AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa"

Transkriptio

1 HEI TULEVA FUKSI Onneksi olkoon pääsystäsi Itä-Suomen yliopistoon Joensuun kampuksen luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaan! Fuksivuodestasi tulee varmasti hauska ja ikimuistoinen. Tuutoreinasi toimii vanhemman vuoden opiskelijoita, jotka auttavat sinua mieltä askarruttavissa tilanteissa. Autamme sekä kouluasioissa, että vapaa-ajalla ilmentyvissä ongelmissa. Ennen koulun alkua meidät saa parhaiten kiinni fuksien Facebook -ryhmästä Epsin MaFy-fuksit Kirjeen lopusta löytyy myös meidän tuutorien yhteystiedot joista meidät tavoittaa henkilökohtaisesti. Ensimmäisinä päivinä yliopistolla tulee paljon uutta informaatiota, mutta tässä kirjeessä on listattu muutama tärkeä asia, mitkä kannattaa hoitaa jo ennen koulun alkua. EPSILON RY tuleva ainejärjestösi Epsillä on omat kotisivut ( jotka kannattaa käydä kurkkaamassa. Epsilonin löytää myös Facebookista ja Instagramista. HAE ASUNTOA Muista hakea asuntoa ajoissa, jotta varmasti ennen koulun alkua sinulla on jo koti täällä. Joensuun Elli tarjoaa edullisia opiskelija-asuntoja Joensuun alueelta. AKTIVOI YLIOPISTON KÄYTTÄJÄTUNNUS Tunnuksen voi aktivoida 1.8. alkaen osoitteessa TILAA OPISKELIJAKORTTI Kortin voi tilata osoitteesta ENNAKKOMATERAALI KAMUSSA Uudelle opiskelijalle tärkeää infoa löytyy kamusta LIITY FUKSIEN WATSAPP -RYHMÄÄN Pakollista liittyminen ei ole, mutta helpottaa tiedonkulkua meidän tuutorien ja fuksien välillä. Liity ryhmään tästä linkistä TERVETULOA TUTUSTUMISILTAAN!! Me tuutorit haluamme järjestää tutustumisillan ennen ensimmäistä koulupäivää. Eli tarkoituksena olisi ottaa varaslähtö opiskelijaelämään ja kokoontua sunnuntaina 1.9, jotta pääset tutustumaan tuleviin opiskelutovereihisi sekä meihin tuutoreihin. Tavataan tuolloin klo 18 Kauppakadun ja Siltakadun risteyksessä Pelaamon edessä. Meidät tunnistaa violeteista haalareista sekä MATIKKA- ja FYSIIKKA-kylteistä. Toivomme että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan. ENSIMMÄINEN KOULUPÄIVÄ Yliopisto starttaa maanantaina kello 9. Me tuutorit odotamme sinua Metria-rakennuksen edessä Yliopistokadun varrella violetit haalarit jalassa tuohon kellon aikaan. Meillä on mukana myös matikka- ja fysiikka-kyltit joten meidät löytää kyllä helposti.

2 Toivotamme sinut erittäin lämpimästi opiskelemaan meidän kanssamme Itä-Suomen yliopistoon. Mikäli nousee jotain asioita mieleen, voit kääntyä meidän tuutorien puoleen. Nähdään syksyllä! Terveisin tuutorit 2019: Kalle Eskelinen p Matematiikan tutkijalinja (1 vuosi takana) Hei, olen 23v kotoisin Espoosta. Opintojen ohella tykkään käydä lenkillä, laittaa ruokaa, lukea ja katsoa netflix-sarjoja. Pyrin aina pääsemään opiskelijatapahtumiin, joten toivon että nähdään mahdollisimman monta teistä siellä! Siiri Hakala p Matematiikan aineenopettaja ja luokanopettaja (yksi vuosi takana) Hei! Olen 20-vuotias Porissa syntynyt Pirkkalan kautta Joensuuhun eksynyt nuori nainen. Takana on vuoden verran opiskelua yliopistolla ja samalla olen tämän vuoden ajan toiminut sihteerinä Epsilonin hallituksessa sekä nyt ensimmäistä kertaa tuutorina. Elämääni piristää oma koirani Andy ja vapaa-aika kuluukin Andyn kanssa harrastaessa, urheillessa eri lajeja ja kavereiden kanssa hengailussa. Olen energinen ihminen ja pysyn heikosti paikallani, joten mua voi aina pyytää mukaan urheileen, baariseuraksi tai vain seuraksi viettämään mukavaa päivää. Minuun voi törmätä yliopistolla, lähes kaikissa tapahtumissa violetit haalarit jalassa tai lenkkipoluilla ja aina saa tulla jutteleen! Maikki Hartikainen p Matematiikan tutkijalinja (1. vuosi takana) Hellurei! Oon -98 syntynyt (eli 21v) ja oon kotoisin Polvijärveltä eli ihan täältä Joensuun läheltä. Opintojen ohella tykkään käydä kuntosalilla ja sykettä tunneilla. Rakastan siis kaikenlaista liikuntaa, mutta välillä tykkään vain koomata sängyssä ja katsoa netflixiä. Odotan innolla taas syksyllä alkavia tapahtumia ja on mahtavaa, että te pääsette meidän kanssa niihin!

3 Enni Hiltunen p Matematiikan tutkijalinja (1 vuosi takana) Moikka! Mie oon 21-vuotias ja kotoisin täältä Joensuusta. Vapaa-ajalla joogaan, luen kirjoja ja käyn ryhmäliikuntatunneilla. Tykkään osallistua myös kaikenlaisiin opiskelijatapahtumiin ja suosittelen lähtemään niihin mukaan! Mielelläni auttelen, jos kysyttävää tulee. Syksyllä nähdään! :) Elina Himanen p Matematiikan aineenopettaja ja luokanopettaja, 2v takana Olen 21-vuotias ja kotoisin Suomussalmelta. Vapaa-aikani kuluu Sykettä-tunneilla, netflixiä katsoessa ja kavereiden kanssa, ja välillä myös opiskelijatapahtumissa. Olen rempseä, sosiaalinen ja hiton hauska (ainakin omasta mielestä). Lukion jälkeen pidin yhden välivuoden, jolloin työskentelin au pairina. Tykästyin lastenhoitohommiin ja au pair -kokemuksia onkin nyt kertynyt jo kolme kappaletta. Joensuuhun päädyin aika vahingossa, mutta hetkeäkään en oo katunut! Sini Juuti p Fysiikan tutkijalinja, 1 vuosi takana Sivuaineina matematiikka ja kemia Olen -95 syntynyt ja kotoisin Kuopiosta. Muutin Joensuuhun viime syksynä opintojen alkaessa. Olen lievästi kissahullu ja minulta löytyykin kaksi omaa kissaa. Opintojen ohella käyn myös töissä, joten vapaa aikaa ei ole ihan liikaa tuhlattavaksi. Tykkään kuitenkin urheilla, mm. uiminen on lähellä sydäntä. Mukava päästä tutustumaan uusiin opiskelijoihin! :)

4 Mikko Juvonen p Aineen- ja luokanope (1v takana), pääaineena fysiikka Sivuaineina matematiikka ja kemia Moi! Mää oon Kylmälänkylästä (sieltä meleko läheltä Oulua) kotosin oleva opiskelija. Harrastuksia on paljon, joista suurin osa suuntautuu tavalla tai toisella urheiluun. Esimerkiksi säbä, jääkiekko, sali ja suunnistus. Muita harrastuksia urheilun lisäksi on moottoripyöräily ja kaiken sorttinen tietotekniikka ja valokuvaus. Luonteeltani olen auttavainen, eli saa tulla kysymään ihan mitä vaan. Autan mielelläni! Koululta minut löytää sieltä, missä lentää huonoimmat vitsit ja kuuluu kova meteli! Kati Kemppainen p Matematiikan aineenopettaja ja luokanopettaja (1. vuosi takana) Moikka! Olen Kati, 21-vuotias Kainuusta, tarkemmin Suomussalmelta kotoisin oleva opeopiskelija. Harrastuksiini kuuluu netflixin katselun lisäksi kavereiden kanssa oleskelu, sekä valokuvaus silloin tällöin. Joensuuhun päädyin viime syksynä, ja olen viihtynyt paremmin kuin hyvin. Ensimmäinen opiskeluvuosi toi paljon uusia tuttavuuksia ja mukavia muistoja, joten kannattaa osallistua avoimin mielin erilaisiin tapahtumiin. Jos jokin asia askarruttaa, niin kysyä voi jo kesän aikana, niin saadaan opiskeluvuotesi mukavasti käyntiin. Liinu Korolainen p Matematiikan opelinja, yksi vuosi takana Sivuaineina kemia ja fysiikka Hei! Olen 20-vuotias Iisalamesta kotosin oleva opiskelija. Tykkään hevosurheilusta, valokuvauksesta ja luonnossa pyörimisestä. Lenkkeilyäkin yritän harrastaa silloin tällöin ja epsilonin säbävuorolla pyörin mukana aina kun vaan joutaa. Olen se lyhyt äänekäs punapää, joka heittelee jatkuvasti huonoja vitsejä. Tulkee vaan rohkeesti nykäsemmään hihasta, jos on kysyttävvää!

5 Eevi Kupiainen p Matematiikan aineenopettaja ja luokanopettaja, 2v takana Sivuaineena erityispedagogiikka. Oon 23v ja kotoisin Kotkasta. Vapaa-aikana aika kuluu salilla, kavereitten kanssa, keittiössä puuhaten sekä neuloessa. Sole Lind p Matematiikka, luokanopettaja ja aineenopettaja (2v takana) Hei! Mie olen -97 syntyny ja Lapista kotoisin. Joensuuhun oon muuttanu vajaa kaks vuotta sitten ja hyvin olen viihtyny! Vapaa-aika kuluu lähinnä musiikkia kuunnellen ja milloin missäkin pyörien. Viime kevään olin mukana kiertämässä abipäivillä ja lukioissa, joten ollaan saatettu törmätä jo siellä. Rohkeasti vaan ottaan yhteyttä jos jokin askarruttaa mieltä! Valtteri Lukin p Matematiikan aineenopettaja ja luokanopettaja (1 vuosi takana) Heips! Oon vuosimallia -97 ja kotoisin Ylä-Savon ytimestä, Iisalmesta. Kovin uhkaavasti oon jo kerenny tässä vuoden aikana Joensuulaistua, sitä ei kannata säikähtää, jos teille käy samoin. Harrastuksiini kuuluu aika pitkälti kuntosalilla rymyäminen ja juoksentelu eri muodoissa. Mikäli jokin asia askarruttaa jo vaikkapa kesällä, älä turhaan ujostele kysyä! On ilo saada juuri Sinut mukaan porukkaamme. Jenna Mononen p Matematiikan aineenopettaja ja luokanopettaja (1. vuosi takana) Moi! Mun nimi on Jenna ja oon kotoisin täältä Joensuun alueelta. Olen syntynyt -97 eli tällä hetkellä 22-vuotias. Vapaa-ajallani tykkään katsella sarjoja ja viettää aikaa kissani Luckyn kanssa. Parasta fuksivuotena oli mielestäni erilaiset opiskelijatapahtumat ja suosittelenkin tulevia fukseja osallistumaan niihin. Tervetuloa mukaan porukkaamme!

6 Milon Murtonen p Matematiikan opettaja (1v takana) Sivuaineet: Fysiikka, luokanopettaja Olen 20v Kuopiosta Joensuuhun muuttanut jamppa. Harrastuksiini kuuluu salilla käyminen ja enemmän tai vähemmän uiminen. Mielipuuhiani ovat matkusteleminen, videopelaaminen ja opiskelijariennot. Olen myös vähän liian hyvä hajottamaan asioita vaikken sitä aina myönnäkään :D Mirja Mäkelä p Fysiikan aineenopettaja ja luokanopettaja, 1v takana Sivuaineina kemia, matikka Heippa, oon 24 -vuotias ja kotoisin Hämeestä. Harrastuksiini kuuluu mm. musiikki, lenkkeily sekä luokattomat tosi-tv -sarjat. Mikäli mielessä on jotain mikä askarruttaa opintoihin liittyen, niin mulle voi pistää viestiä. Haluan olla mukana tekemässä sun fuksivuodesta vähintäänkin niin ikimuistoisen kuin mun eka vuosi oli. Nähdään syksyllä! Satu Piipponen p Matematiikan tutkijalinja (2. vuosi alkaa syksyllä) Moikka! Oon -99 syntynyt eli nyt 20-vuotias Joensuusta kotoisin oleva matematiikan opiskelija. Vapaa-ajalla tykkään viettää aikaa kavereiden kanssa, urheilla ja käydä toki yliopiston tarjoamissa tapahtumissa. Pitkäaikainen harrastus lähes koko ikäni ajan on ollut viulunsoitto, joten joku voisi sanoa meikäläistä jopa hieman musikaaliseksi. Vaikka yliopisto löytyikin kotikaupungista ja sitä varten ei paljon tarvinnut matkata, pidän matkustamisesta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nähdään syksyllä ja aiemminkin saa ottaa rohkeasti yhteyttä!

7 Veera Räsänen p Matematiikan aineenopettaja ja luokanopettaja (1. vuosi takana) Moikka! Mie oon Veera, oon 22 vuotias ja kotoisin Outokummusta. Vapaa-ajallani tykkään urheilla ja käynkin paljon kuntosalilla ja erilaisissa jumpissa. Kotona minnuu oottelee musta labradorinnoutaja, joka pitää huolen siitä, ettei lenkkeily ja juokseminenkaan pääse unohtumaan. Kesäisin ehdottomiin lemppariharrastuksiini kuuluu myös patikointi. Tykkään käydä myös opiskelijatapahtumissa, joten usein miut voikin löytää niistä. Tavataan syksyllä! Johannes Toivanen p Matematiikan aineenopettaja, (3 vuotta takana) Olen rempseä 22-vuotias savolaenen kotoisin Rautavaaralta. Olen yleensä houkuteltavissa kaikenlaisiin hulluuksiin, mutta yleensä ainakaan urheilusta ja musiikista en kieltäydy, niiden ollessa rakkaita harrastuksiani. Muistakaa, että tyhmiä kysymyksiä ei ole, joten rohkeasti vain kaikesta mieltä askarruttavasta juttelemaan. Eveliina Usvalaakso p Matematiikan aineenopettaja (2 vuotta takana) Sivuaineena käsityö Moikka! Mie oon Savonlinnasta kotoisin oleva 22-vuotias rämäpää. Harrastan tällä hetkellä soittamista, tankotanssia, maastopyöräilyä ja ylipäätään luonnossa liikkumista. Näin ollen tulen todennäköisesti koulussakin vastaan vaellushousut jalassa. Jos luonnossa liikkuminen yhtään kiinnostaa, mielelläni lähden näyttämään Joensuun alueen polkuverkostoja! Miulla on pitkäaikaissairautena tourette (ei, miulla ei ole pakkokiroilua ja touretteani ei välttämättä edes miusta huomaa, jos ei siitä tiedä). Täällä kaikki otetaan avosylin vastaan! Jos erilaisuuteen liittyen tulee kysyttävää, niin nykäise vaan rohkeasti hihasta!

Fuksien Facebook-ryhmä Epsilon ry tuleva ainejärjestösi Tutustumisilta Tutustumisillan klo 18:00 Tehtävää ennen opintojen alkua

Fuksien Facebook-ryhmä Epsilon ry tuleva ainejärjestösi Tutustumisilta Tutustumisillan klo 18:00 Tehtävää ennen opintojen alkua Joensuussa 6.6.2018 Onneksi olkoon pääsystäsi Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaan! Tästä alkavat sinun ikimuistoiset korkeakouluvuotesi. Me tuutorit

Lisätiedot

Yhteinen tervehdys! Hellurei!

Yhteinen tervehdys! Hellurei! Yhteinen tervehdys! Hellurei! Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan opinalaamme tietojenkäsittelytiedettä(tkt) Itä-Suomen yliopistoon Savon sydämeen, Kuopion kampukselle. Meidät tunnistetaan valkoisista haalareista,

Lisätiedot

TUUTOREIDEN TERVEHDYS

TUUTOREIDEN TERVEHDYS TUUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi

Lisätiedot

TUTOREIDEN TERVEHDYS

TUTOREIDEN TERVEHDYS TUTOREIDEN TERVEHDYS Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun! Me Tutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan

Lisätiedot

Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA

Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA Y H T E I SKUNT AT I E T E I D E N J A FI L O SO FI AN KAND I D AAT T I - J A MAI ST E R I O H J E L MA VE E R A R A H IK A IN E N Heippa! Olen Veera, yksi kolmesta Veerasta ja myös teidän tuleva tutorinne.

Lisätiedot

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON!

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Sinut on hyväksytty opiskelemaan Maantiede ja ympäristöpolitiikka hakukohteesta. Toivomme, että odotat innolla opiskelujen aloittamista yliopistossa sekä viihdyt valitsemallasi

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan kampukselle,

Lisätiedot

Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain

Hei ja tervetuloa Katkolle! Olen Erika, 21-vuotias yleisen kasvatustieteen toisen vuoden opiskelija. Sivuaineena minulla on toistaiseksi ollut vain Hei uusi Turun yliopiston opiskelija! Onnittelut pääsystä Turun yliopistoon kasvatustieteiden tiedekuntaan. Eikö olekin mahtava tunne, kun suuresta hakijajoukosta juuri sinä pääset punaista haalaria kantavien

Lisätiedot

Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat!

Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat! 19.6.2018 Kotoisa Joensuu kutsuu teitä, tulevat psykologian opiskelijat! Suuret ja lämpimät onnittelut opiskelupaikan johdosta! Tervetuloa opiskelemaan psykologiaa, alaa, joka kartoittaa ihmissuhteiden

Lisätiedot

Moro. Olen Harri, 22-vuotias umpikiero savolainen Nilsiästä. Syksyllä lähtee käyntiin toinen vuosi kemian parissa luokanopettajalinjalla, sitä ennen k

Moro. Olen Harri, 22-vuotias umpikiero savolainen Nilsiästä. Syksyllä lähtee käyntiin toinen vuosi kemian parissa luokanopettajalinjalla, sitä ennen k Morjens! Olen Krista, kohta 21-vuotias entinen mikkeliläinen. Syksyllä aloittelen kolmatta vuotta kemistiopintojen parissa täällä Joensuussa. Tuutorina olen toista vuotta, ja toimin tänä vuonna myös tuutorivastaavana.

Lisätiedot

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET

SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET SISÄLLYSLUETTELO SERVEREIDEN ESITTÄYTYMISET... 1 YHTEINEN TERVEHDYS... 2 OMAT TERVEHDYKSET... 3 Eronen Ville... 3 Husso Oki... 4 Karjalainen Maiju... 5 Malkavaara Heikki... 6

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Ensimmäisen viikon aikataulu

Ensimmäisen viikon aikataulu Ensimmäisen viikon aikataulu Matematiikan ja fysiikan tuutorointiryhmät MAANANTAINA 3.9. AIKA PAIKKA OHJELMA 10.00-11.30 M100 Aloitustilaisuus 11.30-11.30 Lounas 12.30-14.00 14.00-16.00 Tuutoriryhmien

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO

YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO YHTEISKUNTATIETEIDEN TUUTORIT 2015 2016 / ITÄ SUOMEN YLIOPISTO Moikkamoi! Olen Eeva, 21-vuotias sosiaalityön opiskelija, tuutori ja teidän tulevan ainejärjestönne Socius ry:n fuksi- ja tuutorvastaava.

Lisätiedot

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata

liikkua liikunta laihtua lihoa kunto palautua venytellä lihakset vahva hengästyä treenata treeni pelata peli voittaa hävitä joukkue valmentaja seurata LIIKUNTA Lämmittely Harrastatko liikuntaa? Miksi / miksi et? Millainen liikunta sopii sinulle? Mitkä asiat ovat tärkeitä, kun valitset kuntosalin / liikuntakeskuksen? Mitä liikuntapaikkoja tiedät sinun

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE. KeTeKin phukseille 2015 2016 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KeTeKin phukseille 2015 2016 ONNEA UUDELLE PHUKSILLE! Onnittelut oikeasta valinnasta ja opiskelupaikasta lappeen Rannan kemiantekniikan koulutusohjelmassa. Tässä lärpäkkeessä

Lisätiedot

UEF// SMART START FYSIIKKA JA MATEMATIIKKA

UEF// SMART START FYSIIKKA JA MATEMATIIKKA UEF// SMART START FYSIIKKA JA MATEMATIIKKA TUTUSTU OPISKELUUN JA YLIOPISTOELÄMÄÄN ENNAKKOON VERKOSSA Tervetuloa tutustumaan Itä-Suomen yliopiston uuden opiskelijan ennakkomateriaaliin, jonka löydät osoitteesta

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI Lounais-Suomen alueella toimii iloinen ja aktiivinen Nuorisotiimi, joka koostuu seitsemästä nuoresta ympäri aluetta. Tiimin vastaavana on Jenna Tammi. Jenna lisäksi tiimiin

Lisätiedot

Kultin tuutoreiden kirje fukseille

Kultin tuutoreiden kirje fukseille Kultin tuutoreiden kirje fukseille Onneksi olkoon! Olet päässyt opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon, Biolääketieteen koulutusohjelmaan. Sen myötä olet myös tervetullut liittymään riemukkaaseen joukkoomme

Lisätiedot

Viherlaakson lukion opas 1. vuoden opiskelijoille

Viherlaakson lukion opas 1. vuoden opiskelijoille Viherlaakson lukion opas 1. vuoden opiskelijoille Yhteystiedot Yhteyden opettajiin saat parhaiten Wilmaviestillä. Voit lähettää myös sähköpostia etunimi.sukunimi@espoo.fi tai soittaa opettajanhuoneeseen

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi

Lisätiedot

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun!

Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kaakkois- Suomen Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kouvolan kampukselle,

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus

Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS17, päiväopetus Olet lämpimästi tervetullut myyntityön koulutuksen polkuopintoihin! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja opintojen aloitukseen. Tutustuthan

Lisätiedot

Tradenomi, Myyntityön koulutus,

Tradenomi, Myyntityön koulutus, Tradenomi, Myyntityön koulutus, PMYYNS18, päiväopetus Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan myyntityötä Turun AMK:ssa! Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät

Tuutorisi. Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Luokkakohtaiset Facebook-ryhmät Moikka ja onnittelut Sinulle! Tervetuloa Kymenlaakson Ammattikorkeakouluun! Me Tuutorit tahtoisimme vielä onnitella sinua valintasi johdosta ja toivotamme Sinut tervetulleeksi Kasarminmäelle, osaksi opiskelijakaartiamme.

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA)

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) ASUA + MISSÄ TYKÄTÄ + MISTÄ MENNÄ + MIHIN ANTAA + KENELLE SOITTAA + MITÄ OLLA + KENELLÄ KYSYÄ + KENELTÄ TAVATA + KENET MATKUSTAA + MILLÄ MISSÄ asua

Lisätiedot

Ammattiopiston näkökulma. Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015

Ammattiopiston näkökulma. Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015 Ammattiopiston näkökulma Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015 Mitä tukea nuoret haluavat vanhemmilta ja koululta? En oo tajunnu koskaan peruskoulussa matikkaa. Opettajan

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu Onnittelut saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan mainonnan suunnittelun polkuopintoja! Tässä infokirjeessä on tietoja, ohjeita ja

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto

Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun! Lue tästä tarkemmat ohjeet oman ryhmäsi aloitukseen ja opintoihin valmistautumiseen. Opintojen aloitus Aloitusaika: ke

Lisätiedot

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville Alankomaat, Groningen Selviytymisopas vaihtoon lähteville Topi Dahlström & Janne Väänänen (LVI4SN) 2007 Matkat Helpoiten pääsee lentämällä Amsterdamiin ja sieltä junalla (n.2h) Groningeniin. Halvimmalla

Lisätiedot

Q1 Olen. Koulutuskysely kevät / 47. Answered: 2,264 Skipped: 0. Mies. Nainen 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 15.55% 352.

Q1 Olen. Koulutuskysely kevät / 47. Answered: 2,264 Skipped: 0. Mies. Nainen 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 15.55% 352. Q1 Olen Answered: 2,264 Skipped: 0 Mies Nainen Mies Nainen 15.55% 352 84.45% 1,912 Total 2,264 1 / 47 Q2 Ikäni on Answered: 2,264 Skipped: 0 15 17 vuotta 18 20 vuotta 21 25 vuotta 26 30 vuotta yli 31 vuotta

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus HARRASTUKSET Selitä sana. harrastus harrastaa + mitä? kiinnostunut+ mistä? tykätä + mistä? mitä tehdä? pitää + mistä? mitä tehdä? säännöllisesti joka viikko päivittäin joka toinen päivä soittaa + mitä

Lisätiedot

YHTEISKUNTATIETEIDEN LAITOS, JOENSUU YHTEISKUNTATIETEET

YHTEISKUNTATIETEIDEN LAITOS, JOENSUU YHTEISKUNTATIETEET 2019-2020 YHTEISKUNTATIETEIDEN LAITOS, JOENSUU YHTEISKUNTATIETEET Tervetuloa opiskelemaan yhteiskuntatieteitä! Tähän Smart Start oppaaseen on koottu opintojen alkuun sekä opintoihin ja opiskeluun liittyvää

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin!

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Pilatestunnit jatkuvat 21.12. saakka ja Aitopilates päättää syksyn ns. old style pilates tuntiin. Syksyllä säännöllisesti studiolla

Lisätiedot

Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi. Pauliina Koljonen

Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi. Pauliina Koljonen Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi Pauliina Koljonen Matkalla etsiväksi nuorisotyöntekijäksi Lukio-opintoja 2 vuotta Keskeyttämisen jälkeen vuoden työharjoittelu nuorisotyössä 1994-1996

Lisätiedot

UEF// SMART START YHTEISKUNTATIETEET

UEF// SMART START YHTEISKUNTATIETEET UEF// SMART START YHTEISKUNTATIETEET TUTUSTU OPISKELUUN JA YLIOPISTOELÄMÄÄN ENNAKKOON VERKOSSA Tervetuloa tutustumaan Itä-Suomen yliopiston uuden opiskelijan ennakkomateriaaliin, jonka löydät osoitteesta

Lisätiedot

AV = ALUS- TAVA VARAUS MYYDÄÄN VUOKRATAAN OSTETAAN ANNETAAN NOUTO

AV = ALUS- TAVA VARAUS MYYDÄÄN VUOKRATAAN OSTETAAN ANNETAAN NOUTO Lämmittely YP= YLLÄPITO YV = YKSITYIS- VIESTI AV = ALUS- TAVA VARAUS JONO = JONOSSA VAIN NOUTO = VOI VAIN HAKEA SPK = SISÄLTÄÄ POSTIKULUT MMM = MYYNNISSÄ MYÖS MUUALLA KÄYTETTY KÄYTTÄMÄTÖN VÄHÄN- KÄYTETTY

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15

Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Jenna Rinta-Könnö, vaatetus15 Työssäoppipaikka, Fade Out Label Fade Out Label on v. 2015 perustettu yritys, joka valmistaa vanhoista kierrätetyistä farkuista unisex-mallisia vaatteita. Koko tuotanto tapahtuu

Lisätiedot

Sisällys. Esipuhe Aakkoset ja koulussa Torilla 80

Sisällys. Esipuhe Aakkoset ja koulussa Torilla 80 Sisällys Esipuhe.... 6 0. Aakkoset ja koulussa 8 Aakkoset Koulusanat Mikä sinun nimi on? Tavaaminen 4. Torilla 80 Isot numerot Mitä maksaa? Ruokia ja juomia Millainen? Partitiivi Negatiivinen verbi ko/kö-kysymys

Lisätiedot

Myönteisen muistelun kortit. Suomen Mielenterveysseura

Myönteisen muistelun kortit. Suomen Mielenterveysseura Myönteisen muistelun kortit Muistelulla voidaan vahvistaa ja lisätä ikäihmisten mielen hyvinvointia. Myönteisen muistelun korteilla vahvistetaan hyvää oloa tarinoimalla mukavista muistoista, selviytymistaidoista,

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018:

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018: LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS : OIKEUS LIIKKUA Harrastukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten elämää. Suurimmalla osalla lapsista ja nuorista on jokin harrastus, ja he kokevat olevansa varsin tyytyväisiä

Lisätiedot

Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin li

Moikka! Oon Heli, 21-vuotias sosiaalitieteiden fuksivuotta lopetteleva tuutori. Toimin siis jo melko aukottomana tietopankkina opiskelukäytäntöihin li Heipparallaa, fuksit! Olen Roosa, 22, ja aloittelen nyt kolmatta vuottani yliopistossa pääaineenani tästä syksystä alkaen sosiaalipsykologia. Olen alun perin kotoisin niinkin pieneltä paikkakunnalta kuin

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

SOSIAALITYÖN TUUTORIT

SOSIAALITYÖN TUUTORIT Heipparallaa, fuksit! Olen Roosa, 22, ja aloittelen nyt kolmatta vuottani yliopistossa pääaineenani tästä syksystä alkaen sosiaalipsykologia. Olen alun perin kotoisin niinkin pieneltä paikkakunnalta kuin

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 21.10.2015 21.10.2015 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Etsivän nuorisotyön asiakkaana olleiden nuorten käsityksiä etsivästä nuorisotyöstä

Etsivän nuorisotyön asiakkaana olleiden nuorten käsityksiä etsivästä nuorisotyöstä Etsivän nuorisotyön asiakkaana olleiden nuorten käsityksiä etsivästä nuorisotyöstä Ei tarvinnut yksin muistaa tehdä kaikkea, kun oli joku sanomassa että sun pitää tehdä tuo ja tuo Pro gradu tutkimus Oulun

Lisätiedot

Detta frågeformulär utgör en del av den ovannämda datamängden, arkiverad på Finlands samhällsvetenskapliga

Detta frågeformulär utgör en del av den ovannämda datamängden, arkiverad på Finlands samhällsvetenskapliga KYSELYLOMAKE: FSD3056 KORKEAKOULUJEN UUDET OPISKELIJAT: ENSIKOKEMUKSET 2013 QUESTIONNAIRE: FSD3056 NEW STUDENTS IN UNIVERSITIES 2013: FIRST IMPRESSIONS Tämä kyselylomake on osa yllä mainittua Yhteiskuntatieteelliseen

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti muuttua väsymys nukun huonosti terveys kunto hyvässä kunnossa

tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti muuttua väsymys nukun huonosti terveys kunto hyvässä kunnossa Lämmittely HYVINVOINTI ALIAS pystyä + tekemään ajatella positiivisesti tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti dieetti tottumus muuttaa elämää muuttua väsymys nukun huonosti ruokavalio säännöllisesti

Lisätiedot

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE JO ITSENÄISTYNEILTÄ- ITSENÄISTYVILLE NUORILLE Talla.... vihkolla haluamme jakaa kokemuksiamme teille. Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijaryhmä on suunnitellut vihkon sisällön. Ryhmään on osallistunut

Lisätiedot

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun!

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Alkuseikkailu 2016 17. 19.8.2016 Tervetuloa Opexiin! Onnea, onnea ja vielä kerran onnea uuden opiskelupaikkasi johdosta, sinä uunituore OKL-fuksi! VAKAVA-koe

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta!

Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Hei uusi fuksi ja tervetuloa yliopistoon! Onnittelut opiskelupaikasta! Tervetuloa opiskelemaan kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen asiantuntijakoulutukseen (kaako) Itä- Suomen yliopistoon! Syksyllä pääsemme

Lisätiedot

Tervetuloa Fuksit. ARMATUURI:in!

Tervetuloa Fuksit. ARMATUURI:in! Tervetuloa Fuksit ARMATUURI:in! Tervetuloa lappeen Rantaan! Suuret onnittelut tuoreesta opiskelupaikasta ja tervetuloa LUT:iin! Olet astumassa korkeakouluopiskelun maailmaan, joka todennäköisesti eroaa

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Kiinnostaako sinua opettajankoulutus tai ura kasvatusja opetustehtävissä?

Kiinnostaako sinua opettajankoulutus tai ura kasvatusja opetustehtävissä? UEF Kiinnostaako sinua opettajankoulutus tai ura kasvatusja opetustehtävissä? Hyödynnä kevään 2019 valintayhteistyön mahdollisuuksia ja hae Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin yliopiston opettajankoulutuksiin

Lisätiedot

TRAFI, AJOVARMA JA KATSASTUS. Lämmittely. Tykkäätkö autoista? Millaisista? Ajatko paljon? Millä matkustat?

TRAFI, AJOVARMA JA KATSASTUS. Lämmittely. Tykkäätkö autoista? Millaisista? Ajatko paljon? Millä matkustat? Lämmittely Tykkäätkö autoista? Millaisista? Ajatko paljon? Millä matkustat? Mikä Trafi on? Miksi olet käynyt Trafissa? Missä asioissa se palvelee? Menetkö fyysisesti vai netissä? Mikä on Ajovarma? Mitä

Lisätiedot

Tampereen kesäyliopisto

Tampereen kesäyliopisto Tampereen kesäyliopisto Avoin kaikille 11 Yhteistyökorkeakoulua 10 000 opintopistettä 5000 opiskelijaa 30 oppiainetta 12 kieltä Miksi opiskella avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää välivuoden pääset

Lisätiedot

HALLITUSEHDOKKAAT 2016 JUSSI MÄNTTÄRI

HALLITUSEHDOKKAAT 2016 JUSSI MÄNTTÄRI JUSSI MÄNTTÄRI Mie oon Mänttärin Jussi ja nyt takanani on yksi hallituskausi. Kausi oli antoisa joten nyt olenkin ehdolla toiselle kaksivuotiselle. Olen Minnan mies, ja tulin mukaan yhdistyksen toimintaan

Lisätiedot

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio

AJATTELE ITSE! Liite 1. Mikä päihteissä kiehtoo? PäihteetönPää Materiaalia oppitunnille. Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio Liite 1 AJATTELE ITSE! Mikä päihteissä kiehtoo? Työversio/luonnos oppilaan työvihosta versio 20.10.2017 Muutoksia tulossa. Tätä vihkoa käytetään vain, jos oppilailla ei ole omia tietokoneita tai tabletteja

Lisätiedot

Sinivalkoinen jalanjälki. Kampanjatutkimus

Sinivalkoinen jalanjälki. Kampanjatutkimus Sinivalkoinen jalanjälki Kampanjatutkimus Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää 1. Mitkä tekijät vaikuttavat kuluttajien ostopäätöksiin? 2. Mikä on suomalaisuuden merkitys ostopäätöksissä? 3. Mikä on suomalaisten

Lisätiedot

MUSIIKKI. Lämmittely. Sanastoa

MUSIIKKI. Lämmittely. Sanastoa Lämmittely Millaista musiikkia vanhassa kotimaassasi kuunnellaan paljon? Nimeä lempiartistisi ja kerro, millaista hänen musiikkinsa on. Missä tilanteessa vanhassa kotimaassasi kuunnellaan musiikkia (kotona,

Lisätiedot

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä

Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä Työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamiset asumisyksikössä PAAVO KEVÄTSEMINAARI 2014 Teema: Tutkimus ja käytäntö vuoropuhelussa 21.3.2014 Tutkija Riikka Haahtela, Tampereen yliopisto Esityksessäni vastaan

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Oppilaskysely Opetuspalvelut

Oppilaskysely Opetuspalvelut Oppilaskysely 2019 Opetuspalvelut Taustatietoja Oppilaat vastasivat kyselyyn ajalla 25.4. 17.5.2019 saamansa linkin kautta Kyselyyn vastasi 3330 oppilasta 2019 kyselyyn vastasi 76% kaikista perusopetuksen

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 13.10.2016 13.10.2016 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot

Moi! Tervetuloa oikikseen! Moi uudet fuksit!

Moi! Tervetuloa oikikseen! Moi uudet fuksit! Moi! Olen Heikki Sivula, espoolainen toisen vuoden oikeustieteen opiskelija. Toimin teidän fuksikapteeninanne koko fuksivuotenne ajan, ja minuun kannattaa ottaa yhteyttä aina kun siltä tuntuu. Minä ja

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

MAANTIETEEN TUTKINTO-OHJELMA

MAANTIETEEN TUTKINTO-OHJELMA 1 MAANTIETEEN TUTKINTO-OHJELMA Lokakuu 2015 2 OULUN YLIOPISTO Perustettu 1958 9 tiedekuntaa 16 000 opiskelijaa 3 000 työntekijää Suomen suurimpia ja monitieteisimpiä yliopistoja Maailman pohjoisin maantieteen

Lisätiedot

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Minut tekee onnelliseksi terveys! Minut tekee onnelliseksi sen oivaltaminen, että KIIRE on keksitty juttu eikä annettu, muuttumaton elämän muoto. Minut tekee onnelliseksi

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hyvinvointi ja terveys tutkimusohjelma Avajaisseminaari

Lasten ja nuorten hyvinvointi ja terveys tutkimusohjelma Avajaisseminaari Lasten ja nuorten hyvinvointi ja terveys tutkimusohjelma Avajaisseminaari Ajankohta: 15. 16.4.2010 Paikka: Hotelli Scandic Rosendahl, Pyynikintie 13, Tampere 12:05-12.35 Entä jos? - tosipuhetta lasten

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

SAKUgames Frisbeegolfareiden info

SAKUgames Frisbeegolfareiden info SAKUgames 15.5.2019 Frisbeegolfareiden info Tervetuloa kilpailemaan frisbeegolfissa SAKUgames-tapahtumaan Tampereelle 15.5.2019. Tässä infokirjeessä on kerrottu kaikki oleellinen kilpailuun liittyen, sekä

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

Raportti työharjoittelusta ulkomailla

Raportti työharjoittelusta ulkomailla Eevi Takala PIN10 12.5.2013 Raportti työharjoittelusta ulkomailla Opiskelen pintakäsittelyalan viimeisellä vuodella ja olin puolet (5vk) työharjoitteluajastani Saksassa töissä yhdessä kahden muun luokkalaiseni

Lisätiedot

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan:

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Kero, mitä menet tekemään. Malli: Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen kauppaan 5. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Menen pankkiin 4. Menen kirjastoon

Lisätiedot

Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching

Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching Mika Toivonen Kuntoutusohjaaja ODL, Norther Oy, Arctic Coaching Oulun Diakonissalaitos Säätiö sr. Oulun Diakonissalaitos Säätiö sr. (ODL säätiö) perustettiin vuonna 1896 lähimmäisenrakkauden hengessä kouluttamaan

Lisätiedot

Metro.fi Kävijäprofiili. Tammikuu 2013

Metro.fi Kävijäprofiili. Tammikuu 2013 Metro.fi Kävijäprofiili Tammikuu 2013 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin Metro.fi-sivustolla 7.1. 20.1.2013. Vastauksia tutkimukseen kerättiin 300 kappaletta, ja vastausprosentti

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN

TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN 25.10.2017 25.10.2017 Kaurialan lukio Mistä kouluun liittyvistä asioista olette keskustelleet kotona? Yhteystietoja koulumme kotisivut: www.kktavastia.fi/ ryhmänohjaajan sähköpostiosoite:

Lisätiedot