March Networks Command Enterprise ja Command Professional

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "March Networks Command Enterprise ja Command Professional"

Transkriptio

1 March Networks Command Enterprise ja Command Professional

2 Sisällysluettelo Command Yleiset ominaisuudet 3 Command Enterprise 4 Command Professional 7 Command ja 7532 Hybrid NVR 10 Versioiden vertailu 12 Vahvuudet ja ominaisuudet 14 Tekniset ominaisuudet 15

3 March Networks Command - yleiset ominaisuudet March Networks Commandin avainominaisuudet E = Enterprise - Ominaisuudet löytyvät Enterprise-versiosta P = Professional - Ominaisuudet löytyvät Professional-versiosta Edistynyt Web-käyttöliittymä: E, P Commandin käyttöliittymä tarjoaa yksinkertaisen, joustavan, mutta tehokkaan selainpohjaisen käyttöliittymän, Command Clientin, ja sitä on helppo käyttää sekä muokata. Keskitetty hallinta: E, P Koko järjestelmän hallinta voidaan toteuttaa käyttäen yksinkertaista selainpohjaista työkalua nimeltä Command Config. Tämä työkalu mahdollistaa palvelimen ylläpidon ilman koneelle ladattavaa ohjelmistoa. Keskitetty tilantarkkailu: E Yhteenveto useamman palvelimen tilasta näyttää selkeästi koko järjestelmän tilan Command Clientissa. Palvelinten välinen videon välitys: E Tämä ainutlaatuinen ominaisuus vähentää verkon kuormitusta, kun videokuvaa katsotaan eri puolilta verkkoa. Commandin Video Gateway välittää kuvastreamin lähimmalle palvelimelle, josta se jaetaan edelleen asiakkaille. Tämä teknologia voi vähentää WAN-verkon kuormitusta jopa 90%. Massahallinta: E Videovalvontajärjestelmän asennus ja hallinointi voi olla monimutkaista. Command Enterprisen massahallinta mahdollisuuden ansiosta organisaatiot voivat hallita suuria kameramääriä helposti. Varjotallennuksen synkronointi: E, P March Networks on kehittänyt ainutlaatuisen ominaisuuden, joka varmistaa, että asiakkaat eivät ikinä menetä tärkeää videomateriaalia - edes verkkokatkon sattuessa. Varjotallennus ei ainoastaan mahdollista materiaalin hakemista suoraan kameralta verkkokatkon aikana, vaan myös synkronoi tallennukset palvelimelle verkon palauduttua. Varjotallennusten synkronointi on avainominaisuus March Networksin todellisessa end-to-end ratkaisussa. Tallennusten hajautus: E, P Kahdennus-ominaisuudet palvelimille ja tallentimille varjotallennuksen lisäksi varmistavat tallennusmateriaalin maksimaalisen saatavuuden. Keskitetty käyttäjien hallinta: E LDAP:ia tai Microsoftin AD:ta hyödynnettäessä käyttäjät voivat kirjautua Commandiin samoilla tunnuksilla, kuin muuallekin yrityksen verkossa. Keskitetty hallinta helpottaa käyttöoikeuksien ylläpitoa. Joustavuus eri ratkaisuille: E, P Päinvastoin kuin pelkästään ohjelmistopohjaiset ratkaisut, Command on erittäin joustava eri tallennusjärjestelmien suhteen ja antaa organisaatioille mahdollisuuden valita oikeat tallentimen omiin tarpeisiinsa. Hybriditallentimet, verkkolevylle tallentavat IP-kamerat ja enkooderit sekä VMS, virtuualipalvelimet tai videoseinäjärjestelmät ovat kaikki yhteensopivia Commandin kanssa.

4 March Networks Command Enterprise March Networks Command Enterprise on täysin hajautettu ratkaisu ja suunniteltu suuria, useita kohteita, kameroita ja tallentimia sisältävän organisaation tarpeisiin. Command Enterprise tukee usean valmistajan verkkotuotteita ja mahdollistaa niiden saumattoman integroinnin samoin kuin March Networksin laitteiden kanssa. Command Enterprise koostuu seuraavista pääkomponenteista: Command Enterprise palvelinohjelmisto on Command-ratkaisun ydin. Se varastoi valvontajärjestelmän konfiguraatiot relaatiotietokannassa joko samalla koneella tai toisaalla olevalla SQL-palvelimella. Enterprisepalvelin myös hallinnoi kokonaisvaltaisesti käyttäjien autentikaatiota, käyttöoikeuksia ja tarjoaa palvelut Commandin web-käyttöliittymää varten. Enterprise-palvelin toimii useimmilla palvelimilla ja sitä voidaan ajaa myös VMwaren virtuaalikoneessa. Command Client on ensisijainen selainpohjainen käyttöliittymä Commandia varten. Se tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa järjestelmänvalvojien ja muiden käyttäjien hallinnoida sekä käyttää videovalvontaverkkoa. Käyttöliittymä on yhdenmukainen työkalu, joka voidaan avata kaikilla Windows XP:n tai uudemman tai Mac OSX:n selaimilla. Command Enterprise ympäristössä. Command Clientia käytetään Enterprise-palvelimelta. Command Client pystyy näyttämään videota March Networksin 7532 Hybriditallentimelta, 4000 C -sarjan NVR- ja 3000 sarjan DVR-tallentimilta sekä Command tallennuspalvelimilta. Command Recording Server (CRS) tallennuspalvelin on ensisijainen arkistointijärjestelmä Command Enterprisessa. Ohjelmisto on tarkoitettu ajettavaksi erillään Enterprise-palvelimesta. Sen voi asentaa suoraan useimpiin palvelimiin. Vaihtoehtoisesti sitä voidaan ajaa VMware virtuaalikoneessa, joka tukee jopa 128:aa kameraa. Command Enterprise tukee jopa :ta kameraa, jotka on yhdistetty hybridi NVR- tai DVR-tallentimiin. Suurin tuettu määrä yhdessä järjestelmässä on kameraa. Tallennuspalvelimia voi olla kahta tyyppiä. Ensimmäinen toimii ensisijaisena tallennuskohteena ja toinen varatallentimena ja kahdentaa kaiken materiaalin.

5 Command Config on selainpohjainen järjestelmänvalvojien työkalu laitteiden konfigurointiin ja hallintaan. Sitä ajetaan Command-tallennuspalvelimilla. Sen avulla käyttäjät voivat hallita palvelimia, lisätä kameroita, luoda tallennustilaa ja suorittaa tärkeitä ylläpitotoimenpiteitä tallennuspalvelimilla. Commandin laajennus March Networksin SiteManager on Commandin laajempi ohjelmistovaihtoehto videonhallintaan. Se ei ole Command Enterprisen pakollinen osa, mutta tarjoaa joitain toimintoja, kuten DecodeStation VX:n videoseinän hallinnan, videoanalyysitoiminnot, rekisterikilven tulkinnan, karttapohjat ja muita ominaisuuksia, joita Command Clientista ei löydy. SiteManager toimii Command-tallennuspalvelimen ja hybriditallentimien kanssa, mutta ei suoraan kommunikoi Command Enterprisen-palvelimen kanssa. DecodeStation VX on ensisijainen videoseinäratkaisu Command Enterprisen kanssa käytettäväksi. Se on täysin ohjemistopohjainen virtuaalimatriisi joka on muokattavissa jokaiseen tilanteeseen sopivaksi. Se on tuettu Command järjestelmissä, mutta vaatii SiteManagerin hallintaa varten. DecodeStation VX tarjoaa kustannustehokkaan tavan hallita videoseiniä ja se toimii lähes kaikissa palvelimissa.

6 March Networks Command Enterprise kaavio Merkkien selitykset: 1. Enterprise-palvelinohjelmisto (sis. SQL-palvelimen) 2. Command tallennuspalvelin (ensisijainen) 3. Command tallennuspalvelin (varalla/kahdennettu) 4. March Networks hybriditallennin analogisilla kameroilla a Hybridiverkkotallennin b. R5.5.1 tai uudempi 3000/4000 C -sarjan tallennin c. R5.5.2 tai uudempi seuraavan sukupolven 4000 C tallennin 5. Selainpohjaiset Command Client ja Command Config käyttöliittymät 6. Mahdollinen SiteManager ohjelmisto tai uudempi 7. IP Edge -laitteita (kameroita ja enkoodereita) Command Enterprise käytännössä Command Enterprisen arkkitehtuurin edut Videostreamit toteutetaan peer-to-peer periaatteella, eli Enterprise-palvelin ei kuormitu turhaan Tallennuspalvelimet eivät ole koko ajan yhteydessä Enterprise palvelimeen Lisensiointi hoidetaan Enterprise-palvelimen kautta Massahallinta toteutaan Enterprise-palvelimen kautta Tallennuspalvelimien hallinta käyttäen Command Configia on myös toteutettu peer-to-peer periaatteella

7 March Networks Command Professional March Networks Command Professional on yhden palvelimen järjestelmä, suunniteltu pienten ja keskikokoisten yritysten tarpeisiin tarjoten tuen 128 kameralle. Command professional tukee usean valmistajan verkkotuotteita ja mahdollistaa niiden saumattoman integroinnin samoin kuin March Networksin laitteiden kanssa. Command Professional koostuu seuraavista pääkomponenteista: Command Recording Server (CRS) tallennuspalvelin on ensisijainen arkistointijärjestelmä Command Professionalissa. Ohjelmisto on tarkoitettu ajettavaksi erikseen Professionalpalvelinohjelmistosta. Sen voi asentaa suoraan useimpiin palvelimiin. Vaihtoehtoisesti sitä voidaan ajaa VMware virtuaalikoneessa, joka tukee jopa 128:a kameraa. Tallennuspalvelimia voi olla kahta tyyppiä. Ensimmäinen toimii ensisijaisena tallennuskohteena ja toinen varatallentimena ja kahdentaa kaiken materiaalin. Command Client on ensisijainen selainpohjainen käyttöliittymä Commandia varten. Se tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa järjestelmänvalvojien ja muiden käyttäjien hallinnoida sekä käyttää videovalvontaverkkoa. Käyttöliittymä on yhdenmukainen työkalu, joka voidaan avata kaikilla Windows XP:n tai uudemman tai Mac OSX:n selaimilla. Command Client toimii Professional-palvelimella. Command Config on selainpohjainen järjestelmänvalvojien työkalu laitteiden konfigurointiin ja hallintaan. Sitä ajetaan Command-tallennuspalvelimilla. Sen avulla käyttäjät voivat hallita palvelimia, lisätä kameroita, luoda tallennustilaa ja suorittaa tärkeitä ylläpitotoimenpiteitä tallennuspalvelimilla.

8 Commandin laajennus March Networksin SiteManager on Commandin laajempi ohjelmistovaihtoehto videonhallintaan. Se ei ole Command Enterprisen pakollinen osa, mutta tarjoaa joitain toimintoja, kuten DecodeStation VX:n videoseinän hallinnan, videoanalyysitoiminnot, rekisterikilven tulkinnan, karttapohjat ja muita ominaisuuksia, joita Command Clientista ei löydy. SiteManager toimii Command-tallennuspalvelimen kanssa. DecodeStation VX on ensisijainen videoseinäratkaisu Command Enterprisen kanssa käytettäväksi. Se on täysin ohjemistopohjainen virtuaalimatriisi joka on muokattavissa jokaiseen tilanteeseen sopivaksi. Se on tuettu Command järjestelmissä, mutta vaatii SiteManagerin hallintaa varten. DecodeStation VX tarjoaa kustannustehokkaan tavan hallita videoseiniä ja se toimii lähes kaikissa palvelimissa.

9 March Networks Command Professional kaavio Merkkien selitykset: 1. Command tallennuspalvelin (jopa 128 kameraa) 2. Command tallennuspalvelin (varalla/kahdennettu) 3. Selainpohjaiset Command Client ja Command Config käyttöliittymät 4. Mahdollinen SiteManager ohjelmisto tai uudempi 5. IP Edge -laitteita (kameroita ja enkoodereita) Kuinka Command Professional toimii? Command Enterprisen arkkitehtuurin edut: Kaikki kommunikointi tapahtuu suoraan tallennuspalvelimen kanssa Command Client ja Config palvelut toimivat tallennuspalvelimella Videostreamit on totetutettu peer-to-peer periaatteella Lisensiointi hoidetaan USB-avaimilla Tallennuspalvelimen hallinta Command Configin avulla on toteutettu peer-to-peer periaatteella

10 March Networks 7532 Hybrid NVR hybridiverkkotallenninjärjestelmä March Networksin 7532 hybridiverkkotallennin on yksittäinen tallennin, joka tukee 16 analogikameraa ja yhtäaikaisesti 16 IP-kameraa, tai mitä tahansa yhdistelmää jopa 32 IP-kameraan asti (max. 16 analogista). Se on suunniteltu pienille ja keskikokoisille organisaatioille, jotka tarvitsevat korkeintaan 32 kameraa yhtä tallenninta kohden, sisältäen kuitenkin mahdollisuuden liittää ne osaksi Command Enterprise -järjestelmää hybridiverkkotallennin tukee usean valmistajan verkkotuotteita ja mahdollistaa niiden saumattoman integroinnin samoin kuin March Networksin laitteiden kanssa koostuu seuraaavista pääkomponenteista: HUOM: 7532 hybridiverkkotallennin ei tue Command Professionalia Command Recording Server (CRS) tallennuspalvelin on ensisijainen arkistointijärjestelmä 7532 hybridiverkkotallenninta varten. Tallennuspalvelinohjelmisto toimii hybriditallentimessa itsessään. Se on suunniteltu hallitsemaan ja tallentamaan videota 16 analogisesta liitännästä laitteen takana sekä jopa 32 IP-kamerasta yhdellä tallentimella. Tallennin tarjoaa sen luotettavuuden ja tehokkuuden mistä March Networksin tallentimet tunnetaan, sisältäen muun muoassa innovatiivisen telakka-arkkitehtuurin, jonka ansiosta asennus ja ylläpito on huomattavasti helpompaa. Command Client on ensisijainen selainpohjainen käyttöliittymä Commandia varten. Se tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa järjestelmänvalvojien ja muiden käyttäjien hallinnoida sekä käyttää 7532 hybridiverkkotallenninta. Käyttöliittymä on yhdenmukainen työkalu, joka voidaan avata kaikilla Windows XP:n tai uudemman tai Mac OSX:n selaimilla. Kun tallennin on rekisteröity Command Enterprisepalvelimeen, käyttöliittymä toimii Enterprise palvelimella. Command Config on selainpohjainen järjestelmänvalvojien työkalu laitteiden konfigurointiin ja hallintaan. Sitä ajetaan Command-tallennuspalvelimilla. Sen avulla käyttäjät voivat hallita palvelimia, lisätä kameroita, luoda tallennustilaa ja suorittaa tärkeitä ylläpitotoimenpiteitä tallennuspalvelimilla.

11 Kuinka 7532 hybridiverkkotallentimen yhteydet toimivat? 7532 hybridiverkkotallennin arkkitehtuurin edut: Toimii itsenäisenä osana Command Enterprise järjestelmää Käyttää Command Tallennuspalvelinta tallennusjärjestelmänä Toimii pohjana Command Config ja Client käyttöliittymille Tukee SiteManager ohjelmistoa Käyttää Command Configia hallintaan Tarjoaa live- ja tallennuskuvaa suoraan tallentimesta Command Clientin avulla

12 Command versioiden vertailu Ominaisuus / tuki Command Professional Command Enterprise Tuettu käyttöjärjestelmä Windows 2008 Server R2 Windows 2008 Server R2 Arkistointi / tallennuskomponentti Command tallennuspalvelin Command tallennuspalvelin Tallennuspalvelinten enimmäismäärä Konfigurointi ja hallintatyökalu Command Config Command Config Tuettu web-client Command Client Command Client SQL tietokantatuki Ei Kyllä (sis. Java DB) Web-palvelut Ei Kyllä (sis. Glassfish v2.1) Päivitys VMS 2.1.1:stä Kyllä Vain tallennuspalvelin SiteManager tuki Kyllä Kyllä DecodeStation VX tuki Kyllä Kyllä Rautapohjainen Decode Station tuki Vaatii päivityksen Vaatii päivityksen Kameroiden enimmäismäärä tallenninta kohden Kameroiden enimmäismäärä Palvelimen virtualisointi ONVIF tuki Videon pakkaus H.264, MPEG-4, M-JPEG H.264, MPEG-4, M-JPEG Tallennus liiketunnistuksesta Synkronoitu äänen tallennus Verkkolevytallennus PTZ-kontrollit (kierrot, esiasennot, kohteen seuraus Aikataulutallennus Tallennus hälytyksestä Aux-liitännät Kartat ja pohjakuvat March Networksin videoanalyysi Videoseinät Tuki tai uudemmille 3000/4000 C sarjan tallentimille Tuki 7532 hybriditallentimelle Järjestelmän hallinta Command Professional Command Enterprise Microsoft Active Directory / LDAP Keskitetty käyttäjienhallinta Keskitetty tilantarkkailu Keskitetty lisenssien hallinta Massahallinta konfigurointi Massahallinta firmwarehallinta Palvelinten välinen videon välitys Web-pohjainen konfigurointi ja hallinta Integraatio Command Professional Command Enterprise Pääsylistat Massailmoitukset Rekisterikilven tunnistus Keskitetty järjestelmän hallinta Palvelimen API / SDK

13 Command Clientin ominaisuudet Command Professional Command Enterprise Tuetut käyttöjärjestelmä Windows XP, Windows 7, Mac Windows XP, Windows 7, Mac OSX OSX Tuetut selaimet Firefox, Internet Explorer, Safari, Firefox, Internet Explorer, Chrome Safari, Chrome Järjestelmän puu-hakemisto Looginen puuhakemisto Mahdollisuus tallentaa näkymiä keskitetysti Graafinen aikalinja Pysäytyskuva Videon vienti Usean kameran toisto Tuki usealle tallentimelle Live- ja tallennuskuvan yhtäaikainen katselu Kalenterihaku Yksittäisten ruutujen (frame) katselu Pikauusinta (10 sek) Tilan valvonta Käyttäjien hallinta Command Professional Command Enterprise Oletusprofiili Rajoita pääsy loogisiin kansioihin Rajoita pääsy kameroittain Rajoita näkymittäin Rajoita aikataulun mukaan Rajoita hälytysten mukaan Lisenssit Command Professional Command Enterprise Lisenssimekanismi USB-avain Ohjelmistolisenssi Kamerat Hybriditallentimet Käyttäjäkohtaisesti Ei tarvita Ei tarvita

14 Järjestelmän vahvuudet ja ominaisuudet Web-pohjainen käyttöliittymä Käyttöjärjestelmäriippumaton käyttöliitymä Modulaarinen käyttöliittymä voidaan muotoilla käyttäjäkohtaisesti jopa 36 live- tai tallennuskuvaa yhtäaikaisesti ruudulla Käyttöliittymän kautta on helppo tehdä keskeiset toiminnot Keskitetty järjestelmän ja käyttäjien hallinta Keskitetty tilanvalvonta Tarkkailee ongelmia tallennusjärjestelmässä sekä Commandin tallennuspalvelinta 7532 hybridiverkkotallenninta 3000/4000C tallentimia Järjestelmän turvallisuus Usean tason, käyttäjäkohtaiset oikeudet HTTPS salattu web-yhteys LDAP/Windows Active Directory Autentikoidut käyttäjäoikeudet Käyttäjäloki Järjestelmäloki Järjestelmän asennus Tallentimen asetusten tuonti/vienti Laitteen asetusten kopiointi Edge-laitteiden Ohjelmistohallinta Epäsopivuuksien tarkkailu Laitteiden etsintä Varjotallennus verkkolevylle (NAS) Varjotallennusten synkronointi Tallennus usealle sektorille Virtualisointituki Hajautettu arkkitehtuuri Live- ja tallennuskuvan näyttö H.264, MPEG-4 ja M-JPEG videonpakkaus NTSC/PAL resoluutiot tuettu Arkistoidun ja livekuvan vierekkäinen vertailu Synkronoitu äänen ja kuvan toisto ja vienti Graafisesti esitetty aikalinja Standardin mukaiset kontrollit Digitaalinen zoom Tallenna ja tulosta pysäytyskuvia 10 sekunnin pikauusinta PTZ-ohjauskontrollit Reaaliaikaista kuvaa jopa 60 kuvaa/s per kamera Videon vienti käyttäen yleisiä pakkauskoodekkeja Toisto usealta sektorilta Toisto koko ruudulla Aikalinjahaku yksinkertaisella kalenterilla Aikalinja skaalautuu 1-24h kokoiseksi 16:9 kuvasuhdetuki 4:3 kuvasuhdetuki PTZ-kameroiden tuki Verkkopohjainen PTZ-kontrolli Ohjauskontrollit ruudulla Esiasennot Joystick-tuki SiteManagerin avulla Integraatio Pääsylistat Massailmoitukset Onnettomuuden hallinta Virtualisointituki Videon tallennus ja arkistointi 128 kameraa per tallennin 512Mt/s per tallennin Tuki lähes kaikille palvelimille Tallennuskalenteri laitekohtaisesti Useita tallennussektoreita laitekohtaisesti Jatkuva tallennus Tallennus liikkeestä Tallennus tapahtumasta/hälytyksestä Varjotallennus muistikortille Varjotallennus verkkolevylle NAS, SAN, iscsi ja SAS tallennustuki SDHC- Varmistus Command tallennuspalvelimen kahdennus Varjotallennus muistikorteille Verkko-ominaisuudet Käyttää TCP/IP-protokollia Vahvat WAN-siirtoominaisuudet Multi-streamaus Automaattinen resoluution valitseminen DecodeStation VX / SiteManager Useita monitoreja per DecodeStation VX resurssien lähettäminen monitorille/videoseinälle lähetä valikoituja näkymiä lähetä karttoja monitorille virtuaalisen matriisin paikallinen-/etäkäyttö Graafinen kartoitus Hälytysten ja tapahtumien hallinta Rekisterikilven tunnistus ja haku Lisenssit Keskitetty lisenssienhallinta Lisenssi per Edge-laite Lisenssi per 7532 hybridiverkkotallennin Lisenssi per 3000 / 4000 C sarjan hybriditallennin

15 Yleiset tekniset ominaisuudet Yleiset Sisältyvät tarvikkeet Ohjelmisto CD Lisenssi Enterprise-palvelin Lisenssin rekisteröinti Ota yhteys March Networks edustajaan Lisäkomponentit DecodeStation VX, SiteManager Command Client käyttöliittymä (thin client) Tuetut käyttöjärjestelmät Windows XP, Windows 7, Mac OSX Tuetut selaimet Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome Usean kameran katsominen jopa 36 kameraa yhtäaikaisesti Turvallisuus Usean tason salasanasuojaus (LDAP, HTTPS) SiteManager (thick client) Tuetut käyttöjärjestelmät Windows XP, Windows 7, Mac OSX Usean kameran katsominen jopa 64 kameraa per monitori Usean monitorin tuki Kyllä Turvallisuus Usean tason salasanasuojaus Enterprise-palvelimen vaatimukset Käyttöjärjestelmä Windows 2008 Server R2 Natiivi tietokanta Java DB Tuetut SQL-tietokannat MSSQL 2008, Oracle 10g, MySQL Command Web-palvelin Glassfish Server v2.1.1 Käyttäjienhallinnan palvelin Microsoft Active Directory Video Videon pakkaus H.264, MPEG-4, M-JPEG Kuvanopeus jopa 30 kuvaa/s Enimmäistarkkuus jopa 5 megapikseliä Enterprise-palvelimen suositukset (vähintään) Prosessori Intel Xeon 2,53Ghz Muisti (RAM) 16Gt, 1333Mhz Kiintolevytila 500Gt (RAID1) Käyttöjärjestelmä Windows 2008 Server R2 64bit Verkkoliitännät 2 kpl 1Gbit liitäntöjä Tallennuspalvelimen suositukset Prosessori Quad Core Intel Xeon 2,0Ghz Muisti (RAM) 8Gt, 1333Mhz Kiintolevy 500Gt (RAID1) Käyttöjärjestelmä Windows 2008 Server Standard 64bit Kameroiden enimmäismäärä tallenninta kohden Tallennustila (14 päivää) Tt kameraa Tt Suositeltu RAID-taso RAID5 Verkkoliitäntä 2 4 kpl 1Gbit liitäntöjä Tallennuksen varmistus Varjotallennuksen synkronointi Kyllä Tallennuspalvelimen varmistus Kyllä IP-kamera tuki ONVIF-yhteensopivuus Kyllä PSIA-yhteensopivuus Tulevissa versioissa

Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä

Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä NUUO digitaalitallentimet edustavat analogisen ja IP-pohjaisen videovalvonnan uusinta teknologiaa. NUUO tarjoaa kehittyneitä ratkaisuja kameravalvonnan lisäksi myös

Lisätiedot

Dahua NVR4104/4108-P-4KS2

Dahua NVR4104/4108-P-4KS2 1 Dahua NVR4104/4108-P-4KS2 Dahua NVR4000-4KS2 on ensimmäinen Lite-sarjan tallennin joka tukee 4K resoluutiota ja H.265 videopakkausta. Tämä lite-sarjan tallennin tarjoaa jopa 8Mp kuvatarkkuuden. Tallennin

Lisätiedot

Täydellinen kameravalvontajärjestelmä

Täydellinen kameravalvontajärjestelmä Täydellinen kameravalvontajärjestelmä Ominaisuudet Erittäin helppo oppia ja käyttää Tukee useita megapikselikameroita Vapaasti muokattavat kameranäkymät Rajattomasti käyttäjiä yksilöidyin oikeuksin Monipuolinen

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1 Marraskuu 2014 1 (22) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2014 2 (22) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Lifesize-sovelluksen taulukko

Lifesize-sovelluksen taulukko Lifesize-sovelluksen taulukko Soittosuunnitelmat Tuki sekä suorasoitto että tapaamiskutsu tyyppisille soittosuunnitelmille Voit soittaa suoraan kenelle tahansa käyttäjälle tai mihin tahansa videojärjestelmään

Lisätiedot

ZENworks Application Virtualization 11

ZENworks Application Virtualization 11 ZENworks Application Virtualization 11 ZENworks / perinteinen asennus ZENworks virtualisointi Ei erillistä asennusta Ei vaadita erilisiä oikeuksia Oletusasetukset mukana Eri versiot samanaikaisesti Sama

Lisätiedot

TIKONIN TEKNISET SUOSITUKSET

TIKONIN TEKNISET SUOSITUKSET Maaliskuu 2012 1 (8) TIKONIN TEKNISET SUOSITUKSET Nämä tekniset suositukset ovat Tikon version 6.1.2 ja maaliskuun 2012 tilanteen mukainen. Halutessasi voit tarkistaa teknisten suositusten ajantasaisuuden

Lisätiedot

Jouko Nielsen. Ubuntu Linux

Jouko Nielsen. Ubuntu Linux Jouko Nielsen Ubuntu Linux 19.4.2017 SISÄLLYS 1 UBUNTU... 3 2 LUETTELO VERSIOISTA... 4 3 OMINAISUUDET... 4 4 ASENNUS... 5 5 UBUNTU SERVER... 9 LÄHTEET... 10 3 1 UBUNTU Ubuntu on debian pohjainen Linux

Lisätiedot

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet Kategoria Ominaisuudet Käyttäjien hallinta ja kustannusseuranta Keskitetty käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallinta Kustannusten kohdentaminen ja veloitus Budjetin ja tuotantokiintiöiden hallinta Tuotanto-

Lisätiedot

Backup Exec 3600 Appliance

Backup Exec 3600 Appliance Backup Exec 3600 Appliance Markku A Suistola Principal Presales Consultant Parempaa varmistusta kaikille! Ohjelmisto Appliance Pilvi Virtuaalisen ja fyysisen ympäristön suojaus 2 Perinteinen ratkaisu usein

Lisätiedot

Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10. Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2. Yleistä... 2. Laitteistovaatimukset...

Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10. Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2. Yleistä... 2. Laitteistovaatimukset... - 1 - Käyttöohje - Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu v 1.0 2013-07- 10 Sanoma Pro digikirjat verkkopalvelu... 2 Yleistä... 2 Laitteistovaatimukset... 2 Sisäänkirjautuminen... 2 Uloskirjautuminen... 3

Lisätiedot

Monipuolinen ratkaisu vaativiin valvontakohteisiin. Ksenos-videonhallintaohjelmisto

Monipuolinen ratkaisu vaativiin valvontakohteisiin. Ksenos-videonhallintaohjelmisto Monipuolinen ratkaisu vaativiin valvontakohteisiin Ksenos-videonhallintaohjelmisto Videovalvonnan kehityksessä mukana Mikä on Ksenos? Ksenos on suomalainen videovalvontaan suunniteltu ohjelmisto, joka

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.5.0

Tekniset vaatimukset Tikon 6.5.0 Toukokuu 2015 1 (23) Tekniset vaatimukset Toukokuu 2015 2 (23) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013 Virtualisointi Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) SISÄLLYSLUETTELO Virtualisointi... 2 Virtualisointiohjelmia... 2 Virtualisointitapoja... 2 Verkkovirtualisointi... 2 Pertti Pennanen DOKUMENTTI 2 (5) Virtualisointi

Lisätiedot

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset FuturaPlan Järjestelmävaatimukset 25.1.2017 2.2 Hermiankatu 8 D tel. +358 3 359 9600 VAT FI05997751 33720 Tampere fax. +358 3 359 9660 www.dbmanager.fi i Versiot Versio Päivämäärä Tekijä Kommentit 1.0

Lisätiedot

Työpöytävirtualisointi

Työpöytävirtualisointi Työpöytävirtualisointi VMware View LIPO - SAMK Liiketoiminta ja kulttuuri Pori Liiketalouden, matkailun, tietojenkäsittelyn, viestinnän ja yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusta. Käyttäjiä noin

Lisätiedot

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet

Pcounter. Kategoria Ominaisuudet Kategoria Ominaisuudet Tulostuksen hallinta Yhdenmukainen tulostusympäristön hallinta Tulostuskäytännöt ja säännöt Tuotepohjainen työprosessi Tulostusjonojen hallinta KÄYTTÄJIEN JA KUSTANNUSTEN KATTAVA

Lisätiedot

VIDOS-videohallintajärjestelmä

VIDOS-videohallintajärjestelmä CCTV VIDOS-videohallintajärjestelmä VIDOS-videohallintajärjestelmä Kaikenkattava videonhallintakeskusratkaisu Kohdekarttoihin perustuva käyttöliittymä Analogisten monitorien tuki Tietokantapohjainen järjestelmänhallinta

Lisätiedot

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera Ver. 1.0 Pika-asennusohje Sisältö 1. Laitevaatimukset...3 2. Laitteen Asennus...4 2.1 IP kameran Liitännät...4 2.2 IP kameran asennus...4 3. IP -Kameran hallinta...6

Lisätiedot

TIKONIN TEKNISET SUOSITUKSET

TIKONIN TEKNISET SUOSITUKSET Marraskuu 2010 1 (9) TIKONIN TEKNISET SUOSITUKSET Nämä tekniset suositukset ovat Tikon version 5.60 ja marraskuu 2010 tilanteen mukainen. Halutessasi voit tarkistaa teknisten suositusten ajantasaisuuden

Lisätiedot

Mirasys VMS. Järjestelmänvalvojan opas

Mirasys VMS. Järjestelmänvalvojan opas Mirasys VMS Järjestelmänvalvojan opas MIRASYS VMS 7.2 MIRASYS LTD. 2014 SIVU 2 SISÄLLYS TOCEnnen kuin aloitat Mirasys VMS -ohjelmisto on hajautettu digitaalinen videonhallintajärjestelmä (DVMS) video-

Lisätiedot

Kulunvalvontaa nykypäivän tarpeisiin

Kulunvalvontaa nykypäivän tarpeisiin Kulunvalvontaa nykypäivän tarpeisiin TruPortal 1.5 tarjoaa helposti yksilöitävän ja käyttäjäystävällisen kulunvalvontaratkaisun laajennetuilla ominaisuuksilla ja toiminnoilla TruPortal 1.5 Tehokas ja intuitiivinen

Lisätiedot

Mark Summary Form. Taitaja 2012. Skill Number 205 Skill Tietokoneet ja verkot. Competitor Name

Mark Summary Form. Taitaja 2012. Skill Number 205 Skill Tietokoneet ja verkot. Competitor Name Summary Form Skill Number 205 Skill Tietokoneet ja verkot ing Scheme Lock 24-04-2012 14:06:21 Final Lock 26-04-2012 13:05:53 Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C

Lisätiedot

IDS7 TYÖASEMAMÄÄRITYKSET VERSIO 20.1

IDS7 TYÖASEMAMÄÄRITYKSET VERSIO 20.1 IDS7 TYÖASEMAMÄÄRITYKSET VERSIO 20.1 1(17) Versio: Sectra PACS 20.1 Sisällys 1. Tuetut käyttöjärjestelmät... 2 2. Windows 10 versiotuet... 3 3. Varusohjelmistovaatimukset... 4 4. Tuki selainohjelmille...

Lisätiedot

Kiekun arkkitehtuuri ja tekniikka. Ghita von Gerdten projektipäällikkö

Kiekun arkkitehtuuri ja tekniikka. Ghita von Gerdten projektipäällikkö Kiekun arkkitehtuuri ja tekniikka Ghita von Gerdten projektipäällikkö Järjestelmäarkkitehtuurin fyysinen viitearkkitehtuuri Käyttöliittymä, (työasema) GUI Internet Explorer Adobe Reader Esitystapa Portaali

Lisätiedot

TruVision NVR 10. Pikaopas

TruVision NVR 10. Pikaopas TruVision NVR 10 Pikaopas Pika-asennus 1 Liitä kaikki tarvittavat laitteet tallentimen takapaneeliin. Ensimmäinen käyttökerta Tallentimessa on ohjattu pika-asennus, joka mahdollistaa tallentimen perusasetusten

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.3.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.3.1 Marraskuu 2013 1 (17) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2013 2 (17) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Kameravalvonta WEB kameroilla

Kameravalvonta WEB kameroilla Kameravalvonta WEB kameroilla Kuvassa on perus setti kameravalvonnasta "pöytä" asennuksena. Kuvan asennuksessa siihen on kytketty kaksi kameraa suoraan tallentimeen, samanlaisilla kaapeleilla millä tietokone

Lisätiedot

Versio: Sectra PACS 19.3

Versio: Sectra PACS 19.3 1(9) Versio: Sectra PACS 19.3 Tuetut käyttöjärjestelmät 64-bittiset käyttöjärjestelmät Windows 10 Enterprise (64-bit, US English) *kts. taulukko 11.7 Windows 10 Pro (64-bit, US English) *kts. taulukko

Lisätiedot

1 AinaCom Skype for Business / Lync 2010 / Lync for Mac 2011 asennusohje... 2

1 AinaCom Skype for Business / Lync 2010 / Lync for Mac 2011 asennusohje... 2 AinaCom Skype for Business Asennusohje Sivu 1/10 Sisällysluettelo 1 AinaCom Skype for Business / Lync 2010 / Lync for Mac 2011 asennusohje... 2 2 Windows työasemat... 2 2.1 Windows työasemavaatimukset...

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä?

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Se edullisempi tietokanta Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Rasmus Johansson rasmus.johansson@microsoft.com Ratkaisumyyntipäällikkö (Sovellusalusta) Microsoft Oy Miten

Lisätiedot

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä Osoitteena O365 Toimisto ja yhteydet pilvestä Mitä sisältää O365 Tutut toimistotyökalut käytössäsi missä vain Uusimmat versiot aina mukanasi Ei kiinteitä kustannuksia Korkea käytettävyysaste Ei päivityksistä

Lisätiedot

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS 1.0 Tallenteiden haku ja kamerakuvien katselu DASYS-NUUO Tallentimien mukana tulee cd-levy

Lisätiedot

MILESTONE ADVANCED CERTIFICATION OHJELMA 2013

MILESTONE ADVANCED CERTIFICATION OHJELMA 2013 Kurssikuvaus Tämä kolmipäiväinen koulutus antaa osanottajille tarvittavan tietotaidon Milestone XProtect Enterprise ja XProtect Corporate alustojen asentamiseen, konfigurointiin ja käyttöön. Koulutus sisältää

Lisätiedot

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Googlen palvelut synkronoinnin apuna Kampin palvelukeskus 31.01.2018 Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Google-tili Jos käytät Gmail-sähköpostia niin sinulla on Google-tili (nn.nn@gmail.com)

Lisätiedot

Käyttöjärjestelmät. 1pJÄKÄ1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN HALLINTA, 12 OSP

Käyttöjärjestelmät. 1pJÄKÄ1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN HALLINTA, 12 OSP TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA OSAAMISTARJOTIN 8.1. 31.7.2019 27.12.2018 1 Sisällys Käyttöjärjestelmät 1pJÄKÄ1... 2 käyttöjärjestelmän hallinta, 12 osp... 2 Atk-hankinnat 1pJÄKÄ3... 3 atk-hankintaprosessi,

Lisätiedot

Yhteensopivuus. IP-kamerat. Digitaalinen I/O. Videoenkooderit. Mobiilisovellus. Kaappauskortit kamerat. Pakkausmuodot. PTZ-kamerat.

Yhteensopivuus. IP-kamerat. Digitaalinen I/O. Videoenkooderit. Mobiilisovellus. Kaappauskortit kamerat. Pakkausmuodot. PTZ-kamerat. Yhteensopivuus IP-kamerat ONVIF-yhteensopivat kamerat RTSP-yhteensopivat kamerat Videoenkooderit ONVIF-yhteensopivat enkooderit Kaappauskortit XECAP-400EF LP XECAP-800EF Pakkausmuodot H.264, H.264+, Axis

Lisätiedot

Yleistä kameravalvonnasta (CCTV)

Yleistä kameravalvonnasta (CCTV) Yleistä kameravalvonnasta (CCTV) DVR = Digitaalinen videotallennin: 1. DVR ( Digital Video Recorder) on tarkoitettu analogisten kameroiden kuvan tallennukseen 2. NVR (Network Video Recorder) on tarkoitettu

Lisätiedot

Sivu 1/5 Mitä CD- tai DVD-muotoa tulisi käyttää? Tässä artikkelissa Tarpeita vastaavan levyn ja muodon valinta Tietoja Live File Systemin ja masteroidun levymuodon eroista Miksi Live File System -muodosta

Lisätiedot

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin

Visma Fivaldi. Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Fivaldi Ohjeet Java web startin ja HTML5-työkalun aktivointiin Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri

Lisätiedot

Virtuaalityöpöydät (VDI) opintohallinnon järjestelmien käyttöympäristönä.

Virtuaalityöpöydät (VDI) opintohallinnon järjestelmien käyttöympäristönä. Virtuaalityöpöydät (VDI) opintohallinnon järjestelmien käyttöympäristönä. Virtuaalityöpöytä Pohjimmiltaan palvelimia konesalissa. Kukin palvelin sisältää useita kymmeniä virtuaalityöasemia. Käyttäjän ei

Lisätiedot

Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa. Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto

Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa. Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto Esityksen kulku Esittely ja taustaa Virtualisoinnin vaiheet ja käyttöhuomiot Laitteistot ja yhteenveto Kankaanpää: 12 136 asukasta

Lisätiedot

Tehokas modulaarinen VIP X1600 - videolähetin

Tehokas modulaarinen VIP X1600 - videolähetin CCTV Tehokas modulaarinen VIP X600 -videolähetin Tehokas modulaarinen VIP X600 - videolähetin Jopa 6 videon tulokanavaa Modulaarinen ja laajennettavissa vaihdettavilla videomoduuleilla Suora tai verkon

Lisätiedot

Bosch Recording Station 8.10 -ohjelmisto

Bosch Recording Station 8.10 -ohjelmisto Video Bosch Recording Station 8.10 -ohjelmisto Bosch Recording Station 8.10 -ohjelmisto www.boschsecrity.fi IP-videon tallenns- ja hallintaohjelmisto Liitäntä enintään 64 videolähteelle asemaa kohti Tkee

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNGINTALON KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ

KEMIN KAUPUNGINTALON KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ KEMIN KAUPUNKI 6.11.2011 Tilapalvelu Valtakatu 26 TARJOUSPYYNTÖ 94100 KEMI KEMIN KAUPUNGINTALON KAMERAVALVONTAJÄRJESTELMÄ Pyydämme tarjoustanne oheisien liitteiden 1 ja 2 mukaisesta järjestelmästä kirjallisena

Lisätiedot

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus)

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) 1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) Olette pomosi kanssa tarkastaneet asiakkaan tekemän ja sinun korjaaman suunnitelman ja tehneet oman versionsa siitä. Noudata siis tätä tekemäänne uutta

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Tunnelitunnistus. Esittely ELCOPLAST OY

Tunnelitunnistus. Esittely ELCOPLAST OY Tunnelitunnistus Esittely ELCOPLAST OY 27. huhtikuuta 2010 Tunnelitunnistus Esittely Tunnelitunnistusjärjestelmä Tunnelitunnistusjärjestelmä on henkilöiden ja ajoneuvojen automaattinen tunnistusjärjestelmä

Lisätiedot

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki

SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Page 1 of 9 SQL Buddy JAMK Labranet Wiki Sisällysluettelo Yleistä SQL Buddy:sta kotisivu :http://sqlbuddy.com/ SQL Buddy on kevyt hallintatyökalu MySQL-tietokannalle. Järjestelmävaatimukset Serverin vaatimukset

Lisätiedot

Bosch Video Management System Tulevaisuuden turvaaminen IP-ratkaisuilla

Bosch Video Management System Tulevaisuuden turvaaminen IP-ratkaisuilla Bosch Video Management System Tulevaisuuden turvaaminen IP-ratkaisuilla IP-videoturvallisuus Yhdistäminen kannattaa Bosch Video Management System (VMS) -videonhallintajärjestelmä hallinnoi kaikkea IP-muotoista

Lisätiedot

Kaikki analogiset järjestelmät digitaalisiksi ja verkkokäyttöisiksi - jo tänään Kustannustekkuutta ja joustavuutta työskentelyyn

Kaikki analogiset järjestelmät digitaalisiksi ja verkkokäyttöisiksi - jo tänään Kustannustekkuutta ja joustavuutta työskentelyyn Kaikki analogiset järjestelmät digitaalisiksi ja verkkokäyttöisiksi - jo tänään Kustannustekkuutta ja joustavuutta työskentelyyn Terveydenhuollon 29. ATK-päivät Jyväskylä 25-27.5.2003 Verkostoitumisen

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Resusci Anne Skills Station

Resusci Anne Skills Station MicroSim Frequently Asked Questions 1 Resusci Anne Skills Station Resusci_anne_skills-station_installation-guide_sp7012_SF.indd 1 24/01/08 14:13:01 2 Resusci_anne_skills-station_installation-guide_sp7012_SF.indd

Lisätiedot

Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Manager 2007. Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS

Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Manager 2007. Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS IT Education Center Agenda Yleistä työasemien hallinnasta Työasemien hallinta

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.3.0

Tekniset vaatimukset Tikon 6.3.0 2013-04-18 1 (18) Tekniset vaatimukset 2013-04-18 2 (18) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus laitteistoja

Lisätiedot

Yleinen ohjeistus Linux tehtävään

Yleinen ohjeistus Linux tehtävään Yleinen ohjeistus Linux tehtävään Sinulle on toimitettu valmiiksi asennettu HYPER V ympäristö. Tehtäväsi on asentaa tarvittavat virtuaalikoneet, sekä konfiguroida ne ja verkkolaitteet, tehtävän mukaisesti.

Lisätiedot

Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad)

Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad) Lync WebApp -ohje 1 (13) Liittyminen Sovelton Online-tapahtumaan Microsoft Lync Web App -selainlaajennuksella (Windows, MAC ja ipad) Huom. Kaikki käyttöjärjestelmät ja selainohjelmat eivät ole tuettuja.

Lisätiedot

-Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta. Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti

-Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta. Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti Pilvi vai oma? -Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti Agenda Yhdistetty viestintä Palveluiden tuottaminen Palvelua pilvestä? BPOS tänään Online-palvelut tulevaisuudessa

Lisätiedot

A-LINK IPC1. MJPEG Verkkokamera. Pika-asennusohje

A-LINK IPC1. MJPEG Verkkokamera. Pika-asennusohje A-LINK IPC1 MJPEG Verkkokamera Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti Sisältää Tarkista paketin sisältö tarkasti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos yksikin tarvike on viallinen tai puuttuu,

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun SÄHKÖPOSTIOHJE Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Pekka Patrikka Voimaantulo 15.08.2013 Muutettu viimeksi 16.08.2013 Tarkistettu

Lisätiedot

AinaCom Skype for Business. Asennusohje

AinaCom Skype for Business. Asennusohje AinaCom Skype for Business Asennusohje 19.11.2015 Sisällys 1 AinaCom Skype for Business / Lync 2010 / Lync for Mac 2011 asennusohje... 3 2 Windows työasemat... 3 2.1 Windows työasemavaatimukset... 3 2.2

Lisätiedot

ivms-4200-asiakasohjelmisto

ivms-4200-asiakasohjelmisto ivms-4200-asiakasohjelmisto Pika-aloitusopas Luku 1 Pika-aloitus 1.1 Käyttäjän rekisteröinti ja sisäänkirjautuminen Kun käytät ensimmäisen kerran ivms-4200-asiakasohjelmistoa, pääkäyttäjä täytyy rekisteröidä

Lisätiedot

Valvontakameroiden ja tallentimen hankinta

Valvontakameroiden ja tallentimen hankinta Kemin kaupunki Valtakatu 26, 94100 KEMI Valvontakameroiden ja tallentimen hankinta 1. Hankinnan kohde Valvontakameroiden ja tallentimen hankinta 2. Hankintamenettely Hankintamenettely on avoin menettely.

Lisätiedot

CMIS 5. Certus Management Information System TM PROFESSIONAL LAUNDRY. Toiminnot ja hyödyt. PC-vaatimukset

CMIS 5. Certus Management Information System TM PROFESSIONAL LAUNDRY. Toiminnot ja hyödyt. PC-vaatimukset PROFESSIONAL LAUNDRY CMIS 5 Certus Management Information System TM Toiminnot ja hyödyt CMIS on ohjelmisto, joka antaa pyykinpesun ammattilaisille tärkeitä tietoja pesukoneiden, kuivausrumpujen ja mankeleiden

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

31.3.2009. Alussa varmistettavien palvelimien käyttöjärjestelmät ovat seuraavat: Tampereen kaupunki Käyntiosoite Puhelin kirjaamo@tampere.

31.3.2009. Alussa varmistettavien palvelimien käyttöjärjestelmät ovat seuraavat: Tampereen kaupunki Käyntiosoite Puhelin kirjaamo@tampere. Kysymys 1 Palvelinten määrä ja mallit joita tulisi varmistaa? 500 Palvelimen mallit ovat seuraavat: Ellei toisin mainita niin palvelimet ovat Intel pohjaisia Räkkipalvelimet o Proliant DL380 G2, 33 kpl,

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

A-LINK IPC2. Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Verkkokamera. Pika-asennusohje

A-LINK IPC2. Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Verkkokamera. Pika-asennusohje A-LINK IPC2 Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Verkkokamera Pika-asennusohje 1 Aloitus Paketti Sisältää Tarkista paketin sisältö tarkasti. Paketin tulisi sisältää seuraavat tarvikkeet. Jos yksikin tarvike on viallinen

Lisätiedot

Tarjotusta tallennusjärjestelmästä pitää olla mahdollista siirtää kapasiteettia hybrid cloud -ympäristöön ilman erillisiä lisähankintoja.

Tarjotusta tallennusjärjestelmästä pitää olla mahdollista siirtää kapasiteettia hybrid cloud -ympäristöön ilman erillisiä lisähankintoja. Tallennus-, palvelin- ja varmistusjärjestelmähankinta 1 (5) KYSYMYKSET, VASTAUKSET JA TARJOUSPYYNNÖN TARKENNUKSET (Huom! Sisältää olennaisia tarjouspyynnön muutoksia ja tarkennuksia. Huomioikaa erityisesti

Lisätiedot

HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L ASENNUSOPAS

HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L ASENNUSOPAS HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLLYS HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L VIRTASOVITIN VIRTALÄHDE ETHERNET (CAT5 UTP) -KAAPELI KYTKE KAMERA REITITTIMEEN

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Mahdollisuudet liiketoimintakapasiteetin kasvuun

Mahdollisuudet liiketoimintakapasiteetin kasvuun Microsoft Windows Small Business Server 2008 Standard ja Premium Microsoft Windows Small Business Server 2008 Client Access License (CAL) Suite Microsoft Windows Small Business Server 2008 Premium Client

Lisätiedot

Visma L7.10 laite- ja ohjelmistovaatimukset

Visma L7.10 laite- ja ohjelmistovaatimukset Visma L7.10 laite- ja ohjelmistovaatimukset Toimiala: Kaikki Sovellus: Visma L7.10 ja uudemmat versiot Päivämäärä: 09.04.2013 Sisällysluettelo Visma L7.10 laite- ja ohjelmistovaatimukset 1 1 Yleistä 2

Lisätiedot

L models. Käyttöohje. Ryhmä Rajoitteiset

L models. Käyttöohje. Ryhmä Rajoitteiset Teknillinen korkeakoulu T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Lineaaristen rajoitteiden tyydyttämistehtävän ratkaisija L models Käyttöohje Ryhmä Rajoitteiset Versio Päivämäärä Tekijä Muutokset 0.1

Lisätiedot

Markkinoiden helpoin ja käytännöllisin IP Kamera

Markkinoiden helpoin ja käytännöllisin IP Kamera No.1. Plug and Play IP Kamera Markkinoiden helpoin ja käytännöllisin IP Kamera Helppo Käyttäjän ei tarvitse tietää mitään verkkotekniikasta eikä tehdä mitään asetuksia tai porttiohjauksia reitittimeen.

Lisätiedot

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua!

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Kumppaniratkaisu M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Vaihdoimme vanhan järjestelmän M-Filesiin viikonlopun aikana. Henkilökunnan kouluttamiseen

Lisätiedot

10:30 Tauko. 12:00 Lopetus. Yhteistyössä:

10:30 Tauko. 12:00 Lopetus. Yhteistyössä: Pilviteknologiat työasemaympäristössä Microsoft ja Citrix yhdessä Ohjelma 08:30 Aamupala ja ilmoittautuminen 09:00 Virtualisointia työpöydällä vai työpöytien virtualisointia? 10:00 Optimoitu, virtualisoitu

Lisätiedot

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi TEKA-valvontakamerat koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin 4/8/16 kanavaiset, kehittyneet videotallentimet HDMI ulostulolla. 4/8 x 600 TVL korkearesoluutioiset kamerat Helppo nettikäyttö

Lisätiedot

VMwaren keskitetty työasemaratkaisu

VMwaren keskitetty työasemaratkaisu VMwaren keskitetty työasemaratkaisu Santeri Stolt Järjestelmäasiantuntija VMware Finland Työasemia virtualisoidaan - nyt By the end of 2010, all new PC deployments will be virtualized. Brian Gammage and

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus. 14.10.2015 Valtiovarainministeriö

Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus. 14.10.2015 Valtiovarainministeriö Lync-järjestelmän käyttö etäpalvelussa Työasemavaatimukset ja selainohjelman asennus 14.10.2015 Valtiovarainministeriö 1 1 Taustaa Nykyisten videoneuvottelulaitteiden sopimus päättyy vuoden 2015 lopussa.

Lisätiedot

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET sivu 1 Minimi: Käyttöjärjestelmä: Windows XP Service Pack 3 Prosessori: Duo Core II tai nopeampi Muisti: 2 GB RAM Kovalevytila: 1 GB vapaana DVD asema Näytönohjain: 512 MB näyttömuistia. DirectX 9.0c tai

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Osaa käyttää työvälineohjelmia, tekstinkäsittelyä taulukkolaskentaa ja esitysgrafiikkaa monipuolisesti asiakasviestintään.

Osaa käyttää työvälineohjelmia, tekstinkäsittelyä taulukkolaskentaa ja esitysgrafiikkaa monipuolisesti asiakasviestintään. TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA OSAAMISTARJOTIN 1.8.2018 31.12.2018 29.6.2018 1 Sisällys... 1 Työvälineohjelmat... 2 peruskäyttö, 7 osp... 2 tehokäyttö, 8 osp... 2 Käyttöjärjestelmät... 3 käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

Videon tallentaminen Virtual Mapista

Videon tallentaminen Virtual Mapista Videon tallentaminen Virtual Mapista Kamera-ajon tekeminen Karkean kamera ajon teko onnistuu nopeammin Katseluohjelmassa (Navigointi > Näkymät > Tallenna polku). Liikeradan ja nopeuden tarkka hallinta

Lisätiedot

Navistools Standard. Navistools

Navistools Standard. Navistools Navistools Standard Navistools on Naviswork pohjainen Asset management sovellus, jota käytetään laitoksen, infrakohteen tai rakennuksen elinkaarenaikasen tiedonhallintaan, suunnittelusta työmaavaiheen

Lisätiedot

Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä

Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä EMC Forum 22.10.2009 Lauri Toropainen ltoropai@cisco.com 2009 Cisco Systems, Inc. All rights reserved. 1 ICT-infrastruktuuriin

Lisätiedot

Opintopolku info yhteistyöoppilaitoksille 27.4.2016 13.00 14 Osoitteessa https://connectpro.helsinki.fi/opintopolku/

Opintopolku info yhteistyöoppilaitoksille 27.4.2016 13.00 14 Osoitteessa https://connectpro.helsinki.fi/opintopolku/ Opintopolku info yhteistyöoppilaitoksille 27.4.2016 13.00 14 Osoitteessa https://connectpro.helsinki.fi/opintopolku/ Mikä on Opintopolku? Opintopolku.fi palvelu on sähköinen palvelukokonaisuus, josta löytyy

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Toimisto ja yhteydet pilvestä

Elisa Toimisto 365. Toimisto ja yhteydet pilvestä Elisa Toimisto 365 Toimisto ja yhteydet pilvestä Elisa Toimisto 365 Tutut toimistotyökalut käytössäsi missä vain Uusimmat versiot aina mukanasi Ei kiinteitä kustannuksia Korkea käytettävyysaste Ei päivityksistä

Lisätiedot

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet

Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Langattoman kotiverkon mahdollisuudet Tietoisku 5.4.2016 mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Lataa tietoiskun materiaali netistä, kirjoita osoite selaimen osoitelokeroon: opi.opisto.hel.fi/mikko Tietoverkot

Lisätiedot

Directory Information Tree

Directory Information Tree IP-osoite / Host taulu, jossa neljä 8 bit lukua esim. 192.168.0.10/24, unix, linux, windows windows\system32\drivers\etc DNS (Domain Name System), muuttaa verkkotunnuksen IPosoitteeksi. X.500 perustuu

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Johdanto. Olet rekisteröitynyt cined.eu -esitysalustalle ja käyttäjätilisi onaktivoitu.

Johdanto. Olet rekisteröitynyt cined.eu -esitysalustalle ja käyttäjätilisi onaktivoitu. CinEd-käyttöopas Johdanto Olet rekisteröitynyt cined.eu -esitysalustalle ja käyttäjätilisi onaktivoitu. Tämän käyttäjätilin avulla voit katsoa ja ladata elokuvia, jotka ovat saatavilla kotimaassasi ja

Lisätiedot

Diplomityöseminaariesitys Ville-Matti Alho

Diplomityöseminaariesitys Ville-Matti Alho Internet-teknologian hyödyntäminen videovalvonnassa Diplomityöseminaariesitys 7.12.2004 Ville-Matti Alho Aihe: Internet-teknologian hyödyntäminen videovalvonnassa Valvoja: Prof. Timo O. Korhonen Ohjaaja:

Lisätiedot

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0)

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0) TW-LTE 4G/3G USB-modeemi (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 1800/2100/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

Linuxissa uusi elämä 1

Linuxissa uusi elämä 1 17.06.19 Linuxissa uusi elämä 1 Linux on hyvä vaihtoehto Windowsille Uusiin tai vanhempiin tietokoneisiin Miksi käyttäisin Linuxia Tekniikan Maailman Linux vinkki Siirtyisinkö Linuxiin? 17.06.19 Linuxissa

Lisätiedot