskelijalle

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa?

Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa? Mistä voi hakea vuokra-asuntoa? kunnalta kaupungilta Nuorisoasuntoliitolta (NAL) yksityisiltä vuokranantajilta esim. VVO ja SATO yksityisiltä henkilöiltä Mistä saat tietoa taloyhtiösi järjestyssäännöistä?

Lisätiedot

Perustoimeentulotuki. Viimesijainen taloudellinen tuki

Perustoimeentulotuki. Viimesijainen taloudellinen tuki Perustoimeentulotuki Viimesijainen taloudellinen tuki LYHYESTI JA SELKEÄSTI Sisällys Perustoimeentulotuki 1 Mihin menoihin tukea voi saada? 2 Miten tulot vaikuttavat tukeen? 3 Miten tuen määrä lasketaan?

Lisätiedot

2. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi, vaikka tuki maksettaisiinkin hoidon tuottajalle.

2. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi, vaikka tuki maksettaisiinkin hoidon tuottajalle. Kela Hakemus Lasten kotihoidon tuki Lasten yksityisen hoidon tuki WH 1 Voit tehdä tämän hakemuksen ja lähettää sen liitteet myös verkossa www.kela.fi/asiointi Lisätietoja www.kela.fi/lapsiperheet Voit

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Palauta hakemus liitteineen osoitteella: Lindorff Oy Back Office, Vapaaehtoiset velkajärjestelyt PL 20 20101 Turku. Postinumero ja postitoimipaikka

Palauta hakemus liitteineen osoitteella: Lindorff Oy Back Office, Vapaaehtoiset velkajärjestelyt PL 20 20101 Turku. Postinumero ja postitoimipaikka 1 / 5 Selvitämme mahdollisuudet Lindorffin olevien velkojen vapaaehtoiseen järjestelyyn hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Lähetämme hakemuksen saavuttua vastaanottoilmoituksen, jossa kerromme

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen hakeminen

Lastenhoidon tuen hakeminen Lastenhoidon tuen hakeminen Ohjeita ka ytta ja lle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Voit toimittaa

Lisätiedot

Opintotuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta.

Opintotuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta. Kela Hakemus Opintotuki Ammattikorkeakoulut ja yliopistot OT 2 Voit tehdä tämän hakemuksen ja lähettää sen liitteet myös verkossa /asiointi Lisätietoja /opiskelijat Voit arvioida tuen määrän /laskurit

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Laki. opintotukilain muuttamisesta

Laki. opintotukilain muuttamisesta EV 109/1999 vp - HE 73/1999 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laeiksi opintotukilain ja asumistukilain muuttamisesta Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 7311999 vp laeiksi opintotukilain

Lisätiedot

Työttömyys. Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi

Työttömyys. Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi Työttömyys Työttömyysajan tuet Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Työttömyysajan tuet 1 Kelan tuet työttömälle 2 Kun jäät työttömäksi 2 Työttömyyspäiväraha 2 Työmarkkinatuki 3 Työtulot ja työttömyysetuus sovitetaan

Lisätiedot

Etelä-Afrikka, Kenia, Kiina ja Kolumbia. Muut maat. 1 900 e 3 800 e 4 500 e 3 000 e. Yksinhuoltajakorotus 95,75 105,80 135,01 154,64 174,27 48,55

Etelä-Afrikka, Kenia, Kiina ja Kolumbia. Muut maat. 1 900 e 3 800 e 4 500 e 3 000 e. Yksinhuoltajakorotus 95,75 105,80 135,01 154,64 174,27 48,55 Äitiysavustus Määrä: Hakija saa valintansa mukaan joko äitiyspakkauksen tai 140 euron verottoman rahasumman. Äitiysavustuksia saa kaksi toista ja kolme kolmatta samalla kertaa syntynyttä lasta kohden eli

Lisätiedot

SOSIAALINEN LUOTOTUS

SOSIAALINEN LUOTOTUS Saapunut Sivu 1/4 Päätös nro SOSIAALINEN LUOTOTUS LUOTTOHAKEMUS MUUTOSHAKEMUS HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Hakijan nimi Hakijan nimi Kotiosoite Henkilötunnus Henkilötunnus Puhelin (molempien hakijoiden) Postinumero

Lisätiedot

Opiskelu Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi

Opiskelu Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi Opiskelu Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Opiskelu 1 Kelan tuet opiskelijalle 2 Opintotuki lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle 3 Opintotuki korkeakouluopiskelijalle

Lisätiedot

Lisäksi lomakkeelle voi täydentää valmiiksi voimassa olevat aterioiden alentamattomat hinnat ravintolatyypeittäin.

Lisäksi lomakkeelle voi täydentää valmiiksi voimassa olevat aterioiden alentamattomat hinnat ravintolatyypeittäin. Kansaneläkelaitos OHJE 13.1.2014 ATERIATUEN LASKULOMAKE Esitäytetty laskulomake Kela on lähettänyt tammikuussa postitse esitäytettyjä paperisia laskulomakkeita opiskelijaravintolanpitäjille tai ravintoloille

Lisätiedot

Toimeentulotuki ja asumiskustannukset

Toimeentulotuki ja asumiskustannukset Toimeentulotuki ja asumiskustannukset 17.4.2019 Signe Jauhiainen @SigneJauhiainen Asumisen tukeminen Asuntomarkkinat Sosiaaliturva 2 18.4.2019 Milj. euroa Kelan maksamat asumisen tuet Yleinen asumistuki

Lisätiedot

HAKEMUS VAPAAEHTOISEKSI VELKAJÄRJESTELYKSI 1/5 Hakijan antamat tiedot vapaaehtoista velkajärjestelyä varten

HAKEMUS VAPAAEHTOISEKSI VELKAJÄRJESTELYKSI 1/5 Hakijan antamat tiedot vapaaehtoista velkajärjestelyä varten HAKEMUS VAPAAEHTOISEKSI VELKAJÄRJESTELYKSI 1/5 Selvitämme mahdollisuudet Lowellin olevien velkojen vapaaehtoiseen järjestelyyn hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Lähetämme hakemuksen saavuttua

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Lomituspalvelujen Päivityspäivät 2015. Itse järjestetty lomitus Esitetyt muutokset

Lomituspalvelujen Päivityspäivät 2015. Itse järjestetty lomitus Esitetyt muutokset Lomituspalvelujen Päivityspäivät 2015 Itse järjestetty lomitus Esitetyt muutokset 2 Esitetty 1 Lain tarkoitus Maatalousyrittäjän lomituspalvelujen tarkoituksena on tukea maatalousyrittäjän sosiaaliturvan

Lisätiedot

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi Opiskelu Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Opiskelu 1 Kelan tuet opiskelijalle 2 Opintotuki lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle 3 Opintotuki korkeakouluopiskelijalle

Lisätiedot

Koti ja perhe Lapsiperheen etuudet ja asumisen tuet. Lyhyesti ja selkeästi

Koti ja perhe Lapsiperheen etuudet ja asumisen tuet. Lyhyesti ja selkeästi Koti ja perhe Lapsiperheen etuudet ja asumisen tuet Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Koti ja perhe 1 Tukea lapsiperheelle 2 Kuka voi saada lapsiperheen tukia? 2 Ennen kuin lapsi syntyy 2 Kun lapsi syntyy

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen mä ä rä n läskennän ohje

Perustoimeentulotuen mä ä rä n läskennän ohje Perustoimeentulotuen mä ä rä n läskennän ohje Sisällysluettelo Perustoimeentulotuen laskenta Tulot Asumismenot Menot Arvio perustoimeentulotuen määrästä Tämän laskurin avulla voit selvittää mahdollisuuden

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Työtapaturmainfo: Työtapaturman ilmoittaminen 2016->

Työtapaturmainfo: Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Työtapaturmainfo: Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> TYÖTAPATURMAN ILMOITTAMINEN 1.1.2016 ALKAEN Sisältö Työtapaturman ilmoittaminen, muutokset 2016 -> Muutokset käytettäessä Yrityskansiota, If Loginia

Lisätiedot

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi

Opiskelu. Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset. Lyhyesti ja selkeästi Opiskelu Opiskelijan tuet ja asevelvollisen avustukset Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Opiskelu 1 Kelan tuet opiskelijalle 2 Opintotuki lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle 3 Opintotuki korkeakouluopiskelijalle

Lisätiedot

KELAN ETUUDET EUROINA 2017

KELAN ETUUDET EUROINA 2017 KELAN ETUUDET EUROINA 2017 KOTI JA PERHE TERVEYS JA KUNTOUTUS OPISKELU JA ASEVELVOLLISUUS TYÖTTÖMYYS ELÄKKEELLE PERUSTOIMEENTULOTUKI Hakemukset ja liitteet www.kela.fi/asiointi Puhelinpalvelu Asevelvollisen

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Sosiaali- ja terveysvirasto Toimeentulotuki 1 (5)

RAUMAN KAUPUNKI TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Sosiaali- ja terveysvirasto Toimeentulotuki 1 (5) Toimeentulotuki 1 (5) Saapumispäivä / 20 Pyydämme Teitä täyttämään hakemuksen kaikki kohdat ja allekirjoittamaan sen. Tuloista ja menoista on esitettävä tositteet. Hakemus tulee toimittaa sosiaalitoimistoon

Lisätiedot

Aikuisopiskelijan tuet

Aikuisopiskelijan tuet Aikuisopiskelijan tuet 9.10.2009 Monica Varjonen, vakuutuspäällikkö Kela, Turun vakuutuspiiri 3.2008 KANSANELÄKELAITOS, KELA Huolehtii Suomessa asumiseen perustuvista sosiaaliturvaetuuksista eri elämäntilanteissa

Lisätiedot

Työttömyys Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi

Työttömyys Työttömyysajan tuet. Lyhyesti ja selkeästi Työttömyys Lyhyesti ja selkeästi Sisällys 1 Kelan tuet työttömälle 2 Kun jäät työttömäksi 2 Työttömyyspäiväraha 2 Työmarkkinatuki 4 Maahanmuuttajan kotoutumistuki 5 Koulutusajan tuet työttömälle 6 Ikääntyvän

Lisätiedot

Toimeentulotukiasiakkaiden asuminen. Peltola, Riikka Tiimipäällikkö, Lahti

Toimeentulotukiasiakkaiden asuminen. Peltola, Riikka Tiimipäällikkö, Lahti Toimeentulotukiasiakkaiden asuminen Peltola, Riikka Tiimipäällikkö, Lahti 16.2.2017 Miten asumista voidaan tukea Kelasta? Kelasta voi saada rahallista tukea asumiseen eri etuuksien muodossa Yleinen asumistuki

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Koti ja perhe Lapsiperheen etuudet ja asumisen tuet. Lyhyesti ja selkeästi

Koti ja perhe Lapsiperheen etuudet ja asumisen tuet. Lyhyesti ja selkeästi Koti ja perhe Lapsiperheen etuudet ja asumisen tuet Lyhyesti ja selkeästi Sisällys Koti ja perhe 1 Tukea lapsiperheelle 2 Kuka voi saada lapsiperheen tukia? 2 Ennen kuin lapsi syntyy 3 Kun lapsi syntyy

Lisätiedot

Opiskelijan toimeentulotuki ja sosiaalityö

Opiskelijan toimeentulotuki ja sosiaalityö Opiskelijan toimeentulotuki ja sosiaalityö Tampereen yliopisto 28.4.2016 Sosiaaliohjaajat Sanna Mäkipää ja Johanna Männikkö 28.4.2016 Toimeentulotuki Sosiaalipalvelut Kaupungin sosiaalipalvelut tukevat

Lisätiedot

Tärkeitä yhteystietoja Alokkaan opas löytyy myös internet-sivuiltamme: www.puolustusvoimat.fi/ilmavoimat/joukko-osastot/ilmasotakoulu

Tärkeitä yhteystietoja Alokkaan opas löytyy myös internet-sivuiltamme: www.puolustusvoimat.fi/ilmavoimat/joukko-osastot/ilmasotakoulu Sisällys Tärkeitä yhteystietoja 2 Miten löydän Ilmasotakouluun? 3 Varuskunta-alueen kartat 4 Mitä mukaan? 5 Tietoa kotiväelle 6 Tärkeitä tapahtumia 7 Arjen asioita 8-13 Tärkeitä yhteystietoja Alokkaan

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 6.0.08 alkaen Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Toiminnot Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta

Lisätiedot

JYYn Toimeentuloinfo. Opintotukisihteeri Meri Himanen

JYYn Toimeentuloinfo. Opintotukisihteeri Meri Himanen JYYn Toimeentuloinfo Opintotukisihteeri Meri Himanen 3.5.2017 Ajankohtaista opintotuesta Kesätuki Opintotuen muutokset Opintotukitoiminnan siirtyminen yliopistolta Kelaan Kesäopintotuki Kesäkuukausille

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 18.11.2008 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 18.11.2008 Työntekijän kielivalinta Työntekijän sekä työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan tietoihin on lisätty kielitieto. Palkkalaskelma ja korvauksensaajan

Lisätiedot

Rintamalisät 22.04.2016

Rintamalisät 22.04.2016 Rintamalisät 22.04.2016 Sisällysluettelo 1 Etuusohje... 1 1.1 Myöntämisedellytykset... 1 1.1.1 Määrä ja maksaminen... 1 1.1.2 Hakeminen ja alkamisajankohta... 1 1.2 Ylimääräinen rintamalisä... 2 1.2.1

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Sukunimi Etunimet Henkilötunnus. Lähiosoite Postinumero- ja postitoimipaikka Asuinkunta

Sukunimi Etunimet Henkilötunnus. Lähiosoite Postinumero- ja postitoimipaikka Asuinkunta Hakemus saapunut / 201 Hakemus ajalle Hakijan henkilötiedot Sukunimi Etunimet Henkilötunnus Lähiosoite Postinumero- ja postitoimipaikka Asuinkunta Puhelin Sähköpostiosoite Ammatti ja koulutus Työnantaja

Lisätiedot

Kelan elatustukilain mukaiset tehtävät elatustuki lapselle

Kelan elatustukilain mukaiset tehtävät elatustuki lapselle Kelan elatustukilain mukaiset tehtävät elatustuki lapselle Johanna Aholainen 9.10.2014 Kelan tehtävät elatustukiasioissa Elatustuen myöntäminen ja maksaminen asiakkaan hakemuksesta Elatusavun periminen

Lisätiedot

Helpota arkeasi OPn digitaalisilla palveluilla OPn digitaalisten palvelujen eroavaisuudet Henkilöasiakkaiden mobiilipalvelut OP-mobiili Miten saan

Helpota arkeasi OPn digitaalisilla palveluilla OPn digitaalisten palvelujen eroavaisuudet Henkilöasiakkaiden mobiilipalvelut OP-mobiili Miten saan Helpota arkeasi n digitaalisilla palveluilla n digitaalisten palvelujen eroavaisuudet Henkilöasiakkaiden mobiilipalvelut -mobiili Miten saan -mobiilin käyttöön? Turvallinen asiointi Op.fi on uudistunut!

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

OPINTOTUEN HISTORIA, NYKYPÄIVÄ JA TULEVAISUUS. Pääsuunnittelija Ilpo Lahtinen Kansaneläkelaitos

OPINTOTUEN HISTORIA, NYKYPÄIVÄ JA TULEVAISUUS. Pääsuunnittelija Ilpo Lahtinen Kansaneläkelaitos OPINTOTUEN HISTORIA, NYKYPÄIVÄ JA TULEVAISUUS Pääsuunnittelija Ilpo Lahtinen Kansaneläkelaitos Esityksen sisältö Suomen opintotukijärjestelmän synty ja kehitys Olennaiset muutokset 1900-luvulta ja 2000-luvun

Lisätiedot

Kelan arvot: ihmistä arvostava osaava yhteistyökykyinen uudistuva

Kelan arvot: ihmistä arvostava osaava yhteistyökykyinen uudistuva Kelan toiminta-ajatus: Elämässä mukana muutoksissa tukena Kelan arvot: ihmistä arvostava osaava yhteistyökykyinen uudistuva Kela turvaa väestön toimeentuloa, edistää terveyttä ja tukee itsenäistä selviytymistä.

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKI JYVÄSKYLÄSSÄ. Copyright Jyväskylän kaupunki

TOIMEENTULOTUKI JYVÄSKYLÄSSÄ. Copyright Jyväskylän kaupunki TOIMEENTULOTUKI JYVÄSKYLÄSSÄ Copyright Jyväskylän kaupunki MITÄ TOIMEENTULOTUKI ON Toimeentulotuki muodostuu perustoimeentulotuesta, täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta. Toimeentulotuki on

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMI SOSIAALITOIMISTO Sodankyläntie 1 A 98500 PELKOSENNIEMI

PELKOSENNIEMI SOSIAALITOIMISTO Sodankyläntie 1 A 98500 PELKOSENNIEMI PELKOSENNIEMI SOSIAALITOIMISTO Sodankyläntie 1 A 98500 PELKOSENNIEMI Hakemus ajalle TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Hakemus saapunut/jätetty / 1 Osoite Sukunimi ja etunimet Avio / avopuolison suku ja etunimet Kotona

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS 1(5)

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS 1(5) 1(5) Saapumispäivä / 20 Pyydämme Teitä täyttämään hakemuksen kaikki kohdat ja allekirjoittamaan sen. Tuloista ja menoista on esitettävä tositteet. Hakemus tulee toimittaa sosiaalitoimistoon sen kuukauden

Lisätiedot